אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ניתוק רגשי, דיכאון קליני, ניתוק מהמציאות, ניתוק מהאני, למה אין לי רצונות? למה אני לא יודע מה אני רוצה? דיסוציאציה, למה אין לי מטרה בחיים? למה אני לא רוצה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ניתוק רגשי, דיכאון קליני, ניתוק מהמציאות, ניתוק מהאני, למה אין לי רצונות? למה אני לא יודע מה אני רוצה? דיסוציאציה, למה אין לי מטרה בחיים? למה אני לא רוצה כלום? מחיקת האני, אובדן הזהות העצמית, נעלם לי הרצון, נמחק לי הרצון
מה זה ניתוק רגשי ולמה אדם מרגיש שאינו רוצה כלום?

הרבה אנשים מגיעים למצב שבו הם מרגישים ניתוק מעצמם, מהחיים ומהרצונות שלהם. מצב זה מאופיין באמירות כמו "אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי" או "אין לי מושג למה אני חי". כאשר האדם אומר משפטים אלו ומוסיף "ורע לי", הוא מעיד למעשה על כך שיש משהו שהוא כן רוצה, אך הוא מדחיק או לא מוכן להודות ברצון הזה בפני עצמו. אדם שלא באמת רוצה כלום, לא ירגיש טוב או רע - הוא יהיה אדיש. אבל אם רע לו, בוודאות של 100%, יש משהו שהוא מאוד רוצה ולא משיג.

למה אנשים מדחיקים את הרצונות האמיתיים שלהם?

הסיבות שבגללן אדם מדחיק את הרצונות שלו הן בעיקר פסיכולוגיות:
  • פחד להודות ברצון למשהו שהאדם חושב שלא יצליח להשיג אותו, דבר העלול לגרום לו כאב רב.
  • חשש מאכזבה במקרה של כישלון.
  • תסכול או כאב עמוק שנוצר בעקבות כישלון קודם, שגרם לאדם להתכחש לרצונו המקורי.
  • מנגנון הגנה שמטרתו למנוע פגיעה רגשית נוספת.
לדוגמה, אדם שרצה לפתח קריירה אך לא הצליח בכך, חווה תסכול עמוק וכאב נפשי חזק בכל פעם שהוא חושב על הנושא. כדי להימנע מהכאב, הוא מתחיל לשקר לעצמו ואומר: "קריירה בכלל לא מעניינת אותי". כך הוא אמנם מפחית את הכאב בטווח הקצר, אך הרצון המקורי להצליח בקריירה עדיין קיים בתת - המודע שלו, והוא ממשיך לגרום לו להרגיש רע ומנותק.

איך הדחקת רצון אחד משפיעה על כל הרצונות האחרים?

כאשר אדם מדחיק רצון שהוא באמת מאוד רוצה ולא מצליח להשיג, הרצון המודחק משתלט על כל השאר. הוא מאבד עניין בדברים אחרים, כיוון שהוא מתוסכל כל כך מהכישלון בדבר שהוא באמת רצה. לדוגמה, אדם שרעב מאוד - יהיה לו קשה להתעניין בדברים אחרים עד שיאכל. כך גם עם רצון נפשי: אדם שכל כך רוצה משהו מסוים ולא מצליח להשיגו, לא יוכל ליהנות או לרצות דברים אחרים, מה שמוביל אותו למצב של דיכאון, אדישות ותחושת חוסר תכלית.

דוגמה נוספת לכך יכולה להיות אדם שנדחה על ידי בת זוג שרצה מאוד. בעקבות הדחייה, הוא אומר לעצמו: "לא אכפת לי, אני לא רוצה אותה, ואני בכלל לא רוצה שום דבר". למרות הצהרתו, הוא עדיין רוצה אותה, ולכן הוא מרגיש רע, והדבר חוסם אותו מלרצות קשרים אחרים או דברים אחרים בחייו.

איך מזהים את הרצון המודחק שגורם לניתוק?

כדי לזהות את הרצון המודחק, אדם צריך לשאול את עצמו מספר שאלות מרכזיות:
  • מה גורם לי להרגיש רע באמת?
  • מתי התחלתי להרגיש את תחושת הניתוק והדיכאון?
  • האם הייתה לי חוויה טראומטית או אכזבה גדולה שגרמה לי לאבד את האמונה שאוכל להשיג את מה שאני רוצה?
  • האם אני מפחד להודות ברצון מסוים?
ברוב המקרים, הרצון המודחק יתגלה כאשר האדם יבין ויכיר באכזבות ובטראומות שהביאו אותו לנקודה שבה הוא החליט להתכחש למה שהוא באמת רוצה.

איך יוצאים מהלופ של ניתוק וחוסר רצון?

יציאה מהמצב הזה אפשרית באמצעות ההבנה והקבלה של כמה עקרונות בסיסיים:
  • אם רע לך - אתה בוודאות רוצה משהו שאתה לא משיג. לכן צריך לבדוק היטב מהו הדבר הזה.
  • צריך להבין שאתה לא חייב להשיג את מה שאתה רוצה. עצם ההכרה שאין חובה כזו משחררת את הלחץ ואת הפחד מאכזבה.
  • כאשר האדם מבין שהוא יכול לבחור לרצות משהו, בלי להיות כבול על ידי פחדים ואכזבות, הוא יכול להתחיל לרצות דברים חדשים ולצאת מהמצב של חוסר רצון כללי.
לדוגמה, אדם שמפחד להודות שהוא רוצה קשר זוגי כי הוא חושש מדחייה ואכזבה, ברגע שהוא יבין שהוא לא חייב להיות בזוגיות, אלא יכול לבחור בכך מתוך חופש ולא מכפייה פנימית, הלחץ יירד והוא יתחיל להרגיש שהוא מסוגל לרצות שוב קשרים חדשים.

למה הבנת המנגנון הזה כל כך חשובה?

הבנת המנגנון של הדחקת הרצונות חשובה כי היא עוזרת לאדם להבין את הסיבה האמיתית לניתוק ולאובדן הרצון בחיים. במקום להישאר בתחושה של "אני לא יודע מה אני רוצה", אדם יכול לזהות את מקור הבעיה, להתמודד עם הכאב הפנימי ולשחרר את עצמו מרצונות עבר שלא מומשו. כך הוא יוכל לבנות לעצמו זהות עצמית חדשה, מבלי להיות שבוי בפחדים ובהדחקות העבר.

לסיכום: מה צריך לעשות אדם שמרגיש ניתוק רגשי וחוסר רצון?

כאשר אתה מרגיש שאתה "לא רוצה כלום" או "מנותק מעצמך", עליך לזכור:
  • בוודאות יש משהו שאתה רוצה ולא משיג, אחרת לא היית מרגיש רע.
  • חפש עמוק בפנים את הרצון המודחק, את החוויה הטראומטית שגרמה לך להפסיק לרצות דברים.
  • אפשר לעצמך להודות ברצון האמיתי שלך, תוך כדי הבנה שאינך חייב להשיג אותו כדי להיות מאושר.
  • תן לעצמך את החופש לרצות מחדש, ובחר מה אתה רוצה לעשות עם החיים שלך באופן מודע ומשוחרר מלחצים.
רק כך אפשר באמת לצאת מהלופ של דיכאון, ניתוק רגשי וחוסר משמעות, ולבנות לעצמך חיים מלאים יותר ומאושרים יותר.
הבנת הניתוק העצמי ואי הידיעה לגבי הרצונות

בן אדם שמרגיש ניתוק ואינו יודע מה הוא רוצה מעצמו או מהחיים, צריך להתחיל לבדוק את תחושותיו. האם הוא מרגיש טוב? האם הוא מרגיש רע? או שהוא אדיש? לרוב, כאשר אדם אומר "אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי" ומוסיף "ורע לי", זו עדות לכך שהוא למעשה כן רוצה משהו - אך אינו מודה בכך.

האם אדם יכול לא לרצות כלום?

לאדם שמרגיש רע, יש בוודאות 100% משהו שהוא רוצה ואינו משיג. אם הוא באמת לא היה רוצה כלום, אז לא הייתה לו הרגשה שלילית כלל. התחושה של רע נובעת מכך שהוא כן רוצה משהו, אך מדחיק זאת. כאשר אדם נמצא במצב זה, עליו לשאול את עצמו: מה אני באמת רוצה?

מדוע אנשים מדחיקים את רצונותיהם?

ישנן סיבות שונות לכך שאדם מדחיק את רצונותיו:
  • פחד להודות שהוא רוצה משהו שהוא לא יכול להשיג.
  • חשש מאכזבה וכאב במקרה של כישלון.
  • תסכול עמוק שמוביל להכחשה של הרצון המקורי.
  • הגנות נפשיות שמטרתן למנוע סבל רגשי.
תהליך הדחקת הרצון

ניקח דוגמה: אדם רצה לפתח קריירה ולא הצליח. כתוצאה מכך, הוא חווה תסכול עמוק וכל פעם שהוא חושב על כך - זה גורם לו לסבל. כדי להימנע מהכאב, הוא מתחיל לשקר לעצמו ולומר: "לא אכפת לי מקריירה, זה בכלל לא חשוב לי". בהתחלה, זה מקנה לו הקלה, אך הרצון המקורי לא נעלם - הוא רק מודחק. מכיוון שהרצון קיים, הוא חוסם את היכולת של אותו אדם לרצות דברים אחרים, וכך הוא נקלע לתחושת ניתוק וחוסר רצון כללי.

כיצד יוצאים מהלופ הזה?

כדי לצאת ממעגל ההדחקה והניתוק, צריך להבין מספר עקרונות:
  • אם רע לך - זה סימן ברור שיש משהו שאתה רוצה ואינך מקבל.
  • עליך לבדוק מהו הרצון שמודחק ולזהות מתי התחיל להיווצר הניתוק.
  • יש לחפש אם הייתה חוויה טראומטית או אכזבה שגרמה לך להפסיק להאמין ביכולת להשיג את מה שאתה באמת רוצה.
  • ההבנה שאינך חייב להשיג את מה שאתה רוצה יכולה לשחרר אותך מהפחד להיפגע ולפתוח את האפשרות לבחור ברצון חדש.
סיכום

אם אתה חווה ניתוק ומרגיש שאתה "לא רוצה כלום", שאל את עצמך: האם באמת איני רוצה דבר, או שאני מפחד להודות בכך? רוב הסיכויים שיש משהו שאתה מאוד רוצה, אך מפחד להתמודד עם האפשרות שלא תקבל אותו. הפתרון הוא לאפשר לעצמך לבדוק את האמת הפנימית שלך ולבחור מה לרצות, מבלי להיות שבוי בפחדים ישנים.
ניתוק מהגוף, ניתוק מהסביבה, אני לא יודע מה קורה לי, ניתוק מהחיים, ניתוק מעצמי, הרגשת ניתוק, מנותק מהמציאות, מנותק רגשית, להתחבר לעצמי, לחזור לעצמי, איבדתי את עצמי, איבדתי עניין בחיים, מה אני רוצה מהחיים? אני לא יודע מה אני רוצה לעשות בחיים, למה אני לא יודע מה לעשות בחיים? אני לא יודע מה עובר עליי, הדחקה, פסיכיאטריה
מצליחים לא רוצה כלום להתמודד פסיכולוגי אמת למה אני לא רוצה בזוגיות שאתה רוצה קליני בלי להיות שינה חלומות אובדן אובדן הזהות העצמית אובדן זהות אובדן זהות עצמית אין לי מטרה בחיים אין לי מטרות אין לי רצון אין לי רצונות אני אני לא יודע אני לא יודע מה אני רוצה אני לא רוצה אני לא רוצה כלום בחיים דיכאון דיכאון קל דיכאון קליני דיכאונות דיסוציאטיביות דיסוציאציה האני הזהות העצמית המציאות הרצון זהות עצמית חיים יודע מה אני רוצה כלום לא יודע לא יודע מה אני רוצה לא יודעים לא רוצה לא רוצה כלום למה אין למה אין לי מטרה בחיים למה אין לי רצונות למה אני למה אני לא למה אני לא יודע למה אני לא יודע מה אני רוצה למה אני לא רוצה למה אני לא רוצה כלום למחוק מה אני מה אני רוצה מחיקת מחיקת האני מטרה מטרה בחיים מטרות מטרת החיים מציאות ניתוק ניתוק מהאני ניתוק מהמציאות ניתוק רגשי ניתוקים נמחק לי הרצון נעלם לי הרצון קליני רגשיות רוצה רצון רצונות תכלית
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי
דיסוציאציה רגשית, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מעצמי, לא מרגיש את עצמי, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הפרעות נפשיות, לא מזהה את עצמי, הפרעת דה פרסונליזציה, נכנס בי שד, נכנס בי דיבוק, ניתוק רגשי, מנותק מעצמי מהי דיסוציאציה רגשית ואיך היא נוצרת? דיסוציאציה היא מצב שבו אדם חווה ניתוק רגשי מעצמו, ובמקרים רבים הוא מתאר את התחושה כאילו הוא מסתכל על עצמו מבחוץ או לא מזהה את עצמו במראה. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמה ... שלו, אך לא להרגיש אותה. כך בדיוק אדם הסובל מדיסוציאציה חווה את גופו כולו. הוא מסתכל על עצמו, אבל לא מרגיש שזה הוא. מצב זה נקרא הפרעת דה פרסונליזציה או הפרעת זהות דיסוציאטיבית. לתופעה זו מתווספות לעיתים תופעות נוספות, כגון תחושה שדמות אחרת או דמויות אחרות נכנסו אל האדם. למשל, בחורה עשויה להרגיש שנכנסה לתוכה ... לזהות מי הוא באמת, וכך נוצרת תחושה חריפה של דיסוציאציה וניתוק רגשי מהזהות האמיתית שלו. איך אפשר לפתור את הבעיה של ניתוק רגשי? אליעד כהן מעלה שאלה מרכזית: איך יוצאים ממצב של דיסוציאציה או ניתוק רגשי ממושך? הוא מבהיר שאדם השרוי במצב כזה בדרך כלל שואל את עצמו למה זה קרה לי?, אך לדבריו זו מלכודת, כי לא תמיד יש תשובה ברורה למה המצב ... מוגדרים או שהוא מפסיק להזדהות עם הרצונות שלו, האני שלו מאבד ממשמעותו, וכך התודעה מתחילה לחפש הזדהות אחרת בדמות דמויות זרות או דמיוניות. אדם ללא רצונות הופך למעשה לאף אחד, מה שגורם לתודעה ... זו עדיין הזדהות חלקית. כיצד ניתן לטפל בהפרעה דיסוציאטיבית? אליעד כהן מסביר שהפתרון המעשי להפרעה דיסוציאטיבית ולתחושות ניתוק רגשי הוא שאדם יציב לעצמו מטרות חדשות, ברורות ומשמעותיות, ויתחיל להתמקד בהגשמתן. כאשר לאדם יש מטרות שהוא מזדהה איתן ורוצה להשיגן, אין לו מקום בראש להזדהות עם דמויות דמיוניות או דמיונות אחרים, כי התודעה שלו עסוקה ברצונות הממשיים שלו. הוא ... ומנהלת אותו. במקרה כזה, אם האדם יהיה ממוקד במטרה שחשובה לו ויתחיל לפעול למענה, התופעות הללו יפחתו ואף ייעלמו, כיוון שהתודעה עסוקה יותר במה שחשוב לה באמת. למה אנשים תקועים בעבר? עוד דוגמה ... חושב על העבר, והסיבה לכך היא שהוא למעשה חסר מטרות עתידיות. אדם ללא מטרות עתידיות יחזור תמיד לעבר, כי התודעה שלו מנסה למלא את החלל שנוצר בהיעדר מטרות. אם יש לאדם מטרות, העבר הופך לפחות רלוונטי, והתודעה מתמקדת ביצירת משמעות חדשה. איך נוצרת תחושת חוסר הזדהות? ישנם כמה הסברים אפשריים לחוסר ההזדהות העצמית: ... (כמו ביקורת קשה או טראומה) שגרם לאדם לאבד את הזהות העצמית שלו ולאמץ זהות חדשה. אליעד מציע בתהליך הטיפול לחזור קודם כל להזדהות בסיסית עם הגוף (האם כואב לך כשאתה מקבל מכה?), לאחר מכן לעזור לאדם להגדיר את רצונותיו האישיים, ולבסוף להגדיר מטרות ולרדוף אחריהן באופן פעיל. לבסוף, הוא מסכם שאין דיבוק או שד אמיתי, אלא שהחוויה נובעת מתוך חוסר הזדהות עם העצמי, ושהמפתח ליציאה ממצבים אלו הוא פיתוח רצונות ומטרות ברורים. מהי
הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיויות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה
... זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, הנערה בעלת 30 הזהויות, סיפורה של תהילה, הפרעת ריבוי אישיויות, טיפול בהפרעת אישיות מרובת פנים, הפרעת זהות מנותקת, הפרעת נתק מהעצמי, פסיכוסומטיה מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא באה לידי ביטוי? הפרעת זהות דיסוציאטיבית, הידועה גם כפיצול אישיות או הפרעת אישיות מרובת פנים, היא מצב שבו אדם חווה ניתוק בין חלקי האישיות שלו. אליעד כהן מתאר את המקרה של נערה בשם תהילה, שהיא ... להתמודד עם טראומות דרך יצירת זהויות שונות. איך מאבחנים ומטפלים בהפרעת זהות דיסוציאטיבית? אליעד מציין שכשמטפל נפגש עם אדם הסובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית, הוא עשוי לחוות מקרים בהם האדם עובר פתאום לדמות אחרת. לדוגמה, נערה ... יש באופן טבעי ריבוי דמויות פנימיות, ואין הכוונה שכל אדם סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית במובנה הקיצוני. כל אדם עשוי להתנהג בצורה שונה במצבים שונים, כמו ... כועס, הוא עשוי להרגיש תחושות של אכזריות, אך זה לא אומר שהשינוי הזה מוביל לאובדן עצמי כמו במקרים של פיצול אישיות דיסוציאטיבי. איך אפשר להוכיח שהאדם זוכר את מה שקרה בדמויות אחרות שלו? אליעד מציע דרך להוכיח שהאדם הסובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית זוכר את מה שקרה בזמן שהיה בדמויות אחרות. הוא נותן דוגמה שבה מלמדים ... כל דמות ולהבין מה היתרון שהאדם מוצא בה. כל דמות מייצגת צורך או פחד פנימי, והמטרה היא לספק לאדם את הפתרון שמייתר את הצורך להזדהות עם דמות מסוימת. לדוגמה, ... בדרכים אחרות, ובכך להפחית את הצורך להזדהות עם דמות זו. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בפיצול אישיות? האם פיצול אישיות הוא אמיתי? מה הקשר בין טראומה לפיצול אישיות? איך מזהים הפרעת זהות דיסוציאטיבית? מהי השפעה פסיכוסומטית? האם ניתן לרפא הפרעת ריבוי אישיויות? מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית ואיך היא באה לידי ביטוי? אליעד כהן מסביר על הפרעת זהות דיסוציאטיבית (DID), המכונה גם פיצול אישיות או הפרעת אישיות מרובת פנים, תוך ... נערה בשם תהילה, שיש לה כ - 30 זהויות שונות. הפרעה זו מתבטאת בכך שהאדם סובל מניתוק של זהותו, כשהוא עובר בין דמויות או אישיויות שונות. לדוגמה, תהילה יכולה ... על מנת להתמודד עם טראומות או מצבים קשים. איך מאבחנים ומטפלים בהפרעת זהות דיסוציאטיבית? אליעד מתייחס לשאלה כיצד ניתן לאבחן ולטפל במצב של אדם הסובל מהפרעת ... או אבוד (הומלס). ההבדל היחידי בין אדם רגיל למישהו שסובל מהפרעת אישיות דיסוציאטיבית הוא במידת ההקצנה של הכניסה לדמות וההתכחשות לכך. כל דמות שמופיעה ... ביטחון, אפשר לספק לו תחושת ביטחון באופן אחר, ובכך להפחית את הצורך שלו להתנתק מעצמו. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בפיצול אישיות? האם פיצול אישיות הוא אמיתי? מה הקשר בין טראומה לפיצול אישיות? איך מזהים הפרעת זהות דיסוציאטיבית? מהי השפעה פסיכוסומטית? האם ניתן לרפא הפרעת ריבוי אישיויות? ...
דיכאון וחרדה, טיפול בחרדה - הזדהות רגשית, ניתוק רגשי, דיסוציאציה, רצון אישי, התנתקות רגשית
דיכאון וחרדה, טיפול בחרדה - הזדהות רגשית, ניתוק רגשי, דיסוציאציה, רצון אישי, התנתקות רגשית ובו תתבאר, עוד אחת מהסיבות לכך שיש לאדם דיכאון וחרדה. וכפי שכבר ביארתי, הסיבה המרכזית לכך שיש לאדם דיכאון וחרדה, היא כמובן הרצון העצמי של האדם. שהאדם ... ובלי חרדה. ואם המציאות היא לא כרצונו של האדם, אז האדם נכנס לדיכאון וסובל גם מחרדה, שמא המציאות לא תהיה כרצונו ... אישי, את הרצון האישי והעצמי שלו. והכוונה היא, כי האדם נמצא בדיכאון וסובל מחרדה, לא כאשר אדם זר לו רוצה משהו. ... חלק מהפסיכולוגים פסיכיאטרים וכיוב), שיגדירו מצב כזה של ניתוק רגשי התנתקות רגשית, כהפרעת אישיות (הפרעה דיסוציאטיבית הפרעת דה פרסונליזציה הפרעת דה ריאליזציה ... הרצונות שלו, רק באופן אישי בלבד. אז ממילא הוא סובל מחרדות ומדיכאונות באופן אישי בלבד. אבל מי שיצליח לא לקחת את עצמו ברצינות, אלא להתנתק רגשית מעצמו, ולהצליח להסתכל על הרצונות שלו, ... נגד חרדה, הטוב ביותר שיש בעולם. וכיצד יכול האדם להצליח להתנתק רגשית מהרצון העצמי שלו? תשובה: על ידי ניתוק רגשי אמיתי. דהיינו, שעל האדם במשך היום ... מהרגשות שלו, כאשר הוא שופט ומנתח את המציאות. ומי שמתרגל להתנתק רגשית מהרגשות שלו, כאשר הוא מחפש את האמת ... האישית, אלא כפי מה שהאמת באשר היא, על ידי זה האדם מצליח להתנתק רגשית גם מהרצון העצמי שלו, ומצליח להסתכל על ...
שמיעת קולות בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים
... בראש, הפרעת אישיות גבולית של ילדים, הילד שומע קולות בראש, סכיזופרניה אצל ילדים, הפרעת זהות דיסוציאטיבית , פיצול אישיות, סכיזופרניה פרנואידית, חינוך ילדים כאן יתבאר, מה צריך לעשות ואיך להתמודד, במקרה של הפרעת זהות דיסוציאטיבית סכיזופרניה פרנואידית. באופן כללי ואצל ילדים בפרט וכיוב. כגון לדוגמה, ילד ששומע קולות ... המסר הראשון הוא, שצריך להחזיר את השליטה לידיים של אותו האדם ששומע קולות בראש סובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית. וצריך להבהיר לו, שזה לא מישהו חיצוני לו, אלא שזה קול פנימי בתוכו, קול אישי שלו, ושהוא ...
טיפול בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות
טיפול בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות
... בניתוק קיצוני, טיפול בהפרעת דיסוציאציה, טיפול בניתוק רגשי קיצוני, טיפול בהפרעות ניתוק, ממה נובע ניתוק? איך לטפל בניתוק? איך הדחקה יוצרת ניתוק? איך המוח מתנתק? למה אני מרגיש ניתוק? למה אני מרגיש מנותק? הפרעות דיסוציאטיביות מהו ניתוק רגשי ואיך הוא מתבטא בחיי היום - יום? ניתוק רגשי הוא מצב שבו האדם מרגיש מנותק מהמציאות כאילו הוא לא נמצא פה. אליעד כהן מסביר כי ניתוק יכול לנבוע ממשהו מודחק שנמצא בתת - המודע ומטריד את האדם מבלי שיהיה מודע לכך באופן מלא. למשל, אדם שקורא ספר יכול לאבד ריכוז בגלל רעב. הרעב המציק גורם לתודעתו לעבור למחשבות על אוכל, וכך הוא מתנתק מהפעילות הנוכחית של קריאת הספר. הדרך לטפל במצב כזה היא להבין מה מציק לו (רעב), לטפל בזה (ללכת לאכול), ... יוכל להתרכז שוב בפעילות המקורית שלו. אם לא יטפל בכך, ימשיך לאבד ריכוז שוב ושוב. מה גורם לניתוק קיצוני שבו האדם לא זוכר מה הוא עושה? ניתוק קיצוני מתרחש כאשר האדם אינו מודע כלל לפעולותיו. לדוגמה, נהג שחוצה צומת באור אדום או מתנגש בחפץ ולא זוכר את האירוע, חווה ניתוק עמוק. אליעד כהן מדגיש כי במצבים כאלה האדם לא מודע אפילו לכך שהוא התנתק. הוא ממשיך בפעולותיו כאילו שום דבר לא קרה, ורק מאוחר יותר מבין שהיה אירוע כלשהו שאין לו זיכרון לגביו. ... על ידו כנובע מהדחקה מאוד חזקה של מחשבות או רגשות לא רצויים. מהו מנגנון ההדחקה שגורם לניתוק מוחלט? הסיבה לניתוק מוחלט, על פי אליעד, היא הדחקה חזקה במיוחד. הוא מתאר מצב בו המוח מאמין שאם האדם יחשוב על נושא מסוים ... ממשית. כאשר המוח מתמודד עם מחשבה או תחושה כה קשה, הוא נכנס למצב הישרדותי שבו הוא מעדיף להתנתק לחלוטין מאשר להיחשף לאותה מחשבה. דוגמה שהביא אליעד היא מצב שבו האדם מרגיש שאם יחשוב על משהו מסוים, הוא ימות - כלומר, הוא חווה פחד קיצוני מהמחשבה עצמה. כיצד ההדחקה יוצרת קונפליקט פנימי המוביל לניתוק? בתוך התודעה מתקיימות שתי ישויות: ישות אחת שמוטרדת מאוד מהנושא המודחק, וישות שנייה שמסרבת בכל מחיר ... כאשר הישויות האלה מתנגשות, ונושא מודחק מצליח להשתחרר החוצה, נוצרת סיטואציה שבה התודעה מתנתקת לחלוטין. המצב כה קשה עד שהאדם לא רק שוכח את הפעולה שעשה, אלא אפילו לא מודע לכך שקרה משהו מיוחד. ... באמת יפסיק להתקיים מבחינה תודעתית. כתוצאה מכך, כל ניסיון לגשת אל אותו אזור מודחק גורם לניתוק תודעתי. כיצד מטפלים בהפרעות ניתוק ודיסוציאציה? כדי לטפל בהפרעות ניתוק, אליעד מדגיש את הצורך לזהות את המחשבות והרגשות המודחקים. הטיפול כרוך בבירור מעמיק של התחושות ... הטיפול הוא מורכב ודורש אומץ רב להתמודד עם פחדים עמוקים ותחושות קשות מאוד. מה הקשר בין ניתוק לשיתוק שינה? בנוגע לשיתוק שינה, אליעד מסביר שמדובר בתופעה שונה. בשיתוק שינה, האדם מרגיש שהגוף שלו נרדם ... הראש והמחשבה עדיין ערים. התחושה של שיתוק הגוף בעת הרדמות היא תופעה נוירולוגית רגילה ולא ניתוק רגשי או תודעתי. לכן, מצב של שיתוק שינה אינו נחשב לסוג של הפרעת
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה
דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק רגשי, לא מרגיש את עצמי, ניתוק מהרגשות שלי, מרגיש מנותק מעצמי, לא מרגיש מחובר לעצמי, לא מחובר לרגשות שלי, מנותק מהרגשות שלי, דיסוציאציה מנגנון הגנה, מנגנוני הדחקה, הפרעת ניתוק רגשי, טיפול בדיסוציאציה מהי דיסוציאציה רגשית וכיצד היא נוצרת? דיסוציאציה רגשית היא תחושת ניתוק מהרגשות האישיים של האדם. מדובר במצב שבו אדם חווה את רגשותיו כנתפסים כאילו הם לא שלו, כלומר, הוא מרגיש מנותק מהם או לא מחובר אליהם. תחושת ניתוק כזו יכולה להתרחש בשל מנגנוני הגנה שמטרתם להימנע ממגע עם רגשות קשים או מפחידים. התופעה עשויה להיגרם ממספר סיבות, כולל טראומות נפשיות, מנגנוני הדחקה ותחושות של חוסר יכולת להתמודד עם רגשות מסוימים. מהם הגורמים לדיסוציאציה רגשית? הגורמים לדיסוציאציה רגשית מגוונים, ותוכלו למצוא אותם בסיטואציות שבהן אדם מתמודד עם רגשות שמטלטלים אותו, כמו כעס, דיכאון, תחושת חוסר ערך או רצון לפגוע. אחד הגורמים הנפוצים הוא מנגנוני ההגנה וההדחקה, שבהם האדם מבקש להימנע מהמגע עם רגש מסוים. אם לדוגמה, אדם מרגיש כעס עצום, הוא עשוי לדחות את הרגש הזה ולחשוב זה לא אני שמרגיש כעס, דבר שמוביל לדיסוציאציה רגשית. כיצד מנגנוני הגנה גורמים לדיסוציאציה? מנגנוני הגנה נכנסים לפעולה כאשר אדם מרגיש שמצב רגשי מסוים מאיים עליו. לדוגמה, אדם עשוי להרגיש תשוקה עזה לפגוע במישהו, אך לא רוצה לזהות את עצמו כאלים ולכן יפרש את הרגש הזה כרגש של מישהו אחר. בתהליך הזה, יש דיסוציאציה בין הרגש לבין ההכרה בו. מדובר בתהליך הגנתי שמונע מהאדם להתמודד עם הרגש המפחיד או הבלתי נעים. מה הקשר בין טראומה לדיסוציאציה רגשית? דיסוציאציה רגשית קשורה לעיתים קרובות לחוויות טראומטיות. כאשר אדם עובר חוויה טראומטית, הוא עשוי להימנע מהמגע עם רגשותיו כדי להימנע מהכאב ... שלו, כך שהוא עשוי לא להרגיש כלום, בעוד שבתוך תת - המודע שלו נמצאות רגשותיו האמיתיים. כיצד מטפלים בדיסוציאציה רגשית? הטיפול בדיסוציאציה רגשית מתמקד בזיהוי הרגשות שהאדם נמנע מלהכיר בהם. הטיפול כולל התמקדות בסיבות שמובילות את האדם להימנע מהמגע עם הרגשות, ולמה הוא ... אלא להבין שהם חלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית. ברגע שהאדם מפסיק לפחד מהרגשות האלו, הוא מסוגל להחלים מהניתוק הרגשי ולהרגיש מחובר שוב לרגשותיו. האם אפשר לטפל בהפרעות דיסוציאציה? הפרעות דיסוציאציה, כמו פיצול אישיות, נשמעות פעמים רבות כקשות לטיפול, אך כל הפרעה נפשית יש לה היגיון פנימי. ברגע שמזהים את ההיגיון שמנחה את ההתנהגות המנותקת ומטפלים בו בצורה נכונה, ניתן להתגבר גם על הפרעות דיסוציאציה. טיפול מקצועי יכול לעזור לאדם להתמודד עם רגשותיו ולהחזיר את תחושת החיבור לעצמו. מהם מנגנוני הגנה? מהי דיסוציאציה? איך מטפלים בהפרעות דיסוציאציה? מהם תסמיני
דיסוציאציה, הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות
דיסוציאציה, הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות
דיסוציאציה, הפרעות דה פרסונליזציה, הפרעת דה ראליזציה, איך יוצאים מדה פרסונליזציה? הפרעת ניתוק רגשי, הכל מרגיש כמו חלום, מרגיש מנותק מעצמי, הכל מרגיש כמו דמיון, הפרעה דיסוציאטיבית, ניתוק מהעצמי, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעות נפשיות מה גורם להופעת תחושת דיסוציאציה וניתוק רגשי? תחושת דיסוציאציה, הפרעת דה - פרסונליזציה והפרעת דה - ראליזציה הן כל סוגים של הפרעות שבהן אדם מרגיש ניתוק רגשי מהמציאות, כאילו הכל לא אמיתי. מצב זה עשוי להתרחש כשמנגנוני הגנה של המוח משתלבים עם פחדים וחרדות פנימיות. במקרים רבים, אדם שסובל מתחושת דיסוציאציה עשוי להרגיש שהחיים הם רק אשליה או חלום, כאילו כל מה שקורה איננו אמיתי. זהו סוג של מנגנון הגנה שמבוסס על פחד להתמודד עם כאב רגשי. איך המנגנון הזה פועל במוח? כאשר אדם סבור שהחיים הם אשליה, הוא עשוי לפתח תחושת ניתוק רגשית מהמציאות. הסיבה לכך היא שכשאדם לא מצליח להשיג את מטרותיו, כמו למשל להצליח בעסק או בזוגיות, הוא חש פחד עז מהכישלון, פחד שגורם לו להימנע מלהתמודד עם הכאב הרגשי של כישלון אפשרי. המוח יוצר את תחושת הדיסוציאציה כדי להימנע מהתחושות הקשות של כישלון, כך שהאדם יוכל להרגיש כאילו הכל לא אמיתי, וכך ... עם אתגרי החיים והכאב שבכך, המוח בונה סיפור שהחיים אינם מציאותיים, וזה מקל על ההתמודדות. עם הזמן, המחשבה שהחיים אינם אמיתיים עלולה להחמיר, ותחושת הניתוק הרגשי תהפוך להיות יותר מוחשית, מה שמוביל לפתח תחושות של ניכור והתרחקות מהמציאות. כיצד ניתן לשפר את המצב ולהתגבר על תחושת הניתוק? הפתרון נמצא בהבנת המחיר של חיבור רגשי אמיתי למציאות. כדי להפסיק את תחושת הניתוק, יש ללמוד להרגיש את החיים בצורה מלאה, כולל הכאב שבכך. אם אדם רוצה להרגיש שהחיים הם לא ... לקבל את העובדה שזו עשויה לכלול כאב רגשי, וכדי לשוב לחיים אמיתיים עלינו להיות מוכנים לקבל את התחושות הקשות ולא להימנע מהן. מה עוזר להתמודד עם תחושת הדיסוציאציה? הפתרון לפתח חיבור רגשי אמיתי הוא לשאול את עצמנו מה המקומות הפנימיים שבהם אנו מפחדים ... המקומות שבהם אנו פוחדים לחוות את התחושות האמיתיות, נוכל לבצע שינוי בתפיסת העולם שלנו ולהפסיק להימנע מהרגשות הקשים. חשוב להבין כי כל הפרעה נפשית, כולל דיסוציאציה ודה - פרסונליזציה, ניתנים לטיפול עם טכניקות שונות של טיפול נפשי. כל אדם יכול ללמוד איך לחזור לחיבור עם עצמו ועם החיים, ולמצוא את הדרך המתאימה לו כדי להחלים ולהתמודד עם פחדיו. האם יש טיפול בתופעה? כמו בכל הפרעה נפשית, דיסוציאציה ודה - פרסונליזציה ניתנות לטיפול בעזרת טכניקות טיפוליות שונות. קיימות שיטות טיפול שיכולות לעזור לאדם לזהות ולהתמודד עם הפחדים הפנימיים שלו, מה שיאפשר לו להתחבר מחדש למציאות בצורה בריאה ויציבה. הפרעת זהות דיסוציאטיבית הפרעות דיסוציאטיביות טיפול בדיסוציאציה הפרעת דה פרסונליזציה טיפול בניתוק רגשי מה גורם להופעת תחושת דיסוציאציה וניתוק רגשי? ההפרעה הדיסוציאטיבית, כמו תחושת ניתוק מעצמי או תחושת דה פרסונליזציה, יכולה להיווצר ממנגנוני הגנה שנבנים כדי להתמודד עם פחדים או חרדות פנימיות. אחד הגורמים שמזינים את תחושת הדיסוציאציה הוא המחשבה שהחיים הם אשליה. מצב זה מתרחש כאשר אדם מרגיש שכל מה שהוא חווה הוא דמיון, והחיים אינם אמיתיים. זה קורה כאשר הוא מנסה להתמודד עם כאב רגשי, לדוגמה כשלישלום לא מצליח להשיג מטרות שהוא חש שממש רציתי להשיג, כמו הצלחה בעסקים או קשר רומנטי. המוח יוצר את התחושה שהחיים ...
סכיזופרניה, פיצול אישיות, אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול פסיכולוגי, אישיות מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי
... אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, טיפול פסיכיאטרי, טיפול ... מרובת פנים, הפרעות נפשיות, דיסוציאציה, הפרעה דיסוציאטיבית, טיפול נפשי מה הקשר בין סכיזופרניה, פיצול אישיות והפרעה דיסוציאטיבית? ההרצאה של אליעד כהן ... אישיות גבולית, הפרעת זהות דיסוציאטיבית והפרעות נפשיות נוספות. ... לכך שיש לו מודעות כלשהי לרצף של האני שלו. האם באמת קיימת הפרדה מלאה בין הזהויות השונות בהפרעה דיסוציאטיבית? אליעד טוען שההפרעה מתבטאת ... ומכך ניתן להסיק שהוא אינו לגמרי מנותק מעצמו, גם במצב של דיסוציאציה. מדוע הטיפול הפסיכיאטרי ... שכל הפרעה נפשית, סכיזופרניה או דיסוציאציה, היא למעשה סוג של בחירה ... הוא רוצה להישאר. מהי הפרעת זהות דיסוציאטיבית? איך מטפלים בסכיזופרניה? ... אישיות הוא בחירה? טיפול בהפרעות דיסוציאטיביות מה ההבדל בין סכיזופרניה ...
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
טיפים לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית
... לחקירה רגשית, איך להבין למה אני רוצה משהו, כאשר אני לא מוצא את הסיבה למה אני רוצה משהו וכאשר אני לא יודע למה אני רוצה משהו? איך לא להיכנס ללופ? מה לעשות אם אני לא יודע מה הסיבה? מודעות עצמית מהו לופ רגשי ואיך ... האדם שואל את עצמו מדוע הוא רוצה משהו ומגיע לתשובה מעגלית, שבה הסיבה והתוצאה הן זהות. למשל, אם אדם שואל את עצמו: למה אני רוצה את הבחורה? והוא עונה כי אני רוצה אותה, זאת ... העצה העיקרית היא לנסח את השאלה בצורה מורחבת ומלאה, שתכלול בתוכה את ההפכים של הרצון עצמו. כלומר, במקום לשאול רק למה אני רוצה להרגיש טוב?, יש לשאול: למה אני רוצה להרגיש טוב, ולא רוצה להרגיש רע, וגם לא ... מורכבת יותר, ומחייבת את האדם לבחון את הרצון גם מכיוונים נוספים שלא חשב עליהם מלכתחילה. דוגמה לכך היא השאלה: למה אני רוצה זוגיות?. אם התשובה תהיה כדי לא להיות לבד, מיד תישאל שאלה מורחבת: ולמה אני לא רוצה להיות לבד, ולא במצב שבו לא אכפת לי אם ... ברורות? כאשר אליעד מסביר את אופן ניסוח השאלות הנכון, הוא מציין את החשיבות של ניסוח מלא ומדויק. במקום לשאול למה אני רוצה משהו?, הוא מציע לנסח כך: למה אני רוצה את הדבר הזה ולא נמצא במצב הפוך, שבו אני לא רוצה את הדבר הזה, או שלא אכפת לי אם ארצה אותו ... בסופו של דבר, מתגלה שכל הכיוונים שבדקנו הוסיפו לנו עומק והבנה ביחס לרצונות שלנו. איך לצאת מלופ בחקירה רגשית? למה אני לא יודע מה אני רוצה? איך לנסח נכון שאלות בחקירה עצמית? מה עושים כשנתקעים בחקירה עצמית? איך לזהות אם הרצון שלי הוא אמיתי? מה זה לופ רגשי? איך לגלות למה אני רוצה משהו ולמה משהו עושה לי טוב? טיפים להתבוננות עצמית, איך לא להיכנס ללופ בחקירה שבו התוצאה הופכת להיות הסיבה? איך לגלות למה אני רוצה להרגיש טוב ולא רע? מהו לופ רגשי? איך לדעת האם באמת אני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהשתגעתי בגלל שאני לא יודע למה אני רוצה משהו? האם אני מרגיש שהרצון שלי הוא לא שלי? למה לפסול את כל הסיבות הלא נכונות כדי להגיע לסיבה הנכונה? איך להתקדם בחקירה למה אני רוצה משהו אם הגעתי למבוי סתום? האם חקירה רגשית היא כמו מבוך שיש בו נתיבים שמובילים למבוי סתום? איך לנסח נכון את השאלה למה אני רוצה משהו, כדי לא להיכנס ללופ? מהו ניסוח נכון? איך לשאול שאלה מלאה בצורה נכונה? איך לשאול בצורה נכונה את השאלה למה אני רוצה משהו? למה רע לי ממשהו? למה אני רוצה זוגיות? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש רע לבד? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה אני רוצה שיאהבו אותי? ...
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
טעויות מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע?
... מחוסר ידיעה, איך לא לטעות בטעות? איך לא לעשות טעויות? לדעת שאני לא יודע, איך אני יודע את מה שאני יודע? תכלית הידיעה שלא נדע, אני יודע שאני לא יודע, אולי ההפך הוא הנכון? איך להטיל ספק? מה אני באמת יודע? האם אני באמת יודע? איך לדעת שאני לא יודע? במהלך הרצאה זו, אליעד עוסק ... לא באמת יודע, הוא יכול לפנות לעזרה, לשאול את מי שצריך ולבצע את הפעולה בצורה נכונה. מה המטרה של הטלת ספק? הטלת ספק במידע שלנו היא כלי חשוב לשיפור הידע שלנו ולהימנעות מטעויות. המטרה של השאלות הללו אינה לערער ... נכונה. כל אחד מאיתנו יכול ללמוד את הדרך הזאת ולשפר את הידע שלנו באופן עקבי. איך לדעת שאני לא יודע? לסיום, אליעד מבקש להדגיש ... זאת, כאשר אנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים, אנו עלולים לבצע טעויות מיותרות. איך לדעת שאני לא יודע? איך להטיל ספק? איך לדעת ... כאן הוא לתרגל את הטלת הספק במידע ולבדוק את אמיתותו לפני שנבצע פעולות על פיו. איך לדעת שאני לא יודע? איך להטיל ספק? איך לדעת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ניתוק רגשי, דיכאון קליני, ניתוק מהמציאות, ניתוק מהאני, למה אין לי רצונות? למה אני לא יודע מה אני רוצה? דיסוציאציה, למה אין לי מטרה בחיים? למה אני לא רוצה כלום? מחיקת האני, אובדן הזהות העצמית, נעלם לי הרצון, נמחק לי הרצון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להצליח בקריירה, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? מועקות נפשיות וייאוש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להצליח בקריירה, איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן קריירה, מטפל הוליסטי, טיפול נפשי בנושא להצליח בקריירה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 02:54:03 - wesi1