אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להסיר אחריות ✔בקשות במערכות יחסים, לבקש בקשה מוגדרת, לבקש בקשה מדידה, איך לבקש ממישהו משהו? הגדרת מטרות מוגדרות, מטרות מדידות, בקשה לא מוגדרת,...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בקשות במערכות יחסים, לבקש בקשה מוגדרת, לבקש בקשה מדידה, איך לבקש ממישהו משהו? הגדרת מטרות מוגדרות, מטרות מדידות, בקשה לא מוגדרת, בקשה לא מדידה, לקחת אחריות על הרגשות שלך, לקיחת אחריות בזוגיות, לבקש ממישהו להשתנות
איך לבקש בקשות ברורות ומדידות במערכות יחסים?

כאשר אתם מבקשים בקשה ממישהו אחר או כשמישהו מבקש מכם בקשה, חשוב מאוד לשים לב האם הבקשה היא ברורה, מוגדרת ומדידה, או שמא מדובר בבקשה מעורפלת שנתונה לפרשנות אישית. המטרה היא למנוע אי - הבנות, מריבות, ואכזבות במערכות יחסים. כאשר הבקשה מדידה וברורה, קל לדעת אם היא התקיימה או לא, וכך ניתן להימנע ממצבים בהם צד אחד מתוסכל שהצד השני לא מילא את הבקשה.

מהי בקשה מדידה ומוגדרת בצורה ברורה?

בקשה מדידה היא בקשה שאפשר לבדוק באופן חד - משמעי אם האדם ביצע אותה או לא. למשל, כשאתם מבקשים ממישהו:
  • "אני מבקש שלא תאחר לפגישה" - ניתן למדוד זאת בקלות ולבדוק האם הוא הגיע בזמן או איחר.
  • "אני מבקש שתנקה את הבית" - אפשר בקלות לראות אם הבית נקי או מלוכלך.
  • "אני מבקש שהמיטה שלך תהיה מסודרת" - זו בקשה ברורה מאוד שניתן לבדוק האם היא בוצעה או לא.
  • "אני מבקש שלא תקלל אותי או שלא תגיד לי מילים מסוימות" - קל מאוד לבדוק אם נאמרו אותן המילים או לא.
כאשר בקשות הן מהסוג הזה, האדם יכול להסכים או לסרב, והדברים הם ברורים לשני הצדדים. אם האדם לא ביצע את הבקשה, אפשר לדעת זאת בצורה חד - משמעית, וכך להימנע מאכזבות מיותרות.

מהי בקשה לא מדידה או בקשה לא מוגדרת היטב?

ישנן בקשות שהן מאוד כלליות, מעורפלות, ולא ניתן למדוד אותן. בקשות מסוג זה נתונות לפרשנות אישית וסובייקטיבית. למשל:
  • "אני מבקש שתהיה אווירה נעימה בבית" - מה זה אווירה נעימה? לכל אדם הגדרה שונה למהי אווירה נעימה. מישהו יכול לחשוב שהוא מייצר אווירה נעימה, והצד השני יחשוב שלא.
  • "אני מבקש שתתייחס אליי יפה" - מה זה "יפה"? אולי הצד השני בטוח שהוא מתייחס יפה, אבל אתם עדיין מרגישים שהוא לא מתייחס יפה.
  • "אני מבקש לא להרגיש שאתה כועס עליי" - קשה מאוד לשלוט ברגשות של אדם אחר. האדם אולי לא כועס בפועל, אך אתם מרגישים שהוא כן כועס.
  • "אני רוצה שהבית יהיה מסודר" - כל אדם מגדיר סדר בצורה שונה, ולכן לא ברור האם הבקשה מולאה או לא.
  • "אני רוצה להרגיש שאתה מכבד אותי" - קשה מאוד למדוד רגשות של אחרים, וייתכן שהאדם בטוח שהוא מכבד, אבל אתם תרגישו אחרת.
בקשות מסוג זה הן בעייתיות מאוד, כיוון שהן לא ברורות ויוצרות פתח לאי - הבנות, לקונפליקטים ולרגשות של תסכול או של אכזבה.

מדוע בקשה לא מדידה יוצרת בעיות בזוגיות וביחסים?

בקשה לא מדידה גורמת לכך ששני הצדדים לא יכולים להיות בטוחים שהבקשה בוצעה במלואה. גם אם הצד השני באמת מנסה למלא את הבקשה, הצד שביקש עלול עדיין להרגיש שהבקשה לא בוצעה. לדוגמה:
  • מישהו מבקש מבת זוגו "אני רוצה להרגיש שאת מכבדת אותי יותר". האישה מתאמצת לדבר בנימוס, אך עדיין בן הזוג מרגיש שהיא לא מכבדת אותו. נוצרת תחושה של תסכול, שכן אין דרך ברורה לדעת אם הבקשה באמת התקיימה או לא.
  • אדם מבקש מבן זוגו "שלא תהיה אווירה מתוחה בבית". השני מנסה להרגיע, אבל הראשון עדיין מרגיש את האווירה המתוחה. לא ניתן להוכיח שהבקשה מולאה, ולכן נוצר תסכול ואכזבה בין הצדדים.
הבעיה המרכזית בבקשות לא מדידות היא שאין דרך לקחת אחריות על הרגשות של הצד השני. אם הבקשה מבוססת על רגשות סובייקטיביים, קשה לאדם אחר לקחת אחריות על כך. אדם יכול להיות אחראי למעשיו, אך לא לרגשות של אדם אחר. לכן, בקשות לא מוגדרות היטב מובילות לאכזבה ותסכול במערכות יחסים.

איך להמיר בקשה לא מדידה לבקשה ברורה ומדידה?

כדי להימנע מבעיות, חשוב לתרגם בקשות כלליות ולא ברורות לבקשות ספציפיות ומדידות. כך למשל:
  • במקום לומר "אני רוצה להרגיש שאתה מכבד אותי", עדיף לומר "אני מבקש שתימנע מלצעוק עלי או לקלל אותי".
  • במקום לומר "אני רוצה שתהיה אווירה נעימה בבית", ניתן לבקש "אני מבקש שכאשר יש בעיה, נדבר עליה בצורה רגועה, בלי להרים את הקול".
  • במקום לבקש "שתתייחס אליי יפה", אפשר לומר "אני מבקש שתגיד לי שלום כשאתה נכנס הביתה".
  • במקום לומר "אני לא רוצה להרגיש שאתה כועס עליי", עדיף לומר "אם אתה כועס עליי, אני מבקש שתגיד לי זאת בצורה ברורה וישירה".
באמצעות הפיכת הבקשות למדידות וברורות, נמנעים ממצב בו צד אחד מנסה למלא את הבקשה, אך הצד השני עדיין לא מרוצה.

איך לקחת אחריות על הרגשות שלך במערכות יחסים?

נקודה נוספת וחשובה שאליעד מדגיש היא החשיבות של לקיחת אחריות על הרגשות שלך. כאשר אתם מבקשים מאדם אחר לשנות התנהגות, חשוב לא להפיל עליו אחריות על הרגשות שלכם. כל אחד אחראי לרגשותיו, ואם אתם מבקשים שהאדם השני ייקח אחריות על מה שאתם מרגישים, אתם עלולים לגרום לעצמכם אכזבות נוספות. במקום להאשים אחרים ברגשותיכם, עדיף להתמקד בבקשות ספציפיות על פעולות שניתן למדוד בבירור, ובכך לשפר את התקשורת וליצור תחושת בהירות ואמון.

לסיכום, כיצד לבקש נכון ממישהו להשתנות או לבצע פעולה מסוימת?
  • הקפידו לבקש דברים מדידים, ספציפיים וברורים.
  • הימנעו מבקשות שנוגעות לרגשות או תחושות סובייקטיביות של האדם האחר.
  • קחו אחריות מלאה על הרגשות שלכם ואל תצפו שהאחר ייקח עליהם אחריות.
  • אם אתם מבקשים משהו רגשי, נסו להגדיר התנהגות ברורה שניתן למדוד ולבדוק אם היא מתבצעת או לא.
איך לבקש בקשות בצורה מדויקת ומובנת

כאשר אתם מבקשים ממישהו בקשה, או כשמישהו מבקש מכם משהו, חשוב לשים לב האם הבקשה היא ברורה, מדידה וחד - משמעית או שהיא נתונה לפרשנות. בקשה ברורה היא כזו שניתן לבדוק בקלות אם היא התקיימה או לא, בעוד שבקשה לא מדידה עשויה לגרום לבלבול, אכזבה ואף לתסכול אצל הצדדים המעורבים.

מהי בקשה מדידה?

בקשות מדידות הן בקשות שאפשר לבדוק האם הן בוצעו בפועל. לדוגמה:
  • אני מבקש שלא תאחר לפגישה - ניתן לבדוק אם האדם הגיע בזמן או לא.
  • אני מבקש שתנקה את הבית - אפשר לראות אם הבית נקי.
  • אני מבקש שתסדר את המיטה שלך - ניתן לבדוק אם המיטה מסודרת.
  • אני מבקש שלא תדבר אליי בצורה מסוימת - ניתן לבדוק את אופן הדיבור בפועל.
במקרים כאלו, האדם שמקבל את הבקשה יודע בדיוק מה נדרש ממנו, וניתן להעריך אם הוא עמד בכך או לא.

מהי בקשה לא מדידה?

לעומת זאת, ישנן בקשות שאינן חד - משמעיות, אלא ניתנות לפרשנות אישית. לדוגמה:
  • אני מבקש שתיצור אווירה נעימה בבית - מהי אווירה נעימה? כל אחד מגדיר זאת אחרת.
  • אני מבקש לא להרגיש שאתה כועס עליי - איך אדם יכול לשלוט במה שמישהו אחר מרגיש?
  • אני מבקש שתתייחס אליי יפה - מהי ההגדרה של "להתייחס יפה"?
במקרים כאלה, גם אם האדם שנדרש לבצע את הבקשה מתאמץ, ייתכן שהצד השני ירגיש אחרת. לדוגמה, ייתכן שמישהו מתייחס אליכם בצורה מכובדת לפי דעתו, אבל אתם מרגישים שזה לא מספיק. איך אפשר למדוד את זה?

מדוע חשוב להגדיר בקשות בצורה מדויקת?

כאשר בקשה היא ברורה ומדידה, האדם שמקבל אותה יכול להחליט אם הוא מסכים או לא ולפעול בהתאם. מנגד, בקשה מעורפלת יוצרת חוסר הבנה ובלבול, ולעיתים אף תחושה של תסכול.

לדוגמה:

אם אתם מבקשים ממישהו "אני רוצה להרגיש שאתה מכבד אותי", כיצד אפשר למדוד זאת? אולי האדם מרגיש שהוא מכבד אתכם, אך אתם עדיין לא מרגישים כך. לכן, כדאי להגדיר את הבקשה בצורה ברורה יותר, כמו למשל: "אני מבקש שלא תרים עלי את הקול" או "אני מבקש שלא תקטע אותי כשאני מדבר" - כך הבקשה ברורה ואפשר לבדוק אם היא בוצעה.

איך להימנע מאכזבה בבקשות שאינן מדידות?

אם אתם רוצים שמשהו ישתנה, נסו להגדיר אותו בצורה ספציפית ומעשית:
  • במקום לומר "אני רוצה שהבית יהיה מסודר", אפשר לומר "אני מבקש שהנעליים לא יהיו בסלון".
  • במקום "אני מבקש שתהיה נחמד אליי", אפשר לומר "אני מבקש שתגיד לי בוקר טוב כל יום".
  • במקום "אני רוצה להרגיש שאתה לא כועס עליי", אפשר לבקש "אני מבקש שאם אתה כועס עליי, תאמר לי את זה ישירות ולא תשתמש ברמזים".
סיכום - איך לבקש בצורה אפקטיבית?

כאשר מבקשים ממישהו משהו, מומלץ לבדוק:
  • האם הבקשה ספציפית וברורה?
  • האם ניתן למדוד אם היא התקיימה או לא?
  • האם היא ניתנת לביצוע בצורה ישירה ולא מבוססת רק על תחושות סובייקטיביות?
למידע נוסף על איך לבקש בקשות בצורה אפקטיבית, איך לנהל מערכות יחסים בצורה חכמה, איך להימנע מריבים ואיך לתקשר בצורה ברורה, הכנסו לאתר EIP.co.il.

מושגים קשורים לחיפוש באתר:
  • איך לבקש בקשות בצורה נכונה
  • איך למנוע מריבות במערכות יחסים
  • איך לתקשר בצורה ברורה
  • איך לגרום למישהו להבין אותך
  • איך לגרום לאנשים לכבד את הבקשות שלך
לבקש ממישהו שיכבד אותך, לבקש ממישהו שיאהב אותך, לבקש ממישהו שיתייחס אליך יפה, לבקש ממישהו שיתייחס אליך בכבוד, לבקש ממישהו שלא יזלזל בך, לבקש ממישהו בקשה לא מוגדרת, לקחת אחריות על הרגשות שלך, להאשים אחרים ברגשות שלך
איך למנוע מריבות במערכות יחסים בבקשה להבין אותך הסרת אחריות החלטה השיטה של אליעד תחושה להרגיש בחורות כועסת עלי לשים לב אחריות אחריות אישית אחריות אישית בזוגיות אחריות בזוגיות אחריות על הרגשות אחריות על רגשות איך לבקש איך לבקש ממישהו משהו איך לקחת אחריות על הרגשות שלך בזוגיות בקשה לא מדידה בקשה לא מוגדרת בקשה מדידה בקשה מוגדרת בקשות במערכות יחסים הגדרות הגדרת הגדרת מטרות הגדרת מטרות מוגדרות הסרת אחריות הסרת אחריות אישית בזוגיות הרגשה זוגיות יחסים לבקש לבקש בקשה לבקש בקשה מדידה לבקש בקשה מוגדרת לבקש ממישהו לבקש ממישהו להשתנות לבקש ממישהו משהו להסיר אחריות להשתנות לקחת לקחת אחריות לקחת אחריות בזוגיות לקחת אחריות על הרגשות שלך לקחת אחריות על רגשות לקיחת אחריות לקיחת אחריות בזוגיות מוגדרת מטרות מטרות מדידות מטרות מוגדרות מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים רגש רגשות שינויים תחושה תחושות תכלית
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות?
אחריות אישית במערכות יחסים, למה לא טוב לי? האם אני אשם? האם לקחת אחריות או להסיר אחריות? האם להאשים את עצמך או להאשים מישהו אחר? מי אשם בזוגיות? האם להסיר אחריות? אחריות אישית בזוגיות, לקחת אחריות בזוגיות, מתי להסיר אחריות? האם להאשים את עצמי או את בן הזוג כשמשהו בזוגיות לא עובד? אליעד כהן מסביר שכאשר אדם נמצא במערכת יחסים זוגית שמשהו בה לא מסתדר, לעיתים קרובות ... מציע לשאול היא אחרת: האם ועד כמה אני מרוצה מהחיים שלי באופן כללי, ללא קשר לזוגיות? איך שביעות רצון כללית משפיעה על הטלת אחריות בזוגיות? בחיים קיימות אינספור מערכות יחסים - לא רק זוגיות. יש לאדם מערכת יחסים עם הבריאות שלו, עם העבודה, עם השכל, עם הרגשות, עם המראה, ועם ... אינך מרוצה מחייך באופן כללי - אם אינך מרוצה מהקריירה, מהבריאות, מההשכלה, ומהיחסים האישיים באופן כללי - אז הגיוני יותר שתטיל אחריות על עצמך כשאתה נתקל בבעיות בזוגיות. מדוע? משום שאם משהו לקוי באישיות שלך, ביכולת שלך להתמודד או בתפיסות שלך - הדבר ילווה אותך גם אחרי הזוגיות הנוכחית. האם נכון להסיר אחריות ולהטיל אותה על בן הזוג? אליעד מסביר שלהאשים את בן הזוג זה למעשה להסיר אחריות מעצמך ולהגיד: הפתרון לא אצלי אלא אצלו. אתה בעצם מוסר את הכוח לשלוט בסיטואציה למישהו אחר. אמנם אפשר להאשים את הצד השני עד אינסוף - אפשר אפילו ... את הגנטיקה שלו, אבל זה לא יעזור לו להבריא או להתמודד. מי שכל הזמן מאשים אחרים לא יצליח להתקדם בשום תחום בחיים. מתי באמת כדאי לקחת אחריות על בעיות בזוגיות? לפי אליעד, כשאתה לא מרוצה מהרבה תחומים בחייך, הסיכוי הוא גבוה שהבעיה נמצאת בך. במקרה כזה, הדבר הכי נכון לעשות הוא להסתכל פנימה, לקחת אחריות על עצמך, ולראות איך אתה יכול להשתפר. לעומת זאת, אם כל שאר התחומים בחיים שלך מסודרים וטובים, ורק בזוגיות יש בעיה, אז בהחלט ייתכן שהבעיה באמת נמצאת בצד השני, וזו הזדמנות שאפשר להרשות לעצמך להטיל אחריות על בן הזוג. מה קורה כשממשיכים להאשים את בן הזוג במקום לקחת אחריות? אליעד מציין שכשמאשימים את בן הזוג כל הזמן, אפשר אמנם לשחרר את עצמך מרגשות אשמה, אבל אז האדם יוצא לחיים האמיתיים ומתמודד עם אותן הבעיות ... בנקודה למחשבה ובהמלצה כללית. כלומר, אם צריך להמר, אפשר להיעזר בניתוח של שביעות הרצון הכללית בחיים, כדי להעריך היכן ממוקמת רוב האחריות. בסיכום, אליעד כהן מציע כלי מחשבתי פרקטי מאוד: אם אתה מאושר ושמח בכל שאר התחומים בחיים חוץ מבזוגיות, אולי כדאי לשקול להאשים את הצד השני. אבל אם החיים שלך מלאים בבעיות, כדאי לך לבדוק איפה האחריות האישית שלך נמצאת וכיצד אתה יכול להשתפר בעצמך. אחריות אישית בזוגיות האם אני אשם בזוגיות? מתי לקחת אחריות בזוגיות? איך להפסיק להאשים אחרים? למה רע לי בזוגיות? האם להסיר אחריות במערכת יחסים? ...
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
לסלוח לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית
... לעצמך, איך לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא להאשים את עצמך בשום דבר? איך לא לכעוס על עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? איך לקבל את עצמך בלי תנאים? איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? שנאה עצמית ואחריות אישית איך לסלוח לעצמך ולהתמודד עם רגשות אשמה? כיצד לסלוח לעצמך על כל דבר? איך להסיר אחריות מעצמך ולסיים את תחושת הכעס העצמי? האם כדאי לקחת אחריות מלאה או להסיר אחריות לחלוטין כדי לשחרר את עצמך מתחושת האשמה? אליעד כהן מציע שיטה של הסרת אחריות כחלק מתהליך של סליחה עצמית. המטרה היא להבין אם באמת הייתה לך ... לא יישאר תקוע באשמה או בכעס עצמי. חשוב לנהל דיאלוג פנימי ולברר את מקור התחושות. בסופו של דבר, השאלה אם ניתן להסיר אחריות או לקחת אחריות מלאה תלויה במטרה של האדם ובכיצד הוא בוחר להתמודד עם התחושות שלו. אם המטרה היא לסלוח לעצמך, כדאי להסיר אחריות ולהבין שלא תמיד הייתה לך ברירה. אם המטרה היא שליטה מלאה במציאות ובתחושות, אז ייתכן שעדיף לקחת אחריות מלאה על כל פרט ופרט, כולל הרגשות שלך. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים איך אפשר להשתמש בהסרת אחריות כדי לסלוח לעצמך? כדי לא לכעוס על עצמך, אפשר לבחון האם באמת ... וסובל מכאבי בטן עלול לכעוס על עצמו: למה אכלתי את זה?, היו נורות אזהרה, ידעתי שלא כדאי. אפשר ליישם את הסרת האחריות ולשאול: למה אכלתי את זה?, כי הייתי רעב, כי חשבתי שזה טעים. אם ... אז אפשר לראות שלא היתה ברירה אמיתית, ולכן לא חובה לכעוס על עצמך. כיצד חוסר היכולת לעמוד בפיתוי משפיע על האחריות? אם אדם מזהה שהסיבה האמיתית לפעולה שלו היא חוסר יכולת לעמוד ... ואם התשובה היא יכולתי אבל לא עשיתי, צריך להעמיק עוד כדי להבין מה מנע ממך לבחור נכון. מהי השיטה ההפוכה - לקיחת אחריות מלאה? הקצה השני של הסקאלה הוא לקחת אחריות על כל דבר, גם על התחושות שלך וגם על התוצאה. במקרה של תאונה, אפשר לומר: אני בחרתי לנסוע לא זהיר, וגם אני בוחר להרגיש רע מזה שנהייתי נכה. אם לוקחים אחריות עד כדי כך מלאה, אפשר לטעון שלא באמת קרה שום דבר רע, כי גם תחושת הרע היא באחריותך. זו סוג של גישה אלוהית, שבה אדם תופס את עצמו כאחראי על כל מה שקורה, כולל הרגשות שלו. זו שיטה פחות אינטואיטיבית, אבל היא מצביעה על כך שיש דרכים מגוונות להסתכל על מושג האחריות. האם כדאי להסיר או לקחת אחריות? זו כבר שאלה אחרת: האם כדאי להסיר אחריות ולסלוח לעצמך, או שכדאי לקחת אחריות מלאה כדי לשנות את המציאות או את התחושה? שני הצדדים יכולים לעזור לאדם לסלוח לעצמו, כל אחד בדרך אחרת. מי שחושש להיתקע בכעס, יכול להיעזר בהסרת אחריות. מי שרוצה לפתח שליטה גדולה יותר במציאות או ברגשות, יכול לנסות את גישת האחריות המלאה. איך מסיקים מכאן לגבי סליחה עצמית? המטרה העיקרית היא לאפשר לעצמך להפסיק לסבול מתחושת האשמה או הכעס העצמי. בין אם בוחרים בגישה של הסרת אחריות - תוך הבנה שלא תמיד היתה לנו בחירה חופשית - ובין אם בוחרים בגישה של לקיחת אחריות מלאה - עד כדי שליטה ברגשות, המטרה היא להגיע למצב שבו לא שונאים את עצמנו ולא נשארים בכלא פנימי של האשמות. איך להתמודד עם רגשות אשמה האם כדאי לקחת אחריות או להסיר אחריות איך לא לכעוס על עצמך איך לקבל החלטות בלי להצטער התמודדות עם כישלון והפקת לקחים הסרת אחריות חלקית,
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך להתמודד עם סחיטה רגשית?
... לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? איך להסיר אחריות מעצמך? איך לא לקחת אחריות על בעיות של אחרים? איך להתמודד עם רגשות אשמה בגלל פגיעה באחרים? איך להתמודד עם ייסורי מצפון? איך ... מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחראים ולסחוב רגשות אשם מיותרים. מטרת ההרצאה היא להסביר איך ניתן להתגבר על רגשות אשמה אלו ולהימנע מלשאת אחריות על בעיות של אחרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? ישנם אנשים המשתמשים בסחיטה רגשית כדי לגרום לנו ... תאונת דרכים בה נפגע אדם אחר, תחושת האשמה יכולה להיות קשה מנשוא. עם זאת, חשוב להבין שאין זה מועיל לשאת את האשמה לנצח. הדרך להתמודד היא לקחת אחריות על המעשה, ללמוד ממנו ולהמשיך הלאה, מבלי להטיל על עצמנו עול נפשי מיותר. כל מה שנדרש הוא לדעת כיצד לקחת אחריות על המעשה מבלי להטיל על עצמנו אשמה מיותרת. איך להימנע מלקיחת אחריות על בעיות של אחרים? אחד הרעיונות המרכזיים בהרצאה הוא שככל שאדם פחות מאשים אחרים בצרותיו, כך יהיה לו קל ... שמה שאנחנו חווים הוא תוצאה של הבחירות שלנו ושל ההתמודדות שלנו עם המציאות, עוזרת לנו להימנע מאשמה מיותרת. איך למצוא את האיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות? הדרך להגיע לאיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות היא להבין שהמציאות לא תמיד ניתנת לשליטה. ישנם מקרים בהם אין לנו שליטה על מה שקורה מסביבנו, אך תמיד יש ... עלינו להיות מודעים לכך שהרגשות שלנו לא תמיד נגרמים כתוצאה ממה שקורה לנו, אלא באופן שבו אנחנו בוחרים להגיב אליו. לא תמיד עלינו לקחת אחריות מלאה, ולעיתים עלינו לדעת להסיר אחריות, במיוחד כאשר מדובר במניפולציות רגשיות של אחרים. מהי הדרך להגיע לשחרור מוחלט מרגשות אשמה? הדרך להימנע ... נפסיק להאשים אחרים על כך שרע לנו. אדם שמסוגל לא להאשים אחרים כשהוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו להאשים אותו. חשוב ללמוד לקחת אחריות על הרצון שלנו ועל תחושותינו, גם כשלא מדובר במצב אידיאלי. לסיום, ההרצאה מדגישה את החשיבות של איזון בחיים. ישנם מקרים בהם עלינו לקחת אחריות וישנם מקרים בהם עלינו להסיר אחריות. העיקרון המנחה הוא שעלינו להבין אם רע לנו - זה תלוי בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם. איך לא להאשים אחרים בצרות שלך? לקיחת אחריות סחיטה רגשית ניהול רגשות התמודדות עם מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים את עצמך בצרות של אחרים? ההרצאה עוסקת בשאלה כיצד להתמודד עם רגשות אשמה שנובעים מהאשמות של אחרים, בין אם בצדק ובין אם מתוך מניפולציה רגשית. פעמים רבות, אנשים מאשימים אותנו במצבם הרע, מה שעלול לגרום לנו להרגיש אחריות ולשאת רגשות אשם מיותרים. איך לזהות מניפולציה רגשית ואשמות שווא? אנשים מסוימים משתמשים בסחיטה רגשית כדי ... שבה נפגע אדם אחר, תחושת האשמה יכולה להיות מכבידה מאוד. עם זאת, חשוב להבין שאין זה מועיל לשאת את האשמה לנצח. הדרך להתמודד עם זה היא לקחת אחריות על המעשה, ללמוד ממנו ולהמשיך הלאה מבלי להטיל על עצמנו עול נפשי מיותר. איך להימנע מלקיחת אחריות על בעיות של אחרים? אחד הרעיונות המרכזיים בהרצאה הוא שככל שאדם פחות מאשים אחרים בצרותיו, כך גם יהיה לו ... את אלוהים במצבם. אך ככל שאנו מאשימים פחות את העולם, כך אנחנו גם מפסיקים להרגיש אשמה כאשר אחרים מאשימים אותנו. איך למצוא את האיזון בין לקיחת אחריות להסרת אחריות? יש צורך בגישה מאוזנת: מצד אחד, אין צורך להיות קרים וחסרי רגש, אך מצד שני, חשוב לדעת להימנע מהשפעה של ... הוא חווה קושי, יהיה חסין יותר כאשר אחרים ינסו להאשים אותו. לבסוף, ההרצאה מדגישה כי בחיים יש צורך למצוא את האיזון: יש מקרים בהם כדאי לקחת אחריות, ויש מקרים שבהם יש לשחרר. העיקרון המנחה הוא שברמה הפנימית, עלינו להבין כי אם רע לנו - זה תלוי בנו, ואם רע לאחרים - זה תלוי בהם. רגשות אשמה לקיחת אחריות סחיטה רגשית ניהול רגשות התמודדות עם מניפולציות רגשיות הסרת אחריות איך לא להאשים אחרים בצרות שלך? להאשים את ההורים, להאשים את השכנים, להאשים את הגנטיקה, לקיחת אחריות והסרת אחריות, האם לקחת אחריות? כמה לקחת אחריות? איך לנטרל רגשות? איך לחשוב כמו פסיכופט? ...
אחריות אישית, לקחת אחריות, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, אחריות חלקית, להיות אחראי, להסיר אחריות
אחריות אישית, לקחת אחריות, הסרת אחריות, לקיחת אחריות, אחריות חלקית, להיות אחראי, להסיר אחריות ובו יתבאר, העניין של האחריות האישית של האדם ושל לקיחת אחריות. וכאן לא יתבאר, האם באמת האדם אחראי למעשיו, ועד כמה האדם אחראי למעשיו (עניין הבחירה החופשית וחופש הבחירה). אלא יתבאר רק העניין של לקיחת האחריות של האדם על עצמו. ולקחת אחריות פירושו, שהאדם יוצר קשר, בין המצב של המציאות, ... היא האחראית לכך שהדבר קרה. ואם יש כמה גורמים שגרמו לדבר לקרות, הרי שיש כמה גורמים שעליהם לקחת אחריות, על מה שקרה. וכאשר קורה (בזמן הווה) איזה דבר ... שבו תלוי, האם הדבר הזה יקרה בעתיד או לא, הוא האחראי לכך, האם הדבר הזה יקרה בעתיד או לא. ולקיחת אחריות, פירושה, שהאדם מזדהה עם הרעיון, שאומר, שהוא הסיבה לכך שהדבר קרה קורה יקרה. והסרת אחריות פירושה, שהאדם מזדהה עם האפשרות, שלא הוא הסיבה לכך שהדבר קורה. ויש גם לקיחת אחריות חלקית, שפירושה, שהאדם אחראי רק באופן חלקי ... אך לא רק האדם הוא הסיבה היחידה, לכך שהדבר קורה. ומי שיתבונן יראה, כי יש צד מאוד חיובי, בלקיחת אחריות. דהיינו, מי שלוקח אחריות על מה שקורה לו, דהיינו, מי שמזדהה עם הרעיון שאומר שמה שקורה לו זה בשליטתו, הרי שיש בכך דבר מאוד חיובי. והוא, שעל ידי זה שהאדם לוקח אחריות, על ידי זה הוא בעצם יכול לשנות את המציאות כרצונו, ולהתאים אותה לרצון האישי שלו. כי מי שלא לוקח אחריות, ומי שמסיר אחריות מעצמו, וחושב שמה שקורה לו בפרט ומה שקורה ... מחליש אצל עצמו את הרצון העצמי שלו, לנסות לגרום למציאות להיות כרצונו. כי אם הדבר הוא לא באחריותך, דהיינו, אינך אחראי לכך שהדבר קורה, דהיינו, הדבר קורה בלי שליטה שלך, הרי שממילא אין טעם לנסות לשנות את המצב. ולקחת אחריות אישית, פירושו, שהאדם מזדהה עם המחשבה שאומרת, ... אחראי למה שקורה. ואז ממילא, כאשר יש לאדם חוסר שביעות רצון מהמציאות מדבר כלשהו, אז האדם לוקח אחריות, ומשנה את המציאות להיות כרצונו. ואם האדם יסיר מעצמו אחריות על מה שקורה לו, אז ממילא המציאות תהיה נגד ... מאומה, כדי לגרום לה להיות כרצונו. כי הוא חושב, שהוא לא אחראי למה שקורה לו. ונמצא אם כן, כי לקחת אחריות, זה נראה הדבר הטוב ביותר. כי מי שייקח אחריות מלאה על מה שקורה לו, ממילא הוא יצליח לגרום לכל המציאות שקורית לו, להיות בדיוק כפי מה שהוא רוצה. אבל, זה בדיוק גם החיסרון של לקיחת האחריות. וזה בדיוק היתרון, של הסרת האחריות של האדם. והעניין הוא, כי מנקודת מבט מסוימת, ... אז רע לו ממנו. ואך ורק הרצון של האדם, אך ורק הוא אחראי לכל הטוב והרע של האדם בחיים. ומי שייקח אחריות מלאה על מה שקורה לו, ממילא הוא יראה תכף ... בלי שום צורך לשנות את המציאות. ואיך? על ידי שליטה ברצון העצמי של האדם. דהיינו, מי שייקח אחריות על מה שקורה לו, הוא יבין תכף ומיד, שהכל תלוי ... רצון, בינו לבין המציאות. והסיבה שאנשים לא עושים את זה, היא רק בגלל שהם מסירים מעצמם אחריות, וחושבים שהרצון שלהם הוא לא בשליטתם העצמית. ... ורוצה את המציאות תמיד כפי מה שהיא, ואז ממילא הוא חווה שלמות תמידית. אבל, זאת בדיוק הסיבה, שלקיחת אחריות מלאה, יש בה גם חיסרון. ודווקא ב
חופש מוחלט, אחדות, לחוות שהכל שווה, להרגיש שהכל אחד, שום דבר לא משנה, להסיר אחריות, לשחרר לגמרי, חיי נפרדות מתוך אחדות, הסיפור של אליעד
חופש מוחלט, אחדות, לחוות שהכל שווה, להרגיש שהכל אחד, שום דבר לא משנה, להסיר אחריות, לשחרר לגמרי, חיי נפרדות מתוך אחדות, הסיפור של אליעד
... מוחלט, אחדות, לחוות שהכל שווה, להרגיש שהכל אחד, שום דבר לא משנה, להסיר אחריות , לשחרר לגמרי, חיי נפרדות מתוך אחדות, הסיפור של אליעד מה המשמעות של חופש מוחלט והרגשה שהכל שווה? הנושא של הרצאה זו ... רע, ששום דבר לא משנה. המטרה היא להגיע למצב שבו האדם משוחרר לחלוטין מדאגות, מפחדים, מרצונות ומאחריות. אליעד מתאר את החוויה הזו כמצב של אחדות מוחלטת, שבו כל ההבחנות של טוב או רע מתבטלות, כי הכל נתפס כשווה באופן מוחלט. ... להגיע לחופש מוחלט? האם הכל שווה? איך להשתחרר מפחדים וחרדות? מה זו חוויה של אחדות מוחלטת? איך להסיר אחריות לגמרי? חיי נפרדות מתוך אחדות איך להתמודד עם קונפליקטים פנימיים? ...
אחריות אישית - לקחת אחריות אלוהית פנימית, במקום להסיר אחריות אנושית
אחריות אישית - לקחת אחריות אלוהית פנימית, במקום להסיר אחריות אנושית ובו יתבאר, כי על האדם לקחת אחריות אלוהית, ולהבין כי הוא תקיף ובעל ... אינם יכולים להתמודד איתה ולהתגבר עליה. והאדם בעצם מנסה להסיר מעצמו את האחריות, ומנסה לומר שאין לו בחירה ... מסוגל להתחבר לאמת המוחלטת. משום, שטבעו האנושי, שונה ממנה. אך אי קבלת אחריות, אינה פוטרת מעונש. כי בכך שהאדם מסיר מעצמו את האחריות לצרותיו, צרותיו לא באמת נעלמות ... קיומו של רצונו העצמי). והאדם יכול לנסות כמה שבא לו להסיר מעצמו את האחריות לגורלו, ולהאמין שאולי אלוהים ... בשום צורה מחוויית הנפרדות של האני שלו. ובכך שהאדם מנסה להסיר מעצמו את האחריות לגורלו, בכך האדם לא פותר את ... בכך האדם רק מעמיק את האחיזה של הנפרדות, בייאוש שלו להיפרד ממנה. (הסרת אחריות, מחזקת את תחושת הייאוש של האדם, ... של אלוהים חיצוני לו, או כוח כלשהו חיצוני לו שיכול לעזור לו. ועל האדם לקחת אחריות על גורלו, ולהבין שהוא בעצם ...
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
טיפים לויכוחים, איך לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים
... לא לגרום למישהו להרגיש רע? איך לא להאשים מישהו? איך לא לעשות למישהו רע? איך להסיר אחריות? איך לא לקחת אחריות? איך להאשים מישהו? ויכוחים בזוגיות, מריבות בזוגיות, מערכות יחסים איך לא להאשים מישהו בוויכוח? אליעד כהן מסביר ... למצב, אבל הצד השני אינו מעוניין להאשים אותו, וגם לא מעוניין לקחת על עצמו את האחריות. במקרה כזה, אליעד מסביר שהפתרון הוא למצוא גורם שלישי - גורם שאינו אף אחד מהצדדים הנמצאים בוויכוח. הגורם השלישי ... שזו אשמתו שלו. במקרה כזה, הפתרון הוא שוב למצוא גורם שלישי ולהעביר אליו את האחריות. לדוגמה, אפשר להגיד שהפרידה התרחשה בגלל סיבה חיצונית - גורם אקראי כמו נסיבות החיים, מזג האוויר או אפילו גורל ... בקלות, הצד השני עשוי להגיד אז בוא נפתור את הבעיה ונעלים את הגורם השלישי, וכך האחריות תחזור לצדדים. לכן, חשוב שהגורם השלישי יהיה משהו שאינו ניתן לשליטה או שאינו קל לפתרון, כמו גורל, מזל, סביבה, או אירועים חיצוניים שלא תלויים באף אחד מהצדדים. למה חשוב לא לקחת אחריות מיותרת? אליעד מדגיש שאם אדם אינו רוצה לקחת על עצמו את האחריות ולא להאשים את האחר, אין הכרח שייקח על עצמו את האשמה. אנשים רבים מרגישים שברגע שהם לא מאשימים את הצד השני, הם חייבים להאשים את עצמם. אך לפי אליעד, ישנה אפשרות אחרת, והיא העברת האחריות לגורם שלישי. כך האדם יכול להימנע מלספוג אשמה לא מוצדקת ומרגשות שליליים שנובעים מכך. לסיכום, כיצד להתמודד נכון ... איך לא להאשים מישהו בוויכוח? מי אשם בפרידה? איך להימנע מאשמה? איך להעביר אחריות לגורם שלישי? איך להתמודד עם קונפליקטים בזוגיות? עכשיו השאלה היא כזאת נניח שאתה בוויכוח עם מישהו ונניח שאתה רוצה לא ... אקראי מה שחשוב שהוא לא את ולא אני, אתה גם לא רוצה להאשים אותה ואתה גם לא רוצה לקחת אחריות אז תאשים מישהו שלישי. הבנתם את השכל כן מה אתה אומר? ש: זה קצת מסבך את העניין כי אם נגיד שני אנשים אי אפשר ...
איך לגרום לעובד לא להסיר אחריות? בקשת עדכון לסטאטוס משימה מעובד, איך לדבר נכון עם עובד? איך לשאול עובד שאלה? איך לנהל עובדים? הסרת אחריות של עובד, אימון למנהלים, ניהול עובדים, הסרת אחריות של עובדים, לקיחת אחריות של עובדים, יעוץ למנהלים, אימון עסקי
... לגרום לעובד לא להסיר אחריות? בקשת עדכון לסטאטוס משימה מעובד, איך לדבר נכון עם עובד? איך לשאול עובד שאלה? איך לנהל עובדים? הסרת אחריות של עובד, אימון למנהלים, ניהול עובדים, הסרת אחריות של עובדים, לקיחת אחריות של עובדים, יעוץ למנהלים, אימון עסקי שאלה: מה לעשות אם כאשר אתה שואל את העובד שלך לקבל ממנו סטאטוס על ביצוע המשימה שלו, זה גורם לו לחשוב כאילו לקחת את האחריות אליך על ביצוע המשימה שלו וזה גורם לו להסיר מעצמו אחריות? לדוגמה: אתה שואל את העובד שלך, מה קורה עם התקלה שיש אצל לקוח X. ואז העובד מעדכן אותך. ואז לפעמים העובד שלך מפרש את זה ששאלת אותו לגבי ... שלך להסיר מעצמו אחריות? תשובה: אחרי שאת מברר עם העובד שלך את סטאטוס המשימה שלו, תמיד תבהיר ותחזיר את המשימה אליו. לדוגמה: אוקיי, אז איך אתה ממשיך לטפל בזה? אוקיי ... אלא שהמשימה עדיין באחריותו של אותו עובד. ...
השתקפות עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך, לקחת אחריות, להסיר אחריות, מי באמת אשם? את מי להאשים? האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? האם אני אחראי? זוגיות כמראה
השתקפות עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך, לקחת אחריות, להסיר אחריות, מי באמת אשם? את מי להאשים? האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? האם אני אחראי? זוגיות כמראה
... עצמית, להאשים אחרים, להאשים את עצמך, לקחת אחריות, להסיר אחריות , מי באמת אשם? את מי להאשים? האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? האם אני אחראי? זוגיות כמראה האם באמת כל הפוסל במומו פוסל? אליעד כהן מציג בהרצאה את ... להסתכל על האדם שצחק כאשם, אלא לשאול: מי אמר בכלל שהוא התכוון לפגוע? אולי לא הבנתי נכון את הכוונה שלו, אולי אני מניח הנחות שגויות על המצב?. כלומר, לקיחת האחריות היא למעשה ההבנה שאתה היחיד שגורם לעצמך לחוש פגוע, בגלל הדרך שבה אתה מפרש את המציאות. מה המשמעות של לקחת אחריות מלאה על המציאות? אליעד מסביר שכאשר אתה לוקח אחריות מלאה, אתה מבין שכל דבר טוב או רע שקורה לך, הוא תוצאה ישירה של הבחירות הפנימיות שלך. גם אם משהו נראה חיצוני ומנותק ממך, אם נפגעת מזה או סבלת מזה, האחריות לסבל היא שלך. לדוגמה, אם אתה מרגיש רעב וסובל, זה לא האוכל שחסר שמייצר לך סבל, אלא אתה זה שמייצר את הסבל על ידי הרצון שלך לאכול. המציאות רק משקפת ... אומר שאין לו שום שליטה על החיים שלו. אדם כזה מוותר על הכוח והאפשרות לשנות את מצבו. האפשרות השנייה שאליעד מציע, היא להאשים את עצמך בכל. לקחת את האחריות המלאה גם על הדברים השליליים. כשאדם עושה זאת, הוא מחזיר לעצמו את השליטה בחייו ואת הכוח לשנות את מצבו. אולם אליעד מסביר גם שיש מצבים בהם האדם יבחר ביודעין להאשים משהו חיצוני, כי זה עוזר לו להקל על תחושת האחריות ולהתמודד באופן יותר קליל עם הסיטואציה, אבל אז הוא צריך להיות מודע שזה סוג של משחק שהוא בוחר לשחק עם עצמו. מדוע לפעמים נוח להאשים אחרים ולא את עצמנו? אליעד מסביר שלפעמים קל יותר לאדם להאשים גורם חיצוני, מכיוון שאם הוא היה לוקח אחריות מלאה באופן אמיתי ועמוק, הוא היה מבין שהכל מושלם כפי שהוא, ושהכל באחריותו. אבל אז עלולה לעלות השאלה מדוע בכלל לנסות לשנות משהו. לכן, אליעד מסביר שזה טבעי ולפעמים אף מועיל להשתמש בהאשמה של גורמים חיצוניים כדי ליצור מניע לפעולה בעולם, אך חשוב להיות מודעים לכך שזהו תהליך של בחירה מודעת ולא האמת המוחלטת. מה קורה כאשר אדם מבין את האחריות שלו במאה אחוז? אליעד מסיים בהסבר מעמיק שמי שמגיע להבנה אמיתית ועמוקה שהכל באחריותו במאה אחוז, כבר לא מרגיש צורך לשנות שום דבר חיצוני באופן מהותי, משום שהוא מרגיש טוב בכל מצב. כשהכל טוב לאדם מבפנים, הוא לא מחפש להצדיק את עצמו, להאשים או לתקן אחרים, מכיוון שהאושר שלו כבר אינו תלוי בשום דבר חיצוני. לסיכום, אליעד כהן מציג בהרצאה פרספקטיבות עמוקות על אשמה ואחריות, ומסביר כיצד ניתן להשתמש בהן כדי להגיע לאושר ושלווה פנימית אמיתיים. האם כל הפוסל במומו פוסל? מי באמת אשם במה שקורה לי? איך לקחת אחריות מלאה על החיים? מהי זוגיות כמראה? האם מותר להאשים אחרים? איך להגיע לאושר אמיתי? מדוע אני נפגע מאחרים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בקשות במערכות יחסים, לבקש בקשה מוגדרת, לבקש בקשה מדידה, איך לבקש ממישהו משהו? הגדרת מטרות מוגדרות, מטרות מדידות, בקשה לא מוגדרת, בקשה לא מדידה, לקחת אחריות על הרגשות שלך, לקיחת אחריות בזוגיות, לבקש ממישהו להשתנות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להסיר אחריות, דיכאון? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להסיר אחריות, איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ספרים על אימון אישי, מאמן פרטי, מאמן אישי בסקייפ בתחום להסיר אחריות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 12:25:37 - wesi1