אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להמציא פטנט ✔רעיון לכסף, רעיון לעסק, רעיון להקמת עסק, רעיון להמציא פטנט, רעיון לעשות כסף, האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨רעיון לכסף, רעיון לעסק, רעיון להקמת עסק, רעיון להמציא פטנט, רעיון לעשות כסף, האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח? האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, האם כדאי לי לפתוח עסק? פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים
והפעם נסביר במידה ואתה רוצה לעשות כסף ובמידה ויש לך רעיון איך לעשות כסף, איך לבדוק את הרעיון שלך לעשות כסף? איך לנתח את הרעיון? איך להכין תוכנית עסקית? איך לדעת האם כדאי לך להשקיע ברעיון שלך משאבים? ושוב, הכל בהנחה שבא לך לעשות כסף. כי אם אתה רוצה לעשות משהו בשביל הכיף שלך, זה עניין אחד. אבל אם אתה רוצה לבחון רעיון במובן העסקי, אז איך עליך לעשות את זה?

אז נניח שיש לך רעיון מהפכני, להמציא את הגלגל מחדש, או סתם רעיון לשפר מוצר קיים כלשהו, או לדוגמה רעיון לייבא מוצר מחול, או לדוגמה לפתוח חנות מתחרה לחנות אחרת קיימת או כל רעיון אחר איך לעשות כסף. איך עליך לגשת לעניין לבדוק האם כדאי לך להשקיע משאבים ברעיון הזה, במידה והמטרה שלך היא אך ורק כסף בלבד.

איך עושים כסף מכל דבר?

אז כדי לעשות כסף מרעיון כלשהו, צריך לייצר ממנו רווחים. והרווחים, הם ההפרש בין ההכנסות לבין ההוצאות. דהיינו, אם אתה רוצה לעשות כסף מ X, אתה צריך שההכנסות מ X יהיו גדולות מההוצאות מ X וככה תעשה כסף, זה בגדול העניין כולו.

ולכן כאשר בוחנים האם רעיון X הוא טוב, צריכים לשאול, האם הצפי הכנסות מהמוצר שלך, גדול מצפי ההוצאות מהמוצר שלך. ואיך יודעים את זה?

אז בעיקרון, הכנסות באות ממכירה של המוצר שלך, ללקוחות שמשלמים לך כסף על המוצר שלך. הוצאות באות מהעלות שלך לייצר את המוצר, לשווק את המוצר, למכור את המוצר, לנהל את העסק שלך בהוצאות שוטפות וכיו"ב.

בכמה כסף תוכל למכור את המוצר שלך?

וברמת העיקרון, השאלה הקלה ביותר שהגיוני שתתחיל לשאול אותה, היא השאלה הבאה: לדעתך, כמה כסף לקוחות יהיו מוכנים לשלם בתמורה למוצר שלך. לדוגמה, אתה רוצה להמציא X. כמה כסף לדעתך לקוחות יהיו מוכנים לשלם על X. במידה ותמכור ללקוח יחידה אחת של X, בכמה לדעתך תימכר יחידה אחת של המוצר שלך.

איך לדעת כמה לקוחות יהיו מוכנים לשלם על X? זה עוד נושא בפני עצמו. אתה יכול לדוגמה, לשאול אנשים כמה הם יהיו מוכנים לשלם על X. אתה יכול לדוגמה לבדוק מוצרים דומים ל X, כמה אנשים מוכנים לשלם עליהם וכיו"ב. אבל ברמת העיקרון, נסה להבין כמה לדעתך אנשים יהיו מוכנים לשלם בתמורה למוצר X שלך.

ונניח שיש לך כל מיני גרסאות ואפשרויות למוצר X שלך, תנסה להבין ביחס לכל גרסה, כמה כסף לדעתך אנשים יהיו מוכנים לשלם על המוצר שלך, על כל גרסה. או פחות או יותר, בממוצע, כמה כסף לדעתך אנשים יהיו מוכנים לשלם על המוצר שלך.

מה יהיו ההוצאות שלך?

עכשיו, אחרי שיש לך הערכה כלשהי לגבי כמה אנשים יהיו מוכנים לשלם עבור המוצר שלך, עכשיו ננסה להבין כמה לדעתך יהיו ההוצאות עבור המוצר שלך. דהיינו, כמה כסף לדעתך תצטרך להוציא, כדי שתוכל למכור את אותה היחידה האחת, במחיר המכירה הנ"ל.

ואני לא מדבר על עלויות חד פעמיות, כגון עלויות של הקמת העסק, עלויות של פיתוח מוצר וכיו"ב, אלא בהנחה שתעבור את המשוכה של כל העלויות החד פעמיות, נניח שתרצה עכשיו לייצר יחידה אחת של המוצר שלך ולהביא אותה לכדי מכירה לאותו לקוח שאתה מדמיין שתמכור לו במחיר X הנ"ל, כמה כסף לדעתך זה יעלה.

ואחדד: יתכן שלא יהיה לך כסף, להקים את העסק. אבל זה עוד נושא בפני עצמו. אבל ברמת העיקרון, אם יש לך מוצר רווחי ורעיון רווחי שאפשרי לעשות ממנו כסף, דהיינו, שהעלות הייצור השוטפת שלו, פלוס כל ההוצאות של המכירה שלו וכולי, אם הן קטנות מההכנסות שניתן להרוויח ממכירה של המוצר, הרי שזה מוצר רווחי ותוכל למצוא משקיע שישקיע בך כסף, כדי שתוכל להגיע לשלב של לייצר את המוצר שמרוויח לך כסף.

ולכן כאן יש דגש, לא על כמה עולה להקים את העסק, אלא על כמה יעלה לייצר ולמכור יחידה אחת בלבד, ביחס לכמה תוכל למכור את אותה היחידה האחת.

מהם 3 סוגי ההוצאות בעסק?

אז עכשיו אתה צריך לנסות להבין, מה בעצם יהיו ההוצאות השוטפות שלך בעסק שלך. ואיך תדע? אז בגדול צריך לחלק את כל ההוצאות בעסק ל 2 חלקים.

חלק 1 - הוא העלות לייצר את יחידת הייצור האחת והבודדת, לצורך אספקה ללקוח. דהיינו, נניח שלא היית צריך להשקיע שקל בשום דבר, מלבד בלייצר את המוצר שלך כדי שהלקוח יוכל להשתמש בו, כמה זה היה עולה לך? וכאן אפשרי לתת מספר כלשהו, בהנחה שתייצר X יחידות וכיו"ב.

חלק 2 - יהיה כל ההוצאות שצריך להוציא, כדי למכור את המוצר ללקוח, חוץ מעלות הייצור כמובן. ההוצאות יכולות להיות עלויות שיווק, עלויות פרסום, עלויות איש מכירות, עלויות גביה, עלויות ניהול, עלויות שכירות, עלויות עובדים, עלויות תקורות, עלויות הובלה, עלויות גביה, עלויות רואה חשבון, עלויות רישיונות וכל כיו"ב. כל עלות שהיא לא לצורך ייצור המוצר.

וגם את ההוצאות האלו אפשרי לחלק ל 2 חלקים. חלק 1 - יהיה כל עלויות השיווק והמכירה. חלק 2 - יהיה כל השאר.

סה"כ 3 סוגים של הוצאות. 1 - עלויות ייצור, 2 - עלויות שיווק ומכירה, 3 - כל שאר העלויות.

עכשיו נסה להבין בערך, הערכה כלשהי, כמה לדעתך יעלה לייצר את המוצר? כמה לדעתך יעלה לשווק ולמכור את המוצר? כמה לדעתך יעלו כל שאר העלויות של העסק? ותנסה להבין את זה, ביחס ליחידת ייצור אחת. דהיינו, כמה יעלה לייצר יחידה אחת (עלות ייצור שולית), כמה יעלה לשווק ולמכור יחידה אחת, וכמה יהיו כל העלויות מסביב של יחידה אחת בלבד. איך מחשבים את כל זה? זה כמובן עוד נושא בפני עצמו. אבל חלק מהתשובות, כנראה שיהיו לך ואת השאר כמובן שאפשרי ללמוד וכולי.

כמה אפשרי להרוויח מהרעיון שלך?

עכשיו אחרי שיש לך הערכה כלשהי לגבי כמה כסף לדעתך תמכור יחידה אחת וכמה כסף לדעת יעלה לך למכור יחידה אחת, עכשיו תוכל לדעת, האם לדעתך המוצר שלך יכול להרוויח כסף או לא, לדעתך ולהערכתך כמובן.

כי צריכים לדעת, שיש הרבה מאוד מוצרים מצוינים ביותר, שאנשים ממש היו רוצים אותם והיו מוכנים לשלם עליהם הרבה מאוד כסף, אבל הסיבה שאין אותם, היא בגלל שלייצר אותם, יעלה יותר מאשר מה שאנשים מוכנים או יכולים לשלם עליהם. דהיינו, יכול להיות מוצר עם המון ביקוש, אבל אנשים לא יהיו מוכנים לשלם עבורו את הסכום שיהפוך אותו לרווחי וכמו שהסברתי את זה גם כאן.

ולכן כאשר בוחנים היתכנות כלכלית של רעיון כלשהו, צריכים להבין בכמה לדעתך תוכל למכור את המוצר, כמה לדעתך יעלה לייצר ולמכור את המוצר וכל ההוצאות מסביב. וככה להבין האם יש לך כיוון לעסק רווחי. ולא להסתפק רק במחשבה שאומרת שיש לך רעיון טוב ומגניב שאנשים יאהבו וירצו אותו.

ושוב, הכל במידה ואתה רוצה לעשות כסף ושזה השיקול היחיד שלך. אבל במידה ואתה עושה את זה בשביל הכיף, זה עוד עניין אחר בפני עצמו.

מה בטוח נכון, שאם אתה רוצה להקים עסק, אז תנסה לבחון את מה שכתבתי קודם, לפני שאתה שופך כסף על ייצור ועל כל חלק אחר בתהליך. קודם כל תנסה להבין את ההיתכנות הכלכלית של העניין. ואם יש לך רעיון רווחי, רעיון שאפשרי לעשות ממנו כסף, אבל אין לך את הכסף להקים את העסק שלך, אז כמובן שאפשרי למצוא לך משקיע שישקיע כסף בעסק שלך. אבל זה כמובן עוד עניין אחר בפני עצמו.

לסיכום: בניית תוכנית עסקית מתחילה בשאלות הבסיסיות הנ"ל, של כמה אפשרי למכור, כמה יעלה לייצר ולמכור וכמה בעצם יהיה ניתן להרוויח. וזאת נקודת ההתחלה של לבחון האם לדעתך אפשרי לעשות כסף מהרעיון שלך, או שאולי הרעיון שלך הוא דרך טובה להפסיד כסף.
עלויות השיווק והמכירה עסק רווחי האם כדאי לי להקים עסק לשלם על מוצר ווינרים מפסידנות תוכנית עסקית אנשי מכירות ההפרש בין ההכנסות לבין ההוצאות הלקוח איך לדעת startup איך לבנות איך לבנות תוכנית עסקית איך לדעת איך לדעת אם איך לדעת האם העסק יצליח איך לדעת האם עסק איך להיות מיליונר איך להיות עשיר איך להרוויח איך להרוויח הרבה כסף איך להרוויח יותר כסף איך להרוויח כסף איך להתעשר איך לעשות איך לעשות הרבה כסף איך לעשות יותר כסף איך לעשות כסף איך מרוויחים כסף איך עושים איך עושים כסף אפשרי אפשרי לעשות כסף בדיקת היתכנות כלכלית בניית תוכנית עסקית בעסקים האם אפשרי לעשות כסף האם אפשרי לעשות כסף מרעיון האם יש לי פטנט האם כדאי לי להקים עסק האם כדאי לי לפתוח עסק האם להקים עסק הוצאה הוצאות הוצאות בעסק היתכנות היתכנות כלכלית הצלחה הקמת עסק חברת הזנק חשיבה המצאתית יועץ יזמות ייצור הכנסה יעוץ יעוץ להקמת עסק יעוץ ליזמים יעוץ לסטארטאפים יעוץ עסקי יעוץ עסקי לסטארטאפים כדאי לי להקים עסק כדאי לי לפתוח עסק כדאיות כדאיות הקמת עסק כסף כסף רעיונות לבנות תוכנית לבנות תוכנית עסקית לדעת האם העסק יצליח לדעת האם עסק להיות מיליונר להיות עשיר להמציא להמציא פטנט להמציא פטנטים להקים עסק להרוויח להרוויח הרבה כסף להרוויח יותר כסף להרוויח כסף להתעשר לייצר הכנסה לעשות הרבה כסף לעשות יותר כסף לעשות כסף לעשות כסף מרעיון לפתוח עסק סוגי הוצאות בעסק סטארט אפ סטארטאפ עסק עסקים פטנט פתיחת עסק רעיון להמציא פטנט רעיון להקמת עסק רעיון לכסף רעיון לעסק רעיון לעשות כסף רעיונות שיטות שיטות לעשות שיטות לעשות כסף תוכנית תוכנית עסקית
איזה עסק לפתוח? איך לעשות הרבה כסף? איך להקים עסק רווחי מאוד? איזה עסק להקים? איך לפתח קריירה? במה כדאי לעבוד? מהו העסק הכי רווחי בעולם? איזה עסק כדאי לפתוח? איזה עסק קטן כדאי לפתוח? איזה עסק הכי כדאי לפתוח? רעיונות לעסק קטן, איזה עסק קטן כדאי לפתוח? איזה עסק הכי רווחי? איזה עסק הכי טוב לפתוח? איזה עסק הכי משתלם לפתוח? איזה עסק מתאים לי? עסקים למתחילים, היצע וביקוש, להקים את העסק הראשון שלי, רעיונות להקמת עסק קל לתפעול, איזה עסק הכי כדאי לפתוח?
... תחרותי מובהק, שיהיה קשה מאוד למתחרים שלך, להדביק את הפער אליך ולהתחרות בך. ואני אסביר: ברמת העיקרון, לא משנה מה, אם תקים עסק מספיק רווחי, מישהו יקים עסק שיתחרה בעסק שלך. וגם אם תמציא פטנט שמחייה מתים, אז גם אם תבצע עליו רישום פטנט, אז עדיין מישהו ינסה להמציא פטנט אחר להביא אלטרנטיבה ללקוחות שלך. במילים אחרות, לא משנה מה, תמיד לאורך זמן, אם יש למוצר מספיק ביקוש, הרי שההיצע יגדל, כדי להוריד את המחיר. עד שלא יהיה יותר כדאי להגדיל את ההיצע ...
חוקי הכסף - היצע וביקוש, סיכוי וסיכון, האם בלי סיכון אין סיכוי? האם אין סיכוי בלי סיכון? האם יש סיכוי בלי סיכון? האם קיים כסף קל? מהי פרמיית סיכון? איך להתעשר? סודות העושר, כלכלת הכסף, מבוא לכלכלה, לימודי כסף, סודות האנשים העשירים, איך עושים כסף? שוק תחרותי, הגבלים עסקיים, מונופול עסקי, טרנדים עסקיים, יותר מזל משכל בעסקים, תחרות בעסקים, איך לשמור על רווחיות גבוהה? איך לעשות הרבה כסף בקלות? סיכון וסיכוי, ביקוש והיצע
... שמשקיע המון משאבים לפתח פטנט כלשהו. ואז הוא יכול לעשות רישום פטנט, שיאפשר לו במובן מסוים להיות מונופול לגיטימי לתקופה מסויימת במקומות מסויימים, כדי להגן על הפטנט שלו, כדי לעודד אנשים להמציא פטנטים וכולי. אז מה הבנו עד כה? כדי לעשות בתחום כלשהו הרבה כסף, צריכים שיהיה בו יותר ביקוש מאשר היצע. וזה יכול ...
עלות אלטרנטיבית, להרים כסף מהריצפה, עלות מול תועלת, מאמץ מול תשואה, יתרון מול חיסרון, ניתוח עלות תועלת, מאמץ להרוויח כסף, רווח מול הפסד, הוצאה אלטרנטיבית
עלות אלטרנטיבית, להרים כסף מהריצפה, עלות מול תועלת, מאמץ מול תשואה, יתרון מול חיסרון, ניתוח עלות תועלת, מאמץ להרוויח כסף, רווח מול הפסד, הוצאה אלטרנטיבית
... אלטרנטיבית, להרים כסף מהריצפה, עלות מול תועלת, מאמץ מול תשואה, יתרון מול חיסרון, ניתוח עלות תועלת, מאמץ להרוויח כסף, רווח מול הפסד, הוצאה אלטרנטיבית האם כדאי להרים כסף מהרצפה בכל מצב? אליעד כהן פותח בדיון בשאלה פשוטה לכאורה: האם אדם שרוצה כסף, וכמה שיותר ממנו, חייב תמיד להרים כסף שמונח לפניו על הרצפה? התשובה שנשמעת בתחילה כאינטואיטיבית היא כן, הרי אם האדם רוצה להגדיל את כמות הכסף שלו, ההיגיון מחייב אותו להרים כל מטבע או שטר שהוא מוצא. אך אליעד מסביר שהעניין אינו כה פשוט, ומכניס את המושגים עלות אלטרנטיבית, ... הולך ברחוב ורואה שטר של 100 שקל על הרצפה, האם הוא תמיד ירוויח מכך שירים אותו? לא בהכרח. אליעד מסביר, שאולי באותו זמן, האדם יכול היה להרוויח סכום גדול יותר אם היה משקיע את המאמץ או הזמן באפשרות אחרת שעומדת לרשותו. לדוגמה, אם האדם עסוק בשיחת טלפון שבה הוא יכול להרוויח מיליון שקל, המאמץ שהוא ישקיע בהרמת 100 שקל עלול להפריע לשיחה הזאת ולהוביל להפסד גדול בהרבה מהתועלת שבהרמת הכסף מהרצפה. במקרה כזה, התועלת המיידית של 100 שקל פחותה מהעלות האלטרנטיבית של הפסד פוטנציאלי של מיליון שקל. באופן דומה, אם אדם נמצא בסיטואציה שבה עליו להשקיע אנרגיה בריכוז או פעולה אחרת משמעותית, אפילו הרמה פשוטה של כסף מהרצפה עשויה להוות הסחת דעת יקרה. מדוע אנשים לא תמיד מודעים לעלות האלטרנטיבית? אליעד מדגיש נקודה חשובה נוספת והיא שהרבה אנשים אינם ... והם פועלים מתוך אוטומט או הרגל. לפעמים אנשים שוכחים את המטרה האמיתית שלהם בגלל שהם עסוקים במטרות קצרות טווח. למשל, מישהו שרוצה להרוויח כמה שיותר כסף יכול להתפתות להרים כסף קטן מהרצפה מבלי לחשוב שהמאמץ הקטן הזה אולי היה מנוצל טוב יותר בפעולה אחרת, משתלמת יותר. למעשה, כל פעולה שאדם עושה, אפילו הקטנה ביותר, כרוכה בעלות אלטרנטיבית כלשהי. מהי הדוגמה של שודדים ומה המשמעות שלה בניתוח עלות - תועלת? אליעד נותן דוגמה מוחשית שבה אדם רואה כסף ברחוב, אבל לא מרים אותו כי יש שודדים שרודפים אחריו. המשמעות כאן היא ברורה: במצב כזה העלות של עצירה כדי להרים את הכסף (סיכון חיים או פגיעה פיזית) היא כה גבוהה שהתועלת מהכסף עצמו זניחה לחלוטין. המשמעות הרחבה יותר של דוגמה זו היא שכל פעולה שאנו עושים נמדדת ביחס לתועלת שהיא מביאה לנו, בניכוי העלות האלטרנטיבית והנזק האפשרי הנלווה אליה. האם קיימת עלות גם בקבלת כסף בחינם? עוד נקודה שאליעד מדגיש היא שגם פעולה שנראית חסרת עלות לחלוטין, כגון מישהו שפשוט נותן לך כסף ביד ללא מאמץ, עדיין עשויה להיות כרוכה בעלות מסוימת. העלות במקרה כזה יכולה להיות עצם קבלת הכסף, שאולי מלווה בתחושת מחויבות כלשהי, או בהשקעת זמן קצרה לעצירה ולהתייחסות לאותו אדם. אליעד מסביר שרק אם העלות היא אפס, כלומר, אין שום מחיר או מאמץ או הפסד אפשרי אחר בקבלת הכסף, האדם בוודאות אמור לקחת את הכסף. מהו ההבדל בין להרים כסף לבין לקבל כסף? אליעד גם מבהיר את ההבדל בין שתי פעולות דומות לכאורה - להרים כסף מהרצפה ולקבל כסף שמישהו נותן לך. הוא טוען שכאשר אתה מרים כסף מהרצפה ישנו מאמץ פיזי או מנטלי שכרוך בפעולה, ואילו כאשר מישהו פשוט נותן לך כסף ביד, לכאורה יש פחות מאמץ. אולם גם בקבלת כסף ביד יכולה להיות עלות מסוימת, למשל תחושת מחויבות או אובדן הזדמנויות אחרות בזמן זה. מדוע השימוש במונח מהר משנה את החישוב? אליעד מוסיף ומסביר שהוספת מונח כמו מהר בשאלה האם כדאי להרים כסף מהר מהרצפה? משנה את המצב. ברגע שמוסיפים את המונח מהר, האדם צריך לחשוב האם באותו זמן מהיר, באותה מהירות תגובה ובאותו מאמץ בדיוק, ...
דוח העוני, לא גומרים את החודש, הוצאות יותר מהכנסות, מי נחשב עני? מי נחשב עשיר? חיסכון כספי, אוברדראפט, עשיר או עני, רכישת דירה, מחירי הנדלן, חיסכון כספי, יוקר המחיה
... העוני, לא גומרים את החודש, הוצאות יותר מהכנסות, מי נחשב עני? מי נחשב עשיר? חיסכון כספי, אוברדראפט, עשיר או עני, רכישת דירה, מחירי הנדלן, חיסכון כספי, יוקר המחיה מי באמת נחשב עני לפי דוח העוני? דוח העוני המפורסם באופן תקופתי מתייחס ... טעות פרשנית נפוצה. לדבריו, השאלה האמיתית היא על מה הכסף הוצא? אם אדם מוציא כסף על נכסים כמו דירה או רכב, אז למעשה הוא לא בזבז את הכסף, אלא הוא חסך אותו בצורה אחרת. לעומת זאת, אם הוא הוציא את הכסף על צריכה שוטפת כגון אוכל, בילויים או מותרות, אכן ניתן להגדיר זאת כהפסד כלכלי טהור. ... הופנו לרכישת נכסים כמו דירה או רכב, בפועל הוא לא איבד כסף אלא רכש נכסים שערכם יישמר או אף יעלה. אליעד מדגיש שהדוח מתעלם מהבחנה זו ולכן יוצר ... נכסים בעלי שווי גבוה שמאפשרים לבנק להבטיח שיקבל את הכסף בחזרה בעתיד. לכן, אליעד מדגיש שהקיום במינוס הוא לא אינדיקטור לעוני, אלא להיפך - לעיתים הוא יכול להעיד דווקא על עושר או על בעלות על נכסים משמעותיים. מהי ההגדרה האמיתית של עני ושל עשיר? אליעד מפרק את המונחים עני ועשיר לרכיבים הפשוטים שלהם. לפי הגדרה פשוטה, עני הוא אדם שאין לו כסף או שיש לו פחות ממה שהוא חייב. אך כאן נמצאת הבעיה: אנשים רבים שיש להם נכסים ... עדיין יכולים להיחשב בטעות כעניים, מכיוון שבכל חודש ההוצאות השוטפות שלהם עולות על ההכנסות. מנגד, אדם שיש לו נכסים בשווי מיליונים והוא במינוס של ... הנכסים שברשותו. רק אם האדם חייב יותר מסך הנכסים והכסף שבבעלותו, הוא באמת יכול להיחשב עני. מה ההבדל בין מינוס על מותרות למינוס על נכסים? ... שקלים, אבל המשמעות של המינוס שונה לחלוטין בהתאם להוצאות. הראשון אולי באמת מתמודד עם מצוקה כלכלית כי ההפרש הוא בהוצאות צריכה בסיסיות, אך השני ייתכן שרכש נכסים שערכם גבוה בהרבה מהמינוס שבו הוא נמצא. כך שההבדל המהותי הוא על מה ההוצאות בוצעו. האם ביקורת על בזבוזים אישיים מעידה על עוני? אליעד מתייחס לטענה לפיה אנשים מבזבזים כסף במסעדות ובמותרות, ואומר שגם אם אדם לא היה מבזבז אפילו שקל אחד על מותרות, לעיתים ... ואינה רלוונטית. גם אם אותו אדם היה חוסך את כל ההוצאות הקטנות האלה, עדיין לא היה מצליח להגיע לרכישת נכס גדול כמו דירה, ולכן הטענה הזאת היא ... לפי אליעד, המניפולציה מתבצעת דרך התעלמות מההבחנה בין הוצאות צרכניות להוצאות על נכסים. הדוח לא עושה הפרדה מספיק ברורה בין סוגי ההוצאות השונים, ובכך הוא גורם ליצירת תמונה מעוותת ולא נכונה, המציגה אנשים בעלי נכסים ... יציב. אליעד מסכם ואומר שכדי לקבוע מי באמת עני ומי עשיר, חובה להסתכל על התמונה הכוללת של הנכסים לעומת ההתחייבויות, ולא להסתפק בהשוואה בין הכנסות להוצאות שוטפות בלבד. מי נחשב עני? איך לצאת מהמינוס? הגדרת עשיר או עני חיסכון כספי ורכישת דירה הוצאות מול הכנסות האם מינוס בבנק מעיד על עוני? איך לחשב עוני או
אימון למנהלים, פיטורי עובדים, הגדלת הכנסות, הקטנת הוצאות, ניהול עסק, לפטר עובדים, לנהל עובדים, אימון עסקי, הגדלת רווחים, להרוויח יותר כסף, לעשות יותר כסף, לנהל נכון, אימון לעסקים
אימון למנהלים, פיטורי עובדים, הגדלת הכנסות, הקטנת הוצאות, ניהול עסק, לפטר עובדים, לנהל עובדים, אימון עסקי, הגדלת רווחים, להרוויח יותר כסף, לעשות יותר כסף, לנהל נכון, אימון לעסקים
... למנהלים, פיטורי עובדים, הגדלת הכנסות, הקטנת הוצאות, ניהול עסק, לפטר עובדים, לנהל עובדים, אימון עסקי, הגדלת רווחים, להרוויח יותר כסף, לעשות יותר כסף, לנהל נכון, אימון לעסקים האם כדאי לפטר עובדים או להשקיע בהגדלת ההכנסות? אליעד כהן דן לעומק בסוגיה חשובה מאוד בניהול עסק: האם עדיף לפטר עובדים או שעדיף דווקא להשקיע בהגדלת ההכנסות? אליעד מדגיש שההחלטה הזו אינה פשוטה כפי שנדמה והיא ... מעמיקה והסתכלות אסטרטגית רחבה. הנקודה המרכזית שאליעד מבהיר היא שהמטרה הבסיסית של כל עסק היא להרוויח כמה שיותר כסף. מכיוון שכך, השאלה המרכזית צריכה להיות לא רק איך לצמצם הוצאות, אלא גם כיצד אפשר להגדיל את ההכנסות בצורה המקסימלית. לדוגמה, אליעד מתייחס לעסק שיש בו עובדים עודפים, לכאורה נראה הגיוני לפטר אותם כדי לחסוך את עלויות השכר שלהם. אבל הוא מסביר שכדי לקבל החלטה נכונה באמת, יש להתבונן לא רק בצד ההוצאות אלא גם בצד ההכנסות העתידיות. הוא נותן דוגמה קונקרטית לכך: אם מפטרים עובד שהעלות שלו היא מאה אלף שקלים בחודש, חוסכים באופן מיידי הוצאה חודשית קבועה, אבל מצד שני חייבים לשאול האם הכסף שנחסך כתוצאה מהפיטורים באמת יוכל לשמש להשקעה שתביא הכנסה גדולה יותר. אליעד מסביר שאם הכסף שחוסכים מהפיטורים לא מושקע בדרך שתביא הכנסות גבוהות יותר בעתיד, אז בעצם העסק לא באמת התקדם, אלא רק הקטין הוצאות בלי להגדיל את הרווחיות הכוללת. מהם השיקולים הנכונים בפיטורי עובד בעייתי? אליעד גם נותן דוגמה נוספת של עובד שנתפס כבעייתי, אולי כזה שעושה רעש, צועק או מפריע לעבודה השוטפת בעסק. לכאורה, התגובה האינסטינקטיבית של מנהל היא לפטר אותו כדי להימנע מאי - נעימות וכאוס בארגון. אך אליעד ... שיחות איתו כדי לפתור את הבעיה מהשורש, במקום לפטר אותו ולחפש עובד חדש שאולי יעלה יותר כסף ויצריך משאבים וזמן נוספים לגיוס ולהכשרה. אליעד מסביר שהטעות הגדולה ביותר של מנהלים רבים היא לפעול מתוך האגו ... מאלוהים, ולכן גם קונפליקטים או קשיים הם משהו שיש לקבל או לעבוד עליו. בדומה לכך, מנהל עסק צריך להבין שהשאלה החשובה היא לא איך אני מרגיש או האם העובד מציק לי, אלא מה הדרך הכי יעילה ואפקטיבית להגדיל את הרווחיות של העסק. כיצד לקבל החלטות ניהוליות בצורה אובייקטיבית ולא רגשית? אליעד מתייחס לעוד דוגמה ואומר שבכל פעם שנכנסים לעסק, חייבים לחשוב עליו כאילו זו הפעם הראשונה: אלו המשאבים שיש, אלו העובדים, וכך הלאה. הוא מדגיש שאסור להיתקע ... זאת, חייבים לבדוק את המצב העכשווי בצורה אובייקטיבית לחלוטין: האם כרגע העובד תורם לעסק? האם כרגע יש דרך להפוך את העובד לפרודוקטיבי יותר? אם כן, אולי עדיף להשקיע מאמץ נוסף ולפתור את הבעיה מאשר לפטר ... אובייקטיבי, מנקודת הזמן הנוכחית והלאה, האם העובד יכול לחזור להיות פרודוקטיבי ולתרום לעסק או שהעלות שלו גדולה מהתועלת. אליעד מחדד את הגישה שההסתכלות צריכה להיות תמיד מכוונת קדימה, ולא על סמך ... חכמות יותר שמביאות לרווחיות מקסימלית בטווח הארוך. מה החשיבות של ניהול ללא אגו בהחלטות עסקיות? אליעד מסיים ומדגיש את החשיבות הגדולה של ניהול ללא אגו. הוא אומר שרוב הטעויות נעשות כשהמנהל נותן לרגש ... המומלצת היא לחשוב כמו רובוט אובייקטיבי, שתמיד שואל את עצמו מה הדרך הטובה ביותר להרוויח יותר כסף, בלי לתת לרגשות או לאגו להשפיע על קבלת ההחלטות. בסיום הסיכום, אליעד מבהיר שוב שהמטרה הסופית של העסק היא להרוויח כמה שיותר כסף, ולכן כל ההחלטות צריכות להיות מכוונות למטרה זו באופן ברור ומדויק. יש לקבל החלטות מתוך הסתכלות על העובדות, ...
קדושת החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, החייל היורה
קדושת החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, החייל היורה
... החיים, הוצאה להורג, עונש מוות למחבלים, להרוג מחבל מנוטרל, המלחמה בטרור, להרוג חפים מפשע, עונש מוות בישראל, הבא להורגך השכם להורגו, ... ההגדרה של מחבל מנוטרל ושיקולים מוסריים בהוצאה להורג של מחבל כזה, גם אם הוא כבר לא מהווה איום מיידי. מה ההגדרה של מחבל מנוטרל? הדיון מתחיל בהגדרת מחבל מנוטרל. ... המדינה המוסריים. הריגת מחבל מנוטרל הוצאה להורג למחבלים הרתעת טרור קדושת החיים חוקי עונש מוות הגדרת מחבל מנוטרל מהי הדעה לגבי הרג מחבל מנוטרל? ההרצאה עוסקת ... אחד עם עקרונות המדינה. הריגת מחבל מנוטרל הוצאה להורג למחבלים הרתעת טרור קדושת החיים חוקי עונש מוות הגדרת מחבל מנוטרל ...
חובות, יציאה מחובות, איך לצאת מחובות? איך לא להיכנס לחובות? איך נוצרים חובות? איך יוצאים מחובות? מה לעשות כדי לצאת מחובות? חובות כספיים, חובות לבנק, חובות להוצאה לפועל, חובות רגשיים, חייב כסף לאחרים, חייבים לי כסף
חובות, יציאה מחובות, איך לצאת מחובות? איך לא להיכנס לחובות? איך נוצרים חובות? איך יוצאים מחובות? מה לעשות כדי לצאת מחובות? חובות כספיים, חובות לבנק, חובות להוצאה לפועל, חובות רגשיים, חייב כסף לאחרים, חייבים לי כסף
... מחובות? איך לא להיכנס לחובות? איך נוצרים חובות? איך יוצאים מחובות? מה לעשות כדי לצאת מחובות? חובות כספיים, חובות לבנק, חובות להוצאה לפועל, חובות רגשיים, חייב כסף לאחרים, חייבים לי כסף מהם חובות פנימיים וכיצד הם משפיעים על החובות החיצוניים? אחת השאלות המרכזיות היא כיצד אדם יכול לצאת מחובות במהירות ובאופן יעיל. אליעד כהן מציין כי הדרך המהירה ביותר לצאת מחובות היא להבין שחובות אינם נמדדים רק בכסף, אלא הם תוצאה של חובות פנימיים שהאדם מטיל על עצמו. כאשר אדם אומר אני חייב, זה לא רק מתייחס לחובות כספיים, אלא גם לרצונות שהוא מטיל על עצמו, כמו אני חייב שיהיה לי עוד כסף או אני חייב לקנות דירה. כל רצון כזה הופך להיות חוב פנימי, שמייצר תחושת חוב אמיתית. מהם חובות פנימיים ומה הקשר ביניהם לחובות כספיים? כשהאדם מבין שחובות פנימיים יוצרים את החובות החיצוניים, הוא יכול להתחיל לשחרר את עצמו. לדוגמה, אם אדם אומר אני חייב שיהיה לי דירה או אני חייב לנסוע לחול, הוא יוצר חובות פנימיים שיכולים להוביל להוצאות מיותרות, הלוואות או חובות כספיים, כי הוא חושב שהוא חייב להשיג דברים מסוימים כדי להיות מאושר או מסופק. המפתח לצאת מחובות כלכליים הוא שינוי בהבנת החובות הפנימיים. אם אדם יטיל ספק ... שיהיה לו בית גדול או עבודה קרובה לבית - הוא יכול להתחיל להוריד את דרישותיו, ולפיכך גם להוריד את ההוצאות. תהליך זה מאפשר לאדם להקטין את הוצאותיו ובו בזמן להגדיל את הכנסותיו. כיצד לשחרר את עצמך מחובות פנימיים? השלב הראשון ביציאה מחובות הוא להפסיק להרגיש חייב כלפי עצמך. על ידי הטלת ספק ברצונותיך - שאל ... להרגיש את החובה לרצות דברים מסוימים, הוא ישחרר את עצמו מחובות מיותרות, וכתוצאה מכך יוכל לשלוט יותר בהוצאותיו ובהכנסותיו. לדוגמה, עבודה קשה כדי להרוויח יותר כסף, או קבלת עבודה פחות נוחה כדי להרוויח יותר, עשויה לעזור לו להגדיל את ההכנסות ולשלם את החובות החיצוניים. האם יש קשר בין האשמת אחרים בחובות לבין תחושת חוב? אם אדם מרגיש לא נעים כי הוא חייב למישהו כסף, הוא למעשה מאשים את עצמו, משום שהוא רואה את החוב כמשהו שהוא לא יכול להימנע ממנו. אם אדם מתחיל להאשים אחרים בכך שהם חייבים לו כסף, הוא מעצים את תחושת החוב. אם במקום להאשים את עצמך או את אחרים, אדם מבין שכל חוב הוא תוצאה של רצון פנימי - כלומר, חוב כלפי עצמו - הוא יכול לשחרר את תחושת ... יוכל להוריד את חובותיו הכלכליים ולהתנהל בצורה בריאה יותר כלפי עצמו וכלפי אחרים. איך להתמודד עם חובות כספיים? הטלת ספק ברצון מה המשמעות של אין ארוחות חינם? חובות פנימיים מהי הדרך המהירה ביותר לצאת מחובות? הדרך המהירה ביותר לצאת מחובות היא להבין שכאשר בן אדם אומר לעצמו אני חייב כסף או אני חייב שיהיה לי סכום מסוים, הוא בעצם יוצר לעצמו חובות פנימיים. אם אומרים אני חייב שיהיה לי עוד כסף כדי לקנות דירה או אני חייב להרוויח משכורת גבוהה יותר, גם זה סוג של חוב פנימי. ברגע שמבינים שאפשר להפסיק להגדיר את עצמך כחייב, אפשר לחוות שחרור מיידי מהתחושה של להיות בחוב. מה המשמעות של חובות פנימיים לעומת חובות חיצוניים? כל חוב כספי שיש לאדם, בין אם הוא חייב לבנק, לשוק האפור, לגרושה או לכל גורם חיצוני אחר, מבוסס בסופו של דבר על חובות שהוא מרגיש כלפי עצמו. תחושת אני חייב נוצרת ... של אני חייב לקנות או אני חייב ליהנות גם אם אין לו את המשאבים לכך. כך נוצר מצב שלקיחת הלוואות או הוצאות מעבר ליכולת הכלכלית, שמובילים לחובות בבנק או לגורמים אחרים. מצד שני, אותו אדם גם חייב שתהיה לו עבודה קלה או מכובדת, או חייב שלא יאמץ את עצמו יותר מדי, מה שמונע ממנו להגדיל את ההכנסות. התוצאה: החובות מצטברים כי מצד אחד הוא ממשיך להוציא כסף על דברים שחשובים לו מדי, ומצד שני הוא לא מכניס מספיק כי קשה לו לוותר על נוחות או על הרצונות השונים. מדוע שחרור מהחובות הפנימיים הוא השלב הראשון? אם האדם ... או שאפשר להסתדר בלי זה? האם באמת חייבים שהעבודה תהיה קרובה לבית, או שאפשר לעבוד במקום מרוחק יותר ולהרוויח יותר כסף? על ידי צמצום הדרישות הפנימיות, ניתן גם להקטין את ההוצאות וגם להגדיל את ההכנסות. איך אפשר לצאת מהחובות בראש לפני שיוצאים מהם בפועל? כדי לצאת מהחובות בראש, צריך להבין שהרצונות שלנו הם למעשה חובות שאנחנו מטילים על ... מוביל לתחושה שמשתחררים מהחובה הפנימית, וכך נוצרת גם אפשרות מעשית לשנות את ההתנהלות מול החוב הכספי. כיצד להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות בעזרת שינוי תפיסה? אדם שחושב שהוא חייב שיהיה לו נוח בעבודה, או חייב שהתפקיד יהיה יוקרתי, מגביל את עצמו מלמצוא דרכים רווחיות יותר. אם מוכנים לרגע לוותר על הצורך הזה, אפשר ללמוד מקצוע אחר או לעבוד קשה יותר לטווח קצר כדי להכניס יותר כסף. במקביל, אם מרפים מהרצון התמידי לקנות כל דבר שאני חושק בו, אפשר להקטין משמעותית את ההוצאות. כשמחברים בין רצון
יציאה מחובות כספיים, איך לצאת מחובות כספיים? יצירת הכנסה, הכנסות יותר מהוצאות, החזרי הלוואות, האם אפשר לצאת מהחובות? איך יוצאים מחובות? איך לכסות את החובות? איך להחזיר הלוואות? הכנסה קבועה, הוצאה קבועה, אימון לסגירת חובות
יציאה מחובות כספיים, איך לצאת מחובות כספיים? יצירת הכנסה, הכנסות יותר מהוצאות, החזרי הלוואות, האם אפשר לצאת מהחובות? איך יוצאים מחובות? איך לכסות את החובות? איך להחזיר הלוואות? הכנסה קבועה, הוצאה קבועה, אימון לסגירת חובות
... מחובות כספיים, איך לצאת מחובות כספיים? יצירת הכנסה, הכנסות יותר מהוצאות, החזרי הלוואות, האם אפשר לצאת מהחובות? איך יוצאים מחובות? איך לכסות את החובות? איך להחזיר הלוואות? הכנסה קבועה, הוצאה קבועה, אימון לסגירת חובות איך לצאת מחובות כספיים ולשפר את ההתנהלות הכלכלית? כאשר אדם נקלע לחובות כספיים, הצעד הראשון שעליו לעשות הוא להפסיק להעמיק את החוב. המשמעות היא להימנע מלקחת הלוואות נוספות ולהימנע מהתחייבויות כספיות נוספות שיכולות להחמיר את המצב. חשוב להבין את גובה החוב הכולל ולוודא שאין חובות נוספים שנכנסים ... חישוב מדויק של סך החובות וההכנסות. נניח שהחוב הכולל הוא 100,000 שח. השאלה המרכזית היא האם אפשר לכסות את החוב הזה ולהימנע מלקחת הלוואות נוספות. יש לבדוק את ההכנסות וההוצאות של האדם: האם ההכנסות החודשיות או השנתיות גדולות מההוצאות השוטפות? אם ההכנסות גבוהות מההוצאות, יש סיכוי גבוה לצאת מהחובות. לעומת זאת, אם ההוצאות גבוהות מההכנסות, סביר להניח שהאדם יצטרך להתמודד עם חובות נוספים. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם החובות? 1. למנוע כניסה לחובות נוספים - יש להימנע מלקחת הלוואות נוספות או להתחייב להוצאות נוספות. 2. לבצע חישוב פיננסי מפורט - יש לבצע חישוב מדויק של ההכנסות וההוצאות השוטפות, הן באופן חודשי והן באופן שנתי. 3. לצמצם הוצאות שוטפות - יש לבדוק אילו הוצאות אפשר להקטין, לדוגמה מנויים, בילויים או הוצאות לא חיוניות אחרות. 4. להגדיל את ההכנסות - ניתן לשקול עבודה נוספת, או יצירת הכנסות פסיביות. 5. לבדוק ... שינוי דרסטי בהרגלי הצריכה, לחפש מקורות הכנסה נוספים ולבדוק אפשרויות להסדרי חוב עם הבנקים והנושים. במקרים קיצוניים, אפשר לשקול פנייה לפשיטת רגל או הסדרי חוב משפטיים. איך לדעת אם אני במסלול יציאה מהחובות? אם לאחר מחיקת כל החובות, ההכנסות החודשיות שלך גדולות מההוצאות, יש סיכוי טוב שתוכל לצאת מהחובות בתנאי שההפרש הזה נשמר לאורך זמן. אם המצב הפוך, וההוצאות שלך גבוהות מההכנסות, החובות ימשיכו לגדול ותצטרך להתמודד עם פתרונות קיצוניים יותר, כמו פשיטת רגל או הסדרי חוב. מהו הצעד הראשון שצריך לעשות עכשיו? הצעד הראשון הוא לבדוק את מאזן ההכנסות וההוצאות שלך באופן מעמיק ולוודא שאתה מסוגל לכסות את הוצאותיך השוטפות מבלי להזדקק להלוואות נוספות. אם אתה יכול להוציא פחות ממה שאתה מרוויח, זה הצעד הראשון ביציאה מהחובות. איך לצאת מחובות? כיצד לנהל נכון את ההוצאות וההכנסות? מהן הדרכים להגדלת הכנסה? איך להתמודד עם הלוואות וריביות? מה לעשות כשלא מצליחים לסגור חובות? איך ניתן לצאת מחובות כספיים ולשפר את ההתנהלות הכלכלית? כאשר אדם נקלע לחובות כספיים, הצעד הראשון שעליו לעשות הוא להפסיק להעמיק את החוב. כלומר, לוודא שהוא לא נכנס לחובות נוספים או ... היא כיצד ניתן לכסות את החוב הזה ולמנוע כניסה לחובות חדשים. כיצד ניתן לדעת אם ניתן לצאת מהחובות? יש לבצע חישוב פשוט: - יש לבדוק את סך ההכנסות השוטפות שלך, כלומר, כמה כסף נכנס כל חודש או שנה. - יש לבדוק את סך ההוצאות השוטפות שלך, כלומר, כמה כסף יוצא בחודש או שנה (לא כולל החזרי חובות). אם ההכנסות שלך גבוהות מההוצאות השוטפות, יש לך סיכוי גבוה לצאת מהחובות. לעומת זאת, אם ההוצאות שלך גבוהות מההכנסות, אתה למעשה במגמת כניסה לחובות עמוקים יותר. מהי הדרך הנכונה להתמודד עם החובות? 1. למנוע כניסה לחובות נוספים - אין לקחת הלוואות נוספות ולהימנע מהתחייבויות כספיות מיותרות. 2. לבצע חישוב פיננסי מפורט - לחשב הכנסה מול
תמחור עלות אלטרנטיבית, חישוב ההוצאה האלטרנטיבית, עלות תקורה, הוצאות תקורה, איך לתמחר שירות? איך לתמחר מוצר? איך לתמחר פרויקט? ניהול פרויקטים, חישוב רווחיות, תהליך תמחור פרויקט, מצויינות בארגון, תמחור שירות, תמחור מוצר, יעוץ ארגוני
תמחור עלות אלטרנטיבית, חישוב ההוצאה האלטרנטיבית, עלות תקורה, הוצאות תקורה, איך לתמחר שירות? איך לתמחר מוצר? איך לתמחר פרויקט? ניהול פרויקטים, חישוב רווחיות, תהליך תמחור פרויקט, מצויינות בארגון, תמחור שירות, תמחור מוצר, יעוץ ארגוני
... עלות אלטרנטיבית, חישוב ההוצאה האלטרנטיבית, עלות תקורה, הוצאות תקורה, איך לתמחר שירות? איך לתמחר מוצר? איך לתמחר פרויקט? ניהול פרויקטים, חישוב רווחיות, תהליך תמחור פרויקט, מצויינות בארגון, תמחור שירות, תמחור מוצר, יעוץ ארגוני מהי עלות אלטרנטיבית ואיך מחשבים אותה? כאשר מתמחרים פרויקט או שירות, ישנם כמה מרכיבים שחייבים לקחת בחשבון, אך לעיתים קרובות עסקים לא עושים זאת בצורה מלאה. אחת הטעויות הנפוצות ביותר, שאליעד מציין, היא התעלמות או חוסר התייחסות מספקת למושג העלות האלטרנטיבית. מהו תמחור נכון לעסק ומה המשמעות של טעות בתמחור? כשאליעד מדבר על תמחור, הוא מסביר שעסק בדרך כלל מחשב את עלויות הפרויקט ואז מוסיף עליהן רווח. נשמע פשוט, אבל הרבה עסקים עדיין נכשלים בזה. עסקים כאלה יכולים להיות רווחיים, כלומר, הפרויקטים שלהם מכניסים יותר כסף ממה שהם מוציאים, ועדיין הם לא באמת מצליחים. הסיבה לכך היא שהמתחרים שלהם מרוויחים הרבה יותר. כלומר, יש עסקים שעושים דברים טובים, אבל המתחרים עושים את הדברים הכי טובים ולכן מצליחים יותר. הפער הזה, בין טוב להכי טוב, נובע בעיקר מכך שהעסקים האלה לא מתמחרים נכון. וכאן נכנסת לתמונה העלות האלטרנטיבית. מהי בעצם עלות אלטרנטיבית? עלות אלטרנטיבית היא ההפסד שנגרם לעסק כתוצאה מכך שהוא בוחר לעשות פרויקט אחד על חשבון פרויקט אחר. כלומר, מדובר בשאלה - מה יכולתי להרוויח אם הייתי עושה משהו אחר בזמן שהקדשתי לפרויקט הנוכחי? אליעד מסביר באמצעות דוגמה פשוטה: נגיד שאתה בונה בית, ובניית הבית לוקחת לך 100 שעות. הפרויקט רווחי, כי הוא מכניס לך כסף מעבר להוצאות. אבל האם זה אומר שהפרויקט הזה היה הבחירה הנכונה ביותר עבורך? לא בטוח. יכול להיות שבאותן 100 שעות ... האלטרנטיבית בתמחור פרויקט לדוגמה, נניח שבניית בית דורשת 100 שעות, והעסק מרוויח עליה 100,000 שח. נשמע רווחי, נכון? אבל מה אם באותן 100 שעות יכולת לבנות חצי בניין ולהרוויח 300,000 שח? במקרה כזה, העלות האלטרנטיבית של בניית הבית היא 200,000 שח (300,000-100,000), שזה בעצם הכסף שלא הרווחת בגלל הבחירה שעשית. טעויות נפוצות בתמחור ודרכי מניעתן: ישנן טעויות נפוצות בתמחור שעסקים מבצעים, אשר משפיעות ישירות על יכולתם להרוויח: חישוב חלקי של הוצאות - לפעמים עסק שוכח לחשב את כל ההוצאות שלו (למשל, הוצאות תקורה כמו משכורות עובדים, ציוד, משרד וכו). כתוצאה מכך הוא מרוויח פחות או אפילו מפסיד. חוסר התחשבות בעלות אלטרנטיבית - גם אם עסק מרוויח, אי - התחשבות בעלות האלטרנטיבית תגרום לו להרוויח פחות מהפוטנציאל האמיתי שלו. אי - ניצול מיטבי של משאבים פנימיים - העסק מקצה עובדים וציוד לפרויקט מסוים ולא מבין שאלו יכלו לשמש אותו בפרויקטים אחרים רווחיים יותר. איך מחשבים נכון עלות אלטרנטיבית בתמחור פרויקט? אליעד מדגיש שכשעסק מתמחר פרויקט הוא חייב לחשב לא רק את ההוצאות הישירות (כמו חומרי גלם) אלא גם את ההוצאות העקיפות והזמן שהפרויקט דורש מהארגון ומהעובדים: לחשב כמה שעות עבודה הפרויקט ייקח בפועל. להגדיר כמה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רעיון לכסף, רעיון לעסק, רעיון להקמת עסק, רעיון להמציא פטנט, רעיון לעשות כסף, האם אפשרי לעשות כסף מרעיון? איך לדעת האם העסק יצליח? האם כדאי לי להקים עסק? יעוץ לסטארטאפים, איך לבנות תוכנית עסקית? איך לעשות כסף? יעוץ ליזמים, יעוץ להקמת עסק, שיטות לעשות כסף, בניית תוכנית עסקית, בדיקת היתכנות כלכלית, סוגי הוצאות בעסק, האם להקים עסק? כדאיות הקמת עסק, איך להרוויח כסף? יש לי פטנט, האם כדאי לי לפתוח עסק? פתיחת עסק, איך עושים כסף? יעוץ עסקי לסטארטאפים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להמציא פטנט, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להמציא פטנט, איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך ליצור אהבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להפרעות קשב וריכוז, אימון אישי לירידה במשקל, אימון אישי טלפוני בנושאי להמציא פטנט - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 15:58:37 - wesi1