אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיפטר מהתנהגות טורדנית ✔מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
למה המוח מייצר מחשבות טורדניות לא הגיוניות?

לפעמים אדם חושב מחשבה שמטרידה אותו, אך המחשבה עצמה הגיונית, ולכן הוא מבין מדוע הוא מוטרד ואינו מייחס לכך בעיה מיוחדת. לעומת זאת, במקרים רבים קיימות מחשבות מטרידות שהאדם חושב שהן אינן הגיוניות כלל, או שרובן לא הגיוניות, ובכל זאת הוא לא מצליח להיפטר מהן, למרות שהוא יודע שאין בהן היגיון. במקרה כזה, השאלה המתבקשת היא למה המוח מייצר בכלל מחשבה טורדנית, ואיך זה קורה שהאדם חושב מחשבה שהוא עצמו יודע שהיא אינה הגיונית, ובכל זאת לא מסוגל להפסיק.

מה גורם לאדם להמשיך לחשוב מחשבה טורדנית לא הגיונית?

קיימות סיבות רבות להופעת מחשבות טורדניות, אך סיבה מרכזית נוספת שאליעד מציג כאן היא שלפעמים, המחשבה הטורדנית עצמה אינה הבעיה האמיתית, אלא רק סימפטום לבעיה אחרת עמוקה יותר, שקשורה באופן שבו האדם מתייחס למחשבות שלו. מה זאת אומרת?

לדוגמה, אדם מוטרד מהשאלה "האם נעלתי את הדלת או לא?". המחשבה הזו מטרידה אותו לאורך היום, ובכל פעם הוא חוזר ושואל את עצמו את אותה שאלה, גם אם הוא כבר וידא בפועל שנעל את הדלת. לכאורה זה נראה לא הגיוני, כי אם הוא בדק ונעל, מדוע המחשבה עדיין טורדת אותו?

האם המחשבה הטורדנית באמת נגרמת בגלל הספק עצמו?

לעיתים קרובות, לא מדובר באמת בשאלה אם הדלת נעולה או לא נעולה. בפועל, ייתכן מאוד שהאדם מוטרד ממחשבה עמוקה יותר שמסתתרת מאחורי השאלה הזו. למשל, הוא חושב לעצמו: "האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי או לא?". כלומר, הוא לא באמת מוטרד מהדלת אלא מחוסר הוודאות שלו לגבי הזיכרון של עצמו. ייתכן גם שהוא מוטרד מהמחשבה שאולי הוא מאבד את השפיות, כי מבחינתו אדם שלא בטוח אם הוא נעל דלת שנעל בפועל, אולי הוא "לא נורמלי" או "משהו לא בסדר איתו". החשש הזה גורם לו להמשיך לחשוב את המחשבה הטורדנית.

איך מחשבות על המחשבה הטורדנית מחזקות אותה?

כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, הוא כמעט תמיד חושב עליה מחשבות נוספות, כגון "האם אני שפוי?", "האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?", "אולי יש לי בעיה רצינית?". מחשבות אלו מייצרות אצל האדם חרדה נוספת, ובכך מחזקות את המחשבה הטורדנית הראשונה. ככל שהאדם מנסה להיאבק במחשבה הטורדנית או להבין למה היא לא הגיונית, הוא ממשיך להזין אותה באנרגיה נוספת ומגביר אותה.

דוגמה מפורטת למחשבה טורדנית על נעילת דלת

לדוגמה, אדם מתמודד בכל בוקר עם המחשבה "נעלתי את הדלת או לא?". הוא יודע שהוא סגר אותה, אבל עדיין המחשבה חוזרת שוב ושוב. כאשר הוא מתבונן לעומק, הוא מגלה שהמחשבה האמיתית שמטרידה אותו היא הספק באמינות הזיכרון שלו. כלומר, הוא בעצם חושש מכך שהזיכרון שלו אינו אמין. הוא אומר לעצמו "אם אני לא בטוח אם סגרתי את הדלת למרות שסגרתי אותה, אז אולי יש לי בעיה בזיכרון או בשפיות שלי". הפחד הזה מכך שאינו שפוי או שהזיכרון שלו לקוי הוא הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית.

איך תת - המודע משתמש במחשבה טורדנית?

המוח, ובפרט התת - מודע, עשוי להשתמש במחשבה הטורדנית כדרך "לבדוק" או "לחקור" סוגיות עמוקות יותר שהאדם מוטרד מהן. לדוגמה, התת - מודע "מייצר" את הדילמה של נעילת הדלת כדי לאפשר לאדם להתעסק ולחקור את שאלת האמון שלו בזיכרון. במקום שהאדם ישאל את עצמו ישירות אם הוא סומך על הזיכרון שלו, התת - מודע "מייצר" לו סיטואציה יומיומית, כביכול פשוטה, אך טורדנית, כדי שדרכה הוא יוכל לבדוק את שאלת האמון שלו בעצמו.

כלומר, הסיבה האמיתית למחשבה הטורדנית היא לעיתים קרובות מחשבה אחרת, עמוקה יותר, שהאדם חושב על עצמו, כגון "האם אני שפוי?" או "האם הזיכרון שלי אמין?". החשש האמיתי הזה, שיכול להיות אפילו נסתר מהאדם עצמו, הוא זה שמפעיל את המנגנון הטורדני, כי המוח מנסה לברר את החשש העמוק באמצעות יצירת סיטואציה שנראית כביכול תמימה.

איך מטפלים במחשבה טורדנית באופן נכון?

הדרך לטיפול נכון במחשבה הטורדנית אינה רק להתמודד עם השאלה החיצונית עצמה, כגון "האם הדלת נעולה?", אלא להבין מהי המחשבה העמוקה יותר שמסתתרת מאחוריה, ולטפל במחשבה השנייה הזו. אם, למשל, האדם מזהה שהשאלה האמיתית שלו היא האם הזיכרון שלו אמין, יש לטפל ישירות בשאלה הזו, ולא רק בשאלת הדלת. כלומר, אם ייעלם הפחד מבעיית הזיכרון, המחשבה הטורדנית תפסיק להופיע, כי המוח כבר לא יצטרך את המחשבה הזו כדי להתמודד עם בעיה עמוקה יותר.

בשורה התחתונה, לפעמים הטיפול האפקטיבי במחשבות טורדניות לא יהיה בהתמודדות עם המחשבה עצמה, אלא בטיפול בסוגיות העמוקות שמסתתרות מאחוריה.
שלום חברים, אז הפעם ניתן הסבר על הסיבה לכך שהמוח מייצר מחשבות טורדניות.

לפעמים אדם נתקל במחשבה שמטרידה אותו, והמחשבה הזו עשויה להיות הגיונית. כלומר, אם הגיוני לחשוב אותה, הוא לא יראה בה מטרד משמעותי. מחשבה טורדנית היא מחשבה שאדם אינו מבין מדוע עליו לחשוב עליה, משום שאם היא הייתה הגיונית בעיניו, היא לא הייתה מטרידה אותו. בקיצור, אדם עשוי לחוות מחשבה שאינה הגיונית בעיניו, או שחלק ממנה לא הגיוני, או שרובה לא הגיוני, והיא מטרידה אותו מאוד. השאלה היא: מדוע המוח מייצר מחשבות טורדניות שאינן הגיוניות?

הגדרה של מחשבה טורדנית

חשוב להבין שמחשבה טורדנית היא בהכרח לא הגיונית, כי אם היא הייתה הגיונית, היא לא הייתה נחשבת טורדנית. איננו ניכנס כאן לדיון המלא על כך, אך נתמקד במקרה שבו אדם חווה מחשבה שהוא מאמין שאינה הגיונית ובכל זאת הוא אינו מצליח להפסיק לחשוב עליה. ייתכן שהמחשבה הזו הגיונית באחוז מזערי, למשל 0.1%, אך היא מטרידה אותו ב - 99%.

איך מחשבה טורדנית משתלטת על האדם?

כאשר אדם חושב מחשבה טורדנית, קורה לא פעם שבתוך מוחו הוא לא רק חווה את המחשבה הטורדנית עצמה, אלא גם חווה מחשבות נוספות שמתייחסות למחשבה הזו. לדוגמה, נניח שאדם יוצא מהבית וכל היום מתלבט: "נעלתי את הדלת או לא נעלתי את הדלת?" - והוא חוזר על השאלה הזו שוב ושוב. ייתכן שהוא יתחיל לחשוב גם מחשבות נוספות כמו:
  • "האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?"
  • "האם אני שפוי או לא שפוי?"
הגורם הנסתר למחשבות טורדניות

לעיתים, המחשבה הטורדנית נובעת מתוך מחשבה עמוקה יותר שהאדם מחזיק לגביה ספקות. למשל, אם הוא שואל את עצמו כל הזמן "נעלתי את הדלת או לא?", ייתכן שהמקור האמיתי לבעיה הוא דווקא הספק שלו לגבי האמינות של הזיכרון שלו. כלומר, ייתכן שהאדם בעצם עסוק בשאלה: "האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי?", והמוח שלו מחפש דרך לבחון זאת.

כך נוצר מצב שבו המוח מייצר מחשבה טורדנית כדי להתמודד עם השאלה העמוקה יותר. לדוגמה, אם אדם רוצה לדעת האם הוא יכול לסמוך על הזיכרון שלו, ייתכן שהתת - מודע שלו ימציא עבורו תרחיש של "נעילת הדלת" כדי לבדוק אם הוא מצליח לזכור זאת.

איך לטפל במחשבות טורדניות?

לכן, יש להבין שלפעמים הפתרון למחשבה הטורדנית אינו נמצא בה עצמה, אלא במחשבות האחרות שמתלוות אליה. כלומר, יש לזהות מה האדם באמת מנסה לבדוק דרך המחשבה הטורדנית. אם אדם עסוק כל הזמן בשאלה "האם נעלתי את הדלת?", אפשר לשאול אותו: "מה אתה מרגיש כשאתה חושב על זה?". אם הוא עונה: "אני תוהה האם אני יכול לסמוך על הזיכרון שלי", אז ייתכן שהבעיה האמיתית היא חוסר ביטחון בזיכרון - ולא הדלת עצמה.

סיכום

לעיתים, הפתרון למחשבה טורדנית אינו בלנסות להפסיק לחשוב עליה ישירות, אלא לטפל במחשבה שנמצאת ברקע שלה - זו שגורמת למוח להציף שוב ושוב את אותה מחשבה. הבנה עמוקה של המנגנון הזה יכולה לעזור לנטרל את הצורך של המוח "להמציא" מחשבות טורדניות כדי להתמודד עם דילמות פנימיות.

למידע נוסף, ניתן להיכנס לאתר EIP.co.il ולחפש: מחשבות טורדניות, טיפול במחשבות טורדניות, OCD וכל נושא רלוונטי נוסף. שיהיה בהצלחה!
שאלה חיצונית האם הוא להעצים את הביטחון העצמי להיכנס להפסיק לאהוב אותה תחושות לפתח את הביטחון העצמי ביטחון עצמי מופרז וודאות הגברת הביטחון העצמי פחד משיגעון obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול ocd לא הגיוני או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך להפסיק איך להפסיק מחשבה טורדנית איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל במחשבה איך לטפל במחשבה טורדנית אני חושב אני חושב מחשבה אני חושב מחשבה טורדנית במחשבה גורמים גורמים למחשבה טורדנית הגיוני היגיון הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדניות טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים טירדה טרדות טרוד לא הגיוני להיפטר מהתנהגות טורדנית להפסיק להפסיק מחשבה להפסיק מחשבה טורדנית להפסיק מחשבות להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל במחשבה לטפל במחשבה טורדנית לטפל במחשבות למה אני למה אני חושב למה אני חושב מחשבה למה אני חושב מחשבה טורדנית למחשבה מהי התנהגות טורדנית מוטרד מחשבה מחשבה טורדנית מחשבה טורדנית לא הגיונית מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבה על מחשבה טורדנית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבתי מחשבתית מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי סובל מהפרעה טורדנית סיבה סיבות סיבות לטורדנות מחשבתית
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה *טוב* בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית?
מחשבות טורדניות כפייתיות - מה טוב בהן? איך להתמודד עם מחשבה טורדנית כפייתית? מהיכן הן מגיעות ומה עושים איתן? איך גורמים למחשבה טורדנית להיעלם? ראשית נגדיר מהי מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שהאדם אינו רוצה לחשוב אותה. כאשר האדם חושב על משהו שאינו רוצה לחשוב עליו, הרי שזו מחשבה טורדנית. מחשבה טורדנית = מחשבה שאין היגיון לחשוב אותה כרגע. אם זה מוצדק לחשוב את המחשבה הזאת כרגע, אם יש היגיון לחשוב את המחשבה הנוכחית ברגע הזה, הרי שהיא אינה טורדנית. מחשבה טורדנית = חוסר היגיון. הדרך לגרום למחשבות טורדניות להיעלם, היא על ידי זה שלא מפחדים מהן. השקר והדמיון של האדם מפחידים אותו וגורמים לו לפחד משטויות. הדרך לגרום לשקר ולדמיון להיעלם, היא על ידי זה שמתייחסים אליהם בהיגיון וללא פחד. פירוש: על האדם לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית. לחקור את השורש של המחשבה = לנסות להבין מהו השכל שמטריד את האדם באמצעות המחשבה הטורדנית. המחשבה הטורדנית מטרתה טובה. מטרתה להזכיר לאדם שיש משהו שהוא מפחד ממנו. להזכיר לאדם שיש משהו שמציק לו, משהו שאינו מטופל, משהו שאינו מושלם. תפקידה של המחשבה המטרידה להזכיר לאדם ... ושמטרידים אותו. המחשבה עצמה מזכירה לאדם דבר שמטריד אותו. המחשבה הטורדנית בסך הכל רוצה שהאדם יחיה טוב יותר באמת. לחיות טוב = ללא פחדים. לחיות לא טוב = פחדים מודחקים לא מודחקים. המחשבה הטורדנית מטרתה לגרום לאדם לפרק את כל הפחדים שלו ואת כל הדברים שמטרידים אותו. אם שום דבר לא היה מפחיד או מטריד את האדם, הרי ששום מחשבה לא הייתה יכולה להיות טורדנית עבורו. לחקור את השורש של המחשבה הטורדנית = להבין מהו הפחד שמסתתר מאחורי המחשבה = להבין את התזכורת של המחשבה. אחרי שהאדם מבין את השורש של המחשבה שלו, לאחר מכן עליו להתמודד ישירות עם השורש של המחשבה. ... על ידי זה המחשבה הופכת ללא מטרידה ונעלמת מעצמה. זכור: מחשבה טורדנית = תזכורת לפחד פנימי = חוסר שקט נפשי פנימי. כאשר האדם מאתר את הפחד הפנימי ומתמודד איתו ישירות, על ידי זה המחשבה הטורדנית נעלמת מעצמה. כאשר המחשבה הטורדנית נעלמת באמת, אז האדם חי טוב באמת. כי כל זמן שהמחשבה הטורדנית עדיין הייתה קיימת, גם אם היא לא הייתה גלויה, עדיין האדם היה רחוק מהשלמות. כאשר האדם מתמודד עם השורש של מה שמטריד אותו, על ידי זה הפנימיות של האדם הופכת לשקטה ...
פוביות / מחשבות טורדניות / חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים?
... מחשבות טורדניות חרדות - איך להתמודד עם פוביות ופחדים דמיוניים? פוביות. פוביה = פחד לא הגיוני שיש לאדם. מה עושים? הפוביות של האדם ממררות ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא ... נסה לספק לו מענה רגשי אמיתי עבור הצורך האמיתי שלו. כאשר תצליח לספק מענה רגשי אמיתי לאדם במקום אחר, הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. ...
בחירה חופשית / דטרמיניזם - מהו חופש הבחירה? מהי הבחירה החופשית?
... כל פעולה באשר היא שהאדם עושה אותה, כולל פעולות שנובעות מ: אובססיה, התמכרות, התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב, כולן שורשן ברצון של האדם. אם לא היה לאדם את הרצון לעשות אותן הוא לא היה עושה אותן. ...
דמיונות / פוביות / מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים?
... פוביות מחשבות טורדניות - איך להתמודד עם דמיונות שקריים? איך מתמודדים עם דמיון שקרי ורע שמציק לאדם? הדמיון של האדם מתעתע באדם. הדמיון של האדם משקר את השכל של האדם. הדמיון ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות ... הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות ... שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה ...
איזון / חוסר איזון - מה טוב / רע באיזון ובחוסר איזון? איך להגיע לאיזון אמיתי?
... האדם לא באמת נותן מענה לרצון שלו לאכול יותר. כי הוא מאזן אותו ולא מאפשר לו לבוא לידי ביטוי בשלמות כפי מה שהוא. אז מהו איזון נכון? תשובה: יש שני סוגים של איזון. איזון כפוי ואיזון אמיתי פנימי. כאשר יש בתוך האדם כוחות שונים שכל אחד מהם מושך אותו לכיוון אחר, במקרה כזה גם אם האדם חי באיזון כלפי חוץ, הרי שטוב יותר יהיה אם הוא יגיע גם ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה אותה, מתוך תחושה של כפייה וללא בחירה עצמית. כאשר האדם מרגיש שהוא ... מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא את נקודות השליטה שלו במצב. דהיינו, על האדם למצוא את הנקודות ...
דמיונות / פוביות - איך להתמודד עם פוביות / מחשבות טורדניות / דמיונות מציקים?
... פוביות - איך להתמודד עם פוביות מחשבות טורדניות דמיונות מציקים? לפעמים יש לאדם מחשבות שמציקות לו. ולפעמים המחשבות האלו, הן דמיונות. דהיינו, שהאדם יודע שמה שמציק לו הוא ... שונים, באפשרותו לחזק אצל עצמו את מידת האמת בחייו בכלל, ולגבי הדמיונות הספציפיים בפרט. וכאשר האדם מחזק את עצמו בעניין ראיית האמת בכל התחומים בחייו, על ידי זה הוא גורם לדמיונות הטורדניים להיעלם מעצמם. כי הדמיונות הם ההפך של האמת. ועל ידי זה שהאדם מחזק את עצמו עם האמת, על ידי זה הדמיונות נעלמים. ומה זה אומר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מחשבה טורדנית לא הגיונית, OCD לא הגיוני, מחשבה על מחשבה טורדנית, גורמים למחשבה טורדנית, סיבות לטורדנות מחשבתית, מחשבה טורדנית על מחשבה טורדנית, למה אני חושב מחשבה טורדנית? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לטפל במחשבה טורדנית?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיפטר מהתנהגות טורדנית, כעס ועצבים? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להיפטר מהתנהגות טורדנית, איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לקבל החלטות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש או אין אלוהים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קשב וריכוז, מאמן אישי למציאת זוגיות, אימון אישי לקריירה בנושאי להיפטר מהתנהגות טורדנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2188 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 12:34:51 - wesi1