אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להימנע מחרדה ✔החיים כחברת אשראי, כסף ואושר, איך לדעת למה אני בחרדה? איך נוצרת חרדה? איך לא ליפול לחרדה? איך להימנע מחרדה? איך לא לקחת דברים כמובן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החיים כחברת אשראי, כסף ואושר, איך לדעת למה אני בחרדה? איך נוצרת חרדה? איך לא ליפול לחרדה? איך להימנע מחרדה? איך לא לקחת דברים כמובן מאליו? מה גורם לבן אדם ליהנות ממשהו? מה עושה לנו טוב? חוקי האושר והחרדה
למה אנשים נהנים מדברים מסוימים ופוחדים מאחרים?

אליעד כהן מסביר שמה שמשמח את האדם הוא אותו הדבר שגורם לו לפחד ולחרדה. למשל, אם אדם נהנה לראות את אמו, אך באותו זמן היה נאלץ לבחור בין לראות אותה או להישאר בחיים, הוא יעדיף לחיות ולא לראות אותה. הסיבה לכך היא שהחיים שלו חשובים לו יותר מהכל, אך הוא לא מודע לחשיבות הזו כי היא מובנת מאליה. לכן, מה שמשמח אותנו הוא תמיד מה שאנחנו חוששים לאבד, או מה שאנחנו רואים כאפשרות שעלולה להילקח מאיתנו.

לדוגמה, אם אדם קונה רכב חדש והוא מאוד שמח, הוא לא בהכרח שם לב שיש לו דברים חשובים יותר מהרכב, כמו שתי העיניים שלו. אם יעמידו אותו מול הבחירה בין לאבד את העיניים או לאבד את הרכב החדש, הוא יעדיף לשמור על עיניו. אז איך ייתכן שהרכב החדש משמח אותו יותר מאשר העיניים שלו, שהן לכאורה חשובות יותר? הסיבה לכך היא שהאדם שמח רק מדברים שהוא חושב שאפשר לקחת ממנו או שיכול להיות מצב שבו הם לא יהיו קיימים יותר בחייו. העיניים נתפסות כמובן מאליו, ולכן אינן מספקות אושר באותה עוצמה.

למה אנחנו לוקחים דברים כמובן מאליו?

אדם לא ישמח מדבר כלשהו, אם הוא לא יחשוב שהוא עלול לאבד אותו או שהוא עשוי להילקח ממנו. למשל, אדם מוצא אלף שקל ברחוב והוא שמח מאוד. אם שואלים אותו מדוע הוא לא שמח באותה מידה על העובדה שהוא רואה או שיש לו ידיים, הרי אלו דברים יותר חשובים, התשובה היא שהדברים הללו נתפסים כמובנים מאליהם ואינם בסכנה להיעלם. לעומת זאת, מציאת הכסף לא מובנת מאליה, ולכן משמחת במיוחד.

אליעד מביא דוגמה נוספת: אם מישהו היה מנסה להוציא לאדם את העיניים ולא מצליח, האדם היה מספר על כך כעל הדבר הטוב שקרה לו באותו היום, כי עכשיו הוא מבין שיש אפשרות שזה יילקח ממנו, והוא הצליח לשמור על זה. אנשים שחווים תאונות דרכים ומצליחים לצאת ללא פגע אומרים "היה לי נס", כי פתאום הם ראו את האפשרות שהחיים יילקחו מהם, וזה מה שמאפשר להם לשמוח בכך שהם בחיים.

איך הדברים הטובים בחיינו יוצרים לנו חרדות?

אליעד כהן מסביר שלמעשה, החרדות שלנו נוצרות מתוך אותם דברים שעושים לנו טוב. ככל שהאדם נהנה יותר ממשהו, הוא חושש יותר לאבד אותו. זהו פרדוקס בסיסי: הדבר שממלא אותך בשמחה, גם ממלא אותך בחרדה. לדוגמה, אדם שהיה לו קשה בעבודה לא טובה לא פוחד לאבד אותה, כי הוא ממילא לא רוצה בה. אך ברגע שאדם מגיע לעבודה האידיאלית, לזוגיות אידיאלית או למצב אידיאלי כלשהו בחייו, בדיוק אז מתחילה החרדה שהוא יאבד זאת, כי המוח מזהה שהאושר תלוי בדבר חיצוני שעלול להילקח ממנו.

איך החיים דומים לחברת אשראי?

אליעד כהן משתמש במטפורה מעניינת מאוד: החיים הם כמו חברת אשראי שנותנת לך הלוואה ללא הגבלה, אך בלי שתדע מתי תידרש להחזיר את ההלוואה. כל רגע שבו אתה מתחיל ליהנות ממשהו הוא כמו לקיחת אשראי מהחיים. המחיר של לקיחת האשראי הזה הוא שייתכן שיום אחד תצטרך להחזיר את ההלוואה בפתאומיות - כלומר, לאבד את מה שעושה לך טוב. בכל פעם שאדם מתחיל ליהנות ממשהו, כגון זוגיות חדשה, בריאות טובה, או כסף שהוא מרוויח, הוא למעשה לוקח על עצמו סיכון. אליעד ממליץ שאדם יהיה מודע לכך ויוודא שאינו לוקח "אשראי" רב מדי, שהוא לא יכול להחזיר. במילים אחרות, כשאתה מתחיל להיאחז במשהו שעושה לך טוב, תשאל את עצמך "מה יקרה אם אאבד את זה?" אם האדם יודע שהוא יכול לעמוד ב"אובדן" של אותו דבר, אזי הוא מאוזן. אך אם הוא נאחז יותר מדי, הוא ייכנס לחרדה גדולה כשהוא יחווה את הפחד לאבד את אותו דבר.

מתי החרדה מתחילה להשתלט על האדם?

לדברי אליעד, החרדה מתחילה להשתלט על האדם בדיוק כשהכל נראה לו...
עכשיו שימו לב לדבר הבא אוקי נגיד את תגידי נגיד דבר טוב שקרה לך היום מה קרה לך היום נגיד דבר טוב יחסית לא זה.

ש: הלכתי לאמא שלי נישקתי אותה שמונה מאות פעם.

אליעד: יפה אז ראית את אמא שלך נכון יפה, עכשיו אם לדוגמה נגיד היו אומרים לך היום לא תראי את אמא שלך כאילו יש לך שתי אפשרויות אם את רואה את אמא שלך אנחנו הורגים אותך ואם את רוצה שלא נהרוג אותך אל תראי את אמא שלך היום, מה היית לוקחת?

ש: שאני לא אראה אותה.

אליעד: זאת אומרת זה שאת חיה זה יותר חשוב לך מלראות את אמא שלך עד כאן זה נכון יפה, עכשיו שימי לב זאת אומרת שכביכול מה יותר חשוב לך לראות את אמא שלך או לחיות.

ש: לחיות.

אליעד: לחיות עכשיו שאלתי אותך מה טוב קרה לך היום מה אמרת לי.

ש: ראיתי את אמא שלי.

אליעד: ראיתי את אמא שלי אבל מה קרה לך עוד יותר טוב ש...?

ש: שאני חיה.

אליעד: שאת חיה נכון הרי את אומרת אני חיה זה יותר חשוב לי מלראות את אמא שלי פי כמה זה חשוב לך פי אלף פי מיליון פי מאה מיליון פי הכל, נכון אז למה כששאלתי אותך מה טוב קרה לך היום לא אמרת לי "אתה יודע מה שקרה לי טוב היום קודם כל זה שאני חיה" למה לא אמרת את זה?

ש: כי זה מובן לי מאליו ברור אם הייתי מתה לא היית שואל אותי מה טוב קרה לי היום.

אליעד: רגע ומה זה אומר כי זה מובן מאליו עכשיו אתן דוגמה נגיד היו אומרים לו מה טוב קרה לך הוא אומר קניתי רכב חדש נגיד דוגמה נגיד בן אדם מול עצמו הוא קונה רכב חדש ואז הוא נהיה שמח, אוקי ואם היו אומרים לך "אדוני עכשיו נוציא לך את שתי העיניים או שתוותר על הרכב" מה הוא אומר "עזוב קח את הרכב תשאיר לי את העיניים" עכשיו זאת אומרת שמה יותר משמח אותך שאתה רואה אז איך יכול להיות שיש לך את הרכב וזה משמח אותך יותר מזה שיש לך שתי עיניים הרי שתי העיניים יותר חשובות לך מהרכב נכון, מה זה בעצם אומר זה אומר שאתה יכול לשמוח רק מדבר שאתה חושב שלקחת לך אותו רק מדבר שאתה מפחד שלא יהיה לך אותו רק ממנו אתה יכול לשמוח.

ש: לא הבנתי.

אליעד: זה אומר קודם כל עד כאן הבנת את הסיפור.

ש: עד הזה כן.

אליעד: זאת אומרת אתה אומר אני שמח מצאת אלף שקל ברחוב נחמד לך "אוקי אתה רואה היום? כן, וזה לא שימח אותך כמו שמצאת את האלף שקל למה מה קרה אבל עדיף לך לראות לא למצוא את הכסף נכון יש לך יד זה יותר חשוב מהכסף נכון" בן אדם לא יכול לשמוח מדבר שהוא לא חושב שיש אפשרות שיקחו לו את זה או שזה לא יהיה זאת אומרת.

ש: אני לא חושבת שיקחו לי את החיים אני לא חושבת שיקחו לי את העיניים?

אליעד: את לא חווה סכנה כרגע לראיה שלך אם עכשיו לדוגמה היו אומרים לך תקשיבי את הולכת להתעוור, אתן לך דוגמה אם מישהו עכשיו היה תופס אותך היום ומנסה להוציא לך את העיניים אוקי ולא הצליח והייתי אומר לך מה קרה לך טוב היום היית אומרת לי "תקשיב מישהו ניסה להוציא לי את העיניים ולא הצליח" נכון למה כי חוויית סכנה על הראיה שלך וניצלו לך העיניים.

ש: כמו אלו שעוברים תאונות דרכים והם אומרים היה לי נס היום שהם יצאו מתאונות דרכים בלי פגע אומרים היה לי נס.

אליעד: כן בדיוק זאת אומרת בגלל שראית את האפשרות שיקחו לך את זה בגלל זה את יכולה לשמוח, זאת אומרת בעצם בן אדם לא יכול לשמוח בלי שהוא יחשוב שיש אפשרות שיקחו לו את זה זה כמו נקרא בזוגיות שבן אדם לוקח את הדברים כמובן מאליו נמצא בזוגיות ואז הוא אומר "כן זה שיקח זה ברור זה שהוא יאכל זה ברור" ואז הכל ברור מאליו ואז זה כבר לא משמח ואז כבר מתחילים לחפש חסרונות וכו' אבל מה זה בעצם עוד אומר לנו זה בעצם אומר לנו שהחרדות שלך והדברים שמשמחים אותך הם אותם דברים.

הם אותם דברים שימו לב אם אתה לא תפחד שיקחו משהו אם אתה לא תפחד, ככל שאתה יותר מפחד שזה לא יהיה ככל שאתה יותר חושב שיש אפשרות שזה לא יהיה לך ואתה יותר רוצה את זה ככה אתה יותר שמח שיש לך את זה נגיד יש אפשרות שעכשיו נגיד מישהו השיג לכבות את האור ולא אכפת לי וזה לא משנה לי, אוקי אז זאת אומרת אתה גם צריך לרצות את זה ואתה גם צריך לחשוב שיש אפשרות שזה לא יהיה שזה בעצם אומר פחד, מה זה בעצם אומר זה אומר שיש הרבה שטוב להם בחיים ויש להם חרדה ואז הבן אדם שואל את עצמו "למה יש לי חרדה טוב לי בחיים" ועכשיו איך אתה יכול לדעת מה החרדה שלך מה שאתה צריך לעשות זה לשאול את עצמך מה טוב לי בחיים לא יכול להיות לך טוב ממשהו בלי שאתה תפחד לאבד אותו.

ש: גם להפך?

אליעד: שמה?

ש: אתה יכול לשאול את עצמך מה.

אליעד: אם אתה רוצה לדעת מה טוב לך בחיים.

ש: אם לא טוב לך בחיים אלא יש לך חרדה בחיים והוא עוד יכול לבדוק שטוב לו לך בכלל בגלל שיש לך חרדה.

אליעד: לא ההפך הוא אחרת אני אגיד לך מה ההפך של זה ההפך הוא כזה בא בן אדם אומר "החיים דפוקים החיים רעים החיים מרים, למה הם זה וזה?" הוא אומר "אין פה שום דבר טוב הכל גרוע הכל זה הכל שם" אוקי אתה אומר לו למה נגיד הוא אומר לך "כי אין לי כסף" אתה אומר לו "אז אתה חושב שיש אפשרות שיש פה משהו טוב כסף זה טוב אז המשמעות שלך זה כסף, כי אין לי זוגיות, אז זאת אומרת שעבורך זוגיות זה דבר טוב כי אם לא היית חושב שזוגיות זה טוב לא יכולת לחשוב שאין לי זוגיות זה רע".

ש: זה ההפך?

אליעד: כן עוד פעם מה שמזין עוד פעם בן אדם אומר מי יצר את החרדות הדברים הטובים אוקי כשהוא בטובים הוא מתפלא איך יש לו חרדות, אני עכשיו מדבר על הפך אחר בן אדם נמצא במצב דיכאוני מיואש הוא אומר "אין פה שום דבר טוב הכל גרוע הכל דפוק הכל זה" אתה אומר לו "אדוני אבל אם היית חושב שהכל גרוע והכל כל כך גרוע לא היה לך רע" הוא אומר "מה למה איפה מה אני חושב שטוב איך אני אאתר את הטוב" אז את הטוב אנחנו מאתרים באמצעות הרע "מה רע לך" אז הוא אומר "רע לי זה וזה" כל פעם כשהוא אומר רע לי משהו אני יודע שבראש שלו הוא חושב שאם יהיה לו את ההפך יהיה לו טוב.

בא בן אדם נמצא בדיכאון "אין לי חשק לחיות אני לא רוצה כלום לא זה, למה אתה אומר את זה?" הוא אומר "החיים רעים, למה הם רעים מה רע לך" הוא אומר "הכל רע, מה לדוגמה?" אז הוא אומר "תראה רע לי נגיד שאין לי לא אוהבים אותי" אוקי אני אומר לו "אתה יודע למה אתה סובל כי אתה רוצה שיאהבו אותך זאת הסיבה אם תפסיק לרצות שיאהבו אותך לא יהיה לך רע מזה שלא אוהבים אותך" בסדר אבל זה עוד פעם זה נושא אחר.

ש: איך זה מתחבר אבל למה שאמרת בהתחלה גם לא להתייחס לזה כמובן מאליו שזה כאילו אתה חושב שיכולים לקחת לך את זה.

אליעד: אם היית בטוח שאין אפשרות שיאהבו אותך תסתכל טוב אם היית בטוח שאין אפשרות בעולם שיאהבו אותך לא היה אכפת לך שלא אוהבים אותך כי אין אפשרות כזאת, אוקי עכשיו אם היית בטוח שתמיד יאהבו אותך גם לא היה אכפת לך שאוהבים אותך כי אין אפשרות שלא יאהבו אותך אתה נהנה מזה שאוהבים אותך כי אתה חושב שיש אפשרות שלא יאהבו אותך ואתה לא רוצה את זה ואתה רע לך כשלא אוהבים אותך כי אתה חושב שיש אפשרות שכן יאהבו אותך ואתה רוצה את זה עכשיו הרעיון הוא אז מה אנחנו מבינים פה אנחנו מבינים.

ש: זה פחות ברמה מדברים אחרים כאילו כמו שאמרת בהתחלה שנתנה לך דוגמה של משהו שהיא יותר אוהבת אבל היא במודעות שלה היא יותר נהנית ממשהו שהוא זמני.

אליעד: בתוך תוכה אם אומרים לה תבחרי מה את מעדיפה לראות או את אמא שלך היא מעדיפה לראות את הראיה אבל היא לא מעריכה את זה כי אומרת כן אבל לראות זה יש לי את זה כבר בכיס זה מחויב אין אפשרות שלא.

ש: ובדוגמה על האוהבים אותך נגיד.

אליעד: באיזה דוגמה?

ש: רע לו שלא אוהבים אותו.

אליעד: נגיד הוא לא אומר רע לי שאני לא יכול לעבור דרך קיר טוב כי אין אפשרות לעבור דרך קיר כאילו זה ברור מאליו אם הוא היה חושב שכולם היו יכולים לעבור דרך קיר והוא לא הוא היה אומר למה אני לא יכול לעבור דרך קיר אז זאת אומרת שאתה רוצה לעבור דרך קיר אז למה אתה לא אומר את זה, למה אתה לא אומר רע לי שאני חייב לאכול כל כמה שעות למה אתה לא אומר רע לי שאם אני לא אוכל אני אמות טוב כי תראה אי אפשר לא לאכול ולחיות זאת אומרת בגלל שזה מחויב הוא לא רוצה.

עכשיו שימו לב למשהו מעניין יש פה עוד ניואנס מסוים הניואנס הוא שלפעמים יכול להיות בן אדם, מה אמרנו מה שחסר לך ואתה רוצה אותו ויש לך אותו יהיה לך טוב אבל לפעמים זה הפוך זאת אומרת אם אתה מאוד רוצה משהו ואין לך אותו, אם אתה מאוד רוצה משהו ואתה חושב שיש אפשרות שלא יהיה לך אותו ויש לך אותו אז אתה גם מפחד לאבד אותו וגם נהנה מזה שיש לך אותו אבל לפעמים הפחד לאבד אותו לא מאפשר לך ליהנות ממנו, במובן מסוים אם לא תפחד לאבד אותו לא תוכל ליהנות ממנו אבל במובן אחר אם יותר מדי תפחד לאבד אותו גם לא תוכל ליהנות ממנו או זה יכול לקזז לך את ההנאה ממנו.

ש: כמו יש לך הרבה כסף אתה יכול ליהנות ממנו אבל אם אתה חושש שיקחו לך אותו באיזושהי צורה החשש שלך.

אליעד: למרות שלפעמים מחשבה לאבד את הדבר היא מפריעה לך ליהנות מהדבר ולפעמים המחשבה לאבד את הדבר עוזרת לך ליהנות מהדבר זה שאתה חושב שיש אפשרות שלא יהיה לך לפעמים זה מגדיל את ההנאה ולפעמים זה מקטין את ההנאה תלוי בעוצמות. עכשיו שימו לב למשהו מעניין עכשיו זאת אומרת ככה אם מישהו נותנים לו כסף כל פעם שאתה מקבל דבר טוב אתה מקבל שני דברים אתה גם מקבל את הדבר עצמו וגם כשאתה מקבל אותו בא איתו הפחד לאבד אותו זה תמיד שני דברים ביחד.

עכשיו בחיים לצורך העניין החיים הם כמו חברת אשראי מה זאת אומרת החיים הם כמו חברת אשראי זאת אומרת עכשיו אומרים לך קח כמה אשראי שאתה רוצה הלוואה תיקח שבחברת אשראי אתה יודע מראש כמה תשלם נכון אתה יודע נגיד תשלם את הסכום פלוס ריבית ואתה יודע מראש מתי תשלם את זה נכון, עכשיו אתה לא אמור כביכול לקחת יותר מדי אשראי אם אתה לא יכול להחזיר את זה עד כאן גם נכון נכון, עכשיו שימו לב למשהו מעניין החיים נותנים לך אשראי אומרים אבל כמה אשראי תיקח כמה שאתה רוצה תיקח לא מגבילים אותך לכמות האשראי שאתה יכול לקחת.

בכל מקרה החיים אומרים לך תקשיב תיקח מה שבא לך כמה כמות שבא לך מה זאת אומרת אתה יכול ליהנות כמה שבא לך אבל מה המחיר, המחיר הוא שיכול להיות שפתאום ניקח לך את זה פתאום לא יהיה לך את זה, אוקי עכשיו מה ההבדל, ההבדל הוא שאתה יכול לקחת אשראי כמה שאתה רוצה אבל אף אחד לא יגיד לך מתי המועד פירעון יכול להיות שאף פעם לא תצטרך לפרוע את זה ויכול להיות שמחר תצטרך לפרוע את זה אתה לא יודע מתי זאת אומרת ברגע שמשהו, עכשיו מה זה אומר לנו זה אומר לנו שברגע שמשהו עושה לך טוב בחיים נגיד לדוגמה את מכירה מישהו וזה מתחיל לעשות לך טוב את מתחילה להרוויח כסף וזה מתחיל לעשות לך טוב את פתאום נהיית יותר בריאה וזה עושה לך טוב, אוקי משהו מתחיל לעשות לך טוב יותר טוב את צריכה לדעת שכשמשהו מתחיל לעשות לך טוב את מתחילה לקחת הלוואה מהבנק.

עכשיו מה זה ההלוואה את מתחילה להיאחז במשהו האושר שלך מתחיל להיות תלוי באיזה משהו, אוקי עכשיו מה שאת צריכה לדעת שיכול להיות שפתאום בום יקחו לך אותו יגידו לך גברתי תחזירי את ההלוואה עכשיו מה זה אומר תחזירי את ההלוואה עכשיו יגידו לך אין לך את זה יותר, עכשיו מה הרעיון הרעיון אומר אל תיקח הלוואה אם אתה לא יכול לעמוד בתשלום זאת אומרת כשאת מתחילה ליהנות ממשהו תשאלי את עצמך מה יקרה אם יקחו לי את זה מה יקרה אם לא יהיה לי את זה ובן אדם יכול לשים לב שהוא לא מותח את הגבול יותר ממה שהוא יכול לשלם.

ברגע שאת מתחילה נגיד לדוגמה נגיד עכשיו את מתחילה להצליח את מקימה עסק מתחילה להרוויח ואז פתאום את מתחילה לשמוח פתאום מתווספת לחיים שמחה חדשה פתאום הבן אדם מתחיל לשמוח משמחה שהוא לא שמח קודם בן אדם צריך להגיד לעצמו "רגע עכשיו אני לוקח פה הלוואה אני עכשיו מתחיל להיאחז שם לעצמי אזיקים על הידיים ואם אני ארצה להשתחרר ואם פתאום תבוא לי מחשבה שאין אפשרות שזה הולך ליפול שאולי זה יפסיד מה יקרה אז" כי עכשיו אתה עוד יכול לעצור את זה אחרי שאתה כבר בפנים שם בבעיה עכשיו לך תצא החוצה תבקש מי יחלץ אותך עכשיו עוד לא הסתבכת.

עכשיו זה לא רק ברגע שבן אדם מתחיל ליהנות ממשהו אלא גם ברגע שהוא כבר מתחיל לפנטז על משהו זאת אומרת כבר כשבן אדם מתחיל לבנות לעצמו עסק נגיד הוא כבר מתחיל לדמיין כמה טוב הולך להיות כבר אז הוא מתחיל להיאחז בזה הרעיון שאומר כמה טוב הולך להיות ואז לפעמים הבן אדם מדמיין "אוקי ואז אני אקים עסק ואז אני ארוויח ואז יהיה לי טוב" אז כבר אז הוא מתחיל לקחת את הטוב העתידי הוא כבר מתחיל ליהנות ממנו עכשיו, אוקי עכשיו ברגע שאתה מתחיל ליהנות לאו דווקא ממשהו שקורה אלא ממשהו שאתה חושב שהולך לקרות אדוני ואם יקחו לך את זה אתה יכול לעמוד בפירעון או שאתה תסתבך.

עכשיו אם אתה אומר אני רוצה להסתבך זה בסדר אדוני קח כמה אשראי שאתה רוצה אל תחשוב על המחר מה שיהיה יהיה שבמילים...
הצלחה מפסידנים עומק סבל או אושר להיות תלוי אני בחרדה איך לא ליפול לחרדה אידיאל איך לא להיאחז בדברים להשתלט תלוי בדברים אושר אושר וכסף איך לא ליפול איך לא ליפול לחרדה איך לא לקחת דברים כמובן מאליו איך לדעת איך לדעת למה איך לדעת למה אני בחרדה איך להימנע איך להימנע מחרדה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת חרדה אני בחרדה אשראי בן אדם גורמים החיים כחברת אשראי הימנעות הנאה חוקי האושר חוקי האושר והחרדה חיים חרדה חרדות כיצד נוצרות כסף כסף ואושר לא ליפול לחרדה לא לקחת דברים כמובן מאליו לא מובן מאליו לדעת למה להימנע להימנע מחרדה ליהנות ליהנות ממשהו ליפול ליפול לחרדה למה אני בחרדה לפחד לקחת לקחת דברים כמובן מאליו מה גורם לבן אדם מה גורם לבן אדם ליהנות ממשהו מה עושה לנו טוב מובן מאליו
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
חרדה מתסמיני חרדה, חרדה להשתגע, תסמינים של חרדה, התקפי חרדה, טיפול בחרדה, איך לטפל בחרדה? איך לצאת מחרדה? איך להתמודד עם חרדה? תחושת מחנק בגרון, תחושת מחנק בחזה, טיפול בפחדים
... הסיכוי להופעת חרדה הוא חלק בלתי נפרד מהחיים האנושיים. אם נלמד את האדם לקבל את המציאות כפי שהיא - גם אם היא לא תמיד מתאימה לרצונו - סיכוייו להימנע מחרדה יקטנו. כלומר, אם ילמד לקבל את כל מה שקשור לאי - ודאות או למצבים מלחיצים, לא יפחד ממה שעלול ...
חרדת מכירה, חרדת מטפלים, איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור את עצמך? איך למכור מוצר פגום? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור מוצר יקר? למה קשה לי למכור את עצמי? למה אין לי חשק למכור? למה אני לא מאמין במוצר שלי? למה אני לא מאמין בעצמי?
חרדת מכירה, חרדת מטפלים, איך הרצון להשתפר יוצר קושי למכור את עצמך? איך למכור מוצר פגום? איך למכור מוצר גרוע? איך למכור מוצר יקר? למה קשה לי למכור את עצמי? למה אין לי חשק למכור? למה אני לא מאמין במוצר שלי? למה אני לא מאמין בעצמי?
... אם הוא מנסה לשדר ידע מוחלט על הנושא, הוא ייצור לעצמו לחץ פנימי שיגרום לו להרגיש שהוא לא טוב מספיק. לעומת זאת, אם הוא יהיה כנה לגבי מגבלות הידע שלו, הוא יוכל להימנע מתחושת חרדה. מהו הפתרון להימנע מחרדה ולהגביר ביטחון עצמי במכירה? הפתרון הוא להפריד בין מה שמישהו רוצה להשיג לבין מה שהוא מציע כעת. במילים אחרות, להכיר בכך שהמוצר או השירות ...
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
טיפול בפחד מכישלון, לקיחת סיכונים, התמודדות עם תחושת כישלון, להתגבר על חרדת כישלון, איך לא לפחד להיכשל? מפחד לקחת סיכונים, התמודדות עם כישלון, מרגיש שאני כישלון, חוסר ביטחון עצמי
... לאורך הדרך. איך להתמודד עם פחד מכישלון? לקיחת סיכונים והתגברות על פחד כיצד ניתן ללמוד מכישלון? מהו כישלון אמיתי? האם אפשר להימנע מפחד מכישלון? מהו המפתח להצלחה אמיתית? ... ביותר להצלחה. איך להתמודד עם פחד מכישלון? לקיחת סיכונים והתגברות על פחד כיצד ניתן ללמוד מכישלון? מהו כישלון אמיתי? האם אפשר להימנע מפחד מכישלון? מהו המפתח להצלחה אמיתית? ...
טעויות בחיזור, איך להרשים בחורה בדייט? איך להרשים גבר בדייט? איך לא לגרום לה לרצות אותך? איך לא לגרום לו לאהוב אותך? האם היא באמת אוהבת אותי? האם הוא באמת אוהב אותי? למה שהיא תאהב אותי? למה שהוא יאהב אותי?
טעויות בחיזור, איך להרשים בחורה בדייט? איך להרשים גבר בדייט? איך לא לגרום לה לרצות אותך? איך לא לגרום לו לאהוב אותך? האם היא באמת אוהבת אותי? האם הוא באמת אוהב אותי? למה שהיא תאהב אותי? למה שהוא יאהב אותי?
... הרגשית, והיכולת להקשיב ולתמוך - נשארים יציבים לאורך זמן. מי שמעריך אותנו על סמך הדברים האלה, סביר להניח באמת אוהב אותנו. לכן, כדי להימנע מחרדות עתידיות לגבי טוהר האהבה, כדאי להדגיש את מהותנו הפנימית ולפני הכל ללמוד לאהוב את עצמנו. האם יש טעם להסתיר יתרונות חיצוניים? אליעד כהן מציין כי במקרים ...
תת מודע והצלחה, איך לשלוט בתת מודע? איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להפוך דמיון למציאות בתת מודע? קומבינות על התת מודע, מניפולציות על התת מודע, התת מודע לא מבדיל בין דמיון למציאות, טעויות של NLP, הסוד, איך לא להשיג ביטחון עצמי?
תת מודע והצלחה, איך לשלוט בתת מודע? איך לשתול מחשבות בתת מודע? איך להפוך דמיון למציאות בתת מודע? קומבינות על התת מודע, מניפולציות על התת מודע, התת מודע לא מבדיל בין דמיון למציאות, טעויות של NLP, הסוד, איך לא להשיג ביטחון עצמי?
... כפי שהיא באמת. אדם צריך להבחין באופן ברור בין מה שהוא רוצה שיהיה לבין מה שקיים בפועל, וכך הוא יכול להימנע מפחדים , חרדות, דיכאון וחוסר ביטחון מלאכותיים. כיצד להימנע ממלכודת החשיבה החיובית השקרית? ההנחיה הסופית של אליעד היא פשוטה וברורה: אל תנסה לרמות את עצמך. אל תנסה להמציא לעצמך ... חיובית או היצמדות לאמת? האם התת מודע מבדיל בין דמיון למציאות? מניפולציות על התת מודע ביקורת על NLP איך להימנע מפחד לא הגיוני? כיצד מוצגת הטענה שהתת - מודע אינו מבחין בין מציאות לדמיון? התיאוריה מייחסת לתחום ה - NLP (או שיטה דומה) את האמירה שהתת - מודע לא יודע להבדיל בין מציאות לבין ...
פחד גישה, איך לא לפחד לגשת לבחורה? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? מה לחשוב כדי לא לפחד להתחיל עם מישהי? לרצות בחורה יפה, רוצה בחורה יפה, ביטחון עצמי בדייטים, ביטחון עצמי להתחיל עם נשים, אומץ לפנות לבחורה, פחד להתחיל עם נשים
פחד גישה, איך לא לפחד לגשת לבחורה? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? מה לחשוב כדי לא לפחד להתחיל עם מישהי? לרצות בחורה יפה, רוצה בחורה יפה, ביטחון עצמי בדייטים, ביטחון עצמי להתחיל עם נשים, אומץ לפנות לבחורה, פחד להתחיל עם נשים
... רוצה אותה, הפחד מתחיל להתפשט ויכולה להיות תקופה שבה אתה מפחד להיכשל ולא לקבל את התגובה החיובית ממנה. הדרך להימנע מפחד מהדחייה היא לנסות להפסיק לשקר לעצמך. כלומר, להפסיק לדמיין ולבנות סיפורים סביב הבחורה או הבחורה החדשה שאתה רוצה להתחיל איתה. כאשר אתה רואה מישהי, אתה ...
איך לא לפחד מהפחד הגדול ביותר בעולם? מהו הפחד הגדול ביותר בעולם? האם רגש יכול להימשך לנצח? האם אפשר להרגיש רע לנצח? האם אפשר להרגיש טוב לנצח? מה קורה בגיהנום? מה קורה בגן עדן? פחד מסבל נצחי, מפחד לסבול לנצח, טוב נצחי, פחד מגיהנום
איך לא לפחד מהפחד הגדול ביותר בעולם? מהו הפחד הגדול ביותר בעולם? האם רגש יכול להימשך לנצח? האם אפשר להרגיש רע לנצח? האם אפשר להרגיש טוב לנצח? מה קורה בגיהנום? מה קורה בגן עדן? פחד מסבל נצחי, מפחד לסבול לנצח, טוב נצחי, פחד מגיהנום
... מאבדים את משמעותם, משום שהמוח האנושי לא יכול לתפוס תחושות יציבות ונצחיות ללא ניגודיות. איך מסייעת ההבנה הזו להתמודד עם פחדים? הבנה זו מסייעת להימנע מפחדים מגיהינום או גן עדן נצחיים. כל תחושה חייבת להתחלף - אם אדם מבין שאין שום אפשרות להישאר באותה תחושה לנצח, הפחד מהסבל הנצחי נחלש. אי אפשר לשמר את תחושת הסבל או העונג לנצח, כי כל ...
מאה אחוז שתשתגע, מאה אחוז שתהיה לך הפרעת אישיות, איך נוצרת הפרעת אישיות? מה בוודאות יגרום לך להשתגע? מה בוודאות יגרום לך להפרעת אישיות גבולית? איך נוצרת סכיזופרניה? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרת הפרעה נפשית?
מאה אחוז שתשתגע, מאה אחוז שתהיה לך הפרעת אישיות, איך נוצרת הפרעת אישיות? מה בוודאות יגרום לך להשתגע? מה בוודאות יגרום לך להפרעת אישיות גבולית? איך נוצרת סכיזופרניה? איך נוצרת פרנויה? איך נוצרות מחשבות שווא? איך נוצרת הפרעה נפשית?
... מודעים לכך שאפשר רק להגדיל את הסיכוי ולא להשיג ודאות מוחלטת מבחוץ. במקביל, כדאי להפנות את הרצון המוחלט פנימה וללמוד לפתח תחושת ביטחון, אושר ואהבה עצמית מבפנים - כך שהאדם יהיה שלם ללא תלות בגורמים חיצוניים. רק כך הוא יימנע מחרדות, מחשבות שווא והפרעות נפשיות קשות. איך נוצרת הפרעת אישיות? רצון מוחלט מול רצון יחסי איך למנוע סכיזופרניה? איך לא לפתח חרדה לא הגיונית? אושר בלי תנאים איך להימנע מ - OCD? ...
ביטחון עצמי במכירות, חוסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חוסר ביטחון עצמי בראיון עבודה, חוסר ביטחון עצמי בדייט, חוסר ביטחון עצמי בעבודה, חוסר ביטחון עצמי לדבר לפני אנשים, חרדת מטפלים, חרדת ביצוע, חרדת קהל
ביטחון עצמי במכירות, חוסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חסר ביטחון עצמי למכור את עצמי, חוסר ביטחון עצמי בראיון עבודה, חוסר ביטחון עצמי בדייט, חוסר ביטחון עצמי בעבודה, חוסר ביטחון עצמי לדבר לפני אנשים, חרדת מטפלים, חרדת ביצוע, חרדת קהל
...שאתה באמת. לפי אליעד כהן, חוסר ביטחון עצמי לא נובע בהכרח מכך שהמוצר שלך או היכולות שלך אינם מספיק טובים, אלא מהניסיון להתיימר וליצור ציפיות גבוהות יותר ממה שאתה יכול לספק בפועל. לדוגמה, אם אתה עוסק בטיפול ומבטיח ללקוח שתוכל לפתור את כל הבעיות שלו תוך שעה אחת בלבד, בעוד שבפועל אתה יודע שהתהליך ייקח הרבה יותר זמן, אפילו עשרים שעות, הדבר הזה יגרום לך לאבד את הביטחון העצמי שלך. כתוצאה מכך, למרות שאתה יכול בפועל לעזור ולספק תועלת ממשית, אתה תתחיל לחשוש...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החיים כחברת אשראי, כסף ואושר, איך לדעת למה אני בחרדה? איך נוצרת חרדה? איך לא ליפול לחרדה? איך להימנע מחרדה? איך לא לקחת דברים כמובן מאליו? מה גורם לבן אדם ליהנות ממשהו? מה עושה לנו טוב? חוקי האושר והחרדה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להימנע מחרדה, מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להיות מאושר ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להימנע מחרדה, איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לקבל החלטות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לעשות יותר כסף? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקריירה, מאמן אישי ועסקי, מגשר בנושא להימנע מחרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:38:22 - wesi1