אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להיות עבד של הרצון ✔אושר בקלות, משחק החיים בקלות, איך לקחת את החיים בקלות? איך לזרום עם החיים? פרפקציוניזם, איך להיות קליל? איך לזכור שהחיים הם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
אושר בקלות, משחק החיים בקלות, איך לקחת את החיים בקלות? איך לזרום עם החיים? פרפקציוניזם, איך להיות קליל? איך לזכור שהחיים הם משחק? איך לזכור שהכל משחק? לא להיות פרפקציוניסט, טיפים להיות מאושר, הכל מושלם כרגע, לא חייב להרגיש טוב
איך לחוות את החיים כמשחק ולהרגיש טוב?

החיים הם מערכת של רצונות ומימושם. אליעד כהן מסביר כי כל אדם חווה את מציאות חייו דרך רצונותיו - כאשר אדם רוצה משהו והוא מקבל אותו, הוא מרגיש טוב, ואם לא מצליח להשיג את מה שרצה, הוא מרגיש רע. על פי עיקרון זה, כל קיום אנושי מבוסס על רדיפה אחרי מטרות ורצונות, והסבל שמגיע כאשר לא מצליחים להשיג אותם. נשאלת השאלה איך ניתן לחיות את החיים, לרדוף אחרי מטרות ורצונות, אך להימנע מסבל מיותר כאשר הדברים אינם מסתדרים כפי שהיו מצופים.

האם עדיף להיות חסר רצונות?

כחלק מהבנת החיים, השאלה עולה האם עדיף להיות חסר רצונות בכלל, כיוון שאם אין לאדם רצונות, הוא לא יחווה אכזבה או כאב, אך הוא גם לא יחווה שמחה או סיפוק. אליעד כהן טוען כי חיים חסרי רצונות לא יתנו לאדם חוויה אמיתית, והאפשרות הנכונה היא לשחק את המשחק של הרצונות תוך שמירה על פרספקטיבה בריאה, ולהזכיר לעצמנו שהכל משחק. ניתן לרדוף אחרי הרצונות, אך במקביל להבין שמה שקורה במציאות אינו חייב להשפיע על תחושת האושר הפנימית שלנו.

איך לשלוט בפרספקטיבה שלנו על המציאות?

העצה כאן היא לדמיין כאילו יש לנו כפתור פנימי שמאפשר לנו לבחור מתי להיות מושפעים מהמציאות ומתי להתנתק ממנה. כך, אם דבר מסוים לא מסתדר כרצוננו, נוכל להחליט להפסיק להתעצבן או להיכנס למתח ולהגיד לעצמנו "לא אכפת לי". אליעד כהן מציע שתהיה לנו אפשרות להחליט מתי אנחנו רוצים לשחק במשחק של החיים ומתי להפסיק להתאמץ כל כך. תזכורת יומיומית לכך יכולה לעזור לנו לשמור על גישה רגועה יותר.

האם אנחנו חייבים להיות מאושרים כל הזמן?

רבים חיים תחת התפיסה כי הם חייבים למלא את כל רצונותיהם כדי להיות מאושרים. אם אדם חושב שהוא חייב להצליח, להיות בריא, או להיות בזוגיות מושלמת, הוא נכנס לתוך מצוקה כי הוא מציב לעצמו דרישות בלתי אפשריות. הוא הופך להיות תלוי בתוצאה מסוימת, ובכך יוצר מתח, פחד ולחץ. הכניסה למצב זה יכולה להוביל לאכזבה כשהדברים אינם מסתדרים כפי שציפה. אליעד כהן מציע לא להיות כל כך מחויבים למילוי כל רצוננו, וזאת כדי להימנע מהתסכול של חוסר הצלחה.

כיצד לזכור שהחיים הם משחק?

הדרך להימנע ממלכודת הפרפקציוניזם היא להרגיש שליטה על הדברים שיכולים לשגע אותנו ולהזכיר לעצמנו כל הזמן שהחיים הם משחק. לדוגמה, אפשר להשאיר לכלוך קטן בבית במקום לנקות אותו מיד, כך זה יהפוך לתזכורת שכל מה שקורה במציאות אינו חייב להיות מושלם. כל דבר שאנחנו רוצים לשלוט בו יכול להפוך לתזכורת לכך שאין צורך שהחיים יהיו מושלמים, שהכל בסדר כמו שהוא. אליעד כהן מציין כי כאשר אדם מבין שהחיים הם משחק, הוא מסוגל ליהנות מהם יותר ולהפסיק לקחת אותם יותר מדי ברצינות.

מה היתרון בהבנה שהחיים הם משחק?

כשהאדם מבין שהחיים הם משחק, הוא נהנה מהם יותר. הוא מפסיק לקחת את הדברים יותר מדי ברצינות ומפסיק לפחד מכישלון. במקום להרגיש לחץ עצום לגבי מה שאינו מושלם, הוא מבין שמותר להיכשל ולהתחיל מחדש. אנשים שמבינים את זה מצליחים להתמודד עם כישלונות באופן קל יותר, ויש להם פחות חרדה ודיכאון. כשהם מבינים שזה רק משחק, הם מוכנים להיכשל ולהתנסות שוב ושוב.

כיצד ליישם את הגישה הזו בחיים?

אם תצליחו לשים לב לדברים שלא מושלמים, ולבחור באופן מודע שלא לנסות לתקן אותם מיד, אתם תזכרו שכל מה שקורה זה רק משחק. כך תעצרו את הצורך לשלוט בכל פרט ותחוו את החיים ברוגע. אליעד כהן מציע לתרגל זאת בכל פעם שאתם רואים משהו שלא מושלם: אם יש לכם טלפון עם מסך שבור או כל פרט אחר, אל תתקנו אותו מיד. השתמשו בכך כתזכורת שאין צורך לשלוט בכל פרט בחיים.

סיכום

כדי לחיות חיים מאושרים יותר, חשוב לזכור שהחיים הם רק משחק. אפשר לרצות ולהשיג מטרות, אך לא חייבים להיות משועבדים לרצונות שלנו. דרך טובה להתמודד עם זה היא לבחור מדי פעם לא למלא את הרצון, ולחיות עם כך בשלום. כך נוכל להוריד את הלחץ המיותר וליהנות יותר מהחיים.
איך להרגיש טוב ואיך לחוות את החיים כמשחק?

חיים הם מערכת של רצונות ומימושם. כאשר אדם רוצה משהו והוא מקבל אותו, הוא מרגיש טוב. כאשר אדם רוצה משהו אך אינו משיג אותו, הוא מרגיש רע. זהו עיקרון בסיסי של הקיום האנושי. לפיכך, השאלה החשובה היא כיצד ניתן לחיות את החיים תוך כדי רדיפה אחרי מטרות ורצונות, אך במקביל, להימנע מסבל מיותר כאשר הדברים אינם קורים כמצופה.

מהי הדרך הטובה ביותר להתייחס לרצונות?

השאלה היא האם עדיף שיהיו לאדם רצונות, או שמא עדיף לחיות ללא רצונות כלל. אם לאדם אין רצונות כלל, הוא לא יחווה אכזבה או כאב. אך מצד שני, הוא גם לא יחווה שמחה או סיפוק. לכן, הבחירה הנכונה היא לשחק את המשחק של הרצונות, אך לזכור שהכל משחק - כלומר, להבין שמה שקורה במציאות אינו חייב להשפיע באופן מוחלט על תחושת האושר הפנימית.

כיצד אפשר לשלוט בפרספקטיבה על המציאות?

תארו לעצמכם שהיה לכם כפתור שמאפשר לכם לבחור מתי להיות מושפעים מהמציאות ומתי להתנתק ממנה. אתם יכולים לשחק, להתאמץ, לכעוס, לשמוח - אך בכל רגע נתון יש לכם אפשרות ללחוץ על כפתור הדמיון ולהגיד "לא אכפת לי". אם דבר מסוים לא מסתדר כרצונכם, ניתן לעבור לפרספקטיבה של "זה לא באמת משנה".

מה גורם לאדם להרגיש שחייב להיות לו טוב כל הזמן?

הרבה אנשים חיים לפי התפיסה שהם חייבים למלא את כל רצונותיהם כדי להיות מאושרים. הם אומרים לעצמם: "אני חייב להצליח", "אני חייב להיות בריא", "אני חייב להיות בזוגיות מושלמת". אך כאשר אדם משכנע את עצמו שהוא חייב משהו, הוא מכניס את עצמו למצוקה. הוא הופך להיות תלוי בתוצאה מסוימת, ובכך יוצר מתח, פחד ולחץ.

כיצד אפשר לזכור שהכל משחק?

כדי לזכור שהחיים הם משחק, אפשר לנקוט בגישה מודעת: לבחור שלא למלא את כל הרצונות, גם אם ניתן לממש אותם. לדוגמה:
  • אם יש לכם לכלוך קטן בבית ואתם יכולים לנקות אותו בקלות - תשאירו אותו שם לזמן מה. זה ישמש כתזכורת לכך שלא הכל חייב להיות מושלם.
  • אם המסך של הטלפון נסדק ואתם יכולים לתקן אותו - תשאירו אותו ככה. בכל פעם שתראו את הסדק, זה יזכיר לכם שהמציאות לא חייבת להיות מושלמת.
  • אם אתם שואפים להצליח בעבודה, תנו לעצמכם יום אחד שבו אתם לא מתאמצים יותר מדי. זה יאפשר לכם לזכור שאתם לא חייבים להצטיין כל הזמן.
למה גישה זו עוזרת?

כאשר אדם מאפשר לעצמו להיות לא מושלם, הוא משחרר את עצמו מהאשליה שהוא חייב להיות מושלם. זה מפחית חרדה, לחץ ופחד מכישלון. במקום לחשוב ש"הכל חייב להיות בדיוק כמו שאני רוצה", אפשר לומר: "זה רק משחק, הכל בסדר כמו שהוא".

מה היתרון של הבנה זו?

כשאדם מבין שהחיים הם משחק, הוא נהנה מהם יותר. הוא מפסיק לקחת דברים יותר מדי ברצינות, מפסיק לפחד מהפסד, ומרגיש הרבה יותר חופשי. אנשים שלוקחים את החיים בצורה דרמטית מדי, עלולים להגיע למצבי קיצון כמו דיכאון ואף מחשבות אובדניות, כי הם מרגישים שחייהם חייבים להיות מושלמים. אך כאשר מבינים שהחיים הם רק משחק, אפשר לשחק שוב ושוב, להיכשל, להצליח, ולהמשיך קדימה עם חיוך.

כיצד ליישם זאת בחיים?

ניתן ליצור לעצמכם תזכורת יומיומית לכך שאתם לא חייבים למלא את כל הרצונות שלכם. בכל פעם שאתם רואים משהו שלא מושלם - זכרו, זה רק משחק. חוסר השלמות הוא חלק מהכיף שבחיים. החיים הם לא משימה שצריך להשלים בצורה מושלמת, אלא חוויה שאפשר ליהנות ממנה.

סיכום

כדי לחיות חיים מאושרים יותר, חשוב לזכור שהכל הוא משחק. אפשר לרצות, אפשר לשאוף, אבל לא חייבים להיות משועבדים לרצונות. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לבחור מדי פעם במודע שלא למלא את הרצון, ולחיות עם כך בשלום. כך ניתן ליהנות יותר מהחיים, לשחרר מתח מיותר, ולהיות הרבה יותר חופשיים ושמחים.
לא חייב להצליח בחיים, איך לזכור שהכל מושלם? איך לזכור שלא צריך כלום? איך לזכור ששום דבר לא מחויב? איך לזכור שהחיים הם חלום? איך לזכור שבסוף מתים? איך לקחת דברים בפרופורציה? איך לקחת את הכל בקלות? איך לזרום בחיים? איך להיות מאוזן רגשית? הרצון לשלמות, להיות בינונית, בינוניות, איך לא להיות עבד של הרצון?
לשמור תרחישי קצה תרחיש קיצון השתחררות ניתן לחיות חרדות ודיכאון פנימיות איך ליישם הישגים שום דבר לא מחויב איך להשלים אולי הכל מושלם אולי הכל מושלם כרגע אושר אושר בקלות איך לא להיות פרפקציוניסט איך לזכור איך לקחת את החיים בקלות האם החיים הם משחק האם הכל מושלם האם להיות פרפקציוניסט האם לזרום החיים כמשחק הכל מושלם הכל מושלם כרגע חייב להרגיש טוב חיים בקלות טיפים טיפים להיות מאושר לא חייב להרגיש טוב להיות מאושר להיות פרפקציוניסט להיות קליל להרגיש להרגיש טוב לזכור לזכור שהחיים הם משחק לזכור שהכל משחק לזרום לזרום עם החיים למה לא חייב להרגיש טוב למה לא להיות פרפקציוניסט לקחת את החיים לקחת את החיים בקלות מה זה אושר מה זה להיות מאושר מה זה להרגיש טוב מה זה שלמות מושלם משחק משחק החיים משחק החיים בקלות משחקים פרפקציוניזם פרפקציוניסט פרפקציוניסטיות קלילות שלמות
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אושר בקלות, משחק החיים בקלות, איך לקחת את החיים בקלות? איך לזרום עם החיים? פרפקציוניזם, איך להיות קליל? איך לזכור שהחיים הם משחק? איך לזכור שהכל משחק? לא להיות פרפקציוניסט, טיפים להיות מאושר, הכל מושלם כרגע, לא חייב להרגיש טוב
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: להיות עבד של הרצון, איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש בחירה חופשית? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה לא להתאבד? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: להיות עבד של הרצון, איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לנהל את הזמן? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
תודעה עצמית הגוי בהלכה לשחזר הארה רוחנית חמדנות גוף אנושי לא לבגוד איך המוח מפחד מדברים לא הגיוניים? פחד לאכזב לא מעריך את עצמי בגלל מחלת נפש כעס עצמי על טעויות אהבה מתוך אונס לאהוב כבוד תינוק מאושר שמחה או עצב סיבות לחשדות לבגידה לגרום לאקס להיפרד להיצמד להחלטה לקבל החלטות מתוך פחד להתמודד עם דיכאון וחרדה להתמודד עם כישלונות השגת מטרות באמצעות היופי שלך לפעול הפוך מהמטרות שלך לשנות מוצר טקסט טיעוני שכנועי ילד סרבן איך לחנך את הילדים? כסף ורוחניות חיפוש רוחני אמיתי נוסחה לטיפול בסכיזופרניה הפרעת חרדה למה היא לא רוצה אותי למרות שאני רוצה אותה? היית עם האקסית מאמץ בכיווץ למה בעצם יש לנו שרירים? אלוהים דבר והיפוכו אלוהים השתגע התעוררות והארה של מורים רוחניים הארה קורית באופן אקראי או רק עם מאמץ האם יכול להיות אלוהים? המלצה על הספר להיות אלוהים הכנסה נוספת פסיבית כסף ומאמץ מה התכלית של החיים? למצוא את משמעות החיים ליהנות ממשחק החיים לשמור על חיוביות גם ברגעים קשים הגדרה של בחירה תחושה של הבחירה החופשית העולם נברא יש מאין מי עשה את המפץ הגדול? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל, מאמן אישי לילדים נוער והורים, מאמן אישי לקריירה בתחום להיות עבד של הרצון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.3281 שניות - עכשיו 21_10_2025 השעה 09:52:44 - wesi1