אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להגזים ✔רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
3:05רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
מהי רגישות יתר ולמה אנשים חווים אותה?

רגישות יתר מתוארת על ידי אליעד כהן כמצב שבו האדם חש שהוא מגיב באופן מוגזם למצבים רגשיים שונים. האדם חש שאינו מרוצה מהרגשות שלו, ותופס את עצמו כרגיש מדי. דוגמה לכך היא מצב שבו אומרים לאדם משהו פשוט יחסית, והוא נפגע ומגיב בצורה קיצונית ומוגזמת, דבר הגורם אי נוחות לו או לסביבה שלו. התגובה הקיצונית הזו מובילה אותו לחשוב שהוא סובל מ"רגישות יתר".

מהו השורש האמיתי של רגישות יתר לפי אליעד כהן?

אליעד כהן מסביר שהשורש האמיתי של רגישות יתר הוא "פירושים מוקצנים" שהאדם מעניק לאירועים שונים. כל רגש נובע למעשה מפירוש שאנחנו נותנים לעובדות. כאשר מתרחש אירוע כלשהו, כמו שמישהו אומר לנו משהו פוגע, ישנה עובדה בסיסית אובייקטיבית (הצלילים שנאמרו בפועל), וישנם הפירושים הסובייקטיביים שהאדם מעניק לעובדה הזו (מה הכוונה מאחורי המילים, מה זה אומר עליו וכדומה).

ככל שהפירושים הללו מוקצנים יותר, כך תגובתו של האדם תהיה רגישה יותר. לדוגמה, כאשר מישהו אומר משפט שניתן לפרש באופן נייטרלי או שלילי, אדם עם רגישות יתר יטה לפרש את האמירה באופן שלילי וקיצוני יותר, וכתוצאה מכך הוא ייפגע בצורה חריפה יותר.

כיצד ניתן להפחית רגישות יתר על ידי עבודה על עובדות ופירושים?

אליעד מציע דרך מעשית ופשוטה להתמודדות עם רגישות יתר - הבחנה מודעת בין עובדות לבין פירושים. לפי שיטה זו, על האדם לזהות מהי העובדה שהתרחשה, ומהם הפירושים שהוא העניק לעובדה. לאחר מכן, עליו לבדוק באופן ביקורתי האם הפירושים הללו באמת נכונים ומוצדקים, או שהם רק פרשנות מוגזמת ולא מבוססת לעובדות הפשוטות.

לדוגמה, אם מישהו אומר לך משהו שנתפס בעיניך כפוגע, עליך קודם כל להכיר בעובדה הפשוטה: "האדם אמר משפט מסוים". בשלב הבא יש להבחין בפירושים שאתה נותן למשפט: "הוא פוגע בי", "הוא מזלזל בי", "הוא לא מעריך אותי" - ולבדוק אם אלו באמת עובדות, או רק פרשנות סובייקטיבית.

ככל שהאדם יצליח לחדד את האבחנה בין העובדות לבין הפרשנויות שלו, כך הוא יוכל להפחית משמעותית את הרגישות שלו לאירועים שונים, כיוון שיבין שרוב התגובות הרגשיות שלו נובעות לא מהאירוע עצמו, אלא מהפירושים המוגזמים שלו לאותו אירוע.

האם תמיד הרגישות היא מוגזמת ולא מוצדקת?

אליעד מסביר שישנם מקרים שבהם הרגישות של האדם עשויה להיות מוצדקת ואמיתית. לדוגמה, אם האדם נפגע מדברים של מישהו שבאמת התכוון לפגוע, הרי שהפגיעה והרגישות עשויות להיות מוצדקות. יתרה מכך, ייתכן שהאנשים האחרים בסביבה שאינם נפגעים הם אלו שמדחיקים את הרגשות האמיתיים שלהם ולא מגיבים בצורה בריאה למצב. הם אולי לא נפגעים באותו רגע, אך ההדחקה הזו תוביל לכך שהם יסבלו בעתיד מההשלכות של ההתעלמות מהרגשות האמיתיים שלהם, בצורה חמורה יותר מאותו אדם רגיש.

עם זאת, במצב שבו האדם עצמו חושב שהרגישות שלו אינה מוצדקת - כלומר, כאשר הוא מזהה שהוא מגיב בצורה מוגזמת שלא לצורך - עליו לפעול לפי שיטת ההפרדה בין העובדות לפירושים כדי להקטין את עוצמת הרגשות שלו.

איך לעזור לאדם אחר הסובל מרגישות יתר?

כאשר רוצים לעזור לאדם אחר להתמודד עם רגישות יתר, אליעד כהן ממליץ לפעול באותה שיטה של הבחנה בין עובדות לפירושים. יש לעודד את אותו אדם לבדוק מה בדיוק קרה בפועל, ומה הוא פירש מכך. במידה ואותו אדם מתקשה להקשיב בנושא זה, ניתן לעבור לנושאים אחרים שבהם הוא מוכן להקשיב, ושם להחדיר את הרעיון של הבחנה בין עובדות לפירושים. כך ניתן בהדרגה להרגיל אותו לאופן חשיבה זה, מה שיתרום להפחתת הרגישות שלו.

סיכום הכלים להפחתת רגישות יתר לפי אליעד כהן:
  • הכרה בכך שרגישות יתר נובעת מפירושים מוגזמים לעובדות.
  • הפרדה מדויקת בין עובדה לבין פירוש בכל סיטואציה רגשית.
  • בדיקה ביקורתית של הפירושים כדי לראות אם הם אמיתיים או מוקצנים.
  • במקרים שבהם הרגישות מוצדקת, להכיר ברגש ולא להדחיק אותו.
  • כאשר עוזרים לאחרים, לעבור לנושאים שבהם הם מוכנים לשמוע ולהכניס את הרעיון של עובדות ופירושים בהדרגה.
למה יש לי רגישות יתר? טיפול במצבי רוח משתנים בקיצוניות, טיפול בשינויים קיצוניים במצבי רוח, מאניה דיפרסיה, אנשים רגישים מאוד, אני יותר מדי רגישה, אני רגישה יותר מדי, אני רגיש יותר מידי
יש דבר שנקרא רגישות יתר מה זה אומר רגישות יתר? רגישות יתר זה אומר שאתה בן אדם ויש לך רגשות ואתה לא מרוצה מהרגשות שלך ואתה חושב שאתה יותר מדי רגיש, אתה חושב על עצמך שאתה יותר מדי רגיש זה נקרא רגישות יתר נגיד מישהו אומר ואתה יותר מדי נפגע יותר מדי רגיש והשאלה היא זה מה השורש של זה ומה הפתרון של זה ממה זה נובע שבן אדם יותר מדי רגיש אומרים לו מילה והוא רגיש נפגע כאילו מי ישמע מה אמרת לו אז או שזה מפריע לך כי אתה רגיש או שזה מפריע למישהו שאתה רגיש או מפריע לך שמישהו אחר רגיש.

אז השורש של רגישות יתר הוא פירושים מוקצנים אוקי הרגישות, כל הרגשות נובעים מפירושים של עובדות יש לך עובדה קרה משהו ויש מה אתה מרגיש נגיד שמישהו מקלל אותך אז עובדתית אתה שמעת צלילים שמישהו אמר משהו זאת עובדה עכשיו יש את הפירושים מה זה אומר מה אני מפרש מה אני מפרש מה אני חושב אם זה אומר מה זה אומר ומה זה אומר, אם מישהי אוהבת אותך אתה מתחיל לפרש פירושים מה זה אומר מה פה מה שם, עכשיו ככל שהפירושים שלך יהיו יותר מוקצנים ככה תהיה לך יותר רגישות יתר.

ולכן הדרך להילחם ברגישות היא לעבוד על נושא של עובדות ופירושים ובצורה קיצונית לעשות את זה כל דבר זאת עובדה זה פירוש זה באמת זה רק פירוש או שזאת עובדה עובדה או פירוש, ככל שתעשה את זה יותר בוודאות של מאה אחוז שרגישות היתר שלך תרד במידה והיא לא אמיתית.

ש: מה זה אמיתית?

אליעד: מה זה אומר יכול להיות מצב שקורה משהו שאתה באמת צריך להיפגע ויש מישהו שמדחיק והוא לא נפגע זה שאתה כל כך נפגע יותר מאחרים זה לא בגלל שיש לך רגישות יתר זה בגלל שהם מדחיקים, אתה נצמד לאמת בגלל שאתה נצמד לאמת אתה נפגע הם לא נצמדים לאמת לכן הם לא נפגעים והם ישלמו על זה אחר כך בכפל כפליים בכלל אבל בהנחה שרגישות היתר שלך אתה חושב שהיא לא מוצדקת דהיינו, שהיא לא משקפת משהו אמיתי זה בעצם אומר שהיא משקפת פירוש לא אמיתי אז הדרך להילחם בזה זה על ידי שאתה תוקף את הפירושים האם זה זאת אמת עובדה פירוש פירוש עובדה.

הבנו את הסיפור אם יש מישהו אחר שיש לו רגישות יתר ואתה רוצה לטפל ברגישות יתר שלו מה אתה צריך לעשות לעבוד איתו הרבה על עובדות ופירוש רגע זה באמת זה לא באמת ואם הוא לא מוכן להקשיב לך אז מה אתה צריך לעשות לדבר איתו על דברים שהוא מוכן להקשיב לך ובהם לדבר על עובדות ופירושים. הבנו?
אני חושב עובדות לפירושים רגיש מאוד אובייקטיבי חווית רגיש יותר מידי להיפגע פשוט מודעות סובייקטיבי אובייקטיביות אדם רגיש אדם רגיש מאוד אופי קיצוני איך לא להיות איך לא להיות כל כך רגיש איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם רגישות יתר איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית אישיות קיצונית אני מאוד אני מאוד רגיש אני מאוד רגישה הגזמה הקצנה התמודדות התמודדות עם חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית כיצד להתמודד עם כל כך רגיש לא להיות לא להיות כל כך רגיש להגזים להוציא מפרופורציה להיות כל כך רגיש להפוך את העובדה לפירוש להפוך את העובדות לפירושים להפוך את הפירוש לעובדה להפוך את הפירושים לעובדות להפוך עובדה לפירוש להפוך פירוש לעובדה להציג עובדה כפירוש להציג פירוש כעובדה להקצין להתמודד להתמודד עם להתמודד עם רגישות יתר להתמודד עם רגישות יתר נפשית מאוד רגיש מוקצן ממה נובע ממה נובעת ממה נובעת רגישות קיצונית נפש נפשית עובדה או פירוש עובדה או פרשנות עובדה ופירוש עובדה כפירוש עובדה לפירוש עובדה מול פירוש עובדה פירוש עובדות או פירושים עובדות ופירושים עובדות לפירושים עובדות מול פירושים עובדות פירושים פירוש פירוש או עובדה פירוש ועובדה פירוש כעובדה פירוש לעובדה פירוש מול עובדה פירוש עובדה פירושים פירושים או עובדות פירושים ועובדות פירושים לעובדות פירושים מול עובדות פירושים מוקצנים פירושים עובדות פרשנות או עובדה קיצוני קיצוניות רגיש רגיש מאוד רגישות רגישות גבוהה רגישות יתר רגישות יתר ממה היא נובעת רגישות יתר נפשית רגישות קיצונית רגשנות רגשנות יתר תסמונת תסמונת רגישות תסמונת רגישות גבוהה
מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
מעגל של פירושים שליליים וחיוביים, טיפול במאניה דיפרסיה, איך לצאת ממאניה דיפרסיה? איך לטפל במאניה דיפרסיה? טיפול בהפרעה ביפולרית, טיפול בהפרעה דו קוטבית, איך לצאת מלופ? פירושים שליליים, פירושים חיוביים, עובדות ופירושים
... לא נוראית? הסיבה שהאדם הרגיש רע כל כך, לפי ההסבר של אליעד כהן, אינה שהמציאות אכן גרועה באופן אובייקטיבי, אלא שהוא התרגל לפרש כל אירוע וכל חוויה בצורה שלילית קיצונית ומוגזמת. בהתחלה האדם שאל את עצמו מדוע הוא סובל כל כך ... קשים כל כך. לאחר בדיקה עצמית הוא הבין שהבעיה אינה בחיים עצמם, אלא בהרגל שלו לפרשנות שלילית. הוא הגיע למסקנה שכדי לשפר את המצב הנפשי שלו עליו להיצמד לעובדות ולא להגזים בפרשנויות השליליות. איך הגזמה בחוויות חיוביות מחזקת את ההגזמה בחוויות שליליות? אליעד כהן מסביר כי בנוסף להגזמה השלילית, האדם מגזים גם בחוויות חיוביות. ככל שהאדם מגיב בהתלהבות יתרה לאירועים קטנים וחסרי משמעות מיוחדת, כך מוחו מתרגל לסגנון פרשני קיצוני ולא מאוזן. הוא נתן דוגמה ברורה לכך: אם אדם מקבל חיוך או אמירת שלום מבחורה, הוא מפרש זאת כהוכחה לעניין עמוק ורציני. אך כאשר אותה בחורה לא זמינה לאחר מכן, הוא מיד שוקע בפרשנות שלילית ומוגזמת של דחייה קשה וסופנית. ההרגל לפרשנויות קיצוניות פועל בשני הכיוונים - חיובי ושלילי כאחד. למה הרצון להרגיש טוב יוצר לופ של פירושים קיצוניים? לפי אליעד, ככל שהאדם סובל יותר בגלל הפרשנות השלילית שלו, כך הוא הופך לנואש יותר להרגיש טוב. מתוך הנואשות הזאת הוא תופס כל דבר חיובי קטן ומגדיל אותו מעבר לכל פרופורציה הגיונית. אבל המציאות לא עומדת בציפיות המוגזמות, ואז הנפילה לרגשות שליליים הופכת עמוקה עוד יותר. התוצאה היא מעגל אינסופי של מאניה דיפרסיה: מצב רוח מרומם באופן קיצוני (מאניה), שמסתיים בנפילה קשה ודיכאון עמוק (דיפרסיה). מהו המעגל האינסופי של פירושים מוגזמים וכיצד הוא פועל? אליעד כהן הסביר כי המעגל מתחיל בפירוש שלילי מוגזם לאירוע קטן, שיוצר מצוקה ותחושת כאב נפשי. כדי לפצות על המצוקה ... אותם בצורה מלאכותית. עם זאת, הפירוש החיובי הזה לא מחזיק מעמד כי המציאות אינה תואמת את הציפיות הגבוהות. בשלב הבא, כשהאדם נתקל באכזבה או במצב רגיל שלא עומד ברף המוגזם שהציב, הוא נופל בחזרה אל הפירוש השלילי הקיצוני, וחוזר חלילה. כיצד דוגמת ההלוואות ממחישה את בעיית ההגזמה? הדוגמה שאליעד נותן מדמה את ההגזמה למצב שבו אדם לקח הלוואה בבנק ונקלע למינוס. כדי להיחלץ זמנית, הוא לוקח הלוואה נוספת עם ריבית גבוהה יותר. ברגע הראשון הוא מרגיש הקלה, אך לאחר זמן קצר החוב מתנפח והוא נזקק להלוואה גדולה עוד יותר. כך גם בפרשנות קיצונית: ההגזמה החיובית היא כמו הלוואה שנלקחת כדי לכסות על תחושה שלילית, אך ... מסבירה את המצב? אליעד כהן סיפר על עובד שפוחד שיפוטר. הוא שומע את הבוס מדבר עם מישהו ומיד מפרש זאת כפיטוריו המתקרבים. אחר כך, כשהבוס פשוט אומר לו בוקר טוב, הוא מגזים לטובה ומחליט שהבוס אוהב אותו ומתכנן לקדם אותו, למרות שאין שום ... הזה להפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה)? אליעד כהן מבהיר כי המעגל של ההגזמות, חיוביות ושליליות, דומה להפרעה דו - קוטבית (מאניה דיפרסיה). המאניה היא הפירוש החיובי המוגזם שגורם לאדם להרגיש התרוממות רוח לא מציאותית. הדיפרסיה היא הנפילה הכואבת לאחר שהאדם מגלה שהמציאות אינה תואמת את הציפיות המוגזמות שלו. המעגל ממשיך ללא סוף, וכל שלב של עלייה ונפילה הופך להיות קיצוני יותר מקודמו. למה השקר החיובי מחמיר את הסבל הנפשי? כאשר האדם משקר לעצמו עם פרשנויות חיוביות מוגזמות, הוא בונה ציפיות שקריות ובלתי ניתנות למימוש. ברגע שהמציאות ... כל ניסיון להסתיר את הכאב הרגשי בהגזמות חיוביות, לא רק שאינו פותר את הבעיה, אלא מגדיל את הסבל עוד יותר כשהאמת מתגלה. מהי הדרך היעילה ביותר לצאת ממעגל הפירושים המוגזמים? אליעד כהן מציע שהדרך לצאת מהמעגל הזה היא ההיצמדות לאמת ולעובדות אובייקטיביות. במקום להגזים ולספר לעצמך סיפורים, האדם צריך לשאול שאלות כמו: מי אמר שזה בהכרח טוב? מי אמר שזה רע? ואם כן, אז מה? בכך הוא יוצר איזון, מפסיק להגזים, ומתנתק מהלופ ההרסני של פירושים מוקצנים. מדוע חשוב להבדיל בין עובדות לפירושים? ההבחנה בין עובדות ... פחדים וחרדות? מאניה - דיפרסיה ודרכי התמודדות היצמדות לאמת ככלי לשחרור מסבל ניהול רגשות חיוביים ושליליים במצבי יומיום איך לצאת מלופ של מחשבות שליליות? איך להפסיק להגזים בפרשנויות? למה האדם הרגיש כל כך רע בתחילת הסיפור? האדם הרגיש ... כך גרוע או שאולי הוא רק מפרש את הדברים בצורה שלילית יותר מדי. לאחר מחשבה, התברר לו שהחיים שלו לא באמת כל כך רעים, אלא שהוא עצמו מרגיל את מוחו לפרש כל דבר לרעה ולהגזים בשליליות. הוא החליט שהוא חייב להפסיק לפרש דברים בצורה שלילית, להיאחז בעובדות במקום בהגזמות, ולצאת מהדיפרסיה העמוקה שבה הוא נמצא. איך הוא גילה שההגזמה בטוב מחזקת גם את ה
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
... שלו. הוא מסביר כי כאשר אדם מגזים בתחושה של טוב או רע, הוא למעשה מחזק ומגדיל גם את התחושה ההפוכה. לדוגמה, אם אדם חושב שהמצב שלו רע מאוד, הוא בעצם יוצר זיכרונות או ציפיות של טוב קיצוני, וכאשר יגיע הטוב, הוא יחווה אותו בעוצמה חזקה יותר. כך גם הפוך, אם הוא מגזים בתחושה הטובה, הוא מגדיל את הפחד שהתחושה תיעלם ואת עוצמת התחושה הרעה כשהטוב ייעלם. כיצד אפשר לשלוט בעוצמת התחושות כדי להגיע לאושר? לפי אליעד, אם אדם רוצה להגיע לנקודת ... אושר מוחלט, עליו ללמוד שלא להגזים בשום תחושה, לא בטוב ולא ברע. כלומר, כאשר רע לאדם, הוא צריך להזכיר לעצמו שזה לא כל כך רע ולהימנע מלהעצים את התחושה. וכאשר טוב לו, עליו לזכור שיש גם צדדים פחות טובים או ... האדם מפסיק את הקיצוניות וההקצנה של תחושות, ומתקרב לנקודת איזון פנימית. מה הסיכון בהקצנת הטוב או הרע? אליעד מזהיר שכאשר אדם מקצין תחושות, הוא למעשה מייצר לופ שמחזק ומנציח את הסבל או את האושר הקיצוני. ככל שהאדם מקצין יותר, כך הוא נכנס עמוק יותר למשחק החיים, והדבר מונע ממנו להגיע לחופש פנימי אמיתי. לעומת זאת, אם הוא ממעט להקצין, הוא נע בהדרגה לעבר השחרור מהמשחק, ולבסוף מגיע לאושר ללא תנאי ולשקט נפשי מוחלט. מה הקשר בין המחשבות לעוצמת התחושות? אליעד מדגיש שהמחשבות הן אלו שמזינות את העוצמות של ... לשמור על איזון במחשבות, ולא להגזים בערך שהוא נותן להן, הוא יפחית באופן אוטומטי את עוצמת הרגשות ויתקרב יותר ויותר לחוויה של אושר ללא תנאים. איך להיות מאושר באמת? טוב ורע תלויים זה בזה? כיצד לשלוט בעוצמת ...
גישור משפחתי, פתרון סכסוכים, גישור קונפליקט במשפחה, לגשר בין אנשים, בעיות במשפחה, קצר בתקשורת, בעיות בתקשורת, הורים וילדים, חינוך ילדים, מערכות יחסים, מגשר משפחתי, אימון משפחתי
גישור משפחתי, פתרון סכסוכים, גישור קונפליקט במשפחה, לגשר בין אנשים, בעיות במשפחה, קצר בתקשורת, בעיות בתקשורת, הורים וילדים, חינוך ילדים, מערכות יחסים, מגשר משפחתי, אימון משפחתי
... הוא מתכוון, אך היא מכחישה זאת. אליעד מסביר שהכחשה כזו יוצרת תסכול מיותר ופוגעת בתקשורת. הוא מדגיש כי אנשים נוטים לפעמים להגזים בתגובותיהם (דרמטיזציה), וכך נוצר רושם שהם מכחישים באופן מוחלט דברים שברור לשני ... שוב ושוב את החשיבות העצומה של דיוק בדיבור במערכות יחסים. הוא טוען שאם אנשים יתרגלו לדבר רק באופן שבו הם אמורים לדבר, בלי להגזים, בלי לנפח, ובלי להכחיש בצורה טוטאלית דברים שהם יודעים היטב, התקשורת תהפוך להרבה ...
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? נטייה להרס עצמי, מה זה יצר הרס עצמי? למה מישהו הורס לעצמו? סימנים להרס עצמי, גבר עם הרס עצמי, אישה עם הרס עצמי, מהרס עצמי לערך עצמי, מאניה דיפרסיה
הרס עצמי, למה אני הורס לעצמי? למה אני הורסת לעצמי? נטייה להרס עצמי, מה זה יצר הרס עצמי? למה מישהו הורס לעצמו? סימנים להרס עצמי, גבר עם הרס עצמי, אישה עם הרס עצמי, מהרס עצמי לערך עצמי, מאניה דיפרסיה
... נכונה, ללא הגזמות: כאשר אומרים לך שאוהבים אותך, להבין בדיוק מה הכוונה ולא להגזים בפירוש החיובי או השלילי. כשאתה מצליח במשהו, אל תחשוב שאתה מושלם או שזה לנצח, ואל תיכנס להקצנות חיוביות מדי שיגרמו לך להתאכזב. כאשר אתה ... כך? אליעד מדגיש שהיצמדות לאמת מאפשרת לאדם לחיות באיזון ולהפחית את התגובה הרגשית הקיצונית (מאניה - דיפרסיה), וכך למעשה לצאת מהמעגל של ההרס העצמי. לסיכום, מה למדנו על נטייה להרס עצמי? נטייה להרס עצמי אינה רק עניין של שליליות ... חיוביות ושליליות, ולזהות את הסיבות העמוקות לכך שאנחנו מפרשים את המציאות בצורה כה קיצונית. למה אני הורס לעצמי? איך להתמודד עם הרס עצמי? איך להפסיק מחשבות שליליות? למה אני לא מאושר? איך לצאת ממאניה דיפרסיה? הדברים שהוצגו כאן ... האם זה באמת כך? האם אני מפרש את הדברים נכון? לנסות לקחת דברים בפרופורציה ולא להגזים לא לטובה ולא לרעה. לזהות היכן אתה מפרש דברים בצורה קיצונית מדי ולתקן זאת. לא להפוך כל דבר חיובי לקיצוני מדי, כי זה יוביל אותך לתחושת אכזבה בהמשך. לסיכום, הרס עצמי הוא מצב שבו אדם פוגע בעצמו על ידי פרשנות שלילית של המציאות, מתוך פחד להרגיש ...
התמכרות לפנטזיה, מה יותר עוצמתי? דמיון או מציאות, פנטזיה או מציאות, הדמיון יותר טוב מאשר המציאות, המציאות יותר טובה מאשר הדמיון, התאהבות דמיונית, פחד דמיוני, געגוע דמיוני, למה הדמיון יותר טוב? למה הפנטזיה יותר טובה? חרדה דמיונית
התמכרות לפנטזיה, מה יותר עוצמתי? דמיון או מציאות, פנטזיה או מציאות, הדמיון יותר טוב מאשר המציאות, המציאות יותר טובה מאשר הדמיון, התאהבות דמיונית, פחד דמיוני, געגוע דמיוני, למה הדמיון יותר טוב? למה הפנטזיה יותר טובה? חרדה דמיונית
... שהוא מאפשר למחוק את כל הרע ולהשאיר רק טוב, או להפך - להגזים את הרע ולחוות חרדה דמיונית שיכולה להיות אפילו יותר גרועה מהמציאות עצמה. למה חרדה דמיונית יכולה להיות קשה יותר מאשר אירוע ממשי? אליעד מסביר שכשאדם מדמיין תרחיש רע, כמו שכלב ינשוך אותו, הוא יכול לדמיין את הסיטואציה בצורה קיצונית ומפחידה הרבה יותר מאשר אם זה היה קורה במציאות. במציאות, הכלב יכול לנשוך בצורה חלשה יחסית או שאפשר לקבל טיפול רפואי מידי. אבל בדמיון, האדם יכול לדמיין את המצב בצורה כל כך ... יכול לחשוב על סיטואציות קיצוניות מאוד ולחוות פחד עצום ומוגזם ביחס למציאות. האם הדמיון תמיד יותר חלש מהמציאות, או שיש לו יתרון ייחודי? אליעד מציין שהמציאות תמיד תהיה יותר ממשית ועוצמתית מאשר הדמיון, כי הממשות שלה חזקה יותר. להיות ... זאת. אולם היתרון הייחודי של הדמיון הוא בכך שהוא מאפשר להגזים בצורה חופשית, הן לטובה והן לרעה. הדמיון מאפשר לאדם לשקר לעצמו בצורה חיובית או שלילית בצורה מוחלטת. כך למשל, אפשר לדמיין חיים מושלמים ולחוות הנאה ואושר דמיוניים, ואפשר לדמיין אסון ולחוות סבל וחרדה דמיוניים בצורה מוגזמת וקשה. החופש המוחלט של הדמיון, העובדה שהוא לא כפוף למגבלות המציאות, הוא זה שמעניק לו כוח ייחודי שהמציאות לא יכולה לספק. מה מסביר את ההתמכרות לפנטזיות וסרטים דמיוניים? ...
אמון עם אנשים, איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לגרום למישהו לתת בך אמון? לחזור על השאלה של הלקוח, לחזור על ההתנגדות של הלקוח, טיפול בהתנגדויות מכירה, הדרכת אנשי מכירות, איך לענות לשאלות? איך לגרום למישהו לא לחשוד בך? חשדות
אמון עם אנשים, איך לגרום למישהו להאמין לך? איך לגרום למישהו לתת בך אמון? לחזור על השאלה של הלקוח, לחזור על ההתנגדות של הלקוח, טיפול בהתנגדויות מכירה, הדרכת אנשי מכירות, איך לענות לשאלות? איך לגרום למישהו לא לחשוד בך? חשדות
... אותי בעצם למה המוצר הזה כל כך יקר, נכון? אפשר גם להרחיב את השאלה, להגיד למשל: אתה כנראה תוהה מדוע המחיר שלי גבוה יותר משל המתחרים, אולי אתה מרגיש שהמחיר מוגזם או שאתה חושב שהוא אמור להיות נמוך יותר, זה מה שאתה שואל, נכון? הפעולה הזאת מראה שאתה מבין אותו לגמרי ושאין לך סיבה להסתיר ... רק אחרי שהסברת והרחבת את השאלה אתה נותן לו את התשובה. זה משדר אמינות, פתיחות ויוצר כימיה בין אישית טובה יותר. האם יש גבול להרחבת השאלה? כן, צריך להיזהר שלא להגזים בהרחבת השאלה. אם מישהו שואל אותך למה בגדת בי?, ואתה מתחיל לפרט יותר מדי: את אומרת לי שבגדתי בך, בגלל שאיחרתי, בגלל שדיברתי ... כי אתה יודע שאתה חף מפשע. מי שאין לו מה להסתיר לא מפחד להיכנס לעומק השאלה עצמה. איך נכון להשתמש בשיטה הזו בצורה חכמה? חשוב לבצע את השיטה במינון ובחוכמה. לא להגזים בהרחבת השאלה עד כדי איבוד המיקוד בתשובה, אך גם לא להתחמק ממנה. יש למצוא את האיזון המדויק שבו הצד השני מרגיש שהבנת אותו ...
הספר להיות אלוהים - אגו - מהו השקר של המלחמה באגו, איך לקבל את האגו של אלוהים, איך להיות אגואיסט גאוותן כמו אלוהים
הספר להיות אלוהים - אגו - מהו השקר של המלחמה באגו, איך לקבל את האגו של אלוהים, איך להיות אגואיסט גאוותן כמו אלוהים
... באופן מוחלט. משמעות הדבר היא להיות נאמן לאמת באופן מלא ולא לעוות את המציאות אפילו במעט. לדוגמה, כשאדם מרגיש מעט כאב, עליו להודות בכך שזה מעט כאב ולא להגזים או להקטין את התחושה. אם האדם שומר ...
שנאה, סליחה, אהבה, כעס, עצבים, לקיחת אחריות, לאהוב, לשנוא, לסלוח, גירושים, זוגיות, התמודדות עם פרידה, תסכול, מועקה
שנאה, סליחה, אהבה, כעס, עצבים, לקיחת אחריות, לאהוב, לשנוא, לסלוח, גירושים, זוגיות, התמודדות עם פרידה, תסכול, מועקה
... ובכך יוכל להשתחרר מתחושת הקורבנות והכאב. למה לא להקצין את המציאות? אליעד מסביר שכדי להפסיק לסבול צריך להימנע מלהקצין את המציאות. אם היו לאדם כמה אירועים לא נעימים ביום, הוא לא צריך להכריז שהיה לו יום גרוע. עליו להכיר גם בדברים הטובים שהיו לו. ההקצנה מגבירה את הסבל, משום שהיא יוצרת תמונה שלילית מוגזמת. לכן מומלץ לראות את הדברים כפי שהם - לא להגזים, לא להוסיף ולא להפחית. איך להפסיק לסבול מהאגו שנפגע? אליעד מדגיש כי רוב הסבל והכעס בזוגיות נובעים ... לא משמעותי, עליו לבדוק אם הוא מפרש את האירוע בצורה מוגזמת או שגויה. על ידי אימון במצבים קטנים, הוא יוכל להתמודד עם משברים גדולים כמו פרידה או פגיעה רגשית ...
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
... טורדניות מחייבת אותנו להתנהל ביומיום בצורה כנה ואמיתית. כאשר אנחנו מדייקים בהתנהלות שלנו ולא מגזימים או מנפחים מצבים, קל לנו יותר להבחין ולנטרל מחשבות טורדניות כשמופיעות, כי אנחנו מורגלים יותר להבחין באמת. למשל, אם אדם רגיל להגזים בתיאורים שלו, הוא יתקשה יותר להתמודד עם מחשבות טורדניות כשהן מופיעות, כי הוא כבר רגיל לעיוות האמת. מה עושים כשמפחדים לפגוע באחרים? כשעולה פחד טורדני לפגוע ...
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
NLP, סודות ה NLP, טכניקות NLP, שימוש במילה לא, מילות שלילה, קורס NLP, סדנת NLP, לשתול מחשבות, איך למכור את עצמך? לימוד NLP, NLP שיטות, ניתוב לשוני פיזיולוגי, אסטרטגיות שכנוע
... לאכול הוא לא חשב בכלל על לאכול, הוא לא חשב בכלל על האופציה לא לאכול בצורה כזאת קיצונית. מה אני יכולתי לא לאכול?, הוא היה על האמצע אז תגיד לו תאכל. ויש מצב שהבן אדם אומר אני לא רוצה לאכול. אז אם אתה ... יותר מחויב משחק של מחויב אפשרי, להשאיר ספר וודאות. ש: אז מה ההבדלים שעשית? למה להגזים כשלא ברור משהו. אליעד: מה עניין אותך? למה אני עשיתי או למה אתה עושה? ש: למה אני עושה. אליעד: לא עניין אותך למה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על רגישות יתר ממה היא נובעת, איך להתמודד עם רגישות יתר נפשית? רגשנות יתר, איך לא להיות כל כך רגיש? ממה נובעת רגישות קיצונית? עובדות ופירושים, פירושים מוקצנים, אדם רגיש מאוד, אני מאוד רגישה, תסמונת רגישות גבוהה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: להגזים, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: להגזים, איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל אישי, מטפל טוב, מאמן אישי מומלץ בנושא להגזים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 09:36:46 - wesi1