אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה לא לגלות אמפתיה ✔ילד שלא יודע לקבל לא, איך לגרום לילד לקבל לא? איך לומר לילד לא? איך ללמד ילד לקבל לא? איך ללמד ילד לדחות סיפוקים? איך לגרום לילד...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
ילד שלא יודע לקבל לא, איך לגרום לילד לקבל לא? איך לומר לילד לא? איך ללמד ילד לקבל לא? איך ללמד ילד לדחות סיפוקים? איך לגרום לילד להקשיב לך? איך לגרום לילד לשמוע לך? איך להגיד לילד לא? הצבת גבולות לילדים, הדרכת הורים
מה גורם לילדים להתקשות לקבל "לא"?

הסיבה המרכזית לכך שילדים מתקשים לקבל את המילה "לא" היא חוסר בהירות והחלטיות מצד ההורה. אם ההורה עצמו לא שלם עם ההחלטה שהוא אומר לילד, הילד חש זאת. ילדים חשים את המסר הלא מדויק שנשלח אליהם, שבו ניכר שההורה לא באמת מאמין ש"לא" הוא תשובה נכונה או ברורה. כשההורה אומר "לא" אך מעביר תחושה שהוא מצטער או לא שלם עם ההחלטה, הילד קולט את הסימנים הסמויים ומבין שה"לא" הוא לא דבר טבעי או מובן מאליו. כתוצאה מכך, הוא ירגיש שהוא לא צריך לקבל את ה"לא" הזה.

איך אמפתיה מוגזמת פוגעת ביכולת להציב גבולות?

כשההורה משדר אמפתיה מוגזמת כלפי הילד אחרי אמירת "לא", הוא למעשה משנה את המסר המועבר לו. במקום להציג את ה"לא" כמשהו טבעי, ההורה מעביר את המסר הלא נכון, שמסביר לילד שה"לא" הוא דבר שלילי שמצריך התנצלות או רגישות. אם הילד מזהה חוסר נחישות, הוא יתחיל להתנגד יותר ויותר. כאשר ההורה מראה רגישות יתר, כמו רגשות אשם או מצוקה פנימית על כך שהוא לא סיפק את רצון הילד, הוא מעביר את המסר שהתנגדות ל"לא" היא לגיטימית ומובילה לתוצאה חיובית.

למה נחישות באמירת "לא" כל כך חשובה?

ההורה צריך להיות נחוש ויציב כאשר הוא אומר "לא". זהו אלמנט חשוב בהצבת גבולות שמלמד את הילד שהמילה "לא" אינה דבר רע או בעייתי. הילד צריך להבין שבחיים לא תמיד מקבלים את כל מה שמבקשים, וש"לא" הוא חלק נורמלי מהחיים. אם ההורה יגיב בנחישות וביטחון, הילד ילמד שהמילה "לא" היא חלק מהתמודדות עם מציאות, ולא מצב שדורש התנצלויות או רגשות אשם.

איך הקשר של ההורה עם "לא" בחייו משפיע על תגובת הילד?

אם ההורה לא מצליח להתמודד עם "לא" בחייו האישיים, כלומר, אם הוא לא יודע לקבל את הסירוב או ההתמודדות עם המוגבלות, הוא יתקשה לשדר זאת לילד. ההורה שמרגיש רגשות אשם או כעס על כך שהוא לא יכול לתת לילד את מבוקשו, לא ישדר יציבות וביטחון. הילד יחשוב שגם הוא לא צריך לקבל את ה"לא" הזה, ויתנגד לו בכל כוחו. לכן, חשוב שההורה ישדר רגשות של קבלה ושלמות כאשר הוא אומר "לא" לילד, כך שהילד יבין שאין בכך סבל או בעיה.

כיצד הילד בודק את תגובת ההורה ל"לא"?

ילדים נוטים לבדוק את הגבולות שההורים מציבים להם, במיוחד אחרי שאומרים להם "לא". הם עשויים לנסות שוב להשיג את מבוקשם כדי לראות כיצד ההורה יגיב. אם ההורה מתנצל, מתגונן או מגלה רחמים, הילד יקבל חיזוק לכך שה"לא" אינו דבר טבעי, ושיש מקום להיאבק בו. לעומת זאת, כאשר ההורה משדר יציבות ונחישות, הילד יבין שאין סיבה להיאבק או להתנגד למילה "לא". תהליך זה מחזק את קבלת ה"לא" כדבר טבעי ומובן.

איך להימנע מרגשות אשמה כשאומרים לילד "לא"?

כדי להימנע מרגשות אשמה, ההורה חייב להבין שהצבת גבולות היא חלק טבעי מהחינוך. לא כל רצון של הילד צריך להתממש, וכמו שההורה לא תמיד מקבל את כל מבוקשו, כך גם הילד צריך ללמוד להתמודד עם דחיית סיפוקים. אם ההורה מבין שאין חובה לספק כל רצון של הילד ושהמילה "לא" אינה דבר רע, הוא יכול להתמודד עם רגשות אשם בצורה יעילה יותר. ההורה צריך להיות בטוח בעצמו ובכך שהסירוב לא פוגע באף אחד, לא בהורה ולא בילד.

מהי המשמעות העמוקה של "לא" עבור הילד?

ה"לא" מלמד את הילד שהוא יכול להיות מאושר גם בלי לקבל כל מה שהוא רוצה. זהו עיקרון חשוב בחינוך ילדים, משום שהוא מאפשר להם לפתח את היכולת לדחות סיפוקים ולהתמודד עם תסכולים. הילד צריך להבין שה"לא" אינו עונש או דבר רע, אלא חלק מהחיים שיכול להתקבל בשלום, מבלי ליצור תחושות של סבל או עימות.

איך לפעול כשילד ממשיך להתעקש שוב ושוב?

כאשר הילד מתעקש שוב ושוב אחרי שמישהו אומר לו "לא", יש לזכור שהוא לא רק מבקש את הדבר שמהם הוא רוצה, אלא בודק את יציבות ההורה. חשוב שההורה לא יכנס למאבק ארוך או ישדר תחושות של רחמים או אשם. אם ההורה משדר שה"לא" הוא נחרץ ומובן, הילד יבין שאין טעם להיאבק. המשמעות היא שההורה לא רק מציב גבולות, אלא גם משדר תחושת שליטה וביטחון.

למה חשוב שההורה יהיה שלם עם אמירת "לא" בפני עצמו?

ההורה הוא המראה של הילד, ואם ההורה לא מסוגל לקבל את ה"לא" בחייו האישיים, הוא לא יוכל להעביר את המסר לילד. אם ההורה שלם עם ההחלטה שהוא אומר לילד "לא", הילד יבין שלא כל דבר חייב להתממש, ושאין סיבה להילחם נגד ה"לא". חשוב שההורה יתחיל לקבל את דחיית הסיפוקים כמשהו טבעי, ולתת לילד את הכלים להתמודד עם תחושת תסכול בדרכי התמודדות בריאות.

איך ליישם בפועל את העיקרון של "לא" בטוח ונחוש?

השלב הראשון הוא להבין ש"לא" הוא חלק מהותי בחינוך לילד עצמאי ובוגר. ההורה צריך להתבונן בתחושותיו כאשר הוא נתקל בסירוב או דחיית רצון, וללמוד לקבל את הסירוב בקלות ובנוחות. כשההורה אומר "לא", עליו לשדר ביטחון ושלמות עם ההחלטה, מבלי להתנצל או להרגיש אשם על כך שהוא לא עונה "כן". ברגע שההורה מדגים לילד את הנחישות והשלמות עם המילה "לא", הילד ילמד איך להתמודד עם דחיית סיפוקים באופן טוב ובריא.
למה הילד מתקשה לקבל "לא" ומהו שורש הבעיה?

הסיבה העיקרית שילד לא יודע לקבל "לא" נובעת מכך שהוא מרגיש שאמירת ה"לא" של ההורה אינה נחושה. אם ההורה עצמו לא שלם עם ה"לא" שהוא אומר, הילד קולט את המסר הסמוי הזה ומתרגם אותו לתחושת "זה לא באמת בסדר שאמרו לי לא". בנוסף, אם ההורה מזדהה יותר מדי עם הסבל האפשרי של הילד, הוא משדר לילד שיש סיבה אמיתית לסבול, במקום ללמד אותו שהוא מסוגל גם לדחות סיפוקים בלי להיפגע.

איך אמפתיה מוגזמת פוגעת ביכולת להציב גבולות לילדים?

כאשר הורה אומר "לא" אבל מרגיש רע או אשמה על כך, הוא למעשה מעביר לילד מסר כפול: מצד אחד "לא", ומצד שני "סליחה שאני אומר לך לא, אני מצטער". הילד קולט את הרחמים והאמפתיה המוגזמת, ומבין שלמעשה ההורה מודה בכך שה"לא" הוא בעייתי. זה מעודד את הילד להתנגד ל"לא", במקום לקבל אותו כדבר טבעי שהוא יכול להתמודד איתו.

למה נחישות באמירת "לא" היא כל כך חשובה?

נחישות מציבה לילד גבול ברור ומאפשרת לו להבין ש"לא" הוא חלק נורמלי מהחיים. בעולם האמיתי לא תמיד מקבלים כל מה שרוצים. אם ההורה ידגים לילד ש"לא" הוא עובדה שאפשר להמשיך לחיות איתה בלי סבל, הילד עצמו ילמד לחיות עם דחיית סיפוקים בלי להתפרץ או לייצר בעיות משמעת.

איך הקשר של ההורה עם "לא" בחייו משפיע על תגובת הילד?

אם ההורה עצמו לא יודע להישאר רגוע כשהמציאות אומרת לו "לא" (לדוגמה, כשהוא רוצה משהו ולא מקבל אותו), הוא יחווה מצוקה פנימית וירגיש רגשות אשם או כעס בכל פעם שהוא נאלץ לסרב לילד. הילד מרגיש את חוסר הנוחות של ההורה, מבין שה"לא" כרוך בסבל, ולכן הוא בוחר גם כן לסבול ולהתנגד בכל הכוח.

כיצד הילד בודק את התגובה של ההורה ל"לא"?

לאחר שהורה אומר "לא", הילד לרוב ינסה שוב להשיג את מבוקשו. הוא בודק אם ההורה עומד בסירוב או מתחיל להתגונן, לבקש סליחה, להראות רחמים או חוסר ביטחון. אם ההורה מתנצל או נראה לו חלש, הילד מקבל חיזוק לכך שה"לא" הוא אכן מצב שלילי, ושווה להילחם בו. לעומת זאת, כשההורה שלם עם החלטתו, ללא פחד או כעס, הילד מבין שאין בכך איום או סבל אמיתי, וכך לומד לקבל את ה"לא" בקלות רבה יותר.

איך להימנע מרגשות אשמה כשאומרים לילד "לא"?

הדרך להימנע מרגשות אשמה היא להבין שאין חובה לספק כל רצון של הילד. בדיוק כפי שההורה לא מקבל תמיד את כל מבוקשו בחיים, כך גם הילד צריך ללמוד להתמודד עם דחיית סיפוקים. כשמבינים ש"לא" הוא חלק טבעי ממצבי החיים, ולא בהכרח חוויה רעה, המשמעות הרגשית של אמירת "לא" פוחתת מאוד.

מהי המשמעות העמוקה של "לא" עבור הילד?

"לא" מלמד את הילד שהוא יכול להיות מאושר גם בלי למלא כל רצון מידי. ההורה רוצה בטובת הילד לטווח הארוך, ולכן מלמד אותו לשלוט בכעסים, לדחות סיפוקים ולהתמודד עם תסכול. אם הילד רואה שההורה מתייחס לסירוב כדבר נורמלי, גם הוא מבין שזאת הזדמנות לצמוח ולהתבגר, ולא עונש.

איך לפעול כשילד ממשיך להתעקש שוב ושוב?

יש לזכור שהילד מתעקש לא רק מפני שהוא רוצה את מה שביקש, אלא גם כדי לבדוק את הנחישות והיציבות של ההורה. אם ההורה ישדר שאין שינוי בהחלטה, יעביר מסר שהוא שלם עם ה"לא" וימנע מתגובות של רחמים או התנצלות, הילד בסופו של דבר יבין שעמידה זו איתנה והוא לא צריך להילחם בה.

למה חשוב שההורה יהיה שלם עם אמירת "לא" בפני עצמו?

ההורה הוא מראה לילד. אם הוא איננו מקבל את ה"לא" בחייו שלו בשלווה, הוא לא יוכל לשדר לילד ביטחון באמירת "לא". לעומת זאת, כשההורה שלם עם המציאות ולא מרגיש נסער כשהדברים לא קורים כמצופה, הוא מעביר לילד מסר שאפשר לחיות בשלום גם כשלא מקבלים כל מה שרוצים.

איך ליישם בפועל את העיקרון של "לא" בטוח ונחוש?

1. להבין קודם כל ש"לא" הוא חלק מהותי בחינוך לילד עצמאי ובוגר.

2. להתבונן בתחושות של ההורה עצמו מול מציאות שלא תמיד מתאימה לציפיותיו, וללמוד לקבל זאת ברוגע.

3. בעת אמירת "לא", להראות נינוחות, בלי התנצלות או רחמים.

4. לזכור שהילד בוחר איך להגיב ל"לא", וכשההורה עצמו שלם עם זה, הילד יכול ללמוד שלא חייבים לסבול.

איך להמשיך וללמוד על דחיית סיפוקים וגבולות אצל ילדים?

התובנה הבסיסית היא שאם ההורה לא יילחץ בזמן אמת, הילד יתייחס ל"לא" כאל עובדה שאפשר לחיות איתה. לכן חשוב לפתח שליטה פנימית ועמידה נחושה מצד ההורה, בלי להיכנס למאבקים ארוכים או לתחושות אשמה מוגזמות.
למה הילד מרדן? למה הילד עצבני? למה הילד לא יודע לקבל לא? למה הילד לא יכול לקבל לא? דחיית סיפוקים אצל ילדים, שליטה בכעסים אצל הילדים, ילדים כהשתקפות של ההורים, ילדים כמראה של ההורים, ילדים כראי של ההורים, אמפתיה מול הילדים, למה לא להיות אמפתי? נחישות בלי רגישות, איך להציב גבולות לילדים? איך לסרב לילד? איך לומר לא לילד? איך להגיד לא לילד? איך ללמד ילד לשלוט בכעס? איך להגיד לא ולהישאר בחיים? איך להגיד לא בלי להרגיש אשם? איך לסרב בנימוס? לדעת לומר לא, איך להגיד לא מבלי לפגוע? להגיד לילד לא, בלי רגשות אשמה, איך לא להרגיש רגשות אשמה מול הילדים? למה לא לגלות אמפתיה? אמפתיה לילדים, בעיות משמעת אצל ילדים
שינוי רגשות אשם הישגים חוסר נוחות רגש הצבת גבולות לילדים להציג ילדים כמראה של ההורים אל הוריים תחושות תגובות איך לגרום איך לגרום לילד איך לגרום לילד להקשיב לך איך לגרום לילד לקבל לא איך לגרום לילד לשמוע לך איך לגרום לילדים איך להגיד לילד לא איך לומר לילד לא איך ללמד איך ללמד ילד לדחות סיפוקים איך ללמד ילד לקבל לא איך ללמד ילדים איך לשכנע את הילד איך לשכנע ילד איך לשכנע ילדים גבולות גבולות לילדים הדרכה להורים הדרכת הדרכת הורים הורה הורות הורים הצבת גבולות הצבת גבולות לילדים הקשבה חינוך ילדים ילד ילד שלא יודע לקבל לא ילדה ילדים יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים לגרום לגרום לילד לגרום לילד להקשיב לגרום לילד להקשיב לך לגרום לילד לקבל לא לגרום לילד לשמוע לך לגרום לילדים לדחות להגיד לילד לא להקשיב להקשיב לך לומר לילד לומר לילד לא לחנך ילדים לילד להקשיב לך ללמד ללמד ילד ללמד ילד לדחות סיפוקים ללמד ילד לקבל לא ללמד ילדים למידה לקבל לא לשכנע את הילד לשכנע ילד לשכנע ילדים לשמוע סיפוק סיפוקים
עיוורון רוחני, רבי נחמן מברסלב, לשמוע את המוזיקה, שמיעה רוחנית, ראיה רוחנית, מוזיקה, היסטוריה, ניגון משיח
עיוורון רוחני, רבי נחמן מברסלב, לשמוע את המוזיקה, שמיעה רוחנית, ראיה רוחנית, מוזיקה, היסטוריה, ניגון משיח
... רוחני, רבי נחמן מברסלב, לשמוע את המוזיקה, שמיעה רוחנית, ראיה רוחנית, מוזיקה, היסטוריה, ניגון ... שבו אנשים רוקדים. אותו חרש מסתכל עליהם מהצד ולא מבין למה הם מבצעים תנועות מוזרות. בעיניו, האנשים האלה נראים משוגעים מכיוון שהוא לא מסוגל לשמוע את המוזיקה שהם שומעים. אליעד משתמש בדוגמה הזו כדי להדגיש נקודה ... למצוא נקודות טובות ואורות רוחניים בתוך המציאות. לפי אליעד, הניגון הזה הוא הכוח הרוחני שמסלק את הרוח הרעה מהעולם, והוא מתבטא ביכולת של האדם לשמוע את הקול הפנימי, או את הניגון הפנימי שמוביל אותו לאמונה ולהתחדשות פנימית. מדוע אנשים מתקשים לשמוע את המוזיקה הרוחנית של המציאות? אליעד כהן ממשיך ומסביר שלאנשים קשה מאוד לשמוע את המוזיקה הרוחנית משום שיש כל מיני איסורים או מחסומים פנימיים שמונעים מהם להתחבר אליה. הוא מביא כדוגמה מצב שבו אומרים לאדם שאסור לו לשמוע מוזיקה. האדם אינו מבין מדוע הוא צריך להימנע מלשמוע, ומתחיל לשאול למה אסור לי לשמוע מוזיקה?. כשאדם מתעקש מספיק ומתחיל להתבונן לעומק, הוא מתחיל לשמוע את המוזיקה שנאסרה עליו בהתחלה, וכך הוא מגלה את ההשתקפות ... ניגון המשיח לפי רבי נחמן? איך להתחבר למוזיקה רוחנית? מה החשיבות של הבנת ההיסטוריה הרוחנית? כיצד התבוננות פנימית עוזרת בחיים? למה אנשים מתקשים לשמוע את הניגון הפנימי? ...
הספר להיות אלוהים - לימוד וקריאה בקול ולא רק בעיניים, לקרוא בקול, לשמוע את הקריאה
הספר להיות אלוהים - לימוד וקריאה בקול ולא רק בעיניים, לקרוא בקול, לשמוע את הקריאה
... להיות אלוהים - לימוד וקריאה בקול ולא רק בעיניים, לקרוא בקול, לשמוע את הקריאה למה חשוב לקרוא את הספר להיות אלוהים בקול? הספר להיות אלוהים של אליעד כהן ...
איך מוזיקה משפיעה? איך עובד המוח? מוזיקה לאימון, מוזיקה באימון, ספורט, אימון גופני, איך המוזיקה משפיעה? לשמוע מוזיקה, שמיעת מוזיקה, סגנונות מוזיקה, מוזיקה נותנת מוטיבציה
איך מוזיקה משפיעה? איך עובד המוח? מוזיקה לאימון, מוזיקה באימון, ספורט, אימון גופני, איך המוזיקה משפיעה? לשמוע מוזיקה, שמיעת מוזיקה, סגנונות מוזיקה, מוזיקה נותנת מוטיבציה
... אימון גופני, איך המוזיקה משפיעה? לשמוע מוזיקה, שמיעת מוזיקה, סגנונות מוזיקה, מוזיקה נותנת מוטיבציה איך מוזיקה משפיעה עלינו בזמן אימון גופני? האם מוזיקה יכולה ... מדגיש שזה לא בהכרח המוזיקה עצמה שמספקת את האנרגיה, אלא האסוציאציות שהיא מעוררת אצל השומע, כמו הזיכרונות וההרגשות הקשורות למוזיקה. איך המוזיקה משפיעה על ... משקל. זה נובע מהמוטיבציה שהמוזיקה מספקת, כמו גם מהתחושה שהיא מעוררת של שליטה וגידול בכוח. יש קשר בין הרגש שנוצר מהמוזיקה לבין ההתמודדות עם המשקל הפיזי, ...
נימוסים והליכות, למה לשמוע לחוקים? להיות מנומס, להתנהג בנימוס, חוקים חברתיים, קוד התנהגות חברתי, ברומא התנהג כרומאי, ברומא תהיה רומאי, בית משוגעים, הינדיק, נורמות התנהגותיות, חוסר טאקט
נימוסים והליכות, למה לשמוע לחוקים? להיות מנומס, להתנהג בנימוס, חוקים חברתיים, קוד התנהגות חברתי, ברומא התנהג כרומאי, ברומא תהיה רומאי, בית משוגעים, הינדיק, נורמות התנהגותיות, חוסר טאקט
... והליכות, למה לשמוע לחוקים? להיות מנומס, להתנהג בנימוס, חוקים חברתיים, קוד התנהגות חברתי, ברומא התנהג כרומאי, ברומא ... השאלה - אם האדם מתנהג בצורה שאינה פוגעת באחרים, למה בכל זאת עליו להקשיב לחוקי החברה? מדוע צריך להתאים את עצמך לסביבה גם כשאתה לא פוגע באף אחד? כדי להבין זאת טוב ... ללכת על ארבע או להתלבש בצורה מוזרה, אנשים מיד חושדים שאולי הוא לא יקשיב גם לחוקים אחרים. כך בדיוק גם בטבע - כאשר בעל חיים עושה תנועה חריגה, יתר בעלי החיים מזהים זאת כסכנה אפשרית ונדרכים. האם באמת חייבים לשמוע לחוקי החברה כמו לחוקי הפיזיקה? אליעד מסביר שהדרך הנכונה להתייחס לחוקי החברה היא בדיוק כמו ...
תקשורת בין אישית, מה אנשים רוצים לשמוע? מה לענות לאנשים? מה נכון לענות? לנהל שיחה, ניהול שיחה, לגרום למישהו לאהוב אותך, לגרום למישהו לשנוא אותך, לגרום למישהו להפסיק לאהוב אותך
תקשורת בין אישית, מה אנשים רוצים לשמוע? מה לענות לאנשים? מה נכון לענות? לנהל שיחה, ניהול שיחה, לגרום למישהו לאהוב אותך, לגרום למישהו לשנוא אותך, לגרום למישהו להפסיק לאהוב אותך
... בין אישית, מה אנשים רוצים לשמוע? מה לענות לאנשים? מה נכון לענות? לנהל שיחה, ניהול שיחה, לגרום למישהו לאהוב אותך, לגרום למישהו ... שלילית. מדוע כדאי לתת תשובה חיובית כברירת מחדל? באופן כללי, אליעד כהן מסביר שאם אתה לא בטוח מה האדם השני רוצה לשמוע, כדאי תמיד להעדיף תשובה חיובית. הסיבה לכך היא שאנשים מעדיפים להימצא בסביבה חיובית, נעימה ... באילו מקרים דווקא כדאי לתת תשובה שלילית? אליעד כהן מציין שישנם מקרים מיוחדים שבהם האדם השני דווקא יעדיף לשמוע תשובה שלילית. למשל, אם האדם ששואל נמצא במצב רע ורוצה להרגיש הזדהות או נחמה, הוא יעדיף לשמוע שגם אצלך המצב לא טוב, כי אז הוא ירגיש פחות לבד. דוגמה שנתן אליעד היא של שני אסירים, כאשר אסיר אחד שואל את חברו בכלא כבר שיחררו אותך?. במקרה זה, האסיר שמקשיב יעדיף לשמוע תשובה שלילית כמו עדיין לא שחררו אותי, כי תשובה חיובית הייתה עלולה לגרום לו לתחושת בדידות קשה ... שבה הוא נמצא, חשוב להתאים את התשובה כך שתשרת את מטרתך בצורה הטובה ביותר. למשל, אם אתה יודע שהאדם השני יעדיף לשמוע שרע לך באופן חלקי, תוכל להגיד לו רע לי 80%, טוב לי 20%. כך אתה מתאים את התשובה לרגשות ולציפיות ... התשובה הנכונה באופן כללי? לסיכום, התשובה הכללית והמועדפת ביותר היא חיובית, אלא אם אתה בטוח שהאדם השני יעדיף לשמוע אחרת. התשובה צריכה להיות מותאמת אישית למצב, למטרה שלך בשיחה ולתחושות של האדם שאתה מדבר איתו. ... בתשובה החיובית, כי בברירת המחדל אנשים יעדיפו להיות בסביבה נעימה, חיובית ומרגיעה. איך לנהל שיחה בצורה נכונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לענות לשאלות בצורה שתגרום לאנשים לרצות להמשיך לדבר איתך? איך להשפיע על ... אותו להרגיש רע בעצמו ולרצות להתרחק ממך. מה קורה במקרים יוצאי דופן? ישנם מצבים שבהם האדם שמולך דווקא ירצה לשמוע שלא הולך לך טוב. למשל, אם מישהו שנמצא במצב רע שואל אותך על מצבך, ייתכן שהוא מחפש נחמה בהזדהות ... האידיאלית היא זו שתואמת את הציפיות והרצונות של הצד השני, בהתאם למטרה שלך בשיחה. איך לנהל שיחה בצורה נכונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לענות לשאלות בצורה שתגרום לאנשים לרצות להמשיך לדבר איתך? איך להשפיע על ... אז ה - default התשובה הגנרית אומרת אם אתה צריך להמר תן את התשובה החיובית למה כי אנשים בברירת מחדל יעדיפו לשמוע שטוב לך כי ככה הם מזדהים עם הטוב שלך ואז טוב לך טוב גם להם, אתה אומר למישהו היה לי טוב הוא ...
מערכות יחסים, איך לענות את התשובה הנכונה? איך לענות למישהו את מה שהוא רוצה לשמוע? איך נכון לענות למישהו? מה לומר בניחום אבלים? איך לענות לאקסית? איך לענות לילד? איך לנחם אבלים? זוגיות
מערכות יחסים, איך לענות את התשובה הנכונה? איך לענות למישהו את מה שהוא רוצה לשמוע? איך נכון לענות למישהו? מה לומר בניחום אבלים? איך לענות לאקסית? איך לענות לילד? איך לנחם אבלים? זוגיות
... יחסים, איך לענות את התשובה הנכונה? איך לענות למישהו את מה שהוא רוצה לשמוע? איך נכון לענות למישהו? מה לומר בניחום אבלים? איך לענות לאקסית? איך לענות לילד? איך לנחם אבלים? זוגיות איך נכון לענות למישהו במערכות יחסים? אליעד כהן מסביר איך לענות נכון במערכות יחסים, כך שהתשובה תהיה תואמת למה שהצד השני רוצה לשמוע. העיקרון הראשון והחשוב שאליעד מציג הוא שכדי לענות נכון, עלינו להבין קודם כל מה האדם מולנו באמת רוצה לשמוע. אין תשובה אחת מוחלטת שנכונה תמיד, אלא יש להתאים את התשובה לאדם ולרצונותיו. לפעמים אדם רוצה לשמוע משהו מסוים, והתשובה הנכונה היא זו שתענה לצורך הרגשי או הפסיכולוגי שלו באותו הרגע. לדוגמה, אם אדם עצוב ... לגיוס, ושהוא מאמין שזאת ההוכחה לחשיבות של הגיוס. אליעד מרחיב ומבהיר שלפעמים כשאדם שואל משהו או מציין בעיה, הוא בעצם רוצה לשמוע תשובה שתואמת את ההנחות המוקדמות שלו. יש אנשים שכאשר רע להם, דווקא רוצים לשמוע הזדהות ואישור לרגש שלהם, ולא לקבל פתרון או הכוונה להסתכל אחרת על המצב. במקרים אחרים, אנשים יכולים ... אז מה אם נכשלת?, אך גם תשובה כזו לא תמיד מתאימה. לכן, לדעתו של אליעד, חייבים להתחשב ברגש שהאדם מראה, לנסות להבין מה הוא רוצה לשמוע, ולפי זה להחליט אם להתעניין בסיבה או פשוט להזדהות איתו ולנחם אותו. איך נכון להגיב כשמישהו פגוע במערכות ... גם כאן עלול להיווצר מצב של התנגדות. אליעד מדגיש שוב שהדרך הנכונה היא להבין לאן האדם שמולנו רוצה לקחת את השיחה ומה הוא מצפה לשמוע. מהי התשובה הנכונה לתת לבן אדם שרוצה לשמוע משהו ספציפי? אליעד מדגיש שהדבר המרכזי הוא לזהות מה הצד השני באמת רוצה לשמוע, ורק לאחר מכן להתאים את התשובה. לדוגמה, הוא מתייחס לאישה שאומרת לגבר: אל תשחק אותה שאתה לא יכול ... היא להיות מסוגלים להרגיש ולנחש לאיזה כיוון האדם שמולנו רוצה ללכת בשיחה, ולהתאים את התשובה בדיוק לפי זה, בין אם זה בן זוג, ילד, אקסית, או אדם שנמצא במצב של אבל ואובדן. איך לנחם אבלים או להגיב במצבים רגישים? אליעד מציין את המקרה של ניחום אבלים, שגם שם חשוב מאוד להבין מה האדם האבל רוצה לשמוע - האם הוא רוצה שישתתפו בכאבו ובאבל שלו או אולי רוצה שישחררו אותו מעט מהאבל ויזכירו לו היבטים חיוביים. ... נכונות במערכות יחסים: עלינו תמיד להבין לעומק את המניע הרגשי והפסיכולוגי של מי שעומד מולנו. עלינו להיות ערים לכך שכל אדם רוצה לשמוע משהו אחר בהתאם לסיטואציה שהוא נמצא בה, ותפקידנו הוא לספק את המענה שמתאים בדיוק לצורך שלו, גם אם זה ... במערכות יחסים? מה נכון להגיד בניחום אבלים? איך להגיב נכון במצבי קונפליקט? מה לומר למישהו שפגוע? איך להבין מה הצד השני רוצה לשמוע? איך לענות לאקסית? מה לענות לילד כשקשה לו? ...
ללמוד תוך כדי שינה, לשמוע הרצאות תוך כדי שינה, לשתול מחשבות תוך כדי שינה, ללמוד תוך כדי חלום, האם אפשר ללמוד תוך כדי חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה החלום שלך אומר עליך? משמעות החלומות, תובנות בחלום, תת מודע וחלומות
ללמוד תוך כדי שינה, לשמוע הרצאות תוך כדי שינה, לשתול מחשבות תוך כדי שינה, ללמוד תוך כדי חלום, האם אפשר ללמוד תוך כדי חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה החלום שלך אומר עליך? משמעות החלומות, תובנות בחלום, תת מודע וחלומות
... תוך כדי שינה, לשמוע הרצאות תוך כדי שינה, לשתול מחשבות תוך כדי שינה, ללמוד תוך כדי חלום, האם אפשר ללמוד תוך כדי חלום? מה ההבדל בין חלום לבין מציאות? מה ... לקלוט ולעבד מידע. למשל, אם מישהו יישן ויקראו בשמו בקול, סביר להניח שהוא יתעורר, כי חלק מסוים מתודעתו עדיין פעיל ומקשיב, אפילו שהוא במצב של חוסר מודעות מלאה. האם השמעת הרצאות בשינה באמת משפיעה על הלמידה? אליעד מסביר שמצב השינה דומה מאוד למצב של חוסר ...
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
מיזופוניה, רגישות יתר לרעשים יום יומיים, מיסופוניה, סלידה מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש?
... מרעשים, misophonia, רגישות שמיעתית, רגישות לרעשים, הפרעות נפשיות, הפרעת מיזופוניה, רעש של לעיסות, למה מפריע לי רעש? למה אני סובל מרעש? למה אני לא מסוגל לשמוע רעש? מהי מיזופוניה ואיך אפשר לטפל בה? מיזופוניה היא ... איך לטפל במיזופוניה? מה הסיבה שהרעש מפריע לי? האם המיזופוניה נובעת גם ממקומות אחרים בחיים? האם טיפול במיזופוניה יכול להיעשות ללא תרופות? למה קשה לי לשמוע רעש? למה אני לא סובל רעש? למה אני סובל מרעשים? איך ... רעש של לעיסה, רעש של נשימה, רעשי רקע, מחשבה טורדנית קשה, מחשבה אובססיבית, מחשבה כפייתית, OCD קשה, OCD של רעשים, טורדנות של רעשים, שמיעת רעשים, לא מסוגל לשמוע רעש, לא מסוגל לשמוע מישהו לועס אוכל ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על ילד שלא יודע לקבל לא, איך לגרום לילד לקבל לא? איך לומר לילד לא? איך ללמד ילד לקבל לא? איך ללמד ילד לדחות סיפוקים? איך לגרום לילד להקשיב לך? איך לגרום לילד לשמוע לך? איך להגיד לילד לא? הצבת גבולות לילדים, הדרכת הורים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: לא לגלות אמפתיה, איך להצליח בזוגיות? איך ליצור אהבה? איך להעביר ביקורת בונה? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: לא לגלות אמפתיה, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? האם יש בחירה חופשית? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש משמעות לחיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, ייעוץ טיפולי, יועץ פילוסופי בנושא לא לגלות אמפתיה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 01:22:20 - wesi1