אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יתרון ✔זוגיות, אימון לזוגיות, קונפליקט בזוגיות, בעיות בזוגיות, לא מצליחה בזוגיות, הצלחה בזוגיות, להצליח בזוגיות, יתרונות בזוגיות, קשיים בזוגיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
זוגיות, אימון לזוגיות, קונפליקט בזוגיות, בעיות בזוגיות, לא מצליחה בזוגיות, הצלחה בזוגיות, להצליח בזוגיות, יתרונות בזוגיות, קשיים בזוגיות, חסרונות בזוגיות, זוגיות מוצלחת
למה קשה להצליח בזוגיות, ואיך אפשר להתגבר על הקושי?

אנשים רבים חווים קושי בהצלחה בזוגיות, למרות הרצון הגדול שלהם להיות בזוגיות. הם מתחילים קשרים חדשים עם תחושה טובה, נתינה ואהבה, אבל משהו בדרך משתבש. אחד ההסברים המרכזיים לכך שאליעד כהן מציע הוא שהקושי להצליח בזוגיות נובע מכך שישנם קונפליקטים וסיטואציות שונות שאנשים אינם יודעים כיצד להתמודד איתם.

האם הבעיה היא בציפיות לא נכונות מזוגיות?

לדברי אליעד, לפעמים הסיבה לחוסר הצלחה בזוגיות יכולה להיות נעוצה בציפיות לא ריאליות. למשל, אדם עשוי לחפש בזוגיות משהו שכלל לא קיים, או שהוא קיים אך האדם אינו מוכן לשלם את המחיר כדי להשיגו. אליעד מדגים זאת באמצעות תחושת הפחד מניצול או נטישה. הוא מסביר שאם אדם מצפה לביטחון מוחלט שלא ינצלו או ינטשו אותו, מדובר בציפייה לא הגיונית מכיוון שאף פעם אי אפשר להיות בטוח במאה אחוז. לכן, השאלה האמיתית היא איזו רמת ביטחון האדם מחפש, והאם הוא מוכן לקבל את חוסר הוודאות והסיכון האפשרי של זוגיות.

כיצד פחדים משפיעים על הצלחה בזוגיות?

דוגמה נוספת שאליעד מביא היא מצב שבו האדם חווה פחדים מזוגיות בגלל ניסיון העבר, כמו פחד להיפגע או פחד להרגיש מנוצל. פחדים אלו יוצרים רעשים במערכת היחסים, מפריעים לתפקוד, וגורמים לספקות ולתחושות של אי - שביעות רצון. אליעד מבהיר שפחדים אלו הגיוניים במידה מסוימת, אך המפתח להצלחה הוא להעריך את הפחדים בפרופורציה נכונה ולבדוק עד כמה הם מחויבים או אפשריים לשינוי.

האם את באמת רוצה זוגיות, או רק חושבת שאת רוצה?

אליעד מציין כי לפעמים אנשים אומרים שהם רוצים זוגיות, אבל כשמגיעה שעת האמת, הם אינם מוכנים באמת להתמודד עם המחירים שהזוגיות דורשת. למשל, הוא נותן דוגמה של אנשים שאומרים שהם רוצים להיות מיליונרים, אבל לא מוכנים לעשות את מה שנדרש לשם כך. אדם יכול להרגיש שמתאים לו להיות בזוגיות, אך למעשה לא מוכן להתאמץ או לסבול למענה.

איך לדעת אם הרצון שלך לזוגיות הוא אמיתי או מדומה?

אליעד ממליץ לבדוק לעומק מדוע האדם בכלל רוצה זוגיות. לעיתים, אנשים רוצים זוגיות פשוט משום שהייתה להם חוויה טובה בעבר בזוגיות, והם רוצים לשחזר את התחושה הזו. עם זאת, אליעד מבהיר שזוגיות לעולם לא תהיה רק טובה, תמיד יהיו גם קשיים וחסרונות. אם אדם מתקשה להתמודד עם קונפליקטים או מוותר מהר מדי, ייתכן שהוא לא רוצה מספיק את הזוגיות, או שאין לו כלים להתמודד עם המצבים המורכבים.

מדוע אנשים מוותרים מהר מדי בזוגיות?

אליעד מדגיש שאנשים רבים מוותרים בקלות כאשר הם נקלעים לקונפליקט בזוגיות. למשל, מי שנוטה להימנע מקונפליקטים ולברוח מהם, עלול למצוא את עצמו מסיים מערכת יחסים במהירות. הוא מדגים זאת באמצעות סיטואציה בה אדם רב עם בן זוגו על מיקום של כוסות במטבח. המאבק אינו באמת על הכוסות, אלא על מי מקבל את ההחלטה, כיצד האדם נתפס בעיני בן זוגו, ומה משמעותו בתוך המערכת הזוגית. הוויתור כאן הוא לא על פרט שולי, אלא על תחושת הערך העצמי של האדם במערכת היחסים.

איך מתמודדים עם קונפליקטים בזוגיות?

כדי להגדיל את הסיכויים להצלחה בזוגיות, אליעד מציע לנתח מצבים וקונפליקטים שעולים בזוגיות לעומק. יש לבדוק האם הקונפליקט מחויב או שאפשר לפתור אותו. אם הקונפליקט פתיר או שניתן להקטין את משמעותו, כדאי לעשות זאת ולהמשיך במערכת היחסים. אם הקונפליקט בלתי פתיר לחלוטין, על האדם לשאול...
ש: קודם כל היה לי המון שאלות לגבי זה אבל החלטתי להרפות רגע ולתת להם ברמת החוויה.

אליעד: נניח.

ש: כן נניח, ככה איך אני אגבש את זה אם אני מסתכלת על החיים שלי אז בסך הכל אני מאוד מרוצה מנושאים רבים מתחומים רבים בחיים שלי.

ש: אבל?

ש: אבל הנושא של הזוגיות אני רואה שלאורך כל השנים ההיסטוריה הזאת מוכיחה את עצמה שאני לא יודעת יש שמה משהו שאני מפספסת, יש שמה משהו שאני לא עד הסוף מצליחה להבין אני בדרייב אני עכשיו בקשר חדש ואני נכנסת עם המון רצון אהבה נתינה ומשהו שמה משתבש.

אליעד: מה משתבש?

ש: זהו זאת השאלה.

אליעד: איך את יודעת שמשהו משתבש?

ש: כי אני מתחילה אם דברנו על רצונות מתחיל להיות שמה כל מיני.

אליעד: מה ההגדרה של משתבש את אומרת משהו משתבש, היא אומרת נכנסה לזוגיות.

ש: יש בהרגשה שלי משהו אי שביעות רצון ביקורת כל מיני מחשבות אני אומרת אולי זה פחדים גם אני לא יודעת הכל ככה מתערבב.

אליעד: אז מה השאלה?

ש: איפה הפספוס בעצם זאת אומרת אם זאת השאלה הממוקדת אין לי עדיין.

אליעד: אולי יש לך ציפיות לא נכונות ממערכת יחסים זוגית אולי את לא יודעת לתפקד במערכת יחסים זוגית, אולי את לא יודעת למה לצפות אולי את יודעת למה לצפות אבל את לא יודעת מה לעשות כשזה לא עומד בציפיות מה את אומרת על זה?

ש: אולי יש ציפיות ואז כשזה לא מתממש.

אליעד: לא קודם כל צריך לראות האם הציפיות שיש לך מהזוגיות האם הן מוצדקות, בסדר אולי את מחפשת משהו שלא קיים יכול להיות או את מחפשת משהו שאת לא מוכנה לשלם את המחיר עבורו יכול להיות שזה קיים אבל את לא מוכנה לשלם את המחיר ואז עבורך זה לא קיים זה אחד.

ש: אני הולכת לכוון של פחדים כי היו מערכות יחסים ארוכות ששם איכשהו גם כן עם הנתינת יתר משהו התערבב שם והיום יש פחדים היום יש איזושהי התכווצות אני נכנסת כולי בזה ואז פתאום.

אליעד: אז את כן רוצה להגיד מה מציק לך אז לא הבנתי.

ש: אני מנסה להבין.

אליעד: מה זאת אומרת פחדים איזה פחדים?

ש: פחד להיות מנוצלת פחד להיפגע כל מיני.

אליעד: ומה וזה מפריע לך בזוגיות?

ש: זה מתחיל להכניס רעשים אני רואה זה מקבל ביטוי אחר אבל כשאני בודקת אז אני אומרת מה את מפחדת אני מתחילה לשאול את עצמי שאלות שם מה קורה ולמה אני משבשבת את זה.

אליעד: עכשיו תראי בגדול אם את מחפשת מוחלט מה זה אומר מוחלט להיות בטוחה במאה אחוז שלא ינצלו אותך, להיות בטוחה במאה אחוז שמה אמרת פחד מניצול ופחד מ...?

ש: מנטישה אולי.

אליעד: אם את רוצה משהו במאה אחוז אין, בסדר גם אם את רוצה בזוגיות אין לפחות אז קודם כל עכשיו השאלה האם את רוצה את זה במאה אחוז או שאת רוצה את זה באופן סביר כאילו לרצות שלא ינצלו אותך זה בסדר השאלה מה הפרופורציה של זה מה ההגדרה של ניצול האם אתה רוצה שלא ינצלו אותך בכלל, האם את לא מנצלת בכלל אולי בעינייך את לא מנצלת ובעיניו את כן מנצלת לא יודע.

ש: אני אכניס לפה עוד מימד אני רואה זוגות חברים, אני רואה זוגות ואני רואה את הוויתורים שהם עושים שם ואת ההתפשרות אולי ואולי זאת לא התפשרות אני לא יודעת מה הצד שלי זה נראה ואני אומרת וואו אני במצב כזה כבר הייתי מסיימת, אני במצב כזה כבר לא הייתי נשארת זאת אומרת יש משהו מאוד קיצוני שמפעיל אותי שם יש דברים בתוך מערכת שיכולים לפוצץ אותי.

אליעד: אבל אולי את לא מספיק רוצה זוגיות גם זה יכול להיות לא, אם מביאים לך עכשיו לאכול לחם את אוכלת אותו?

ש: עכשיו לא.

אליעד: לא עכשיו באופן כללי מביאים לך לאכול לחם את אוכלת אותו?

ש: כן.

אליעד: באמת?

ש: אם אני רוצה אם טוב לי, אם אני רעבה ואם מתאים לי ואם הלחם מלא.

אליעד: ואיך נדע כמה ואם הוא מתאים לך או לא במה זה תלוי, איך את יודעת אם הלחם מתאים לך או לא?

ש: יש איזשהם הגדרות של לחם שאני אוכלת.

אליעד: זה לפי הסיטואציה יכול להיות שתהיי הולכת למות ברעב יביאו לך גם לחם יבש את תאכלי אותו נכון ואם את בכלל לא רעבה אז הוא צריך להיות ממש טעים או משהו מיוחד כזה שתאכלי אותו, נכון אותו דבר גם בזוגיות יכול להיות שאת רוצה זוגיות השאלה כמה את רוצה.

ש: זאת שאלה של כמה?

אליעד: כן תלוי כמה חשוב לך זוגיות.

ש: כי אני כן אני נכנסת לשם ואני מאמינה בהרגשה שאני כן רוצה וזה עושה לי טוב גם ואז משהו שם משתבש.

אליעד: הרבה אנשים קמים בבוקר ומרגישים שהם רוצים להיות מיליונרים הם מרגישים שזה מתאים להם ללכת לעבוד עד שהם יהיו מיליונרים אבל כשהם צריכים לעבוד הם אומרים "לא בא לי על זה" נכון?

ש: זה לא ברמה הזאת.

אליעד: נכון?

ש: אני מניחה שכן.

אליעד: הוא אומר "מה זה איך מתאים לי להיות מיליונר ולהיות איש עסקים ולסגור עסקאות מתאים לי חבל על הזמן" ואז אומרים לו לך תעבוד הוא אומר "עזוב זה לא כל כך מתאים לי".

ש: לא זה לא כל כך קשור.

אליעד: לא מה שאני בא להגיד זה שאת אומרת "אני מרגישה שמתאים לי להיות בזוגיות" הרבה אנשים מתאים להם הרבה דברים השאלה אם גם מתאים לך ברמה שאת מוכנה להתאמץ למען זה לסבול למען זה.

ש: כן אז אני שם ואני מתאמצת ואני נותנת ואני לא סובלת.

אליעד: כן זה אומרים על כל האנשים שלא הצליחו בחיים, רוב האנשים בעולם שלא הצליחו בתחום כלשהו אומרים בדיוק את הסיפור שלך "אתה יודע כמה היה מתאים לי להצליח בזה ובזה ואני מתאמץ, אל תגיד שאני לא מתאמץ אני מתאמץ" בכל תחום זה נכון.

ש: זה לא להתאמץ המילה להתאמץ היא לא נכונה יש משהו טוב שקורה באמת יש משהו טוב.

אליעד: כן גם טוב לא רק טוב גם טוב, רק טוב גם טוב למה לא רק טוב כי פתאום גם קורים דברים רעים פתאום מתחילים חרדות מתחילים לחצים ופה ושם ופה נכון?

ש: ופה אני מתפוצצת.

אליעד: לא יודע השאלה בואי נלך מלכתחילה למה את בכלל רוצה זוגיות אולי את לא באמת רוצה זוגיות אולי את סתם מספרת לעצמך שאת רוצה זוגיות כי את רוצה להרגיש נורמלית מבחינה חברתית.

ש: ממש לא.

אליעד: ממש לא בשום פנים ואופן בשום הקשר בשום עניין?

ש: יכול להיות שיש איזה קמצוץ.

אליעד: למה את רוצה זוגיות?

ש: כי יש לי איזושהי חוויה רשומה בראש של זמנים שהייתי בזוגיות במערכות יחסים והיה לי טוב שם.

אליעד: אז למה זה נגמר?

ש: זה נגמר מכל מיני סיבות אבל היום כשאני מסתכלת אחורה אני מסתכלת רק על החלק שלי ואני אומרת גם את שם וויתרת מהר מאוד.

אליעד: כנראה שהחוויה לא הייתה מספיק טובה אם היא הייתה כל כך טובה למה וויתרת?

ש: כי אני מוותרת לא רק בזוגיות בהרבה מאוד מקומות אני מוותרת כשיש מקום של קונפליקט.

אליעד: את בכל מקום מוותרת?

ש: במקומות שיש קונפליקט ודרוש ממני איזשהו מאמץ של מלחמה אני מוותרת.

אליעד: זה לא נכון אבל זה במקומות שיש קונפליקט ואת לא מוכנה לשלם אותו יש הרי מלא מקומות שאת גם לא מוותרת כל המקומות האחרים שהצלחת בחיים זה מקומות שהיה קונפליקט ולא וויתרת אפילו לא הרגשת את הקונפליקט כי מאוד רצית את התוצאה, נכון תלוי כמה את רוצה את הזוגיות בשביל מה את צריכה את הזוגיות תלוי מה המטרה שלך בזוגיות.

אני אתן לך דוגמה אם נגיד היית בבית האח הגדול נניח והיו אומרים לך שאם תהיי בזוגיות עם מישהו יש סיכוי שתקבלי מיליון שקל, יש לך אינטרס להיות בזוגיות במטאפורה לא את מישהו בסדר אבל אם אין לך אינטרס להיות בזוגיות אם נגיד עכשיו היית במדבר ויש לא יודע מה ואת צריכה, בשואה נגיד היה אנשים שהיה להם אינטרס להיות בזוגיות כי ככה יהיה גבר שיגן עליהן אז הן היו מוכנות לעשות הרבה למען הזוגיות אבל את כנראה לא כל כך רוצה זוגיות או צריכה זוגיות, את רוצה זוגיות לא שאת לא רוצה אבל את לא מספיק רוצה כדי להיות מוכנה לשלם את המחירים.

זאת אפשרות אחת אפשרות שניה שאת גם לא יודעת איך לתפקד בזוגיות אבל אחת הסיבות שאת לא יודעת זה כי לא ללמדת את זה ואחת הסיבות שלא למדת את זה כי את לא כל כך רוצה את זה, זה גם קשור כזה אם היית יותר רוצה זוגיות אז פשוט היית לומדת "אוקי מה עושים כשככה וככה". אז למה את רוצה זוגיות למה כי יש לך איזו תחושה טובה מזוגיות שאת רוצה לשחזר אותה?

ש: כי אני יודעת שזה עשה לי טוב.

אליעד: אבל זה לא עשה לך רק טוב זה פשטני מדי, זה עשה לך גם טוב וגם רע.

ש: כן זה עשה לי גם טוב וגם רע אבל החוב הוא היה הרבה יותר.

אליעד: באמת אז למה לא סיימת את זה?

ש: כי הייתה השתלשלות של דברים חיצוניים שהשפיעה על המערכת.

אליעד: אבל תקשיבי היום את חושבת שהטוב היה יותר גדול מהרע אבל כשהיה את הרע את לא זכרת שהטוב היה יותר טוב, עובדתית נכון זה לא חוכמה אחרי מעשה להגיד "אתה יודע הטוב היה יותר טוב מהרע" תוך כדי שזה היה רע את זכרת שהטוב היה יותר טוב מהרע, לא לכן כל פעם כשאת מגיעה לרע את שוכחת את הטוב שהוא יותר טוב מהרע זה אותו דבר. אם באמת הטוב יותר טוב מהרע אז את אמורה לחוות את זה תוך כדי שרע כל פעם שקשה לך להגיד "נכון שקשה לי אבל הטוב יותר טוב מהרע", לא חוכמה רק לסיים את הזוגיות ואז להגיד "אתה יודע אבל היה לי יותר טוב ברגעים הטובים מאשר ברגעים הרעים" אז למה זה הסתיים.

עכשיו מהיבט מסוים זה לא מדויק מה שאני אומר אבל מהיבט מסוים זה יהיה נכון לומר שאם בן אדם מסיים מערכת יחסים זוגית זה תמיד איכשהו גם בגללו כאילו גם אם אומרים לו "לא רוצים אותך" זה גם בגללו, למה כי בן אדם אומר שהוא לא רוצה אותך כי אתה לא ממלא לו את הרצונות ואם ממש היית רוצה היית מוכן להקריב את כל כולך למען הדבר או משהו כזה לכן מהיבט מסוים אם מערכת יחסים נגמרה גם כי לא רצו אותך זה בגלל שאת לא מספיק רצית כי אם היית רוצה היית ממלאה לו גם את הרצון שהוא רצה או נגיד הוא רוצה שתרקדי על הראש אם את כל כך רוצה זוגיות אז תרקדי על הראש אז את לא רצית אז גם את סיימת את זה משהו כזה.

אז תראי עוד פעם יש דבר שנקרא זוגיות את בעיקרון רואה דברים טובים בזוגיות ואת רוצה את הדברים הטובים של הזוגיות, עכשיו אם ממש היית רוצה זוגיות זה קודם כל היה מגדיל את הסיכוי שתהיי בזוגיות כנראה שאת לא ממש רוצה לא אמרתי שאת לא רוצה אבל את לא ממש רוצה. עכשיו במה תלוי כמה את רוצה זוגיות זה תלוי גם בעלות שלך בתוך המערכת היחסים הזוגית זאת אומרת אם נגיד לדוגמה את לא יודעת להסתדר בקונפליקטים בזוגיות את לא יודעת מה לעשות וממילא זה מגדיל את הסבל שלך בזוגיות ואז ממילא זה מגדיל את הסיכוי שלא תהיי בזוגיות, את מבינה כמו אם עלות המוצר כל כך גדולה כנראה שאולי לא תסגרי את העסקה זאת אומרת אם לדוגמה הייתה לך שיטה "איך לתפקד כשככה בזוגיות ומה לעשות אם יש בעיה כזאת וכזאת בזוגיות" יכול להיות שזה היה מוריד את העלויות שלך בתוך מערכת יחסים זוגית ואז הרצון שלך לזוגיות היה מתגבר על החסרונות שבזוגיות. את הבנת אותי מה הבנת אותי?

ש: הבנתי שאם הייתי מצליחה מראש לקחת סיטואציות שמחבלות לי בדרך כלל במערכת ושם לעשות איזשהו סדר או לקחת את זה למקום מחר.

אליעד: ואז מה זה ייתן?

ש: ואז באונליין זה להבין שיש פה.

אליעד: מה שמגדיל את הסיכוי שלך להיות בזוגיות זה כמה את רוצה זוגיות ביחס לכמה שאת סובלת בזוגיות זוגיות זה לא רק טוב זה גם רע, אוקי עכשיו ככל שיהיה לך יותר רע בזוגיות ככה זה מקטין את הסיכוי שתישארי בזוגיות. עכשיו מה גורם לכך שיהיה לך גם רע בזוגיות 1. שאולי את לא מכירה את החוקים בכלל 2. שאת לא מכירה את החוקים, בסדר זה אותו דבר כאילו מה זה אומר לא מכירה את החוקים לא יודעת למה לצפות לא יודעת מה לגיטימי מה לא לגיטימי, לא יודעת עד כמה זה לגיטימי לא יודעת איפה לשים את הגבול בין "מה שרע לי ללא רע לי", לא יודעת איך לתפקד בין המקום שאת רוצה לשמור על הרצון שלך ביחס ללוותר על הרצון שלך.

כל הדברים האלה כנראה את אף פעם לא נתת עליהם את הדעת אולי או לא נתת עליהם מספיק את הדעת ואז את לא יודעת איך לעשות את זה ואז יש מספיק קונפליקטים ובלאגנים וזה מגדיל את העלות שלך של הרע שלך בזוגיות ואז זה מתגבר על הרצון שלך להיות בזוגיות ואז את מסיימת את הזוגיות ולכן פרקטית מה שאפשר לעשות זה לראות ספציפית איזה דברים בזוגיות יש לך ספק לגביהם כאילו את בטוחה שאת יודעת איך זה צריך לעבוד כאילו אם היית בטוחה איך זה צריך לעבוד אז אם זה לא עובד זה לא עובד אין מה לעשות.

ש: אני לא יודעת בדיוק, שוב אני מדברת ברמה הרגשית אני מדברת על הוויתורים שאני רואה מסביב ואני רואה את המערכות יחסים אני מתבוננת ואני אומרת וואו אני רואה את זה כגדולה ואני לא יודעת להיות שם במקום הזה של הוויתור.

אליעד: אבל מה זה וויתור את וויתרת פעם על משהו למען משהו כל בוקר את מוותרת על הזמן שלך ועובדת נכון למען משהו אחר.

ש: בוודאי גם בזוגיות אני מוותרת אבל יש נקודות מסוימות שכנראה שם אני נופלת.

אליעד: גם אנשים דרך אגב נגיד שאין להם כסף אז הוא מסתכל על מישהו שיש לו כסף, זה לא תמיד ככה אבל הפעם הוא מסתכל הוא אומר "וואלה איך הוא עושה את הוויתורים האלה כל יום הוא הולך לעבוד הוא מתמיד, וואלה כל הכבוד שהוא מוותר על הזמן שלו שהוא מוותר על העצבים שלו" את מבינה גם זה סוג של וויתור כל דבר זה וויתור מהיבט מסוים.

ש: בא נאמר ככה אם אני מסתכלת אחורה על המערכת יחסים האחרונה שהייתה לפני כמה שנים אז אני אומרת וואו זה מצחיק אותי אפילו איך נכנסתי למלחמות שם על דברים שהיום ממבט מהצד זה שטויות...
רגש לנסות להרגיש מנוצל פרופורציות מנוצל מה זה ערך עצמי תוצאות לפתור אימון למציאת בן זוג בעיה התאבדויות אימון אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אימון לזוגיות אימון למצוא זוגיות אימון למציאת בן זוג אימון למציאת בת זוג אימון למציאת זוגיות אימונים בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גישור זוגי גישור לזוגות הצלחה הצלחה בזוגיות זוגיות זוגיות מוצלחת חיסרון חסרונות חסרונות בזוגיות טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות יועץ זוגי ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יתרון יתרונות יתרונות בזוגיות לא מצליחה בזוגיות להצליח להצליח בזוגיות להתאמן מאמן זוגי מגשר זוגי מוצלח מוצלחת מטפל זוגי מצליחה בזוגיות קונפליקט קונפליקט בזוגיות קונפליקטים קושי קשיים קשיים בזוגיות
האם בכל דבר יש חיסרון ויתרון? האם תמיד יש חיסרון? האם תמיד יש יתרון? יתרון וחיסרון באופן יחסי, יתרון וחיסרון באופן מוחלט, האם יכול להיות רק יתרון? האם יכול להיות רק חיסרון? האם יכול להיות משהו שאין בו חיסרון?
האם בכל דבר יש חיסרון ויתרון? האם תמיד יש חיסרון? האם תמיד יש יתרון? יתרון וחיסרון באופן יחסי, יתרון וחיסרון באופן מוחלט, האם יכול להיות רק יתרון? האם יכול להיות רק חיסרון? האם יכול להיות משהו שאין בו חיסרון?
... בכל דבר יש חיסרון ויתרון? האם תמיד יש חיסרון? האם תמיד יש יתרון? יתרון וחיסרון באופן יחסי, יתרון וחיסרון באופן מוחלט, האם יכול להיות רק יתרון? האם יכול להיות רק חיסרון? האם יכול להיות משהו שאין בו חיסרון? האם תמיד יש חיסרון ויתרון? כיצד כדאי להבין את היתרון והחיסרון? בהרצאה זו אליעד כהן עוסק בשאלה האם תמיד יש חיסרון ויתרון בכל דבר. האם כל סיטואציה מחייבת את השאלה אם יש לה יתרון או חיסרון, או שניתן למצוא מצבים שבהם יתרון או חיסרון אינם קיימים בכלל? השיחה מתפתחת לכדי דיון מעמיק על הבדל בין יתרון וחיסרון במובן היחסי והמוחלט. אליעד פותח בכך שמציג את הרעיון שהרבה אנשים טוענים כי בכל דבר יש יתרון וחיסרון. הוא שואל אם זה נכון תמיד, ובמה זה תלוי. הוא מציין שהבנת היתרון והחיסרון משתנה על פי זווית הראייה או המונחים שבהם אנו משתמשים. יש הבדל בין דיון על יתרון וחיסרון בהקשר מוחלט לבין דיון עליהם בהקשר יחסי. היתרון והחיסרון בהקשר יחסי מול מוחלט אם נבחן את היתרון והחיסרון ביחס לדברים ספציפיים, ייתכן שנראה שיש דברים שאין להם חיסרון כלל. לדוגמה, אם אדם רוצה למנוע את הקור ויוצא למעיל, אז המעיל הוא פתרון שמונע את הקור וכולל אך ורק יתרונות בהקשר הזה. למעשה, אין שום חיסרון במעיל עצמו כאשר אנו עוסקים בצורך להיות חמים. זאת אומרת, בהקשר של אותו צורך, המעיל הוא פתרון ללא חיסרון. אך אליעד כהן מסביר שבמובן ... אם יש דבר כזה שאין בו שום חיסרון, התשובה היא שברוב המקרים מדובר בהתארגנות שגורמת להיבטים שליליים לא צפויים. האם כל עובד תמיד יש בו יתרון וחיסרון? בהמשך, אליעד מציין דוגמה בעולם העבודה, שממחישה את הנושא. הוא מדבר על עובד שממלא את כל הדרישות המוגדרות לתפקיד בצורה מושלמת. במקרה כזה, אם הוא עונה על כל הצרכים, ברור שייתכן שמדובר בעובד טוב ללא חיסרונות. התפיסה שהעובד יכיל גם יתרונות וגם חסרונות היא מוטעית בהקשר זה, כי אין סיבה להתעקש שחייבים להיות חסרונות, אם הוא עומד בכל הדרישות בצורה מושלמת. לסיכום, המושג של יתרון וחיסרון משתנה לפי הצורך, המטרה, והזמן שבו אנו נמצאים. תלוי אם אנחנו מדברים על יתרון יחסי או מוחלט. חשוב לא לשכוח כי על פי ההיגיון המוחלט, תמיד יש לחיים גם צדדים חיוביים וגם שליליים, גם אם לא תמיד ניתן לראות אותם בצורה ברורה. מה ההבדל בין יתרון מוחלט ליתרון יחסי? האם תמיד יש חיסרון לכל יתרון? מהם יתרונות וחסרונות בעבודת צוות? האם כל בעיה מכילה פתרון שמביא יתרון וחיסרון? ...
קמפיין יותר זול מהמתחרים, יתרון של מחיר ביחס למתחרים, קמפיין בעקבות משבר תקשורתי של המתחרים, קמפיין בידול ממתחרים במשבר תקשורתי, בידול מהמתחרים שלך, במה אתה יותר טוב מהמתחרים שלך? יתרון על המתחרים, ניצול משבר של המתחרים, להיות יותר זול מהמתחרים, יתרון של מחיר ביחס למתחרים, מחיר יותר זול משל המתחרים, למכור במחיר הכי זול בשוק, קמפיין מחיר זול, קמפיין המחיר הכי זול, קמפיין לא יקר כמו המתחרים, קמפיין מחיר ביחס למתחרים, העלאת מחיר של המתחרים, מיתוג
... יותר זול מהמתחרים, יתרון של מחיר ביחס למתחרים, קמפיין בעקבות משבר תקשורתי של המתחרים, קמפיין בידול ממתחרים במשבר תקשורתי, בידול מהמתחרים שלך, במה אתה יותר טוב מהמתחרים שלך? יתרון על המתחרים, ניצול משבר של המתחרים, להיות יותר זול מהמתחרים, יתרון של מחיר ביחס למתחרים, מחיר יותר זול משל המתחרים, למכור במחיר הכי זול בשוק, קמפיין מחיר זול, קמפיין המחיר הכי זול, קמפיין לא יקר כמו המתחרים, קמפיין מחיר ... שהמחירים שלך יותר זולים משלו ונראים הוגנים. האם הגיוני שתעשה קמפיין שיווקי משלך, שידבר על זה שהמחיר שלך הוגן זול וכיוב? או שהגיוני שתתמקד ביתרונות אחרים שיש לך ולא רק במחיר? אז קודם כל צריך לדעת, שהתשובה היא, שאין כאן תשובה חד משמעית אלא כל מקרה לגופו. וכאן אני אסביר, שיקולים במה תלוי מה עדיף ומה ... המחירים שלך זולים, אז לפני ששואלים האם הגיוני שתעשה קמפיין שימנף את המשבר של המתחרה שלך, לתועלת שלך, לפני כן צריכים לשאול את השאלות הבאות: מה היתרונות שלך ביחס למתחרה שלך, באופן כללי? האם יש לך עוד יתרונות חוץ ממחיר? אם אין לך שום יתרון חוץ ממחיר, נשאל: האם אתה מרוצה מזה שהיתרון שלך הוא המחיר הזול שלך? האם אתה מתכנן שיהיו לך יתרונות אחרים נוספים על פני המתחרה שלך? האם אתה מרוצה מזה שהלקוחות יחשבו שהיתרון שלך הוא רק המחיר שלך בלבד? אם כן, אז אולי כנראה כן יהיה הגיוני שתריץ קמפיין על המחיר שלך, שהוא יותר טוב משל המתחרה שלך. אבל אם יש לך עוד יתרונות נוספים ביחס למתחרה שלך, או אם אתה לא בטוח שהיית רוצה שהלקוחות שלך יחשבו שהיתרון היחיד שלך על פני המתחרה שלך, הוא המחיר שלך, הרי שבמקרה כזה, לא בטוח נכון שעדיף לך לדבר רק על זה שהמחיר שלך יותר זול משל המתחרה שלך. ויתכן שכדאי לך לעשות קמפיין משולב, שידבר גם על המחיר שלך וגם על עוד יתרונות שיש לך. וכמו שנאמר כל מקרה לגופו. כמו כן, גם אם יש לך עוד יתרונות נוספים, אולי אתה מניח שהלקוחות הפוטנציאלים כל כך שונאים את המתחרה שלך בגלל המחיר הגבוה שלו, ככה שעצם זה שאתה יותר זול ממנו, עצם זה יביא לך הרבה לקוחות. ... יותר טוב משל המתחרה שלך. לסיכום: אם אתה עושה קמפיין בידול מהמתחרה שלך, בפרט כאשר יש משבר עסקי למתחרה שלך, בגלל חיסרון שאין לך אותו ושאצלך הוא יתרון, הרי שצריך לשקול כל מקרה לגופו, מה האפשרויות שיש לך ומה האפשרות הכי טובה שיש לך, בקמפיין שאתה עושה בעקבות המשבר התקשורתי של המתחרה שלך. ...
האם אפשר להיות מאושר? איך להרגיש רק טוב? יתרון בלי חיסרון, מהו אושר אמיתי? עולם שכולו טוב, הכל טוב תמיד, אך ורק אהבה, אך ורק אושר, רוצה להיות מאושר, איך להיות מאושר תמיד? חלק 1
האם אפשר להיות מאושר? איך להרגיש רק טוב? יתרון בלי חיסרון, מהו אושר אמיתי? עולם שכולו טוב, הכל טוב תמיד, אך ורק אהבה, אך ורק אושר, רוצה להיות מאושר, איך להיות מאושר תמיד? חלק 1
... אפשר להיות מאושר? איך להרגיש רק טוב? יתרון בלי חיסרון, מהו אושר אמיתי? ... חלק 1 האם ניתן באמת להיות מאושר באופן תמידי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה מרכזית ועמוקה: האם ניתן בכלל להגיע למצב שבו האדם מרגיש רק טוב, יתרון ללא שום חיסרון? אליעד מפרק את הנושא באופן יסודי על ידי דוגמאות רבות והסברים מפורטים, כדי להמחיש עד כמה הנושא מורכב ועד כמה כל ניסיון להשגת יתרון מוחלט, ללא כל חיסרון, הוא בלתי אפשרי או לפחות בעייתי. מהו באמת יתרון ללא חיסרון והאם הוא אפשרי? ... מאמץ, האם תחושת הסיפוק תהיה זהה? האם אדם באמת יודע מה הוא רוצה כשהוא רוצה רק אושר? בהמשך, אליעד בוחן את מושג הרצון עצמו. כאשר אדם אומר שהוא רוצה יתרון ללא חיסרון, אליעד מבקש ממנו לבדוק האם הוא בכלל מבין לעומק את המושגים יתרון, חיסרון או אפילו רוצה. הוא מסביר שכדי להשיג את מה שהאדם טוען שהוא רוצה, עליו להבין במאה אחוז מה הוא רוצה, ובו זמנית, כדי לקבל יתרון מוחלט ללא חיסרון עליו לא ... שאושר זה יהיה מוחלט וללא חיסרון, אסור לו אפילו לדעת שיש מושג כזה חיסרון. מדוע תמיד קיים חיסרון, אפילו באושר אינסופי? אליעד מסביר שבעצם ההגדרה יתרון טמונה גם ההכרה בחיסרון. כל מצב של יתרון הוא בהשוואה למצב של חיסרון ... תמיד תהיה בעיה נוספת - עצם הידיעה שיש חיסרון, או אפילו הפוטנציאל של חיסרון, כבר מהווה חיסרון בפני עצמו. לכן, אליעד טוען שכל ניסיון להשיג יתרון מוחלט מייצר תמיד סתירה ... כי היא עצמה הופכת לבעיה חדשה, מאחר שהאדם עדיין יחפש פתרון למצב זה. מהי הדרך היחידה להשיג אושר מוחלט ללא חיסרון? אליעד טוען שהדרך היחידה להשיג יתרון ללא חיסרון היא להגיע למצב תודעתי שבו האדם לא יודע כלל מהו יתרון או חיסרון. במצב זה הוא אמנם מקבל את כל מה שהוא רוצה, אבל ללא היכולת להגדיר את זה כיתרון או חיסרון. במילים אחרות, האושר המוחלט שאליו האדם שואף יהיה קיים רק במצב שבו האדם לא יודע או לא מסוגל להבחין בין יתרון לחיסרון, וכך הוא אינו סובל מחסרונות כלשהם, אבל גם לא מתייחס לדבר כיתרון. מדוע האדם לא מצליח להגיע למצב של יתרון מוחלט? אליעד מדגיש שכאשר האדם מתעקש לקבל יתרון ללא חיסרון, הוא בעצם שואל ... מלכתחילה למצב של חיסרון. כיצד ניתן להתקדם אל עבר אושר מוחלט? ההמלצה של אליעד היא לבדוק שוב ושוב את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשען הרצון של האדם ליתרון ללא חיסרון. הוא מציע לשאול שאלות כמו מה זה יתרון?, מה זה רצון?, מאיפה בא ... בבירור: כל עוד האדם מתעקש להגדיר מהו אושר, הוא בהכרח יהיה תקוע במעגל של חיסרון. רק אם הוא יגיע למצב שבו לא ידע כלל מהו אושר, מהו חיסרון או מהו יתרון, הוא יוכל להשתחרר מהחיפוש אחר אושר מוחלט ולחוות סוג של אושר טוטאלי שאינו תלוי בשום השוואה או הגדרה. זהו המצב הקרוב ביותר למה שהאדם מתכוון אליו כשהוא אומר יתרון ללא חיסרון. סיכום עיקרי התובנות מההרצאה: אי אפשר להרגיש יתרון ללא קיום כלשהו של חיסרון. עצם הרצון ביתרון מוחלט יוצר חיסרון. כדי לקבל אושר מוחלט, האדם חייב לא לדעת כלל מהו חיסרון. הדרך היחידה להתקרב לאושר מוחלט היא חקירה מתמדת של מושגי היסוד - יתרון, חיסרון ורצון. האדם נדרש להתקדם למצב של חוסר ידיעה מוחלטת ביחס למושגים האלו, כי שם נמצא השחרור האמיתי. איך אפשר להיות מאושר תמיד? מהו יתרון בלי חיסרון? למה תמיד יש ...
יתרונות וחסרונות בכל דבר, לחפש את הטוב שיש בכל דבר, לחפש את הרע שיש בכל דבר, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, אזמרה לאלוהי בעודי, בכל דבר יש יתרון, בכל דבר יש חיסרון, אחדות ההפכים
יתרונות וחסרונות בכל דבר, לחפש את הטוב שיש בכל דבר, לחפש את הרע שיש בכל דבר, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, אזמרה לאלוהי בעודי, בכל דבר יש יתרון, בכל דבר יש חיסרון, אחדות ההפכים
יתרונות וחסרונות בכל דבר, לחפש את הטוב שיש בכל דבר, לחפש את הרע שיש בכל דבר, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, אזמרה לאלוהי בעודי, בכל דבר יש יתרון, בכל דבר יש חיסרון, אחדות ההפכים איך אפשר להבין שכל דבר כולל יתרונות וחסרונות באותה מידה? הרעיון המרכזי שאליעד כהן מסביר הוא שבמציאות, בכל פרט ובכל דבר קיימת תמיד כמות שווה של יתרונות וחסרונות. לפי אליעד, ברמה העקרונית והעמוקה ביותר, אין הבדל מהותי בין הטוב והרע. הוא מדגיש שלא מדובר רק ברמה ... אדם או מצב, מורכבים בדיוק מאותם מרכיבים של יתרונות וחסרונות. הוא מבהיר שהיתרונות והחסרונות הם בעצם שני צדדים של אותו הדבר בדיוק, ולכן הם תמיד נמצאים בכמות שווה ובאיכות זהה. לדוגמה, כאשר אדם מנסה לבדוק את היתרונות והחסרונות של מצב מסוים בחיים, כמו עבודה מסוימת, קשר זוגי או מקום מגורים, הוא אמור לגלות שבסופו של דבר, אם ... מספיק עמוק ויסודי, הוא יגיע למצב שהרשימה של היתרונות ושל החסרונות תהיה שווה בכמות ובאיכות. אליעד מסביר שלפני שאדם מתייחס למשהו כיתרון או חיסרון, הדבר הזה אינו באמת יתרון או חיסרון. הוא הופך לכזה רק כשהאדם מתחיל לפרש ולחשוב עליו בצורה חיובית או שלילית. למשל, אם מישהו חושב שלהיות ... הוא יגלה שיש מצבים שבהם דווקא להיות חולה הוא יתרון - למשל, כשהוא חולה, יש לו יותר זמן למנוחה או לחשבון נפש, ופחות לחץ מהעבודה. כשאדם מבין את היתרון שבלהיות חולה, הוא בעצם מוצא חיסרון מסוים בבריאות, כי עכשיו להיות בריא פירושו פחות מנוחה, ופחות זמן לעצמו. מה ... שבסופו של דבר אין באמת הבדל בין טוב לרע, בין יתרון לחיסרון. הוא אומר שההבדלים שאנחנו רואים הם רק תפיסות יחסיות, והן אינן מוחלטות. אם אדם מצליח לראות כל יתרון כחיסרון ואת כל החסרונות כיתרונות, הוא למעשה מגיע לתפיסה של אחדות - מצב שבו הכל נראה אותו דבר, ואין באמת הבדל בין מצבים טובים ורעים. אליעד ... מקבל סכום כסף גדול, הוא יכול לחשוב מיד שזה יתרון מובהק, אבל ברגע שהוא יבין שיש בכך גם חסרונות - כמו יצירת תלות או פחד לאבד את הכסף - הוא יבין שבעצם זה לא רק יתרון מוחלט. באותו אופן, אם הוא יראה חיסרון ברור, כמו כאב פיזי, הוא יוכל למצוא בו יתרון - למשל, שהוא מחזק אותו או הופך אותו לפחות מפונק. התהליך הוא סימטרי לחלוטין: כפי שאפשר לראות יתרונות בכל חיסרון, כך אפשר למצוא חסרונות בכל יתרון. אליעד מציין שכשאדם מבין לעומק את הנושא הזה, הוא למעשה משתחרר מהתלות הנפשית בטוב וברע, כי הכל הופך להיות שווה בעיניו. כיצד הופכים כל יתרון לחיסרון וכל חיסרון ליתרון? אליעד מסביר איך לבצע בפועל את התהליך של הפיכת היתרונות לחסרונות ולהפך. הוא נותן דוגמה של אדם שהוא חולה ומרגיש שזה רע. הוא מסביר לו שעליו לנסות לחפש מה טוב במצבו. האדם יגיד למשל שהיתרון בלהיות חולה הוא שיש לו זמן פנוי בבית לנוח. אבל אם האדם באמת מבין זאת, המשמעות היא שהוא תפס שיש חיסרון גם ... כשהוא בריא אין לו זמן למנוחה. כך מתברר שכל יתרון שקיים במצב אחד, הוא בדיוק החיסרון שבמצב ההפוך לו. אליעד מדגיש שכדי להגיע למצב האיזון המלא, לא מספיק להבין שיש את אותה כמות יתרונות וחסרונות בכל דבר, אלא גם צריך להבין שכל היתרונות והחסרונות הם בדיוק אותם הדברים עצמם. כלומר, היתרון הוא בעצמו חיסרון, והחיסרון הוא בעצמו יתרון. רק כאשר האדם מגיע להבנה שאין שום דבר שהוא רק טוב או רק רע, אלא הכל הוא תמיד בו זמנית גם טוב וגם רע באותה ... כסף, והוא מוצא מה רע בזה, הוא בעצם מבין את היתרונות שהיו לו כשהיה לו פחות כסף, למשל פחות פחד לאבד או פחות תלות בכסף. בצורה זו, האדם מגיע לאיזון פנימי שבו אין ...
סוד האושר, סוד הטוב והרע, סוד ההנאה, משחק הטוב והרע, אין יתרון בלי חיסרון, תמיד יש יתרון, תמיד יש חיסרון, איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? טוב ורע על פי הקבלה, איך להיות מאושר?
סוד האושר, סוד הטוב והרע, סוד ההנאה, משחק הטוב והרע, אין יתרון בלי חיסרון, תמיד יש יתרון, תמיד יש חיסרון, איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? טוב ורע על פי הקבלה, איך להיות מאושר?
... והרע, סוד ההנאה, משחק הטוב והרע, אין יתרון בלי חיסרון, תמיד יש יתרון, תמיד יש חיסרון, איך להרגיש טוב? איך לא להרגיש רע? טוב ורע על פי הקבלה, איך להיות מאושר? האם הטוב והרע שווים ביחס ביניהם? אליעד מסביר את היחסיות שבין טוב לרע. על מנת ... לכך גם צד שני, שבו אפשר לסבול ללא יתרון מקדים, פשוט כי אלו שני צדדים של אותו מטבע. הוא מציין שבריאת העולם עצמה היא בדיוק המנגנון הזה - יצירת יתרון וחיסרון ללא תנאים מוקדמים. למעשה, אפשר ליהנות ממשהו בלי שבאמת רצית אותו, אך זה דורש מעבר לדרגת תודעה אחרת. למה כדי לרצות להיות חכם צריך להרגיש טיפש? כדי להמחיש את עיקרון ... חייב לחוות חיסרון מסוים כדי להרגיש יתרון. לכן, מבחינה מסוימת טוב שהאדם מפחד ממוות, משום שזה גורם לו ליהנות יותר מההרגשה שהוא חי. אליעד מדגים זאת בכך שאנשים מאושרים מכך שהם חיים, משום שהם מפחדים לאבד את החיים ... חיסרונות בכוונה תחילה, כדי ליהנות מהיתרון שיגיע אחריהם. למשל, אדם יכול להימנע מאוכל כדי להגביר את ההנאה שלו מאכילה מאוחרת יותר. הוא מסביר שבחיי היומיום האדם יכול לשחק במודע עם היחסיות הזאת של טוב ורע כדי להשיג ... בריאת העולם זה - בלי חיסרון נהיה יתרון וחיסרון, אז בגלל שבפנימי זה בלי חיסרון, אז ממילא אני יכול למלא את רצוני מבלי שבאמת רציתי. זה דברים לא הגיונים שקורים באין שכל, אבל אם אפשר להרגיש טוב מבלי שיהיה לך ... גם את ההפך, שאתה יכול להרגיש רע ללא יתרון . אם אתה יכול ליהנות בלי תנאים אז אתה גם יכול לסבול בלי תנאים. אבל האמת היא שאני גם יכול לשלוט בזה ולהחליט מה אני רוצה. אך מי יחליט לי מה להחליט? יש פה עוד שאלות. שאלה: ... תלך לבקש יעוץ ממישהו שלא יודע מה הפיתרון לפני שאמרת לו מה היא הבעיה. שאלה: על איזה בעיה? אני גם צריך כלים כדי לבחון אותו. אליעד: כל בעיה, אם הוא לא יודע, אז המוח שלו לא עובד. לי דרך אגב יש תשובות לכל השאלות, ...
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
אושר, חיסרון תמידי, תמיד יש חיסרון, למה יש סבל? איך נוצר סבל? למה רע לי? איך להיות מאושר? שכל על אנושי, מעל השכל האנושי, מהות הסבל, להשתחרר מהסבל, מודעות עצמית
... לא תמיד נראית כבעיה, אך היא הבסיס לכל תחושת חיסרון. האם יש יתרון בכל חוויית חיסרון? אחת התובנות המרכזיות היא שכשיש חיסרון, יש גם יתרון. כל חוויית חיסרון, כמו אני לא רוצה שולחן, היא גם חוויית אני רוצה משהו אחר. כל הגדרה, אפילו אם היא מלווה בתחושת חיסרון, מכילה גם יתרון: אתה יודע שהשולחן כאן, כלומר, יש משהו. כך, למעשה, כל חוויית חיסרון מכילה גם תחושת יתרון, שכן תמיד יש לנו משהו שמוגדר. מה הפתרון לחוויית החיסרון המתמדת? השלב הראשון הוא הכרה בכך שתמיד יש חיסרון, אך במקביל יש גם יתרון . אם אתה מבין את זה לעומק, אתה גם מבין שכל חוויית חיסרון היא תוצאה של המודעות שלך לנפרדות. אם תוכל להתחבר לתודעה של אין שכל, שהיא חוויה של אחדות, ... והחיסרון הפרדה כגורם לחיסרון מודעות עצמית ותחושת החיסרון יתרון בחיסרון אחדות מול נפרדות תודעת אין שכל כיצד להבין את חוויית החיסרון למה בכלל לשאול על חוויית חיסרון? שאלה: ממה נובעות חוויות החיסרון שלי? האם יש ... לכך שחסרים פה כל שאר הדברים שאינם שולחן?. האם תמיד יש גם יתרון בכל ידיעה? שאלה: דיברת על כך שתמיד יש חיסרון, אבל האם אין גם יתרון בכל ידיעה? תשובה: כן. אם תמיד יש חיסרון, פירושו שגם תמיד יש יתרון. בכל פעם שאתה אומר יש פה כוס, מעבר לזה שאתה מרגיש שחסר פה דבר אחר, אתה גם מרגיש שיש לך משהו מוגדר שאתה יודע או רואה. עצם הידיעה מייצרת תחושה של יש. לכן, אם תמיד יש חיסרון בכל הגדרה, גם תמיד יש יתרון בכל הגדרה. אי אפשר להגדיר משהו בלי שיהיה בו גם חיסרון וגם יתרון. מדוע לדעת פירושו להרגיש חיסרון? שאלה: למה עצם הידיעה פירושה בהכרח חיסרון? תשובה: מפני שכל ידיעה על דבר מסוים כוללת שלילה של דבר אחר, ומכאן תחושת ... או לחלופין, אתה מגיע לקבלה מלאה של עצם קיום החיסרון והיתרון בו - זמנית, בלי להיאבק בהם. האם אפשר להגיע לחוויה של אחדות מוחלטת? שאלה: מה זה בדיוק אומר להיות במצב של אחדות ולא להגדיר דבר? תשובה: זהו מצב שנקרא ... של הפרדה, וכך להרגיש את אותה חוויית חיסרון וגם את חוויית היתרון שקיימת בכל ידיעה. מה המסר הסופי? שאלה: איך לסכם את כל מה שנאמר? תשובה: חוויית החיסרון איננה רק תחושה של רצון למשהו שאין לי כאן ועכשיו (כסף, אהבה, ... ממשהו אחר, ומכאן אני חווה חיסרון. מצד שני, בכל הגדרה יש גם יתרון: אני חווה שיש כאן דבר כלשהו שאני מזהה, וזה מוסיף לי תחושה של יש. לכן, אין מצב שבו אתה לא נהנה בכלל, כי בכל הגדרה יש יתרון, ואין מצב שאתה לא חסר בכלל, כי בכל הגדרה יש חיסרון. ככל שאתה מבין את העניין לעומק, כך יש לך אפשרות לראות שיש גם רובד אחר, המכונה אין שכל או אחדות, ... הפוך זה אותו הדבר. אם תמיד יש חיסרון, זה אומר שגם תמיד יש יתרון. אם כל חוויה היא חיסרון, אז גם כל חוויה היא יתרון. כרגע, אם חסר לך 100 שקל, אתה אומר חסר לי, אם מביאים לך 100 שקל, אתה אומר יש לי. אבל האמת היא שבכל דבר יש יתרון וחיסרון. גם אם יש לך 100 שקל אז חסר לך משהו אחר, אבל גם אם אין לך, אז גם זה שאתה יודע, אין לי, יש בזה יתרון. כל דבר שאתה יודע אותו, יש בו יתרון. אם אתה מבין שבכל דבר שאתה יודע יש חיסרון, כדי לדעת שיש פה שולחן, אתה צריך לדעת שחסר פה משהו, או שחסרים פה דברים חוץ מהשולחן. ואז זה אומר, שאם אתה יודע משהו בעצם יש לך גם יתרון. כלומר, שאין מצב בעולם שאתה לא נהנה ממנו. למשל אדם יגיד, ממה יש לי ליהנות? אם אתה יודע שיש פה שולחן, אז יש משהו שטוב לך. היתרון הוא, שאתה יודע שיש. מה שאני רוצה להגיד, שמי שמודע שתמיד יש חיסרון, הוא גם מודע גם שתמיד יש יתרון. חיסרון הכוונה, שאתה תמיד חווה שחסר, שזה אומר שאתה תמיד חווה שיש. תמיד יש חיסרון, זה בתנאי שאתה תמיד משתמש בשכל המוגדר. אם תשתמש בשכל הלא מוגדר, ... את ההפך. שאלה: לא יכולה להיות לך בעיה, אם אתה לא יודע מה הפיתרון שלה. אליעד: להגיד, אני לא רוצה פה משהו, זה כמו להגיד, אני רוצה פה משהו אחר. אז אם לא היית יכול לדמיין פה משהו אחר, אז לא היית יכול להגיד שאתה לא ... אבל בפנימי, ברמה הכי תחתונה, אין לך מילוט, ההפך שלה זה הפיתרון המוחלט של כל הבעיות. למשל אם יש לך בעיה, אני רעב, אתה הופך את זה לאני שבע. אבל זה שאני חושב שאני שבע, זה לא אומר שאני שבע. אבל אם אתה אומר שרע לך ... שיש מצב שבו אף פעם אין חיסרון, אלא בגלל שאני חושב שתמיד יש יתרון? אני לא רוצה את התמיד יש חיסרון, לא בגלל האין חיסרון, אלא בגלל היש תמיד יתרון. התמיד יש יתרון - זה בתוך השכל. אם אתה מוטרד מכך שתמיד יש גם יתרון וגם חיסרון, ואם אתה לא מוכן לקבל את זה, אז זה מהאין שכל. להגיד שאתה לא רוצה את החיסרון זה בגלל שאתה לא רוצה את היתרון, אבל להגיד שאני לא רוצה את ה
טוב ורע, לקבל את הטוב, לקבל את הרע, לא להקצין, לדייק בעובדות, יתרונות וחסרונות, יתרון יחסי, יתרון מוחלט, חיסרון יחסי, חיסרון מוחלט, פרופורציה נכונה
טוב ורע, לקבל את הטוב, לקבל את הרע, לא להקצין, לדייק בעובדות, יתרונות וחסרונות, יתרון יחסי, יתרון מוחלט, חיסרון יחסי, חיסרון מוחלט, פרופורציה נכונה
... ורע, לקבל את הטוב, לקבל את הרע, לא להקצין, לדייק בעובדות, יתרונות וחסרונות, יתרון יחסי, יתרון מוחלט, חיסרון יחסי, חיסרון מוחלט, פרופורציה נכונה איך להתמודד נכון עם תחושות של טוב ... לעשות משהו שלדעתו טוב ב - 80%, עדיין יש 20% של חסרונות. הוא יכול להחליט שהוא מקבל את זה מפני שהיתרונות גוברים על החסרונות, אבל עליו לזכור שהוא אינו יכול להגיד לאחרים שכל ההחלטה הייתה טובה ... עם התשובה. לפעמים אנשים מפחדים מהאמת ולכן מעדיפים לעוות אותה. כיצד לקבל החלטות נכונות בעזרת יתרונות וחסרונות? כשאדם ניצב בפני החלטה, כמו לקנות חולצה, עליו לעשות טבלת יתרונות וחסרונות, ולהחליט לפי הצד שגובר. אם יש יותר חסרונות, ההחלטה תהיה לא לקנות, ולהפך. אך עליו לזכור שאם הוא מחליט לקנות בגלל שיש יותר יתרונות, הוא לא יכול להתעלם מהחסרונות אלא עליו להכיר בהם ולקבל אותם כחלק מההחלטה. ההחלטה ... מפחד מהאמת, יכול לראות אותה כפי שהיא. איך לקבל את הטוב ואת הרע? איך להתמודד עם דיכאון ומועקה? יתרונות וחסרונות בקבלת החלטות למה אנשים מקצינים דברים? איך לשמור על פרופורציה נכונה? האם ...
בחירת מקצוע, בחירת קריירה, החלטה בלב שלם, קבלת החלטות, להיות שלם עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה?
בחירת מקצוע, בחירת קריירה, החלטה בלב שלם, קבלת החלטות, להיות שלם עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה?
... עם החלטה, יעוד בחיים, מטרה בחיים, יעוץ תעסוקתי, תמיד יש חיסרון, יתרון וחיסרון בכל דבר, תמיד יש יתרון, איך לקבל החלטה? מהם הצעדים שצריך לנקוט כדי לבחור את הקריירה הנכונה? ההרצאה עוסקת בקבלת החלטות קריירה ובחירת מקצוע. אליעד מציע לחשוב על הדרך בה אנחנו מקבלים ... בסופו של דבר, גם אם הצלחנו להשיג את המטרה. מהם החסרונות והיתרונות שבחירות מקצועיות שונות? אליעד מציין שלכל בחירה יש יתרונות אך גם חסרונות. אפילו כשאנחנו בוחרים מסלול מקצועי שנראה אידיאלי, תמיד עשויים להתגלות חסרונות מפתיעים. למשל, אם אדם בוחר בלימודים כלכלה מתוך מטרה להרוויח הרבה ... קריירה? בהמשך לכך, אליעד מציין את הקושי בלקבל החלטות כשיש הרבה יתרונות מצד אחד, אך מצד שני חסרונות שגם אותם יש לקחת בחשבון. הוא מבהיר שמה שמניע אותנו לבחור במקצוע מסוים הוא לא תמיד הרצון האמיתי, אלא הרבה פעמים השפעות חיצוניות או ... חשוב, זה להבין שכאשר בוחרים במקצוע, לא תמיד נוכל להשיג את כל היתרונות המובטחים לנו. האם אפשר להיות שלם עם כל החלטה שנעשית? ההבנה החשובה שצריך לקחת מהמחשבה הזאת היא שלא משנה איזו החלטה נבחר, תמיד יהיו גם יתרונות וגם חסרונות. אליעד מסביר שהמפתח הוא להכיר בכך שזו הדרך לקבל החלטה בצורה שלמה, להבין את היתרונות והחסרונות בצורה ברורה, ולא להתפתות להתעקש על פתרון אחד מתוך תחושת פחד או רצון להגיע למקום מושלם. הוא מציין שבעצם, כל החלטה שמתקבלת היא לגיטימית, כל עוד יש לנו ... מנת להבין אם הבחירה אכן נכונה. זהו שלב בו חשוב להשוות בין כל היתרונות והחסרונות האפשריים ולראות איך כל אלטרנטיבה מתמודדת עם השיקולים האמיתיים ביותר של האדם. האם יש אפשרות לקבל את ההחלטה המושלמת? אליעד מציין שגם כשהאדם מבצע את ... כסף. הוא מדגיש שאין שום בחירה מושלמת, וכל בחירה תביא עמה גם יתרונות וגם חסרונות. בחירת קריירה החלטות בחיים ייעוד בחיים יתרונות חסרונות בבחירה מקצועית הכוונה תעסוקתית האם החלטה היא נכונה? איך להתמודד עם חוסר שלמות בהחלטה? ...
האם רצון זה רע? האם רצון זה טוב? האם רצון הוא חיסרון? חיסרון או יתרון, חיסרון או שלמות, אין הבדל בין חיסרון ליתרון, אין הבדל בין חיסרון לשלמות, בחירה חופשית מלאה, הכל קורה מעצמו
האם רצון זה רע? האם רצון זה טוב? האם רצון הוא חיסרון? חיסרון או יתרון, חיסרון או שלמות, אין הבדל בין חיסרון ליתרון, אין הבדל בין חיסרון לשלמות, בחירה חופשית מלאה, הכל קורה מעצמו
... רצון זה רע? האם רצון זה טוב? האם רצון הוא חיסרון? חיסרון או יתרון , חיסרון או שלמות, אין הבדל בין חיסרון ליתרון, אין הבדל בין חיסרון לשלמות, בחירה חופשית מלאה, הכל קורה מעצמו האם רצון הוא טוב או רע? בשיחה, אליעד כהן מעלה דיון מעמיק בשאלה האם רצון הוא טוב או רע, והאם הרצון עצמו מהווה חיסרון או יתרון. הרעיון המרכזי הוא שהרצון נובע מתחושת חיסרון, שכן ... יש הבדל אמיתי בין חיסרון לשלמות? אליעד כהן טוען שאין הבדל מהותי בין חיסרון לשלמות. מבחינה לוגית פשוטה, חיסרון הוא ההפך משלמות. אולם ברמה העמוקה ביותר, ההבדל בין יתרון לחיסרון הוא אשלייתי. הוא מסביר שכל יתרון הוא סוג של חיסרון, משום שכל יתרון הוא יחסי ולא מוחלט, ולכן אינו יכול לספק שלמות אמיתית. אפילו אם לאדם יהיו כל היתרונות האפשריים בעולם, עדיין תחסר לו תחושת השלמות המוחלטת. לכן, יתרון וחיסרון הם למעשה אותו הדבר - שניהם אינם שלמות מוחלטת. כדי להמחיש זאת, אליעד מציג שאלות רטוריות: מה זה בעצם יש פה משהו או אין פה משהו? האם תחושת החיסרון והיתרון באמת אומרות משהו מהותי, או שהן בסך הכל פרשנות של האדם? הוא טוען שאם האדם יחקור לעומק, יגלה שהתחושות האלה אינן אומרות כלום באופן מוחלט, ואם הן אינן אומרות דבר מוחלט, אין באמת הבדל בין תחושת חיסרון לשלמות או יתרון. מה קורה כאשר מבינים שאין הבדל בין יתרון לחיסרון? לפי אליעד, ברגע שהאדם מבין שאין הבדל אמיתי בין יתרון לחיסרון, בין שלמות לחוסר, החיים ממשיכים כפי שהיו, אך הגישה הפנימית משתנה לגמרי. האדם ממשיך לחוות רצונות, חסרונות, ושאיפות, אך הם כבר אינם נתפסים כסבל או בעיה. האדם יודע שהחיסרון והיתרון אינם בעלי משמעות אמיתית, ולכן אינו סובל בגלל הרצונות ... העמוקה יותר היא שכל פעולה, בחירה או מחשבה - קורית מאליה, ללא בחירה אמיתית. סיכום הנקודות המרכזיות: רצון הוא תחושת חיסרון שמובילה לסבל. אין הבדל מהותי בין חיסרון ליתרון או שלמות. יתרון הוא תמיד יחסי ולכן אינו יכול לספק שלמות אמיתית. כאשר ...
לצאת מהמטריקס, להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, איך נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ברגשות? לשלוט במציאות, להיות רק מאושר, לא לסבול בכלל
לצאת מהמטריקס, להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, איך נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ברגשות? לשלוט במציאות, להיות רק מאושר, לא לסבול בכלל
... מהמטריקס, להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, איך נוצרות מחשבות? איך לשלוט במחשבות? איך לשלוט ... לא לסבול בכלל איך אפשר להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון? כדי להבין איך להרגיש טוב בלי רע, יתרון בלי חיסרון, אליעד כהן מסביר שעלינו תחילה להבין את מקור ... שיש הבדל בין יש לאין, זה יוצר לנו תפיסת יתרון וחיסרון. למשל, כשאדם מרגיש שחסר לו משהו, הוא מגדיר אין ואז ... אם האדם ישלוט בכל וידע הכל מראש, כל תחושת היתרון שלו תיעלם, כי לא יהיה לו שום חיסרון. אליעד משתמש בדוגמה ... באופן מלא, לא יהיה לו שום משחק או שום יתרון, ואז זה יחזיר אותו לנקודת ההתחלה, לאותה מציאות מוגבלת שבה ... דבר חדש להשיג או לרצות. הוא יאבד את תחושת היתרון, את תחושת ההתקדמות וההתפתחות. זה יחזיר אותו לאותה נקודה שבה הוא נמצא כעת - שיש יתרון וחיסרון. האדם בסוף יצטרך ליצור שוב מצב דומה למצב הקיים ... מציע היא שיש מניפולציה עמוקה של תפיסת יתרון וחיסרון. האדם לכוד בהרגשה שהוא צריך יתרון כדי להרגיש טוב, אבל מצד שני, אי אפשר יתרון בלי חיסרון. אם לא יהיה חיסרון, היתרון יאבד משמעות. האדם רוצה מצב שאין בו חיסרון בכלל, אבל כזה מצב ... הבדל בין יש לאין? כל המשחק הזה של חיסרון ויתרון, טוב ורע, נובע רק מההנחה הזו. אם האדם יעז לשאול את השאלה ... יוכל להשתחרר מכל אילוץ, שליטה, חיסרון או יתרון. הוא יחווה מציאות שבה אין שום כפייה או הגבלה, וזו למעשה ... מחפש - תחושת שלמות מוחלטת ללא תלות בחיסרון ויתרון. איך לשלוט במחשבות? האם אפשר להיות מאושר תמיד? לצאת ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זוגיות, אימון לזוגיות, קונפליקט בזוגיות, בעיות בזוגיות, לא מצליחה בזוגיות, הצלחה בזוגיות, להצליח בזוגיות, יתרונות בזוגיות, קשיים בזוגיות, חסרונות בזוגיות, זוגיות מוצלחת
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: יתרון, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: יתרון, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה לא להתאבד? האם אפשר לדעת הכל? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל התנהגותי קוגניטיבי, אימון אישי לדיאטה, מטפל אישי מומלץ בתחום יתרון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 13:40:36 - wesi1