אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה ילד שעובר התעללות ✔הדרכת הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הדרכת הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך לעזור לילד שעבר אונס? איך להתמודד עם פגיעה בילדים? חרם בבית ספר
איך לעזור לילד שעבר טראומה או התעללות?

כאשר ילד או מבוגר עובר חוויה טראומטית כמו חרם, השפלה, תקיפה מינית או כל סוג אחר של פגיעה, יש צורך להבין כיצד להתמודד עם המצב בצורה נכונה. המטרה היא לעזור לנפגע בצורה שתסייע לו להתמודד עם החוויה מבלי להוסיף טראומה נוספת. אליעד כהן מציע גישה רגועה ומחושבת, והדגיש מה לא לעשות בעת הגעת תגובה מההורים או הקרובים אל הנפגע.

מה לא לעשות כאשר מישהו עובר טראומה?

הרבה פעמים התגובה הראשונה של ההורים או הקרובים היא תגובה רגשית, דרמטית ולעיתים היסטרית. הבעיה היא שתגובה כזו עשויה להחמיר את מצבו של הנפגע במקום לעזור לו. כך, למשל:
  • הבעת זעזוע ופאניקה מוגזמת

    - כאשר ילד מספר על פגיעה, תגובה רגשית קיצונית מצד ההורים עשויה לשדר לו שהוא אמור להיות בטראומה, גם אם הוא לא ראה את הדברים ככה.
  • להשליך את הרגשות שלכם על הילד

    - הורה ששומע שילדו עבר חוויה קשה עשוי לדמיין איך היה מרגיש באותו מצב ולגיבוש תגובה שתוסיף לחץ על הילד.
  • לשאול בצורה חודרנית ולחזור על פרטי האירוע

    - חקירות אגרסיביות עלולות להוביל לכך שהנפגע יחווה שוב ושוב את האירוע, דבר שעלול להזיק עוד יותר.
  • לתייג את האירוע כ"טראומטי" מבלי לתת לנפגע אפשרות לפרש אותו אחרת

    - אם ההורה מתייג את האירוע כבלתי נסלח וטראומטי, הילד עשוי לקבע את התחושות הללו ויתקשה להשתחרר מהן.
מה כן לעשות?

כדי להתמודד בצורה מיטבית עם טראומה או פגיעה, יש לנקוט בגישה רגועה ומושכלת. אליעד כהן מציין שחשוב להעניק לנפגע תחושת ביטחון ושליטה במצב. הנה כמה צעדים חיוניים:
  • לנשום ולהירגע

    - לפני כל תגובה, כדאי לקחת נשימות עמוקות ולהירגע. תגובה רגועה מההורה תשפיע באופן חיובי על הילד.
  • להתייחס לנושא כמו לכל בעיה אחרת בחיים

    - חשוב להתמקד בפתרונות ולא להיכנס למצב של "רחמים" על המצב.
  • לשאול ברוגע על המצב ולהקשיב ללא שיפוטיות

    - אפשר לשאול את הילד מה קרה ולהתמקד בהבנת תחושותיו מבלי להכביד עליו בפרטים מיותרים.
  • לא לעודד תחושות של רחמים עצמיים

    - יש להימנע מלהגיב בזעזוע, אלא במקום זאת להנחות את הילד מה כדאי לעשות במצב.
  • לעזור למצוא דרכים מעשיות להתמודדות

    - אם מדובר בחרם חברתי, יש לבדוק איך ניתן לשפר את המצב החברתי של הילד. אם זו השפלה, יש לעזור לו לבנות ביטחון עצמי ולהתמודד עם המצב.
המסקנה: לא ליצור טראומה איפה שלא חייבים

הדבר החשוב ביותר הוא להבין שהרבה מהנזק שנפגע חווה לא נובע רק מהאירוע עצמו, אלא גם מהאופן שבו הקרובים אליו מגיבים. אליעד כהן מסביר כי אם התגובה תהיה פאניקה או היסטריה, היא עלולה להחמיר את המצב. לעומת זאת, אם תגיבו ברוגע ותסייעו לו להרגיש ששום דבר לא גמור ושהם יכולים להתמודד עם המצב, הוא יעבור את החוויה בצורה מחוזקת יותר.
איך לעזור לילד או למבוגר שעבר טראומה, התעללות או חרם?

כאשר ילד או מבוגר עובר חוויה טראומטית כמו חרם, השפלה, תקיפה מינית או כל סוג אחר של פגיעה, חשוב להבין איך נכון להתמודד עם המצב וכיצד אפשר לעזור לו בצורה המועילה ביותר. הרבה הורים, קרובי משפחה או חברים נופלים למלכודת של תגובות לא נכונות, שמחמירות את מצבו של הנפגע במקום לסייע לו. לכן, קודם כל, חשוב לדעת מה לא לעשות, שכן מרבית האנשים נוהגים בצורה ההפוכה ממה שנדרש.

מה לא לעשות כשמישהו עובר טראומה?

כאשר שומעים על פגיעה בילד או באדם קרוב, התגובה הראשונית היא לרוב רגשית, דרמטית ולעיתים היסטרית. הבעיה היא שתגובה כזו מעבירה מסר לנפגע שהוא אמור להיות בהלם, שבור, מצולק לכל החיים - גם אם מלכתחילה הוא לא הרגיש כך. להלן כמה מהטעויות הנפוצות:
  • הבעת זעזוע ופאניקה מוגזמת - כאשר ילד מספר על פגיעה, בין אם מדובר בחרם, השפלה או פגיעה מינית, תגובה רגשית קיצונית מצד ההורים משדרת לו שהוא אמור להיות בטראומה, גם אם הוא עצמו לא ראה את הדברים כך.
  • להשליך את הרגשות שלכם על הילד - הורה ששומע שילדו עבר חוויה קשה מיד משליך על כך את הרגשות האישיים שלו, מדמיין כיצד היה מרגיש באותו מצב, ואז מגיב בצורה שמוסיפה לחץ על הילד.
  • לשאול בצורה חודרנית ולחזור על פרטי האירוע - חקירות אגרסיביות כמו "מי עשה לך את זה? איך זה קרה בדיוק?" עלולות להוביל לכך שהנפגע יחווה שוב ושוב את האירוע, מה שעלול לפגוע בו אף יותר.
  • לתייג את האירוע כ"טראומטי" מבלי לתת לנפגע אפשרות לפרש אותו אחרת - ילדים נולדים בלי תפיסות של טוב ורע, והם לומדים מהחברה כיצד להרגיש לגבי מצבים שונים. אם הורה משדר לילד שמה שקרה הוא דבר בלתי נסלח, טראומטי והרסני, הילד יפנים זאת ויתקשה להשתחרר מזה.
מה כן לעשות?

במקום להיכנס להיסטריה, יש לנקוט בגישה רגועה ומושכלת, המעניקה לנפגע תחושת ביטחון ושליטה במצב.
  • לנשום ולהירגע - קודם כל, לפני שמגיבים, לקחת כמה נשימות עמוקות ולהירגע. אם תגיבו מתוך רוגע, גם הילד יגיב אחרת לסיטואציה.
  • להתייחס לנושא כמו לכל בעיה אחרת בחיים - כמו שילד שנופל על הרצפה צריך עזרה לקום, כך גם במקרה הזה. יש להתמקד בפתרונות ולא ב"רחמים" על המצב.
  • לשאול ברוגע על המצב ולהקשיב ללא שיפוטיות - אפשר לשאול את הילד או המבוגר מה קרה, איך הוא מרגיש, ולהראות לו שאתם כאן בשבילו. אך חשוב לא להגזים בהתעמקות בפרטים שעלולים להעצים את החוויה השלילית.
  • לא לעודד תחושות של רחמים עצמיים - אם ילד אומר "עשו לי חרם", אין צורך להגיב בזעזוע ולומר לו כמה זה נורא. במקום זאת, אפשר לשאול "ומה אתה חושב שכדאי לעשות עכשיו?" ולכוון אותו לפתרון.
  • לעזור למצוא דרכים מעשיות להתמודדות - אם ילד עבר חרם, אפשר לבדוק איך אפשר לשפר את המצב החברתי שלו, אם ילד עבר השפלה, אפשר לעבוד על בניית ביטחון עצמי שיאפשר לו להתמודד טוב יותר בעתיד.
המסקנה: לא ליצור טראומה איפה שלא חייבים

הדבר החשוב ביותר הוא להבין שהרבה מהנזק שנפגע חווה לא נובע רק מהאירוע עצמו, אלא גם מהאופן שבו החברה הקרובה שלו מגיבה אליו. אם תגובתכם תתבסס על לחץ ופאניקה, זה רק יעצים את הקושי של הנפגע. לעומת זאת, אם תשמרו על קור רוח, תראו לו שאפשר להתמודד עם הדברים ותסייעו לו למצוא פתרונות - הוא יוכל לעבור את החוויה בצורה מחוזקת יותר, מבלי לשאת עליה צלקות לכל החיים.
איך לא ליצור טראומה לילד שלך? איך לעזור לילד שלך? פגעו בילד שלי, עשו חרם על הילד שלי, השפילו את הילד שלי, התעללו בילד שלי, טעויות בחינוך ילדים, איך נוצרת טראומה לילדים? אונס ילדים, אנסו את הילד שלי, אנסו את הילדה שלי, הילד שלי עבר אונס, הילדה שלי עברה אונס, הילד שלי עבר השפלה, הילדה שלי עברה השפלה, הילד שלי עבר התעללות מינית, הילדה שלי עברה התעללות מינית, חרם בכיתה, נידוי חברתי
פעילויות מיניות חשיבה מוקצנת רוגע איך להיות בטוח בעצמך נזק להעלות ביטחון עצמי להיות בטוח בעצמי עתיד טוב יותר סיטואציות איך להתמודד עם פגיעה בילדים אונס איך לא ליצור טראומה אצל ילדים איך להתמודד איך להתמודד עם איך להתמודד עם פגיעה בילדים איך לעזור איך לעזור ל איך לעזור לילד איך לעזור לילד שעבר אונס איך לעזור לילד שעבר נידוי איך לעזור לילד שעובר השפלה איך לעזור לילד שעובר התעללות איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת טראומה איך נוצרת טראומה אצל ילדים אצל ילדים בית ספר הדרכה להורים הדרכת הדרכת הורים הורה הורות הורים השפלה התמודדות התמודדות עם התעללות חינוך ילדים חרם חרם בבית ספר טראומה טראומות ילד ילד שעבר אונס ילד שעבר נידוי ילד שעובר השפלה ילד שעובר התעללות ילדה ילדים יעוץ הורי יעוץ הורים יעוץ להורים כיצד להתמודד עם כיצד לעזור לילדים כיצד נוצרות לא ליצור טראומה אצל ילדים להתמודד להתמודד עם להתמודד עם פגיעה בילדים לחנך ילדים ליצור ליצור טראומה ליצור טראומה אצל ילדים לעזור לעזור לילד לעזור לילד שעבר אונס לעזור לילד שעבר נידוי לעזור לילד שעובר השפלה לעזור לילד שעובר התעללות נוצר נוצרת טראומה נוצרת טראומה אצל ילדים נידוי פגיעה
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי?
... טראומה - איך להתמודד עם זיכרון טראומטי? איך להתמודד עם זיכרונות טראומטיים מהעבר? כאשר אדם חווה אירוע טראומטי בעבר, כל פעם שהזיכרון עולה מחדש הוא חווה את אותה טראומה שוב. בזרגון המקצועי, המצב הזה מכונה פוסט טראומה, מצב שבו הזיכרונות השליליים ממשיכים להציף את האדם ולהפריע לחייו. לפי אליעד כהן, רוב השיטות והטיפולים שמציעים כיום אינן יעילות באופן מלא, כי הן לא מתייחסות לשורש האמיתי של הטראומה. האדם יכול לשכוח את האירוע לפרקי זמן קצרים או ארוכים, אך תמיד קיימת אפשרות שהאירוע יעלה מחדש בעקבות טריגר כלשהו, והטראומה תורגש שוב במלואה. מדוע הטיפולים בפוסט טראומה אינם יעילים באמת? לפי אליעד כהן, טיפולים רבים מתמקדים בהתמודדות ... עם האירוע, אך אינם מסירים את הזיכרון באופן מוחלט. הזיכרון תמיד נשאר חבוי ברקע, וכאשר מתרחש אירוע דומה, הזיכרון הטראומטי צף ועולה. התוצאה היא שהטיפולים אינם משיגים ריפוי מוחלט. לדוגמה, אדם יכול לעבור טיפול פסיכולוגי ממושך ולחוש הקלה זמנית, אך אם בעתיד הוא יחווה סיטואציה דומה לאותה טראומה, הוא יחווה שוב תחושות קשות. מהי הדרך האמיתית לרפא זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד כהן מסביר כי הדרך האמיתית היחידה לרפא טראומה לחלוטין היא להגיע למצב נפשי שנקרא השתוות מוחלטת. הכוונה היא שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת רוצה, באופן מוחלט ושלם, את מה שקרה לו. אין הכוונה שהאדם ירצה לחוות שוב אירוע טראומטי באופן מכוון, אלא שבמצב התודעתי האידאלי, האדם מרגיש שאין לו כל ... מצב זה מתואר כמצב תודעתי שבו האדם לא קיים כרצון נפרד מהמציאות. כאשר אדם נמצא במצב של השתוות מוחלטת, גם האירוע שנחשב טראומטי בעבר נחווה על ידו כחוויה טובה, כיוון שאין אצלו הבדל בין טוב לרע. איך מגיעים למצב של השתוות מוחלטת מול הטראומה? אליעד כהן מפרט שהדרך להגיע להשתוות מוחלטת היא באמצעות חקירה עצמית ... כאשר האדם מגיע להבנת הסיבה הראשונה, הוא מבין באופן מלא מדוע האירוע קרה. הבנה זו משנה את כל התפיסה שלו לגבי הטראומה. האדם רואה שכל רגע במציאות הוא חדש לחלוטין, וכל רגע אינו מחויב להיות דומה לרגע הקודם. האדם מבין שהטראומה היא רק זיכרון, אך הזיכרון עצמו הוא תוצר של הסיבה הראשונה, והמציאות ... להבנת הסיבה הראשונה, הוא חווה את כל המציאות בצורה חדשה לחלוטין. הוא מבין באופן מלא מדוע כל דבר קרה לו, כולל האירוע הטראומטי. הטראומה מאבדת את ההשפעה שלה, כי האדם כבר אינו נמצא בהתנגדות מול המציאות. הוא חווה את כל האירועים, כולל אלו שבעבר תפס כטראומטיים, באופן טבעי ושלם. הוא לא מרגיש עוד פחד או חרדה מפני זיכרונות ... שהוא מבין ומקבל באופן מוחלט את הסיבה העמוקה ביותר של כל דבר במציאות. סיכום כללי - איך להגיע לשקט נפשי אמיתי אחרי טראומה? אליעד כהן מציע שהדרך היחידה לרפא טראומה באמת היא להבין את השורש האמיתי והעמוק ביותר של כל אירוע שקורה בעולם. כשהאדם מגלה את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הוא מקבל את המציאות כפי שהיא ללא שום התנגדות, וכך זיכרונות טראומטיים אינם יכולים לפגוע בו יותר. הוא חווה את כל הזיכרונות כאירועים שלמים, נטולי טוב ורע, מתוך חוויה של אחדות ושלמות מלאה. איך להתמודד עם פוסט טראומה? איך להגיע להשתוות מוחלטת? מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות? איך להיפטר מזיכרונות רעים? איך להגיע לאחדות עם המציאות? פוסט טראומה - איך להתמודד עם זיכרון
פוסט טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה?
פוסט טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה?
... טראומה - למה כולם סובלים מפוסט טראומה? מהי בעיית פוסט טראומה ומדוע כולם סובלים ממנה? בעיית פוסט טראומה היא אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם, ולמרות שלרוב מייחסים אותה לאירועים קיצוניים כמו מלחמה, תאונות או פגיעה פיזית, אליעד כהן מסביר שכל אדם בעצם סובל מפוסט טראומה במידה מסוימת. המונח פוסט טראומה מתייחס למצב שבו האדם חווה אירוע רע או טראומטי, והזיכרון של אותו אירוע ממשיך ללוות אותו ולהשפיע על איכות חייו, גם הרבה אחרי שהאירוע הסתיים. מדוע כל אירוע שלילי הוא למעשה פוסט טראומה? אליעד מסביר שכל אירוע רע, אפילו הכי קטן או חסר משמעות לכאורה, הופך להיות פוסט טראומטי משום שהוא משאיר זיכרון שלילי מתמשך. הוא נותן דוגמה של אדם שיצא לחופשה ובמהלכה ... החל מהדבר הכי קטן כמו עיכוב קטן בתוכניות, ועד לאירועים משמעותיים וכואבים באמת. בכל פעם שהמציאות אינה תואמת לרצון של האדם, נוצרת טראומה קטנה, שהזיכרון שלה ילווה את האדם לכל החיים. לטענתו, מספיק שאירוע יהיה קצת פחות טוב ממה שהאדם רצה כדי שהאירוע ייחשב כשלילי, ולכן כל בני האדם סובלים מפוסט טראומה בדרגות שונות. מדוע שיטות רוחניות וחשיבה חיובית אינן פותרות פוסט טראומה? אליעד מסביר ששיטות נפוצות להתמודדות עם בעיות נפשיות ורגשיות, כמו חשיבה חיובית, לחיות את הרגע, או האמונה שהכל לטובה, אינן מסוגלות באמת לפתור בעיית פוסט טראומה. הוא מדגים זאת בכך שאפילו אם אדם ינסה לחיות את הרגע, הוא לעולם לא יצליח למחוק את ... לכן, אין אפשרות למחוק זיכרון שלילי באופן מוחלט באמצעות התמקדות בהווה בלבד. גם הגישה שהכל לטובה לא באמת פותרת את בעיית הטראומה . אליעד מסביר שאפילו אם אירוע שלילי בסופו של דבר הוביל לדבר חיובי, הזיכרון של ... הרעה באותו הרגע לא נמחק, ולכן לא ניתן להיות שמח באמת על האירוע הרע שהתרחש בעבר. מהי הדרך היחידה להתמודד באופן אמיתי עם פוסט טראומה? אליעד כהן מציג דרך אחת ויחידה שלדבריו מסוגלת להתמודד באמת ובאופן מוחלט עם טראומה ועם זיכרונות שליליים: השתוות. השתוות פירושה להגיע לתודעה של אחדות, מצב שבו האדם ... כזה האדם אינו מבדיל בין טוב לרע, כי שניהם נתפסים אצלו כשווים לחלוטין. במצב של השתוות, האדם כבר אינו צריך לשכוח את האירוע הטראומטי או להדחיק אותו, כי הזיכרון עצמו נתפס כדבר טוב. לפי אליעד, אדם יודע שהגיע להשתוות ... חיובי ומכיל באופן מוחלט. כך, לדבריו, ניתן להגיע למצב שבו האדם חי בעולם שבו הכל טוב תמיד - לא רק בהווה, אלא גם בעבר ובעתיד. איך להתמודד עם פוסט טראומה? מה זה השתוות בתפיסה רוחנית? איך למחוק זיכרונות רעים? האם חשיבה חיובית באמת עוזרת? איך להגיע לאחדות עם המציאות? הפעם נדבר על אחת הבעיות הנפוצות ביותר בעולם והיא בעיית פוסט טראומה ומה זה אומר, לאדם קורה דבר רע, יש לו טראומה, והפוסט טראומה, זה הזיכרון של הטראומה. ופוסט טראומה זו בעיה רפואית ידועה, אבל אם נשים לב, כל אדם בעולם סובל מפוסט טראומה כי אם קרה לו משהו רע, ולא משנה מה, הזיכרון יישאר תמיד, וזו הפוסט טראומה. לדוגמה: אדם יצא לחופשה, איבד משהו, איבד ארנק, שכח מזוודה, כל זה, גם אם הוא ינסה לשכוח את זה, הוא כן יזכור את זה, וזה ישבש לו את כל החופשה, ואי אפשר להשוות חופשה שלא השתבש בה משהו, לעומת חופשה שקרה משהו טראומטי אפילו הקטן ביותר, שהאדם יזכור. וכל אדם קרה לו לפחות משהו אחד נגד רצונך, פחות טוב ממה שרצית, וזה משבש לאדם את ההנאה בחיים, וזה משבש את מהלך החיים. ומה הוא אותו הדבר שיאפשר להתמודד עם כל טראומה, והאתגר לפוסט טראומה, הוא רק אחד מהדברים שלשום שיטה בעולם אין פתרון. חשיבה חיובית לא תעזור, לחיות את ...
היפה והחנון המהפך, פוסט טראומה, איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים
היפה והחנון המהפך, פוסט טראומה, איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים
... והחנון המהפך, פוסט טראומה , איבוד שליטה, פחד להשתגע, שיגעון, תפילה נזק, ייסורי מצפון, הרצון של אלוהים איך מתמודדים עם בעיית ... האמיתית של החיים עבורו. לדבריו, ברגע שהאדם יעשה את החקירה הפנימית הזו, הוא ימצא את המשמעות הפנימית שתוביל אותו לתחושת סיפוק ועניין מתמשך, וכך יתמודד עם כל סוג של שעמום או חוסר עניין בחיים. איך להתמודד עם שעמום? איך למצוא משמעות בחיים? למה אנשים משתעממים? איך להפוך פעולות משעממות למעניינות? מה הקשר ...
טוב אמיתי ונצחי / פוסט טראומה / להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות
... אמיתי ונצחי פוסט טראומה להחזיר את הגלגל לאחור - להגיע לשלמות ואחר כך לאבד אותה - האם זה אפשרי? טיפול בטראומות ובו יתבאר העניין של טוב אמיתי. והאמת היא נצחית. ומה שאינו נצחי, הוא אינו ... אותו לאדם, אז הוא מתקן אצל האדם את כל תחושות הפוסט טראומה שלו, דהיינו, התחושות הרעות שיש לאדם אחרי שהוא מרגיש רע. כי שום שיטה ודרך ... מחדש את ההיסטוריה הרגשית של האדם. והאדם תמיד נשאר עם טראומה רגשית. מלבד השכל של האחדות, שכאשר האדם זוכה אליו, אז הוא חווה את כל המציאות ...
פוסט טראומה - בחזרה לעתיד - האם תהיה מוכן לחזור לעבר? טראומה - מהו טיפול אמיתי בטראומה? מהי מחיקה אמיתית של טראומה?
... טראומה - בחזרה לעתיד - האם תהיה מוכן לחזור לעבר? טראומה - מהו טיפול אמיתי בטראומה? מהי מחיקה אמיתית של טראומה? כי יש כאלו, שנדמה להם שהם יצאו מהפוסט טראומה שלהם. דהיינו, שהם השלימו עם העבר שלהם בצורה מושלמת, ושהלב שלהם שקט ונקי לגמרי, לגבי כל מה שקרה להם בעבר. ועל האדם להתבונן אל תוכו ולשאול את עצמו, ... היא שלא, אז זה אומר, שהאדם עדיין לא באמת חושב שהעבר שלו הוא באמת טוב מושלם. ובמילים אחרות, האם טיפלת ברגש הרע שיש לך מהטראומה שלך, ואתה ככ שלם עם מה שקרה, עד שגם אם היית כל יכול, שיכולת לתכנן עולם חדש לגמרי כרצונך החופשי, ללא שום הגבלה כלשהי, האם עדיין היית בוחר בבחירה ... עם העבר שלו, עד כדי כך, שהוא מוכן לחזור אליו ולהישאר בו, כפי מה שהוא היה בעבר, בלי שום שינוי, הרי שעדיין יש לאדם פוסט טראומה. והחכם האמיתי, מצד אחד, כל הצורות טובות לו באותה המידה ממש. ואעפכ, הוא רוצה צורה אחת, יותר מאשר צורה אחרת. כי מהאחדות, מתהווה הנפרדות. והיא עדיין ...
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
הפרעת דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות
... דחק פוסט טראומטית, תסמונת פוסט טראומטית, פוסט טראומה, חרדת נטישה, פחד מבגידה, פחד מנטישה, טראומות מהי פוסט טראומה וכיצד היא משפיעה על הפחד מהעתיד? פוסט טראומה היא מצב שבו אדם חווה אירוע קשה בעבר, וכעת הוא ממשיך להרגיש פחד וחרדה גם אחרי שהאירוע כבר הסתיים. לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב יכול לפחד מכלבים ... הפתרון הוא לקבל את האפשרות שיקרו דברים רעים, ובכך לשחרר את עצמך מהפחד המתמשך. מדוע קשה ליישם את הפתרון לפחד מטראומה חוזרת? אדם שחווה אירוע טראומטי בעבר מתקשה מאוד להתמודד עם פחדים עתידיים, כי האירוע הטראומטי נצרב בזיכרונו כמשהו בלתי נסבל. לדוגמה, אדם שהרגיש חוסר אונים באירוע מאיים, יתקשה מאוד לקבל את הרעיון שיחווה תחושת חוסר אונים כזו שוב. אליעד נותן דוגמה של אדם שהוריו נטשו אותו בילדותו. כתוצאה מכך הוא מפחד להינטש שוב ואינו נותן אמון באנשים. אליעד מסביר שהאירוע שבו הוריו נטשו אותו הוא רק הטריגר, אבל עצם החשש מנטישה קיים גם ללא אירוע ספציפי, כי תמיד יש אפשרות להינטש בעתיד. איך אפשר לשלב בין הפחד לבין הרצון ... רוצה להימנע מדברים רעים). שילוב זה מאפשר חיים ללא פחד ועם זאת עם רצון לשפר ולשנות את המציאות. האם ניתן למנוע טראומה נוספת או להשכיח את הטראומה הקיימת? אליעד טוען שלא ניתן למנוע לחלוטין טראומה נוספת, כי תמיד קיימת אפשרות שמשהו רע יקרה. כמו כן, אין צורך לנסות להשכיח את הטראומה, כי הניסיון לשכוח רק יוצר מתח נוסף. לדעת אליעד, אם משהו רע קרה לך, זה לא משנה אם תזכור אותו או לא. הדרך להתמודד היא לקבל שגם אם יקרה משהו דומה ... רעב זה יכול להיות קשה, אבל עם הזמן הוא מתרגל ומבין שזה חלק טבעי מהחיים. אותו דבר תקף לכל תחושה קשה או אירוע טראומטי. מדוע כל חיסרון הוא סוג של טראומה? אליעד מסביר שבמהותו, כל חיסרון וכל אי שביעות רצון הוא סוג של טראומה, ההבדל הוא רק בעוצמת החוויה. לדוגמה, אם אדם מצפה שהכיסא שעליו הוא יושב יהיה נוח, ומגלה שהכיסא פחות נוח ממה שציפה, הוא מתאכזב. אכזבה זו היא טראומה קטנה מאוד, אבל אותו עיקרון חל על טראומות גדולות יותר כמו פחד מנטישה או חרדת בגידה. מהי חרדה קיומית והאם כולם חווים אותה? חרדה קיומית היא תחושה כללית של פחד מכך שכל דבר עלול להתרחש בכל ... עמוקה, יכול להבין שאפילו אם יינטשו אותו, זה לא בהכרח דבר רע, אלא רק עוד מצב בחיים שניתן להתמודד איתו. לסיכום, איך להתמודד עם פוסט טראומה וחרדות באופן אפקטיבי? הדרך שאליעד כהן מציע היא לקבל את העובדה שדברים רעים יכולים לקרות, ולחקור כל פחד לעומק. החקירה הזו מובילה לשחרור מפחדים ומתחים, ומאפשרת לאדם לחיות בחופשיות גדולה יותר מול חוסר הוודאות של החיים. התמודדות עם חרדות טראומה וזיכרונות כואבים איך לקבל את המציאות איך להשתחרר מפחדים פסיכולוגיה ופילוסופיה של חרדה פוסט טראומה והתמודדות עם פחדים עתידיים פוסט טראומה משמעותה שאדם חווה בעבר אירוע טראומטי, וההשפעה שלו נמשכת גם בהווה. לדוגמה, אם אדם ננשך בעבר על ידי כלב, כעת הוא מפחד מכלבים. הוא חושש שהדבר יקרה שוב, ומעלה את השאלה: איך ניתן ... הדבר הראשון שחשוב להכיר הוא שהמציאות היא לא ודאית, ואכן קיימת אפשרות שיקרו דברים רעים. גם אם לא היה לך אירוע טראומטי בעבר, עדיין יכולה לקרות לך טראומה בעתיד. זו האמת ואין דרך לעקוף אותה. הדרך להתמודד עם פחדים עתידיים היא להבין ולהפנים שגם אם יקרו דברים רעים - זה בסדר. אם אדם מקבל את העובדה ... להשתחרר מהפחד שדבר דומה יקרה שוב. המציאות הייתה קיימת גם קודם כדי להבין את הפחד, אפשר לקחת דוגמה של מישהו שהוריו נטשו אותו. בשל הנטישה, הוא נמצא בטראומה מתמשכת וחושש להינטש שוב. אבל גם אם
בחירה חופשית, מי לא צריך בחירה חופשית, מי רוצה בחירה חופשית, התמודדות עם טראומה, אפאטיות, דרך קיצור
בחירה חופשית, מי לא צריך בחירה חופשית, מי רוצה בחירה חופשית, התמודדות עם טראומה, אפאטיות, דרך קיצור
... חופשית, מי לא צריך בחירה חופשית, מי רוצה בחירה חופשית, התמודדות עם טראומה, אפאטיות, דרך קיצור למה אנשים רוצים בחירה חופשית? הסיבה העיקרית שבני אדם מחפשים תשובה לשאלה האם יש להם בחירה חופשית היא הרצון ... מתעסק בשאלה אם יש לו או אין לו בחירה, כי הוא כבר נמצא במצב הרצוי והטוב ביותר. איך להתמודד נכון עם טראומה או מצוקה קשה? אליעד מסביר בהרחבה כיצד להתמודד עם טראומות או מצבים של מצוקה עמוקה. הוא מציע שהאדם יתמודד עם המצוקה על ידי חוויה מחדש של הרגש הקשה, אך הפעם מתוך מודעות ... פחד או חרדה. הוא פשוט חי את המציאות כמו שהיא, מבלי להתעסק בשאלת הבחירה. האם יש לי בחירה חופשית? איך להתמודד עם טראומה? מה ההבדל בין אפתיות להבנה פנימית? האם המציאות מושלמת כפי שהיא? איך להשתחרר מחרדה? ...
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
... להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד האם באמת אפשר להירפא לחלוטין מפוסט טראומה? אליעד מסביר כי אנשים רבים בטוחים שהם התגברו לחלוטין על הפוסט טראומה שלהם בעקבות טיפולים פסיכולוגיים שונים, כמו דמיון מודרך או תהליכי ניקוי ושחרור רגשי. הם אומרים שהלב שלהם נקי ושלם עם האירועים שעברו, אך הוא מדגיש שזהו שקר עצמי עמוק. לפי אליעד, הדרך היחידה לוודא שאכן התגברת על פוסט טראומה, היא לשאול את עצמך: האם אתה מוכן, מרצון ובבחירה חופשית מלאה, לחזור שוב למצב הטראומטי שחווית, ולהישאר בו לנצח נצחים בדיוק כפי שהיה אז, ללא כל ידע או הבנה חדשה שיש לך היום? אם אינך מוכן לכך, סימן שעדיין לא השתחררת באמת מהטראומה. מהי בעצם טראומה לפי אליעד? אליעד טוען שכל אדם בעולם סובל מפוסט טראומה כלשהי, אפילו מדברים קטנים. למשל, אדם שהיה רעב בעבר, מבחינתו הרעב זו טראומה. אנשים עצבניים כי הם צריכים לאכול, לנשום או לבצע פעולות יומיומיות - כל אלו טראומות. כאשר יש צורך מסוים בחיים, זה מצביע על טראומה כלשהי שהאדם עבר או חושש לעבור שוב. במילים אחרות, עצם התלות במשהו חיצוני כמו מזון או נשימה, גורמת לאדם לסבול מהעבר ומהאפשרות שזה יחזור שוב. מה ההבדל בין דמיון לניקוי אמיתי של הלב? כאשר אנשים סובלים מפוסט טראומה, הם משתמשים בדמיונות שונים וטריקים פסיכולוגיים כדי להרגיע את עצמם לגבי האירועים ... כאשר האדם מגיע להבנה פנימית מוחלטת שהעבר היה מושלם כפי שהוא, כל כך מושלם שהוא מוכן ואף רוצה שיחזור על עצמו בדיוק אותו דבר. כל עוד האדם אינו מוכן לכך באמת, הפוסט טראומה עדיין קיימת בתוכו והוא לא התגבר עליה. מהו תהליך הזיכוך בדרך לאחדות מוחלטת? אליעד מתאר שבדרך לאחדות אמיתית ומוחלטת, האדם חייב לעבור תהליך של זיכוך שבו הוא חווה מחדש, בדרך כלל בחלומות, את כל האירועים הטראומטיים שעבר בחייו. התהליך מתרחש כך שהאדם מתמודד שוב עם אותן סיטואציות, אך הפעם הוא חווה אותן בצורה חדשה. כל הפחדים, החרדות והטראומות מהעבר יעלו בחלומות, והאדם חייב להתמודד איתן עד שהן לא מטרידות אותו יותר. כאשר אדם מגיע למצב שהחלומות האלו כבר לא מפחידים אותו, והוא חווה את הטראומות כדבר טוב, רק אז הוא באמת משוחרר מהעבר. איך אפשר לראות טראומה כדבר טוב? אליעד מסביר באמצעות דוגמה חזקה של אישה שנאנסה. לדבריו, עד שאותה אישה לא תחווה את האונס כדבר טוב, היא לא תהיה משוחררת באמת מהטראומה. יש שני סוגי חוויית טוב: סוג אחד הוא חוויה של טוב שנמצאת מעבר לטוב ולרע, במצב של אחדות מוחלטת שבו האדם לא מבדיל יותר בין יש לאין. הסוג השני הוא חוויה שבה האדם מבין ומרגיש שהוא עצמו, כאלוהים, בחר את האירוע הטראומטי הזה מתוך בחירה חופשית מלאה, ושהוא רוצה אותו באמת ומבין לחלוטין מדוע זה טוב עבורו. רק כאשר האדם מגיע לאחת משתי החוויות הללו, הטראומה נעלמת באמת. מהי הדרך הפרקטית להתמודדות עם טראומות? אליעד נותן שתי דרכים מעשיות להתמודדות אמיתית עם טראומות: לשאול את השאלה: למה זה קרה לי? ולענות בכנות על השאלה הזאת שוב ושוב, עד שהאדם ... לא רוצה שזה יקרה שוב? ולחקור לעומק את כל הסיבות שבגללן האדם מתנגד שהאירוע יחזור, עד שיגיע לשורש הפנימי ביותר של ההתנגדות הזו. מה זה אומר אם האדם עדיין מפחד שהטראומה תחזור? אם אדם אומר שלבו נקי אבל עדיין פוחד שהטראומה תחזור או אפילו נמנע ממצבים שעלולים לעורר אותה שוב, הוא עדיין נמצא בפוסט טראומה. אליעד משתמש בדוגמה של אדם שננשך על ידי כלב: אם הוא עדיין מפחד שהכלב ינשוך אותו שוב, או נמנע מלגשת לכלב, סימן שהוא לא נקי. רק כשהאדם יהיה מוכן באמת ובתמים שהכלב ינשוך אותו שוב ויהיה מוכן להישאר במצב הזה לנצח, אז הוא באמת התגבר על הטראומה. איך אפשר לחיות בשני המצבים בו זמנית? אליעד מסביר שכשאדם מגיע לאחדות מוחלטת, הוא ...
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
הרגלים, טראומה, לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות
... טראומה , לשנות הרגלים, הרגל מחשבתי, לא להאמין בעצמך, התמודדות עם טראומה, אמונות רעות, אמונות טובות מה זה הרגל וכיצד נוצרים הרגלים? הרגל הוא פעולה שאנחנו עושים באופן אוטומטי, ללא מחשבה מודעת. אליעד מסביר שהרגל מתחיל תמיד במחשבה כלשהי, גם אם זו מחשבה של שבריר שנייה. ... של בחירה מודעת, אלא מופעל אוטומטית מתוך אמונה מושרשת. כיצד טראומות משפיעות על יצירת הרגלים? טראומה היא אירוע שלילי שחווינו, שבעקבותיו אנחנו מפתחים הרגלים אוטומטיים מתוך פחד. לדוגמה, אדם שחווה טראומה מכלב גדול ומסוכן עשוי לפתח פחד אוטומטי מכל הכלבים, ללא הבחנה בין כלב קטן לגדול. גם אם האדם יודע בשכל שאין סכנה ממשית, הרגש ממשיך לפעול על סמך ... הרגלים רגשיים שמנהלים את התגובות שלנו גם שנים לאחר האירוע הטראומטי. למה קשה לשנות הרגלים שנוצרו בעקבות טראומה? לפי אליעד, הקושי לשנות הרגלים בעקבות טראומה נובע מכך שיש בתוכנו אמונה מודחקת חזקה מאוד, שלא נבדקה לעומק אלא התקבלה כמובן מאליו. האמונה הזו מתבטאת בתגובה אוטומטית שאנחנו מרגישים ואיננו ... להשתחרר ממנה. לדוגמה, אם מישהו צעק עלינו פעם אחת וזו היתה טראומה, אנו עלולים לפתח הרגל אוטומטי של פחד או הימנעות מכל סיטואציה שמזכירה לנו את אותה הטראומה. גם אם הסיטואציה בהווה אינה באמת מאיימת, אנחנו מגיבים מתוך הרגל שנובע מהאמונה הישנה והלא בדוקה שלנו. איך להשתחרר מהרגלים וטראומות באופן מעשי? כדי להשתחרר מהרגל או טראומה, אליעד מסביר שצריך להפסיק להאמין בכל דבר. הוא מציע שלא להאמין שאנחנו יכולים להתמודד וגם לא להאמין שאנחנו לא יכולים להתמודד. במקום זאת, בכל פעם שעולה מחשבה שקשורה לטראומה, יש לעצור ולשאול שאלה אחת: מה האמת? במקום להגיב אוטומטית מתוך אמונה ישנה, יש לבדוק באופן מעשי מה נכון כרגע במציאות. לדוגמה, אם עולה פחד בעקבות טראומה קודמת, לא להגיד לעצמנו אני מאמין שאצליח להתמודד, כי זה יגרור מחשבות הפוכות (אני לא יכול להתמודד). במקום זאת, צריך לבדוק: האם באמת יש פה סכנה או ... לבדוק כל מחשבה מול המציאות. כיצד מתמודדים עם מצבים של לחץ וטראומה בזמן אמת? הדרך המעשית שאליעד מציע להתמודדות עם מצבי לחץ וטראומה היא לא לברוח ולא להתגונן. ברגע שעולה המחשבה המפחידה, לעצור במקום, לא לנסות להאמין שיהיה טוב, וגם לא להאמין שיהיה רע. פשוט להסתכל באופן ישיר על ... חופשית ואמיתית, ללא אוטומטיות שנובעת מהעבר. איך לשנות הרגלים? איך להתמודד עם טראומה? מה זה הרגל מחשבתי? למה לא להאמין בעצמך? כיצד להשתחרר מאמונות שליליות? איך אמונות משפיעות על התנהגות? מה ההבדל בין שכל לאמונה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכת הורים, איך לעזור לילד שעובר התעללות? איך לעזור לילד שעבר נידוי? איך לעזור לילד שעובר השפלה? איך לא ליצור טראומה אצל ילדים? איך נוצרת טראומה אצל ילדים? איך לעזור לילד שעבר אונס? איך להתמודד עם פגיעה בילדים? חרם בבית ספר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: ילד שעובר התעללות, איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: ילד שעובר התעללות, איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם גירושין? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קריירה, ספרים על אימון אישי, יועץ טיפולי בנושאי ילד שעובר התעללות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 27_05_2025 השעה 21:44:32 - wesi1