אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומה נפשית ✔טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
מהי טראומה ואיך היא נוצרת?

טראומה היא חוויה שלילית ועמוקה שהאדם חווה, ומשפיעה עליו לאורך זמן, מעבר לסיום האירוע עצמו. מדובר באירועים כמו תאונות דרכים, פגיעות פיזיות או נפשיות, בגידות, נטישות, או כל חוויה קשה ומאיימת. אירועים אלו לא נשארים רק בזיכרון כזיכרונות, אלא יש להם השפעות משמעותיות על תחושותיו והתנהגותו של האדם בהווה ובעתיד.

כיצד טראומה משפיעה על ההווה והעתיד?

אדם שעבר חוויות טראומטיות בעבר עלול להימנע מצעדים מסוימים בהווה כדי לא להיתקל שוב במצבים הדומים לאירועים שהתרחשו. לדוגמה, אדם שעבר חרם בבית הספר עלול לפתח פחד ממפגשים חברתיים בהווה, מה שימנע ממנו לפתח קשרים חדשים בעתיד. אם הוא יימנע ממצבים חברתיים, הוא עלול גם להחמיץ הזדמנויות של עבודה או חברות בעתיד.

דוגמה נוספת היא אישה שנפגעה מינית. טראומה זו עשויה לגרום לה להימנע מקשרים רומנטיים בעתיד, ולכן היא עלולה להישאר לבד, גם אם זה לא בהכרח רע עבורה. טראומה כזו משפיעה על הדרך בה האדם מקבל החלטות בהווה, וההימנעויות הללו עשויות להוביל לבעיות בעתיד.

כיצד טראומה משפיעה על מנגנוני קבלת ההחלטות?

המוח האנושי תמיד מנסה להימנע מתחושות רעות ולשמור על תחושת רווחה. אם אדם חווה חוויה טראומטית שגרמה לו סבל, הוא יימנע מאלו שמזכירים לו את החוויה הזו, גם אם הוא לא מודע לכך. לדוגמה, אם אדם עבר אונס, כל דבר שמזכיר לו את האירוע - כמו מקומות מסוימים, אנשים מסוימים או אפילו בגדים שהוא לבש בזמן האירוע - עשוי לעורר בו פחד או חוסר רצון להתמודד עם אותו זיכרון טראומטי.

תהליך היווצרות הטראומה

כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומתחיל לחפש דרכים להימנע ממנו בעתיד. המוח מחלק את האירוע לרכיבים שונים (למשל, אנשים, מקומות, פרטי לבוש), ומחפש דפוסים כדי ללמוד מהם מה גרם לאיום ולמנוע אותו בעתיד. לדוגמה, אם ילד עבר חרם בבית הספר ונלבש חולצה אדומה ביום האירוע, המוח עשוי לקשר את החולצה האדומה עם החוויה הטראומטית, וכך יימנע מלבוש חולצה אדומה גם שנים אחרי המקרה.

כיצד טראומה יוצרת פחדים והתנהגויות מגבילות?

המוח האנושי יוצר מנגנוני הגנה שמונעים מהאדם להיתקל במצבים שהיו עשויים להזכיר לו את החוויה הטראומטית. לדוגמה:

- אם אדם הכניס את ידו לאש ונהפך לכוויות, הוא יימנע מלגעת באש בעתיד.

- אם אדם חווה פיצוץ רועם, הוא עשוי לברוח בכל פעם שהוא שומע רעש חזק.

- אם אדם עבר תאונת דרכים, הוא עשוי להימנע מנהיגה.

- אם אדם חווה השפלה בבית הספר, הוא עשוי להימנע ממצבים שבהם הוא עשוי להרגיש חשוף לביקורת.

מדוע אנשים נמנעים מהתמודדות עם טראומה?

ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם נמנע מהתמודדות עם טראומה:

1. הפחד שמא אותו דבר שקרה בעבר יקרה שוב: האדם חושש שהמצב יישוב על עצמו.

2. ההימנעות מהמחשבה על האירוע: האדם מעדיף לא להתמודד עם הזיכרון הכואב, שכן כל חיבור לאירוע מעורר מחדש את הכאב הנפשי והסבל.

כיצד להתמודד עם טראומה?

אם אדם מרגיש שהעבר משפיע על ההווה שלו בצורה שמגבילה אותו מלהתקדם לעתיד, הוא צריך לבדוק כיצד הטראומה משפיעה עליו. אם היא מונעת ממנו להפעיל פעולות מסוימות או להרגיש טוב, עליו לנסות להתמודד איתה. זה יכול לכלול את ההכרה בפחדים, הבנת מקורותיהם ולמידת דרכים להתמודד איתם על ידי טיפול רגשי, תרפיה או שיטות אחרות.

לסיכום

הטראומה היא תוצאה של חוויות שליליות שעוברות לאדם ומשפיעות עליו בצורה שנמשכת מעבר לאירוע עצמו. טכניקות שונות, כמו ניתוח זיכרונות טראומטיים, יכולים לעזור לאדם להתמודד עם העבר ולשחרר אותו מההשפעות של הטראומה כדי לחיות חיים יותר בריאים ומלאים.
מהי טראומה, כיצד היא נוצרת וכיצד היא משפיעה על האדם?

טראומה היא חוויה שלילית משמעותית שאדם חווה במהלך חייו, אשר ממשיכה להשפיע עליו גם זמן רב לאחר שהאירוע התרחש. בני אדם חיים את חייהם ונתקלים באירועים חיוביים ושליליים. כאשר מתרחש אירוע שלילי כגון תאונת דרכים, פגיעה פיזית או נפשית, בגידה, נטישה או כל חוויה קשה אחרת, אותו אירוע נחשב טראומטי אם הוא ממשיך ללוות את האדם גם לאחר זמן רב ולגרום לו להשפעות שליליות בהווה ובעתיד.

כיצד טראומה מהעבר משפיעה על ההווה ועל העתיד?

בעתידו של אדם ישנם אינספור אפשרויות אשר מושפעות מההווה שלו. פעולות שהוא מבצע בהווה יובילו אותו לכיוונים מסוימים בעתיד. עם זאת, ההווה עצמו מושפע מהעבר, כלומר, - אירועים שהתרחשו בעבר יכולים לגרום לאדם לקבל החלטות מסוימות בהווה, אשר ישפיעו על עתידו. אם אדם עבר חוויות קשות בעבר, ייתכן שהוא יבצע פעולות מסוימות או יימנע מפעולות מסוימות בהווה, מה שיגרום לו לשנות את מסלול חייו.

למשל, אדם שעבר חרם בבית הספר עשוי לפתח פחד ממפגשים חברתיים ולהימנע מדיבור עם אנשים גם בהווה. פחד זה ישפיע עליו בעתיד, כי אם הוא ימנע משיחות או יחשוש מראיונות עבודה, הוא עלול להימנע מהתקדמות בחייו האישיים והמקצועיים.

דוגמה נוספת היא אישה שנפגעה מינית בעבר. בעקבות החוויה הקשה, היא עלולה לפחד מפיתוח קשרים רומנטיים, מה שיכול להוביל לכך שבעתיד היא תישאר לבד, גם אם זה לא בהכרח רע עבורה.

כיצד טראומה משפיעה על מנגנוני קבלת ההחלטות?

המוח האנושי פועל תמיד כדי להרגיש טוב ולהימנע מתחושות רעות. כאשר אדם נתקל במצב כלשהו, הוא מקבל החלטות בהתאם לניסיון העבר שלו. אם בעבר אירוע מסוים גרם לו לסבל רב, הוא עשוי להימנע מכל דבר שמזכיר את אותו אירוע, גם אם הוא לא מודע לכך.

לדוגמה, אם מישהו עבר אונס, כל דבר שמזכיר לו את האירוע יכול לגרום לו לרצות להימנע ממנו - בין אם מדובר במקומות מסוימים, אנשים מסוימים, ריחות מסוימים או אפילו בגדים שהוא לבש באותו יום. אותו דבר נכון גם לגבי טראומות אחרות: מי שעבר חרם בבית הספר עשוי להימנע מאירועים חברתיים או אפילו מראיונות עבודה, כי הם מזכירים לו את הסיטואציה שבה הוא היה נלעג.

תהליך היווצרות הטראומה

כאשר אדם חווה אירוע טראומטי, המוח מזהה אותו כאיום ומנסה לוודא שהוא לא יחווה זאת שוב. המוח מחפש דפוסים מסוימים בתוך האירוע, כדי ללמוד מה גורם לאיום ולמנוע אותו בעתיד. הוא מחלק את הסיטואציה לחלקים - למשל, בגדים שנלבשו, מקומות שבהם האדם היה, אנשים מסוימים שהיו בסביבה, פעולות שבוצעו וכדומה.

כך, אם ילד עבר חרם בבית הספר ולבש באותו יום חולצה אדומה, המוח עלול לקשר בין החולצה האדומה לבין החוויה השלילית, וכתוצאה מכך הוא עשוי להימנע מללבוש חולצה אדומה גם שנים לאחר מכן, גם אם אין בכך שום היגיון רציונלי.

כיצד טראומה יוצרת פחדים והתנהגויות מגבילות?

המוח מזהה אובייקטים או סיטואציות מסוימות כמסוכנות, על סמך ניסיון העבר. לדוגמה:
  • מי שהכניס יד לאש וחווה כוויה, יימנע מלגעת באש שוב.
  • מי ששמע פיצוץ מלחיץ, עלול לברוח בכל פעם שהוא שומע רעש חזק.
  • מי שעבר תאונת דרכים, עשוי להימנע מנהיגה.
  • מי שחווה השפלה בבית הספר, עלול להימנע ממצבים שבהם הוא עשוי להרגיש חשוף לביקורת.
המוח יוצר מנגנוני הגנה שמונעים מהאדם להתקרב לכל מה שעלול להזכיר לו את החוויה הטראומטית.

מדוע אנשים נמנעים מהתמודדות עם הטראומה?

ישנן שתי סיבות עיקריות לכך שאדם נמנע מלהתמודד עם טראומה:
  • הוא מפחד שאותו דבר שקרה בעבר יקרה שוב בעתיד.
  • הוא לא רוצה להיזכר באירוע הטראומטי, כי עצם הזיכרון גורם לו לחוות מחדש את הכאב.
כאשר אדם נמנע מסיטואציות מסוימות, הוא למעשה נותן לטראומה להמשיך לשלוט עליו. אך אם הוא יחליט להתמודד עם הזיכרון ולהבין שהוא לא חייב לפחד ממנו, ייתכן שהוא יוכל להשתחרר ממנו ולחיות חיים מלאים יותר.

כיצד להתמודד עם טראומה?

אם אדם חווה קשיים בהווה שנובעים מאירועים מהעבר, עליו לבדוק כיצד הטראומה משפיעה עליו. אם היא מגבילה אותו מלהתקדם, עליו לנסות להתמודד איתה על ידי הכרה בפחדים, הבנה מדוע הם קיימים ולמידת דרכים להתגבר עליהם.
איך נוצרת טראומה מבית ספר? איך נוצרת טראומה מזוגיות? איך נוצרת טראומה מהילדות? איך נוצרת טראומה מההורים? איך נוצרת טראומה מתאונה? איך נוצרת טראומה מפרידה? איך נוצרת טראומה מכלבים? טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה, מה זה פוסט טראומה? זיכרון ילדות טראומטי, מטפל טראומה, מניעת טראומה, טראומה מתמשכת, טראומה מורכבת, מוח טראומטי, איך נוצרת טראומה מהריון? איך נוצרת טראומה מינית? איך נוצרת טראומה מהצבא? איך נוצרת טראומה מהעבר? איך נוצרת טראומת אונס?
בגידה טיפול זוגי להפעיל אירוע טראומטי מנהיגות איך להתמודד עם טראומה להשתחרר רעש לחיות חיים טראומה מתאונה חסמים משמעותי איך טראומה משפיעה איך נוצר איך נוצרות איך נוצרים איך נוצרת איך נוצרת טראומה גורמים גורמים לטראומה זיכרון זיכרון טראומטי זיכרון פוסט טראומה זיכרון של טראומה זיכרונות זיכרונות טראומטיים טראומה טראומה משפיעה טראומה נפשית טראומות כיצד נוצרות מה גורם לטראומה מה זה טראומה מה זה פוסט טראומה מהי פגיעת טראומה נפש נפשית פוסט פוסט טראומה פוסטים
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
הספר להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית, איך להתמודד
... להיות אלוהים - פוסט טראומה - טיפול בפוסט טראומה, הפרעה פוסט טראומטית, טראומה נפשית , איך להתמודד האם באמת אפשר להירפא לחלוטין מפוסט טראומה? אליעד מסביר כי אנשים רבים בטוחים שהם התגברו לחלוטין על הפוסט טראומה שלהם בעקבות טיפולים פסיכולוגיים ... האירועים הטראומטיים מחדש בצורה שלמה ומוחלטת עד שהאדם מגיע למצב שבו הוא באמת מוכן שהמצב הטראומטי יחזור ויימשך לנצח, ללא שום התנגדות. איך להתמודד עם טראומה נפשית? מהי פוסט טראומה? איך להפסיק לפחד מהעבר? האם אפשר להתגבר על פוסט טראומה? למה קורות טראומות? איך להרגיש טוב בכל מצב? איך להתמודד עם חרדות מחלומות? עמוד 205 ...
פחד טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד
... טראומטי, חרדה טראומטית, טראומה נפשית, פוסט טראומה, חרדת נטישה - טראומות + חרדה + פחד ובו יתבאר, כיצד צריך האדם להתמודד, עם הפרעת דחק פוסט טראומטית. דהיינו, עם פחדים וחרדות שיש לו, בעקבות ... מהאדם לקיים חיים תקינים בהווה, בגלל הטראומה הנפשית , שקרתה לו בעבר. והפתרון לפחד טראומטי מהעבר, הוא על ידי הבנת המנגנון של הפחד. והמנגנון של הפחד, הוא לא בגלל הטראומה מהעבר, אלא בגלל הרצון שיש לאדם ... צורת החשיבה שלו, בהווה. ולהגיע למצב, שהטראומה הנפשית מהעבר, לא תשפיע עליו. ואיך לשנות את צורת החשיבה בהווה? תשובה: על ידי אמת. דהיינו, על האדם להבין את האמת. שבאמת, יכול להיות שהמציאות תהיה נגד רצונו, ...
מודעות עצמית, פחד להבין את עצמך, לימוד קבלה, ערבות הדדית, ממה את מפחדת, ממה אתה מפחד, למה יש פחד? מאיפה מגיע הפחד? חיפוש עצמי, נפגעת אונס, טראומת אונס, פחד מהמוות, טיפול בטראומה
מודעות עצמית, פחד להבין את עצמך, לימוד קבלה, ערבות הדדית, ממה את מפחדת, ממה אתה מפחד, למה יש פחד? מאיפה מגיע הפחד? חיפוש עצמי, נפגעת אונס, טראומת אונס, פחד מהמוות, טיפול בטראומה
... וטוען שהדרך היחידה לרפא טראומה היא להגיע למצב נפשי בו האדם מסוגל להכיר באפשרות שגם אם יקרה הדבר הנורא ביותר פעם נוספת, הוא יוכל להתמודד עמו ללא טראומה נפשית נוספת. הכוונה אינה לכך שהאירוע יתרחש שוב בפועל, אלא שהאדם יגיע לתפיסה פנימית שתאפשר לו ...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
... לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית , טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות ... אלו אינם בהכרח מתארים את מה שקרה במציאות, אלא את הדרך בה הוא מפרש את החוויה. לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש בעקבות המקרה. השאלה שצריך לשאול היא מה נעשה עכשיו? כיצד אפשר ...
הדרכה למטפלים, מבוא לטיפול בחרדות, מבוא להתמודדות עם פחד, שיטה לטפל בחרדות, איך לטפל בפחדים? נוסחה לטיפול בתחושות רעות, נוסחה לטיפול ברגשות רעים, הדרכה למאמנים אישיים, ללמוד לטפל באנשים, דוגמה לטיפול רגשי קוגניטיבי, חרדת קהל, חרדת במה, פחד במה, פחד קהל, איך לטפל בחרדה? ניתוח סיבתיות, בדיקת סיבתיות
... והתחושות הרעות והטובות, מתחלקות ל 3 חלקים. עבר, הווה, עתיד. כאשר התחושות הרעות שנובעות מדברים שקרו בעבר, יקראו לצורך העניין: טראומה נפשית חרטה זיכרון שלילי רגשות אשם וכיוב. ורגשות רעים שנובעים ממשהו שקורה בהווה, יקראו לצורך העניין: יאוש דיכאון עצבנות מתח לחץ כעס עצבים חוסר ...
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... בחשיבה שלילית טיפול בחשיפה טיפול בחשיפה ממושכת טיפול בטראומה טיפול בטראומה מינית טיפול בטראומה נפשית טיפול בטראומות טיפול בטראומת אונס טיפול בילד ...
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
... חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית? כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות ... שהאדם מספר לעצמו, ניתן לשנות אותן. כאשר הפרשנויות משתנות, הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין. האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית? אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד איבר, הכאב נובע למעשה מהפירושים והמשמעויות שהאדם נותן ... פיזית לנפשית? כאשר אדם עובר טראומה פיזית, למשל אם נהיה עיוור כתוצאה מתאונה, זה משהו שנשאר איתו כל חייו וההשפעה הפיזית ניכרת. אך כשמדובר בטראומה נפשית, כמו השפלה או חרם, מדובר במשהו שקרה בעבר אך המשמעות שלו מתמשכת בהווה. כאן אין שינוי פיזי במציאות, אלא שינוי בתפיסה או ...
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
הדרכת מחנכים, הדרכת מטפלים, רחמנות ומנהיגות, נפגעי אונס, טראומת אונס, מי שהוא רחמן הוא יכול להיות מנהיג? סוגים של רחמנות, האם לספר למישהו שבוגדים בו? לגלות את הבגידה, סם אונס, איך נוצרת טראומה? טיפול זוגי מוטה לצד אחד
... צעיר, ודווקא מה שהאימא שלה סיפרה לה על האירוע הפך את המקרה לטראומטי הרבה יותר מאשר האירוע עצמו. אליעד מדגיש שהסיפור שהקורבן מספר לעצמו על האירוע, או שמספרים לו לאחר מכן, הוא הגורם המרכזי לסבל הרגשי והטראומה הנפשית . מהו אונס אמיתי לעומת אונס לפי הגדרה חברתית? אליעד מסביר גם את ההבדל בין אונס ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טראומה מהי, מה זה טראומה? גורמים לטראומה, מה גורם לטראומה? איך נוצרת טראומה? איך טראומה משפיעה? מה זה פוסט טראומה? מהי טראומה נפשית? מהי פגיעת טראומה? זיכרון טראומטי, זיכרונות טראומטיים, זיכרון של טראומה, זיכרון פוסט טראומה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טראומה נפשית, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טראומה נפשית, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך להיגמל מהימורים? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם באמת הכל לטובה? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי מומלץ, קאוצינג, מאמן מכירות בנושאי טראומה נפשית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 15:59:56 - wesi1