אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:54טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
מהי טראומה ומהו מצב של פוסט טראומה?

אליעד כהן מסביר שטראומה מתרחשת כאשר קורה לאדם דבר רע, ופוסט טראומה מתארת את ההשלכות המאוחרות של האירוע הזה על החיים של האדם. הטראומה היא לא עצם האירוע, אלא ההשפעה שנשארת לאחר מכן. לדוגמה, אדם שהיה במלחמה ונפל לידו פגז, ימשיך לפחד בכל פעם שישמע רעש חזק. האירוע עצמו הסתיים, אך האדם עדיין סובל בגלל ההשפעות הרגשיות של האירוע מהעבר. אליעד מדגיש שלא כל אירוע טראומטי חייב להשפיע על האדם בצורה חזקה ויש אנשים שחווים אירועים קשים מאוד, אך אינם מפתחים טראומה.

האם כל טראומה חייבת להשפיע על האדם?

אליעד מסביר שטראומה לא חייבת להשפיע על כל אדם. הוא נותן דוגמה של חיילים במלחמה שנפל לידם פגז: חלקם יסבלו מחרדה בכל פעם שישמעו רעש, ואילו אחרים לא יחוו השפעה ארוכת טווח. הוא מציג דוגמה נוספת של ילד שקיבל סטירה מאביו, ישנם אנשים שאירוע כזה לא ישפיע עליהם כלל בעתיד, אף על פי שהוא עשוי להיחשב לטראומטי.

מה קובע אם טראומה תשפיע או לא תשפיע על האדם?

ההשפעה של טראומה, לפי אליעד, אינה תלויה במה שקרה בעבר, אלא בשני גורמים עיקריים:
  • עד כמה האדם מפחד שהאירוע הטראומטי יחזור שוב בעתיד?
  • עד כמה האדם לא רוצה שהאירוע יחזור על עצמו?
לדוגמה, אדם שנשך אותו כלב עשוי לפחד מנביחות כי הוא חושב שיש סיכוי שהכלב ינשוך אותו שוב. לעומת זאת, פחד שהיה בילדות מחושך עשוי לא להישאר בבגרות, כי האדם לא תופס יותר את החושך כסכנה ממשית.

מדוע פחדים מילדות לא תמיד ממשיכים איתנו לבגרות?

אליעד נותן דוגמה של פחד מחושך בילדות. ילד יכול לחוות פחד קשה מאוד עד רמת תחושת סכנת חיים, אך בבגרותו הוא כבר לא מפחד מחושך כי הוא מבין שאין איום ממשי. הסיבה היא שינוי התפיסה: האדם לא מפחד יותר שמשהו רע באמת יקרה לו, ולכן הטראומה לא משפיעה יותר.

איך אפשר לטפל בטראומה ובטריגרים שלה?

אליעד מציע גישה טיפולית המבוססת על בדיקת שני מרכיבים:
  • לבחון מה הסיכוי שהאירוע הטראומטי יחזור על עצמו.
  • לבחון עד כמה האירוע, גם אם יקרה שוב, הוא באמת גרוע כפי שהאדם מדמיין.
לדוגמה, אדם שננשך על ידי כלב צריך לבדוק האם כלב באמת ינשוך אותו שוב והאם אם יקרה נשיכה נוספת, זה באמת נורא כפי שהוא מפחד.

למה טראומה אינה תירוץ לבעיות בהווה?

אליעד כהן מדגיש שאנשים משתמשים לעיתים בטראומה כתירוץ להימנע מהתמודדות עם בעיות בהווה. הוא מדגים זאת עם דוגמאות כמו טראומות ילדות שהיו בעבר אך אינן משפיעות עוד. אם באמת האירוע הטראומטי בעבר הוא הסיבה לסבל, מדוע טראומות מסוימות שהיו בילדות כבר לא משפיעות? התשובה היא שיש עניין לא פתור בהווה שגורם לטריגרים של הטראומה לקפוץ שוב ושוב. אם האדם באמת היה מתמודד עם הפחד או הבעיה שבהווה, הטראומה לא היתה מופעלת יותר.

מהן השאלות שעל האדם לשאול כדי להתגבר על טראומה?

אליעד ממליץ לאדם לשאול את עצמו:
  • עד כמה אני באמת מפחד שהאירוע יקרה שוב?
  • עד כמה אני באמת לא רוצה שהאירוע הזה יקרה שוב?
אם התשובות יהיו שהסיכוי שהאירוע יחזור נמוך מאוד או שלא ממש אכפת לו שהאירוע יחזור שוב, אז הוא לא יסבול יותר מהטראומה.

מהי המסקנה לגבי ההתמודדות עם טראומה?

המסקנה של אליעד היא שאין דבר כזה טראומה מוחלטת ואובייקטיבית. מה שגורם לטראומה זו התפיסה של האדם לגבי העתיד, החשש והסירוב שהאירוע הטראומטי יחזור שוב. הטראומה עצמה היא לא האירוע מהעבר אלא הדרך שבה האדם תופס את הסיכון להתרחשות חוזרת ואת הרצון או אי הרצון שלו בכך.

לכן, לטפל בטראומה זה קודם כל לטפל בפחדים הקיימים בהווה, להטיל ספק בתחזיות השליליות לגבי העתיד ולשנות את תפיסת הסיכון של האירוע הטראומטי.
מהי פוסט טראומה?

בשיחה מוסבר כי טראומה היא מצב שבו קורה לאדם דבר רע, וכעבור זמן עדיין נותרת השפעה של האירוע על חייו. פוסט טראומה מתייחסת להשלכות המאוחרות של אותו אירוע רע על המציאות של האדם. לדוגמה, אדם שהיה במלחמה והרגיש פחד גדול בעקבות נפילת פגז בסמוך אליו, יכול לחוות בעתיד תגובות של חרדה בכל פעם שהוא שומע רעש חזק המזכיר לו את אותו אירוע.

האם כל טראומה חייבת תמיד להשפיע על האדם?

נשאלת שאלה האם מחויב שכל טראומה תשפיע בהכרח. התשובה היא שלא כל טראומה משפיעה באותה עוצמה, ויש מצבים שבהם היא כמעט ואינה משפיעה או אינה משפיעה כלל. ניתן לדמיין שני אנשים שחוו אותו אירוע טראומטי, אך אצל אחד האירוע משפיע בצורה חזקה, בעוד שאצל השני הוא כמעט ואינו מורגש.

כיצד נראית דוגמה לטראומה שמשפיעה לעומת טראומה שלא משפיעה?

הובאה דוגמה לחייל שחווה נפילת פגז לידו במלחמה, וכתוצאה מכך הוא ממשיך לחוות חרדה בכל פעם שיש רעש חזק, כמו דלת נטרקת. זהו ביטוי מובהק של פוסט טראומה. מנגד, ישנם אנשים רבים שגם היו באותה סיטואציה צבאית קשה, אבל אינם חווים אותה עוצמת חרדה בהמשך חייהם.

נשאלה גם דוגמה על סטירה שהאב נתן לילד. למרות שסטירה עלולה להיחוות כטראומה, ייתכן שבשלב מאוחר יותר האדם כלל לא יסבול מהשלכותיה.

האם יש דוגמאות נוספות לטראומה שאינה משפיעה לטווח ארוך?

הובאה דוגמה על מקרים רבים שחווינו בילדות, כמו פחד גדול מהחושך, אך כשאנו מתבגרים אין לנו שום פחד מהחושך. למרות שבילדות האירוע הרגיש מפחיד מאוד, בבגרות אין לו השפעה עלינו. מכאן עלתה השאלה מה החוקיות לפיה טראומה מסוימת נשארת וממשיכה להשפיע, בעוד אחרת נעלמת לגמרי.

למה יש טראומות שכן מלוות אותנו ואחרות שלא?

נדון הרעיון שהתפיסה שלנו משפיעה על עוצמת הטראומה והמשך השפעתה. אליעד הסביר שהאדם אינו באמת סובל ממה שקרה בעבר, אלא ממה שהוא חושב שיקרה שוב בעתיד, או מכך שהוא עדיין רוצה לשנות את מה שכבר קרה. אם האדם מבין שאין אפשרות שמה שהיה יחזור על עצמו, או שכבר לא אכפת לו כל כך אם יחזור על עצמו, רמת הסבל יורדת באופן דרמטי.

כיצד זה קשור לחשש שהעבר יחזור על עצמו?

אליעד הביא דוגמה על אדם שנשך אותו כלב. הוא עשוי לפחד בכל פעם שהוא שומע כלב נובח, כיוון שהוא חושב שקיים סיכוי שכלב ינשוך אותו שוב, והוא מאוד לא רוצה לחוות זאת שנית. לכן הטראומה לא קשורה אך ורק למה שקרה בעבר, אלא לכמה האדם חושש שדבר דומה יקרה בעתיד, וכמה הוא לא רוצה בכך.

האם הילדות המפחידה תמיד מלווה אותנו?

עלה נושא הפחד מהחושך בילדות. כילד, החושך עשוי לגרום לפחד עד כדי תחושת סכנת חיים. בבגרות, רוב האנשים מתגברים על כך לחלוטין ולא מפחדים מחושך. הסיבה היא שכמבוגרים, הם כבר אינם תופסים את החושך כאיום ממשי, ולכן הטראומה שייתכן שהיתה בעבר אינה משפיעה עוד.

מהן שתי השאלות שעל האדם לשאול את עצמו כדי להתמודד עם טראומה?

לפי ההסבר, יש שני רכיבים מרכזיים המטפחים את הפחד הטראומטי:

1. עד כמה אני עדיין לא רוצה שהדבר הרע שקרה אז יחזור על עצמו?

2. עד כמה אני חושב שיש סיכוי שזה יקרה שוב?

אם האדם מגלה שאינו מפחד יותר מהתוצאה, או שהוא מאמין שהסיכוי לבעיה חוזרת שואף לאפס, החשש פוחת.

איך מטפלים בפוסט טראומה ובטריגרים שלה?

נאמר שיש לטפל בבסיס החרדה, כלומר, במה האדם חושב שעלול לקרות בעתיד ואיך הוא מעריך את הסיכוי לכך. לדוגמה, מי שנשך אותו כלב וחושש שוב מנשיכה צריך לבחון:
  • האם באמת יש סיכוי גבוה להיפגע מכלב בכל פעם שהוא שומע נביחות?
  • האם אם כלב ינשוך, זה בהכרח נורא כפי שהוא מדמיין?
על ידי הבנת רמת האיום האמיתית והטלת ספק בעוצמת החרדה, אפשר להקטין את השלכות הפוסט טראומה.

מדוע טראומה אינה תירוץ?

אליעד ציין שלעיתים אנשים משתמשים בטראומה כתירוץ לכך שיש להם בעיה בהווה, אך טען שאם היינו מתייחסים באותה צורה לכל הטראומות שחווינו בילדות (כמו הפחד מהחושך או לקיחת צעצוע), היינו אמורים להישאר בטראומות רבות שלא נעלמות. בפועל, הן כן נעלמות כי שינוי התפיסה שלנו מבטל את הכוח של האירוע המפחיד. לכן, אם נשארת טראומה משמעותית מהעבר, יש כנראה עניין בהווה שלא נפתר. כאשר מופיע טריגר להיזכרות באירוע העבר, מתעורר גם הפחד הנוכחי, מה שמוכיח שישנו מרכיב בלתי פתור בהווה.

מה המסקנה העיקרית לגבי פוסט טראומה?

המסקנה היא שהטראומה אינה דבר מוחלט. אדם אינו "מרותק" רגשית למה שקרה בעבר, אלא מושפע מתפיסתו לגבי האפשרות שהאירוע הטראומטי או תחושותיו יחזרו בעתיד. ככל שפוחת החשש מהאפשרות הזו, כך פוחתת עוצמת הפוסט טראומה.
אז יש דבר שנקרא פוסט טראומה מה זה אומר קרה לו דבר רע ואחרי שעובר זמן זה נקרא טראומה אז פוסט טראומה זה מה שקורה אחרי שזה קרה הדבר הרע ההשלכות של מה שקרה על המציאות של הבן אדם עד כאן זה נכון, עכשיו האם מחויב שפוסט טראומה תשפיע על הבן אדם זה מחויב כאילו האם כל טראומה משפיעה על הבן אדם יש טראומות שמשפיעות טראומות שלא משפיעות.

ש: עכשיו מה זה נקרא לא משפיעות אולי זה משפיע באחוז.

אליעד: נכון ומה אתה חושב זה תמיד משפיע?

ש: אוקי באיזשהו מובן זה אמור להשפיע.

אליעד: האם טראומה חייבת להשפיע על הבן אדם במה תלוי אם זה משפיע או לא משפיע, במה תלוי אם הטראומה משפיעה או לא משפיעה על הבן אדם?

ש: נניח עוצמת הטראומה העוצמה.

אליעד: אתה יכול להביא לי דוגמאות לטראומה נגיד לבן אדם היה מקרה של טראומה שבן אדם סובל מטראומה תן דוגמה.

ש: נניח הוא היה בצבא ונפל לידו פגז הפיץ פחד גדול ואז כל פעם כשהוא ישן במיטה אחרי כמה שנים הדלת נטרקת הוא קופץ.

אליעד: יפה עכשיו אתה יכול לתת לי דוגמה לאנשים שהייתה להם טראומה שזה בכלל לא משפיע עליהם כאילו שקרה להם דבר רע מאוד רע כמו עם הפגז וזה בכלל לא משפיע עליהם אתה יכול לתת לי דוגמה או שלזה אין לך דוגמה.

ש: רוב האנשים זה לא משפיע עליהם.

אליעד: טראומות לא משפיעות על אנשים.

ש: רוב האנשים שחוזרים ממלחמה ונפל לידם פגז הם לא בטראומה אבל יש אנשים שכן.

אליעד: אוקי את יכולה לתת לי דוגמה מאנשים שהפגז נפל לידם ומאותם אנשים טראומות אחרות שלא משפיעות עליהם.

ש: לא הבנתי.

אליעד: בא ניקח את אלו שהטראומה של הפגז כן השפיעה עליהם.

ש: אוקי.

אליעד: יש האם הם עצמם יש דוגמאות אצלם עצמם של טראומות שלא השפיעו עליהם.

ש: אני מניחה שכן.

אליעד: מה לדוגמה.

ש: כשהוא היה קטן אז אבא שלו נתן לו סטירה זה סוג של טראומה.

אליעד: או שתגיד שזה לא משפיע עליהם.

ש: זה נכון אבל זה שנפל לידו פגז אז טראומה כזאת לא תשפיע עליו.

אליעד: אז תתני לי דוגמה לטראומה אחרת שלא השפיעה עליו שבטוח לא השפיעה עליו.

ש: שהוא קם בבוקר פתח את העיניים זאת גם טראומה זאת טראומה זה שינוי כל שינוי במה שלא.

אליעד: מה אתה אומר?

ש: תינוק שנולד הוא נמצא בטראומה לדעתי נמצא במצב לחוץ.

אליעד: כן אבל זה אנחנו לא מגדירים כטראומה כי בשלב הזה הוא יגיד לך לא הייתי מודע לעצמי, אתה הבנת מה אמרתי?

ש: כן אז מה.

אליעד: הוא יגיד לך אבל לא חוויתי את זה כרע אין לי את זה בזיכרון הוא זוכר את זה הוא זוכר את האירוע ההוא הוא לא זוכר אותו אז אם הוא לא זוכר אותו ברור שזה לא ישפיע עליו אנחנו מדברים על מקרה שהוא זוכר שזה לא משפיע עליו, אז מה האמת האמת היא שנגיד ילד קטן בחושך אז כיבו את האור והוא היה בחושך היה בפאניקה נכון נניח כמה אנשים והוא היה בפאניקה של חיים ומוות הילד הקטן כמה אנשים בזמן שהם גדולים הם מפחדים מחושך כי יש להם טראומה ממה שהם הרגישו כשהם היו בחושך כשהם קטנים לא הרבה אם בכלל נכון.

זה נכון זאת אומרת יש הרבה דברים שכשהיית ילד מאוד הפחידו אותך וכשאתה מבוגר הם לא מפחידים אותך בכלל למרות שכשהיית ילד זה ממש הפחיד אותך כשאתה מבוגר זה לא מפחיד אותך בכלל, אז מה החוקיות פה בעצם למה יש טראומות שכן מלוות אותך ויש טראומות שלא מלוות אותך.

ש: זה תלוי אולי בשינוי שקורה לאדם.

אליעד: אתה הבנת את השאלה אתה לוקח בן אדם שהוא סובל מפוסט טראומה.

ש: כן מה החוקיות למה פעם סובלים ופעם.

אליעד: נכון במה זה תלוי אז מה האמת האמת היא.

ש: אני אומר זה תלוי בשינוי של האדם.

אליעד: האמת היא שאף אחד אף פעם לא סבל מטראומה בן אדם סובל מזה שהוא חושב שהמציאות נגד רצונו, ככה בן אדם סובל או שהמציאות נגד רצונו או שרע לו מזה שהמציאות בעבר הייתה נגד רצונו או שרע לו מזה שהוא חושב שהמציאות תהיה נגד רצונו בעתיד, הבנו עכשיו נגיד בן אדם נשך אותו כלב ועכשיו הוא מפחד מכלב עכשיו אז או שרע לו מזה שנשכו אותו בעבר בלי קשר לעתיד ולהווה או שרע לו על זה שכרגע הוא חושב שאולי נשך אותו כלב או שהוא אומר בעתיד יכול לנשוך אותי כלב.

עכשיו בדרך כלל בטראומות זה בן אדם חושב שמה שקרה מה שהיה הוא שיהיה הוא אומר הוא שומע רעש ואז בדמיון שלו נדמה לו נגיד ההוא במלחמה הוא עכשיו הוא שמע בום ראה מישהו מת עכשיו כשהוא שומע בום כאילו אומר לו "רגע אולי הבום הזה זה אומר שמישהו מת", זאת אומרת שהוא חושב שיש סיכוי שמה שקרה אז יקרה היום זאת הסיבה ולכן כאשר אתה היית ילד קטן ופחדת מהחושך היום ברור לך שאין לך ממה לחשוש תכבה את האור אתה לא מפחד "למה שאני אפחד" אבל כשהיית ילד קטן פחדת.

זאת אומרת שהבן אדם לא סובל מעצם הטראומה הוא סובל מזה שכרגע בהווה נראה לו שעדיין יש אפשרות שמה שהיה בטראומה יחזור על עצמו זאת הסיבה כי אם היית בטוח, יש שני דברים שמזינים את חווית הטראומה אחד כמה גרוע היה מה שהיה זאת לא האמת, אחד כמה כרגע אתה חושב שיהיה גרוע שיקרה מה שהיה שני דברים אחד לא כמה גרוע היה אז אלא כמה גרוע, יש מה היה ויש מה רצית שיהיה עכשיו אני שואל אותך נגיד מה היה חבר שלך מת ולא רצית שהוא ימות עכשיו אני שואל אותך כיום כמה אתה לא רוצה שהחבר שלך ימות אם אתה פחות לא רוצה שמישהו ימות מאשר פעם דהיינו, פעם היה מאוד אכפת לך שמישהו ימות והיום פחות אכפת לך אתה פחות תסבול מטראומה.

עכשיו אם אתה מאוד לא רוצה שיקרה היום את מה שקרה פעם ועכשיו אז השאלה השנייה שתישאל היא כמה סיכוי אתה חושב שמה שקרה בטראומה שיחזור על עצמו כמה סיכוי זאת השאלה הסיכוי, עכשיו אם מה שקרה אז לא אכפת לך שיקרה שוב או מה שקרה אז אתה לא חושב שיש אפשרות שזה יקרה שוב לא תסבול מטראומה במאה אחוז לדוגמה היית בחושך ופחדת עכשיו אתה בטוח במאה אחוז שאין לך סיבה לפחד על פי מה שנקרא מאה אחוז "אין שום סיבה שאני אפחד שהחדר חשוך" אז אתה לא תפחד נכון.

עכשיו ולכן המסקנה האופרטיבית היא שברגע שבן אדם סובל מפוסט טראומה נגיד לדוגמה בגדו בו ועכשיו כל פעם שקורה משהו הוא מפחד שיבגדו בא נגיד אז מה שהבן אדם צריך לדעת שהאמת היא שהוא לא סובל מפוסט טראומה הוא אומר "מה אני אעשה יש לי טראומה מה אני יכול לעשות" אין לך אתה לא סובל מטראומה אתה סובל מזה שכרגע אתה מאוד לא רוצה שיבגדו בך ואתה עדיין חושב שיש סיכוי שיבגדו בך זה העניין, צריך לטפל בזה איך אתה פחות תפחד שיבגדו בך וגם בודק למה אתה חושב שיש סיכוי שיבגדו, אם לא היית חושב שיש סיכוי שיבגדו בך ולא היית אכפת לך אם יבגדו בך או פחות לא הייתה לך טראומה לא הייתה משפיעה עליך אין לזה שום משמעות.

הטראומה זה רק סיפור שסיפרו אבל זה לא באמת הטראומה אין דבר כזה שמה שקרה לך הוא טראומטי אין דבר כזה אין מציאות כזאת, בסופו של דבר אתה מפחד ממה שאתה חושב שהולך לקרות כמה אתה חושב שזה הולך לקרות כמה אתה לא רוצה שזה יקרה זה הכל, זה נכון אבל עכשיו בא בן אדם אומר איך אני יכול להתקדם קדימה בחיים אבל יש לי טראומה אתה אומר לו נכון שיש לך טראומה הוא אומר כן אבל יש דברים שמזכירים לי יש טריגרים לבן אדם יש טריגרים נגיד כלב נשך אותו עכשיו הוא שומע נביחות הוא בטראומה בחרדה למה כי הוא חושב שיש סיכוי שכלב ינשוך אותו שוב והוא מאוד לא רוצה שכלב ינשוך אותו, עכשיו בא נראה מה האמת מה הסיכוי שכלב ינשוך אותך ואם כרגע ינשוך אותך אז מה האם בהכרח זה גרוע כמה זה גרוע עכשיו זאת הדרך לטפל בטראומה.

עכשיו אם הטריגרים אם כשאתה שומע נביחות של כלב אתה נכנס להתקף חרדה בוודאות או שאתה ממש חושב שיש סיכוי שכלב ינשוך אותך או שזה ממש רע עבורך זה שני הדברים שצריך לטפל בהם, הרעיון הוא שאנשים משתמשים בטראומה כתירוץ ללמה הוא אומר "לא זה לא שיש לי בעיה עכשיו אין לי שום בעיה אז יש לי טראומה" אני אומר לו "אבל אתה זוכר שכשהיית ילד שהיית בטראומה שלקחו לך את הצעצוע היית בטראומה מאוד גדולה אז איך זה שעכשיו אין לך את הטראומה הזאת, כשהיית ילד וכיבו לך את האור היית בטראומה מאוד גדולה איך זה שעכשיו אין לך את הטראומה הזאת".

הטראומה היא לא תירוץ אם יש טריגרים שמזכירים לך טראומה זה אומר שיש משהו מודחק אצלך כרגע, אם קורה משהו ביומיום שמזכיר לך משהו מהעבר וגורם לך להרגיש מאוד רע זה אומר שכרגע בהווה אתה מדחיק משהו יש משהו שאתה מדחיק יש לך איזו בעיה שאתה לא רוצה שיקרה אתה חושש שיקרה ואתה לא חושב על זה ביומיום ואז ברגע שיש טריגרים זה קופץ כי אם היית מטפל בבעיה עצמה אם נגיד לא היית מפחד שיבגדו בך לא היית מפחד שהיו רעים כלפיך או מה שזה לא יהיה אז הטריגרים לא היו מקפיצים לך את זה ולכן טראומה זה לא תירוץ. הבנו?
צריך לבדוק לשאול את עצמי הרגשה להוריד ביטחון עצמי מלחמה להתמודד עם הפחדים גורמים אובייקטיביות צריך לדעת מאה אחוז למה יש טראומה איך להשתחרר איך להשתחרר מטראומה איך לטפל איך לטפל בטראומה אפשר להתגבר על טראומה בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות האם אפשר להתגבר על טראומה החוקיות של הטראומה השתחררות התמודדות עם בגידה זה לא תירוץ חופש חוקיות טיפול טיפול בבגידה טיפול בטראומה טיפול בטראומות טיפולים טראומה טראומה איך לטפל בטראומה טראומה זה לא תירוץ טראומה של בגידה טראומות טריגר טריגרים טריגרים של טראומה יש טראומה להשתחרר להשתחרר מטראומה להתגבר להתגבר על בגידה להתגבר על טראומה להתמודד עם בגידה לטפל לטפל בטראומה לטפל בטראומות למה יש טראומה לתרץ מטופל מטופלים מטפל ממה נובע ממה נובעת ממה נובעת טראומה משבר בגידה תירוץ תירוצים
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה
טיפול בטראומת אונס, טיפול בטראומה מהעבר, איך לטפל בטראומה? טיפול בטראומה חברתית, טראומה מהילדות, עברתי חרם בבית ספר, עברתי נידוי בבית ספר, פגעו בי, השפילו אותי, טראומה מינית, בעיה נפשית של פוסט טראומה איך לטפל בטראומה נפשית מהעבר שלא השפיעה פיזית? כאשר מדובר בטראומה, לא תמיד מדובר בפגיעה פיזית ברורה כמו נכות או איבוד איבר. טראומה יכולה להיות אירוע שהתרחש בעבר, למשל חרם בבית הספר, השפלה פומבית, טראומה מינית או התעללות נפשית. למרות שאין סימן פיזי מובהק, הטראומה ממשיכה להשפיע על האדם מבחינה נפשית ורגשית. אליעד כהן מסביר כי כדי לטפל בטראומה כזו, יש להבחין ולהבין באופן עמוק את המשמעות שהאדם נותן לאירועים הללו בהווה. לדוגמה, אדם שעבר חרם או השפלה בבית הספר עלול להאמין כי הוא אינו שווה או שאינו ראוי לאהבה ולקשרים חברתיים. לכן, כדי להתמודד עם הטראומה, חשוב לא רק להבין מה התרחש בעבר, אלא בעיקר מה הן התפיסות והפרשנויות השליליות שהאדם מייחס להתרחשויות אלו כיום. למעשה, מה שמשפיע באמת הוא לא האירוע עצמו שקרה בעבר, ... שלו והמשמעות שניתנת לו בהווה. מדוע אנשים עדיין סובלים מטראומות מהעבר למרות שאין להן השפעה פיזית ממשית? הסיבה שאנשים ממשיכים לסבול מאירועים טראומטיים שקרו בעבר, אפילו כאשר אין להם השפעה פיזית, נעוצה בפירושים שהם נותנים לאירועים אלו. לפי אליעד כהן, האדם אינו סובל באמת בגלל האירוע עצמו אלא מהזיכרון של האירוע ומהמשמעות העכשווית שהוא נותן לו. לדוגמה, אם אדם חווה טראומה מינית, הוא עלול לחשוב שאם קרה לי דבר כזה, אז כנראה שאף אחד לעולם לא יאהב אותי, או אני לא ראויה שיאהבו אותי. המשמעות הזאת, הפרשנות האישית הזאת, היא המקור לסבל. ... אותם. איך אפשר לשנות את הפירושים השליליים שמלווים את הטראומה? כדי לשנות את הפירושים השליליים והכואבים של הטראומה, אליעד כהן מציע לשאול באופן מדויק מה המשמעות של הטראומה בעבור האדם. למשל, אם אדם עבר התעללות או השפלה בבית הספר, כדאי לברר מה הוא חושב על עצמו בעקבות האירועים האלו. אם האדם אומר אני חושב שאני לא ראוי לאהבה או אני ... הכאב הנפשי שהן יוצרות פוחת ואף יכול להיעלם לחלוטין. האם טראומה פיזית באמת שונה מטראומה נפשית? אליעד כהן מציין שגם בטראומה פיזית, למשל אדם שהתעוור או איבד איבר, הכאב נובע למעשה מהפירושים והמשמעויות שהאדם נותן למצבו. הוא נותן דוגמה לכך שאם כל האנשים היו מסוגלים לעוף באוויר ורק אתה לא, ... שאתה נותן לכך שאתה שונה. זה מוכיח שגם במקרה של נכות או טראומה פיזית, הכאב נובע בעיקר מהמשמעות שהאדם מייחס למצבו. כך שגם בטראומה פיזית, הטיפול יהיה תמיד לבדוק את הפרשנויות של האדם למצבו ולראות אם ניתן לשנות אותן לכיוון חיובי יותר, כך שהאדם לא ירגיש פגום או חסר ערך. איך הזיכרון והפירושים ... שהוא לא שווה, לא ראוי, או אשם במה שקרה. אליעד כהן מדגיש שטיפול בטראומה חייב להתמקד בשאלה: מה אתה חושב על עצמך כרגע בעקבות מה שקרה בעבר?. אם אדם יוכל לשנות את המשמעות הזו, הטראומה כבר לא תהיה טראומטית עבורו. אם הוא יגיע למצב שבו הוא מרגיש בעל ערך, רצוי ואהוב - המשמעות השלילית של האירוע תאבד את כוחה. כיצד מתמודדים עם הסימפטומים וההשלכות של טראומות חברתיות? כאשר מתמודדים עם טראומה חברתית כגון חרם או השפלה, הטיפול יתמקד בסימפטומים שיש לאדם כיום - כגון בדידות, חוסר הצלחה חברתית, פחד מדחייה ועוד. המטרה היא לבדוק האם ניתן לשנות את הפירושים ...
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות
איך לטפל בטראומה? קורבן אונס, טיפול בטראומה מינית, טיפול בטראומה נפשית, טיפול בפוסט טראומה מאונס, טיפול נפשי בטראומה, פגיעה מינית, אלימות מינית, תקיפה מינית, התמודדות עם אונס, טיפול בטראומות איך לטפל בטראומה לאחר אונס? כאשר אדם עובר חוויה טראומטית כמו אונס, חשוב להבין כיצד יש לגשת אל הטראומה ולסייע לו להתמודד איתה. אליעד כהן מציע שיטה ... מתארים את מה שקרה במציאות, אלא את הדרך בה הוא מפרש את החוויה. לאחר האונס, האדם עשוי לחוות טראומה נפשית שנובעת מהתחושות השליליות שהוא מרגיש ... טבעי, אך חשוב להבין שניתן לשנות את הדרך בה אדם רואה את המציאות. אחת הדרכים לעזור לאדם לאחר טראומה כזאת היא על ידי חקירה פנימית, שבה הוא ישאל את ... היומיום, למשל כשמישהו עוקף אותו בכביש או מקלל אותו, הוא יוכל להתמודד עם תחושות דומות בעקבות טראומה קשה יותר. יש להבין כי הפתרון לא נמצא בהימנעות ... באמת הוא שהמציאות נגד רצוננו לא שונה במידה רבה מאשר כל התנסויות אחרות שלא רצינו להן, ושהטיפול בטראומה נעוץ בהבנתם של המושגים האלה והיכולת להסתגל אליהם. אדם שעובר טראומה צריך ללמוד להסתכל על העולם מתוך פרספקטיבה רחבה ... היא אחת מיני רבות שהעולם מציב בפניו, וכי בסופו של דבר אפשר להתמודד איתן בצורה חיובית יותר. איך לטפל בטראומה מינית? כיצד להתמודד עם פוסט טראומה מאונס? מה עושים אחרי פגיעות מיניות? הבנת תחושות טראומה ודרכי טיפול ההשפעה של פירושים אישיים על הטראומה אתה קודם אמרת נגיד לדוגמה בחורה עברה אונס נכון? ... כרגע בוא נתמקד בסיפור של אז מה אם זה קרה. בסדר בא נניח נגיד שבן אדם חווה אונס ועכשיו הוא בטראומה כזו או אחרת מזה איך עוזרים לו עם אז מה עם זה ... אתה שמעת מה אמרתי עכשיו האם בן אדם יכול להגיד לעצמו אז מה אם עברתי אונס? ש: אם הוא רוצה להשתחרר מזה אז הוא צריך לנתח ולהגיד ולראות מה בדיוק הוא ... אפשרות ולכן המחשבה תתבטל. ולכן מצד האמת קודם כל בעיקרון גם בלי שכל אם בן אדם עברה לו איזה טראומה הוא יגיד אז מה אם זה קרה אז המוח יגיד מה זאת ... להגיד אז מה אם זה קרה וזהו שואלים, אז איך בעצם איך עוזרים נגיד למישהו לדוגמה שעבר איזה טראומת אונס לצורך העניין שואלים למה זה נראה לך כל כך ...
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
שיטות לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית
... לטיפול בטראומה, איך למחוק זיכרון? איך לטפל בטראומה? להצליח להתחבר לרגשות, ניתוק רגשי, טיפול בדמיון מודרך, מחיקת זיכרון רע, צמחונות, התעללות בבעלי חיים, טראומה רגשית איך טראומה מהעבר משפיעה על החיים שלנו בהווה? טראומה היא אירוע שהתרחש בעבר, שבן אדם פירש אותו כדבר רע, ובעקבות זאת התפתחה אצלו התניה שמשפיעה על חייו גם שנים רבות לאחר מכן. אליעד כהן מסביר שאנשים שחווים טראומה, בין אם מדובר בזיכרון ילדות כואב או אירוע קשה כמו השואה, מושפעים מאוד מן העבר שלהם. הטראומה גורמת לאדם להתנהג או להרגיש באופן מסוים גם בהווה, ומונעת ממנו התקדמות או שינוי חיובי. לדוגמה, אדם שעבר טראומה של דחייה בילדותו, עלול להתקשות לתת אמון או להתחבר לאנשים אחרים גם בבגרותו. ההשפעה של הטראומה מתבטאת באופן מעשי: בכל פעם שאדם נתקל באירוע שמזכיר את הטראומה, גם אם מדובר ברמז קל בלבד, מיד הוא מרגיש רע וחווה את הכאב מחדש. אליעד נותן דוגמה של אדם ששומע דלת נטרקת ומיד נזכר ביריות שחווה בעבר, דבר שגורם לו מצוקה נפשית. הטראומה ממשיכה לנהל את חייו של האדם גם שנים ארוכות לאחר שהאירוע התרחש. מדוע חשוב לטפל בטראומה ומה ההשפעה על איכות החיים? לפי אליעד, יש כמה סיבות מרכזיות מדוע חשוב לטפל בטראומה. ראשית, הזיכרון הרע מהאירוע גורם סבל מתמשך לאדם. שנית, הטראומה מונעת מהאדם לתפקד כראוי בתחומים שונים בחייו - בעבודה, במערכות יחסים, בחברה ובחיים האישיים. לדוגמה, אדם שחווה דחייה או בגידה בעבר יתקשה לפתח יחסים חדשים כי הוא מפחד לחוות שוב את אותו כאב. הטראומה משפיעה על ההחלטות והפעולות של האדם ומקשה עליו להתקדם קדימה. איך מתבצע הטיפול בטראומה בעזרת דמיון מודרך? אליעד מסביר ששיטת הטיפול המרכזית בטראומה היא דמיון מודרך. בשיטה זו האדם חוזר, בצורה מודעת, לאירוע הטראומטי מהעבר וחווה אותו מחדש בעזרת דמיונו. המטרה אינה להדחיק את האירוע אלא להפך - להיכנס לתוכו, לחוות אותו מחדש, ולנסות ... תוכל להתחבר מחדש לרגשותיה. כך היא תוכל שוב לשמוח באמת. אליעד מציין שיש שני כיוונים להתמודדות עם טראומה: להטיל ספק במשמעות השלילית של האירוע (מי אמר שזה רע? מה זה משנה?) וכך להחליש את תחושת הכאב. להיכנס לתוך הכאב, לחוות אותו באופן מלא ואז לראות את האירוע מזווית אחרת, וכך לשנות את האופן שבו הטראומה משפיעה על האדם בהווה. הוא מדגיש כי השיטה המתאימה תלויה בסוג הטראומה ובמטרת הטיפול - אם רוצים להשתחרר מהכאב או להתחבר מחדש לרגשות. האם אפשר למחוק זיכרון טראומטי לחלוטין? אליעד מסביר שהדרך למחיקת זיכרון באופן מוחלט אינה ריאלית, כי אם תמחק זיכרון ספציפי מהעבר, תאבד גם חלקים ... של האירוע. באמצעות דמיון מודרך האדם יכול לחזור לאירוע ולשכתב את הזיכרון שלו מחדש, בצורה שתאפשר לו להשתחרר מההשפעה השלילית של האירוע על חייו. איך להתמודד עם פחד לא רציונלי מבעלי חיים? אליעד מסביר שפחד מבעלי חיים, כמו פחד מגוקים או מכלבים, לא תמיד קשור לטראומה ישירה, אלא לעיתים קשור לחינוך שקיבל האדם בילדות. אם האדם מבין שהפחד נובע מחינוך, הוא יכול לבצע תהליך דומה לזה של טיפול בטראומה: לחזור בדמיון לאירוע שבו לימדו אותו לפחד, להטיל ספק באמיתות מה שלימדו אותו, ובכך להשתחרר מהפחד. לדוגמה, אם אדם למד בילדותו שהוריו אמרו לו לפחד מגוקים, הוא יכול לחזור לאותו רגע בדמיון, לשאול את עצמו למה זה ... לחלוטין ושחשוב להטיל ספק בכל תפיסה או אמונה שמנהלת אותנו. מהם השלבים המעשיים להתמודדות מוצלחת עם טראומות? לסיכום, אליעד מציע תהליך ברור להתמודדות עם טראומה: זיהוי מדויק של האמונה או ההתניה שמנהלת אותנו. הבנה של מקור ה
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
דחיינות בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות
... בגלל טראומה, טיפול בדחיינות, טיפול בטראומה, ניתוח מקרה, למה אני דוחה דברים? למה אני עצלן? ממה אני מפחד, איך לטפל בטראומה? איך לא לדחות דברים? התמודדות עם דחיינות למה אנשים דוחים דברים למרות שזה פוגע בהם? אנשים סובלים מתופעה ... האדם דוחה את הפעולה כי בתפיסתו הפנימית המיידית, התהליך של ביצוע הפעולה יהיה עבורו יותר רע מטוב. כדי להבין איך לטפל בדחיינות, אליעד מציג דוגמה מוחשית של אדם שדוחה לסדר את הניירת הביתית שלו. אותו אדם אומר שאין לו כוח לעשות זאת, אך אינו יודע ... בפעולה עצמה, המשמעות היא שהבעיה שלו אינה קשורה באופן ישיר לפעולה, אלא למשהו אחר ברמה רגשית עמוקה יותר. כיצד טראומה מהעבר יוצרת דחיינות בהווה? אליעד מסביר באמצעות דוגמה של אדם שעבר בעברו תהליך של פשיטת רגל, שהיה כרוך בהרבה טיפולים ... נתפס כשלילי וכואב. התוצאה היא שהאדם אינו דוחה את הפעולה עצמה (כמו מיון ניירת) אלא את התחושה של אני שוב צריך לטפל בדברים. כלומר, הבעיה היא לא במשימה עצמה, אלא באסוציאציה הרגשית שלה עם אירוע שלילי מהעבר. כאשר האדם מתחיל לסדר את הניירת, הוא מרגיש שהוא נכנס למצב רגשי דומה למצב בו היה כשהייתה לו טראומה בעברו. מכאן נובעת הדחיינות - הוא בורח מתחושות שליליות שמזכירות לו כאב עבר. איך אפשר לפתור דחיינות שנובעת מטראומה? אליעד מציג שתי דרכים עיקריות להתמודד עם דחיינות שמקורה בטראומה: דרך ראשונה: האדם מבין שהבעיה שלו לא נמצאת באמת בהווה, אלא בעבר. כלומר, עליו להפריד בין העבר להווה ולהכיר בכך שהמצב הנוכחי הוא שונה לגמרי. ברגע שהוא מבין שהבעיה היא זיכרון עבר בלבד, חלק משמעותי מהבעיה כבר נפתר. דרך שנייה: לטפל ישירות בטראומה עצמה. כלומר, לא לברוח מהעבר אלא לחזור אליו ולטפל בו, כך שהאדם יהיה מסוגל להתמודד גם עם הזיכרונות הטראומטיים, ועדיין לא להרגיש רע גם כשהוא נזכר באירועי עבר אלו. הפתרון השני הוא עמוק יותר מכיוון שהוא עוסק בשחרור מוחלט של הטראומה, כך שהאדם לא יחווה פחד או אי נעימות כשהוא נתקל בדברים שמזכירים לו את האירועים שהיו. כיצד לדעת אם משהו מהעבר רלוונטי להווה? ... הנוכחי היא המצב שבו ברור לאדם שאין בעיה במציאות עצמה, אלא שהבעיה נובעת אך ורק מזיכרונות העבר. האם חשוב לפתור טראומות מהעבר או שאפשר להתעלם? אליעד מדגיש שכל עוד טראומה מהעבר לא טופלה באופן מלא, היא תמשיך להשפיע על האדם, גם אם הוא חושב שהאירוע מאחוריו. הדוגמה הנוספת היא זוג נשוי שקרה ביניהם אירוע שלילי, והאישה עדיין נושאת טראומה רגשית שלא טופלה. ברגע שיקרה אירוע דומה, אפילו קל, היא מיד תיזכר באירוע ההוא, וכל הרגשות השליליים יצופו מחדש. לכן, כדי לפתור דחיינות וטראומות רגשיות, אליעד ממליץ לא להתעלם מהעבר, אלא להתמודד איתו בצורה מודעת, כדי שהזיכרון לא ישלוט בחיי האדם בצורה שלילית ולא יגרום לו לדחות דברים חשובים או לברוח מתחושות או חוויות. איך לטפל בטראומה מהעבר? למה אני דוחה משימות? טיפול בדחיינות מה גורם לאנשים להיות עצלנים? התמודדות עם חרדה מדברים מהעבר איך להפסיק לדחות דברים? איך להתמודד עם טראומות? עכשיו מה אנחנו יודעים על דחיינות בן אדם דוחה דברים מה בן אדם דוחה דברים שהוא חושב שאם הוא יעשה אותם יהיה לו יותר רע מאשר ... שנים היה לו תהליך של פשיטת רגל אוקי ובאותו תהליך של פשיטת רגל הוא היה צריך לעזוב את החיי שגרה שלו ולהתעסק בלטפל בכל מיני דברים הוא כאילו היה מהבוקר עד הערב מטפל בדברים טפל בזה וטפל בזה כל מיני. ש: שקשורים לפשיטת רגל. אליעד: כן טיפולים זה ... התקופה ההיא, עכשיו איך זה מזכיר לו כי לדוגמה נגיד שהוא צריך לסדר את הניירת הוא נכנס לחוויה של עכשיו אני צריך לטפל בדברים ואז החוויה של עכשיו אני צריך לטפל בדברים היא מקפיצה לו מהתת מודע את זה שהוא ברח מ - אני רוצה לטפל בדברים, זאת אומרת הוא טיפל בדברים ואז במוח שלו הייתה לו פקודה תקשיב אתה לא רוצה יותר לטפל בדברים כאילו אל תטפל בדברים וזהו אל תטפל בדברים או מה שזה לא יהיה ואז הוא כאילו יצר לעצמו התניה אני לא הוא כאילו בורח מה - state of mind של אני צריך לטפל בדברים ומאז הוא בורח מדברים כאלה. זאת אומרת שדחיינות לא נבעה מזה שהוא דוחה הדברים עצמם לא עושים לו רע אבל כביכול עצם ... פרס לוטו היית לוקח? לוקח אוקי הלאה לא פרס לוטו אוקי מה אתה אמור לעשות עם הניירת הזאת מה אתה אמור לעשות? אמור לטפל בזה, מה אתה אמור לעשות מה זה אומר לטפל בזה? אמור למיין את זה להביא את זה למישהו. ש: כשהוא מכניס את המילה לטפל. אליעד: לא שנייה אמור לטפל בזה להביא את זה למישהו, אוקי אתה חייב להביא לו את זה הוא יכול
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
2 שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות
... שיטות טיפול בטראומת אונס, יתרונות וחסרונות בלהאשים מישהו אחר בצרות שלך, 2 שיטות טיפול בקורבנות, איך לטפל בטראומה? להאשים אחרים, לקחת אחריות, קורבנות הזנות, קורבנות אונס, קורבנות התעללות, קורבנות כתות, יוצאי כתות מהו היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר בטראומה? ההתמודדות עם פגיעות, כמו אונס או פגיעות אחרות, היא מורכבת וכוללת לא רק את האירועים הפיזיים עצמם, אלא גם את המשמעות שהקורבן מייחס להם. כאשר אדם נפגע, בין אם מדובר ... תופסת את עצמה בעקבות האירוע. כאשר אנו באים לעזור למי שנפגע, לרוב המטרה שלנו היא לטפל בנזקי הנפש, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע. אחד הפתרונות שמציעים הוא להוריד את האחריות מהנפגע ולהגיד לו: אתה לא אשם, זה ... במצב של חסר אונים, ללא יכולת לפתח תחושת שליטה על החיים. הדרך הנכונה להתמודד עם טראומה הדרך היעילה ביותר להתמודד עם טראומה אינה על ידי האשמת גורם חיצוני, אלא על ידי שינוי התפיסה של הנפגע לגבי האירוע. כאשר אדם מבין שהאירוע עצמו אינו הבעיה, אלא הפירושים שהוא נותן לו, הוא יכול להתחיל תהליך ... ניתן לעבוד איתה על חיזוק הביטחון העצמי שלה, לא על האשמת הפוגע. השחרור האמיתי מטראומה לא יקרה על ידי האשמת מישהו אחר, אלא על ידי שחרור פנימי והבנה עמוקה שהעבר לא מכתיב את העתיד. שחרור אמיתי מטראומה המטרה הסופית היא להביא את הנפגע למצב שבו הוא יכול להמשיך בחייו בצורה מלאה ומאושרת, ללא תלות באירועים מהעבר. המשמעות היא שהוא צריך ללמוד לקבל את מה שקרה ולהשתמש בזה כדי לבנות חיים חדשים. השחרור מהטראומה נעשה כשאדם מגיע למצב של קבלה מוחלטת, שבו אין התנגדות פנימית למה שקרה, ולא משנה אם זה היה טוב או רע. המטרה היא למצוא את המקום בתוכנו שמוכן לקבל את כל החוויות, כולל ... תלוי באירועים שהם עברו, הם יוכלו להתחיל תהליך של ריפוי אמיתי ולהתפתח מעבר לחוויות הטראומטיות. טיפול בטראומה התמודדות עם כאב נפשי שחרור מאשמה לקיחת אחריות אישית התגברות על אירועים קשים התשובה לשאלה האם יש היגיון או תועלת בלהאשים מישהו אחר כאשר אנו מנסים לעזור למי שנפגע היא ... אלא הפירושים שהנפגע נותן לו. כאשר אנו באים לעזור למי שנפגע, לרוב המטרה שלנו היא לטפל בנזקי הנפש שנגרמו לו, כלומר, לפרק את המחשבות השליליות ולהפחית את הסבל שהוא חווה בעקבות האירוע. הלוגיקה מאחורי אמירת אתה לא אשם אחת הדרכים הנפוצות להתמודד עם מחשבות ... חיים עם כעס ושנאה תמידיים, במקום למצוא בתוכם כוח לריפוי ולהתחדשות. הדרך הנכונה לטפל בטראומה הדרך היעילה ביותר להתמודד עם טראומה אינה על ידי האשמת גורם חיצוני, אלא על ידי שינוי התפיסה לגבי מה שקרה. כאשר נפגע מבין שהאירוע עצמו אינו הבעיה, אלא הפירושים שהוא נותן לו - הוא יכול להתחיל תהליך של ... מרגישה שאני חסרת ערך, יש להראות לה שהערך שלה לא תלוי באירוע שקרה לה. שחרור אמיתי מטראומה בסופו של דבר, המטרה היא להביא את הנפגע למצב שבו הוא מסוגל להמשיך בחייו ללא תלות באירוע הטראומטי. המשמעות היא שהוא צריך להגיע לנקודה שבה הוא משלים לחלוטין עם מה שקרה, עד לרמה שבה הוא אפילו לא היה מתנגד אם זה היה קורה שוב. זה לא אומר שהוא ירצה שזה יקרה שוב, אלא ... ולהוביל אותם למקום שבו הם יכולים לחיות חיים מלאים ומשמעותיים ללא תלות בעברם. טיפול בטראומה התמודדות עם כאב נפשי שחרור מאשמה לקיחת אחריות אישית התגברות על אירועים קשים טיפול בנפגעי כתות, טיפול בנפגעי תקיפה מינית, טיפול בנפגעי עבירה, הזדהות עם דמות הקורבן, ... בחירה חופשית, עזרה לקורבנות, איך לעזור למישהו להרגיש טוב? אף אחד לא אשם, 2 גישות לטיפול בטראומה, לא להאשים את עצמך, לא להאשים מישהו אחר, איך לעזור לקורבנות? איך לטפל בטראומה? קורבנות התחזות, קורבנות מתחזים ...
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
2 שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה?
... שיטות לטיפול בטראומה, 2 גישות לטיפול בטראומה, איך מטפלים בטראומה? איך לטפל בטראומה? 2 סוגים של טראומה, 2 גורמים לטראומה, טיפול בפוסט טראומה, טיפול בטראומה מודחקת, טיפול בזיכרון טראומטי, טיפול ב PTSD, למה יש לי טראומה? מהן שתי הסיבות העיקריות לטראומה וכיצד ניתן לטפל בכל אחת מהן? כאשר מדברים על טיפול בטראומה, אליעד כהן מסביר שלפני הכל יש להבין מה גורם לטראומה מלכתחילה. לפי דבריו, קיימות שתי סיבות מרכזיות שמובילות לטראומה אצל האדם. חשוב לזהות את הסיבה המדויקת לטראומה מכיוון שכל אחת מהן מצריכה גישה טיפולית שונה לחלוטין. מהי הסיבה הראשונה לטראומה ואיך לטפל בה? הסיבה הראשונה לטראומה, לפי אליעד כהן, היא שאדם חושש שמה שקרה לו בעבר יקרה לו שוב בעתיד. לדוגמה, אם בעבר מישהו חווה חרם, הוא חושש שיחווה חרם פעם נוספת. אם אדם ננשך ... בעבר במעלית יחשוש להיכנס למעלית שוב, ומי שחווה בגידה בעבר יפחד מבגידה נוספת. הדרך לטפל בטראומה מסוג זה, על פי אליעד כהן, היא קודם כל לבדוק את מידת הסבירות שאירוע הטראומה אכן יקרה שוב. יש לבחון היטב את המציאות הנוכחית ולהשוות אותה לאירוע הטראומטי שהתרחש בעבר. השאלה המרכזית כאן היא: האם באמת האירוע של היום דומה למה שקרה בעבר או לא? אליעד מדגיש שאם באמת יש סיכוי סביר שאירוע הטראומה יחזור, הרי שהפחד הוא מוצדק, והטראומה במקרה כזה היא חיובית, כי היא מהווה מנגנון הגנה שמונע מהאדם להיכנס שוב למצב המסוכן. למשל, אדם שנכווה מאש יפחד שוב לגעת באש, וזה טוב כי זה מגן ... המצב יתברר שהמציאות הנוכחית שונה מזו של העבר, הטראומה כבר לא מוצדקת. לדוגמה, אם אדם ננשך על ידי כלב מסוכן בעבר, אך היום הכלב שהוא נתקל בו הוא קטן, קשור ואינו יכול לפגוע בו, הרי שאין סיבה אמיתית לפחד. כאשר האדם מבין ומפנים זאת, הטראומה מתפוגגת, למרות שהוא עדיין זוכר את האירוע הטראומטי המקורי. מהי הסיבה השנייה לטראומה ואיך מטפלים בה? הסיבה השנייה, לפי אליעד כהן, היא שהאדם לא באמת חושש שהאירוע ה
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה
טראומה - מהי טראומה? מהי פוסט טראומה? איך נוצרת טראומה? מהן השיטות לטיפול בטראומה? מהי הדרך הכי טובה לטיפול בטראומה? איך מטפלים בטראומה? שיטות לטיפול בטראומה? מהי שיטה לטיפול בטראומה? חרבות ברזל, טיפול ב PTSD, טיפול בפוסט טראומה, מהי טראומה דמיונית? מהו אירוע טראומטי? איך לטפל בטראומה? סוגים של טראומה אז טראומה היא מצב שבו בעבר קרה לבן אדם דבר רע, ושהזיכרון הרע משתקף לאדם דרך דברים אחרים שקורים לו בזמן אחר: עבר הווה עתיד. לדוגמה, בן אדם שבגדו בו בעבר והוא הרגיש מכך רע וכתוצאה מכך בכל פעם בהווה שקורה משהו שמזכיר לו את הבגידה, או בכל פעם שהוא חושב שיכול לקרות בעתיד משהו שמזכיר לו את הבגידה, או בכל פעם שהוא נזכר באירוע אחר בעבר, שמזכיר לו את הבגידה, הרי שהוא מרגיש רע. או לדוגמה חייל שחווה קרב קשה, שכל דבר שמזכיר לו את הקרב, מעורר אצלו את הטראומה. או לדוגמה אישה שחוותה אונס, שאז היא עשויה לחוות טראומה לדוגמה במערכת יחסים זוגית רגילה ואוהבת וכיוב. אז מהי התבנית המחשבתית של הטראומה? והתבנית היא, שקרה לאדם משהו אירוע מסויים. וכל אירוע מורכב מהמון פרטים ופרטי פרטים. וכאשר האדם נתקל באירוע אחר, והאירוע האחר כמו כל דבר אחר, מורכב מהמון פרטים וכיוב, הרי שבעצם יש קווי דמיון בין האירוע הטראומטי לבין האירוע האחר שאינו טראומטי לכשעצמו. ואז בעצם האדם נזכר באירוע הטראומטי, דרך קווי הדמיון של האירוע האחר הרגיל היום יומי. ואז האדם מגיב רגשית בצורה רעה, כאילו קורה לו כרגע, מה שקרה לו באירוע הטראומטי ההוא. ואחדד, כי לצורך העניין ננתח טראומה שמשתקפת דרך אירוע אחר בהווה, אבל טראומה יכולה להיות גם ביחס לזיכרון של העבר או ביחס לדמיון של העתיד, של מקרים שאינם הטראומה עצמה. דהיינו, שהאדם נזכר בטראומה מהעבר, כאשר הוא חושב על אירוע אחר בעבר בעתיד. ואוסיף גם, כי יכולה גם להיות
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
שיטות לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית
... לטיפול בטראומה, איך לטפל בטראומה? איך להתמודד עם טראומה? פוסט טראומה מתאונת דרכים, פוסט טראומה אחרי תאונת דרכים, פוסט טראומה לאחר תאונת דרכים, זיכרון טראומטי, חוויה טראומטית איך להפחית את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה טראומה קשה כמו תאונת דרכים, הוא עלול להיכנס למצב שבו הוא מפחד באופן קיצוני מכל דבר שמזכיר לו את האירוע הטראומטי. לדוגמה, אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים וניצל ממנה, עלול לפתח תגובה של פחד או חרדה מכל מה שקשור לכבישים או לרכבים, ואפילו לשמע הצליל של רכב מתקרב. אליעד כהן מסביר שאחת המטרות של טיפול בטראומה היא להביא את האדם למצב שבו הוא פחות פוחד מכך שהטראומה תחזור על עצמה. המטרה אינה לגרום לו באמת לרצות או לקבל בשלווה את החוויה של התאונה עצמה, אלא להקטין את רמת החרדה והסבל שלו כשהוא נזכר בה או כשהוא נתקל במשהו שמזכיר אותה. איך גורמים לאדם להפחית את הפחד מטראומה? הדרך שאליעד כהן מציע כדי להחליש את הפחד מטראומה מתחילה ברעיון פשוט לכאורה, אך יישומו דורש עבודה הדרגתית. לפי השיטה, האדם צריך להגיע לנקודה שבה הוא אומר לעצמו לא אכפת לי שזה יקרה שוב. ... הכי נורא שיכול לקרות. דרך זו מאפשרת לו להפחית את החרדה והסטרס שהוא חווה באופן כללי. איך מתבצע תהליך הטיפול בטראומה? אליעד כהן מתאר תהליך מובנה והדרגתי שבו מתחילים משיחות לא ישירות על הטראומה, אלא מתחילים דווקא בדברים כלליים יותר בחייו של האדם. לדוגמה, מראים לו תמונה, ושואלים מה הוא חושב עליה. כאשר הוא מביע דעה מסוימת, מנסים ... לדבר על הדברים האישיים והקשים יותר. מדוע חשוב להתרגל לחשיבה נגד רצונך? אליעד מסביר שכדי להתמודד עם טראומה, חשוב להבין שכל אירוע טראומטי הוא למעשה דוגמה פרטית למצב שבו המציאות אינה תואמת את רצונו של האדם. כלומר, האדם לא רוצה לחוות תאונת דרכים, אבל זה קורה בכל זאת. לכן, אם ילמדו אותו לקבל ולהכיל מצבים שהם נגד רצונו, אז בהדרגה גם ההתנגדות והפחד שלו מהאירוע הטראומטי ייחלשו. השיטה כוללת תרגול של האדם עם סיטואציות קטנות וקלות יותר, ומתקדמת לאט לאט אל סיטואציות קשות יותר, בדומה לאדם שרוצה להרים משקל ... קטנים יותר, ולאט לאט מעלים את רף הקושי, עד שהאדם מסוגל להתמודד בצורה טובה יותר עם המשקל הגדול. גם בטיפול בטראומה, תרגול של התמודדות עם מצבים שונים שבהם המציאות אינה תואמת את רצון האדם מחזק את החוסן הנפשי שלו ומאפשר לו להתמודד בצורה טובה יותר עם הזיכרון הטראומטי. האם המטופל צריך לדעת על תהליך הטיפול מראש? אליעד כהן מציין שלפעמים כדאי לשתף את המטופל בשיטה ובתהליך, אך לא תמיד זה הכרחי. לפעמים ... האם אפשר להגיע למצב של חוסר פחד מוחלט? אליעד מדגיש שהמטרה אינה לגרום לאדם באמת לרצות שיקרה לו אירוע טראומטי, אלא רק להחליש את עוצמת הפחד. לדוגמה, אם האדם בתחילת התהליך מדרג את הפחד שלו מ - 1 עד 100 ברמה של 100, המטרה היא להוריד את הפחד הזה ל - 50 או לרמה אחרת נמוכה יותר. זו הקלה משמעותית, שמאפשרת לו לנהל חיים טובים יותר ופחות סבל מהזיכרונות והטריגרים לטראומה. למה טיפול כזה עובד גם על התת - מודע? כאשר מתרגלים חשיבה גמישה באופן כללי, כגון ללמד את האדם שזה בסדר שמציאות לא תמיד תואמת את רצונותיו, זה משפיע באופן עקיף גם על התת - מודע שלו. בתהליך הזה, אפילו מבלי שהאדם שם לב, החשש מפני הטראומה פוחת באופן טבעי. לסיכום, מה היתרון של שיטה זו? שיטה זו מאפשרת לאדם להסתכל על המציאות בצורה פחות מאיימת ויותר גמישה. על ידי התמודדות ... שבהם הוא מתרגל לראות שגם מציאות לא רצויה יכולה להיות נסבלת, האדם יכול בהדרגה להתמודד טוב יותר עם חוויות טראומטיות כמו תאונת דרכים. תהליך זה מפחית משמעותית את הסבל והפחד שלו ומעניק לו חופש גדול יותר מחוויות העבר השליליות. איך להתמודד עם חרדות? שיטות לשינוי תפיסת מציאות איך לפתח חוסן נפשי? איך להפחית פחדים? טיפול בטראומה ופוסט טראומה איך ניתן להחליש את הסבל מטראומה? כאשר אדם חווה
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה?
טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? למה יש לי טראומה? סוגים של טראומה, איך לטפל בטראומה? איך נוצר זיכרון טראומטי? למה טראומה היא מנגנון הגנה? איך להתמודד עם אירוע טראומטי? מהי טראומה מוגזמת? דמיון מוגזם, זיכרון מוגזם, דמיון לא מדויק, פחד מוגזם, פחד ללכת לספארי, פחד מרעש של זיקוקים, פחד מגנבים, טראומה מגנבים, טראומה מתאונות דרכים, איך אפשרי לטפל בטראומה? וכאן אסביר לגבי טראומה, מהי טראומה? איך נוצרת טראומה? האם טראומה היא טובה או רעה? מהי טראומה טובה? מהי טראומה רעה? איך להתמודד עם טראומה? ועוד. אז ברמת העיקרון, אנשים מאמינים שטראומה זה דבר רע. ומי שסובל מפוסט טראומה זה דבר רע. ולמה אנשים מאמינים בזה? כי טראומה נוצרת בעקבות דבר רע שקורה לאדם במציאות או אפילו בדמיון. לדוגמה, בן אדם שבטעות מכניס את היד לאש והוא חוטף כאב של כוויה, אז נוצרת לו טראומה מלהכניס את היד לאש. או בן אדם שפרצו לו לבית, אז יש לו טראומה מגנבים. או בן אדם שעשה תאונה, שאז יש לו טראומה מתאונות דרכים. או אפילו בן אדם שראה מישהו אחר שקרה לו משהו רע, והאדם דמיין שזה קורה לו בעצמו, שאז יש לאדם עצמו
כנות קיצונית, האם לומר את האמת? האם לדבר בכנות? האם לומר את כל האמת בפנים? למה כנות זאת תכונה רעה? איך לא לפגוע באנשים? איך לא להיצמד לאמת? איך לא להשתמש באמת כתירוץ לפגוע באנשים? האם להגיד את האמת בפרצוף?
כנות קיצונית, האם לומר את האמת? האם לדבר בכנות? האם לומר את כל האמת בפנים? למה כנות זאת תכונה רעה? איך לא לפגוע באנשים? איך לא להיצמד לאמת? איך לא להשתמש באמת כתירוץ לפגוע באנשים? האם להגיד את האמת בפרצוף?
... האם לומר את האמת? האם לדבר בכנות? האם לומר את כל האמת בפנים? למה כנות זאת תכונה רעה? איך לא לפגוע באנשים? איך לא להיצמד לאמת? איך לא להשתמש באמת כתירוץ לפגוע באנשים? האם להגיד את האמת בפרצוף? האם ... יש אנשים שמאמינים שהאמת היא דבר קדוש, ומדברים בכנות גם אם הדבר פוגע באחרים. הם מייחסים לעצמם תכונה של אנשי אמת, אבל לעיתים קרובות הם משתמשים בזה כתירוץ לפגוע באחרים, לא תמיד מתוך כוונה חיובית. האם זה נכון להיצמד לאמת אם הדבר פוגע באחרים? מהו השקר של אנשי האמת? הבעיה עם כנות קיצונית היא שזוהי פעמים רבות תירוץ לפגיעה. אנשים שמתעקשים על כך שהם תמיד ... למלכודת הכנות הקיצונית? אליעד כהן מציע כמה דרכים למנוע מלכודת של כנות קיצונית: להבין שהאמת שלך לא תמיד היא האמת האובייקטיבית. לא להשתמש בכנות כתירוץ לפגוע באחרים. לדעת מתי נכון לומר את האמת, ... ללא צביעות, ללא כוונה להסתיר דבר. הם דוגלים בערך הכנות כאילו הוא ערך עליון ומוחלט, אבל האם זה באמת כך? במקרים רבים, הכנות הזאת היא לא יותר מתירוץ לפגיעה באחרים. האם אנשי אמת באמת נצמדים לאמת? יש אנשים שמאמינים כי חובה עליהם לומר את האמת בכל מחיר, אך בפועל, הם משתמשים באמת כתירוץ לפגוע באחרים. הם יאמרו משפטים כמו: אני לא ... הצגת עצמו כאיש אמת כלפי חוץ. לסיכום: איך לא ליפול למלכודת הכנות הקיצונית? 1. להבין שהאמת שלך היא לא בהכרח האמת האובייקטיבית. 2. לא להשתמש באמת כתירוץ לפגוע באחרים. 3. לדעת מתי נכון לומר את ... האם לספר את כל האמת? האם לדבר בפתיחות? דיבור בפתיחות, האם לומר לה את מה שאני חושב עליה? צבא האמת של אנשי השקר, שקרים של אנשים שפוגעים באחרים, תירוצים של אנשים שפוגעים באחרים, תירוצים של אנשים רעים, למה אני רוצה לומר את האמת? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טראומה זה לא תירוץ, טריגרים של טראומה, טראומה של בגידה, למה יש טראומה? החוקיות של הטראומה, איך להשתחרר מטראומה? איך לטפל בטראומה? ממה נובעת טראומה, האם אפשר להתגבר על טראומה? טיפול בטראומה, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טראומה איך לטפל בטראומה, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טראומה איך לטפל בטראומה, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למצוא זוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש משמעות לחיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בסקייפ, מאמן לחיים, מאמן אישי רוחני בתחום טראומה איך לטפל בטראומה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1367 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 17:12:18 - wesi1