אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול בבגידה ✔חשש לבגידה בזוגיות, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם נטישה, חרדה מבגידה, חבר שלי באתר הכרויות, קנאה בזוגיות, בגידה במערכת יחסים, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:42חשש לבגידה בזוגיות, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם נטישה, חרדה מבגידה, חבר שלי באתר הכרויות, קנאה בזוגיות, בגידה במערכת יחסים, איך לשמור על הזוגיות? איך להצליח בזוגיות?
איך מתמודדים עם חשש לבגידה בזוגיות?

כאשר אנשים חוששים שבני זוגם עשויים לבגוד או לעזוב אותם, הם בדרך כלל מגיבים מתוך פחד וחרדה, דבר הגורם לתגובות שליליות כמו ריבים, כעס, וקנאה, ולרוב משיגים את התוצאה ההפוכה ממה שהתכוונו. אליעד כהן מסביר את התופעה הזאת דרך דוגמה פשוטה מהחיים: בעל מסעדה ששומע שלקוחות מדברים על מעבר למסעדה אחרת.

מה יכול לעשות בעל מסעדה שמגלה שלקוחות שוקלים לעזוב?

כאשר בעל מסעדה שומע במקרה שלקוחות שלו מדברים ביניהם על האפשרות ללכת למסעדה אחרת, עומדות בפניו כמה אפשרויות פעולה:
  • אפשרות אחת היא להתעלם מכך ולתת ללקוחות את החופש לבחור בעצמם, מתוך מחשבה שזו זכותם להחליט.
  • אפשרות נוספת היא לנסות בעדינות ובצורה עקיפה להדגיש את היתרונות של המסעדה שלו, כדי להראות להם את היתרונות ולשכנעם להישאר.
  • אפשרות שלישית היא לנסות להבין מהם מה בדיוק מושך אותם למקום האחר ולנסות לספק את אותו הצורך אצלו.
  • האפשרות הלא הגיונית שאנשים בכל זאת נוטים אליה היא להתעמת איתם או לכעוס ולהאשים אותם, פעולה אשר תביא בדרך כלל לתוצאה הפוכה - הלקוחות יעזבו.
אליעד מדגיש, כי תגובה שלילית כמו כעס או התפרצות נגד הלקוחות היא דוגמה למשהו שאף אדם הגיוני לא יעשה במצב עסקי, למרות שדווקא בתחום הזוגי אנשים פועלים כך לעיתים קרובות.

איך הסיפור של המסעדה ממחיש את התגובה הרגשית לזוגיות?

אליעד כהן מסביר שההתנהגות הלא רציונלית הזו נפוצה מאוד בתחום הזוגיות. כאשר בן זוג מגלה שבת הזוג שלו מתכתבת עם מישהו באתר הכרויות או יוצאת עם מישהו אחר, התגובה האינסטינקטיבית היא כעס והאשמה. לרוב התגובה הזו נובעת מאגו פגוע ומהפחד שבן הזוג יעזוב. אבל דווקא תגובה כזאת גורמת בדרך כלל להרחקה בין בני הזוג, כי היא מייצרת תחושה של חוסר נוחות ומתח, וכך בעצם מגדילה את הסיכוי לפרידה.

אליעד מסביר שאנשים שנשארים יחד למרות הריב, נשארים לא בגלל המריבה אלא למרות המריבה. לדוגמה, הוא משווה זאת למצב בו מוכר במכולת מאיים על לקוח: "אם תלך למקום אחר, אל תקנה כאן שוב". יתכן שהלקוח ימשיך לקנות שם, אך רק מתוך נוחות ולא בזכות האיום עצמו.

מהי הדרך הנכונה להתמודדות עם חשש לבגידה?

אליעד כהן מסביר שהגישה הנכונה והאפקטיבית יותר היא להבין מה חסר לבן הזוג ולנסות לספק את הצורך הזה בתוך הזוגיות. במקום לריב ולהתנגד, יש לחזק את הקשר, להבין את הצד השני ולהיות טובים יותר עבורו.

הוא מביא דוגמה למצב קיצוני יותר, שבו אדם יכול להביא את בן או בת הזוג שלו למצב של פתיחות גבוהה כל כך, שיאפשר לו לשאול אותם ישירות מה הם מוצאים אצל אחרים, וכך יוכל לשפר את עצמו ואת הזוגיות. לדבריו, אם הצד השני ירגיש מספיק בנוח לשתף בצורה פתוחה מה מושך אותו או אותה באחרים, יהיה אפשר למלא את החיסרון הזה במסגרת הזוגית, וכך להפחית באופן משמעותי את הסיכון לבגידה או לעזיבה.

למה קשה לנו ליישם את התגובה הנכונה במערכת יחסים?

הסיבה העיקרית לכך שרוב האנשים לא נוקטים בגישה הרציונלית הזו היא כי האגו שלהם נפגע והם מגיבים מתוך דחף לנקום או להראות שהם נפגעו. הם שוכחים שהמטרה האמיתית שלהם היא לשמור על הזוגיות, ולכן פועלים בצורה שמזיקה להם.

בנוסף, אליעד מציין שיש גם אנשים שמרוב פחד שהצד השני יעזוב אותם, מעדיפים לסיים את הקשר מיוזמתם מתוך פחד להיפגע בעתיד. הוא מתאר כיצד אנשים יכולים לפעמים להרוס קשרים בעצמם מתוך פחד נטישה, כי הם לא יכולים להתמודד עם אי - הוודאות או עם תחושת הדחייה שכרוכה בכך.

לסיכום, כיצד לשמור על הזוגיות מפני חשש לבגידה או נטישה?

הגישה של אליעד כהן מעודדת לחשוב בצורה חיובית ואקטיבית: להבין ולברר לעומק את הצרכים של בן הזוג, לספק אותם במסגרת היחסים ולהיות יותר טובים במקום להגיב באימפולסיביות ובשליליות. במקום להתרחק או להעניש את בן הזוג על רצונו לבדוק אופציות אחרות, עדיף ליצור זוגיות שבה אף אחד מהצדדים לא ירצה לחפש מחוצה לה את מה שחסר.

הדבר מצריך תהליך של פתיחות, סבלנות ויכולת התבוננות על המצב מבחוץ, כפי שאדם רציונלי היה פועל בעסק שלו.
איך להתמודד עם חשש לבגידה בזוגיות?

כאשר אדם מזהה סימנים לכך שבן הזוג עשוי לבגוד בו, הוא עשוי להרגיש אובדן ושלל רגשות כמו פחד, קנאה וחרדה. במקום לפעול מתוך פחד ולהגיב באופן שלילי או להאשים את הצד השני, ישנה גישה חיובית שיכולה לעזור להילחם בחששות: לפתח את הזוגיות ולהפוך אותה לטובה יותר. גישה זו עשויה להקל על החשש לבגידה ולהפוך את המערכת הזוגית ליציבה ומספקת יותר.

מה כדאי לעשות אם אתה רואה שהבן זוג שלך רוצה לעזוב?

כאשר אדם חווה את החשש שבן הזוג מעוניין לעזוב או בוגד, יש נטייה לפעול מתוך האגו ולהגיב בצורה רגשית או תוקפנית, מה שמוביל פעמים רבות להתרחקות או אפילו לפירוק הקשר. במקום זאת, יש לאמץ את הגישה של השתפרות והבנת הצרכים של הצד השני. במקום לתקוף או להאשים, יש להבין מה חסר לבן הזוג, ולנסות לספק את החסרונות הקיימים בקשר. אם אתה מרגיש שבן הזוג מחפש משהו מחוץ לקשר, נסה להבין מהו אותו צורך שהוא מחפש ואיך תוכל למלא אותו במסגרת הזוגית.

איך להתמודד עם תחושת בגידה בזוגיות?

תחושת בגידה עלולה לגרום לכעס, כאב, ופעמים רבות גם להחמרה במערכת היחסים. במצבים כאלה, הדרך הנכונה היא לא להילחם בהאשמות או בקונפליקטים, אלא לנסות ליצור שיחה פתוחה ומבינה. כדאי לפתח סביבה שבה כל אחד מרגיש בנוח לשתף את רגשותיו, ובמקום להימנע משיחות כאלה, לעודד אותם. אם יש לך פחד מבגידה, חשוב לא רק להתמודד עם הפחד עצמו, אלא גם לשפר את הקשר כך שהצד השני ירגיש רצוי ואהוב, מבלי לחפש דברים מחוץ למערכת היחסים.

איך להימנע מהריב שמגביר את הסיכון לבגידה?

במקרים רבים, כאשר אדם חושש שבני הזוג ימצאו מישהו אחר, הוא יגיב בתוקפנות או יתחיל להטיל ספק במערכת הזוגית, מה שלעתים קרובות מגביר את הסיכוי לפרידה. חשוב להבין כי תגובה כזו לא רק שלא עוזרת, אלא עשויה להרחיק את בן הזוג יותר. הדרך הנכונה היא להתמודד עם פחדים ומחשבות כאלה בדרכי שלום, ולהיות פתוחים לדיון על מה שהבן הזוג צריך ויחפש בקשר, במקום להילחם או לנסות להחזיר אותו בכוח.

מה עושים כאשר יש חשש לבגידה בזוגיות?

במקום לחשוש כל הזמן שמא יקרה משהו, כדאי להתמקד בפתרונות שיביאו ליציבות הקשר. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חשש כזה היא להיות מודע לצרכים של בן הזוג ולנסות לשפר את מערכת היחסים באופן פעיל. בדרך זו, במקום למנוע את הבגידה או להתנגד לה, אדם יכול למנוע את הרקע שמוביל לחשש זה ולהפוך את הזוגיות לחזקה ומבוססת יותר.
מה יעשה בן אדם שיש לו מסעדה ותוך כדי שהוא הולך למסעדה הוא פתאום שומע שאיזה לקוח מדבר על מסעדה אחרת הוא מדבר על זה עוד עם לקוח אחר בכלל והם כאילו מנסים לדבר על איזו מסעדה אחרת ללכת לאכול במסעדה אחרת, מה ההיגיון מה הוא אמור לעשות מה אתה אומר?

ש: או להתעלם שזכותם לחשוב ככה כאילו לקחת את זה בקלות.

אליעד: לקחת בקלות איך אפשר לקחת את הדבר בקלות?

ש: אם הוא ייקח כל דבר שלקוח אומר ברצינות.

אליעד: הם רוצים לעזוב אותו אומרים "מה אולי המסעדה הזאת לא טובה אנחנו רוצים לעזוב אותה".

ש: בסדר טוב זאת אפשרות יש אפשרות לזה שהוא ייקח יותר מדי.

אליעד: אפשרות נוספת?

ש: אפשרות שנייה שהוא יכול לנסות לפתות אותם להראות את היתרונות של המסעדה שלו בצורה די עקיפה קצת שתגרום להם להישאר.

אליעד: איזה עוד אפשרות?

ש: עוד אפשרות?

אליעד: לדוגמה אולי לנסות לדבר איתם מה יש במסעדה שם מה אתם אוהבים שם. אוקי עכשיו איזה אפשרויות ויש כל מיני אפשרויות, עכשיו איזו אפשרות ברור לא הגיוני שהוא יעשה? יסלק אותם נגיד שהוא היה אומר "עופו לי מהעיניים, אתם רוצים ללכת לשם עופו לשם".

ש: כמו "הסופ נאצי".

אליעד: לא "הסופ נאצי" לא עשה את זה.

ש: הוא היה הכי טוב.

אליעד: לא "הסופ נאצי" אם מישהו אמר שהוא רצה ללכת למקום אחר הוא העיף אותו? לא הייתה סצנה כזאת רק "אתה רוצה תאכל פה רק תלך לפי החוקים" אבל דוגמה זה לא היה כאילו מהצד של "אם אתה לא אוכל רק פה אל תאכל פה בכלל". היה פרק כזה לדעתי נראה לי "בחברים של נאור" היה פרק כזה משהו, מישהו זוכר ראה? שהיה שם מוכרים באיזה חומוס ואז הם בוגדים הולכים לאכול בחומוס אחר ואז הוא כאילו לא מוכן שהם יאכלו בחומוס משהו כזה הוא אמר "מה פתאום הלכתם לאכול אצל מישהו אחר" ואז כאילו המריבה "אל תאכלו פה יותר בכלל" אולי זה לא היה שם אבל אני מקצין את זה.

עכשיו לכאורה מה שאמרתי עד כאן זה נשמע הגיוני נכון, איפה ביומיום מה הייתם אומרים על מישהו שיש לו מסעדה שהוא ראה שמישהו רוצה ללכת למסעדה אחרת והוא התחיל לקלל אותו לריב איתו "מה זה למה אתה רוצה לעזוב למסעדה אחרת".

ש: זה קורה כל הזמן בתחומים אחרים.

אליעד: נכון באיזה תחומים?

ש: רומנטיקה למשל.

אליעד: נכון יפה, מה איפה זה קורה תסביר גם פה זה נכון, איפה זה קורה בתחום הרומנטיקה?

ש: מה אם הבן זוג ילך ל...

אליעד: נגיד אתה חושב שחברה שלך אתה רואה שהיא נכנסת לאתר הכרויות מתכתבת עם מישהו מה ההיגיון אומר שאתה אמור לעשות.

ש: יוצאת עם מישהו לצורך העניין.

אליעד: יוצאת עם מישהו כן, מה אתה אמור לעשות על פי ההיגיון בהנחה שאתה רוצה אותה.

ש: אבל זה שוב הפוליגמיה מונוגמיה.

אליעד: לא קשור עכשיו המונוגמיה פוליגמיה, הכל קשור בסדר אם זה מהפוליגמיה לא אכפת לך וגם לא אכפת לך אבל לא מההיבט הזה, מההיבט שאתה רוצה אותה מה אתה אמור לעשות מה עושים רוב האנשים שהם רואים שהבן זוג או הבת זוג הולכים לחזר מה הם עושים בדרך כלל? רבים איתו "וזה לא בסדר ולמה אתה עושה את זה ולמה אתה רוצה לעזוב אותי אני לא מספיק טוב בשבילך", וברוב ככל המקרים זה מגדיל את הסיכוי שהם ייפרדו.

למה? כי בן אדם רוצה להרגיש טוב ואם עושים לו רע מזה שהוא רוצה לעזוב נהיה לו עוד יותר רע ואז זה מגדיל את הסיכוי שהוא יעזוב וגם אם בן אדם יגיד שכשהוא רב עם הבן או הבת זוג גם אם נגיד כשהוא רב איתה נניח אז הוא יגיד "כן רבתי איתה והיא נשארה" נגיד "רבתי איתו והוא נשאר" נניח אבל הוא נשאר למרות המריבה לא בגלל המריבה, הוא נשאר כי יש לו סיבות אחרות להישאר אבל מצד המריבה דווקא זה דווקא מגדיל את הסיכוי שלו לעזוב.

זה כמו נגיד לדוגמה מישהו במכולת שלך המוכר במכולת יגיד לך "שאם אתה הולך לשם אל תקנה פה יותר אף פעם" יכול להיות שאתה תישאר אצלו בגלל שאתה אומר "טוב הוא יותר קרוב אז אני חייב להישאר אצלו" אבל לא נשארת בגלל שהוא העיר לך אלא למרות שהוא העיר לך מסיבה אחרת. אוקי אבל רוב האנשים מה שקורה שזה גם משכל מעניין שרוב האנשים כשהם מגיעים לכזאת סיטואציה הם פשוט מתחילים לריב עם הבן זוג "היא בוגדת בי הוא בוגד בי" מה שזה לא יהיה ואז הם בדרך כלל משיגים את התוצאה ההפוכה.

ולמה זה ככה? בגלל שאומנם יש להם את המחויב שהם רוצים את הבן אדם השני אבל מהצד השני גם כן יש להם את האגו שלהם ואז הם כאילו פועלים מהאגו הם בכלל פועלים מנקמה, זה בכלל לא מעניין כאילו מה יצא מזה. אוקי ולכן מה שאתה אמרת הוא יכול פשוט להתעלם מזה כשאני אמרתי לך אבל איך הוא יתעלם מזה זה כאילו היה בלבוש של "אבל איך הוא יכול להתעלם?" מזה נגיד שהבת זוג לא רוצה אותו הבן זוג לא רוצה איך אפשר להתעלם מזה, זה אותו שכל כי פה אנשים חווים את זה כלגיטימי.

נגיד "טוב אז הוא לא רוצה לאכול איתי שלא יאכל אצלי" ונגיד בזוגיות אנשים לא חווים את זה כלגיטימי יש גם סיבות למה לא חווים את זה כלגיטימי כי פה יש ציפייה אחרת וכו' אבל אף על פי כן במהות אם בן אדם חושב שהולכים לעזוב אותו הוא בדרך כלל מה שאנשים עושים זה שהם נהיים פחות טובים, בדרך כלל מה שצריך לעשות זה להיות יותר טובים ואני בכוונה התחלתי מהדוגמה של המסעדה בשביל שהבן אדם שהוא נכלא לסיטואציה שהוא ידע לראות את זה מבחוץ.

כמו שזה ברור לך שאתה לא תריב עם הלקוח ותקלל אותו למה הוא שוקל לעזוב אתה לא יכול לריב עם הבן או הבת זוג למה הוא שוקל לעזוב כי זה לא הגיוני ואם אתה עושה את זה אז תבין שאתה עושה את זה בגלל האגו שלך וזה לא מצד הסיטואציה עצמה.

ש: גם זה קורה בהרבה סוגים של שותפויות בכלל גם שותפויות עסקיות זה יכול לקרות.

אליעד: שמה?

ש: יש לך שותף ואתה יש לכם הרבה.

אליעד: נכון בכל מקום שחווים בגידה, בא נגיד נקרא לזה בגידה במקום שהאגו נפגע או בגידה או אם הוא נפגע או משהו כזה.

ש: כשהשקעת הרבה בבן אדם אחד.

אליעד: נכון אף על פי כן יש היגיון בכל דבר אף על פי כן אני רציתי להראות גם את ההיגיון ההפוך, אם בן אדם בא ואומר "שלום אני מפחד שחברה שלי תבגוד בי עם מישהו, שלום אני מפחד שהחבר שלי יבגוד בי עם מישהו מה לעשות?", תשובה תנסה לברר מה הוא אוהב אצלה מה היא אוהבת אצלו בשני, למה הוא רוצה לעזוב אותך ותנסה למלא את החיסרון הזה.

עכשיו אני אגיד לכם יותר מזה בדרך כלל זה לא תמיד ככה אבל בדרך כלל מהיבט מסוים אם בן אדם היה מצליח לשדר לבן בת זוג שלו שהוא מוכן אפילו ליחסים פוליגמיים נניח, אוקי נניח שהוא היה מסוגל לשדר את זה או במילים אחרות שהבן זוג או הבת זוג לא היה מרגיש מאוים אז הבן אדם היה יכול להגיע למצב של כזאת פתיחות שהוא היה יכול לשאול את הבת זוג שלו לצורך העניין להביא אותה למצב נגיד שהיא תספר לדוגמה מה היה לה נגיד כייף עם מישהו ואז לדעת מה החיסרון ולנסות למלא את החיסרון.

או נגיד אם הוא היה יכול לשאול את הבחורה "מה היה לך כייף איתו?", מישהו אחר בכלל המאהב "מה כייף לך עם המאהב מה אתם עושים מה היה?". עכשיו בדרך כלל הבחורה לא תגיד את זה כי היא מפחדת מהתגובה של הבחור, עוד פעם אני מדבר על משהו מאוד קיצוני בסדר וזה גם יש פה משהו עדין כי אם אתה תגיד לה "את יכולה" אז היא כבר יכולה אז זאת התשובה מלכתחילה אבל המהות של מה שאני אומר היא שכשבן אדם מגיע למצב שהוא רואה שהולכים לעזוב אותו בהנחה שהוא לא פועל מהאגו שלו הוא צריך להיות יותר טוב שזה מבט העניין של הרעיון.

ולא כמו שרוב ככל האנשים עושים לפי האינסטינקט, יש יותר גרוע יש כאלה שהם נגיד נמצאים באיזו זוגיות ומפחדים שהבן זוג יעזוב אותם ואז הם נפרדים קודם בכלל, הוא אומר "טוב אני עכשיו רוצה להיפרד", "למה אתה רוצה להיפרד?", "כי אני מפחד שיום אחד היא תבגוד בי ותעזוב אותי ואני לא אוכל לחיות עם זה אז בוא נפרד מעכשיו". גם זה כבר קרה כמו שהיה אחד שהוא התאבד כי הוא לא רצה למות אחר כך משהו כזה אבל גם מקרים כאלה כבר קרו מהחשש שמא יעזבו אותו הוא התחיל לריב "מה אולי תעזוב אותי, נכון שתעזוב אותי נכון למה תעזוב אותי, איך יכול להיות שתעזוב אותי הנה שונא אותך כי אולי תעזוב אותי" ואז רבו ואז נפרדו, על זה על ה - "אולי תעזוב אותי" ומזה נוצרה כל המלחמה. טוב הבנו את זה הבנו?
קיצוניות חשיבה קיצונית לאכול במסעדות למה הוא רוצה בוגדת קנאה חולנית הרגשת דחייה אפקטיבי תיעדוף להיות יותר תגובה איך להצליח איך להצליח בזוגיות איך לשמור איך לשמור על הזוגיות אישה קנאית אתר הכרויות בגידה בגידה בבן זוג בגידה בבת זוג בגידה בזוגיות בגידה במערכת יחסים בגידה זוגית בגידה טיפול זוגי בגידות בזוגיות בחורה קנאית גבר קנאי היכרויות הכרויות הצלחה הצלחה בזוגיות התגברות על קנאה התמודדות התמודדות עם בגידה התמודדות עם נטישה התמודדות עם קנאה זוגיות חבר שלי חבר שלי באתר הכרויות חושש חרד מבגידה חרדה חרדה בגידה חרדה מבגידה חרדות חרדת בגידה חשש חשש לבגידה בזוגיות חששות טיפול בבגידה טיפול בקנאה יחסים להצליח להצליח בזוגיות להתגבר על בגידה להתגבר על קנאה להתמודד להתמודד עם בגידה להתמודד עם נטישה להתמודד עם קנאה לחשוש לקנא לקנא באחרים לשמור לשמור על הזוגיות לשמור על זוגיות מערכות יחסים מערכת מערכת יחסים משבר בגידה מתמודדים עם קנאה נטישה פחד בגידה פחד מבגידה פחד שאשתי בוגדת פחד שבעלי בוגד פחד שהוא בוגד פחד שהיא בוגדת קינאה קנאה קנאה בזוגיות קנאה ורכושנות קנאה זוגית קנאה חולנית קנאה רומנטית קנאות קנאות אובססיבית קנאות בזוגיות
פחד מבגידה, קנאות בזוגיות, האם בגידה זה רע? למה אנשים בוגדים? התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, טיפול בבגידה, לא רוצה שיבגדו בי, כעס על בגידה, איך לא להיות קנאי? חשש מבגידה, זוגיות
פחד מבגידה, קנאות בזוגיות, האם בגידה זה רע? למה אנשים בוגדים? התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, טיפול בבגידה, לא רוצה שיבגדו בי, כעס על בגידה, איך לא להיות קנאי? חשש מבגידה, זוגיות
... מבגידה, קנאות בזוגיות, האם בגידה זה רע? למה אנשים בוגדים? התמודדות עם בגידה, לסלוח על בגידה, טיפול בבגידה, לא רוצה שיבגדו בי, כעס על בגידה, איך לא להיות קנאי? חשש מבגידה, זוגיות למה אנשים מפחדים מבגידה? אליעד כהן מסביר כי הפחד מבגידה הוא לא רק פחד שהבן או בת הזוג יבגדו, אלא פחד עמוק יותר של האדם לגבי עצמו. הוא מדגים זאת על ידי שאלות שמטרתן לברר את המקור האמיתי של הפחד: האם אתה מפחד שבני הזוג ימצאו מישהו טוב יותר? האם אתה מפחד להרגיש לא מספיק טוב? אליעד טוען כי האדם שמפחד מבגידה חושש למעשה שהצד השני יגלה שיש אנשים טובים יותר ממנו. הוא משתמש בדוגמאות פשוטות מחיי היום - יום: אדם שעובד במקום עבודה ומקבל משכורת. אם לפתע המעסיק נותן לו משכורת כפולה, ללא סיבה מוצדקת, הדבר מעורר בו חשד. כלומר, הוא חושב על עצמו שאינו ראוי לכך, ולכן הוא חושד. אליעד משתמש באנלוגיה זו כדי להראות שהפחד מבגידה נובע מחוסר ביטחון פנימי של האדם לגבי הערך העצמי שלו. האם יש מצבים בהם נעדיף שיבגדו בנו? אליעד מתייחס לשאלה זו ברצינות ומסביר כי ייתכן מצב בו אדם יעדיף שבני הזוג יבגדו בו, כדי להוכיח שאין טובים יותר ממנו. לדוגמה, אם אדם חושב שבני הזוג שלו לא לגמרי בטוחים בו, עדיף לו שבני הזוג יבדקו בעצמם ויראו שאין טוב ממנו. הוא נותן דוגמה של אישה שנפגשת עם מישהו אחר ומגלה שהוא לא טוב כמו בעלה, ואז היא חוזרת אליו. בצורה כזו, הבגידה משמשת כאישור לאדם שהוא הטוב ביותר עבורה. עם זאת, אליעד מעלה את האפשרות שבני הזוג כן ימצאו מישהו יותר טוב, ומציג זאת כסיכון של התמודדות עם האמת. הוא אומר כי אדם שחושש מכך שבני הזוג ימצאו מישהו טוב יותר ממנו, ימשיך לחיות בפחד תמידי, שכן תמיד יהיו אנשים טובים יותר במובנים שונים. מה הקשר בין בגידה לבין תחושת ערך עצמי? אליעד מסביר בצורה מפורטת כי הפחד מבגידה קשור ישירות להערכה העצמית של האדם. מי שמרגיש שהוא לא מספיק טוב חושש שבגידה תאשר את תחושת חוסר הערך שלו. לעומת זאת, מי שמרגיש טוב ובטוח בעצמו, לא יחוש מאוים באותה מידה מהאפשרות שבן או בת הזוג יבגדו. הוא נותן דוגמה פשוטה: אדם שחושב על עצמו שהוא טוב במחשבים, ואשתו תגיד שהיא בגדה בו עם מישהו כי הוא טוב ממנו במחשבים. אם הוא באמת בטוח שהוא הכי טוב בתחום הזה, הוא לא ייקח את הדברים שלה ברצינות ויחשוב שהיא משוגעת או לא ... אך במקביל, אליעד מסביר כי לאדם יש גם רצון הפוך, לא להיות בלעדי, כדי שהבלעדיות עצמה תקבל משמעות. כדי להעריך את הבן או בת הזוג שאיתך, האדם זקוק לאפשרות שבני הזוג יבגדו. אם לא קיימת אפשרות כזאת, הערך של הנאמנות והבלעדיות יורד. לכן, האדם בעצם זקוק לפוטנציאל הבגידה כדי להעריך את המצב שבו לא מתרחשת בגידה. איך להתמודד עם הפחד מבגידה בפועל? אליעד ממליץ להתמקד בשאלות הפנימיות האמיתיות ולא להתעסק רק בפחד עצמו. אם האדם מפחד שהבן או בת הזוג יבגדו בו בגלל תכונה מסוימת, עליו לבדוק האם הוא באמת מאמין שהתכונה הזאת קיימת אצלו או חסרה אצלו, ואז להתמודד עם האמת כפי שהיא. אם האדם באמת בטוח בערך העצמי שלו, הפחד מבגידה יורד בצורה משמעותית. הוא מדגיש כי התמודדות אמיתית עם הפחד מתרחשת כאשר האדם מוכן לשאול את עצמו שאלות קשות: מדוע חשוב לי שיאהבו אותי? מדוע חשוב לי להיות טוב ביותר? האם אני באמת מאמין שאני ראוי לאהבה ללא תנאים? ברגע שהאדם מתמודד עם שאלות אלה, הפחד מבגידה נהיה פחות משמעותי ומשפיע פחות על חיי הזוגיות שלו. האם לסלוח על בגידה זה אפשרי? אליעד לא שולל את האפשרות לסלוח על
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים? איך אפשר לדעת אם בן או בת הזוג בוגד? אליעד כהן מסביר כי כדי לדעת אם בן או בת הזוג בוגדים, צריך קודם כל להגדיר בצורה מדויקת מהי בגידה עבורנו. לכל אדם הגדרה שונה: יש מי שיגדיר בגידה כהתאהבות באדם אחר, יש שיגדירו התכתבות חשאית בוואטסאפ כבגידה, ויש כאלו שיגדירו כל אינטראקציה שאינה בידיעתם כבגידה. ההגדרה המדויקת חשובה, כיוון שבלעדיה אי אפשר לדעת בכלל מה לחפש ואיך לפרש את ההתנהגות של בן או בת הזוג. אילו סימנים מחשידים יכולים להעיד על בגידה בזוגיות? אליעד מדגים את התהליך של זיהוי בגידה באמצעות דוגמה פשוטה: אם היינו רוצים לבדוק האם יש חתול מאחורי קיר, היינו מחפשים סימנים אופייניים כמו יללות או רעשים. ... או בת הזוג, ננסה להבין אילו סימנים היו אמורים להופיע אם אכן הייתה מתרחשת בגידה. דוגמאות אפשריות הן: בן הזוג נמצא הרבה יותר מחובר לוואטסאפ מבעבר. בן הזוג פחות מתקשר איתנו, פחות פתוח רגשית. הסתרה ... מוגזמת. עם זאת, אליעד מדגיש שאין שום סימן מוחלט שיכול להעיד בוודאות על בגידה, מלבד תפיסה ישירה של ההתכתבות או של המעשה עצמו. כל השאר הם בגדר השערות בלבד, והם תלויים בהקשר הספציפי של המקרה ושל האדם. למה בכלל אנשים חושדים שבוגדים בהם? החשד לבגידה, לפי אליעד, מגיע לעיתים קרובות מתוך התת - מודע של האדם עצמו. לעיתים קרובות אנשים שחושדים בבני זוגם הם כאלו שחווים בעצמם ספקות לגבי הזוגיות או האהבה של הצד השני. לדוגמה, מי שחושש שבוגדים בו אולי בתת - המודע שלו רוצה בעצמו לבגוד או לעזוב. הסיבה היא שלעיתים חוסר ביטחון או חוסר באהבה גורם לאדם להניח שגם בן הזוג מרגיש דומה ומחפש אלטרנטיבות. מדוע בגידה מפריעה לנו כל כך? אליעד טוען שבסופו של דבר בגידה מפריעה לנו מפני שאנו תופסים אותה כסימן לכך שאנחנו לא מספיק אהובים. הוא מסביר שאם היינו בטוחים באהבה של בן או בת הזוג אלינו, בגידה לא הייתה מטרידה אותנו עד כדי כך. מכאן, שהבעיה האמיתית איננה בגידה עצמה, אלא תחושת חוסר האהבה וחוסר הביטחון בזוגיות. איך להתמודד בצורה נכונה עם החשש מ
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד למה אנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מסביר שהפחד מבגידה בזוגיות נובע משילוב של שני דברים: אדם מפחד ממשהו כאשר הוא חושב שיש אפשרות שיקרה משהו שהוא לא רוצה שיקרה. כדי לפחד שבני הזוג יבגדו בך, צריך להתקיים תנאי כפול: גם לחשוב שייתכן שיבגדו בך וגם לא לרצות שזה יקרה. כלומר, הפחד מבגידה מתקיים רק כאשר האדם מאמין שיש סיכוי אמיתי שזה יקרה, וגם שברור לו לחלוטין שהוא לא רוצה בכך. אליעד מציג שתי אפשרויות מרכזיות להתמודדות עם פחד מבגידה בזוגיות: להיות בטוח שאין סיכוי שיבגדו בך. לא להתרגש ולא לדאוג מהאפשרות שכן יבגדו בך. הוא מסביר שאם אדם שואל איך לא לפחד מבגידה?, הוא בעצם שואל איך להגיע למצב שבו לא אכפת לי מבגידה? ולאו דווקא שהוא בטוח שזה לא יקרה. מה הסיבות שאנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מנתח בפירוט את הסיבות העיקריות לפחד מבגידה: תחושה של בזבוז זמן: אדם מפחד שאם הוא ישקיע מאמץ וזמן בקשר והצד השני יבגוד בו, כל ההשקעה שלו תרד לטמיון. אליעד מדגים זאת באמירה שאם אדם נכנס לקשר במחשבה שזה יהיה לטווח ארוך, אז אם בת הזוג בגדה בו, הוא יחשוב שבזבז את הזמן. הוא מסביר שלמעשה, כל דבר יכול להיתפס כבזבוז זמן, מאחר שבסופו של דבר הכל זמני והחיים עצמם מסתיימים. הוא מציע לשנות את ההסתכלות ולראות שגם דברים זמניים הם בעלי ערך אם נהנים מהם בזמן שהם קורים. מה הקשר בין אהבה אמיתית ובגידות? אליעד מסביר שישנה תפיסה רווחת שאהבה אמיתית פירושה נאמנות מוחלטת ובלעדית. כלומר, אם האדם חושב שההוכחה לאהבה אמיתית היא בכך שהצד השני לא יבגוד בו, הוא נמצא מראש בעמדה פגיעה, כי מספיק אירוע בודד של בגידה על מנת לערער את כל האמונה שלו באהבה. אבל אליעד מציע הסתכלות אחרת - למה לא לחשוב שאהבה אמיתית יכולה להתבטא גם בדברים אחרים, כמו למשל תשומת לב או יחס טוב? לדבריו, כאשר אדם קובע שאהבה אמיתית זה רק שלא יבגדו בי, הוא בעצם מצמצם את ההגדרה של אהבה. הוא מסביר שאם אדם לא נותן לבת הזוג שלו את מה שהיא באמת צריכה (תשומת לב, התייחסות, יחס, הערכה וכו), הוא עצמו כבר בוגד בה במובן מסוים, עוד לפני שהיא
בגידה פרידה ודחייה, מה יותר קשה בגידה או פרידה? מה יותר קשה בגידה או דחייה? עם מה הכי קשה להתמודד? התמודדות עם דחייה, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם פרידה, מה עדיף פרידה או בגידה? שיבגדו בך או שיפרדו ממך, טיפול בפרידה, טיפול בבגידה
בגידה פרידה ודחייה, מה יותר קשה בגידה או פרידה? מה יותר קשה בגידה או דחייה? עם מה הכי קשה להתמודד? התמודדות עם דחייה, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם פרידה, מה עדיף פרידה או בגידה? שיבגדו בך או שיפרדו ממך, טיפול בפרידה, טיפול בבגידה
בגידה פרידה ודחייה, מה יותר קשה בגידה או פרידה? מה יותר קשה בגידה או דחייה? עם מה הכי קשה להתמודד? התמודדות עם דחייה, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם פרידה, מה עדיף פרידה או בגידה? שיבגדו בך או שיפרדו ממך, טיפול בפרידה, טיפול בבגידה מה יותר קשה, בגידה או פרידה? השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג היא מה קשה יותר לאדם, בגידה או פרידה. אליעד מסביר כי שני האירועים יכולים להיות קשים וכואבים מאוד, אך אין תשובה חד - משמעית לכך מה כואב יותר. הסיבה לכך נעוצה בתפיסת האדם את האירוע, כלומר, עד כמה נפגע וכיצד פירש את מה שקרה לו. למה לפעמים בגידה קשה יותר מפרידה? אליעד כהן מסביר כי יש אנשים שעבורם בגידה נתפסת כאירוע קטסטרופלי ביותר, הרבה יותר מפרידה. אדם כזה יגיד לעצמו משפטים כמו הייתי מעדיף שהיא תיפרד ממני אבל שלא תבגוד בי. הסיבה לכך היא שמשמעות הבגידה עבור אותו אדם היא הרסנית במיוחד - היא נתפסת כפגיעה בערכים של אמון, כבוד ויציבות. במקרה כזה האדם ירגיש שבגידה היא סוג של השפלה או זלזול, ולכן יחווה כאב רגשי עמוק וחמור הרבה יותר מאשר אם הפרידה הייתה נעשית בצורה ישירה וכנה. למה לפעמים פרידה כואבת יותר מבגידה? אליעד מסביר גם את הצד השני של המטבע. ישנם אנשים שירגישו שהפרידה עצמה כואבת יותר מבגידה. במקרה זה, אדם יכול לומר לעצמו משפט כמו הייתי מעדיף שהבן זוג יבגוד בי, אבל לפחות לא יעזוב אותי. מבחינת האדם הזה, הבגידה נתפסת כאירוע שניתן לסלוח עליו או אפילו להתעלם ממנו כדי לשמור על הקשר, בעוד שהפרידה נתפסת כאירוע בלתי הפיך, סופי ומוחלט. אדם כזה יעדיף לסבול את הפגיעה מהבגידה על מנת לא להרגיש את כאב האובדן, את תחושת הדחייה והבדידות. מדוע לפעמים דחייה כואבת יותר מפרידה או בגידה? אליעד כהן מתייחס גם לתחושה של דחייה - כאשר אדם מביע עניין במישהו אחר, אך הצד השני דוחה אותו מיד. הוא מסביר שלפעמים הדחייה הראשונית הזו, כמו כאשר בחור מתחיל עם בחורה והיא מיד אומרת לו לא, יכולה להיות כואבת הרבה יותר מפרידה או אפילו בגידה. הסיבה לכך היא שהדחייה נתפסת כפגיעה אישית בערך העצמי של האדם. דחייה כזו יכולה ליצור אצל ... או לא ראוי לאהבה. האדם חווה כאן פגיעה בדימוי העצמי שלו, ולכן לפעמים דחייה חד - משמעית שכזו יכולה להיות קשה הרבה יותר לעיכול, ואפילו יותר קשה מפרידה או בגידה שהתרחשו אחרי קשר קיים. האם יש חוקים למה כואב יותר, בגידה, פרידה או דחייה? לפי אליעד, התשובה היא שאין חוקים מוחלטים או חד - משמעיים. הכל תלוי ... למבנה האישיות שלו, ולחשיבות שהוא מעניק לאירוע. מה שיקבע את עוצמת הכאב הוא לא האירוע עצמו, אלא הסיפור שהאדם מספר לעצמו עליו. דוגמאות לתחושות השונות כלפי בגידה ופרידה אליעד מביא דוגמאות מוחשיות נוספות. למשל, הוא מתאר מצב שבו אדם ייפגע יותר מכך שבן זוגו בגד בו, כי זה נתפס אצלו כפגיעה חמורה באמון. מצד שני, הוא מתאר מצב אחר שבו אדם אחר יעדיף שבני הזוג שלו יבגדו בו, כי עבורו פרידה היא סופית ומוחלטת והוא אינו מסוגל להתמודד עם האובדן הזה. כמו כן, ... יש אנשים שנפגעים יותר דווקא מדחייה ראשונית, כמו מישהו שניסה להתחיל עם מישהי ונענה בשלילה, מאשר אילו היה בקשר והיא הייתה עוזבת אותו מאוחר יותר או אפילו בוגדת בו. אליעד חוזר ומדגיש שהכאב הוא תמיד אישי וסובייקטיבי. כל אדם צריך להיות מודע לכך שהתחושות שהוא חווה קשורות לאופן שבו הוא תופס את המציאות, ואת הסיפור שהוא בוחר לספר לעצמו. מה יותר כואב, בגידה או פרידה? איך מתמודדים עם בגידה? כיצד להתמודד עם דחייה? איך להתאושש מפרידה? למה דחייה פוגעת בערך העצמי? האם אפשר לסלוח על בגידה?
לסמוך שוב אחרי בגידה, להאמין בעצמך אחרי כישלון, שיקום אחרי בגידה, להתאהב שוב אחרי בגידה, לראות את הטוב אחרי אסון, להאמין בעצמי אחרי טעות, לעשות התחלה חדשה אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, הצלחה אחרי כישלון, טיפול בבגידה
לסמוך שוב אחרי בגידה, להאמין בעצמך אחרי כישלון, שיקום אחרי בגידה, להתאהב שוב אחרי בגידה, לראות את הטוב אחרי אסון, להאמין בעצמי אחרי טעות, לעשות התחלה חדשה אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, הצלחה אחרי כישלון, טיפול בבגידה
... שוב אחרי בגידה, להאמין בעצמך אחרי כישלון, שיקום אחרי בגידה, להתאהב שוב אחרי בגידה, לראות את הטוב אחרי אסון, להאמין בעצמי אחרי טעות, לעשות התחלה חדשה אחרי טראומה, זוגיות אחרי בגידה, הצלחה אחרי כישלון, טיפול בבגידה האם ניתן לסמוך מחדש אחרי שחוויית בגידה? כאשר אדם חווה בגידה, תחושת האמון שלו נפגעת עמוקות. באופן טבעי נוצרת טראומה, המעלה שאלה חשובה: האם ניתן להאמין שוב באדם שבגד או בכלל בבני אדם אחרים? אליעד כהן מסביר כי הדבר תלוי במידה רבה בהבנת הסיבות שגרמו לבגידה וביכולת להעריך אם הנסיבות הללו יכולות לחזור על עצמן. מה החשיבות של הבנת הסיבות לבגידה? לדברי אליעד, כדי להחליט אם ניתן לסמוך שוב, חשוב להבין למה הבגידה התרחשה מלכתחילה. אם למשל מישהו נבגד על ידי בת הזוג שלו כי לא היה מספיק בבית, ייתכן והוא יכול למנוע בגידה חוזרת אם ישנה את התנהגותו בעתיד. לעומת זאת, אם הוא לא יודע למה הבגידה קרתה, הסיכון לכך שהמצב יחזור על עצמו גבוה יותר, מפני שלא ברור אילו גורמים הביאו את הבגידה ולכן הם עשויים להופיע שוב. איך לדעת האם יש סיכוי לבגידה חוזרת? כאשר מנתחים את נסיבות הבגידה, יש לשאול שאלה בסיסית: האם התנאים שגרמו לבגידה עדיין קיימים? אם התשובה חיובית, הסיכון שהבגידה תתרחש שוב הוא גבוה. לדוגמה, אם אדם נתן את כל כולו לזוגיות ובכל זאת נבגד ללא סיבה ברורה, הגיוני לחשוב שהתופעה עשויה לחזור, שכן הגורם האמיתי לא זוהה או לא נפתר. האם אפשר לסמוך שוב, גם כשהסיכון קיים? אליעד מציג שתי דרכים להתמודדות עם ... מי שיבחר בשקרים עצמיים, אמנם יוכל לאהוב ולהתאהב שוב בקלות רבה יותר, אך מסתכן בכאב גדול אף יותר אם הבגידה אכן תחזור. מה המחיר של הדחקת האמת לגבי הבגידה? כאשר אדם מחליט לשקר לעצמו ולהאמין שהפעם יהיה שונה, הוא מסתכן בפגיעה רגשית חמורה יותר בעתיד. לדוגמה, אם בפעם הראשונה הוא חווה כאב מסוים בעקבות הבגידה, בפעם השנייה הוא עלול לסבול פי כמה, מכיוון שמדובר כבר בטראומה כפולה - גם הבגידה עצמה וגם התסכול העצמי מכך שהתעלם מהסכנה למרות שידע עליה. אליעד נותן דוגמה לכך: אם מישהו קנה אוכל מקולקל, אך בוחר שוב לקנות את אותו אוכל בדיוק מאותו מקום, קיימת ... לעצמו ולהאמין שהפעם המצב יהיה שונה - דבר שעלול להסתיים באכזבה גדולה אף יותר. כיצד להתמודד עם פחד מבגידה במערכות יחסים חדשות? על מנת להימנע מפחד מתמיד, אליעד ממליץ על הגישה הבאה: לנתח לעומק מדוע הבגידה קרתה בעבר ולוודא שהסיבות ברורות ומובנות. לוודא שאותן נסיבות לא מתקיימות במערכת היחסים החדשה. להתקדם בזהירות, לפתח אמון בהדרגה ולהימנע מהשלכת האמון בצורה מוחלטת כבר בתחילת הקשר. להיות מודעים לכך שתמיד קיימת אפשרות שבגידה תחזור על עצמה, אך לעשות כל מה שניתן כדי להקטין את הסיכון לכך. אם אדם בטוח ב - 100% שהוא מבין את הסיבות שהובילו לבגידה ויודע שהן אינן קיימות בקשר החדש, הוא יכול להרגיש בטוח יותר לפתוח דף חדש. לעומת זאת, אם אותן נסיבות קיימות, הוא יוכל לתת אמון רק אם יחליט לשקר לעצמו ולהאמין שהמציאות השתנתה, למרות שאין לו באמת בסיס לכך. האם אפשר להתאהב מחדש אחרי בגידה או כישלון? התאהבות מחודשת לאחר בגידה אפשרית, אך תלויה ברמת המודעות וההתמודדות הרגשית של האדם. מי שמתמודד עם המציאות כפי שהיא עלול להתאהב שוב בזהירות, עם מודעות גבוהה לסיכונים. לעומתו, מי שמדחיק את ...
בגידה בזוגיות, 2 סוגי בעיות אחרי בגידה, איך להתמודד עם בגידות בזוגיות? איך לפתור בעיה של בגידה בזוגיות? בגדתי מה לעשות, בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בגדו בי? מה לעשות אם בגדתי? גישור אחרי בגידה, לסלוח על בגידה
בגידה בזוגיות, 2 סוגי בעיות אחרי בגידה, איך להתמודד עם בגידות בזוגיות? איך לפתור בעיה של בגידה בזוגיות? בגדתי מה לעשות, בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בגדו בי? מה לעשות אם בגדתי? גישור אחרי בגידה, לסלוח על בגידה
בגידה בזוגיות, 2 סוגי בעיות אחרי בגידה, איך להתמודד עם בגידות בזוגיות? איך לפתור בעיה של בגידה בזוגיות? בגדתי מה לעשות, בגדו בי מה לעשות, מה לעשות אם בגדו בי? מה לעשות אם בגדתי? גישור אחרי בגידה, לסלוח על בגידה איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? כאשר מתרחשת בגידה בזוגיות, המצב הופך להיות מורכב וטעון רגשית. בגידה נתפסת לעיתים קרובות כבעיה המרכזית, אך למעשה היא רק סימפטום של בעיות עמוקות יותר הקיימות במערכת היחסים. אליעד כהן מסביר כי בגידה מבטאת מצב שבו אחד הצדדים מרגיש שבן הזוג אינו מספק לו את הצרכים הרגשיים, הפיזיים או החברתיים שלו, ולכן הוא מחפש סיפוק אצל אדם אחר. לדוגמה, אם גבר בוגד באשתו, כנראה יש צורך מסוים שאינו מסופק בקשר הקיים, בין אם מדובר בצורך רגשי לתשומת לב, צורך באינטימיות פיזית או רצון לתחושת הערכה ואישור עצמי. חשוב להדגיש שבגידה יכולה להיות חד - פעמית או מתמשכת, יכולה להיות רק רצון או פנטזיה, או אפילו חשש ופחד מצד בן הזוג השני. בכל אחד מהמקרים הללו, הבגידה מצביעה על בעיה עמוקה יותר, שלא נפתרה עדיין, ובגידה היא למעשה הדרך שבה הבעיה הזו מתבטאת. מהן שתי הבעיות המרכזיות שצריך לפתור לאחר בגידה? כאשר התרחשה בגידה, קיימות למעשה שתי בעיות עיקריות להתמודד איתן: הבעיה הראשונה היא הבגידה עצמה - כלומר, הפרת האמון, הפגיעה הרגשית, הכעסים, האכזבות, התסכולים, והחשש שהדבר יקרה שוב בעתיד. הבעיה השנייה היא הסיבות שהובילו לבגידה - הבעיות והחוסרים שהיו קיימים בזוגיות עוד לפני שהבגידה התרחשה, כמו חוסר בתקשורת, חוסר בהערכה, חוסר באינטימיות, או הרגשה של דחייה רגשית או פיזית. רוב האנשים נוטים לחשוב שהבעיה המרכזית היא הבגידה עצמה, ומתמקדים בה בלבד, אך למעשה אם לא מטפלים בבעיות העמוקות יותר, הבגידה תחזור על עצמה או שתהיה בעיה אחרת במקום הבגידה. איך מטפלים נכון בשתי הבעיות לאחר בגידה? אליעד ממליץ על שיטה ברורה ומעשית להתמודדות עם שתי הבעיות האלה. ראשית כל, יש לקחת נייר ולעשות שתי רשימות נפרדות וברורות לחלוטין: ברשימה הראשונה יש לרשום בצורה מפורטת את כל הבעיות שנוצרו באופן ישיר כתוצאה מהבגידה. למשל: קשה לי לתת אמון, אני מרגישה פגיעה ומושפלת, אני כועס ומרגיש מרומה. ברשימה השנייה יש לרשום את כל הבעיות שהיו קיימות בזוגיות עוד לפני הבגידה, ללא קשר אליה. לדוגמה: אנחנו לא מתקשרים מספיק, אין לנו אינטימיות, הוא לא נותן לי מספיק תשומת לב, היא לא מעריכה אותי מספיק. לאחר יצירת שתי הרשימות, חשוב לשים בצד לרגע את הרשימה הראשונה (הבעיות שנוצרו בעקבות הבגידה), ולהתחיל מידית לטפל ברשימה השנייה (הבעיות שהיו קיימות עוד לפני הבגידה). הסיבה לכך פשוטה: אם לא תיפתר הבעיה האמיתית, העמוקה, אז הבגידה, או בעיה אחרת במקומה, תופיע שוב. לדוגמה, אם אישה מרגישה שהבעל שלה לא מתעניין בה מספיק, גם אם הוא יסלח לה על
בגידות / בוגדים / נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות / בוגדים / נבגדים - רשימת כל הנושאים
בגידות בוגדים נבגדים - הכל כולל הכל על בגידות בוגדים נבגדים - רשימת כל הנושאים בגידה בגידות לבגוד נבגד אולי הוא בוגד? אולי היא בוגדת? אחרי בגידה איך אפשר לסלוח על בגידה? איך לא לפחד מבגידה? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? איך לגלות בגידה? איך לגרום לאישה לא לבגוד? איך לגרום לאישה לבגוד? איך לגרום לגבר לא לבגוד? איך לגרום לגבר לבגוד? איך לגרום לה לבגוד? איך לגרום למישהו להודות בבגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לדעת אם הוא בוגד? איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך להסתיר בגידה? איך להתמודד עם בגידה? איך להתמודד עם בגידה בזוגיות? איך להתמודד עם פחד מבגידה? איך לזהות בגידה? איך ליצור אמון אחרי בגידה? איך למנוע בגידה? איך לסלוח על
טיפול / לטפל - הכל כולל הכל על טיפול / לטפל - רשימת כל הנושאים
... הנושאים טיפול לטפל טיפול cbt טיפול nlp טיפול ocd טיפול אחרי בגידה טיפול אישי טיפול ב nlp טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול בpdd טיפול בא ... באנורקסיה טיפול באנורקסיה קשה טיפול באנורקסית טיפול באנשים טיפול בבגידה טיפול בבדידות טיפול בביישנות טיפול בבעיה טיפול בבעיה גורם נזק טיפול בבעיה ולא בסימפטום ... טיפול בפוביות טיפול בפוסט טראומה טיפול בפוסט טראומה לאחר בגידה טיפול בפוסט טראומה מאונס טיפול בפחד טיפול בפחד במה טיפול בפחד גישה טיפול בפחד גישה ... הכרתי טיפול התנהגותי טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגי אחרי בגידה טיפול זוגי ביחד או בנפרד טיפול זוגי ביחד או לחוד טיפול זוגי טוב טיפול זוגי יכול ... זוגיות טיפול חרדתי טיפול ישיר טיפול לא מחזיק מעמד טיפול לאחר בגידה טיפול להפסקת עישון טיפול להתמודדות טיפול להתמודדות עם פחדים טיפול לזוגות טיפול לעזור ...
פחד מבגידה במחשבה, בגידה במחשבות, פנטזיות בגידה, בוגד במחשבות, בוגדת במחשבות, האם ניתן למנוע בגידה? שיטות לטיפול בפחד מבגידה, מחשבות על בגידה, רוצה לבגוד בי, מפחד שהיא תבגוד בי, מפחדת שהוא יבגוד בי, סימנים לבגידה במחשבה
פחד מבגידה במחשבה, בגידה במחשבות, פנטזיות בגידה, בוגד במחשבות, בוגדת במחשבות, האם ניתן למנוע בגידה? שיטות לטיפול בפחד מבגידה, מחשבות על בגידה, רוצה לבגוד בי, מפחד שהיא תבגוד בי, מפחדת שהוא יבגוד בי, סימנים לבגידה במחשבה
... מבגידה במחשבה, בגידה במחשבות, פנטזיות בגידה, בוגד במחשבות, בוגדת במחשבות, האם ניתן למנוע בגידה? שיטות לטיפול בפחד מבגידה, מחשבות על בגידה, רוצה לבגוד בי, מפחד שהיא תבגוד בי, מפחדת שהוא יבגוד בי, סימנים לבגידה במחשבה האם ניתן למנוע פחד מבגידה באמצעות שליטה במציאות? אליעד מסביר שיש אנשים רבים שמפחדים מכך שבן הזוג שלהם יבגוד בהם. לדוגמה, גבר שחושש שאשתו תבגוד בו, או אישה שחוששת שבעלה יבגוד בה. כאשר אדם מפחד מבגידה, הוא מנסה בדרך כלל לפתור את הפחד הזה באמצעות שליטה במציאות - הוא מנסה להציב כללים והגבלות, כמו למשל לאסור על בן או בת הזוג לדבר עם אנשים אחרים, לדרוש ... הבית לבד. אליעד מסביר שדרך כזו לעולם אינה פותרת את הבעיה באמת, כי תמיד אפשר לבגוד באדם, לא רק באופן פיזי אלא גם במחשבה. איך אפשר לבגוד במחשבה? הסיבה לכך שאי אפשר למנוע לחלוטין את הפחד מבגידה, היא שבגידה לא חייבת להתרחש במציאות הממשית. אליעד נותן דוגמה קיצונית כדי להבהיר זאת: גם אם מישהו יסגור את בת זוגו או את בן זוגה בחדר נעול, במרתף או אפילו בצינוק, עדיין הוא עשוי לפחד מכך שבוגדים בו. כיצד זה ייתכן? משום שאותו אדם יכול לחשוב שבת הזוג או בן הזוג שלו בוגדים במחשבה. לדוגמה, אדם יכול לשכב עם אשתו ולהיות בטוח שהיא נאמנה לו פיזית, אך באותו זמן לפחד שאולי היא חושבת על גבר אחר. אותו דבר קורה לאישה ששוכבת עם ... שאי אפשר להגביל את המחשבה של אדם אחר. למה שליטה בבן הזוג אינה פתרון לפחד מבגידה? אליעד מדגיש כי כל הניסיונות לשלוט בבן או בבת הזוג בעזרת כללים וחוקים לא באמת עובדים, כי בסופו של דבר תמיד נשאר הפחד שהבגידה תתרחש ברמה הנפשית והמחשבתית. הוא מסביר שאדם המפחד מבגידה יכול תמיד לחשוב שבת הזוג שלו לא באמת אוהבת אותו, לא באמת נמשכת אליו או שהיא רק מעמידה פנים. ככל שהוא יותר מפחד מבגידה, כך הוא יותר יפחד שהיא מתרחשת אפילו בדמיון. זהו מעגל שמזין את עצמו, משום שהפחד הגדול מבגידה מגביר את הדמיון על בגידה במחשבות. מה הדרך הנכונה להתמודד עם הפחד מבגידה? אליעד מסביר שהפתרון האמיתי הוא לא לנסות למנוע בגידה על ידי כללים והגבלות חיצוניות, אלא לטפל בשורש הפנימי - שהוא הפחד מ
גירושין / פרידות זוגיות - איך להפוך פרידה זוגית ותהליך גירושים למשהו חיובי?
... לזוגיות וגם אם הזוגיות מסתיימת. ואיך עושים את זה בפועל? בפועל זה אומר, שעל האדם לא להישבר מכך שהוא חווה פרידה נטישה בגידה פגיעה אישית וכיוב. אלא להבין, שהדבר הזה נועד ללמד אותו משהו, ולהביא אותו למצב רגשי טוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חשש לבגידה בזוגיות, התמודדות עם בגידה, התמודדות עם נטישה, חרדה מבגידה, חבר שלי באתר הכרויות, קנאה בזוגיות, בגידה במערכת יחסים, איך לשמור על הזוגיות? איך להצליח בזוגיות?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טיפול בבגידה, איך להצליח בראיון עבודה? איך להאמין בעצמך? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לעשות יותר כסף? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טיפול בבגידה, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש אמת מוחלטת? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקריירה, אימון אישי לאורח חיים בריא, מאמן אישי למנהלים בתחום טיפול בבגידה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3594 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 20:39:05 - wesi1