אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול ✔תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:30תחושת ניתוק מהמציאות, תחושת ניתוק וריחוק, הדחקה רגשית, למה לא להדחיק? הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות ניתוק, הפרעת זהות דיסוציאטיבית, דיסוציאציה רגשית, תחושת ניתוק מעצמי, הפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפש
מהי תחושת ניתוק מהמציאות וכיצד היא מתבטאת?

תחושת ניתוק מהמציאות, הידועה גם בשם דיסוציאציה, היא מצב בו האדם חווה שהוא אינו מחובר לסביבה, לעצמו או למציאות. אליעד כהן מסביר כי אנשים הסובלים מתחושת ניתוק עשויים להרגיש שהם נמצאים במצב דמוי שינה, כאילו הם מדברים ופועלים אך לא חווים חיבור רגשי לסיטואציה. האדם מדבר עם אחרים, אך ראשו נמצא במקום אחר לחלוטין, והוא אינו מרגיש באמת נוכח, בדומה לתחושת "ריחוף". דוגמה שאליעד נותן היא אדם שמשוחח עם מישהו אך תוך כדי שיחה מחשבותיו נודדות, והוא חש ניתוק כאילו הוא במצב של שינה חלקית או חוסר מודעות מלאה לסביבה שלו.

מדוע מתרחשת תחושת ניתוק ומה הקשר להדחקה רגשית?

אליעד מדגיש כי תחושת ניתוק תמיד נובעת ממשהו שמטריד את האדם בתת - מודע. הוא משווה זאת למצב של אדם רעב שצופה בטלוויזיה, ככל שהרעב גדול יותר, כך רמת הריכוז שלו יורדת, וחלק מהקשב שלו מופנה למחשבה על רעב. באופן דומה, כאשר אדם חווה תחושת ניתוק, הוא למעשה טרוד במשהו שמפריע לו, ואשר התת - מודע שלו מוצא יותר חשוב מאשר להתמקד במציאות הנוכחית.

אליעד כהן מסביר שהסיבה המרכזית לתחושת ניתוק היא הדחקה רגשית. ההדחקה מתרחשת כאשר אדם נתקל בבעיה, אך אינו פותר אותה ומנסה "לכסות" או להדחיק אותה מהמודעות שלו. הדחקה שכזו מביאה לכך שהבעיה ממשיכה לרוץ בתת - מודע ולהטריד את האדם, ובסופו של דבר היא תתפרץ בצורות שונות, ביניהן תחושת ניתוק.

כיצד הדחקה גורמת לתחושת ניתוק והפרעות נפשיות אחרות?

אליעד מדגיש כי כל הפרעה נפשית, כולל הפרעות דיסוציאטיביות, הפרעות זהות דיסוציאטיביות (פיצול אישיות), הפרעות אישיות גבוליות, סכיזופרניה וחרדות, מתחילה תמיד מבעיה קטנה יחסית שלא טופלה והודחקה. ההדחקה יוצרת אפקט מצטבר, ובשלב מסוים הבעיה שהייתה פשוטה יחסית הופכת לבעיה מורכבת וקשה לפתרון.

לדוגמה, הוא מתאר אדם שחווה פחד מאובדן עסקו, אך אינו יודע כיצד להתמודד עם הפחד הזה. במקום להתמודד, האדם מתחיל להמציא לעצמו סיפורים שירגיעו אותו, כמו אמונה שקרית או תירוצים שונים. עם הזמן, ההמצאות והסיפורים האלה מתרחבים למצב שבו האדם מאבד קשר עם המציאות, והבעיות הופכות להיות קיצוניות הרבה יותר.

מהי הדרך הנכונה להתמודדות עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה רגשית?

הפתרון שאליעד כהן מציע הוא להפסיק להדחיק לחלוטין. הוא טוען שההדחקה רק מסתירה את הבעיה אך אינה פותרת אותה באמת. האדם חייב להכיר בכך שמשהו מפריע לו, להציף את הבעיה אל המודעות ולטפל בה בצורה ישירה וברורה. כלומר, אם משהו מפריע או פוגע בך, אסור להגיד "לא משנה", אלא להתמודד עם הרגש ולהכיר בו במלואו.

לדוגמה, הוא מציין שאם מישהו מעליב אותך, אינך חייב להגיב או להחזיר לו, אך אסור לך להגיד שזה לא משנה לך כלל אם באמת נפגעת. אם משהו מפחיד אותך, אתה חייב להכיר בפחד ולא להדחיק אותו בטענה שהוא לא קיים. המודעות המלאה והאמיצה לרגשות שלך היא הדרך היחידה להשתחרר מתחושת הניתוק והניתוק הרגשי.

האם הפסקת ההדחקה פותרת את הבעיה לחלוטין?

אליעד מדגיש שהפסקת ההדחקה אינה מבטיחה שהבעיה תיפתר אוטומטית. ייתכן שתחווה יותר רגשות שליליים כיוון שאתה מפסיק להסתיר אותם מעצמך. עם זאת, תחושת הניתוק עצמה תיעלם, כי לא תהיה הדחקה שתגרום למחשבות שלך להיות "מוסתרות" מעצמך. הוא מציין כי במצב של מודעות מלאה, ייתכן שתהיה פחות מרוכז או פחות נינוח בטווח הקצר, אך לאורך זמן, המודעות הזו היא הדרך היחידה להגיע לפתרון אמיתי ולשחרור מהסבל הנפשי.

מה הקשר בין תחושת ניתוק לנדודי שינה?

אליעד מסביר שמי שחווה תחושת ניתוק יסבול לעיתים קרובות מנדודי שינה בלילה. זאת משום שביום קל יותר להדחיק, שכן האדם עסוק וטרוד בענייניו השוטפים, ולכן התת - מודע אינו עולה כל כך למודעות. אך בלילה, כשאין הסחות דעת, הבעיות המודחקות "עולות לפני השטח" ומתחילות להציק ביתר עוצמה, דבר המתבטא בקושי להירדם ובתחושת אי - שקט נפשי קשה יותר מאשר במהלך היום.

האם הפרעות נפשיות הן גנטיות לפי אליעד כהן?

אליעד שולל את הרעיון שהפרעות נפשיות הן תוצאה של גנטיקה בלבד. לטענתו, בכל המקרים מדובר בבעיות שהודחקו לאורך זמן ולא טופלו כראוי, ולכן הפכו להפרעה נפשית. הוא מסביר שהטענה ל"גנטיקה" עולה כאשר אנשי מקצוע אינם מצליחים למצוא פתרון ברור או להסביר את המצב, ולכן מאשימים את הגנטיקה במקום להבין את השורש הרגשי - פסיכולוגי.

לסיכום, כיצד כדאי להתמודד עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה?

ההתמודדות עם תחושת ניתוק ודיסוציאציה, לפי אליעד כהן, חייבת לכלול הפסקה מלאה של ההדחקה. האדם חייב להיות מודע לכל המחשבות והרגשות שלו, לטפל בבעיות ולא להסתיר אותן. רק כאשר תהיה מודעות מלאה, יוכל האדם להשתחרר מהניתוק ולהגיע לפתרון אמיתי ומתמשך של בעיותיו.
אליעד: מה זה דיסוציאציה? דיסוציאציה זה תחושת ניתוק! מה זה תחושת ניתוק? זה תחושה שהבן אדם לא מרגיש מחובר, מדבר עם אנשים ומרגיש שהוא לא פה, כמו בשינה.

עכשיו איך פותרים את הבעיה?

ש: מוצאים מה הסיבה שהוא לא פה.

אליעד: לא יודע למה הוא לא פה.. מה עושים?

ש: מה זה ניתוק זה לא מרגיש?

אליעד: כן, את מדברת עם מישהו ומרגישה שאת לא פה, תחושתית את לא מחוברת לסיטואציה, נגיד את מדברת עם מישהו ותוך כדי את "מרחפת" והראש / מיינד שלך לא מחובר לסיטואציה מבחינה חווייתית.

ש: צריך למצוא מה מטריד אותו ולפתור את זה.

אליעד: אם בן אדם צופה בטלווזיה והוא רעב מה יקרה? רמת הריכוז שלו בטלווזיה תרד, ככל שהבן אדם יהיה יותר רעב רמת הריכוז שלו תרד, זאת אומרת שבוודאות של מאה אחוז שחלק מהקשב שלו הולך למקום אחר.

עכשיו צריך לאתר מה הדבר האחר הזה? הדבר האחר זה דבר שהמוח חושב שעדיף לחשוב עליו יותר מאשר על מה שקורה עכשיו, והשאלה היא איך מוצאים את זה?

אז קודם כל בוודאות של מאה אחוז שזה משהו שמציק לבן אדם, יש את המודע ויש את התת מודע במודע אתה מדבר עם מישהו ובתת מודע אתה חושב על משהו אחר.

עכשיו בדרך כלל לאנשים שחווים תחושת ניתוק תהיה הרגשה רעה יותר בלילה מאשר ביום למה? כי ברגע שמציק להם משהו בתת מודע אז במשך היום הם עובדים ואז יותר קל להם להדחיק את התת מודע ובלילה נהיה להם יותר רע וכנראה שהם יסבלו מנדודי שינה.

איך עוזרים לבן אדם להוציא את הדברים שמציקים לו בתת מודע? תחושת הניתוק היא תוצאה של הדחקה, בן אדם שרגיל להדחיק דברים בסוף יגיע לתחושת ניתוק.

ולכן מי שרוצה לצאת מתחושת ניתוק?! צריך לטפל בדרך של הדחקה להחליט אני לא מדחיק יותר כלום, כי אם אתה מדחיק זה ימשיך לרוץ לך בראש ואתה לא פותר את הבעיה אלא רק מכסה אותה ומתי שהוא היא תתפרץ.

ש: האם באמת זה רץ לו בראש?

אליעד: כן רץ לו, אם זה לא בלב שלם זה רץ לו, אם יש לך בעיה ואתה באמת פותר אותה אז זה לא רץ לך בתת מודע.

עכשיו, כל ההפרעות הנפשיות התחילו ממצב שבן אדם הדחיק משהו ולא טיפל בזה עד שזה יצא מפורפורציה, אבל לאמיתו של דבר הכל התחיל ממשהו פשוט שלא פתרו אותו.

ש: יש טענה שזה גנטי.

אליעד: במאה אחוז מהמקרים שבן אדם יתקל בבעיה שאין לו פיתרון הוא יגיד אין לזה פיתרון.

בקיצור תחושת ניתוק מבטאת שמשהו בתת מודע מציק לך, והפתרון לזה לא להדחיק יותר כלום, צריך להציף את מה שמציק לך בתת מודע, עכשיו אם לא תדחיק יותר כלום אז זה לא אומר בהכרח שהבעיות שלך ייפתרו אוטמטית.
להתמודד עם חרדה להירדם לטפל בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות שלילי ניתוק רגשי טיפול בהפרעות נפשיות המצאות איך לטפל שינה מה זה סבל איך לא להדחיק איך לטפל בהפרעה נפשית איך לטפל בהפרעות נפשיות איך לטפל בחולי נפש איך לטפל במחלות נפש איך לטפל במחלת נפש אישיות אישיות גבולית בעיה נפשית בעיות נפשיות דיסוציאטיביות דיסוציאציה דיסוציאציה רגשית האם הפרעה נפשית האם הפרעות נפשיות האם להדחיק האם לטפל בהפרעה נפשית האם לטפל במחלת נפש הדחקה הדחקה רגשית הפרעה הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות דיסוציאטיביות הפרעות ניתוק הפרעות נפשיות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת זהות הפרעת זהות דיסוציאטיבית הרגשה הרגשה של ניתוק הרגשה של ניתוק מהמציאות הרגשת ניתוק הרגשת ניתוק מהמציאות זהות חולה נפש חולי נפש טיפול טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפולים לא להדחיק להדחיק לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח למה לא להדחיק מה זה אישיות מה זה הדחקה מה זה להדחיק מה זה ניתוק מה זה נפש מהן מחלות נפש מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מטופל מטופלים מטפל מתי לא להדחיק מתי להדחיק ניתוק ניתוק מהמציאות ניתוק מעצמי ניתוקים נפש פסיכיאטר פסיכיאטריה רגש רגשות ריחוק תחושה של ניתוק תחושה של ניתוק מהמציאות תחושת ניתוק תחושת ניתוק וריחוק תחושת ניתוק מהמציאות תחושת ניתוק מעצמי
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? למה יש רע בעולם? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע וסבל בעולם? איך להיות הכי חכם בעולם? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
למצוא עבודה כאיש מכירות סדיסט נגד בנימין נתניהו בית החזה בגידה עם נשים טיפול בספורט פחדים לא רציונליים האם לטפל בפחד? איך לשפר דימוי עצמי? לא מאמין בעצמי אהבה לא פרופורציונאלית לאהוב את העבודה שלך בדיכאון ובעצבות איך להיות מאושר בלי משפחה? לקרוא את המחשבות של האקסית לעניין בחורה האם אפשר לקבל החלטה בלי פחד? החלטה בלב שלם להתמודד עם אלימות אצל ילדים איך מתמודדים עם רגשות רעים? מוטיבציה לעשות שינוי בחיים מוטיבציה לסדר את הבית לבחור יועץ שיווקי הנחה משפיעה על הלקוח ילדים שכולים לגרום לילד לא להשתגע פיתוח מודעות לתהליכי חשיבה לשחזר רגע של הארה רוחנית פיגור ואוטיזם מחשבות שווא מיסטיות לשתול מחשבה לאקסית על העבר הודעה מהאקס תרגילים פשוטים אימוץ של המפרקים אלוהים ואלוהים האמיתי למה אני מאמין באלוהים? לשמור על הארה שנעלמת לזהות מורה מואר להיות אלוהים ולגלות שאני השטן החיסרון בלהיות אלוהים לעשות כסף בתור שכיר האם אפשר להתעשר מהר? להבין את משמעות החיים ייעוד ומטרת החיים ליהנות יותר מיחסי מין הרע שבטוב חופש הבחירה של עצמי לגלות שאין בחירה חופשית התהוות יש מאין למה יש אנדרלמוסיה בעולם? עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, ייעוץ אישי מומלץ, מאמן עסקי מומלץ בתחום טיפול - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4219 שניות - עכשיו 17_10_2026 השעה 20:55:01 - wesi1