אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טורדנות כפייתית ✔טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
מה הסיבה האמיתית למחשבות פרנואידיות אצל אנשים?

כאשר אדם אומר שרודפים אחריו, עוקבים אחריו, או מנסים לפגוע בו, בדרך כלל מתייחסים אליו כאל משוגע, אומרים לו שהוא טועה, שהטענות שלו לא הגיוניות, ומנסים לשכנע אותו באופן רציונלי שאין שום סכנה ממשית. אליעד כהן מסביר שזו גישה לא נכונה. לדבריו, אנשים מחזיקים במחשבות מוזרות או פרנואידיות משתי סיבות עיקריות, שלרוב מופיעות יחד: גם מפני שהם באמת מאמינים בכך, וגם כי יש להם אינטרס רגשי לחשוב כך.

הסיבה לכך שוויכוח עם אדם פרנואידי ברמה הרציונלית בדרך כלל לא עובד היא שאותו אדם ממילא מאמין שהסיפור שלו אמיתי. כאשר שואלים שאלות רציונליות, כמו "למה שהם יעשו את זה?" או "אם מנסים לפגוע בך, למה זה לא קרה עד עכשיו?", האדם הפרנואידי מרגיש צורך להצדיק את המחשבות שלו עוד יותר, ומתחיל להמציא הסברים יותר מורכבים ומופרכים שיחזקו את הטענה המקורית שלו.

מה האינטרס של אדם לחשוב שרוצים לפגוע בו?

על פי אליעד כהן, לכל מחשבה שלילית, גם הקיצונית ביותר, יש אינטרס רגשי חיובי שמתחבא מאחוריה. למרות שנדמה כי המחשבות האלה גורמות סבל ותחושה רעה, הסיבה שהן מתפתחות מלכתחילה היא דווקא כי הן משרתות את האדם בדרך מסוימת.

לדוגמה, אדם שחושב שעוקבים אחריו ומנסים לפגוע בו, יכול להרגיש בזכות זאת תחושת חשיבות. אומנם לכאורה הוא יכול היה לבחור לחשוב מחשבות חיוביות יותר כגון "כולם מעריצים אותי", אך בפועל הוא בוחר לחשוב שרודפים אותו. למה? כי אם הוא לא היה חושב שרודפים אותו, הוא היה צריך להכיר בכך שהחיים שלו לא מוצלחים בגלל שהוא עצמו נכשל, והוא היה מרגיש חסר ערך. זה דומה לילד שמאשים את הוריו בכישלונות שלו, כי אם הוא לא יאשים אותם, הוא יצטרך להתמודד עם זה שהוא האשם, ואז הוא ירגיש רע.

לדוגמה, אדם שהעסק שלו נכשל, עלול להרגיש רע מאוד לגבי עצמו, להרגיש כישלון, ואז להמציא לעצמו סיפור שמישהו אחר אשם בזה שהעסק שלו נפל, כדי לא להרגיש שהוא כישלון. כך הוא משחרר את עצמו מהאחריות ומעביר אותה לגורם חיצוני, ובכך משפר את ההרגשה שלו.

איך מתפתחות הפרעות נפשיות והזיות שווא אצל אנשים?

אליעד כהן מסביר שהתהליך של פיתוח הזיות, מחשבות שווא, ופרנויות מתחיל מכך שהאדם מרגיש לא טוב עם עצמו. כשהוא נתקל בכישלונות, פחדים או תחושת נחיתות, הוא מחפש סיבות חיצוניות כדי להסביר את תחושותיו הקשות. אם אף אחד לא עוצר אותו ומראה לו את האמת, הוא מתחיל להאמין שהסיפורים שהוא המציא הם אמת. ברגע שהוא מזהה אפילו פירור קטן של אמת במציאות שיכול לאשש את הסיפור שלו, הוא מחזק את ההזיות ומפתח אותן.

לדוגמה, אדם שחושש כל הזמן שיפרצו לביתו, וכל רעש קטן או אירוע מוזר גורם לו לחשוב שזהו ניסיון פריצה. בגלל הפחד האינטנסיבי שלו, הוא מפרש כל דבר, גם זניח, כאישור לסכנה שאורבת לו. אם היה מרגיש טוב עם עצמו ולא היה תלוי רגשית בבית או בחפצים שלו, הוא לא היה מפחד כל כך, ולכן גם לא היה מפתח מחשבות שווא כאלה.

איך נכון לגשת לטיפול בפרנויות ומחשבות רדיפה?

לדברי אליעד כהן, הגישה לטיפול במחשבות מסוג זה צריכה להיות דרך ההבנה של האינטרס הרגשי של האדם ולא דרך ויכוח רציונלי ישיר על ההיגיון שבדבריו. כלומר, במקום להתווכח איתו האם הטענה שלו נכונה או לא, יש להבין מדוע הוא רוצה לחשוב כך מלכתחילה, ומה הטוב שהוא מקבל ממחשבות אלו.

הדרך הנכונה היא לגלות מה האדם מרוויח מהמצב הזה, מה הוא מנסה להימנע ממנו, ולמצוא עבורו פתרונות רגשיים חלופיים שייתנו לו את אותה הרגשה...
עכשיו בא בן אדם אומר "שלום עוקבים אחרי מנסים לחסל אותי לפגוע בי" וכו' נכון ואז מה בדרך כלל קורה כשמישהו אומר כזה דבר אומרים לו?

ש: אתה משוגע.

אליעד: "מה פתאום זה לא נכון מה אתה מדבר, זה לא הגיוני למה שתגיד כזה דבר", עכשיו השאלה היא מה האמת אז מדי פעם טענתי טענה שבן אדם חושב משהו או בגלל שהוא חושב שזה נכון זה תמיד גם בגלל שהוא חושב שזה נכון וגם בגלל שעושה לו טוב לחשוב את זה נגיד דתיים מאמינים באלוהים כי זה עושה להם טוב להאמין באלוהים כי אם הם יהיו בלי אלוהים מה הם יעשו אז הוא אומר עדיף לי להאמין באלוהים ולכן הרבה פעמים כשמתווכחים נגיד עם בן אדם דתי צריך להסביר לו למה הוא יכול להרגיש טוב בלי זה לא תמיד צריך להיכנס לחלק האינטלקטואלי.

אוקי בכל מקרה השאלה היא כזאת מה יכול להיות תראו אם אנחנו עכשיו הבן אדם אומר עוקבים אחריו ואנחנו נגיד לו לא עוקבים אחריך זה כמובן לא עובד עד כאן אנחנו מסכימים, מסכימים זאת אומרת שאם אנחנו מתווכחים איתו בחלק הרציונלי האם זה באמת ככה או לא לא עובד לנו אז מה אנחנו צריכים להתווכח איתו בחלק האמוציונלי בחלק הרגשי מה אצלו טוב אנחנו צריכים לבדוק מה טוב יוצא לו מלחשוב את זה ואז נתקוף את החלק הטוב.

ש: או שנגיד מה אכפת לך שעושים לך את זה.

אליעד: את פה מההתחלה, בן אדם אומר "שלום רודפים אחרי" עכשיו אם אנחנו נתקוף אותו בחלק הרציונלי של "למה אתה אומר שעוקבים אחריך" יפה, עכשיו אז מה שאנחנו לתקוף את החלק של האינטרס שלו לחשוב שעוקבים אחריו מה האינטרס שלו לחשוב שעוקבים אחריו נכון או שמנסים להזיק לו או שמנסים לפגוע בו מה שזה לא יהיה אז עכשיו.

ש: יש לי שאלה בסיסית.

אליעד: כן מה אתה שואל.

ש: אתה אמרת שבן אדם עושה בין השאר עושה זה גם חושב את מה שהוא חושב עושה לו תאבון כי עושה לו יותר טוב מרע.

אליעד: נכון.

ש: זה משפט שפעם אמרנו עכשיו אתה הוספת בן אדם חושב את מה שהוא חושב שזה נכון.

אליעד: כי הוא חושב שזה נכון והוא חושב שזה טוב לו לחשוב את זה.

ש: גם וגם או?

אליעד: תמיד זה גם וגם הוא חושב שטוב לו לחשוב ככה שזה נכון לחשוב ככה שזה יהיה טוב לחשוב ככה. עכשיו השאלה פה היא כזאת אם אנחנו באים לתקוף את הפרנויה שלו אבל הפרנויה שלו לכאורה עושה לו רע היא לא עושה לו טוב כשבן אדם אומר "עוקבים אחרי מנסים לחסל אותי לפגוע במשפחה שלי המחשבות האלה עושות לו מאוד רע" הוא מתלונן הוא אומר "המחשבות האלה עושות לי רע" אז מה ההיגיון שאני אמרתי שבן אדם חושב משהו כי זה עושה לו מאוד טוב או כי הוא ממש חושב שזאת האמת.

הנה פה יכול להיות בן אדם שאומר מנסים לפגוע בי או משהו כדלקמן ואיזה טוב זה יכול לעשות לו?

ש: קודם כל יכול להיות שהוא חושב את זה כי אם הוא לא יחשוב את זה יהיה לו עוד יותר גרוע.

אליעד: יפה אז מה יכול להיות יותר גרוע אז אתה אומר כזה דבר הסיבה שהוא חושב שמנסים לפגוע בו כי אם הוא לא יחשוב את זה עוד יותר גרוע, מה יכול יותר גרוע מאשר "מנסים לפגוע בי"?

ש: כאילו פה עכשיו מנסים לפגוע בו אז הוא כאילו מגן על עצמו ואם הוא לא יחשוב את זה אז הוא לא יגן על עצמו.

אליעד: אבל מה יכול לצאת לו טוב מזה שהוא חושב שמנסים לפגוע בו למה שהוא יחשוב את זה מלכתחילה מה יוצא לו מזה בכלל?

ש: הוא חושב שהוא חשוב.

אליעד: אתה אמרת כי הוא חושב שהוא חשוב נכון, עכשיו שים לב זה שהוא חושב שמתייחסים אליו זה משרת לו את האינטרס לחשוב שהוא חשוב אבל זה שהוא חושב שמנסים לפגוע בו החלק של לפגוע בו זה לא קשור לחשוב, אתה הבנת כי הוא יכל להמציא לעצמו דמיון אחר להגיד "הם משתחווים לי הם עובדים אצלי" לא יודע משהו אחר אם הוא כבר מספר ממציא סיפור תמציא סיפור הפוך. איפה הוא מרגיש יותר חשוב שהוא אומר רוצים לפגוע בי או שרוצים, אתה הבנת מה אני אומר.

ש: הוא חש בערך.

אליעד: לא אבל על פי פשוטו אם בן אדם חשוב אז למה "מנסים לפגוע בי"?

ש: יכול להיות שרוצים ממנו משהו ואם הוא לא יחשוב את זה אז אולי הוא צריך לחשוב שהוא שום דבר לאף אחד לא אכפת ממנו או משהו כזה.

אליעד: כן אבל יכול להיות אכפת במובן הפוזיטיבי מה הטוב שהוא מקבל מזה שהוא חושב שמנסים לפגוע בו, עוד פעם אתה אמרת מה טוב בזה שהוא חושב שמישהו מתייחס אליו.

ש: מה המחויב של הרע דווקא.

אליעד: המחויב של ה - "לפגוע בי" כן. טוב עכשיו תקשיבו אז בוא ננתח את המצב הזה בסדר אז תראו קודם כל ככה ברגע שבא צריך לדעת משהו בסיסי כל המשוגעים במאה אחוז מהמקרים יש היגיון במה שהם אומרים, אם עכשיו תבוא לבית משוגעים ותבוא למישהו משוגע ותגיד לו תעשה ככה וככה ודבר לא הגיוני רוב הדברים הוא יגיד לך לא למה כי זה לא הגיוני גם משוגע בבית משוגעים שיש לו את כל התכונות של המשוגע הוא לא יעשה דברים מסוימים למה כי הוא יגיד לך "אני לא משוגע" הוא יגיד לך "מה ההיגיון בזה אין בזה היגיון אני לא אעשה את זה".

נגיד ניקח בן אדם בבית משוגעים שהוא אומר קוקוריקו בסדר הוא תרנגול קוקוריקו אם נגיד לו למה אתה תרנגול תהיה חתול הוא יגיד לך לא אני תרנגול אני לא חתול אם נגיד לו בוא תהיה סוס הוא יגיד לך לא אני תרנגול אני לא סוס יש לו איזה היגיון בשיגעון שלו, עכשיו ברגע שאנחנו כבני אדם לא מבינים את ההיגיון שלו מה נגיד שהוא משוגע אבל במאה אחוז מהמקרים יהיה איזה משהו הגיוני מהסיפור זה דבר ראשון, זאת אומרת צריכים לדעת שגם בכל שיגעון יש איזה היגיון זה דבר ראשון.

עכשיו שימו לב במקרה של מה שאמרתי לצורך העניין מה בעצם מדובר הבן אדם נגיד אומר עוקבים אחרי עכשיו כששואלים אותו אז הוא אומר אלה ואלה עוקבים אחרי, אוקי עכשיו שימו לב למשהו מעניין אנחנו צריכים לבודד את הדבר הבא האם הוא ממציא דברים בדיוניים לגמרי או שהוא לוקח עובדות קיימות ומפרש אותן לא נכון, אז מה אנחנו נגיד נגלה כאן אם הוא נגיד אומר עוקבים אחרי אלה ואלה נגיד הוא אומר לך "אתה יודע ראיתי בטלוויזיה ככה וככה והם מדברים עלי" אם אנחנו נשים לב אנחנו נראה שזה לא תלוש לגמרי מהמציאות יש איזה פירור של אמת בסיפור.

זאת אומרת גם המשוגע זה לא במאה אחוז מהמקרים אבל שימו לב גם המשוגע ברוב המקרים הוא לא אומר "יש פה פילים מנסים הנה הוא עכשיו, עומדים מחבלים מנסים לחסל אותי" כי אין פה אף אחד לא מנסה לחסל אותך הוא יגיד "מה שעכשיו ראית בטלוויזיה כתבה על זה וזה זה כי הם מנסים לפגוע בי" זה מה שהוא בדרך כלל יגיד שמה זה אומר לנו, עכשיו שימו לב אם הבן אדם מדמיין שמנסים לפגוע בו אז למה הוא לא אומר מנסים לפגוע בי אפשר להגיד חונקים אותי מרביצים לי אבל הוא לא אומר את זה, זאת אומרת מה שקורה שהוא לוקח דבר קיים ומפרש אותו לא נכון.

עכשיו נגיד שהפירוש שלו זאת אומרת שימו לב הפירוש שלו יכול להיות הגיוני אחד למיליון אחד למאה מיליון אחד למיליארד הסיכוי של הפירוש של מה שהוא מפרש את העובדות הוא הגיוני זה אחד למיליון למאה מיליון אבל עדיין הוא לקח עובדה קיימת ופירש עליה פירוש. עכשיו מה שקורה הרבה פעמים מתחילים להתווכח עם הבן אדם אומרים לו לא נכון ולא נכון ואז לא מכילים את האפשרות שיש אפשרות שהוא צודק ואז הוא אומר אין עם מי לדבר אתם לא מבינים וכו' ועוד דבר הרבה פעמים מה שקורה זה באים לבן אדם אומרים לו "בוא תסביר לי מה קורה איך אתה מסביר את זה ואיך אתה מסביר את זה" ומנסים להתווכח איתו בחלק הרציונלי.

עכשיו הרבה פעמים כשמתווכחים עם מישהו פרנואיד בחלק הרציונלי זה יוצר את התוצאה ההפוכה למה כי אז הוא צריך למצוא לעצמו הסבר הגיוני נגיד שאתה אומר לו "רגע אבל אם הם מנסים לחסל אותך אז למה הם לא עושים ככה, אז אם זה ככה וככה אז למה ככה וככה" ואז עכשיו הוא בגלל הפרנויה שלו שתכף נבין ממה היא נובעת עכשיו הוא צריך להמציא סיפור עוד יותר עכשיו הוא צריך להמציא הוא אומר "רגע אז באמת זה לא הגיוני" ואז הוא אומר "לא זה ככה" ועכשיו הוא ממציא פירוש עוד יותר מוזר לחזק לעצמו את הסיפור המקורי.

זאת אומרת שכשאתה שאלת אותו "אבל זה לא הגיוני תסביר לי למה ככה וככה" הרבה פעמים אתה גרמת לו לחזק לעצמו עוד יותר את הסיפור כי הוא עיקם את המוח שלו עוד יותר כדי להמשיך להאמין במה שהוא מאמין. אוקי ולכן להתווכח בקטע הרציונלי בדרך כלל במקרים האלה זה לא עובד אין מה לדבר בכלל לא עובד אף על פי כן אני עכשיו אומר שלמרות שלהתווכח עם מישהו משוגע או לא רציונלי למרות שלהתווכח איתו ברמה הרציונלית זה לא עובד אף על פי כן צריך לשים לב כשמדברים איתו לבקש ממנו לדייק בדיבור.

להגיד לו "רגע בוא ניצמד לעובדות האם עכשיו ראית בטלוויזיה ככה וככה? כן, אוקי אתה אומר שזה בגלל שרודפים אחריך" הוא אומר כן תגיד לו "סבבה אבל בא נבין שזה יכול להיות שזה עוקבים אחריך זה לא בהכרח, יכול להיות שאתה מאוד חכם ואתה יודע שעוקבים אחריך אבל זה לא בהכרח, בעיני לדעתי נראה לי ייתכן", זאת אומרת למרות שאין טעם להתווכח איתו ברמה הרציונלית וזה בדרך כלל לא יעזור אפילו יזיק יש עדיין היגיון להגיד לו אבל תדייק בדיבור אם זה אפשרי.

אוקי להגיד לו "כן יכו להיות שהמספרים האלה אומרים ככה וככה, יכול להיות שהוא התכוון ככה יכול להיות" כי מה האמת שזה יכול להיות כי אם אתה תגיד לו "לא זה לא יכול להיות" אז שיקרנו אותו ברגע ששיקרת אותו אין עם מי לדבר. עכשיו שימו לב הבן אדם אומר עוקבים אחרי עכשיו מה אמרנו אז למה הוא חושב את זה או כי הוא חושב שזה באמת נכון או כי טוב לו לחשוב את זה, עכשיו האם הוא חושב שזה באמת נכון לא אין היגיון לחשוב שזה באמת נכון זאת אומרת שטוב לו לחשוב את זה.

עכשיו השאלה איזה טוב יכול לצאת לבן אדם מזה שהוא חושב שעוקבים אחריו מנסים לחסל אותו מנסים לפגוע בו, עכשיו מה שאנחנו צריכים לעשות עכשיו פה זה כבר יכולות להיות מגוון רחב של תשובות כמובן שעדיף שהן יהיו נכונות אבל יכולות להיות הרבה תשובות, עכשיו אני אתן לכם דוגמה מתשובה אוקי עכשיו איך עולים על התשובה איך יודעים מה התשובה אז הרבה פעמים אנחנו צריכים לשאול את עצמנו את הדבר הבא נגיד שהוא אומר מנסים לחסל אותו אוקי עכשיו מה ההפך של זה ההפך של זה זה לא מנסים לחסל אותו כאילו מה האמת שאף אחד לא מנסה לחסל אותו.

עכשיו נשאל את עצמנו איזה דברים רעים הוא ירגיש על עצמו אם הוא יחשוב שלא מנסים לחסל אותו ואיזה דברים טובים הוא חושב על עצמו שמנסים לחסל אותו, עכשיו אז אתה לדוגמה אמרת הוא חושב לעצמו שהוא בן אדם חשוב זה נכון אבל אם זאת הייתה הסיבה היחידה אז הוא יכל להגיד "הם מנסים לעזור לי" למה הוא צריך להגיד "מנסים לחסל אותי". אוקי עכשיו יש כל מיני דרכים אפשר להגיד לדוגמה לשאול מתי המחשבות האלה הופיעו מתי הם התחזקו כל מיני סיפורים ואני אתן לכם דוגמה.

הדוגמה היא כזאת בן אדם נגיד הקים עסק אוקי ולא הצליח בעסק או העסק נכשל הוא פחד שהעסק יכשל מה שזה לא יהיה ואז הוא התחיל לחשוב מחשבות רעות על עצמו, הוא התחיל לחשוב "אני לא מוצלח אני לא יודע לנהל עסקים אני כישלון, אני לא טוב אני לא פה אני לא שם", אוקי עכשיו מה הדרך הכי טובה לברוח ממחשבות רעות על עצמך להאשים מישהו אחר זה הכי טוב. זאת אומרת אם הבן אדם נגיד לדוגמה נכשל כלכלית ועכשיו האופציה שלו זה או לחשוב שהוא כישלון או לחשוב שמישהו מנסה לפגוע בו מה הוא יעדיף לחשוב נגיד בן אדם כזה הוא יעדיף לחשוב שמנסים לפגוע בו.

זאת אומרת בעצם מה שזה אומר לנו שהבן אדם לצורך העניין נגיד יכול להיות מצב שהוא מרגיש, כאילו האינטרס שלו להגיד מנסים לפגוע בי זה במקום להגיד אני פוגע בעצמי זאת אומרת בדרך כלל זה יהיה בן אדם שלא אוהב את עצמו חושב שהוא כישלון שהוא לא מוצלח שהחיים שלו דפוקים שיש סביבו איזו קטסטרופה ואז האינטרס שלו להגיד שפוגעים בו כי אם לא פוגעים בך אז למה החיים שלך דפוקים, זה כמו נגיד ילד לדוגמה נגיד שהוא לא מצליח בחיים ואז הוא מאשים את ההורים שלו למה הוא מאשים אותם כי אם הוא לא יאשים אותם אז בעצם הוא אשם במצב שלו אז עדיף לו להאשים אותם.

ולכן מה זה אומר לנו זה אומר לנו שהדרך לטפל באותו בן אדם בכלל מכיוון אחר אם אנחנו רוצים לעזור לו אנחנו בכלל צריכים ללכת בכיוון אחר לגמרי אנחנו צריכים לעזור לו להבין שהוא בן אדם מוצלח ולעזור לו לגרום לו להרגיש שהוא מוצלח ולגרום לו לאהוב את עצמו בלי תנאים וכו' ואז אין לו אינטרס להגיד שמנסים לחסל אותו לפגוע בו מה שזה לא יהיה, כי שתבינו לפעמים בן אדם כדי לא לחשוב מחשבות רעות על עצמו הוא ימציא סיפור שלא היה ולא נברא רק כדי לברוח מהכתב אישום שלו על עצמו.

זאת אומרת בן אדם נגיד ידפוק לעצמו את החיים והוא פשוט לא יכול להסתכל על זה שהוא דופק לעצמו את החיים אז הוא יגיד "הוא אשם הם אשמים ההורים שלי אשמים, השב"כ אשם ה - FBI אשם מישהו אשם" למה כי אם הם לא אשמים "מה מנסים לעשות לך? לפגוע לי בעסק הם הפילו אותי הם עשו לי", עכשיו כשהוא אומר "הם הפילו לי את העסק" מה הוא בעצם אומר הם ולא מי ולא אני זאת אומרת הוא לא רוצה להרגיש רע כי אם אתה הפלת לעצמך את העסק אדוני אז מה אתה אתה לוזר אתה אפס אז כדי לא הרגיש רע הוא יעדיף להגיד מישהו אחר, זה היבט אחד ולכן אם אנחנו נרצה לעזור לו אנחנו צריכים ללכת דרך הדבר הרגשי...
טיפול תרופתי ב ocd חתול להסביר לעובדים מנהל לטפל בהתנהגות כפייתית צריך להגיד הרגשה לטפל בהפרעות פסיכיאטריות טענות ניהול אהבה עצמית ללא תנאים obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול אישיות אישיות גבולית בעיה בעיה נפשית בעיות בעיות נפשיות הפרעה הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעה נפשית הפרעה פסיכיאטרית הפרעות הפרעות אישיות הפרעות נפש הפרעות נפשיות הפרעות נפשיות מוזרות הפרעות פסיכיאטריות הפרעת אישיות הפרעת אישיות גבולית הפרעת התנהגות כפייתית התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חולה נפש חולי נפש חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בבעיה טיפול בבעיה נפשית טיפול בבעיות טיפול בבעיות נפשיות טיפול בהפרעה טיפול בהפרעה נפשית טיפול בהפרעה פסיכיאטרית טיפול בהפרעות טיפול בהפרעות אישיות טיפול בהפרעות נפשיות טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות טיפול בהפרעות פסיכיאטריות טיפול בהפרעת אישיות טיפול בהפרעת אישיות גבולית טיפול בהתנהגות טורדנית טיפול בחולה נפש טיפול בחולי נפש טיפול במחלה נפשית טיפול במחלות טיפול במחלות נפש טיפול במחלות נפשיות טיפול במחלת נפש טיפול במחלת רוח טיפול בסכיזופרניה טיפול בסכיזופרניה פרנואידית טיפול בפיצול אישיות טיפול פסיכיאטרי טיפול תרופתי טיפול תרופתי ב ocd טיפולים כדורים להיפטר מהתנהגות טורדנית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בבעיה נפשית לטפל בבעיות נפשיות לטפל בהפרעה נפשית לטפל בהפרעה פסיכיאטרית לטפל בהפרעות אישיות לטפל בהפרעות נפשיות לטפל בהפרעות פסיכיאטריות לטפל בהפרעת אישיות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית לטפל בחולה נפש לטפל בחולי נפש לטפל במחלה נפשית לטפל במחלות נפש לטפל במחלות נפשיות לטפל במחלת נפש לטפל במחלת רוח מהי התנהגות טורדנית מחלה נפשית מחלות מחלות נפש מחלות נפשיות מחלת נפש מחלת רוח מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מחשבות רדיפה מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי נפש סובל מהפרעה טורדנית סכיזופרן סכיזופרניה סכיזופרניה פרנואידית פיצול פיצול אישיות פסיכיאטר פסיכיאטריה פסיכיאטרים פרנואיד פרנואידיות פרנויה פרנויות רדיפה תרופות
חלק 2
חלק 2
... נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 2 איך ... פרנואידית, מחשבות רדיפה, והפרעות נפשיות מורכבות, כמו סכיזופרניה, OCD, פיצול אישיות והפרעת אישיות גבולית. לפי אליעד כהן, הגישה המרכזית לטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות צריכה ... משהו. זה נכון או לא נכון? ש: כן. אליעד: גם בן אדם שיש לו נגיד OCD למה יש לך דווקא את ה - OCD הזה ולמה זה התחיל דווקא ככה ולמה זה דווקא יש לזה היגיון אתה יכול להגיד שאתה לא יודע את ההיגיון אבל יש לזה ... הפרעה. אליעד: סתם תמציאי עכשיו דמיון פרוע תשתגעי תדמייני. ש: אז OCD. אליעד: לא OCD נביא את ההפרעות הפרנואידיות סכיזופרניות תביאי משהו כזה מטורף. ש: בן אדם שמכוניות מדברות איתו. אליעד: אוקי ...
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות ... האדם לא יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי. אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ... מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את ... אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא ... הרצונות שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו. כך שכנל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, ... יותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו. זא, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי ביטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק ... באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו ... לו להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאחכ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. ... אובססיבי להרגיש טוב, אז האדם מחויב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית, מחויב לעשות את אותו הדבר. ואם אחכ יש לאדם רצון ... תמיד בצורה אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי ... נראה שהוא לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה ... גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא יעשה את אותה התנהגות. גם אם זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו את ... 100% לא יעשה את אותו הדבר. וכאן צריך להדגיש את הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר, והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ... מביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ורק בגלל זה האדם עושה את אותו הדבר. ומאחר שהאדם חסר מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית , מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא ... מהי התועלת שתת המודע של האדם מנסה להשיג באותה התנהגות אובססיבית, עכשיו צריך למצוא תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש צרכים רגשיים בתת המודע ...
הרגלים / התנהגות כפייתית / טורדנות כפייתית / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה / הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים?
... התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים? ובו יתבאר העניין של ההרגלים דפוסי ההתנהגות הפרעה טורדנית כפייתית שיש לאדם. ויתבאר, מהם הרגלים? ואיך אפשר לשנות הרגלים? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי הרגל, הוא פעולה שעושה האדם, שחוזרת על עצמה שוב ושוב. וככל שהפעולה חוזרת על ... כאילו ללא מחשבה רצונית. דהיינו, האדם לא מרגיש שהוא בוחר לעשות את הפעולה, אלא שהוא כאילו מוכרח לעשות אותה (= התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית). ולכן הפתרון הוא, שכדי להתגבר על הרגל, לשם כך, על האדם לקשר את הפעולה שלו, למחשבה שלו. על האדם להבין ולהבהיר לעצמו, שהוא זה שבוחר לעשות את הפעולה. בשלב הראשון, על האדם להפנים ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם מחשבות אובססיביות הוא לנסות להבין אותן. לכל התנהגות יש שורש. נסה להבין את השורש של ההתנהגות האובססיבית ... שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם מתרחשים. כאשר תגיע לשורש העניין, כל ההתנהגויות המיותרות ייעלמו מעצמן. ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך ... הזה יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות? ובו יתבאר העניין של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית . ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי אובססיה התמכרות, זאת פעולה שהאדם עושה ... לשלוט במצבו, אלא שהאדם, אינו יודע מהי האפשרות הזאת. וכדי להיגמל מהתמכרות אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, להתנהגות רצונית. ואת זה עושה האדם, על ידי זה שהוא מוצא ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
OCD obsessive compulsive disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd, מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות פעם אחרי פעם בצורה כפייתית שאינה הגיונית ושאינה סבירה. כגון לדוגמה שטיפת ידיים פעם אחרי פעם בכפייה. או לדוגמה לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או ... את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם עושים פעולה מיותרת. ואעפכ הם ממשיכים לעשות אותה פעם אחרי פעם, למרות שהם מבינים את חוסר ... שיש בכך שהם חוזרים על הפעולה המיותרת שלהם. ו ocd, הכאב שלו, הוא לא רק בכך שהאדם חוזר על פעולות שלו, בצורה מיותרת. אלא הכאב שלו, הוא גם בכך שהאדם מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ... בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף של שיגעון ממש. שהאדם מרגיש שהוא ממש עומד להשתגע מרוב לחץ נפשי שבו הוא נמצא, מכך שהוא צריך לחזור ... זה, יש גם את תחושת התסכול של האדם שסובל מה ocd. כי הוא לא מבין את ההיגיון של עצמו, בכך שהוא חוזר על הפעולות שלו. והאדם נראה לו שהוא משוגע ממש. והאדם ממש עומד להשתגע, מכך שהוא מבין ... ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו באמת, למה באמת הוא עושה את הפעולה שהוא חוזר עליה, לא בפעם השנייה והלאה שהוא חוזר עליה. אלא בפעם ... עשית את הפעולה בפעם הראשונה. ואדם שסובל מ ocd, מה שהוא מנסה להבין, זה מדוע הוא חוזר על הפעולות שלו, למרות שזה לא הגיוני לחזור עליהן. אבל מה שהוא לא מבין ולא שואל את עצמו ברצינות, ... ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות שהאדם מייחס לביצוע הפעולה בפעם הראשונה שלה. וככל שהאדם מייחס יותר חשיבות ויותר משמעות לביצוע ... יחזור על הפעולה שהוא עושה, פעם אחרי פעם, בצורה כפייתית שאינה הגיונית. וכאשר האדם מתבונן היטב ושואל את עצמו ברצינות, למה בכלל אני שוטף את הידיים בפעם הראשונה ולמה בכלל אני בודק אם הדלת ... הראשונה. כי האמת צריכה להיאמר, והיא שאם ה ocd מתבצע על פעולה שהיא מאוד חשובה ברמה של חיים ומוות, דהיינו, אם האדם עושה פעולה שכל חייו תלויים בה, אז זה בהחלט כן הגיוני שהוא יחזור ... פעם, בגלל החשיבות שלו, ואז ממילא זה כבר לא ocd. וה ocd, הוא רק כאשר האדם עושה פעולה פעם אחרי פעם, כאשר רמת החשיבות של ביצוע הפעולה, הוא לא של חיים ומוות וכיוב. שזה בעצם שוב פעם אומר, שהאדם ... בפעם הראשונה. ולכן ממילא זה אומר שהדרך לטיפול ב ocd, היא על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו היטב, את הסיבה האמיתית ואת רמת החשיבות של ביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ואז ממילא מובטח לאדם שהוא לא יחזור על ביצוע הפעולות שלו, בצורה טורדנית כפייתית וכיוב. ואת הבירור של הסיבה האמיתית, כדאי ומומלץ לעשות עם איש מקצוע שמבין את נפש האדם, ושהוא יכול לעזור לאדם לגלות, למה ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא הייתה חד - פעמית, אלא חזרה על ... משהו השתנה. זה אותו מנגנון פסיכולוגי של בחירת אשליה על פני המציאות - פעולות חוזרות חסרות תכלית שנועדו למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי מסוים דרך אשליה ופנטזיה. מרגע שמכירים בכך, נוצרת בחירה אמיתית בין המשך הפעולה חסרת התכלית לבין המימוש ... לא יתמודד באמת עם החיסרון שמנהל אותו. איך דפוס דומה מופיע בהתנהגויות אחרות כמו בדיקת לייקים בפייסבוק? אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו מנגנון של ניסיון לקבל תחושת ערך דרך בדיקות חוזרות וחסרות תכלית. מי שרוצה להשתחרר מזה צריך להכיר בכך ... ולהחליט אם הוא רוצה להמשיך להיות תלוי באישור חיצוני או למצוא דרך לחזק את תחושת הערך שלו באופן עצמאי. כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא למעשה ביטוי עקיף של רצון לא ... את החוויה שהוא עצמו לא מסוגל להרשות לעצמו - להיות בחוסר שליטה מוחלט. גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. אחת הדוגמאות המובאות בהרצאה מתארת אדם שמוציא פחית שתייה מהמקרר, ומניח את ידו בטעות על פחית נוספת. המחשבה שמטרידה אותו היא כי הוא גרם נזק ... נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את מה שמוביל לתחושת הנזק או הפחד. בהרצאה, נעשה חיפוש אחר שורש המחשבות, כלומר, להבין למה המחשבה שמישהו ייפגע מפריעה כל כך לאדם. אחד הדרכים ... מהו הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה לדאגה, כמו במקרים שבהם אדם מונע לפעול מתוך פחד לפגוע באחרים. הסיבה לכך היא שהפחד והחשש לא מבוססים על מציאות, אלא על תהליכים נפשיים שנעשים ... הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה שהייתה לו בילדותו, כמו למשל מצב שבו ילד חווה השפלה ... כל פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע בפחית השנייה. דרך שיחה, המטרה היא לפתח את המודעות של האדם ולראות מה באמת משבש את ההתנהגות שלו. כיצד הפתרון יכול לשפר את איכות החיים? הפתרון ... תהליך שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - יום ולמצוא את הדרך לשחרר את האדם מהמחשבות הללו. הדרך להבין אם אדם פועל מתוך פחד אמיתי או מתוך אשליה היא להבין את הזיכרון שבסופו של דבר ... עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ומחשבות טורדניות? ההבנה כיצד להיגמל מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD מתחילה בהבנה של המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת, אך מרגיש שהוא לא מסוגל להפסיק אותה, גם ... אך אין לנו צורך להיגמל ממנה כי היא פעולה חיונית לנו. לעומת זאת, כשמדובר בהתמכרות או התנהגות שאינה הגיונית, אדם יתחיל לחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית, אך היא חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו אם סגר את הדלת, ... לפחד, אך הפחד משתלט עליו. גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא חוסר היגיון. כשאין לאדם הסבר הגיוני אמיתי למעשיו, הוא עלול להיתקע בלולאות ... הלא הגיוניות הללו הוא פיתוח השכל - כלומר, שיפור היכולת לחשוב בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית בהדרגה את ההתמכרות, החרדות וההתנהגויות הלא רצויות, משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה יותר, להבין לעומק ... כדי ללמוד איך לפתח את השכל, אפשר להיכנס לאתרים שמספקים מידע בנושא ולהתמקד בניתוח תודעתי מעמיק של ההתנהגות האישית. בשורה התחתונה, איך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות וחרדות? הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר לדפוסי החשיבה שלו, כך ... על חייו. כל הבעיות הללו נובעות, בסופו של דבר, מחוסר היגיון ומחוסר הבנה מעמיקה של הסיבות שמובילות אליהם. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? איך לפתח חשיבה הגיונית איך להתמודד עם OCD ופחדים לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי איך נגמלים מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD? כדי להבין איך להיגמל מהתמכרות, מחשבות טורדניות או OCD, צריך להבין את המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת ומרגיש שאינו מסוגל להפסיק אותה, גם כאשר ... לנשימה, אך אין לנו צורך להיגמל ממנה כי היא חיונית לנו. לעומת זאת, אדם שמכור להתנהגות מסוימת ורואה אותה כלא הגיונית - יחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית אך עדיין חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו האם סגר את הדלת ... לפחד, אך עדיין הפחד משתלט עליו. גם רגשות לא הגיוניים כמו כעסים לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא שהן מבוססות על חוסר היגיון. כלומר, כשלאדם אין הסבר הגיוני אמיתי למעשיו, הוא ... הלא הגיוניות הללו הוא פיתוח השכל - כלומר, שיפור היכולת לחשוב בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, כך הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית בהדרגה את ההתמכרות, החרדות וההתנהגויות הלא רצויות, משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה יותר, להבין לעומק ... כפי שאנחנו פועלים ולזהות דפוסים לא רציונליים. כדי ללמוד איך לפתח את השכל, אפשר להיכנס לאתר ולחפש מידע בנושא. בשורה התחתונה, הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר לדפוסי החשיבה שלו, כך הוא מסוגל להשתחרר מהם ולהחזיר לעצמו שליטה על חייו. תחשבו על זה בהיגיון. בהצלחה. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? למה אנשים רוצים ...
וורקוהוליזם / Workaholic / עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה?
... Workaholic עבודה כפייתית - איך להתמודד עם התמכרות לעבודה? ניהול זמן. וורקוהוליזם. עבודה כפייתית. Workaholic. איך מתמודדים עם התמכרות לעבודה? וורקוהוליזם = התמכרות לעבודה = אובססיה לעבודה = עבודה כפייתית. עבודה כפייתית = מגבילה את האדם ליהנות ממגוון רחב של תחומים נוספים בחיים = ביצוע פעילות מתוך תחושה של כפייה. כדי להתמודד עם כל התמכרות התנהגות אובססיבית וכל טורדנות כפייתית בכלל ועם וורקוהוליזם בפרט, על האדם לחקור את השורש ואת הסיבה של העבודה הכפייתית. הסיבה שהעובד הכפייתי מכור לעבודה, היא משום שהעבודה מספקת לו צרכים רגשיים שהוא לא יודע היכן למצוא אותם במקום אחר. קיימות 2 אפשרויות לסיפוק צרכים ... הוא יעזוב את העבודה. כאשר האדם מגיע לשורש ולסיבה שבגללה הוא באמת עובד, באותו הרגע העבודה הכפייתית נעלמת מעצמה. להגיע אל השורש = להבין לא רק מדוע אתה עובד ככ קשה, אלא גם מדוע בכלל הסיבה עצמה קיימת. זא נניח שהאדם עובד כדי לברוח מ X. נסה להבין מדוע הוא בורח מ X. נסה להגיע לשורש הראשון שהוא זה שיוצר את המצב של העבודה הכפייתית. זא אל תסתפק בלהבין שהאדם הוא וורקוהוליק בגלל שהוא אינו רוצה לחזור הביתה. אל תעצור כאן. נסה להבין מדוע הוא אינו רוצה לשוב ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול בסכיזופרניה פרנואידית, טיפול בהפרעות נפשיות מוזרות, מחשבות רדיפה, טיפול פסיכיאטרי, טיפול תרופתי ב ocd, טיפול בפיצול אישיות, טיפול בהפרעת אישיות גבולית, טיפול במחלות נפשיות, טיפול בבעיות נפשיות, חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: טורדנות כפייתית, איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טורדנות כפייתית, איך להצליח בראיון עבודה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למכור מוצר ללקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? למה לא להתאבד? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן למציאת עבודה, קואצינג, מאמן מכירות בתחום טורדנות כפייתית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6250 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 09:44:02 - wesi1