אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טורדנות ✔איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח את האקסית? איך לא להתגעגע לאקסית? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך להוציא בנאדם...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
11:09איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח את האקסית? איך לא להתגעגע לאקסית? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך להוציא בנאדם מהראש? איך להוציא בחורה מהראש? טיפול בהתמכרויות, OCD
איך לשכוח מישהו ולהוציא אותו מהראש באופן מוחלט?

כאשר אדם מתקשה להוציא מישהו מהראש, למשל לאחר פרידה, או כאשר האקסית או האקס אינם מעוניינים בו יותר, קיימות מספר דרכים ושיטות מוכרות להתמודד עם המצב. אך לא כל השיטות יעילות באותה מידה.

האם מחשבות שליליות באמת עוזרות לשכוח?

השיטה הראשונה והבנאלית אומרת שכדי לשכוח מישהו, על האדם לחשוב עליו בצורה שלילית, לחשוב כמה הוא לא אהב אותך, כמה הוא פגע או זלזל בך וכמה הוא לא שווה את המאמץ. אך שיטה זו עובדת רק לפעמים, ולעיתים היא כלל אינה יעילה. לדוגמה, אדם שמנסה להפסיק לעשן יכול לחשוב כמה הסיגריות מזיקות, אך עדיין ימשיך לחשוב עליהן ולרצות אותן. המחשבות השליליות לא תמיד עוזרות להתנתק באופן מוחלט.

האם למצוא תחליפים זו הדרך הנכונה לשכוח מישהו?

השיטה השנייה הנפוצה אומרת שיש למצוא תחליפים למה שהאדם סיפק לך. אם האדם העניק לך תחושת אהבה, ערך או משמעות, אפשר לנסות למצוא זאת דרך אנשים אחרים, חברים חדשים או פעילויות חדשות. הבעיה בשיטה זו היא שלעיתים התחליפים אינם ממלאים בדיוק את אותו הצורך או התחושה. למשל, אם אישה נתנה לגבר תחושה ייחודית של ערך עצמי, גם אם הוא יבלה עם חברים וירגיש טוב, הוא לא יחווה בדיוק את אותה התחושה שהייתה לו איתה, ולכן הוא עדיין יחשוב עליה ויתגעגע אליה.

מהי הדרך הבטוחה לשכוח מישהו לחלוטין?

השיטה היעילה ביותר, שפועלת תמיד ובמאה אחוז, היא לזהות את הטוב הייחודי שהאדם נתן לך, ולאחר מכן למצוא בדיוק את אותו הטוב או הערך במקום אחר, או באופן עצמאי. כדי להוציא אדם מסוים מהראש באופן מוחלט, על האדם להיזכר ברגעים הכי טובים שהיו לו עם אותו אדם, לשאול את עצמו בדיוק איזו תחושה טובה הייתה שם, ואז לנסות לשחזר את התחושה הטובה הזו בלי האדם השני.

לדוגמה, אם גבר אהב אישה כי היא גרמה לו להרגיש אהוב, הוא צריך למצוא דרך לחוות את אותה תחושת אהבה בדיוק מאישה אחרת, או לחוש אהבה באופן עצמאי, ללא תלות באף אדם אחר. רק ברגע שהוא יצליח בכך, הוא יפסיק לחלוטין להיות אובססיבי כלפיה. אם האדם ימצא תחושה שונה, אפילו אם היא טובה יותר, הוא עדיין יחשוב עליה כשירגיש בחוסר.

כיצד אפשר לשחרר מישהו מהראש כשמדובר בדמיון?

לעיתים אדם מתאהב במישהו אפילו ללא שום אינטראקציה משמעותית אמיתית ביניהם, אלא רק על סמך דמיון שהוא יצר בראשו. למשל, מישהו שדמיין חיים מושלמים עם אישה שהוא בקושי מכיר. גם כאן, הפתרון זהה: עליו להיזכר בפנטזיה, לשאול את עצמו מה בדיוק בפנטזיה גרם לו להרגיש כל כך טוב, ואז למצוא דרך להשיג את התחושה הזו באופן עצמאי או ממקור אחר. כל עוד האדם מאמין שהתחושה הטובה אפשרית רק באמצעות אותו אדם דמיוני, הוא ימשיך לרצות אותו.

איך להתמודד עם תלות רגשית באדם אחר?

כאשר מישהו העניק לך תחושה ייחודית של ערך או משמעות, בכל פעם שתרגיש חסר ערך או משמעות, תיזכר בו. למשל, אם אדם חשב שהאקסית שלו העניקה לו ערך עצמי ייחודי, אז בכל פעם שירגיש חסר ערך, הוא ייזכר בה, כי היא הפכה להיות סמל לערך שלו. לכן, הפתרון האמיתי הוא לא רק "לא להרגיש רע" אלא להצליח להשיג את אותה תחושת הערך והמשמעות שהייתה לו איתה באופן עצמאי או ממקור אחר.

מה ההבדל בין "לא להרגיש רע" לבין "להרגיש טוב"?

אנשים רבים מנסים לשכוח מישהו על ידי הסחת דעת והימנעות מתחושות שליליות. אך זו אינה הדרך לשכוח באופן מוחלט. הדרך היחידה לשכוח לחלוטין היא להרגיש טוב בדיוק כפי שהרגשת עם אותו אדם, אבל בלעדיו. למשל, אדם שרוצה להפסיק לעשן, לא צריך רק להימנע מהסיגריה אלא למצוא דרך להרגיש את אותה תחושת סיפוק או הנאה בלי לעשן. רק כך הוא יוכל לשחרר את ההתמכרות לתמיד, בלי להחליף אותה בהתמכרות אחרת.

האם אפשר להפעיל תחושות חיוביות באופן עצמאי?

אפשר להפעיל תחושות חיוביות באופן עצמאי, ללא תלות בגורמים חיצוניים. למשל, אם אדם מרגיש חשוב רק כשמשתחווים לו, הוא יכול ללמוד להפעיל את התחושה הזו בעצמו. כאשר אנשים משתחווים לו, הם בעצם רק מפעילים מחשבה שכבר הייתה קיימת אצלו ("אני שווה משהו"). לכן, הדרך לשחרר תלות רגשית היא למצוא איך להפעיל את התחושות האלו לבד, ללא צורך בתגובה חיצונית כלשהי.

לסיכום, כיצד לשכוח ולהוציא מישהו מהראש אחת ולתמיד?

כדי להוציא אדם מהראש באופן מוחלט, יש צורך לזהות את הטוב או הערך שהאדם סיפק לך ולמצוא דרך לחוות בדיוק את אותו הטוב בלי תלות באותו אדם. כל עוד לא תמצא דרך להרגיש את התחושה המדויקת שהייתה לך איתו ממקור אחר או מעצמך, תמשיך להיזכר ולהשתוקק אליו. זו הדרך היחידה לשכוח באופן אמיתי ולשחרר את התלות.
איך להוציא מישהו מהראש ולשכוח אותו?

כאשר מישהו נפרד ממישהי (או להפך) והוא מתקשה לשכוח אותה, למרות שהיא פגעה בו, זלזלה בו או שאינה מעוניינת בו, עולה השאלה כיצד ניתן להוציא אותה מהראש. מצב זה יכול להתרחש גם כאשר מישהו רוצה מישהו אחר והוא לא מצליח להפסיק לחשוב עליו.

שיטות קלאסיות לשכוח מישהו
  • התמקדות בשלילי: השיטה הראשונה והבנאלית היא לחשוב על דברים רעים בקשר לאותו אדם - על כך שהוא לא אהב אותך, על ההתנהגות השלילית שלו כלפיך, על כך שהוא לא שווה אותך. שיטה זו יכולה לעבוד אך לא תמיד.
  • מציאת תחליפים: שיטה נוספת היא לנסות להשיג את מה שאותו אדם סיפק לך ממקומות אחרים - להכיר אנשים חדשים, לעסוק בתחביבים אחרים, ליצור חוויות חדשות. אך גם כאן, זה לפעמים עובד ולפעמים לא, משום שלעיתים, גם אם תמצא תחליפים, הם לא מספקים בדיוק את אותה התחושה שהייתה לך עם אותו אדם.
השיטה היעילה ביותר - זיהוי הערך הייחודי

יש שיטה שעובדת ב - 100% מהמקרים: עליך לזהות את הטוב הייחודי שהיה לך עם אותו אדם ולמצוא דרך להשיג את אותו הטוב בדיוק ממקור אחר - או אפילו מעצמך. כלומר, אם לדוגמה גבר אוהב אישה, והוא רוצה לשכוח אותה, עליו להיזכר ברגעים הכי טובים שהיו לו איתה ולשאול את עצמו: "איזו תחושה טובה זה נתן לי?" לאחר מכן, עליו למצוא דרך לחוות את אותה תחושה טובה בלי קשר אליה - אם באמצעות אדם אחר או באמצעות שינוי מחשבתי שיאפשר לו להרגיש זאת בעצמו.

הבדל בין מציאת תחליפים רגילים לבין מציאת אותו ערך בדיוק

הבעיה עם מציאת תחליפים היא שלעיתים הם לא ממלאים בדיוק את אותו הצורך. לדוגמה, אם אישה גרמה לגבר להרגיש אהוב וחשוב, והוא יפגוש חברים חדשים, זה יכול להרגיש נחמד - אבל זה לא יספק לו בדיוק את אותה תחושת האהבה שהיא סיפקה לו. כדי להוציא אותה מהראש לחלוטין, הוא צריך למצוא מישהי אחרת שתיתן לו בדיוק את אותה תחושת ערך - או למצוא דרך לייצר את התחושה הזו בעצמו ללא תלות באף אחד.

כאשר האובססיה מבוססת על דמיון ולא על מציאות

ישנם מקרים שבהם אדם מאוהב במישהו / י גם אם לא היה ביניהם שום דבר משמעותי במציאות. זה נובע מכך שהוא יצר לעצמו דמיון בראש שבו אותו אדם ממלא את צרכיו. במקרה כזה, עליו לשחזר בראשו את הדמיון שהוא יצר ולזהות מה בדיוק גרם לו להרגיש כל כך טוב בדמיון הזה. לאחר מכן, עליו למצוא דרך להשיג את אותו טוב בדיוק במציאות - בלי אותו אדם.

התלות הרגשית באדם אחר

כאשר אדם מרגיש שהוא קיבל ערך ייחודי ממישהו, בכל פעם שהוא ירגיש בחוסר ערך - הוא יחשוב עליו. לדוגמה, אם גבר חש שחברתו לשעבר נתנה לו תחושת ערך עצומה, בכל פעם שהוא ירגיש חסר ערך, הוא ייזכר בה. כלומר, היא הפכה להיות עבורו סמל לערך, אהבה או משמעות. הדרך להתנתק היא ללמוד להשיג את הערך הזה ממקום אחר או בתוכו.

ההבדל בין "לא להרגיש רע" לבין "להרגיש טוב"

אנשים רבים מנסים לשכוח מישהו על ידי כך שהם מוצאים דרכים "לא להרגיש רע בלעדיו". הם מסיחים את דעתם, מוצאים עיסוקים חדשים, נמנעים מזיכרונות. אך אם הם רוצים להוציא מישהו מהראש באופן מוחלט, עליהם לשאול לא רק "איך אני מפסיק להרגיש רע?", אלא "איך אני יכול להרגיש בדיוק את אותו טוב שהרגשתי איתו - בלעדיו?".

המפתח לשחרור מוחלט

ברגע שאדם יוכל להשיג את אותו טוב שהיה לו עם אדם מסוים - בלעדיו, הוא יצליח לשכוח אותו באמת. ניתן לדמות זאת לכך שמישהו מחליט לבשל לעצמו בבית במקום לאכול במסעדה. אם בבית הוא יוכל להשיג בדיוק את אותן חוויות מספקות כמו במסעדה, לא תהיה לו תלות במסעדה. אך אם בבית אין לו אפשרות ליצור את אותן התחושות, הוא ימשיך להשתוקק למסעדה.

הקשר להתמכרויות

הדבר נכון לא רק לגבי אהבה אלא גם לגבי כל התמכרות - כולל עישון, סמים, אוכל ועוד. הבעיה אינה רק איך להימנע מלעשן ולא להרגיש רע, אלא איך ניתן להרגיש את אותו טוב שהעישון נתן - בלי לעשן. מי שלא ימצא תחליף לאותו טוב, ימשיך להשתוקק לחומר הממכר - או שיעביר את ההתמכרות למשהו אחר.

האם ניתן להפעיל תחושות חיוביות באופן עצמאי?

אם מישהו מרגיש בעל ערך רק כאשר אחרים מחמיאים לו או מתייחסים אליו, זה אומר שהוא תלוי בגורמים חיצוניים לתחושתו. אך ניתן ללמוד להפעיל את תחושת הערך הזו באופן פנימי, בלי צורך בגורמים חיצוניים. לדוגמה, אם אדם חש בעל ערך כאשר משתחווים לו, הרי שההשתחוויות של אחרים רק הפעילו מחשבה שהייתה קיימת בתוכו מלכתחילה. ניתן למצוא דרך להפעיל את אותה מחשבה בעצמו, גם ללא גירוי חיצוני.

לסיכום

כדי להוציא מישהו מהראש באמת, יש להבין מהו הערך שהאדם הזה נתן לך, ומה בדיוק הייתה התחושה שהוא סיפק לך. לאחר מכן, יש למצוא דרך להשיג את אותו טוב ממקור אחר - או בצורה עצמאית. עד שזה לא יקרה, הזיכרון וההשתוקקות אליו ימשיכו להתקיים. ניתן להפסיק לחשוב על מישהו באופן מוחלט רק כאשר מוצאים את הדרך להרגיש את הטוב שהוא סיפק - בלי להיות תלויים בו.
אחת השאלות הכי מפורסמות זה איך להוציא מישהו מהראש איך לשכוח מישהו איך להוציא מישהו מהראש, מכירים את השאלה הזאת?

ש: איך מוציאים מישהו משהו.

אליעד: להוציא מישהו מהראש זאת אומרת נגיד בן אדם נפרד ממישהי והוא מנסה לשכוח אותה והוא לא מצליח לשכוח אותה והיא יורקת עליו מבזה אותו ומשפילה אותו והוא לא מצליח להוציא אותה מהראש נכון או הפוך בחורה נפרדה ממישהו והיא מנסה, מישהי רוצה מישהי מישהי רוצה מישהו מישהו רוצה מישהו לא משנה מה והוא לא מצליח להוציא אותו מהראש. עכשיו אז מה שהתשובה הקלאסית אומרת הראשונה הבנאלית אומרת תקשיב תחשוב עליו דברים רעים ואז אתה לא תרצה אותו יותר תחשוב על כמה היא לא אהבה אותך כמה היא לא שווה אותך כמה זה ואז לא תרצה אותה יותר זאת התשובה וכמובן שזה לפעמים עובד ולפעמים לא עובד.

הלאה ויש תשובה נוספת שאומרת תקשיב בא תבדוק למה היא עושה לך טוב ותנסה להשיג טוב במקומות אחרים תכיר בחורות אחרות תכיר אנשים אחרים תכיר זה וזה וזה כמובן גם לפעמים עובד ולפעמים לא עובד וכשזה לא עובד זה לא עובד ולא משנה מה תעשה זה לא עובד, ועכשיו השאלה מה האמת מה הפתרון האמיתי אז הפתרון האמיתי הוא כזה בן אדם אוהב מישהו.

ש: מה הייתה הראשונה?

אליעד: הראשונה תחשוב עליו דברים רעים.

ש: לחשוב עליה דברים רעים.

אליעד: נניח לדוגמה שאתה החלטת שאתה רוצה להפסיק לעשן ושאתה רוצה להוציא לעצמך את הסיגריות מהראש האפשרות הראשונה אומרת תחשוב כמה זה רע ואז לא תרצה לעשן וכמובן שזה לפעמים עובד ולפעמים לא עובד, האפשרות השנייה אומרת תחפש תחליפים אחרים אוכל ספורט ואז כמובן שלפעמים זה עובד ולפעמים זה לא עובד זה בדיוק אותו דבר אתה רוצה להיגמל ממשהו אתה אומר בוא נמצא תחליפים לפעמים עובד לפעמים לא וכשזה לא עובד לך זה לא משנה כמה תחשוב שזה שלילי ולא משנה כמה תחשוב זה אתה עדיין רוצה את זה.

עכשיו יש דבר אחד שבמאה אחוז מהמקרים עובד מה הדבר הזה הדבר הזה אומר תאתר את הטוב הספציפי שיש שם בדבר הספציפי שאתה רוצה אותו ואת הטוב הספציפי הזה תמצא אותו או בדבר אחר ואז תהיה תלוי בדבר האחר או מעצמך ואז לא תהיה תלוי בשום דבר, עוד פעם נגיד גבר אוהב מישהי דוגמה עכשיו את מה שהוא צריך לעשות אם הוא רוצה לשכוח אותה הוא צריך לדמיין את הרגע הכי טוב שהיה לו איתה להיזכר בו ולשאול את עצמו איזה תחושות טובות הרגשתי כשזה קרה ולנסות למצוא את הדרך להרגיש את התחושות הטובות האלה בלי קשר אליה שזה אומר או ממישהי אחרת ממשהו אחר ואז כמובן פשוט האובססיה תעבור לדבר האחר או בלי שום קשר לשום דבר.

ש: זה לא הקודם שאמרת?

אליעד: מה הקודם?

ש: אמרת אחד לחשוב עליו דברים רעים.

אליעד: נכון.

ש: והשני?

אליעד: למצוא תחליפים.

ש: למצוא תחליפים מזה תחליפים.

אליעד: אבל תחליפים אבל בדרך כלל כשאנשים מחפשים תחליפים זה לא תחליפים מלאים נגיד הוא אומר נגיד היא נתנה לו ערך אז עכשיו הוא יחפש משהו אחר ומשהו אחר נגיד הוא יפגוש חברים אז נגיד נחמד לו אבל זאת לא בדיוק אותה תחושה אני מדבר על אותה תחושה בדיוק.

ש: מישהי אחרת שתיתן לו ערך.

אליעד: כן אם הוא ימצא הוא באמת ישכח אותה אבל זה צריך להיות אותו ערך אותה תחושה אותו דבר בדיוק זאת אומרת אתה תפסיק לרצות אותה ביום שתחשוב שאתה יכול להשיג את הטוב שהיה לך איתה בלעדיה או יותר טוב ממנו, כל זמן שאתה חושב ששם יש משהו שאין לך אותו בלי שם אתה תמיד תמשיך לרצות את מה שיש שם. בן אדם מנסה להיגמל מהתמכרות למשהו אתה תמשיך לחשוב על זה ולא משנה מה אתה תעשה אתה תמשיך לרדוף אחרי זה עד שאתה תצליח למצוא את הטוב שיש שם אצלך בלי הדבר הזה ששם שזה אומר שאתה צריך ללכת ולחשוב מה הדבר הטוב שאני רואה שם ואיך אני משיג את אותו דבר ספציפי לאותה תחושה ספציפית.

ש: וזה לא פשוט.

אליעד: וזה לא מעניין אותי שזה לא פשוט ככה זה חוקי המשחק אדוני.

ש: טוב.

אליעד: עכשיו בא נחדד את זה עוד יותר יכול להיות מצב שבן אדם נגיד מתאהב במישהי והיא לא רוצה והוא לא מצליח להוציא אותה מהראש ואז אומרים לו "אוקי מה הדבר הטוב שמצאת בה" הוא אומר "תראה לא היה בינינו שום דבר בכלל" והוא עדיין לא מצליח להוציא אותה מהראש איך זה יכול להיות מה התשובה, התשובה פשוטה כשאתה יש לך בראש סיפור דמיון ואתה מדמיין שאתה נמצא איתה ושאיזה משהו מסוים קורה ואז מאוד טוב לך והיא הדבר הכי קרוב לדמיון שלך ואתה בעצם מאוהב בה כי היא היא הכי קרוב לדמיון שלך ולכן מה שאתה צריך לעשות זה תדמיין את הרגע הכי טוב שאתה חושב שאתה יכול להשיג איתה גם אם הוא לא קרה מעולם ואת הטוב הזה תשיג בלעדיה אם את הטוב הזה תשיג בלעדיה היא יצאה לך מהראש אם לא אתה באמת בבעיה.

עכשיו מה האמת שכל זמן שאתה חושב שזה אפשרי אתה תמשיך לרצות את זה אם תהיה בטוח שזה לא אפשרי אתה תפסיק לרצות את זה במאה אחוז אבל ככל שאתה חושב שזה יותר אפשרי וככל שאתה חושב שזה יותר טוב אתה יותר תרצה את זה ולא משנה מה תעשה עם מי תצא מה תעשה לא משנה אתה תמשיך לרדוף אחרי הדבר שעושה לך טוב.

עכשיו יש פה עוד שכל עוד יותר פנימי שבוא נניח נגיד שהבחורה נגיד נתנה לו ערך והיא נתנה לו ערך יותר מכל דבר אחר בעולם אז מחויב שבכל פעם שהוא ירגיש חסר ערך הוא יזכר בה, זאת אומרת יכול להיות נגיד שהוא יחיה את החיים ולא יקרה כלום ואז פתאום הוא יגיע לסיטואציה שהוא ירגיש נגיד חסר ערך ואז הוא יגיד "טוב מה שאני רוצה זה להרגיש ערך" ואז אוטומטית תקפוץ לו לראש כי כשהיא הייתה איתו אז הוא חווה ערך או באמצעותה הוא דמיין שהיא אוהבת אותו ואז "יש לי ערך".

ש: היא סמל לערך.

אליעד: סמל לערך אהבה משמעות על זה הסיפור על פה על שם ולכן החידוד הוא שכשנפרדים ממישהו או כשמנסים להוציא מישהו או משהו מהראש צריך לא רק לחשוב על "איך אני יכול לא להרגיש רע בלעדיו" אלא על "איך אני יכול להרגיש את אותו טוב שהרגשתי איתו בלעדיו" כי אנשים בדרך כלל מתמקדים "אוקי בא נראה איך אני יכול מעכשיו אני לא ארגיש רע בלעדיה אני לא ארגיש רע" אני כאילו יעזוב את ההתמכרות ואני אמצע דרך לא להרגיש רע בלי זה כאילו אני אמצע תחליפים ואני אעשה זה אני אסיח את זה מדעתי העיקר לא להרגיש רע "טוב איך אני יכול לא ליפול לא להרגיש רע" אבל אתה מתישהו תיפול.

אם אתה רוצה להוציא את זה לגמרי מהראש אתה צריך לשאול את עצמך לא רק "איך אני יכול לא להרגיש רע בלי זה" אלא "איך אני יכול להרגיש טוב ואת אותו טוב שהיה לי שם בלי זה או יותר מזה" ומה האמת שאם תצליח להשיג את הטוב שהיה שם בלי זה ניצחת את המשחק אחר כך תוכל לבחור "למרות שאני יכול להשיג את זה בלעדיה אני רוצה להשיג את זה איתה כי ככה בא לי מסיבות כאלה ואחרות" אבל אז יש לך בחירה, אתה יכול לבשל אוכל בבית ואתה יכול לבחור לאכול את זה במסעדה אבל בא לך במסעדה אבל מה האמת שזאת דוגמה לא באמת טובה למה זאת דוגמה לא טובה כי במסעדה תחושות שאתה לא יכול להשיג אותן בבית אם היית יכול להשיג אותן בבית כנראה שלא היית הולך למסעדה וזה משהו עוד יותר מתוחכם.

ובפשוט אם אתה תשיג את הטוב שיש לך שם בלעדיה הוצאת אותה מהראש ואם אתה רק לא תסבול כשאתה לא איתה אתה עדיין תמשיך לסבול כנ"ל לגבי כל התמכרות כל דבר השאלה לא איך אני יכול להפסיק לעשן ולא להרגיש רע השאלה היא איך אני יכול את הטוב של העישון להרגיש בלי העישון זאת השאלה ועד שלא מצאת את זה אתה במאה אחוז בבעיה מאה אחוז בבעיה וגם אם הפסקת לעשן ולא מצאת את זה זאת אומרת שאת ההתמכרות כנראה עברה למשהו אחר.

ש: אתה יכול לתת דוגמה אמיתית לדבר הזה?

אליעד: ואין לי שום דוגמה אמיתית לזה.

ש: אני שואל ברצינות.

אליעד: אין לי שום דוגמה אמיתית ומבחינתי תבין שאין לזה פתרון ותקבל את גזירת הדין גם טוב מה אכפת לי זה החוקים אדוני זה חוקים.

ש: אני רוצה להבין אבל אם זה.

אליעד: מה אתה רוצה להבין?

ש: מה הכוונה בדיוק כאילו.

אליעד: מה הכוונה בדיוק בדיוק מה?

ש: לא תן דוגמה אם נגיד היה לך את הדוגמה.

אליעד: כל תחושה טובה שהשגת אותה איפשהו אתה יכול להשיג אותה בלי המשהו שגרם לך להרגיש אותה במאה אחוז מהמקרים, אם נגיד לדוגמה כולם משתחווים לך ונגיד אתה מרגיש שאתה אלוהים אוקי עכשיו אתה יכול להרגיש את הטוב הזה גם בלעדיהם במאה אחוז למה כי כשהם השתחוו לך אתה בעצם הם הפעילו בתוכך את המחשבה שאומרת "אני שווה משהו" אבל המחשבה שאומרת "אני שווה משהו" הייתה במוח שלך עוד לפני שהם השתחוו לך רק כשהם השתחוו המחשבה שאומרת "אני שווה משהו" קפצה אבל יש דרך להפעיל את המחשבה הזאת בתוכך בלי שהם ישתחוו לך.

ש: זה מעצבן תן לי דוגמה לזה.

אליעד: דוגמה למה?

ש: נגיד.

אליעד: למה שאני אגלה לך הכל אתה שואל "אבל איך אני יכול את המחשבה בתוכי שאומרת שאני מלך העולם להפעיל כשיורקים עלי לא רק כשאני צריך שישתחוו לי אלא להפעיל אותה כשיורקים עלי" נכון?

ש: נכון.

אליעד: צריך שכל צריך לשים שכל כדי להוציאה אדוני זה לא כל כך קל.

ש: לא אם אתה יכול לתת לי דוגמה נגיד קלה יחסית.

אליעד: ואין דוגמה קלה תראה אתה בעצם אומר איך בן אדם יכול לחשוב על עצמו מחשבות טובות בלי תלות בדברים אחרים אז עוד פעם הפתרון הפשוט יהיה תתחיל לחשוב על עצמך דברים טובים ותעריך את עצמך בזכות מי שאתה וזאת לא כל האמת האמת היותר עמוקה זה תפסיק לחשוב על עצמך דברים רעים ואם אתה תפסיק לחשוב על עצמך דברים רעים זה מרגיש הרבה יותר טוב מאשר שמישהו אוהב אותך, בקיצור כך את המחשבות הרעות שאתה חושב על עצמך זאת לא אבל המהות של השיחה, עכשיו מהות השיחה היא שתבין שאם אתה רק לא תרגיש רע עם מישהו אתה עדיין תיזכר בו אתה צריך גם להרגיש את הטוב שאיתו בלעדיו.

אם אתה רק לא תרגיש רע בלי לעשן אתה עדיין כנראה תחזור לעשן אתה צריך להרגיש גם בטוב של העישון בלי העישון ואז אתה בטוח שאתה לא תחזור לעשן אלא אם כן תרצה מבחירה חופשית מלאה מלאה פירושו בלי שום סיבה.

ש: ואם אתה תרגיש הרגשה טובה יותר זה אותו דבר?

אליעד: לא טובה יותר טובה יותר באותה קטגוריה אם יש מישהו שגורם לך להרגיש תחושה של כוח ומישהו אחר נותן לך תחושה של ערך והערך נגיד יותר גדול מהכוח אתה תמיד תלך לערך אבל עדיין מה יקרה כשתרגיש חלש יקפוץ לך ההוא של הכוח אתה צריך "לא גם ההוא מביא לי את הכוח" אתה צריך להביא תחליף אחר ורק אז אתה בטוח שגם כשתהיה חלש אתה לא תיזכר בהוא של הכוח, הבנת זה לא מספיק רק להרגיש תחושה טובה אחרת צריך תחושה טובה באותה קטגוריה בדיוק באותו נושא. הבנו?
לא מצליחה לשכוח אותו לשפר דימוי עצמי מאמץ תמשיך לרצות לטפל בהתנהגות טורדנית עישון חוויות לעשן טורדנות להוציא בנאדם מהראש להוציא את האקס מהראש obsessive compulsive disorder ocd ocd הפרעה טורדנית ocd התנהגות טורדנית ocd טיפול או סי די אובססיה טורדנית אובססיה טורדנית כפייתית אוסידי אוסידי הפרעה טורדנית אוסידי התנהגות טורדנית אוסידי טיפול איך לא להתגעגע איך לא להתגעגע לאקס איך לא להתגעגע לאקסית איך להוציא איך להוציא בחורה מהראש איך להוציא בנאדם מהראש איך להוציא מישהו מהראש איך להוציא מישהי מהראש איך לשכוח איך לשכוח אותה איך לשכוח אותו איך לשכוח את איך לשכוח את האקס איך לשכוח את האקסים איך לשכוח את האקסית איך לשכוח מישהו איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אישה אקס אקסים אקסית בחורה בחורות גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות געגוע דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה האקס האקסית הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה כפייתית הפרעת התנהגות כפייתית התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות עם פרידה התמכרויות התמכרות התנהגות טורדנית התנהגות טורדנית כפייתית התנהגות כפייתית התנהגות כפייתית טורדנית חשיבה כפייתית טורדנות טורדנות כפייתית טורדנות מחשבתית טורדנית טורדנית כפייתית טיפול טיפול ב טיפול ב ocd טיפול ב או סי די טיפול ב אוסידי טיפול באו סי די טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בהתנהגות טורדנית טיפולים יוצאים מאהבה לא להתגעגע לא להתגעגע לאקס לא להתגעגע לאקסית לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא בחורה מהראש להוציא בנאדם מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיפטר מהתנהגות טורדנית להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתגעגע לאקס להתגעגע לאקסית להתמודד עם ocd להתמודד עם אוסידי להתמודד עם טורדנות להתמודד עם פרידה לטפל ב ocd לטפל ב אוסידי לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות לטפל בהתנהגות טורדנית לטפל בהתנהגות כפייתית למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מהי התנהגות טורדנית מהראש מחשבה טורדנית מחשבה כפייתית מחשבות טורדניות מחשבות כפייתיות מטופל מטופלים מטפל מטפל ב ocd מטפל ב אוסידי מכור מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה נשים סובל מהפרעה טורדנית שברון לב שכחה
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
... התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, ... לא יתלונן על פעולה הזאת. כי הוא חווה שהיא נעשית כרצונו החופשי. אבל אם האדם חווה, שהוא עושה פעולה כלשהי באשר היא, לא ממש מתוך בחירה חופשית. אלא מתוך חוויה של התנהגות כפייתית, שהאדם חווה כאילו נכפה עליו בכפיה לעשות את מה שהוא עושה נגד רצונו, אז האדם יגדיר את ההרגל הזה, כהפרעה טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת אישיות הפרעת התנהגות וכיוב. אלא הוא דווקא יברך על כך, שהוא בלי שום מאמץ, רגיל לעשות את מה שהוא עושה. כך שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה מקבל את עצמו, בלי שום תנאים אוהב ... מי שמרגיש, שהדברים שאותם הוא רוצה ועושה, לא משרתים את מה שהוא באמת רוצה, דהיינו, את מה שהוא חושב שהוא רוצה יותר, אז ממילא הוא יקרא לשאר הרצונות והמעשים שלו, התנהגות כפייתית טורדנית וכיוב. זא, האדם תמיד עושה רק את מה שהוא רוצה. ואם האדם לדוגמה תולש לעצמו את השיער באובססיביות, הרי שהוא עושה זאת, רק משום שהוא עצמו רוצה לעשות זאת. אלא, ... אחד שהוא להישאר עם השערות על הראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון השני של האדם, שגורם לו לתלוש את השערות מהראש, לרצון הזה האדם קורא לו רצון אובססיבי התנהגות כפייתית וכיוב. והרצון של האדם להסתפר מידי פעם, האדם קורא לו רצון בריא. ולרצון של האדם לתלוש את השערות מהראש, האדם קורא לו רצון חולני. וכנל, הכל תלוי בשיפוטיות של האדם, את הרצונות שלו ואת התועלת שהוא חושב שהם מביאים לו. כך שכנל יש להבין. האדם עושה את מה שהוא רוצה. אלא, שיש לו התנגשות בין הרצונות שלו. ואז לאחד הרצונות, האדם קורא לו התנהגות כפייתית. ובאותו הרגע שהאדם המכור, הולך אחרי ההתמכרות שלו, אז באותו הרגע האדם חווה סוג של חופש ושל שחרור, שהוא יכול לעשות את מה שהוא רוצה כרצונו וכיוב. אבל אחכ כאשר האדם מתבונן על מה ... נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא היה עושה אותו. זא, האדם עושה תמיד, את מה שהוא חושב באותו רגע, שמביא לו הכי הרבה תועלת ביחס לאותו הרגע. ואם האדם חושב ברגע אחד, שההתנהגות הטורדנית ההתמכרות, תביא לו סוג של חופש רגשי שחרור רגשי ביטחון רגשי תועלת רגשית וכיוב, הרי שהאדם יעשה את אותו הדבר. למרות שאחכ כאשר האדם כבר שבע, אז הוא מבין לדוגמה, שהאכילה הכפייתית שלו, היא רק אכילה רגשית, אך היא מביאה לו יותר נזק מאשר תועלת. אבל באותו הרגע שהאדם אכל את האוכל המשמין שאינו בריא, באותו הרגע ממש, האדם חשב לפחות בתת המודע שלו, שהאכילה, תביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ביחס לרצון של האדם באותו הרגע. כך שחשוב להכיר בכך, שברגע שהאדם עושה את אותה התנהגות טורדנית שלו, באותו הרגע, מבחינתו, הוא משוכנע שהדבר יביא לו יותר תועלת מאשר נזק. ולא שהוא לא יודע שההתנהגות תביא לו נזק. אלא שהוא חושב, שביחס למה שהוא רוצה באותו הרגע, אותה התנהגות ... להרגיש הכי טוב באותו הרגע. אלא, שאחכ הרצונות המנוגדים שיש באדם מתעוררים. ואז האדם לפעמים כאשר הוא לא מרוצה מההתנהגות שלו, אז הוא קורא לה בשמות שונים, של הפרעת טורדנית התנהגות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. אך מצד האמת, באותו הרגע שהאדם עשה את הפעולה, הוא יותר רצה לעשות אותה, מאשר שהוא רצה לא לעשות אותה. ומי שיעמיק עוד יבין, כי ... להרגיש טוב, אז האדם מחוייב לעשות תמיד, את מה שהוא חושב שיגרום לו להרגיש הכי טוב. ולכן, כאשר האדם חושב, שדבר כלשהו, יביא לו יותר תועלת מאשר נזק, אז האדם בצורה כפייתית , מחוייב לעשות את אותו הדבר. ואם אחכ יש לאדם רצון נוסף, שהוא חושב שהוא זה שיגרום לו להרגיש טוב. ואם האדם חושב, שהרצון הקודם שלו, לא משרת את הרצון העכשווי שלו, אז האדם יקרא ... בצורה אובססיבית, להרגיש כמה שיותר טוב, כפי מה שהוא חושב שהכי טוב לו באותו הרגע. ובכל רגע ורגע, האדם חושב שהטוב שלו יתמלא בצורה אחרת. ואז האדם פועל בצורה כמעט כפייתית, לעשות תמיד את כל מה שהוא יכול, כדי שהמציאות תהיה כמה שיותר כרצונו. ולפעמים כאשר יש התנגשות בין רצונות שונים, אז לדבר כזה, קוראים אובססיה התנהגות טורדנית כנל. ונחדד: כי גם מי שנראה שהוא לא עושה את הכל כדי שיהיה לו הכי טוב, הרי שהוא כן עושה את כל מה שהוא יכול, כדי שיהיה לו הכי טוב. אלא, שלפעמים האדם אומר שהוא חושב שאם הוא ישיג ... שהוא לא עושה את מה שהכי טוב עבורו. אבל תמיד, האדם עושה, את מה שהוא חושב, שהכי טוב עבורו באותו הרגע. ואחרי שהבנו את כל זה, מכאן יש להבין את הדרך להתמודדות עם הפרעה אובססיבית הפרעה טורדנית כפייתית. וכפי שהבנו, האדם עושה תמיד את מה שהוא רוצה יותר לעשות כנל. והאדם רוצה לעשות, את מה שהוא חושב באותו הרגע, שיביא לו יותר תועלת מאשר נזק. וכך האדם פועל, לפי מה ... גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת, הרי שהאדם לא יעשה את אותה התנהגות. גם אם זה אומר, שהוא יוותר על התועלת שבאותה התנהגות, בגלל הנזק שהיא גורמת. ולכן, מי שרוצה להתמודד עם טורדנות כפייתית הפרעה אובססיבית, עליו לשכנע את עצמו את המטופל שלו, שאכן אותה התנהגות אובססיבית, גורמת לו ליותר נזק מאשר תועלת. ואיך עושים את זה? תשובה: על ידי בירור האמת עם המטופל. ... 100% לא יעשה את אותו הדבר. וכאן צריך להדגיש את הנקודה שהיא אולי החשובה ביותר, והיא, שהאדם מוכרח לבדוק ולגלות, איזה תועלת, ובעיקר איזה תועלת רגשית, מביאה לו אותה התנהגות כפייתית. כי לפעמים האדם חושב, שהוא מבין שהדבר גורם לו ליותר נזק מאשר תועלת. והוא מתפלא למה הוא עושה את הדבר. והסיבה לכך היא, שבתת המודע של האדם, האדם חושב, שהדבר מביא לו יותר תועלת ... לו יותר תועלת מאשר נזק. ורק בגלל זה האדם עושה את אותו הדבר. ומאחר שהאדם חסר מודעות עצמית, ולא מבין ולא מודע לעצמו למה באמת הוא עושה את הדבר, אז הוא חושב שזאת התנהגות כפייתית והתנהגות טורדנית. אך לא כך הוא! כי בתת המודע של האדם, יש משהו שגורם לו לחשוב, שאותה התנהגות טורדנית, מביאה לו יותר תועלת מאשר נזק, באותו הרגע שהוא עושה אותה. וכן, לשם כך, אפשר להיעזר בחכם אמיתי, שיכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא עושה את מה שהוא עושה. ומי שלא מודע לעצמו ... התועלת שתת המודע של האדם מנסה להשיג באותה התנהגות אובססיבית, עכשיו צריך למצוא תחליף רגשי, לאותו צורך רגשי, שיוצר את אותה התנהגות רגשית של האדם, שהוא קורא לה, התנהגות טורדנית, שגורמת לו לנזק. כי לאדם יש צרכים רגשיים בתת המודע שלו, שהם יוצרים אצלו את ההתנהגות המודעת שלו. והאדם צריך לגלות מהם הצרכים הרגשיים שלו, שנמצאים בתת המודע שלו. והאדם צריך ...
הרגלים / התנהגות כפייתית / טורדנות כפייתית / דפוסי התנהגות / דפוסי חשיבה / הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים?
... התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית דפוסי התנהגות דפוסי חשיבה הפרעה טורדנית כפייתית - איך לשנות הרגלים? ובו יתבאר העניין של ההרגלים דפוסי ההתנהגות הפרעה טורדנית כפייתית שיש לאדם. ויתבאר, מהם הרגלים? ואיך אפשר לשנות הרגלים? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי הרגל, הוא פעולה שעושה האדם, שחוזרת על עצמה שוב ושוב. וככל שהפעולה ... את הפעולה, נובע בעיקר מכך שהיא נעשית, כאילו ללא מחשבה רצונית. דהיינו, האדם לא מרגיש שהוא בוחר לעשות את הפעולה, אלא שהוא כאילו מוכרח לעשות אותה (= התנהגות כפייתית טורדנות כפייתית). ולכן הפתרון הוא, שכדי להתגבר על הרגל, לשם כך, על האדם לקשר את הפעולה שלו, למחשבה שלו. על האדם להבין ולהבהיר לעצמו, שהוא זה שבוחר לעשות את הפעולה. בשלב הראשון, על האדם ...
מחשבות אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות?
... אובססיביות וטורדניות - איך להתמודד עם טורדנות כפייתית ועם אובססיביות? הדבר הטוב ביותר לעשות עם ... שיוצרים את הפעולות וכולי. בסופו של דבר, כאשר האדם מבין את הסיבה הראשונה שבגללה הוא עושה את מעשיו, זה עצמו הופך את מעשיו לטובים יותר. ברמה המעשית: חקור את האובססיה ואת ההתנהגות הכפייתית הרגלים לעומק. נסה להבין מה הסיבה שהם ...
אובססיות / טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית?
... טורדנות כפייתית - איך להתמודד עם הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית? אובססיות הפרעה טורדנית כפייתית התנהגות אובססיבית. מה עושים? הדרך להתמודד עם אובססיות היא על ידי זה שמפרקים אותן לגורמים עד שהן נעלמות. מה הופך אובססיה להיות כזו? תשובה: חוסר ההיגיון ... ממנו, הרצון הזה יוצר התנהגות בלתי ברורה שנחשבת לאובססיבית. אך לכל דבר יש שורש. על האדם להגיע אל השורש השכלי ואל השכל שמניע את התהליך שבסופו הופך להפרעה טורדנית כפייתית. בכל אובססיה יש שכל מסוים. אם לא היה שום שכל לאובססיה, אז מדוע האדם עושה דווקא אותה ולא עושה באובססיה דברים אחרים?! קיימת סיבה שבגללה יש לאדם דווקא את ...
התמכרויות, טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית, לשנות הרגלים - איך להיגמל מהתמכרות?
... טורדנות כפייתית, גמילה מהתמכרויות, אובססיות, התנהגות טורדנית, התנהגות כפייתית , לשנות הרגלים - איך להיגמל ... של התמכרויות ושל התנהגות אובססיבית והתנהגות טורדנית. ויתבאר, איך אפשר להפסיק התנהגות טורדנית והתנהגות כפייתית? איך להיגמל מהתמכרות? ועוד. ומי ... אובססיה, לשם כך על האדם להפוך את ההתנהגות הטורדנית אובססיה שלו, מהתנהגות לא רצונית, ...
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
... מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית מהי מחשבה טורדנית ולמה היא מציקה לנו? מחשבות מטרידות, או מחשבות טורדניות, הן מחשבות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, בלי קשר למציאות האמיתית שבה אנו נמצאים, וגורמות לנו לחוש תחושות של חרדה, פחד או אי נוחות. לפי אליעד, מחשבה טורדנית היא מחשבה שמגיעה באופן ... להישען על עובדות שקורות בפועל. לדוגמה, אם אדם מדמיין כל הזמן שהבית שלו נשרף, אף שהבית כלל לא עולה באש במציאות, זוהי מחשבה טורדנית. לעומת זאת, אם הוא רואה את ביתו עולה באש באופן ממשי, זו אינה מחשבה טורדנית אלא תגובה למצב אמיתי. למה מחשבות טורדניות מטרידות אותנו? מחשבות טורדניות מציקות לנו בעיקר כי הן ... המחשבה יפטרו אותי מהעבודה גורמת לתחושת מצוקה, כיוון שהוא לא מעוניין שיפטרו אותו, והוא מפחד מכך. המחשבה הופכת לטורדנית כאשר היא מופיעה שוב ושוב ללא הצדקה מציאותית. איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? אליעד מסביר שישנן שתי אסטרטגיות מרכזיות להתמודדות עם מחשבה טורדנית: אסטרטגיה ראשונה - בדיקת ... את המחשבה לפרופורציה הנכונה. אסטרטגיה שנייה - נטרול הפחד דרך השוויון: אפשר להגיד לא אכפת לי אם זה יקרה. לדוגמה, אם המחשבה הטורדנית היא אולי יפטרו אותי, ... שלו ברצון מסוים ומקטין את כוח המחשבה עליו. איך עוזרת לנו התנהלות יומיומית מול האמת? אליעד מדגיש שהתמודדות יעילה עם מחשבות טורדניות מחייבת אותנו להתנהל ביומיום בצורה כנה ואמיתית. כאשר אנחנו מדייקים בהתנהלות שלנו ולא מגזימים או מנפחים מצבים, קל לנו יותר להבחין ולנטרל מחשבות טורדניות כשמופיעות, כי אנחנו מורגלים יותר להבחין באמת. למשל, אם אדם רגיל להגזים בתיאורים שלו, הוא יתקשה יותר להתמודד עם מחשבות טורדניות כשהן מופיעות, כי הוא כבר רגיל לעיוות האמת. מה עושים כשמפחדים לפגוע באחרים? כשעולה פחד טורדני לפגוע באנשים אחרים, אליעד ... על עצמנו ועל החיים. על ידי ההבנה שהערך שלנו לא תלוי בחכמה, הצלחה או דעות של אחרים, אנחנו יכולים להשתחרר באמת מכל מחשבה טורדנית, פחד או חרדה. השחרור מגיע כשאנחנו מוכנים לאהוב את עצמנו בלי תנאים וללא צורך באישור או קבלה חיצונית. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? איך להפסיק לפחד לפגוע ...
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
OCD obsessive compulsive disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd , מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות פעם אחרי פעם בצורה כפייתית שאינה הגיונית ושאינה סבירה. כגון ... בכפייה. או לדוגמה לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או לדוגמה לבדוק שהארנק נמצא במקומו, למרות שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם עושים פעולה מיותרת. ואעפכ הם ממשיכים לעשות אותה פעם אחרי פעם, למרות שהם מבינים את חוסר ההיגיון שיש בכך שהם חוזרים על הפעולה המיותרת שלהם. ו ocd, הכאב שלו, הוא לא רק בכך שהאדם חוזר על ... שלו, בצורה מיותרת. אלא הכאב שלו, הוא גם בכך שהאדם מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף ... דבר, אלא היא גם גורמת לו לנזק, ומשעבדת אותו ויוצרת אצלו גם הפרעת חרדה, מכך שהוא לא סגר את הדלת וכיוב. ובנוסף לכל זה, יש גם את תחושת התסכול של האדם שסובל מה ocd. כי הוא לא מבין את ההיגיון של עצמו, בכך ... שהוא מבין בשכל שלו שהוא לא צריך לחזור על הפעולה שלו, ואעפכ הוא חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו באמת, ... אפשר לחזור על פעולה, בלי שלפני כן עשית את הפעולה בפעם הראשונה. וחזרה על פעולה מיותרת, היא נובעת ותלויה בכך שכבר עשית את הפעולה בפעם הראשונה. ואדם שסובל מ ocd, מה שהוא מנסה להבין, זה מדוע הוא חוזר ... שהוא עושה אותה. וכאן אני מתחייב, שמי שיגלה למה באמת הוא עושה את הפעולה בפעם הראשונה, זה ישחרר אותו מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות ... הראשונה שלה. וככל שהאדם מייחס יותר חשיבות ויותר משמעות לביצוע הפעולה בפעם הראשונה, כך זה גורר אחריו, את זה שהוא יחזור על הפעולה שהוא עושה, פעם אחרי פעם, בצורה כפייתית שאינה הגיונית. וכאשר האדם מתבונן היטב ... אמת, למה הוא מבצע את הפעולה בפעם הראשונה. אבל הוא מייחס חשיבות מופרזת מידי יתר על המידה, לביצוע אותה הפעולה בפעם הראשונה. כי האמת צריכה להיאמר, והיא שאם ה ocd מתבצע על פעולה שהיא מאוד חשובה ברמה של ... ומוות, דהיינו, אם האדם עושה פעולה שכל חייו תלויים בה, אז זה בהחלט כן הגיוני שהוא יחזור ויבדוק את הדבר פעם אחרי פעם, בגלל החשיבות שלו, ואז ממילא זה כבר לא ocd. וה ocd, הוא רק כאשר האדם עושה פעולה פעם אחרי ... וכיוב. שזה בעצם שוב פעם אומר, שהאדם חוזר על ביצוע הפעולה שלו, בגלל שהוא מתייחס בעוצמה גדולה מידי, לביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ולכן ממילא זה אומר שהדרך לטיפול ב ocd, היא על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו היטב, את הסיבה האמיתית ואת רמת החשיבות של ביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ואז ממילא מובטח לאדם שהוא לא יחזור על ביצוע הפעולות שלו, בצורה טורדנית כפייתית וכיוב. ואת הבירור של ...
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה
טיפול ב OCD, התנהגות כפייתית, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, הפרעה כפייתית, הפרעה התנהגותית, הפרעת אישיות, הפרעה אובססיבית, התנהגות אובססיבית, הפרעת התנהגות, טיפול באובססיה מה גורם להתנהגות אובססיבית בכניסה לוואטסאפ? אליעד כהן מסביר על התנהגות כפייתית (OCD) באמצעות דוגמה של בחורה שהרבתה להיכנס לוואטסאפ באופן אובססיבי אחרי כל שיחה עם בחור, אף על פי שלא היה לה מה להגיד לו. ההתנהגות הזו לא הייתה חד - ... השתנה. זה אותו מנגנון פסיכולוגי של בחירת אשליה על פני המציאות - פעולות חוזרות חסרות תכלית שנועדו למלא חסר רגשי כלשהו. איך ניתן לפתור את ההתנהגות הכפייתית? אליעד כהן טוען שהצעד הראשון לפתרון ההתנהגות הכפייתית הוא לזהות ולהכיר בשורש האמיתי שלה. האדם חייב להבין שהפעולה הכפייתית אינה סתם פעולה חסרת היגיון, אלא היא ניסיון למלא חסר רגשי מסוים דרך אשליה ופנטזיה. מרגע שמכירים בכך, נוצרת בחירה אמיתית בין המשך הפעולה חסרת ... יתמודד באמת עם החיסרון שמנהל אותו. איך דפוס דומה מופיע בהתנהגויות אחרות כמו בדיקת לייקים בפייסבוק? אליעד מביא דוגמה נוספת של אנשים שבודקים בצורה כפייתית מי עשה להם לייקים בפייסבוק, גם כשאין לכך תכלית אמיתית. זה אותו מנגנון של ניסיון לקבל תחושת ערך דרך בדיקות חוזרות וחסרות תכלית. מי שרוצה להשתחרר ... אם הוא רוצה להמשיך להיות תלוי באישור חיצוני או למצוא דרך לחזק את תחושת הערך שלו באופן עצמאי. כיצד דוגמת הסאדו (סאדו - מזוכיזם) קשורה להתנהגות כפייתית? אליעד כהן נותן דוגמה של גבר שאוהב סאדו ורוצה להבין למה הוא נמשך לשליטה על בת זוג. התובנה שאליה הגיע אליעד היא שהרצון לשלוט באחר הוא למעשה ... שהוא עצמו לא מסוגל להרשות לעצמו - להיות בחוסר שליטה מוחלט. גם כאן האדם בוחר בפנטזיה על פני מציאות ישירה. לסיכום, ההתנהגות האובססיבית והכפייתית נובעת מהעדפת אשליה ופנטזיה על פני התמודדות ישירה ואמיתית עם החיסרון או הרצון הפנימי. הפתרון טמון בהכרת שורש הבעיה ובבחירה מודעת בין מימוש הרצון בפועל לבין שחרור מוחלט של הפנטזיה. טיפול ב - OCD מדוע אנשים מבצעים פעולות חסרות תכלית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? למה אנשים מכורים לוואטסאפ? מה גורם לאובססיה לבדוק לייקים בפייסבוק? מה מסתתר מאחורי הרצון לשלוט באחרים? ...
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית
OCD, הפרעה טורדנית כפייתית, מפחד לפגוע באחרים, פוסט טראומה מהילדות, מחשבה טורדנית, הפרעה נפשית, התנהגות כפייתית, פוסט טראומה קשה, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, טורדנות כפייתית מהי ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) ואיך ניתן להתמודד איתה? ההפרעה הטורדנית כפייתית (OCD) היא מצב שבו מחשבות טורדניות חוזרות על עצמן, המובילות לפעולות כפייתיות שנעשות כדי להקל על החרדה. אחת הדוגמאות המובאות בהרצאה מתארת אדם שמוציא פחית שתייה מהמקרר, ומניח את ידו בטעות על ... עד שהוא כמעט מרגיש חובה לקנות את הפחית השנייה, למרות שלא באמת עשה שום נזק. כיצד להתמודד עם המחשבות הטורדניות? הגישה כדי להתמודד עם המחשבות הטורדניות היא להתחיל להבין את מה שמוביל לתחושת הנזק או הפחד. בהרצאה, נעשה חיפוש אחר שורש המחשבות, כלומר, להבין למה ... מאמין שנעשית עבירה מוסרית או פיזית, ומנסים להוציא אותו מהסרט הזה. מהו הפתרון להתמודדות עם OCD? הפתרון יכול לכלול עבודה על חקירת מחשבותיו של האדם, על מנת לשאול את השאלות הנכונות ולבדוק את ההנחות שנעשו לגביהן. במקרים של OCD, החקירה מתמקדת בהבנת הסיבה לדאגה, כמו במקרים שבהם אדם מונע לפעול מתוך פחד לפגוע באחרים. הסיבה לכך היא שהפחד והחשש ... את האדם למצב שבו הוא לא יחשוש ממעשים שאין להם השפעה אמיתית. מהן הסיבות הנפשות שמניעות את המחשבות הטורדניות? חלק מהשאלות שהועלו בהרצאה עוסקות בזיכרונות טראומטיים שילד חווה, כמו דאגה לפגוע במישהו אחר, בעקבות טראומה ... לדוגמה, פחד שהאדם יפגע באחרים, כי הוא חושב עליהם בצורה שלילית. כל פעולה שנעשית מלווה במחשבה טורדנית שמביאה לפעולה כפייתית, כמו במקרה של האדם שנגע בפחית השנייה. דרך שיחה, המטרה היא לפתח את המודעות של האדם ולראות מה באמת משבש את ... של מחשבות יכול להוביל לשיפור במצבו של האדם. בסופו של דבר, זהו תהליך שמטרתו להבין איך מחשבות טורדניות פוגעות בחיי היום - יום ולמצוא את הדרך לשחרר את האדם מהמחשבות הללו. הדרך להבין אם אדם פועל מתוך פחד אמיתי או מתוך אשליה היא להבין את הזיכרון שבסופו של דבר גורם לו לחשוב שהוא עושה נזק, ולהתמודד איתו. OCD הפרעה טורדנית כפייתית מחשבה טורדנית התמודדות עם מחשבות טורדניות הפרעות נפשיות פוסט טראומה התנהגות כפייתית
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ומחשבות טורדניות? ההבנה כיצד להיגמל מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD מתחילה בהבנה של המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת, אך מרגיש שהוא לא מסוגל להפסיק אותה, גם כשהוא לא רוצה בכך. ... אדם יתחיל לחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית, אך היא חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו אם סגר את הדלת, ובודק אותה שוב ושוב, למרות ... מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא חוסר היגיון. כשאין לאדם הסבר הגיוני אמיתי למעשיו, הוא עלול להיתקע בלולאות של התנהגות, מחשבות ורגשות ... יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית בהדרגה את ההתמכרות, החרדות וההתנהגויות הלא רצויות, ... מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה יותר, להבין לעומק למה אנחנו פועלים כפי שאנחנו ... האישית. בשורה התחתונה, איך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות וחרדות? הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר לדפוסי החשיבה שלו, כך הוא מסוגל להשתחרר מהם ... איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? איך לפתח חשיבה הגיונית איך להתמודד עם OCD ופחדים לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי איך נגמלים מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD? כדי להבין איך להיגמל מהתמכרות, מחשבות טורדניות או OCD, צריך להבין את המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת ומרגיש שאינו מסוגל להפסיק אותה, גם כאשר הוא אינו רוצה בה. לדוגמה, ... כלא הגיונית - יחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית אך עדיין חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו האם סגר את הדלת ובודק זאת פעמים רבות, למרות ... מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא שהן מבוססות על חוסר היגיון. כלומר, כשלאדם אין הסבר הגיוני אמיתי למעשיו, הוא עלול להיתקע בלולאות של ... יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, כך הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית בהדרגה את ההתמכרות, החרדות וההתנהגויות הלא ... מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה יותר, להבין לעומק למה אנחנו פועלים כפי שאנחנו ... מידע בנושא. בשורה התחתונה, הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר לדפוסי החשיבה שלו, כך הוא מסוגל להשתחרר מהם ... איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? למה אנשים רוצים להיגמל מהתמכרויות ו
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להוציא מישהו מהראש? איך לשכוח מישהו? איך לשכוח את האקסית? איך לא להתגעגע לאקסית? איך לשכוח אותה? איך לשכוח אותו? איך להוציא בנאדם מהראש? איך להוציא בחורה מהראש? טיפול בהתמכרויות, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טורדנות, איך להיגמל מהימורים? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך למצוא זוגיות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לעשות יותר כסף? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טורדנות, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול רגשי, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, מטפל טוב בנושאי טורדנות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 19:50:36 - wesi1