אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טוב לי ✔בעיות בזוגיות, 5 אפשרויות מה לעשות כשיש בעיות בזוגיות, מהן 5 האופציות שלך כשלא טוב לך בזוגיות? מה אפשרי לעשות כשלא טוב לי בזוגיות? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
בעיות בזוגיות, 5 אפשרויות מה לעשות כשיש בעיות בזוגיות, מהן 5 האופציות שלך כשלא טוב לך בזוגיות? מה אפשרי לעשות כשלא טוב לי בזוגיות? איך לפתור משבר זוגי? איך לטפל בבעיות בזוגיות? גישור זוגי, יעוץ זוגי, משבר בזוגיות וביחסים
מה אפשר לעשות כשלא טוב בזוגיות?

כאשר יש בעיות בזוגיות, עומדות בפניך כמה אפשרויות עיקריות לפעולה, ואליעד מסביר בפירוט מה ניתן לעשות כשלא טוב לך במערכת היחסים. הוא מציג את כל האפשרויות אחת אחרי השנייה, כולל הסברים ודוגמאות מפורטות כדי להבהיר אותן באופן מלא.

האם לריב עם בן או בת הזוג זו דרך יעילה?

האפשרות הראשונה שאליעד מציג היא לריב עם בן או בת הזוג. משמעות הדבר היא להביע בפני הצד השני את הכעס או את האכזבה מכך שלא טוב לך איתו או איתה. לדוגמה, אם יש לך קושי בחיי המין, אפשר פשוט לבוא ולהגיד: "לא טוב לי איתך, רע לי איתך, הסקס איתך לא טוב". זו אפשרות אחת, אך היא בדרך כלל פחות יעילה כיוון שריבים בלבד לרוב אינם מביאים לפתרון הבעיה העמוקה, אלא משמרים את תחושת התסכול והכאב.

האם להיפרד או להתגרש זו דרך נכונה להתמודד?

אפשרות נוספת שאליעד מציג היא להיפרד או להתגרש מבן הזוג. זו גישה ישירה וקיצונית, שאומרת בפשטות: "לא טוב לי איתך, ולכן אני עוזב או עוזבת אותך". לדוגמה, אם לא טוב לך בחיי המין עם בן הזוג, את יכולה לומר: "הסקס לא טוב, אז אני נפרדת". זו אמנם אפשרות זמינה וקיימת, אך היא מתאימה רק למי שכבר לא מעוניין להמשיך להשקיע ביחסים או שכבר לא מאמין שאפשר לפתור את הבעיות בצורה אחרת.

איך אפשר לשנות את בן הזוג כדי שיהיה לי טוב יותר?

האפשרות השלישית היא לנסות לשנות את בן הזוג כך שיתאים יותר לרצונות ולצרכים שלך. לדוגמה, אם הסקס לא טוב לך, תוכלי לנסות לגרום לו להשתפר, להסביר לו מה את רוצה או צריכה, ולנסות להביא אותו לכך שהוא ישתנה. זה כרוך בהשקעה רבה וסבלנות, ויש להבין שלא תמיד זה יצליח. שינוי של בן הזוג תלוי בהרבה גורמים, כולל הנכונות והיכולת שלו להשתנות.

האם שינוי עצמי יכול לפתור בעיות בזוגיות?

אפשרות רביעית היא לנסות לשנות את עצמך כדי להרגיש טוב יותר בזוגיות. כאן אליעד מדגיש שלפעמים הבעיה לא נמצאת בצד השני אלא דווקא בך. אולי משהו בהתנהגות, בציפיות או בתפיסות שלך צריך להשתנות, וכך תוכלי להרגיש יותר טוב בזוגיות. לדוגמה, אם יש בעיות בחיי המין, ייתכן ששינוי בגישה שלך למיניות, לתקשורת או לציפיות, יוכל לשפר את התחושה שלך בתוך מערכת היחסים.

האם כדאי לשנות גם אותי וגם את בן הזוג יחד?

האפשרות החמישית שאליעד מציג היא לשנות גם את עצמך וגם את בן הזוג יחד. זו גישה מורכבת שדורשת תיאום, סבלנות ואנרגיה, אך יש לה פוטנציאל גבוה מאוד להצליח. כאן צריך להחליט מה קדם למה: האם קודם לשנות את עצמך, את בן הזוג, או שניהם במקביל. ההחלטה תלויה במצב הספציפי ובגורמי הבעיה עצמם.

האם בגידה יכולה לפתור בעיות בזוגיות?

אליעד מציג אפשרות נוספת, שהיא בגידה. הוא מבהיר שהכוונה ב"בגידה" היא קבלת הצרכים שלך מאדם אחר, מחוץ למערכת היחסים. לדוגמה, אם יש חוסר סיפוק מיני בתוך הזוגיות, אפשר ללכת לקבל את זה ממישהו אחר. אפשרות זו עשויה לספק מענה זמני לצורך שלא נענה בזוגיות, אבל חשוב להבין שהדבר יכול להביא למורכבות רגשית ומעשית ואף לסיום הקשר.

איך אפשר להשיג את מה שחסר לי מתוך עצמי?

האפשרות שאליעד הכי ממליץ עליה באופן עקרוני, היא לנסות להבין מה בדיוק חסר לך בזוגיות, ומה את מצפה לקבל מבן או בת הזוג, ואז לנסות להשיג את הדבר הזה מתוך עצמך. אליעד מסביר שכל צורך רגשי שאנחנו רוצים לקבל מבן אדם אחר, אנחנו יכולים להשיג אותו גם לבד, מתוך עצמנו. לדוגמה, אם את לא נהנית מהסקס עם בעלך, מה שחשוב לך זו לא הפעולה עצמה, אלא התחושות שאת רוצה לחוות. ולכן, ניתן לחפש דרכים להרגיש את אותן תחושות באופן עצמאי, ללא תלות בבעל. כאשר אדם מסוגל למלא את הצרכים הרגשיים שלו לבד, הוא משפר משמעותית את המצב בזוגיות ומוריד את התלות שלו באחר, מה שמשפר את הקשר בכל ההיבטים.

איזו אפשרות היא הטובה ביותר לפתרון משבר זוגי?

אליעד מסביר שהאפשרות הטובה ביותר באופן כללי, ללא יוצא מן הכלל, היא תמיד היכולת למלא את כל הצרכים הרגשיים מתוך עצמך. זאת כיוון שברגע שאדם מפסיק להיות תלוי רגשית בבן הזוג שלו, הוא יכול לשפר באופן משמעותי את איכות הזוגיות. קל יותר לתקשר, לשנות ולהשתנות כשאין תלות רגשית, כיוון שהתלות גורמת ללחצים, תסכולים וקונפליקטים מיותרים. אבל באופן פרקטי, על כל זוג לבדוק מה הכי מתאים למצבם: האם לשנות את עצמך, את בן הזוג, או שניכם, או אפילו להיפרד. חשוב לעשות אבחון מדויק של מהות הבעיה והגורמים לה, ולבחור את האופציה בהתאם לכך.

בסופו של דבר, אליעד מדגיש שככל שאדם פחות תלוי בבן הזוג מבחינה רגשית, כך הוא מצליח לנהל מערכת יחסים בריאה וטובה יותר.
אז נניח שלא טוב לך עם בן או בת הזוג שלך, ויש לך בעיה במערכת היחסים. מה האפשרויות שעומדות לרשותך?

נניח שלא טוב לך בזוגיות - מה את/ה יכול/ה לעשות?

אפשרות אחת היא לריב. אפשר לריב עם בן הזוג או בת הזוג, ולהגיד: "לא טוב לי, רע לי." זו אפשרות אחת.

אפשרות שנייה היא להיפרד. לומר: "לא טוב לי איתך, אני נפרד/ת ממך." זו אפשרות נוספת.

אפשרות שלישית היא לנסות לשנות את בן הזוג, כדי שהוא יתנהג כפי שהיית רוצה.

אפשרות רביעית היא לנסות לשנות את עצמך. אולי אם תשני משהו בעצמך, תרגישי טוב יותר בתוך הזוגיות הזו.

אפשרות חמישית היא לשנות גם את עצמך וגם את בן הזוג במקביל. איך לעשות זאת ומה קודם למה - זו כבר שאלה נפרדת.

אפשרות נוספת היא לבגוד. מה הכוונה?

נניח שאת לא מרוצה בזוגיות שלך, ואת מרגישה שלא טוב לך עם בעלך או בן הזוג. את יכולה לפנות לסיפוק הצרכים שלך ממישהו אחר.

מה זה אומר בפועל? אם יש דברים שאת מצפה לקבל מבעלך ואינך מקבלת, תוכלי לנסות לקבל אותם מבחוץ.

אפשרות אחרת היא לנסות להבין מה את רוצה לקבל ממנו ולמצוא דרך להשיג את זה מתוכך.

מה זה אומר? ניקח לדוגמה מצב שבו את לא נהנית מחיי המין עם בעלך.

מה האפשרויות כאן?

אפשרות אחת היא לריב איתו על זה. להגיד: "לא טוב לי איתך בסקס."

אפשרות שנייה היא להיפרד ממנו בגלל זה - להתגרש.

אפשרות שלישית היא לנסות לשנות אותו, לגרום לו להתאים למה שאת רוצה.

אפשרות רביעית היא לנסות לשנות משהו בעצמך. אולי שינוי אצלך יגרום לשינוי בתחושתך כלפיו.

אפשרות חמישית היא לנסות לשנות גם אותך וגם אותו במקביל.

אפשרות שישית היא לבגוד בו - כלומר, אם לא טוב לך בחיי המין איתו, לנסות לקבל את זה ממישהו אחר.

ואפשרות שביעית היא לבדוק איך אפשר להשיג את מה שחסר לך מתוכך.

הכוונה היא לנסות להבין אילו תחושות את מצפה לקבל מחיי המין עם בעלך, ולשאול את עצמך אם אפשר להשיג את התחושות האלה לבד, מתוכך.

כי בסופו של דבר, מה שמשנה זה לא רק הסקס עצמו, אלא התחושות שאת רוצה לחוות במהלכו. את התחושות האלה ייתכן שתוכלי להשיג בעצמך.

בכל מערכת יחסים, כל צורך רגשי שאנחנו מצפים לקבל מאחרים - אפשר לנסות להשיג מתוכנו.

ולכן, אחד הפתרונות לבעיות בזוגיות הוא לבדוק: מה אני רוצה לקבל מהצד השני, ואיך אני יכול/ה להשיג את זה מתוכי.

אז מה הפתרון הטוב ביותר? איזו אפשרות הכי מתאימה?

ככלל, עדיף שתהיה לך האפשרות למלא מתוכך את מה שחסר לך. זו אקסיומה - לא משנה מה הבעיה, תמיד עדיף שתהיה לך האופציה לספק לעצמך את הצרכים הרגשיים שלך.

אבל מה לעשות בפועל?

כאן זה תלוי במקרה. צריך לבדוק: מה בדיוק לא טוב? האם זה בגללך? בגלל בן הזוג? בגלל שניכם?

האם את יכולה לשנות משהו בעצמך ולשפר את המצב? אולי יש צורך בשינוי גם אצלו?

חשוב לזכור: כשאדם מצליח לספק לעצמו את הצרכים הרגשיים שלו ולא תלוי בזוגיות כדי להרגיש טוב - כל מערכת היחסים הופכת טובה יותר.

כשאין תלות רגשית, גם השינוי בזוגיות הופך קל יותר.

אבל כשמישהו מרגיש תלות רגשית - כלומר, אם הוא זקוק לחוויות מסוימות כדי להרגיש טוב והוא לא יודע לספק אותן בעצמו - זה עלול להשפיע לרעה על כל היבטי הזוגיות.

תחשבו על זה.

למידע נוסף, אפשר להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו בעיות בזוגיות, דילמות בזוגיות, אחריות אישית בזוגיות, גישור בזוגיות, ועוד.

בהצלחה!
אכזבה יצר מיני אין תלות רגשית אישית האם לשנות מערכת יחסים רצון למין תלוי טיפול זוגי אכזבות תלות 5 אפשרויות מה לעשות כשיש בעיות בזוגיות אופציה אופציות איך לטפל איך לטפל ב איך לטפל בבעיה איך לטפל בבעיות איך לטפל בבעיות בזוגיות איך לפתור איך לפתור משבר זוגי אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות אפשרויות אפשרויות מה לעשות כשיש בעיות בזוגיות אפשרות אפשרי בזוגיות בעיה בעיות בעיות בזוגיות גישור גישור זוגי גישור לזוגות זוגי זוגיות טוב לי טוב לי בזוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול לזוגות טיפולים יועץ יועץ זוגי יחסים ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יעוץ יעוץ זוגי יעוץ זוגיות יש בעיות בזוגיות לא טוב לי לא טוב לי בזוגיות לגשר לטפל לטפל בבעיה לטפל בבעיות לטפל בבעיות בזוגיות לעשות כשלא טוב לפתור לפתור משבר זוגי מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מה אפשרי מה אפשרי לעשות כשלא טוב לי בזוגיות מה לעשות מהן 5 האופציות שלך כשלא טוב לך בזוגיות מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי משבר משבר בזוגיות משבר בזוגיות וביחסים משבר זוגי משבר זוגיות
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
האם אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט
... אני מאושר? האם טוב לי? כמה טוב לי? האם באמת טוב לי? האם מושלם לי? מהי שלמות אמיתית? שלמות שאין שלמות אחריה, שלמות שאין שלמות גדולה ממנה, שלמות מוחלטת, אושר אמיתי, אושר מוחלט האם באמת טוב לי או שאני משקר לעצמי? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי רוב האנשים חושבים שהם יודעים להעריך עד כמה טוב להם בחיים, אך ... עדיין לא הגיע לשלמות מוחלטת, ותחושת האושר שלו עדיין יחסית ולא אבסולוטית. האם אני באמת מאושר? מהי שלמות מוחלטת? איך לבדוק אם טוב לי? האם הכל באמת מושלם לי? מה המשמעות של שלמות אמיתית? האם אפשר להיות שלם עם הכל? האם האושר שלי אמיתי? ...
למה רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית
למה רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית
... רע לי? איך לדעת למה רע לי? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע? למה טוב לי? למה אני מרגיש טוב? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לשאול למה רע לי, לשאול למה טוב לי, לחקור את הרצון, לפתח מודעות עצמית איך נוכל לדעת למה רע לנו? כאשר אנו חווים תחושת רע, אנחנו לעיתים לא יודעים להסביר ... לא יודעים למה רע לנו. כדי למנוע מצב כזה, ישנן דרכים אפקטיביות שניתן לנקוט בהן. אם אדם שואל את עצמו בצורה עקבית למה טוב לי? בכל פעם שטוב לו, הוא מפתח מודעות עצמית שתסייע לו להבין את מקור תחושותיו. השאלה למה טוב לי? יכולה להיגרם מכל סיבה פשוטה כמו מצב רוח טוב, תחושה של סיפוק או שמחה. כאשר נשאלת השאלה בזמן טוב, האדם יהיה הרבה ... יהיה לו קל הרבה יותר לזהות את הסיבה. מה קורה אם לא נשאל את השאלה הזו? לעומת זאת, כאשר אנחנו לא שואלים את עצמנו למה טוב לי? בזמן שטוב לנו, אנו מונעים מעצמנו את ההזדמנות להבין את המקורות הפנימיים של הרגשות החיוביים שלנו. כאשר נהיה במצב רע, ... הרבה יותר מודעת ועם הבנה רחבה יותר של עצמו. למה רע לי? מה עושים כשלא יודעים למה רע? כיצד לפתח מודעות עצמית? למה טוב לי? איך להתמודד עם רגשות שליליים? איך להבין את עצמי? מה לעשות כשלא מבינים את מקור הרגשות? ...
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
איך לנתח רגש? איך להוציא מישהו מהראש? איך להבין למה אני רוצה משהו? איך להפסיק לרצות משהו? למה אני מתגעגע אליה? למה רע לי בלעדיה? למה אני רוצה שיאהבו אותי? למה רע לי בלי לעשן? למה סיגריות עושות לי טוב?
... מה הסיבה לתחושות שלי? כאשר אדם מרגיש שהוא מתגעגע למישהו או מרגיש רע בלעדיו, הוא נוטה לשאול שאלות כמו: למה רע לי בלי האקסית? ולמה טוב לי איתה?. אליעד כהן מסביר ששתי שאלות אלו נראות דומות אבל למעשה הן שונות לגמרי. אדם שמנסה להבין את המקור לתחושותיו צריך לשאול את עצמו באופן ברור ונפרד את שתי השאלות האלו: למה רע לי בלעדיה? למה טוב לי איתה? לדוגמה, אם אדם מגלה שרע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך עצמי, ואילו איתה הוא מרגיש בעל ערך עצמי, חשוב להמשיך ולשאול ... אליעד מדגיש שהשאלות האלו מתאימות לא רק למקרים של זוגיות ופרידה, אלא גם לכל בעיה רגשית אחרת בחיים. לדוגמה: למה רע לי לבד ולמה טוב לי עם חברים? למה רע לי כשאני לא מעשן ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? למה רע לי כשאני רעב ולמה טוב לי כשאני אוכל? הוא נותן דוגמה פרקטית: אדם מרגיש חוסר משמעות כשהוא לבד, ומרגיש משמעות כשיש לו חברים. במקום להסתפק בהבנה שטוב ... בלעדיה? היא החשובה ביותר, וזאת מכיוון שאם האדם יבין ויפתור את הסיבה לכך שרע לו בלעדיה, לא יהיה כבר צורך לבדוק את הצד השני של למה טוב לי איתה. זאת משום שאם הבעיה הבסיסית תיפתר, תחושת הטוב שנובעת מהתלות באדם השני תאבד מחשיבותה. לעומת זאת, אם האדם מתמקד רק ... בעינה. מה הדרך המעשית ליישם את הניתוח הזה? אליעד מציע דרך ברורה ליישום התהליך: לשאול במפורש את שתי השאלות: למה רע לי בלי X? ולמה טוב לי עם X?. לנתח לעומק את התשובות ולשאול: האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה?. להתמקד במיוחד בשאלה למה רע לי? כדי להגיע לפתרון ... מהבעיה הרגשית. האם החקירה הזאת קלה או קשה? אליעד מדגיש שמניסיונו, חקירת השאלה למה רע לי? היא בדרך כלל קשה יותר מחקירת השאלה למה טוב לי?. עם זאת, הוא מציין שזו הדרך היעילה ביותר, מפני שרק בירור מעמיק ומדויק של הסיבה לרגש השלילי יוביל לפתרון אמיתי, יציב ... לאקסית, מדוע רע לו כשהוא לבד, או מדוע הוא מרגיש צורך שיאהבו אותו, עליו לשאול שתי שאלות מרכזיות: 1. למה רע לי בלעדיה? 2. למה טוב לי איתה? שתי השאלות הללו נראות דומות, אך למעשה הן שונות בתכלית. לדוגמה, אדם יכול לגלות כי רע לו בלעדיה כי הוא מרגיש חסר ערך ... או שניתן לשנות אותה? - האם ייתכן שגם כשהיא איתי לא ארגיש ערך עצמי? העיקרון הזה תקף לכל תחום רגשי בחיים: - למה רע לי לבד? ולמה טוב לי עם חברים? - למה רע לי כשאני לא מעשן? ולמה טוב לי כשאני כן מעשן? - למה רע לי כשאני רעב? ולמה טוב לי כשאני אוכל? למה חשוב יותר לחקור את תחושת הרע מאשר את תחושת הטוב? כאשר רוצים לפתור בעיה רגשית ולצאת ממנה, עדיף להתמקד בשאלה למה רע לי? ולא בשאלה למה טוב לי? . הסיבה לכך היא שאם נבין למה רע לנו, ונפתור את זה, הצורך בדבר שעושה לנו טוב כבר לא יהיה הכרחי. לדוגמה, אם אדם מבין ש רע ... לחקור האם זה מחויב שבלעדיות תגרום לו לחוסר משמעות, ואולי למצוא דרכים לחוות משמעות גם לבד. לעומת זאת, אם יתמקד רק בשאלה למה טוב לי עם חברים? , הוא עשוי לגלות שהם מעניקים לו משמעות, אך זה לא פותר את הבעיה הבסיסית - מה הוא עושה כשהם אינם. איך ליישם את השיטה בפועל? 1. שואלים למה רע לי בלי משהו, ולמה טוב לי איתו. 2. מנתחים כל תשובה לעומק ושואלים: האם זה הכרחי? האם אפשר לשנות את זה? 3. מתמקדים בעיקר בלמה רע לי? כי זו השאלה שתעזור לנו לפתור את הבעיה מהשורש. האם זה קל? בדרך כלל, חקירה של למה רע לי? קשה יותר מחקירת למה טוב לי?, אך היא הדרך היעילה ביותר להשתחרר מדפוסים רגשיים מגבילים ולהתקדם לעבר חופש רגשי אמיתי. איך להפסיק להתגעגע לאקסית? איך ... כאן שתי שאלות בא נגיד נלך על האקסית למה רע לי בלי האקסית אוקי צריך לשאול שתי שאלות שאלה ראשונה למה רע לי בלעדיה שאלה שנייה למה טוב לי איתה הבנתם את זה, כשבן אדם חוקר נושא כגון אקסית שהוא נפרד מהאקסית ורע לו או איזה משהו דומה והוא מנסה להבין הוא צריך לשאול שתי שאלות שאלה ראשונה למה כשאני בלי האקסית רע מה רע שאלה שנייה למה כשאני עם האקסית טוב לי זה לא בדיוק אותו דבר אוקי זה שני דברים שונים, עכשיו בא נניח שהוא מצא תשובה לשאלה. ש: לאיזו שאלה? אליעד: לשתי השאלות האלה ... תהיה איתי אני לא ארגיש ערך עצמי אז בא נחזור על זה עוד פעם שתי שאלות אתה מתחיל מאפס שאלה ראשונה למה רע לי בלעדיה שאלה שניה למה טוב לי איתה, נלביש את זה על משהו אחר למה רע לי כשאני לבד למה טוב לי כשאני עם חברים זה שתי שאלות שונות זה לא בדיוק אותו דבר למה רע לי כשאני לא מעשן למה טוב לי כשאני כן מעשן למה רע לי כשאני לא אוכל למה טוב כשאני כן אוכל זה שאלות שונות. למה רע כשאתה לא מעשן למה טוב לך כשאתה כן מעשן ... מידע אחר אינפורמציה אחרת, עכשיו אחרי שמצאת את התשובה נגיד למה רע לי כשאני לבד כי אני מרגיש נגיד חוסר משמעות עכשיו למה עם חברים טוב לי כי איתם אני מרגיש משמעות עכשיו אנחנו צריכים להמשיך לשאול למה כשאתה לבד אתה מרגיש חוסר משמעות למה אתה מרגיש חוסר משמעות ... לחקור עדיף שתחקור הכל עדיף שתנסה להבין למה רע לך בלעדיה ועדיף שתנסה להבין למה טוב לך איתה עדיף שתנסה להבין את זה המידע של למה טוב לי כשאני איתה יכול לעזור לך להבין איך להרגיש טוב גם בלעדיה או יכול לעזור לך לא להתגעגע יכול להיות מלא דברים אבל עדיין יש פרט יותר חשוב יותר חשוב להבין למה רע לי בלעדיה מאשר להבין למה טוב לי איתה, למה כי אם אתה הולך על למה רע לי בלעדיה ואתה תוקף את זה אם תפתור את זה זה לא משנה למה טוב לי איתה אין לזה משמעות כבר ללמה טוב לי איתה או לא טוב לי איתה אין לזה משמעות. לעומת זאת אם אתה תגלה למה טוב לך איתה זה לא פתר לך את זה שרע לך בלעדיה איפה אתה יכול יותר מהר לפרוץ ... אחת מאחת אתה רוצה לצאת החוצה מה עדיף עדיף כשאתה אומר למה רע לי בלעדיה כי אם תפתור את זה זה כבר לא רלוונטי למה טוב לך איתה בסדר טוב לי איתה כי ככה וככה או לא יכול להיות שטוב לך כי משהו וזה לא רלוונטי יכול להיות שתגלה שבכלל לא טוב לך איתה וזה גם לא רלוונטי כי כבר פתרת את זה כי לא רע לך בלעדיה, לעומת זאת אם אתה תחקור את למה טוב לי איתה יכול להיות שתגלה שטוב לך איתה מסיבה מסוימת יכול להיות שתגלה שבכלל איתה לא טוב לך אבל זה לא פתר את זה שרע לך בלעדיה. ולכן צריך לשים לב שזה שתי שאלות שונות יש למה רע לי בלי זה ויש למה טוב לי עם זה יש למה רע לי בלי לעשן ויש למה
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
לקבל את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, להבין את עצמך, לא אכפת לי כשרע לי
... את הטוב כברור מאליו, למה טוב לי? למה רע לי? למה אני מרגיש משהו? מודעות עצמית, ... לשאול שאלות, משום שאין בעיה ואין סבל. כלומר, המטרה האמיתית של החכמה והידע היא להגיע למצב שבו האדם לא צריך לשאול שאלות, כי אין לו סיבה לכך. למה טוב לי? למה רע לי? מודעות עצמית למה אני מרגיש רע? לקבל ... למה ברגע שיקחו לך אותו נהיה לך רע, אם לא תבין למה טוב לך אחר כך לא תבין למה רע לך. עכשיו יש לך שתי אופציות אופציה אחת אומרת תקשיב לא אכפת לי למה טוב לי ולא אכפת לי למה רע לי לגיטימי סע לשלום הכל בסדר רע לי כי רע לי טוב לי כי טוב לי לא אכפת לי מכלום אבל אם כשרע ... מגיל קטן ככה אתה מאמין. בקיצור גם כשטוב לך תנסה להבין למה או שגם כשרע לך אל תנסה להבין למה זה שתי האופציות או כשרע לך לא אכפת לי למה רע לי או כשטוב לי אני רוצה להבין למה טוב לי. הבנו? ש: תכלית הידיעה שלא נדע. אליעד: תכלית ...
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות
... איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה נכון? איך המוח חושב? איך מקבלים החלטה? איך לדעת לתעדף? איך לדעת מה טוב לי? איך לקבל החלטה נכונה? קבלת החלטות איך להחליט החלטה נכונה? איך לדעת מה להחליט? ההחלטה היא תהליך מנטלי המערב שלבים שונים של שיקול דעת, חישוב ... השונים שמשפיעים על תהליך קבלת ההחלטות שלנו. אליעד מציע לעסוק בשאלות כמו איך אני יודע מה להחליט?, מה טוב לי? ו - איך להחליט מה נכון?. במהלך ההרצאה, נדונים סוגים שונים של החלטות, תהליכים מנטליים ושאלות שמעסיקות את המוח האנושי כאשר הוא ניצב בפני ...
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
להטיל ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות
... ספק בטוב, להטיל ספק ברע, למה טוב לי? למה רע לי? מה נכון לשאול? לא להאמין בטוב, לא להאמין ברע, חשיבה חיובית רעה, חשיבה שלילית, לא לחשוב חיובי, לחשוב שלילי, מחשבות חיוביות רעות, מחשבות רעות האם כדאי לבדוק רק למה רע לי או גם למה טוב לי? השאלה המרכזית שאליעד כהן דן ... בעבר. למה כל מחשבה חיובית מסתירה בתוכה גם מחשבה שלילית? אליעד כהן מסביר שבעולם קיימים רק שני סוגים של דיבורים ומחשבות: או דיבור על חיסרון (רע לי, חסר לי) או דיבור שמביע סיפוק (טוב לי, יש לי). אבל הוא מציין שגם כאשר אדם אומר טוב לי, הוא תמיד מבטא בעצם חיסרון ... נוספת כדי להמחיש את הרעיון: כשאדם אומר איזה כיף לי שהצלחתי במשהו, הוא בעצם מודה בכך שאם לא היה מצליח זה היה רע מאוד מבחינתו, וכך הוא חושף את התלות שלו בהצלחה. איך אפשר לבדוק למה טוב לי בפועל? כדי להמחיש איך אפשר לבדוק למה טוב, אליעד מציג דוגמה של אדם שזכה בפיס. אם הוא בוחר להאמין בפשטות שזכייה היא טובה, הוא מפספס הזדמנות להבין משהו עמוק יותר על עצמו. לעומת זאת, אם האדם ישאל את עצמו: למה טוב לי שזכיתי בפיס? הוא יתחיל לחשוף ... מטיל ספק גם בטוב, הוא ממשיך להיות תלוי בו, ובעקיפין נשאר תלוי גם ברע. למשל, אדם שקיבל בשורה טובה עשוי לא לבדוק אותה לעומק וליהנות ממנה בלבד, אך אליעד טוען שכדאי לשאול גם אז: למה טוב לי?, האם הייתי יכול להיות מאושר ... אלא לבדוק לעומק את שני הצדדים, כי רק כך אפשר להשתחרר מהתלות בשניהם ולהבין את המנגנון האמיתי שמפעיל את הרצונות ואת התחושות שלנו. למה להטיל ספק בחשיבה חיובית? איך לבדוק למה טוב לי? האם חשיבה חיובית רעה? למה ...
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
נמצא עם אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית
... אחת וחושב על אחרת, געגועים לאקס בתוך זוגיות, מה טוב בזה שאין רע בלי טוב? מחשבות על הקשר הקודם, למה אני מתגעגע? השוואה בין בני זוג, האם טוב לי בקשר הזה? האם הזוגיות הזאת טובה לי? מחשבות על האקסית למה ... היא שהאדם חושב על האקסית מתוך השוואה למה שיש לו היום - מחשבה שייתכן ששם היה יותר טוב בנקודה מסוימת. האם מחשבות על האקסית אומרות שלא טוב לי בזוגיות? אליעד מסביר שלא תמיד מחשבות על האקסית מעידות על ...
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
מניפולציות של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה
... של המוח, איך המוח עובד עליך? האם משהו עושה לי טוב? למה אני רוצה משהו? האם משהו באמת טוב לי? האם משהו באמת רע לי? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה לעשן? למה אני נהנה ממשהו? אני חושב משמע אני קיים, נטל ההוכחה איך המוח עושה עלינו מניפולציות? ההרצאה של אליעד כהן ... שלנו היא אמת מוחלטת. אם נתעמק ונבין שהמוח משתמש בנו ומניח הנחות מראש, נוכל לפתח תודעה צלולה יותר ולבחור באופן מודע יותר במה להאמין ולמה להקשיב. האם המוח משקר לנו? האם באמת טוב לי? למה אני רוצה משהו? האם עישון עושה לי טוב? אני חושב משמע אני קיים? האם תחושה היא הוכחה למציאות? הבדל בין צורך לרצון ...
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
... בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך ... לרצונותינו. כיצד לקבל החלטות בחיים התמודדות עם ספקות בזוגיות איך לזהות את הרצונות האמיתיים שלנו בניית ביטחון עצמי וקבלת החלטות נכונה דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על בעיות בזוגיות, 5 אפשרויות מה לעשות כשיש בעיות בזוגיות, מהן 5 האופציות שלך כשלא טוב לך בזוגיות? מה אפשרי לעשות כשלא טוב לי בזוגיות? איך לפתור משבר זוגי? איך לטפל בבעיות בזוגיות? גישור זוגי, יעוץ זוגי, משבר בזוגיות וביחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: טוב לי, איך להשיג ביטחון עצמי? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשתול מחשבות? איך למצוא זוגיות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להאמין בעצמך? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: טוב לי, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? דיכאון? איך להתמודד עם אכזבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לדיאטה, מומלץ, אימון אישי ועסקי בתחום טוב לי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4844 שניות - עכשיו 22_05_2025 השעה 15:29:38 - wesi1