אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה זוגי ✔דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 2
איך להתמודד עם דיכאון אחרי פרידה?

הסיפור המרכזי בהרצאה עוסק בפרידה זוגית, רגשות של דיכאון שמגיעים בעקבותיה, וכיצד להתמודד עם תחושת החיסרון שמלווה את האדם לאחר פרידה. הדגש הוא על איך האדם יכול להתמודד עם תחושות אלו ולהתמודד עם חוויית הפרידה, במיוחד כאשר יש תחושת חיסרון שנגרמת מכך שמישהו אחר לא רוצה אותנו.

נראה כי בשיחה המתוארת, ישנה התמקדות במאבק הפנימי של האדם: האם הוא מרגיש חיסרון במובנים מסוימים, וכיצד הוא מתמודד עם העובדה שהוא לא רצוי בעיני אחרים. שאלת המפתח היא כיצד אפשר להסתכל על החסרונות בחיים שלנו ולראות בהם יתרונות.

תחום זה מתחיל בסיטואציה בה אליעד שואל את המשתתף שיחה, האם הוא חושב שהסיבה שהאדם השני לא רוצה אותו היא כישלון או חיסרון אישי שלו, או שמא יכול להיות שזהו רק עניין של נקודת מבט. דרך התשובות, אליעד עובר לשאלות פילוסופיות כמו "האם יש לנו יתרונות שיכולים להימצא גם במקום בו יש חסרונות?" ומציע לתלמיד למצוא את הדרך להבין את כל העניין ולהתמודד עם החיסרון. המטרה היא שהאדם יתחיל להכיר בעצמו ולהבין את יתרונותיו, תוך כדי מציאת פתרונות לתחושות של דיכאון ותחושת חיסרון.

אליעד שואל את המשתתף איך הוא מרגיש כאשר הוא נתקל בכישלונות או בחסרונות, ומציע לו להסתכל על אותם חסרונות מנקודת מבט שונה. הוא מבקש מהמשתתף לחשוב האם חסרונות הם באמת חסרונות, או שמא הם מורים לנו על צמיחה או הזדמנויות לא מדויקות.

בהמשך, השיחה נוגעת גם בשאלה החשובה של "איך ניתן להפוך את התחושות השליליות למשהו חיובי, ואיך לשנות את...
אליעד: אז תראה, אתה הבנת מה אני אמרתי?

ש: נראה לי שהבנתי

אליעד: עכשיו תסתכל, בנוסף לכל זה יש פה עוד סיפור, מה הסיפור הנוסף? בנוסף לכל זה אם אני אשאל אותך האם אתה חושב שהסיבה שבגללה היא לא רוצה אותך, האם אתה חושב שזה עבורה חיסרון? כן, בגלל זה היא לא רוצה אותך. האם אתה באמת חושב שיש בך חיסרון על זה שאתה רוצה את מה שהיא לא רוצה שתרצה? תגיד לי, לא.

ש: עוד פעם, עוד פעם, מה?

אליעד: אתה רוצה איקס? היא אומרת לך תקשיב, זה חיסרון שאתה רוצה את האיקס הזה, בגלל זה אני לא רוצה אותך. נכון? אנחנו מדברים על הדבר הידוע. נכון?

ש: כן

אליעד: יפה, עכשיו היא חושבת שזה חיסרון שאתה רוצה ושהיא לא רוצה שתרצה את זה?

ש: כן

אליעד: יפה, האם אתה חושב שזה חיסרון? אם היית עם קרניים על הראש, היית חושב שזה חיסרון?

ש: כן

אליעד: אם אתה רוצה את מה שאתה רוצה והיא לא רוצה שתרצה את זה. אתה חושב שזה חיסרון? יש שתי אפשרויות או שכן או שלא. בסדר? עכשיו, אם אתה חושב שזה חיסרון שאתה רוצה את מה שאתה רוצה, זאת אומרת שאם היא אומרת לך אני לא רוצה אותך היא בעצם מזכירה לך את החיסרון הזה. נכון?

אם תגיד, לא, אני לא חושב שזה חיסרון ואני שלם עם זה. סבבה, אבל אז בעצם, למרות שאתה שלם עם החיסרון הזה, זה גורם לך להרגיש רע עם עצמך על זה שיש לך חיסרון, שאתה לא חושב שהוא חיסרון ובגלל זה בעצם דופק אותך בסה"כ הכללי. זאת אומרת בעצם רע לך מול המציאות, לא רע לך מולה, זה לא שאתה אומר, היא הזכירה לי את החיסרון. אתה לא חושב שזה חיסרון אבל בעצם אתה חושב שיש בך חיסרון מעצם זה שיש בך משהו שבגללו לא רוצים אותך. אתה הבנת?

אם אתה חושב שזה חיסרון, אז היא בעצם מזכירה לך את החיסרון שלך ואם אתה חושב שזה לא חיסרון. אז בעצם, בסך הכל הסופי, אם היא לא רוצה אותך, זה אומר שגם אם יש בך יתרון, בגלל היתרון היא לא רוצה אותך ואז מזה משנה?

ש: בסך הכל הכללי היא לא רוצה

אליעד: נגיד שאתה מאוד עשיר ואתה לא חושב שזה חיסרון להיות עשיר ומישהי אומרת לך אני לא רוצה אותך כי אתה מאוד עשיר. אז אתה אומר, אוקי, אני לא רוצה לוותר על זה, אני לא רוצה לוותר על הכסף שלי בגלל שזה תורם לך אבל מהיבט מסוים זה גם חיסרון כי הנה, בגלל זה לא רוצים אותי. זאת האמת, מה לעשות. מהיבט מסוים. עכשיו, תראה, מזה בעצם אומר בסה"כ הסופי? שברגע שהיא לא רוצה אותך או פחות רוצה אותך או וכו' וכו', זה בעצם אומר שהיא מזכירה לך את החסרונות שלך. זה מה שזה אומר

ש: אפשר להוסיף איזה משפט?

אליעד: כן, עכשיו תוסיף

ש: אני, זה מתחבר לי לעניין שהיא בעצם אומרת, היא אומרת תשמע, לך יש איזשהו חיסרון שבגללו אני אומרת טוב, אני אוותר על היתרונות שאני רואה בך. היא בעצם רוצה לחתוך את הקשר כדי להגדיל את הסיכוי שהיא תמצא מישהו אחר גם עם היתרונות שיש לי, בלי החיסרון שיש לי, כאילו להחליף אותי במוצר אחר פשוט.

אליעד: אוקי

ש: אז, זה כאילו קפץ לי ממה שאמרת על ה

אליעד: אוקי, וזה בעצם אומר שהיא חושבת שהיתרונות שלך לא מספיק ייחודיים

ש: כן ויש לזה תחליף

אליעד: או שיותר מזה, היא אומרת גם אם אני יודעת שאני לא אמצא מישהו כמוך, אני עדיין מוכנה לוותר על היתרונות האלה בשביל החיסרון הזה, או במילים אחרות, היא אומרת היתרונות האלה לא מספיק חשובים לי. או יותר נכון, היתרונות שלך הם לא מספיק יתרונות עבורה. כי אם זה יתרונות ייחודיים, אם היא אומרת לך, יש את היתרון שלך לעוד אנשים, אז זה כבר לא יתרון, יתרון פחות. אם היא אומרת, גם אם אני יודעת שאני לא אמצא את זה אצל אחרים, אני בכל זאת לא רוצה אותך, מה היא בעצם אומרת? זה לא באמת יתרון, כי אם זה באמת יתרון היא הייתה חייבת לרצות את זה אצלך.

עכשיו תסתכל, זה עובד ככה, היא אמרה שהיא לא רוצה אותך. לא רוצה אותך, פירושו שהיא חווה בך חיסרון. היא מסתכלת עליך והיא רואה יותר חיסרון מיתרון כי אם היא הייתה רואה יותר יתרון מחיסרון היא הייתה אומרת שהיא רוצה אותך. אוקי, עכשיו, תראה, ברגע שמישהו בעולם, ישות כלשהי בעולם אומרת לך תקשיב, יש בך יותר חיסרון מיתרון בעיני, זה גורם לך גם לראות את זה. זה עושה לך רע. אוקי? זה גורם לך להיזכר בחסרונות שלך. יכול להיות שאפילו זה מזכיר לך שבכלל יש לך חסרונות באופן כללי בלי קשר לזה. אתה כאילו אומר היא לא רצתה אותי בגלל זה, אבל אתה בעצם אומר, כן אבל אני חושב שבכלל לא היו צריכים לרצות אותי בגלל דבר אחר. בתת מודע, בסוף הכללי, בסך הכל הכללי אתה נזכר בחוויית חסרונות.

עכשיו תראה, מה האלטרנטיבות העומדות לרשותך? קודם כל, מה האמת? שבאמת יש בך חסרונות, זאת האמת. יש בך חסרונות ומי שיסתכל טוב יכול להגיע למצב שיראה שיש בך רק חסרונות. וזה לא יהיה שקר. גם אם יש בך רק חסרונות, זה לא יהיה שקר. עצם זה שאתה קיים זה בכלל חיסרון כי אתה ישות מוגדרת, כאילו אתה ביחס לשלמות, לא משנה מה תעשה אתה בחיסרון. לדוגמה, אם נגיד נשים אותך ואת השלמות, לא משנה מה תנסה למכור אתה בחיסרון, נגיד, כי כל דבר שאתה מביא הוא לא מושלם.

מהיבט אחר, יש לך גם יתרונות, מהיבט אחר אין בך לא יתרונות ולא חסרונות אז זה לא משנה בכלל אם יש לך יתרונות או חסרונות. עכשיו, יש פה משחק של החיים שבו האלטרנטיבות שלך הם כאלה: יש לך אפשרות אחת להגיד, אני לא רוצה להרגיש רע מזה שהיא לא רוצה אותי ואז הדרך שלך היא להגיד הוא ננסה למצוא את היתרונות בזה שהיא לא רוצה אותי. למה זה שהיא לא רוצה אותי זה בכלל אמור להחמיא לי? לדוגמה

בא נהפוך את זה, למה זה שהיא לא רוצה אותי זה בכלל יכול להחמיא לי? עכשיו בא נקצין עוד יותר, למה זה שהיא לא רוצה אותי זה אומר שיש לי את החיסרון הזה והזה, למה החסרונות האלה זה בכלל יתרונות? נגיד, שאתה רשמת פה רשימת חסרונות, בא תמצא לי למה כל אחד מהחסרונות האלה זה בכלל יתרון. למה זה שאני אדם כזה וכזה זה בכלל יתרון?

איפה פה הבעיה בדרך הזאת? שאתה אף פעם לא תגיע למשהו מוחלט, אתה יכול למצוא מלא יתרונות, אתה יכול למצוא יתרונות שאפילו יראו לך בדיוק כמו חסרונות בעוצמה. אתה יכול אפילו לשכנע את עצמך וואלה איזה מזל היה לי שהיא לא רוצה אותי ואיזה טוב זה שהיא לא רוצה אותי וכו וכו' ואתה יכול באמת להרגיש את זה.

נגיד כרגע, אם אתה תחפש יתרונות בזה שהיא לא רצתה אותך, אתה יכול למצוא אבל הם יהיו חלשים. אני אומר שאתה יכול להגיע למצב של יתרונות מול חסרונות שווים בעצמה ואתה יכול אפילו להגיע למצב שהיתרונות יותר גדולים מהחסרונות. אבל תמיד בתת מודע שלך ישב, אבל היא לא רצת אותי. גם אם כמה שאתה מרגיש עכשיו רע, אני אהפוך לך את זה לטוב, זה לא יהיה מושלם. כי תמיד תהיה נקודת מבט שאומרת: אבל יש בי חיסרון.

אני אומר עוד פעם, גם אני עכשיו ייקח את הסיטואציה הזאת ויהפוך לך אותה. להביא לך, אם היא לא רצתה אותי, סימן ש, ואני אביא לך את רשימת היתרונות ואיזה יתרונות אתה מרגיש מזה שהיא לא רוצה אותך. ואתה ממש תרגיש שמח, כמו שאתה מרגיש מדוכא, תרגיש שמח, נגיד, עדיין זה לא יהיה מוחלט.

עכשיו, הפתרון המוחלט, אם אתה אומר, אני לא רוצה להרגיש רע, אני באופן מוחלט, לא רוצה להרגיש רע, לא מוכן להרגיש אפילו טיפה אחת רע מזה שהיא לא רוצה אותי. נניח, נניח, אני אומר לך נניח, שם יש רק פתרון אחד והפתרון ללכת לאין הבדל בין דבר להיפוכו, לאין הבדל בין יש לאין, לא יודע כלום, נגמר המשחק. לא יודע, אני לא יודע שהיא לא רצתה אותי, אני לא יודע שהיא רצתה אותי, אני לא יודע מזה טוב, לא יודע מזה רע, לא יודע מה אני רוצה, לא יודע מה אני לא רוצה, אני לא יודע כלום בכלל, נגמר המשחק.

אלא מה, שאם יגמר המשחק, לא יהיה לך רע, אם אתה תחליט לסיים את המשחק ולהגיד אין הבדל, נגמר. אבל בגלל שאתה עדיין במשחק, אז בתת מודע שלך אתה אומר רגע, אבל אם אני אגיד שאני מסיים את המשחק יהיה לי רע כי לא יהיה משחק. עכשיו בשביל לשחק את המשחק את חייב להמשיך לחשוב על טוב ורע. אם אתה חייב להמשיך לחשוב על טוב ורע, אז מחויב המציאות שאתה תרגיש גם רע מזה שהיא לא רוצה אותך. עכשיו, השאלה מה המינונים, ועכשיו השאלה היתרונות והחסרונות. אני אתן לך דוגמה, אם נגיד עכשיו, אתה נגיד תפטר מהרע שאתה מרגיש מזה שהיא לא רוצה אותך, מה היתרון שתקבל? שזה לא רע לך. מה החיסרון שתקבל?

ש: שזה לא טוב לי כשמישהי אחרת תרצה אותי?

אליעד: יפה, לדוגמה עכשיו תכיר מישהי אחרת, זה פחות מרגש אותך

ש: אין לי בעיה עם זה

אליעד: בסדר, אין לי בעיה עם זה כי רע לך פה, מצד שני אח"כ אני אגיד לך טוב פה, אתה תגיד, כן, אבל לא מרגש אותי כבר בחורות, נגיד. אני רק מסביר לך, עכשיו אתה צריך לבחור. קודם כל תבין, אתה רוצה שלמות? שלמות נמצאת מחוץ למשחק והיא באמת מושלמת, רק בגלל שאתה בתוך המשחק זה נראה לך שהשלמות לא מספיק טובה אבל בא נניח שאתה רוצה להישאר בו מסיבה כזו או אחרת, עכשיו, קודם כל אתה יודע שלא משנה מה תעשה תמיד יהיה בך גם חיסרון. נכון, אתה תמיד, לנצח נצחים, גם אם אני אביא לך עכשיו את כולם בעולם שירצו אותך חוץ ממנה, אבל היא לא רוצה אותי. אותה אני רוצה, למה? כי היא מזכירה לך את החיסרון. היא אומרת לך: לא אוהבים אותך בלי תנאים. כולם אוהבים אותך, לא, אבל היא לא אוהבת אותי, אני רוצה שהיא תאהב אותי כדי שיהיה שלם. אין שלם בעולם.

עכשיו, ובא נניח אפילו שהיא תרצה אותך, אתה אפילו תגיע למצב שאתה תגיד אני מעדיף שהיא לא תרצה אותי כדי שאני אוכל להרגיש אח"כ שהיא רוצה אותי, כי אם היא רוצה אותי אז אולי היא כבר לא רואה בי חיסרון ואז היא כבר לא משדרת לי שהיא אוהבת אותי בלי תנאים, אני מעדיף שהיא תגיד לי שהיא לא רוצה אותי ותהיה איתי יותר מאשר שהיא תרצה אותי ותהיה איתי. כי אם נגיד לדוגמה היא אומרת לך, אני לא רוצה אותך והייתה נשארת איתך בקשר, יכול להיות שזה יותר מחמיא לך מאשר אם היא אומרת לך, לא אין בעיה, אני איתך. אין בעיה אני איתך, אוקי, סבבה היא איתי, לא, יש לי חיסרון ובכל זאת היא איתי בקשר? זה בעצם אומר שהיא רואה בי יתרונות כל כך גדולים.

ש: בדיוק

אליעד: זאת אומרת שאפילו אם היא תרצה אותך, יכול להיות שגם בזה יש חיסרון, מצד שני, כן, למה היא לא רוצה אותי, בגלל החיסרון. מצד נוסף, כן יש חיסרון ובכל זאת היא רוצה להיות איתי בקשר.

בקיצור יש פה לופ שלא משנה איך תסובב אותו, אתה נתקע עם חיסרון.

עכשיו, בתוך המשחק פה תבחר, יש לך בחירה, עכשיו, אתה סובל מזה שאתה רואה חסרונות מזה שהיא לא רוצה אותך. עכשיו, אם אתה רוצה לא לסבול מזה, אתה צריך את החסרונות האלה, או לראות אותם כלא משנה, או לראות אותם כיתרונות. זה האלטרנטיבה שלך. עכשיו, מה החיסרון שיקרה? יש פה שני חסרונות שיקרו לך: אחד, אם את היתרונות הללו תראה או כלא משנה, או כיתרונות, אתה מאבד את המילוי שלהם. המילוי שלהם לא יעשה אותך שמח וכל המשתמע מכך, שזה הרבה עלות, זה לא עלות קטנה

ש: היא נראית לי עלות קטנה, כרגע

אליעד: למה, אם תיקח את רשימת החסרונות, נגיד, אני מרגיש בודד, אני מרגיש לא שווה, אני מרגיש זה, ואני אביא אותך למצב שתחשוב שזה טוב, או שתחשוב שזה לא משנה, ממילא כל פעם שמישהו יחמיא לך, כל פעם שמישהו יפגוש אותך, זה כבר לא ישמח אותך יותר, זה כאילו אתה מוותר על כל ההנאות האלה, אפילו להרגיש את הרע הזה. קודם כל תהיה מודע.

אבל חיסרון נוסף שיש, לך כרגע, שים לב, קודם אמרתי חיסרון שיש באופן כללי. עכשיו אני אומר חיסרון שיש לך כרגע בלהביא את עצמך למצב שתוכל לראות את החסרונות האלה כיתרונות או כלא משנה זה המאמץ להפוך את זה במוח וזה כרוך בתרגול, זה כרוך בתרגול, זה כרוך, מכאן אנחנו חוזרים לכללי, כאילו, אם כבר הייתה לך את היכולת להפוך, אז היית נשאר רק עם החיסרון המחויב. החיסרון המחויב אומר שאם תיקח את החסרונות שלך, תהפוך אותם ליתרונות או ללא משנה, ממילא לא תחווה את המילוי.

סתם, אני חושב אם מישהו מבחוץ שומע את זה אם הוא מבין על מה אנחנו מדברים בכלל? אוקיי, אני אומר אבל אתה מבין את הרעיון אבל עכשיו השאלה, האם לך יש באמת את היכולת באמת לקחת את החסרונות האלה ולהגיד וואלה, זה טוב, אני שמח שאני כזה, זה בכלל מעיד על חוזק או משהו כזה.

ש: כרגע לא באופן גבוה מדי

אליעד: אוקי, במה זה תלוי לשפר את היכולת? בדבר אקראי, של לתת דבר והיפוכו. אם אתה לוקח כל יום מאה דברים ואומר אני חייב למצוא את ההיפך שלהם. אני חייב למצוא את ההפך, למה? התיק הזה אתה חושב, שאם שאתה שם אותו יש יותר סיכוי שישדדו לך? או פחות? מה אתה חושב?

ש: פחות

אליעד: יפה, למה יותר? עכשיו, תעשה בהפוך על הפוך, תגיד, בגלל שהוא פחות, לכן, יש יותר סיכוי שישדדו אותי

ש: בגלל שהוא פחות מהודר, אולי יחשבו שהסוויתי את הכסף שיש בתוכו

אליעד: לדוגמה, ואם הוא מהודר, אומרים, רגע אם היה לו כסף, הוא לא היה שם את זה במהודר, הוא היה שם את זה בפשוט. וזה כנראה שבסדר, הוא רק מנסה להרשים אותנו ולא יותר מדי, כי אם באמת היה לו כסף, מה הוא כל כך טיפש לקחת את זה במהודר? סתם, זאת הייתה דוגמה. עכשיו, אם אתה עושה את זה 100 פעם ביום, 1000 פעם ביום, 2000 פעם ביום על מלא דברים, מלא נושאים. אתה אח"כ מגיע למחויבים האלה, מה טוב בלהיות לבד? מה טוב בזה שלא אוהבים אותך? מה טוב בזה שאתה מרגיש חלש? מה טוב בזה? ואז אתה יכול לבחור, מה בא לי עכשיו? ואז אחרי שתהיה לך את היכולת, עכשיו תראה, זה כרוך במאמץ, עכשיו אם לא תהיה מוכן להתאמץ את המאמץ הזה, אז אתה בעצם תתאמץ מזה שאתה סובל את הסבל של עכשיו.

ש: זה מאמץ? לסבול?

אליעד: או שתסבול מהתחושות הרעות של עכשיו או שתסבול מזה שאתה צריך להתאמץ למצוא את ההפך. עכשיו, בא נניח, תקשיב טוב טוב. בא נניח שנמצא את ההיפך ותמצא את היתרונות שיש בחסרונות שרשמת שיש בך. נגיד תמצא את ההיפך, את היתרונות, נגיד. ויכול להיות שאתה תגיד, למרות שאני יודע את היתרונות שיש בזה שאני לבד וזה וזה, אף על פי כן אני לא רוצה לראות את היתרונות, אני רוצה להמשיך לחשוב שזה חסרונות. למה? כי בתמורה אני מקבל יתרונות אחרים, ברגע שאוהבים אותי, אני אגיד זה עושה לי טוב, נניח.

לכאורה, אז מה זה שינה? בשני המצבים אתה חוזר למצב של עכשיו, שרע לך מזה שהיא לא רוצה לדבר איתך. אבל מה ההבדל? אתה יודע מה ההבדל?

ש: כן

אליעד: מה ההבדל?

ש: בחירה

אליעד: נכון, יפה. פה יש לך את הבחירה להגיד, אני בוחר להגיד שזה רע בתמורת משהו אחר וזה אפילו לא תמורת משהו אחר, רגע ופה זה כאילו בלי בחירה, כי פה אתה אומר טוב, מה לעשות, יש לי חסרונות אני לא יודע איך לברוח מהם, אין לך כאילו את היכולת לברוח מהם.

עכשיו, לכאורה תגיד, רגע, אבל גם אם אתה יודע להפוך את זה ליתרונות, עדיין אתה לא יכול לברוח מזה כי אתה אומר כן אבל אם אני אלך על ה, אם אני אגיד שזה יתרונות, אני אפסיד את היתרונות פה ואני לא באמת בלב שלם בוחר להגיד שזה חסרונות, כי אני מפחד לאבד את היתרונות שיש בהיפך. ולכן כאילו נכפה עלי לסבול חיסרון כלשהו. אבל זה לא נכון, למה זה לא נכון? כי שי לך תמיד את האופציה ללכת למושלם. הבנת? אתה הבנת את הסוף?

ש: לא

אליעד: תראה, כרגע, אתה אומר נכפה עלי לסבול מהחסרונות.

ש: אמת

אליעד: לכאורה, אם יהיה לך את השכל של ההיפוכים, אז אתה אומר לא נכפה עלי לסבול מהחסרונות, אני יכול להפוך אותם ליתרונות. אבל עדיין, נכפה עליך לסבול ממשהו אחר. נכפה עליך לסבול מזה שתמיד יהיה חיסרון שכלשהו. כי לכאורה אם תהיה מסוגל להפוך את זה ליתרונות אז למה שתרצה להמשיך לראות את זה כחסרונות? בשביל שתוכל ליהנות מההיפך. נכון? נגיד שאם תפגוש מישהי נגיד שהיא תחייך אליך, יהיה לך טוב, כי אם אתה תגיד לא אכפת לי אז מה אכפת לך שנגיד פגשת אותה? אז אתה מאבד חלק שלם מהחיים.

עכשיו, אז לכאורה, נכון שעכשיו, אתה לא בוחר לסבול מזה, כי אין לך ברירה, כי אין לך ברירה, אתה פשוט חייב לסבול מזה, אתה לא יודע להפוך את זה מספיק. אבל לכאורה, גם אח"כ, גם אם תדע להפוך את זה, עדיין אין לך בחירה. למה אין לך בחירה? כי אמנם יש לך בחירה אם להפוך את זה לחיסרון או ליתרון, אבל בכל מקרה תהיה חייב לסבול ממשהו, או שתסבול מזה שאתה רואה את זה כחיסרון, את החסרונות, או שתסבול מזה שאין לך את היתרון בהיפך. נכון? אז לכאורה, אתה בשניהם תקוע עם אין לי בחירה, אני חייב לסבול ממשהו, רק שפה אתה חייב לסבול מהצורה ופה אתה חייב לסבול בכל מקרה, בלי קשר לצורה.

ולמה זה לא נכון? כי אם יהיה לך את השכל של ההיפוכים, אתה גם יכול להביא את ההיפוך האולטימטיבי שלא רואה שום חיסרון בשום דבר. ואז אין שום חיסרון. ואז אתה בלב שלם בוחר להיות בתוך חסרונות. ובתוך החסרונות אתה בוחר את החיסרון הזה או את החיסרון הזה. אתה הבנת?

ש: כן

אליעד: עכשיו, האם באמת בלב שלם אתה בוחר את החיסרון? האם באמת זה בלב שלם? אז מה התשובה? אם אתה בתוך השכל, זה לא בלב שלם. אבל כשאתה יוצא החוצה, גם לא תהיה לך את השאלה אם זה בלב שלם או לא בלב שלם. אתה הבנת מה אמרתי?

ש: כן

אליעד: מה הבנת אותי?

ש: זה נראה לי כמו הירח

אליעד: אהה ירח, תסבול. אני אומר לך או שתטפס לירח או שתסבול. מה אתה מעדיף?

ש: נראה לי לסבול

אליעד: אז תסבול

ש: כי הירח, פשוט הסיכוי שאני אגיע לשם הוא

אליעד: אוקיי, תסבול. עכשיו, למה, איפה פה השקר? איפה פה השקר? כי אם היית בטוח שזה קשה כמו להגיע לירח, היית אומר רגע, אז בכלל, אוקיי, זה המצב וזה מה שאני רוצה להישאר במצב בנוכחי וזהו. אבל אתה בלב שלך אומר, רגע, מי אמר שזה קשה להגיע לירח? הרי גם לירח הגיעו. נכון? אולי יש איזה פרצה שאם אני אנסה אותה, אני סוגר את העניין? ואולי ייקח לי שנה ואני בסוף אגיע לירח?

ש: אמת

אליעד: ומה אני אומר לך? שזה לא באמת כמו להגיע לירח. זה לא להגיע בקפיצה. זה להגיע לירח בחללית, יש לך חללית מסודרת. אני טוען שהחללית הזאתי היא לקחת מחויבים ולהפוך לאפשריים, זה החללית. אתה לוקח דברים שנתפסים בעיניך כמחויב והופך לאפשרי. מחויב אפשרי, מחויב אפשרי וכו' עד שאתה מגיע לירח. עד שהמחויב תמיד יש חיסרון ויתרון

ש: זאת עבודה ממש קשה

אליעד: למה? זאת עבודה של שכל

ש: נכון, אבל עדיין מאוד מאוד קשה

אליעד: ישבת פעם לפתור תשבצים? תשבצי חשיבה? שחמט? משהו?

ש: כן

אליעד: נגיד, מדעי המחשב, למדת פעם?

ש: כן

אליעד: אוקיי, זה נחשב כמו לשבת ולפתח את המוח. זה נטו, נטו שכל, אני...
שקר להפסיק לחשוב על מישהו לאמן את השכל פיתוח חשיבה הצלחה ב מאבק פנימי אופציה קשר זוגי הצלחה מאה אחוז התפתחות החשיבה אחרי פרידה אחרי פרידה קשה איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה אקס אקסים אקסית בן זוג בת זוג דיכאון דיכאון אחרי דיכאון אחרי פרידה דיכאון אחרי פרידה קשה דיכאון לאחר פרידה דיכאון פרידה דיכאון פרידה מקשר זוגי דיכאונות האקס האקסית התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות לאחר פרידה התמודדות לאחר פרידה מבן זוג התמודדות עם התמודדות עם כאב התמודדות עם כאב פרידה התמודדות עם כאב פרידה קשה התמודדות עם כאבים התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידה זוגית התמודדות עם פרידה מבן זוג התמודדות עם פרידה מבת זוג התמודדות עם פרידות זוג זוגי זוגיות יוצאים מאהבה כאב כאב פרידה כאבים לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיפרד מאהבה להיפרד מבן זוג להיפרד מבת זוג להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר להתגבר על להתגבר על אהבה להתגבר על אקס להתגבר על אקסית להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתמודד להתמודד עם להתמודד עם כאב להתמודד עם כאב פרידה להתמודד עם כאב פרידה קשה להתמודד עם כאבים להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידה זוגית להתמודד עם פרידה מבן זוג להתמודד עם פרידה מבת זוג להתמודד עם פרידות למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה פירוד פרידה פרידה זוגית פרידה מבן זוג פרידה מבת זוג פרידה מקשר זוגי פרידה קשה פרידות קושי קשיים קשר זוגי שברון לב
חלק 1
חלק 1
... פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית , להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, ... הפסיכולוגיים שמובילים לדיכאון בעקבות פרידה זוגית? לאחר פרידה זוגית , פעמים רבות יש תחושת דיכאון או תסכול שיכולה ... שהאדם נפגע מהפרידה עצמה, אלא מההבנה שהקשר הזוגי שנשען על רגשות ותשוקות כבר לא קיים, והאדם שואל ... תחושת הדיכאון הוא שלפעמים אנחנו חווים קשרים זוגיים תוך כדי שכנוע פנימי שאנחנו ראויים להם, ולכן ... מהמציאות. ההבנה כי לא בהכרח אנחנו לא ראויים לזוגיות או שמישהו לא אוהב אותנו כי לא מספיק אהבנו את עצמנו. היכולת להתמודד עם תחושת הדחייה הזוגית ולהבין שהיא לא בהכרח קשורה אלינו. ההבנה שפרידה מזוגיות אינה בהכרח פרידה מהאהבה העצמית שלנו. איך ... המחשבות האישיות שמבנים אנשים לאחר פרידה זוגית יכולות לעוות את המציאות. לדוגמה, אדם עשוי ... אחרי פרידה? מהם הגורמים לדיכאון אחרי פרידה זוגית? מהם המנגנונים הפסיכולוגיים שגורמים לדיכאון ...
האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
האם ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו
... ללכת לטיפול זוגי? האם טיפול זוגי עוזר? בעד ונגד טיפול זוגי, איך טיפול זוגי יכול להזיק? מי יכול להיות מטפל זוגי? מטפל זוגי מומלץ, האם אתה מתאים להיות מטפל זוגי? האם טיפול זוגי יעזור לכם? גישור זוגי, יעוץ נישואים, יועץ זו האם טיפול זוגי באמת עוזר לזוגות? טיפול זוגי הוא תחום המוכר לרבים, שמטרתו לסייע לזוגות לפתור בעיות וקונפליקטים בזוגיות. אליעד כהן מציג את השאלה המרכזית - האם הטיפול הזוגי מועיל או מזיק - ומבהיר כי אין תשובה חד - ... במטרות האישיות של כל זוג וביכולות של המטפל. מה באמת מחפשים זוגות שמגיעים לטיפול זוגי? כאשר בני זוג פונים לטיפול זוגי, הם לרוב מחפשים עזרה במטרה לפתור קונפליקט שהם לא הצליחו לפתור לבד. הרצון יכול להיות להמשיך בזוגיות ולשפר אותה, או להיפרד בצורה מכובדת בלי לפגוע ... חיבור בין הצדדים, בין אם מדובר בשיפור הקשר ובין אם בפרידה יפה ומכובדת. האם טיפול זוגי עלול להזיק? טיפול זוגי עלול לעיתים להזיק בדיוק כמו שהוא יכול להועיל. ... להתמודד עם הקונפליקטים המקוריים שלהם. מהו המשל של המוסך ואיך הוא קשור לטיפול זוגי? אליעד כהן משתמש במשל המוסך כדי להמחיש מדוע בחירת מטפל זוגי היא קריטית. הוא מסביר שאם הרכב מקולקל הגיוני לגשת למוסך, אך אם המוסכניק אינו מיומן, הרכב עלול לצאת גרוע יותר. כך גם בזוגיות: אם המטפל אינו בקיא בטיפול ובפתרון קונפליקטים, המצב עלול להידרדר עוד יותר. איך לבחור מטפל זוגי בצורה נכונה? בחירת מטפל זוגי היא החלטה שמכילה בתוכה גם מזל וגם שכל. מצד אחד, ... להתמודד עם אותם הקשיים שמציגים לו המטופלים. לדוגמה, האם הוא היה מצליח להישאר בזוגיות עם אדם שגורם לו להרגיש פגוע? אם התשובה של ... אז כנראה שיהיה לו קשה לעזור לכם להתמודד עם אותה בעיה. למה חשוב שיהיה למטפל זוגי ניסיון בפתרון קונפליקטים? חשוב לזכור שכל זוג שמגיע לטיפול זוגי, מגיע בגלל קונפליקט שהם לא מצליחים לפתור לבד. לכן, מטפל זוגי חייב להיות מיומן בפתרון קונפליקטים באופן כללי. ... מהרעיון כולו, בעוד שהבעיה האמיתית הייתה שהם פנו לאדם הלא מתאים. האם ללכת לטיפול זוגי שווה את הסיכון? בשורה התחתונה, טיפול זוגי יכול להיות כלי עוצמתי לשיפור הזוגיות או לפרידה יפה, אך באותה מידה הוא גם יכול ...
טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
... זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל איך מטפל זוגי צריך להחליט מה לעשות בטיפול זוגי? כאשר זוג מגיע לטיפול זוגי, אליעד כהן מסביר שלא ניתן לגשת לטיפול באופן אוטומטי ולנסות בהכרח להשאיר את בני הזוג ביחד או להפריד ביניהם. הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שהגישה הנכונה של המטפל הזוגי תלויה במטרה שהוא מציב לעצמו. לדוגמה, אם המטרה היא להשאיר את הזוג ביחד בכל ... טוב לא ייתן להם מיד מה שהם אומרים שהם רוצים, אלא הוא צריך להבין מה הם באמת רוצים ומה באמת יעשה להם טוב. איך מטפל זוגי יכול להגדיל את אפשרויות הבחירה של בני הזוג? לדברי אליעד כהן, מטפל זוגי מוצלח הוא לא אחד שדוחף את בני הזוג דווקא להישאר או דווקא להיפרד, אלא כזה שעוזר ... להישאר ביחד בצורה אחרת, יהיה להם יותר קל לבחור ולהרגיש טוב יותר עם ההחלטה שלהם. מה הדרך המעשית לעזור לזוג בטיפול זוגי? אליעד נותן שיטה מעשית לטיפול: הוא ממליץ שמטפל זוגי יפעל כאילו כל אחד מבני הזוג הגיע לטיפול בנפרד, גם כשהם נמצאים ביחד בטיפול. לדוגמה, אם האישה הייתה מגיעה לבד והייתה רוצה להישאר בזוגיות למרות שבעלה לא רוצה, איך המטפל היה מסייע לה להתמודד עם המצב הזה? ומה היה עושה המטפל אם היה מגיע רק הגבר שמעוניין לשמור על הזוגיות, בעוד האישה מתעקשת על גירושין? הגישה במקרה הזה פשוטה: להבין מה הן העובדות, ... יחד בטיפול, המטפל יכול לתמרן בין לקבל ללשנות וליצור תהליך שמביא אותם להתקרב ולהרגיש שליטה ובחירה במצב. איך מטפל זוגי צריך להתמודד כשהזוג מתחיל לריב בטיפול? אליעד כהן מתייחס למצב שבו זוגות מתחילים ... הוא צריך מראש להגדיר את השאלות והאמירות בצורה שימנעו קונפליקט או לפחות ימנעו את הסלמתו. בנוסף, חשוב שמטפל זוגי ייצור מראש הסכמה בין בני הזוג: הסכמה שהם רוצים להיות ביחד בתנאי שיהיה להם טוב. ... בלבד - וזה יוצר מסגרת שבה בני הזוג יותר פתוחים לשינוי והתמודדות. מה אמר רבי נחמן על שידוכים ואיך זה קשור לטיפול זוגי? אליעד כהן מצטט את רבי נחמן מברסלב מתוך ליקוטי מוהרן חלק ב, תורה פט, שאומר ... בין שני הפכים מתאפשר בזכות הדעת, שמצליחה לגשר על הפערים ביניהם. אליעד מדגים את זה ואומר שכל החיים, ובמיוחד בטיפול זוגי, הם בדיוק הניסיון לחבר בין הפכים: בין מה שאתה רוצה לבין מה שקורה במציאות. כשיש ... לחבר ביניהם, כלומר, לעזור לזוגות לזהות את האמת העמוקה מאחורי כל קונפליקט - מה באמת קורה, ומה הם רוצים שיקרה. מטפל זוגי טוב יודע לזהות את ההפכים ולמצוא דרכים מעשיות לגשר ביניהם, ולכן ככל שהמטפל בעל יכולת שכלית טובה יותר, הוא ידע לתת לזוג כלים יעילים יותר להשגת השלווה וההחלטות הטובות. איך עובד טיפול זוגי? איך לפתור בעיות בזוגיות? גישור זוגי או טיפול זוגי? איך לבחור מטפל זוגי מומלץ? מה תפקיד המטפל ה
טיפול זוגי, מטפל זוגי, גישות בטיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, טיפול לזוגות, בעיות בזוגיות, משבר זוגיות, גישור זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי
... זוגי, מטפל זוגי, גישות בטיפול זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, טיפול לזוגות, בעיות בזוגיות, משבר זוגיות, גישור זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי ובו יתבאר, מהי הגישה הנכונה, להבנת חוקי המשחק הזוגי? ומהי הגישה הנכונה, לטיפול זוגי ולהתמודדות עם בעיות בזוגיות, בשעת משבר זוגי? ועוד. כי מי שיתבונן יראה, שיש המון ספרים, שיטות, דעות ורעיונות, איך להצליח במערכת יחסים זוגית. ויש המון טיפים לזוגיות מוצלחת, שמלמדים את האדם, מה לעשות ומה לא לעשות וכיוב. וכל מטפל זוגי, יש לו את השיטה לטיפול זוגי שלו וכולי. ואעפכ ולמרות הכל, עדיין, הטיפים לזוגיות, לא תמיד עובדים, והטיפול הזוגי, לא תמיד מצליח. וכאן נעמיק אל תוך גישות שונות, לגבי תפישת והבנת חוקי המשחק הזוגי. כי בשעת משבר זוגי, כאשר האדם מגיע לייעוץ זוגי, היועץ הזוגי נותן לזוג שבא אליו, הדרכה זוגית, לפי מה שהוא, היועץ הזוגי, מבין את חוקי המשחק הזוגי. כי למערכת יחסים זוגית, יש את החוקים שלה. וכאשר באים לפתור בעיה זוגית, צריך לפתור אותה, לפי הבנת חוקי הזוגיות. וכאן נבאר נקודות מבט שונות, לגבי הבנת חוקי המשחק ה
זוגיות - הכל כולל הכל על זוגיות - רשימת כל הנושאים
זוגיות - הכל כולל הכל על זוגיות - רשימת כל הנושאים זוגיות זוגיות אובססיבית זוגיות אחרי זוגיות אחרי אונס זוגיות אחרי בגידה זוגיות אחרי גירושין זוגיות אחרי טראומה זוגיות אחרי משבר זוגיות אחרי משבר אמון זוגיות אחרי משבר זוגי זוגיות אחרי שנים זוגיות אידיאלית זוגיות אמיתית זוגיות בבתים נפרדים זוגיות בטעות זוגיות בינונית זוגיות בכל מחיר זוגיות בלי משיכה מינית זוגיות בלי סקס זוגיות במקום העבודה זוגיות במשבר זוגיות בעד ונגד זוגיות בעייתית זוגיות בריאה זוגיות גורמת זוגיות דפוקה זוגיות דתית זוגיות הרמונית זוגיות ואהבה
איך נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים
איך נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים
... נכון לטפל? טיפול זוגי ביחד או בנפרד, טיפול זוגי ביחד או לחוד, שיטות לטיפול זוגי, ללמוד טיפול זוגי, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, יעוץ למטפלים, שיטות גישור, הצלחת טיפול זוגי, אימון למטפלים, הדרכת מטפלים האם כדאי לבצע טיפול זוגי ביחד או בנפרד? אחת השאלות הנפוצות בתחום הטיפול הזוגי היא האם כדאי שהטיפול ייערך לשני בני הזוג יחד, או דווקא לכל אחד מהם בנפרד. אליעד כהן מנתח סוגיה זו בצורה יסודית, מפורטת ומדוקדקת, ומסביר שהשאלה האם כדאי לבצע טיפול זוגי ביחד או בנפרד? תלויה קודם כל במטרות הטיפול ובסוג הקונפליקט בין בני הזוג. מהן המטרות האפשריות של טיפול זוגי? אליעד כהן מסביר כי זוגות מגיעים לטיפול עם מטרות שונות: הצלחה להישאר ביחד ולפתור את הבעיות הקיימות. פרידה מסודרת וחלקה, שמטרתה להפחית מתחים ולהגיע להסכמות. מהם היתרונות והחסרונות של טיפול זוגי משותף או בנפרד? אליעד מפרט את היתרונות והחסרונות של טיפול משותף ושל טיפול בנפרד: יתרונות טיפול משותף: בני הזוג חשופים לתכנים שהצד השני ... השני עשוי להרגיש שהמטפל מוטה נגדו, ושהטיפול אינו נייטרלי. האם ניתן לשלב טיפול משותף ונפרד בצורה יעילה? אליעד כהן מדגיש כי לעיתים הפתרון הטוב ביותר הוא לשלב בין טיפול זוגי משותף לבין טיפול בנפרד. לדבריו, במציאות אידיאלית, בני הזוג צריכים להרגיש שהטיפול נעשה באופן משותף, אך בו זמנית יש דברים שכל אחד מהם צריך ... ולא לפגוע באף צד. לפעול בצורה שקופה ככל הניתן, למשל, לאפשר לצד החושש גישה לתכנים מסוימים שנאמרו במפגש הנפרד, בהסכמה מראש של הצדדים. האם השקיפות המוחלטת חשובה להצלחת הזוגיות? אליעד כהן מסביר באופן מעמיק ויסודי כי שקיפות מוחלטת בין בני הזוג אינה תמיד אפשרית או אף רצויה. הוא מסביר שאם בני הזוג יהיו כנים בצורה מוחלטת לגבי כל תחושה, כל רגש וכל מחשבה, סביר להניח שהזוגיות לא תחזיק מעמד לאורך זמן, כי זוגיות מבוססת במידה מסוימת על אשליות ורעיונות חלקיים. לדוגמה, אם אדם יחשוף באופן מוחלט שהוא מסוגל לחיות ללא בן הזוג, זה יכול לפגוע משמעותית ... רוצים להתמודד עם תובנה זו, ולכן לא תמיד נכון לחשוף בפניהם את המורכבות הזו בצורה גלויה. מהי מסקנתו הסופית של אליעד לגבי הטיפול האידיאלי? אליעד כהן מסכם ומציין שהטיפול הזוגי הטוב ביותר הוא כזה שמשלב גם טיפול משותף וגם טיפול בנפרד, כאשר כל אחד מבני הזוג חש שיש לו את המרחב לבטא רגשותיו האמיתיים, אך במקביל יש שקיפות וקרבה המאפשרת את הצלחת הזוגיות. האם כדאי לעשות טיפול זוגי ביחד או בנפרד? איך מתמודדים עם חוסר אמון בזוגיות? מתי כדאי לעשות טיפול בנפרד בזוגיות? שיטות לטיפול זוגי מוצלח האם שקיפות מוחלטת טובה לזוגיות? איך לבחור שיטת טיפול זוגי נכונה? כיצד ליצור אמון בטיפול זוגי?
טיפים לזוגיות מוצלחת, מערכות יחסים וזוגיות, בעיות בזוגיות, קונפליקט זוגי, משבר בזוגיות במשבר, זוגיות טובה, טיפול זוגי, טיפול לזוגות, גישור זוגי, משבר זוגי, יעוץ זוגי, יעוץ לזוגות, אימון זוגי
טיפים לזוגיות מוצלחת, מערכות יחסים וזוגיות, בעיות בזוגיות, קונפליקט זוגי, משבר בזוגיות במשבר, זוגיות טובה, טיפול זוגי, טיפול לזוגות, גישור זוגי, משבר זוגי, יעוץ זוגי, יעוץ לזוגות, אימון זוגי
... לזוגיות מוצלחת, מערכות יחסים וזוגיות, בעיות בזוגיות, קונפליקט זוגי, משבר בזוגיות במשבר, זוגיות טובה, טיפול זוגי, טיפול לזוגות, גישור זוגי, משבר זוגי, יעוץ זוגי, יעוץ לזוגות, אימון זוגי מהם הטיפים לזוגיות מוצלחת? בהרצאה הזו, אליעד מדבר על כמה עקרונות חשובים בזוגיות ובמערכות יחסים, תוך התמקדות בקונפליקטים זוגיים ובמשברים. הוא מסביר כיצד לתפקד במסגרת זוגית בצורה בריאה ואיך לגשר על בעיות שמופיעות. הוא מתחיל בכך שהוא מציין שזוגיות לא יכולה להצליח אם שני בני הזוג לא ... גמישים ולא להשקיע בהתפשרות על דברים שאינם יכולים להיות מוחלטים. אליעד מדגיש שזוגיות בריאה אינה תוצאה של רצון לקבל אהבה ... אלא מתוך יכולת להבין שלפעמים אהבה מוחלטת איננה אפשרית. מהו הקונפליקט המרכזי בזוגיות? אליעד מסביר כי קונפליקט זוגי נפוץ הוא כאשר אחד מבני הזוג מצפה שהשני ... שבו עליך לעבוד על עצמך ולהגיע לתחושת ערך עצמי. מהי הדרך המומלצת לשיפור הזוגיות? לפי אליעד, הדרך הנכונה לגבש זוגיות בריאה היא להכיר בכך שכל אדם יש לו את ... מדבר גם על הצורך בלפתח ולהשקיע במקום של התפתחות אישית, כך שכל אחד מהשותפים לזוגיות יוכל להרגיש טוב עם עצמו. איך להתמודד עם תחושת חוסר כבוד בזוגיות? אליעד מציע שדרך נכונה להתמודד עם ... להבין שזה נובע מכך שכל אחד מהם מצפה בצורה לא ריאלית מהשני. אליעד מציין גם שזוגיות לא תתפקד טוב אם בני הזוג ידרשו בצורה אובססיבית כל דבר מהשני. איך להתמודד עם דרישות בלתי אפשריות בזוגיות? הדרישות הבלתי אפשריות בזוגיות, כמו גם הכבוד המוחלט והאהבה המוחלטת, ... אתה מתחיל להימנע מהציפיות הבלתי מציאותיות, וממקום זה ניתנת האפשרות לבנות זוגיות בריאה יותר. מהם הצעדים המעשיים שיכולים לשפר זוגיות? אליעד מדבר על הצורך בקיום שיח פתוח ... הזוג מבינים ומקבלים את הצרכים של השני, תוך שמירה על כבוד הדדי. הוא מסביר שזוגיות טובה לא צריכה להיות מושלמת, ושהסוד ... באופן מוחלט. יש ללמוד את המגבלות של כל אחד ולפעול מתוך התפיסה הזו. טיפים לזוגיות מוצלחת קונפליקט
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
קשר זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות, בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות
... זוגי לא בריא, חוסר התאמה זוגית, בחירת בן זוג, קשר זוגי בריא, יצירת קשר זוגי, לפתח קשר זוגי, למצוא בן זוג, למצוא זוגיות, יצירת זוגיות , בעיות בזוגיות, טיפול זוגי, אימון זוגי, אימון לזוגיות למה נמשך קשר זוגי לא בריא למרות חוסר ההתאמה? כאשר אדם נמצא במערכת יחסים לא בריאה, לעיתים קרובות מתעורר קונפליקט פנימי משמעותי. מצד אחד, האינטואיציה אומרת שהקשר אינו מתאים, ומצד שני, יש ... יפה אינה בהכרח חובה לקשר טוב. החשיבות כאן היא לא להדחיק את החסרונות, אלא להבין את התועלת שנמצאת דווקא בהם. איך להתמודד עם קונפליקט פנימי בתוך זוגיות? אליעד מסביר כיצד יש להתמודד עם הקונפליקט הפנימי שנוצר בקשר. הוא אומר שהקונפליקט הוא מחויב המציאות, כי ללא קונפליקט הקשר לא היה מעניין. אבל יש הבדל גדול בין להיות ... מושלמות מוחלטת. במילים פשוטות יותר: השלמות היא עניין של שינוי בתפיסת המציאות ולא של שינוי המציאות עצמה. מה הפרקטיקה של ההבנה הזאת בקשרים זוגיים? ברמה הפרקטית, ההבנה של הקונפליקט הפנימי והכרה בכך שיש גם יתרונות בחסרונות של בן הזוג משנה את החוויה של האדם כלפי הזוגיות. במקום לראות את עצמו כלא בסדר, הוא מבין שיש סיבה עמוקה למשיכה אל האדם שלכאורה לא מתאים. כשהוא מבין את היתרונות והחסרונות, הוא מסוגל לקבל החלטה מודעת אם להישאר בקשר או לא, מתוך ידיעה ברורה של מה הוא מרוויח ומה הוא מפסיד. המודעות מאפשרת לו לחיות עם פחות רגשות אשמה, להכיר בערך של המורכבות, ולראות את הזוגיות כמסגרת של צמיחה והתפתחות, ולא רק כמקום של התאמה מושלמת ומנוחה. איך להתמודד עם קשר זוגי לא בריא? מה עושים כשאין התאמה זוגית? למה קשה למצוא בן זוג מתאים? איך לפתור קונפליקטים בזוגיות? האם אפשר למצוא בן זוג מושלם? איך לפתח מודעות עצמית בזוגיות? למה נמשכים דווקא להפכים בזוגיות? אליעד: טוב, אז מה הסיפור? את יכולה להגיד אפילו אין סיפור ואז נסיים את השיחה. ש: טוב, הכרתי מישהו אליעד: מזל טוב ש: וכל האינטואיציות שלי אומרות מה את עושה איתו בכלל? ... לך אינטואיציה נוספת שאומרת לך, הוא בשבילך. ש: לא אליעד: יש לך אינטואיציה נוספת שאומרת לך, אולי הוא בשבילך. ש: לא אליעד: לא, לא בשבילך במובן הזוגי, לא בשבילך במובן שתתחתנו, אלא בשבילך במובן שיצא לך טוב מללמוד לתקשר איתו, יצא לך טוב מהקשר איתו. זה הכוונה. אם היית בטוחה במאה אחוז ששום דבר טוב לא יצא לך מזה, צאק, את לא ... יודע מראש שזה לא יצליח? גם אופציה. למרות שאני לא חושב שזה מה שאת חושבת שאת אומרת או הנה מצאתי מישהו שיהיה לי סיבות טובות למה לא להיות איתו בזוגיות, לדוגמה. ש: אני לא, אפילו לא מסתכלת בקטע של זוגיות בכלל אליעד: אוקיי אבל את כן מתקשרת ש: אבל אין שם זוגיות, אני לא מצליחה להתחבר איתו אליעד: מזה זוגיות? זוגיות זה מישהו שאת נהנת מהקשר איתו ברמה איקס, זה זוגיות, נהנת לדבר איתו כל יום, כל יום שווה זוגיות בסדר, זה כל הסיפור. עכשיו את נהנת מהקשר איתו, את נהנת מהאינטראקציה איתו בהיבטים מסוימים, נכון? ש: נכון אליעד: יפה. ממה את נהנת? דברי, דברי. את רוצה שהם יצאו מהחדר? ש: ... מצד אחד לא נמשכים, הוא הפך שלי אני ימינה, הוא שמאלה, מצד שני אם אני ילך מספיק ימינה והוא מספיק שמאלה אתם בסוף תפגשו. מה אני בא להגיד? שבזוגיות את גם מחפשת מישהו שמתאים לך, אבל הוא הכי מעניין אותך בזה שהוא לא מתאים לך כי את אומרת, או מצאתי מישהו שיש בשביל מה להתאמץ, יש על מה לעבוד. כי את יכולה להגיד מה מתאים לי? ...
גישור זוגי, יעוץ זוגי, טיפול זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, חוסר התאמה זוגית, מריבה זוגית, אהבה וזוגיות, יצירת זוגיות, אימון זוגי, איך לשכנע בחורה? זוגיות במשבר, משבר בזוגיות, מגשר זוגי
גישור זוגי, יעוץ זוגי, טיפול זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, חוסר התאמה זוגית, מריבה זוגית, אהבה וזוגיות, יצירת זוגיות, אימון זוגי, איך לשכנע בחורה? זוגיות במשבר, משבר בזוגיות, מגשר זוגי
... זוגי, יעוץ זוגי, טיפול זוגי, בעיות בזוגיות, משבר זוגי, חוסר התאמה זוגית, מריבה זוגית , אהבה וזוגיות, יצירת זוגיות, אימון זוגי, איך לשכנע בחורה? זוגיות במשבר, משבר בזוגיות, מגשר זוגי איך אפשר לגשר בין רצונות מנוגדים בזוגיות? כאשר מתרחשים קונפליקטים בזוגיות, הסיבה לכך היא לעיתים קרובות פער בין הרצונות של שני בני הזוג. אליעד מסביר שבני הזוג ... לכעוס עליה, וכך נוצר נתק. איך נכון להתמודד עם מצבים של דרישות מנוגדות בזוגיות? אליעד מסביר שהדרך הנכונה להתמודד עם מצב כזה היא קודם כל להבין מה הרצון העמוק של הצד ... הסירוב היה פחות פוגע ואולי אפילו מקרב ביניהם. איך להימנע מפגיעה רגשית בזוגיות? אליעד מדגיש שההבנה של הצד השני, ההקשבה לרצון האמיתי שלו והיכולת לעטוף את הקונפליקט ... על הרצון הפנימי והמהותי, כך יהיה קל יותר לפתור כל קונפליקט שמתעורר בזוגיות. אליעד נותן דימוי של חלל פנוי, שבו הקונפליקט נמצא ברמה החיצונית (הצורה), אך המהות ... הצורה החיצונית שעליה מתקיים הוויכוח. לסיכום, המפתח לפתרון כל קונפליקט בזוגיות לפי אליעד הוא בהבנה עמוקה של הרצונות האמיתיים, בתקשורת רגישה, וביכולת לעטוף את הקונפליקט עצמו באהבה ובחיבה. איך לגשר בין רצונות בזוגיות? איך להימנע מפגיעה רגשית בזוגיות? איך להתמודד עם מריבות זוגיות? מה לעשות כשיש משבר בזוגיות? למה אנשים נפגעים בזוגיות? כיצד למנוע מריבות זוגיות? מהי תקשורת נכונה בזוגיות?
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
איך לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג?
... לצאת מתקיעות זוגית? איך להתמודד עם לופ זוגי? מה קדם למה? מי אשם בזוגיות? איך להתמודד עם משבר זוגי? איך לעשות שלום בית? הדרכת מטפלים, גישור זוגי, יעוץ זוגי, איך להתמודד עם פרדוקס זוגי? איך לטפל בזוג? איך יוצאים מתקיעות בזוגיות? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשאלה כיצד יוצאים מתקיעות בזוגיות וכיצד מתמודדים עם לופים זוגיים של האשמות הדדיות. בתחילה, אליעד מסביר שאין משמעות אמיתית לשאלה כמה זמן בני הזוג מכירים ... נפגע כי הוא מפרש זאת כפגיעה שאינה מבוססת על האמת. איך להתמודד עם לופים של האשמה הדדית בזוגיות? בהמשך, אליעד דן בשאלה כיצד יוצאים מלופים בזוגיות, אותם מצבים שבהם שני הצדדים מאשימים זה את זו ואין אפשרות להכריע מי התחיל את הסכסוך. הוא מתאר לופ זוגי טיפוסי שבו צד אחד מאשים את הצד השני, והצד השני מאשים את הצד הראשון, ושני הצדדים מאמינים ... קודם, אולי אפילו קטן ולא ברור, שיצר את הפרשנות שהובילה לקללה. מהו הפתרון שמציע אליעד כהן לזוגיות תקועה? אליעד כהן מציע פתרון ברור ופשוט: להפסיק לנסות לברר מה קדם למה ומי אשם, ולהתחיל ... תשובה כמו למה זה התחיל או מי אשם, הוא מציע לשאול: מה אתם רוצים עכשיו? מה אתם רוצים להשיג בזוגיות? הוא מסביר זאת באמצעות מטפורה: אדם שמתעורר ומגלה שהוא בתוך בור - אין טעם לשאול איך ... שאלות פשוטות: מה אתם רוצים? האם אתם רוצים להישאר ביחד או להיפרד? האם אתם רוצים לשפר את הזוגיות, ומה אתם מוכנים לעשות בשביל זה? שאלות אלו מאפשרות להתמקד בפתרון עתידי, במקום להסתבך ... תועלת ממשית. מדוע רוב הזוגות לא מצליחים לצאת מלופים? אליעד מסביר שרוב הזוגות שנמצאים בלופ זוגי לא מצליחים לצאת ממנו מכיוון שהם מאמינים שהבעיה היא רק בדבר ספציפי אחד. למשל, בן זוג אומר ... הרבה מאוד תלונות נוספות שהוא לא אומר, מכיוון שהוא חושב שרק תלונה אחת תזכה לאישור מהמטפל הזוגי. הצד השני גם חושב אותו דבר, וכך הם מגיעים לתקיעות ולא מצליחים להגיע לפתרון אמיתי. למעשה, ... רוב הזוגות שנמצאים בלופ היא עמוקה יותר ונוגעת ליחס שלהם עם עצמם ועם החיים בכלל, ולא רק לזוגיות עצמה. אליעד מבהיר שלפני שבני זוג יכולים להצליח בזוגיות, הם צריכים קודם כל להסתדר עם עצמם ולפתור את הקונפליקטים הפנימיים שלהם. לרוב, הבעיות בזוגיות הן השתקפות של בעיות פנימיות אישיות שלא נפתרו. מה ניתן ללמוד על הדרכת מטפלים וגישור זוגי מההרצאה של אליעד כהן? לסיכום, אליעד נותן עצות מעשיות גם למטפלים זוגיים. הוא מבהיר שצריך תמיד לבדוק מעבר לתלונה המיידית שמציגים בני הזוג ולשאול מה מסתתר ... האמיתית של הקונפליקט, ולהוביל אותם לדרך שתאפשר להם לצאת ממנו. לכן, לפי אליעד, פתרון הלופ הזוגי מחייב לא רק טיפול זוגי שטחי, אלא הבנה עמוקה יותר של הצרכים האמיתיים והסמויים של בני הזוג, ובירור ברור של הרצונות ... הארוך, מתוך ויתור על ניסיון חסר תכלית להבין מי התחיל ומה קרה קודם. איך יוצאים מתקיעות בזוגיות? מי אשם במשבר זוגי? איך להתמודד עם האשמות בזוגיות? מה עושים כשאין תקשורת בזוגיות? איך לפתור קונפליקט זוגי? האם חשוב מי התחיל בריב? ...
זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, זוגיות מאושרת, איך להצליח בזוגיות? סוד הזוגיות, זוגיות במשבר, גישור זוגי, מטפל זוגי, מגשר זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, זוגיות בריאה
זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, זוגיות מאושרת, איך להצליח בזוגיות? סוד הזוגיות, זוגיות במשבר, גישור זוגי, מטפל זוגי, מגשר זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, זוגיות בריאה
זוגיות טובה, זוגיות מוצלחת, זוגיות מאושרת, איך להצליח בזוגיות? סוד הזוגיות, זוגיות במשבר, גישור זוגי, מטפל זוגי, מגשר זוגי, ייעוץ זוגי, אימון זוגי, בעיות בזוגיות, משבר בזוגיות, זוגיות בריאה מהו המפתח להצלחה בזוגיות? הצלחה בזוגיות נובעת, בין היתר, מהבנה של הציפיות והצרכים האישיים של כל אחד מבני הזוג. כל אדם מצפה לקבל משהו מהזוגיות, אך יש הבדל בין ציפיות סבירות לאי - סבירות. לעיתים, בני הזוג מצפים שבן הזוג יעמוד בכל דרישותיהם הרגשיות והמעשיות, דבר שמוביל לאכזבות, תסכולים ותחושת חוסר מימוש. הציפייה לאהבה מוחלטת ללא תנאים, שממלאת את כל הצרכים האישיים, היא לא מציאותית. מה שצריך להוביל את הזוגיות הוא ההבנה שמי שמסוגל למלא את הרצונות האישיים של כל אחד מבני הזוג הוא הוא עצמו, דרך עבודה פנימית. מה הבעיה בציפיות גבוהות מדי בזוגיות? אחת הבעיות המרכזיות בזוגיות היא ציפיות גבוהות מדי. הציפייה היא שלבן הזוג השני תהיה היכולת למלא את כל הצרכים הרגשיים, הפיזיים והמעשיים של בן הזוג, דבר שלא תמיד אפשרי. כאשר אחד מבני הזוג מצפה ... במערכת היחסים. זהו מצב שבו כל אחד מהצדדים לא מקבל את מה שהוא מצפה לו וכתוצאה מכך נוצרת תחושת ריקנות. איך להתמודד עם משברים בזוגיות? כדי להתמודד עם משברים בזוגיות, יש לקחת אחריות על הרצונות והצרכים האישיים. המפתח הוא להבין שזוגיות לא נועדה לפתור את כל הבעיות הרגשיות של כל אחד מבני הזוג. זוהי מערכת יחסים בה כל אחד מהם צריך לעבוד על עצמו כדי למלא את הרצונות האישיים שלו בצורה עצמאית. בן הזוג יכול להיות חלק מהתמיכה, אך הוא לא יכול להיות מקור כל הפתרונות. כל עוד הציפיות מציאותיות והמערכת בנויה על איזון נכון, סביר להניח שהזוגיות תצליח. מהו תפקיד ההשקעה האישית בתוך הזוגיות? ההשקעה האישית בתוך הזוגיות חשובה ביותר. אם אחד מבני הזוג מצפה שהשני יפתור את כל הבעיות האישיות שלו, הדבר לא ישפר את מצב הזוגיות. במקום זאת, כל אחד מבני הזוג צריך להשקיע גם בהתפתחות האישית שלו כדי להשיג ביטחון עצמי ולהפוך לאדם שלם. רק כך הם יוכלו להתמודד עם האתגרים של הזוגיות, כשכל אחד מהם מתמודד עם המשברים האישיים שלו בצורה עצמאית. האם יש מקום לאהבה ללא תנאים בזוגיות? האהבה ללא תנאים היא נושא שמעסיק זוגות רבים. כאשר אחד מבני הזוג מצפה לקבל אהבה ללא תנאים, הוא עלול למצוא את עצמו מבודד ומאוכזב. האמת היא שאי אפשר לדרוש אהבה ללא תנאים, שכן כל מערכת יחסים דורשת תחלופה של השקעה ותשומת לב מצד שני הצדדים. אהבה אמיתית בזוגיות היא לא חינמית, היא דורשת עבודת צוות, הבנה ושיתוף פעולה, ולא רק ציפיות הדדיות להענקת אהבה ללא גבולות. איך למנוע ציפיות לא מציאותיות? כדי למנוע ציפיות לא מציאותיות ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דיכאון פרידה מקשר זוגי, התמודדות עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם פרידה זוגית, להתגבר על האקסית, דיכאון אחרי פרידה קשה, התמודדות לאחר פרידה מבן זוג, התמודדות עם כאב פרידה קשה, חלק 2
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: זוגי, מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: זוגי, איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קשב וריכוז, מאמן אישי לימודים, ייעוץ טיפולי בנושאי זוגי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2578 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 23:23:21 - wesi1