אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה התמודדות עם חרדות ✔פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון ✔ למה אנשים מפחדים מג'וקים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:04פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
למה אנשים מפחדים מג'וקים ואיך אפשר להתגבר על כך?

הסיבה המרכזית לפחד מג'וקים, כמו כל פחד אחר, נובעת מכך שהאדם אינו רוצה בהם. אליעד כהן מסביר שכל פחד שקיים באדם, בין אם הוא פחד מג'וקים או פחד ממוות, נובע מתוך אי - רצון לדבר המסוים הזה. הפחד אינו מתקיים בפני עצמו, אלא תלוי לחלוטין ברצון של האדם. אם האדם לא היה מתנגד ולא היה דוחה את הג'וקים או את המוות, הוא לא היה מפחד מהם כלל.

לדוגמה, בשיחה שמתנהלת, השואלת מציינת שיש לה פוביה מג'וקים מגיל צעיר, וכאשר היא ניסתה להבין למה היא מפחדת, הגיעה למסקנה שהג'וקים מסמלים עבורה מוות, סוף, חורבן או הרס. כאשר היא המשיכה לשאול את עצמה למה הדבר מפחיד אותה, היא גילתה שהמוות מבחינתה הוא סוג של "כלום". אליעד מסביר כאן שהסיבה האמיתית לפחד שלה אינה הג'וק עצמו, אלא התפיסה שלה שהמוות הוא "דבר רע", ובגלל שהיא אינה רוצה את ה"רע" הזה, נוצר אצלה הפחד.

איך ההפרדה בין טוב לרע יוצרת פחד?

אליעד מסביר בצורה מעמיקה שכל פחד בא מההפרדה הבסיסית שהשכל עושה בין טוב לרע. כל עוד האדם מאמין שיש הבדל מהותי בין מה שהוא מגדיר כ"טוב" לבין מה שהוא מגדיר כ"רע", הוא ימשיך לפחד. הוא מביא דוגמה לכך שבני אדם סוגדים לשכל שלהם כאילו הוא "אלוהים", כיוון שהשכל הוא זה שמייצר עבורם את ההפרדות ואת ההגדרות של טוב ורע. כאשר אדם חושב שמשהו "טוב", הוא באופן אוטומטי מפחד לאבד אותו. כאשר הוא תופס משהו כ"רע", הוא מפחד לקבל אותו.

לדוגמה, אדם שמפחד למות, בעצם מפחד לאבד את החיים שהוא תופס כ"טובים", וכאשר אדם מפחד מג'וק, הוא בעצם לא רוצה שהג'וק, הנתפס בעיניו כ"רע", יהיה בקרבתו.

איך לבטל את הפחד בצורה עמוקה ויסודית?

אליעד מדגיש שהדרך היחידה והיסודית להשתחרר לחלוטין מפחדים אינה בעזרת שיטות התנהגותיות שטחיות. אמנם ניתן להתמודד עם פחד מסוים, כגון פחד מג'וקים, באמצעות טכניקות שונות, אך זה לא יפתור את שאר הפחדים. לדבריו, כל עוד יש לאדם רצון, הוא תמיד יפחד לאבד את מה שהוא רוצה.

הדרך האמיתית להשתחרר מהפחדים באופן יסודי היא להבין לעומק את שורש הרצון. האדם אינו חייב לוותר לגמרי על הרצון, אלא לראות אותו מפרספקטיבה רחבה יותר, להבין שהרצון הוא למעשה תוצר של האמונה או התפיסה השכלית שמפרידה בין טוב לרע. כאשר אדם מגיע להבנה פנימית עמוקה שהמציאות היא אחדות מוחלטת, שהטוב והרע הם מושגים יחסיים בלבד, אין לו יותר פחד מוחלט מפני איבוד דבר מה.

לדוגמה, כאשר השואלת תחקור מדוע היא מפחדת מג'וקים, עליה לשאול מדוע היא אינה רוצה את הג'וק, התשובה תהיה כי היא תופסת אותו כרע. בהמשך, עליה לשאול למה היא חושבת שזה רע, וכך להמשיך ולחקור לעומק עד שתגיע לתובנה שההבדל בין טוב ורע הוא רק תפיסה שכלית, ולא מציאות מוחלטת.

מה זה אומר להתחבר ל"אין שכל" וכיצד זה מבטל פחד?

אליעד מסביר את המונח "אין שכל" כמקום פנימי שבו האדם מבין שההפרדה בין טוב לרע היא יצירה של השכל בלבד ולא משהו שקיים באופן מוחלט במציאות. במצב זה של "אין שכל", האדם אינו מזהה את העולם דרך הגדרות ברורות ונוקשות ולכן אינו יכול לחוות פחד טוטאלי.

לדוגמה, אם אדם בטוח לגמרי שיש לידו אריה, הוא יפחד מאוד, אך אם הוא מפקפק ומבין שהפחד מהאריה תלוי רק בתפיסה שלו, הפחד שלו פוחת משמעותית. במצב של "אין שכל", אין תפיסה שמבדילה בין טוב ורע, ולכן אין גם פחד.

האם אפשר להפסיק לפחד ועדיין לשמור על החיים הרגילים?

אליעד מדגיש כי אין צורך להפסיק לרצות דברים באופן מוחלט, אלא רק להבין את הרצון מפרספקטיבה עמוקה יותר. אדם יכול להמשיך לרצות דברים, להיות אמביציוזי, לשאוף ולהצליח בחיים, אך מתוך הבנה עמוקה כי ההגדרות של טוב ורע, ושל הצלחה וכישלון, אינן מוחלטות אלא נתונות לפרשנות שכלית בלבד.

לדוגמה, אדם יכול להרגיש אי נוחות מהימצאות ג'וק בביתו, אך הוא לא ירגיש פחד טוטאלי, כי הוא מבין שהתחושה הזו תלויה בתפיסתו ולא במציאות אובייקטיבית. לכן, גם אם האדם ממשיך לחיות עם רצונות, שאיפות ותכניות לעתיד, הוא יכול לעשות זאת ללא "עוקץ" הפחד המשתק והטוטאלי.

אליעד מסכם בכך שההבנה האמיתית של האחדות, שבה אין הבדל מוחלט בין "יש ג'וק" ל"אין ג'וק", מאפשרת לאדם להשתחרר לגמרי מהפחד העמוק ביותר, ועדיין לשמור על חיים פרקטיים, מלאים ומספקים.
איך התחיל הדיון על הפחד מג'וקים?

שואלת: יש לה פוביה מג'וקים מאז שהיא זוכרת את עצמה, ולכן היא מעלה את השאלה.

אליעד מקשה ושואל האם זו באמת השאלה שכבר נשאלה בעבר, אך היא אומרת שלא. הוא מזכיר שכבר נשאלה שאלה אחרת בהקשר שונה, ובשיחה הקודמת נאמר לה לחקור את עצמה: למה היא מפחדת מג'וקים. היא מספרת שכאשר חקרה, גילתה שעבור עצמה הג'וקים מסמלים מוות, סוג של סוף, חורבן והרס. אחר כך היא המשיכה לחקור ושאלה את עצמה למה זה בעצם מפחיד אותה, כי לדבריה מוות הוא סוג של "כלום".

מה הקשר בין פחד מג'וקים לפחד ממוות?

אליעד מסביר שאדם מפחד ממשהו מפני שהוא אינו רוצה אותו. וכאשר שואלים "למה אני לא רוצה למות?", התשובה היא מפני שקיים בתודעה הרעיון ש"מוות זה דבר רע". כך נוצר פחד המוות. כשמישהו אומר שהוא מפחד מג'וקים, המשמעות היא שבעומק הוא תופס את הג'וק כדבר רע, או כסמל למוות, ובכך הוא לא רוצה להתמודד עם הדבר הרע הזה.

כיצד ההפרדה בין טוב לרע יוצרת פחדים?

אליעד מדגיש כי כל פחד נובע מכך שהאדם מפריד במחשבתו בין טוב לרע. הוא מסביר:
  • אדם חושש מהרע ומנסה להשיג את הטוב.
  • הטוב והרע תלויים בכך שהשכל מסמן ומגדיר דברים שונים. אם השכל קובע ש"זה טוב" ו"זה רע", מיד נוצרת העדפה לדבר אחד ודחייה ממשהו אחר.
  • הרצון מניע את התחושה שיש טוב ורע: כל עוד אתה רוצה משהו (מגדיר אותו כטוב), ממילא אתה גם מפחד לאבד אותו (מגדיר את האובדן כרע).
אליעד קורא לשכל "אלוהים" קטן שכולם סוגדים לו, כי הוא זה שמגדיר את ההפרדות של המציאות לטוב ורע.

איך מגיעים לשורש הפחד ואיך מבטלים אותו?

השואלת אומרת שככל שהיא חוקרת, היא מבינה שהפחד נובע מכך שהיא מפרידה בין טוב לרע ורוצה דבר אחד ולא רוצה את ההפך. אליעד מבהיר שכל הפחדים באשר הם, בין אם מדובר בפחד מג'וקים או בפחד אחר, בסופו של דבר הם קשורים לרצון של האדם: הרצון לקבל טוב והפחד מפני הרע.

אליעד ממשיך ואומר:
  • אם תלכי למומחה אחר, ייתכן שייתן לך שיטה למגר את הפחד או להתמודד איתו נקודתית, כמו לימוד טכניקות התמודדות עם ג'וקים. אולם שיטות אלו עדיין משאירות פחדים אחרים בעומק התודעה.
  • תמיד יישאר לאדם משהו שהוא רוצה, ולכן הוא ימשיך לפחד לאבד אותו. אין שיטה שנשענת רק על שינוי התנהגות חיצוני שתעלים לחלוטין את כל הפחדים, מפני שכל עוד קיים רצון - קיים גם חשש או פחד.
  • הדרך היחידה להפסיק את הפחד באופן מוחלט היא לבטל את הרצון, או לפחות לראות את הרצון מפרספקטיבה עמוקה יותר. זה אומר להבין ש"הכל אחד" ואין באמת הפרדה מוחלטת בין טוב לרע.
האם צריך לוותר על הרצון כדי להפסיק לפחד?

עולה השאלה האם ביטול מוחלט של הרצון אינו גורם לאדם לאבד את חדוות החיים, את השאיפות והאמביציה. אליעד מסביר ש"להפסיק לרצות" באופן מוחלט זו רק צורה אחת של התבוננות:
  • אינך חייבת להפסיק לרצות דברים. אפשר להמשיך ולהחזיק ברצונות, אלא שחשוב שתביני לעומק ששורש הרצונות הוא בסופו של דבר אמונה, בחירה או שכל שמפריד בין טוב לרע.
  • אם תביני שהרצון הוא סוג של "אמונה" שהשכל מייצר, תוכלי להמשיך לרצות, אך ללא "עוקץ" הפחד. כלומר, ניתן לרצות ולהתגבר על הפחד מאיבוד הדבר שרוצים, כי מבינים שכל החלוקה הזו לטוב ורע תלויה לחלוטין בדרך שבה השכל מגדיר את המציאות.
  • לדוגמה, כשמישהו מפחד מג'וק, הוא יכול לשאול "למה אני לא רוצה אותו?" - והתשובה היא "כי אני חושב שזה רע". אחר כך "למה אני חושב שזה רע?" - ואז ממשיכים פנימה עד השורש, שם מגלים שבסופו של דבר הכל תלוי בהגדרה השכלית של טוב ורע.
כיצד "האין שכל" מאפשר התבוננות חדשה על פחד?

אליעד מתייחס לרעיון שכשאתה מתחבר לנקודה של "אין שכל" - כלומר, מבין שההפרדות (טוב ורע, רוצה או לא רוצה) הן למעשה יצירה של השכל - יש אפשרות לחוות את המציאות בלי הפחד:
  • ככל שאדם בטוח יותר במציאות המסוימת (למשל, "יש כאן אריה מפחיד") - כך הפחד גדל.
  • ככל שהוא מזהה שהמציאות הזו היא לא בהכרח ההפרדה שהוא חשב (כלומר, "אני לא באמת בטוח שזה אריה מפחיד, או שייתכן שזה רק השכל שלי שמגדיר כך") - כך הפחד קטן.
  • במצב של "אחדות" אין הבדל בין טוב לרע ולכן אין פחד. אבל אין זה אומר שחייבים להישאר שם בכל רגע ורגע בחיים. אפשר לחזור לשימוש הרגיל בשכל כדי לתפקד, אבל מתוך הבנה שההגדרות הללו הן לא מוחלטות.
בסופו של דבר, כשהשואלת מבינה שהתחושה שיש ג'וק מפחיד נובעת מתפיסה שמדובר במשהו רע, היא יכולה להמשיך לחקור פנימה ולשאול "למה זה רע?" עד שמגיעים להבנה העמוקה שהכל אחד, וששם אין באמת פחד.

האם אפשר לחיות בלי העוקץ של הפחד ועדיין לשמור על החיים הרגילים?

כן, אליעד מציין שזו השאלה המסכמת, ובה התשובה היא שאפשר להחזיק ברצון ולפעול בעולם אבל בלי להיות לכוד לחלוטין בהגדרות המצמצמות של טוב ורע:
  • כשאדם קולט שבשורש הדברים אין הבדל בין "יש ג'וק" ל"אין ג'וק", אין פחד טוטאלי.
  • עם זאת, לצורך החיים השוטפים, אדם עדיין יכול לבקש בריאות, לחוש אי נוחות מג'וק בסלון, או לטפל בשאיפות שלו - אבל בלי הסבל העמוק של הפחד המוחלט, מפני שהעמדה הפנימית מאפשרת לו להבין שהחוויות הללו תלויות בפרשנות השכל.
  • כך נשמרת אמביציה ושאיפה, אבל היא לא מלווה בפחד המשתק.
ש: השאלה שלי היא בנוגע לפוביה שיש לי מג'וקים מאז שאני זוכרת את עצמי.

אליעד: את השאלה הספציפית הזאת לא שאלת כבר?

ש: לא.

אליעד: אוקי שאלת על משהו אחר.

ש: ובפעם שעברה שהייתי כאן אמרת לי לחקור ולשאול את עצמי למה אני מפחדת מזה ושחקרתי את עצמי אז הבנתי שג'וקים מסמלים עבורי סוג של מוות, סוג של סוף, סוג של חורבן הרס משהו כזה. עכשיו אז אני שואלת את עצמי אחר כך עוד שאלה למה זה מפחיד אותי אז מבחינתי מוות זה כלום.

אליעד: אז מה השאלה בסוף רוצי לשאלה.

ש: מה הלאה.

אליעד: משהו מפחיד אותך?

ש: כן.

אליעד: תבררי למה.

ש: אני מנסה לברר.

אליעד: אני אגלה לך למה דברים מפחידים אותך, בן אדם אומר "למה זה וזה מפחיד אותי?" כי אתה לא רוצה אותו זה הכל מאוד פשוט.

ש: אוקי אני שאלתי את עצמי למה.

אליעד: אז חכי קודם כל תביני אתה מפחד כי אתה לא רוצה אם היית רוצה לא היית מפחד, פחד ורצון הולך ביחד, למה אתה מפחד מג'וקים? כי אתה לא רוצה ג'וקים, למה את מפחד ממוות? כי אתה לא רוצה למות. עכשיו ולמה אתה לא רוצה למות? כי אתה חושב שלמות זה רע, אוקי? נניח. אבל יש דבר אחד שבו תלויים כל הפחדים אבל לא רק הפחדים גם ההפך של הפחדים, מה נגיד ההפך של פחד? ביטחון, אוקי אומץ.

אתה מפחד מהרע ואתה רוצה את הטוב, נכון? אבל הטוב והרע עצמו הוא עצמו תלוי במשהו בשכל, כשהשכל אומר לך "יש הבדל בין חיים ומוות" אז את רוצה את החיים ולא רוצה את המוות או הפוך יש בן אדם שהוא רוצה למות ולא רוצה לחיות אבל זה הכל מתחיל בשכל שהוא מאמין לשכל. יש אלוהים שכולם מאמינים בו קוראים לו "השכל" כולם עובדים אותו, משתחווים אליו ולא מפקפקים בו. הבנת? עכשיו אני כבר הלכתי איתך לשורש, לשורש הראשון, עכשיו יש לך את השכל, יש לך שניים אם יש שניים יש חיסרון ואם יש חיסרון יש טוב ורע, יש פחד כלשהו. הבנת?

ש: כן.

אליעד: מה את מבינה?

ש: שהפחד שלי נובע מעצם ההפרדה שלי בין טוב ורע ואני רוצה ואני לא רוצה.

אליעד: הפחדים באשר הם בלי קשר לפחד הספציפי הזה.

ש: מה ככל שאני טוב יותר.

אליעד: תראי אני רוצה להסביר לך משהו, אם היית הולכת למישהו אחר או שואלת מישהו אחר הוא היה נותן לך דרך איך להתמודד עם פחד, בסדר והיה מספר לך מה לעשות ויש כאלה שאומרים לך פחד מג'וקים ספציפית מה לעשות, ויש כאלה שיתנו לך איך להתמודד עם פחדים בכלל אבל בסופו של דבר איך שלא תסובבי את הגלגל בסוף יישאר תמיד פחד כלשהו, כלשהו תמיד יישאר בסוף פחד, פחד לאבד את מה שאתה חושב שהוא טוב, בסוף לא משנה איך תסובבי את הגלגל בסוף יהיה משהו שאת רוצה אותו, הרי תמיד בסוף תרצי משהו כאילו אף אחד לא נותן לך להשתחרר מהרצון.

כאילו בדרגה רק מסובבים את זה אבל בסוף את עדיין רוצה משהו, אם תרצי משהו זה אומר שאת תפחדי לאבד אותו תמיד ואני כבר הולך איתך לסוף. בסוף את רוצה לא לאבד את מה שאת רוצה תבטלי את הרצון, מה זאת אומרת תבטלי את הרצון? את יכולה להיות עם רצון אבל תדעי את האמת על הרצון, מה הכוונה? כשבן אדם רוצה משהו הוא רוצה משהו מוגדר, אתה לא יכול לא לדעת כלום ולרצות משהו מוגדר נכון? אז אם אתה מתחבר "לאין שכל" שבתוכך "למעל השכל", "לאחדות" לאיך שתקראי לו אז בעצם זה מפרק לך את האחיזה ברצון אז גם אין לנו את הפחד וכל שאר הדרכים מובילות בסוף לזה. מה הבנת?

ש: אז הפתרון הוא שאני פשוט לא צריכה להיות באופן מדובר.

אליעד: לא, אמרתי להבין את זה, את צריכה לדוגמא כשאת רוצה משהו את אומרת "אני רוצה משהו מסוים", קיומו של הרצון תלוי בכך שאת חושבת "שזה שונה מזה", עכשיו אני לא אומר לך "אל תרצי אותו" כי לא לרצות אותו זה לא פתרת את הבעיה כי אז את רוצה משהו אחר, להגיד "אני לא רוצה אותו" זה בעצם הרצון אבל איך אפשר לעזוב את הרצון? אז אני מסביר לך איך בעיקרון הבנה, את גם לא אמורה לא לרצות ביומיום את רוצה לאכול תאכלי, בסדר אבל תחווי את הרצון מפרספקטיבה אחרת, זאת אומרת יש לך כמו שאמרתי על אמונה תאמין במה שאתה רוצה רק את השורש של האמונה תוציא, רק את העוקץ תוציא.

זה כמו נגיד שיש לך בבנק מינוס ענק, מינוס אינסוף כל מה שאתה צריך כדי להפוך את זה לטוב זה רק את המינוס לעשות לפלוס זה הכל לא צריך למחוק אותו. מה אני אומר בחיים האלה הכל זה חסרונות, כל דבר יש בו חיסרון כל מה שאתה צריך לעשות זה להוציא את העוקץ, מה העוקץ? העוקץ זה להסתכל על השכל מבחוץ, תהיי עם רצון, עם פחד מה שאת רוצה רק תסתכלי על זה מבחוץ תקלטי שכל החוויה הזאת היא רק אמונה ובתוכך תתחברי לאחד. את הבנת, מה הבנת?

ש: שכדי להשתחרר מכל הפחדים האלה אז אני צריכה להסתכל על הדברים מבחוץ כאילו להסתכל מתוך הבנה שהשכל שלי הוא זה שעושה את ההפרדה הזאת וזה בעצם הכל יותר ענק.

אליעד: וככל שאת תתבונני יותר על "האין שכל" ככה את יותר תחווי אותו, ככל שאת יותר בטוחה שיש פה אריה ככה את יותר מפחדת ממנו, ככל שאת פחות חושבת שיש אריה ככה את פחות מפחדת ממנו, נכון עובדתית? זאת אומרת ככל שאת מבינה טוב יותר שזה שאת חושבת שיש אריה זה לא מוחשי ככה את פחות מפחדת ממנו. הבנת?

ש: לתת את ההגנה הזאת, את הדוגמא הזאת על הג'וקים בעצם?

אליעד: על כל דבר.

ש: לא משנה ספציפית על הג'וקים, איך אתה אופרטיבית כאילו?

אליעד: היא מפחדת מהג'וק?

ש: כן.

אליעד: מהג'וק היא מפחדת, עכשיו זה לא באמת משנה הג'וק זה משנה מתפיסת המציאות שלך אם היית משוכנעת במאה אחוז שהכל אחד אין לך שום פחד, שום דבר לא מציק לך. עכשיו דרך הג'וקים, איך אפשר דרך הג'וקים לעשות את זה? "למה אני מפחדת מג'וקים? כי, ולמה זה? כי אני לא רוצה את זה" ואז אתה מגיע בסוף להבנה שזה אחד. יש לך בספר את התהליך "איך אתה מתחיל מהרצון עד לאחד", זה פשוט דרך השאלה "למה אני מפחד מג'וקים" אתה מגיע לשאלה "למה אני רוצה בכלל? כי אני לא רוצה אותם", "למה אני לא רוצה אותם" השאלה הזאת מובילה לשאלה "למה יש לי רצון", השאלה "למה יש לי רצון" מובילה לשאלה "מי אני מה אני? הכל אחד", יש כמה שלבים.

ש: איפה זה מופיע בספר התהליך הזה?

אליעד: במלא מקומות, תפתחי במלא מקומות יש את זה, זה תהליך מסוים יש אחד שממנו נוצרת תודעה שממנה נוצר רצון "שלא רוצה ג'וקים" שהוא יוצר פחד, אם אנחנו הולכים פנימה לתוכו עד שמגיעים לאחד וזה הכל, אז את יכולה גם לפחד מהג'וקים וגם להבין שזה אחד בו זמנית. הבנו את זה?

ש: ואז בעצם אפשר לחיות חיים בלי העוקץ הזה ועדיין להיות אמביציוזי, עדיין לשאוף, עדיין לרצות.

אליעד: זאת שאלה אחרת תמתיני, ראית איזה יופי. זהו משהו לגבי הפחדים הבנתם, כן שאלה?

ש: כן הג'וק הזה או השולחן זה לא חשוב שממנו אני מפחד.

אליעד: מפחד פירושו "לא רוצה אותו".

ש: לא רוצה אותו וכשאני מגיע לאחדות ואני מבין שהכל אחד אז למעשה זה לא משנה לי אם זה השולחן.

אליעד: במקום להגיד " מבין שאני הכל אחד" הייתי אומר נגיד תגידי "נמצא באחד" כי אתה לא באמת מבין שזה אחד, אתה לא מבין משהו מוגדר.

ש: לא אבל אין לי יותר רגש של פחד כלפיו.

אליעד: אין לך גם רגש של "אין פחד".

ש: אין לי גם רגש של "אין פחד" נכון, באותו רגע הג'וק או הדלת, או הלא משנה מה יכול להישאר בצורתו היא כי זה כבר לא משנה לי.

אליעד: מה הוא יכול להיות בצורתו?

ש: אתה אומר שכשאנחנו מגיעים לאיזושהי נקודה.

אליעד: כשאת נמצאת באחד זה כאילו הוציאו לך את השכל החוצה, אין שכל עכשיו.

ש: אז אין הפרדה.

אליעד: אז אין שאלה, אין תשובה ואין בקשה.
עובד סוג של רצון הצלחה חיים השתחררות למות סיבה מתוך הבנה רוצה להסביר אין פחד הפחד הפחדים הרצון השתחררות התמודדות התמודדות עם התמודדות עם חרדה התמודדות עם חרדות חופש חרדה חרדות כל הפחדים לבטל לבטל את לבטל את הרצון להבין להבין את להבין את הרצון להשתחרר להשתחרר מ להשתחרר מכל הפחדים להשתחרר מכל פחד להתמודד להתמודד עם להתמודד עם חרדה להתמודד עם חרדות פוביה פוביות פחד פחד מ פחד מגוקים פחדים רצון
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3
... בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 3 מהם הגורמים לפחד להופיע בבית משפט ואיך להתמודד עם חרדת קהל? במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בנושא הפחד להופיע בפני שופט בבית משפט, חרדת קהל ולחץ שנובע מהופעות ציבוריות בכלל. הוא מתחיל בשיחה על ההתמודדות ... מציין כי טיפול בחרדות מסוג זה דורש לא רק הבנה של הפחד, אלא גם התמודדות עם תחושת חוסר האונים שנובעת ממנו. מהם הדרכים להתמודד עם חרדה והאם יש תועלת בשיתוף פחדים? המרצה מציין כי כאשר אדם משתף את פחדיו, הוא בדרך כלל מצליח להפחית את עוצמתם. אם נחשפים לפחדים ולתחושות החרדה בצורה ... תחושות שמעמיקות את החרדה. כיצד להתמודד עם תחושת חוסר האמון בעולם המשפטי? אליעד מדבר על תחושת חוסר האמון שמלווה את ההתמודדות עם חרדות משפטיות. תחושת חוסר האמון עשויה להוביל לניכור ולפחדים גדולים יותר. הוא מסביר כי הדרך להתמודד עם זאת היא לא להימנע מלתת אמון, אלא להבין את היקף ...
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2
... משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 2 מהם האסטרטגיות להתמודד עם פחדים וחרדות בהופעות בבית משפט? במהלך ההרצאה, אליעד כהן דיבר על הנושא של פחד מהופעות בבית משפט וההתמודדות עם חרדות שיכולות להיווצר בהקשרים כאלה, בעיקר בהקשר של פחד קהל וחרדה מפני שופט. הנושא המרכזי היה כיצד להתמודד עם החרדה והפחד במצבים שבהם אדם נדרש להופיע בבית משפט. אליעד הסביר שהפחד עשוי לנבוע ממספר גורמים, כולל חוויות קודמות של לחץ, חוסר ביטחון עצמי או ... הצורך בהכנה נפשית מראש, והציע שיטות כמו דמיון מודרך או מיינדפולנס כדי להתמודד עם החרדה והפחד. אחת הדוגמאות הייתה אודות אדם שבאופן תיאורטי היה צריך להתמודד עם פחד ממצב של הוצאות כספיות בבית המשפט. אליעד ציין שהמחשבה על סכום ...
שמיעת קולות מפחידים, תלותיות רגשית בהורים, פחד להיות לבד, מה הגורם לקולות בראש ומה המשמעות האמיתית שלהם? מה משמעות קולות בראש? איך להתמודד עם פחד מעצמאות? התמודדות עם חרדות? כיצד לפתח ביטחון עצמי? מה לעשות כשיש פחד מלהיות לבד? האם יש לי הפרעה פסיכוטית? מדוע ניסיון ללמוד לבד, חשוב לבניית ביטחון עצמי? מה הקשר בין קולות, פחדים וחרדה וכיצד ניתן להתמודד איתם?
... קולות מפחידים, תלותיות רגשית בהורים, פחד להיות לבד, מה הגורם לקולות בראש ומה המשמעות האמיתית שלהם? מה משמעות קולות בראש? איך להתמודד עם פחד מעצמאות? התמודדות עם חרדות? כיצד לפתח ביטחון עצמי? מה לעשות כשיש פחד מלהיות לבד? האם יש לי הפרעה ... התמודדות ישירה ואמיצה עם הפחדים הפנימיים, בעזרת פעולות ממשיות ויומיומיות שמחזירות לאדם את תחושת השליטה על חייו. מה משמעות קולות בראש? איך להתמודד עם פחד מעצמאות? התמודדות עם חרדות? כיצד לפתח ביטחון עצמי? מה לעשות כשיש פחד מלהיות לבד? ...
פחד וחרדה, חוסר ביטחון תעסוקתי, מקרר ריק, דימוי עצמי, תחושת כישלון, כסף ואושר, להתמודד עם פחד, להתמודד עם חרדה, התמודדות עם חרדות, התמודדות עם פחדים
פחד וחרדה, חוסר ביטחון תעסוקתי, מקרר ריק, דימוי עצמי, תחושת כישלון, כסף ואושר, להתמודד עם פחד, להתמודד עם חרדה, התמודדות עם חרדות, התמודדות עם פחדים
... וחרדה, חוסר ביטחון תעסוקתי, מקרר ריק, דימוי עצמי, תחושת כישלון, כסף ואושר, להתמודד עם פחד, להתמודד עם חרדה, התמודדות עם חרדות, התמודדות עם פחדים מהו הפחד האמיתי שעומד מאחורי חוסר הביטחון התעסוקתי? אליעד כהן מציג בהרצאה זו תהליך מפורט להתמודדות עם פחדים וחרדות, תוך שימוש בדוגמא של ... איך לשפר דימוי עצמי נמוך? התמודדות עם פחד כלכלי מה לעשות כשהמקרר ריק? איך להשתחרר מתחושת כישלון? פחד מהלא נודע איך להתמודד עם חרדות?
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
פחד ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד
... ממחלות, חולה סרטן, פחד ממחלת סרטן, פחד מילדים אוטיסטים, פחד ממוות, אחות בבית חולים, מחלת הסרטן, לי זה לא יקרה, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, טיפול בחרדה, טיפול בפחד למה יש פחד כל כך חזק ממחלות כמו סרטן ואוטיזם? אנשים רבים מתמודדים עם פחדים וחרדות בכל הקשור למחלות קשות, כמו סרטן, או ...
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
פחד מהופעות בבית משפט, פחד להופיע בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1
... בפני שופט, פחד להופיע בבית משפט, חרדת קהל, פחד קהל, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות , לחץ בבית משפט, עורכי דין, חלק 1 מה הסיבות לפחד לפני הופעה בבית משפט? המשתתפת מסבירה שהיא אינה חוששת לשיר מול קהל, אך פחד קהל ניכר אצלה כאשר היא נדרשת לדבר ... צדק מוחלטים. פחד מהופעה בבית משפט מה לעשות כאשר הפחד לא מוצדק? האם יש צדק במערכת המשפט? כיצד להתמודד עם חרדת קהל? האם צריך להאמין במערכת המשפט? התמודדות עם פחדים וחרדות משפטיות פחד קהל ופחד מהמשפט הקרוב המשתתפת מסבירה כי אין לה בעיה לשיר מול קהל, אך לדבר בפני אנשים ...
התמודדות עם חרדות, התמודדות עם פחדים, לעלות על המנגל, איך באמת לא לפחד? איך באמת לצאת מחרדה? להבדיל בין יש לאין, פחד לא לפחד, הפחד שמאחורי הפחד, העד המתבונן, לשלוט ברצון
התמודדות עם חרדות, התמודדות עם פחדים, לעלות על המנגל, איך באמת לא לפחד? איך באמת לצאת מחרדה? להבדיל בין יש לאין, פחד לא לפחד, הפחד שמאחורי הפחד, העד המתבונן, לשלוט ברצון
התמודדות עם חרדות , התמודדות עם פחדים, לעלות על המנגל, איך באמת לא לפחד? איך באמת לצאת מחרדה? להבדיל בין יש לאין, פחד לא לפחד, הפחד שמאחורי ... ולתחושת הקיום הבסיסית, ולשאול את עצמך בכנות מלאה את השאלה מה באמת האמת?, עד שמגיעים לתובנה שורשית. איך להתמודד עם חרדות ופחדים? מה זה לעלות על המנגל? מהו הפחד שמאחורי הפחד? איך לשלוט ברצון? מהי הבדלה בין יש לאין? מהי התבוננות פנימית? איך ...
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
טיפול בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך
... בדמיון מודרך, טיפול בטראומה, טיפול בחרדה, טיפול בפחד, טיפול בפוביה, איך לא לפחד? פחד מכלבים, התמודדות עם פחדים, התמודדות עם חרדות, איך לטפל בחרדה? איך לטפל בפחד? מטפל בדמיון מודרך איך דמיון מודרך יכול לטפל בפחדים וחרדות? אליעד כהן מסביר לעומק כיצד טיפול בדמיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות עם ... מחשבותיו ב - 100%, אין סיבה שיחוש פחד או רע, ואם הוא אינו בטוח - עליו להמשיך ולחקור את עצמו, עד שהספק יעלם. איך להתמודד עם פחדים? טיפול בדמיון מודרך לפוביות התמודדות עם חרדת מוות איך להפסיק לפחד מכלבים? האם פחד הוא מנגנון אבולוציוני? איך להתמודד עם פחד לא ידוע? ש: השאלה שלי ראיתי וידאו, בוידאו אתה בעצם אומר שאם אני עושה דמיון מודרך ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פחד מג'וקים, פוביה, חרדה, להתמודד עם חרדות, להשתחרר מכל הפחדים, לבטל את הרצון, להבין את הרצון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם חרדות, איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם לדומם יש תודעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש משמעות לחיים? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? אולי אנחנו במטריקס ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: התמודדות עם חרדות, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיגמל מהימורים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לילדים נוער והורים, מטפל רב תחומי, קואצ'ר אישי בתחום התמודדות עם חרדות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 25_05_2025 השעה 07:04:40 - wesi1