אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הרצון הפנימי ✔הסוד של הרצון - מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? מהו שורש הרצון של האדם? ✔במאמר הזה נבאר את אחד מהסודות הכי לא ידועים לבני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של הרצון - מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? מהו שורש הרצון של האדם?
במאמר הזה נבאר את אחד מהסודות הכי לא ידועים לבני האדם, והוא הסוד של הרצון האנושי. והעניין הוא, כי כל אדם כל הזמן חווה רצונות שונים. ולכל רצון שאותו חווה האדם, לכל רצון שכזה יש סיבה מדוע האדם רוצה אותו.

כגון לדוגמה כאשר האדם רוצה לשתות מים, הרי שהרצון הזה נובע מרצון אחר פנימי יותר שהוא שהאדם לא רוצה להיות צמא. והרצון הזה עצמו נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם לא רוצה להרגיש את הכאבים של הצמא. וזה נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם לא רוצה לסבול. וזה נובע מרצון אחר פנימי יותר שהאדם רוצה להרגיש טוב וכולי...

וכל רצון שיש לאדם, נובע מרצון אחר פנימי יותר. ויש רצון אחד, שהוא מניע את כל הרצונות של האדם, וממילא הוא מניע גם את כל המעשים של האדם. כי כל המעשים של האדם מתחילים ברצון של האדם. כי האדם חייב לרצות לפני שהוא עושה. ושורש כל הרצונות, אחראי גם על כל המעשים של האדם.

והנה, כל מי שיתבונן אל שורש הרצון של עצמו ושל המין האנושי בכלל, יראה כי הרצון הפנימי ביותר של כל בני האדם בעולם, הוא הרצון להרגיש טוב ולהיות מאושרים. וכאן יש מספר דברים שדורשים בירור. והדבר הראשון שדורש בירור, הוא מהיכן נובע הרצון עצמו להיות מאושר? ומה הסיבה שבגללה האדם בכלל רוצה להרגיש טוב ולהיות מאושר?

ודבר נוסף שטעון בירור הוא, מהי ההגדרה המדויקת של הרצון להיות מאושר. כי לרצות להיות מאושר, זאת הגדרה כללית. וכאשר אנחנו אומרים שהאדם רוצה להיות מאושר, יש לנסות למצוא הגדרה מדויקת כמה שיותר לרצון הזה. כי ככל שההגדרה מדויקת יותר, כך האדם מבין את עצמו ואת הרצון שלו טוב יותר, וממילא כך יכול האדם גם להשיג את הרצון שלו / האושר שלו טוב יותר.

כך שהשאלה היא, מהי ההגדרה המדויקת של הרצון להיות מאושר? או במילים אחרות, הרצון להיות מאושר, הוא עצמו ביטוי של מה? כי גם הרצון להיות מאושר, גם הוא ביטוי של משהו אחר פנימי יותר. והשאלה היא, מהו הדבר הפנימי יותר, שבא לידי ביטוי ברצון להיות מאושר?

ועוד דבר נוסף שיש להתבונן בו הוא, כיצד הרצון של האדם להיות מאושר, כיצד הוא בא לידי ביטוי בכל פעולה של האדם. כי האדם במשך היום רוצה רצונות שונים ועושה פעולות שונות. והשאלה היא, איך הרצון להיות מאושר, איך הוא יוצר את הרצונות ואת הפעולות שאותן עושה האדם?

ובכל דבר בעולם יש בו רמות עומק שונות. וכאן נגלה קצת את הסוד, של מה באמת עומד מאחורי הרצון להיות מאושר. וכיצד הרצון הזה בא לידי ביטוי בכל דבר. ולמה נגלה רק קצת, משום שתמיד יש עוד רמות עומק עמוקות יותר, ועל האדם לגלות אותן בכוחות עצמו. אך כאן נפתח צוהר לתהליכים הפנימיים יותר שמתרחשים בתוך האדם, תהליכים יותר פנימיים מאשר הרצון להיות מאושר.

והעניין הוא, כי הרצון להיות מאושר גם לו עצמו יש לו שורש. והשורש של הרצון להיות מאושר, הוא בתודעה של האדם. דהיינו, בצורה שבה האדם חווה את המציאות. כי כאשר האדם רוצה להיות מאושר, הרי שמה שהאדם באמת רוצה זה, להפסיק לרצות להיות מאושר.

כי יש לאדם רצון להיות מאושר. והאדם עושה כל הזמן את מעשיו, כדי לנסות להרגיש יותר טוב וכדי להיות יותר מאושר. אבל, מה שהאדם באמת רוצה, זה לא את האושר, אלא את הפסקת המרדף אחרי האושר. כי האושר הוא לא התכלית. והשגת האושר היא רק הדרך להפסיק את המרדף אחרי האושר.

וכאשר האדם רוצה להיות מאושר, הרי שהאדם רוצה להשיג אושר כ"כ גדול, עד שיגרום לאדם להגיע לאושר נצחי, אושר שלא נפסק לעולם, אושר כזה שנותן לאדם פטור מהמרדף אחרי האושר ומהצורך לחפש כל הזמן את האושר. כי המרדף אחרי האושר גם הוא מתיש. ומה שהאדם באמת רוצה, זה לקבל פטור מהרצון להיות מאושר. שזה כמובן אפשרי רק אחרי שהאדם מוצא אושר אמיתי, שהוא כמובן קיים וכולי...

והדרך לגלות את השורש של כל דבר, היא על ידי זה שחוקרים ומנסים לגלות את הסיבה שלו. דהיינו, על ידי זה ששואלים, מה הסיבה של כל דבר? ולמה הדבר הזה קיים כפי מה שהוא ודווקא בצורה שבה הוא קיים? ומהו הדבר שאילו הוא לא היה קיים, אז גם התוצאה לא הייתה מתרחשת או קורית אחרת?

ואם נשאל את השאלות האלו על הרצון להיות מאושר, נגלה שיש דבר אחר פנימי יותר, שהוא הדבר שבו תלוי הרצון של האדם להיות מאושר. כי יש דבר אחד, שאם היה אותו לאדם, אז הרצון של האדם להיות מאושר היה נעלם, כי אז האדם היה חווה אושר אמיתי. והרצון של האדם להיות מאושר, גם הוא רק ביטוי של משהו אחר פנימי יותר.

והדרך לגלות מהו שורש הרצון של האושר, היא כפי שאמרנו על ידי השאלה הפשוטה, למה האדם רוצה להיות מאושר? ובאיזה מצב היה מפסיק האדם לרצות להיות מאושר? או במה תלוי הרצון של האדם להיות מאושר?

ומי שיעמיק את מחשבתו יגלה ששורש הרצון של האדם להיות מאושר, נובע מכך שהאדם לא מבין את הסיבה האמיתית שבגללה מתרחשים כל האירועים שיש במציאות. כי במציאות שלנו מתרחשים אירועים שונים, ובכל רגע ורגע האדם חווה את המציאות בצורה אחרת.

ואילו היה האדם מגיע למצב תודעתי שכזה, שבו הוא תמיד היה רוצה את המציאות כפי מה שהיא, על ידי זה הרצון של האדם להיות מאושר, היה נעלם. כי כאשר האדם רוצה תמיד את המציאות בשלמות כפי מה שהיא, ממילא אין שום משמעות מכל סוג שהוא לאושר.

ולהיות מאושר פירושו לרצות את המציאות בשלמות, עד שלא תהיה שום משמעות לאושר עבור האדם. כי כאשר האדם רוצה את המציאות בשלמות בכל רגע ורגע מחדש, אז ממילא האדם כל הזמן חווה תחושה של שלמות. וכאשר יש שלמות ושביעות רצון מהמציאות, ממילא אין שום משמעות לחיפוש האושר. כי האושר כבר קיים בשלמות בכל רגע.

ונמצא אם כן, כי הרצון של האדם להיות מאושר יש לו שורש. והשורש והסיבה שיוצרת את הרצון להיות מאושר, והדבר שבו תלוי ושממנו נובע הרצון של האדם להיות מאושר, הוא חוסר שביעות הרצון של האדם מהמציאות בשלמות.

כי אם האדם היה מרוצה מהמציאות בשלמות, הרי שהוא כבר לא היה מחפש את האושר. שזה ורק זה הסימן היחיד לאושר. כי כל זמן שהאדם מחפש בצורה כלשהי את האושר, וכל זמן שהאדם מנסה לגלות איך להיות יותר מאושר, הרי שהאדם עוד לא מאושר. כי מבחן התוצאה של האושר, הוא בכך ואך ורק בכך שהאדם מפסיק לחפש אותו.

ונמצא אם כן, כי הרצון של האדם להיות מאושר, הוא ביטוי לכך שהאדם לא מרוצה מהמציאות. ואם ננסה לגלות את השורש של חוסר שביעות הרצון של האדם מהמציאות, נגלה דבר נוסף. כי גם לחוסר שביעות הרצון של האדם מהמציאות, גם לו יש שורש נוסף פנימי יותר.

כי על האדם לחקור תמיד ולשאול, מה הסיבה שבגללה האדם לא מרוצה מהמציאות כפי מה שהיא? ודרך זה האדם יכול לגלות את השורש שממנו נובע חוסר שביעות הרצון של האדם מהמציאות, ועל ידי זה לגלות את השורש של הרצון של האדם להיות מאושר.

וא"כ נשאל, מהי הסיבה שבגללה האדם לא מרוצה מהמציאות בשלמות כפי מה שהיא? והתשובה היא כי השורש של הדבר, הוא חוסר ההבנה של האדם את המציאות בשלמות. וחוסר ההבנה הזה, הגדרתו המדויקת והאחת היא, חוסר הבנת האדם את הסיבה הראשונה של כל הסיבות.

כי לכל מה שקורה בעולם יש סיבה. ויש סיבה לכל אירוע ואירוע שמתרחש בעולם. ומי שמבין את הסיבה האמיתית של כל האירועים שקורים בעולם, הוא ורק הוא מרגיש שביעות רצון מלאה מהמציאות. כי כל זמן שנדמה לאדם שהמציאות צריכה להיות אחרת ממה שהיא, הרי שהאדם סובל. והסבל הזה שורשו בחוסר הבנת האדם את הסיבה של כל הסיבות של המציאות.

ונמצא אם כן, כי שורש הרצון האנושי של האדם, הוא חוסר ההבנה של האדם את הסיבה של כל הסיבות. כי אילו ידע האדם והבין מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הרי שממילא האדם היה רוצה תמיד את המציאות בשלמות, וממילא האדם לא היה מחפש את האושר.

וזה בעצם אומר, שהרצון של האדם לחפש אושר, הוא ביטוי של חוסר הבנת האדם את סיבת כל הסיבות. כי אילו הבין האדם את סיבת כל הסיבות, ממילא הוא לא היה מחפש את האושר. ונמצא אם כן, כי הרצון של האדם להיות מאושר, הוא ביטוי לחוסר הבנת האדם את סיבת כל הסיבות.

וזה בעצם אומר, שמה שהאדם באמת רוצה, זה להבין את סיבת כל הסיבות. דהיינו, ניתן להגדיר ולומר, כי הרצון הפנימי ביותר של האדם, הרצון שעומד מאחורי הרצון של האדם להיות מאושר, הוא הרצון להבין את סיבת כל הסיבות. כי זהו ורק זהו הדבר היחיד שבו תלוי כל הרצון של האדם להיות מאושר.

ויש כאן עוד כמה רמות עומק. כגון, מדוע אדם מאושר עושה את המעשים שלו? כי מאחר שהוא מבין את סיבת כל הסיבות ורוצה את המציאות כפי מה שהיא, ממילא מדוע נראה כאילו הוא רוצה לשנות אותה במעשים שלו? והשאלה הזאת, היא ביטוי לשאלה אחרת, שהיא מהי הסיבה של כל הסיבות. כי גם בנקודת ההתחלה יש שאלה זהה, והיא כיצד התחילה הסיבה הראשונה?

ומי שיגלה את סיבת כל הסיבות, יבין גם מדוע אדם מאושר עושה את מעשיו, שזה בעצם רק חלק מהתהליך הכללי של כל האירועים שבעולם. כי כל מעשיו של האדם, הם רק חלק מכל האירועים שיש בעולם. וסיבת כל מעשיו / רצונותיו / רגשותיו / מחשבותיו וכיו"ב של האדם, היא הסיבה הראשונה של כל האירועים כולם.

כי יש כאן משהו עוד יותר עמוק מאשר חוסר ההבנה של האדם את סיבת כל הסיבות. כי חוסר ההבנה של האדם, הוא אומנם השורש של הרצון של האדם להיות מאושר. כי הרצון של האדם להיות מאושר, הוא ביטוי אך ורק של חוסר הבנת האדם את סיבת כל הסיבות.

אבל גם חוסר הבנת האדם את המציאות ואת סיבת כל הסיבות, גם לה יש שורש. והשורש שלה הוא במהות הישות של האדם. כי השכל של האדם מוגבל. והאדם לא יכול במסגרת התפישה שלו לתפוס את מהות האין סוף. והסיבה הראשונה נמצאת במרחק של אין סוף מהאדם. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקומות נוספים.

ונמצא אם כן, כי השורש של חוסר הבנת האדם את סיבת כל הסיבות, הוא במגבלת התפישה של האדם את המציאות.

וגם לזה עצמו יש שורש. כי יש עוד שורש אחר עמוק עוד יותר, שממנו נובעת המגבלה של האדם להבין את המציאות. כי יש סוד. סוד עמוק שאותו לא יודעים גם לא חכמי החכמים בעולם. והסוד הוא שהאדם כן יכול לתפוס במחשבתו את האין סוף, והאדם כן יכול לראות את כל התמונה המלאה.

ומאחר שהאדם לא יודע את הסוד הזה, איך לראות את כל התמונה המלאה, לכן נדמה לאדם שהוא לא יכול להבין את כל המציאות. ועל ידי זה האדם לא מבין את כל המציאות. ועל ידי זה האדם לא מרוצה מהמציאות. ועל ידי זה האדם רוצה להיות מאושר וכן לרצות את המציאות וכולי.

והחכם האמיתי שיודע את הסוד הזה, הוא מגלה אותו לאדם שידע שכן יש דרך שהאדם כן יבין את כל המציאות כולה בשלמות. והדרך נמצאת כמובן בכל העצות של החכם, שבהן נמצא שכלו של החכם וכולי.
רצון למין איך להשיג את האושר לחשוף את הסיבה למה לחפש אושר המציאות כולה רצון המרדף אחרי אושר האם להפסיק את המרדף התרגשות מינית הסוד של הרצון איך להרגיש טוב הסוד הסוד של הרצון הרצון הרצון הפנימי הרצון הפנימי ביותר מה הרצון הפנימי ביותר סוד סודות פנימיות רצון רצון פנימי שורש הרצון שורש הרצונות
איך להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני?
איך להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני?
איך להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני? איך להפסיק לרצות משהו חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשיטה מפורטת להשתחרר מרצונות חיצוניים באמצעות התחברות לרצון הפנימי האמיתי, תוך הבנה מעמיקה של מהות הרצון והטלת ספק ברצון השטחי. אליעד מציג דרך מפורטת הכוללת שלבים מדויקים, כאשר ... להבין את הרצון העמוק האמיתי שמסתתר מאחורי הרצון החיצוני השטחי, ובכך להשתחרר מהסבל שנגרם מהרצון החיצוני. איך לזהות את הרצון הפנימי האמיתי? אליעד מתחיל בדוגמה קונקרטית של אדם שרוצה בחורה אך סובל מכיוון שאינו משיג אותה. אותו אדם אומר: אני ... חשוב לי הוא לא הדבר עצמו, אלא... חזור על שלבים אלו שוב ושוב עד שתגיע להבנה עמוקה ומדויקת של הרצון הפנימי האמיתי. בדוגמה, כל פעם שהמחשבה אני רוצה את הבחורה עולה, יש לעצור ולהזכיר לעצמך שזה לא נכון במדויק, אלא ... אבל אני עדיין רוצה את הבחורה. פעולה כזו תרחיק אותך מההבנה האמיתית ותגרום לך לחזור למעגל הסבל. מה לעשות כשהרצון הפנימי והחיצוני נראים אותו דבר? אליעד מסביר שלפעמים האדם יכול לחשוב שהרצון החיצוני והרצון הפנימי זהים. לדוגמה, אדם אומר אני רוצה בית כי אני צריך מקום לגור בו. כאן אליעד מסביר כיצד לבדוק אם ... ולא בהכרח הבית עצמו. איך לדעת מתי לעצור את התהליך? המטרה הסופית של התהליך היא להגיע להבנה ברורה של הרצון הפנימי ביותר, עד לנקודה שבה לא ניתן לפרק את הרצון יותר. בנקודה הזו, הרצון החיצוני כבר איבד את כוחו והשפעתו ... אתה שואל את עצמך למה אני רוצה להרגיש טוב? ולא מוצא סיבה עמוקה יותר, זה המקום לעצור ולהבין שהגעת לרצון הפנימי הבסיסי ביותר. אליעד מסביר שאם תישאר נאמן להחלטה הזו, לא תחזור אחורה, ולא תאמר שוב אני רוצה להרגיש טוב, ... ייחלש, ותחווה שחרור מהסבל שהרצון הזה גורם לך. מה לעשות כאשר הרצון הוא להימנע ממשהו שלילי? לעיתים, אליעד מציין, הרצון הפנימי הוא להימנע ממשהו שלילי, כמו לא להרגיש רע. גם כאן התהליך דומה: לבדוק אם הרצון להרגיש טוב והרצון לא ... שאליעד כהן מציע: זיהוי הרצון החיצוני והגדרתו בבירור. חקירת הרצון בשאלה למה אני רוצה את זה? היפוך המשפט להבלטת הרצון הפנימי. חזרה עקבית על השלבים, בלי לחזור אחורה. הגעה לנקודת הרצון הפנימי העמוק ביותר. שחרור מהכוח של הרצון החיצוני עליך. התהליך דורש עקביות, מודעות עצמית גבוהה, והטלת ספק מתמדת ברצונות שלך, עד לחיבור מוחלט למהות הפנימית של הרצון. איך להשתחרר מרצונות חיצוניים? איך להחליש רצון? מהו הרצון הפנימי? איך להטיל ספק ברצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לשחרר את הסבל מהרצון?
להרגיש טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע?
להרגיש טוב או רע - מי מחליט אם תרגיש טוב או רע?
... מסתדרים, ולפעמים לא. במקביל למציאות החיצונית, גם המציאות הפנימית של האדם משתנה באופן תמידי, והיא מתבטאת ברצון של האדם. הרצון הפנימי הוא בעצם זה שמחליט אם יהיה לאדם טוב או רע. ככל שהאדם ירצה את מה שקורה לו, כך הוא ... ירגיש שוב שחסר לו משהו וירצה להרגיש טוב יותר. לכן, במקום להתמקד בשינוי המציאות החיצונית, עדיף שהאדם יתמקד בשינוי הרצון הפנימי שלו. אם האדם ירצה את המציאות כפי שהיא, הוא לא יצטרך לשנות שום דבר חיצוני, ויוכל להרגיש טוב בכל מצב. איך אפשר לשנות את הרצון הפנימי? אליעד כהן טוען שהדרך להרגיש טוב באמת היא ללמוד לשלוט ברצון העצמי. האדם צריך לשאול את עצמו כל הזמן איך אפשר לרצות את המציאות יותר ממה שהוא רוצה כרגע. האדם צריך לחקור את הרצון הפנימי שלו, להבין איך הוא עובד, ולשלוט בו. אם האדם יצליח לשלוט ברצון שלו ולגרום לעצמו לרצות את המציאות בדיוק ... הטוב שלו. האדם יהיה מאושר באמת, ללא תלות בתנאים חיצוניים. למה עדיף להתמקד בשינוי הרצון ולא במציאות החיצונית? שינוי הרצון הפנימי הוא הדבר היחיד שבאמת מבטיח אושר מתמשך. לעומת זאת, שינוי המציאות החיצונית הוא מאמץ בלתי נגמר, שתמיד יגרור אחריו ... לסיכום, מהו הגורם היחיד שקובע אם תרגיש טוב או רע? הגורם היחיד שקובע האם תרגיש טוב או רע הוא הרצון הפנימי שלך. ככל שתלמד לשלוט ברצון הפנימי, ולגרום לעצמך לרצות את המציאות כמו שהיא, כך תרגיש טוב יותר, ללא תלות בשום תנאי חיצוני. זוהי הדרך האמיתית והיחידה להרגיש טוב באמת ובשלמות לאורך זמן. איך לשלוט ברצון הפנימי? מי מחליט אם יהיה לך טוב או רע? איך להרגיש טוב בכל מצב? האם אפשר להיות מאושר ללא תנאים ... חם, לפעמים קר, לפעמים טוב ולפעמים רע. במקביל לשינויים האלה, קיימת מציאות פנימית שמשתנה גם היא כל הזמן, והיא הרצון הפנימי של האדם. ככל שהאדם יותר רוצה את מה שמתרחש במציאות, כך הוא ירגיש יותר טוב. ככל שהוא פחות רוצה ... רוצה להיות שם, הוא יחווה רגשות שליליים. מכאן שהגורם היחיד האחראי על ההרגשה הטובה או הרעה של האדם הוא הרצון הפנימי שלו בלבד. לא רק שהרצון קובע אם האדם ירגיש טוב או רע, אלא הוא גם קובע את רמת ההרגשה - ככל שהרצון חזק יותר, האדם ירגיש טוב יותר, ולהיפך. מדוע אנשים משקיעים מאמצים חיצוניים במקום לשנות את הרצון הפנימי? רוב האנשים מנסים לשפר את תחושתם על ידי שינויים חיצוניים כמו רכישת מוצרים, טיולים, קניית בית חדש, קידום בקריירה ... תמידי: איך אני גורם לעצמי לרצות את המציאות יותר? במקום להשקיע מאמצים בשינוי המציאות החיצונית, על האדם להתמקד בשינוי הרצון הפנימי שלו כך שירצה תמיד את המציאות כפי שהיא, בשלמותה. אם אדם מצליח לפתח יכולת שבה הוא תמיד ירצה את ... חיצוני לא יוכלו לגרום לו להרגיש רע. למעשה, זוהי הדרך היחידה להבטיח אושר מלא ויציב לאורך זמן. למה דווקא הרצון הפנימי הוא המפתח להרגשה טובה? כיוון שהרצון הפנימי הוא היחיד שמחליט האם האדם ירגיש טוב או רע, השליטה בו היא הכלי החשוב ביותר להשגת אושר. כל עוד אדם אינו שולט ברצון הפנימי, הוא יהיה נתון לשינויים תמידיים, וכל מאמץ חיצוני שישקיע לעולם לא יספיק כדי לספק אושר קבוע. תמיד יהיה דבר ... ברצון העצמי. כי האושר לא נמצא בשינויים החיצוניים, אלא אך ורק בשינוי הפנימי שברצון. כיצד ליישם בפועל את שינוי הרצון הפנימי? כדי ליישם את העיקרון בפועל, האדם צריך תמיד לשאול את עצמו: איך אני יכול לרצות את מה שקורה עכשיו? ... המדויקת של האושר שלו, ללא תלות בדבר חיצוני. סיכום קצר של הנקודות המרכזיות: הגורם היחיד לאושר או לסבל הוא הרצון הפנימי. שינוי חיצוני לעולם לא יספק אושר מלא ומתמשך. שליטה ברצון הפנימי היא הדרך היחידה להרגיש טוב באופן קבוע. כל פעולה חיצונית נעשית במטרה לייצר שינוי פנימי ברצון. מי ששולט ברצון העצמי, יכול להחליט תמיד איך להרגיש. איך להרגיש טוב תמיד? מהו רצון פנימי? מי מחליט אם ארגיש טוב או רע? איך לשנות את הרצון שלי? מה גורם לאושר אמיתי? להרגיש טוב או ... למה הם משקיעים מאמצים לעשיית דברים שיגרמו להם להרגיש טוב וזה בכלל לא משנה מה תעשו, רק ההרגשה הפנימית, הרצון הפנימי, הוא זה שיגרום לך להרגיש יותר טוב. ומי שרצה לשדרג את חייו, שירצה את המציאות כפי מה שהיא יותר. ... קונה דברים כדי לשנות את ההרגשה הפנימית ואין לזה סוף!! אז למה לא ללכת על כל הקופה ולשנות את הרצון הפנימי ולרצות את המציאות כפי שהיא? תעודת הביטוח בחיים היא לא אם תצליח לגרום לעצמך לשנות את המציאות בחיצוניות אלא ...
התנגדויות במכירה, התנגדויות לקוח, למכור מוצר עם חסרונות, התאמת המוצר ללקוח, למלא את הרצון של הלקוח, הרצון הפנימי של הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? התנגדויות בתהליך מכירה, למכור בקלות
התנגדויות במכירה, התנגדויות לקוח, למכור מוצר עם חסרונות, התאמת המוצר ללקוח, למלא את הרצון של הלקוח, הרצון הפנימי של הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? התנגדויות בתהליך מכירה, למכור בקלות
התנגדויות במכירה, התנגדויות לקוח, למכור מוצר עם חסרונות, התאמת המוצר ללקוח, למלא את הרצון של הלקוח, הרצון הפנימי של הלקוח, מה הלקוח באמת רוצה? התנגדויות בתהליך מכירה, למכור בקלות איך להתמודד עם התנגדויות של לקוחות במכירה? כאשר ... להשיגה. ככל שהאדם יעמיק יותר בשאלת הלמה של הרצון שלו, כך הוא יוכל למצוא יותר אפשרויות שונות למלא את הרצון הפנימי שלו גם אם הצורה המקורית שחשב עליה אינה אפשרית. מה אפשר ללמוד מכך על השגת מטרות בחיים? השיעור המרכזי ... יהיה לנו יותר קל לשכנע את הלקוח אוקי תקשיב אין את המאפיין הזה והזה אבל המוצר שלנו ממלא את הרצון הפנימי שלך באמצעות 12345... אחרים וכו. אוקי ולכן עוד פעם צריך לשים לב כאשר המציאות לא תואמת לרצון המוגדר של ... מה עומד מאחורי הבקשות שהוא מבקש שאתה לא יכול למלא לו ולראות אולי אתה בעצם יכול למלא לו את הרצון הפנימי שלו בצורה אחרת. אז שיהיה לכולם בהצלחה.
מה אני רוצה באמת? מה אנשים רוצים? מה הרצון הפנימי ביותר? רצון להיות מאושר, רצון להרגיש שלמות, רצון להיות אלוהים, רוצה להיות מרוצה, רוצה להרגיש רק טוב, מודעות עצמית
מה אני רוצה באמת? מה אנשים רוצים? מה הרצון הפנימי ביותר? רצון להיות מאושר, רצון להרגיש שלמות, רצון להיות אלוהים, רוצה להיות מרוצה, רוצה להרגיש רק טוב, מודעות עצמית
מה אני רוצה באמת? מה אנשים רוצים? מה הרצון הפנימי ביותר? רצון להיות מאושר, רצון להרגיש שלמות, רצון להיות אלוהים, רוצה להיות מרוצה, רוצה להרגיש רק טוב, מודעות עצמית מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? כל אדם שואף למשהו, אבל מהו הרצון הפנימי ביותר של כל אחד מאיתנו? אליעד כהן מסביר בהרצאה בצורה מעמיקה ויסודית מה באמת אנשים רוצים, גם אם הם ... שום חוסר. התהליך הוא לנסות להתעמק במהות הרצונות, להבין שכל דבר שהוא רוצה הוא בעצם רק ביטוי חיצוני של הרצון הפנימי האמיתי - הרצון להיות שלם, להיות מאושר במאה אחוז, או בפשטות: הרצון להיות אלוהים. מה הרצון האמיתי של האדם? ...
מה אני רוצה או מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע?
מה אני רוצה או מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע?
... רוצה? השאלה מה אני רוצה, השאלה מה אני באמת רוצה, מה הרצון שלי באמת? מה הרצון האמיתי שלי? מה הרצון הפנימי שלי? לשאול מה אני רוצה באמת, לדעת מה אני רוצה באמת, רצון יחסי, רצון מוחלט, מה אני רוצה כרגע? ... להתקבל מהשימוש בכל שאלה. מה המשמעות של מה אני באמת רוצה? השאלה מה אני באמת באמת רוצה? מחפשת אחר הרצון הפנימי והמוחלט של האדם. זוהי שאלה שלוקחת את האדם לחקירה פנימית עמוקה, בה הוא מנסה להבין את הרצון האמיתי שלו, ... אני באמת רוצה? כאשר אדם מתעורר בבוקר ושואל את עצמו: מה אני באמת באמת רוצה? - הוא מחפש את הרצון הפנימי ביותר שלו. הכוונה כאן היא להבין מהו הדבר העמוק ביותר שהוא שואף אליו, לא מתוך השפעה חיצונית, לא כי אמרו לו לרצות זאת, אלא מתוך חיבור מוחלט לרצון הפנימי שלו. השאלה הזו יכולה להוביל את האדם לתובנות משמעותיות מאוד, אך גם לתחושת ריקנות מסוימת. למה? כי כאשר אדם ...
מה אתה רוצה? למה אתה רוצה? להבין את עצמך, להיות מודע לעצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, קורס מודעות עצמית, חקר הרצון העצמי, מה אתה באמת רוצה? מה הרצון הפנימי?
מה אתה רוצה? למה אתה רוצה? להבין את עצמך, להיות מודע לעצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, קורס מודעות עצמית, חקר הרצון העצמי, מה אתה באמת רוצה? מה הרצון הפנימי?
... מודע לעצמך, לימודי מודעות עצמית, ללמוד מודעות עצמית, קורס מודעות עצמית, חקר הרצון העצמי, מה אתה באמת רוצה? מה הרצון הפנימי? מה גורם לך לשאול שאלות על הרצון שלך? אליעד כהן מסביר ששאלות על הרצון, כמו מה אני רוצה? או ... הופכות לפחות חשובות באופן אוטומטי. מה אתה באמת רוצה? למה אני רוצה את מה שאני רוצה? איך להבין את הרצון הפנימי? מהי מודעות עצמית אמיתית? איך להפסיק להרגיש מבולבל? איך לצאת מאשליה פנימית? מה גורם לחוסר שביעות רצון בחיים?
מה ההבדל שבין לרצות להרגיש טוב לבין לא לרצות להרגיש רע? מה הרצון הראשון להרגיש רק טוב או לא להרגיש שום רע? האם אפשרי להרגיש רק טוב ולא להרגיש שום רע? מה הרצון הפנימי ביותר? להפוך יש לאין, לצאת מהשכל
מה ההבדל שבין לרצות להרגיש טוב לבין לא לרצות להרגיש רע? מה הרצון הראשון להרגיש רק טוב או לא להרגיש שום רע? האם אפשרי להרגיש רק טוב ולא להרגיש שום רע? מה הרצון הפנימי ביותר? להפוך יש לאין, לצאת מהשכל
... הראשון להרגיש רק טוב או לא להרגיש שום רע? האם אפשרי להרגיש רק טוב ולא להרגיש שום רע? מה הרצון הפנימי ביותר? להפוך יש לאין, לצאת מהשכל האם אפשר באמת להרגיש רק טוב בלי שום רע? אליעד כהן מעלה את ... את כל הסיפור. האם אפשר להרגיש רק טוב? מה ההבדל בין טוב לרע? איך לא להרגיש רע בכלל? מהו הרצון הפנימי ביותר? מה ההבדל בין דמיון למציאות? האם אפשר לבחור מה להרגיש? מהו הרצון להרגיש טוב?
רצונות, לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית
רצונות, לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית
רצונות, לדעת מה אתה רוצה מעצמך, מה אני רוצה? מהו רצון? איך נוצר רצון? מה הרצון הפנימי ביותר? מה באמת אתה רוצה? למה יש רצונות? לא יודע מה אני רוצה מעצמי, המרדף אחרי הרצון, מודעות עצמית ... להתלבש יפה. כל הרצונות האלו מסתירים למעשה רצון עמוק יותר ושלם יותר. אליעד מסביר שהדרך להיכנס עמוק יותר ולהגיע לרצון הפנימי ביותר שלך היא דווקא באמצעות הרצון העליון - הרצון לשלמות עצמית. כשאתה מתמקד ברצון הפנימי ביותר הזה, אתה יכול להיכנס לעומק ולהבין את כל הסיפורים הקטנים והגדולים שמסתתרים מאחוריו. מדוע חשוב לזכור תמיד מהו ... המצב שבו האדם שלם לחלוטין עם המציאות כפי שהיא, מבלי לנסות לשנות דבר. איך לדעת מה אני רוצה? מהו רצון פנימי? מה זה אומר להיות שלם? האם אפשר לחיות בלי מטרות? איך לדעת מה אני רוצה באמת? האם יש רצון ...
אין דבר העומד בפני הרצון - מתי זה נכון?
אין דבר העומד בפני הרצון - מתי זה נכון?
... את זה?. על ידי חקירה פנימית זו, האדם יכול להגיע לשורש העמוק ביותר של הרצון שלו. כשאדם מוצא את הרצון הפנימי האמיתי ביותר שלו, כל הרצונות האחרים נושרים מעצמם, וכוח הרצון שלו מתמקד בנקודה אחת בלבד. מדוע רצון אמיתי מוביל ... אפילו להפסיק לאכול, לשתות ולישון. מה התועלת האמיתית בהשגת רצון אמיתי? אליעד כהן מדגיש שהתועלת הגבוהה ביותר היא במילוי הרצון הפנימי העמוק ביותר של האדם. כשהאדם מגיע לאותו רצון פנימי אמיתי, הוא מגלה מצב שבו הוא יכול להכיל דבר והיפוכו - לדוגמה, להיות מאושר לחלוטין ולהמשיך להיות קיים במקביל, ... מושלמת. מדוע אנשים לא יודעים מה באמת הם רוצים? הבעיה המרכזית שאליעד מציין היא שאנשים לא באמת יודעים מהו הרצון הפנימי האמיתי שלהם. הם חיים עם רצונות שטחיים, ולכן לא מגיעים לעומק הרצון האמיתי. רק כאשר האדם עושה עבודה פנימית, ... שהם רוצים? איך לממש את הרצונות שלי? האם יש מחיר לרצון? האם אפשר להשיג הכל בעזרת הרצון? איך להגיע לרצון פנימי אמיתי? אין דבר העומד בפני הרצון - מתי זה נכון? הפעם אני רוצה לדבר על הנושא של, אין דבר ... הוא בכלל רוצה להיות מאושר או כל דבר אחר שהוא רוצה, לבדוק למה? וכשהאדם יבדוק פנימה, הוא יגלה את הרצון הפנימי ביותר שלו ואז כשיגלה את הרצון הפנימי, ימלא את הרצון הפנימי. אך האדם לא יודע מה בכלל הוא רוצה, וזאת הבעיה של בני האדם. אך כשיגלה את שורש הרצון הפנימי, אז אין רצון בכלל ועדיין אם ירצה משהו בשלמות, לא יהיה דבר שיעמוד בפני הרצון.
ייאוש דיכאון מועקה - איך להתמודד?
ייאוש דיכאון מועקה - איך להתמודד?
... הוא מייצר תחושה פנימית של חוסר סיפוק, ריקנות, תסכול וייאוש. המועקה נובעת לא מהכישלון להשיג את המטרות החיצוניות, אלא מהרצון הפנימי הנסתר שטרם זוהה. מדוע אדם חש מועקה גם כשהוא מצליח להשיג מטרות? גם כאשר אדם מצליח בפרויקט, משיג הצלחות ... הבכי הוא ביטוי לתסכול הפנימי של האדם עצמו, לחוסר ההבנה הבסיסי שלו על מהות החיים. כיצד אפשר לגלות את הרצון הפנימי ולצאת ממצב הייאוש? כדי להיחלץ מייאוש ומועקה, האדם צריך לראות בהם הזדמנות לבירור עצמי עמוק. אליעד מציע לשאול באופן ... והייאוש נעלמים מעצמם, והוא מוצא אושר פנימי ואמיתי, שאינו תלוי בשום דבר חיצוני. האם צריך פעולה נוספת לאחר גילוי הרצון הפנימי? אליעד מבהיר נקודה חשובה: כאשר האדם מגלה את הרצון הפנימי ביותר שלו, את הסיבה הראשונה והיסודית ביותר של קיומו ושל רצונותיו, אין לו צורך לעשות פעולה נוספת. עצם הגילוי ... התבוננות פנימית עמוקה וכנה, חקירה עצמית, והבנת הרצון העמוק והנסתר שנמצא בשורש כל הרצונות. ברגע שהאדם יבין באמת את הרצון הפנימי והעמוק ביותר שלו, הוא יחווה אושר אמיתי, ללא תלות בנסיבות חיצוניות, וייפטר מהתחושות השליליות לצמיתות. איך להתמודד עם ייאוש? ... הזה, והמודע אינו מודע לרצון הזה. וזה גורם לדכדוך, לריקנות ודיכאונות, חוסר הבנה ממה הייאוש. ולפני הרצון העצמי, היה רצון פנימי נסתר, שהוא זה שגורם לאדם לחוות תסכול וייאוש וכו כי הוא לא ממומש. ועל האדם להבין שהייאוש והתסכול, זה ... אלא בוכה כיוון שהוא לא מבין את המציאות. ולכל המועקות של בני האדם יש שורש, כי יש בתוך האדם רצון פנימי, והאדם לא זוכר את הרצון הפנימי הזה, והרצון הזה קיים, וזה גורם למועקה פנימית, גם אם האדם עשיר, גם אם איש מצליח, גם אם בזוגיות טובה, עדיין המועקה תהיה קיימת. כי יש רצון פנימי שאינו ממומש. וכדי לגלות מהו הרצון הזה, על האדם לחקור ממש פנימה ואז הוא יבין מה זה הרצון שלו, ... הוא גם רצון, וצריך לבדוק מהו הרצון הזה? ואם אדם ישאל מה הוא באמת מחפש, הוא יגלה את שורש הרצון הפנימי שלו, ואז ייעלמו לו ממילא כל הדיכאונות והייאוש. ומספיק שבאמת תבין את שורש הרצון הפנימי שלך, שהוא אחראי לסיבה של כל הרצונות אז זה עצמו יביא את האדם לאושר אמיתי.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של הרצון - מהו הרצון הפנימי ביותר של האדם? מהו שורש הרצון של האדם?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הרצון הפנימי, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הרצון הפנימי, איך לשפר את הזיכרון? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה יש רע וסבל בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? מה המשמעות של החיים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות מאושר? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לאורח חיים בריא, אימון אישי לחיים, אימון אישי לילדים נוער והורים בתחום הרצון הפנימי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 0.5469 שניות - עכשיו 02_09_2025 השעה 01:01:32 - wesi1