אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הפסקת עישון ✔מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
מהן השיטות להפסיק התמכרות?

כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, יש להבין כי לא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא יש צורך גם להעלים את הרצון עצמו. קיימות שתי שיטות עיקריות להפסיק התמכרות, כל אחת מתמקדת בגישה שונה לטיפול ברצון ובדחפים המובילים להתמכרות.
  • שיטה אקראית

    - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. מדובר על מצב שבו אדם מפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך הדחף עצמו לא נעלם, אלא רק הודחק. במקרה כזה, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך.
  • שיטה סיבתית

    - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. לדוגמה, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה ישירות, כך שהרצון לעשן ייעלם מעצמו.
מהי הבעיה במכוני גמילה?

מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרונות שהם מציעים לא תמיד מטפלים בשורש הבעיה. מכוני גמילה עשויים להפסיק את ההתמכרות באופן חיצוני, אך האדם לא תמיד מבין את הגורם המעמיק לכך. אליעד כהן מציין את הצורך לשאול את עצמך את השאלות הבסיסיות לאחר שיצאת ממכון הגמילה:
  • האם אני מבין למה הייתי מכור?
  • האם אני יודע למה הפסקתי?
  • האם טיפלתי בסיבה המקורית שגרמה לי להתמכרות?
אם לא ניתן תשובה ברורה לשאלות אלה, ייתכן שהבעיה הודחקה ולא נפתרה באופן מוחלט. במקרה כזה, ההתמכרות עלולה לחזור מחדש.

מה קורה כאשר לא מטפלים בשורש ההתמכרות?

אם ההתמכרות נובעת מבעיה פנימית כמו חרדה, דיכאון או תחושת חוסר סיפוק, והאדם רק מפסיק את ההתנהגות הממכרת מבלי להבין את הסיבה שלה, הבעיה תופיע מחדש בדרך אחרת. לדוגמה:
  • אדם שמעשן כדי להירגע, ימצא דרך אחרת להירגע, כמו אכילה רגשית או התמכרות למסכים.
  • אדם שאוכל מתוק כדי להתמודד עם דיכאון, אם יפסיק לצרוך סוכר מבלי לטפל בדיכאון עצמו, עלול לפתח התמכרות אחרת.
  • מי שמהמר כדי לחוות ריגוש בחיים, אם לא ימצא אלטרנטיבה מספקת לריגוש הזה, עשוי לחזור להמר.
מהי הדרך הנכונה להיגמל מהתמכרות?

על מנת להיגמל באמת מהתמכרות, יש לעבור תהליך יסודי הכולל את השלבים הבאים:
  • הבנת הסיבה להתמכרות

    - זיהוי הגורם הרגשי, הפסיכולוגי או ההתנהגותי שמוביל להתמכרות.
  • מציאת פתרון לסיבה עצמה

    - חיפוש דרכים חלופיות ומועילות יותר להתמודדות עם הקושי שמוביל להתמכרות.
  • שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות

    - בניית הרגלים חדשים שיחליפו את ההתנהגות הממכרת.
  • בדיקה מתמדת של תהליך הגמילה

    - מעקב אחר ההתקדמות ופתרון בעיות שעשויות לצוץ במהלך הדרך.
כיצד לבחור מכון גמילה מתאים?

אם שוקלים ללכת למכון גמילה, חשוב לבדוק האם המקום באמת מסייע בהבנת הסיבה להתמכרות. יש לשאול:
  • האם מסבירים לך מדוע אתה מכור?
  • האם מציעים לך פתרונות מעבר להפסקת ההתנהגות הממכרת?
  • האם עובדים איתך על שינוי מחשבתי והתנהגותי עמוק?
אם המכון מציע פתרון מהיר שבו ההתמכרות פשוט נעלמת, יש להיזהר. פתרונות מהירים עלולים להסתיים בחזרה להתמכרות או בפיתוח התמכרות אחרת.

לסיכום

מכוני גמילה יכולים להיות כלי עזר, אך אין תחליף להבנת הסיבה להתמכרות וטיפול בשורש הבעיה. גמילה אמיתית דורשת תהליך של חקר עצמי, שינוי תפיסתי ועבודה על פתרונות אמיתיים במקום רק הדחקה של הרצון. אם לא מטפלים בשורש ההתמכרות, היא תחזור בדרך אחרת בעתיד.
מהן השיטות להפסיק התמכרות?

כאשר מנסים להיגמל מהתמכרות, חשוב להבין שלא מספיק להפסיק את הפעולה הממכרת, אלא יש צורך להעלים את הרצון עצמו. ישנן שתי שיטות עיקריות להפסיק התמכרות:

1. שיטה אקראית - הפסקת ההתמכרות ללא הבנה של הסיבה שגרמה לה. במקרים כאלה, ניתן להפסיק לעשן, להמר או לצרוך סוכר, אך מאחר והדחף עצמו לא נעלם אלא רק הודחק, ההתמכרות עלולה לחזור בהמשך.

2. שיטה סיבתית - חקר הגורם האמיתי להתמכרות ומתן פתרון ישיר לבעיה. למשל, אם אדם מעשן כי הוא מרגיש בודד, עליו להבין את מקור הבדידות ולטפל בה באופן ישיר כדי שהרצון לעשן ייעלם מעצמו.

מהי הבעיה במכוני גמילה?

מכוני גמילה רבים מבטיחים להעלים את הדחף להתמכרות, אך הבעיה היא שהפתרון שהם מציעים לא תמיד מטפל בשורש הבעיה. כאשר אדם יוצא ממכון גמילה, עליו לשאול את עצמו מספר שאלות:

- האם אני מבין למה הייתי מכור?

- האם אני יודע למה הפסקתי?

- האם טיפלתי בסיבה המקורית שגרמה לי להתמכרות?

אם אין תשובה ברורה לשאלות האלו, ייתכן שהבעיה רק הודחקה ולא באמת נפתרה.

מה קורה כאשר לא מטפלים בשורש ההתמכרות?

אם ההתמכרות נובעת מבעיה פנימית כמו חרדה, דיכאון או תחושת חוסר סיפוק, והאדם רק מפסיק את ההתנהגות הממכרת מבלי להבין את הסיבה שלה, הבעיה תופיע מחדש בדרך אחרת. לדוגמה:

- אדם שמעשן כדי להירגע ימצא דרך אחרת להירגע, כמו אכילה רגשית או התמכרות למסכים.

- אדם שאוכל מתוק כדי להתמודד עם דיכאון, אם יפסיק לצרוך סוכר מבלי לטפל בדיכאון עצמו, עלול לפתח התמכרות אחרת.

- מי שמהמר כדי לחוות ריגוש בחיים, אם לא ימצא אלטרנטיבה מספקת לריגוש הזה, עשוי לחזור להמר.

מהי הדרך הנכונה להיגמל מהתמכרות?

על מנת להיגמל באמת מהתמכרות, יש לעבור תהליך יסודי הכולל את השלבים הבאים:

1. הבנת הסיבה להתמכרות - זיהוי הגורם הרגשי, הפסיכולוגי או ההתנהגותי שמוביל להתמכרות.

2. מציאת פתרון לסיבה עצמה - חיפוש דרכים חלופיות ומועילות יותר להתמודדות עם הקושי שמוביל להתמכרות.

3. שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות - בניית הרגלים חדשים שיחליפו את ההתנהגות הממכרת.

4. בדיקה מתמדת של תהליך הגמילה - מעקב אחר ההתקדמות ופתרון בעיות שעשויות לצוץ במהלך הדרך.

כיצד לבחור מכון גמילה מתאים?

אם שוקלים ללכת למכון גמילה, חשוב לבדוק האם המקום באמת מסייע בהבנת הסיבה להתמכרות. יש לשאול:

- האם מסבירים לך מדוע אתה מכור?

- האם מציעים לך פתרונות מעבר להפסקת ההתנהגות הממכרת?

- האם עובדים איתך על שינוי מחשבתי והתנהגותי עמוק?

אם המכון מציע "פתרון קסם" שבו ההתמכרות פשוט נעלמת, יש להיזהר. פתרונות מהירים עלולים להסתיים בחזרה להתמכרות או בפיתוח התמכרות אחרת.

לסיכום

מכוני גמילה יכולים להיות כלי עזר, אך אין תחליף להבנת הסיבה להתמכרות וטיפול בשורש הבעיה. גמילה אמיתית דורשת תהליך של חקר עצמי, שינוי תפיסתי ועבודה על פתרונות אמיתיים במקום רק הדחקה של הרצון. אם לא מטפלים בשורש ההתמכרות, היא תחזור בדרך אחרת בעתיד.
טיפול בשורש ולא טיפול בסימפטום, להעלים את הרצון, להפסיק את הרצון, למה אני מעשן? איך להפסיק לעשן? למה אני מכור? איך להפסיק התמכרות? הפסקת התמכרות, איך עובד תהליך גמילה? איך להיגמל מהתמכרות? טעויות בתהליכי גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, מרכז גמילה מהתמכרות, מרכז גמילה מסוכרים, מרכז גמילה מסמים, מרכז גמילה מהימורים, מרכז גמילה מעישון, מרכז גמילה מאלכוהול, מרכז גמילה מסיגריות, מרכז גמילה ממסכים, מרכז גמילה מגראס, מרכז גמילה מקנאביס, מרכז גמילה מתרופות, להעלים את הדחף, להעלים את החשק, להפסיק את החשק, להפסיק את הדחף, מכון גמילה מאלכוהול, מכון גמילה מסיגריות, מכון גמילה ממסכים, מכון גמילה מגראס, מכון גמילה מקנאביס, מכון גמילה מתרופות, ביקורת על מרכזי גמילה מהתמכרויות
דיכאונות מהי הדרך הנכונה השמנת יתר חשיבה והתנהגות אקראיות להבין את להמר איך להיגמל מהתמכרות סיבה תחושת חוסר מרכז גמילה מהתמכרויות 2 סוגים של 2 סוגים של מכוני גמילה 2 שיטות 2 שיטות ל 2 שיטות להפסיק התמכרות בעד ונגד בעד ונגד מכוני גמילה גמילה גמילה מהימורים גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות גמילה מסוכר גמילה מסוכרים גמילה מסמים גמילה מעישון הימורים הפסקת עישון התמכרויות התמכרות התמכרות לסיגריות התמכרות לעישון טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להפסיק להפסיק התמכרות להפסיק לעשן לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות מכון גמילה מכון גמילה מהימורים מכון גמילה מהתמכרויות מכון גמילה מסוכר מכון גמילה מסוכרים מכון גמילה מסמים מכון גמילה מעישון מכוני גמילה מכוני גמילה מהתמכרות מכור מכור לסיגריות מכור לעישון מניעת עישון מרכז גמילה מרכז גמילה מהתמכרויות מרכז גמילה מהתמכרות מרכזי גמילה סוגים סוכר סיגריה סיגריות סמים עישון עישון סיגריות שיטות שיטות ל
התמודדות עם חרדת נטישה, איך מפסיקים לעשן? איך לעשות דיאטה? איך להפסיק לעשן? התמודדות עם תלות רגשית, הפסקת עישון, איך לשמור על המשקל? איך אפשר לא לאכול? איך לרדת במשקל?
התמודדות עם חרדת נטישה, איך מפסיקים לעשן? איך לעשות דיאטה? איך להפסיק לעשן? התמודדות עם תלות רגשית, הפסקת עישון, איך לשמור על המשקל? איך אפשר לא לאכול? איך לרדת במשקל?
... עם חרדת נטישה, איך מפסיקים לעשן? איך לעשות דיאטה? איך להפסיק לעשן? התמודדות עם תלות רגשית, הפסקת עישון, איך לשמור על המשקל? איך אפשר לא לאכול? איך לרדת במשקל? איך להתמודד עם חרדת נטישה ולהפסיק לעשן? ההקשיים שבהתמודדות עם חרדת נטישה, הפסקת עישון, דיאטות ושמירה על משקל, הם אתגרים נפשיים ורגשיים שמעסיקים רבים. הדרך להתמודד עם תלות רגשית או פיזית דורשת שינוי תפיסתי ולעיתים שינוי בהרגלים ובגישה לחיים. מהו המנגנון הרגשי שמוביל לתלות רגשית? השלב הראשון בהתמודדות עם תלות רגשית או פיזית הוא זיהוי התלות. זהו שלב קריטי שבו אדם מבין שהוא תלוי במשהו או במישהו (כמו סיגריות או מערכת יחסים) כדי להרגיש טוב או כדי להימנע מתחושות שליליות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא לא יכול להפסיק לעשן כי זה מספק לו תחושת רוגע, הוא למעשה מזהה את התלות בסיגריה על מנת למלא צורך רגשי מסוים. בהרצאה, אליעד מציע לשאול את עצמך: מה אני מרגיש לפני שאני מעשן? מה אני מרגיש אחרי? השאילת השאלות הללו יכולה לחשוף את התחושות שמאחורי ההתנהגויות ... - רוגע, שחרור או בריחה מרגש שלילי. מה עושים כאשר התלות הפיזית או הרגשית כבר קיימת? כשהתלות כבר קיימת, יש להילחם בה ולהבין את מנגנוני הסבל שהיא גורמת. בשיחה על הפסקת עישון, אליעד הסביר כיצד התחושות שנלוות לסיגריה - כמו הרוגע לפני ואחריה - הופכות להיות מעגל קסמים. הסיגריה מספקת תחושת רוגע מיידית, אך בתמורה היא גם מחזקת את התלות. ההמלצה שלו היא ללמוד לזהות את התחושות הללו ולהתמודד איתן בצורה מודעת. לדוגמה, כאשר עולה הרצון לעשן, במקום פשוט להיכנע לו, אפשר לעצור ולשאול את עצמך: מה אני מרגיש עכשיו? מה יקרה אם אני לא אעשן? זהו תהליך של בחינה ומודעות שמסייע לשבור את המעגל של התלות. איך להתמודד עם דחפים ... רעב או חרדה? במקרים של דחפים כמו רעב או חרדה, אליעד מדגיש את הצורך ללמוד להתמודד עם תחושות אלו מבלי לברוח מהן. הוא מציע להפסיק לחפש פתרונות מיידיים כמו אוכל או עישון, ולהתמודד עם תחושת הסבל באופן ישיר. לדוגמה, אם אדם רעב, הוא לא חייב לאכול מייד. אפשר ללמוד להרגיש רעב ולהתמודד איתו, להבין שהוא לא דבר מסוכן או קריטי. התמודדות כזו עם תחושות שליליות יכולה לסייע להפסיק את ההתמכרויות השונות ולהפחית את הסבל הנפשי. מהו המפתח לשמירה על משקל או הפסקת עישון? כאשר מדובר בשמירה על משקל או הפסקת עישון, יש לשנות את הגישה. אליעד מציע לבחון את הצורך העמוק ביותר מאחורי ההתנהגויות האלה - האם האדם באמת זקוק לעשן או לאוכל כדי להרגיש טוב? או שמא הוא פשוט נמנע מהרגשות הקשים שנלווים להימנעות מהם? ככל שנלמד לזהות את הצרכים האמיתיים שלנו, כך נוכל למצוא אלטרנטיבות בריאות ומספקות יותר במקום התמכרויות מזיקות. האם אפשר להפסיק לעשן או לאכול ללא תלות? התשובה היא כן, אך זה דורש שינוי עמוק בגישה ובתפיסת העולם. אליעד מדגיש שהמפתח הוא להבין שאנחנו לא באמת תלויים במצבים, ולא חייבים לפעול על פי רגשותינו המיידיים. השינוי בתפיסה מאפשר לאדם לבחור לא לפעול מתוך דחפים מיידיים, אלא מתוך שיקול דעת והבנה. ככל שהאדם מבין את האמת המוחלטת לגבי הצורך בדבר מסוים, כמו עישון או אוכל, הוא יכול להשתחרר מהתלות בו. לדוגמה, אם אדם מבין שהוא לא חייב להרגיש שמח כל הזמן, או שהוא לא חייב להיות בסדר תמיד, הוא יכול להתמקד בלחיות בצורה יותר מודעת ושלמה. איך ... רוצה לחוות את הסבל או הרגשות הקשים. ההתמודדות עם קשיים פנימיים, תלות רגשית, או פחדים היא חלק מהתהליך של צמיחה אישית, והוא דורש עבודה על תפיסות פנימיות ואמונות. הפסקת עישון תלות רגשית שליטה על תחושות איך לשמור על משקל? איך להתמודד עם חרדה? ...
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות, גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות, להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון
עישון, להפסיק לעשן בקלות, גמילה מעישון, הפסקת עישון סיגריות , גמילה מסיגריות, גמילה עצמית מעישון, התמכרות לסיגריות , להיגמל מעישון, טיפול בהתמכרויות, מכור לסיגריות, התמכרות לעישון למה קשה להפסיק לעשן ואיך בכל זאת אפשר לעשות זאת? עישון סיגריות הוא הרגל נפוץ שהרבה אנשים רוצים להפסיק, אבל מרגישים שקשה להם לעשות זאת. אליעד מסביר את המנגנון הפסיכולוגי והרגשי שמונע מאנשים להפסיק לעשן, ומציע גישה מעשית ופשוטה להתגברות על ההתמכרות לסיגריות. הוא מדגיש שאחת הבעיות המרכזיות היא חוסר בהירות במה שהמעשן באמת רוצה, ולכן הצעד הראשון הוא הגדרה ברורה של המטרה: מה אתה באמת רוצה? לדבריו, מי שלא מצליח להפסיק לעשן, בדרך כלל לא הגדיר בצורה ברורה את הרצון שלו או לא בחן בכנות את היתרונות והחסרונות של הפסקת העישון. הוא מסביר שעל מנת להפסיק לעשן צריך קודם כל להבין את המצב הנוכחי (אני מעשן קופסה וחצי ביום), לאחר מכן להבין את המצב הרצוי (אני רוצה להפסיק לעשן), ואז לשאול למה יש פער בין המצוי לרצוי. מהו הקושי האמיתי בגמילה מסיגריות? אליעד מדגיש כי הקושי העיקרי בגמילה מעישון נובע מכך שהאדם אינו מוכן לסבול את החסרונות של הפסקת העישון. למשל, מעשנת אמרה שהיא מרגישה חרדה רק מהמחשבה שלא יהיו לה סיגריות זמינות. אליעד מסביר לה שהקושי נובע מכך שהיא לא מקבלת את העובדה שהפסקת עישון כוללת סבל מסוים. האדם שמנסה להפסיק לעשן חושב בטעות שזה צריך להיות תהליך קל, ולכן כשהוא נתקל בקושי, הוא חוזר לעשן. הוא מביא דוגמה שאותה אישה הפסיקה לעשן שלושה שבועות, היה לה נהדר, אך בכל זאת חזרה לעשן. הסיבה לכך היא שאחרי שלושה שבועות הגיעה תחושה של ריקנות והחיסרון של חוסר העישון הפך להיות גדול מדי, ולכן חזרה לעשן. אליעד מדגיש שהטעות שלה הייתה הציפייה לאושר מושלם מהפסקת העישון, ואי קבלת העובדה שגם להפסקה יש חסרונות. איך להתייחס למחשבה אני רוצה סיגריה בזמן הגמילה? לדעת אליעד, בכל פעם שמגיעה מחשבה כמו אני חייב
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל?
עישון סיגריות, הפסקת עישון, תסמיני גמילה, התמכרויות, לא רוצה לעשן, איך להפסיק לעשן? איך לא לעשן? גמילה מעישון, עישון רגשי, גמילה מסיגריות, להיגמל מעישון, גמילה עצמית מעישון, איך להצליח להיגמל? מהם המפתחות להצלחה בהפסקת עישון? ההרצאה עוסקת בתהליך הפסקת עישון, כולל גמילה מעישון והתמודדות עם תסמיני גמילה. נושא זה נוגע לא רק להיבטים ... אליעד כהן מציע שלב אחרי שלב את הדרך לגמילה מעישון, כולל איך לזהות את הרגשות שמובילים להתמכרות לעישון ואיך להחליף את הסיגריות בהרגלים בריאים יותר. מהם האתגרים המרכזיים במאבק להפסיק לעשן? האתגר הראשון במאבק להפסיק לעשן הוא ההבנה שהעישון הוא לא רק פעולה פיזית אלא גם התמודדות עם רגשות. רבים ... שמקשה עליהם להפסיק. אליעד מציין כי לעיתים התמכרות לעישון היא לא רק לגוף, אלא לרגש, ושהגמילה מעישון היא יותר מאשר הפסקת עישון - מדובר בשינוי פנימי עמוק. איך להתמודד עם תסמיני הגמילה מעישון? תסמיני הגמילה יכולים לכלול כאבי ראש, עצבנות, חוסר ... להבין מה המניע הרגשי שמסתתר מאחורי הרצון לעשן, ומתי נוצר הצורך הזה. לפי אליעד, הדרך להתמודד עם ... הוא ממליץ לתעד את התחושות ואת הסיבות לעישון, כדי להיתקל בהם מחדש ולהתמודד עימם בצורה בונה. מהו הפתרון הרגשי להפסיק לעשן? לפי אליעד כהן, הפתרון האמיתי להפסיק לעשן הוא למצוא דרך אחרת להתמודד עם רגשות מבלי להסתמך על סיגריה. הצעד הראשון הוא להכיר בכך שלעישון יש תפקיד רגשי מסוים בחיים, כגון הקלה על תחושת מתח או ... טוב, תחושות דומות לאלה שהיו מקבלים מהסיגריה, אך מבלי לחזור לעישון. האם תחליפים ל
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
סוגים של שכנוע, סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון, לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול
... סוגים של טיפול, שיטות שכנוע, אסטרטגיות שכנוע, לגרום למישהו לא לעשן, טיפול בהפרעת אכילה, הפסקת עישון , לגרום למישהו לרצות משהו, לשנות למישהו את הרצון, שיטות טיפול האם יש הבדל בין שכנוע אדם שרוצה עזרה ... לעזרה? כאשר רוצים לעזור לאדם להתמודד עם בעיה כלשהי, בין אם מדובר בהפסקת עישון או טיפול בהפרעות אכילה, השאלה שעולה היא האם יש הבדל בשיטות השכנוע ובאסטרטגיות הטיפוליות בין מצב שבו ... אדם שמגיע ומביע רצון ברור בשינוי, למשל, מישהו שאומר אני רוצה להפסיק לעשן, כבר מכיל בתוכו רכיב מסוים של רצון לשינוי. כלומר, כבר קיימת בתוכו ההכרה כי עישון הוא פעולה שלילית עבורו. למרות הרצון שלו, הוא עדיין ממשיך לעשן בפועל, כנראה משום שהרצון לעשן חזק יותר מהרצון להפסיק לעשן . למשל, ייתכן שיש לו 80% רצון להמשיך לעשן ורק 20% רצון להפסיק. כדי לעזור לאדם כזה, השיטה של אליעד היא להחליש את הרצון הדומיננטי, במקרה הזה את ה - 80% שרוצים להמשיך לעשן. עושים זאת באמצעות הטלת ספק ברצון לעשן עצמו - שואלים את האדם שאלות כמו: למה אתה באמת רוצה לעשן? האם זה באמת משנה לך? האם אתה בטוח שזה חשוב לך? כשהאדם מתחיל לפקפק בסיבות שלו להמשיך לעשן, הרצון לעשן נחלש. מכיוון שהרצון להפסיק לעשן כבר קיים אצלו, ברגע שמחלישים את הרצון הנגדי, הוא באופן טבעי נוטה להפסיק. איך משכנעים אדם שלא רוצה ... ואינו רואה בעיה בהתנהגות שלו - למשל, הוא מעשן ואין לו רצון כלל להפסיק לעשן - האסטרטגיה של אליעד היא שונה ומורכבת יותר. במקרה כזה, לא מספיק רק להחליש את הסיבות שמניעות אותו לעשן, משום שגם אם הוא יפסיק להאמין בסיבות האלה, עדיין אין לו סיבה אמיתית להפסיק לעשן, מכיוון שלא היה לו מלכתחילה רצון כזה. במקרה כזה, אליעד מסביר שצריך לבצע שני תהליכים במקביל: ראשית, להטיל ספק בסיבות של האדם להמשיך בהתנהגות הנוכחית שלו (למשל, לעשן). שנית, לייצר ולהעצים אצלו את הרצון האלטרנטיבי - למשל, לרצות להפסיק לעשן - ולגרום לו להרגיש שזה רצון מחויב ואמיתי. לדוגמה, אדם שמרעיב את עצמו מרצונו, אם הוא אומר שאין לו שום ... את עצמו, אליעד מציע להטיל ספק, אבל על הסיבות שיגרמו לו לרצות להפסיק לעשן או לאכול - חייבים לחזק ולבנות לו אמונה מלאה, אפילו אם היא מלאכותית בהתחלה. לפי אליעד, כאשר האדם מגיע ... גם מאתגרת ומורכבת הרבה יותר. מדוע הפרעת אכילה מורכבת יותר מדוגמת העישון? אליעד מדגיש שהדוגמה של עישון היא יחסית פשוטה, משום שאם האדם מגיע למסקנה שעישון מיותר, הוא פשוט יפסיק. לעומת זאת, בהפרעת אכילה, המצב מורכב יותר. אדם יכול להבין שאין לו צורך אמיתי להרעיב ... או שיש צורך לבנות אצלו את הרצון הזה מהיסוד. איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? שכנוע אדם שמסרב לקבל עזרה איך לטפל בהפרעת אכילה? מהי אסטרטגיית שכנוע נכונה? איך לשכנע מישהו לשנות ... אחד רוצה יותר שם הוא פחות רוצה. אליעד: בוא ניתן דוגמה נגיד הפסקת עישון, אחד אומר שלום תעזור לי להפסיק לעשן והשני אתה צריך לגרום לו לרצות להפסיק לעשן למרות שהוא לא רוצה להפסיק לעשן, האם זה יהיה אותו תהליך? ש: כן אני אומר שכן. אליעד: אותו דבר אין הבדל? ש: רק בעוצמה רק במינונים ... אליעד: מה זאת אומרת שיש לו חיסרון? ש: שהוא מעשן והוא רוצה להפסיק לעשן. אליעד: לא חיסרון הוא רוצה לה
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
לעשות שינוי בחיים, לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון לזוגיות, מודעות עצמית, איך להיות מאושר? איך להבין את עצמך?
... לשנות הרגלים, מוטיבציה לשינוי, מוטיבציה לעבודה, להפסיק לעשן, גמילה מעישון, הפסקת עישון, להתחיל עם בחורה, אימון ... יוכל להפחית את ההשפעה הרגשית של האירוע. מה הקשר בין הפסקת עישון לבין הבנת הרצונות שלך? אליעד משתמש בדוגמה של הפסקת עישון כדי להסביר שהבעיה אינה בסיגריה עצמה, אלא ברצונות העמוקים יותר ... אדם מעשן כדי להרגיש תחושות של כיף, רוגע וחופש. הסיגריה עצמה אינה מייצרת את התחושות ... מחבר אליהן. על האדם לשאול את עצמו למה הוא באמת רוצה לעשן. כשהוא מזהה את הרצון האמיתי ... למצוא דרכים חלופיות להשגת אותן התחושות בלי התלות בסיגריה. מדוע חשוב להבין מה מחויב ומה ... הוא יכול להחזיר לעצמו את הביטחון והשליטה. איך להפסיק לעשן? איך להעלות דימוי עצמי? ...
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
טיפול להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון, החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב
... להפסקת עישון, איך להפסיק לעשן? למה אני מעשן? מחליט להפסיק לעשן, לא רוצה לעשן, הפסקת עישון , החלטה להפסיק לעשן, גמילה מעישון, עישון מרגיע, עישון מתוך לחץ, עישון עושה לי טוב איך להפסיק לעשן בלי להרגיש קונפליקט פנימי? אליעד כהן מסביר שהבעיה המרכזית אצל אנשים שמנסים להפסיק לעשן היא התחושה של קונפליקט פנימי, שנובעת מכך שהאדם אינו באמת בטוח שהוא רוצה להפסיק לעשן. לדבריו, ברגע שאדם אומר לעצמו אני מחליט להפסיק לעשן, זהו משפט חסר משמעות, כי ההחלטה עצמה לא משנה את הרצון הפנימי שלו לעשן. לכן, המפתח לגמילה מעישון הוא להגיע להבנה אמיתית ועמוקה של הסיבות שמובילות לרצון לעשן. אליעד נותן דוגמה למצב שבו האדם אומר לעצמו שהוא רוצה להפסיק לעשן, ואז דווקא באותו רגע מופיע הרצון לעשן, משום שעצם ההחלטה יוצרת לחץ ומתח פנימי, אותו האדם רגיל לפתור בעזרת עישון. הוא מסביר שעישון נתפס כמשהו שמרגיע, ולכן כשיש מתח, התגובה הטבעית והאוטומטית של האדם היא לעשן סיגריה. מה גורם לאנשים לעשן סיגריות למרות שהם רוצים להפסיק? אליעד כהן טוען שהסיבה שאדם מעשן, למרות שהוא מצהיר שהוא רוצה להפסיק, היא משום שהעישון נותן לו משהו טוב, כמו תחושת רוגע או הפגת לחץ. הוא מציע לבדוק באופן יסודי מהו הדבר הטוב שהעישון מעניק לאדם. אליעד מסביר שברגע שאדם מודה לעצמו שיש משהו טוב בעישון, הוא יכול להתחיל להתמודד עם השאלה האמיתית: האם הדבר הטוב שהעישון מעניק לי אכן חיוני לי, או שאולי אפשר להשיג אותו בדרכים אחרות או לוותר עליו לגמרי? כדי להמחיש זאת, אליעד משתמש בדוגמה של אדם שרוצה סיגריה באופן דחוף. אם אותו אדם היה מבחין בסכנה ברורה ומיידית ליד הסיגריות, כמו נמר שעומד ליד קופסת הסיגריות, הוא לא היה לוקח סיכון רק כדי
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן
הפסקת עישון, לגרום למישהו לא לעשן, לגרום למישהו להפסיק לעשן, לשכנע מישהו לא לעשן, לשכנע את עצמך לא לעשן, איך להפסיק לעשן? שיטות להפסקת עישון, דרכים לא לעשן למה אנשים לא מצליחים להפסיק לעשן למרות שהם רוצים? הסיבה המרכזית שאנשים לא מצליחים להפסיק לעשן, למרות שהם מצהירים שהם רוצים בכך, היא בגלל שהם לא מוכנים להתמודד עם המחירים או החסרונות הכרוכים בהפסקת העישון. אליעד כהן מסביר זאת באמצעות דוגמאות פשוטות מחיי היומיום, כמו למשל אדם שרוצה לעבוד אבל לא מוכן להתמודד עם העייפות או הקושי שבעבודה עצמה, או אדם שרוצה לרדת במשקל אך לא מוכן להתמודד עם הרעב או ההגבלה באכילה. האם אנשים באמת רוצים לעשן או שהם רק מפחדים מהמחיר של הפסקה? לדעתו של אליעד כהן, אנשים לא תמיד מבינים שהסיבה לכך שהם ממשיכים לעשן היא שהם מעוניינים להימנע מתחושות שליליות מסוימות. לדוגמה, אם אדם מעשן כדי להימנע מתחושת בדידות או שיעמום, זה אומר שבפועל הוא כן רוצה לעשן כי העישון עוזר לו לא להרגיש בודד או משועמם. הוא מדגים זאת בעזרת דוגמה נוספת: אדם שמכריחים אותו לעמוד על הראש אחרת יהרגו אותו. האדם לא נהנה מעצם העמידה על הראש, אבל הוא רוצה בכך כדי להימנע ממוות. באותו אופן, המעשן אמנם לא בהכרח נהנה מהעישון, אך הוא רוצה לעשן כדי להימנע מחוויות שליליות כמו בדידות, שיעמום או תסכול. איך לשכנע אדם להבין למה הוא באמת ממשיך לעשן? אליעד מציע שלוש דרכים עיקריות לשכנע אדם לראות את האמת לגבי המוטיבציה שלו לעישון, וכך לסייע לו להפסיק לעשן בפועל: להראות לו שהמחירים (העלויות) של העישון גדולים יותר מהמחירים של ההפסקה. להוכיח לו שהעישון לא באמת פותר את הבעיות שהוא חושב שהוא פותר. להציע לו דרכים חלופיות להתמודד עם הבעיות הללו, כך שלא יזדקק לעישון כפתרון. לדוגמה, אם מישהי מעשנת כי היא מרגישה בודדה, אליעד כהן מציע לפנות אליה בשלוש גישות: להסביר לה שהיא יכולה להפסיק להרגיש בודדה בדרכים אחרות, לאו דווקא באמצעות עישון. להסביר לה שהעישון לא באמת פותר את תחושת הבדידות. להראות לה שאמנם העישון מפחית זמנית את הבדידות, אך בפועל הוא יוצר בעיות גדולות יותר, כמו פגיעה בבריאות שלה. מה הבעיה כאשר הרצון להפסקת עישון הוא מותנה? הרבה אנשים אומרים שהם רוצים להפסיק לעשן רק אם ההפסקה לא תהיה קשה או שלא יהיו בה חסרונות. אליעד כהן מבהיר שהגישה הזו דומה מאוד לאדם שאומר שהוא רוצה משהו, ... בתנאי שלא יהיו בו חסרונות כלל. למשל, אדם רוצה לעבוד 16 שעות ביום רק אם הוא יכול גם לישון 8 שעות ביום - זהו תנאי לא מציאותי. איך מתמודדים עם אדם שהרצון שלו להפסקת עישון מותנה בכך שלא יהיה קשה? כאשר מישהי אומרת אני רוצה להפסיק לעשן בתנאי שזה לא יהיה קשה, אליעד מציע שלוש דרכים להתמודדות עם טענה כזו: לשאול: האם את בטוחה שיהיה לך קשה? אולי בכלל ...
צריכת סמים, יתרונות בלקחת סמים, חסרונות בשימוש בסמים, לעשות סמים, פתרון זמני, הפסקת עישון סיגריות, להפסיק לעשן, מריחואנה, הרואין, סמים קלים, סמים קשים, סמי הזיה, התמכרות לסמים
צריכת סמים, יתרונות בלקחת סמים, חסרונות בשימוש בסמים, לעשות סמים, פתרון זמני, הפסקת עישון סיגריות, להפסיק לעשן, מריחואנה, הרואין, סמים קלים, סמים קשים, סמי הזיה, התמכרות לסמים
... בשימוש בסמים, לעשות סמים, פתרון זמני, הפסקת עישון סיגריות, להפסיק לעשן, מריחואנה, הרואין, סמים קלים, סמים קשים, סמי הזיה, התמכרות לסמים מה היתרונות של שימוש בסמים? אליעד כהן מסביר שישנם מצבים בהם שימוש בסמים יכול ... בכל אמצעי אחר שמשכיח את הכאב לזמן קצר, כמו סיגריות, אוכל או חברים. פתרון מוחלט הוא למצוא את מקור הבעיה ולהתמודד איתה לעומק. למשל, אם אדם פוטר מהעבודה ומרגיש רע, הוא יכול לבחור להשתמש בסמים כדי ... לפתור את הבעיה באמת במקום לברוח ממנה. האם הפסקת עישון יכולה לעזור לפתור את הבעיה האמיתית? אליעד מתייחס ספציפית להפסקת עישון סיגריות כדוגמה לפתרון מעמיק יותר. הוא מסביר שאם אדם רגיל לעשן בכל פעם שהוא מרגיש רע, הוא לא יודע מה בעצם הבעיה האמיתית שמפריעה לו, כי הוא מיד בורח לעישון. אך אם האדם יבחר שלא לעשן ברגע שבו הוא מרגיש רע, הוא יהיה מסוגל להכיר טוב יותר את הבעיה האמיתית שגורמת לו להרגיש כך. רק לאחר שיזהה את הבעיה האמיתית, הוא יוכל לבחור באמת האם להשתמש בעישון או להתמודד איתה בדרך אחרת, עמוקה יותר. אליעד ממליץ לאנשים שלא להשתמש בפתרונות זמניים באופן אוטומטי, אלא קודם להבין לעומק מה הבעיה האמיתית שלהם. רק ... התמכרות? האם מריחואנה טובה לדיכאון? איך להפסיק לעשן סיגריות? מה היתרונות והחסרונות של סמים? האם אוכל הוא סוג של סם? ...
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
NLP, איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע?
... איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו לעשות משהו? הפסקת עישון, איך שותלים מחשבה? לתכנת את התת מודע, לשתול מסרים, איך לשכנע את התת מודע? איך לשתול מחשבות ולגרום למישהו להפסיק לעשן? אליעד מסביר כיצד ניתן להשתמש בטכניקות NLP (תכנות נוירו - לשוני) כדי לשתול מחשבות במוחו של אדם כך שיבצע שינוי התנהגותי, לדוגמה להפסיק לעשן, מבלי שהוא יהיה מודע לכך. המטרה היא לגרום לו להבין, בדרך עקיפה, שמשהו שלדבריו הוא נורמלי (כמו עישון) הוא למעשה מזיק, אך בלי לומר לו זאת במילים ישירות. כדי להפסיק למישהו לעשן, אליעד ממליץ לא לחשוף את הכוונה מראש. במקום לומר לו עישון זה רע, יש לפעול בצורה עקיפה, כך שהאדם יבין בעצמו את נזקי העישון. אליעד מסביר שמדובר במניפולציה שיכולה לכלול את הכניסת המחשבה למוחו של האדם על ידי תכנים שמתווספים אליו באופן עקיף. למשל, לגרום לו להבין שבריאות היא הדבר החשוב ... היא הדבר הכי חשוב בחיים ושהבריאות תלויה בהרבה מאוד פרמטרים, בהם המזון שהוא אוכל והאוויר שהוא נושם. ניתן לדבר על נזקים של חומרים מסוימים בגוף, ולשלול את רעיון העישון בצורה עקיפה. למשל, יש להכניס לאדם את המחשבה שהרעלים שבמזון ובסיגריות גורמים לתמכרות ושבריאות טובה יותר תשתף את האדם במצב של בריאות טובה. במהלך השיחה, יש להציע שזו תהיה הדרך להכניס את המידע, על מנת שהאדם יקשר את העישון לנזקים בריאותיים מבלי שמישהו אמר לו באופן ישיר. אליעד מדגיש כי הטכניקה היא להכניס לאדם את המחשבה שאם הוא ימשיך לעשן, יפגע בבריאותו, אך השלב השני הוא לגרום לו להבין שהעישון לא רק מזיק, אלא גם מהווה התמכרות לחומרים רעילים. במילים אחרות, המטרה היא לגרום לאדם להבין, דרך הסבל שהוא יכול לחוות, שזו הדרך להפסיק את ההתמכרות. יש להבהיר ... השגויה. גם אנשים שמעשנים רבים מהם פשוט בורחים מהמציאות ומחפשים דרך לברוח מהתמודדויות קשות. לסיום, אם אדם ירגיש כי הוא מקבל את הרעיון בצורה עקיפה ובסופו של דבר יפסיק לעשן מתוך הבנה עצמית של הזיקה בין העישון לבין נזק בריאותי, זה מה שיוביל לתוצאה הרצויה. איך לשתול מחשבות? מה זה NLP? הפסקת עישון בדרך עקיפה? כיצד לגרום למישהו להפסיק לעשן? איך לגרום למישהו להבין בעצמו שהעישון מזיק? טכניקות תכנות התת - מודע אני רוצה לדוגמה להשפיע על מישהו להפסיק לעשן, אני רוצה להחדיר לו, קודם כל רציתי להתייעץ איתך לגבי העניין הזה. חשבתי אחת הדרכים שחשבתי לנסות זה להחדיר לו, להצמיד לו איזה משהו. אליעד: אתה מוצא לו פתרון ... מוחלט? ש: מה זה יחסי, אני מניח שזה יהיה יחסי זה לא יהיה משהו, אני רוצה כאילו, אני רוצה למישהו שהוא יעשן לסדר לו את המחשבה הרעה שזה עושה לו שיגרום לו תחושה רעה שיפסיק לעשן. אליעד: אוקי, אז מה עושים? ש: עכשיו שאלתי אותך. אליעד: אז מה השאלה, לא הבנתי. ש: איך עושים את זה. אליעד: תסביר לו כמה עישון זה רע וכל פעם שהוא יעשן הוא יחשוב שזה רע. ש: לא אני רוצה משהו שלא ישים לב שאני הולך לשכנע אותו, אני רוצה לשתול לו מחשבה שלא ישים לב שעשיתי את זה. אליעד: הבנתי הוא אמר כזה דבר, הוא רוצה לגרום למישהו להפסיק לעשן לצורך העניין והוא רוצה לעשות את זה על ידי זה שהוא יכניס לבן אדם השני מחשבה שכשהוא יעשן הוא לבד יבין שזה רע אבל הוא לא רוצה באופן גלוי להגיד לו תקשיב לעשן זה רע אז הוא יפסיק לעשן, אתה גרמת לי להפסיק לעשן , לא הוא אומר אני רוצה לעשות עליו איזה מניפולציה שאני בכלל סתם משהו, אני אכניס לו מחשבה כזאת שכשהוא יעשן הוא יהיה לו כל כך רע שהוא יפסיק לעשן אבל הוא לא ידע שאני הכנסתי לו את המחשבה הזאת. ש: בדיוק, אגב זה נכון לכל דבר אחר, אני נותן מקרה ספציפי מקרי. אליעד: דוגמה. מה עושים, מה אתה חושב? תקשיב אתה ... מכך שהוא יעשן אתה לא רוצה שיקפוץ לו שאתה דחפת לו את המחשבה לכן קודם כל אתה צריך לדעת שצריך שהוא יצטרך בשלב כלשהו להשתמש גם בדמיון שלו כי זה או שאתה תגיד לו תקשיב עישון זה רע או שתגיד על משהו אחר שהוא יבין שעישון זה רע. אז מה עושים? את מתחיל באיזה דברים לדעתי יכולים לגרום לו להפסיק לעשן, קודם כל אתה רושם רשימה עבודת הכנה איך לתקוף, איזה דברים לדעתי יגרמו לו שאם הוא יחשוב שבגלל העישון יגרמו לו, שאם הם יהיו קשורים אליו הוא יפסיק לעשות, קודם כל עושה רשימה. מה ש: לדוגמה הבריאות, עם זה התחלת. אליעד: דוגמה, לא משנה נניח, עכשיו מה שאתה צריך לעשות ...
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
לשכנע אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע
... אנשים, NLP, חינוך ילדים, הפסקת עישון, דיאטה, לרדת במשקל, הנעת אנשים, להפסיק לעשן, ירידה במשקל, לשתול מחשבות, להניע עובדים, לנהל עובדים, שכנוע אנשים, לשלוט בתת מודע מהם העקרונות שמנחים ... אליעד מציין כי לא תמיד יש צורך להגיד ישירות לאדם אל תעשה את זה. במקום זאת, יש לגרום לו להרגיש רע על מה שהוא עושה. לדוגמה, אם אדם מעשן סיגריות, הדרך לשכנע אותו להפסיק היא לא על ידי אמירת תפסיק לעשן, אלא לגרום לו להרגיש חוסר חופש מהעישון. מהו המחויבות והחופש בעיניי אנשים? הסיבה שעשייה מסוימת יכולה להתבצע או להימנע היא תלויה במה האדם מרגיש שהוא חייב לעשות או לא לעשות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא חייב לעשן, כל עצירה ממנו תיתפס כמאיימת על חופש הבחירה שלו. אליעד כהן מדגים את המניפולציה הזאת באמצעות דימוי של עישון: אם אתה רוצה לשכנע מישהו להפסיק לעשן, כדאי להדגיש בפניו שהוא חייב לעשן, ובכך להפוך את זה למצב של מחויבות כדי לגרום לו להרגיש חופשי מהתלות. כיצד נוכל לשכנע את עצמנו לפעול אחרת? ... שונים ולעיתים מנוגדים, והאדם שאנו מנסים לשכנע או לשנות את התנהגותו נמצא במאבק פנימי בין המחויבות לפעולה לבין הרצון לחופש. שכנוע אנשים הפסקת עישון ניפולציה בשכנוע הנעת עובדים ניהול עובדים הבנת התת מודע מהם העקרונות שמנחים אותנו כשאנחנו מנסים לשכנע ... אליעד מציין כי לא תמיד יש צורך להגיד ישירות לאדם אל תעשה את זה. במקום זאת, יש לגרום לו להרגיש רע על מה שהוא עושה. לדוגמה, אם אדם מעשן סיגריות, הדרך לשכנע אותו להפסיק היא לא על ידי אמירת תפסיק לעשן, אלא לגרום לו להרגיש חוסר חופש מהעישון. מהו המחויבות והחופש בעיניי אנשים? הסיבה שעשייה מסוימת יכולה להתבצע או להימנע היא תלויה במה האדם מרגיש שהוא חייב לעשות או לא לעשות. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהוא חייב לעשן, כל עצירה ממנו תיתפס כמאיימת על חופש הבחירה שלו. אליעד כהן מדגים את המניפולציה הזאת באמצעות דימוי של עישון: אם אתה רוצה לשכנע מישהו להפסיק לעשן, כדאי להדגיש בפניו שהוא חייב לעשן , ובכך להפוך את זה למצב של מחויבות כדי לגרום לו להרגיש חופשי מהתלות. כיצד נוכל לשכנע את עצמנו לפעול אחרת? ... שונים ולעיתים מנוגדים, והאדם שאנו מנסים לשכנע או לשנות את התנהגותו נמצא במאבק פנימי בין המחויבות לפעולה לבין הרצון לחופש. שכנוע אנשים הפסקת עישון ניפולציה בשכנוע הנעת עובדים ניהול עובדים הבנת התת מודע עכשיו בהמשך לנושא הקודם על הסיפור של הלחץ, כי מה ... שמעשן לדוגמה, אוקי? ש: לא, צורך סמים, תעשה את זה שכאילו יש בו את המשהו, התמכרות. אליעד: לא, אז אני נותן לך דוגמה, לא בא ניקח דוגמה של עישון עכשיו, עזוב כי שמה יש עוד פרמטרים. עכשיו תראה, תסכל, נגיד שיש מישהו שהוא מעשן ואתה רוצה לגרום לו להפסיק לעשן, עכשיו אתה יודע שאם אתה תגיד לו תפסיק לעשן הוא ימשיך לעשן רוב הסיכויים כי הוא יגיד, כי אז הוא אפילו עוד יותר יהנה מהעישון כי הוא אומר וואלה אני יכול לעשות מה שאני רוצה למרות שאמרו לי לא לעשות. אחת מהסיבות שבן אדם מעשן זה בגלל ... אתה מעשן בגלל שזה לא בריא, אתה כאילו אומר וואלה לא אכפת לי מהבריאות שלי, אני רוצה להרגיש שהבריאות שלי אני לא מפחד מה יהיה, אני רוצה לעשן להוכיח לעצמי שאני לא מפחד להיות חולה, רוצה להרגיש חופשי, נמאס לי כל הזמן לדאוג לבריאות, תן לי לעשן סיגריה להרגיש שלא אכפת לי מכלום. עכשיו אני נותן את זה כמשל, נגיד שאתה רוצה לגרום למישהו להפסיק לעשן מה שאתה צריך לעשות, אחת הדרכים זה לגרום לו להרגיש רע עם זה שהוא מעשן, איך תגרום לו לכך שכל פעם שהוא יחזיק סיגריה שהוא יסבול, נו? ש: אני עשיתי את זה למישהו, אל תדאג אח שלי סרטן לך זה לא יקרה. אליעד: מה זה אומר? ש: לך זה לא יקרה. אליעד: אתה מנסה להפחיד אותו כאילו, אבל זה יגרום לו לא לעשן? ש: לא השאלה אם הוא כאילו מפחד ממחלות או שיש לו כל מיני דברים כאלה, אתה לא אומר לו תפסיק לעשן יקרה לך, לך זה לא יקרה. אליעד: אתה אומר משהו אחר, אתה אומר שאתה בעצם רצית להפחיד אותו אבל במקום להפחיד ... להרגיש חופשי כדי לגרום לו להרגיש רע עם מה שהוא עושה. מה זאת אומרת? אם אתה תצליח לשכנע את הבן אדם שבכל פעם שהוא מעשן הוא בעצם חייב לעשן אז הוא יתחיל להרגיש רע מזה שהוא מעשן. זאת אומרת לדוגמה יש אנשים נגיד שעשו דיאטה, יש נגיד אנשים שעושים ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מכון גמילה, מרכז גמילה מהתמכרויות, 2 שיטות להפסיק התמכרות, 2 סוגים של מכוני גמילה, בעד ונגד מכוני גמילה, מכון גמילה מהתמכרויות, מכוני גמילה מהתמכרות, מכון גמילה מסוכרים, מכון גמילה מסמים, מכון גמילה מהימורים, מכון גמילה מעישון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הפסקת עישון, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הפסקת עישון, איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך להעריך את עצמך? איך לקבל החלטות? איך להיגמל מהימורים? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך נוצר העולם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא טיפול רגשי, קאוצינג, מאמן אישי לדיאטה בתחום הפסקת עישון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3910 שניות - עכשיו 26_05_2025 השעה 00:27:52 - wesi1