אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסכם כתוב בצורה ברורה ✔כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח חוזה? איך לכתוב חוזה מסחרי? הסכם גירושין, חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 3
למה כדאי לך לפנות ליעוץ עסקי ולא רק לעורך דין מסחרי?

אז יש את החשיבה על מקרי קצה ותרחישים אפשריים שלא תמיד עורך הדין חושב על הכל. ויש את החשיבה המסחרית ואת ההחלטות העסקיות, שאותן צריך להחליט מתוך שיקולים מסחריים שלוקחים בחשבון גם שיקולים משפטיים וגם עוד שיקולים, של לקיחת סיכונים עסקיים וכיו"ב.

ויש גם את התהליך של לעבור על ההסכם ברמה של לראות שהוא מנוסח נכון, שגם השופט יבין אותו כמו שאתה רוצה. שזה עוד תהליך שהוא לא קשור בהכרח ליעוץ עסקי, אלא כן קשור ליכולת להבין טקסטים ולראות שהם תואמים את מה שאתה רוצה לומר בהם ולהקטין את הסיכוי שיהיה ניתן לפרש אותם הפוך ממה שאתה מתכוון.

וכמו שאמרתי, מספיק לעמוד מחוץ לכותלי בית המשפט, כדי לראות את האנשים שיספרו לך שההסכם שלהם לא עזר להם. כי עורכי הדין לא חשבו על כל מה שיכול לקרות או לא ניסחו נכון את מה שהם טוענים שהם רצו שיהיה כתוב.

באיזה שלב לפנות לקבלת יעוץ כאשר רוצים לבצע עסקה מסחרית?

אז ברמת העיקרון אפשרי לפנות לקבל יעוץ מסחרי / לקבל יעוץ משפטי, ב 2 שלבים. 1 - אפשרי קודם כל לגבש את ההסכמות המסחריות שבין הצדדים ואחר כך לפנות לעורך דין / לאיש מקצוע שיקדם תהליך של כתיבת הסכם מסחרי. 2 - אפשרי לפנות לגורם מקצועי, לפני ותוך כדי גיבוש ההסכמות המסחריות שבין הצדדים.

כמובן שהאפשרות השניה היא העדיפה. כי כמו שאמרתי, השלב הראשון שצריך לעשות אותו לפני כתיבת חוזה מסחרי, היא קודם כל לגבש את ההסכמות המסחריות לפי שיקולים מסחריים בעיקר. ונכון שעורך דין יכול לעזור בגיבוש ההסכמות המסחריות, כאשר תגיע לשלב של כתיבת ההסכם.

אבל לפעמים זה מאוחר מידי. דהיינו, יתכן שאם היית פונה לעזרה מקצועית עוד בשלבים המוקדמים של ניהול המשא ומתן המסחרי, הרי שהיית מנהל את המשא ומתן יותר טוב, עוד לפני גיבוש ההסכמות המסחריות לפני שמגיעים לעורך הדין לנסח את ההסכם.

במילים אחרות, ברגע שאתה רוצה לבצע עסקה, כדאי לפנות בשלב כמה שיותר מוקדם לקבלת עזרה מקצועית, כדי לנהל את המשא ומתן יותר טוב וכדי להגיע להסכמות מסחריות יותר טובות. ולא לחכות לשלב שמגיעים לעורך הדין, שאז יתכן שכבר יהיה יותר קשה לגבש את ההסכמות המסחריות לטובתך, כי הצד השני כבר מלווה בעורך דין וכבר יותר נאחז בדעה שלו.

איך לבחור יועץ מקצועי / איך לבחור עורך דין מקצועי?

אז איך לבחור יועץ עסקי שיעזור לך ואיך לבחור עורך דין וכולי, אלו נושאים אחרים שאפשר ללמוד עליהם כאן לבחור יועץ וכאן לבחור ספק וגם כאן לראיין וכולי.

למה יכולים להגיע לבית משפט, אם יש הסכם טוב?

אז במידה וכותבים הסכם טוב, האם עדיין אפשרי להגיע לבית משפט? והאם הסכם טוב, יגרום לך לא להגיע לבית המשפט?

אז לבית המשפט מגיעים ממגוון סיבות. מגיעים כי אחד מהצדדים חושב שהצד השני לא עומד בתנאי ההסכם. והצדדים לא מצליחים לשכנע אחד את השני, להגיע לפשרה או להגיע להסכם מחוץ לכותלי בית המשפט.

ולמה אנשים לא עומדים בהסכם? האם זה בגלל שההסכם לא כתוב טוב?

תשובה: לפעמים אנשים לא עומדים בהסכם, ממגוון רחב של סיבות. יכול להיות בגלל כוונת זדון, רשעות, מרמה וכיו"ב. ולא משנה מה תכתוב בהסכם, יכול להיות שעדיין תגיע לבית המשפט. כי הצד השני הוא עבריין ולא אכפת לו מה כתוב בהסכם ומה סוכם, גם אם סוכם איתו "ברחל בתך הקטנה" הרי שהוא רמאי מקצועי. ולעשות איתו הסכם, זה כמו לעשות הסכם עם השטן שגם איתו לפעמים צריכים לדעת לעשות הסכם.

ולכן, ברמת העיקרון, לא משנה מה תכתוב בהסכם, אתה יכול ליפול על נוכל שינסה לדפוק אותך. וגם בית המשפט, לא תמיד יצליח להציל אותך מנוכל שכזה, ממגוון רחב של סיבות.

יחד עם זאת, כתיבת הסכם גרוע, כתיבת הסכם שיכול להתפרש בצורה דו משמעית, מגדיל את הסיכוי לכך שתגיע לבית המשפט. ולמה?

כי לפעמים מגיעים לבית המשפט, כי יש חוסר הסכמה, מה סוכם. ולא רק בגלל שאחד הצדדים מפר הסכמים שיטתי, אלא גם בגלל חוסר הסכמה על מה סוכם. ואז כאשר פותחים את ההסכם לראות מה סוכם, במידה וההסכם כתוב בצורה יותר ברורה וחד משמעית, הרי שזה מגדיל את הסיכוי לכך שתהיה הסכמה על מה שסוכם.

כמו כן, אם הצד שמפר את ההסכם, חושב שיהיה לו יותר קשה לשכנע את השופט, שהוא לא באמת מפר את ההסכם, כי ההסכם כתוב בצורה ברורה, הרי שזה מגדיל את הסיכוי, שהצד השני יקיים את ההסכם. דהיינו, הסכם שכתוב נכון, הוא סוג של עד, סוג של ראיה של מה שסוכם, הוא מחזק אותך בבית המשפט. ואם הצד השני יחשוב שתהיה יותר חזק מולו בבית המשפט, הרי שזה מגדיל את הסיכוי, שהוא יעמוד בתנאי ההסכם ולא ילך איתך לבית המשפט.

ולכן חשוב שהסכם יהיה כתוב טוב, גם אם יכול להיות שתיפול על רמאי שמפר הסכמים באופן קבוע. כי זה מגדיל את הסיכוי שלא תגיע לבית המשפט ומגדיל את הסיכוי שתנצח בבית המשפט.

מה גורם להסכם להיות מנוסח בריבוי משמעויות?

אז מה גורם להסכם להיות מנוסח בצורה שניתן לפרש אותה בכמה פירושים אפשריים ואפילו הפוכים? תשובה: יש לזה מגוון רחב של סיבות. אבל צריכים לזכור שבחיי היום יום, כל אחד נתקל המון במקרים של אי הבנה שנובעת מתום לב. לדוגמה, אתה אומר למישהו משהו, אבל הוא מפרש את מה שאמרת בצורה שלא התכוונת אליה. או שמישהו אומר לך משהו, אבל בטעות הבנת משהו אחר קצת שונה. למה זה קורה? ממגוון רחב של סיבות. אבל זה קורה.

ובגלל שאנשים לא תמיד מפרשים נכון את מה שהם רואים, בגלל זה לפעמים אתה תפרש בטעות את ההסכם, מנקודת המבט שלך, בלי לראות עוד נקודת מבט אפשרית להבין את מה שכתוב. כי לפעמים יש לאדם הטיה קוגניטיבית לרצות שהמציאות תהיה כרצונו והאדם רוצה להאמין שקורה במציאות, מה שהוא רוצה שיקרה במציאות. ואז האדם קורא הסכם, והוא מפרש אותו כמו שהוא רוצה לפרש אותו. ורק בבית המשפט, הוא עשוי לגלות שניתן לפרש את ההסכם בעוד דרכים שונות והפוכות.

איך לדעת אם ניתן לפרש משהו בצורה הפוכה?

אז איך ניתן לדעת האם ניתן לפרש את הפסקה בהסכם, בצורה הפוכה ממה שאתה מפרש אותה ומבין אותה?

תשובה: יש כאן עולם שלם של ללמוד להטיל ספק / עובדה ופירוש כנ"ל, אבל ברמת העיקרון, כאשר אתה קורא הסכם ומנסה להבין האם הוא כתוב נכון, על מה המוח שלך מכוון? האם אתה שואל את עצמך, האם כתוב כאן את מה שאני רוצה שיהיה כתוב, האם מה שאני רוצה שיהיה כתוב בהסכם, כתוב בהסכם? האם זה מה שאתה שואל את עצמך?

או שאתה שואל את עצמך, האם ניתן לפרש אחרת את מה שכתוב בהסכם? האם יתכן עוד פירוש אחר למה שכתוב בהסכם? האם מה שכתוב בהסכם, מחייב את הפירוש שאני רוצה לפרש את ההסכם, אולי ניתן להבין שונה את מה שכתוב בהסכם? עובדה ופירוש, עובדה שכתוב X, אבל האם הפירוש של מה שכתוב, הוא מחויב או אפשרי?

הקצנה - שיטה לבדיקת מקרי קצה / שיטה לבדיקת ניסוח נכון

באמצעות שימוש בשיטת הקצנה, ניתן לעלות על מקרי קצה שאולי לא חשבת עליהם בהסכם ובהסכמות המסחריות. וכך גם ניתן לעלות על ניסוחים לא נכונים של ההסכם. מידע נוסף ניתן לראות כאן להקצין וכאן הקצנה וכאן ניתוח טקסטים.

למה לא ניתן לעשות הסכם שיהיה כתוב באופן חד משמעי?

אז ברמת העיקרון, לא ניתן לכתוב הסכם באופן שיהיה לו רק פירוש אחד ויחיד. וכל הסכם לא משנה איך הוא כתוב, תמיד תהיה אפשרות לפרש אותו בעוד דרכים. ואני לא נכנס לשאלה של מה הסיכוי לשכנע את השופט בכל הפירושים של ההסכם, אבל לוגית, לא ניתן לכתוב הסכם בצורה הרמטית, שלא יהיה ניתן לפרש אותה אלא אך ורק בדרך אחת ויחידה בלבד.

ולמה לוגית טכנית לא אפשרי לכתוב הסכם מושלם מבחינת הפירושים האפשריים שלו? תשובה: כי הסכם מבטא רעיונות שבנויים ממילים. ולמילים ולצירופי מילים, יש פירושים אפשריים. והפירושים של המילים, גם הם בעצם עשויים ממילים. ולכן לא ניתן טכנית, להגדיר שום דבר עד הסוף. כי כל הגדרה, היא בעצמה צריכה הגדרה.

ולכן תמיד יוכל מישהו לפרש את המילים של ההסכם בצורה כזו או אחרת. ושוב, גם אם בפועל השופט כנראה לא ישתכנע בפירוש אבסורדי של ההסכם, הרי שלוגית לא ניתן לכתוב הסכם הרמטי במאה אחוז, מבחינת הניסוחים שלו. ועדיין זה לא אומר כמובן, שאי אפשר להגדיל את הסיכוי שההסכם יהיה כתוב בצורה נכונה.

וזה כמובן עניין שלם, שקשור להמוח האנושי באופן כללי ולאיך המוח יודע דברים ואיך המוח עובד ואיך המוח מבין משמעויות של דברים, שניתן לקרוא עליו כאן המוח וכולי.
חוסר הסכמה תהליך של כתיבת הסכם מסחרי ריבוי משמעות אחד את השני הסכם טוב להגזים תהליך עובדה כפירוש התקדמות לנסח גרוע איך כותבים הסכם איך כותבים הסכם קבלן איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי איך לכתוב איך לכתוב הסכם איך לכתוב הסכם בצורה נכונה איך לכתוב הסכם עם לקוח איך לכתוב הסכם עם ספק איך לכתוב הסכם עם שותף איך לכתוב חוזה איך לכתוב חוזה מסחרי איך לנסח איך לנסח הסכם איך לנסח הסכם טוב איך לנסח חוזה איך לנתח איך לנתח הסכם איך לנתח הסכם עסקי גירושים גירושין הסכם הסכם גירושים הסכם גירושין הסכם התקשרות הסכם טוב הסכם למתן שירותים הסכם מסחרי הסכם עובד מעביד הסכם עסקי הסכם קבלן הסכם שיתוף פעולה מסחרי הסכמים חוזה חוזה מסחרי חוזה עבודה חוזים חוסר ודאות חוסר וודאות טעויות טעויות בכתיבת הסכם טעויות בכתיבת הסכם התקשרות טעויות בכתיבת הסכמים טעות יועץ יעוץ יעוץ ליטיגציה יעוץ לעורכי דין יעוץ משפטי כיצד לנתח כתיבת הסכם כתיבת הסכמים כתיבת חוזה כתיבת חוזים לטעות ליטיגציה לכתוב לכתוב הסכם לכתוב הסכם בצורה נכונה לכתוב הסכם מסחרי לכתוב הסכם עם לקוח לכתוב הסכם עם ספק לכתוב הסכם עם שותף לכתוב חוזה לכתוב חוזה מסחרי לנסח לנסח הסכם לנסח הסכם טוב לנסח חוזה לנתח לנתח הסכם לנתח הסכם עסקי לקוח לקוחות מי כותב הסכם מסחר ספק ספקות עבודה עובד עובדים עורך דין עורך דין חוזים עורכי דין עסק עסקים עריכת דין פעולה שותפות שותפים שיטות שיטות לכתוב הסכם שיטות לכתוב הסכם מסחרי
חלק 1
... לדוגמה, בשכל של השופט, כמה השכל שלו ישר או עקום. 2 - זה תלוי גם באיך שההסכם עצמו מנוסח, כמה ההסכם כתוב בצורה ברורה, כמה ההסכם כתוב בצורה שניתן לפרש את ההסכם בצורות שונות. כי יש הסכמים שניתן לפרש אותם בצורות שונות ואפילו בצורות הפוכות. והרבה פעמים, מגלים את זה רק בבית המשפט. 3 - זה תלוי ...
חלק 2
...שצריך לדעת כדי לבצע תהליך בנושא X. האם יהיה נכון לומר, שעורך הדין מכיר את כל השיקולים המשפטיים שקשורים לביצוע העסקה שאתה רוצה לבצע? תשובה: כנראה שיהיה נכון לומר שעורך דין שעוסק בתחום X, כנראה שהוא מכיר את רוב השיקולים הנפוצים והמרכזיים בביצוע תהליך X. אבל גם עורך דין מומחה בתחום X, לא תמיד הוא לוקח בחשבון את כל השיקולים המשפטיים שיש לגבי ביצוע עסקה כלשהי. כי לא כל עורך דין מכיר את כל החוקים שנוגעים לכל תהליך שהוא מבצע. ולא תמיד עורך הדין מכיר את...
חלק 4
...עליו במקום אחד בהסכם ולא בכמה מקומות. לדוגמה, אתה רוצה לתאר איך יתבצע התשלום, אז תרכז את כל מה שקשור לאיך יתבצע התשלום, במקום אחד ולא בכמה מקומות בהסכם. כל מה שאתה רוצה לומר על משהו, תאמר אותו במקום אחד ולא כדרך אגב במקומות שונים בהקשרים שונים. ככה יהיה יותר קל להבין מה אתה רוצה לומר. שים לב שאתה לא מתייחס לאותו נושא בהסכם, במקומות שונים, בצורה שונה, גם אם אין סתירה בין הדברים וכל שכן אם אפשרית סתירה בין כל אחד מהדברים, במידה והוא יעמוד בפני עצמו...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על כתיבת הסכם, יעוץ לעורכי דין, איך לכתוב הסכם בצורה נכונה? כתיבת חוזה, איך כותבים הסכם קבלן? מי כותב הסכם? איך לנסח הסכם טוב? איך לנסח חוזה? איך לכתוב חוזה מסחרי? הסכם גירושין, חוזה עבודה, הסכם עובד מעביד, שיטות לכתוב הסכם מסחרי, איך לנתח הסכם עסקי? טעויות בכתיבת הסכם התקשרות, הסכם למתן שירותים, איך לכתוב הסכם עם לקוח? איך לכתוב הסכם עם ספק? איך לכתוב הסכם עם שותף? עורך דין חוזים, איך כותבים הסכם שיתוף פעולה מסחרי? יעוץ ליטיגציה, יעוץ משפטי, חלק 3
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הסכם כתוב בצורה ברורה, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הסכם כתוב בצורה ברורה, איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפרש חלומות? איך להיגמל מהימורים? איך להיות מאושר ושמח? איך לחנך ילדים? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? מה המשמעות של החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? האם אפשר לדעת הכל? למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטור, מאמן אישי לימודים, מאמן מכירות בתחום הסכם כתוב בצורה ברורה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 16:46:07 - wesi1