אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הכרישים ✔חלוקת אחוזים בין שותפים, חלוקת רווחים בין שותפים, הקמת שותפות, הערכת שווי שותפות, הערכת שווי חברה, רכישת חברה, הקמת חברה, כניסה לשותפות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨חלוקת אחוזים בין שותפים, חלוקת רווחים בין שותפים, הקמת שותפות, הערכת שווי שותפות, הערכת שווי חברה, רכישת חברה, הקמת חברה, כניסה לשותפות, איך לחלק אחוזים? כמה אחוזים יקבל כל שותף? רוצה לקבל יותר אחוזים, איך לחלק את הרווחים? חלוקת רווחים בין שותפים, יעוץ להקמת שותפות, הכרישים, איך לשכנע משקיע? איך לתת פחות אחוזים למשקיע? איך לקבל יותר אחוזים ממשקיע? הקמת סטארט אפ, כמה אחוזים לתת למישהו? כמה אחוזים לבקש? איך לקבל יותר אחוזים משותף? מצגת משקיעים
והפעם נדבר על מקרה שמנהלים משא ומתן עם מישהו, שרוצים להיכנס איתו לשותפות, והצד השני אומר לך, שמגיע לו לקבל יותר אחוזים מאשר מה שאתה רוצה שהוא יקבל, מכל סיבה שהיא נכונה רק לגביו ולא לגביך. לדוגמה: אתה רוצה להתחלק 50/50 שווה בשווה ברווחים עם הצד השני, והוא אומר שמגיע לו לקבל יותר ממך, לדוגמה כי הוא לוקח יותר סיכון מאשר אתה, בהנחה שזו באמת הסיטואציה.

והשאלה היא, במידה והשותף העתידי שלך, רוצה לקבל יותר אחוזים מאשר מה שאתה רוצה שהוא יקבל ובהנחה שהוא מנמק את זה בסיבה שהוא מביא לשותפות משהו שאובייקטיבית אתה לא מביא לשותפות, כיצד באפשרותך להגיב לטענה הזאת?

ואפילו נגזים, נניח ש 2 אנשים מקימים שותפות, 1 מביא לשותפות 1X והשני מביא לשותפות 2X. איך הראשון שמביא רק שליש מהסך הכל, ישכנע את השותף שמביא שני שליש מהסך הכל, שהם צריכים להתחלק 50/50 שווה בשווה?

אז ננתח את המקרה הפשוט יותר, שמישהו טוען שמגיע לו יותר כי הוא מביא משהו שהשני לא מביא, בצורה של עובדה ופירוש כך:

האם זאת עובדה שהוא מביא לשותפות, משהו שאתה לא מביא? תשובה: נניח שכן. והאם זה יהיה נכון לומר, שגם בזכות מה שהשותף מביא ושאתה לא מביא, האם יהיה נכון לומר שגם בזכות זה השותפות תגדיל את הרווחים שלה? תשובה: כן. אז האם יהיה נכון לומר, שבגלל מה שהשותף שלך מביא, יהיו יותר רווחים? תשובה: כן. והאם יהיה נכון לומר, שיש משהו ספציפי שגורם לרווחים, שאותו מביא השותף שלך, ואתה לא מביא אותו? תשובה: כן. אז האם יש היגיון לומר, שאם השותף שלך גורם לרווחים בדרך שאתה לא גורם בה לרווחים, האם הגיוני שהשותף שלך, יבקש ממך יותר אחוזים, מאשר מה שאתה רוצה? תשובה: כן. אבל האם זה אומר שבהכרח זה נכון שאם הוא מביא משהו שאתה לא מביא, אז מגיע לו יותר? תשובה: לא.

ולמה לא? מכל מיני סיבות. לדוגמה, כי אומנם הוא מביא לשותפות X שאתה לא מביא אותו. ואומנם ה X הזה גם הוא גורם לרווחים, אבל גם אתה כנראה מביא דברים אחרים, שהשותף שלך לא מביא. וגם אתה בדרכך שלך, גורם לשותפות להרוויח בדברים אחרים, שבהם אולי אתה מביא יותר ערך מאשר השותף שלך.

ובהקשר הזה אני אזכיר את הסרט "הטוב הרע והמכוער", https://www.youtube.com/watch?v=stm9ySX0W7Q שהמכוער אומר לטוב, שמגיע למכוער יותר אחוזים, כי הוא לוקח יותר סיכונים. ואז הטוב עונה לו, שזה עלול לגרום לו לפספס ואז גם המכוער יידפק. [המכוער: יש שני סוגים של אנשים בעולם, ידידי, אלה עם חבל על הצוואר, ואלו שיש להם את העבודה לחתוך. תקשיב, הצוואר בקצה החבל, הוא שלי. אני מסתכן. אז בפעם הבאה, אני רוצה יותר מחצי. הטוב: אתה עלול להסתכן, ידידי, אבל אני עושה את החיתוך. אם נוריד את האחוז שלי... זה עלול להפריע לי לכוון למטרה שלי].
המכוער: There are two kinds of people in the world, my friend, those with a rope around their neck, and the people who have the job of doing the cutting. Listen, the neck at the end of the rope is mine. I run the risks. So the next time, I want more than half.

הטוב: You may run the risks, my friend, but I do the cutting. If we cut down my percentage... It's liable to interfere with my aim.
אבל נניח לצורך העניין, שהשותף שלך באמת אך ורק מביא יותר ממך, בצורה מדידה, של תפוחים לתפוחים. נניח שאתה מביא 100 ש"ח והוא מביא 200 ש"ח, דהיינו, פי 2 ממך. ונניח שאף אחד מכם, לא מביא לשותפות שום דבר מעבר לכסף שאתם מביאים. אז האם במקרה כזה יהיה נכון לומר, שאם הוא מביא פי 2 ממך, אז מגיע לו פי 2 ממך. במידה ובאמת הוא מביא פי 2, בכל קנה מידה בר השוואה ושאין אפשרות לומר שאתה מביא משהו אחר יותר ממנו. אבל האם זאת כל האמת?

ויש כל מיני דרכים להסתכל על העניין, אבל כאן ניתן נקודת מבט, איך באפשרותך להסביר לשותף העתידי שלך, שלמרות שאולי באמת יש סיטואציה שבה הוא באמת מביא יותר ממך לשותפות, הרי שזה לא בהכרח אומר שמגיע לו לקבל יותר אחוזים ממך. וכל שכן שניתן להשתמש בשיטה הזאת, כאשר קשה להשוות תפוחים לתפוחים, דהיינו, קשה לדעת בוודאות מי מביא יותר לשותפות. אז איך לעשות זאת?

והתשובה לכך היא, שכאשר מחליטים כמה אחוזים יקבל כל אחד מאנשי השותפות, יש כל מיני דרכים איך לחשב את החישוב הזה. יש לוגיקה שאומרת, נבדוק את השווי של סך כל המשאבים שמביאים כל השותפים, ונעריך את השווי של כל אחד מהדברים שמביא כל אחד מהשותפים. מכאן בעצם נגיע לסכום כולל של סך כל המשאבים של השותפות. ואז כל אחד יקבל אחוזים מהרווחים, בהתאם לאחוז שהוא הביא מסך כל המשאבים של השותפות. שזה הגיוני נכון וצודק.

אבל במשא ומתן יש עוד לוגיקה שאומרת, שהחלוקה לא חייבת להיות בדרך הנ"ל, אלא כל אחד יכול לבקש מה שבא לו, וזכותו של כל אחד להסכים או שלא להסכים וזה מה שיש. וכל אחד מחליט, בהתאם לאלטרנטיבות שלו. ולפעמים לשותף שמביא יותר, אין אלטרנטיבה יותר טובה, מאשר להביא יותר אחוזים לשותף שמביא פחות ולכן הוא יביא לו יותר.

ולצורך העניין נביא דוגמה מוגזמת, כדי שהיא תמחיש את העניין. נניח שיש עסק שכדי להקים אותו צריך 100 ש"ח. ונניח ששותף אחד יש לו 99 ש"ח וחסר לו 1 ש"ח כדי להקים את העסק. ונניח שהעסק הזה יכול לעשות רווח של 1000 ש"ח. עכשיו, כמה אחוזים אמורים לקבל השותפים? ע"פ החישוב הבסיסי והפשוט, הם אמורים לעשות חלוקה של 99% למי שהביא 99 ש"ח לשותפות וכולי.

אבל מצד האמת, השותף שמביא רק 1 ש"ח לשותפות, יכול לבוא לשותף שמביא 99 ש"ח לשותפות, ולומר לו כך: נכון שאתה מביא 99 ש"ח, אבל בלי ה 1 ש"ח שלי, יש לך ביד רק 99 ש"ח בלבד. ועם ה 1 ש"ח שלי, אז יש לנו ביחד 1000 ש"ח רווח. ואם נתחלק 50/50 הרי שתקבל 500 ש"ח רווח. אז מה אתה מעדיף? האם אתה מעדיף להיות עם 99 ש"ח או עם 599 ש"ח? מה אתה מעדיף, האם להיות עם 100 אחוז על הנכס שלך ששווה 99 ש"ח, או להיות ב50% בעלות על נכס ששווה 1,100 ש"ח?

במילים אחרות, במהות, השותף שמביא פחות, אומר לשותף שמביא יותר, שנכון שאני מביא פחות ממך, אבל בזכות המעט שלי, אתה תהיה שווה יותר. ואם תיתן לי כמו שאני רוצה, החלק שלך יהיה שווה יותר. מאשר אם תתעקש להישאר עם יותר אחוזים, הרי שהשווי שלך בסך הכל, יהיה נמוך יותר.

ונזכיר כאן לדוגמה, את נפתלי בנט, שהיה ראש...
לחשב איך לגרום למשקיע מנהלים עובדה כפירוש להביא תגמול להקים עסק להסתכן שותפות עסקית שכנוע ודאות startup אחוזים אחוזים בין שותפים איך לגרום למשקיע איך לחלק אחוזים איך לחלק את הרווחים איך לקבל איך לקבל יותר אחוזים איך לקבל יותר אחוזים ממשקיע איך לקבל יותר אחוזים משותף איך לשכנע איך לשכנע משקיע איך לתת פחות אחוזים איך לתת פחות אחוזים למשקיע הכרישים הערכה הערכת שווי הערכת שווי חברה הערכת שווי חברות הערכת שווי שותפות הקמת חברה הקמת חברות הקמת סטארט אפ הקמת שותפות השקעה השקעות חברת הזנק חלוקת אחוזים חלוקת אחוזים בין שותפים חלוקת רווחים חלוקת רווחים בין שותפים יועץ יעוץ יעוץ להקמת שותפות כמה אחוזים יקבל כל שותף כמה אחוזים לבקש כמה אחוזים לתת כמה אחוזים לתת למישהו כניסה לשותפות לבקש לגרום למשקיע לחלק אחוזים לחלק את הרווחים לקבל יותר אחוזים לקבל יותר אחוזים ממשקיע לקבל יותר אחוזים משותף לשכנע לשכנע משקיע לתת לתת פחות אחוזים לתת פחות אחוזים למשקיע מצגת משקיעים משקיע משקיעים סטארט אפ סטארטאפ רווחיות רווחים בין שותפים רוצה לקבל רוצה לקבל יותר אחוזים רכישת חברה רכישת חברים רצון שותפויות שותפות שותפים שכנוע
סיבה ותוצאה, סיבתיות, האם הרגע הזה הוא תוצאה של הרגע הקודם? האם כל רגע הוא בפני עצמו? האם מה שקרה ברגע הקודם, מחייב את מה שקורה ברגע הזה? ואיך זה קשור לבריאת העולם יש מאין? מהי חוויית הזמן? למה הרגע הנוכחי הוא כפי שהוא? מה המשמעות של סיבתיות?
... על אירועים קודמים לא יספק אותו. כיצד דוגמת האדם והכריש מבהירה את נושא הסיבתיות? אליעד משתמש בדוגמה פשוטה וציורית כדי להמחיש את הנושא. הוא אומר: אם אומרים לי שהבן אדם ... זה מספק אותי, אני מבין איפה האיש - בתוך הבטן של הכריש. לכאורה, זו תשובה פשוטה וברורה. אך אליעד שואל, האם התשובה הזו באמת מחייבת שהאיש עדיין בבטן הכריש ברגע זה? אם כל רגע עומד בפני עצמו, מדוע לא יכול האדם פשוט להופיע מחדש באופן אחר, ללא קשר לכריש שטרף אותו קודם? ...
שותפות / הקמת / פירוק שותפות - מהי המהות המעשית והרוחנית של שותפות?
שותפות הקמת פירוק שותפות - מהי המהות המעשית והרוחנית של שותפות? במאמר הזה נדבר על נושא שותפויות במובן הפשוט שלו, ולאחר מכן נסביר את המשמעות הרוחנית של העניין. ואם נתבונן על עניין השותפויות, נראה כי בעולם שלנו יש המון שותפויות שונות. כגון לדוגמה שותפות זוגית משפחתית לצורך ניהול קשר זוגי והקמת משפחה, או שותפות עסקית לצורך הקמת עסק וכיוב. והסיבה שיש בעולם שלנו שותפויות שונות, היא משום שטובים השנים מן האחד. דהיינו, האדם כוחו מוגבל. ולמרות שכוחו של האדם מוגבל, הרי שרק כוחו האישי של האדם כאדם בודד, רק הוא מוגבל. אבל עדיין יש לאדם את הכוח ואת היכולת והאפשרות ליצור שותפות כלשהי עם כוחות אחרים, כדי להיעזר בהם להשיג את המטרות שלו. ומצד האמת, כל שני כוחות בעולם שנעזרים זה בזה, הרי שגם כאן יש סוג של שותפות. וכאשר האדם נוסע לדוגמה ברכב, הרי שהרכב עצמו הוא ביטוי של שותפות. משום שהאדם בעצם לקח המון חלקים שונים, שהם כשלעצמם הם חסרי כל משמעות. והאדם הרכיב אותם בצורה מסוימת, דהיינו, יצר שותפות בין החלקים השונים של הרכב, ועל ידי זה נוצרה שותפות בין חלקי הרכב, וכך נוצרה עבור האדם היכולת לנסוע ברכב. וכיוב כל המכשירים השונים שיש בעולם, הרי שהם ביטוי של שותפות בין החלקים השונים של אותו הדבר. וכאשר האדם נועל נעליים כדי ללכת בצורה יותר נוחה, הרי שבעצם גם כאן יש סוג של שותפות. בין האדם לבין הנעליים שלו. וכיוב כל דבר שמשרת את האדם, הרי שיש בינו לבין האדם סוג של שותפות. כך שבעולם שלנו ניתן למצוא אין סוף שותפויות שונות. כאשר המטרה העיקרית של השותפויות השונות שיש בעולם, היא כדי ליצור מציאויות שונות, שאם לא התקיימה מערכת היחסים והשותפות בין הכוחות השונים, הרי שאותה המציאות לא הייתה נוצרת. ובכך בעצם הבהרנו, מהי תכליתן של השותפויות השונות שיש בעולם. ואם נתבונן נראה, כי למרות שלאיחוד כוחות משותפים יש המון יתרונות, עדיין יש הרבה בני אדם שמעדיפים בנושאים מסוימים, להימנע להיות בשותפות. ואם ניקח לדוגמה את המישור העסקי, הרי שישנם הרבה אנשי עסקים, שהם מנהלים סוג של הצגת יחיד, והם דווקא מעדיפים לעבוד לבד בלי שותפים שונים. ולכאורה, מאחר שכל העולם שלנו מונע על ידי שותפויות שונות של כוחות שונים, אכ נשאלת השאלה, מדוע בעצם ישנם בני אדם שמעדיפים לעשות דברים מסוימים בלי שותפים? והעניין הוא, כי אם נתבונן על העולם נראה, כי לא כל השותפויות עולות יפה ולא כל השותפויות מצליחות להתקיים. לדוגמה, לא ניתן לנהל וליצור שותפות בין מים לבין שמן. ואם ננסה ליצור שותפות בין האש לבין המים, אחד מהם יתגבר על חברו, ויבטל את הישות של חברו. וכאשר שני רכבים שנוסעים בכביש מנסים ליצור
שותפויות, בחירת שותף לעסק, בחירת שותף לחיים, שותפות זוגית, שותפות עסקית, הסכם ממון, הסכם גירושין, הסכם נישואים, ממי אתה מתגרש, עם מי אתה מתחתן? פירוק חברה, לבחור שותף, בחירת שותף, הסכם שותפות, איך לבחור שותפים? תיאום ציפיות
שותפויות, בחירת שותף לעסק, בחירת שותף לחיים, שותפות זוגית, שותפות עסקית, הסכם ממון, הסכם גירושין, הסכם נישואים, ממי אתה מתגרש, עם מי אתה מתחתן? פירוק חברה, לבחור שותף, בחירת שותף, הסכם שותפות, איך לבחור שותפים? תיאום ציפיות
שותפויות, בחירת שותף לעסק, בחירת שותף לחיים, שותפות זוגית, שותפות עסקית, הסכם ממון, הסכם גירושין, הסכם נישואים, ממי אתה מתגרש, עם מי אתה מתחתן? פירוק חברה, לבחור שותף, בחירת שותף, הסכם שותפות, איך לבחור שותפים? תיאום ציפיות איך לבחור שותפים טובים לעסק ולחיים? הבחירה בשותפים, בין אם מדובר בשותפות עסקית או זוגית, היא אחד הצעדים ... נכס, או אפילו קנייה של פריט לבוש, כל החלטה שכזו יכולה להיתפס כסוג של שותפות. מהו הגורם החשוב ביותר בהצלחה בשותפות? הגורם המרכזי שיכול להבטיח הצלחה בשותפות הוא האופי והתאמה מחשבתית. אליעד מדגיש, אם אין התאמה באופי ובדרך החשיבה, כל שותפות, בין אם היא עסקית או זוגית, לא תוכל ... שללא התאמה מחשבתית ואישית, הקשר לא יחזיק מעמד. האם ניתן לדעת מראש אם השותף מתאים? אחת מהשאלות המשמעותיות בתחום היא האם אפשר לדעת מראש אם השותף יצליח להסתדר איתך לטווח הארוך. התשובה של אליעד היא שאין אפשרות לדעת בוודאות אם השותף אכן יתאים. החיים משתנים, והזמן עשוי לחשוף צדדים שונים באופי ובגישה של השותף. לכן, היכולת לנהל שותפות מוצלחת תלויה באומץ להבין שאין שום ערבויות מוחלטות לגבי הצלחה עתידית. איך בוחנים את ההתאמה של השותף? לפי אליעד, יש כמה שאלות מרכזיות שיש לשאול את עצמך כאשר אתה בודק אם שותף מתאים לך: האם אני מסתדר עם האופי של השותף? האם יש לנו ערכים משותפים? האם אני מוכן להתמודד עם החסרונות של השותף? האם אנחנו חושבים בצורה דומה על הדברים הקריטיים ביותר? האם אני רואה את עצמי מסתדר עם השותף בטווח הארוך? מהי נקודת המפתח בכל שותפות? אליעד טוען כי אחת מהטעויות הגדולות ביותר שנעשית בשותפות היא חוסר מחשבה על הדרך בה תוכל לצאת מהשותפות במידה שתהיה צורך בכך. בעסקים, ובמיוחד ...
יזמות ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת מנהלים, מנטורינג למנהלים, יעוץ עסקי
יזמות ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת מנהלים, מנטורינג למנהלים, יעוץ עסקי
... ושותפויות, שותפים עסקיים, קבלני משנה, outsourcing, מיקור חוץ, האם כדאי לעבוד עם שותף? לחסוך בעלויות, להגדיל רווחים, לפטר עובדים, לגייס עובדים, גיוס עובדים, טעויות של יזמים, הדרכת מנהלים, מנטורינג למנהלים, יעוץ עסקי למה יזמים חושבים שכדאי לעשות הכל לבד בלי שותפים? יזמים רבים מאמינים שהדרך להרוויח יותר כסף היא להימנע מתשלומים לעובדים, שותפים, ספקים וקבלני משנה. הם סבורים שאם ... הגיונית: אם אין צורך לחלוק את הרווח עם אחרים, לכאורה יש יותר כסף בכיס. אך האמת מורכבת יותר. מה הטעות הנפוצה של יזמים בנושא של מיקור חוץ ושותפויות? טעות נפוצה של יזמים היא לחשוב שמיקור חוץ ושותפויות עסקיות בהכרח פוגעים ברווח. ... יותר אם תגדל אותן בעצמה בעלות של שקל אחד בלבד לעגבנייה. לכאורה, זהו חיסכון ברור, שכן היא חוסכת את עמלת התיווך. אולם ייתכן שהמסעדה תיאלץ להשקיע זמן, משאבים ואנרגיה רבים בגידול העגבניות בעצמה, ובכך למעשה תאבד את היתרון התחרותי שלה בתחומים אחרים, כגון שירות או הכנת המזון עצמו. מדוע לפעמים כדאי דווקא לשלם לאחרים ולהיעזר בשותפים? אליעד כהן מסביר כי למרות הרצון הטבעי ... השני במכירות והשלישי בשיווק. אם כל מומחה יבצע את מה שהוא הכי טוב בו, הסינרגיה תגדיל משמעותית את איכות וכמות העסקאות, וכך תוביל לגידול ברווחים. אף על פי שכל אחד יקבל שליש מהרווח, ... הכולל שהעסק ירוויח יהיה גדול בהרבה מאשר לו כל אחד מהם היה מנסה לבצע את שלושת התפקידים לבד. לעומת זאת, אם מומחה בשיפוצים יחליט לוותר על השותפים שלו ולבצע גם את השיווק והמכירות בעצמו, איכות העבודה בכל תחום כנראה תיפגע. ייתכן שהוא יצליח לחסוך בעלויות, אך הירידה באיכות הביצוע והפגיעה בשירות יגרמו להקטנת הרווחים הכוללים. מתי בכל זאת כדאי לוותר על שותפים או עובדים? כמובן שיש מקרים שבהם נכון לפטר עובד או להיפרד משותף. למשל, אם השותף או העובד לא מביאים ערך מוסף משמעותי ... ובאיכות גבוהה יותר, הגיוני לשקול את הפסקת ההתקשרות איתם. עם זאת, חשוב לא לעשות את הטעות הנפוצה ולהניח אוטומטית כי פיטורי עובדים או ביטול שותפויות תמיד יגדילו את הרווח. תמיד יש לבדוק את הדברים לעומק: מה איכות העבודה שהשותף או העובד נותנים? האם אפשר להחליף אותם בקלות? האם אכן ניתן לבצע את המשימה ברמה דומה? מהי הדרך הטובה ביותר למקסם רווחים לטווח הארוך? הדרך הטובה ביותר להצליח ... יכולות המכירה שלך ולא לנסות להשתלט על תחומים שאינך מקצועי בהם. ככל שהעסק שלך גדל, יש יתרון ברור להאצלת סמכויות, לשימוש באאוטסורסינג ובשותפויות עסקיות. ההצלחה הכלכלית ... את מאמציך בתחום שבו יש לך יתרון יחסי ברור, ובמקביל תאפשר לאנשים אחרים להתמחות בתחומים שבהם אתה חלש יותר. לסיכום, כל החלטה עסקית לגבי שותפים, קבלני משנה או עובדים צריכה ... והאם הרווח שאתה חוסך אכן משתלם בטווח הארוך. חלוקת עבודה נכונה, בשילוב אאוטסורסינג והאצלת סמכויות, יוצרת יתרון תחרותי ברור ומגדילה את הרווחיות הכללית של העסק. האם לפטר את השותף? האם להשתמש במיקור חוץ? איך להגדיל רווחיות? הדרכה עסקית למנהלים גיוס או פיטורי עובדים שימוש בקבלני משנה האצלת סמכויות בעסק מדוע יש יזמים שחושבים שכדאי להימנע משותפים כדי להרוויח יותר? הרבה אנשים שמתחילים להקים עסק או רוצים להתרחב מאמינים שהדרך להרוויח כמה שיותר כסף היא להימנע מתשלום למשכורות, לשותפים או לספקים חיצוניים. הרעיון שלהם הוא שאם הם יעשו את הכל לבד, הם לא יצטרכו להתחלק ברווחים עם אף אחד. במבט ראשון זה נשמע הגיוני, כי ... בעסק שלך. לכאורה, אם תעשה הכל לבד, תרוויח את כל הכסף בעצמך. מה ההשלכות של ניסיון לעשות הכל לבד? למרות שהרצון לעשות הכל לבד חוסך תשלום לשותפים, צריך להבין שבמקרים רבים העבודה שמביא השותף או העובד היא עבודה איכותית ומקצועית ...
שותפות עסקית, עובד שרוצה להיות שותף בעסק, עובד שרוצה להיכנס כשותף בעסק, עובד שרוצה להיות שותף עסקי, שותף לעסקים, תגמול עובדים, קידום עובדים, ניהול עובדים, משא ומתן עם שותפים עסקיים, להיכנס כשותף לעסק, להכניס שותף לעסק
שותפות עסקית, עובד שרוצה להיות שותף בעסק, עובד שרוצה להיכנס כשותף בעסק, עובד שרוצה להיות שותף עסקי, שותף לעסקים, תגמול עובדים, קידום עובדים, ניהול עובדים, משא ומתן עם שותפים עסקיים, להיכנס כשותף לעסק, להכניס שותף לעסק
שותפות עסקית, עובד שרוצה להיות שותף בעסק, עובד שרוצה להיכנס כשותף בעסק, עובד שרוצה להיות שותף עסקי, שותף לעסקים, תגמול עובדים, קידום עובדים, ניהול עובדים, משא ומתן עם שותפים עסקיים, להיכנס כשותף לעסק, להכניס שותף לעסק מה לעשות כשעובד שכיר רוצה להיות שותף בעסק? כאשר עובד שכיר מחליט שהוא רוצה להיכנס כשותף עסקי, יש כמה נקודות חשובות שיש לקחת בחשבון. עובד שכיר עשוי להרגיש שהוא משקיע מאמץ רב, ובשל כך מגיע לו חלק מהרווחים. הוא עשוי לטעון שזה לא הוגן שבעלי העסק מרוויחים את רוב הכסף הגדול, ואילו הוא לא נהנה מכך באותה מידה. עובד כזה בעצם אומר: למה אני צריך לעבוד קשה מבלי לקבל אחוזים? אני רוצה שותפות עסקית אמיתית, מגיע לי יותר מתגמול פשוט של שכיר. דוגמה שאליעד כהן נותן היא: השכיר, המלפפון, מחליט להפוך לגנן, השכיר רוצה להפוך לעצמאי. אך כאן טמונה נקודה מרכזית: לפני שמסכימים להכניס עובד כשותף עסקי, יש לוודא שהוא מבין לעומק מה המשמעות של שותפות אמיתית. כיצד אפשר לתגמל עובד שרוצה להיות שותף, ללא הכנסת שותף לעסק? אליעד כהן מציע כשלב ראשוני, להציע תגמול עובד בהתאם לביצועיו והישגיו. למשל: אפשר לתת לו אחוזים מסוימים מהמכירות שהוא מביא. אפשר לתת לו תגמול או בונוס בהתאם להישגים, לרווחים או למחזור העסק. כך הוא ירגיש שהוא חלק מההצלחה העסקית, בלי להפוך לשותף מלא בעסק. זוהי דרך מקובלת ונפוצה שמאפשרת להכיר בהישגים של העובד ולהעניק לו תחושת סיפוק ושייכות. מה הבעיה המרכזית בשותפות עסקית עם עובד שכיר? ברוב המקרים, עובדים שמבקשים להיכנס כשותפים לא מבינים ששותפות בעסק אינה כוללת רק זכויות והכנסות, אלא גם חובות, התחייבויות וסיכונים. עובד שכיר שרוצה להפוך לשותף לעתים קרובות מעוניין ברווחים, אך לא מוכן לקחת חלק באחריות המלאה לניהול העסק. לדוגמה, עובד עשוי לומר: אני רוצה לקבל אחוזים מהרווחים כי אני עובד קשה ומגיע לי. אבל השאלה היא, האם הוא גם מוכן לקחת על עצמו את החובות, ההפסדים והקשיים הקשורים בניהול העסק? האם העובד באמת מוכן לשותפות מלאה עם זכויות וחובות? חשוב להבהיר לעובד המעוניין ב
הסכם וחוזה, חוזים, הסכמים מסחריים, כתיבת חוזה, כתיבת הסכם, הפרת הסכם, איך כותבים חוזה? איך עושים הסכם שותפות? איך עושים הסכם ממון? איך עושים הסכם גירושין? איך לכתוב חוזה? הסכם עבודה, שותפויות, חוזה עבודה, חוזה שותפות עסקית
הסכם וחוזה, חוזים, הסכמים מסחריים, כתיבת חוזה, כתיבת הסכם, הפרת הסכם, איך כותבים חוזה? איך עושים הסכם שותפות? איך עושים הסכם ממון? איך עושים הסכם גירושין? איך לכתוב חוזה? הסכם עבודה, שותפויות, חוזה עבודה, חוזה שותפות עסקית
... כתיבת הסכם, הפרת הסכם, איך כותבים חוזה? איך עושים הסכם שותפות? איך עושים הסכם ממון? איך עושים הסכם גירושין? איך לכתוב חוזה? הסכם עבודה, שותפויות, חוזה עבודה, חוזה שותפות עסקית מה הדבר הראשון שצריך לבדוק לפני חתימה על הסכם? כאשר עומדים בפני חתימה על ... האם ההסכם באמת הדדי והוגן לשני הצדדים? איך להפר חוזה? פירוק שותפות עסקית טעויות בכתיבת חוזה איך כותבים הסכם עבודה? התרחיש הגרוע ביותר הבטחות לא ... כבדים. למידע נוסף - חפשו מידע נוסף בנושא הסכמים, חוזים, שותפויות, ערבויות וביטחונות באתר האינטרנט EIP.co.il ותעמיקו בנושא. בהצלחה! הבטחות ... קיום הבטחות, איך להפר חוזה? איך להפר הסכם? פירוק שותפות עסקית, פירוק שותפות בעסק, כתיבת חוזה שכירות, כתיבת חוזה עבודה, חוזה הדדי, הסכם הדדי, הדדיות בהסכמים, ...
כתיבת הסכם שותפות, כתיבת הסכם ממון, הסכם פירוק שותפות, הסכם בין שותפים, איך לכתוב חוזה שותפות? חוזה בין שותפים, טיפים לכתיבת חוזה, ניסוח חוזה, ניסוח הסכמים, חוזה עבודה, חוזה עסקי, הסכמי עבודה, כתיבת הסכם, איך לנסח חוזה?
כתיבת הסכם שותפות, כתיבת הסכם ממון, הסכם פירוק שותפות, הסכם בין שותפים, איך לכתוב חוזה שותפות? חוזה בין שותפים, טיפים לכתיבת חוזה, ניסוח חוזה, ניסוח הסכמים, חוזה עבודה, חוזה עסקי, הסכמי עבודה, כתיבת הסכם, איך לנסח חוזה?
... הסכם שותפות, כתיבת הסכם ממון, הסכם פירוק שותפות, הסכם בין שותפים, איך לכתוב חוזה שותפות? חוזה בין שותפים, טיפים לכתיבת חוזה, ניסוח חוזה, ניסוח הסכמים, חוזה עבודה, חוזה עסקי, הסכמי עבודה, כתיבת הסכם, איך לנסח חוזה? מה ההבדל בין שותפות מרצון לשותפות שלא מרצון? כאשר שני אנשים מחליטים להיכנס לשותפות, זה יכול להיעשות מרצונם החופשי או מתוך אילוץ. דוגמה לשותפות שלא מרצון היא מצב שבו אדם מקבל הצעה שאי אפשר לסרב לה. לדוגמה, כמו בסרט הסנדק, כאשר אדם נאלץ לחתום על חוזה תחת איום על חייו - זו שותפות שלא נוצרה מתוך רצון חופשי. לעומת זאת, בשותפות שנוצרת מרצון, שני הצדדים נכנסים בשמחה, כי כל אחד מניח שהשותפות תועיל לו. אנשים נכנסים לשותפויות מרצון בעסקים, בזוגיות או אפילו בדירה משותפת, מתוך אמונה שהקשר ייטיב איתם, אחרת לא היו נכנסים אליו מלכתחילה. מדוע חשוב להגדיר מראש מנגנון פירוק שותפות? כאשר נכנסים לשותפות מרצון, הצדדים נוטים להתעלם מהאפשרות שהשותפות עלולה להסתיים או להשתבש. אולם חשוב להבין שהחיים אינם תמיד מתנהלים לפי הציפיות, ולכן חובה להגדיר מראש מנגנון ברור למקרה שאחד הצדדים ירצה לסיים את השותפות. חשוב להקפיד על פירוט מדויק של אופן פירוק השותפות, כדי למנוע סכסוכים עתידיים ואי - הבנות. אילו שאלות חייבים לשאול לפני כניסה לשותפות? לפני שחותמים על הסכם שותפות, חשוב לשאול מספר שאלות בסיסיות שיבטיחו שההסכם יהיה ברור ומקיף: מה יקרה אם אחד הצדדים ירצה לפרק את השותפות מכל סיבה שהיא, אפילו ללא סיבה מוגדרת? מי מוסמך להחליט על פירוק השותפות, והאם כל צד יכול להחליט על פירוק חד צדדי? האם יש מנגנון ברור ומוגדר שיסדיר את תהליך הפרידה? מה קורה אם צד אחד מתנגד לפירוק השותפות, ומנסה לעכב או להקשות על תהליך הפרידה? האם יש עלויות או התחייבויות כספיות שכרוכות בפירוק השותפות, ומה הן בדיוק? האם יש צורך בהסכמה מלאה של הצד השני, או שאפשר לפרק את השותפות באופן חד - צדדי ללא תלות בהסכמה של השותף? אילו בעיות יכולות להיווצר כאשר מנגנון הפירוק אינו ברור מספיק? כשמנגנון ... אם הצד השני מחליט לעכב בכוונה את הפעולות הנדרשות, הוא למעשה יכול למנוע את הפרידה באופן מעשי. כך נוצרת סחבת ובלבול, ושותף אחד הופך לתלוי בשיתוף הפעולה של הצד השני. חשוב מאוד לוודא שכל הפרטים ברורים, מדויקים, ואינם נתונים לפרשנויות סותרות. כיצד מנגנון הביי מי (Buy Me) יכול לעזור בפירוק שותפות? מנגנון ביי מי (Buy Me) הוא מנגנון נפוץ בפירוק שותפות, שמאפשר לכל צד להציע לקנות את חלקו של השני ב
תקשורת בין אישית, שותפות עסקית, מערכות יחסים, לדבר על זה, להציף בעיות, הצפת בעיות, איך למנוע מריבות במערכות יחסים? איך להצליח בתקשורת בין אישית? איך להצליח במערכות יחסים? איך להצליח בשותפות? מניעת מריבות, סיבות למריבה
תקשורת בין אישית, שותפות עסקית, מערכות יחסים, לדבר על זה, להציף בעיות, הצפת בעיות, איך למנוע מריבות במערכות יחסים? איך להצליח בתקשורת בין אישית? איך להצליח במערכות יחסים? איך להצליח בשותפות? מניעת מריבות, סיבות למריבה
... בין אישית, שותפות עסקית, מערכות יחסים, לדבר ... הצפת בעיות, איך למנוע מריבות במערכות יחסים? איך להצליח בתקשורת בין אישית? איך להצליח במערכות יחסים? איך להצליח בשותפות? מניעת מריבות, סיבות למריבה האם אפשר למנוע מריבות במערכת יחסים באמצעות תקשורת פתוחה? במערכות יחסים, בשותפויות עסקיות או בדינמיקות ... לצוץ גם אירועים אחרים מהעבר שמעולם לא טופלו. כך נוצרת מריבה קשה ומורכבת בהרבה, שלעיתים אף פוגעת במערכת היחסים או בשותפות בצורה משמעותית. למה לא ... נכון עם תסכול שמצטבר? כדי להתמודד נכון עם התסכול שמצטבר, אליעד ממליץ על מודעות מתמדת. אם אתה במערכת יחסים או בשותפות עסקית, תמיד שאל את עצמך: ... משמעותית את הסיכוי שהמצב יגיע לפיצוץ ולהבטיח תקשורת בין אישית טובה ובריאה יותר. מניעת מריבות תקשורת בין אישית שותפות עסקית מערכות יחסים הצלחה ... עושים זאת. לפעמים הימנעות מהבעה של תסכול יכולה להוביל לכך שהבעיה תתפוצץ מאוחר יותר. מניעת מריבות תקשורת בין אישית שותפות עסקית מערכות יחסים הצלחה ...
שותפות, למה אנשים רבים? בחירת שותף, איך למנוע מריבות? מה הסיכוי למריבה? איך לבחור שותף? האם מישהו מתאים לך? התאמה עסקית, איך נוצרות מריבות במערכות יחסים? מה הסיכוי להתגרש? מה הסיכוי לריב? תלות רגשית במערכות יחסים, התאמה זוגית
שותפות, למה אנשים רבים? בחירת שותף, איך למנוע מריבות? מה הסיכוי למריבה? איך לבחור שותף? האם מישהו מתאים לך? התאמה עסקית, איך נוצרות מריבות במערכות יחסים? מה הסיכוי להתגרש? מה הסיכוי לריב? תלות רגשית במערכות יחסים, התאמה זוגית למה אנשים רבים בשותפויות ובמערכות יחסים? הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים לריב היא התחושה שהטוב של האדם תלוי בבן אדם אחר. אליעד כהן מסביר שאם האדם מרגיש שהאושר שלו, ... תלוי יותר רגשית בבן הזוג או בשותף שלו, כך גדל הסיכוי שיתרחשו ביניהם מריבות, קונפליקטים ואי - הבנות. לעומת זאת, אם הטוב של האדם אינו תלוי בבן הזוג או בשותף שלו, אז באופן טבעי פוחתים משמעותית הסיכויים למריבות ולסכסוכים. זה נובע מכך שהאדם מסוגל להרגיש טוב גם בלעדי האדם האחר, ולכן הוא פחות תלוי רגשית בו. ככל ... רגשית משפיעה על מריבות בין שותפים? כאשר אדם מרגיש שההצלחה שלו, ההישגים שלו, או הרווחה האישית והרגשית שלו תלויים באופן מוחלט בשותף שלו, נוצרת תלות גבוהה מאוד. מצב כזה יוצר רגישות יתר לכל התנהגות של הצד השני, ולכן גם הסיכויים למריבה עולים. לדוגמה, אם שותף אחד מאחר או לא עומד בציפיות, השותף השני מרגיש מיד פגוע, לחוץ, או מאוכזב, מכיוון שהוא תלוי באופן מוחלט בהתנהגות של השותף הראשון כדי להרגיש טוב. לעומת זאת, אם שותף מסוים יכול להצליח, להרגיש טוב, או להשיג את מטרותיו ללא תלות מוחלטת בשותפו, הוא פחות ייפגע אם השותף השני יטעה או יאכזב. כך יורדת רמת המתח בין הצדדים, ויש פחות נטייה להתפרץ ולהגיע למריבות. האם יש קשר בין עצמאות רגשית לבין הצלחה בזוגיות? אליעד כהן מדגיש ... תלותי, אך מצד שני הזוגיות או השותפות עצמה תהיה יציבה יותר, פחות סוערת, ופחות מועדת לסכסוכים ומריבות. זה משום שאף אחד מהצדדים לא יהיה במצב שבו הוא נוטה להתפרץ ולריב מיד כשהוא מרגיש ... סכסוכים וכעסים. איך לבחור נכון שותף לחיים או לעסקים? כאשר בוחרים שותף, אם זה לעסק או לזוגיות, אליעד מציע לקחת בחשבון את רמת התלות ההדדית. בחירת שותף עם פחות תלות רגשית, או במילים אחרות, אדם שלא מרגיש שהאושר שלו תלוי בך באופן מלא, יכולה להיות בחירה שמובילה לפחות מריבות בטווח הארוך. מנגד, אם בוחרים ... אכזבות ומריבות תכופות. לדוגמה, שותף עסקי שמרגיש שההצלחה שלו תלויה לחלוטין בך עלול להילחץ ולריב איתך אם דברים לא ילכו כפי שתכנן, מכיוון שהוא נמצא במצב נפשי שבו כל פעולה שלך משפיעה עליו משמעותית. לעומת זאת, שותף שיודע להסתדר גם לבד, פחות ייטה להאשים, לכעוס, או להילחץ אם יש בעיות, ולכן הסיכוי לסכסוך יורד משמעותית. כיצד אפשר למנוע מריבות במערכות יחסים? הדרך ... שאדם ירגיש פחות תלוי רגשית בשותף או בבן הזוג, כך הוא יהיה פחות פגיע ופחות רגיש לכל התנהגות לא רצויה מצדו של האחר. הדבר מתבטא בתחושת ביטחון עצמי גבוהה, ביכולת להיות מאושר גם ללא נוכחות השותף, ובהבנה שכל צד אחראי על האושר וההצלחה האישית שלו. אליעד כהן מציע לבדוק מראש את רמת התלות הרגשית האפשרית בקשר, ולפתח יכולת להרגיש טוב גם לבד, ללא תלות מוחלטת בבן הזוג או בשותף. היכולת הזו מסייעת להימנע ממריבות, מכעסים ומאכזבות בהמשך. מה הסיכוי למריבה או לגירושים בזוגיות תלויה רגשית? ככל שהקשר מבוסס יותר על תלות רגשית גבוהה, ... לקשר זוגי או עסקי, חשוב להעריך את רמת התלות הקיימת או האפשרית, ולהבין כיצד התלות הזו תשפיע בעתיד על ההתנהלות הזוגית או העסקית. איך לבחור שותף מתאים? איך למנוע מריבות בזוגיות? מהי תלות רגשית? מה הסיכוי שזוג יתגרש? מה גורם למריבות בין שותפים? האם אנחנו מתאימים? האם יש התאמה? לגרום למישהו להיות תלוי בך, מערכת יחסים לא שוויונית, מה הסיכוי שמישהו יריב איתך? מה הסיכוי שלא תסתדרו? מה ...
איך לא לפגוע במישהו? איך להיפרד בלי לריב? איך להיפרד בצורה יפה? איך לא לעשות גוסטינג? איך להתגרש בלי מריבות? איך לסיים מערכת יחסים בלי לריב? איך להתגרש בשלום? איך לפטר עובד בלי שיפגע? איך לסיים מערכת יחסים בצורה יפה? איך לפטר עובד בצורה יפה, איך להיפרד ממישהו בלי לריב? איך לפרק שותפות עסקית בלי לריב? איך לסיים קשר בצורה יפה? איך לסיים קשר בלי לריב? איך לפטר עובד בלי מריבות? איך לסרב למישהו בלי שהוא יפגע? איך להגיד לא בצורה יפה? איך לסרב בנימוס?
... ממישהו בלי לריב? איך לפרק שותפות עסקית בלי לריב? איך לסיים קשר ... גירושים מכל סיבה שהיא פירוק שותפות עסקית להפסיק לעבוד עם ספק העלאת ... רוצה לנתק קשר, הוא יבקש ממך לתת לזה עוד צאנס, ושהוא מבטיח לעשות שינוי ... שמישהו יפגע. 4 - בלי שהוא יבקש לתת עוד צאנס. איך להקטין את הסיכוי לכל ... שגם בשלב הזה צריכים לדעת איך לקבל החלטה האם להיפרד האם להתגרש וכולי. אבל ... כבר התקבלה, ההחלטה לפרק את השותפות העסקית כבר התקבלה וכיוב. והשאלה ... לכך שיש מריבות כאשר מפרקים שותפות פרידה גירושין וכיוב, היא קודם כל ... טוב וכולי. רצון להילחם על הקשר לתת צאנס לקשר אפשרות נוספת שיכולה להיות לכך ... שהעובד ינסה להסביר לך שהוא רוצה לתת לזה עוד צאנס ושהוא ישתנה ושהוא רוצה ... את הקשר הזה. איך למנוע רצון לתת עוד צאנס לקשר? וכאן בעצם נשאלת שאלה ... שבו האדם השני יגיד לך שהוא רוצה לתת לזה עוד צאנס, איך להגדיל את הסיכוי לכך ... בצורה יפה וכמובן שלא תצטרך לתת למישהו פיצוי מראש ולהתחייב לו שיהיה לו ... 2 - איך לגרום לצד השני לא לבקש לתת לזה עוד צאנס, להגיד שהוא מוכן ... אי הנעימות, בכך שאותו אדם ינסה לשכנע אותך להמשיך את הקשר, למרות שאתה רוצה ... נניח לדוגמה שאתה רוצה לסיים שותפות עסקית כי אתה חושב שהשותף שלך מרמה אותך. עכשיו, אם תגיד לו שהסיבה שאתה רוצה לעשות פירוק שותפות, היא בגלל שאתה חושב שהוא מרמה ... עליו נכון. ואיזו סיבה אתה יכול לתת, שהאדם השני יחשוב שזאת באמת הסיבה שלך, ... חיסרון במצב הקיים, במבנה של השותפות, במבנה של הקשר, משהו שקיים בך, ... המציאות וכולי. אז בעצם מהות העצה היא, שאל תגיד שהסיבה לפרידה היא חיסרון ... ירגיש ממנו רע. איך למנוע בקשה לתת עוד צאנס? ועכשיו אסביר לגבי העניין של ... בלי שהוא יגיד לך שהוא רוצה לתת לזה עוד צאנס? ובלי שהוא יגיד לך שהוא ... וכולי? אז למה בעצם מישהו רוצה לתת לזה עוד צאנס? ורוצה לנסות שוב לנסות ... את הסיכוי לכך שהוא לא יבקש לתת צאנס נוסף לקשר. אבל יש עוד משהו נוסף ... להקטין את הסיכוי לכך שהאדם יבקש לתת צאנס נוסף, והוא להציג סיבה לפרידה, שהאדם ... אז ממילא הסיכוי שהאדם השני יבקש לתת לזה עוד צאנס, נהיה הרבה יותר קטן. אז ... נושאים נוספים: איך לפרק שותפות בלי שהשותף יפגע? איך לפרק שותפות בלי מריבות? איך לסיים קשר עם ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חלוקת אחוזים בין שותפים, חלוקת רווחים בין שותפים, הקמת שותפות, הערכת שווי שותפות, הערכת שווי חברה, רכישת חברה, הקמת חברה, כניסה לשותפות, איך לחלק אחוזים? כמה אחוזים יקבל כל שותף? רוצה לקבל יותר אחוזים, איך לחלק את הרווחים? חלוקת רווחים בין שותפים, יעוץ להקמת שותפות, הכרישים, איך לשכנע משקיע? איך לתת פחות אחוזים למשקיע? איך לקבל יותר אחוזים ממשקיע? הקמת סטארט אפ, כמה אחוזים לתת למישהו? כמה אחוזים לבקש? איך לקבל יותר אחוזים משותף? מצגת משקיעים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: הכרישים, איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: הכרישים, איך להאמין בעצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להעריך את עצמך? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשנות תכונות אופי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפרש חלומות? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לעשות יותר כסף? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לשפר את הזיכרון? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לקשב וריכוז, מטפל אישי, קואצ'ינג לילדים בנושאי הכרישים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 1.1836 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 11:15:52 - wesi1