אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות של מעריצים, למה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות של מעריצים, למה מעריצים את אליעד כהן? למה מעריצים מישהו? איך נוצרת הערצה למישהו?
מה גורם לאנשים להעריץ את אליעד כהן?

הרצאה זו עוסקת בהבנת התופעה של הערצת דמויות ציבוריות, ובמקרה זה, הערצה של אליעד כהן. אליעד כהן מבצע ניתוח פסיכולוגי על התהליכים שמובילים את המעריצים ליצור דימוי של גורו, ומדוע פעמים רבות ההערצה נתקלת בקונפליקטים פנימיים כאשר הדעות שמביע הגורו לא תואמות את האמונות של המעריצים.

למה אנשים מתעצבנים כשמביעים דעה פוליטית שונה?

הסיבה לכך שמפריע לאנשים שמעריצים את אליעד כהן כאשר הוא מביע דעה פוליטית שונה משלהם, היא כי הם לא בטוחים בעצמם במאה אחוז. פעמים רבות אנשים אשר לא שלמים עם דעותיהם, מחפשים אישור לדעותיהם, ומשום כך כשהם נתקלים בדעה מנוגדת לדעותיהם ממישהו שהם מעריצים, הם חווים קונפליקט פנימי. במקום לשאול את עצמם אם הרעיון נכון, הם נוטים להאמין שהדעות של הגורו תמיד נכונות.

הערצה: איך היא נוצרת ומה מפריע לה?

הערצה נוצרת כאשר אדם פוגש דמות שנראית לו חכמה ומוצאת את רעיונותיה כעדיוניים ונכונים. במקרים רבים, אם אדם שומע רעיונות שמאוד מתאימים לו, הוא יתחיל להעריך את הדמות ולהאמין שהיא חכמה. הערצה מחזקת את תחושת הביטחון של המעריץ, והדמות המוערצת הופכת לאוטוריטה שמספקת אישור לדעות האישיות של המעריץ. אולם ברגע שדעה של המוערץ לא מתאימה למעריץ, לדוגמה, במקרים של דעות פוליטיות או דתיות מנוגדות, הוא חווה קונפליקט שמערער את תחושת הביטחון שהייתה לו קודם.

למה אנשים לא יכולים להאמין במישהו אם הוא לא חושב בדיוק כמוהם?

אדם שמעריץ את אליעד כהן, לדוגמה, חפש לא רק חכמה, אלא גם אישור לדעותיו האישיות. הוא לא יעריץ מישהו אם הוא לא ימצא בו את אותן דעות שהוא עצמו מאמין בהן. הערצה נבנית כאשר רעיונותיו של הגורו תואמים למה שהמעריץ כבר חושב. אך כאשר הגורו אומר משהו שאינו תואם את מה שהמעריץ רוצה להאמין בו, נוצר קונפליקט פנימי. המעריץ מרגיש כאילו האמונה שלו נשברת, וההערצה הפכה לאיום על הביטחון האישי.

מה קורה כאשר המעריצים לא בודקים את מה שהגורו אומר?

הבעיה מתחילה כאשר אדם בוחר להאמין לגורו בצורה עיוורת, מבלי לבדוק את הרעיונות באופן עצמאי. הוא בונה את אמונתו על המילים של הגורו, מבלי להטיל ספק במה שנאמר. כאשר הגורו אומר משהו שלא מתאים לדעותיו, האדם נלחץ ויוצר תירוצים או נלחם בכדי להימנע מהתמודדות עם המידע החדש. כך, המעריץ נשאר בתוך "בועת ההערצה" מבלי לחקור את האמת בעצמו.

האם כדאי להאמין בגורו או לבדוק את הדברים בעצמנו?

ההרצאה ממליצה לא להאמין לגורו באופן מוחלט, אלא לפתח את השכל האישי ולהטיל ספק בכל מה שנאמר. אליעד כהן מציע למעריציו לא להסתמך על דמות חיצונית, אלא ללמוד לפתח מחשבה עצמאית, לבדוק כל רעיון לגופו, ולהתעקש על חיפוש אחר האמת האישית של כל אדם. כאשר אדם עוסק בחקירה פנימית, הוא לא פוחד לשמוע רעיונות שיכולים להיראות לו שונים, ובמקום להיכנס לקונפליקטים פנימיים, הוא יודע להטיל ספק ולהגיע למסקנותיו האישיות.

מה קורה כשמעריצים לא בודקים את מה שנאמר?

כאשר מעריץ לא בודק את מה שנאמר על ידי הגורו, הוא פשוט חוסך מאמץ ועושה "שקט זמני" במחשבותיו. הוא לא צריך להתמודד עם המורכבות שבדיקת רעיונות חדשים. אבל ברגע שהגורו מציע רעיונות מנוגדים לדעות האישיות של המעריץ, הקונפליקט מתחיל. חלק מהמעריצים עשויים להמציא תירוצים או לברוח, אחרים יישארו במתח פנימי ויתקשו להמשיך להאמין בצורה מוחלטת בגורו.

מה המסקנה הסופית?

המסקנה העיקרית שמעלה אליעד כהן היא שלא כדאי להאמין לאף אחד באופן מוחלט. כל אחד צריך לפתח את השכל האישי שלו, לחקור רעיונות ולבדוק אם הם מתאימים לו. לא להסתמך על שום דמות חיצונית וללא קשר לכמה שהיא חכמה או נערצת. רק כך אפשר להשיג אמונה פנימית אמיתית ולא להישאר תלויים במישהו אחר כדי להרגיש בטוחים.
מדוע אנשים מתעצבנים כשמביעים מולם דעה פוליטית שונה?

הסיבה קשורה לעובדה שיש אנשים שאינם בטוחים בעצמם במאה אחוז. הם זקוקים לגורו שיאמר דברים מסוימים שבהם הם רוצים להאמין. כשהדמות המוערצת מבטאת דעה המנוגדת לשלהם, זה מערער את תחושת הביטחון שלהם ויוצר קונפליקט פנימי. במקום לבדוק בעצמם את אמיתות הרעיונות, הם בונים על כך ש"אם אליעד אמר", אז זה בהכרח נכון, ולכן כל דעה הסותרת את האמונה שלהם מערערת את הביטחון ו"פוגעת" ביכולת שלהם להמשיך להאמין בגורו בצורה מוחלטת.

למה חלק מהאנשים מחפשים מישהו להאמין בו?

אנשים שעדיין לא בטוחים בדעותיהם או בזהותם, מעדיפים להישען על מישהו "חכם" או "צודק" לכאורה, כדי לקבל אישור לאמונות שהם מעוניינים להחזיק בהן. הם רוצים להאמין בדברים שעושים להם טוב, אך אינם שלמים איתם במאה אחוז. הערצת הדמות החיצונית מאפשרת להם לומר לעצמם, "אם אליעד אמר זאת, סימן שזה נכון, " וכך הם נמנעים מהמאמץ של בדיקה וחקירה עצמאית.

כיצד נוצרת הערצה ומדוע היא מתנפצת?

הערצה נוצרת כאשר אדם שומע סדרה של אמירות התואמות חלק גדול מדעותיו. הוא מתרשם שהגורו אומר "דברים נכונים" ולכן נותן בו אמון. תוך כדי כך, הגורו עשוי להביע גם רעיונות שהאדם אינו בטוח בהם, אך רוצה להאמין בהם. כך מתבססת הערצה, כי "אם הגורו צודק בהרבה דברים, כנראה שהוא צודק גם בשאר הנושאים שאני מקווה שהם נכונים."

אולם ברגע שהגורו מבטא דעה חריגה או מנוגדת בתכלית לרעיון מרכזי של המעריץ (לדוגמה בנושא פוליטי, דתי, אכילת בשר, דעה על ביבי או על מחבלים), נוצר קונפליקט פנימי: "איך אפשר להמשיך להעריץ מישהו שחושב כך?" הקונפליקט הזה מערער את תחושת הביטחון שלהם ומקשה עליהם להמשיך לסמוך עליו כאוטוריטה בלעדית.

מדוע אנשים נלחצים מאמירה שנוגדת את דעותיהם?

האדם שקשר עצמו לדמות המוערצת, משתמש ברעיונות שלה כאישור לצורת החשיבה שלו. כשמופיעה דעה מנוגדת, זה "דופק" את הפנטזיה של הערצה שלמה. הוא כבר לא יכול פשוט לומר לעצמו "אליעד אמר אז זה בטוח נכון, " כי הנה פתאום ישנה דעה אחרת שמעוררת בו התנגדות חזקה. התחושה שלו היא שדעה כזאת מאיימת על ביטחון האמונה שהוא בנה באמצעות ההערצה.

האם כדאי "להאמין בגורו" או עדיף לבדוק בעצמכם?

המלצת הטקסט היא לא להאמין אוטומטית באף אחד ולהפעיל תמיד את השכל העצמאי. במקום להסתמך על "הוא אמר, " עדיף לחקור בכל פעם מה באמת נכון עבורכם. כך, גם אם מתגלה דעה שלא נראית לכם, אין בכך איום על שאר הדברים, כי אתם לא בונים את הביטחון שלכם על עצם העובדה ש"מישהו חכם אמר זאת, " אלא על בדיקה וחיפוש אמת פנימית.

מה קורה כאשר מתעצלים לחקור?

אדם שמעדיף להמשיך להאמין בצורה עיוורת בגורו, למעשה קונה לעצמו "שקט זמני" וחוסך מאמץ. אבל ברגע שהגורו אומר משהו הנוגד את תפיסת עולמו, הוא נכנס ללחץ. חלק מהאנשים בורחים וממציאים תירוצים, וחלק נותרים בקונפליקט מתמשך.

מה המסקנה הסופית?

לא כדאי להאמין לאף אחד באופן מוחלט. מוטב לפתח את השכל האישי, לבחון כל רעיון לגופו, ולאפשר לעצמכם להטיל ספק גם בגורו הנערץ ביותר. אמונה עיוורת עשויה להתנפץ בשנייה שבה תיתקלו בדעה שלא תואמת את הציפיות שלכם.
דמות המנטור הנערץ, דמות הגורו הנערץ, לשמור על הסטטוס קוו, תסביכים של מעריצים, דעות פוליטיות של אליעד כהן, הבעת דעה פוליטית, קושיות על אליעד כהן, דעה שלא בקונצנזוס, דעות שנויות במחלוקת, מעריצים של אליעד כהן, השיטה של אליעד כהן, למה לא להאמין לאליעד כהן? שאלות על אליעד כהן, ההסמכה של אליעד כהן, הכת של אליעד כהן, מעריצים וקונצנזוס, הבעת דעות שלא בקונצנזוס, הבעת דעות שאין עליהן הסכמה כללית, הבעת דעות שאינן בקונצנזוס, אליעד כהן דתי, אליעד כהן חילוני, אליעד כהן מאמין באלוהים, אליעד כהן צמחוני, אליעד כהן אוכל בשר, אליעד כהן קרניבור, כל אחד והמחויב שלו
יכולת חשיבה תחושת ביטחון אוטוריטה להרגיש ביטחון עצמי העצמת ביטחון עצמי לפתח את החשיבה לפתח יכולת חשיבה מעריצות תירוץ מתעצל לשדר ביטחון עצמי איך נוצרת הערצה איך נוצרת הערצה למישהו אליעד כהן אליעד כהן מנהל כת אליעד כהן נוכל אליעד כהן רמאי אליעד כהן שקרן אליעד כהן שרלטן ביקורת ביקורת על אליעד כהן ביקורתיות בעיה בעיות בעיות של מעריצים הערצה הערצה למישהו לא להעריץ את אליעד כהן להעריץ להעריץ את אליעד כהן להעריץ רק את עצמך למה לא להעריץ את אליעד כהן למה מעריצים את אליעד כהן למה מעריצים מישהו מעריץ מעריצות מעריצים מעריצים מתוסבכים מעריצים של אליעד כהן מתוסבך פוליטי פוליטיקאים פוליטיקה קושיות על אליעד כהן שאלות על אליעד כהן תלונות על אליעד כהן
שיפוט עצמי / העברת ביקורת עצמית - אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו!
... עצמי העברת ביקורת עצמית - אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו! אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, משמעותו היא שאסור לו לאדם לשפוט ולדון את חברו, עד ...
ביקורת עצמית / העברת ביקורת / פחד מביקורת - מי לא מפחד לקבל ביקורת?
ביקורת עצמית העברת ביקורת פחד מביקורת - מי לא מפחד לקבל ביקורת? מי שיתבונן בעניין יראה, כי ישנם מספר אנשים שלא מפחדים לקבל ביקורת. לדוגמה: אדם טיפש שלא מבין את מה שאומרים לו, הוא לדוגמה לא מפחד לקבל ביקורת. משום שאין שום משמעות למה שאומרים לו, כי הוא לא מבין את מה שאומרים לו, וממילא זה לא משפיע עליו כלל. אך, לא רק אדם טיפש שלא מבין את הביקורת, לא מפחד לקבל ביקורת, אלא גם אדם חכם שמבין את עצמו בשלמות, גם הוא לא מפחד לקבל ביקורת. ונסביר: ביקורת מהותה היא, כאשר האדם לא רואה ולא מבין את הטוב שיש בכל דבר, שאז הוא מעביר ביקורת על הדבר, כדי להפוך אותו לטוב. וכאשר האדם ככ חכם עד שהוא מבין את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה הוא לא מפחד לקבל ביקורת. משום שהוא בכל מקרה מקבל את עצמו איך שהוא, ללא שום תנאי, וללא שום תלות בשום דבר ועניין. ולא משנה מה שיהיה, ולא משנה אם הביקורת נכונה או לא, הוא בכל מקרה מקבל את עצמו, וממילא לא מפריע לו בשום צורה לקבל את הביקורת. אז למה בכל זאת הוא מקבל ביקורת? זא מה המשמעות של הביקורת עבורו? תשובה: כאשר האדם יודע את הטוב שיש בכל דבר, במקרה כזה, הביקורת שהוא מקבל, היא מבחינתו סוג של המלצה לשיפור כדי לעשות את המצב טוב יותר. מצד אחד האדם מבין שהכל טוב באותה המידה ממש, וממילא אין לו שום בעיה לקבל ביקורת. ומצד שני הוא גם יודע שתמיד אפשר לעשות עוד יותר טוב, ומתוך נקודת המבט הזו הוא מקבל את הביקורת. כאשר האדם לא מקבל את עצמו מספיק טוב, על ידי זה הוא מפחד לקבל ביקורת. פן ושמא הביקורת תגרום לו להרגיש פחות טוב עם עצמו. אך כאשר האדם מקבל את עצמו בכל מקרה ובכל מצב, ממילא אין לו שום בעיה לקבל כל ביקורת. ויחד עם זאת, הוא יכול גם לקבל ביקורת, כדי לנסות להסתכל על הדברים בצורה שונה וכולי. ...
ביקורת בונה / ביקורת שלילית - כיצד להעביר ביקורת בונה בצורה יעילה?
ביקורת בונה ביקורת שלילית - כיצד להעביר ביקורת בונה בצורה יעילה? ובו יתבאר העניין של העברת ביקורת. מהי ביקורת בונה וביקורת טובה, ומהי ביקורת שלילית וביקורת הרסנית. ואיך להעביר ביקורת? ועוד. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לפעמים צריך האדם להעביר ביקורת על מישהו (וגם האדם, על עצמו). והשאלה היא, איך אפשר להעביר ביקורת בצורה יעילה? תשובה: ביקורת יעילה, היא כזו שמספקת מענה, גם לצרכים של זה שמעבירים עליו את הביקורת. כאשר עושה האדם מעשה כלשהו, גם אם המעשה הזה ראוי לביקורת, הרי שהוא עושה זאת מתוך צורך רגשי אישי כלשהו, שהוא זה שגורם לו לעשות את המעשה. כאשר רוצים להעביר ביקורת על מישהו, ראשית כל, יש לנסות להבין את הצרכים הרגשיים ... מענה, גם לצרכים של האדם, שמעבירים עליו את הביקורת. לאחר מכן, אפשר להעביר את הביקורת, אך לנסות להעביר אותה בצורה כזו, שהאדם שמעבירים עליו את הביקורת, יבין, כיצד מוצעת לו אפשרות טובה יותר, שנותנת מענה גם לצרכים שלו. כאשר מעבירים ביקורת על מישהו, יש להשתדל, שגם זה שמעבירים עליו את הביקורת, יהיה מרוצה. בפרט, על ידי זה שמכבדים, גם את רצונו ומתחשבים גם בצרכיו. ביקורת יעילה, היא כזו שלוקחת בחשבון, גם את הצרכים של האדם ... ומספקת מענה, גם לצרכים של זה שמעבירים עליו את הביקורת. נכון, לא תמיד זה שמעביר הביקורת יודע מה הצורך הרגשי של האדם השני. וגם אם הוא יודע, ... השני, ולהתייחס גם אליהם, כאשר מעבירים על מישהו ביקורת. לסיכום: ביקורת שמתחשבת בצרכים של האדם השני, ושמספקת מענה טוב יותר, לצרכים של זה שמעבירים עליו את הביקורת, הסיכוי שלה להתקבל גדול יותר. מאחר, שהיא טובה יותר, ...
ביקורת בונה / ביקורת שלילית והורסת - איך להעביר ביקורת בונה ולא ביקורת שלילית?
ביקורת בונה ביקורת שלילית והורסת - איך להעביר ביקורת בונה ולא ביקורת שלילית? קיימים שני סוגים של העברת ביקורת . צורה אחת של העברת ביקורת, נובעת מכך שהביקורת שוללת לגמרי את זכות הקיום של המחשבה של הצד השני, שמעבירים עליו את הביקורת. ומהצד של הביקורת, אין מקום לצד השני, והוא טועה לגמרי, ועליו לחזור אל הדרך הישרה היחידה, שהיא כמובן הדרך של מעביר הביקורת החכם, שהוא כמובן יודע את האמת היחידה וכולי. וכמובן שיש כאן הקצנה, אך זו רוח הדברים. וביקורת כזו מהסוג הנל, בדכ משיגה את התוצאה ההפוכה. ולו רק, משום שהיא גורמת לזה ששומע אותה, לרצות לעשות דווקא את ההפך שלה. וזה נכון גם אילו הביקורת הייתה נכונה, כל שכן שלא תמיד היא נכונה. וגם אם הביקורת נכונה, אם היא נובעת מתוך הסתכלות שלילית על האדם השני, הרי שזה פוגע לאדם השני ... שלו, ועל ידי זה בדכ הוא ירצה לעשות, דווקא את ההפך ממה שאמרו לו. ויש גם דרך נכונה יותר להעביר ביקורת, והיא על ידי זה שמתייחסים להכל באיזון. אם מישהו עשה טעות, גם אם זו טעות גדולה, אפשר מצד אחד לנסות להבין אותו ולא לפגוע בכבוד שלו, ועדיין אפשר להעביר עליו ביקורת, כדי לגרום לו להיות טוב יותר. ביקורת נכונה, היא כזו שלא שוללת את זכות הדעה השונה והעצמאית של האדם האחר, אלא היא בסך ... להבין טוב יותר באופן עצמי, מה נכון יותר עבורו לעשות, כדי לגרום לו לחיות טוב יותר. ולהעביר ביקורת בצורה נכונה כזו, זה אפשרי על ידי זה שמכבדים את האדם השני, ומראים לו את הדרך שנראית למעביר הביקורת כנכונה יותר, מתוך הבנה שזו לא אשמתו של אף אחד שהוא לא יודע את הכל, ולא אשמתו של האדם שקשה לו להבין, ושקשה לו להתמודד רגשית. וגם אם כבר העירו לאדם בעבר והוא לא קיבל את הביקורת, עדיין אפשר לנסות שוב פעם לנסות לדבר על ליבו, בצורה מכובדת, ולגרום לו להבין בכוחות עצמו, מה באמת נכון יותר עבורו. וכאשר מעבירים על האדם ביקורת מתוך רצון טוב לעזור לו, וכאשר מעבירים על האדם ביקורת בצורה כזו שמכבדת אותו, ובצורה כזו שלא מנסה לכפות עליו את דעתו של מעביר הביקורת, אלא מנסה לעזור לאדם להבין בכוחות עצמו את האמת, ואת מה שנכון יותר עבורו. על ידי זה הסיכוי של הביקורת להתקבל, גדול יותר. ונסכם: ביקורת שלילית, היא כזו ששוללת את זכות הקיום של הדעה השנייה שנראית כשגויה. ביקורת בונה לעומת זאת, היא כזו שמכבדת את זכות הבחירה של האדם השני לחשוב אחרת, אך בו ... היא מנסה לבנות את הצד השני, ולאפשר לו להבין טוב יותר בכוחות עצמו, מה נכון יותר עבורו לעשות. הביקורת הבונה לוקחת את האדם, ובונה אותו למשהו נכון יותר. היא לא שוללת את האדם, אלא בונה ...
שיפוט עצמי - איך להעביר ביקורת עצמית בצורה בונה וחיובית?
... עצמי - איך להעביר ביקורת עצמית בצורה בונה וחיובית? בקרה עצמית - כדי שביקורת תהיה יעילה ואפקטיבית, עליה להיות שורשית ואמיתית. כמו כן עליה להיות גם טובה, דהיינו, להיות מספיק טובה כדי לגרום לזה שמעבירים עליו את הביקורת, לרצות לקבל את הביקורת. כפי שכבר ביארתי, ככל שהביקורת אמיתית יותר, כך היא ביקורת טובה יותר. ביקורת אמיתית = ביקורת שמבינה גם את הצד שעליו מעבירים את הביקורת. כדי להפוך ביקורת לאמיתית עליה להיות שורשית ויסודית. ביקורת מגיעה כשיפוט של התנהגות מסוימת. אדם כלשהו מתנהג בצורה כלשהי. קיימת מחשבה כלשהי כי ההתנהגות אינה ראויה וכי היא צריכה להיות אחרת. ומכאן נוצרת הביקורת. כדי שהביקורת תהיה שורשית וטובה, עליה לחקור בראש ובראשונה את הסיבות ואת המניעים של ההתנהגות הנוכחית הקיימת. לכל התנהגות ... בדכ ובעיקר רגשית. ההתנהגות השלילית, תפקידה להשלים חסך רגשי כלשהו, אצל זה שמבצע את הפעולה שנתפסת כשלילית בעיני הצד שמעביר את הביקורת. כדי לגרום למישהו לשנות את ההתנהגות שלו, יש למצוא עבורו פתרון אמיתי לסיבה האמיתית שבגללה הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג. כאשר הביקורת רק שוללת את הצד השני, ממילא אין אינטרס לצד השני לקבל את הביקורת. כאשר הביקורת מספקת מענה לצורך האמיתי של הצד השני, במקרה כזה בהנחה שהצד שמעבירים עליו ביקורת הבין את השכל של זה שמעביר עליו את הביקורת, במקרה כזה הוא יעדיף להקשיב לביקורת , מאחר שהיא מספקת לו פתרון טוב יותר לבעיה האמיתית שלו. כדי שהביקורת תהיה טובה, עליה להיות מסוגלת לספק פתרון ותחליף אמיתי לצורך השורשי שבגללו נוצרה ההתנהגות שעליה מעבירים ביקורת. ולכן ברמה המעשית, כאשר האדם מעביר ביקורת כלשהי על אדם כלשהו כולל על עצמו, עליו לחקור לשורש העניין את הסיבה האמיתית שבגללה ההתנהגות הנוכחית קיימת כפי שהיא. קיימת סיבה כלשהי שבגללה האדם מתנהג כפי מה שהוא מתנהג. רק כאשר זה שמעביר את הביקורת, מגלה את הסיבה האמיתית שבגללה זה שמעבירים עליו את הביקורת, אכן מתנהג בצורה הספציפית, רק אז הוא מסוגל להציע לו אלטרנטיבה טובה יותר באמת, אלטרנטיבה שתספק מענה אמיתי לצורך האמיתי של הצד המבוקר. כאשר הביקורת מתמקדת בהתנהגות החיצונית בלבד של המבוקר, על ידי זה הביקורת אינה אפקטיבית. כאשר הביקורת מתמקדת בצד הפנימי ובמהות הפנימית והאמיתית של ההתנהגות של הצד השני, על ידי זה הביקורת הופכת להיות טובה יותר. לסיכום: מחקר אמיתי והבנה אמיתית של הסיבות האמיתיות מדוע הצד שעליו מעבירים ביקורת מתנהג דווקא כך ולא אחרת, הבנה כזו מאפשרת ל
דיבור / ביקורת חיובית - מה הופך דיבור לטוב וביקורת לביקורת בונה?
... ביקורת חיובית - מה הופך דיבור לטוב וביקורת לביקורת בונה? דיבור טוב. כולם אוהבים טוב וכולם רוצים לשמוע טוב. מה הופך ... של חברך. נסה להבין את הצד השני. ואל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. רק כאשר תבין את הצד השני בדיוק כפי שאתה מבין את עצמך, רק אז באפשרותך להעביר אליו ביקורת בונה וחיובית. הרעיון שעומד מאחורי: פוליטיקלי קורקט תקינות פוליטית לשון נקייה יופמיזם = דיבור שנאמר בצורה טובה ושאינו פוגע בשומע. לומר תודה, סליחה, ...
ביקורת / להעביר ביקורת - מה הופך העברת ביקורת, לביקורת בונה חיובית וטובה?
ביקורת להעביר ביקורת - מה הופך העברת ביקורת, לביקורת בונה חיובית וטובה? ביקורת . העברת ביקורת. ביקורת בונה. ביקורת הורסת. הגורם שהופך ביקורת לטובה זאת האמת השלמה. ישנם שני סוגים של אמת. אמת שלמה ואמת חלקית. אמת חלקית = הסתכלות רק ... של השני = חוסר הבנת ההיגיון של הצד השני = מחשבה שהאמת נמצאת רק בצד של הדובר = העברת ביקורת שלילית על הצד השני = ביקורת הרסנית. אמת שלמה = הסתכלות על כל האמת = הסתכלות על התמונה המלאה = הבנת הצד השני = הבנת ההיגיון האמיתי בהחלט של הצד השני = קבלת הצד השני כפי שהוא = ביקורת שנובעת מתוך קבלת הצד השני = ביקורת שתכליתה להשלים את האמת של הצד השני לאמת הגדולה יותר = הכלת הצד השני = אהבה = ביקורת בונה = ביקורת חיובית = ביקורת טובה. מי שאינו מסוגל להבין את ההיגיון של האדם שמולו, טוב יעשה אם לא יעביר עליו ביקורת. כאשר זה שמעביר ביקורת אינו מבין את ההיגיון של האדם שמולו, הרי שהביקורת באה מתוך שלילה של הצד השני, הביקורת שוללת את הצד שמנגד, הביקורת גורמת לצד שמנגד להתבצר בתוך העמדה שלו. ביקורת שלילית = פחד של זה שמעביר ביקורת. כאשר אדם רואה מישהו שעושה משהו שנוגד את צורת החשיבה שלו, הדבר הזה יוצר אצלו פחד. האדם ... שמישהו עושה אחרת ממנו. האמת של האדם עצמו מתערערת. וכפעולה של הגנה עצמית, האדם מעביר ביקורת על הצד השני. ביקורת שמטרתה לשלול את זכותו של הצד השני להיות כפי שהוא, ביקורת שמטרתה לחזק אצל האדם את המחשבה כי הוא צודק. אך כל זה מדובר רק כאשר האדם עצמו שמעביר את הביקורת רחוק מהאמת השלמה. ורק כאשר גם האדם עצמו שמעביר את הביקורת, גם הוא עצמו לא יודע את כל האמת השלמה. כאשר האדם יודע את האמת השלמה, דהיינו, מבין את כל ... משום שהוא מבין כיצד כולם כבר בסדר גמור וכיצד כל אחד מבטא חלק כלשהו של האמת. העברת ביקורת במקרה כזה, לא נועד כדי להגן על זה שמעביר את הביקורת, מאחר שמצידו הוא רואה את האמת ואת הטוב שנמצאים גם בהתנהגות של זה שמולו. תכליתה של הביקורת במקרה הזה, היא לאפשר לצד השני לראות את התמונה השלמה, דהיינו, לראות גם את הצד השני של המטבע, הצד שכאשר רואים אותו הקונפליקט נעלם והסכסוך נפתר מעצמו. ביקורת בונה =
מחאת האוהלים, מצוקת הדיור, מדינת רווחה, מהפכה חברתית, העם דורש צדק חברתי, מחאת הדיור, הון שלטון, שחיתות פוליטית
מחאת האוהלים, מצוקת הדיור, מדינת רווחה, מהפכה חברתית, העם דורש צדק חברתי, מחאת הדיור, הון שלטון, שחיתות פוליטית
... מצוקת הדיור, מדינת רווחה, מהפכה חברתית, העם דורש צדק חברתי, מחאת הדיור, הון שלטון, שחיתות פוליטית מה המשמעות האמיתית של בעיית הדיור ואיך פותרים אותה? מחאת ... חזקים כמו ההסתדרות, שהם חלק מהסיבות ליוקר המחיה ולשחיתות הקיימת במשק, יצטרפו למחאה כדי לנטרל ביקורת כלפיהם. במצב כזה, המחאה לא תהיה מסוגלת לפגוע בהם, כי הם עצמם ... בחלוקת המשאבים במדינה? חלוקת המשאבים במדינה נעשית לפי סדר עדיפויות שמוכתב על ידי אינטרסים פוליטיים . אליעד נותן דוגמה על ראש הממשלה שמטרתו העיקרית היא להישאר ... את הבעיה למקום אחר. אליעד מציע למחאה ללמוד לעומק איך באמת עובדת הכלכלה ואיך מתקבלות החלטות פוליטיות. צריך להבין את המנגנון הפנימי, להבין כיצד כל חוק או החלטה ... על השאר. לדעתו, הבעיה הבסיסית היא שהמנהיגים אינם מחויבים באמת לאזרחים אלא לאינטרסים האישיים והפוליטיים שלהם, ולכן הפתרון האמיתי הוא שינוי שיטת הניהול וקבלת ההחלטות ... ארוך. איך פותרים את מצוקת הדיור? מהי מדינת רווחה? למה המחאה החברתית נכשלה? איך להילחם בשחיתות פוליטית? מה הקשר בין הון לשלטון? מה באמת עומד מאחורי הדרישה לצדק ...
מי זה אליעד כהן? למה ללמוד אצל אליעד כהן? השיטה של אליעד כהן, לפגוש את אליעד כהן, ביקורת על מורה רוחני, מנהיגות, מאמן אישי מומלץ, כסף ואושר, לרצות כסף, להרוויח כסף, חיפוש האושר, מודעות עצמית
מי זה אליעד כהן? למה ללמוד אצל אליעד כהן? השיטה של אליעד כהן, לפגוש את אליעד כהן, ביקורת על מורה רוחני, מנהיגות, מאמן אישי מומלץ, כסף ואושר, לרצות כסף, להרוויח כסף, חיפוש האושר, מודעות עצמית
... זה אליעד כהן? למה ללמוד אצל אליעד כהן? השיטה של אליעד כהן, לפגוש את אליעד כהן, ביקורת על מורה רוחני, מנהיגות, מאמן ... הצלחה חומרית בלבד, שכן מטרות אלה עלולות להשתנות או להתנדנד בהתאם לנסיבות חיצוניות. למה אליעד מעודד ביקורת עצמית וביקורת על המורה? אליעד טוען שחלק משמעותי מההתפתחות של האדם זו היכולת להעביר ביקורת על עצמו, על המציאות ועל המורה שלו. הביקורת האמיתית אינה רק ביקורת על המורה, אלא על התפיסות ... ועמוק בכל דבר, כולל בדברי המורה, הוא מגיע להבנה גבוהה יותר של המציאות ושל עצמו. לכן, היכולת להעביר ביקורת היא סימן לצמיחה אמיתית. מהי ... איך להפסיק לפחד לאבד כסף? למה קשה לפגוש את אליעד כהן? האם ניתן להשיג מטרות מנוגדות בו זמנית? מהי ביקורת עצמית נכונה? איך לגלות את האמת על עצמך? האם כדאי להעביר ביקורת על המורה שלך? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מעריצים של אליעד כהן, למה לא להעריץ את אליעד כהן? להעריץ רק את עצמך, ביקורת על אליעד כהן, מעריצים מתוסבכים, אליעד כהן ופוליטיקה, בעיות של מעריצים, למה מעריצים את אליעד כהן? למה מעריצים מישהו? איך נוצרת הערצה למישהו?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: דעות שנויות במחלוקת, איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: דעות שנויות במחלוקת, איך ליצור אהבה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להיגמל מהימורים? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לעשות יותר כסף? איך לקבל החלטות? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם יש משמעות לחיים? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם באמת הכל לטובה? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? האם הכל אפשרי? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לבני נוער, מאמן אישי בתל אביב, מאמן אישי רוחני בתחום דעות שנויות במחלוקת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 23:15:36 - wesi1