אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה בחירה ✔איך לא לפחד לפתח שיחה עם בחורה? איך לא לפחד לשוחח עם בחורה? איך לא לפחד לפלרטט? איך להתרגל לפתח שיחה עם אנשים? איך לא לפחד לגשת לבחורה?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
14:05איך לא לפחד לפתח שיחה עם בחורה? איך לא לפחד לשוחח עם בחורה? איך לא לפחד לפלרטט? איך להתרגל לפתח שיחה עם אנשים? איך לא לפחד לגשת לבחורה? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לעשות דברים בלי סיבה?
מה גורם לפחד להתחיל שיחה עם בחורה?

אליעד כהן מציג את הבעיה הבסיסית: גבר ובחורה רוצים זה את זו, אבל כל אחד מפחד להתחיל שיחה מחשש לדחייה. הסיבה לכך היא שהם מניחים מראש שהם רוצים להשיג משהו מהצד השני. לכן, החשש שלא ישיגו את מטרתם (כגון שהבחורה תסרב לגבר, או להיפך) גורם ללחץ ולפחד. במילים אחרות, עצם קיום המטרה המוגדרת ("אני חייב שהיא תרצה אותי") מגביר את הפחד מכישלון.

כיצד להוריד את הלחץ והפחד מדחייה?

אליעד מתאר את הגישה הבנאלית שנועדה להפחית לחץ, והיא לשכנע את עצמך שאתה רוצה את האדם השני פחות. יש שתי דרכים עיקריות לעשות זאת:
  • לראות את החסרונות של הבחורה ולהגיד לעצמך שהיא לא כל כך מיוחדת או מדהימה.
  • להזכיר לעצמך את היתרונות שלך ולחזק את הביטחון העצמי, על ידי הצלחות עבר או תכונות חיוביות שיש בך, כך שתהיה פחות תלוי באישור חיצוני.
כך, אם תצליח להפחית את הרצון שלך באותה בחורה או תעלה את ההערכה העצמית שלך, תהיה פחות מוטרד מהאפשרות שהיא תגיד לך לא.

איך לדבר עם מישהי בלי להרגיש לחץ של מטרה מוגדרת?

הסיבה העיקרית לפחד היא שהשיחה מתרחשת מתוך מטרה ברורה: להשיג משהו. למשל, כשאתה מתחיל עם בחורה, אתה מפחד שהיא לא תרצה אותך, כי מלכתחילה הגדרת לעצמך שאתה חייב לקבל ממנה משהו מסוים. אליעד מציע פתרון אחר לחלוטין: לדבר עם האדם סתם, בלי לנסות להשיג שום דבר.

כדי ליישם זאת, עליך להפריד בין שני מרכיבים עיקריים בשיחה:
  • עצם קיום השיחה - דו שיח בין אנשים.
  • המטרה שאתה מנסה להשיג מהשיחה (לדוגמה, לקבל תשובה חיובית ממנה).
הדרך להפחית את הלחץ היא להתמקד בחלק הראשון, כלומר, בשיחה עצמה, ללא קשר למטרה הסופית.

איך אפשר להרגיל את עצמך לדבר עם אנשים סתם?

אליעד מציע דרך מעשית ופשוטה להרגיל את עצמך לדבר עם אנשים ללא כל מטרה מוגדרת. הרעיון הוא להתחיל לפתח שיחות קטנות ומזדמנות עם אנשים זרים סביבך. לדוגמה:
  • לשאול אדם ברחוב שאלה סתמית שאינה חשובה במיוחד.
  • להתחיל שיחה קצרה עם מישהו במעלית.
  • לשוחח עם אנשים בתחנת אוטובוס או בבית קפה על נושא אקראי.
  • ברשתות חברתיות, להתחיל ב"לייק" לפוסטים של אנשים זרים, ובהדרגה לכתוב תגובות קטנות ולא מחייבות כמו "יפה" או "אהבתי את הפוסט".
כך, המוח שלך יתרגל למצב שבו אתה מדבר עם אנשים ללא שום מטרה מחייבת, ועם הזמן תחוש פחות לחץ כאשר תפנה למישהי שמעניינת אותך.

מה הקשר בין פחד מדחייה לבין חרדת כישלון בתחומים אחרים?

אליעד מסביר שהפחד להתחיל שיחה עם בחורה דומה לכל פחד אחר מכישלון. למשל, אדם שמפחד להתחיל דיאטה מפחד שלא יצליח להתמיד בה וירגיש שהוא כישלון. אדם שחושש ללמוד משהו חדש כמו פיזיקה, חושש שלא יצליח ויראה עצמו כישלון. הפתרון לשני המקרים דומה:
  • אם אדם עושה פעולה למען מטרה ספציפית בלבד, הוא עלול להרגיש לחוץ מאוד מכישלון.
  • אם הוא לומד ליהנות מהפעולה עצמה ולא רק מהמטרה, הוא פחות יחשוש להיכשל.
לדוגמה, אם תתחיל דיאטה ללא מטרה חד - משמעית להוריד X קילוגרמים, אלא פשוט מתוך רצון להרגיש טוב לזמן קצר, הלחץ יפחת משמעותית.

האם גישה זו מתאימה לכל סיטואציה של שיחה?

אליעד מדגים סיטואציה בה אתה נכנס לחנות לקנות מוצר חיוני. במידה ואתה בטוח שהמוצר קיים בחנויות אחרות, לא תרגיש לחץ, כי יש לך אלטרנטיבה. אבל אם זו החנות היחידה ואתה חייב את המוצר - הלחץ יהיה גבוה מאוד. זה בדיוק כמו סיטואציה של להתחיל עם בחורה: ככל שהמטרה חשובה ובלעדית יותר, כך הלחץ והפחד עולים.

אם אתה מצליח לחשוב בצורה גמישה ("אם לא כאן, אז במקום אחר"), הלחץ יורד. לכן, ההמלצה היא תמיד להחזיק בראש אפשרות אלטרנטיבית.

איך למצוא את האיזון בין פעולה סתמית לבין פעולה תכליתית?

אליעד מציע לא לקחת לקיצוניות את העשייה בלי סיבה, כי אז אפשר להגיע לתחושת חוסר כיוון או לבלבול. במקום זאת, מומלץ לשלב בין עשייה לשם הנאה ללא לחץ לבין הצבת מטרות מציאותיות וריאליות.

אם תצליח ליהנות מפעולה ללא סיבה מוגדרת, תהיה לך תחושת שחרור, נינוחות וספונטניות רבה יותר בחיים. מצד שני, צריך להיזהר ולא להיגרר לקיצוניות של עשייה ללא כל מטרה, כדי לא ליצור מצב של אובדן כיוון בחיים.

מה עושים אם המטרה בכל זאת חשובה לך מאוד?

במקרה כזה, אליעד ממליץ לזכור תמיד:
  • הכישלון בניסיון אחד לא מגדיר מי אתה.
  • יש אפשרויות ואלטרנטיבות אחרות להשגת המטרה.
  • נסה למצוא הנאה בתהליך עצמו, גם אם התוצאה לא תתממש כפי שרצית.
אליעד מדגיש את החשיבות של הבנת העקרונות הללו, כי פחד מדחייה וכישלון מופיע בתחומים רבים. יישום של עשייה "סתם" מידי פעם בחיי היומיום מפחית משמעותית את הלחץ, ומאפשר חיים יותר רגועים ושלווים.
מהו הסיפור הבסיסי שעומד מאחורי הפחד להתחיל אחד עם השנייה?

מסופר על בחורה ועל גבר, ששניהם רוצים זה את זו, אך כל אחד מפחד לגשת ולהתחיל שיחה: היא חוששת שהוא יאמר לה שהוא לא מעוניין, והוא חושש שהיא תאמר לו שהיא לא מעוניינת. השאלה המרכזית העולה מכך היא: איך אפשר להוריד לחץ ולהתמודד עם הפחד לגשת למישהי (או למישהו) שרוצים לדבר איתו?

מהי הגישה הבנאלית להורדת הלחץ?

הגישה הבנאלית אומרת שכדי להוריד לחץ, כדאי לרצות פחות את האדם השני, או במילים אחרות לאהוב יותר את עצמך. אם תרצה את אותה בחורה פחות, תפחד פחות להתקרב אליה, כי לא יטריד אותך כל כך שהיא תדחה אותך. איך אפשר לרצות אותה פחות? יש שתי אפשרויות עיקריות:

1. לשכנע את עצמך שהיא בכלל לא כזאת מדהימה ולראות את החסרונות שלה, כך שפחות תרצה אותה.

2. לחזק את תחושת הערך העצמי שלך על ידי הזכרת היתרונות שלך, הישגים שהיו לך בעבר וכדומה, כדי שתרגיש שטוב לך גם בלעדיה.

מדוע הפחד גדל כשיש מטרה מוגדרת?

ברגע שאתה פונה לאדם אחר (כמו בחורה שאתה רוצה להתחיל איתה) עם מטרה מסוימת בראש, אתה חושש שהמטרה לא תתממש. לדוגמה, אם אתה רוצה שהיא תרצה אותך, תתפתח מערכת יחסים, תחשוש מהאפשרות שהיא תאמר לך לא. ככל שאתה מייחס חשיבות גבוהה יותר למטרה, כך גדל החשש מכישלון. הפחד נשען על שלוש הנחות יסוד:

1. אתה פונה אליה כדי להשיג מטרה מסוימת (שתרצה אותך).

2. יש אפשרות שהיא תסרב, ותדחה אותך.

3. אם היא תסרב, זה נתפס כמשהו רע שגורם לך להרגיש לא טוב.

איך אפשר להתגבר על ההנחת יסוד של "אני חייב להשיג משהו"?

אם אתה מצליח לפנות לאדם אחר סתם, בלי להתמקד במטרה הסופית, אתה פחות מפחד להיכשל. הרעיון הוא להפריד בין עצם השיחה לבין המטרה שאליה אתה מכוון. במקום לחשוב "אני חייב שהיא תרצה אותי, " אפשר לראות בשיחה עצמה חוויה בפני עצמה. כך גם אם המטרה לא תושג, לא תרגיש שנכשלת, כי מלכתחילה לא הגדרת מטרה מחייבת.

כיצד ניתן להתרגל לשוחח עם אנשים "סתם"?

כדי לפתח הרגל שבו אתה מסוגל לפנות לאנשים בלי כל תכלית ברורה, כדאי להתחיל באופן יזום לנהל שיחות אקראיות עם אנשים זרים. לדוגמה:
  • לשאול אדם ברחוב שאלה שאינה חיונית.
  • לדבר עם מישהו במעלית על משהו קטן וסתמי.
  • לחכות בתחנת אוטובוס ולהתחיל שיחה קצרה עם מי שנמצא לידך.
  • ברשתות חברתיות: להתחיל בלעשות לייק לאנשים שאתה לא מכיר, אחר כך לכתוב להם משהו קטן כמו "יפה" או "אהבתי את הפוסט".
ככל שתדבר יותר עם אנשים באופן אקראי, תתרגל ליהנות מעצם השיחה ותפחית את תחושת הלחץ סביב השגת המטרה. כך, כאשר תפנה לבחורה שמעניינת אותך, המוח כבר לא יקשר אוטומטית את עצם השיחה לרצון מחייב לקבל תשובה חיובית.

איך זה קשור לחרדת כישלון בתחומים אחרים?

העיקרון זהה גם בתחומים כמו להתחיל דיאטה, ללמוד נושא חדש או כל מטרה אחרת. אנשים רבים מפחדים להתחיל משהו שמא ייכשלו ויחשבו שהם כישלון. אם אתה עושה פעולה רק כדי להגיע לתוצאה, אתה עלול לפחד מאוד שלא תשיג אותה. אולם אם אתה לומד ליהנות מהתהליך עצמו, או עושה את הפעולה "סתם" בלי לצפות בהכרח להישג גדול, יורד הלחץ להצליח. כך למשל:
  • במקום "אני חייב ללמוד פיזיקה כדי להיות גאון, " אפשר לשלב למידה סתמית מפעם לפעם ולהתייחס לזה כתחביב.
  • במקום להתחיל דיאטה מתוך לחץ "אני חייב להוריד X קילו", אפשר לפעמים לצום שעה - שעתיים או לאכול בריא לכמה שעות סתם כך, מתוך סקרנות או "כי כך מתחשק לי עכשיו." זה מפחית את הפחד מכישלון, כי אתה לא מרגיש שאתה נבחן על השגת יעד חד - משמעי.
שאלה ותשובה לדוגמה על פנייה לבחורה מול פנייה לחנות

ש: מה קורה אם אני פונה לאדם בסיטואציה שבה יש לי סיבה ברורה, כמו להיכנס לחנות כדי לקנות מוצר שאני ממש צריך?

אליעד: במקרה שאתה חייב את המוצר ואין לך חלופה אחרת, החשש מדחייה או מהיעדר המוצר יכול לעלות, בדיוק כמו החשש מדחייה רומנטית. אם אתה אומר לעצמך "זאת החנות היחידה, ואם אין להם את המוצר, אעשה בושות או אהיה בבעיה, " אתה עלול להילחץ. אך אם אתה חושב "יש חנות נוספת ליד, ואם כאן לא יהיה, אלך לשם, " הלחץ יורד. ככל שהמטרה משמעותית יותר, כך גדל הפחד להיכשל. לכן פתרון אפשרי הוא להפחית את החשיבות הבלעדית של המטרה הספציפית או לגלות גמישות ("אם לא קיבלתי פה, אנסה במקום אחר").

כיצד ליהנות מעשייה "בלי סיבה" מבלי להיבהל?

יש יתרון בלעשות דברים "בלי סיבה" כדי לפתח ראש פתוח וזורם. זה מפחית את הפחד להיכשל, מפני שהפעולה לא מקבלת מעמד מחייב של "הצלחה או כישלון." מצד שני, אם לוקחים זאת לקיצוניות, עלולה להיווצר תחושה של חוסר כיוון או בלבול. לכן חשוב לשלב בין הנאה מהדרך לבין הקפדה על מטרות ריאליות, בהתאם להקשר.

דיאלוג מסכם קצר

ש: אז מה בעצם לעשות בפועל אם אני מפחד להתקרב לבחורה שמוצאת חן בעיניי?

אליעד: מומלץ לפתח הרגל של דיבור עם אנשים בלי מטרה מוגדרת, רק בשביל הניסיון וההנאה שבשיחה. אפשר לעשות זאת ברחוב, בתחנת אוטובוס, במעלית, או ברשתות חברתיות. כך, כשאתה כבר ניגש לאותה בחורה, בראש שלך זה לא מלווה מיד בלחץ מטרה מחייבת. בנוסף, אפשר לשכנע את עצמך שאתה לא חייב אותה באופן מוחלט, או לחזק את הביטחון העצמי שלך, כדי להפחית את החשש מדחייה.

ש: ואם אני בכל זאת מרגיש שהמטרה באמת חשובה לי?

אליעד: במצב כזה, כדאי לזכור תמיד שאם תיכשל במקום אחד, יש אלטרנטיבות, ושהכישלון בסיטואציה אחת לא מגדיר מי אתה. כדאי גם לשים לב כמה אתה באמת רוצה את המטרה, והאם אפשר ליהנות מהדרך גם אם המטרה לא תתממש.

מדוע חשוב כל כך להבין את הרעיון הזה?

כי פחד מדחייה או פחד מכישלון הוא נושא כללי שמופיע בתחומים רבים בחיים. אם לומדים לעשות פעולות בחיי היומיום לפעמים "בלי סיבה, " או מתוך הנאה של הרגע, מפחיתים במידה רבה את הלחץ המלווה כל ניסיון להשיג מטרה חשובה. זה מאפשר יותר נינוחות, ספונטניות ורוגע, הן בתחום הזוגי והן בתחומים אחרים.
עכשיו השאלה היא כזאת היו הייתה בחורה שהיו היה גבר שרצה את אותה בחורה במקרה גם היא רצתה אותו ולשתיהם הייתה בעיה היא פחדה להתחיל איתו והוא פחד להתחיל איתה עד כאן הבנו את הסיפור למה היא פחדה להתחיל איתו כי היא פחדה שהוא יגיד לה שהוא לא רוצה אותה הוא פחד להתחיל איתה פחד שהיא תגיד לו שהיא לא רוצה אותו בסדר הבנו את הסיפור יפה, עכשיו השאלה היא זה בעצם איך להוריד לחץ מעצמך אם אתה רוצה להתחיל עם מישהי ואתה מפחד לגשת אליה זאת השאלה עכשיו אז יש את התשובה הבנאלית שאומרת אתה צריך לאהוב את עצמך אתה צריך לרצות אותה פחות אם תרצה אותה פחות ואז אתה פחות תילחץ מלדבר איתה עכשיו איך תגרום לעצמך לרצות אותה פחות זאת עכשיו התשובה הבנאלית אני מסביר.

עכשיו איך תגרום לעצמך לרצות אותה פחות אז אתה גם יכול לנסות לשכנע את עצמך במוח שהיא בכלל לא שווה ומי בכלל רוצה אותה ותראה את החסרונות שלה זאת אופציה אחת אופציה נוספת זה תיזכר ביתרונות שלך ותאהב את עצמך יותר ותראה כמה טוב לך בלעדיה וכו' ואם אתה תאהב את עצמך יותר או שתאהב אותה פחות בשני המקרים אתה תרצה אותה פחות תרצה אותה פחות פחות תפחד שהיא תגיד לך לא פחות תפחד שהיא תגי לך לא פחות תפחד להתחיל איתה עד כאן הבנו הבנו. עכשיו אני אתן לכם עוד רעיון למה בן אדם מפחד לגשת לאותה בחורה לדבר איתה למה כי הוא בראש שלו מדבר איתה כדי להשיג מטרה מסוימת הוא אומר אני עכשיו רוצה שהיא תרצה אותי נגיד ואז אני מתחיל איתה מתוך מטרה להשיג משהו מסוים ואז הוא מפחד שהמטרה הזאת לא תתבצע.

עכשיו אם אנחנו לוקחים את התהליך שאותו בחור מדבר עם אותה בחורה אפשר לפרק את התהליך הזה לשני חלקים חלק אחד זה עצם הדו שיח שלו איתה חלק שני זה המטרה שלו בדו שיח שלה איתה, יש את החלק של הדו שיח שהם מדברים ויש את החלק של המטרה של השיחה המטרה של השיחה היא שהוא רוצה שהיא תרצה אותו ושיתפתח משהו ביניהם עד כאן זאת אמת מה שאנחנו בעצם יכולים לעשות זה להוציא את העוקץ מהדינמיקה ביניהם העוקץ מה שיוצר את הלחץ בראש של אותו בן אדם שמתחיל עם מישהו אחר הוא התכליתיות של השיחה זאת אומרת הוא פונה לבן אדם השני למען תכלית מסוימת וכתוצאה מכך הוא חושש שהתכלית לא תתממש ואז אם הוא ממש רוצה שהבחורה תרצה אותו אז הוא ממש יפחד להתחיל עם אותה בחורה אוקי אבל מה בעצם הנחות היסוד שלו הנחות היסוד שלו הן שהוא מתחיל איתה כדי שהיא תרצה אותו ושיש אפשרות שהיא תגיד לו לא ושאם היא תגיד לו לא אז הוא ירגיש מזה רע.

אבל הנחת היסוד הראשונה פה בסיפור היא שהוא מתחיל איתה שהוא פונה אליה כדי למצוא חן בעיניה נכון זאת הנחת היסוד הראשונה, אמרנו עוד פעם אחד הוא פונה אליה כי הוא רוצה למצוא חן בעיניה שתיים יש אפשרות שהיא תדחה אותו בצורה כזאת או אחרת שלוש אם היא תדחה אותו זה רע, עכשיו השיטה שאומרת בא תגיד שאתה לא רוצה אותה או בוא תרצה את עצמך יותר בלעדיה זה תוקף את מה אכפת לך עכשיו יש לנו את הנחת היסוד שאומרת היא תדחה אותך נכון איך תוקפים את זה תאמין בעצמך תחשוב שאתה טוב אתה טוב תאמין בעצמך תגיד לעצמך הרבה מנטרות כמה אתה טוב כמה אתה מוצלח ותיזכר בזה שהצלחת בעבר ותזכור את הדברים הטובים שבך ואז תהיה בטוח שאתה תותח ואז לא תפחד להתחיל איתה בסדר ויש אפשרות לתקוף את הדבר הראשון את הנחת היסוד הראשונה הנחת היסוד הראשונה אומרת שאתה פונה אליה כדי להשיג ממנה משהו מסוים.

עכשיו איך אפשר לתקוף את זה על ידי שאתה יכול לפנות אליה סתם בשביל לדבר איתה בלי קשר לזה שאתה רוצה להתחיל איתה עכשיו מה זה אומר פרקטית איך אתה יכול להכניס לעצמך לראש שאתה פונה אליה סתם ולא כדי להתחיל איתה איך תשכנע את עצמך שאתה מדבר איתה סתם ולא כדי להתחיל איתה למרות שאתה רוצה אותה איך תעשה את זה התשובה היא פשוטה יש לבן אדם הנחת יסוד יותר בסיסית שאומרת לא פונים למישהו לדבר איתו אלא אם כן אתה צריך ממנו משהו יש הנחת יסוד יותר בסיסית, עכשיו אם אתה כבן אדם מניח שאתה לא פונה למישהו לדבר איתו אלא אם כן אתה צריך ממנו משהו אז אם אתה רואה בחורה אז אתה אומר לעצמך אוקי ואתה רוצה לפנות אליה כדי להתחיל איתה כדי שהיא תרצה אותך אז אתה אומר לעצמך אוקי למה אני פונה אליה כדי שהיא תרצה אותי אוקי ומה יקרה אם היא לא תרצה אותי וכו' אבל אם יכולת בהנחת היסוד הבסיסית שלך לחשוב שאתה יכול לדבר עם מישהו סתם ככה בלי סיבה לא למען איזו מטרה אז ממילא היה לך יותר קל לדבר עם בחורה כי יכולת להיות ב - state of mind שלך שאתה סתם מדבר עם בן אדם.

עכשיו איך אתה יכול לפתח אצלך את המחשבה שאומרת שאפשר סתם לשוחח עם בן אדם תשובה על ידי זה שסתם תדבר עם בני אדם אתה צריך סתם לדבר עם בני אדם זה יכול להיות ברחוב לשאול מישהו זר שאלה זה יכול להיות אתה נמצא במעלית עם מישהו לדבר איתו על משהו זה יכול להיות בתחנת אוטובוס זה יכול להיות סתם תדבר עם אנשים על סתם משהו, עכשיו ככל שיותר תפתח יותר שיחות עם יותר אנשים זרים ואפילו תהנה מהשיחות האלה והמהות היא שלשיחות האלה אין תכלית אתה לא מנסה להשיג משהו סתם בכביש אתה אומר למישהו משהו סתם משהו מדבר עם אנשים סתם בלי מטרה מוגדרת אם אתה תדבר עם אנשים הרבה פעמים מתוך סתם ולא כדי להשיג מטרה מוגדרת אלא סתם בשביל שמשעמם לך או סתם איזה משהו אז כשאתה תדבר עם אותה בחורה או כשהבחורה תדבר עם אותו בחור יהיה במוח הרבה יותר קל לחשוב שאתה סתם מדבר איתה וזה לא בהכרח בשביל להשיג משהו.

כי אם אתה כבן אדם לא רגיל לדבר סתם עם אנשים אז מחויב במציאות שאתה מדבר עם אנשים רק בשביל מטרה ואז כשאתה מדבר עם בחורה אתה שואל את עצמך למה אני מדבר איתה הרי לא מדברים עם אנשים סתם אני רוצה להשיג אותה אני רוצה השיג אותה אם היא תגיד לי לא ואז אתה בבעיה זה כל הסיפור. עכשיו מה שהסברתי עכשיו נכון בדיוק גם לגבי חרדת כישלון באופן כללי בן אדם שמפחד לעשות משהו הוא מפחד להיכשל בו זה בדיוק אותו דבר נגיד שבן אדם מפחד מה הוא מפחד לעשות כי הוא מפחד להיכשל הוא מפחד להתחיל דיאטה כי הוא מפחד שאחרי שהוא יתחיל את הדיאטה הוא לא יצליח להתמיד בה ואז הוא יחשוב שהוא כישלון עד כאן הבנו, הוא מפחד להתחיל איזה תהליך כי הוא מפחד שהוא יכשל ולא יצליח הוא מפחד להתחיל ללמוד פיזיקה כי הוא מפחד שהוא לא יצליח והוא יחשוב שהוא כישלון הוא מפחד זה בדיוק כמו לפחד להתחיל עם בחורה.

עכשיו מה הצעתי לגבי הפחד שאתה מפחד להתחיל עם בחורה תדבר איתה בשביל הכייף לא בשביל להשיג משהו ואותו דבר בדיוק לגבי אם אתה מפחד להתחיל דיאטה אם אתה אומר לעצמך אני מתחיל את הדיאטה רק בשביל להשיג איזו מטרה אז אתה אומר ואם אני לא אצליח אז מה זה אומר שאני כישלון כי הנה התחלתי ניסיתי ולא הצלחתי אני כישלון אבל אם אתה אומר לעצמך אני מתחיל את זה סתם כי בא לי בא לי לעשות דיאטה בשעה הקרובה סתם ככה בא לי אתה גם יכול לעשות הפוך להגיד בא לי עכשיו בשעה הקרובה לאכול לא בריא ככה בא לי כי אז זה גם יהיה הגיוני שבא לך לעשות דיאטה בשעתיים הקרובות, הרעיון הוא שאם אתה מסוגל ליהנות מעצם מה שאתה עושה בלי להשיג איזו מטרה רחוקה זה משחרר את כל הפחד מכישלון כי פחד מכישלון זה אך ורק כשאתה עושה משהו שאתה מצפה שיוביל אותך לאיפשהו אבל אם אתה לומד לעשות דברים סתם לעשות אותם לא בשביל איזה משהו אתה גם פחות תפחד להיכשל כי אתה נהנה מהדרך מה שנקרא. הבנו את הסיפור מה הבנת פרקטית?

ש: פרקטית פשוט תתחיל לעשות פעולות בלי סיבה תתחיל לדבר עם אנשים במעלית בבית קפה ברחוב.

אליעד: גם תפתח ערוץ טלוויזיה ואז תזפזפ ככה אקראי ותסתכל סתם בלי סיבה בלי כלום אתה מרגיל את המוח שלך לא לפחד, עכשיו אם אתה תצליח ליהנות מלעשות דברים סתם בלי סיבה אז זה גם אומר שיכול להיות שתשתגע יותר מהר אם אנחנו לוקחים את זה לקצה של מישהו שעושה דברים בלי סיבה אבל מצד שני אתה יכול גם להרגיש בנוח לפנות למישהו ולדבר איתו גם אם זאת מישהי. הבנו את הסיפור?

ש: מה בקשר לפנות עם סיבה עם סיבה כמו שאתה בא לחנות ואתה רוצה משהו עם מטרה.

אליעד: מה השאלה איפה השאלה?

ש: איך להרגיש בזה נוח.

אליעד: אין אפשרות.

ש: למה אין אפשרות?

אליעד: אמרתי לך יש כמה הנחות יסוד אחד שאתה פונה אליה כי אתה רוצה משהו שתיים שיש אפשרות שלא תשיג את המשהו שלוש אם לא תשיג את המשהו יהיה רע נכון עד כאן זאת אמת, כמישהו מתחיל עם בחורה המקרה הקלאסי הוא מניח שלוש הנחות יסוד אחת שהוא רוצה משהו שתיים שיש אפשרות שהיא תדחה אותו שזה אומר שהוא לא ישיג את מה שהוא רוצה ושאם הוא לא ישיג את מה שהוא רוצה יהיה לו רע עד כאן זאת אמת כשאתה נכנס לחנות אין לך אתה לא כל כך רוצה להשיג את המשהו ואתה גם לא כל כך מפחד שאם אתה לא תשיג את המשהו יהיה רע כי אתה אומר אני אלך לחנות אחרת זה לא איזה.

ש: אולי גם פה אתה לא יכול לפחד כל כך שיהיה כזה רע.

אליעד: ומה האמת שאם באמת אתה חושב שאם אני לא אצליח איתה אני אצליח עם מישהי אחרת ואז אתה גם לא תפחד זאת באמת האמת.

ש: אז יש פה עוד פרצות.

אליעד: אמרתי לך לא אבל עוד פעם אתה רצית שזה יהיה כמו חנות בחנות אתה לא מאוים אם המוכר יגיד לך אין לי כי אתה תלך לחנות ליד.

ש: תלוי כשאתה ילד ואתה עושה את זה פעם ראשונה בחיים שלך אז אתה מאוד מפחד שידחו אותך יגידו לך ילד לך מפה.

אליעד: זה לא נכון אם אתה הולך לחנות וסוגרים אותה עכשיו ואתה יודע שזאת החנות היחידה וכל החנויות האחרות סגורות ואתה חייב את המצרך הזה בלי המצרך הזה אשתך תתגרש ממך אז אתה באמת תפחד שלא יהיה לו את זה בחנות זה אותו דבר זה לא משנה זה כמה אתה עושה את הפעולה למען תכלית.

ש: זה לא משנה אבל אתה חושב שזה לגיטימי אתה תלך לחנות היחידה הפתוחה ואתה תגיד.

אליעד: אתה ממש תפחד שלא יהיה לו את המצרך הזה אם אתה ממש צריך אותו.

ש: זה לא ימנע ממך לנסות לבקש אתה לא תגיד אין אני לא אבקש את המוצר.

אליעד: העוצמה של הפחד תלויה באחד כמה אתה עושה את הדבר למען תכלית ולא עושה את זה סתם כי אם אתה עושה את זה סתם אתה לא יכול להיכשל שתיים כמה חשובה לך השגת התכלית הזאת, סליחה שתיים כמה אתה חושב שיש אפשרות שלוש כמה גרוע אתה חושב שיקרה אם לא תשיג את התכלית הבנת. עכשיו מה האמת שאם נגיד אומרים לך לחנות הזאת תקנה ממנו את זה ואת זה ואם אתה לא מביא ממנו את המוצר הזה והזה הורגים אותך אז אתה גם כשאתה תגיד לו יש לך את זה אתה ממש תרעד כי אם אין לו את זה הורגים אותך אותו דבר כמו להתחיל עם בחורה. מה אתה אומר?

ש: אם אתה אבל מדבר עם אנשים סתם ככה בלי התכלית אז באמת יש לך תכלית למצב שאתה מדבר עם אנשים.

אליעד: נכון ואם אתה תגיד לעצמך מעכשיו אני מדבר עם אנשים בשביל שאחר כך יהיה לי יותר קל לדבר עם בחורה אז זה יעבוד לך ככה ולכן אמרתי תנסה באמת ליהנות ממשהו אבל מה האמת שזאת לא האמת אני אסביר לך למה זאת לא האמת כי האמת היא שגם אם אתה תדבר עם אנשים סתם תגיד עכשיו אני פונה לעשרה אנשים רק בשביל שבערב אני אוכל לדבר עם מישהי אחת שאני רוצה לדבר איתה ולהילחץ פחות זה גם לא יעבוד לך למה כי כשאתה מדבר איתם אתה יודע בוודאות שאתה לא רוצה מהם שום דבר וככל שאתה עושה יותר פעמים את הפעולה שאתה מדבר איתם ואתה לא רוצה מהם שום דבר אז כשאתה תדבר עם הבחורה המוח פחות יבדיל בין אני מדבר עכשיו עם המאה אנשים האלה או מדבר איתה המוח פחות יבדיל כשאתה דיברת איתו רצית ממנו משהו או סתם דיברת איתו פיתחת איתו שיחה חמש דקות על כלום נכון רצית ממנו, ביחס זה נכון שהפעולה כולה היא הייתה למען תכלית אחרת אבל בתוך הפעולה עצמה לא הייתה תכלית לא הייתה דיברת איתו בשביל להעביר את הזמן אתה צריך להעביר איתו את הזמן חמש דקות נכון זה היה פר פעולה עכשיו כשאתה תדבר איתה אתה יכול להגיד לעצמך אוקי אני עכשיו צריך להעביר את הזמן איתה חמש דקות כי עשית את זה גם המון פעמים קודם.

ש: מה לגבי מצב נגיד שהבן אדם.

אליעד: רגע שנייה ומי שמפחד לדבר עם אנשים יכול לדבר עם אנשים באופן וירטואלי תתחיל בלכתוב למישהו תגובה בפייסבוק ואם אתה מפחד לכתוב לאנשים תגובה בפייסבוק תתחיל בלעשות למישהו לייק תתחיל סתם נותן לייק יש לך אומץ לעשות יש לך אומץ הלאה אחר כך תכתוב את המילה יפה עכשיו לכתוב יפה יש לך אומץ תכתוב יפה אחר כך תכתוב יפה מאוד אחר כך תכתוב נראה לי שזה יפה מאוד תפתח טיפה שיחה תפתח שיחות תפתח סתם שיחות עם אנשים. כן מה אתה רצית להגיד?

ש: נניח הפחד מדחייה הוא אחוז כאילו נגיד מעט מאוד פחד מדחייה.

אליעד: כי אין סיכוי שידחו אותך או כי לא אכפת לך שידחו אותך?

ש: לא אכפת לך ברמה של אחוז כאילו כמעט לא אכפת.

אליעד: כי אתה אומר אין סיכוי שידחו אותי או לא אכפת לי שידחו אותי?

ש: לא אכפת לי.

אליעד: לא אכפת לך שידחו אותך אז?

ש: אבל אתה חושב שיש סיכוי גבוה שזה יקרה.

אליעד: אז?

ש: אז יכול להיות שעדיין זה ימנע ממך לעשות את זה בגלל שהסיכוי גבוה למרות שהפחד הוא.

אליעד: אבל מה אתה שואל את זה זה ידוע לא, תלוי בעוצמה של כמה סיכוי וכמה סיכון כמה סיכוי אתה חושב שזה יקרה כמה גרוע אם זה יקרה שקלול של שניהם ביחד שווה עוצמת הפחד לא?

ש: כן.

אליעד: במה תלויה עוצמת הפחד כמה סיכוי אתה חושב שיקרה הפוך ממה שאתה רוצה כמה גרוע זה יקרה ושניהם ביחד שווה עוצמה של פחד.

ש: בסדר.

אליעד: אוקי הבנו?
טלביזיה אני אוכל להפסיק לחשוב על האקס הצבת מטרות גורמים לא לפחד לשוחח עם בחורה להיפרד מאהבה מרחב המקום יעד להתגבר על פחדים איך לא לפחד להתחיל עם בחורה איך לא לפחד איך לא לפחד לגשת לאישה איך לא לפחד לגשת לבחורה איך לא לפחד לגשת לבחורות איך לא לפחד לגשת למישהי איך לא לפחד לגשת לנשים איך לא לפחד להתחיל עם אישה איך לא לפחד להתחיל עם בחורה איך לא לפחד להתחיל עם בחורות איך לא לפחד להתחיל עם מישהי איך לא לפחד להתחיל עם נשים איך לא לפחד לפלרטט איך לא לפחד לפתח שיחה עם אישה איך לא לפחד לפתח שיחה עם בחורה איך לא לפחד לפתח שיחה עם בחורות איך לא לפחד לפתח שיחה עם מישהי איך לא לפחד לפתח שיחה עם נשים איך לא לפחד לשוחח עם בחורה איך להתגבר איך להתגבר על חרדות איך להתגבר על פחד איך להתגבר על פחד מכישלון איך להתגבר על פחדים איך להתרגל איך להתרגל לפתח שיחה עם אנשים איך לעשות איך לעשות דברים איך לעשות דברים בלי סיבה אישה בחורה בחורות בחירה בלי סיבה דברים בלי סיבה הרגלים חרדה מכישלון חרדת כישלון כיצד להתגבר על חרדות כישלון כישלונות לא לפחד לא לפחד לגשת לאישה לא לפחד לגשת לבחורה לא לפחד לגשת לבחורות לא לפחד לגשת למישהי לא לפחד לגשת לנשים לא לפחד להתחיל עם אישה לא לפחד להתחיל עם בחורה לא לפחד להתחיל עם בחורות לא לפחד להתחיל עם מישהי לא לפחד להתחיל עם נשים לא לפחד לפלרטט לא לפחד לפתח שיחה עם אישה לא לפחד לפתח שיחה עם בחורה לא לפחד לפתח שיחה עם בחורות לא לפחד לפתח שיחה עם מישהי לא לפחד לפתח שיחה עם נשים לא לפחד לשוחח עם בחורה לגשת לאישה לגשת לבחורה לגשת לבחורות לגשת לבנות לגשת למישהי לגשת לנשים להיכשל להתגבר להתגבר על חרדה להתגבר על חרדות להתגבר על חרדת כישלון להתגבר על פחד להתגבר על פחד מכישלון להתגבר על פחדים להתחיל להתחיל עם אישה להתחיל עם בחור להתחיל עם בחורה להתחיל עם בחורות להתחיל עם בנות להתחיל עם מישהי להתחיל עם נשים להתרגל להתרגל לפתח שיחה להתרגל לפתח שיחה עם אנשים ללא סיבה לנהל שיחה לעשות דברים לעשות דברים בלי סיבה לפחד לפחד לגשת לאישה לפחד לגשת לבחורה לפחד לגשת לבחורות לפחד לגשת למישהי לפחד לגשת לנשים לפחד לפלרטט לפחד לפתח שיחה עם אישה לפחד לפתח שיחה עם בחורה לפחד לפתח שיחה עם בחורות לפחד לפתח שיחה עם מישהי לפחד לפתח שיחה עם נשים לפחד לשוחח עם בחורה לפלרטט לפתח לפתח שיחה לפתח שיחה עם אישה לפתח שיחה עם אנשים לפתח שיחה עם בחורה לפתח שיחה עם בחורות לפתח שיחה עם בנות לפתח שיחה עם מישהי לפתח שיחה עם נשים לשוחח עם בחורה ניהול שיחה נשים סיבה סיבות פחד פחד לגשת פחד לגשת לאישה פחד לגשת לבחורה פחד לגשת לבחורות פחד לגשת לבנות פחד לגשת למישהי פחד לגשת לנשים פחד להיכשל פחד להתחיל פחד להתחיל עם אישה פחד להתחיל עם בחור פחד להתחיל עם בחורה פחד להתחיל עם בחורות פחד להתחיל עם בנות פחד להתחיל עם מישהי פחד להתחיל עם נשים פחד לפלרטט פחד לפתח שיחה פחד לפתח שיחה עם אישה פחד לפתח שיחה עם בחורה פחד לפתח שיחה עם בחורות פחד לפתח שיחה עם מישהי פחד לפתח שיחה עם נשים פחד מכישלון פחד מכישלונות פחדים פיתוח פיתוח שיחה שיחה שיחה עם אישה שיחה עם אנשים שיחה עם בחור שיחה עם בחורה שיחה עם מישהי
בחירה / בחירה חופשית - הכל כולל הכל על בחירה / בחירה חופשית - רשימת כל הנושאים
בחירה בחירה חופשית - הכל כולל הכל על בחירה בחירה חופשית - רשימת כל הנושאים בחירה בחירה אישית בחירה בחיים ללא ילדים בחירה בין חסרונות בחירה בין טוב לרע בחירה בלב שלם בחירה בלי חיסרון בחירה בלי טוב ורע בחירה וידיעה בחירה חופשית בחירה חופשית אלוהית בחירה חופשית אמיתית בחירה חופשית באמת בחירה חופשית בתהליך טיפולי בחירה חופשית האם יש בחירה חופשית זה טוב או רע בחירה חופשית חלקית בחירה חופשית לאלוהים בחירה חופשית לעשות בחירה חופשית לעשות כרצונו בחירה חופשית מהי בחירה חופשית מלאה בחירה חופשית על הכל בחירה חופשית רגשית בחירה חופשית של אלוהים בחירה חופשית של תינוק בחירה טוב או רע בחירה לא טובה בחירה ללא סיבה
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
אלוהים + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה?
... + בחירה חופשית - לאלוהים אין בחירה חופשית - למה? האם קיימת בחירה חופשית אמיתית במציאות שלנו? הרעיון שאליעד כהן מציג בהרצאה עוסק בשאלה העמוקה: האם קיימת באמת בחירה חופשית לאדם או אפילו לאלוהים? כאשר אנשים שואלים על בחירה חופשית, הם מניחים מראש שלאלוהים עצמו יש בחירה חופשית. אולם לפני ששואלים אם לאדם יש בחירה חופשית, עלינו לברר אם בחירה חופשית קיימת בכלל במציאות, אפילו אצל אלוהים. בחירה חופשית, בהגדרתה הפשוטה, היא מצב שבו לאדם יש רצון, התלבטויות בין כמה אפשרויות, והוא בוחר מה לעשות בהתאם לרצונו. מדוע לאדם אין באמת בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד כהן מסביר בפירוט רב את הסיבה המרכזית לכך שלאדם אין בחירה חופשית אמיתית. האדם לא באמת שולט ברצונות שלו. כדי לפעול, אדם חייב קודם לרצות לבצע ... הזה מגיע מרצון פנימי יותר, הרצון הפנימי יותר מגיע מרצון פנימי עוד יותר, וכך הלאה עד הרצון הראשון, שאותו האדם לא בוחר כלל. אם האדם יסתכל פנימה, הוא יבחין שאין לו יכולת לבחור את הרצון הראשון שלו. במילים אחרות, הרצונות פשוט מתהווים בתוכו בלי שליטתו. האם לאלוהים באמת יש בחירה חופשית על הרצון שלו? אליעד מסביר שגם לאלוהים אין באמת בחירה חופשית, במיוחד כאשר מסתכלים על הרעיון מזווית של אחדות מוחלטת. בפרספקטיבה האמיתית ביותר, שבה הכל אחד ואין הפרדה, אין אפילו משמעות למושג בחירה, כי אין נפרדות ואין שום שינוי או הבדל שיאפשר בחירה. במצב הזה, אלוהים לא יכול לבחור כי אין לו אופציות לבחור מתוכן. גם בפרספקטיבה שבה אלוהים ברא את העולם, עדיין מתברר שאין לו באמת בחירה חופשית. אנשים חושבים שאם אלוהים היה יכול לברוא או לא לברוא את העולם, אז הוא בהכרח בחר לעשות זאת. אבל אליעד מדגיש שהאפשרות לעשות או לא לעשות אינה מעידה על בחירה אמיתית. יכול להיות שאלוהים הוכרח לברוא את העולם, משום שאולי הוא מוגבל לעשות רק את ... נוצרה כבר הנפרדות הראשונה. אם יש הפרדה, אז כבר אין אחדות מוחלטת. אליעד מציין שהרצון הראשון לא יכול היה להיווצר מתוך בחירה קודמת, מכיוון שלא היה שום רצון קודם. לכן הרצון הראשון נוצר מעצמו, בלי שאלוהים באמת בחר בו באופן מודע. ברגע שנוצר הרצון הראשון ללא בחירה, כל המשך התהליך גם הוא ללא בחירה. האם לאלוהים יש בחירה חופשית או שהוא מוגבל? ברגע שמגדירים שאלוהים ברא את העולם, בהכרח נוצרת הגבלה, כי ... לבין העולם שיצר. אלוהים הופך לישות מוגבלת כי הוא כבר לא אחדות מוחלטת. לפני שנוצר הרצון הראשון לא היתה לאלוהים אפשרות בחירה, משום שלא היתה נפרדות ולא היה הבדל בין אפשרויות. מכאן שהרצון הראשון הופיע ללא בחירה. מדוע בכל זאת ישנה בחירה חופשית במובן גבוה יותר? למרות שאליעד כהן מסביר שלאלוהים ולאדם אין באמת בחירה חופשית במובן הרגיל, הוא מציג מושג עמוק יותר של
מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת ה"אני"? איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? האם באמת יש לנו בחירה או לא? מה ההבדל בין רצון אישי לרצון המציאות?
... בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת האני? איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? האם באמת יש לנו בחירה או לא? מה ההבדל בין רצון אישי לרצון המציאות? מהי בחירה חופשית והאם יש לנו שליטה על הרצונות שלנו? בשיחה מעמיקה ומפורטת עוסק אליעד כהן בנושא הבחירה החופשית, ומדגיש את חשיבות ההבנה האם האדם פועל מתוך רצונו האמיתי או מתוך אילוץ רגשי. האדם עשוי להרגיש שחובה עליו להבין האם קיימת בחירה חופשית כדי לתפקד בחיים, דבר שלדברי אליעד כהן מעוות את החקירה והופך אותה ממקור להנאה ולחקירה טבעית לכפייה עצמית הגורמת סבל. לדוגמה, הוא מתאר אדם שחוקר את נושא הבחירה החופשית מתוך מחשבה שאם לא יבין זאת, הוא לא יצליח להרגיש חופשי במערכות יחסים ובחיים באופן כללי. האם הרצונות שלנו הם אישיים או שייכים למציאות? לפי אליעד, כדי להבין באמת מהי בחירה חופשית, על האדם להגדיר בצורה מדויקת מה המשמעות של אין לי בחירה. משמעות ההבנה שאין בחירה היא שהרצונות שהאדם חווה כשלו, אינם באמת שייכים לו אלא למציאות עצמה. למשל, כשאדם רוצה לשתות מים, התחושה היא שהוא רוצה זאת בעצמו, אך אם אין בחירה, הרצון לשתות לא נובע ממנו אלא מתוך תהליך עמוק יותר המונע על ידי המציאות. במצב כזה, האדם הוא מעין רובוט שפועל מתוך תכנות קוסמי, ולא מתוך בחירה מודעת ואישית. האם הידיעה שאין לנו בחירה יכולה לשפר את החיים או לפגוע בהם? אליעד כהן מציע לבחון את השאלה מתוך נקודת מבט חווייתית ולא רק פילוסופית. לדעתו, כאשר נעלמת התחושה של אני נפרד, נוצרת ... - הכל קורה דרכו, והוא משוחרר מהלחץ ומהאשמה האישית לגבי האירועים שמתרחשים בחייו. האם ללא בחירה חופשית יש משמעות לרגשות שלנו? השאלה שעולה בשיחה היא, מדוע חשוב לנו להרגיש רגשות כמו כעס או אכזבה אם אנו מבינים שאין לנו שליטה אמיתית על האירועים. ... האמת הזו מתנתק מזהותו האישית, ומתאחד עם המציאות הקוסמית. איך ניתן לחיות בפועל בלי תחושת בחירה? למרות ההבנה העמוקה שאין בחירה חופשית, האדם חייב ביום - יום להמשיך לחיות ולפעול כאילו הוא בעל בחירה. לדוגמה, אם אדם רואה מחבל - הוא יברח, אך במקביל יכול להרגיש שזה אלוהים שבורח מעצמו. כך נוצרת חוויה כפולה שבה האדם פועל בעולם מתוך תחושת בחירה, אך במקביל מודע לכך שכל האירועים נקבעים על ידי המציאות, כמו דמויות בחלום של החולם עצמו. האם חקירת הבחירה החופשית מובילה לאובדן תחושת האני? אליעד מבהיר כי מי שמבין לעומק שאין לו בחירה, מבין שהמחשבות והרצונות הם לא שלו באופן אישי, אלא שייכים למציאות עצמה. אדם כזה מפסיק להיאבק עם אנשים, מפסיק להילחם במציאות, ומתחיל לפעול בצורה ... משחרר אותו מהלחצים ומהקונפליקטים הפנימיים. איך האדם ממשיך לחיות בעולם לאחר שהבין שאין לו בחירה חופשית? גם לאחר ההבנה העמוקה הזו, האדם ממשיך לתפקד בעולם - לאכול, לנהל מערכות יחסים, לעבוד, ואף להתווכח או לריב אם יש צורך. אך ברקע הוא מודע שכל מה ... אותך, זו לא באמת החלטה אישית שלו, אלא ביטוי של רצון המציאות המתגלם דרכו. כיצד ההבנה שאין בחירה יכולה להשפיע על החוויה הרגשית שלנו? ההבנה שאין בחירה חופשית, לדברי אליעד, אינה משתקת אלא משחררת את האדם מלחצים, מתחושות אשמה ומתסכול. האדם פועל בעולם מתוך קבלה מלאה של המציאות, ולא מתוך מאבק. דווקא ההבנה שאין בחירה מאפשרת לאדם לחוות אהבה אמיתית, כי הוא הופך להיות פרפר של אלוהים, כלי ביטוי נקי של הרצון הקוסמי, ללא תלות במאבקים הפנימיים של האגו האישי שלו. האם באמת יש לנו בחירה או לא? אליעד כהן מסביר כי לא מדובר בשאלה של כן או לא. ישנן רמות שונות של תודעה: ברמה אחת יש בחירה, וברמה אחרת אין
חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
... הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע? האם יש לאדם בחירה חופשית באמת? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה בהרצאה היא: האם יש לאדם בחירה חופשית? זו אחת השאלות הפילוסופיות העמוקות ביותר שמעסיקות אנשים מזה דורות. אליעד כהן מסביר שחשוב לחפש את האמת ללא ... לתשובה מסוימת, הוא עלול לפספס את האמת האובייקטיבית. לפני שאדם שואל האם קיימת בחירה חופשית, עליו לבדוק מהם האינטרסים שלו שיגרמו לו להעדיף תשובה מסוימת. לדוגמה, כאשר אדם שואל האם העולם טוב או רע, ... ישות מיטיבה עומדת מאחורי הדברים. באותו אופן, לאדם יש אינטרס ברור לחשוב שיש לו בחירה חופשית, מכיוון שאף אחד לא רוצה להרגיש שאין לו שליטה על חייו. למה לאדם יש אינטרס להאמין שיש לו בחירה חופשית? אליעד מסביר שיש לאדם אינטרס חזק מאוד להאמין שהוא בעל בחירה חופשית, משום שהאדם רוצה להרגיש חופשי ובשליטה. תחושת החופש והשליטה היא חלק חשוב מאוד בזהות של האדם. לדוגמה, אנשים ... כדי להרוויח יותר כסף, לא רק בשביל הכסף עצמו, אלא כדי להגדיל את טווח אפשרויות הבחירה שלהם. זו הסיבה שאדם הזוכה בלוטו חש כל כך שמח - כעת הוא יכול לבחור מתוך אפשרויות רבות יותר. אליעד מביא דוגמה נוספת וקשה יותר, של אישה שנאנסת. מדוע הפגיעה כה קשה ומשפילה? כי הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות לאדם זה לקחת ממנו את הבחירה החופשית. ההשפלה העמוקה היא שהמציאות מתרחשת בניגוד מוחלט לרצון של האדם. אנשים פוחדים פחד עמוק מאובדן שליטה - הם ... לשלוט בתנועות שלהם. לכן, האינטרס העמוק ביותר הוא תמיד להגיע למסקנה שיש לאדם בחירה חופשית. האם תחושת הבחירה משקפת את המציאות? אליעד כהן מדגיש את ההבדל בין תחושת הבחירה לבין המציאות עצמה. הוא מביא דוגמה של אדם שחולם חלום - האדם יכול להרגיש דברים, אבל זה לא אומר שהתחושות משקפות את המציאות. באותה צורה, התחושה שיש לאדם בחירה חופשית לא בהכרח מעידה על כך שהאדם באמת שולט במציאות. למעשה, האדם אולי יכול לבחור מה לעשות בפועל, אך הוא לא שולט במה הוא רוצה לעשות מלכתחילה. לדברי אליעד, הרצון הראשוני לא נקבע על ידי האדם עצמו. ... מכאן שהאדם למעשה אינו שולט במציאות באופן מלא, אלא רק באופן חלקי ומוגבל. מדוע הבחירה החופשית היא מקור הסבל של האדם? אליעד מסביר שהסבל האמיתי של האדם הוא לא מכך שאין לו בחירה, אלא מכך שהוא מאמין שיש לו בחירה חלקית ומוגבלת. אילו לאדם הייתה בחירה מלאה ובלתי מוגבלת, הוא פשוט היה עושה כל דבר שרוצה, בלי התלבטויות וספקות. אך המציאות היא שהבחירה של האדם מוגבלת, ולכן הוא סובל ומתלבט מה לעשות, אם להתגרש או להישאר, אם להתפטר או להישאר בעבודה. לפעמים אדם אפילו מעדיף שלא תהיה לו בחירה, כדי להיפטר מהסבל של ההתלבטות. כאשר לאדם ברור לחלוטין שאין לו שליטה ושום בחירה, באותו רגע הרצון שלו מתבטל לגמרי. הוא כבר לא רוצה לשנות את המציאות, כי הוא יודע שהוא לא יכול לשנות אותה. במצב ... הרצוי למצוי. אז המציאות עצמה הופכת להיות בדיוק כפי שהוא רוצה. האם גם לאלוהים יש בחירה חופשית? אליעד כהן ממשיך ומסביר שגם לאלוהים עצמו אין בחירה חופשית, משום שגם הרצון של אלוהים נוצר ללא רצונו. אלוהים לא יכול היה לבחור את הרצון שלו עצמו, כי מלכתחילה לא היה לו רצון. מכאן שגם הגורם הראשון, כביכול אלוהים, אינו בעל בחירה חופשית. האדם המבין זאת לעומק הופך להיות האלוהים הראשון האמיתי, שמשמעותו שהאדם חווה את המציאות כולה כביטוי של רצונו העצמי. איך ניתן להשתחרר מהסבל באמצעות הבנת היעדר הבחירה? אליעד כהן מדגיש שהבנה עמוקה ואמיתית שאין לאדם שום בחירה מובילה לשחרור מוחלט. כאשר אין לאדם רצון שונה מהמציאות, הוא חווה שלמות אמיתית, משום שהכל קורה בדיוק כפי שהוא רוצה. ...
הכל צפוי והרשות נתונה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, הכל מלמעלה, רצון חופשי - מה האמת?
הכל צפוי והרשות נתונה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, הכל מלמעלה, רצון חופשי - מה האמת?
... צפוי והרשות נתונה, דטרמיניזם, בחירה חופשית, הכל מלמעלה, רצון חופשי - מה האמת? האם באמת יש בחירה חופשית, או שהכל נקבע מראש? השאלה האם לאדם יש בחירה חופשית או שהכל נקבע מראש היא נושא מורכב, הנמצא במחלוקת ... לפיה הכל צפוי והרשות נתונה. האמירה הזאת מיוחסת לרבי עקיבא, ומשמעותה לכאורה שאלוהים יודע מראש כל מה שיקרה, ובכל זאת יש לאדם חופש פעולה ובחירה. למה רבי עקיבא טעה כשאמר שהכל צפוי והרשות נתונה? רבי עקיבא ... צפוי והרשות נתונה, אך הגישה הזו מציגה סתירה לוגית, ולכן הוא מתואר כמי שלא הבין באמת את מה שאמר. אם הכל אכן ידוע מראש, לא ייתכן שתהיה לאדם בחירה אמיתית. לפי אליעד כהן, רבי עקיבא היה צריך להיות מספיק חכם ... שאלה טיפשית? אליעד כהן מדגיש שמי ששואל אם הכל נקבע מראש, למה לקום בבוקר? הוא גם שקרן וגם טיפש. הסיבה לכך פשוטה: אם האדם באמת הבין שאין לו בחירה חופשית, הוא לא אמור בכלל לשאול שאלות מסוג זה. עצם השאלה מניחה בטעות שהאדם צריך לבחור האם לקום בבוקר או לא, בעוד שבמציאות שאין בה בחירה חופשית אין מקום לשאלה כזאת בכלל, כיוון שהפעולות נעשות מאליהן בלי בחירה או החלטה עצמית של האדם. כיצד רבי נחמן מברסלב מסביר את עניין הבחירה החופשית? אליעד מציג את דבריו של רבי נחמן מברסלב שטען כי הסיבה היחידה שהאדם חושב שיש לו בחירה חופשית היא כי הוא לא מבין לעומק את הקשר שבין הידיעה לבין הבחירה. במילים אחרות, לפי רבי נחמן, מי שיש לו שכל אמיתי מבין שאין בחירה בכלל, כי הבחירה היא חלק מהידיעה האלוהית, וממילא אלוהים קובע לאדם את ... שאם האדם רוצה לעשות משהו, הוא עושה אותו. אליעד מציין שהתלמיד של רבי נחמן, רבי נתן, לא הבין את העומק שבדברים האלה וחשב שזו הוכחה שיש לו באמת בחירה, בעוד שאליעד מסביר שהאדם למעשה מוגבל על ידי הרצונות שאלוהים מטיל עליו מלמעלה. האם גם לאלוהים יש בחירה חופשית? אליעד כהן מבהיר נקודה פילוסופית חשובה נוספת לגבי הבחירה של אלוהים עצמו. אם אלוהים יצר את הרצון של עצמו, עולה השאלה ... לו רצון לפני שיצר את רצונו. אם לא היה לו רצון, כיצד הוא יצר אותו? ואם היה לו רצון קודם, אז מה יצר את אותו רצון קודם? מכאן שגם לאלוהים אין בחירה חופשית באמת, והוא כבול במערכת של רצונות שמעליו, ולכן האלוהים שברא את העולם אינו בעל בחירה חופשית מוחלטת. למי יש באמת בחירה חופשית? אליעד כהן מסביר שבחירה חופשית מוחלטת אפשרית רק לאלוהים הראשון ביותר, אשר נמצא מעבר לכל רצון ולכל הגדרה. מבחינה אנושית, האדם מגלה שאין לו כלל בחירה חופשית. אך ברגע שהאדם יגיע להבנה מוחלטת שאין לו בחירה בכלל, הוא יהפוך לאלוהים עצמו ואז יוכל לחקור ולגלות מי באמת יצר את אלוהים. במצב תודעתי זה, שבו האדם מבין שהוא בעצמו האלוהות הראשונה, הוא יגיע למצב שבו קיימת בחירה חופשית מוחלטת. איך אפשר להגיע להבנה שאין בחירה חופשית, ולהשיג בחירה חופשית אמיתית? הדרך להשגת הבנה כזאת, לפי אליעד כהן, מתחילה ... עצמו, עד שיגלה שהוא כלום, ואפילו להיות כלום זה יותר מדי. ברגע שהוא מגיע לנקודת האפס המוחלטת הזו, התודעה שלו משתנה, והוא מבין שאין לו שום בחירה חופשית. בשלב הבא, הוא הופך להיות תודעה אלוהית שחוקרת את עצמה בגוף ראשון, ורק אז מגלה גם מי יצר את אלוהים. בנקודה הזאת בלבד קיימת בחירה חופשית אמיתית, בחירה ללא כל מגבלה. מה המסקנה הסופית של אליעד כהן בנושא דטרמיניזם ובחירה חופשית? המסקנה שאליה מגיע אליעד כהן היא שכל מי שממשיך לשאול ...
האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית?
האם יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית?
... יש בחירה חופשית? האם אין בחירה חופשית? האם יש חופש בחירה? הוכחה שיש בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, מי בוחר לך? דטרמיניזם, חופש הרצון, רצון חופשי, האם לאדם יש בחירה חופשית? האם יש לאדם בחירה חופשית? האם באמת קיימת בחירה חופשית לאדם, או שכל פעולה שאנו עושים נקבעת מראש? אליעד כהן עוסק ... מפורטות רבות והסברים מגוונים הממחישים את הסוגיה בצורה יסודית ביותר. מהי בכלל בחירה חופשית? אליעד מתחיל בשאלה האם אדם באמת בוחר את מה שהוא עושה או את מה שהוא רוצה, ומציג את התפיסה האינטואיטיבית של רוב האנשים שמאמינים שיש להם בחירה חופשית. הוא מצטט את רבי נחמן שאומר שהבחירה החופשית מתבטאת באופן פשוט: אם אדם רוצה הוא עושה, ואם לא רוצה הוא לא עושה. אבל מצד שני, אליעד גם מביא את הגישה הנגדית לפיה אין לאדם בחירה חופשית כלל. הוא מבהיר כי לפי הגישה שאין בחירה, כל פעולה שאדם עושה נקבעת מראש, ואין באמת אפשרויות לבחור ביניהן. הוא נותן דוגמאות יומיומיות פשוטות כמו ההחלטה לשבת או לעמוד, ומנסה לברר האם באמת האדם בוחר בכל אחת מהפעולות הללו, או שפעולותיו מונעות על ידי סיבות נסתרות שאין לו שליטה עליהן. האם אפשר להוכיח שיש בחירה חופשית? אליעד עובר לשאלה האם ניתן להוכיח בצורה חד - משמעית שיש או שאין בחירה חופשית. הוא מסביר שהוכחה אמיתית לכך קשה מאוד, ואולי בלתי אפשרית, ... לגבי הכיוון הנגדי. לדוגמה, הוא מבקש מאחד המשתתפים לתת דוגמה לפעולה שיש לו עליה בחירה. המשתתף אומר שהוא בוחר את המילים שהוא אומר ברגע זה. אליעד שואל אותו בחזרה: מי בוחר לך את המחשבה שממנה המילים מגיעות?, ומכאן הוא ממשיך ומפרק את שאלת הבחירה למרכיביה: האם האדם הוא זה שבוחר את מחשבותיו, או אולי גם המחשבות עצמן באות ללא בחירה? מי בוחר את הרצון של האדם? אליעד מעלה נקודה חשובה נוספת לגבי הרצון עצמו - האם האדם בוחר את הרצון שלו, או שהרצון פשוט מופיע בתוכו? אם האדם לא בוחר את הרצון, אז האם אפשר בכלל לומר שיש לו בחירה? הוא ממחיש את זה דרך דוגמה מורכבת: אדם עומד על גשר, ודוחפים אותו, ... בחר בעצמו לבצע את הפעולה. מצד שני, אם האדם דוחף בכוונה תחילה, ברור לנו שיש כאן בחירה ואחריות. אך מה קורה כשהמצב מורכב יותר, למשל כשאדם לא זוכר שהוא עשה ...
האם יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה
האם יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה
... יש בחירה חופשית? הוכחה שאין בחירה חופשית, הוכחה שיש בחירה חופשית, חופש הבחירה, רצון חופשי, מהי בחירה חופשית? איך נברא העולם? הסיבה הראשונה, דטרמיניזם, הכל צפוי והרשות נתונה האם יש בחירה חופשית או שהכל מוכתב מראש? אליעד כהן עוסק בשאלה מהותית ומורכבת: האם יש בחירה חופשית או שהכל דטרמיניסטי ומוכתב מראש? הוא מציג ... שתי הוכחות מנוגדות, כאשר הוא טוען שניתן להוכיח באופן מוחלט שיש בחירה חופשית, וניתן גם להוכיח באופן מוחלט שאין בחירה חופשית. הדיון נפתח בשאלה מהי בכלל בחירה. אליעד מסביר שבחירה היא מצב שבו אדם רוצה משהו, ובהתאם לרצונו, הוא גורם לדבר לקרות. מה ההגדרה המדויקת של בחירה חופשית? אליעד מפרק את המושג בחירה חופשית ומסביר אותו לעומק. אם אתה עושה דבר מסוים מתוך רצון, לכאורה אתה בוחר לעשות אותו. לדוגמה, אם אדם רוצה לשתות מים, אז הוא שותה כי היה לו רצון, ולכן לכאורה זו בחירה. אולם, אליעד שואל מיד: מדוע האדם רצה לשתות? התשובה היא משום שהיה לו חיסרון. כאשר אדם פועל מתוך חיסרון, זו כבר לא בחירה חופשית אמיתית. בחירה חופשית מוחלטת היא כאשר לאדם אין שום דחף או חיסרון, ... של אלוהים. האם לאלוהים, שלכאורה מושלם ואין לו שום חיסרון, הייתה בחירה חופשית כאשר ברא את העולם? אם אלוהים הוא שלמות ואין ... לומר שהוא פעל ללא שום סיבה וללא שום דחף, וזה מנוגד להגדרה שלנו לבחירה. ולכן, אם פעולה נעשית ללא שום רצון או סיבה, זו כבר לא בחירה. מכאן ניתן להסיק שאלוהים בעצם לא בחר לברוא את ... ללא שום סיבה, זה כמו להגיד שאלוהים רצה בלי לרצות, או בחר בלי לבחור. אם אדם עושה פעולה בלי רצון או ללא קשר לרצונו, לא ניתן לקרוא לכך בחירה. מצד שני, לומר שרצה מתוך חיסרון, גם זה לא נקרא בחירה חופשית, אלא תוצאה של חיסרון שחייב אותו לפעול. לכן, ... האם הוא בחר לשבור את הביצה? ודאי שלא. הדבר פשוט קרה, ללא בחירה. באופן דומה, אם אלוהים יצר את העולם ללא שום חיסרון, ... בחר אלא הבריאה התרחשה בעצמה, כמו שהאדם שנופל ושובר את המדרכה לא בוחר בכך באמת. למה אי אפשר להוכיח חד - משמעית שיש או אין בחירה? אליעד מראה שיש בעיה לוגית בלהוכיח את קיום או אי קיום הבחירה החופשית. אם אדם עושה פעולה בגלל רצונו, הוא לא באמת יכול להתנגד לרצון, ואז זו לא בחירה חופשית. אם הוא עושה פעולה ללא סיבה, זו גם לא בחירה אמיתית כי היא קרתה מעצמה. הוא נותן דוגמה נוספת: אם ... הרי שהרצון שוב שולט בו והוא לא באמת חופשי. כך, כל הגדרה של בחירה מובילה לפרדוקס שבו אי אפשר באמת להגיע למסקנה חד - ...
בחירה חופשית - למה אין ויש בחירה חופשית זה אחד?
בחירה חופשית - למה אין ויש בחירה חופשית זה אחד?
בחירה חופשית - למה אין ויש בחירה חופשית זה אחד? האם קיימת בחירה חופשית באמת? הרצאה זו של אליעד כהן מתמקדת בנושא הבחירה החופשית, ומנסה להראות כיצד המושגים בחירה חופשית והעדר בחירה חופשית הם למעשה ביטויים שונים לאותו הדבר. אליעד פותח בטענה כי בחירה חופשית משמעותה פעולה שהרצון קדם לה. אם אדם בוחר פעולה מסוימת, הרצון של אותו אדם הוא שבחר את הפעולה הזו. מכאן עולה שאלה מהותית: מה גרם לאדם לרצות את מה שהוא רוצה? ... ראשונה היא שהכל מתרחש באקראיות מוחלטת. במצב כזה, הבחירה כלל לא קיימת, כיוון שאין סדר או סיבה כלשהי לאירועים. האפשרות השנייה מניחה קיום של תכנון כלשהו בעולם, כלומר, שיש ... רוצה את הרצון הזה. ההנחה של אליעד היא כי מי שבאמת בוחר הוא לא מי שמבצע פעולה, אלא מי שיוצר את הרצון המוביל לפעולה זו. לכן, אם מישהו גורם לאדם אחר לרצות לעשות משהו, אותו ... הראשון? מה קדם לו? האם הרצון הראשון הוא תוצאה של בחירה או לא? אליעד מציין כי כאשר מדברים על הנקודה הראשונה, הפרספקטיבה משתנה, כיוון שבשורש של הדברים, שהוא מעל לזמן ... לסיבה הזו וכך הלאה עד אינסוף, מה ששוב שולל את רעיון הבחירה החופשית. לעומת זאת, אם הרצון הראשון נוצר ללא סיבה, המשמעות היא שהוא אקראי, וגם כאן אין בחירה חופשית, כי לא הייתה סיבה שתיצור בחירה כלשהי. אליעד מבהיר שהשאלה אם הרצון הראשון נוצר מסיבה או ללא סיבה היא בעצם שאלה טיפשית. מדוע? כי הוא מציע רעיון ... במצב כזה, אם אותו כלום יצר את הרצון, הרי שהוא עשה בחירה כלשהי. גם אם אנחנו לא מבינים כיצד בדיוק הוא עשה את זה, עדיין הוא זה שעשה, ולכן לא ניתן לומר שאין בחירה. מצד שני, אם מקבלים שהרצון הראשון נוצר ללא סיבה, אז שוב, זהו מצב של חוסר בחירה, כיוון שלא היה דבר שהניע את הרצון הזה להיווצר. אליעד טוען כי שתי נקודות המבט הללו משנות את ההגדרה של מהי בכלל בחירה. כלומר, גם פעולה שנעשית ללא רצון יכולה להיחשב כבחירה אם היא מתרחשת בפועל. האם אפשר להבין את הבחירה כמציאות אפשרית בלבד? אליעד מוסיף פרספקטיבה נוספת: עצם השימוש במושג בחירה מניח את האפשרות שיש גם אי - בחירה. אם קיימת אפשרות לבחור, משמעות הדבר היא שהבחירה איננה הכרחית ויכלה להיות גם אחרת. הוא מציע לשאול מדוע דווקא הבחירה הזו נעשתה ולא אחרת, שהייתה יכולה להיות אקראית לחלוטין. כך עולה שההבדל בין בחירה לאקראיות או חוסר בחירה הוא עצמו רק עוד מושג נברא. מעל כל ההבחנות הללו, טוען אליעד, קיים דבר כללי וגבוה יותר. ברמה העליונה הזו אין משמעות להבדלים בין מושגים כמו סיבה, רצון, בחירה או אקראיות. ברמה זו, כל המושגים הם אפשרויות בלבד, ואף אחת מהם אינה מחויבת. במקום זאת, קיימת אמת אחת כללית יותר, שבה אין שום הבדל בין קיום הבחירה להעדרה. מהו המסר המרכזי על בחירה חופשית? המסר המרכזי שאליעד מציע לנו לקחת מכאן הוא שחשוב להתבונן לעומק במושגים של
אפשרויות בחירה בתהליך רכישה, פחד מהחמצה של לקוח, FOMO של לקוח, קבלת החלטות בזמן רכישה, לתת ללקוח לבחור, לתת ללקוח להחליט, אפשרויות בתהליך מכירה, אפשרויות בתהליך רכישה, האם להציג ללקוח אפשרויות בחירה? לבחור לקנות, האם לתת אפשרויות בחירה ללקוח? בחירה בתהליך מכירה, אפשרויות בחירה בתהליך מכירה
... בחירה בתהליך רכישה, פחד מהחמצה של לקוח, FOMO של לקוח, קבלת החלטות בזמן רכישה, לתת ללקוח לבחור, לתת ללקוח להחליט, אפשרויות בתהליך מכירה, אפשרויות בתהליך רכישה, האם להציג ללקוח אפשרויות בחירה? לבחור לקנות, האם לתת אפשרויות בחירה ללקוח? בחירה בתהליך מכירה, אפשרויות בחירה בתהליך מכירה כאשר באים למכור מוצר ללקוח, צריכים לדעת איך משפיע על הלקוח המצב שבו יש לו כמה אפשרויות בחירה שונות, שהוא צריך לבחור ביניהן. כגון לדוגמה לקוח שבא לרכוש רכב, שאפשרי להציג לו רכב אחד ולומר לו שיש לו רק אפשרות בחירה אחת של לרכוש או לא לרכוש את הרכב. אבל אפשרי גם לומר לו, שיש לו כמה אפשרויות בחירה, של כמה דגמים שונים וכולי. אז איך בעצם משפיעות אפשרויות בחירה על תהליך הרכישה. ואתן כאן כמה נקודות מבט. יכול לדוגמה להיות לקוח, שרוצה להרגיש שהוא בוחר בין אפשרויות שונות ושהוא לא רוצה להרגיש שכאילו ... נכפית עליו. במקרה כזה לדוגמה, יש היגיון לתת ללקוח אפשרויות בחירה, כדי שהוא ירגיש שהוא בחר בחירה חופשית שלו, בתהליך המכירה. יכול גם להיות מצב ... המוצר X. ואת זה נוכל לעשות על ידי זה שניתן לו עוד אפשרות בחירה של מוצר Y שהוא הרבה פחות מתאים ללקוח בצורה ברורה ... יכול לרכוש אותו. כדי שהוא ירגיש שכן יש לו כאן אפשרות בחירה. ואז כאשר הלקוח רואה כמה אפשרויות בחירה, שרק אחת מהן טובה לו, אז בעצם מופעלת עליו ... לגבי האפשרויות. אפשרות נוספת, שנציג ללקוח עוד אפשרויות בחירה, כדי לשדר לו אמינות בתהליך המכירה, שמנסים להתאים ... המוצר לא בהכרח מתאים ללקוח, אז נוכל להציג ללקוח אפשרויות בחירה, כדי לשדר ללקוח שיש כאן תהליך של התלבטות ודיוק של ... המכירות. עד כאן היו רעיונות ללמה כן לתת ללקוח כמה אפשרויות בחירה. אבל צריכים לדעת שכאשר נותנים ללקוח כמה אפשרויות בחירה, יש בזה גם חסרונות. לדוגמה לקוח שקשה לו להחליט, או ... שיש באפשרויות האחרות. בכל המקרים האלו, לתת ללקוח אפשרות לבחור בין מוצרים שונים עשויה להרוס את העסקה. כי הלקוח ... מת ברעב ובצמא בו זמנית. ולכן, כאשר נותנים ללקוח אפשרויות בחירה, חייבים לקחת בחשבון האם וכמה אפשרויות בחירה לתת ללקוח. איך להציג כל אפשרות בחירה, מה לפני מה וכולי? אילו אפשרויות בחירה לתת ללקוח וכולי. ולזכור? שלפעמים העסקה לא תתבצע, ... אינו מושלם. ויש כאלו שמתקשים לקבל החלטות. ועודף אפשרויות בחירה, ישפיע עליהם לרעה. בקיצור, צריכים לבחור בחוכמה איך להציג ללקוח אפשרויות בחירה.
תחושת בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית
תחושת בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית
... בחירה חופשית, חופש הבחירה, האם יש בחירה חופשית? מהי בחירה חופשית? רצון חופשי, רצון כפוי, חוסר בחירה חופשית, העדר בחירה חופשית האם באמת קיימת בחירה חופשית? אליעד כהן מציג בהרצאה זו ניתוח מעמיק על מושג הבחירה החופשית, תחושת בחירה חופשית, וההבדל בין רצון חופשי לבין רצון כפוי. השאלה המרכזית שעומדת בבסיס ההרצאה היא האם באמת יש לאדם בחירה חופשית, או שמא הכל כפוי עלינו על ידי המחשבות והתחושות שבתוכנו. אליעד מסביר כי כאשר אנו עושים פעולה כלשהי, יש לנו תחושה שהפעולה נעשית מתוך בחירה חופשית או מתוך כפייה. הוא מציג את המנגנון הפסיכולוגי והקוגניטיבי שמייצר תחושות ... הפעולות האלה (אני רוצה ללכת). כאשר המחשבות האלה תואמות אחת לשנייה (אני הולך ואני רוצה ללכת), נוצרת תחושה של בחירה חופשית. לעומת זאת, כאשר יש פער בין המחשבות (אני הולך ואני לא רוצה ללכת), נוצרת ... תיווצר תחושת כפייה. אבל אם הוא מקבל את הסיבה ורוצה לאכול, אין תחושת כפייה. האם פעולה הנעשית מתוך סיבה נחשבת לבחירה חופשית? אליעד מתאר מצב שבו אדם עושה פעולה בגלל סיבה ברורה - למשל אוכל בגלל שהוא רעב. האם פעולה כזו היא בחירה או כפייה? התשובה, לפי אליעד, תלויה בהתייחסות של האדם לסיבה: אם האדם מקבל את הסיבה, הוא יחווה תחושה של בחירה. לעומת זאת, אם האדם מתנגד לסיבה אך עדיין מבצע את הפעולה, הוא יחוש כפייה. אליעד מציין שאין דבר כזה פעולה בלי סיבה. לכל פעולה יש סיבה, ולכן אין בחירה חופשית מוחלטת, אך באותו זמן אין גם כפייה מוחלטת. בכל פעולה שאדם עושה, יש תערובת של תחושת בחירה ותחושת כפייה, וההבדל הוא רק במידת ההתנגדות הפנימית של האדם לסיבות הקיימות. האם ... תוצאה של סיבות נסתרות או גלויות. אין רצון שמכונן את עצמו ללא סיבה או ללא קשר לסיבות אחרות. האם קיימת תחושת בחירה אמיתית או שהכל משחק של מחשבות? אליעד מדגיש כי תחושת הבחירה היא למעשה משחק של מחשבות. המוח אומר לנו בו - זמנית מה אנחנו עושים ומה אנחנו רוצים לעשות, והשילוב בין המחשבות הללו הוא שיוצר תחושת בחירה או תחושת כפייה. כאשר אנחנו מזדהים עם סיבה מסוימת, נרגיש שבחרנו בה, אבל כאשר ... הוא מביא דוגמה של תסמונת טורט - אדם שמזיז את ידו באופן בלתי רצוני וללא סיבה ברורה. פעולה כזו אינה נחשבת לבחירה חופשית משום שאין לה סיבה מודעת. אך אם האדם חש שהיה יכול להתנגד לפעולה ועדיין מבצע אותה, הוא יוכל לחוות את הפעולה כבעלת סיבה, אפילו אם אינה מודעת לחלוטין. מהי ההגדרה הנכונה של בחירה חופשית? אליעד מציין שאין הגדרה מוחלטת וחד - משמעית לבחירה חופשית. מדובר במושג סובייקטיבי לחלוטין, והוא תלוי בפרשנות האישית שלנו לגבי המושגים רצון, סיבה וכפייה. ההגדרה שלנו לבחירה חופשית יכולה להשתנות בהתאם לנקודת המבט או למצב הרוח שלנו. לכן, הדיון סביב בחירה חופשית הוא במידה רבה דיון על המשמעות האישית שכל אדם נותן למושגים אלו. האם יש בחירה או אין בחירה בכלל? לסיום, אליעד מבהיר כי מבחינה מוחלטת, לא קיימת בחירה חופשית מלאה אך גם לא קיימת כפייה מוחלטת. המציאות היא תמיד איפשהו באמצע: מצד אחד, שום דבר אינו מתרחש ללא סיבה, ולכן אין בחירה חופשית מוחלטת. מצד שני, אנחנו תמיד יכולים למצוא נקודת מבט שבה נרגיש שהדברים ... בהתאם לרצוננו, ולכן אין גם כפייה מוחלטת. הכל תלוי בפרשנות האישית ובאופן שבו המחשבות מתעצבות במוחנו. האם יש בחירה חופשית? מהי כפייה? תחושת רצון חופשי האם הכל כפוי מראש? האם רצון בלי סיבה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד לפתח שיחה עם בחורה? איך לא לפחד לשוחח עם בחורה? איך לא לפחד לפלרטט? איך להתרגל לפתח שיחה עם אנשים? איך לא לפחד לגשת לבחורה? איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? איך להתגבר על פחד מכישלון? איך לעשות דברים בלי סיבה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: בחירה, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: בחירה, איך להעריך את עצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשתול מחשבות? איך להאמין בעצמך? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך ליצור אהבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? אולי אנחנו במטריקס? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? האם יש או אין אלוהים? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש בחירה חופשית? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לעסקים, ייעוץ אישי, ייעוץ נפשי מומלץ בתחום בחירה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2891 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 18:36:19 - wesi1