אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אפשרי ✔מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:57מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
מהו ההפך האמיתי של הדחקה?

אליעד כהן מסביר שיש שני סוגים עיקריים של ההפך מהדחקה. הסוג הראשון הוא כשאדם אינו מדחיק, אלא בוחר להציף את הבעיה, להתמודד איתה בצורה ישירה ולפתור אותה. הסוג השני הוא מצב בו האדם אינו צריך להדחיק כלל, כי הוא באמת שלם עם המצב כמו שהוא. לדוגמה, כאשר יש כאב, אפשר לטפל בו באופן אקטיבי, או פשוט להיות שלם איתו. אלו הן הדרכים היחידות בהן באמת לא נדרשת הדחקה.

מדוע האדם משתמש במנגנוני הדחקה ולא מקבל את המציאות?

אדם משתמש בהדחקה כי לעיתים קל יותר להתעלם מהמציאות הכואבת במקום להתמודד איתה או לקבל אותה באופן מלא. הדחקה מופיעה כאשר האדם אומר לעצמו משפטים כמו "הכל לטובה", בעוד שבפועל אם הייתה לו אפשרות למנוע את המקרה הכואב (כמו מוות של ילד), הוא היה מונע אותו. אליעד נותן דוגמה של אדם דתי שאומר "הכל לטובה", אך אם הייתה לו מכונת זמן להציל את ילדו, היה בוחר להציל אותו, מה שמוכיח שאמירתו היא בעצם מנגנון הדחקה.

כיצד עובד מנגנון ההדחקה?

מנגנון ההדחקה פועל בשתי דרכים עיקריות:
  • הכחשה והתעלמות: האדם אומר לעצמו "עזוב, לא נחשוב על זה", מה שמאפשר לו להרגיש טוב באופן זמני בלבד. ברגע שהוא נזכר בדבר, הוא שוב חווה סבל.
  • שכנוע עצמי שאין אפשרות: האדם באמת מרגיש טוב כי הוא מאמין שאין אפשרות להשיג את הדבר שהוא רוצה. אך ברגע שהמציאות משתנה ואפשרות חדשה נראית אפשרית, הסבל חוזר במלוא עוצמתו.
כיצד קשורה הדחקה לרצון לשנות את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם צריך להאמין שיש אפשרות לשנות אותו. למשל, אדם אינו סובל מכך שאינו יכול לעוף כי הוא מאמין שאין אפשרות כזו. אך ברגע שתהיה אפשרות אמיתית לעוף, מיד יצוץ הרצון והסבל בעקבותיו. מכאן, כשהאדם מפסיק להאמין באפשרות לשינוי (כמו אחרי פרידה כשהוא מאמין שאין אפשרות לחזור לאקסית), הוא מפסיק לסבול זמנית, לא מתוך שלמות אלא מתוך הדחקה שמבוססת על ויתור וחוסר אפשרות.

מהו ההבדל בין לשכוח משהו באמת לבין להדחיק?

אליעד מדגיש שהמבחן האמיתי הוא מה היה קורה אם הדבר שהיה רצוי היה זמין ללא מאמץ או מחיר. אם האדם עדיין רוצה את הדבר כאשר הוא מוגש לו ללא תנאי, הוא מעולם לא סגר את המעגל באמת. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כשהאדם מרגיש שכל הטוב שקיים באותו הדבר נמצא כבר אצלו, והוא אינו זקוק לדבר החיצוני הזה.

דוגמת הפרידה והאקסית - איך נוצרת הדחקה ואיך היא נשברת?

דוגמה בולטת של אליעד היא אדם שנפרד מהאקסית שלו. כל עוד הוא חושב שאין סיכוי לחזור אליה, הוא מדחיק ומרגיש טוב. אולם ברגע שהיא מתייחסת אליו בנחמדות ומראה אפשרות לחזרה, מתעורר מחדש הרצון שהיה מודחק, והאדם שוב סובל ומרגיש רע. הוא לא באמת היה שלם עם הפרידה, אלא הדחיק את הכאב על ידי אמונה שאין אפשרות לשינוי המצב.

האם פרידה סופית או מוות של מישהו באמת מסיים את ההדחקה?

אליעד מסביר שגם אם האדם שנפרד ממנו מת או עזב לעולם, זה לא באמת פתר את הבעיה. הסיבות הפנימיות לכאב ולרצונות שלו לא השתנו, וכאשר תופיע דמות חדשה, היא תעורר מחדש את אותם דפוסים ובעיות שהיו בעבר. הוא נותן דוגמה של אדם אלים בזוגיות, גם אם בת הזוג מתה והוא מאמין שהוא השלים עם זה, הוא עדיין לא פתר את הדפוסים האלימים שבו, והם יחזרו בזוגיות הבאה.

איך לדעת אם באמת סגרת מעגל או רק הדחקת?

אליעד מציע לבדוק האם האדם היה מסרב לקבל את הדבר שהיה רוצה בעבר, גם אם הדבר היה מוצע לו ללא תנאים ובאופן מושלם. אם האדם אומר "כן, אני עדיין רוצה את זה", הרי שמעולם לא סגר מעגל. סגירת מעגל אמיתית מתרחשת רק כאשר האדם אינו רואה שום יתרון או צורך בדבר שהיה רצוי בעבר.

מה המשמעות של "קבלה אמיתית" מול "ויתור מתוך חוסר ברירה"?

קבלה אמיתית היא מצב שבו האדם באמת אינו מרגיש שום חיסרון במה שהיה רוצה בעבר. ויתור מתוך חוסר ברירה הוא מצב של הדחקה, שבו האדם אומר שהוא שלם עם המצב רק כי הוא מאמין שאין לו אפשרות אחרת. אם האדם היה מקבל הזדמנות להשיג את מה שרצה ללא כל מחיר, הוא היה לוקח אותה בשמחה, מה שמוכיח שה"קבלה" שלו היא רק הדחקה ולא שלמות אמיתית.

מה זה אושר מוחלט ואיך זה מתקשר להדחקה?

אליעד כהן מסביר שאושר מוחלט הוא מצב שבו לאדם אין רצון שהמציאות תהיה אחרת ממה שהיא. כאשר אדם אומר "אני שלם עם כך שיש בעולם גם רע וגם טוב", אפשר לבדוק זאת אם מציעים לו עולם שבו הכל תמיד יהיה כפי רצונו. אם הוא עדיין מעוניין באפשרות הזו, הוא לא באמת שלם עם המציאות הקיימת אלא מדחיק את הרצון לאושר מוחלט כי הוא מאמין שזה לא אפשרי.

אליעד מסכם כי מנגנון ההדחקה נובע תמיד מרצון לא פתור. הדרך היחידה להתגבר באמת על הדחקה היא להגיע למצב של שלמות פנימית, שבו האדם אינו זקוק כלל למה שהיה רוצה בעבר, כי כל הטוב של אותו דבר כבר נמצא אצלו.
כיצד ניתן להגדיר את ההפך של הדחקה?

ההפך של הדחקה מתבטא בשני אופנים עיקריים. אופן ראשון הוא מצב שבו לא מדחיקים אלא מציפים את הבעיה ועובדים על פתרון מעשי שלה, ואופן שני הוא מצב שבו אדם באמת שלם עם הדבר ואינו זקוק להדחקה כלל. לדוגמה, אם יש כאב מסוים, אפשר להפסיק להדחיק אותו או להתעלם ממנו ולנסות לטפל בו באופן פעיל, או להיות במצב של קבלה מלאה של הכאב, ללא צורך להדחיקו.

מדוע לפעמים אדם מדחיק במקום לקבל באמת?

כאשר אדם אומר שהוא "בסדר" או "שלם" עם דבר כלשהו, ייתכן שבפועל הוא אינו שלם באמת, אלא משתמש במנגנון של הדחקה. הדחקה יכולה להופיע כלא - מודעות לכך שהבעיה עדיין קיימת, או כהתעלמות מכוונת, כמו במקרה שבו אדם אומר "הכל לטובה" אך בפועל היה מעדיף למנוע מקרה כואב אם רק היה יכול לעשות זאת.

כיצד הדחקה נראית במצבים של בעיה שחוזרת על עצמה?

לא פעם, אדם מרגיש שטיפל בבעיה או שהיא כבר לא מטרידה אותו, אך הבעיה שבה ועולה בהמשך. לעיתים קרובות הסיבה לכך היא הדחקה: האדם "סגר את הבעיה" באופן זמני, בלי לפתור אותה מהשורש. ברגע שמתעוררת סיטואציה שמזכירה לו את הבעיה, היא צפה מחדש.

איך קשורות כאן דוגמאות לרצון להפוך את המציאות?

כדי לסבול ממשהו, אדם חייב להאמין שיש אפשרות לשנות את המציאות. אם האדם סבור שאין שום אפשרות לשנות מצב מסוים, הוא לרוב לא יחווה סבל מודע ממנו. לדוגמה, רוב האנשים אינם אומללים מכך שאינם מסוגלים לעוף באוויר, כי הם משוכנעים שזה אינו אפשרי. אבל אם לפתע יתגלה שזה בכל זאת אפשרי, מיד יקום רצון להשיג את היכולת לעוף, ואז תגיע תחושה של חיסרון ורע.

כיצד זה מתבטא בגעגוע לאקסית?

אדם שנפרד ממישהי ואינו מצליח להחזירה עלול להרגיש רע בשל הגעגועים. אם באיזשהו שלב ישוכנע שבלתי אפשרי לחזור אליה, הוא עשוי לחוות שקט נפשי זמני. השקט הזה לא נובע מכך שאינו רוצה אותה עוד, אלא מכך שהוא "גנז" את הרצון בה מתוך מחשבה ש"אין בזה טעם" או "אין שום אפשרות". אבל כאשר מופיעה תזכורת לכך שייתכן בכל זאת אפשרי להתקרב אליה (למשל, אם היא פונה אליו באדיבות), המוח שלו שב ושוקל את הסיכוי לחזור אליה. אז צף הרצון מחדש, ולא פעם יחזור עמו גם הסבל.

האם אפשר "להוציא מהראש" משהו באופן מוחלט?

כאשר אדם טוען שהצליח לשכוח או להפסיק לרצות משהו, השאלה המהותית היא מה היה קורה אילו היו מציעים לו את אותו הדבר בחינם וללא תנאי. אם הוא עדיין רוצה לקבלו, סימן שהוא לא באמת סגר את המעגל, אלא רק חשב שאין אפשרות להשיג זאת. סגירת מעגל אמיתית פירושה שהאדם אינו רוצה את הדבר גם אם יוגש לו באופן מושלם. אם הטוב שחשב שקיים באותו הדבר זמין לו כבר מבפנים, הוא לא יזדקק להשיג זאת מבחוץ.

כיצד הדבר קשור לדוגמה של בחורה שנפטרה?

אם אדם אהב בחורה ולא הצליח להיות איתה, ולבסוף היא נפטרה, הוא עשוי לומר לעצמו "עכשיו אין מה לרצות אותה", ויתכן שירגיש שנרגע. אולם כשהאדם יכיר מישהי חדשה, הוא עלול לחוות את אותן בעיות ואותם דפוסי רצון שלא באמת נפתרו מבפנים. עצם העובדה שהראשונה נפטרה פשוט הוציאה את האופציה מהמשחק, אבל לא הפכה את הרצון ללא - רלוונטי באמת.

מהי דוגמה להדחקה כשהאדם שלם לכאורה עם מצב של חיסרון תמידי?

יש אדם שיגיד שהוא שלם עם זה שבעולם תמיד יהיה חיסרון, ואינו מעוניין באושר מוחלט שבו הכל כרצונו. אבל אם היו מציעים לו מצב של "הכל כרצונך" והוא היה מיד לוקח זאת בשמחה, הרי שבעומק ליבו הוא עדיין מעוניין במצב כזה. תחושת השלמות שלו עם הקיים היא בעיקרה הדחקה שנובעת מאמונה ש"זה לא אפשרי" להשיג אושר מוחלט. אם באמת לא היה מעוניין בזה כלל, הוא גם לא היה לוקח את ההצעה.

מדוע חשוב לזהות את ההבדל בין קבלת מצב לאי - אפשרות תודעתית?

כאשר אדם שלם באמת עם משהו, הוא אינו רואה בזה יתרון יוצא דופן ולא חש שחסר לו דבר. אולם לעיתים קרובות ה"שלמות" היא תוצאה של הנחה פנימית שאין שום דרך להשיג את מה שחסר, ולכן כביכול טוב לו. זהו ההבדל בין קבלה אמיתית להדחקה המבוססת על שכנוע פנימי ש"אין ברירה בכל מקרה".
מה ההפך של הדחקה עכשיו בא נראה אם תצליחו לתת לי תשובה נכונה לשאלה הזאת או ששוב פעם תהיה פשלה, תתרכז טוב אני שאלתי שאלה מה ההפך של הדחקה.

ש: החצנה.

אליעד: רגע שאלתי מה ההפך של הדחקה מה ההפך של הדחקה.

ש: השלמה.

אליעד: אוקי השלמה מה זה אומר?

ש: שאתה משלים עם זה במקום להדחיק את זה.

אליעד: אוקי וזה ההפך של הדחקה?

ש: בערך כזה גירדתי.

אליעד: אוקי אז בקיצור להדחקה יש שני הפכים הפך אחד זה אומר "אני לא מדחיק את זה אני מציף את זה מטפל בזה" בסדר זה הפך אחד והפך שני אומר "אני לא מדחיק את זה אני שלם עם זה", אתם הבנתם תתרכז הוא מדחיק הוא לא מדחיק הוא מטפל בבעיה זה הפך אחד הפך אחר הוא מדחיק את הכאב הוא טיפל בכאב הוא אין לו כאב הוא לא מדחיק את הכאב הוא שלם עם הכאב זה גם סוג של הפך. מה שרציתי שנדבר לא על ההפך של הדחקה לכיוון של הוא לא מדחיק הוא מציף אלא הדחקה במובן של אתה באמת שלם עם זה אתה לא מדחיק.

נגיד לדוגמה נגיד דתי שאומר הכל לטובה הוא מדחיק הכל לטובה "ואם הייתה לך אפשרות למנוע את המוות של הילד שלך היית מעוניין" הוא אומר כן "למה מעוניין אבל זה לטובה אתה מוכן לוותר על הטובה שתצא מזה" הוא אומר מתחיל לגמגם "אבל אם אתה בטוח שזה מאלוהים ושזה הכל לטובה אז אם יכולת למנוע אם עכשיו אני נותן לך מכונת זמן ויכולת להציל את הילד היית מציל את הילד כן או לא" היה מציל את הילד, נכון אז זאת אומרת הוא מדחיק כשהוא אומר לטובה זה מדחיק זה לא בדיוק.

עכשיו מה שקורה אצל אנשים שהרבה פעמים יש להם איזו בעיה ואז נדמה להם שהם פתרו אותה שהבעיה נפתרה ואז הבעיה מתעוררת שוב, עכשיו הרבה פעמים זה עובד על מנגנון של הדחקה בן אדם מדחיק את הבעיה והוא חושב "הכל בסדר הכל טוב הכל זה" ואז פתאום הבעיה מתעוררת, עכשיו איך עובדת ההדחקה אז הדחקה אפשרות אחת עובדת באמצעות התכחשות שקר אז אתה אומר בוא לא נחשוב על זה נגיד יש משהו שאתה רוצה אותו אתה אומר "בוא לא נחשוב על זה עזוב לא צריך לחשוב על זה" ואז כשאתה חושב על זה נהיה לך רע.

אוקי זאת אפשרות אחת אבל יש עוד מנגנון של הדחקה שכשהוא פועל אתה באמת מרגיש טוב אבל אתה לא באמת מרגיש טוב כי פתרת את הבעיה אלא כי הדחקת את הבעיה, עכשיו מה זאת אומרת בא נסביר את הסיפור הבא ואז בעצם השאלה הנשאלת היא איך יכול להיות מצב שבן אדם באמת מרגיש טוב ואז עוד פעם הוא מרגיש רע אחרי שהוא באמת הרגיש טוב, עכשיו שימו לב בן אדם בשביל להרגיש רע צריך לרצות לשנות את המציאות עד כאן זה נכון בן אדם בשביל להרגיש רע הוא צריך שיהיה לו רצון לשנות את המציאות.

עכשיו בשביל לרצות לשנות את המציאות מה צריך שתחשוב שיש אפשרות לשנות את המציאות לדוגמה נגיד בן אדם נפרד ממישהי והוא מתגעגע אליה אוקי מתגעגע לאקסית שלו עכשיו רע לו "למה רע לך? כי אני רוצה לחזור לאקסית" אוקי עכשיו אם אני אומר לו "תקשיב אני נותן לך שתי אפשרויות בחירה אפשרות אחת", אוקי אני אומר לו ככה "אתה רוצה את האקסית" הוא אומר כן אני אומר לו "אם אני נותן לך את האקסית אתה לוקח" הוא אומר "כן אם היא חוזרת אני חוזר, טוב אני שמח מרוצה".

ואז אני אומר לו "אם אני נותן לך אפשרות בחירה או שאתה מקבל את האקסית או שאתה מוותר על האקסית ואתה מקבל יכולות על אתה יכול להיות סופר מן אתה יכול לראות נסתרות אתה יכול לעבור דרך קירות אתה יכול לעוף באוויר מה שאתה רוצה אתה יכול לעשות, מה לוקח את האקסית או את יכולות העל" מה הוא יגיד?

ש: יכולות על.

אליעד: את היכולות על נגיד לו למה כי מה הוא יגיד "מה אני רוצה יותר את יכולות העל" נכון, אוקי זאת אומרת שבתוך תוכו מה הוא רוצה יותר את יכולות על או את האקסית את היכולות על עכשיו ממה הוא מרגיש יותר רע מזה שאין לו את האקסית או מזה שאין לו יכולות על מזה שאין לו את האקסית, עכשיו איך זה יכול להיות אם אתה כל כך רוצה יכולות על איך זה שרע לך מזה שאין לך את האקסית.

ש: כי אתה יכול לנסות להשיג

אליעד: בדיוק האמת היא שאתה רוצה יכולות על פי מיליון ממה שאתה רוצה את האקסית שלך אבל אתה אומר אין אפשרות להשיג את זה אז בגלל שאין אפשרות להשיג את זה לכן לא רע לך מזה זאת אומרת זה שלא רע לך מזה לא כי אתה לא רוצה את זה אלא כי אין אפשרות להשיג את זה, זאת אומרת שיכול להיות משהו שאתה מאוד תרצה אבל לא יהיה לך רע ובאמת לא מפריע לך שאין לך לא מפריע לך אתה לא קם בבוקר עם דיכאון שאתה לא יכול לעבור דרך קיר כי בסדר אי אפשר לעבור דרך קיר, אם כולם היו יכולים לעבור דרך קיר ורק אתה לא היית אומלל אם אף אחד לא יכול לעבור דרך קיר אין אפשרות לעבור דרך קיר.

עכשיו מה זה בעצם אומר זה אומר שבן אדם בשביל לסבול צריך לחשוב שמשהו אפשרי שמה זה אומר זה אומר שיכול להיות מצב לדוגמה נגיד בן אדם ירצה משהו הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע ואז הוא ינסה להשיג אותו ירגיש רע וינסה להשיג אותו וירגיש רע ואז הוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו ואז כשהוא יגיע למסקנה שהוא לא יכול להשיג אותו הוא כבר לא ירגיש יותר רע הוא לא מרגיש רע "וואלה לא רע לי בכלל לא רע לי" ובאמת הוא ירגיש טוב, זאת אומרת באמת כמו שלא מפריע לך שאתה לא יכול לעבור דרך קיר לא יפריע לו שהוא לא יכול להשיג את זה באמת הוא שלם עם עצמו.

אבל אז פתאום תבוא לו מחשבה "רגע אולי יש אפשרות להשיג את זה" ואז עוד פעם הוא ירגיש רע למה כי קודם כשהוא הרגיש טוב בלי זה הוא לא באמת הרגיש טוב בלי זה כי היה לו טוב בלי זה הוא הרגיש טוב בלי זה כי הוא חשב שאין אפשרות להשיג את זה, זה כמו נגיד מישהו נפרד ממישהי אוקי ועכשיו הוא נפרד מנסה להחזיר אותה לא מצליח ומנסה להחזיר אותה ולא מצליח ואז הוא מרגיש מאוד רע ואז מנסה ומנסה לא מצליח ואז הוא אומר לעצמו "טוב אין אפשרות להשיג אותה" אוקי אין אפשרות להשיג אותה ברגע שהמוח חושב אין אפשרות אוקי אין אפשרות אם היא נגיד הייתה מתה מה היית עושה מתקדם קדימה נכון למה אין אפשרות להחזיר אותה.

אוקי כשהמוח מבין אין אפשרות להחזיר אותה המוח מתקדם קדימה בדיוק כמו שרע לך מזה שאתה לא יכול לעוף באוויר למרות שכל בן אדם רצה לעוף באוויר מתישהו אתה לא יכול לעוף באוויר זה מה יש, עכשיו אלא מה ואז מה שקורה ואז מה לעשות שאותה אקסית היא לא שונאת אותך היא רק לא רוצה להיות איתך בזוגיות ואז מתישהו אתם נפגשים באיזה סיטואציה ואז היא אומרת לך שלום, עכשיו אתה היית מעדיף שהיא לא תגיד לך שלום למה כי אם היא לא הייתה אומרת לך שלום זה בעצם אומר "אני לא מוכנה לדבר איתך, לא מוכנה לדבר איתך טוב היא לא מוכנה לדבר איתי אין לי בעיה" אבל מה לעשות שהיא לא שונאת אותך.

עכשיו בתוך תוכך מה עדיף לך שהיא תשנא אותך או לא גם וגם אתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שתחשוב שזה לא אפשרי להחזיר אותה ואז תוכל לשכוח אותה מצד שני אתה גם לא רוצה שהיא תשנא אותך כי אתה בכלל רוצה לחזור אליה אז אתה מה עדיף לך, איפה יותר קרוב לחזור אליה כשהיא שונאת אותך או כשהיא ידידה שלך אם היא ידידה שלך והיא איתך בקשר כלשהו יותר קל שתחזור אליה יש לך כן אינטרס שהיא תאהב אותך אז אתה גם רוצה שהיא תמשיך לאהוב אותך ואתה גם רוצה שהיא תשנא אותך כדי שאז לא תחשוב שהיא יכולה לחזור אליך.

ואז מה קורה ואז היא אומרת לך "שלום מה שלומך מה קורה מה פה מה שם" ואז אתה אומר "היא לא כל כך שונאת" ואז המוח אומר "רגע אם היא לא כל כך שונאת אותי אולי יש אפשרות והיא אפילו מדברת איתי ואולי עושים איזה משהו" ואז המוח אומר "רגע אם היא מתקשרת איתי אז אולי בכלל יש אפשרות שנחזור" ואז אתה עוד פעם מתחיל להרגיש רע בגלל שאתה בלעדיה ואז אתה אומר "אבל איך זה יכול להיות אבל אתמול הייתי בלעדיה בכלל בכלל הייתי בלעדיה ולא הייתה לי טיפה אחת של רע והיום אני התקרבתי אליה ונהיה לי רע אומלל מסכן איך זה יכול להיות".

אז מה האמת האמת היא שאתמול אתה גם רצית אותה אלא מה שאתה חשבת שזה לא אפשרי בגלל שחשבת שזה לא אפשרי לכן לא הרגשת רע זאת אומרת שלא באמת לא רצית אותה לא באמת היה לך טוב אתמול אתמול אתה הדחקת, עכשיו זאת לא הייתה הדחקה מהסוג של בוא לא נחשוב על זה זאת לא הייתה הדחקה מהסוג הזה זאת הייתה הדחקה מהסוג של המוח שלך הדחיק את זה כי הוא אמר אין אפשרות כשהמוח אומר אין אפשרות הוא מדחיק אבל אם היית חושב שיש, אבל ברגע שפגשת אותה אז אוטומטית המוח אמר יש אפשרות "וואלה זה לא בלתי אפשרי לגמרי" אם זה לא בלתי אפשרי לגמרי אז עוד פעם המוח מתחיל להרגיש רע ולכן כשאתה לדוגמה נגיד מנסה להוציא מישהו מהראש מנסה להוציא מישהי מהראש.

ש: כן עושה את המקסימום.

אליעד: לא שנייה כן אבל אף פעם אתה לא עושה את המקסימום ואז אתה אומר לעצמך "אוקי וואלה הצלחתי להוציא אותה מהראש הצלחתי להוציא את זה מהראש אני כבר לא רוצה את העבודה לא רוצה את הבחורה הזאת לא רוצה את העסקה הזאת" אם אתה רוצה לדעת אם באמת הוצאת את זה מהראש או לא אתה צריך לשאול את עצמך "אוקי אם עכשיו היו מביאים לי את האפשרות להשיג את זה הייתי אומר לא רוצה", זאת השאלה "אם עכשיו היא הייתה אומרת שהיא רוצה לחזור אם עכשיו היו אומרים בוא קיבלנו אותך למשרה היית אומר לא מעוניין".

עכשיו מה שיכול להיות שגם פה בן אדם ישקר ויגיד "כן הייתי אומר שאני לא מעוניין כי אני יודע שלא יהיה לי טוב שמה" סבבה ואם היו אומרים לך "בוא נביא אותך הבחורה תחזור ויהיה לך טוב שמה היית מעוניין" אם אתה אומר כן אז מתישהו המוח שלך יריץ את האופציה "כן אולי נחזור ותהיה אפשרות שיהיה לי טוב שמה ואז אני רוצה", עכשיו אתה יודע שסגרת מעגל בן אדם יודע שהוא הוציא מישהו אחר מהראש האקסית יצאה מהראש או שמה שזה לא יהיה יצא מהראש רק ברגע שהוא אומר "גם אם מביאים לי את זה בחינם בלי שום עלויות בלי שום רצונות אני לא מעוניין בזה".

עכשיו לא מעוניין בזה לא במובן הנגטיבי כי אם אתה אומר "אני לא מעוניין בזה כי זה רע" זה אומר שאתה עדיין רוצה את זה אם אתה אומר "לא אני לא מעוניין בזה, למה אתה לא מעוניין בזה" אם אתה אומר כי משהו זאת אומרת שאתה מעוניין בזה רק אתה חושב שיש סיבות שאתה לא מעוניין בזה זאת אומרת שאתה עדיין מעוניין בזה, התשובה צריכה להיות "אני לא רוצה את זה כי בשביל מה למה שאני ארצה את זה מה זה יתן לי, אני לא רואה בזה שום דבר טוב כל הטוב שיש שם יש לי אותו בלעדיו" זאת אומרת אותו טוב שאותה בחורה יכלה להביא לך אתה יכול להשיג בלעדיה.

תדמיין את הרגע הכי טוב שלך דמיין את הבחורה תדמיין את הרגע הכי טוב שלך איתה ותדמיין כמה טוב לך עכשיו את הטוב הזה אתה יכול להשיג בלעדיה אם כן אז גם אם היא תבוא אתה תגיד "בשביל מה אני צריך את זה יש לי כבר אכלתי היום לא רוצה שוב כבר אכלתי" אבל כל זמן שאתה לא מצליח להשיג את הטוב ששם בלי זה לא באמת סגרת מעגל לא באמת הוצאת אותה מהראש בסך הכל הדחקת וקברת את זה איפשהו זה הסיפור, עכשיו יותר מזה גם אם בן אדם נגיד יצא עם מישהי והיא מתה פיזית נגיד והוא הוציא אותה מהראש והכל טוב עכשיו בפעם הבאה שהוא יהיה בזוגיות היא פשוט תחזור אליו בצורה אחרת.

ואם היו לו בעיות עם זאת יהיו לו בעיות עם הבאה אחריה כאילו אם הוא נגיד לא התנהג נכון עם זאתי הוא הוציא אותה מהראש כי היא מתה נגיד מתה פיזית הבחורה הבאה היא פשוט תשקף לו את אותם דברים והוא יתלבש עם אותו סיפור.

ש: מה זאת אומרת מן תסביך כזה?

אליעד: לא בן אדם נגיד היה בזוגיות והוא היה נגיד אלים סבבה ואז נפרדה ממנו מישהי "בוא נחזור לא רוצה? לא רוצה, נחזור? לא רוצה ולא רוצה" בסדר הלאה ואז בסוף היא מתה פיזית לא קשור אליו נפרדו בלי קשר כעבור שנה היא מתה.

ש: אז מה הקשר למתה?

אליעד: שנייה מתה עכשיו ברגע שמישהו מת אתה לא יכול לרצות לחזור לאקסית כי היא מתה אז הוא אומר "וואלה הנה אני כבר לא רוצה אותה הכל בסדר" אבל מה שיקרה שהבחורה הבאה שהוא יכיר והוא יתאהב בה הוא יהיה בדיוק באותו סרט כי להוציא מישהו זה אומר שאתה צריך לדמיין שגם אם הייתה תחיית המתים והיא הייתה קמה וחוזרת ואומרת לך "אני רוצה אותך בלי תנאים כרצונך החופשי כל מה שאתה רוצה מקובל" אז היית אומר לה לא אבל לא היית אומר לה לא מהמקום של זה רע כי יש בזה חסרונות אלא להגיד לא מהמקום של "בשביל מה מה זה יתן לי הטוב שיש שם יש לי אותו כבר", אם אתה לא רואה את הטוב שם אצלך או שזה באמת לא מעניין אותך בכלל אז אתה עדיין אתה מדחיק.

אותו דבר נגיד לגבי להרגיש טוב בלי רע או לגבי האושר נגיד שבן אדם אומר "כן אושר לא מעניין אותי אני כבר לא אכפת לי להרגיש טוב בלי רע אני שלם עם זה שתמיד יש חיסרון" אוקי ואם עכשיו מביאים לך אפשרות רק טוב בלי רע אם מביאים לך עכשיו אפשרות שהכל יהיה כרצונך תמיד ואתה גם תהיה מודע לזה אתה לוקח או לא לוקח זאת השאלה, אם עכשיו מביאים לך אפשרות הכל כרצונך אתה לוקח אז אם אתה טיפש תגיד כן אם אתה חכם תגיד "רגע אבל אני אדע שהכל כרצוני כי אם הכל כרצוני אז מה זה הכל כרצוני" נגיד שהמציאו לך מציאות שהכל כרצונך ואתה גם יודע שהכל כרצונך אתה לוקח את זה אם אתה אומר כן זה אומר שאתה עוד לא שלם עם זה שלא הכל כרצונך.

זה מה שזה אומר זה נקרא הדחקה זאת אומרת יש מנגנון של הדחקה שעובד בגלל שאתה חושב שזה לא אפשרי והרעיון שגם את זה לא להדחיק מה האמת באמת אתה לא רוצה את זה, עכשיו מתי תדעי שאת מאושרת ביום שתרגישי בתוכך שגם אם אלוהים יתגלה ויגיד לך הנה אני אהפוך אותך למאושרת את אומרת לו "אני לא יודעת מה זה אומר" אין "לא מעוניינת" לא ע"זוב אותי מזה" לא "מה זה אומר" שאין לך מושג מה זה אומר בכלל. הבנו את הסיפור?
לא להתגעגע ילדים שכולים משחק היא רוצה לחזור משחקים פטירה של הורים בת שכולה להרגיש טוב בלעדיה משמעותיות ללא תנאים תחושה של שלמות איך המוח איך המוח מדחיק איך לא להדחיק איך לא להתגעגע איך משחררים מישהו מהלב איך משתחררים מאהבה איך עובד איך עובדת הדחקה אני מדחיק אפשרי אקס אקסים אקסית בעיה בעיות בעיות מודחקות געגוע דיכאון אחרי פרידה דיכאון לאחר פרידה האקס האקסית הגנה הדחקה המוח המוח מדחיק התאוששות לאחר פרידה התגברות על פרידה התמודדות התמודדות עם פרידה התמודדות עם פרידות יוצאים מאהבה לא להדחיק לא להתגעגע לא מצליח לשכוח אותה לא מצליחה לשכוח אותו לב שבור להדחיק להדחיק כי לא אפשרי להוציא להוציא אותה מהראש להוציא אותו מהראש להוציא את האקס מהראש להוציא את האקסית מהראש להוציא מהראש להוציא מישהו להוציא מישהו מהראש להוציא מישהי מהראש להחזיר אקסית שלא רוצה אותי ויש לה מישהו לאהוב אותי להיפרד מאהבה להפסיק לאהוב להפסיק לאהוב אותה להפסיק לאהוב אותו להפסיק לאהוב את האקס להפסיק לאהוב את האקסית להפסיק לאהוב בן אדם להפסיק לאהוב ידיד להפסיק לאהוב מישהו להפסיק לאהוב מישהי להפסיק להתגעגע להפסיק לחשוב על האקס להפסיק לחשוב על האקסית להפסיק לחשוב על מישהו להפסיק לחשוב על מישהי להפסיק לחשוב עליה להפסיק לחשוב עליו להרגיש טוב בלעדיה להרגיש טוב בלעדיו להשתחרר מאהבה להשתחרר מהאקס להשתחרר מהאקסית להתגבר על אהבה להתגבר על האקס להתגבר על האקסית להתגבר עליה להתגבר עליו להתגעגע להתמודד להתמודד עם פרידה להתמודד עם פרידות למה אני מדחיק למחוק אותה מהראש למחוק אותו מהראש למחוק את האקס מהראש למחוק את האקסית מהראש למחוק מהראש למחוק מישהו מהראש למחוק מישהי מהראש לצאת מאהבה לשכוח לשכוח אהבה לשכוח אהבה נכזבת לשכוח אותה לשכוח אותו לשכוח את האקס לשכוח את האקסים לשכוח את האקסית לשכוח בחור לשכוח בחורה לשכוח מבחור לשכוח מבחורה לשכוח מהאקס לשכוח מהאקסית לשכוח מישהו לשכוח מישהו שאת אוהבת לשכוח מישהי לשכוח מישהי שאתה אוהב מדחיק מה אני מדחיק מוח מנגנוני הגנה מתגברים על אהבה נפרדים מאהבה סוגים סוגים של הדחקה פרידה פרידות שברון לב שכחה
הכל אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי?
הכל אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי?
... אפשרי, האם הכל אפשרי? האם אפשרי להשיג כל דבר? האם יש משהו שאינו אפשרי? למה אנשים אומרים שלא הכל אפשרי? למה לא להקשיב למי שאומר שלא הכל אפשרי? מה זה EIP? משמעות שם האתר EIP, למה לא להאמין למי שאומר שלא הכל אפשרי? האם באמת הכל אפשרי? אליעד כהן פותח את ההרצאה בשאלה המרכזית: האם הכל אפשרי? הוא מציין שבשלב הראשון, הוא לא מתכוון לענות ישירות אם באמת הכל אפשרי או לא, אלא להדגיש נקודה אחרת, חשובה בהרבה: גם אם איננו יודעים אם הכל אפשרי, איש אינו יכול להוכיח שמשהו ספציפי הוא בלתי אפשרי. הוא מסביר שבחיים היומיומיים אנחנו שומעים אנשים רבים אומרים משפטים כמו אתה לא יכול, זה לא אפשרי, אין סיכוי, זה לא יצליח לך. כאשר אדם טוען שמשהו הוא בלתי אפשרי, אליעד מציין שהוא בעצם מגן על עצמו מפני מצב בו ייאלץ להודות שהוא אינו יודע איך לעשות את אותו הדבר. לדוגמה, אדם שטוען שהוא מתקשר עם אלוהים על בסיס יומי, וכאשר שואלים אותו אם אפשר ללמוד גם לתקשר כך עם אלוהים, הוא עשוי לומר זה לא אפשרי, במקום לומר בפשטות אני לא יודע איך ללמד אותך. אליעד מסביר שהסיבה לכך היא רצון להימנע ממצב שבו ייתפס כמי שאינו מספיק חכם או אינו יודע. זוהי בעצם צורה של הגנה על כבודו העצמי של האדם. למה אנשים אומרים שמשהו אינו אפשרי? אליעד מסביר שכאשר מומחה בתחום מסוים, לדוגמה חשמלאי שלמד שנים רבות, נתקל בשאלה שהוא אינו יודע לענות עליה, קיימת אפשרות שהוא יאמר הדבר לא אפשרי, במקום להודות שאינו יודע. אדם יעדיף להכריז על דבר כבלתי אפשרי כדי לשמור על מעמדו המקצועי וכבודו האישי, במקום לומר בכנות שאינו יודע את הפתרון. אליעד חוזר ומדגיש שוב ושוב שכשמישהו אומר שמשהו בלתי אפשרי, הוא לא יכול באמת להוכיח זאת. הוא בסך הכל מביע את חוסר הידע שלו, אך מציג זאת כאילו מדובר בעובדה מוחלטת. איך להתמודד עם אנשים שטוענים שמשהו אינו אפשרי? הגישה שאליעד ממליץ עליה היא תמיד לשאול את עצמך: איך אני יודע שזה לא אפשרי? ואיך האדם שאומר לי את זה יודע שזה בלתי אפשרי? ייתכן מאוד שהדבר אפשרי, אבל פשוט איננו יודעים כיצד לממש אותו עדיין. הוא ממליץ לא לקבל שום אמירה שאומרת לא אפשרי כמובנת מאליה. לדוגמה, אליעד מעלה מצב שבו מישהו אומר: אי אפשר לקפוץ מגג גבוה בלי להיפגע. הוא מסביר שכיום, ברמה הנוכחית של הידע האנושי, איננו יודעים איך לבצע זאת, אך זה לא אומר שבאופן מוחלט הדבר אינו אפשרי. אולי בעתיד תימצא דרך לעשות זאת. לכן, עלינו להישאר עם ראש פתוח ולא למהר לסגור דלתות לאפשרויות רק משום שכעת איננו מכירים דרך לממש אותן. למה אסור להאמין למי שאומר שמשהו אינו אפשרי? ההנחה שמשהו אינו אפשרי, על פי אליעד, היא בסך הכל הגבלה עצמית הנובעת מבורות או מחוסר ידע. כאשר מישהו מצהיר שדבר אינו אפשרי, הוא בעצם מגביל את האפשרויות שלו ושל סביבתו. לכן, אליעד ממליץ לא להקשיב למי שאומר שמשהו בלתי אפשרי, אלא תמיד לשמור על סקרנות, לשאול, לבדוק ולחפש אפשרויות חדשות. הגישה שהוא מציע, Everything is Possible או בקיצור EIP, קוראת לנו לשמור תמיד ... ניתנים למימוש, גם אם כרגע לא ברור לנו איך. זהו המסר העיקרי של ההרצאה. מה משמעות EIP -Everything is Possible? EIP, משמעותו הכל אפשרי, היא תפיסת עולם שמעודדת לחשיבה יצירתית ופתוחה. אליעד מדגיש ש - EIP לא אומר שברגע נתון הכל
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחויב שאין אפשרות
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחויב שאין אפשרות
אפשרי, לא אפשרי, האם הכל אפשרי? מה לא אפשרי? באמת לא אפשרי, לעשות את הבלתי אפשרי, להפוך לא אפשרי לאפשרי, תמיד יש אפשרות, לוגיקה, ניתוח לוגי, מחויב שאין אפשרות האם באמת הכל אפשרי, ומהו בכלל הבלתי אפשרי? אליעד כהן מסביר לעומק את נושא האפשרי והבלתי אפשרי. השאלה העיקרית שעולה היא: האם קיימים דברים שבאמת בלתי אפשריים, או שהכל בעצם אפשרי, תלוי בפרספקטיבה או בשכל של האדם? אליעד מדגיש את החשיבות של הבנת המושגים לעומק כדי להתמודד עם השאלות האלו, ומסביר שכאשר אדם טוען שמשהו בלתי אפשרי, הוא צריך לברר האם הכוונה לכך שזה בלתי אפשרי רק מבחינתו או האם זו עובדה מוחלטת. מהן שתי הדרכים להתייחס למושג בלתי אפשרי? אליעד מתאר שיש שתי דרכים לחשוב על דברים שנתפסים כבלתי אפשריים. הדרך הראשונה היא להאמין שמשהו אכן בלתי אפשרי באופן מוחלט, כלומר, שאף אחד לא יוכל להצליח בו. הדרך השנייה היא לראות את זה כבלתי אפשרי עבור האדם המסוים בלבד, אך לא כעובדה מוחלטת - כלומר, ייתכן שלמישהו אחר זה דווקא אפשרי. לדוגמה, אם מישהו חושב שלא אפשרי שהוא יצליח להרים 100 קג בחדר כושר, ניתן להסתכל על המחשבה הזו בשתי דרכים: הראשונה, שזה אכן בלתי אפשרי באמת, והשנייה, שזה בלתי אפשרי רק עבורו כרגע, אך אפשרי עבור אדם אחר, או אולי אפילו עבורו בעתיד. כיצד משפיעה המחשבה שזה בלתי אפשרי על המציאות האישית של האדם? אליעד מעלה את השאלה, האם כאשר אדם מאמין שמשהו בלתי אפשרי, ואחר כך מכניס למחשבתו את הרעיון שזה רק הוא שחושב כך, הדבר ישפיע על הדרך שבה הוא תופס את המציאות? כלומר, האם עצם הידיעה שזה בלתי אפשרי רק מנקודת מבטו האישית תגרום לו להתחיל לראות את הדבר כאפשרי? התשובה לכך תלויה בעוצמת הוודאות שלו לגבי חוסר האפשרות. אם אדם משוכנע באופן מוחלט שמשהו אינו אפשרי, הרי שלא יוכל אפילו לדמיין מצב שבו הדבר אפשרי. אך אם הוא רק מטיל ספק בכך שזה אכן בלתי
הכל אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים?
הכל אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים?
... אפשרי, האם באמת הכל אפשרי? האם אפשרי להיות אלוהים? אין דבר העומד בפני הרצון, לא הכל אפשרי, מה לא אפשרי? מה זה EIP? everything is possible, האם אפשרי להיות אלוהים? איך להיות אלוהים? האם באמת הכל אפשרי ומה המשמעות של להיות אלוהים? הרעיון המרכזי שמסביר אליעד כהן בהרצאה הוא משמעות האמירה הכל אפשרי. ראשית, אליעד מדגיש כי יש כמה דרכים להבין את המונח הכל אפשרי: מה הבעייתיות באמירה הכל אפשרי באופן מוחלט? אליעד מסביר שככל שהמשפט יותר מוחלט, יש בו יותר פוטנציאל להוביל לסתירות לוגיות. הוא נותן דוגמה, אם אדם אומר שהכל אפשרי, אז נשאלת השאלה: האם אפשר שיהיה משהו לא אפשרי? אם האדם יאמר שיש דבר בלתי אפשרי אחד - אז מיד יש סתירה, כי אם הכל אפשרי, איך זה שפתאום יש משהו שהוא בלתי אפשרי? כדי להתמודד עם הסתירה, אליעד מציע כמה הסברים ופירושים שונים למשפט הזה: פירוש יחסי: הכל אפשרי בתנאים מסוימים או בהקשרים מסוימים. לדוגמה, הכל אפשרי בתנאי שאתה באמת רוצה את זה בכל ליבך. פירוש מוחלט: הכל אפשרי באמת, כולל כל הסתירות והפרדוקסים. כלומר, אין שום מגבלה. פירוש פילוסופי עמוק: הכל אפשרי מבטל לחלוטין את ההבדלים בין יש לאין, בין משהו לבין ההיפך שלו, ובכך יוצא מהמסגרת של ההיגיון. האם באמת אפשר להיות אלוהים? כשמישהו אומר: אני רוצה להיות אלוהים כי הכל אפשרי, אליעד מסביר שיש לכך מחיר. המחיר הוא שעל האדם לרצות זאת בלב שלם - וזה לא פשוט. אליעד מסביר שלהיות אלוהים זה ... יציע למלך לשעבר הזה משהו קטן כמו שתייה או אוכל, האם הוא יהיה שמח? לא. כי הדבר היחיד שיספק אותו זה להיות שוב מלך. שום דבר אחר לא יעזור. האם באמת קיים משהו בלתי אפשרי? אליעד מתייחס לפרדוקסים לוגיים כמו האם אפשר שדבר והיפוכו יתקיימו בו זמנית?, והוא מסביר שאם אדם חושב בהיגיון, אז התשובה היא לא - וזה יוצר לכאורה גבול להכל אפשרי. אבל אם באמת אדם מוכן לצאת מכל הגדרות ההיגיון שלו, אז גם הפרדוקסים האלה יהיו אפשריים עבורו. אבל כאן נכנס המחיר - האדם חייב לוותר לחלוטין על שפיות, היגיון ועל תפיסת המציאות שלו. מה הבעיה בלהאמין שהכל אפשרי, ומה ההבדל בין אמונה להבנה? אליעד מזהיר שאם אדם רק מאמין שהכל אפשרי ולא באמת מבין את זה, הוא ייפול לאחדות שקרית. האדם יאבד את יכולתו לתפקד בחיי היומיום, כי הוא יתנגש עם חוקי המציאות שהוא עדיין מאמין בהם בצורה מסוימת. לעומת זאת, אם הוא יבין לעומק ובאופן מוחלט שהכל אפשרי - לא מתוך אמונה אלא מתוך הבנה אמיתית - אז הוא באמת יוכל לחיות במצב שאין בו סתירות פנימיות. כיצד לדעת אם אדם ... לשום הגבלה. מי שבאמת רוצה להיות אלוהים, כבר באותו רגע יהיה כזה, כי הוא לא יהיה מסוגל לסבול אפילו לשנייה את המצב שבו הוא לא אלוהים. לסיכום, אליעד כהן מסביר שהכל אפשרי הוא רעיון עמוק שיש להבין אותו עד הסוף. לא מדובר בסיסמה שטחית אלא בתהליך עמוק של הבנת ההיגיון, המציאות, והוויתור הנדרש כדי להשתחרר מכל מגבלה. האם באמת הכל אפשרי? איך להיות אלוהים? מה זה אומר לרצות בלב שלם? האם קיימים דברים בלתי אפשריים? הבדל בין אמונה להבנה מה המחיר של להיות אלוהים? ...
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
הכל אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? להצליח בחיים
... אפשרי, איך חושבים אנשים מצליחים? אין שום דבר לא אפשרי, לא בטוח שלא אפשרי, לוזר או ווינר, איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? איך לא להתפשר? איך להשיג את הבלתי אפשרי? אז מה אם אין אפשרות, איך לא להתייאש? ... להתגבר על מכשולים כדי להשיג את מטרותיהם, גם כאשר נדמה שאין אפשרות לעשות זאת. אליעד כהן מציג את עקרון המחשבה המרכזי לפיו הכל אפשרי, והגישה הזאת נבדלת באופן מוחלט מהגישה של ... ההרצאה, אליעד כהן מדבר על הבדל מהותי בין גישות של אנשים מצליחים לבין אנשים שלא מצליחים. הוא מסביר שלמרות שלפעמים לא ברור אם משהו אפשרי או לא, המצליחן יחשוב על האפשרות להצליח, ... בטוח שהיא תאמר לו לא, הוא ינסה למרות הספק. מה זה EAP? העקרון המרכזי שמועבר בהרצאה הוא המוטו של אליעד כהן, Everything is EAP (הכל אפשרי). הכוונה היא שאין דבר כזה לא אפשרי. כל מה שמישהו טוען כלא אפשרי, אליעד כהן מסביר, זה פשוט משהו שהאדם שמדבר על כך לא יודע איך להשיג אותו, והוא מרגיש אי נוחות מול כישלונו ולכן רוצה שגם אחרים ייכשלו. כל עוד לא בטוחים במאה אחוז שזה לא אפשרי, יש מקום לנסות. האם אלוהים אומר שדבר מסוים אינו אפשרי? אליעד כהן משווה את החשיבה הזו לחשיבה דתית, ומסביר שאם יש אלוהים, הוא היה מעודד את האנשים לחשוב שהכל אפשרי, מכיוון שהוא כל יכול ונותן חופש פעולה ... בחיים? אליעד כהן מדגיש שהצלחה אינה תלוית בכמות הידע או בכישורים, אלא בעיקר בגישה המנטלית: האם אדם מוקף במחשבות ורעיונות של הכל אפשרי או אין שום אפשרות. אם אדם נמצא בסביבה שמעודדת אותו לחשוב שהכל אפשרי, הוא ימצא את הדרך להצליח גם אם יש ספק. לעומת זאת, אם הוא מוקף באנשים שמרמזים על חוסר אפשרות, הוא יתייאש ויתמקד בכישלון. האם כל דבר באמת אפשרי? אליעד כהן מסביר שלפעמים הגישה המנטלית הכל אפשרי יכולה להוביל לפריצת גבולות ויצירת פתרונות חדשים, גם אם על פניו הדבר נראה בלתי אפשרי. הוא מציין שווינר אמיתי ימשיך לנסות גם ... רצה את בת המלך, למרות שהתנגדות המלך לא איפשרה זאת. בסופו של דבר, הגבר הצליח למרות כל ההתנגדויות. האם יש פתרונות למכשולים בלתי אפשריים? אליעד כהן מציין גם את המושג של לא אפשרי ככינוי להמצאות של חוסר פתרון. הוא מדגיש שמה שנראה כבלתי אפשרי הוא בעצם חסם מחשבתי, ואם רק נרצה ונחפש ... מציע שכל מי שמעוניין להצליח בחיים יאמץ את הגישה שמפנה את הדעת לאפשרויות ולא לחסמים. אם אין ביטחון ב - 100% שדבר מסוים הוא בלתי אפשרי, זה הזמן להמשיך לנסות ולמצוא פתרון יצירתי. לעומת זאת, מי שמאמץ את הגישה של אם זה לא בטוח שזה אפשרי, אז זה לא אפשרי יימנע מלנסות. איך חושבים אנשים מצליחים? מה זה EAP? איך להיות ווינר? איך להצליח בכל תחום? האם הכל אפשרי? הבדל בין לוזר לווינר? ...
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
יסודות השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע
... השכנוע, יסודות המכירה, יסודות ההשפעה, יסודות הנאום, יסודות המנהיגות, יסודות הרטוריקה, מחויב או אפשרי, אובייקטיבי או סובייקטיבי, גם או רק, ספק או וודאות, טיפול בהתנגדויות, אומנות השכנוע מהו עיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי מהווה יסוד מרכזי בשכנוע, מכירה ומשא ומתן. עיקרון זה טמון בהבנה שכל רעיון יכול להיתפס בשני אופנים עיקריים: מחויב, כלומר, כוודאות או דבר שמוכרחים להאמין בו, או אפשרי, שמשדר ספק או גמישות. כשבן אדם בטוח בדבר כלשהו, הוא מציג אותו כוודאי, כאשר הוא בספק, הוא מציג את המחשבה כאולי. בעניין זה, כל רעיון יכול להתפרש כמחויב (כמו אני חייב את המוצר הזה) או אפשרי (כמו אולי אני צריך את המוצר). המטרה היא לשדר ללקוח או למישהו אחר שהפעולה או ההחלטה שהציעו לו היא לא רק אופציה אלא מחויבת ונדרשת. איך השימוש בעיקרון משפיע על מכירות? במכירות, הרצון הוא לגרום ללקוח להאמין שהוא חייב את המוצר ושהוא לא יכול להסתפק במשהו אחר. הצגת המוצר כמחויב ולא כאפשרי משדר ללקוח שהוא חייב לרכוש אותו. לדוגמה, במקום לומר נראה לי שהמוצר טוב, יש להצהיר המוצר הזה הכרחי עבורך. כל הצגת הספק או האפשרות תהפוך את ההחלטה לעמומה ותגביר את הסיכוי שהלקוח יימנע מלקנות. כיצד מטפלים בהתנגדויות באמצעות עיקרון המחויב והאפשרי? במצב שבו לקוח מציג התנגדות, כמו זה יקר לי, כדאי להפוך את ההתנגדות לאפשרי ולא למחויב. במקום לומר זה יקר וזהו, יש לומר אולי זה נראה לך יקר, אבל אולי יש בזה תועלות נוספות. בכך ההתנגדות מומרת לאפשרות, וקל יותר לשוחח על יתרונות נוספים של המוצר מבלי לסתור את מה שאמר הלקוח. מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי? עיקרון המחויב והאפשרי מקביל לעקרונות של אובייקטיבי מול סובייקטיבי, וודאי מול ספק. כאשר אומרים ככה זה תמיד מציגים רעיון כאובייקטיבי (מחויב), אך אם אומרים לדעתי זה ככה, הרעיון נתפס כיותר סובייקטיבי (אפשרי). בדיוק כמו בהפגת התנגדות, כאשר רוצים להוריד את עוצמת ההתנגדות, יש להפוך אותה לסובייקטיבית (בעיניך זה ככה) ולהציג את הדעה שלנו כאפשרית (אולי זה ככה). איך מעבירים את הלקוח ממחויב ואפשרי לסגירת עסקה? למעבר מהתנגדות לסגירת עסקה, יש לנקוט בגישה של גם וגם כאשר הלקוח מציג התנגדות. לאחר מכן, במטרה להגיע להסכמה ולסגור את העסקה, יש להחזיר את השיחה למחויב ולהציג את הרעיון כלא ניתן להימנע ממנו. ברגע שהלקוח מקבל את הרעיון כוודאי, הוא נטה לפעול בהתאם ולהשלים את העסקה. דוגמאות ליישום מחויב ואפשרי בחיים היומיים יש לשים לב בשיחה יומיומית להבדלים בין גם וגם לבין רק. לדוגמה, כאשר אומרים עכשיו יום הכוונה היא לרק יום, בעוד שאם אומרים עכשיו יום, ואולי לילה, הרעיון ... גם וגם ולטעון שיש מקום לראות את הדברים גם בצורה אחרת. במצבים של סגירת עסקה, הכרחי לחזור לרמת המחויב ולשדר כי אין אפשרות אחרת. סיכום העיקרון המחויב והאפשרי בשכנוע השימוש בעיקרון המחויב והאפשרי מאפשר גמישות והכוונה מדויקת בכיצד להתמודד עם התנגדויות ולהוביל לפעולה. בין אם מדובר בשיחה עם לקוח, בעבודה עם ילדים או בניהול משא ומתן, חשוב להבין מתי להציג רעיון כוודאי ומתי להפוך התנגדות לאפשרית, כך שנוכל להוביל את השיחה לכיוון הרצוי. עקרונות שכנוע טכניקות מכירה הבנת התנגדויות הבחנה בין מחויב ואפשרי שיטות משא ומתן מדוע עיקרון המחויב והאפשרי חשוב כל כך בשכנוע? עיקרון המחויב והאפשרי הוא בסיס לכל פעולה של שכנוע, מכירה או משא ומתן. אפשר לראות שכל רעיון בעולם מוצג או כמחויב, כלומר, וודאי וחייב להיות כך, או כאפשרי בלבד, כלומר, דבר שאולי נכון ואולי לא. כשבן אדם בטוח ברעיון שלו (מחויב) - הוא מדבר עליו כמשהו וודאי. לעומת זאת, כאשר הוא מסתפק (אפשרי) - הוא מדבר על זה כעל משהו שאולי נכון ואולי לא. איך חלוקה למחויב ואפשרי משפיעה על קבלת החלטות? אפשר לתת דוגמה: לקוח חושב על מוצר מסוים, ויכול להחזיק בשתי עמדות שונות כלפיו. הוא יכול להגיד אני חייב את המוצר הזה (מחויב) או אולי אני צריך את המוצר (אפשרי). ככל שהלקוח מרגיש שהמוצר נחוץ לו באופן מחייב, כך יגדל הסיכוי שירכוש אותו. כשמישהו לא רואה סיבה וודאית לפעול, הוא עלול להישאר במצבו הנוכחי ולא לשנות דבר. לכן, אם רוצים לחתום עסקה, חשוב להביא את הלקוח למצב שהוא משוכנע לחלוטין שהפעולה מחויבת עבורו. כיצד משתמשים בדיבור מחויב ואפשרי במכירות או במשא ומתן? במצב של מכירה, רוצים שהלקוח יאמין בצורה מוחלטת שהוא זקוק למוצר, ולכן מציגים את הצורך כמחויב. לדוגמה: בזמן הסבר על המוצר, יש להימנע מביטויים של ... הכרחי עבורך, זה חייב להתאים לך. אם הלקוח מעלה התנגדות, כמו זה יקר לי, הוא בדרך כלל מדבר במוחלט: זה יקר וזהו. כדי לנטרל את ההתנגדות, מומלץ להפוך אותה לאפשרי: אולי זה רק נראה לך יקר, ואולי יש בזה גם תועלות נוספות בצורה זו, ההתנגדות שלו נחלשת. אם לקוח בטוח שהוא לא רוצה מוצר (דיבור של מחויב: בוודאות לא רוצה), אפשר לרכך זאת באמצעות דיבור אפשרי: אולי תבדוק, אולי בכל זאת תמצא שזה מתאים לך. בדרך הזו, כל עוד ההתנגדות מוצגת בצורת מחויב, קשה לשנות אותה, ולכן אנחנו הופכים אותה לאפשרי כדי להוסיף רעיון אחר לצידה. אבל כשמגיעים לשלב הסופי של סגירת העסקה, צריך לחזור לדיבור מחויב (זה הדבר הנכון, אין אופציה אחרת) כדי לגרום ללקוח לפעול. למה דווקא גם ולא ... לו בהיפוך מוחלט - כן מתאים לך, כן נכון - נוצרת התנגשות חזיתית. לעומת זאת, אם אומרים גם מה שאתה אומר נכון, וגם אפשר להסתכל אחרת, הופכים את דבריו לאפשרי, ומרגיעים את העימות. למשל, ילד מתנגד לעשות שיעורים: אני לא רוצה לעשות שיעורים, אני רוצה לשחק. במקום לומר לו אתה חייב מיד לעשות שיעורים, אפשר לומר אתה גם יכול לשחק, וגם אחר כך נעשה ביחד שיעורים. כך, הילד לא מרגיש שסותרים אותו באופן מוחלט, וההתנגדות שלו נחלשת. מה הקשר בין מחויב ואפשרי לאובייקטיבי וסובייקטיבי או וודאי וספק? לעיקרון המחויב וה
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
אושר אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1
... אפשרי, הנוסחה לאושר, הנוסחה להיות מאושר, איך להפוך מחויב לאפשרי? אפשרי או מחויב, מה באמת אפשרי? מה באמת מחויב? מחויב המציאות, אפשרי המציאות, לא חייב לפחד, לא חייב לרצות, חלק 1 מה ההבדל בין מחויב לאפשרי ואיך זה משפיע על האושר? המושג המרכזי שאליעד כהן מסביר כאן הוא ההבדל בין מחויב לבין אפשרי, והדרך בה ההבדל הזה משפיע על האושר בחיי היומיום. כדי להבין זאת, צריך להכיר את המושגים לעומק: מהו מחויב המציאות ומהו אפשרי המציאות? אליעד מסביר שמחויב הוא משהו שאין לו אפשרות אחרת, כלומר, - מציאות מוחלטת שלא ניתן לערער עליה. למשל, האדם חושב שהוא חייב לנשום או שהוא חייב להצליח. לעומת זאת, אפשרי הוא דבר שיכול להיות ויכול גם לא להיות, כלומר, - יש בו גמישות. האפשרי הוא דבר שהאדם מסוגל להתייחס אליו אחרת, לראות אותו מכמה זוויות, והוא לא בהכרח חייב להתרחש. איך מחויב ואפשרי משפיעים על החיים? החיים של האדם נשלטים על ידי מושגי המחויב והאפשרי. אליעד מדגים את זה בעזרת דוגמה מחיי היומיום: אם אדם חושב אני חייב ללכת דרך הדלת ולא דרך הקיר, הוא מגביל את עצמו מראש, כי הוא מתייחס לכך כאל ... אני חייבת שיאהבו אותי. אם האדם יהפוך את המחשבה לאפשרית ויאמר לעצמו: אפשרי שיאהבו אותי ואפשרי שלא, מיד הוא יחוש שחרור ומתח יפחת. להפוך משהו ממחויב לאפשרי משחרר מתחושת הכפייה, הלחץ והחרדה שנובעים מהרצון שדבר מסוים יקרה. כיצד לזהות את המושגים מחויב ואפשרי בשפה היומיומית? אליעד מציע שיטה פשוטה: בכל פעם שהאדם משתמש במילים כמו חייב, מוכרח, או אין אפשרות אחרת, עליו לעצור ולשאול את עצמו אם זה באמת ... הזאת פותחת את האדם להרגשה של חופש, ומראה לו שהכל אפשרי. איך להפוך מחויב לאפשרי? אליעד אומר שכדי להגיע למצב של חופש אמיתי, האדם צריך להתאמן על ההרגל של לראות כל דבר כאפשרי. הוא מדגיש שברגע שהאדם יחווה את האמת העמוקה הזו, שאין באמת שום דבר שמחויב שיקרה, הוא יחווה תחושה עמוקה של שחרור. לדוגמה, אליעד מציע לחשוב על מצב קיצוני, כמו מחר יהרגו אותך, ואז לומר לעצמך שזה אפשרי שזה טוב או רע באותה המידה. המשמעות היא שאין חשיבות מוחלטת לדבר, וכך האדם יוכל להשתחרר לחלוטין מלחץ וחרדה. מהו הקשר בין מחויב למצבי לחץ וחרדה? ... לעשות פעולות מסוימות. אם אותו אדם יבין שהפעולות הן אפשריות בלבד ולא מחויבות, הוא ישחרר את הלחץ האובססיבי סביבן, ויתחיל להשתחרר מהכפייתיות שלו. איך אפשר להשתמש בידע הזה כדי לחיות בצורה רגועה? אליעד ... הוא יכול לקום בבוקר ולהגיד לעצמו: מה אכפת לי?. הכל אפשרי מבחינתו, ולכן הוא לא ירגיש לחוץ משום מצב או סיטואציה. הוא מדגים זאת על עצמו ואומר שהגיע להבנה הזו בעקבות סבל שחווה בעצמו. מתוך הסבל הוא הגיע לתובנה שכל הסבל נבע מכך שהפך דברים אפשריים למחויבים. כאשר הצליח לשחרר את המחויבות, הפסיק לסבול והתחיל לחיות בשלווה אמיתית. איך להתמודד עם תחושת חוסר שליטה אם הכל אפשרי? שאלה נפוצה שאליעד נשאל בהרצאה היא: אם הכל אפשרי, איך אוכל לבחור? התשובה של אליעד פשוטה: הבחירה נעשית דווקא כאשר אין מחויבות. כאשר הכל אפשרי, האדם משוחרר מלחץ להחליט נכון או לא נכון. הוא בוחר מתוך חופש מוחלט, ולא מתוך פחד או הכרח. הוא מסביר שתחושת השליטה שהאדם מחפש היא רק תחושה מדומה, וההבנה שהכל אפשרי מאפשרת שחרור מהצורך בשליטה. לדוגמה, כאשר האדם חושב: אני חייב לבחור מה לעשות, עליו לשאול את עצמו למה חייב?, ולראות שזה רק רעיון במוחו. אם האדם מבין באמת שהכל אפשרי, הוא יכול לפעול בחופשיות וללא פחד מההחלטות שלו. מה ההבדל בין להבין בהיגיון לבין להבין באמת שהכל אפשרי? אליעד מדגיש שיש הבדל גדול בין להבין את הרעיון של אפשרות באופן הגיוני לבין לחוות את ההבנה הזאת באופן עמוק. אנשים רבים אומרים שהם מבינים שהכל אפשרי, אבל בפועל עדיין נשארים מחויבים לרעיונות כמו ביטחון, אהבה או הצלחה. ההבנה האמיתית, לפי אליעד, מתבטאת בכך שהאדם מסוגל לקבל באותה מידה גם מצבים ...
לרצות את הלא אפשרי, לרצות למרות שזה לא אפשרי, להשיג את הבלתי אפשרי, איך לדעת כמה אתה רוצה משהו? האם באמת אני רוצה משהו? ממה מושפעת עוצמת הרצון? במה תלוי רצון חזק, איך נחלש רצון? הכל אפשרי
לרצות את הלא אפשרי, לרצות למרות שזה לא אפשרי, להשיג את הבלתי אפשרי, איך לדעת כמה אתה רוצה משהו? האם באמת אני רוצה משהו? ממה מושפעת עוצמת הרצון? במה תלוי רצון חזק, איך נחלש רצון? הכל אפשרי
... את הלא אפשרי, לרצות למרות שזה לא אפשרי, להשיג את הבלתי אפשרי, איך לדעת כמה אתה רוצה משהו? האם באמת אני רוצה משהו? ממה מושפעת עוצמת הרצון? במה תלוי רצון חזק, איך נחלש רצון? הכל אפשרי האם אפשר לרצות משהו בלתי אפשרי? כל רצון של אדם קשור תמיד בחישובים פנימיים שהוא עושה, באופן מודע או ... אדם רוצה לעוף באוויר. כל עוד יש בו אמונה או דמיון מסוים שאולי הדבר אפשרי, הרצון קיים. אך ברגע שהוא מבין באופן מוחלט וחד - משמעי שזה בלתי אפשרי, הוא מפסיק לרצות זאת. אפילו אם לעיתים נדמה כי עצם הידיעה שמשהו בלתי אפשרי גורמת לאדם לרצות אותו יותר כאתגר, בפועל, ברגע שהאדם משתכנע לחלוטין ... זו באופן אמיתי וכנה, הם היו מגיעים לרצונות מאוד דמיוניים ובלתי אפשריים, כגון לעוף באוויר או לשנות דברים מהותיים במציאות. במקום זה, רוב האנשים מתחילים בשאלה מעשית: מה אפשרי? ומתוך אפשרויות אלו הם מגדירים את רצונם. לדוגמה, אף אחד לא שואל את ... מציע שאלה פשוטה: אם הייתי יודע בוודאות של 100 אחוז שהדבר הזה בלתי אפשרי להשגה, האם עדיין הייתי ממשיך לרצות אותו? אם התשובה שלך היא כן, זה ... עמוק. לדוגמה, אדם האומר אני רוצה לחיות לנצח, יודע שזו מטרה בלתי אפשרית , אבל אם הוא באמת רוצה את זה בכל ליבו, הוא ימשיך לרצות זאת למרות ... אילו באמת רצה, הוא היה מפסיק ללא קשר לקשיים או לתוצאות השליליות האפשריות. זה מראה את ההבדל בין רצון אמיתי לבין רצון שמותנה בתוצאות או ביכולת להשיג את המטרה. מה מאפשר להשיג את הבלתי אפשרי? אליעד מסביר כי באופן פרדוקסלי, דווקא רצון מוחלט ואמיתי להשיג את הבלתי אפשרי, אפילו כשנדמה שאין כל סיכוי, הוא מה שמאפשר בסופו של דבר להגיע למימוש ... הוא יכול לפרוץ את גבולות ההיגיון ולהגיע לתוצאות שכביכול נראות בלתי אפשריות. מהו המסר העיקרי של אליעד כהן לגבי רצון והשגת מטרות? המסר המרכזי ... אמיתיים הם אנשים שיודעים במדויק מה הם רוצים, גם אם זה נראה בלתי אפשרי. הם לא מתנים את הרצון שלהם ביכולת להשיג אותו, אלא דבקים בו באופן ... באפשרות ההשגה או שהם קיימים מעבר לכך. אדם שיכול לרצות את הבלתי אפשרי מתוך אמת פנימית יכול להפוך את מה שנחשב לבלתי אפשרי - לאפשרי. איך להשיג מטרות בלתי אפשריות? כיצד לזהות רצון אמיתי? האם אפשר לרצות משהו בלתי אפשרי? השפעת היכולת על עוצמת הרצון רצון אמיתי מול רצון מותנה למה אנשים ...
הדרך לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, חלק 2
הדרך לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, חלק 2
... לאושר כתהליך סופי, מבנה התהליך להשגת השלמות, האם אפשרי להגיע לסוף? האם אפשרי להיות אלוהים? האם אפשרי להגיע לשלמות? האם זה לא תהליך אין סופי? האם אפשרי להשיג אושר מוחלט? הארה רוחנית, מודעות עצמית, ... של אדם שמנסה להוציא מים מתוך סלע, כדי להמחיש את הנושא. הוא מסביר שכאשר אדם רוצה לבצע פעולה שנראית לו בלתי אפשרית (כמו להוציא מים מסלע), קיימות שתי אפשרויות עיקריות. הראשונה, האדם משוכנע במאה אחוזים שהפעולה בלתי אפשרית ולכן מראש לא מנסה להגיע אל הסלע ולהוציא ממנו ... הוא שהאדם, באופן טבעי, מסתמך על שכלו האנושי והמוגבל. מנקודת המבט של השכל האנושי הנוכחי שלו, אכן נראה בלתי אפשרי להוציא מים מסלע, ולכן אם הוא בוחר שלא ללכת אל הסלע, הוא לעולם לא ידע האם היה אפשרי או לא. לעומת זאת, אם הוא כן בוחר לעשות את המסלול, התהליך עצמו יכול לשנות אותו באופן כל כך עמוק ויסודי, עד שמה שנראה בתחילה כבלתי אפשרי הופך להיות אפשרי. במילים אחרות, התהליך עצמו הוא המפתח לפתרון ... מה הקשר בין שכל מוגבל לאפשרות של נס? אליעד כהן ממשיך ומסביר שייתכן מצב שבו גם הדבר הכי לא הגיוני והכי בלתי אפשרי יכול להתרחש, אם האדם יגיע לקצה גבול היכולת ... ומדגיש, היא שהאדם חייב לעבור את התהליך במלואו כדי לגלות את האמת הזאת. כל ניסיון להסביר מראש למה זה בלתי אפשרי, נובע משימוש מוגבל בשכל האנושי. רק אם האדם באמת יבדוק את האפשרות במלואה ויגיע עד הסוף, רק אז הוא יוכל לדעת אם באמת היה בלתי אפשרי או שדווקא אפשרי. האם אפשר להבין משהו מעבר לשכל? אליעד כהן ... את המסלול עצמו, להגיע עד לקצה גבול היכולת השכלית, ורק אז קורה הנס או האירוע הבלתי הגיוני שהופך את הבלתי אפשרי לאפשרי. זהו שלב של הארה רוחנית או ... לשלמות מוחלטת או לאושר מוחלט תלויה במוכנותו של האדם ללכת עד הסוף, לא לוותר מראש, ולהיות פתוח לכך שהבלתי אפשרי יהפוך לאפשרי כאשר הוא יגיע לשיא היכולת של השכל האנושי. רק ...
אפשרי המציאות, שהופך למחויב המציאות - להפוך את האפשרי למחויב ואת המחויב לאפשרי
אפשרי המציאות, שהופך למחויב המציאות - להפוך את האפשרי למחויב ואת המחויב לאפשרי כי יש את אפשרי המציאות ויש גם את מחויב המציאות. ואפשרי המציאות, פירושו, כל דבר שקיומו הוא רק אפשרי, מאחר שקיימת האפשרות שהוא לא יהיה קיים. וכל דבר, קיומו הוא רק אפשרי המציאות. כי כל דבר שקיים, תמיד יש את האפשרות, שהוא לא יהיה קיים. וכל דבר שקיים, יש עוד משהו אחר ששונה ושנפרד ... כל דבר שקיים, קיומו הוא רק אפשרי ולא מחויב. כי אם קיומו של הדבר היה מחויב, הרי שלא היה יכול להיות קיים שום דבר אחר מבלעדיו. ומאחר שתמיד קיים עוד ... קיומו הוא לא מחויב, אלא רק אפשרי בלבד. ואכ מהו הדבר, שקיומו הוא מחויב המציאות, ומה מחויב שיהיה קיים? תשובה: שום דבר. כי כל דבר, קיומו הוא רק אפשרי. ורק הכלום שום דבר, רק הוא מחויב להיות קיים. שגם העדר הקיום שלו, גם הוא זהה לקיום שלו. כי גם האין כלום, גם הוא ... וכולי. וכאשר האדם הופך את האפשרי למחויב, על ידי זה נוצרת נפרדות של טוב ורע. שהיא גם טובה מאוד, אך גם רעה מאוד. והעניין הוא, כי שום דבר, אינו ... הרי שכל ההבנות של האדם, הן רק אפשרי המציאות, אך אף אחת מהן, היא אינה מחויבת המציאות. כי כל אמת שאליה מגיע האדם, תמיד ניתן לשאול, אולי ההפך שלה הוא ... שיש לאדם, אמיתותה היא רק אפשרי המציאות. כי יכול להיות שהיא אמת, ויכול להיות שהיא שקר. והאדם לא יכול להיות בטוח, האם דעתו היא אמת אובייקטיבית, ... מוחלט, לא מזדהה עם שום דבר אפשרי, דהיינו, כאשר האדם נותן 100% מעצמו, ובכל כוחו הוא מחפש את המוחלט, ולא נאחז בשום דבר שהוא רק אפשרי, על ידי זה ממילא האדם מתחבר למחויב המציאות. עד שאפילו קיומו הנפרד של האדם, גם הוא נעלם לגמרי. כי גם קיומו של האדם, הוא רק אפשרי המציאות. כי הוא אפשרי, רק כאשר יש הפרדה בין האדם לבין שאר הדברים. אך האדם יכול גם שלא להיות קיים. ויכול להיות, שאין הפרדה בין האדם ... עם כל דבר שקיומו הוא רק אפשרי, שאז ממילא האדם מתחבר אל המחויב, על ידי זה, כל הנפרדות של האדם נעלמת, ונשארת רק חוסר ידיעה אחת. דהיינו, ידיעה ... לא מחויב, אלא קיומה הוא רק אפשרי. כי כל מחשבה, ניתן לחשוב על ההפך שלה. וכל מחשבה, ניתן לחשוב על מחשבה אחרת, ששונה ונפרדת ממנה. ולכן, שום מחשבה, קיומה אינו מוכרח, אלא רק אפשרי בלבד. וכאשר האדם לא חושב על שום דבר שהוא רק אפשרי המציאות להיות אמת, אלא הוא מחויב המציאות להיות אמת, על ידי זה האדם מתאחד עם שום דבר, שרק הוא מחויב המציאות. ... לו שום אמונה כלל. כי האמונה אפשרית, רק בדבר שקיומו הוא אפשרי בלבד. כי כאשר דבר, יכול להיות נכון ויכול גם לא להיות נכון, דהיינו, אפשרי המציאות בלבד, אז שייך להאמין שהדבר הזה הוא אכן נכון או לא נכון. אך כאשר האדם לא מזדהה עם שום רעיון אפשרי, על ידי זה לא שייכת שום אמונה כלל. וכל הזדהות של האדם, היא אמונה. כי האדם מזדהה ומתייחס אל הדבר האפשרי, כאילו הוא היה מחויב. ובלי אמונה, לא היה ניתן להתייחס אל אפשרי המציאות, כאל מחויב המציאות. והאמונה, היא מאפשרת להתייחס אל האפשרי, כאל מחויב. שהאדם מאמין שהדבר הוא נכון, למרות, שלא מחויב שכך היא האמת האובייקטיבית, שאותה לא ניתן להשיג בצורה ... שהוא מבין את הדבר, הוא רק אפשרי המציאות בלבד להיות נכון, אך לא מחויב שהוא אכן כך, על ידי זה האדם מאמין, והופך את האפשרי למחויב. שהאדם חושב, שהפירוש וההבנה שלו, שהיא רק
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מנגנוני הגנה, סוגים של הדחקה, להוציא מישהו מהראש, איך המוח מדחיק? איך עובדת הדחקה? להדחיק כי לא אפשרי, בעיות מודחקות, לשכוח את האקסית, איך לא להתגעגע? התמודדות עם פרידה, איך לא להדחיק? למה אני מדחיק?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אפשרי, איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אפשרי, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? כעס ועצבים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להיות מאושר ושמח? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לשפר את הזיכרון? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזייה, יועץ פילוסופי, מאמן אישי לתזונה נכונה בנושאי אפשרי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 11:01:46 - wesi1