אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
איך אינטרסים משפיעים על החלטות?

כאשר אדם מקבל החלטה שנוגעת לאחרים, תהליך קבלת ההחלטה מצריך מספר שלבים שמטרתם לבחור את האפשרות שתשיג את המטרות האישיות של מקבל ההחלטה. בין אם מדובר בהפקידה בבנק שמחליטה אם לאשר הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים או בראש ממשלה שמקבל החלטות במדינה, התהליך הבסיסי דומה עבור כולם.

מהם שלבי קבלת ההחלטות?

שלב ראשון: בחינת האפשרויות

בשלב הראשון, מקבל ההחלטה שואל את עצמו "מהן האפשרויות שלי?" הוא בודק את כל הדרכים האפשריות להיענות לבקשה או לקבלת החלטה. לדוגמה, פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר את ההלוואה, לדחות אותה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים. גם הילד יכול לבחור אם להביא מים מיד, לאחר זמן או בכלל לא להביא אותם.

שלב שני: קביעת סדרי עדיפויות

לאחר בחינת האפשרויות, האדם שואל את עצמו "מה חשוב לי?" הוא מתאר את המטרות האישיות שלו ומדרג את החשיבות שלהן. למשל, פקידה בבנק עשויה לשקול את יציבות מקום העבודה שלה, את טובת הלקוח, את טובת המנהל שלה ואת הצלחת הבנק עצמו. ילד עשוי להעדיף להימנע ממאמץ פיזי או לשמור על מערכת יחסים טובה עם ההורה.

שלב שלישי: ניתוח השפעת כל אפשרות

בשלב זה, מקבל ההחלטה בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא שוקל את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות ומנסה להבין איזו אפשרות הכי משרתת את המטרות והאינטרסים שלו.

שלב רביעי: קבלת ההחלטה

לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, מקבל ההחלטה בוחר את האפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבורו. כלומר, אף אם אפשרות מסוימת מיטיבה עם טובתכם האישית, ייתכן שמקבל ההחלטה לא יבחר בה אם היא אינה משרתת את מטרותיו.

האם טובתכם האישית תמיד בראש סדר העדיפויות?

הנטייה היא לחשוב שכשמקבלים החלטה שנוגעת לנו, טובתנו האישית היא בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה. אך למעשה, טובתנו האישית היא רק אחד מהשיקולים המובילים בתהליך. לדוגמה, פקידה בבנק לא תמיד תחשוב על טובתכם האישית, אלא על האינטרסים שלה עצמם, טובת המנהל שלה, המערכת הבנקאית או יציבות מקום עבודתה. גם ראש ממשלה, כשמקבל החלטה הנוגעת לציבור, עשוי להעדיף את טובתו האישית או הפוליטית לפני טובת הציבור.

מהם ניגודי אינטרסים בתהליך קבלת החלטות?

כאשר טובת מקבל ההחלטה נוגדת את טובתכם האישית, מדובר במצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה, פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עשויה לסרב לבקשה שלכם גם אם אישור ההלוואה היה מועיל לכם. דוגמה נוספת היא פוליטיקאי שמתלבט אם לאשר חוק לטובת הציבור, אך טובתו האישית או הפוליטית נוגעת לחברו ולכן הוא מעדיף להצביע לפי טובתו האישית ולא לפי טובת הציבור.

מניפולציות בקבלת החלטות

לאחר קבלת ההחלטה, מקבל ההחלטה עשוי להמציא סיבה שתסביר את פעולתו, לפעמים מניפולטיבית, כדי לשכנע אתכם שההחלטה התקבלה לטובתכם. לדוגמה, פקידה בבנק שיסרבה להלוואה עשויה להסביר שהיא פועלת "לטובת יציבות המערכת". פוליטיקאי שמקבל החלטה שפוגעת בציבור עשוי להסביר שזו ההחלטה הכי טובה בטווח הארוך.

איך להבטיח שההחלטות שמתקבלות משרתות אתכם?

כדי לוודא שההחלטות משרתות את טובתכם, עליכם להבין את סדרי העדיפויות של מקבל ההחלטות ולהשפיע עליהם. לדוגמה, אם אתם מבקשים הלוואה, נסו להראות לפקידה שזה גם מועיל לה או לבנק. אם מדובר בפוליטיקאי, ודאו שהלחץ הציבורי יגבר על האינטרסים האישיים שלו. בבחירות זוגיות, יש להימנע מלהיות נתונים למניפולציות שמוכרות מציאות מעוותת.

לסיכום

כאשר מקבל ההחלטה פועל לפי סדרי עדיפויות אישיים, חשוב להבין כי טובתכם האישית היא לא תמיד בראש סדר העדיפויות. כדי להשפיע על החלטות שמתקבלות לגביכם, חשוב להבין את תהליך קבלת ההחלטות ולהפעיל לחץ או מניפולציות כדי להבטיח שטובתכם האישית תשפיע על מקבל ההחלטה.
איך אנשים מקבלים החלטות שנוגעות אליכם?

כאשר אנשים מקבלים החלטות שנוגעות אליכם, התהליך המחשבתי שלהם מורכב ממספר שלבים עיקריים. בין אם מדובר בפקידה בבנק שמחליטה האם לאשר לכם הלוואה, בילד שלכם שמחליט אם להביא לכם כוס מים, או בראש ממשלה שמקבל החלטה הנוגעת למדינה כולה - כולם פועלים לפי אותו עיקרון בסיסי.

שלב ראשון: בחינת האפשרויות

השלב הראשון בכל תהליך קבלת החלטות הוא זיהוי כל האפשרויות הקיימות. אדם שמתבקש לבצע פעולה מסוימת שואל את עצמו: "מהן האפשרויות העומדות בפניי?" לדוגמה:
  • פקידה בבנק יכולה לבחור האם לאשר הלוואה, לדחות את הבקשה, לבקש אישור ממנהל או להציע תנאים שונים.
  • ילד שמתבקש להביא כוס מים יכול להביא מיד, להביא מאוחר יותר, להביא חצי כוס או להתעלם מהבקשה.
  • ראש ממשלה ששוקל חקיקה חדשה יבחן אם לאשר את החוק, לדחות אותו, לבצע שינויים או להעבירו לדיון נוסף.
שלב שני: קביעת סדרי עדיפויות

לאחר שאדם מזהה את כל האפשרויות העומדות בפניו, הוא שואל את עצמו: "מה המטרות שלי? מה חשוב לי?" כל אדם מחזיק רשימת מטרות וסדרי עדיפויות שחשובים לו באופן אישי, לדוגמה:
  • פקידה בבנק עשויה לשקול את יציבות מקום עבודתה, דעתו של המנהל עליה, הצלחת הבנק, טובת הלקוח או אפילו הרצון שלה להיות אהודה.
  • ילד שחושב אם להביא מים עשוי להעדיף להמשיך לשחק, לשמור על מערכת יחסים טובה עם ההורה או להימנע ממאמץ.
  • ראש ממשלה עשוי להתחשב ברווחת הציבור, במעמדו הפוליטי, באינטרסים כלכליים או בלחצים מצד בעלי הון.
שלב שלישי: ניתוח ההשפעה של כל אפשרות

בשלב הבא, האדם בודק איך כל אחת מהאפשרויות משפיעה על סדרי העדיפויות שלו. הוא משקלל את ההשלכות האפשריות ומנסה להבין מהי האפשרות שמשרתת בצורה הטובה ביותר את האינטרסים שלו.

שלב רביעי: קבלת החלטה

לאחר שקלול היתרונות והחסרונות של כל אפשרות, ההחלטה נבחרת בהתאם לאפשרות שנותנת את התוצאה הרצויה ביותר עבור מקבל ההחלטה. כלומר, גם אם פעולה מסוימת מיטיבה עמכם, זה לא אומר בהכרח שהיא ההחלטה הטובה ביותר עבורו, ולכן ייתכן שלא יבחר בה.

האם טובתכם האישית נמצאת בראש סדר העדיפויות של מקבל ההחלטה?

לעיתים קרובות, אנשים נוטים להניח כי החלטות שמתקבלות נועדו לטובתם האישית. אך בפועל, טובתכם היא רק אחד מהשיקולים הרבים של מי שמקבל החלטות לגביכם. הפקידה בבנק לא בהכרח חושבת על טובתכם האישית, אלא על טובת מקום עבודתה, המנהל שלה או המערכת הבנקאית כולה. כך גם ראש ממשלה, כאשר הוא מקבל החלטה הנוגעת לאזרחים, פעמים רבות יחשוב קודם על האינטרסים האישיים והפוליטיים שלו.

ניגוד אינטרסים בתהליך קבלת החלטות

כאשר טובתו של מקבל ההחלטה מנוגדת לטובתכם, זהו מצב של ניגוד אינטרסים. לדוגמה:
  • פקידה בבנק שמקבלת בונוסים על סירוב הלוואות עלולה לסרב לבקשתכם, גם אם אישור ההלוואה היה משרת אתכם.
  • פוליטיקאי שיש לו חבר שנהנה מחוק מסוים עשוי להעדיף את טובת חברו על פני טובת הציבור.
  • מעביד יכול לקבל החלטות שמועילות לו כלכלית אך פוגעות בעובדים.
מניפולציות בקבלת החלטות

לאחר שאדם מקבל החלטה, הוא עשוי לרצות לשכנע אתכם שההחלטה התקבלה לטובתכם. למשל:
  • פקיד שמסרב לבקשתכם עלול לומר "זה רק בשביל לשמור על יציבות המערכת."
  • בן זוג שפוגע בכם עשוי לטעון "אני עושה את זה רק כי אני אוהב אותך ורוצה בטובתך."
  • פוליטיקאי יכול להעביר חוקים שפוגעים בציבור ולהסביר שזה לטובתם בטווח הארוך.
מה ניתן לעשות?

כדי לוודא שהחלטות שמתקבלות אכן משרתות אתכם, יש צורך להבין את סדרי העדיפויות של מקבלי ההחלטות ולפעול להשפעה עליהם. לדוגמה:
  • אם אתם מבקשים הלוואה, עליכם לגרום לפקידה להבין שזה מועיל גם לה או לבנק.
  • אם פוליטיקאי מקבל החלטות, הציבור צריך לוודא שהלחץ הציבורי גובר על אינטרסים אישיים.
  • בזוגיות, חשוב לוודא שאין ניסיון למכור לכם מציאות מעוותת שבה פגיעה היא לטובתכם.
לסיכום

כאשר מישהו מקבל החלטה שנוגעת אליכם, חשוב להבין את תהליך החשיבה שלו: הוא שוקל אפשרויות, מדרג סדרי עדיפויות, שוקל השפעות, מקבל החלטה ולבסוף מצדיק אותה בדרכים שונות. חשוב להיות מודעים לכך שטובתכם האישית היא רק גורם אחד בשיקולים שלו, ולעיתים רבות היא אינה השיקול המרכזי. כדי להשפיע על ההחלטות שמתקבלות לגביכם, עליכם לוודא שטובתכם הופכת להיות חשובה גם עבור מי שמקבל את ההחלטה.
מהם ניגודי אינטרסים בקבלת החלטה? איך המוח יודע מה להחליט? איך המוח מחליט מה לעשות? תהליכי קבלת החלטה במוח, איך אינטרסים אישיים משפיעים על קבלת החלטה? מהם אינטרסים אישיים בקבלת החלטה? מהו שיקול זר בקבלת החלטה? גילוי נאות בקבלת החלטה, איך פקידים מקבלים החלטות? איך עובד ציבור מקבל החלטה? איך בני זוג מקבלים החלטות? איך ראש הממשלה מקבל החלטות?
להחליט החלטה תהליכים הכיר מישהי אחרת ניגודי אינטרסים בקבלת החלטה גילוי נאות בקבלת החלטה וודאות להחליט החלטות עובד חסרונות יתרונות תהליכי קבלת החלטות דוגמאות איך אינטרסים משפיעים על החלטות איך המוח איך המוח מקבל החלטה איך המוח מקבל החלטות איך מישהו מחליט החלטה איך עובד איך עובד ציבור מקבל החלטה איך פוליטיקאים מקבלים החלטות אינטרס אינטרסים אינטרסים משפיעים על החלטות גילוי נאות החלטה החלטות החלטות ואינטרסים החלטיות המוח המוח מקבל החלטה המוח מקבל החלטות להחליט להחליט החלטה להחליט החלטות לקבל החלטה לקבל החלטות מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה מוח מישהו מחליט החלטה מקבל החלטות מקבלים החלטות ניגוד אינטרסים ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה ניגודים עובד עובד ציבור עובד ציבור מקבל החלטה עובדים פוליטי פוליטיקאי פוליטיקאים פוליטיקאים מקבלים החלטות פוליטיקה קבלת החלטה קבלת החלטות שיקולים שיקולים זרים בקבלת החלטה שיקולים זרים בקבלת החלטות
טעות שנראית כסתמית והמשמעות שלה, איך המוח מטעה את האדם
טעות שנראית כסתמית והמשמעות שלה, איך המוח מטעה את האדם
... שנראית כסתמית והמשמעות שלה, איך המוח מטעה את האדם מהי הטעות שנראית כסתמית והמובן מאחוריה? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בטעות שנראית כסתמית, אך יש לה משמעות עמוקה ומורכבת שיכולה לשפוך אור על האופן שבו המוח מטעה את האדם. במהלך ההרצאה, אליעד מסביר כיצד המוח האנושי, בשל תחושותיו, מחשבותיו ותחזיותיו, מסוגל להטות את המציאות ולהוביל לתפיסות שגויות של מצבים. הוא מציין כיצד בתהליך הקריאה, המוח יכול להטות את מה שנראה על פניו כמשהו פשוט ויומיומי. איך המוח מטעה את האדם בקריאה ובמחשבה? אליעד מציין דוגמה פשוטה להמחשת רעיון זה: ... זה כעד שהעולם באמת יראה. למעשה, הטעות הייתה על כך שהקורא ציפה שהעולם יראה באופן מסוים, לכן המוח שלו שינה את המילים כדי להתאים לתחושת הציפייה הזו. הכוונה הייתה לכך שהמוח יכול להיות בעל השפעה כה גדולה על הדרך שבה אנו מבינים את המציאות, עד שאנו ... של המחשבה על הקריאה? אליעד מסביר שמחשבה חזקה של אדם יכולה לשנות את הדרך בה הוא מקבל מידע. המוח לא תמיד מעביר את המידע כמו שהוא, אלא משנה אותו כדי להתאים לרצון, לציפיות ... טקסט בצורה שונה לחלוטין, מה שעלול להוביל לאי הבנות. ההבנה היא שכאשר אדם בא עם ציפיות מראש, המוח יכול להטות את הקריאה כדי להתאים את המילים לציפיות אלו, במקום להבין את משמעותן האמיתית. האם מדובר בטעות פשוטה או שהמוח באמת מטעה אותנו? ההסבר של אליעד כהן מצביע על כך שהמוח לא רק שוגה בתפיסה פשוטה, אלא יש לו נטייה לשנות את המציאות בהתאם למה שהוא רוצה לראות או להאמין בו. דוגמת הקריאה היא רק אחת ממספר דוגמאות שבהן המוח מטעה את האדם וגורם לו לקרוא או להבין משהו בצורה לא נכונה, דבר שמוביל להטעיה של המידע המגיע אליו. ככל שמידע הוא יותר מורכב או אישי, כך השפעת המוח על הבנתו יכולה להיות משמעותית יותר. מהי טעות שנראית כסתמית? איך המוח מטעה את האדם? מה ההשפעה של המחשבות על הקריאה? איך המוח משנה את המציאות בהתאם לציפיות? מה משמעות המחשבות והציפיות בתהליך ההבנה? ...
איך נוצרת מחשבה? לא יודע כלום, יש ואין, מהות וצורה, איך המוח עובד? המוח האנושי, סודות החיים, סודות המציאות, מהירות המחשבה, חוסר ידיעה, יש או אין
איך נוצרת מחשבה? לא יודע כלום, יש ואין, מהות וצורה, איך המוח עובד? המוח האנושי, סודות החיים, סודות המציאות, מהירות המחשבה, חוסר ידיעה, יש או אין
... נוצרת מחשבה? לא יודע כלום, יש ואין, מהות וצורה, איך המוח עובד? המוח האנושי , סודות החיים, סודות המציאות, מהירות המחשבה, חוסר ידיעה, יש או אין איך נוצרת מחשבה? ההרצאה מתחילה בהסבר על המהות של המחשבה, כיצד היא נוצרת ומהם ... את הרעיון שהמחשבה מתחילה במקום של חוסר ידיעה. הוא מדבר על הדרך שבה המוח עובד ומבצע הבחנה בין מצב של לא יודע לבין מצב של יש. מה קורה כשאנחנו לא יודעים כלום? ההסבר מתחיל במצב שבו אדם לא יודע כלום. אליעד כהן מציין כי ברגע שאין ... חוסר. זו תחושת חרדה ראשונית שמתחילה כשאין הבדל בין מה שיש למה שאין. המוח מתחיל לבנות את ההבחנה בין קיום לאי - קיום. אליעד מציין שבמהלך התהליך, השאלה מה יש? מתחילה להופיע כדרך להבחין בין מה שיש למה שאין, ואז נוצר תהליך שבו המוח מתחיל לזהות ולבנות את התודעה. החיים מתחילים ממקום של חוסר ידע לאחר מכן, אליעד מדבר על איך מחשבה מתחילה להתגבש אחרי שתחושת לא יודע כבר קיימת. הוא טוען כי תחילה יש מקום של חוסר, ואז יש הבחנה בין מה שיש לבין מה שאין. המוח מתחיל לעבד את המידע, וזיהוי חפצים ותחושות נכנס לתוך התהליך המחשבתי. ברגע שזיהוי התמונה קורה, יש הבדל בין חוויות של זמן ומקום, מה שמביא להכרה במציאות כפי שהיא נראית בעיני המוח. מהירות המחשבה ויכולת הזיהוי בשלב זה, נושא מהירות המחשבה עולה. אליעד מציין כיצד אנחנו תופסים דברים במהירות מאוד גבוהה, הרבה מעבר למה שנראה לנו כשאנחנו ... זה מתרחש כל כך מהר, עד שלא תמיד אנחנו יכולים להבין את כל החישובים שהמוח עושה באופן מיידי. לדוגמה, כשאנחנו רואים שולחן, המוח עובר תהליך ארוך ומורכב של זיהוי, שמתרחש בשבריר שנייה. אליעד מציין כי כל זה קורה בתהליכים מנטליים שמתרחשים בו - זמנית, ולא תמיד יש לנו את היכולת להבין אותם במלואם בזמן אמת. השלב הבא: הבנת המהות של התודעה לאחר שהמוח מזהה את העולם סביבנו, אליעד פונה להסבר על המהות של התודעה וכיצד אנחנו תופסים את המציאות. הוא מציין כי כל התהליכים האלה קורים בו - זמנית, ברמות שונות של ... את המקום שבו הוא נמצא, ואת התחושות שנלוות לזיהוי הזה. מהות המחשבה איך המוח עובד? תהליכים מנטליים מהירות המחשבה הבנת הזמן והמקום ההבנה של חוויות זמן ומקום ...
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1
... של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 1 איך המוח האנושי פועל ואיך הוא קשור לבינה מלאכותית? אליעד כהן מדבר על הדרך בה המוח האנושי מעבד מידע, תודעה ואסוציאציות, ומראה את הקשרים בין פעולתו לבין אלגוריתמים של בינה מלאכותית. הוא מסביר כי כל מילה שמישהו אומר או ... הצורך באוכל, אלא גם מתפרשת באופן אסוציאטיבי כמשהו שקשור לרעב, לשובע או לפעולות נוספות. המוח האנושי לא עוסק רק בעיבוד מודע של מידע, אלא גם בעיבוד תת - מודע. כלומר, כאשר אדם אומר אני רוצה לאכול, המוח לא רק מפרש את המשפט באופן שטחי, אלא מפענח אותו בהקשרים שונים, כמו רצון לשתות, לעבור דירה, או אולי משהו אחר, בהתאם לנסיבות האישיות והמצב הפיזיולוגי. כהן מתאר את המוח כמעבד אסוציאטיבי, שבו כל מחשבה או מילה יוצרת חיבור לרעיונות נוספים, לפעמים במקביל, ולפעמים בהפכים מוחלטים. איך המוח מפרש מידע בצורה אסוציאטיבית? המוח האנושי מבצע פירושים של מילים ורעיונות דרך חיבורים מהירים ואסוציאטיביים. לדוגמה, כשמישהו אומר את המילה שולחן, המוח לא רק חושב על השולחן עצמו, אלא מיד מתחבר לרעיונות נוספים כמו כיסא, חדר, אוכל, או אפילו האפשרות של אין שולחן. כהן מדגיש שהפירוש הזה לא בהכרח ליניארי - המוח עשוי לחשוב על הפך של רעיון מבלי להיות מודע לכך. כהן מתאר תהליך מהיר שבו המוח מבצע חיבורים כמעט מיידיים בין רעיונות, לפעמים עד כדי כך שאנחנו לא מודעים לכל השכבות של המשמעות שמופיעות בראשנו. כששומעים את המילה שולחן, המוח לא רק חושב על השולחן, אלא גם על רעיונות כמו שולחן גדול, שולחן שבור, או אפילו שולחן לא קיים. הקשר בין המוח לבינה מלאכותית אליעד כהן מציין שפעולת המוח האנושי דומה מאוד לאלגוריתם של מנוע חיפוש, כמו גוגל. במנוע חיפוש, התשובות נבחרות על בסיס ההתאמה הקרובה ביותר למילים שהוזנו. אותו דבר ... על ידי חוויות קודמות. כל רעיון במוח לא עומד בפני עצמו, אלא תמיד מקושר לרעיונות אחרים. המוח, בדומה למנוע חיפוש, מאחסן מידע בצורה אסוציאטיבית ומבצע עיבוד מהיר של הנתונים. כמו במנוע חיפוש, המוח מנסה למצוא את המילה או הרעיון הקרוב ביותר למה שמוזן לו. אולם, בניגוד למנוע חיפוש פשוט, המוח האנושי מעבד את המידע בצורה מורכבת יותר, תוך שילוב של תחושות ותגובות תודעתיות. לדוגמה, אם אדם שומע את המילה שולחן, המוח לא רק מזהה אותה כמילת אובייקט, אלא גם משלב עמה את כל ההקשרים שהיו לו בעבר עם שולחנות, וכולל את הרגשות והחוויות האישיות שקשורות לכך. מה זה ... שהוא חווה לבין התמונות שהוא ראה, או מה שמתרחש סביבו. סיכום ההסברים של אליעד כהן מראים איך המוח האנושי פועל בצורה אסוציאטיבית ומחבר בין רעיונות ומשמעויות שונות, ולעיתים אף מנוגדות. כל מילה או רעיון בתודעה שלנו לא נתפסת באופן מבודד, אלא תמיד בהקשרים המובילים לרעיונות אחרים, חוויות אישיות או תפיסות תרבותיות. זהו ... המלאכותית והחשיבה האנושית? אסוציאציות במחשבה האנושית? מודעות עצמית ותודעה? הקשר בין המוח לבין מנועי חיפוש? העיבוד האסוציאטיבי במוח? ההפך של רעיון במחשבה? איך המוח האנושי פועל ואיך זה קשור לבינה מלאכותית? הרצאה זו עוסקת במנגנוני החשיבה של המוח האנושי ובקשר בין החשיבה האנושית לבינה מלאכותית. אליעד כהן מציין כי כל מילה שאדם אומר יכולה להיבנות ממספר פירושים שונים, כיוון שלכל ... שובע. כל מילה היא חלק ממערכת רחבה של רעיונות שמתחברים בתודעה שלנו. הדבר החשוב כאן הוא שהמוח לא עוסק רק בשלב העיבוד המודע של המידע, אלא גם במידע תת - מודע שמפרש את המילים. לדוגמה, כשאדם אומר אני רוצה לאכול, המוח מפרש את המילים הללו גם בהקשרים נוספים - אם הוא אומר זאת בצום, אולי הוא מתכוון לומר שהוא רעב, אבל יש גם אפשרות שהוא מתכוון למשהו אחר כמו ...
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2
האלגוריתם של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2
... של המוח האנושי, איך המוח חושב? בינה מלאכותית, החשיבה האנושית, התודעה האנושית, Google, מנועי חיפוש, מחקרים על המוח, איך המוח עובד? ניצול המוח האנושי, אסוציאציות, נוקם ונוטר, חלק 2 איך המוח חושב? מהו האלגוריתם של המוח האנושי? ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בנושא המורכב של אלגוריתם המוח האנושי, וכוללת תובנות עמוקות על איך המוח האנושי פועל, כיצד אנו חושבים, והקשרים בין החשיבה האנושית ובינה מלאכותית. תוך כדי הדיון, אליעד נוגע במגוון נושאים הקשורים לתודעה האנושית, הבינה ... מנועי חיפוש כמו Google, וכן כיצד המוח שואב אסוציאציות ומבצע חישובים מורכבים על בסיס נתונים. מהו המנגנון שמוביל לחשיבה אנושית? המרצה מדבר על האופן שבו המוח האנושי פועל, ואיך כל מחשבה או פעולה נובעות משילוב בין זיכרון, חוויות עבר ותחושות רגשיות. הוא מציין שמחשבות רבות נוצרות על ידי אסוציאציות בין ... רגש למידע שמתקבל דרך חושים. כך, המוח בונה תמונה של העולם סביבנו בצורה יצירתית ומורכבת, שמספקת לנו את היכולת לקבל החלטות ולבצע פעולות. האם המוח האנושי יכול להתחרות בבינה מלאכותית? הנושא המרכזי הוא השוואה בין המוח האנושי ובינה מלאכותית. אליעד מציין כי בינה מלאכותית, כמו מנועי חיפוש של Google, פועלת גם על פי עקרונות של חיפוש וניתוח של כמות עצומה של נתונים, אך המוח האנושי מסוגל לחדש ולהמציא על בסיס חוויות אישיות ורגשות, דבר שבינה מלאכותית עדיין לא מסוגלת לחקות בצורה שלמה. תהליך החשיבה האנושי כולל רגש, ... תחושות וזיכרונות שנוצרות כאשר המוח מקשר בין אלמנטים שונים של מידע. לדוגמה, כאשר אדם נזכר בזיכרון ישן, לעיתים הוא עשוי לחשוב על מקום שקשור אליו, ואז המחשבה תעבור לכיוון אחר לגמרי ... זו פועלת כאלגוריתם אישי, שבו המוח שומר את חוויות העבר ומשתמש בהן כדי לקבל החלטות בעתיד, לעיתים תוך יצירת תגובה כפולה של שמירה על טינה והכנה למתקפה רגשית או מילולית. מה משמעותה של פעולה למקום או העלמת קיום? בהמשך ... אליעד מדבר על היכולת של המוח האנושי להתמודד עם מידע בלתי נגמר, כיצד הוא שומר על יצירתיות ויכולת להמציא רעיונות חדשים גם כשהטכנולוגיה שואבת את כל המידע מנו, אך בסופו של דבר, המוח האנושי נשאר עם יתרון בזכות האסוציאציות, הרגשות וההבנה הפנימית שהוא שואב מהעולם הפיזי והרגשי. אסוציאציות במחשבה איך המוח פועל? בינה מלאכותית מול המוח האנושי תודעה אנושית והפגיעות הרגשיות מהי פעולה למקום? הנוקם ונוטר המוח האנושי בעידן המודרני ...
הבנה עצמית, להבין את עצמך, מודעות עצמית, איך נוצרת הבנה? מהי הבנה? איך המוח מבין? שאלה רקורסיבית, להבין את עצמך, להבין את החיים, הבנה מלאה
הבנה עצמית, להבין את עצמך, מודעות עצמית, איך נוצרת הבנה? מהי הבנה? איך המוח מבין? שאלה רקורסיבית, להבין את עצמך, להבין את החיים, הבנה מלאה
... עצמית, להבין את עצמך, מודעות עצמית, איך נוצרת הבנה? מהי הבנה? איך המוח מבין? שאלה רקורסיבית, להבין את עצמך, להבין את החיים, הבנה מלאה איך נוצרת הבנה ומה ... שנתת לי?, ושוב יקבל הסבר אחר, ושוב ישאל: איך אני מבין את ההסבר החדש הזה?, וכך הלאה עד אינסוף. כך, כל הסבר הוא בהכרח חלק ממנגנון ההבנה, ולכן בלתי אפשרי להגיע להבנה מוחלטת ושלמה של הדבר עצמו. מה קורה אם מתעקשים להבין ב - 100%? אליעד טוען שככל שהאדם מתעקש ... להבנה שאין שום דבר שהוא באמת מבין אותו. מדוע? מפני שכדי להבין משהו עד הסוף חייבים להגיע אל הבסיס של כל ההבנות: ההבדלה בין יש לבין אין. ברגע שהאדם מנסה להבין באופן מוחלט את ההבדל הבסיסי הזה, הוא מתחיל להטיל ספק גם בו. בשנייה שהוא לא בטוח עוד שההבדל בין יש ... בין דומם לחי, או בין רהיט לריצוף. ככל שהוא מתעמק בכך, הוא מגלה שההבדלות הללו אינן מחויבות אלא הן הנחות בסיסיות שהוא מניח. האדם מגלה שהוא לא יכול להיות בטוח באופן מוחלט באף אחת מן ההנחות האלו. מה קורה ברגע שמטילים ספק בהנחת היסוד הראשונה? ברגע שהאדם מגיע ... הראשונה ביותר - לשורש כל השאלות. כשהוא מטיל ספק בשאלה הראשונה והבסיסית ביותר, הוא מפסיק לשאול שאלות לחלוטין, כי הבין את המנגנון של השאלות והבין שאין באמת תשובה מוחלטת מאחורי שום דבר. מדוע אי אפשר להגיע להבנה מוחלטת של שום דבר? לסיכום, אליעד טוען שאי אפשר להגיע להבנה מוחלטת של שום דבר בעולם מכיוון שכל הבנה נשענת על הבדלה ראשונית בין מה שיש לבין מה שאין. עצם ההבדלה הזאת היא יחסית ולא מחויבת במאה אחוז. ברגע שאדם באמת מבין זאת, הוא רואה שאין שום דבר שהוא באמת מבין באופן מוחלט. הדבר היחיד שהוא יודע בוודאות הוא שהוא לא יכול להיות בטוח בשום דבר. המשמעות המעשית של ... כל תפיסת המציאות שלו תתפרק, כיוון שבסוף הדרך הוא יגיע להטלת ספק אפילו בהבדל הבסיסי ביותר - בין קיום לבין אי - קיום, בין יש לאין. איך נוצרת הבנה? מהי משמעות של משהו? איך המוח מבין דברים? מהו לופ אינסופי של שאלות? מהי הנחת היסוד הבסיסית? האם אפשר להבין משהו באופן מוחלט? מה ההבדל בין יש לאין? שאלה: איך מבינים משמעות של משהו? אליעד: כל מה שאגיד לך, אתה ...
מודעות עצמית, מה זה כלום? סיבתיות, סיבה ותוצאה, תחושה של חוסר ידיעה, חוסר אינפורמציה, להבדיל בין יש לאין, מה זה יש? מה זה אין? איך המוח חושב? באמת לרצות, רצון חזק
מודעות עצמית, מה זה כלום? סיבתיות, סיבה ותוצאה, תחושה של חוסר ידיעה, חוסר אינפורמציה, להבדיל בין יש לאין, מה זה יש? מה זה אין? איך המוח חושב? באמת לרצות, רצון חזק
... סיבה ותוצאה, תחושה של חוסר ידיעה, חוסר אינפורמציה, להבדיל בין יש לאין, מה זה יש? מה זה אין? איך המוח חושב? באמת לרצות, רצון חזק מה זה כלום? ההרצאה מתמקדת בכמה רעיונות יסודיים בתחום המודעות העצמית, עם דגש על השאלה מה זה ... ניתן להבחין בין השניים. כלום, בהגדרה מסוימת, הוא היעדר של יש. עם זאת, אליעד מציין שאין הבדל מוחלט בין יש לאין, אלא מדובר במצב שמכיל גם את השניים. הוא מדבר על יש ואין כמצבים יחסיים שיכולים להשתנות בין פרשנויות שונות ... אנחנו באמת יכולים לדעת משהו? שאלה נוספת שאליעד מציב היא האם אנחנו באמת יכולים לדעת משהו במובן מוחלט. הוא מציע שדברים שאנו חושבים שאנחנו יודעים, הם למעשה תחושות של היעדר ידיעה. לדעת משהו אינו בהכרח לדעת אותו באופן מוחלט, אלא להיות מודע לנוכחותו או להעדרו. למה כל שאלה היא חוויה של חיסרון? בהמשך ההרצאה, אליעד עובר לנושא השאלות, ומסביר ... לשאלה, נחשבת למעשה למצב שבו אנחנו מבינים משהו חדש, אולם לעיתים הידע הזה לא מביא אותנו לתוצאה מוחלטת אלא רק למשמעות חדשה של השאלה או הבעיה שהצגנו. מודעות עצמית מה זה כלום? סיבתיות תחושת חוסר ידיעה רצון חזק הבדלה בין ...
פרדוקסים קשים, פרדוקס הזמן, פרדוקס המחשבות, איך המוח חושב? פרדוקסים וניסויי מחשבה, פרדוקסים פילוסופיים, פרדוקסים של האינסוף, פרדוקסים בזמן, פרדוקסים לוגיים, פרדוקסים מעניינים
פרדוקסים קשים, פרדוקס הזמן, פרדוקס המחשבות, איך המוח חושב? פרדוקסים וניסויי מחשבה, פרדוקסים פילוסופיים, פרדוקסים של האינסוף, פרדוקסים בזמן, פרדוקסים לוגיים, פרדוקסים מעניינים
... קשים, פרדוקס הזמן, פרדוקס המחשבות, איך המוח חושב? פרדוקסים וניסויי מחשבה, פרדוקסים פילוסופיים, פרדוקסים של האינסוף, פרדוקסים בזמן, פרדוקסים לוגיים, פרדוקסים מעניינים איך אפשר לחשוב על שני ... אלא רק חלקים קטנים ממנו בכל פעם. אם הוא מסתכל על הצבע האדום של הפרח, הוא איננו רואה את צורת העלים, ואם הוא מתרכז בצורת העלים הוא איננו רואה את הצבע האדום. ועדיין, במוחו של האדם קיימת התמונה השלמה של הפרח. כיצד המוח מחבר את כל החלקים האלה, שנקלטים בשברירי שנייה נפרדים, לתמונה אחת שלמה? מה קורה כאשר מפרקים את המחשבות לחלקים קטנים יותר ויותר? בהמשך אליעד מתאר ... שבתוכו ועוד, אך ברגע שהוא מתמקד באחד מהם הוא כבר איננו חושב על השאר. התמונה השלמה של הבקבוק היא למעשה מחשבה חדשה לגמרי, שאיננה אף אחד מהפרטים בנפרד. אם כן, איך יכול המוח להחזיק את כל הפרטים הללו ביחד לתמונה אחת ברורה ושלמה? אליעד מסביר שהמוח בעצם קולט חלקים נפרדים בזמנים שונים, ולאחר מכן מחבר אותם למשהו חדש - מחשבה כללית אחת. תהליך החיבור הזה מתבצע בשכבה עמוקה יותר של התודעה, שכבה ... שאיננה אף אחת משתי התחושות המקוריות. הדבר מוכיח כי התודעה איננה מסוגלת להכיל בו זמנית שני מצבים נפרדים - מה שמעמיק את השאלה איך בכלל נוצרת התפיסה של דברים מורכבים. איך המוח חושב? מהו פרדוקס הזמן? האם אפשר לחשוב שתי מחשבות בו זמנית? פרדוקסים פילוסופיים מעניינים איך נוצרת משמעות במחשבה? מה המשמעות של רגע בזמן? מהו ...
לא להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך?
לא להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך?
... להבדיל בין דבר להיפוכו, תורת אחדות ההפכים, איך לא להבדיל בין דבר לדבר? להגיע לאחדות, להטיל ספק בחושים, להטיל ספק בשכל, איך המוח חושב? השאלה הקשה ביותר, למה משעמם לך? איך אפשר לא להבדיל בין דבר להיפוכו? הרעיון ... שאליעד כהן מציג בהרצאה הוא תורת אחדות ההפכים, שמשמעותה לא להבדיל בין שום דבר לבין ההיפך שלו. על פי אליעד, הדרך היחידה להגיע להבנה המוחלטת של המציאות ולאושר אמיתי היא להטיל ספק מוחלט בכל ההבדלים ובכל ההבחנות שאנחנו רגילים לבצע באופן אוטומטי. כל עוד אנחנו מבדילים ... העדפה פנימית. אם אדם יצליח לראות שאין שום הבדל בין האפשרויות, הוא ישתחרר מתחושת החיסרון שגורמת לו לבחור שוב ושוב, ויגיע לתחושת חופש מוחלטת. כיצד להטיל ספק בחושים ובהיגיון? אליעד מדגיש כי התהליך של הטלת ספק מתחיל בקטן: ... יכול להיות שגם יש פיל וגם אין פיל בו - זמנית, אנחנו בעצם תלויים במנגנון פנימי מסוים שנקרא היגיון. אבל גם ההיגיון הוא רק כלי, לא דבר מוחלט. אפשר להטיל ספק גם בו, ולשאול מי אמר שהוא צודק. מה המטרה של הטלת ספק בהבדלים? המטרה של הטלת ספק היא להגיע למצב שבו אין לאדם שום ודאות מוחלטת. אליעד אומר מפורשות כי הוא לא מנסה לשכנע שאין הבדל בין דברים, אלא להביא את האדם למצב שבו הוא בתוכו לא רואה את ההבדלים כמשהו מוחלט. המצב הזה מביא לשחרור פנימי מוחלט, כי אם אתה מבין שאתה זה שיוצר את ההבדלים, אתה יכול לחיות את חייך מבלי להרגיש ... לבדוק מדוע בכל זאת אנחנו מעדיפים אחד מהם. הבדיקה הזו צריכה להיות יסודית עד לרמה הפנימית ביותר, עד שנגיע לתובנה שאין באמת הבדל מוחלט, אלא ההבדלים הם רק פרי של תפיסה יחסית. האם אפשר באמת לא להבדיל בשום דבר? אליעד ... מסוגל לחיות בעולם הרגיל, לראות הבדלים, ולהתנהל לפיהם, אך בתוכו הוא אינו מרגיש שום חיסרון, מכיוון שהוא כבר מודע שההבדלים האלה אינם מוחלטים. הוא יכול להיכנס ולצאת מהחוויה של העולם בכל רגע, מבלי לסבול או להרגיש לכוד ... ולבסוף בדברים הבסיסיים ביותר שאנחנו בטוחים בהם לחלוטין. איך לא להבדיל בין דבר להיפוכו? מהי תורת אחדות ההפכים? איך להטיל ספק בחושים? איך המוח יוצר הבדלים? למה משעמם לך? איך להשתחרר מתחושת החיסרון? מה המקור של הרצון והסבל? ...
סודות המוח האנושי, איך המוח עובד? סודות התודעה האנושית, איך המוח חושב? איך הרצון נוצר? איך להיות מאושר? איך להתחבר למהות? מודעות עצמית, איך לא לפחד? איך לא לכעוס? חקר המוח האנושי
סודות המוח האנושי, איך המוח עובד? סודות התודעה האנושית, איך המוח חושב? איך הרצון נוצר? איך להיות מאושר? איך להתחבר למהות? מודעות עצמית, איך לא לפחד? איך לא לכעוס? חקר המוח האנושי
... המוח האנושי, איך המוח עובד? סודות התודעה האנושית, איך המוח חושב? איך הרצון נוצר? איך להיות מאושר? איך להתחבר למהות? מודעות עצמית, איך לא לפחד? איך לא לכעוס? חקר המוח האנושי מה המשמעות של היצמדות למהות ואיך זה קשור לתודעה שלנו? בהרצאה, אליעד כהן עוסק בהבנת המהות של כל מחשבה ... אליעד מתאר גם את האופן שבו פחדים ותחושות של חיסרון הם המניעים העמוקים ביותר להחלטות ולרצונות שלנו. הוא מציין שכל פעולה שאנחנו עושים, גם אם מדובר בפעולה שגרתית כמו לאכול או לעבוד, מתחילה בדרך ... חסר. כיצד התודעה שלנו מונעת אותנו לראות את המהות האמיתית של רצוננו? לפי אליעד, המוח שלנו שובך פעמים רבות ומבלבל אותנו לחשוב שהצורה של דבר מסוים היא המהות שלו. לדוגמה, אנחנו עשויים לחשוב שאנחנו ... מהתחושה של רעב, או כדי להימנע מהכאב הפיזי או הרגשי של חוסר. אליעד מדבר על כך שהמוח שלנו מונע מאיתנו להסתכל על מהות הרצון עצמו, ומוביל אותנו לחשוב על הצורה שלו בלבד. מה הקשר בין היצמדות למהות ...
אמינות, מהי אמינות? איך לשדר אמינות? איך לזהות אמינות? מבחני אמינות, בדיקת אמינות, זיהוי אמינות, זיהוי שקרים, איך המוח מזהה שקר? איך המוח מזהה אמת? אימות נתונים, איך לאמת נתונים?
אמינות, מהי אמינות? איך לשדר אמינות? איך לזהות אמינות? מבחני אמינות, בדיקת אמינות, זיהוי אמינות, זיהוי שקרים, איך המוח מזהה שקר? איך המוח מזהה אמת? אימות נתונים, איך לאמת נתונים?
... אמינות, בדיקת אמינות, זיהוי אמינות, זיהוי שקרים, איך המוח מזהה שקר? איך המוח מזהה אמת? אימות נתונים, איך לאמת נתונים? מהי אמינות? איך לשדר אמינות? אמינות היא אחד הנושאים המרכזיים בחיינו, שכן אנו מתמודדים יום - יום עם שאלות על אמינות של אנשים, מקורות ... מה בדיוק הוא מצפה לראות ממך כדי להרגיש שאתה אמין. איך המוח מזהה שקר? אליעד מציין שהמוח שלנו מזהה שקר בצורה די מדויקת, וזו יכולה להיות דרך מעולה לזיהוי אמינות. כאשר אדם אומר משהו שאנחנו תופסים כלא אמיתי, זה הרבה פעמים מתוך מבנה השיחה והניסוח של הדברים. המוח בודק אם יש חפיפות בין הנתונים שמסופקים לבין מה שאנחנו יודעים או חושבים שאנחנו יודעים. אם יש חפיפות או חוסר עקביות, זה עלול לגרום לנו לחשוב שהסיפור לא אמין. שפת גוף וזיהוי ... לא טבעי או לא סביר. איך לשדר אמינות? מה זה אמינות? איך המוח מזהה שקר? מבחני אמינות איך לאמת נתונים? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על החלטות ואינטרסים, איך אינטרסים משפיעים על החלטות? איך מישהו מחליט החלטה? איך המוח מקבל החלטה? איך פוליטיקאים מקבלים החלטות? ניגוד אינטרסים בקבלת החלטה, איך עובד ציבור מקבל החלטה? מהם שיקולים זרים בקבלת החלטה? גילוי נאות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אינטרסים משפיעים על החלטות, איך לא להישחק בעבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך להצליח בזוגיות? איך לקבל החלטות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפרש חלומות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: אינטרסים משפיעים על החלטות, כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? למה לא להתאבד? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? מי ברא את אלוהים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי רוחני, אימון אישי להרזייה, יועץ פילוסופי בנושא אינטרסים משפיעים על החלטות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2344 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:23:49 - wesi1