אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
איך מטפל זוגי צריך להחליט מה לעשות בטיפול זוגי?

כאשר זוג מגיע לטיפול זוגי, אליעד כהן מסביר שלא ניתן לגשת לטיפול באופן אוטומטי ולנסות בהכרח להשאיר את בני הזוג ביחד או להפריד ביניהם. הדבר הראשון שחשוב להבין הוא שהגישה הנכונה של המטפל הזוגי תלויה במטרה שהוא מציב לעצמו. לדוגמה, אם המטרה היא להשאיר את הזוג ביחד בכל מחיר, הפעולות שלו יהיו בהתאם לכך, אם המטרה שלו היא לסייע להם להבין בעצמם מה הם רוצים, הוא יצטרך לנסות לעזור להם להבין את הרצונות שלהם לעומק, ולא בהכרח להחליט במקומם.

אליעד מדגיש שצריך קודם כל לשאול את עצמך כמטפל, "מה אני רוצה להשיג?" האם אני רוצה שהם יהיו לקוחות מרוצים או שאני רוצה לעשות להם טוב באמת? אלו שאלות שונות לגמרי, כי יכול להיות מצב שזוג רוצה להתגרש אבל מטפל מזהה שבאמת הם יכולים להישאר ביחד, או להיפך - הם אומרים שהם רוצים להישאר ביחד, אבל למעשה יהיה להם יותר טוב להתגרש. מטפל טוב לא ייתן להם מיד מה שהם אומרים שהם רוצים, אלא הוא צריך להבין מה הם באמת רוצים ומה באמת יעשה להם טוב.

איך מטפל זוגי יכול להגדיל את אפשרויות הבחירה של בני הזוג?

לדברי אליעד כהן, מטפל זוגי מוצלח הוא לא אחד שדוחף את בני הזוג דווקא להישאר או דווקא להיפרד, אלא כזה שעוזר להם להגדיל את הבחירה שלהם. בני זוג נמצאים במצב רע אם הם מרגישים תקועים במצב מסוים ללא יכולת לבחור אחרת. כלומר, אם הם רוצים להתגרש רק כי אינם יכולים להסתדר ביחד או להישאר יחד רק מפחד להתגרש, זה מצב רע מאוד. מצב אידיאלי הוא כזה שבו בני הזוג מבינים שיש להם בחירה אמיתית - הם יכולים לבחור להיות ביחד, לריב, להתגרש או כל אופציה אחרת.

הדרך הטובה לעזור לזוגות לפי אליעד היא דווקא להציג בפניהם את האפשרויות שהם מאמינים שלא קיימות. לדוגמה, אם זוג מתעקש שהוא חייב להיות ביחד בכל מחיר, המטפל צריך להציג להם את האפשרות של הגירושים. כאשר הם יבינו שהם יכולים להתגרש, לפעמים זה דווקא יקל עליהם להישאר ביחד. ולהפך, זוג שממהר להיפרד כי לא מצליח להישאר ביחד - אולי דווקא כשיבינו שהם יכולים להישאר ביחד בצורה אחרת, יהיה להם יותר קל לבחור ולהרגיש טוב יותר עם ההחלטה שלהם.

מה הדרך המעשית לעזור לזוג בטיפול זוגי?

אליעד נותן שיטה מעשית לטיפול: הוא ממליץ שמטפל זוגי יפעל כאילו כל אחד מבני הזוג הגיע לטיפול בנפרד, גם כשהם נמצאים ביחד בטיפול. לדוגמה, אם האישה הייתה מגיעה לבד והייתה רוצה להישאר בזוגיות למרות שבעלה לא רוצה, איך המטפל היה מסייע לה להתמודד עם המצב הזה? ומה היה עושה המטפל אם היה מגיע רק הגבר שמעוניין לשמור על הזוגיות, בעוד האישה מתעקשת על גירושין?

הגישה במקרה הזה פשוטה: להבין מה הן העובדות, מה באמת קורה במערכת היחסים, ומהם הפירושים שכל אחד מבני הזוג נותן למצב. יש עובדות ויש פירושים, ומה שחשוב הוא לעזור לכל צד לזהות את העובדות והפירושים שלו ולראות אילו מהם אפשר לשנות ואילו מהם אפשר לקבל. בסוף התהליך, יוצרים גמישות מחשבתית אצל כל אחד מהם, וכך גם כשישבו יחד בטיפול, המטפל יכול לתמרן בין "לקבל" ל"לשנות" וליצור תהליך שמביא אותם להתקרב ולהרגיש שליטה ובחירה במצב.

איך מטפל זוגי צריך להתמודד כשהזוג מתחיל לריב בטיפול?

אליעד כהן מתייחס למצב שבו זוגות מתחילים לריב ולצעוק בזמן הטיפול. לדעתו, לפני שהם הגיעו למצב כזה, כבר התרחש משהו - הייתה התפתחות מסוימת, שגרמה להם להגיע למתח גבוה. המטפל צריך להיות רגיש ולזהות מראש את אותן נקודות רגישות או משפטים בעייתיים שעלולים להוביל לקונפליקט. הוא צריך מראש להגדיר את השאלות והאמירות בצורה...
עכשיו נגיד שאנשים באים לטיפול זוגי עד כאן הבנו ונגיד שאתה מטפל זוגי גם הבנו את מטפלת זוגית מטפל זוגי, עכשיו השאלה היא מה הגישה הנכונה של המטפל הזוגי באיזה גישה אמורים לבוא לטיפול הזוגי כמטפל זוגי האם בכיוון של אני מנסה לעזור להם להיות בזוגיות האם בכיוון של אולי עדיף בכלל שיתגרשו נגיד ובהנחה שאני רוצה לעזור להם להיות ביחד מה הגישה הנכונה לעזור להם להיות ביחד מה הנוסחה מה הקו המנחה, אז לפני כן היו פה שתי שאלות שאלה ראשונה כאשר באים אליך לטיפול זוגי האם אתה אמור לנסות לגרום להם להיות ביחד האם אתה אמור לנסות לגרום להם להתגרש, האם אתה אמור לנסות לתת להם את מה שהם רוצים מה.

ש: צריך לנסות לעזור להם להבין את עצמם שיחליטו מה שהם רוצים בסופו של דבר, אחרי שהם יכירו את עצמם אז המחשבות.

אליעד: אבל אם אתה יכול לכוון את זה אתה יכול לכוון את זה שיתגרשו או אתה יכול לכוון את זה שיהיו ביחד מה עדיף?

ש: מה שעושה להם טוב.

אליעד: מה שעושה להם טוב הם אומרים שטוב להם להיות ביחד את חושבת שטוב להם להתגרש הם אומרים טוב לנו להתגרש את חושבת טוב להם ביחד, את תחליטי מה טוב להם?

ש: אבל מה האמת.

אליעד: מה זה מה האמת מה האמת של מי שלך?

ש: שלהם.

אליעד: מה האמת שלהם שטוב להם להתגרש את חושבת אבל שהם יכולים להיות ביחד.

ש: מה זה קשור אבל אני לא צד בעניין.

אליעד: אז לתת להם את מה שהם רוצים?

ש: כן.

אליעד: אז קודם כל כולם כאן נפסלו.

ש: כולם?

אליעד: כולם ללא יוצא מן הכלל כאשר שואלים מה הנכון לעשות צריך לשאול מה המטרה שמנסים להשיג.

ש: זה לא בהנחה שזה.

אליעד: לא יודע אדוני אני לא יודע כלום אני שאלתי מה נכון לעשות אמרתי לך אם אתה מטפל מה הגישה הנכונה תשאל מה המטרה שלך, המטרה שלך שהם יהיו מרוצים תשאל את עצמך מה יעשה אותם מרוצים המטרה שלך שיהיה להם טוב תשאל את עצמך מה אני חושב שיעשה להם טוב, לא יודע זה דברים שונים תלוי מה אתה רוצה בכלל.

ש: למה זה משנה מה אתה רוצה זה משנה מה הם רוצים הם בסוף מחליטים.

אליעד: מה הייתה השאלה?

ש: איך לטפל בזוג שבא אליך.

אליעד: נכון מי מטפל המטופל או המטפל?

ש: המטפל.

אליעד: המטפל מי צריך להחליט לאיפה הוא לוקח את הספינה המטפל או המטופל המטפל שאלנו לאיפה המטפל צריך לקחת את הספינה, תשובה מה אתה רוצה שיקרה אם אתה רוצה להתנגש בקרחון לשם אתה רוצה להגיע לחוף מבטחים לשם אתה רוצה שזה לכרישים לשם, אתה מטפל מה מטרתך מטרתך שהם יהיו לקוחות שלך מטרתך לעשות להם טוב מה מטרתך קודם כל תגדיר את המטרה שלך. אתה.

ש: אני הבנתי שהשאלה היא שאתה שואל אותי להגדיר את המטרה אתה כאילו שואל אותי הנה אתה המטפל.

אליעד: אתה בעצם אומר שהבנת את השאלה שלי לא נכון זאת אומרת שלא ניסית להבין את השאלה שלי יפה זאת אומרת והיית בטוח שזה הפירוש?

ש: כן ככה ניסיתי לענות.

אליעד: יפה אז לא משנה איך תסובב את הגלגל אתה נתת תשובה כאשר לא הבנת את השאלה נכון אז זה בכל מקרה גרוע.

ש: בסדר אני רק מנסה להבין למה אני ניסיתי לתת מטרה.

אליעד: בסדר עכשיו עוד פעם בהנחה שאנשים אומרים לך אנחנו רוצים להתגרש תעזור להם להתגרש אומרים לך אנחנו רוצים להתחתן תעזור להתחתן תן לנו להיות ביחד תן להם להיות ביחד סבבה נניח זה הפשטני אבל זאת לא כל האמת, יכול להיות שזוג לדוגמה יגיד אנחנו רוצים להתגרש או אנחנו רוצים להישאר ביחד ובאמת מה שהם רוצים זה שתעזור להם להישאר ביחד והם רוצים את ההפך אתה צריך לקלוט מה הם אומרים שהם רוצים ומה אתה חושב שהם חושבים שהם רוצים ומה הם רוצים יותר ולתת להם את מה שאתה חושב שהם יחשבו שזה יותר טוב להם זה בהנחה שאתה רוצה למצוא חן בעיניהם.

אבל בהנחה שאתה רוצה לעשות להם טוב בהנחה שלא משנה לך עכשיו מה הם רוצים משנה לך לעשות להם טוב האם אתה אמור לכוון את זה לכיוון של תתגרשו לכיוון של תיפרדו או תלוי סיטואציה או תלוי מה?

ש: תלוי מה זה טוב.

אליעד: שנייה אז האמת היא שאמורים לכוון את זה בכלל לכיוון אחר לגמרי האמת היא כזאת בהנחה שאתה מטפל ואתה רוצה, את נותנת טיפול זוגי למשפחה ואת עכשיו רוצה לעשות להם טוב לא רוצה שהם יהיו מרוצים רוצה לעשות להם טוב והאמת היא שאם תעשי להם טוב הם כנראה יהיו מרוצים.

ש: בעיני טוב?

אליעד: בעינייך את מחליטה מה טוב כשאנחנו שואלים מה טוב מה טוב יותר טוב יותר זוג שרבים שישלימו טוב יותר זוג שרבים שיתגרשו או טוב יותר שימשיכו לריב מה יותר טוב, תשובה האמת היא שמצד האמת זה טוב שיתגרשו זה טוב שישארו וזה טוב שיריבו אבל מה בטוח לא טוב בטוח לא טוב שאין להם בחירה, זאת אומרת אם הם רבים והם לא יודעים להתגרש והם לא יודעים לא לריב זה גרוע אם הם ילכו רק על הכיוון של להישאר ביחד כי הם מפחדים להתגרש זה גרוע אם הם ילכו לכיוון של להתגרש כי הם לא יכולים להיות ביחד זה גרוע כי אין להם בחירה.

המצב האידיאלי שבן אדם יכול לשאוף להיות בו זה שהוא יכול לבחור "אני יכול להיות איתה יכול לריב איתה יכול להתגרש ממנה יש לי שלוש אופציות" יכולה להיות לריב איתו להתגרש ממנו ואז אתה בוחר מה שבא לך ולכן מטפל טוב הוא ינתב את זה למקום שהוא מגדיל את הבחירה שלהם מטפל טוב במובן שהוא מנסה לעשות להם טוב לא מנסה למצוא חן בעיניהם דווקא, יש כאלה יותר גרועים שאם הבעל משלם הוא מנסה למצוא חן בעיני הבעל האישה משלמת מנסה למצוא חן בעיני האישה או שהוא רוצה את האישה ומנסה למצוא חן בעיני האישה יכול להיות הרבה דברים.

ש: יש לי שאלה.

אליעד: רגע חכה עוד לא סיימנו את הרעיון אבל המטפל הוא ינסה לתת לך אפשרויות ולכן מה שכנראה יקרה זה שאם הם ירצו להתגרש כי הם לא יכולים להישאר ביחד אז הוא יסביר להם איך להישאר ביחד ואם יגידו אנחנו חייבים להיות ביחד ולא משנה מה לא יודע מה שזה כנראה פחות סיכוי כי אחרת עוד לא באים לטיפול אז הוא יגיד להם תראו אתם גם יכולים, לפעמים הפתרון זה שהם יבינו שהם יכולים להתגרש יכול להיות שאם הם יבינו שהם יכולים להתגרש יהיה להם יותר קל להיות ביחד נגיד יכול להיות שיש מישהו שאומר "אין אני חייב את הבחורה הזאת" ואם הוא יבין שהוא יכול להיות בלעדיה אז הוא יוכל להיות איתה אם הוא לא מבין שהוא לא יכול להיות בלעדיה הוא לא יכול גם להיות איתה.

ולכן מה שהמטפל הטוב יעשה הוא יבדוק לאיפה אתה רוצה להגיע והוא ינסה לקחת אותך לכיוון השני כדי שתוכל ללכת לשני הצדדים הוא יתן לך אפשרות בחירה הוא לא ינסה לדחוף אותך לפה ולא לדחוף אותך לפה אבל לדחוף אותך למקום שבו תוכל לבחור מה אתה רוצה. מה אתה רצית להגיד?

ש: אתה אמרת שנפסלנו בגלל שלא שאלנו מה המטרה אבל לי הייתה הנחת יסוד שהמטרה היא.

אליעד: נכון זאת הבעיה שהייתה לך הנחת יסוד ברור שהייתה לך הנחת יסוד אם לא הייתה לך הנחת יסוד לא היית עונה.

ש: כן אבל בסופו של דבר גם אתה אמרת שהנחת היסוד היא.

אליעד: אני לא יודע כלום אדוני אני שאלתי שאלה מה נכון לעשות צריך להגיד ביחס למה זהו לא יודע מה אתה אומר, שאלתי מה נכון לעשות מה אתה רוצה להשיג בא נבדוק לא שאלת מה אני מנסה להשיג לא משנה מה אמרת בכלל זה הכל סיפורים ואגדות.

ש: זה לא הנחת יסוד בסיסית של לעשות להם טוב זאת לא הנחת יסוד מספיק חזקה.

אליעד: לא יודע אתה רוצה לעשות להם טוב לך טוב לאלוהים טוב טוב רוחני טוב פנימי לפי הדת לפי זה לא יודע מה יכול להיות הרבה אפשרויות. עכשיו בא נתקדם בהנחה שאתה מטפל זוגי ואתה רוצה עכשיו להביא אותם למצב שיוכלו להיות ביחד כי בממוצע הם רבים והם לא רוצים להיות ביחד והם רוצים שתעזור להם להיות ביחד זה בממוצע, אוקי אז מה הדרך הנכונה לגשת לעזור להם להיות ביחד מה הדרך הנכונה מה הנוסחה או מה הקו המנחה שאתה אמור לראות מול עיניך כשאתה מנסה לעזור להם להיות ביחד.

ש: קודם להגדיר מה זה להיות ביחד להבין מה זה להיות ביחד, מה זה להיות ביחד דקה דקה שתי דקות רצוף צמוד.

אליעד: לא שיוכלו להיות ביחד ושיהיה להם טוב ביחד.

ש: לדעתי זה לא מספיק מוגדר מה זה להיות ביחד שבוע כן שבוע לא.

אליעד: לא שיהיה להם טוב כזוג, מה הנוסחה הנוסחה היא לגרום להם להיפתח לשתף להגיד מה הנוסחה מה הקו המנחה האם יש קו מנחה אין קו מנחה הנוסחה היא שהם יגידו אחד לשני מה הנוסחה.

ש: אבל אם אחד רוצה ואחד לא רוצה.

אליעד: מה אחד רוצה אחד לא רוצה?

ש: בא נגיד בעל רוצה והאישה לא רוצה.

אליעד: אוקי סבבה אז בעיקרון צריך למצוא ההוא שלא רוצה להישאר צריך לעזור לו להיות מסוגל להישאר וההוא שלא מוכן להתגרש צריך לעזור לו להרגיש גם טוב להתגרש, עוד פעם אבל זאת עכשיו שאלה אחרת זה קשור למה שאמרנו קודם עכשיו אני מדבר על נושא אחר בהנחה שרוצים לגרום לשני אנשים להיות ביחד האישה מתלוננת הגבר מתלונן מה הדרך הנכונה לפתור ביניהם את הקונפליקט איך פותרים קונפליקט כזה, מה נכון לעשות לשמוע את הצד שלו להגיד לו מה אתה חושב מה את חושבת מה הגישה לפתור את הלופ.

ש: לא הם שניהם רוצים להיות ביחד כי אחרת הם לא היו באים לטיפול זוגי.

אליעד: לא אתם לא מרוכזים זה לא משנה עכשיו מה הם רוצים התקדמנו קדימה, לא זה לא משנה עכשיו לא זה לא מעניין לך חשוב להבין את זה.

ש: אני אגיד לך למה.

אליעד: כן.

ש: כי אם הם באים לטיפול זוגי אז זה אומר שהם רוצים להיות ביחד.

אליעד: אבל אמרתי לך שזה לא חשוב בכלל אני מסביר לך.

ש: למה?

אליעד: כי זה לא רלוונטי בהנחה שאת מטפלת זוגית.

ש: אם זוג בא לטיפול זוגי אז זה אומר שהם.

אליעד: תקשיבי רגע את פה בכלל אז תקשיבי מה שאני אומר אני כבר עונה לך כרגע לשאלה הזאת זה לא רלוונטי אני שאלתי שאלה אחרת, בהנחה שאת רוצה לעזור להם להיות ביחד לא אכפת לי מה הם רוצים כרגע בהנחה שאת אומרת "שלום אני רוצה לגרום להם להסתדר" מה הנוסחה שאת צריכה ללכת לפיה כדי לגרום להם להסתדר זאת השאלה לא שאלתי שאלה אחרת לא אכפת לי מה הם רוצים עכשיו זה לא מעניין.

ש: להעצים את היתרונות.

אליעד: זאת הנוסחה?

ש: להעצים ולהחליש.

אליעד: זאת הנוסחה מה הנוסחה אומרת עוד פעם.

ש: להעצים את היתרונות של להיות ביחד ולהחליש.

אליעד: לחזק, טוב אז אני אתן את הפרספקטיבה שלי תקשיב התשובה היא כזאת באים זוג לטיפול אוקי לצורך העניין צריך להתייחס לזה כאילו כל אחד מהם הגיע בנפרד, מה זאת אומרת פרקטית עכשיו נגיד הגיעה אישה היא באה לך והם מספרים סיפור רבים על משהו אוקי עכשיו מה שצריך לעשות זה להגיד כזה דבר בוא נדמיין שהיא לבד באה לבד ובוא נגיד שהבעל לא מוכן לבוא לטיפול זוגי והיא רוצה להיות איתו איך היינו פותרים לה את הבעיה, נגיד שבא הבעל לבד והוא אומר אני רוצה להיות עם אשתי בזוגיות והיא לא מוכנה לבוא לטיפול זוגי היא אומרת אני רוצה להתגרש, בסדר נגיד שאישה אומרת אני רוצה להתגרש והגבר בא לטיפול זוגי לבד ועכשיו אנחנו צריכים לעזור לו להיות איתה סבבה אותו דבר הפוך.

מה היינו עושים ואת זה לעשות את אותה נוסחה תכף נסביר מה לעשות אבל את אותה נוסחה לעשות גם כשהם יושבים אחד ליד השני על הכיסא אולי עם איזה הסתייגויות מינוריות אבל בגדול הקו המנחה הוא אותו קו מנחה, זאת אומרת אם אתה רוצים להיות ביחד למטפל הזוגי צריך להיות כזה דבר עכשיו האישה יושבת פה בא נגיד שבעלה לא פה והוא אומר אני רוצה להתגרש והיא אומרת אני רוצה להישאר נגיד מה היינו אומרים לה לעשות.

ש: תעשה לה טוב.

אליעד: לא זה לא נכון זה פשטני מדי בא נגיד שהיא גם אומרת "אני רוצה להישאר בתנאי שיהיה לי טוב" אז זה גם יכול להיות "אני רוצה להישאר אבל אני רוצה שיהיה לי טוב בזוגיות לא רק רוצה להישאר בכל מחיר" כי זה בכל מחיר אין בעיה בכל מחיר תעשה ככה ותעשה ככה פתרנו לא בכל מחיר היא אומרת "אני רוצה להישאר בתנאי שהוא ישתנה אז מה היינו אומרים לה, עכשיו מה אומרים לבן אדם שבוא נניח שהבן אדם בא לבד לטיפול זוגי באה אישה אומרת "שלום יש לי בעיות עם בעלי הוא רוצה להתגרש אני רוצה לשנות אותו ושתהיה לנו זוגיות טובה ביחד" מה איך פותרים לה את זה מה אומרים לה אז התשובה היא שאנחנו מסתכלים על זה בצורה עוד יותר מופשטת, שני אנשים באים לטיפול זוגי זה מקרה פרטי זה כאילו הוא בא והיא באה אבל ביחד והפשטנו את זה לבאה לבד בא לבד.

עכשיו באה אישה לבד אומרת "שלום אני רוצה שיהיה לי טוב עם בעלי" זאת צורה של משהו יותר מהותי היותר מהותי זה בא בן אדם ואומר "שלום רע לי במציאות" בא בן אדם "שלום רע לי במציאות", עכשיו בוא נלד למקרה הכללי בא בן אדם אומר "שלום רע לי במציאות" מה אנחנו עושים או שאנחנו מלמדים אותו לשנות את המציאות או שאנחנו מלמדים אותו לשנות את הפירושים שלו למציאות.

איך אנחנו עושים את זה אנחנו אומרים לו תספר לי מה קורה בא נראה מה העובדות מה הפירושים את העובדות נראה איך אפשר לשנות את הפירושים בא נראה אם הם נכונים ואז בא נראה מה יוצא לנו מה החבילה אפשרות אחת בוא נשנה את העובדה הזאת אפשרות אחת בוא נשנה את הפירוש יש לנו כל מיני אפשרויות, בא נתחיל מהסיפור שלך בא נבדוק עובדות ופירושים חלק נשנה חלק נקבל חלק פה חלק שם כל מיני דברים כאלה.

נכון עכשיו אותו דבר גם בזוגיות אם בא בן אדם לבד אומר "שלום רע לי עם אשתי, מה רע לך איתה" תיקח את הרשימה תבדוק מה מזה עובדות מה באמת קורה מה פירשת שקורה מה חשבת שקורה מה זה בגלל טראומה מה זה בגלל ההווה מה בגלל העבר נבדוק, נראה איזה דברים אתה יכול לקבל איזה דברים אתה יכול לשנות איך אתה יכול לשנות איך אתה יכול לקבל זה מקרה פרטי של איך להתמודד עם המציאות כמו בן אדם שאומר אני בודד בא נבדוק מה העובדות ומה הפירושים אותו דבר פה בא בן אדם ולפי זה נבדוק מה אתה יכול לשנות מה אתה יכול לקבל.

זאת אומרת פה בן אדם אומר רע לי עם אשתי עכשיו נגיד שאשתו היא רובוט זה האפשרויות אפשרות חלק אחד לשנות את הפירושים שלך עליה חלק שני לשנות את הרובוט זה אותו דבר זה לא משנה, זאת אומרת יש מצב נתון זה רובוט אתה יכול לקבל אותו אתה יכול לשנות אותו אין לו בחירה חופשית לצורך העניין עכשיו אותו דבר גם הפוך, עכשיו ברגע שיושבים הזוג לטיפול מה שצריך לעשות זה לשמוע את הגרסה שלה בגדול לשמוע את הגרסה לאו דווקא בסדר הדברים האלה אבל בגדול תפיסתית לשמוע את הסיפור שלה לשמוע את הסיפור שלו לראות קודם כל לזהות מה העובדות ומה הפירושים.

ואז אחרי שמזהים מה העובדות ומה הפירושים פחות או יותר עכשיו המטפל מה שהוא צריך לעשות זה בראש שלו להגיד "אוקי זה הדברים אם אני רוצה לגרום לה לקבל אני הולך בכיוון הזה אם אני רוצה לגרום לה לשנות הולך בכיוון הזה" הוא "אם אני רוצה לגרום לו לקבל אני הולך בכיוון הזה אם אני רוצה לגרום לו לשנות הולך בכיוון הזה" ועכשיו מתחילים לקחת קצת לקבל קצת לשנות קצת לקבל וקצת לשנות עכשיו נקרב אותם ביחד אבל הנוסחה הכללית היא אותה נוסחה.

בא בן אדם אומר "שלום רע לי במציאות" בא נראה מה העובדות ומה הפירושים מה אתה חושב מה אתה יכול לקבל נכון יפה, עכשיו "רע לי עם בעלי...
הפכים לשפר יכולת קוגניטיבית להפוך את העובדות לפירושים צורות בעיות בזוגיות בתנאי שהוא ישתנה ידע זמן ומקום טיפול זוגי טוב שיפור יכולות חשיבה להבין איזה מטפל זוגי מומלץ איך להיות מטפל זוגי איך לעשות טיפול זוגי איך עובד טיפול איך עובד טיפול זוגי אימון זוגות אימון זוגי אימון זוגיות אימון לזוגות גישור גישור זוגי גישור לזוגות הדרכת מטפלים המלצה המלצה למטפל המלצות זוגיות טיפול טיפול זוגות טיפול זוגי טיפול זוגי טוב טיפול זוגי מומלץ טיפול זוגיות טיפול לזוגות טיפול משפחתי טיפולים יועץ יועץ זוגי יועצים ייעוץ זוגי ייעוץ לזוגות יכולת יעוץ יעוץ זוגי יעוץ זוגיות לגשר להיות מטפל להיות מטפל זוגי מאמן זוגי מגשר מגשר זוגי מגשר משפחתי מה זה טיפול זוגי מה זה טיפול זוגי טוב מומלץ מטופל מטופלים מטפל מטפל זוגי מטפל זוגי מומלץ מטפלים מי יכול להיות מטפל מי יכול להיות מטפל זוגי משפחה משפחתי משפחתיות עובד עובד טיפול זוגי עובדים
איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בחינוך ילדים? תיאום ציפיות, לתאם ציפיות, הצלחה בזוגיות, הצלחה בחינוך ילדים, בעיות בזוגיות, בעיות בחינוך ילדים, משבר זוגי, מגשר זוגי, אהבה יחסית, אהבה מוחלטת
איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בחינוך ילדים? תיאום ציפיות, לתאם ציפיות, הצלחה בזוגיות, הצלחה בחינוך ילדים, בעיות בזוגיות, בעיות בחינוך ילדים, משבר זוגי, מגשר זוגי, אהבה יחסית, אהבה מוחלטת
... להצליח בזוגיות? איך להצליח בחינוך ילדים? תיאום ציפיות, לתאם ציפיות, הצלחה בזוגיות, הצלחה בחינוך ילדים, בעיות בזוגיות, בעיות בחינוך ילדים, משבר זוגי, מגשר זוגי, אהבה יחסית, אהבה מוחלטת איך להצליח בזוגיות? איך להצליח בחינוך ילדים? בהרצאה הזו, אליעד כהן מדבר על דרכים להתמודד עם בעיות בזוגיות ובחינוך ילדים, ומסביר כיצד תיאום ציפיות הוא גורם חשוב בהצלחה בכל אחד מהתחומים הללו. הוא עוסק בנושאים של אהבה מוחלטת לעומת אהבה יחסית, במגוון צורות של בעיות בזוגיות, ובדרכים להתמודד עם קשיים בזוגיות ובחינוך. מהי אהבה מוחלטת ואיך היא קשורה לזוגיות? אליעד מסביר כי הרצון העמוק של כל אדם הוא לחוות אהבה מוחלטת, תחושת שלמות שבה הוא מקבל הכל מבן הזוג, ללא תנאים. בעיניו, אהבה מוחלטת היא הרצון לכך שהבן זוג יאהב אותו בכל מצב, בלי שום תנאי. הוא מסביר שזו תחושת רצון אינסופית שאין לה מימוש בעולם הזה, משום שאין אפשרות לספק תחושה כזו לגמרי. כדוגמה לכך הוא מביא את המקרה שבו אדם מתווכח עם בן הזוג על כך שהוא לא מקבל תשומת לב מספקת. כשהבן זוג אומר אני אוהב אותך, אבל גם יש לי צרכים אחרים, הוא בעצם עונה את התשובה הנכונה - שהרצון של האישה לקבל את כל תשומת הלב אינו מעשי. איך להתמודד עם בעיות בתיאום ציפיות בזוגיות? הוא מציין כי זוגות רבים נתקעים בבעיות בתיאום ציפיות - למשל, כאשר אחד מבני הזוג מצפה שהשני יקדיש לו את כל הזמן והאנרגיה, אך במציאות, כל אדם מביא איתו רצונות שונים. לדוגמה, אדם יכול לחשוב שהוא מקבל את כל תשומת הלב מהשני, אבל לא מבין שמהות הבעיה היא לא חסרונו של הזמן, אלא תחושת הבלעדיות שהוא מבקש מהבן זוג. הבעיה הזו עולה במיוחד כאשר ישנה תחושת חוסר בלב או חוסר שלמות פנימית, שבה אחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה, בעוד שהבן זוג השני לא מבין את הציפיות הללו. פתרון יעיל, לפי אליעד, הוא להסתכל על המהות ולא על הצורה. כלומר, עלינו להבין את מהות הציפיות ולא להתמקד בשאלות של כמה ולאיזה זמן. מה הקשר בין תיאום ציפיות לזוגיות מוצלחת? הקשר בין תיאום ציפיות לזוגיות מוצלחת הוא קריטי. ככל שזוגות מתאמים ציפיות באופן ברור יותר, הם יכולים למנוע עימותים מיותרים. לדוגמה, אם אחד מבני הזוג מצפה לשעות איכות עם בן הזוג ומבקש תשומת לב כל הזמן, כדאי לנסח זאת מראש, כדי למנוע תחושות של אכזבה או תסכול מצד השני. מהי אהבה יחסית ומה הקשר שלה לפתרון בעיות בזוגיות? בנוסף לאהבה מוחלטת, אליעד מציין את הקיום של אהבה יחסית, שהיא הבסיס לכל מערכת זוגית בריאה. באהבה יחסית, כל צד מבין שבן הזוג השני לא יכול למלא את כל רצונותיו, ושעליהם להסתפק במידה מסוימת מהאהבה הזו. לדוגמה, בזוגיות, כאשר אחד מבני הזוג מצפה להשקעה מוחלטת, ייתכן שציפיות אלה לא יוכלו להתממש, אבל זה לא אומר שה
אומנות הפיתוי, איך למנוע גירושים? איך לשכנע אנשים? NLP, להפוך מחויב לאפשרי, איך לבנות מערכת יחסים? איך ליצור אהבה? גישור זוגי, מניעת גירושין, איך לא להתגרש? לשמור על שלום בית, יעוץ גירושים
אומנות הפיתוי, איך למנוע גירושים? איך לשכנע אנשים? NLP, להפוך מחויב לאפשרי, איך לבנות מערכת יחסים? איך ליצור אהבה? גישור זוגי, מניעת גירושין, איך לא להתגרש? לשמור על שלום בית, יעוץ גירושים
... אנשים? NLP, להפוך מחויב לאפשרי, איך לבנות מערכת יחסים? איך ליצור אהבה? גישור זוגי, מניעת גירושין, איך לא להתגרש? לשמור על שלום בית, יעוץ גירושים איך לגרום לאישה להישאר איתך ולהימנע מגירושין? כאשר אדם שואל את אליעד ... הוא מציין כי יש להימנע מהתמקדות במצב כמחויב, ולפני הכל לשנות את תפיסת הזוגיות לאפשרות גמישה יותר, כלומר, להבין שגם הגירושין הם לא מחויבים, אלא ... בהבנת מצבה. לאחר מכן, ניתן להוסיף רעיונות חדשים שיכולים להחיות את הזוגיות, אך מבלי להטיל ספק ישירות בדבריה של האישה. בשלב הזה, חשוב לזכור את ... אלא להפוך את המחשבות וההרגשות למשהו שיכול לשנות את מערכת היחסים בין בני הזוג. אליעד מסביר שכאשר אדם מביע הזדהות עם רצונותיה של אשתו ומוסיף רעיונות נוספים, ... צריך להבין מה המניע העמוק ביותר של הצד השני. כשאדם מבין את רצונותיו של בן הזוג ומשתף אותם עם בן הזוג השני, הוא לא רק מביע אמפתיה, אלא גם מקבל לגיטימציה לרצונות ולרגשות של השני. זאת בניגוד להתעקשות לשלול את רגשות בן הזוג. כאשר יש יותר הזדהות, קל יותר להוסיף רעיונות חדשים לשיחה, ולכן השיחה לא תסתיים ... הוא יכול לשמור על הקשר ולמנוע התרחקות מיותרת. אם אדם מבין את רצונות בן הזוג ולא שולל אותם, אלא מוסיף רעיונות חדשים בצורה שמובילה את השיחה למקום של ... עשוי להימנע מהתרחקות ולמצוא דרך חדשה לחיות ביחד. איך למנוע גירושין? גישור זוגי מערכת יחסים טובה יותר איך ליצור אהבה? שיפור זוגיות ש: מה אני שואל אותך, מה אני שואל אותך עכשיו? אליעד: מה אתה רוצה לדעת? ... החשיבה. אתה הבנת את התרמית? ש: זה כמו בשיחה היום עם הגישה הקודמת עם הגישור קודם כל. אליעד: נכון, זה תמיד אותו דבר, הבנת זה תמיד אותו דבר. ש: למזה זה עובד רמייה למה זה עובד? אליעד: כי מה האמת? שאם באמת זה היה מחויב שהיא צריכה להתגרש ממנו זה לא היה עובד. מה המזל הטוב? שזה לא מחויב שהיא צריכה להתגרש ממנו כי שום דבר לא מחויב. ... שהיא רוצה להתגרש ולהתחתן. ש1: אצל קתולים זה יותר קל. ש2: לא, אבל למה זה עובד כשאתה מזדהה איתה, כשהוא לא עושה, כאילו אומר לה אם אתה תגיד לה את ההפך זה ... אומרת אני רוצה להתגרש ואז הוא אומר לה אני לא רוצה להתגרש אז לרוב זה לא עובד. אליעד: אני לא אמרתי לרוב. אם אמרתי אז אתה טעית ששמעת אותי שאומר את זה. ... אחרי שהכנסת את הספק, מה? ש: למה בצורה שאתה אומר לה נכון אבל זה יותר עובד מלא נכון? אליעד: לא תמיד לפעמים, עוד פעם זה תלוי, קודם כל הוא כבר ניסה את ... יותר מכל היא רוצה חבר ואם כשהיא אומרת לך, עכשיו יש לי שאלה, אם מישהי בעבודה שלך הייתה באה אליך ומספרת לך שהיא רוצה להתגרש מה הייתה מצפה שתגיד לה תתגרשי ... אל תתגרשי? ש: אל תתגרשי, מי אמר למי? אליעד: אם עכשיו מישהי באה אליך מהעבודה שלך ומספרת לך שהיא רוצה להתגרש מבעלה כי בעלה עושה לה רע והיא רוצה להתגרש, מה ...
קל לתת עצות לאחרים, קל לחלק עצות לאחרים, תוכניות יעוץ, קאוצינג, חינוך ילדים, מאמנים אישיים, פסיכולוגים, יועצים, מטפלים, להיות מאמן אישי, לטפל באחרים, סופר נני, משפחה חורגת, לחנך ילדים
קל לתת עצות לאחרים, קל לחלק עצות לאחרים, תוכניות יעוץ, קאוצינג, חינוך ילדים, מאמנים אישיים, פסיכולוגים, יועצים, מטפלים, להיות מאמן אישי, לטפל באחרים, סופר נני, משפחה חורגת, לחנך ילדים
... לתת עצות לאחרים, קל לחלק עצות לאחרים, תוכניות יעוץ, קאוצינג, חינוך ילדים, מאמנים אישיים, פסיכולוגים, יועצים, מטפלים, להיות מאמן אישי, לטפל באחרים, סופר נני, משפחה חורגת, לחנך ילדים למה יותר קל לתת עצות לאחרים מאשר לעזור לעצמך? ההרצאה עוסקת בשאלה למה הרבה יותר קל לתת עצות לאחרים מאשר לעזור לעצמך. השאלה הזו נובעת ממחשבה שמרבים לשמוע - שדווקא לעזור לעצמנו יותר קשה. אך לא תמיד כך הדבר. למעשה, הגישה לפיה קל לתת עצות אחרים היא אשליה. על פי אליעד, אנחנו לא תמיד מבינים באמת את ההתנהלות של הזולת, ובמקרים רבים אנחנו נותנים עצות מבלי לראות את התמונה כולה. ישנו מנגנון שמאפשר לנו להרגיש טוב עם עצמנו, כמו למשל לעזור לאחר, כי זה מצדיק אותנו ומאפשר לנו להרגיש בעל ערך. אך לא תמיד העצה שאנחנו נותנים באמת מתאימה לזולת או מועילה לו. האם אנחנו רואים את כל התמונה כאשר אנחנו מייעצים? הסיבה שבשבילנו יותר קל להרגיש שאנחנו עוזרים לאחרים היא פשוטה - אנחנו לא רואים את כל התמונה. למשל, אם אדם נמצא במצב קשה או לא מוצלח, קל לנו לייעץ לו מתוך נקודת מבט של צד שלישי, בלי להתמודד עם כל הקשיים שהוא חווה. במקרים כאלה, פעמים רבות אנחנו בוחרים להתעלם מהקונטקסט שמסביב, ומזה נובע שאנו לא באמת ... עם הבעיה כפי שהאדם השני מתמודד, היינו מבינים כמה קשה ומורכב כל תהליך כזה. למה מאוד קל לחלק עצות, אבל לא תמיד זה עובד? הבעיה העיקרית במתן עצות היא שאנחנו לא מבינים את הצדדים השונים של הבעיה. לדוגמה, הורים שמבקשים להדריך את ילדיהם לא תמיד מבינים את כל ההשלכות של הצעדים שהם מציעים. כל פעולה שאנחנו מבצעים, בין אם מדובר בחינוך ילדים או במתן עצות, יש לה יתרונות אך גם חסרונות. אם הורים שואלים את הילד לאן הוא רוצה ללכת, הם יכולים להרגיש שהם מכבדים אותו, אך ההחלטה הזו גם יוצרת חסרונות - הילד עלול ... אם אנחנו בוחרים להימנע מהתמודדות עם מהות הבעיה ופותרים אותה בדרכים מסוימות, כמו במקרים של טיפול בילדים או חינוך, אנחנו לא באמת פותרים את הבעיה בצורה יסודית. לפעמים הפתרון שנראה טוב יכול להביא לנזקים עתידיים. זה בדיוק כמו בתוכניות טלוויזיה ... בשיטות החינוך השונות? יש יתרונות וחסרונות לשיטות חינוך שונות. לדוגמה, במקרים של ילדים או טיפול בילדים, כל החלטה שההורה מקבל יכולה להיתקל במצבים שבהם יש צורך להתפשר. יש הורים שמנסים להימנע להיכנס לדינמיקה בעייתית, אך לעיתים כל החלטה שנראית ... אם אנחנו לא מבינים את עצמנו, איך נוכל להבין את הזולת? תהליך זה דורש הרבה יותר מאשר פשוט לתת עצות. אם אנחנו לא באמת מבינים את המניעים שלנו, את הסיבות להתנהגותנו, קשה לנו להבין את אחרים באופן אמיתי. לכן, אם אנחנו רוצים להבין את הדרך שבה אדם חושב או ... עלול להוביל להשלכות שלא תמיד צפינו מראש. לדוגמה, אם אנחנו בוחרים בחינוך מסוים או בתוכנית טיפולית, אנחנו עשויים לפספס את ההשפעות לטווח הארוך. מה קורה כשאתה נותן עצות לאחרים? למה יותר קל להבין אחרים מאשר להבין את עצמך? איך להבין את עצמך קודם כדי להבין אחרים? מה היתרונות והחסרונות של תוכניות טיפוליות? האם כל פתרון יוצר בעיה אחרת? למה קשה להתמודד עם עצמך? איך שיטות חינוך שונות משפיעות על ילדים? ...
קנאה בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות, הצלחה בזוגיות, בעיות בזוגיות, גישור זוגי
קנאה בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות, הצלחה בזוגיות, בעיות בזוגיות, גישור זוגי
... בזוגיות, לגרום לאשה לא לקנא, לגרום לגבר לא לקנא, התאמה על פי המזל, התאמה אסטרולוגית, אישה קנאית, גבר קנאי, אהבה בזוגיות, להצליח בזוגיות, הצלחה בזוגיות, בעיות בזוגיות, גישור זוגי איך מתמודדים עם קנאה בזוגיות? אליעד כהן מסביר שקנאה בזוגיות נובעת משני גורמים מרכזיים: הראשון הוא חשש של בן או בת הזוג לגבי נאמנות או כוונות הצד השני, והשני הוא פחד אישי של האדם מפני נטישה, דחייה או הישארות לבד. כדי להתמודד עם הקנאה בזוגיות, יש להבין ששני הגורמים האלה נמצאים מאחורי התחושות וההתנהגות הקנאית. האם ניתן לגרום לבן הזוג להפסיק לקנא? אליעד מסביר שלעיתים אדם רוצה לגרום לבן הזוג להפסיק לקנא, אבל אין לזה פתרון מוחלט. הוא נותן דוגמה של אישה שמקנאה כאשר בן הזוג שלה הולך למקום מסוים והיא מדמיינת שהוא עלול להיות במקום אחר עם אישה אחרת. הדוגמה הזו מדגישה את העובדה שהקנאה מבוססת על דמיון שהוא אפשרי מבחינה לוגית, ולכן לא ניתן פשוט לשלול את החששות. אליעד מבהיר שיש שתי דרכים אפשריות להתמודד עם מצב זה: הדרך הראשונה היא להראות יותר אהבה לבן הזוג, בתקווה שזה יפחית את החשש והקנאה. עם זאת, אליעד מדגיש שזה עלול גם להגביר את הקנאה, כיוון שבן הזוג עלול לפתח תלות גדולה יותר ולהפוך ליותר חרד לאבד את האהבה שהוא מקבל. הדרך השנייה היא לתת פחות אהבה, כלומר, ליצור תחושה של עצמאות ויכולת התמודדות לבד. כך אולי האדם המקנא יבין שהוא אינו תלוי לחלוטין בבן זוגו ויכול להסתדר גם לבד. עם זאת, זה גם יכול ליצור תחושה של ריחוק ולהוביל לפירוק הזוגיות. האם יותר אהבה מפחיתה את הקנאה בזוגיות? אליעד מסביר במפורש שאין תשובה מוחלטת לעניין הזה. מצד אחד, אם בן הזוג יקבל יותר אהבה, ייתכן שירגיש בטוח יותר ולכן פחות יקנא. מצד שני, יתכן שהוא יהפוך ... בי או לפחות הוא לא עושה זאת מול העיניים שלי. אין פתרון קסם או מוחלט לנושא הקנאה, וההתמודדות דורשת הבנה עמוקה של האדם עצמו ושל בן הזוג שלו. איך אפשר לגרום לבן זוג להיות פחות קנאי? אליעד נותן שני פתרונות פרקטיים להתמודדות עם קנאה: להסביר לבן או בת הזוג שהאחריות להרגשה טובה ולתחושת ביטחון נמצאת גם אצלם עצמם. זאת אומרת, אדם צריך להבין שהוא לא יכול להטיל את כל האחריות הרגשית על בן זוגו. ככל שהאדם יבין שהוא צריך גם לאהוב ולהעריך את עצמו, כך תפחת תלותו באישור החיצוני והקנאה תפחת. להבהיר בצורה ברורה שלעולם לא תהיה שביעות רצון מלאה בזוגיות. תמיד יהיה משהו שיחסר, ולכן האדם צריך להבין שזוגיות היא פשרה הדורשת ויתורים מסוימים. מי שמחפש טוטאליות מוחלטת צפוי להישאר לבד, כי אי אפשר להשיג זאת בזוגיות. איך לשכנע אדם קנאי להיות פחות קנאי? אליעד ממליץ לאדם ששאל את השאלה לשאול את עצמו: האם גם הוא חווה פעם קנאה בזוגיות? ואם כן, למה זה קרה? ההבנה האישית הזאת יכולה לעזור להעביר את המסר לצד השני. כלומר, אם אתה מבין מה יוצר את הקנאה אצלך, תוכל לתקשר זאת טוב יותר עם בן הזוג. בנוסף, אליעד מציין שכשאדם מאוד קנאי הוא למעשה מגביר את הסיכוי לבגידה, כי הוא יוצר מתח ואי - נוחות בתוך הקשר. ככל שהאדם יותר חשדן וקנאי, כך גדלה אי הנוחות של בן זוגו, שמחפש נחמה ואישור במקומות אחרים. דווקא היעדר הקנאה והמתח יכול לחזק את ה
יעוץ למנהלים, תחרות בין עובדים, תחרות בארגון, מוטיבציה לעובדים, חוסר מוטיבציה אצל עובדים, יצירת מוטיבציה בארגון, קונפליקטים בארגון, יעוץ ארגוני, אימון עסקי, אימון למנהלים, גישור עסקי
יעוץ למנהלים, תחרות בין עובדים, תחרות בארגון, מוטיבציה לעובדים, חוסר מוטיבציה אצל עובדים, יצירת מוטיבציה בארגון, קונפליקטים בארגון, יעוץ ארגוני, אימון עסקי, אימון למנהלים, גישור עסקי
יעוץ למנהלים, תחרות בין עובדים, תחרות בארגון, מוטיבציה לעובדים, חוסר מוטיבציה אצל עובדים, יצירת מוטיבציה בארגון, קונפליקטים בארגון, יעוץ ארגוני, אימון עסקי, אימון למנהלים, גישור עסקי איך ליצור מוטיבציה בעבודה בלי לפגוע בעובדים? כשמנהלים שואלים כיצד להניע עובדים וליצור מוטיבציה גבוהה יותר בארגון, אחת השאלות החשובות ביותר שעולות היא כיצד לשבח או להעיר לעובדים מבלי לפגוע ברגשותיהם. אליעד כהן מדגיש כי בכל פעולה ניהולית יש יתרונות וחסרונות, והבחירה באסטרטגיה נכונה תלויה במה שהארגון רוצה להשיג. לדוגמה, כשארגון עושה אירוע הרמת כוסית כדי להודות לעובדים שהצליחו להגיע ליעדים, עומדת השאלה האם להודות באופן קולקטיבי לכלל העובדים או להדגיש אנשים ספציפיים. אם מדגישים עובדים ספציפיים, ישנו חשש שעובדים אחרים, שלא צוינו באופן אישי, ירגישו שלא מעריכים אותם מספיק, מה שיכול לפגוע במוטיבציה שלהם ולהוביל ... ובכך למנוע תחושת פגיעה. במקביל, באופן פרטי, לאחר האירוע, ניתן לגשת באופן אישי לעובדים שהיו בולטים במיוחד ולהודות להם באופן ספציפי, וכך לשמר את האיזון בין מוטיבציה לבין מניעת פגיעה ברגשות. מהם השיקולים כאשר מחמיאים לעובדים מול כולם? כאשר שוקלים לשבח עובד מסוים בפני כל הארגון, חשוב לקחת בחשבון את השיקולים הבאים: האם השבחים הפומביים יתרמו למוטיבציה של אותו עובד להמשיך ולהשתפר, או שהם עלולים לגרום לתחושה של שאננות? האם העובדים שלא צוינו עלולים להרגיש מקופחים ולפגוע בתפקוד או במוטיבציה שלהם? האם יש דרך אחרת להשיג את אותה מוטיבציה ללא הסיכון של פגיעה ברגשות העובדים? לדוגמה, עובד עלול להיעלב אם אינו מוזכר בשמו באירוע שבו מציינים עובדים אחרים, וייתכן שיחשוב שלא מעריכים את תרומתו. במקרים כאלה, עדיף להימנע מאזכור שמות ספציפיים באירועים פומביים, ולגשת באופן אישי לאותו עובד מאוחר יותר ולהביע בפניו את ההערכה הספציפית. מה לעשות כשהעובד נותן תשובות לא ענייניות? דוגמה נוספת שאליעד הציג מתייחסת למקרה בו עובד מסוים נותן תשובות מעורפלות או לא מקצועיות. השאלה היא כיצד להעיר לו בצורה שתוביל לשיפור בתפקוד מבלי ליצור ... כזה, אליעד מציע לבצע את השלבים הבאים: ראשית, לבדוק האם קיימת סיבה מוצדקת לכך שהעובד לא נותן תשובות מדויקות. אולי העובד חושש לתת מידע שגוי או שאינו מרגיש בטוח בתפקידו. לנהל שיחה אישית עם העובד כדי להבין מה הסיבות האמיתיות למצב. להסביר לו באופן אישי את חשיבות מתן תשובות ברורות ומדויקות ולנסות להוריד ... לשקול צעדים נוספים כגון שליחת מייל רשמי או פנייה מנהלית מסודרת שתדגיש בפני העובד את הצורך בשינוי התנהגות. אליעד מדגיש כי יש להיזהר משימוש בתקשורת אלקטרונית במקום שיחות אישיות. לדבריו, אימייל או הודעות הן כלי תיעוד ולא דרך מומלצת לתקשורת אישית ופתרון בעיות רגישות, מפני שהן עלולות לגרום לאי - הבנות ולפגיעה ביחסי
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
איך לענות לשאלות קשות בראיון? בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה
... בוזי הרצוג, איך להתראיין לטלוויזיה? איך להתראיין נכון? איך לענות לשאלות בראיון? יועץ אסטרטגי, יועץ פוליטי, יועץ תקשורת, יעוץ אישי למנהלים, ניתוח ראיון, פרזנטציה איך להתמודד עם שאלות קשות בראיון טלוויזיה? כאשר אליעד כהן מנתח את הראיון הטלוויזיוני של ... היה על הרצוג לתקוף בחזרה ולהראות מדוע דווקא המתחרה שלו אינו ציוני, דרך הצגת עובדות ופעולות שליליות של הצד השני. מדוע התייחסות אישית למראיין חשובה? אליעד מבהיר שהרצוג היה יכול להפוך את הראיון לאישי וחם יותר ... לשלומה או מברך אותה אישית, דבר שהיה יכול לבנות אמון ולקדם את מהלך הראיון לטובתו. העובדה שלא עשה זאת, גרמה לו להחמיץ הזדמנות ליצירת חיבור אישי עם המראיינת. איך לענות לשאלות על אופוריה וביטחון בניצחון? כאשר הרצוג ... איך להתראיין לטלוויזיה? טיפים לראיון פוליטי מוצלח טעויות נפוצות בראיונות פוליטיים יועץ אסטרטגי לתקשורת ניתוח ראיונות טלוויזיה כיצד לשפר מיומנויות פרזנטציה? ...
איך להגיע להבנה? איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים
איך להגיע להבנה? איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים
... להגיע להבנה? איך להגיע להסכמה? איך לנהל שיחה נכון? איך להבין אנשים? איך לשוחח נכון? איך לפתור קונפליקטים? איך להימנע מקונפליקט? גישור בין אנשים, לגשר בין אנשים איך לנהל שיחה נכונה ולהגיע להבנה בין אנשים? ההרצאה עוסקת בטכניקות ניהול שיחה, פתרון קונפליקטים ... לו, תפקידו של המקשיב הוא לא להניח שהבין מה הכוונה באופן אוטומטי, אלא לוודא ששני הצדדים מבינים את המילה כאב באותו אופן. כאשר יש חוסר בהירות במונחים, מומלץ להפסיק ולברר את המשמעות המדויקת של כל מילה בשיחה, במקום להניח שמדובר בהבנה משותפת. האם ניתן לשנות את ... האם אפשר לשנות את תחושת הכאב כך שתהפוך למשהו חיובי? כאן אליעד מציין שלעתים יש לנו את היכולת לשנות את הדרך בה אנו חווים תחושות, אך השינוי הזה דורש עבודה פנימית והתבוננות מחודשת על האופן בו אנו מגדירים את התחושות שלנו. איך אפשר להימנע מקונפליקטים על ידי ... של מילה אחת יכול להוביל לויכוחים ארוכים ומיותרים, בעוד שבדיקת המשמעות המדויקת של כל מילה יכולה לסייע בפתרון המחלוקות. מהו פתרון פשוט שמוביל להסכמה? ההמלצה הכללית שניתנה בהרצאה היא שכאשר מגיעים למחלוקות או לאי - הבנות, על כל צד להבין קודם כל מה השני אמר לפני ... בה לא מנסים לשנות את מה שאחרים חושבים, אלא מבקשים מהם להסביר את נקודת המבט שלהם בצורה ברורה יותר. כשאדם מבקש להבין את הזווית של הצד השני, הוא יוכל לגשר ולהגיע להסכמה במקום להיתקל בקירות של חוסר הבנה. איך להגיע להסכמה? מהו פתרון פשוט בקונפליקטים? כיצד לשוחח ...
גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות, בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות
גישור זוגי, להצליח בזוגיות, בעיות בזוגיות , בעיות בתקשורת, תקשורת טובה, תקשורת בין אישית, מריבה זוגית, בעיה זוגית, תקשורת זוגית, להבין אחד את השני, הבנה בזוגיות, זוגיות טובה, אהבה בזוגיות איך נוצרות מריבות בגלל חוסר בדיקה של הבנה הדדית? מריבות בין אנשים מתפתחות פעמים רבות משום שהם מדלגים על שלב בסיסי וחיוני ... התגובה הנכונה היא לעצור רגע ולשאול את עצמך: האם ייתכן שלא הבנתי את התשובה של הצד השני, או אולי הוא לא הבין אותי? במקום לעבור ישר למתקפה או להניח שהצד השני טועה, מומלץ לשאול אותו איך הוא פירש את שאלתך. לעיתים קרובות מתגלה שמה שנראה לך בתחילה כתשובה לא קשורה הוא למעשה תשובה הגיונית לשאלה אחרת, שונה ... כראוי, הם עוברים ישר לוויכוח או לתקיפה הדדית, ולכן הם מפספסים את המקור האמיתי של אי - ההסכמה, שהוא בדרך כלל אי - הבנה בסיסית. כיצד לשנות הרגלים של מריבות קבועות בזוגיות? כשבני זוג רגילים לריב לעיתים קרובות, הדרך הטובה ביותר לשינוי היא לתרגל באופן קבוע את שלב ההבנה ההדדית. עוד לפני שנותנים תשובה או מתחילים להתווכח, על בני הזוג לומר אחד לשני: קודם כל בא נראה שהבנתי אותך ושאתה הבנת אותי. כל צד יכול לבקש מהשני לחזור על דבריו כדי לוודא שההבנה נכונה. הרגל זה ... איך בירור הנחות יסוד עוזר לפתור את הבעיה מהשורש? כאשר אדם ממהר לפתור בעיה בלי לבדוק האם הנחות היסוד שלו נכונות (האם יש בעיה באמת, האם זה אכן מפריע לו, וכו), הוא עשוי לטפל בטעות בבעיה שאינה קיימת באמת, או להתעלם מהבעיה האמיתית. באופן דומה בתקשורת בין אנשים - מי שלא מוודא מה בדיוק נשאל, מה בדיוק נאמר, ומה ... שלו. הבדיקה הזו חשובה כדי לוודא שאין חוסר התאמה בסיסי בהבנה עוד לפני שמתחילים לחפש פתרונות או לריב. איך לשפר תקשורת בין אישית? דרכים למניעת קונפליקטים במערכות יחסים גישור אישי ומשפחתי בחיי היומיום הבנת הנחות יסוד לפני פתרון בעיות הקשר שבין תפיסת המציאות לוויכוחים איך נוצרות מריבות כשלא מוודאים הבנה הדדית? ... הדברים, יש לשים דגש על בוא נראה שהבנתי אותך, בא נראה שהבנת אותי. אפשר לבקש מהצד השני: תחזור בבקשה על מה שאתה חושב שאמרתי, כדי שאוכל לדעת שהסברתי את עצמי נכון. איך לגשר בין שני אנשים כשאחד מתלונן על השני? אם אדם אחד מאשים את השני במשהו, למשל את אשתי בגדה בי, לפני שרצים להגיב על התלונה, כדאי לבדוק אם ... לפתור את הבעיה מהשורש? כשאדם רץ לפתור בעיה מבלי לברר את הנחות היסוד של השאלה (למשל, האם באמת קיימת בעיה, או האם באמת מה שהוא חושב שקורה אכן קורה), הוא עלול לעסוק בטיפול שגוי במשהו שלא באמת מפריע. בדומה לכך בוויכוח בין אנשים, אם לא מוודאים מה בדיוק שאלו, מה רצו להגיד, ומה הבינו - מתעלמים מבסיס השאלה, ... בעיות, נחוץ לפרק אותן עד לשורש ההבנה ההדדית ולוודא שאין חוסר התאמה עוד לפני שמתחילים להיאבק בפתרון. איך לשפר תקשורת בין אישית דרכים למניעת קונפליקטים במערכות יחסים גישור אישי ומשפחתי בחיי היומיום הבנת הנחות יסוד לפני פתרון בעיות הקשר שבין תפיסת המציאות לוויכוחים אוקי השכל הבא אומר כזה דבר ברגע ששני אנשים ... זה לא נכון זה כן נכון. עכשיו אותו דבר בן אדם מול המציאות, איפה זה בן אדם מול המציאות אז לפני בן אדם מול המציאות אז ככה אמרנו אתה מול מישהו, עכשיו בא נניח שאתה צריך לגשר בין שני אנשים לגשר הוא מתלונן עליו והוא מתלונן עליו למה עשית ככה וככה. אוקי אתה הבנת אותו לפני מה אתה חושב על מה שהוא אמר, נגיד מישהו אומר הגבר אומר ... אחרת למה היא הבינה ככה, אתה מבין שאם היא הבינה ככה מה זה אומר וכו. עכשיו אותו דבר גם הבן אדם מול המציאות ברגע שבן אדם יש לו קונפליקט מול המציאות אז הוא צריך לנסות לגשר בינו לבין המציאות, עכשיו בא בן אדם ואומר אתה יודע המציאות היא כזאת וכזאת אני רוצה ככה וככה רגע אתה בכלל בטוח שזאת המציאות אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה, לפני שבן אדם רץ בוא תברר את העובדות בכלל מי אמר שמה שאתה חושב שזה ככה זה ככה. בן אדם אומר אני חושב שעלול לקרות לי ככה וככה באמת עלול לקרות לך, אני אומר אני לא רוצה ...
הכרויות, דייטים, להצליח בדייט, התאמה זוגית, לא מוצא בת זוג, לא מוצא בן זוג, דייט מוצלח, הצלחה זוגיות, אימון לזוגיות, מאמן לזוגיות, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
הכרויות, דייטים, להצליח בדייט, התאמה זוגית, לא מוצא בת זוג, לא מוצא בן זוג, דייט מוצלח, הצלחה זוגיות, אימון לזוגיות, מאמן לזוגיות, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, למצוא זוגיות, למצוא אהבה
... דייטים, להצליח בדייט, התאמה זוגית, לא מוצא בת זוג, לא מוצא בן זוג, דייט מוצלח, הצלחה זוגיות, אימון לזוגיות, מאמן לזוגיות, גישור זוגי, בעיות בזוגיות, למצוא זוגיות, למצוא אהבה איך ייתכן שבני זוג שמתאימים יחשבו שהם לא מתאימים? הנושא שאליעד כהן מציג בהרצאה עוסק בשאלה מורכבת הנוגעת לתחום ההיכרויות והזוגיות: איך יכול להיות מצב שבו שני אנשים יוצאים לדייט, ... שכל אחד חיפש, הם ירגישו שהם אינם מתאימים וייפסלו אחד את השני? אליעד מסביר שלמעשה יש כאן הפרדה בין מהות לצורה, ובין עובדה לפירוש. מהות היא מה שהאדם מחפש מבחינה פנימית, תכונה או ... אחרת לחלוטין. כלומר, העבר שלנו יוצר עוגנים בראש שגורמים לנו לפרש מצבים חדשים לפי התניות ישנות, ולכן פירוש של עובדה מסוימת (למשל, התנהגות או משפט שנאמר בדייט) הופך לשגוי, ... על פי שבמהות הוא מתאים בדיוק. מדוע פירושים לא נכונים של התנהגות גורמים לבעיות בדייטים? אליעד מדגיש שישנו הבדל בין עובדה לפירוש. עובדה היא מה שקרה בפועל (למשל, הגבר פתח לבחורה את הדלת ... שהייתה בוחנת מחדש את תפיסתה, ורואה שהגבר דווקא מתאים לה. אליעד מביא דוגמאות נוספות להבהרת הנקודה: אם אישה אוהבת שבני הזוג שלה נוהגים באופן מסוים, והגבר רוצה לבטא אהבה, הוא עשוי ... לחלוטין אך להתנהל בצורה שונה ממה שהשני מצפה, וכך להיתפס כלא מתאימים. האם התופעה של אי - הבנה קיימת רק בתחום הזוגיות? אליעד מבהיר שהתופעה הזאת אינה מוגבלת לזוגיות בלבד, אלא מתרחשת בכל אינטראקציה בין ישויות. לדוגמה, הוא מספר שאדם יכול לחשוב שהמקרר שלו מקולקל רק משום שהוא עושה רעשים. הוא מניח שהמקרר לא עובד כמו שצריך כי בעבר כל רעש דומה נתפס אצלו כתקלה, אך בפועל לא בטוח שהמקרר אינו תקין - זו רק פרשנות שלו למצב. לכן צריך תמיד להטיל ספק האם הפירוש שאנו נותנים לעובדות הוא מחויב או שאולי הוא רק פירוש אפשרי. מה הפתרון המעשי לבעיה של פירושים לא נכונים בדייטים? אליעד ממליץ להיות מודעים לכך שכל פירוש שניתן לעובדה הוא רק אפשרי ולא בהכרח נכון. כאשר אדם מבין זאת, הוא יכול להיות זהיר יותר לפני שהוא פוסל בן זוג פוטנציאלי, ולברר היטב מה באמת מסתתר מאחורי ההתנהגות של ... את הצורה החיצונית שבה הם מתבטאים. לסיכום, אליעד מציג דרך חשיבה שמטרתה למנוע טעויות בדייטים ולשפר את הסיכוי להצלחה זוגית, על ידי הבנת המנגנון הפסיכולוגי של התניות, פירושים שגויים ועוגנים מהעבר. עצם המודעות לכך יכולה לסייע לאנשים למצוא התאמה אמיתית ומדויקת יותר בדייטים ובזוגיות. איך להצליח בדייט? למה דייטים נכשלים? פירושים מוטעים בזוגיות ההבדל בין מהות לצורה בזוגיות איך למצוא זוגיות מוצלחת? התניות בזוגיות האם בן הזוג באמת מתאים לי? עכשיו הנושא הוא כזה מה הנושא מה נדבר ... היא רצתה גבר נגיד לדוגמה שיפתח לה את הדלת כשהיא נכנסת לרכב נניח לדוגמה המצאנו והוא פתח את הדלת לפני שהיא נכנסה לרכב עובדתית מה את מחפשת בגבר שהוא יפתח לי את הדלת כשאני נכנסת, ...
שכנוע אנשים, הכנה למשפט, יעוץ לעורכי דין, ניהול משא ומתן, טענות נגדיות, הכנה למגשר, הכנה לפני משפט, טיפול בהתנגדויות, אמפתיה בבית משפט, מערכת המשפט
שכנוע אנשים, הכנה למשפט, יעוץ לעורכי דין, ניהול משא ומתן, טענות נגדיות, הכנה למגשר, הכנה לפני משפט, טיפול בהתנגדויות, אמפתיה בבית משפט, מערכת המשפט
... אנשים, הכנה למשפט, יעוץ לעורכי דין, ניהול משא ומתן, טענות נגדיות, הכנה למגשר, הכנה לפני משפט, טיפול בהתנגדויות, אמפתיה בבית משפט, מערכת המשפט מה חשוב לדעת על שכנוע אנשים והכנה למשפט? בהרצאה נידונה שורה של נושאים הקשורים לשכנוע, הכנה למשפט, יעוץ לעורכי דין, ניהול משא ומתן, טענות נגדיות והכנה למגשר. אחד המרכיבים המרכזיים של ההרצאה היה להבין כיצד לחשוב על ניהול טיעונים בבית משפט, כיצד להתכונן לעימותים עם הצד ... את כל התנגדות אפשרית מראש, ולמצוא את הדרך להקדים תרופה למכה. מהי האמפתיה בבית משפט ומה תפקידה? במהלך ההרצאה, אליעד מתאר את האסטרטגיה בה עלינו לקחת בחשבון את העובדה ששופט הוא אדם עם רגשות ותחושות אמפתיות. יש להתכונן לכך ששופט עשוי להזדהות עם אחד הצדדים מתוך תחושת צדק או חוסר ... עם האמפתיה הזו - כלומר, להנחות את השופט לחשוב בצורה אובייקטיבית, ולהסביר מדוע התחושות שיכולות להתעורר אינן רלוונטיות להכרעה. כיצד להתמודד עם התנגדויות במהלך המגשרים? בהקשר של טיפול בהתנגדויות במהלך מגשרים, השיח היה על כך שהמגשר לא תמיד נמצא בצד שלך. לכן, אחד הכלים החשובים הוא לנסות להקדים את המגשר ולהציג את הטענות בצורה כזו שתחזק את העמדה שלך ותחזיר את השיח למסלול הרצוי. במיוחד במקרה שבו המגשר נוטה להיכנס לדיונים טכניים, כדאי להציג את הטיעונים בצורה מסודרת, משכנעת ומנומקת, כך שתוכל להפעיל לחצים גם כשיש ... על התהליך. מהי החשיבות של אמפתיה והבנת הצד השני במשא ומתן? כשיש צורך בניהול משא ומתן, חשוב להבין את הצד השני ולהכיר את אינטרסיו. למשל, בהקשר של סכסוך בין עובדים למעסיקים או ספקים ולקוחות, אם אתה מבין את הנסיבות מאחורי טענות הצד השני, תוכל להציג את ההגנה שלך בצורה ... בהרצאה ניתנה דוגמה מאוד חשובה בה הסביר אליעד כיצד יש להתמודד עם טענות שלא בהכרח נראות מבוססות אך עשויות להרתיע את השופט. לדוגמה, כשיש טענה שהצד השני לא ביצע עבודה, יש להימנע מלהגיד לא שילמו לי, אלא לציין את כל התהליך שהוביל לאי ביצוע העבודה בצורה מסודרת ומנומקת. ככה, תחושת האמפתיה של השופט לא תוביל אותו לזלוג לפסיקה נוטה, אלא יאפשר לו לראות את התמונה ... את היתרונות שלך מבלי להיראות כמתנגד לצד השני. אם אתה יכול לנטרל את הטענה השנייה מראש ולהסביר מדוע היא לא רלוונטית, תוכל לשלוט בדיון ולהשאיר את השופט או המגשר במצב שבו יש להם את הכלים להחליט באופן אובייקטיבי. שכנוע אנשים הכנה למשפט ייעוץ לעורכי דין ניהול משא ומתן טענות נגדיות הכנה למגשר אמפתיה בבית משפט ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על טיפול זוגי מומלץ, מטפל זוגי מומלץ, מה זה טיפול זוגי טוב? איך עובד טיפול זוגי? איך לעשות טיפול זוגי? הדרכת מטפלים, מי יכול להיות מטפל זוגי? גישור זוגי, טיפול משפחתי, מגשר משפחתי, יעוץ זוגי, מגשר זוגי, יועץ זוגי, המלצה למטפל
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך עובד?, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך עובד?, איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להיות מאושר ושמח? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לעשות יותר כסף? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי, אימון אישי בטלפון, אימון אישי מומלץ בתחום איך עובד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3438 שניות - עכשיו 19_07_2025 השעה 03:07:12 - wesi1