אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לפתור בעיה מורכבת? ✔דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן עוסק בשאלה המרכזית כיצד אנחנו יכולים לדעת אם משהו או מישהו מתאים לנו. הוא מסביר את הדילמות השונות בהן אנשים מוצאים את עצמם, במיוחד במערכות יחסים, בעבודה ובתחומים אחרים כמו לימודים או מקום מגורים. השאלה שמעסיקה רבים היא איך לדעת אם הדבר או האדם שאנו מתלבטים לגביהם מתאים לנו.

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נובעת בעיקר מחוסר ודאות. אם אדם היה יודע באופן מוחלט אם הדבר שהוא מתלבט לגביו יעשה לו טוב או רע, לא היה צורך בדילמה. לדוגמה, אם אדם היה בטוח שהזוגיות בה הוא נמצא תעשה לו רק רע, הוא לא היה נשאר בה. מצד שני, אם הוא היה בטוח לחלוטין שהזוגיות תעשה לו טוב, הוא לא היה מתלבט. הדילמה נולדת כאשר יש ספק אם הדבר עשוי להועיל או להזיק.

למשל, אם אדם שואל את עצמו אם מערכת יחסים מסוימת תביא לו אושר או סבל, ההתלבטות נובעת מהמקום של חוסר הוודאות בנוגע לתוצאה של מערכת היחסים הזו. הרבה פעמים, ההתלבטות גם נובעת מבעיה של חוסר ידיעה אם הדבר הספציפי יתממש או ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אם מישהי רוצה להתחתן ולהקים משפחה, אך היא לא בטוחה אם הגבר שהיא איתו אכן מתאים לכך, זו דילמה שנובעת מהחוסר בהירות.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לא תמיד הספק נובע מהדבר עצמו, אלא לפעמים הבעיה היא שאנחנו לא יודעים מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. בתוך כל אדם יש מספר דמויות פנימיות עם רצונות שונים, ולכן כאשר אדם מתלבט לגבי משהו, יתכן שחלק ממנו נהנה מהמקום או מהקשר הזה, בעוד חלק אחר מתנגד לכך. הבעיה טמונה בכך שהאדם לא ברור עם עצמו לגבי מהות הרצונות הפנימיים שלו. לפעמים אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים באמת, והדילמה נובעת מזה שאנחנו לא ברורים לגבי זהותנו האישית.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

הפתרון לדילמה הוא להפסיק להתמקד בשאלה אם הדבר הספציפי מתאים לנו, ולבצע חקירה פנימית על עצמנו. השאלה היא קודם כל להבין מה אנחנו רוצים בחיים באופן כללי, ולא בהקשר למשהו חיצוני כמו עבודה או מערכת יחסים. הדרך לעשות זאת היא לשאול את עצמנו שאלות כמו: "מה אני רוצה מעצמי ללא קשר לזוגיות?", "מה אני רוצה מבחינת עבודה ולימודים?", "מהם הרצונות שלי, ללא קשר למקום העבודה?" אם אדם לא יודע מה הרצונות האישיים שלו באופן עצמאי, מדובר בבעיה, כי זה מעיד שאין לו זהות ברורה מחוץ לדברים שסובבים אותו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: חשוב להכין רשימה של הדברים שאנחנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, לעבודה או לכל גורם אחר שגורם לנו להתלבט.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאנחנו יכולים להשיג בלי קשר למערכת הזוגית או העבודה, כדאי להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם חיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, כדאי להתחיל לפתור קודם את הדברים הברורים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים, כדאי להתחיל מהם ואז להתמקד בחלקים הלא ברורים. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאיים ולא להתמקד בספק עד שלא פותרים את החלקים הברורים.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כשהאדם פועל להשגת מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין את עצמו טוב יותר ואת הרצונות שלו. ככל שנדע יותר מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. כאשר יש לאדם בהירות לגבי מה שהוא רוצה, הוא יכול לבדוק אם הדבר המדובר תואם את רצונותיו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. כשאדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום להתמקד בלהבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו, ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו האישיים.
איך לדעת אם משהו מתאים לי?

השאלה כיצד ניתן לדעת אם משהו מתאים לנו או לא, היא שאלה שמעסיקה אנשים רבים בחיים. בין אם מדובר בזוגיות, עבודה, מקום מגורים או תחום לימודים, אנשים רבים מוצאים את עצמם מתלבטים אם להישאר או להמשיך הלאה. איך ניתן להכריע בסוגיה הזו? איך אפשר לדעת אם הדבר שאנו מתלבטים לגביו הוא הדבר הנכון עבורנו?

מקור הדילמה - חוסר ודאות

הדילמה נוצרת בגלל חוסר ודאות. אם אדם היה בטוח שהדבר יעשה לו טוב או רע באופן חד משמעי, הוא לא היה מהסס. למשל, אם אדם יודע במאה אחוז שהזוגיות בה הוא נמצא תגרום לו לסבל, הוא לא היה נשאר בה. אם הוא היה בטוח לחלוטין שהיא תביא לו אושר, הוא היה נשאר ללא התלבטות. אך כאשר יש ספק - הדילמה נולדת.

לפעמים ההתלבטות נובעת מחוסר ידיעה אם הדבר הספציפי הזה ימלא את הצרכים והרצונות שלנו. לדוגמה, אישה שרוצה להתחתן ולהקים משפחה אך אינה יודעת אם הגבר שלצידה מתאים לכך. לעיתים השאלה היא האם התחום שבו אנו לומדים יאפשר לנו עבודה טובה בעתיד, או האם מקום העבודה הנוכחי ייתן לנו את מה שאנו מחפשים.

הבעיה האמיתית - חוסר ידיעה עצמית

לעיתים, הספק אינו נובע מחוסר ידיעה לגבי הדבר עצמו, אלא מחוסר ידיעה עצמית. כלומר, הבעיה היא לא שאיננו בטוחים אם בן הזוג מתאים לנו, אלא שאיננו בטוחים בעצמנו - מי אנחנו ומה אנו רוצים.

בתוך כל אדם ישנן מספר דמויות פנימיות, כל אחת עם רצונות שונים. ייתכן שחלק מאיתנו נהנה מהזוגיות, חלק אחר מתנגד לה, וחלק נוסף מתלבט. הבלבול נובע מכך שאין לנו בהירות לגבי מהותנו ורצונותינו האמיתיים.

הדרך לפתרון - להבין את עצמנו

כדי לצאת מההתלבטות, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לברר מי אנחנו ומה אנחנו רוצים. חשוב לא להתמקד מיד בשאלה האם הדבר הספציפי מתאים לנו, אלא להתחיל מלברר את הרצונות והמטרות האישיות שלנו באופן כללי.

איך עושים זאת? הדרך הטובה ביותר היא לשאול את עצמנו: "מה אני רוצה מעצמי באופן שאינו קשור לזוגיות?", "מה המטרות שלי בחיים שלא קשורות ללימודים?", "מה הרצונות שלי בלי קשר למקום העבודה?". כאשר אין לאדם מושג מה הרצונות שלו באופן עצמאי, זו בעיה, כי זה אומר שאין לו זהות נפרדת, והוא מגדיר את עצמו דרך הדברים שסביבו.

הצעדים המעשיים להחלטה

1. לזהות את הרצונות האישיים: להכין רשימה של הדברים שאנו רוצים להשיג ללא קשר למערכת הזוגית, למקום העבודה או לכל גורם אחר שאנו מתלבטים לגביו.

2. להשיג מטרות שלא תלויות בדבר הספציפי: אם יש מטרות שאפשר להשיג בלי קשר לזוגיות, יש להתחיל להשיג אותן. זה עוזר לנו להבין מי אנחנו ומה אנחנו רוצים, ללא תלות בגורם החיצוני.

3. לפתור את הוודאות לפני ההתמודדות עם הספק: כאשר אנו מתמודדים עם התלבטות, יש לבדוק קודם כל את הדברים הבטוחים והוודאיים. לדוגמה, אם במשוואה מתמטית יש חלקים ברורים - קודם כל יש לפתור אותם, ורק אז לגשת למה שלא ברור. כך גם בחיים - יש להתחיל מהוודאי, ולפתור אותו לפני שניגשים אל הספק.

כיצד הוודאות עוזרת לפתור את הספק?

כאשר אדם פועל להשיג מטרות ברורות, הוא מתחיל להבין טוב יותר את עצמו ואת רצונותיו. עם הזמן, כאשר אנו יודעים מי אנחנו, השאלה אם משהו מתאים לנו הופכת לפשוטה יותר. אנו יכולים לבחון אם הדבר המדובר מתאים לרצונות שכבר הבנו שהם שלנו.

לסיכום

הדרך הטובה ביותר לדעת אם משהו מתאים לנו היא קודם כל להבין מי אנחנו ומה אנו רוצים. כאשר אדם מזהה את מטרותיו האישיות ומשיג אותן, הוא נמצא במקום ברור יותר בחייו. במקום לנסות להבין אם משהו חיצוני מתאים לנו, עלינו קודם להבין את עצמנו - ורק אז לבחון אם הדבר מתאים לרצונותינו.
דילמות בזוגיות, האם הוא מתאים לי? האם הקשר הזה טוב לי? האם להיפרד או להישאר? האם להתגרש? האם להיפרד? האם לעזוב? האם להפסיק? האם להמשיך? האם להתחיל? האם לשנות? האם זה עושה לי טוב? לא מסוגל לקבל החלטה, לא מצליח להחליט, איך לדעת מה להחליט? איך לדעת מה לבחור? איך לפתור בעיה מורכבת? איך לדעת מה נכון לי?
בטוח בעצמי בטוח נכון להבין את עצמי ביטחון עצמי ביטחון עצמי ירוד מימד המקום זמן ומקום רצון להגדיל את הביטחון העצמי לא מוצא את עצמי חיזוק הביטחון העצמי איך לדעת מה אני איך לדעת מה אני רוצה איך לדעת מה טוב לי איך לדעת מה יעשה לי טוב איך לפתור איך לפתור בעיה איך לפתור בעיות איך לפתור דילמות איך לקבל החלטה איך לקבל החלטות בטוח נכון בעיה בעיות דילמות דילמות בחיים האם להפסיק האם להפסיק או להמשיך האם לעזוב או להישאר החלטה החלטות החלטיות חיים טוב לי יחסים כיצד לקבל החלטות לדעת מה אני לדעת מה אני רוצה להחליט להישאר להמשיך להפסיק להפסיק או להמשיך לעזוב לעזוב או להישאר לפתור לפתור בעיה לפתור בעיות לפתור דילמות לקבל לקבל החלטה לקבל החלטות מה אני רוצה מה בטוח נכון מה יעשה לי טוב מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים פתירת בעיות פתרון בעיות קבלת החלטה קבלת החלטות רצון
הכנה רוחנית, חימום לפני אימון, למה לעשות חימום? חימום רוחני, להיצמד לאמת, תשובות לשאלות גדולות, חיבור השכל והרגש, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, להתחבר למהות
הכנה רוחנית, חימום לפני אימון, למה לעשות חימום? חימום רוחני, להיצמד לאמת, תשובות לשאלות גדולות, חיבור השכל והרגש, להסתכל בשכל שיש בכל דבר, להתחבר למהות
... כשאדם מתמיד בתרגול הזה, הוא מפתח יכולת להתמודד עם שאלות גדולות, כיוון שהוא בנה בסיס יציב של חשיבה אמיתית וברורה. לדוגמה, כשאדם רוצה לפתור בעיה מורכבת בחייו, אליעד ממליץ לו קודם כל לעשות חימום כללי על ידי התבוננות והיצמדות לאמת בדברים קטנים, ואז לעבור להתמודדות עם הבעיה הספציפית. זה מגדיל את היכולת שלו להבין ...
איך להתמיד לאורך זמן? מוטיבציה משתנה, מוטיבציה לא יציבה, שינויים במצבי הרוח, מצבי רוח משתנים, מאניה דיפרסיה, ירידה במוטיבציה, מוטיבציה קבועה, מוטיבציה יציבה, מוטיבציה לאורך זמן, מוטיבציה להתמדה, איך לשמור על מוטיבציה?
איך להתמיד לאורך זמן? מוטיבציה משתנה, מוטיבציה לא יציבה, שינויים במצבי הרוח, מצבי רוח משתנים, מאניה דיפרסיה, ירידה במוטיבציה, מוטיבציה קבועה, מוטיבציה יציבה, מוטיבציה לאורך זמן, מוטיבציה להתמדה, איך לשמור על מוטיבציה?
... לחקור ולהבין את עצמי תוך שלושה ימים. ברגע שהוא מגלה שלא יצליח לעשות זאת בזמן שתכנן, המוטיבציה שלו נעלמת. הסיבה לכך היא שהוא בנה את המוטיבציה על שקר - על ההנחה שהוא יכול לפתור בעיה מורכבת במהירות ובקלות, כשבפועל התברר שזה בלתי אפשרי. לכן, אם האדם רוצה לשמור על מוטיבציה יציבה, עליו לשאול את עצמו: למה אני מתאמץ? האם מה שמניע אותי הוא אמיתי ...
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
יחסי עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה
... עבודה, אגו של הבוס, לפתור בעיות בעבודה, לשנות את הבוס, לשכנע את הבוס, להשפיע על הבוס, לשכנע בני אדם, יחסי עובדים, בעיות עם המעביד, להשפיע על אנשים, פסיכולוגיה הפוכה איך מתמודדים עם בעיות עם המנהל בעבודה ופתרונות לשיפור היחסים? במקרה של בעיות בעבודה, אחת השאלות המרכזיות שמועלות היא כיצד להתמודד עם תכונות מסוימות במנהל, תכונות שהן בעייתיות בעיניי העובדים. לדוגמה, אם ... שמפריעה, יש לשאול את עצמך קודם כל למה הוא מתנהג כך. בדרך זו ניתן להבין את שורש הבעיה, ואז להציע דרכים להתמודד עם התנהגותו. מה ניתן לעשות כשהמציאות לא תואמת את הרצון? אליעד מציע עקרון חשוב מאוד: כאשר מציאות לא ... רצוננו, כלומר, לקבל את המציאות כמו שהיא, והשלישית היא לשאול את עצמנו אם אנחנו רוצים להמשיך לסבול. אליעד מדגיש כי אם אנחנו בוחרים בשיטה השנייה, כלומר, לשנות את רצוננו, אז הבעיה תיפתר. כיצד להתמודד עם מנהל עם אגו חזק? כאשר המנהל מציג אגו חזק, אחד הפתרונות הוא להבין מה עומד מאחורי התנהגות זו. אליעד מציע לחשוב על שורש הבעיה, שיכולה להיות חוסר ביטחון עצמי. במקרה כזה, ניתן למלא את האגו של המנהל בדרכים אחרות, כך שהוא לא יצטרך להפעיל את האגו על ... באמצעות כבוד או תמיכה בעבודתו. 2. לנטרל את הרצון: ניתן לנטרל את הרצון של המנהל על ידי פתרון בעיות אחרות שיש לו, שיכולות להסביר את התנהגותו, למשל חוסר ביטחון עצמי. 3. לספק רצון אחר יותר חזק: אם המנהל רוצה להתנסות ... להבין יותר את הדפוסים והמניעים של המנהל, ובכך להבין כיצד ניתן להשפיע עליו או לשפר את היחסים עמו. איך פותרים בעיות עם המנהל בעבודה בצורה פסיכולוגית? פתרון בעיות עם המנהל לא חייב להיות קשור לשינוי ישיר של המנהל. ניתן לעיתים להימנע מהצורך לשנות אותו ישירות על ידי פתרון בעיות פסיכולוגיות בעבודת צוות, פירגון, ומילוי הרצונות של המנהל בדרכים שונות, כך שהוא ירגיש טוב יותר ויפסיק להתנהג בצורה ... חזק בעבודה? כיצד לשנות את ההתנהגות של המנהל? פסיכולוגיה הפוכה בעבודה כיצד לשפר את היחסים עם המנהל? פתרונות לבעיות עם המנהל בעבודה ש: נגיד המנהל שלך מהצוות יש לו תכונות מסוימות שנתפסות בעייני ובעיני שאר חברי הצוות כתכונות שקשה ... עוד לא עלינו על הסיבה. אליעד: כי זה לא המקצוע שלכם, המקצוע שלכם זה דברים אחרים לחקור בעיות אחרות. טוב הבנו? הוא צריך את השכל שלי להכניס בתוכו ותתפטר הבעיה, האלה. ש: גם אליעד אמר שאם אתה רוצה להבין מישהו איך הוא חושב אז תיקח את זה קצת אחורה, תשאל אותו שאלות כמה שאלות, מה הוא יעשה ... לזה. ואם הוא לא מודע לזה אז אפשר להגיד לו תקשיב תשים לב שאתה מדבר לא יפה ובזה נגמר הבעיה. ובוא נניח שהוא מודע לזה וזה עושה לו טוב אז קודם כל יש מחויב, מחויב שאם זה עושה לו טוב לדבר אליכם לא יפה אז מוכרח שחסר לו ... אפשרות שלישית זה לנטרל לו את הרצון, למה הוא רוצה את זה? כי ככה וככה, בוא נפתור לו בעיות אחרות ואז הוא לא ירצה את זה. הבנת? תסביר את האופציות. ש: 1. זה למלא לו את זה בדרך אחרת. 2. זה לנטרל לו את זה. אליעד: ואז הוא ... את הרצון בדרך אחרת? אליעד: הבוס שלו נגיד יש לו צורך להתנשא על העובדים, אפשרות אחת אין בעיה בוא ניתן לו את זה אבל בדרך מבוקרת, בבוקר נבוא נגיד לו שלום, נקנה לו מתנות וזה וזה הוא ירגיש שהוא מלך והוא יפסיק להציק לנו. ש: ... ירצה להתנשא עליך, כאילו תשלול את הצורך שלו להתנשא עליך. יש בוס שבא בבוקר לעבודה, אומר אני רוצה להרגיש שהם מכבדים אותי, עכשיו אפשרות אחת אין בעיה תכבד אותו בדרך אחרת הוא לא יצעק עליך, ואפשרות שניה תגרום לו לבוא בבוקר לעבודה בלי אני רוצה שהם יכבדו אותי למה? למה תשאל, למה הוא רוצה שיכבדו אותו? כי נגיד מישהו אחר לא קיבל אותו, כי ככה וככה, תיתן לו להרגיש טוב שם, ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 2 איך לקבל החלטות נכונות במצבי לחץ? קבלת החלטות במצבי לחץ וניהול עובדים היא אתגר מוכר ונפוץ. כדי לקבל החלטות טובות במצבי לחץ, עליך להבין תחילה מה בדיוק מחויב לך, מהי המטרה המדויקת שאתה רוצה להשיג ומה לא מחויב לך. ... נפגע ממי, מי לקח סמכויות שאינן שלו - כל אלו נחשבים דברים פחות חשובים אם הם לא מפריעים להשגת המטרה המרכזית. למה נוצרים קונפליקטים בעבודה וכיצד ניתן לפתור אותם? קונפליקטים בין עובדים נוצרים בעיקר כאשר כל עובד מחזיק בדעות או בתפיסות שונות לגבי מה שמחויב לו, או מה בסמכותו ומה לא. לדוגמה, עובד אחד אומר: זה בסמכות שלי, למה הוא מתערב לי? ועובד אחר יכול להרגיש שהוא נפגע באופן אישי בגלל אמירה כלשהי ומחליט להפסיק לשתף פעולה. במצבים אלו, הפתרון הוא תמיד להחזיר את העובדים אל המטרה המרכזית של הארגון או הצוות, כלומר, לעורר בהם מודעות למטרה המשותפת, ולהדגיש מהי המשימה האמיתית החשובה שיש לבצע. כאשר עובד טוען שפגעו בו, או שהאחר מתערב בעניינים לא שלו, הפתרון הוא לגרום לו להבין שבעצם המטרה הסופית שלו היא לבצע את העבודה בצורה הכי טובה, ושההצלחה של המשימה הכוללת חשובה יותר ... ההשקעה הדרושה לכך גבוהה מאוד, ייתכן שמשתלם לך יותר להשקיע בעובד שכבר נמצא ברמה גבוהה יותר, או באחד שדורש פחות משאבים להשיג את אותו השיפור. כיצד מקבלים החלטות נכונות במצבי אי - וודאות? במצבי אי - וודאות וקבלת החלטות תחת לחץ, הדרך לקבל החלטות נכונות תלויה במידת היכולת שלך לראות בבירור את כל ההיבטים של הסיטואציה: מה עיקר ומה תפל, מה מחויב ומה לא מחויב. במילים אחרות, צריך לבצע ניתוח מעמיק של המצב, לזהות את הסיבות ואת התוצאות האפשריות לכל החלטה. לדוגמה, כאשר יש ויכוח בין עובדים, אתה כמנהל צריך לבדוק לעומק למה הם רבים ומה בדיוק הסיבה לקונפליקט, ורק לאחר מכן להחליט איך לפתור את זה. היכולת לקבל החלטות בצורה מדויקת תלויה באימון יומיומי שבו אתה מנתח סיטואציות שונות ומנסה להבין את הגורמים האמיתיים לבעיות. כשאתה מתאמן על חשיבה זו באופן שגרתי, המוח שלך לומד לקבל החלטות טובות יותר ומהירות יותר בזמן אמת. איך לדעת כמה משאבים להשקיע בפתרון בעיות של עובדים? שאלה נוספת שעליך לשאול את עצמך כמנהל היא כמה משאבים וזמן להשקיע בפתרון בעיות אישיות של עובדים. התשובה לכך היא שיש לבחון בכל מקרה את כמות המשאבים הדרושה לעומת התועלת שתקבל מההשקעה. אם ... והתועלת נמוכה, אולי לא כדאי להשקיע באותו עובד ספציפי. מצד שני, אם העלאת רמת המוטיבציה של עובד מסוים תשפיע משמעותית על הביצועים הכוללים של הצוות, בהחלט כדאי להשקיע בו. לסיכום, המפתח לקבלת החלטות נכונות הוא בהבנת התמונה הכללית, בהירות לגבי המטרות העיקריות של הארגון והבנת המוטיבציה האישית של כל עובד. ככל שהניתוח שלך יהיה יסודי וממוקד יותר, כך תוכל לקבל החלטות נכונות יותר במצבי לחץ, קונפליקטים ואי - וודאות. איך לפתור בעיות בעבודה? קבלת החלטות תחת לחץ הנעת עובדים בצורה יעילה ניהול קונפליקטים בצוות כיצד לנהל עובדים באופן אפקטיבי? ...
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1
פתרון בעיות, קבלת החלטות במצבי לחץ, מודל לקבלת החלטות, ניהול עובדים, יעוץ למנהלים, יכולות ניהול, איך לקבל החלטות? לפתור בעיות, פיתוח חשיבה, קבלת החלטות בתנאי אי וודאות, חלק 1 איך נכון לקבל החלטות כשיש כמה בעיות בו זמנית? כאשר מתמודדים עם מצב שבו יש כמה בעיות או משימות שדורשות פתרון בו - זמנית, חשוב להבין שאין שיטה אחת מוחלטת ונכונה לכולם. אליעד כהן מסביר בהרצאה שלו על קבלת החלטות במצבי לחץ שיש כמה גישות אפשריות, והוא מציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן בצורה מפורטת. מה הבעיה בשיטה של לטפל קודם במה שהכי חשוב? הגישה הראשונה, הנפוצה ביותר, גורסת שכאשר יש לאדם מספר בעיות או משימות, הוא צריך לזהות את החשובה ביותר ולהתחיל לפתור אותה. לכאורה, זאת השיטה האידיאלית, מכיוון שהיא מאפשרת להשיג את הטוב המקסימלי. לדוגמה, אם מתקשרים אליך מהבנק, מהעבודה ומעוד מקום, הגישה הזו אומרת לבדוק מהו ... מטפל במנה החשובה, הבעיה השנייה כבר עלולה להחמיר באופן בלתי הפיך. כך, לפעמים טיפול בבעיה אחת יוצר בעיה גדולה יותר במקום אחר. האם תמיד כדאי לטפל קודם במשימה הדחופה ביותר? אליעד מוסיף הסבר על מקרה שבו אדם עומד להפסיד סכומים שונים - 1000 שקל לעומת 200 או 400 ... שהוא יתחיל לטפל קודם בבעיה שההפסד שלה הוא הגדול ביותר. אך הבעיה בשיטה זו היא שלעיתים קרובות אין מספיק זמן אפילו לבדוק מה באמת הכי דחוף. כלומר, לפעמים פשוט אין את הזמן או המשאבים לבצע הערכה מסודרת של כל המשימות הקיימות לפני שמחליטים איזו משימה היא הקריטית ביותר. כיצד להתמודד כשאין זמן לבדוק את כל המשימות? אליעד מציג מצב נוסף שבו קיימות יותר משימות ממה שניתן לבצע בפועל (לדוגמה: אם צריך 28 שעות כדי לפתור את כל המשימות, אבל בפועל יש רק 20 שעות). במצב כזה, הוא אומר, ברמה הפנימית - רגשית, האדם יכול להקל על עצמו אם ישאל שאלות כמו האם בכלל משנה לי לפתור את כל המשימות? או מה יקרה אם לא אפתור אותן? שאלות כאלה מפחיתות את הלחץ הרגשי, אבל לא פותרות את הבעיה האמיתית ברמה הפרקטית החיצונית. איך נכון לפעול כשאין לך אפשרות לבדוק הכל לעומק? אליעד מציע גישה נוספת לפתרון בעיות כשהזמן מוגבל: לבדוק מה הסיכוי שלך לפתור את הבעיה, לצד החשיבות שלה. לפעמים יש בעיה מאוד חשובה, אבל הסיכוי לפתור אותה קטן מאוד, ומנגד קיימות בעיות קטנות יותר שאולי הסיכוי
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
מודעות לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה
... לבעיה, פתרון בעיות, שורש הבעיה, זיהוי שורש הבעיה, הבנת הבעיה, פתרון הבעיה, לצאת מבעיה, לפתור בעיה האם מודעות לשורש הבעיה באמת פותרת אותה? הרצאה זו של אליעד כהן מתמקדת בשאלה חשובה: האם מספיק שנדע את שורש הבעיה כדי לפתור אותה? ישנה תפיסה נפוצה שאומרת שכאשר אדם מזהה את שורש הבעיה שלו, הוא כבר נמצא בחצי הדרך לפתרון, או אפילו יותר מזה - שאם אדם יודע בדיוק מהי הבעיה העמוקה שלו, היא תיפתר מאליה. אליעד כהן מתמודד באופן מעמיק עם התפיסה הזו ומפרק אותה לגורמים בעזרת דוגמאות והסברים מפורטים. מה הטעות הנפוצה בזיהוי שורש הבעיה? אליעד מסביר שרבים חושבים בטעות שהם איתרו את שורש הבעיה שלהם, אך למעשה, פעמים רבות מדובר רק בגורם שטחי או חלקי של הבעיה, ולא בשורש האמיתי. הוא מביא כדוגמה אדם שחווה חרדה לאורך זמן רב, ומגיע לנקודה שבה הוא כביכול מגלה מהו המקור לחרדה שלו. למשל, הוא מבין שהוא בחרדה בגלל אירוע שקרה בעבר, או עקב ... להתמודד עם רגשות שליליים. ולכן, הגילוי של השורש הראשון לא תמיד מביא לפתרון מלא, כי לא נחשף עדיין השורש העמוק ביותר. האם זיהוי שורש הבעיה מספיק כדי לפתור אותה בפועל? אליעד משתמש בדוגמה ברורה נוספת שממחישה את הטעות הזאת: אם מישהו מגלה שיש לו פנצר ברכב, האם עצם הגילוי יתקן את הפנצר? כמובן שלא. לדעת מה הבעיה אינו מספיק כדי לפתור אותה באופן מעשי. כלומר, גילוי והבנה הם רק שלבים ראשונים, הכרחיים אמנם, אך הם אינם השלב האחרון או היחיד בתהליך פתרון הבעיה. מהו באמת השורש האמיתי של בעיה כלשהי? אליעד מבהיר שהשורש האמיתי של כל בעיה הוא תמיד הפרשנות האישית של האדם לאירועים מסוימים. השורש אינו האירוע עצמו או התחושה עצמה, אלא האופן שבו האדם מפרש ומעניק משמעות לתחושה או לאירוע. לדוגמה, מישהי שמבצעת ניסיונות ... יקרה לה אחרי מותה. אם לא משנים את הפרשנות העמוקה הזאת, עצם הזיהוי שהבעיה קיימת לא ישנה דבר. אליעד מדגיש שכדי לפתור בעיות בצורה מלאה ויסודית, צריך להגיע עד לשורש העמוק ביותר של הפרשנות - להבין מדוע אנחנו מפרשים דברים בצורה מסוימת ולא אחרת. רק כשמבינים שהפרשנות שלנו אינה מחויבת, ויכולה להשתנות, אנו באמת יכולים לפתור את הבעיה לחלוטין. מדוע הבעיה לא נפתרת רק מהגילוי של השורש? אליעד מסביר שהבעיה לא נפתרת מעצמה ברגע הגילוי, כי הגילוי עצמו הוא רק מודעות ראשונית. ללא פעולת שינוי בתפיסות ובפרשנויות הפנימיות, המצב הנפשי או הרגשי לא ישתנה. למשל, גם אם אדם מבין שהפרשנות שלו ... ואת הרגלי המחשבה שלו, החרדה תישאר בעינה. לסיכום, הגילוי של שורש הבעיה הוא שלב קריטי אך לא מספיק כשלעצמו. כדי להגיע לפתרון מלא ומו
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד
לפתור בעיה בשורשה, שורש הבעיות, לטפל בבעיות מהשורש, טיפול שורשי בבעיות, האם יש בעיה? הנחות היסוד של השאלה, שאלות שבאות מהחלל הפנוי, שאלות ללא תשובה, לבדוק הנחות יסוד איך פותרים בעיות מהשורש? כדי לפתור בעיה בשורשה, אומר אליעד כהן, צריך קודם כל לבדוק לעומק את הנחות היסוד של השאלה עצמה. כשאדם אומר שיש לו בעיה והוא לא מצליח לפתור אותה מהשורש, עליו לבדוק קודם כל את ההנחות הבסיסיות שעליהן נשענת השאלה שלו. כלומר, לפני שאדם מחפש פתרונות, הוא צריך לשאול את עצמו האם בכלל קיימת בעיה, ואם כן, האם באמת יש לה פתרון בשורש. אליעד מדגיש שבלי לבדוק את הנחות היסוד של השאלה, לא ניתן להגיע לפתרון אמיתי ושלם. לדוגמה, כשאדם מתלונן שיש לו בעיה שהוא פותר אותה שוב ושוב והיא כל הזמן חוזרת, הוא מניח מראש מספר דברים: שבאמת קיימת בעיה. שקיים שורש לבעיה הזו. שקיים פתרון לשורש. שהוא עצמו לא מצליח ליישם את הפתרון הזה בשורש. כל ההנחות האלה חייבות להיבדק לעומק, ולא להילקח כמובן מאליו. האם יש בכלל בעיה אמיתית? אליעד כהן מביא דוגמה לכך שאם אדם מרגיש שיש לו בעיה, זה עדיין לא אומר שיש לו בעיה באמת. התחושה שיש לאדם בעיה, לא מוכיחה שהיא קיימת במציאות באופן מוחלט. זו רק תחושה סובייקטיבית. בדיוק כמו שאדם יכול להרגיש שיש פילים בחדר, אבל זה עדיין לא מוכיח שבאמת יש פילים. כשאדם אומר שהוא מרגיש מצוקה או קושי, הוא למעשה רק מתאר תחושה. אבל תחושה אינה מהווה הוכחה אובייקטיבית לכך שקיימת בעיה אמיתית. אליעד מסביר שהדרך לבדוק זאת לעומק היא לשאול, מי אמר בכלל שיש בעיה? או איך אני יודע בוודאות שיש בעיה? אולי אין שום בעיה?. כל עוד האדם לא בירר זאת לעומק, הוא יישאר תקוע בתחושה של בעיה שלא נפתרת. מה עושים עם בעיות שחוזרות על עצמן? כשאדם טוען שיש לו בעיות שחוזרות שוב ושוב, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הוא לא מצליח
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
בחירת מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? איך לבחור פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים
... מטפל, כמה פגישות צריך? כמה שיחות צריך? כמה טיפולים צריך? כמה זמן יקח טיפול? כמה זמן יקח לטפל? כמה זמן יקח לפתור בעיה? איך לבחור מטפל? איך לבחור מאמן? ... פסיכולוג? איך לבחור יועץ? איך לבחור טיפול? שיטות טיפול, מטפלים למה אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות צריך? אי אפשר לדעת מראש כמה פגישות טיפוליות נדרשות כדי לפתור בעיה רגשית או נפשית, מכיוון שטיפול בבעיות כאלו אינו מוצר קבוע שניתן לרכוש אותו מראש בחנות או לצפות מראש בדיוק מה יקרה בו. להבדיל משירותים טכניים, כמו החלפת מגבים במוסך, שבהם איש המקצוע יודע מראש בדיוק מה הבעיה, הפתרון תלוי רק בו, וקיימים מקרים דומים מהעבר, בטיפול רגשי המצב שונה לגמרי. הבעיה והפתרון תלויים לא רק במטפל אלא גם במטופל ובנסיבות האישיות שלו, ולכן לא ניתן לנבא במדויק את מספר הפגישות הנדרש. למה החלפת חלקים במוסך שונה מטיפול בבעיה רגשית? כאשר אדם מגיע למוסך, לדוגמה כדי להחליף וישרים, הטכנאי יודע בדיוק מה צריך לעשות, הפתרון תלוי אך ורק בו, והלקוח אינו נדרש לשתף פעולה ... בטיפול רגשי או פסיכולוגי המצב שונה בתכלית. המטפל אינו יכול לדעת בדיוק מה מסתתר בתוך הראש של המטופל, ואינו יכול לספק מוצר מדף מוגמר. גם אם המטפל מומחה ובעל ניסיון, הפתרון דורש שיתוף פעולה מלא של המטופל, שצריך להבין, להפנים וליישם את ההסברים שקיבל. מדוע בעיות גדולות יכולות להיפתר במהירות ובעיות קטנות עלולות להימשך זמן רב? אנשים רבים מתייחסים לבעיות רגשיות כגדולות או קטנות לפי מידת המצוקה שהם חווים. לפעמים קורה שאדם סובל מטראומה קשה או מבעיה חמורה מאוד במשך שנים רבות, אך ברגע שהוא מקבל את ההסבר או הכלים המתאימים, הוא משתחרר ממנה במהירות. לעומת זאת, יש מצבים שנראים קטנים יחסית, כמו משהו שמציק בעוצמה נמוכה, אך מסתבר שהבעיה נטועה עמוק בתוך דפוסי החשיבה, הטראומות והאמונות של האדם, ולכן תהליך הפתרון אורך זמן רב. מדוע מי שמבטיח פתרון ב - X פגישות משקר? מי שמתחייב לפתור בעיה רגשית או נפשית במספר פגישות מסוים, בהכרח אינו אומר אמת. כדי לדעת מראש תוך כמה פגישות ניתן לפתור בעיה, המטפל צריך לדעת במדויק מה מתרחש במחשבות וברגשות של המטופל, לוודא שהפתרון תלוי רק בו עצמו, ושאין צורך בשום פעולה או ... פגישות, עושה זאת כדי להרגיע את המטופל, אך בכך הוא מטעה אותו. איך ההצלחה בטיפול תלויה גם במטופל? בטיפול נפשי או רגשי, המטפל יכול לספק כלים, הסברים, ונוסחאות שונות לפתרון הבעיה, אך המטופל הוא זה שצריך להבין ... לדוגמה, אדם שמפחד מאריה ונבהל מאוד יכול לקבל הסבר שהאריה שהוא רואה הוא בכלל בובה. המטפל יכול להסביר זאת במגוון דרכים, אך אם המטופל לא יבין או לא יפנים את ההסבר, הבעיה לא תיפתר. לפעמים המטופל מבין במהירות, ולפעמים לוקח זמן רב יותר להפנים את ההסבר. האם יש מצבים רגשיים ללא פתרון בכלל? קיימות בעיות שאין להן פתרון, כמו הרצון לדעת מראש מספרים של הלוטו, או לרצות להרגיש טוב באופן מוחלט ללא תחושת רע כלל. אך רוב הבעיות הנפשיות והרגשיות כמו טראומות, חרדות, משברים, פחדים, והפרעות שונות, הן בעיות שיש להן פתרונות או לפחות שיפור משמעותי. השאלה החשובה היא האם אפשר לפתור את הבעיה, ולא תוך כמה זמן אפשר לפתור אותה. כיצד לבחור נכון מטפל או יועץ מבלי ...
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש
לפתור בעיות מהשורש, איך לדעת שהבעיה לא תחזור? איך לדעת שההתמכרות לא תחזור? איך לדעת שטיפלת בשורש הבעיה? האם מצאת את שורש הבעיה? איך לזהות איש מקצוע טוב? איך לבחור איש מקצוע? טיפול בבעיות מהשורש, טיפול בסימפטום, טיפול בשורש איך לדעת אם הבעיה שלך נפתרה באמת ולא תחזור שוב? כאשר אתה נתקל בבעיה כלשהי, טבעי שתחפש דרך לפתור אותה. הפתרון יכול להיות באמצעות עצמך, בעזרת איש מקצוע, או דרך חבר שמסייע לך. אבל השאלה החשובה ביותר היא: איך תדע שהבעיה נפתרה באמת, באופן כזה שהיא לא תחזור שוב בעתיד? אליעד כהן מסביר שהדרך לוודא שהבעיה לא תחזור היא להבין את שורש הבעיה ולטפל בו לעומק, ולא רק בסימפטומים. לעיתים, נדמה לנו שהבעיה נפתרה רק כי התסמינים שלה נעלמו, אך בפועל, כל עוד השורש לא טופל, היא עשויה להופיע שוב ובצורה חמורה יותר. איך לזהות אם הבעיה טופלה בשורש או רק בסימפטום? כדי לוודא שהבעיה באמת נפתרה, חשוב לשאול את עצמך או את איש המקצוע שאלות יסודיות וברורות: האם ברור לך מהי בדיוק הבעיה? האם זיהית את המקור המדויק לבעיה? האם הטיפול שניתן התייחס לשורש הבעיה או רק לסימפטומים שלה? איך אתה יודע שהגורם לבעיה לא יחזור בעתיד? דוגמה לבעיה טכנית - איך לדעת שהבעיה באמת נפתרה? לדוגמה, אם הרכב שלך עושה רעשים, ואתה הולך למוסך והמוסכניק מתקן אותו, חשוב מאוד לשאול את המוסכניק שאלות ספציפיות: האם הוא יודע מה בדיוק היה המקור לרעש? האם הוא מבין למה הרעש הופיע מלכתחילה, או שפשוט המצב נפתר זמנית? אם הוא לא יודע לענות על השאלות הללו, יש סיכון ממשי שהבעיה תחזור. דוגמה נוספת היא נזילת מים בבית: אם איש המקצוע פתר את הנזילה, שאל אותו מה גרם לה, למה התיקון הקודם לא עבד, ואיך אתה יכול לדעת בוודאות שהיא לא תחזור אחרי הגשם הבא. איך לוודא שהתמכרות או חרדה לא תחזור לעולם? כאשר מדובר בבעיות מורכבות יותר כמו התמכרויות, חרדות או דיכאון, החשיבות של טיפול בשורש הבעיה גבוהה אף יותר. למשל, אם נגמלת מסמים, לא מספיק להפסיק לעשן - חייבים להבין את הסיבה הראשונית שהובילה להתמכרות. מדוע התחלת לעשן מלכתחילה? האם טיפלת ברגש או במחשבה שהובילו להתמכרות? כל עוד הגורם הפנימי לא נפתר, הסיכון לחזרה ... מה גרם לחרדה להופיע מלכתחילה. כל עוד השורש הנפשי או המחשבתי לא מטופל, החרדה עשויה לחזור ואף להתחזק בעתיד. כיצד לבחור איש מקצוע שבאמת מטפל בבעיה מהשורש? אליעד כהן מדגיש כי איש מקצוע אמיתי ואיכותי לא יתחמק משאלות. אם תשאל אותו על מקור הבעיה ועל הדרך שבה הוא פתר אותה, הוא יענה לך בצורה מפורטת וברורה. לעומת זאת, איש מקצוע לא אמין, שרק פתר לך את הסימפטום באופן זמני, יגיד דברים כמו: תסמוך עליי, טיפלתי בבעיה, או למה אתה דואג? כרגע אין בעיה. אמירות כאלה מרמזות שהוא לא פתר באמת את השורש, וייתכן שהוא כלל לא יודע מהו. לדוגמה, אם אדם חווה בגידה בזוגיות והולך לטיפול, חשוב שהמטפל יסביר מדוע בן הזוג בגד, מהם הגורמים שהובילו לבגידה, איך הוא טיפל בגורמים הללו, ואיך הוא יודע שהבעיה לא תחזור בעתיד. אם אין הסבר ברור, כנראה שה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על דילמות בחיים, איך לדעת מה אני רוצה? איך לדעת מה טוב לי? איך לדעת מה יעשה לי טוב? האם להפסיק או להמשיך? האם לעזוב או להישאר? איך לקבל החלטה? קבלת החלטות, מה בטוח נכון? איך לפתור דילמות? איך לפתור בעיות? מערכות יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לפתור בעיה מורכבת?, איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? דיכאון? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לפתור בעיה מורכבת?, איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לנהל את הזמן? איך לשנות תכונות אופי? איך לפרש חלומות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להיות מאושר? האם באמת הכל לטובה? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצר העולם? מי ברא את אלוהים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן פרטי, מאמן אישי למתבגרים, רטוריקה בנושאי איך לפתור בעיה מורכבת - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.9453 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 23:44:18 - wesi1