אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
5:09למה אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו? לקיחת אחריות, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הכחשה
למה אנשים נשארים במקומות שעושים להם רע?

אליעד כהן מסביר את התופעה של אנשים שנשארים במקומות שרע להם בהם, כגון בזוגיות גרועה, במקום עבודה לא נעים או בסביבה שלילית אחרת. התופעה הזו יכולה להיראות בלתי הגיונית, הרי למה שמישהו ירצה להמשיך לסבול? אבל אליעד מבהיר שיש כמה סיבות פסיכולוגיות עמוקות לכך שאנשים מעדיפים לעיתים להישאר במקומות של סבל.

מה הסיבות שבגללן אנשים נשארים במקום שרע להם?

ישנן מספר סיבות שבגללן אנשים נשארים במקומות שמרעילים את חייהם. אחת הסיבות המרכזיות היא הפחד מכך שבמקום אחר יהיה רע יותר. אדם שחווה כאב במערכת יחסים או במקום העבודה עלול לחשוש שאם יעזוב, הוא יגיע למצב גרוע עוד יותר.

סיבה נוספת היא החשש מהקושי וההתמודדות הכרוכה ביציאה מהמצב הקיים. לדוגמה, אישה שנמצאת במערכת יחסים אלימה, אף על פי שהיא סובלת, עשויה להישאר מתוך פחד שהניסיון לברוח יוביל לפגיעה גדולה עוד יותר, או שההתמודדות עם שינוי החיים תהיה קשה מנשוא עבורה.

אך אליעד מוסיף סיבה חשובה נוספת: אנשים נשארים במצב רע כי זה מעניק להם תירוץ חזק לכל מה שלא בסדר בחייהם. הוא מביא דוגמה: אדם שלא מצליח בלימודים ומחפש תירוצים, יגיד שזה בגלל המשפחה, בגלל ההורים, בגלל הבת זוג, או בגלל כל גורם חיצוני אחר. אם ייעלם הגורם החיצוני, הוא יאבד את האפשרות להאשים אחרים במחדליו.

למה מנגנוני הדחקה והכחשה משחקים תפקיד חשוב?

לדברי אליעד, המוח משתמש במנגנוני הדחקה והכחשה כדי להצדיק את הישארותו במצב של סבל. אם האדם ייצא מהמצב הזה, לא יהיה לו את מי להאשים, והוא ייאלץ לקחת אחריות אישית. לאנשים נוח יותר להישאר במקום שיש בו סבל ולהאשים את האחרים, מאשר להתמודד עם האמת שהם עצמם אחראים לסבל שלהם.

אליעד נותן דוגמה ספציפית של אישה שכל הזמן איימה להתגרש, אך לא התגרשה בפועל. כאשר התעמקו איתה מדוע היא לא מתגרשת, התברר שבמקרה שהיא תתגרש, לא יהיה לה את מי להאשים בבעיותיה. ההישארות במערכת הזוגית הקשה משמשת לה תירוץ והצדקה לבעיות האחרות בחייה.

מדוע אנחנו משתמשים בסבל כתירוץ?

אליעד מרחיב את הרעיון וטוען שלעיתים אנשים מעדיפים להרגיש רע, גם אם אינם מודים בכך במודע. הוא אומר שאם היינו מספקים לאדם את כל מה שהוא רוצה, בלי יוצא מן הכלל, האדם עדיין היה מרגיש רע. זאת משום שהאדם מתוכנת להרגיש רע באופן טבעי. הוא תמיד יחפש משהו נוסף שחסר, או משהו שמשתבש.

לדברי אליעד, הסיבה האמיתית לכך היא שהמוח מתוכנת להרגיש אי - שקט וחוסר סיפוק תמידי. האדם מרגיש שמשהו לא בסדר, אבל לא תמיד ברור לו מה בדיוק. לכן הוא תמיד יוכל להרכיב רשימה של דברים שחסרים או משתבשים בחייו, ולהצביע עליהם כגורמים לסבלו. אם כל הרשימה הזאת תיעלם, האדם יצטרך להודות שהסבל נובע אך ורק מעצמו.

למה תמיד נמצא משהו להתלונן עליו?

הטענה העיקרית של אליעד היא שהאדם תמיד ימצא תירוץ לסבל, לא משנה עד כמה מצבו ישתפר. הוא תמיד יצליח לאתר דבר נוסף שלא טוב לו. לכן, כאשר הוא מתלונן על בעיה מסוימת בחייו, כדאי לבדוק לעומק האם זו באמת הסיבה האמיתית, או שהיא רק תירוץ להימנע מאחריות אישית על מצבו.

אליעד מדגים זאת עם דוגמה של אדם שטוען שרע לו כי הוא חולה. אם אותו אדם היה בריא לגמרי, האם באמת היה מפסיק לסבול? לדברי אליעד, לא בהכרח. האדם עדיין היה מוצא סיבות אחרות לכך שרע לו. זו הסיבה לכך שחשוב להבין שהמציאות עצמה לא אשמה, והאדם עצמו אחראי לסבל שלו, גם אם זה קשה להודות בכך.

מה התפקיד של האחריות האישית בסבל שלנו?

הנקודה המרכזית בהרצאה של אליעד היא ההכרה באחריות האישית. לדבריו, כל עוד אדם יכול להאשים גורם חיצוני בבעיותיו, הוא פטור מאחריות. ברגע שהגורם החיצוני הזה נעלם, האדם חייב להתמודד עם עצמו ועם העובדה שהוא זה שיצר את הסבל של עצמו.

לכן אנשים רבים מעדיפים לא לעזוב את המקום שבו רע להם, בין אם זו זוגיות קשה, עבודה לא נעימה או מצב בריאותי, משום שזה משמש להם תירוץ לשאר הכישלונות שלהם.

לסיכום, ההבנה של מנגנוני ההדחקה, ההכחשה והצורך האנושי בהאשמת הסביבה, היא חיונית כדי להתמודד עם הבעיות האמיתיות של האדם ולהפסיק לברוח מאחריות אישית.
עכשיו איזה היגיון יש שבן אדם ירצה להיות במקום שרע לו יש אנשים נגיד שרע להם בעבודה רע להם בזוגיות רע להם באיזה משהו והם יעדיפו להישאר עם הרע הזה מה יתן לבן אדם שהוא במקום שרע לו נגיד אישה מוכה לדוגמה נגיד היא מוכה היא נשארת שם.

ש: יכול להיות שבמקום אחר יהיה לה יותר רע אז היא מעדיפה להיות.

אליעד: קודם כל זה הגיוני שאם מישהו רוצה או נמצא באיזה מקום אז הוא חושב שבמקום אחר יהיה לו יותר רע זה ברור אז מה נגיד יכול להיות אז אני אתן לכם משהו.

ש: הדרך לצאת מזה נראית לה קשה כאילו לבוא ולהתחיל להתמודד אם לעזוב את הבן זוג שלה זאת הולכת להיות התמודדות מאוד קשה.

אליעד: נכון אבל עכשיו אני אספר לך עוד כל מה שאמרת זה נכון יכול להיות שהיא מפחדת שאם היא תברח מהכלא ירו בה יכול להיות אבל עכשיו אני אספר לך עוד סיפור.

ש: אז יש לה תקווה.

אליעד: בסדר אבל יש עוד סיפור לפעמים בן אדם מעדיף להישאר במקום שרע לו כי ככה יש לו תירוץ ללמה הוא דפוק בתחומים אחרים הוא נגיד לא מצליח בלימודים למה הוא לא מצליח בלימודים כי הוא מתעצל עכשיו הוא חושב לעצמו למה אני לא מצליח בלימודים הוא אומר "למה אני לא מצליח בלימודים כי ההורים שלי ככה וככה כי אמא שלי ככה כי הבת זוג שלי ככה כי סבתא שלי ככה כי השכן שלי ככה" כל הזמן מתלונן לא בגללו בגלל מישהו אחר "למה אתה שמן? כי בעלי ככה, למה זה זה? בגלל שהוא ככה בגלל שזה ככה".

יש לך פה קלף עכשיו אם אתה תיפטר מהקלף הזה אדוני עכשיו אין לך את מי להאשים אין לך יותר אתה לא יכול להאשים אף אחד אין לך את מי להאשים אז המוח אומר "עדיף להישאר בדבר הזה לפחות יש לי איזה תירוץ ללמה אני דפוק מאשר שעכשיו אני אלך למקום אחר ואז לא יהיה לי תירוץ למה אני דפוק" זה נקרא מנגנון הדחקה הכחשה. הבנתם את הסיפור כי הייתה אחת שכל הזמן איימה בגירושים ואז נשאלה השאלה למה את לא מתגרשת או משהו כזה ואז כאילו כל מיני "אתגרש ואני אתגרש" אבל איך שדיברנו על "טוב אז בוא נתגרש, לא אני לא רוצה להתגרש, למה לא רוצה להתגרש מה הבעיה" ואז לא יהיה את מי להאשים איך נאשים מי יהיה אשם בבעיות האלו והאלו.

עכשיו יש אשם "אתה יודע למה אני ככה בגללו למה זה בגללה" יש את מי להאשים אחר כך אין יותר את מי להאשים אי אפשר כל הזמן להאשים כמו עכשיו כל הזמן את ממשלת השמאל "למה זה בגלל ממשלת השמאל זה ממשלת השמאל לפני 30 שנה השמאל, זה בגלל מתקופת השמאל אולמרט אשם אין אולמרט אשם".

ש: מי בא להתלונן או האישה או הגבר?

אליעד: שניהם לצורך העניין.

ש: זאת לא הסיבה היחידה שבגללה לא מתגרשים.

אליעד: יש הרבה סיבות לא יש הרבה סיבות אבל יש עוד סיבה לפעמים בן אדם יכול להגיד "רע לי ורע לי" אבל בתוך תוכו זה משמש אותו זה שרע לו זה בכלל משמש אותו כי בזכות זה יש לו עכשיו קלף. עכשיו מה האמת שלך שגם אתה אולי בתור בן אדם לפעמים אתה מעדיף להתלונן על איזה משהו כי זה תירוץ למשהו אחר נגיד לדוגמה נגיד בן אדם אומר "רע לי כי אני חולה" בא נלך נגיד על חולה מה האמת למה באמת רע לך רע לך כי אתה רוצה שיהיה לך רע בכלל יש לך במחשבה משהו שאתה רוצה שיהיה לך רע אבל אתה לא רוצה להודות בזה אז אתה אומר רע לי כי אני חולה.

כאילו אם אתה תחקור עמוק גם אם לא היית חולה גם אם הכל היה כרצונך היה לך רע אם בן אדם הכל יהיה כרצונו הכל כל מה שאתה רוצה ניתן לך אתה תרגיש רע מאה אחוז, קח כל מה שאתה רוצה תרשום מה אתה רוצה נביא לך אתה תרגיש רע זה לא קשור זה לא באמת בגלל המציאות המציאות לא אשמה בזה.

ש: רגע אז זה לא באמת שהרצון מתמלא לי אז.

אליעד: אתה מתוכנן.

ש: רגע יש חוק הרצון שלי מתמלא טוב לי.

אליעד: אתה כבן אדם מתוכנן להרגיש.

ש: זה לא באמת חוק?

אליעד: מה זאת אומרת כן מתמלא עד שהוא מתרוקן שוב ומה יקרה כשאתה, עכשיו זה נכון זאת תיאוריה השאלה אם היא נכונה תראה אתה המוח שלך מתוכנן להרגיש רע למה מסיבה מסוימת יש לך במוח פקודה "אני מרגיש רע אני חייב משהו פה לא בסדר" מה לא בסדר לא ברור ואז אתה אומר "טוב זה לא בסדר וזה לא בסדר בוא נסדר" עכשיו בגלל שהרשימה עוד ארוכה אז אתה יכול להגיד "למה רע לי כי הנה יש רשימה אין לי זה ואין לי זה ויש לי זה" יש לך רשימה.

אבל אם אנחנו נסיים את הרשימה מה יקרה לא יהיה לך את מי להאשים את מי תאשים עכשיו שרע לך יש לך את כל מה שאתה רוצה קיבלת ומה האמת למה רע לך כי אתה אשם אתה אשם בזה שרע לך אף אחד לא אשם המציאות לא אשמה לך בכלום. הבנו?
למה שמישהו גורמים הדחקה השאלה למה אנשים התמודדות עם האמת רע לי פחדים תלונות הדרך להפסיק אחריות אחריות אישית אני לא מתגרש אני לא מתפטר אשם אשמה את מי להאשים בזוגיות בחיים בעבודה גירושים גירושין הדחקה הכחשה הסרת אחריות הרע עושה לי הרע עושה לי טוב זוגי זוגיות חיים יש את מי להאשים לא מתגרש לא מתפטר להאשים להדחיק להסיר אחריות למה אני למה אני לא למה אני לא מתגרש למה אני לא מתפטר למה הרע עושה לי למה הרע עושה לי טוב למה שמישהו למה שמישהו ירצה למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו לקחת אחריות לקיחת אחריות מנגנוני הדחקה מנגנוני הכחשה מתגרשים עבודה עושה לי טוב רע לי רע לי בזוגיות רע לי בחיים רע לי בעבודה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו
לעזור לעצמך, לקחת אחריות, להיות אלוהים
לעזור לעצמך, לקחת אחריות, להיות אלוהים
... חיצוני שנגדו צריך להילחם. האדם פשוט נמצא מול עצמו, מול מה שהוא ברא, ומבין שיש לו את הכוח המלא לשנות את הכל. כך, האדם הופך להיות באמת חופשי ומשוחרר. איך לקחת אחריות על החיים? מה הכוונה להיות אלוהים לפי אליעד כהן? איך להפסיק להאשים אחרים? האם האדם יוצר את המציאות שלו? איך להגיע להכרה שאתה הבורא? מהי אחריות אישית אמיתית? ...
להיות אלוהים, לחזק את ההבנה שאתה אלוהים, לחוות שאתה אלוהים, למה זה קורה לך
להיות אלוהים, לחזק את ההבנה שאתה אלוהים, לחוות שאתה אלוהים, למה זה קורה לך
... של זה לא אני, זה הוא, ולכן חשוב להמשיך לשאול שאלות ולחדד את ההבנה, עד שהחוויה של האחדות עם המציאות הופכת להיות ברורה ובלתי נמנעת. איך לחוות שאתה אלוהים? מדוע קורים דברים רעים בחיים? מי אחראי על מה שקורה לי? איך להפסיק להאשים אחרים? למה זה קורה לי? מה משמעות האני האמיתי? ...
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
לקיחת אחריות, לקחת אל כל האחריות כולה על עצמך כמו אלוהים, לא להאשים אחרים, לקחת אחריות כאלוהים
... האישי שלך, ולכן הכל הופך להיות טוב ושלם לחלוטין. איך לקחת אחריות על החיים? מה זה אומר להיות אלוהים? לקיחת אחריות מלאה כמו אלוהים איך להפסיק להאשים אחרים? האם אפשר להיות אחראי לכל מה שקורה? מדוע הכל טוב כשאתה לוקח אחריות מלאה? לקיחת אחריות מוחלטת על המציאות ...
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל
מי אשם בטרור האש? טרור ההצתות, מי אשם בשריפה? לקחי אסון השריפה בכרמל, הפקת לקחים, לקיחת אחריות, לא לוקחים אחריות, ביבי נתניהו, כיבוי אש, אחריות אסון הכרמל, מחדל השריפה בכרמל מי אחראי בטרור האש? ומה לקחנו מהאסון בכרמל? במהלך ההרצאה נדונה השאלה מי אחראי בטרור האש? והאם ניתן להטיל את האחריות לאסונות שריפות כמו השריפה בכרמל על גורמים מסוימים, או שמא ישנה אכיפה חסרה של לקחים שנלמדו ממקרים קודמים. אליעד כהן פתח את ההרצאה בשאלה על השריפה שהתרחשה בחיפה, ושאל את משתתפי השיחה האם לדעתם יש אדם שצריך לשאת באחריות, והאם זה נכון להטיל את האשמה על גורם מסוים. הדיון נגע בשאלה האם ניתן להאשים את הנפגעים, את המדינה, או את המעורבים הישירים. הדברים התפנו להיבטים של אחריות מדינית ואישית. אליעד נתן דוגמה לאדם שאיבד את ביתו בשריפה ושאל: האם אותו אדם אחראי להתרחשויות או האם המדינה היא שאחראית ... זאת? האם אזרח שלא התקין מערכת מיגון כראוי אחראי על הנזק? אליעד הראה את הדמיון בין שני המקרים: המדינה אחראית להיערך למקרים כאלה ולא להעביר את האשמה לכתפי האזרח. במהלך השיחה, נשאלת השאלה אם המדינה יכולה להיערך מראש לכל תרחיש אפשרי, כמו הצתות יזומות או שריפות שגורמות נזק. כאן הוזכר האסון בכרמל, שם הממשלה לא עשתה מספיק בעקבות לקחים שנלמדו מאירועים קודמים. הלקחים לא יושמו כראוי והאחריות הועברה לכתפי הגורמים האחרים. אליעד המשיך בהסבר לגבי החלטות הנוגעות לרכש של אמצעי לחימה וציוד למלחמות, כמו צוללות, ... בעורף, בהנחה שזו סיטואציה שמסכנת את הציבור בכל מקרה. הוא הסביר שברגע שהכשל מתרחש, כמו בשריפה בכרמל, ההכנות לא נעשו כמו שצריך, ואותו אדם לא ישים את אחריותו על הרשות אלא יטיל את האשמה על הגורמים הישירים. ההרצאה נדונה גם בשאלה האם יש לנו את היכולת להימנע מבעיות חיתוך סיכון מראש. הצורך בבניית מנגנוני הגנה ... להדגים כיצד המדינה לעיתים לא מייעלת את ההוצאות שלה או לא מבצעת את ההשקעות הנכונות במקומות שדורשים הכנה מתאימה. האם באמת למדנו מהאסון? מה זה אומר לקחת אחריות? הדיון בנוגע למה שהשתנה אחרי השריפה בכרמל נמשך בהתמקדות במחדלים שהיו קיימים גם אחרי שהיו לקחים ברורים. למשל, העובדה שבשדה קוצים לא הוסרו עצים בסמוך לבתים, גם כשזו הייתה דרישה ברורה. אליעד הדגיש שברגע שמבצע של אכיפת לקחים נכשל, קשה מאוד להמשיך הלאה מבלי להטיל את האחריות על גורמים מחוץ למערכת. בסיום ההרצאה שאל אליעד האם נכון להאשים את כל הגורמים סביב האירוע, ולא לשאול מה אנחנו עצמנו עשינו לא נכון. השאלה המרכזית היא האם יש למדינה או לאזרחים אחריות להימנע ממצבים כאלו ולהכין את עצמם להתמודד עם תוצאותיהם. מי אחראי לשריפה בכרמל? לקחים מאסון הכרמל? כיבוי אש ומדינה אחראית מהם הכשלים בניהול אסונות? לקיחת אחריות על אסונות טבע ...
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
רגשות אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי
... אשמה, למה אני מאשים את עצמי? איך לא להאשים את עצמי? התמודדות עם רגשות אשמה, איך להתמודד עם רגשות אשם? לקיחת אחריות, מתי להאשים את עצמי? האם אני אשם? שנאה עצמית, שונא את עצמי למה אני מאשים את עצמי ואיך להתמודד עם רגשות אשמה? אליעד כהן מסביר כי רגשות אשמה נובעים מהתחושה שמשהו רע קרה ושאנחנו אחראים לכך. אדם יחווה אשמה כאשר יתרחש אירוע שלילי, ואז הוא יחפש את הגורם לכך. באופן טבעי, עולה השאלה מי אחראי לאירוע - וכאן נוצרים רגשות אשמה. אשמה לא נוצרת מאירוע טוב, אלא תמיד מתוך תחושת אחריות על אירוע שנתפס כרע. למשל, אם אדם מרגיש רע כי לא הצליח בעסקים, הוא מתחיל לחפש את האשם. אם הוא מאשים את עצמו, הוא אומר אני אחראי לכך שנכשלתי. אבל אליעד מדגיש שהמושג של אשמה הוא עמוק יותר ממה שנראה. כאשר אדם אומר שהוא אשם, עליו לבדוק האם הוא באמת אחראי באופן מלא למה שקרה, ואם כן - האם הוא יכול גם לשנות את המצב. אם האדם מאשים את עצמו אך מרגיש חסר אונים ואומר אני מטומטם ולכן לא אצליח לשנות זאת, למעשה הוא מסיר מעצמו אחריות אמיתית, כי הוא לא לוקח על עצמו את האפשרות לשינוי. לפי אליעד, אשמה אמיתית היא רק כאשר אתה מאמין שאתה יכול לשנות את המצב. אם אתה לא יכול לשנות - אז אתה לא באמת אשם, כי אינך אחראי לדבר שאתה לא יכול לשנות. האם תמיד יש אשמים ואיך לבחור את מי להאשים? לפי אליעד כהן, תמיד ניתן למצוא אשמים לכל דבר שלילי שקורה - או שאתה אשם, או שהמציאות אשמה, או שהסביבה אשמה. הוא מביא דוגמה פשוטה: אם לא לקחת מטרייה וירד גשם, אפשר להאשים את עצמך שלא לקחת מטרייה, או להאשים את הגשם שירד. בשני המקרים יש היגיון. השאלה היא את מי אתה מעדיף להאשים, בהתאם למה שמתאים לך להרגיש באותו רגע. אם אתה רוצה להרגיש טוב יותר, נוח לך להאשים אחרים או את המציאות. אם אתה רוצה להשתפר ולשנות את עצמך, עדיף שתאשים את עצמך. אך אליעד מסביר גם ... להיות לך עבודה - אז אתה כבר לא עבד של אף אחד. מדוע? מפני שאתה מבין שגם המחשבות שלך, שאומרות לך שחייבת להיות לך עבודה, הן באחריותך. רק כך אתה לוקח אחריות מוחלטת ומשתחרר באמת מתחושת אשמה. מה הקשר בין אשמה ואחריות מוחלטת? אליעד מסביר שכדי להשתחרר מתחושת אשמה או להפוך אותה לכלי לצמיחה, צריך
יעילות עצמית / יעילות בעבודה - איך לעשות דברים ביעילות ובצורה אפקטיבית?
... עצמית יעילות בעבודה - איך לעשות דברים ביעילות ובצורה אפקטיבית? ובו יתבאר העניין של יעילות ושל התייעלות ואיך לעשות דברים בצורה יעילה? ועוד. ומי שיתבונן יראה, כי ככל שהאדם עושה את ...
שחיקה בעבודה / התחדשות / אושר במקום העבודה / הדרך אל האושר - איך לא להישחק בעבודה?
... בעבודה התחדשות אושר במקום העבודה הדרך אל האושר - איך לא להישחק בעבודה? ובו יתבאר העניין של שחיקה בעבודה ושל עייפות נפשית מהעבודה ועוד. ויתבאר, מהי מהות השחיקה בעבודה? ממה היא נובעת? ואיך להתמודד עם שחיקה במקום העבודה? והעניין הוא, כי האדם רוצה להיות ... יותר גדולה לעבודה שלו, וכל הזמן היה מנסה, להשתפר במקום העבודה שלו, כדי להתקרב אל האושר. והאדם לא יודע, שההצלחה שלו בעבודה, היא הדרך אל האושר. משום, שהאדם לא באמת מבין מהו האושר. והאושר הוא הבנה כנל. כי כאשר ... העבודה שלו. אבל על האדם להבין, שהשיפור שלו במקום העבודה, מקרב אותו אל האושר המיוחל ואל השלמות המיוחלת. כי כדי להצליח בעבודה, לשם כך צריך האדם לגלות את היכולות האישיות שלו. וכדי להצליח בעבודה, לשם כך צריך האדם לשפר את היכולות הרגשיות והשכליות שלו וכולי. וכל הדברים האלו מקרבים את ...
דיכאון / עצבות / עייפות בעבודה / חוסר אנרגיה / חוסר מצב רוח / הפרעות חרדה - מהי מהות העניין?
... עצבות עייפות בעבודה חוסר אנרגיה חוסר מצב רוח הפרעות חרדה - מהי מהות העניין? ובו יתבאר העניין של דיכאון עצבות עייפות בעבודה חוסר אנרגיה חוסר מצב רוח הפרעות חרדה ועוד. ויתבאר ממה התחושות האלו נובעות, ואיך להתמודד איתן? ועוד. ומי שיתבונן ... בני אדם מרגישים תחושה של עייפות בלתי ברורה (עייפות בעבודה עייפות כללית עייפות כרונית עייפות נפשית), והסיבה שבגללה אנשים מרגישים שחיקה בעבודה, והסיבה שבגללה ישנם כאלו שאין להם חשק לקום בבוקר לעבודה וכיוב, הכל זה משום שתת המודע של האדם מחפש את האושר המיוחל. ... היא, שהסיבה שהאדם מרגיש חוסר סיפוק בחיים חוסר עניין בעבודה עייפות כרונית חוסר אנרגיה וכיוב, זה הכל רק משום שתת המודע של האדם לא מוצא מנוח. דהיינו, תת המודע של האדם עוד לא מצא ... על האדם להבין את האמת, מדוע באמת הוא לא מוצא סיפוק בעבודה ובזוגיות שלו וכיוב. ועל האדם להבין, שהכל זה ביטויים שונים, לכך שהוא לא מוצא את האושר, שיש בכל דבר בחיים. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אני לא מתגרש? למה אני לא מתפטר? למה הרע עושה לי טוב? יש את מי להאשים, רע לי בזוגיות, רע לי בעבודה, רע לי בחיים, למה שמישהו ירצה להיות איפה שרע לו? לקיחת אחריות, מנגנוני הדחקה, מנגנוני הכחשה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להפסיק להאשים אחרים?, איך לשנות תכונות אופי? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפרש חלומות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשתול מחשבות? איך לחנך ילדים? איך להיגמל מהימורים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לקבל החלטות? איך להאמין בעצמך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להפסיק להאשים אחרים?, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? האם אפשר לדעת הכל? בשביל מה לחיות? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להרזייה, מאמן משפחתי, קואצר לזוגיות בתחום איך להפסיק להאשים אחרים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2969 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 13:44:51 - wesi1