אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך בונים תוכנית אימון? ✔איך להתאמן נכון? כמה חזרות לעשות? כמה סטים לעשות? כמה משקל להרים? איזה תרגיל לעשות? איך לבנות תוכנית אימון? בחירת משקלי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
29:46איך להתאמן נכון? כמה חזרות לעשות? כמה סטים לעשות? כמה משקל להרים? איזה תרגיל לעשות? איך לבנות תוכנית אימון? בחירת משקלי עבודה, בניית תוכנית אימון, להרגיש את השריר, אימון לכשל, תחושה של השריר, יצירת גירוי בשריר, לגרות את השריר
איך לבחור תרגילים נכונים לאימון?

אליעד כהן מסביר שכאשר אדם מחליט להתאמן, אחת השאלות הראשונות שעליו לשאול היא איזה תרגילים לבחור. למשל, אם רוצים לאמן את שריר היד הקדמית, יש עשרות תרגילים אפשריים. על מנת לבחור את התרגיל המתאים, מומלץ להכיר את האנטומיה של השריר שאותו מתכוונים לאמן. ההיכרות עם המבנה האנטומי עוזרת להבין איזה תרגיל ימתח הכי טוב את השריר ואיזה תרגיל יפעיל הכי הרבה סיבי שריר. אליעד מציין שלמרות המלצות ספציפיות באתר, יש להשתמש גם בשיקול הדעת ולחקור באופן אישי את מבנה הגוף והאנטומיה.

כמה משקל צריך להרים באימון?

לדברי אליעד כהן, השאלה כמה משקל להרים אינה השאלה החשובה באמת. הסיבה לכך היא שהגוף אינו מודע למספר המדויק של המשקלים. הגוף מרגיש אך ורק את העומס והמאמץ המופעל עליו. מבחינת הגוף, זה לא משנה אם המשקל הוא במכונה או במשקל חופשי, או מה כתוב על המשקולת. מה שחשוב הוא העומס על השריר ועל הגוף, התחושות שהשריר חווה במהלך האימון.

איך לקבוע כמה חזרות וכמה סטים לבצע באימון?

אליעד מסביר את ההבדל בין "חזרות" ל"סטים": חזרה אחת פירושה הרמת משקל פעם אחת, וסט הוא סדרה של כמה חזרות. כאשר אדם מתכנן אימון, הוא צריך לחשוב במונחים של איזו תחושה הוא רוצה לייצר בשריר. ההמלצה הבסיסית למתחילים היא להשתמש במשקל שניתן להרים בכ - 20 חזרות, ולעשות זאת במשך כ - 4 סטים. הסיבה לבחירה ב - 20 חזרות היא הפחתת הסיכון לפציעות.

איך להרגיש ולזהות את השריר הנכון במהלך האימון?

אליעד מדגיש מאוד את החשיבות של זיהוי תחושת השריר בעת האימון. לדבריו, מתאמנים רבים אינם מבדילים בין כאב בשריר, במפרק או בגידים. הוא ממליץ למתחילים לקחת משקל קל מאוד ולעשות הרבה חזרות באיטיות, עד להרגשה של שריפה בשריר. המטרה היא לא להגיע למצב של אימון אירובי, אלא להכיר את תחושת השריר באופן ברור וחד - משמעי. הוא מציין שחשוב להכיר היטב את טווחי התנועה של כל שריר, כדי לדעת כיצד למתוח ולקווץ אותו נכון, בלי לגרום נזק.

מה המשמעות של "אימון עד כשל" ואיך עושים זאת נכון?

אליעד כהן מתאר את המושג "אימון עד כשל", שבו מתאמן ממשיך לבצע חזרות עד שהשריר לא יכול יותר. עם זאת, הוא מזהיר מפני בלבול בין כשל של השריר לבין כאב במפרקים או בגידים, שעלולים להעיד על פציעה ולא על אימון אפקטיבי. יש להיזהר ולא להגיע לנקודת פציעה, לכן חשוב להכיר היטב את הגוף ולהבין מתי השריר מתעייף באמת, ומתי זו תחושה אחרת.

מהי החשיבות של טווחי תנועה באימון?

אליעד מציין כי בחירת טווח התנועה בתרגיל חשובה, אך הגוף לא יודע מהו הטווח המדויק שעשית. מה שהגוף יודע הוא כמה הוא התאמץ וכמה עומס הופעל עליו בטווח התנועה שבחרת. מתאמנים צריכים להתמקד בתחושה, ולהתאים את טווח התנועה לפי האפקט שהם רוצים להשיג בשריר.

איך להתחיל להתאמן נכון בפעם הראשונה?

אליעד ממליץ למתחילים לא לרוץ מיד להרמת משקלים כבדים, אלא קודם כל להכיר היטב את הגוף. התהליך כולל למידה של כל השרירים בגוף, היכרות עם האנטומיה שלהם, לימוד טווחי התנועה שלהם, זיהוי התחושות בעת מתיחה וקיבוץ של כל שריר. הוא מציע למתחילים לבחור משקל קל, להרים אותו הרבה פעמים לאט - לאט עד לתחושה של שריפת השריר, ולהימנע ממצב שבו מתאמץ המפרק או חלקים אחרים בגוף.

האם יש חשיבות למחקרים לגבי כמות סטים וחזרות?

אליעד טוען שהמחקרים הרבים לגבי כמות חזרות וסטים אינם רלוונטיים באמת, לא בגלל שהם אינם נכונים, אלא משום שהגוף לא מודע למספרים הללו. מה שהמחקרים מראים הוא נכון, אבל הפירוש שאנשים נותנים למחקרים הוא בעייתי, מכיוון שהגוף מרגיש רק עומס ומאמץ. אין באמת משמעות אם ביצעת חמש או עשרים חזרות, אלא התחושה הפיזית שהשריר חווה היא החשובה ביותר.

מה הגישה הנכונה לבניית תוכנית אימונים?

לסיכום, אליעד ממליץ להתמקד אך ורק בתחושה של השריר. הגוף לא יודע מה כתוב על המשקל או כמה זמן עברת בין סטים. כל מושגי הזמן, המשקל והחזרות הם המצאות אנושיות. על המתאמנים להתמקד ביצירת התחושה הרצויה בגוף, ולרדוף אחריה במהלך האימון, תוך כדי שמירה על בטיחות והיכרות עמוקה עם הגוף.
כמה משקל להרים בחדר כושר? כמה משקל להרים באימון כושר? אימון משקולות, כמה סטים לעשות באימון בחדר כושר? כמה חזרות לעשות באימון בחדר כושר? כמות סטים באימון, כמות סטים וחזרות, כמות חזרות בסט, מספר הסטים, מספר החזרות, כמה חזרות צריך לעשות בכל סט? כמה סטים צריך לעשות בכל אימון? איזה תרגיל הכי טוב? מהו התרגיל הכי טוב? איך לבחור משקלי עבודה? בחירת משקלי עבודה, איך בוחרים משקלי עבודה? איך לבחור תרגיל להתאמן? איך בוחרים תרגיל לאימון כושר? איך להכיר את הגוף? איך להרגיש את השריר? אימון כושר למתחילים, אימון למתחילים, איך מתאמנים למתחילים? איך להתחיל להתאמן מאפס? איך מתחילים להתאמן? בניית תוכנית אימונים בסיסית, בניית תוכנית אימונים למתחילים, בחירת תרגילים לאימון, איזה תרגילים לבחור? איזה תרגיל לעשות? כושר למתחילים, איך לא להיפצע באימון? חדר כושר בפעם הראשונה, איך להתאמן בחוכמה? איך להכיר את השרירים של הגוף? איך לזהות את התחושות של השריר? איך לתת גירוי לשריר? איך לפתח מסת שריר? איך לגרום לשריר לגדול? איך לפתח שריר?
הרמת חפצים כבדים בצורה נכונה אימון בחדר כושר להעיד תהליך איך להרגיש להרים דברים כבדים נכון התמקדות אימון כושר למתחילים איך לגרום לשריר לגדול זיהוי תרגיל איזה תרגיל לעשות איך לבנות איך לבנות תוכנית אימון איך להתאים איך להתאמן איך להתאמן נכון אימון אימון לכשל אימון עד לכשל אימונים בחירת משקל בחירת משקלי עבודה בניית תוכנית אימון בניית תוכנית אימונים גירוי בשריר הרגשה הרגשת התחושות של השריר יצירת גירוי בשריר כמה כמה חזרות לעשות כמה משקל להרים כמה סטים כמה סטים לעשות כשל של השריר כשל שריר כשל שרירי לבנות תוכנית לבנות תוכנית אימון לגרות את השריר להרגיש להרגיש את השריר להתאמן להתאמן נכון משקלי עבודה עבודה רגישות רגש רגשות שריר שרירים תוכנית תוכנית אימון תוכנית אימונים תחושה תחושה של השריר תחושות תחושת תרגיל תרגיל לעשות
מהו התרגיל הטוב ביותר לפיתוח שריר מסוים? מה ההבדל בין התרגילים השונים? מהו התרגיל האידיאלי לפיתוח שרירי הגוף? מהם התרגילים הטובים ביותר? איך לבחור תרגיל לאימון? איך לבחור תרגיל בחדר כושר? איזה תרגילים לעשות?
מהו התרגיל הטוב ביותר לפיתוח שריר מסוים? מה ההבדל בין התרגילים השונים? מהו התרגיל האידיאלי לפיתוח שרירי הגוף? מהם התרגילים הטובים ביותר? איך לבחור תרגיל לאימון? איך לבחור תרגיל בחדר כושר? איזה תרגילים לעשות?
... מלא או חלקי? איך לבנות תוכנית אימון נכונה? מהי זווית היישום בתרגילים? הבדלים בין תרגילי כושר, תרגילים מומלצים, איזה תרגיל מומלץ לעשות? איזה תרגיל לעשות? איך בוחרים תרגיל? איך לבנות תוכנית אימון? איך בונים תוכנית אימון? טווחי התנועה של התרגיל, התרגילים הטובים ביותר בחדר הכושר, תרגילים מורכבים, תרגילים מבודדים, שרירים דו מפרקיים, שריר דו ...
איזה תוכנית אימון מומלצת? אימון abc או fbw? full body workout / פול בודי וורקאוט / אימון פול בודי / אימון לכל הגוף
... תוכנית אימון מומלצת? אימון abc או fbw? full body workout פול בודי וורקאוט אימון פול בודי אימון לכל הגוף אז בעיקרון ישנם שני סוגים של תוכניות אימון. סוג אחד נקרא ABC, שהכוונה שלו היא, שבכל אימון מאמנים קבוצת שרירים אחרת, כאשר כל אות מה ABC, מייצגת קבוצת שרירים אחרת. ויש גם אימון שנקרא fbw, דהיינו, full body workout. דהיינו, אימון של כל השרירים שבגוף, בכל אימון מחדש. אז מה עדיף ומה יותר טוב? אז מה בטוח נכון? בטוח נכון שאם שריר מסוים כואב לך, נניח לדוגמה מהאימון של אתמול, אתה לא אמור לאמן אותו שוב היום, כדי לא להיפצע. ואם אתה בכל זאת רוצה לאמן אותו, אז כמובן שבצורה מאוד עדינה וכולי. בנוסף, אם יש שריר שהוא כשיר לאימון, כי הוא בריא ונח מספיק מהאימון הקודם, הרי שאתה בהחלט יכול לאמן אותו, שוב פעם, גם פעמיים ביום. הכל תלוי בכמה השריר התעייף באימון הקודם, כמה התאוששות הייתה לשריר וכולי. ככה שאלו שני עקרונות שבכל מקרה צריך להיצמד אליהם. מעבר לזה? זה תלוי בכל מיני פרמטרים נוספים. נניח לדוגמה שיש לך המון זמן להתאמן, אז באפשרותך לעשות אימון של ABC וכולי, כאשר מצד אחד היתרון הוא, שכנראה במהלך אימון אחד אתה תעמיס יותר על השריר הרצוי באותו אימון. האם זה טוב וכדאי להעמיס המון על אותו השריר? גם זה תלוי בכל מיני פרמטרים. בטוח שיש עומס מסוים, שזה כבר יותר מידי. אבל כל זמן שלא הגעת אליו, אתה עדיין יכול להעמיס על השריר, כדי לגרום לו להתפתח ולהתחזק. השאלה היא, אם תעמיס היום על שריר מסוים, כמה זמן ייקח לו להתאושש? האם ואיך זה ישפיע על האימון הבא שלך, בתרגילים מורכבים שמערבים את ה
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
יעדי מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, איך ליצור מוטיבציה? איך להציב מטרות בצורה נכונה? איך לא להציב מטרות? חוסר מוטיבציה, יצירת מוטיבציה לעובדים, מוטיבציה למכירות
... מכירות, הצבת יעדים, מוטיבציה למכירות, תוכנית אימון, השגת מטרות ויעדים, ... כדי שיוכל להעריך את התפוקה של העובד. אולם האדם כלפי עצמו יכול פשוט להחליט אני מתאמץ היום ככל יכולתי ללא תלות במספרים. איך הגישה של אליעד כהן להצבת יעדים רלוונטית לאימון גופני? אליעד מביא דוגמה מהעולם של אימוני כושר, שגם בו אנשים מציבים לעצמם יעדים מספריים, כמו להרים משקל מסוים במספר חזרות קבוע. לפי ההסבר של אליעד כהן, הצבת יעדים כאלה טובה בעיקר אם המטרה היא להתחרות או לעקוב אחרי תוכנית אימונים מוגדרת. אך אם המטרה היא למצות ... יעד מכירות כדי לעודד את עצמו להתאמץ יותר. במקרה הזה, היעד המספרי לא נועד להגדיר הצלחה או כישלון, אלא ככלי עזר להגברת המאמץ. השוואה בין הצבת יעדי מכירות להצבת יעדי אימון גופני בדומה למכירות, גם באימוני כושר יש אנשים שמציבים לעצמם מספרים מסוימים - למשל, אני רוצה להרים 100 קג שלוש פעמים. האם זו הגישה האידיאלית? התשובה תלויה במטרת האימון. אם המטרה היא להתאמץ כמה שיותר, אז אין טעם לקבוע מספרים מראש - עדיף פשוט להתאמץ עד שהגוף לא יכול יותר. אבל אם המטרה היא להתחרות או להתאים את עצמך לתוכנית אימונים מסוימת, אז הגיוני לעבוד עם ... יכול להגיד, זה כמו נגיד באנשים שמתאמנים אז יש אחד שאומר לעצמו אני היום אלך אעשה משקל כזה וכזה ככה וככה חזרות ככה וככה פעמים זה אותו דבר נגיד שמישהו מציב לעצמו יעד באימון זה טוב או לא טוב, מה האמת בא נראה עכשיו מה ... אליעד: אתה בטוח? ש: אבל נראה לי יכול להיות גם שלא כי הוא יכול להתאמץ יותר מדי ואז יהיו לו דלקות הוא צריך לפי הרגש. אליעד: אז זה טוב להציב האם זה טוב שבן אדם יכנס לאימון ויגיד היום אני צריך להרים ככה וככה פעמים, ... שאני שואל שאלה. ש: תלוי מה הוא הולך לעשות אחרי זה. אליעד: בהנחה שהוא לא הולך אחרי זה לעשות כלום. ש: לא הוא הולך לישון. אליעד: הולך לישון הלאה, רגע האם זה טוב שלפני אימון תציב יעד עם מספרים כן או לא? ש: אני מציבה ... עוד יותר טוב. ש: אני חושב שזה בסדר אבל לא להידבק לזה יותר מדי. אליעד: אני מחפש תשובה אחרת בכלל, האם זה טוב שבן אדם שמתאמץ יציב לעצמו יעד שהוא הולך לעשות x חזרות x אימונים x משקל כן או לא, תשובה תלוי במטרת האימון שלו אם מטרת האימון שלו היא לדוגמה להתאמץ כמה שיותר אז מה אתה ... כי אם לא אתה פחות עייף אז תתאמץ יותר אתה יותר עייף תתאמץ פחות, תגיד אני מתאמץ עד שיגמר לי הכוח או אחרי שיגמר לי הכוח אני אעשה עוד שלוש חזרות נגיד. השאלה מה מטרת האימון מלכתחילה אם המטרה שלך זה לצאת ידי חובה את התוכנית אימון שלך אז זאת המטרה שלך אז אתה רוצה לצאת ידי חובה תישן שם זה וזה עד שתסיים את האימון תצא, השאלה מה מטרת האימון זאת השאלה. עכשיו יש אנשים שלא ברור להם כל כך מה מטרת האימון אז הם מציבים יעדים אבל מה האמת שבעולם אידיאלי אם אתה בתחרות אז יש היגיון להגיד אני רוצה להרים משקל מסוים אבל אם אתה לא בתחרות מה זה משנה מה המשקל. אם בן אדם עושה אימון נגיד פיתוח גוף אז תגיד לעצמך אני רוצה להתאמץ עד שהשריר יהיה לו מאמץ מסוים מה זה משנה המשקל כי מה ... השאלה כמה אתה יודע להתאמץ, עכשיו אם המטרה שלך היא כוח גם כן אתה לא צריך להציב יעד כי בסופו של דבר אתה אומר לפי כוח אני רוצה להתאמץ עד שאני אמות אבל אם אתה לא יודע להתאמן ואתה הולך לפי איזו תוכנית אימון אז אתה מציב לעצמך ...
האם וכל כמה זמן להחליף תוכנית אימון? איך לגוון באימון? לבלבל את השריר
... וכל כמה זמן להחליף תוכנית אימון? איך לגוון באימון? לבלבל את השריר תשובה: בהנחה שהאימון שלך נכון, דהיינו, שהוא מכסה את כל טווחי התנועה של השרירים השונים, אתה לא צריך להחליף אף פעם תוכנית אימון. ואם אתה רוצה לבלבל את השריר וכיוב, אז תשנה לדוגמה את סדר התרגילים וכיוב, אבל אין צורך וטעם להחליף תוכנית אימון אידיאלית, שמכסה את כל הגוף בצורה נכונה. איך לגוון באימון? תשובה: למה אתה רוצה לגוון באימון? בא לך לגוון? תעשה תרגילים אחרים שונים. אבל בעיקרון, אם אתה מתאמן נכון, למה אתה צריך לגוון באמצעות שינוי תוכניות אימון?! אין בכך צורך! באפשרותך לגוון בסדר של האימון, במספר החזרות המשקל המנוחות וכולי. וכן, אפשרי לגוון מידי פעם בתרגילים. אבל אין בכך צורך אמיתי, מבחינת הגוף עצמו, במידה ותוכנית האימון שלך נכונה באמת. ...
בתוכנית אימון ABC, שרירי חזה + יד אחורית / שרירי גב + יד קדמית? איך לפצל את תוכנית האימון נכון?
בתוכנית אימון ABC, שרירי חזה + יד אחורית שרירי גב + יד קדמית? איך לפצל את תוכנית האימון נכון? אז בעיקרון, אם אתה עושה תרגילים מבודדים בלבד, אז אין שום קשר בין אימון לאימון, ותעשה מה שבא לך מתי שבא לך. ואעפכ בדכ אנשים משלבים באימון חזה, את התרגיל המורכב של לחיצת חזה, שמערב בעצם גם את שריר היד האחורית שריר הטרייספס, ובדכ באימון גב, אנשים מבצעים פעולות של משיכה, שמערבות גם את שריר היד הקדמית שריר הבייספס. לכן בדכ משלבים את שריר היד האחורית עם שריר החזה ואת שריר היד הקדמית עם הגב. זאת כל התורה כולה, אבל זה לא ...
האם ואיך לבלבל את השריר? האם ועד כמה חשוב לגוון בתרגילים שונים באימון? בלבולי שרירים, כל כמה זמן לשנות את תוכנית האימון, איך מבלבלים את השריר? האם להחליף תוכנית אימון? Muscle Confusion, כמה תרגילים שונים לעשות לאותו שריר? בניית שריר, איך להגדיל מסת שריר? איך לגרום לשריר לגדול?
... ואיך לבלבל את השריר? האם ועד כמה חשוב לגוון בתרגילים שונים באימון? בלבולי שרירים, כל כמה זמן לשנות את תוכנית האימון, איך מבלבלים את השריר? האם להחליף תוכנית אימון? Muscle Confusion, כמה תרגילים שונים לעשות לאותו שריר? בניית שריר, איך להגדיל מסת שריר? איך לגרום לשריר לגדול? אז יש מושג שנקרא בלבול שרירים. מה הכוונה? הכוונה היא שלוקחים שריר ומאמנים אותו בדרך מסוימת ואחכ מבלבלים אותו ומאמנים אותו בדרך אחרת. התיאוריה אומרת שצריך לבלבל את השרירים, כדי לפתח אותם וכדי שהם יגדלו. אבל מה האמת? האם באמת צריך לשנות את תוכנית האימון ואת סדר האימון וכיוב, כדי לבלבל את השריר כדי להגדיל את מסת השריר וכיוב? אז האמת היא שאתה יכול לבלבל רק את עצמך ואת המוח שלך. את השריר שלך אתה לא יכול לבלבל. לשריר שלך אין שמץ של מושג איך קוראים למכשיר שאתה מתאמן עליו. אין לשריר שלך מושג איזה תרגיל אתה מנסה לעשות כדי לאמן אותו. גם אין לו מושג כמה משקל אתה מרים כמה חזרות סטים וכיוב אתה עושה. לשריר שלך גם אין מושג אם אימנת לפניו שריר אחר או אחריו שריר אחר כלשהו (לגוף שלך כיחידה אחת, יש מושג לגבי סדר האימון, לשריר שלך לא). שזה בעצם אומר, שאין שום טעם ושום סיבה בעולם לנסות לבלבל את השריר באמצעות שינוי תוכנית האימון שלך. כי ל
אימוני כוח, איך לפתח כוח גופני? איך להיות יותר חזק? סוגים של כוח גופני, סוגים של כוח פיזי, איך להיראות יותר חזק? איך להיות יותר חזק? תוכנית אימוני כוח, תוכנית SS, תרגילי כוח, פיתוח מסת שריר, כמה משקל אתה מרים? האיש החזק בעולם
אימוני כוח, איך לפתח כוח גופני? איך להיות יותר חזק? סוגים של כוח גופני, סוגים של כוח פיזי, איך להיראות יותר חזק? איך להיות יותר חזק? תוכנית אימוני כוח, תוכנית SS, תרגילי כוח, פיתוח מסת שריר, כמה משקל אתה מרים? האיש החזק בעולם
אימוני כוח, איך לפתח כוח גופני? איך להיות יותר ... של כוח פיזי, איך להיראות יותר חזק? איך להיות יותר חזק? תוכנית אימוני כוח, תוכנית SS, תרגילי כוח, פיתוח מסת שריר, כמה משקל אתה מרים? האיש החזק בעולם האם אתה רוצה להיות יותר חזק או רק להיראות חזק? כאשר מדברים על אימוני כוח, אליעד כהן מסביר שחשוב קודם כל להבין ... מהותי בין שני הדברים, ויש לכך השפעות שונות מאוד על סוג האימונים שכדאי לעשות. מה ההבדל בין להיראות חזק ... חזק משמעותו לשנות את הנראות הפיזית של הגוף, למשל להגדיל את השרירים או להקטין את אחוז השומן בגוף כך שהשרירים ייראו גדולים יותר. לדוגמה, אדם יכול להיות עם מסת שריר קטנה אך אחוז שומן נמוך, ולכן להיראות שרירי וחזק יותר מאדם שבאמת יש לו יותר מסת שריר אך אחוז שומן גבוה יותר. אליעד מסביר כי מי שרוצה להיראות חזק ללא חולצה יתמקד בשרירי הבטן או הידיים, בעוד שאדם שרוצה להיראות חזק עם חולצה ארוכה אולי יעדיף לעבוד על שרירי האמות או הכתפיים. לעומת זאת, להיות ... שקודם לא יכולת לבצע, כגון הרמת משקלים כבדים יותר או ביצוע תרגילים שדורשים כוח רב. איך מודדים חוזק ... פעולות פיזיות באופן קל יותר, תוך שימוש מופחת במאמץ מצד השרירים שלך. למשל, אם אדם יכול להרים 100 קילו ... העבודה נובעת מטכניקה לקויה או שונה, כמו שינוי בזוויות התרגיל או קיצור טווח התנועה, ולכן האדם אינו ... אליעד כהן, התחזקות אמיתית מתרחשת כאשר יש עלייה ממשית במסת השריר ובכוח השריר. זאת אומרת, כדי להתחזק באמת, לא מספיק רק להעלות את המשקל שאתה מרים באימון, אלא יש לוודא שאתה אכן מחזק את השריר עצמו ולא משתמש בטכניקות של קיצור טווחי תנועה או שימוש בשרירים אחרים בצורה לא נכונה. הוא מדגים זאת בתרגילים כמו סקוואט או לחיצת חזה. אנשים רבים ... בפועל הם עושים זאת דרך שינויי זווית או קיצור התנועה, כך שהשרירים לא באמת גדלים או מתחזקים. מה שקורה הוא שהם מעמיסים על מפרקים או רצועות, ולא על השרירים. איך לבדוק התחזקות באופן אובייקטיבי? ... ממליץ לבדוק התחזקות בצורה מדויקת ואובייקטיבית על ידי ביצוע תרגילים באותם תנאים בדיוק: אותם זוויות, טווחי תנועה ואותו מצב מנוחה. רק כך אפשר לוודא באמת שהשריר עצמו גדל והתחזק. חשוב להבין איזה שריר ספציפי עובד בתרגיל מסוים, ולדאוג לחזק אותו במדויק. לדוגמה, תרגיל מתח (משיכת הגוף למעלה) יכול להיראות ...
מבוא ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף
מבוא ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף
... ללימוד אימוני כושר - למה להבין איך עובד הגוף, מהו השכל של תרגילי הכושר? למה להבין את מנגנון השרירים? איך להתאמן עם שכל ובצורה חכמה? איך להתאמן בצורה נכונה? איך לפתח את השכל מאימון כושר? פיתוח גוף למה כדאי להבין איך הגוף עובד באימון כושר? אליעד כהן מסביר שהמטרה המרכזית של הבנת תהליכי הגוף, במיוחד בתחום אימוני הכושר, היא להפוך את פעולת הגוף למשהו משמעותי ומחושב יותר. לדעתו, אנשים אינם חייבים להבין לעומק את התהליכים בגוף כשהם מבצעים פעולות פשוטות כמו ללכת, להרים חפצים או לקום מכיסא, אבל בהחלט אפשר ומומלץ לעשות זאת כדי לשפר את האיכות והיעילות של הפעולות הללו. מהם היתרונות של הבנת מנגנון השרירים והגוף? אליעד מציין מספר יתרונות מרכזיים להבנה מדויקת של האופן שבו הגוף עובד, בעיקר במסגרת אימוני כושר ופיתוח גוף: שיפור יעילות: כשאדם מבין אילו שרירים פועלים בכל פעולה, למשל כשמרימים חפץ מהרצפה או מתיישבים וקמים מכיסא, הוא יכול לבצע את הפעולות האלה באופן הרבה יותר יעיל ובריא, וכך להימנע מפציעות או מאמצים מיותרים. הפיכת האימון לחוויה מעניינת: במקום לבצע תרגילים באופן רובוטי וחסר מחשבה, הבנת המנגנון מאחורי כל תרגיל הופכת את הפעולה למעניינת יותר, למאתגרת יותר מבחינה שכלית, ומאפשרת לפתח את המחשבה. השגת מטרות אימון בצורה טובה יותר: כאשר המתאמן מבין את השרירים, איפה הם נמצאים, כיצד הם מתפקדים, וכיצד מותחים ומכווצים אותם, הוא מסוגל להגיע לתוצאות טובות יותר - לחזק את השריר, לפתח את הגוף בצורה הרצויה או להוריד משקל בצורה נכונה ובריאה יותר. איך הופכים אימון גופני לפיתוח שכלי ולא רק פיזי? אליעד מתאר את תהליך האימון הגופני כהזדמנות לפתח את השכל, בדומה למשחקי חשיבה כמו שחמט או לימודי מתמטיקה. במקום להתייחס לאימון כפעולה אוטומטית שחוזרת על עצמה בצורה מכנית, אפשר להתייחס אליו כאל חידת היגיון: המתאמן יכול לשאול את עצמו שאלות תוך כדי האימון, כמו האם הוא מבצע את התרגיל בצורה הטובה ביותר, האם הוא מחזיק את המשקל בצורה נכונה, והאם הוא מפעיל את השרירים באופן אופטימלי. ניתן לחקור ולהבין לעומק את התרגילים - מה ההבדל בין תרגילים שונים, איזה תרגיל עדיף לבצע קודם, למה תרגיל מסוים מתאים יותר מאחר למטרה ספציפית, וכדומה. כל השאלות האלה מפתחות את המחשבה ומעודדות את המתאמן להשתמש בשכלו בזמן האימון ולא רק בגופו. מהן הבעיות עם אימון רובוטי וחסר חשיבה? אליעד מצביע על כך שרוב האנשים מתאמנים בצורה מאוד טכנית וחזרתית, ללא מחשבה אמיתית מאחורי הפעולה. הם מבצעים מספר קבוע של חזרות, מחכים פרקי זמן קבועים, ומבצעים את התרגילים לפי הוראות מכניות, וכך השכל מתנוון ולא מתפתח. הוא אף מציין שיש דעה שלילית שלפיה מתאמנים בפיתוח גוף הופכים לפחות אינטליגנטיים, כי הם עסוקים רק ...
משך זמן האימון - כמה זמן מומלץ להתאמן? כמה זמן אמור להימשך אימון? איך להתאמן יותר זמן? [אימון יתר / הארכת משך זמן האימון]
... זמן האימון - כמה זמן מומלץ להתאמן? כמה זמן אמור להימשך אימון? איך להתאמן יותר זמן? (אימון יתר הארכת משך זמן האימון) אז בעיקרון, מה בטוח נכון? בטוח שאתה רוצה להתאמן. ושאם תתאמץ יותר, זה יותר טוב (עע להגיע לכשל באימון). ואעפכ במקביל אתה גם לא רוצה להיפצע מאימון יתר ולא רוצה להתאמן אימון לא אפקטיבי. מה שבעצם אומר, שתלמד להקשיב לגוף שלך. זה הכל. וזה כמובן תלוי בסוג האימון תדירות האימון עצימות האימון זמני המנוחה בין הסטים משקלי עבודה שרירים שעבדו וכולי. את הכל צריך ... לגוף שלך. אם לדוגמה אתה מרגיש שאתה עושה תנועה מסוימת, אבל כבר לא מצליח לכווץ את השריר הרצוי בצורה הרצויה, הרי שכבר אין טעם ... לאמץ אותו. אם לדוגמה אתה מרגיש עייפות כללית, יתכן שתגדיל את הסיכוי שלך להיפצע באימון. ובנוסף, יש שלב שאתה עלול להיפצע באימון ולהגיע לאימון יתר. וזה קורה כאשר האנרגיה נגמרת ואתה ממשיך להתאמן. מתי בדיוק? מתישהו אתה אמור לדעת לזהות גם ... לפי הפרמטרים השונים, כשאתה מרגיש שאתה עובד על אוטומט, בלי כוח וכולי. אזכיר, שזה ששריר מסוים התעייף לך, זה לא אומר שאתה צריך להפסיק את האימון כמובן. כי בגוף יש עוד שרירים שלא התעייפו. ושאולי כן אפשרי להמשיך להתאמן.
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להתאמן נכון? כמה חזרות לעשות? כמה סטים לעשות? כמה משקל להרים? איזה תרגיל לעשות? איך לבנות תוכנית אימון? בחירת משקלי עבודה, בניית תוכנית אימון, להרגיש את השריר, אימון לכשל, תחושה של השריר, יצירת גירוי בשריר, לגרות את השריר
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך בונים תוכנית אימון?, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך בונים תוכנית אימון?, איך לפרש חלומות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך לחנך ילדים? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לנהל את הזמן? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לקבל החלטות? איך לשנות תכונות אופי? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מטפל רוחני, מאמן אישי לדיאטה, אימון אישי לילדים נוער והורים בתחום איך בונים תוכנית אימון - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 13:49:04 - wesi1