אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה אופטימי ✔פרזנטציה למשקיעים, איך לגרום למשקיע להשקיע בך? טעויות של יזמים, איך לשכנע משקיע? תחזית ריאלית, תחזית אופטימית מידי, התעשרות מהירה, כסף...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
פרזנטציה למשקיעים, איך לגרום למשקיע להשקיע בך? טעויות של יזמים, איך לשכנע משקיע? תחזית ריאלית, תחזית אופטימית מידי, התעשרות מהירה, כסף קל, לעשות אקזיט, להקים סטארטאפ, יעוץ ליזמים, יעוץ למשקיעים, רישום פטנט, השקעות כספיות
מהן הטעויות שיזמים עושים כשמנסים לשכנע משקיע להשקיע בהם?

כשיזם מגיע למשקיע ומבקש השקעה, אחת הטעויות המרכזיות שהיא לעיתים קרובות נעשתה היא הניסיון "למכור" את החלום הפרטי של היזם, כמו חלום של "התעשרות מהירה" או "עשיית אקזיט" בשוק גדול. יזמים רבים מציגים למשקיע תחזיות אופטימיות ביותר בנוגע לפוטנציאל השוק, כגון "שוק של 100 מיליארד דולר" או "100 מיליון לקוחות פוטנציאליים". הכוונה מאחורי הצגת נתונים כאלה היא לשדר למשקיע שההשקעה תביא רווחים עצומים בזמן קצר, ובכך להלהיב אותו.

אליעד כהן מציין כי אחד מהטעויות הגדולות ביותר של יזמים היא שהם לא מבינים את הדרך בה משקיע חושב. משקיעים, במיוחד אלו עם ניסיון, מבינים שאין דרך קלה או "קיצור דרך" להתעשרות מהירה. רוב המשקיעים צברו את הונם בעבודה קשה ובסיכון מחושב, ומבינים שהכסף לא מגיע בקלות, גם אם מדובר בהשקעה מוצלחת.

האם יש דרכים לקצר את הדרך להתעשרות מהירה?

המציאות, כך אומר אליעד, היא ש - "אין דרכים לקיצור". כל אדם שהצליח להשיג הון עשה זאת לאחר עבודה קשה, ומרבית המשקיעים עבדו קשה במשך שנים. גם אם אדם זכה בלוטו, זה קרה אחרי שנים של מילוי כרטיסים. הרעיון של "התעשרות מהירה" מבלי לעבור תהליך ארוך של עבודה קשה הוא רעיון שעשוי להוביל לחשדות, במיוחד עבור משקיעים שמבינים היטב את מציאות השוק.

מה המשמעות של שוק ענק ומדוע זה לא בהכרח יתרון?

יזמים רבים טועים כאשר הם מציגים את השוק בו הם פועלים כ"שוק ענק", ומאמינים שהמציאות תוביל אוטומטית להצלחה. כאשר הם מציינים שהשוק שווה מיליארדי דולרים או שיש 100 מיליון לקוחות פוטנציאליים, הם שוכחים את אחד הגורמים החשובים: התחרות. כאשר שוק כה גדול נחשב לפוטנציאלי, כמעט תמיד ישנם הרבה מתחרים. לדוגמה, אם יזם מציין שיש "100 מיליון שחקנים פוטנציאליים" עבור משחק מחשב שהוא מפתח, צריך לזכור שיש הרבה מפתחים אחרים שיכולים להיכנס לאותו תחום ולהתמודד על אותם לקוחות.

מה גורם להצלחה הגדולה של חברות ולהצלחה של יזמים?

יזמים לעיתים קרובות טועים לחשוב שההצלחה של חברה גדולה בשוק מסוים בהכרח מבטיחה גם את הצלחתם האישית. הכוונה כאן היא שהתפיסה של "אני אהיה יותר גדול מכולם" היא תפיסה שיכולה להוביל לכישלון. חברת "אפל", לדוגמה, אולי הצליחה מאוד בשוק הטלפונים הסלולריים, אבל לא כל יזם שימכור טלפון יגיע לאותה הצלחה. יזם ללא ניסיון קודם או היכרות עמוקה עם השוק, כאשר הוא מצהיר שהוא הולך להיות "החברה הגדולה ביותר", רק משדר שהוא אינו ריאלי. משקיעים מזהים זאת מיד.

למה משקיעים מעדיפים תשואות צנועות ולא "אלפי אחוזים"?

כמו שצוין קודם, משקיעים לא מצפים מהעסק החדש לקבל "אלפי אחוזים" רווחים בשנה. למעשה, המשקיעים המעוניינים להשקיע רוצים לראות תשואות יציבות כמו 5%, 10% או 20% בשנה, מה שמראה על עסקים יציבים ולא "סיכון יתר". לכן, הצגת תחזית אופטימית מדי יכולה לגרום למשקיע לחשוב שמדובר בהשקעה לא מציאותית. זה הרבה יותר יעיל להציג תחזית עסקית ריאלית שמבוססת על ניתוח שוק אמיתי, תוך הדגשה של יתרונות המוצר או הרעיון העסקי, וכן הצגת תוכנית עסקית יציבה.

איך כדאי להציג תחזית עסקית ריאלית למשקיע?

הדרך להציג תחזית ריאלית היא לאפשר למשקיע לראות את הפוטנציאל בשוק, אך גם להבין את התחרות שבו. למשל:

- הצגת ניתוח השוק שבו פועל העסק.

- הצגת ייחודיות המוצר או הרעיון (לדוגמה, פטנט או טכנולוגיה ייחודית).

- הצגת תחזית רווח ריאלית, על בסיס ניתוח השוק ועסקים קיימים.

- הצגת תכנון שוק שמסביר כיצד תתמודד עם המתחרים.

אליעד טוען כי היזמים צריכים להימנע מהמחשבה שהם "היחידים שחשבו על רעיון כזה" ולקחת בחשבון שהתחרות היא חלק בלתי נפרד מהמציאות העסקית. אם יש שוק ענק עם פוטנציאל, כמעט תמיד יש עוד הרבה אנשים שמים לב לאותו שוק ומפתחים מוצרים דומים.

למה אופטימיות יתר עלולה להזיק לסטארט - אפ?

סטארט - אפים רבים לא מצליחים בסופו של דבר, במיוחד כאשר היזם מציג אופטימיות יתר. אופטימיות ללא תכנון מסודר ויכולת להעריך את הקשיים, התחרות והסיכונים בשוק, היא מתכון לכישלון. אם יזם מציג חזון לא ריאלי, שבו הוא יצליח "לכבוש את העולם" מבלי להכיר את כל המכשולים, הוא יכול להיתקל בספקות מצד המשקיע, שיבין שאין לו תמונה מציאותית.

איך לדבר עם משקיע בצורה ריאלית?

כדאי לדבר עם המשקיע בצורה מאוזנת, תוך הצגת התמונה המלאה של העסק. במקום להציג רק את יתרונות הרעיון, יש להכיר גם את התחרות בשוק, להעריך את שיעור הרווח האפשרי ולהציג את היתרונות הברורים של המוצר או הרעיון. חשוב גם להראות תכנון מעמיק ולהתייחס לסיכונים, כדי שהמשקיע יוכל להרגיש שהוא מקבל החלטה על בסיס נתונים אמיתיים ולא על חלום מנותק מהמציאות.
מהי הטעות הגדולה כשמנסים למכור חלום של התעשרות מהירה למשקיע?

אחת הטעויות המרכזיות של יזמים היא לנסות למכור למשקיע את החלום הפרטי של "להתעשר בגדול" או "לעשות אקזיט". במקום להתמקד בעסק עצמו, הם מדגישים תחזיות ענקיות על שוק של מיליארדי דולרים או כמות עצומה של משתמשים. כאשר יזם מציג למשקיע שוק שמגלגל "100 מיליארד דולר" או "100 מיליון משתמשים", הוא מאמין שהמשקיע יתפתה לרעיון של רווח מהיר ושישקיע בו מיד. אך בפועל, משקיעים ותיקים מכירים את המציאות: כסף לא עשוי להגיע בן לילה, ורובם עבדו קשה כדי להגיע להון שיש להם.

מדוע אין דרכי קיצור להתעשר במהירות?

רוב הסיכויים שהמשקיע כבר פגש יזמים רבים עם סיפורי "עשיית מכה", חלקם אולי אפילו הפסידו לו כסף בעבר. משקיע מבוסס מבין שאין דרך קיצור אמיתית להתעשרות: גם אם מישהו זכה בלוטו, הרי שעד אז הוא השקיע שנים במילוי לוטו. גם אדם שעשה אקזיט גדול השקיע קודם כוחות, זמן וכסף. הרעיון של "להתעשר מהר" ללא עבודה קשה מעורר מיד חשד בעיני המשקיע, כי לרוב ההצלחות הגדולות מלוות בתקופות ארוכות של מאמץ, טעויות ותחרות.

מה המשמעות של שוק ענק ואיך זה קשור לתחרות?

כאשר יזם מספר על שוק עצום של מיליארדי דולרים או מיליארדי משתמשים, הוא שוכח שלצד השוק הגדול, יש גם מתחרים רבים. אם באמת כל כך הרבה אנשים בעולם צריכים את המוצר, כמעט ודאי שיש עוד מישהו שפיתח או מפתח אותו במקביל. לדוגמה, אם מדובר במשחק מחשב חדש, והיזם מסביר שיש "100 מיליון שחקנים פוטנציאליים", צריך לזכור שאולי קיימים מפתחים נוספים שעובדים באותה נישה. כנ"ל אם מדובר על טלפון סלולרי חדש: העובדה שחברת "אפל" מצליחה מאוד לא אומרת שכל מוצר חדש יצטרף אוטומטית לרשימת ההצלחות.

איך דוגמה להצלחה אדירה בתחום עלולה להטעות?

יזמים טועים לחשוב שההצלחה של חברה גדולה מחייבת שגם הם יצליחו באותה מידה. לדוגמה, אם חברת ענק בתחום הטלפונים שווה הון עתק, אין פירוש הדבר שגם יזם פרטי שייצר טלפון משלו יגיע לאותה הצלחה. לעתים מדובר בשנים של פיתוח, בכישרון יוצא דופן או במזל מיוחד. כשיזם מצהיר "אני אהיה יותר גדול מכולם" מבלי ניסיון קודם או הבנה עמוקה של השוק, הוא למעשה משדר שהוא אינו ריאלי ומגביר את החשד של המשקיע.

מדוע משקיע מסתפק גם ברווחים מתונים?

משקיעים מנוסים יודעים שלרוב עסקים לא מניבים "אלפי אחוזים" רווח. הם ישמחו להשקיע גם אם יקבלו 5 אחוז, 10 אחוז או 20 אחוז בשנה, כל עוד הכסף שלהם בטוח יחסית ויש סיכוי טוב לצמיחה קבועה. כאשר יזם מבטיח "מאות אחוזים" או "אלפי אחוזים" רווח מהיר, המשקיע מבין שמדובר ברעיונות לא מציאותיים. משקיע מעדיף תוכנית עסקית הגיונית ורווח סולידי לאורך זמן על פני חלומות התעשרות מהירה שברוב המקרים לא מתממשים.

כיצד כדאי להציג תחזית עסקית ריאלית?

דרך נכונה יותר היא להסביר למשקיע:

- מה השוק שבו פועלים ומה תחרות שקיימת בו.

- מהי הייחודיות של הרעיון או המוצר (לדוגמה, פטנט או טכנולוגיה מיוחדת).

- מהן ציפיות הרווח הריאליות, בהתבסס על ניתוח אמיתי של החברות הקיימות בשוק.

- כיצד מתכוונים להתנהל בפועל מול המתחרים, גם אם הם רבים או חזקים.

למה אי אפשר פשוט "להמציא את הגלגל מחדש"?

הרעיון ש"אני היחיד שחשב על זה" אינו מציאותי, במיוחד בשווקים גדולים. העולם מלא בסטארט - אפים, במפתחים וביזמים. אם קיים שוק ענק עם פוטנציאל גדול, סביר שעוד אנשים שמו אליו לב. וגם אם יש לאדם פטנט ייחודי, מתחרים עשויים להופיע במהירות ולנסות למצוא דרכים עוקפות. לכן, לא מספיק לטעון "יש ביקוש עולמי, אף אחד לא חשב על זה" - בפועל צריך לוודא שלא קיימות גרסאות מקבילות או פתרונות דומים במקום אחר.

מדוע אופטימיות יתר עלולה לפגוע בסטארט - אפ?

רוב הסטארט - אפים נכשלים בסופו של דבר, ורוב העסקים הקטנים נסגרים בתוך זמן קצר. כשיזם מדי אופטימי, הוא לא מתכונן לסיכונים, לא בודק מתחרים לעומק ולא בונה תרחישים אפשריים של כישלון. משקיע שומע מאדם "אני הולך להפוך לחברה הגדולה בעולם" מבלי לשקול קשיים, תחרות וסיכויי כישלון - חושש שהיזם אינו מבין את המציאות. יש הבדל בין מוטיבציה להצליח לבין סגירות לעובדות בשטח.

כיצד לדבר עם משקיע באופן ריאלי?

עדיף להסביר למשקיע תמונה מאוזנת:

- להכיר בתחרות בשוק.

- להעריך בסבירות את שיעור הרווח האפשרי.

- להציג יתרונות ברורים של המוצר או הרעיון.

- להראות תכנון מעמיק והתייחסות לסיכונים.

משקיע שמע שמכרו לו כבר מספיק "סיפורים" על התעשרות פלאית, ולכן הפגנת הבנה אמיתית עשויה להרשים יותר מהצגת חזון לא מבוסס.
הקמת סטארטאפ, גיוס משקיעים, איך לדבר עם משקיע? איך להכין מצגת למשקיעים? תוכנית עסקית למשקיעים, הקמת חברה, איך להקים עסק? איך לעשות אקזיט? הכנה לפרזנטציה למשקיעים, הכנה לשיחה עם משקיעים, חברת השקעות, בית השקעות
הבדלה השקעות כספיות הקמת עסק כסף בלי ללמוד לקוחות מתעניינים פטנט מוצר לדוגמה עבודה לשדר אמונה לוטו startup אופטימי אופטימיות איך לגרום איך לגרום למשקיע איך לגרום למשקיע להשקיע בך איך לשכנע איך לשכנע משקיע איך לשכנע משקיע להשקיע בך אקזיט השקעה השקעות השקעות כספיות התעשרות מהירה חברת הזנק טעויות טעויות של יזמים טעות יועץ יזמות יעוץ יעוץ ליזמים יעוץ למשקיעים כסף כסף בלי להתאמץ כסף בלי ללמוד כסף בלי לעבוד כסף במהירות כסף בקלות כסף מהיר כסף מהר כסף קל לגרום לגרום למשקיע לגרום למשקיע להשקיע בך להקים סטארטאפ להרוויח כסף במהירות להרוויח כסף בקלות להרוויח כסף מהיר להרוויח כסף מהר להרוויח כסף קל להשקיע להשקיע בך לטעות לעשות אקזיט לעשות כסף במהירות לעשות כסף בקלות לעשות כסף מהיר לעשות כסף מהר לעשות כסף קל לשכנע לשכנע משקיע לשכנע משקיע להשקיע בך משקיע משקיעים סטארט אפ סטארטאפ פטנט פרזנטציה פרזנטציה למשקיעים רישום פטנט שכנוע תחזית אופטימית מידי תחזית ריאלית
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
מצליחנות אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים?
... אופטימיות ופסימיות, האם להיות אופטימי או להיות פסימי? למה לא להיות אופטימי? למה לא לחשוב חיובי? למה לא לחשוב שלילי? למה לא להיות פסימי? למה להיות ריאלי? איך חושבים אנשים מצליחים? איך להיות ווינר? איך להצליח בחיים? מה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות ואיך זה משפיע על הצלחה? בהרצאה זו, אליעד כהן דיבר על נושא של מצליחנות, אופטימיות ופסימיות. הוא ציין את ההבדלים החשובים בין המצליחנים האמיתיים לבין הלוזרים או המתחזים למצליחים, והסביר כיצד ... להשפיע על הצלחה או כישלון. הנושא המרכזי היה ההבדל בין אופטימיות לפסימיות, ואליעד שאל את הקהל מה לדעתם מאפיין את האדם המצליח - האם הוא יותר אופטימי או פסימי? תשובתו הייתה כי לא האופטימיות ולא הפסימיות הם מה שמאפיין אנשים מצליחים, אלא הריאליזם. אליעד הסביר כי אופטימיות ופסימיות עשויות להיות בעייתיות ולא תמיד מביאות להצלחה. מהן התכונות של אופטימיות ופסימיות? אליעד הסביר את מהות האופטימיות והפסימיות: - אופטימיות: אדם אופטימי תמיד מקווה שהדברים יסתדרו לטובה. אם קורה משהו לא ברור, הוא יראה את החצי המלא של הכוס ויתעקש שהמצב יתברר לטובה. ... לו מושג מה יקרה, הוא יחשוב שהמצב ייכשל. אליעד ציין שהאופטימיות והפסימיות הם גישות שיכולות להוביל לכישלון, כי לפעמים הן עיוות של המציאות. לדוגמה, כאשר המצב רע באמת, אדם אופטימי מדי עשוי להימנע מלקבל החלטות נכונות ולהמשיך להאמין שדברים יסתדרו, בזמן שפסימי מדי עשוי לוותר על מאבק אפילו כשיש לו סיכוי להצליח. מה הבעיה באופטימיות יתר ופסימיות יתר? אליעד הסביר כי לוזרים יכולים להתחלק לשני סוגים: 1. לוזרים אופטימיים מדי - אנשים שמאמינים שהכל יסתדר למרות שהמציאות מצביעה על כישלון. דוגמה לכך היא אדם שקונה מניות בבורסה בתקופה ... תקווה. אליעד ציין כי המצליחנים האמיתיים לא מסתמכים על אופטימיות או פסימיות. במקום זאת, הם שואלים את עצמם תמיד מה האמת ומה הסיכויים להצליח או להיכשל. הם לא מקווים לטוב ולא ... רעה מראש, אלא עלינו לבחון את המצב בפועל. למה לא להיות אופטימי או פסימי? אליעד הדגיש כי אופטימיות ופסימיות הן סיסמאות ריקות של לוזרים. אנשים שמבוססים על אופטימיות יכשלו אם המציאות לא תואמת את האמונה שלהם, והאנשים הפסימיים יפספסו הזדמנויות מצליחניות בגלל מחשבות שליליות. ... ויפעל לפי המידע האמיתי והזמין. איך לחשוב ריאלית? מה זה אופטימיות? מה זה פסימיות? איך להצליח בחיים? איך לחשוב כמו מצליחן? תחשוב טוב יהיה טוב, אופטימיות יתר, פסימיות יתר, חשיבה חיובית רעה, השקר של הכל לטובה, השקר של יהיה טוב ...
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
הספר להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי?
... להצליח בכוח המחשבה - אופטימיות + פסימיות + חשיבה אופטימית + פסימית - להיות אופטימי או פסימי? להיות אופטימי או פסימי - מה באמת כדאי לך להיות? כאשר לאדם יש ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, קיימות בפניו שלוש אפשרויות עיקריות: להיות אופטימי, להיות פסימי, או פשוט להודות בחוסר הידיעה. אליעד כהן מסביר לעומק את משמעות האופטימיות, הפסימיות והחשיבות של ההכרה במציאות כפי שהיא באמת. מהי אופטימיות ומהי פסימיות? כאשר אדם נתקל במצב של ספק לגבי העתיד: אדם אופטימי הוא מי שמקווה ומאמין שיקרה לו משהו טוב. אדם פסימי חושב שיקרה לו משהו רע. אדם שלא יודע מה יקרה או שלא מנחש לטובה או לרעה, מוגדר כספקן. האם תמיד כדאי להיות אופטימי? לאופטימיות יש יתרונות משמעותיים, אך גם חסרונות. היתרון הגדול ביותר הוא שאדם אופטימי חווה תחושה טובה יותר ברגע הנוכחי. למשל, אדם שנוסע ברכבת אל תאי הגזים ומדמיין שהוא נוסע לקבל עבודה חדשה, מרגיש טוב באותו הרגע. אך החיסרון הוא שהאופטימיות הזו בדיוק מובילה אותו למותו - האופטימיות מטעה אותו מלראות את הסיכון האמיתי שמולו. לעיתים, דווקא החשיבה שהכל לטובה היא זו שגורמת לאדם להיכשל ולהיפגע. האם פסימיות ... של הפסימיות הוא התחושה השלילית והקשה יותר בהווה, כיוון שהפסימי כל הזמן מצפה לרע. מדוע לא אופטימיות ולא פסימיות הן הפתרון המושלם? אליעד כהן מסביר שהפתרון האמיתי הוא לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי - אלא להיות מציאותי. להיות מציאותי פירושו לראות את הדברים בדיוק כפי שהם. אדם המציאותי יודע ומבין שאין ... מנקודת מבט מוחלטת. ברגע שהאדם מבין לעומק את האחדות של המציאות, הוא לא צריך לבחור אם להיות אופטימי או פסימי. האדם המציאותי אינו חושש מהעתיד, לא בגלל שהוא משקר לעצמו ואומר יהיה טוב, אלא כי הוא יודע שגם רע וטוב הם רק תיוגים חסרי משמעות מוחלטת, מכיוון שבסופו של דבר הכל אחד. מדוע אנשים בוחרים באופטימיות או בפסימיות? הבחירה באופטימיות או בפסימיות מגיעה תמיד מתוך פחד או ספק לגבי העתיד. אנשים נוטים לאופטימיות כי הם חוששים שיקרה להם משהו רע, ואז מנסים לשכנע את עצמם שהכל יהיה טוב כדי להירגע ברגע ההווה. הפסימי, לעומת זאת, מפחד ... מציאותי באמת ולחיות בשקט פנימי? האדם שמצליח לראות את המציאות כפי שהיא לא צריך לנסות להיות אופטימי או פסימי, אלא פשוט מסתכל על הדברים ומקבל אותם. ברגע שאדם מבין לעומק את אחדות המציאות - את הטוב האמיתי שיש בכל דבר, שהיא ... לאדם שקט נפשי מוחלט. כאשר אדם מבין שהכל אחד, הוא מסוגל לחיות ללא חשש וללא צורך בשקרים של אופטימיות או פסימיות. פשוט קבלת המציאות כפי שהיא, ללא שיפוטיות מיותרת של טוב או רע. סיכום: האם עדיף להיות אופטימי או פסימי? לסיכום דבריו של אליעד כהן, אין צורך להיות אופטימי או פסימי. הפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להכיר באמת כפי שהיא, בלי לנסות לשכנע את עצמך בטוב או ברע. כאשר מבינים לעומק את המציאות - את אחדותה המוחלטת - מבינים שאין משמעות לבחירה בין אופטימיות לפסימיות, ואז אפשר לחיות בשלווה אמיתית. האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? מה זו חשיבה אופטימית? למה לא להיות אופטימי? האם המציאות היא טובה או רעה? מה המשמעות של להיות מציאותי? האם הכל לטובה? איך להפסיק לפחד מהעתיד? ...
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
לחשוב חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש לרעה, לראות את הטוב או לראות את הרע, הכל לטובה או הכל לרעה, לסלוח או לנקום, להפוך רע לטוב או להפוך טוב לרע, מה עדיף? חשיבה חיובית או חשיבה שלילית, טוב ורע
... חיובי או לחשוב שלילי, להיות אופטימי או להיות פסימי, לפרש לטובה או לפרש ... להתמקד בזיכרונות הטובים, בכך שלמד משהו מהחוויה. חשיבה חיובית יכולה לעזור לנו לשמור על אופטימיות, ולהתמקד בטוב שבדברים. עם זאת, יש גם ... עם החיים. כיצד לפרש את המציאות? מהי חשיבה חיובית וכיצד להשתמש בה נכון? האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? איך לשלוט בפרשנות האישית ... הדברים. ברגע שאדם מבין שהוא יכול לשלוט בפרשנות שלו, עולה השאלה - מה עדיף? האם עדיף להיות אופטימי ולפרש את המציאות לטובה, או להיות פסימי ... כלומר, להיות מסוגל לבחור איך לפרש את המציאות לפי הצורך. אדם שמבין שהוא אינו חייב להיות אופטימי או פסימי כל הזמן, אלא שהוא יכול לשלוט ... ושלווים. כיצד לפרש את המציאות? מהי חשיבה חיובית וכיצד להשתמש בה נכון? האם כדאי להיות אופטימי או פסימי? איך לשלוט בפרשנות האישית ...
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית
אופטימיות, פסימיות, חשיבה ריאלית, חשיבה חיובית, חשיבה שלילית, חשיבה אופטימית, חשיבה פסימית ובו יתבאר העניין של אופטימיות וחשיבה אופטימית (חצי הכוס המלאה חשיבה חיובית וכיוב), מול פסימיות וחשיבה פסימית (חצי הכוס הריקה חשיבה שלילית וכיוב). ואופטימיות פירושה, שהאדם חושב שהדברים יסתדרו לטובה. אך פסימיות ... איזה עניין, והוא חושש האם הדבר הזה הוא לרעתו או לטובתו. והאדם האופטימי יאמר, שהדבר הוא לטובה, ושצריך לחשוב בצורה חיובית, ושהכל ... הוא, פשוט, כאשר יש ספק לגבי איזה דבר, האם הוא טוב או רע. אז האופטימי יאמר, שהדבר הוא לטובה ויסתכל על היתרונות של הדבר. והפסימי ... ומי שיתבונן בעניין יראה, כי יש יתרונות וגם חסרונות, גם בחשיבה אופטימית וחיובית, וגם בחשיבה פסימית ושלילית. ולמה? כי מי שחושב חיובי וחושב בצורה אופטימית, הוא בעצם מצליח לדחות את הרע, לזמן מאוחר יותר. כי גם מי שחושב בצורה אופטימית, גם הוא לא תמיד מצליח להשיג את המטרות שלו. ואם המציאות היא לרעת האדם, החשיבה האופטימית שלו, לא תעזור לו. אלא, שבטווח המיידי, החשיבה האופטימית עוזרת לאדם, לא להתאכזב כבר עכשיו מהרע שקורה לו, אלא ... הוא מרגיש רע בהווה, מכך שרק אולי יקרה לו רע בעתיד. והחשיבה האופטימית, דוחה את הרע, כמה שיותר. וזה נראה כיתרון של החשיבה האופטימית והחשיבה החיובית. אבל בחשיבה אופטימית, יש גם חיסרון גדול מאוד. והוא, הגודל של האכזבה ושל הרע, ... הוא קורה. כי, כגודל הציפייה, כך גודל האכזבה. וככל שהאדם הוא יותר אופטימי, כך הוא יותר סובל, כאשר המציאות טופחת על פניו, וקורים דברים נגד רצונו. ונכון שהאדם האופטימי שרואה את חצי הכוס המלאה וחושב בחשיבה חיובית, נכון שהוא ... בעתיד, כאשר הוא יתקל בכוס מים שתהיה ככ ריקה, שהוא לא יצליח להיות אופטימי ולחשוב חיובי. ונחדד: בחוש ניתן לראות, כי מי שחושב יותר, חשיבה חיובית ויותר חשיבה אופטימית, הוא מצליח יותר בחיים שלו, להשיג את המטרות שלו. כי כאשר קשה לאדם באיזה דבר, אם הוא אופטימי שהוא אולי יצליח להשיג את המטרה שלו, אז הוא מתאמץ יותר, ואז הוא מגדיל את הסיכוי שלו להצליח. ועל פניו נראה, שדווקא להיות אופטימי, זה מגדיל את הסיכוי של האדם להצליח בחיים. וזה דווקא מקטין ... כמות הטוב שיש לאדם בחיים. אך, לא כך הוא הדבר! כי מי שחושב בחשיבה אופטימית, הוא לא באמת מקטין את הרע שיש לו בחיים, גם אם הוא כן ... כי מחויב המציאות, שיהיה גם טוב וגם רע. וכאשר האדם חושב בצורה אופטימית, ומתעלם מחצי הכוס הריקה, ומסתכל רק על חצי הכוס המלאה, אז ... את כמות הרע שיש לו בחיים, מבחינה איכותית עוצמתית. כי החשיבה האופטימית מרגילה את האדם, להיות שמח ולהתחבר לרגשות חיוביים, ולא ... להתחבר לרגשות שליליים. וכאשר קורה דבר רע לאדם שמח שהוא רגיל להיות אופטימי, אז הוא חווה את הרע, בצורה הרבה יותר חזקה וקשה, מאדם שבכל ... פסימית, ושרגיל לחוות רגשות רעים. זא, החשיבה החיובית והחשיבה האופטימית, מרגילות את האדם, להתכחש לכך שהמציאות יכולה להיות רעה, ... אז ממילא קשה יותר לאדם להכיל את זה שהמציאות היא רעה. כי הוא אדם אופטימי, שרגיל לראות רק את הטוב. ויש מצבים, שהמציאות מכריחה את ... כל האמת, ואך ורק את האמת. או במילים אחרות, הכי טוב, זה לא להיות אופטימי, ולא להיות פסימי, אלא להיות אמיתי. ולא לייפות את המציאות ... שיכיר באמת כפי מה שהיא, בלי לנסות לשנות את המציאות, ובלי להיות אופטימי או להיות פסימי, ובלי להסתכל על חצי הכוס המלאה או על חצי ...
אופטימיות / פסימיות - מה טוב / רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר?
אופטימיות פסימיות - מה טוב רע באופטימיות ובפסימיות? ומה הטוב ביותר? כאשר יש לאדם ספק לגבי מה שיקרה בעתיד, במצב כזה, אופטימיות היא, כאשר הוא מקווה לטוב ומאמין שיהיה טוב. ופסימיות היא, כאשר הוא מעדיף לחשוב שלא יהיה טוב. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי לשתי צורות החשיבה האלו, יש יתרונות וחסרונות. האופטימיות, מאפשרת לאדם להרגיש טוב יותר בהווה, אך היא לפעמים מסתירה ממנו את הסיכונים שיש לו בדרך. לעומת זאת, הפסימיות גורמת לאדם להרגיש פחות טוב בהווה, אך היא מאפשרת לו, לא לחיות באשליה, אלא לראות גם את הסיכונים ואת הצדדים הפחות טובים של המצב. והשאלה היא, מה טוב יותר, אופטימיות או פסימיות? תשובה: המצב האידיאלי הוא, לראות את המציאות כפי מה שהיא באמת. על האדם לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי, אלא להיות מציאותי. כאשר האדם לא רואה את האמת ולא מבין מה בדיוק יקרה, על ידי זה יש לו את ההתלבטות, האם לקוות לטוב או לא. והדבר הטוב ביותר הוא, שהאדם ינסה לראות את הדברים כפי מה שהם באמת, ואז ממילא הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, מאחר שהוא מציאותי. כמו כן יש להוסיף, כי העניין הנל נכון גם לגבי כל שאר התחומים שיש בחיים. בכל פעם שיש לאדם ספק באיזה עניין, הדבר הטוב ביותר ... כפי מה שהם באמת, על ידי זה הוא מקבל פטור מכל ההתלבטויות השונות, שנובעות אך ורק מחוסר ידיעת והבנת הדברים כפי מה שהם באמת. ואם נתבונן עוד בעניין נראה, כי אופטימיות ופסימיות שייכות, רק כאשר האדם לא מספיק מרוצה מהמצב שלו ברגע הזה. כאשר יש לאדם ספקות וחששות לגבי העתיד, הדבר הזה גורם לו לכך שהוא לא יוכל להיות בשקט נפשי ברגע הזה. ואז הוא מנסה להיות אופטימי, כדי לחשוב שהכל יהיה טוב, וכדי להירגע ברגע הזה של ההווה. אך, כאשר יש לאדם הסתכלות נכונה על החיים, וכאשר האדם יודע לקחת את הכל בפרופורציה הנכונה, וכאשר ... על מצב הרוח שלו בהווה. וכאשר האדם מסוגל להכיל בתוכו את חוסר הידיעה שלו לגבי העתיד, ולא לחשוש ממה שיקרה לו בעתיד, על ידי זה הוא לא צריך להיות, לא אופטימי ולא פסימי, אלא הוא יכול לראות את הדברים כפי מה שהם. כי כל זמן שיש לאדם חששות מהעתיד, הרי שיש לאדם אינטרס כלשהו, האם להיות אופטימי או פסימי. אך כאשר האדם חי בשלום עם המציאות, ויודע למצוא את הטוב שיש בכל דבר, על ידי זה הוא לא חושש מכך שבעתיד יקרה משהו נגד רצונו, וממילא הוא לא מנסה להיות אופטימי, כדי להרגיש יותר טוב, והוא גם לא צריך להיות פסימי, כדי להבין שאולי הוא לא יצליח. אלא, הוא פשוט מציאותי, ומסתכל על הדברים כפי מה שהם, ומקבל אותם כפי מה ...
סוד *השקר* של חשיבה חיובית - מהו הסוד שבגללו חשיבה חיובית היא *שקר*? חלק 3
... נכון גם לגבי כל שאר השקרים שקשורים לחשיבה חיובית. כגון השקר של האופטימיות להאמין בעצמך להיות בטוח בעצמך וכיוב. שבמקום שהאדם ינסה להבין את האמת ולהתחבר למציאות כפי מה שהיא, במקום זה הטעויות האלו, גורמות לאדם לפתח אשליות שווא לגבי המציאות. כי לדוגמה, אופטימיות פירושה, שהאדם מקווה לטוב. ומי שרוצה להיות מאושר, עליו בסך הכל להבין את המציאות. דהיינו, להבין את הסיבה האמיתית שבגללה הכל קורה. ואין שום קשר בין אופטימיות או פסימיות לבין אושר. ואדרבה, החשיבה האופטימית, מרחיקה את האדם מהאושר. בגלל שהיא מסיתה את המחשבה של האדם מהאמת, שהיא הטוב שיש ברגע הזה. כי ברגע הזה ממש, יש טוב, שאותו יכול האדם להרגיש, רק כאשר ... מבין את הסיבה שבגללה הרגע הזה הוא כפי מה שהוא. והחשיבה החיובית והאופטימיות, הן אחד השקרים הכי גרועים שיש בעולם. משום שהן גורמות לאדם, לא לחפש את הטוב שיש ברגע הזה, אלא לחשוב שהרגע הזה נוצר רק כדי להוביל אותו למשהו אחר טוב יותר ברגע הבא. והשקר הזה של האופטימיות, הוא גדול מאוד. משום, שכבר ברגע הזה יש דבר טוב בשלמות. ואם האדם רק היה מבין את המציאות, הרי שכבר ברגע הזה, האדם היה מרגיש שלמות מהמציאות. אבל מנהיג ... כולה, הוא גם לא מבין מה הטוב שיש ברגע הזה. ואז הוא אומר לאדם להיות אופטימי ולקוות לטוב. ובמקום שהוא יסביר לאדם שברגע הזה ממש, יש משהו מושלם, ושעל האדם בסך הכל לנסות להבין את המציאות, כדי ליהנות מכל רגע ורגע של החיים, במקום זה ... והוא שולח את המחשבות של האדם אל הרגעים הבאים בעתיד, על ידי חשיבה אופטימית. וכל הרעיון של האופטימיות, מצד אחד כלפי חוץ נראה כאילו הוא שבח של המציאות, כי אופטימיות מבוססת על זה שהאדם חושב שהמציאות היא טובה. אבל מצד האמת, האופטימיות, היא הגנאי הכי גדול של המציאות. כי המציאות טובה כבר כרגע, גם בלי קשר לרגע הבא. וכאשר האדם במקום להבין את המציאות, במקום זה הוא אופטימי, הרי שהדבר הזה הוא גנאי למציאות, שהאדם חושב שהמציאות לא מספיק טובה ברגע הזה, ואז האדם צריך לקוות לטוב אחר, ברגע אחר. ואופטימיות טובה, בדיוק כמו פסימיות. כי כל דבר שהוא לא האמת עצמה, הוא טוב באותה המידה בדיוק. והאמת, היא לא אופטימית ולא פסימית, היא אמת. וכל דבר שהוא לא האמת, הוא טוב רע בדיוק באותה המידה. ולכן חשיבה חיובית, טובה בדיוק כמו חשיבה שלילית. וחשיבה אופטימית, טובה בדיוק כמו חשיבה פסימית. ומצד האמת, כמו שראוי לרחם על מישהו שהחשיבה שלו שלילית ושהוא כל הזמן סובל, כך גם ראוי לרחם על מי שהחשיבה שלו חיובית ואופטימית ושהוא כל הזמן נראה כאילו הוא שמח. כי שניהם סובלים. גם זה שחושב חיובי וגם זה חושב שלילי. כי כאשר האדם חושב את האמת, דהיינו, כאשר האדם מבין את המציאות ... לא שייך לומר שהוא חושב בצורה חיובית או שלילית, או שהוא חושב בצורה אופטימית או פסימית, אלא הוא פשוט ריאלי ואמיתי עפ האמת כפי מה שהיא. וכאשר האדם מבין את המציאות, הוא לא צריך שום חשיבה חיובית או אופטימיות כדי לשמח את עצמו. כי הבנת המציאות, היא ורק היא האושר האמיתי. אך כאשר האדם לא מבין את המציאות ולא נהנה מהחיים באמת כפי מה שהם, על ידי זה האדם צריך לנסות להיאחז בכל מיני אשליות של חשיבה חיובית ושל אופטימיות. וזה הכל רק משום שהאדם בטעות הולך אחרי מנהיגי שקר שמלמדים אותו לחשוב חיובי, במקום לחפש את האמת. והפתרון ברור ממילא. שמי שרוצה להיות מאושר באמת ... לרגע אחר טוב יותר. ומצד האמת, יש דבר טוב גם בחשיבה חיובית וגם באופטימיות, משום שהן מקרבות את האדם לגלות את השקר של עצמן. כי כאשר האדם הוא רק אופטימי וחושב בחשיבה חיובית, על ידי זה לבסוף האדם קולט שהחשיבה החיובית הזאת לא נתנה לו שום דבר. ואז האדם מחפש את האמת להבין את המציאות והופך להיות מאושר באמת. ולכל זה נוסיף גם את זה, שהאופטימיות לפעמים יוצרת רק רע. כי היא לא תמיד עובדת. וכאשר יש לאדם איזו צרה, שממנה הוא לא יכול לצאת, אז החשיבה האמיתית גורמת לאדם להסתכל למציאות בעיניים ולקבל אותה ולהשלים איתה, עד שהאדם ימצא את מה שטוב בה. אבל החשיבה האופטימית סתם נוטעת אשליות שווא באדם, אשליות שיוצרות אצל האדם סבל רב. כי ככל שהאדם יותר אופטימי, כך, מצד אחד הוא יכול להגיע למצבים יותר שמחים, אבל גם מצד שני הוא יכול להגיע למצבים יותר קשים. כי החשיבה האופטימית, לפעמים נוטעת באדם אשליות שווא, משום שהיא לא תואמת את האמת. בפרט, שמצד האמת האדם בכלל לא צריך לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי. ולא לחשוב בחשיבה חיובית ולא לחשוב בחשיבה שלילית. אלא על האדם כן לנסות להבין את האמת, מה באמת קורה, ומה הסיבה שבגללה הדברים קורים. ... להיות מאושר באמת. וכל מה שנכון לגבי השקר של החשיבה החיובית ושל האופטימיות, נכון גם לגבי השקר של האמונה העצמית ושל הביטחון העצמי. כי יש כאלו שמשקרים את האדם ואומרים לו שעליו להאמין בעצמו ולהיות בטוח בעצמו שהוא יצליח להשיג ... הוא לא יודע אותה. אבל חשיבה חיובית, אמונה עצמית, ביטחון עצמי שקרי ואופטימיות, הן לא הדרך, לא אל האושר, ולא אל ההצלחה. כי הדרך היחידה של האדם להצליח באמת ללא שום פגע, היא רק על ידי האמת. כי האמת, היא בכל מקרה קיימת. וגם אם ...
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
איך לרפא כל מחלה נפשית? איך לרפא כל הפרעה נפשית? 100 אחוז פתרון לכל ההפרעות הנפשיות, 100 אחוז טיפול בכל מחלת נפש, 100 אחוז טיפול בסכיזופרניה, 100 אחוז פתרון להפרעת אישיות, איך לרפא מחלות נפש? איך לרפא הפרעות נפשיות?
... השוואה לשאלת עד כמה אדם באמת יכול לחולל שינוי בסביבתו מופיעה שאלת עומק כללית: אדם בטוח שהוא אופטימי, חזק ומלא ביטחון, אבל איך יידע באמת אם זו האמת? המבחן הוא לפגוש מישהו מאוד פסימי, שונא את החיים, מתעב כל דבר, ולראות אם המפגש הופך את הפסימי לאופטימי או את האופטימי לפסימי. אם האופטימי הופך לפסימי, זה רומז שהפסימי היה חזק בהשקפתו השלילית יותר מכפי שהאופטימי היה חזק בהשקפתו החיובית. אם האופטימי נשאר אופטימי לחלוטין וגם מצליח להרגיע את הפסימי, משמע שהאופטימיות שלו באמת איתנה מאוד. כיצד ניתן ליישם את התובנה היומיומית הזו? התובנה היומיומית היא שכל אדם יכול ללמוד לחשוב יותר בהיגיון אם ירצה בכך, אבל הוא צריך לשים לב היטב עם מי הוא ... של הפרעות נפשיות, סכנה להיות מטפל, איך נוצרות הפרעות נפשיות? איך נוצרת הפרעת התנהגות? האם אני אופטימי? טיפול בהפרעת התנהגות, מבוא לטיפול במחלה נפשית, מומחה לטיפול במחלות נפש, תרופה למחלות נפש, טיפול בסכיזופרניה, מומחה למחלה נפשית, האם אני מאושר? טיפול בהפרעות נפשיות, מומחה ...
הסוד של מהות האושר - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורי הדרך אל האושר? חלק 4
... מוכן לקבל גם את הרגשות הרעים, ממילא הוא לא היה צריך לחשוב חיובי. כי כפי שאמרנו, החכם האמיתי מלמד את האדם לחשוב את האמת ורק את האמת. לא חשיבה חיובית ולא חשיבה שלילית. לא להיות אופטימי ולא להיות פסימי. לא להיות עם או בלי אמונה עצמית. ולא להיות עם או בלי ביטחון עצמי. אלא אך ורק לנסות להבין את האמת, דהיינו, לנסות להבין את השכל שלפיו כל ... כבר הבין שאין שום שאלה כלל. ואדם מאושר אמיתי, הוא זה שהוא לא צריך להתאמץ להיות מאושר. מאחר שהוא מאושר תמיד. ומי שצריך לחשוב בצורה חיובית, ולראות רק את חצי הכוס המלאה, ולהיות אופטימי ולנסות לשכנע את עצמו להיות שמח וכיוב, הרי שהוא לא מאושר עדיין. כי האושר בא לידי ביטוי, בכך שהאדם לא צריך יותר להתאמץ להיות מאושר. והחכם האמיתי עוזר לאדם ...
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
פחד וחרדה - מהי הסיבה של כל החרדות והפחדים?
... האפשרות שהדבר הרע יקרה לו. האם חשיבה חיובית ואופטימיות באמת עוזרות לפחדים? אליעד כהן מסביר שהפתרונות הרווחים כגון חשיבה חיובית, אופטימיות, הסתכלות על חצי הכוס המלאה, או ... שהכל אחד הוא יצא מהחרדות. לא יעזור לו להיות אופטימי ולא יעזור לו חשיבה חיובית ... לו את החרדה, אז יש פחות הבדל, ואם נגיד אני אופטימי גם בעצם הוא מטשטש את ההבדלים. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על פרזנטציה למשקיעים, איך לגרום למשקיע להשקיע בך? טעויות של יזמים, איך לשכנע משקיע? תחזית ריאלית, תחזית אופטימית מידי, התעשרות מהירה, כסף קל, לעשות אקזיט, להקים סטארטאפ, יעוץ ליזמים, יעוץ למשקיעים, רישום פטנט, השקעות כספיות
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: אופטימי, איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: אופטימי, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לנהל את הזמן? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להיות מאושר ושמח? איך ליצור אהבה? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לעשות יותר כסף? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם הכל אפשרי? האם אפשר לדעת הכל? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? בשביל מה לחיות? האם לדומם יש תודעה? למה יש רע וסבל בעולם? מה המשמעות של החיים? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצר העולם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי בטלפון, קואצ'ר לילדים, מטפל טוב בתחום אופטימי - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 06:46:40 - wesi1