אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
איך אפשר לגרום למציאות תמיד להיות כרצונך?

השאלה שאליעד מתחיל איתה היא: האם אפשר לגרום לכך שהמציאות תהיה תמיד כפי שאתה רוצה? אליעד מסביר כי השאלה הזאת מורכבת משתי ישויות: הרצון שלך והמציאות הכללית. הוא מבהיר כי המציאות הכללית אינה בשליטתך הישירה, ולכן, יותר מדויק לשאול: איך אפשר להתאים את המציאות שלך (הדרך שבה אתה מפרש את המציאות הכללית) לרצון שלך. כלומר, ההתאמה הנדרשת היא לא בין הרצון למציאות הכללית אלא בין "המציאות שלך", שהיא הדרך בה אתה תופס את מה שקורה, לבין הרצון שלך.

מהי המציאות האישית שלך לעומת המציאות הכללית?

המציאות הכללית היא כל מה שקורה מחוץ לשליטתך, כמו גשם, תאונות, התנהגות אנשים אחרים וכו'. לעומת זאת, המציאות שלך היא הפרשנות שלך למה שקורה. לדוגמה, אם יורד גשם ואתה לא רוצה שירד, אתה יכול לחשוב או לדמיין שלא יורד גשם, או לפרש את זה באופן חיובי. אם מישהו מרביץ לך, אתה יכול לחשוב שהוא בעצם מברך אותך. כלומר, עליך להתאים את מה שאתה חושב שקורה למה שאתה חושב שאתה רוצה, ואז הקונפליקט ביניהם ייעלם.

מה הסיבה האמיתית לכך שאתה מרגיש רע?

בכל פעם שרע לך, הסיבה לכך היא קונפליקט פנימי. אתה חושב שמשהו קורה בניגוד למה שאתה רוצה. לדוגמה, אם אתה מגיע לרכבת ואתה רואה את הדלתות נסגרות, אתה מרגיש רע כי מצד אחד אתה חושב שהרכבת נוסעת כרגע, ומצד שני אתה חושב שאתה רוצה להיות עליה. אבל הסיבה לתחושה הרעה שלך אינה עצם האירוע אלא חוסר ההתאמה בין מה שאתה חושב שקורה למה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה.

כדי לפתור זאת, אליעד מציע לך לבצע שני סוגי בדיקות:
  • האם מה שאני חושב שקורה, באמת קורה?
  • האם מה שאני חושב שאני רוצה, אני באמת רוצה את זה?
לדוגמה, אם שודדים אותך ברחוב, אתה יכול לחשוב שרע לך כי "שדדו אותי". אבל זו אמת יחסית בלבד. האמת המוחלטת היא שאולי אתה עדיין יכול להשיג את מה שרצית לקנות עם הכסף. אולי יש לך כסף אחר, או שיש פתרון אחר שאתה לא חושב עליו כרגע. לכן, חשוב מאוד לבדוק האם אתה בטוח לחלוטין במה שאתה חושב שקורה, או שאתה רק מסיק זאת מתוך המציאות.

איך "הטלת ספק" יכולה לגרום לך להפסיק לסבול?

אליעד מסביר שהדרך לצאת מהסבל היא הטלת ספק במחשבות שלך. רע לך לא בגלל שאתה סובל, אלא כי אתה לא רוצה לסבול. אתה לא רוצה לסבול כי אתה חושב שזה אפשרי לא לסבול. אם תהיה בטוח לחלוטין שאתה חייב לסבול, ולא תהיה שום אפשרות אחרת, באותו הרגע אתה תפסיק לסבול. למה? כי לא תוכל לדמיין אפשרות אחרת שבה אינך סובל. זה קורה כאשר מגיעים לוודאות מוחלטת שאין לך ברירה אלא לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא.

לדוגמה, אם פספסת את הרכבת ואתה בטוח לחלוטין שאין שום דרך לתקן את זה, אתה תפסיק לסבול כי תבין שאין שום אפשרות אחרת.

למה דווקא "הטלת ספק מוחלטת" תפתור כל בעיה?

הסיבה שאתה סובל היא שאתה חושב שיש הבדל בין המצבים השונים (רוצה - לא רוצה, קורה - לא קורה). אם תטיל ספק בכל דבר באופן מוחלט, לא תישאר שום מחשבה שתוכל לגרום לך להרגיש רע. כאשר אתה מטיל ספק אפילו באמונה הבסיסית ביותר של ההבדל בין דבר להיפוכו, אז למעשה אינך יכול להרגיש רע כי אינך מאמין לשום דבר כלל. לדוגמה, אם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה שהרכבת תעצור והיא לא עוצרת, אתה סובל. אבל אם תטיל ספק גם ברצון שלך וגם במה שאתה חושב שקורה (הרכבת נוסעת), הקונפליקט ייעלם, ואתה תהיה חופשי.

אליעד מדגיש שהטלת ספק מוחלטת היא אכן פעולה קיצונית, שנראית כמו "להשתגע", אבל זוהי הדרך האמיתית לפתרון. זה יוצר מצב שבו אין לך שום אמונה בדבר כלשהו, אפילו לא בחושים שלך, ואז אין סבל כלל.

כיצד לתרגל "חשיבה מוחלטת" בפועל?

כדי להגיע למצב שבו אינך סובל משום סיבה,...
שואל: האם אני יכול לגרום לכך שהמציאות תמיד תהיה כרצוני? אם כן, אז איך?

אליעד: השאלה שלך מורכבת מ - 2 ישויות, הרצון שלך והמציאות הכללית. יש לחדד את השאלה. מכיוון שהמציאות הכללית אינה בשליטתך, יותר נכון לשאול, איך להתאים את המציאות שלך לרצון שלך. המציאות שלך, זה מה שאתה חושב שקורה במציאות הכללית. כלומר, יש להתאים את מה שאתה חושב שקורה, למה שאתה חושב שאתה רוצה. יותר טוב לנסח את השאלה כך, כי אז זה אומר שיש שני דברים שאתה יכול לשנות אותם והם בשליטתך - המציאות שלך והרצון שלך. משמע, אין צורך להתאים את המציאות (הכללית) לרצונך, אלא, את המציאות שלך לרצונך.

לדוגמה - נניח ויורד גשם, אז תדמיין שיש שמש. נניח שמרביצים לך, אז תשכנע את עצמך שמברכים אותך, וככה נפתרת הבעיה, כי אם מה שאתה חושב שקורה, לא תואם את מה שאתה רוצה שיקרה, אזי אתה בבעיה וסובל.

ברגע שרע לך, עליך לנתח את תמונת המצב ולבדוק - מה אתה חושב שקורה, ומה אתה חושב שאתה רוצה. אח"כ עליך לשאול את עצמך: האם מה שאני חושב שקורה - האם זה באמת קורה? האם מה שאני חושב שאני רוצה - האם אני באמת רוצה את זה? אם תגיע למסקנה שמה שאתה חושב שקורה - באמת קורה ואינך מטעה את עצמך, ומה שאתה חושב שאתה רוצה - אתה באמת רוצה את זה ואינך מטעה את עצמך, ומה שקורה - הפוך מרצונך, המסקנה היא שעליך להוציא דגל לבן ולהכנע כי "זה מה יש". מכאן נובע, שהפתרון הוא בלערער את מה שאתה חושב שקורה, או את מה שאתה חושב שאתה רוצה. אבל אם תגיע למסקנה שזה 100% מה שקורה ו 100% אתה רוצה שיקרה הפוך, באותו רגע שתגיע למסקנה כזו, השכל שלך יפסיק לרצות לשנות את המציאות! כלומר, אתה תפסיק לסבול, כי אתה תבין ש"זה מה יש"... משמע, רע לך, לא בגלל שאתה סובל, אלא, בגלל שאתה לא רוצה לסבול. ולמה אתה לא רוצה לסבול? כי אתה חושב שאתה יכול לא לסבול. אולם, אם תהיה בטוח ב 100% שזאת המציאות וזה קורה, וב - 100% שאתה לא רוצה את זה, באותו הרגע - אתה לא יכול לדמיין שלא תסבול - ואז אתה מפסיק לסבול! כי אתה לא יכול לא לרצות לסבול, ואז אתה לא סובל.

לדוגמה - נגיד שאתה מאחר לרכבת. אתה מגיע לתחנת רכבת ואתה רואה שדלתות הרכבת נסגרות - אז אתה מרגיש רע. באותו הרגע, אתה מרגיש רע בגלל קונפליקט שיש אצלך - מצד אחד אתה חושב שהרכבת נוסעת כרגע. ולמה "חושב"? כי אולי הרכבת לא באמת נוסעת ואתה באמצע חלום ויכול להתעורר כל רגע (ובכך לפתור את הקונפליקט), אולי אתה מדמיין או הוזה, אולי סיממו אותך וכו'... מצד שני אתה חושב \ מרגיש שאתה לא רוצה שהיא תיסע.

יש אפשרות שהדלתות פשוט נסגרות, אבל הרכבת יוצאת רק בעוד 5 דקות. זאת אומרת, לפעמים קורה משהו שאתה מוסיף עליו אינפורמציה, ורע לך לא בגלל מה שקורה, אלא בגלל מה שאתה מוסיף שקורה (אבל זה לא באמת קורה).

אליעד: קח את מה שאתה חושב שקורה ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה שיקרה, ותבדוק איפה טמון הקונפליקט שבגללו אתה חש רע, איפה נמצא שורש הסבל. קודם כל, תהיה בטוח במה שקורה. שאל את עצמך: "האם מה שאני חושב שקורה, באמת קורה? או שאני רק מסיק את זה מתוך מה שקורה?" לדוגמה - אתה הולך ברחוב ושודדים אותך. עם הכסף ששדדו לך, התכוונת לשלם עבור משהו. בשלב זה, אתה תגיד: "רע לי כי שדדו אותי!". אבל נשאלת השאלה, למה באמת רע לך? כי שדדו אותך או כי לא יהיה לך את מה שאתה רוצה (התכוונת לשלם עבורו עם הכסף)? איפה נמצא שורש הקונפליקט? מה באמת הבעיה? לומר "שדדו אותי!" - זו אמת. אבל לומר "לא יהיה לי את מה שאני רוצה", זה לא בהכרח האמת כי יכול להיות שלמרות ששדדו אותך, אף על פי כן, יהיה לך את מה שאתה רוצה (יש לך עוד הרבה כסף בבנק למשל).

זאת אומרת, בשלב בראשון, עליך לבדוק מה אתה חושב שקורה, והאם זה באמת קורה או שאתה רק מסיק שזה קורה. אחר כך, אם נלך יותר לעומק, תטיל ספק גם במה שאתה בטוח שקורה! אם אתה רוצה להקל על סבלך, תשאל את עצמך: "אולי זה לא באמת קורה?". זה נשמע אומנם מטורף, אבל זה יכול לעזור לך. לדוגמה - "אולי הקיר הזה שאני רואה בחדר לא קיים?". יש שיגידו שהשתגעת, אבל אתה יכול לא לסבול בזכות זה, מה עדיף? משוגע לא סובל או חכם סובל? אם הבנאדם היה מאמין ב 100% לחושים שלו, אז לא הייתה לו בעיה. העניין הוא, שבלב שלו יש לו ספק, לפיכך הוא לא באמת מאמין לחושים שלו, ולכן הוא ממשיך לרצות להיות מאושר כי תמיד יש לו בלב ספק שאומר: "אולי החושים שלי לא צודקים וזה לא באמת קורה?."

בשלב השני, עליך לבדוק מה אתה באמת רוצה. תשאל: "האם אני בטוח שאני רוצה את מה שאני רוצה?", "אולי אני יכול לרצות אחרת?.", "למה אני רוצה את זה?", "אולי יותר טוב שיקרה הפוך... ?", וכו'...

(נחזור לדוגמת הרכבת)

ביום יום \ בפועל, אתה רואה במו עינייך את הרכבת נוסעת, ואתה בטוח שאתה רוצה להיות עליה, ואעפ"כ אתה סובל. (הוסבר לעיל שאם תהיה בטוח ב 100% במה שקורה ובמה שאתה רוצה - לא תסבול). מה ההסבר לכך? תשובה:

אתה לא בטוח שהיא באמת נוסעת, או שאתה לא בטוח שאתה באמת לא רוצה שהיא תיסע, או שאתה לא בטוח בשניהם. לכן אתה מסוגל לדמיין שאתה לא סובל ולכן אתה סובל. כי אם היית בטוח ב - 100% שהיא נוסעת, והיית בטוח ב - 100% שאתה לא רוצה שהיא תיסע - באותו הרגע, לא היה לך רע מזה שהיא נוסעת. אתה מרגיש רע, רק כי אתה רוצה להרגיש טוב. אם היית מפסיק לרצות להרגיש טוב - לא היית יכול להרגיש רע. ולמה אתה רוצה להרגיש טוב? כי אתה חושב שזה אפשרי. זה אפשרי משמע אתה יכול לדמיין את זה, אולם, אם היית בטוח שזה לא אפשרי, לא היית יכול לדמיין את זה ואז היית מפסיק לרצות להרגיש טוב וממילא סבלך היה נפסק. "התקווה" שיש לאדם שהוא יכול לשנות משהו (את המציאות שלו או הרצון שלו), היא זו שגורמת לסבלו.

ניתן לערער את מה שאתה חושב שקורה, ואת מה שאתה חושב שאתה רוצה, בדרך נוספת. שאל את עצמך: " מי מחליט? מה אני חושב שקורה? לדוגמה: אם יורד גשם, אולי אני יכול לגרום לעצמי לחשוב שיש שמש? מי מחליט שאני אחשוב שיורד גשם? בטח תגיד: "החושים שלי", אבל מי זה שמחליט שתקשיב לחושים שלך? האם אתה חייב להקשיב לחושים שלך? ומי מחליט מה אתה מרגיש שאתה רוצה? זו גם דרך אפשרית לפתרון. יש המון זויות שמגיעות בסוף ל"אותו המקום..."

"אותו המקום" \ הפתרון הכללי הוא כדלהלן: יש דבר שנקרא "יחסי" ויש דבר שנקרא "מוחלט". קונפליקט, יכול להיות במוח שלך רק כשאתה חושב בצורה יחסית, ולא בצורה מוחלטת. אם תתחבר בתוכך, לדבר שנקרא "חשיבה מוחלטת", באותו רגע, אין לך שום קונפליקט (!) בשום נושא, הקשר ועניין. אם המוח שלך יחשוב בחשיבה מוחלטת, באותו הרגע, כל מה שיש בו - נמחק. כל מה שהוא חושב שקורה, וכל מה שהוא חושב שהוא רוצה, זוכר, מבין, יודע, מרגיש וכו' - הכל נמחק במכה אחת. ואם כל מה שקיים במוח נמחק, אז אתה לא יכול להרגיש רע בכל מקרה. אם אתה במו עינייך רואה את הרכבת נוסעת, ובליבך אתה מרגיש שאתה לא רוצה שהיא תיסע, האמת היא - שביחס לחושים שלך, כרגע הרכבת נוסעת וביחס לרצון שלך, כרגע אתה לא רוצה שהיא תיסע.

אבל, אם תחשוב בחשיבה מוחלטת, שהיא חוסר אמונה בשום נושא, הקשר ועניין, ממילא זה ימחק לך את האמונה בחושים שלך, ואז ממילא מה שקורה - לא קורה, וזה ימחק לך גם את האמונה ברצונות שלך. כלומר, אין בכלל קונפליקט. זה נשמע בדיוני, אבל זאת נוסחה שעובדת ב 100%.

ואיך עוברים מהיחסי אל המוחלט? איך לוקחים דבר שהוא נכון בצורה יחסית, והופכים אותו למוחלט? - ע"י הטלת ספק כשאתה לוקח דבר שאתה חושב שהוא נכון, ושואל "אולי הוא לא נכון?". מוחלט פירושו, שאין אפשרות שהוא לא נכון. משמע, הוא מחויב להיות נכון, בלי שום סיבה. כי אם יש סיבה למה הוא נכון, אז הוא לא חייב להיות נכון (כי יכול להיות שהסיבה שגויה או שמשהו התפספס בדרך למציאת הסיבה). אם אתה מטיל ספק בהכל, אז נגמרות המחשבות - ואין...
הקשבה תיצמד לאמת להתאים להסביר ירידה אני באמת רוצה ציר המקום שינוי סיבה אמיתית חלום ספקנות אושר אושר תמיד איך לא להרגיש איך לא להרגיש רע איך לא לסבול איך להטיל איך להטיל ספק איך להיות איך להיות מאושר איך להיות מאושר תמיד איך להיות מאושרים איך להיות מרוצה איך להרגיש איך להרגיש טוב איך להרגיש טוב תמיד איך להרגיש שלמות איך ליצור איך ליצור התאמה הטלת ספק התאמה חוסר אושר חוסר ודאות חוסר וודאות חוסר שביעות רצון כיצד להיות מאושר לא להרגיש לא להרגיש רע לא לסבול להטיל להטיל ספק להיות מאושר להיות מאושר תמיד להיות מאושרים להיות מרוצה להרגיש להרגיש טוב להרגיש טוב תמיד להרגיש רע להרגיש שלם להרגיש שלמות ליצור ליצור התאמה לסבול מרוצה סבל ספק ספקות ספקנות רצון שביעות רצון שלמות
מרוצה מהמציאות - אבל מרגיש רע. הכיצד?
מרוצה מהמציאות - אבל מרגיש רע. הכיצד? וכאן נחדד את העניין, שהאדם תמיד מרגיש גם רע. וגם אם יש לאדם את כל מה שהוא רוצה, ...
רוצה להרגיש נאהב, רוצה להרגיש אהוב, ילד לא מרוצה, גבר לא מרוצה, אישה לא מרוצה, בעיות בזוגיות, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, להצליח בזוגיות, בן זוג מושלם, לא מרוצה בזוגיות, לשכנע אנשים
רוצה להרגיש נאהב, רוצה להרגיש אהוב, ילד לא מרוצה, גבר לא מרוצה, אישה לא מרוצה, בעיות בזוגיות, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, להצליח בזוגיות, בן זוג מושלם, לא מרוצה בזוגיות, לשכנע אנשים
... להרגיש נאהב, רוצה להרגיש אהוב, ילד לא מרוצה, גבר לא מרוצה, אישה לא מרוצה, בעיות בזוגיות, בעיות עם הילדים, גישור משפחתי, להצליח בזוגיות, בן זוג מושלם, לא מרוצה בזוגיות, לשכנע אנשים למה אנשים מרגישים שלא אוהבים אותם? אנשים רבים חווים תחושה שהם לא מספיק אהובים, ... מתפשרים בזוגיות? הסיבה שאנשים מתפשרים בזוגיות היא כי הם מבינים שזוגיות מושלמת לא קיימת. כל זוגיות בנויה על כך שיש התאמה חלקית בין הרצונות, וככל שיש יותר התאמה ופחות התנגשויות, הזוגיות תהיה יציבה יותר. אולם אליעד מדגיש שגם בזוגיות מוצלחת תמיד יהיו רצונות ... ניתן גם להסביר להם שהדרך לקבל יותר אהבה היא לתת יותר בעצמם, ובכך לשפר את היחסים וליצור הרגשה של סיפוק ושל אהבה הדדית. איך להרגיש אהוב? איך לשפר את הזוגיות? איך לגרום לילד להרגיש אהוב? למה אנשים לא מרוצים בזוגיות? איך להתמודד עם ...
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
מרגיש לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ocd, פרפקציוניזם
... לא בסדר, אף פעם לא מרוצה, האשמה עצמית, מרגיש שאני לא בסדר, ביקורת עצמית, מרגיש לא מספיק טוב, מרגיש לא טוב מספיק, חוסר אהבה עצמית, חוסר ערך עצמי, שנאה עצמית, ... הוא שיש לאדם סף גבוה מאוד של ציפיות כלפי עצמו, מה שגורם לו להרגיש שלא משנה מה הוא עושה, תמיד יש מקום לשיפור, וכך הוא לא מצליח להרגיש מרוצה מהתוצאה. ההשוואה הלא ריאלית: אליעד מציין שלעיתים אנשים משווים את עצמם לסטנדרטים שהם בעצם בלתי ניתנים להשגה, דבר שמוביל לתחושת חוסר ערך ... מרגיש שהוא לא בסדר בגלל שהוא מבקר את עצמו באופן אוטומטי, מבלי לשקול את כל הגורמים והנסיבות שסובלות את התנהגותו. לדוגמה, הוא עשוי להרגיש רע אם הוא לא עמד בציפיותיו, אפילו אם הציפיות הללו היו מוגזמות או לא הגיוניות. הערכת יתר של בעיות קטנות: לפעמים אדם שמרגיש שהוא לא בסדר יכול ... שהוא לא בסדר. הציפיות גבוהות מדי: אדם עם נטייה לפרפקציוניזם ירגיש כל הזמן שהוא לא עמד בציפיות שהוא עצמו הציב. אף פעם הוא לא ירגיש מרוצה מהתוצאה, מה שמוביל לאכזבה ולתחושת חוסר ערך עצמי. הדמיון בין מציאות לדמיון: אליעד מציין שבמקרים כאלה, ישנה פער בין איך שהאדם מדמיין את ...
איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך?
איך להרגיש מושלם? איך להרגיש טוב עם עצמך? פרפקציוניזם, מרגיש לא מושלם, רוצה להיות מושלם, לא מרוצה מעצמי, לא מרוצה משום דבר, לא אוהב את עצמי, לקבל את עצמך, איך לאהוב את עצמך? איך להרגיש מושלם למרות התחושה שאתה לא מושלם? הרבה אנשים סובלים מכך ... ביותר, ומציע גישה ייחודית משלו כדי להתמודד עם ההרגשה הזאת של חוסר שלמות ואי שביעות רצון מעצמך. אילו גישות קיימות כדי להתמודד עם ההרגשה שאתה לא ... לא יודע שהוא לא מושלם, ולכן גם לא מרגיש את חוסר השלמות. הדרך הזאת מבוססת על הטלת ספק מוחלטת בכל ההנחות שיש לאדם לגבי השלמות והחוסר שלמות. אליעד ... שהבעיה המרכזית של האדם היא שהוא בטוח שהוא לא מושלם ולכן רע לו. אבל אם האדם יטיל ספק מוחלט ועמוק בכל מה שהוא חושב ויודע על שלמות או חוסר שלמות, ... בכלל לא בטוח שהוא לא מושלם, ומכיוון שהוא לא בטוח בזה יותר, הוא גם לא יסבול מכך. איך להטיל ספק בתחושת חוסר השלמות שלך? אליעד כהן נותן דוגמה מוחשית כדי להמחיש כיצד אפשר להטיל ספק בתחושת חוסר השלמות: לדוגמה, אם יש עוגה שממנה ... וחד משמעי בין עוגה שלמה לבין עוגה שחסר בה חלק? לדבריו של אליעד, אם האדם באמת מטיל ספק בכל החושים וההנחות שלו, הוא כבר לא יהיה בטוח שהעוגה אינה ... מושלם. הוא טוען שתחושת חוסר השלמות שלך מגיעה מכך שאתה מאמין לשכל ולחושים שלך בלי להטיל בהם ספק. אם תטיל ספק עמוק ויסודי בהכל, תגלה שאתה פשוט לא יודע אם אתה מושלם או ... התחושה שאתה לא מושלם מבוססת רק על זה שאתה בטוח מדי במה שאתה חושב, וכאשר מטילים ספק באופן עמוק ויסודי באמונה הזאת, היא מתפוגגת. כלומר, במקום ... שההיגיון הוא זה שמוכיח לך שאתה לא מושלם, כדי להגיע להבנה שאין שום הוכחה לכך, עליך להטיל ספק מוחלט בשכל ובהיגיון. זה אכן דורש חשיבה עמוקה ... שאתה, אלא להגיע למצב שבו אתה בכלל לא יודע שאתה לא מושלם. מצב זה נוצר רק על ידי הטלת ספק יסודית בהנחות הבסיסיות שלך לגבי מושלמות ואי - מושלמות, כך ... את זה תחייה עם זה תאהב את זה אתה מושלם איך שאתה, בסדר החידוש פה אומר שאם אתה תטיל ספק עד הסוף אתה לא תדע שאתה לא מושלם ולכן מההיבט שאתה מטיל ספק עד הסוף מההיבט הזה אתה לא לא מושלם, תרצה לקרוא לזה מושלם ... אומרים לך מה ואתה באמת לא רוצה אתה באמת רע לך מזה שאתה לא מושלם? רע לי, אוקי תטיל ספק לא תראה שאתה לא מושלם, מי אמר שאני לא מושלם מי אמר שזה לא ... אין הבדל, עכשיו אם אתה בטוח אז אתה צודק זה לא שלם אבל אם אתה לא בטוח אם אתה מטיל ספק בחושים בשכל בהכל אז אתה לא באמת יודע שזה לא שלם כי אתה לא ...
האם אפשרי לדמיין אושר? האם אפשר לדמיין שאתה מרוצה? מה אני באמת רוצה? לדמיין שהכל כרצונך, האם תמיד יש עוד רצון? לרצות דבר והיפוכו, מה יעשה אותי מאושר? מה יגרום לי להרגיש טוב? מה אני רוצה?
האם אפשרי לדמיין אושר? האם אפשר לדמיין שאתה מרוצה? מה אני באמת רוצה? לדמיין שהכל כרצונך, האם תמיד יש עוד רצון? לרצות דבר והיפוכו, מה יעשה אותי מאושר? מה יגרום לי להרגיש טוב? מה אני רוצה?
... אפשרי לדמיין אושר? האם אפשר לדמיין שאתה מרוצה? מה אני באמת רוצה? לדמיין שהכל כרצונך, האם תמיד יש עוד רצון? לרצות דבר והיפוכו, מה יעשה אותי מאושר? מה יגרום לי להרגיש טוב? מה אני רוצה? האם אפשר לדמיין מצב שבו כל הרצונות שלך מתגשמים? השאלה המרכזית שאליעד כהן מעלה בהרצאה היא האם בן אדם יכול בכלל ... נעשית עבורו בעלת ערך. האם אפשר להיות באמת מאושר לאורך זמן? אליעד מסביר שלמרות שאדם חושב שהוא רוצה מצב של שלמות, ברגע שהוא מגיע אליה, הוא מתחיל לרצות את ההיפך. למשל, אדם שרוצה ... את מבוקשו, הוא מתחיל מיד לחפש משהו חדש, כי האושר הראשוני מההישג דועך מהר. אדם שמתקבל לעבודה רוצה להתקדם, ולאחר הקידום רוצה קידום נוסף. אליעד אומר שלא בהכרח האדם מתוכנת לרצות תמיד ... גם בדמיון שלו. כשאדם מדמיין מצב אידיאלי שבו הוא מרוצה לחלוטין, הוא מגיע לפרדוקס: הוא מגלה שברגע שיש לו הכל, הוא רוצה גם את ההיפך, ואז הוא כבר לא יודע מה הוא רוצה באמת. מה הקשר בין אחדות מוחלטת לבין אושר מוחלט? בסיכום ההרצאה, אליעד מצביע על כך שהפתרון היחידי לפרדוקס הזה הוא להיות במצב של אחדות מוחלטת עם הכול, מצב שבו האדם באמת רוצה ... שכמובן אינו מתרחש בפועל. האם באמת ניתן להגיע לאושר מוחלט? אליעד מסכם שאושר מוחלט או סיפוק מוחלט לא אפשרי, כי תמיד יישאר רצון נוסף שלא ניתן לספק. אפילו בדמיון האדם מוגבל ביכולתו לדמיין מצב של סיפוק מוחלט, ... לחיות בשלום עם חוסר השלמות של המציאות. האם אפשר להיות מאושר באמת? למה תמיד רוצים עוד? איך להתמודד עם רצון בלתי פוסק? האם אפשרי להגיע לשלמות מוחלטת? למה לעולם לא נהיה מרוצים באמת? האם קיים אושר נצחי? מה אני באמת רוצה בחיים? ...
שכל משכיל ומושכל, מה זה אני? מה זה מחשבה? מה זה חלום? מה זה מציאות? מה זו תודעה? מה זה נשמה? מה ההבדל בין חי למת? מה ההבדל בין חי לדומם? האם יש נשמה? איך המוח חושב? למה אני לא מרוצה? איך האני חושב?
שכל משכיל ומושכל, מה זה אני? מה זה מחשבה? מה זה חלום? מה זה מציאות? מה זו תודעה? מה זה נשמה? מה ההבדל בין חי למת? מה ההבדל בין חי לדומם? האם יש נשמה? איך המוח חושב? למה אני לא מרוצה? איך האני חושב?
... מה זה מחשבה? מה זה חלום? מה זה מציאות? מה זו תודעה? מה זה נשמה? מה ההבדל בין חי למת? מה ההבדל בין חי לדומם? האם יש נשמה? איך המוח חושב? למה אני לא מרוצה? איך האני חושב? מה זה אומר אני אף פעם לא מרוצה? אליעד כהן דן בשאלה למה אני אף פעם לא מרוצה? וטוען כי כאשר אדם שואל את עצמו שאלה כזו, עליו ראשית להבין את המושגים שבהם הוא משתמש - מה זה אני, מה זו מחשבה ומה הכוונה לא מרוצה. הוא מדגים כיצד על האדם לחקור תחילה את האמירה הבסיסית הזו: האם המשפט אני אף פעם לא מרוצה הוא באמת נכון? אולי המשפט הנכון יותר הוא אני אף פעם לא מרוצה ב - 100 אחוז? הוא מסביר שהדיוק חשוב, כי הוא מוביל לחקירה מדויקת יותר. אליעד מציע לבדוק כל משפט על ידי בחינת ההפך שלו. אם אדם אומר אני אף פעם לא מרוצה, ההפך של המשפט יהיה אני תמיד מרוצה או לפעמים אני מרוצה, וכך אפשר להתחיל לחקור ולהבין יותר לעומק. האם החוויה שלי זהה למחשבה שלי? אליעד מתייחס למושג חוויה ואומר שהמונח חוויה ומחשבה אינם בהכרח זהים. יש אנשים שאומרים בחוויה שלי אני לא מרוצה, אבל הוא טוען שיותר מדויק לומר במחשבה שלי אני לא מרוצה. הוא מביא כדוגמה שאדם עשוי לחוות שהוא לעולם לא מרוצה ב - 100%, אבל למעשה הוא רק חושב שהוא לעולם לא מרוצה. הוא מדגיש את החשיבות של דיוק בהגדרות, כי אם אדם לא יודע בדיוק למה הוא מתכוון כשהוא אומר חוויה, הוא למעשה לא יכול להבין לעומק את השאלה או את ... שהחוויה שלנו של אני והחוויה של העולם החיצוני תמיד עוברת דרך המחשבה, ולכן אי אפשר באמת להיות בטוח מה קיים בחוץ ומה קיים רק בדמיון. מדוע אני אף פעם לא מרוצה? אליעד כהן מסביר שהשאלה הזו מבוססת על הנחות יסוד - שאדם מניח שהוא יודע מה זה אני, שהוא יודע מה זה מרוצה ומה זה לא מרוצה. אך הוא מדגים שגם המחשבות האלה אינן ודאיות. המחשבה שאומרת אני לא מרוצה היא עצמה מחשבה שאינה ודאית, ולכן כדי לפתור את הבעיה צריך קודם כל לברר מה זו מחשבה, מה זה האני, ואיך הם קשורים אחד לשני. אליעד מסיים את דבריו בכך שהדרך לפתור בעיות מסוג זה, של חוסר סיפוק מתמשך או שאלות על הזהות העצמית, היא לחקור ולהבין לעומק כל מושג וכל מילה שהאדם משתמש בה. כשאדם שואל למה אני לא מרוצה, התשובה תגיע רק אחרי בירור עמוק של כל ההנחות וכל המושגים עליהם מתבססת השאלה הזו. מה זה אני? האם יש הבדל בין חי לדומם? איך המוח חושב? האם מחשבה היא מציאות? מה זה תודעה? מה ההבדל בין חלום למציאות? למה אני לא מרוצה?
האם אתה מרוצה מעצמך? מה אלוהים היה עונה על זה? בית דין של מעלה, איך אלוהים חושב? האם אתה מרוצה ממעשיך? משפט עצמי, מה אלוהים חושב על עצמו? איך אלוהים שופט את עצמו?
האם אתה מרוצה מעצמך? מה אלוהים היה עונה על זה? בית דין של מעלה, איך אלוהים חושב? האם אתה מרוצה ממעשיך? משפט עצמי, מה אלוהים חושב על עצמו? איך אלוהים שופט את עצמו?
... אתה מרוצה מעצמך? מה אלוהים היה עונה על זה? בית דין של מעלה, איך אלוהים חושב? האם אתה מרוצה ממעשיך? משפט עצמי, מה אלוהים חושב על עצמו? איך אלוהים שופט את עצמו? האם אתה באמת מרוצה מעצמך ומה היה אומר על כך אלוהים? כאשר אתה שואל את עצמך אם אתה מרוצה מהחיים שלך ומהמעשים שלך, אפשר לדמיין מצב שבו לאחר מותך אתה עולה לבית דין של מעלה, שם יושבים כל הצדיקים והרבנים ששמעת עליהם, ... ועד למותך, כולל כל המחשבות, התכנונים והדברים שניסית להדחיק ולהסתיר. כל דבר שהסתרת מעצמך ומאחרים מתגלה לך בצורה הברורה ביותר. בסופו של הסרט שואלים אותך: האם אתה מרוצה? מה דעתך על מה שראית?. אחד הניסיונות להתמודד עם השאלה הזו הוא להתחכם ולומר לאלוהים: בעצם אין לי בחירה חופשית, הכל באשמתך. ... ענה לאלוהים: האישה שאתה נתת לי, היא פיתתה אותי. התשובה הזו מעבירה את האחריות לאלוהים עצמו. אבל ההתחכמות הזאת לא פותרת את הבעיה, כי אלוהים יכול לומר לך: האם אתה מרוצה מזה שאין לך בחירה? האם זה הופך אותך למרוצה יותר או פחות?. האם אלוהים עצמו מרוצה ממה שברא? אם היינו שואלים את אלוהים עצמו האם הוא מרוצה מהבריאה שלו, מה הוא היה עונה? לכאורה, אלוהים צריך להיות מרוצה תמיד, הרי הוא שלם והוא ברא את העולם בצורה מדויקת להפליא. אבל יש בעיה לוגית עם הרעיון שאלוהים יהיה מרוצה מהכול. כדי לדעת שאתה מרוצה, אתה חייב להכיר את התחושה ההפוכה, לא מרוצה. אם אין לך בכלל את החוויה של חוסר שביעות רצון, איך תוכל לדעת שאתה אכן מרוצה? כלומר, אם אלוהים תמיד מרוצה ואין לו חוסר שביעות רצון, הוא לעולם לא יוכל באמת לומר שהוא מרוצה, כי אין לו את נקודת ההשוואה של חוסר סיפוק. אדם יכול להגיד שהוא מרוצה רק אם הוא מכיר תחושות של אי שביעות רצון. במובן זה, אם אלוהים היה באמת מרוצה לגמרי, הוא לא יכול היה לומר אני מרוצה, כיוון שהמושג הזה היה חסר משמעות עבורו. לכן, כאשר חושבים לעומק על אלוהים, אי אפשר באמת לייחס לו מצב של מרוצה במאה אחוז או לא מרוצה במאה אחוז. אלוהים, במובן מסוים, נמצא מעבר למושגים של שביעות רצון או חוסר שביעות רצון, כיוון שאין לו דבר שהוא חסר או משתוקק אליו. הוא לא נמצא במצב של השוואה בין טוב לרע, ולכן כל הניסיון שלנו להבין את ... של שאלת שביעות הרצון גם אנחנו כבני אדם מתמודדים עם אותו פרדוקס: אם נגיע למצב שבו אנחנו תמיד מרוצים, גם אז לא נוכל להרגיש מרוצים באמת, כי לא תהיה לנו נקודת ייחוס של חוסר שביעות רצון. כדי לחוות תחושת סיפוק או שביעות רצון ממשהו, חייב להיות משהו שנרצה לשנות או לשפר, מצב של חוסר. אחרת, לא נדע מהי משמעותה של שביעות רצון אמיתית. אם נחזור לתמונה שבה אתה בבית דין של מעלה, הצגת הסרט שלך היא בעצם סוג של משפט עצמי. אתה רואה את עצמך מבחוץ, שופט את עצמך ומחליט האם אתה באמת מרוצה. בסופו של דבר, השאלה החשובה היא לא מה אלוהים היה עונה, אלא מה אתה עונה לעצמך. כאשר אתה שופט את עצמך בכנות, תוכל להבין טוב ...
האם כדאי לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את האופי שלי? האם לשנות משהו בהרגלים שלי? האם לשנות משהו בהתנהגות שלי? האם אני מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה
האם כדאי לעשות שינוי בחיים? האם לשנות את האופי שלי? האם לשנות משהו בהרגלים שלי? האם לשנות משהו בהתנהגות שלי? האם אני מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה
... מתנהג בסדר? אולי אני צריך לשנות משהו בעצמי? האם אתה מרוצה מהתוצאות? שינוי הרגלים, שינוי חשיבה האם כדאי לעשות שינוי בחיים? כאשר אדם שואל את עצמו אם כדאי לו לשנות ... הרגלים או התנהגויות, השאלה המרכזית שעולה היא אם הוא מרוצה מהתוצאות שהוא מקבל ומהמצב הנוכחי בחיים. השאלה הזו מתעוררת לעיתים כאשר יש חוסר שביעות רצון, או כאשר יש תחושת פוטנציאל לשיפור. מתי עולה השאלה אם כדאי לעשות שינוי? ההתלבטות הזו עולה לרוב ... בסדר?, האם אני צריך לשנות משהו בעצמי? או האם אני מרוצה מהתוצאות בחיים שלי?. פעמים רבות אנשים שואלים את עצמם אם הם יכולים להגיע למקום שבו הם ירגישו טוב יותר, ... טובה יותר. האם כדאי לשנות משהו בחיים שלי? אם אדם מרוצה ב - 100% מהתוצאות ומהחיים שלו, ואין לו שום תחושת דמיון או ציפייה למשהו טוב יותר, אין שום צורך הכרחי ... יכול להישאר כפי שהוא ולהמשיך בדרכו. אך אם יש תחושת חוסר שביעות רצון, גם אם היא קטנה, או אם יש תחושה שאפשר לשפר את החיים, אז כדאי לשקול לעשות שינוי כלשהו. כל שינוי ... התנהגויות הוא אפשרות לשיפור איכות החיים. מה הקשר בין חוסר שביעות רצון לשינוי? ברוב המקרים, התוצאות של החיים קשורות ישירות לאופי, גישה, מחשבות ואפילו פעולות האדם. כאשר יש חוסר שביעות רצון כלשהו, גם אם הוא קטן, האדם עשוי להרגיש שזהו זמן לבדוק אם ניתן לשפר משהו. שינוי במצב יכול להצביע על כך שהאדם אינו מרוצה מהמקום בו הוא נמצא ושהוא מוכן לחפש דרכים לשיפור. איך להחליט אם לעשות שינוי? ההחלטה האם לעשות שינוי תלויה בשביעות הרצון הכללית של האדם. אם אדם מרוצה לגמרי מהחיים שלו ואין לו תחושה של פוטנציאל לשיפור, אז אין סיבה לבצע שינוי. אבל אם האדם לא מרוצה ב - 100% ויש לו תחושה שהחיים יכולים להיות טובים יותר, אז יש מקום לשינוי כלשהו, אפילו קטן. הפחד ... להוביל לשיפור משמעותי בחיים. סיכום לסיכום, אם אדם מרוצה לגמרי מהחיים שלו, אין צורך לשנות. אך אם הוא לא מרוצה לחלוטין ויש לו תחושת פוטנציאל לשיפור, אז מומלץ לחשוב על שינויים מסוימים. איזה שינוי לעשות, זו שאלה ... לשנות משהו בעצמי?. לעיתים עולה גם שאלה כמו האם אני מרוצה מהתוצאות בחיים שלי? או אולי אני רוצה להגיע למצב שארגיש טוב יותר?. איך לבדוק אם כדאי לשנות משהו בחיים? אם אדם מרוצה ב - 100 אחוז מהתוצאות ומהחיים שלו, ואין לו שום דמיון או ציפייה למשהו טוב יותר, אין צורך הכרחי בשינוי. ... לשנות, אבל אין שום סיבה מחייבת. מצד שני, אם קיים חוסר שביעות רצון, אפילו קטן, או אם חושבים שיש אפשרות תיאורטית שהחיים יהיו טובים יותר, כדאי לבחון שינוי כלשהו. אילו ... או בהתנהגות: כל מה שמשפיע על האדם ביום - יום. למה חוסר שביעות רצון מעיד על צורך בשינוי? ברוב המקרים, התוצאות שאדם מקבל בחיים קשורות לאופי שלו, לגישה שלו, למחשבות ... למצב הרצוי יכולה להצביע על כיוון לשינוי. מה הקשר בין שביעות רצון כללית לשינוי באופי? האופי הוא רק דוגמה למשהו פנימי שמשפיע על כל תחומי החיים. אם אדם מזהה שהוא לא מרוצה לגמרי מתחום בריאותי, כלכלי, חברתי או רגשי, יכול להיות שהאופי או החשיבה שלו קשורים לכך. לכן שאלות כמו ... אחת. מספיק לזהות תחום אחד שבו נרצה להשיג יותר או להרגיש טוב יותר, ולחשוב אילו שינויים עשויים לקדם את המטרה. לעיתים שינוי פשוט בגישה או בהרגל קטן יכול להוביל ... או לא? התשובה מתקשרת לשביעות הרצון הכללית: אם אדם מרוצה לגמרי, אפשר להישאר כפי שהוא. אם הוא לא מרוצה, מומלץ לחפש ולבדוק מה בדיוק לשנות - אולי להתמקד בהרגל מסוים, אולי להעמיק בחשיבה או להתגמש בעבודה, ...
גישות בניהול משברים, מצליחנות וניהול משברים, מה הדעה שלך על משבר הקורונה אומרת עליך? לוזריות וניהול משברים, במה תלוי אם אתה מרוצה מניהול משבר הקורונה? מה הדעה שלך על ביבי אומרת עליך? האם משבר הקורונה מנוהל נכון?
גישות בניהול משברים, מצליחנות וניהול משברים, מה הדעה שלך על משבר הקורונה אומרת עליך? לוזריות וניהול משברים, במה תלוי אם אתה מרוצה מניהול משבר הקורונה? מה הדעה שלך על ביבי אומרת עליך? האם משבר הקורונה מנוהל נכון?
... משברים, מה הדעה שלך על משבר הקורונה אומרת עליך? לוזריות וניהול משברים, במה תלוי אם אתה מרוצה מניהול משבר הקורונה? מה הדעה שלך על ביבי אומרת עליך? האם משבר הקורונה מנוהל נכון? מה קובע אם אדם מרוצה או לא מרוצה מהתנהלות המדינה במשבר הקורונה? הסיבה העיקרית לכך שאדם יחשוב שהמדינה מתנהלת בצורה טובה או רעה תלויה לא רק בעובדות עצמן, אלא בתפיסת עולמו האישית ובאופי ההתנהלות האישית שלו. אליעד כהן מסביר כי אם אדם מרוצה מהתנהלות המדינה, הסיבה לכך היא שלפני שהוא משמיע דעה על התנהלות המדינה, הוא שואל את עצמו אם הוא היה מצליח ... דחיינות ניהול אחריות אישית מצליחנות הבדלים בין מדינות בחירות ופוליטיקה מה קובע אם אדם מרוצה או לא מרוצה מהתנהלות המדינה במשבר הקורונה? ההסבר מתחיל בקביעה שהתחושה של אדם כלפי התנהלות המדינה נקבעת לפי האופן שבו ... המצב גרוע יותר או אל תחליפו סוסים באמצע המרוץ, וטענות כמו אין טעם לירות בתוך הנגמש. אדם שמרוצה מגישה כזו הוא בדרך כלל אדם שבחייו הפרטיים גם נוהג לומר לפחות לא יותר גרוע או יש עוד זמן או זה לא באמת ...
למה מישהו מאשים אותך במה שלא עשית? למה מישהו תוקף אותך? למה מישהו כועס אותך? למה מישהו לא מרוצה ממך? למה מישהו מעליב אותך? ההגנה הכי טובה היא התקפה, רגשות אשמה, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת דברים באופן אישי? מערכות יחסים
... מישהו מאשים אותך במה שלא עשית? למה מישהו תוקף אותך? למה מישהו כועס אותך? למה מישהו לא מרוצה ממך? למה מישהו מעליב אותך? ההגנה הכי טובה היא התקפה, רגשות אשמה, איך לא להאשים את עצמך? איך לא לקחת דברים באופן אישי? מערכות יחסים ... התקפה? המשפט ההגנה הטובה ביותר היא התקפה מתייחס למנגנון הגנה נפשי שבו אנשים משתמשים כאשר הם מתקשים להתמודד עם רגשות אשמה או ביקורת עצמית. כשמישהו מרגיש רע לגבי עצמו, הוא לעיתים קרובות יבחר לתקוף את האדם האחר ולהאשים אותו בדברים שונים, גם כאשר האשמה אינה מוצדקת. למשל, אדם מרגיש לא בנוח ... ולא בהכרח מתוך כוונה רעה כלפיך. כשאתה מבין שמדובר במנגנון הגנה, אתה יכול להפריד בין ההאשמה לבין התחושה שלך לגבי עצמך. במקום להאשים את עצמך או להרגיש רע, נסה להבין שהאשמה אינה מוצדקת ושאינך אחראי על הרגשות השליליים של האדם השני. התובנה הזו תעזור לך לא לקחת את הדברים באופן אישי, ולשמור ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך להיות מאושר תמיד? איך להרגיש טוב תמיד? איך לא להרגיש רע? איך לא לסבול? איך להיות מרוצה? איך להרגיש שלמות? חוסר אושר, איך להטיל ספק? מהי הטלת ספק? איך ליצור התאמה? חוסר שביעות רצון
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך לחנך ילדים? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לשנות תכונות אופי? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להאמין בעצמך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך למצוא זוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לנהל את הזמן? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות מאושר? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? מי ברא את אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם הכל אפשרי? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? האם יש בחירה חופשית ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצ'ינג אישי, אימון אישי קואצ'ינג, קואצ'ינג לילדים ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 05_07_2025 השעה 23:36:56 - wesi1