שלום אליעד (-:
קראתי את תגובתך.
אין ספק שאני "חרדון", כדבריך (-:
מהו "חרדי"?
חרדי בעצם הוא אדם שחרד. האם חרדי הוא אדם דתי? אין קשר.
למעשה, גם אתה אדם חרדי. מעצם היותך חי ולא מת, הרי אתה אדם חרדי.
אבל ישנה פה בעייה, שהיא בעצם לא בעייה, אלא סוג של סקרנות.
מדוע אתה לוקח אישית את מה שכתבתי ומגיב בדרך של "אל תנסה להבין את שכלי, כי אם היית מבין, לא היו לך שאלות? ".
לי יש שאלות ותמיד יהיו שאלות, בדיוק כמו שלך יש שאלות.
כדבריך, לא קיים אדם ללא רצון, וזה אכן נכון. ללא רצון כלשהו, היינו יושבים ולא זזים לנצח. והרי, גם "אלוהים אמיתי" לא "יושב" ולנצח, כי עובדה היא שממקום כלשהו, אלוהים "זז". הראייה לכך? בכל מקום.
אם הייתה לך שלמות והבנה של השכל המוחלט, הרי לא היית צריך להיות כאן, וכל שכן, לא לענות לי על מה שכתבתי (-:
אני מסכים איתך, כמובן, שאדם לעולם אינו צריך לקבל את המובן מאליו כמובן מאליו. אם זו הייתה המטרה, אז זו הייתה המטרה ולא הייתה שום מטרה אחרת ועצם האפשרות לחשוב על מטרה אחרת, כבר בזה ניתן ה"רמז" לאדם שלא ייתקע בשום מקום.
כתבת "ניתן לשאול שאלות ולעשות דברים (זה בתימצות) אחרי שאתה מבין מתוך הבנה, או ידיעה, את המציאות ורק אז אתה יכול לעשות את זה".
כדי "לדעת את המציאות", שהיא לדבריך, "האמת היחידה", או "אלוהים", אתה צריך להיות המציאות עצמה בכללותה, דהיינו, אלוהים במלואו.
אני אישית, פרסונלי? אני חרדי וחילוני. אני דתי וכופר.
האם יש משמעות לזה (-: ?
בסיכומו של דבר, הכול נע דרך רצונו של הכוח הבורא, גם אם נדמה לנו אחרת, מה שאומר שגם הדברים שהינני כותב כאן, נעים דרך רצונו.
דרך החשיבה שלך היא טובה, מכיון שהיא פותחת אפשרות חשיבה שונות לאנשים שונים.
אם המציאות, או אלוהים, היה רוצה שאדם כלשהו יחשוב כמו חמור, מין הסתם אותו אדם היה נברא חמור.
ברובד הפנימי, אכן כל דבר ודבר מחובר, למרות שגם "מחובר" היא מילה לא נכונה לומר, כי במשהו שהוא אחד, אין חיבורים.
הדברים שנכתבו כאן על ידי...
האם הם נכתבו מתוך יהירות או מתוך ידיעה? מתוך הבנה או מתוך חוסר הבנה?
אין צורך לענות על זה מכיון שלי כבר יש את התשובה, לכן בשאלות האלה כבר יש את התשובות (-:
אני חוזר ומדגיש.
היות ואדם פותח אתר כלשהו, מין הסתם היה לו צורך לפתוח את האתר, ולא משנה מהי הסיבה, עצם הפתיחה היא הרצון שלו.
כשאדם נותן את האפשרות להגיב באתר שלו, הרי זהו סוג של ציפייה ל "הבה נראה כיצד יגיבו ואגיב אני". רצון.
סיגלתי לעצמי משפט. "במקום שבו נמצאות האמונות שלך - שם נדפקת". (-:
אני מכבד את האתר שלך, כפי שכבר כתבתי. אמשיך לקרוא בו ולהקשיב.
ישנם כמה חוקי "בריאה" בסיסיים שמתקיימים כל הזמן, בדיוק כמו שאלוהים מהווה את המציאות כל הזמן, או את האמת.
אחד מהחוקים הבסיסיים הוא "מה שאתה שולח, חוזר אליך". על פניו זהו חוק מאוד פשוט, אבל אין לי ספק שאתה מבין את המשמעות האמיתית היחידה שלו, מהרובד העמוק שלו, ולא הרובד החיצוני.
שיהיה לכולם יום מקסים (-: