סיכום הסרטון:
אדם שאין לו מושג מה זה סקס (לדוגמא ילד) רואה אנשים עושים סקס. האם הוא יבין מה הם עושים? או את ההיגיון של מה שהם עושים?
כמובן בן אדם בוגר יבין מה ההיגיון בלעשות סקס. אבל השאלה היא מה ההיגיון בזה שאתה מבין מה ההיגיון בזה?
התשובה של אליעד היא שהמשמעות של סקס נגזרת מהמשמעות שהאנשים נותנים לפעולה הזו.
אליעד טוען בסרטון שהסיבה שאנשים עושים את הפעולה הזו היא לא בגלל שיש לה משמעות. לאחר מכן הוא משווה את זה לאכילה, שם אדם מכניס מזון כדי לשרוד, ולכן יש משמעות לפעולה.
לכן אם יהיה טרנד עולמי שבסקס עושים משהו אחר לחלוטין - זה יהיה הסקס.
אני לא מסכים עם הטענה.
לדעתי לסקס יש משמעות מעבר להנאה - התרבות, וזה חשוב להישרדות של המין באותה המידה שלאכול חשוב להישרדות של הפרט.
לכן סביר לחשוב שהסקס הוא תוצר אבולוציוני שבלעדיו בעלי חיים לא יתרבו. לכן יש לנו דחף חזק לקיים סקס תוך הבטחה לסיפוק גדול. כלומר, ההנאה היא רק תוצר לוואי שנוצר מהמשמעות הראשונית - התרבות.
בנוסף, איך האדם למד איך להתרבות? לכאורה אפשר לטעון שכל אחד למד איך לעשות סקס כי הוא למד מאחרים. אז איך האדם הראשון למד לעשות סקס? ממי הוא למד? ואיך כל החיות יודעות איך לעשות סקס? אפילו חיות שלא ראו אף פעם איך עושים סקס, לצורך העניין טיגריס, שנפרד מאימא שלו אחרי שהוא לומד לצוד, ובאיזשהו שלב הוא מחפש נקבה ומתרבה איתה. ולא רק שהוא יודע בלי ללמוד, הוא גם עלול להילחם עד מוות בטיגריס אחר, מה שמראה עד כמה העניין חשוב לו.
ואיך זה יכול להיות שעוברים נצפו מאוננים ברחם? הרי הם בטוח לא למדו מצפייה באף אחד. הם חיים בבועה. המדע טוען שיש להם אינסטינקטים שטבועים בהם.
ובלי קשר לזה, לדעתי לא ניתן להחליף את הסקס, תמיד יהיו מעורבים שם האיברים הידועים שקשורים להנאה המינית, והסיבה היא שיש שם קולטנים שקשורים בזה. כלומר, כן יש לפעולה משמעות, והיא נגזרת ממבנה גוף האדם.