פרה אדומה. מהו העניין של הפרה האדומה, ומהו השכל שבדבר?
פרה אדומה. לפי היהדות, פרה שנמצאה אדומה, שאין בה מום וכל שערותיה אדומות וכו' היא פרה שכאשר הכהן הגדול ישליך את העפר שלה על המזבח הדבר יגרום לכך שכל העם יהפוך ממצב של טמא למצב של טהור.
והעניין הוא, שכשהכהן השליך מעפרה של הפרה האדומה אל המזבח, וגורם לטיהור כל העם כולו, הוא בו זמנית, גורם לעצמו להפוך לטמא בגלל העפר של הפרה האדומה.
ונשאלת השאלה, מהו השכל שבדבר? מהו הרעיון הרוחני שאפשר ללמוד מכך?
במציאות שלנו קיימים אין סוף דברים מוגדרים, שיש בהם חסרון כלשהוא. וכפי שכבר התבאר, כל דבר חסר את כל שאר הדברים שהוא לא, דהיינו כל הדברים הם חסרים את כל שאר הדברים כלומר את השלמות, היינו כל הדברים הם בחינת חוסר שלמות.
והאדם כל חייו, עמל ויגע כדי להשיג את השלמות שבה הוא לא ירגיש שחסר לו שום דבר. שלמות שבה כל החסרונות נשלמים, ומגיעים אל האושר המיוחל.
והענין הוא, שקיימת בעיה, שהיא הבעיה של כל הבעיות. והבעיה היא, שגם אם האדם יצליח להשיג את השלמות המדוברת, הוא עדיין יהיה חסר דווקא את החוסר שלמות.
וזה הענין של סוד הפרה האדומה, שגם כאשר היא מטהרת את כל העם כולו היא עדין מטמאת את הכהן הגדול עצמו שהוא זה שטיהר את העם ע"י עפר הפרה האדומה.
וסוד הפרה האדומה, הוא למעשה לבוש, של שאלה אחרת, שכל מי שמנסה לפתור אותה נותר נבוך והיא:
אם גם השלמות אינה שלמה, אז מה קורה פה??!?!?!
וככל שהאדם מתעמק בשאלה הזו, ומנסה ליישב אותה, ככה הוא יותא ויותר מסתבך ויותר ויותר עולות וצצות שאלות דווקא על התשובות שהוא עצמו הגיע אליהן..
והדרך היחידה של האדם, לצאת מכל הברוך הזה, היא אך ורק ע"י חיפוש האמת וכו'.