אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה זוגיות ושיתוף, כמה לשתף בזוגיות? האם לשתף בזוגיות? קרבה בזוגיות, ריחוק בזוגיות, להרגיש בנוח בזוגיות, זוגיות אידיאלית, זוגיות מוצלחת, פתיחות בזוגיות, תקשורת...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
6:41זוגיות ושיתוף, כמה לשתף בזוגיות? האם לשתף בזוגיות? קרבה בזוגיות, ריחוק בזוגיות, להרגיש בנוח בזוגיות, זוגיות אידיאלית, זוגיות מוצלחת, פתיחות בזוגיות, תקשורת זוגית, תקשורת בין אישית
האם צריך לשתף הכל בזוגיות, או שעדיף לשמור על ריחוק מסוים?

השאלה המרכזית שאליעד כהן מציג בהרצאה היא: האם בזוגיות עדיף להיות פתוחים וכנים לחלוטין אחד עם השני, או שאולי כדאי לשמור חלק מהתחושות והמחשבות לעצמנו? מצד אחד, יש גישה שטוענת שלא חייבים להיות פתוחים במאה אחוז. מצד שני, גישה אחרת טוענת שבעולם אידיאלי, היה עדיף שכל דבר יהיה גלוי, כך שהקרבה בין בני הזוג תהיה מרבית ואמיתית.

האם קרבה מלאה בזוגיות היא התפשרות או אידיאל?

אליעד כהן מציג את הטענה, שבזוגיות האדם בעצם מנסה להרגיש קרבה עם מישהו אחר, כלומר, לחוש ש"אני והוא זה אותו אחד". אם אדם מרגיש בנוח עם עצמו, הרי שבמצב אידיאלי הוא גם אמור להרגיש בנוח לחלוטין עם בן הזוג ולשתף הכל. כל פעם שלא משתפים משהו זה סימן לריחוק מסוים, ולכן במצב מושלם, היינו רוצים לשתף כל מחשבה וכל רגש ללא פחד. אך בפועל, לא תמיד זה קורה, כי אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי. אליעד מדגיש שיש אנשים שמרגישים שאם יספרו הכל, זה עלול להוריד מהמתח ומההתעניינות בזוגיות. הם מרגישים שדווקא ריחוק או הסתרה מסוימת יוצרת עניין, בעוד אחרים חווים את הריחוק הזה כבדידות וחוסר קרבה אמיתית.

האם פתיחות מלאה הורסת את המתח והעניין בזוגיות?

אליעד כהן מתייחס לטענה שהסתרה מסוימת בזוגיות יוצרת מתח חיובי. יש הטוענים שאם הכל גלוי, אין יותר עניין בזוגיות, כי זה מרגיש "כמו אותו אדם כפול שתיים", ואין שם דבר חדש או מעניין. אך אליעד מסביר מנגד, שכשיש משהו שאנחנו לא מספרים, נוצר ריחוק ותחושת בדידות. בכל פעם שבן הזוג לא משתף אותנו במה שעובר עליו, אנחנו מרגישים שאנחנו לא באמת יחד, אלא נפרדים. מכאן, עולה השאלה האם ריחוק הוא באמת אידיאלי או שהוא רק פתרון זמני, "תוכנית ב'", שנובעת מכך שלא השגנו קרבה מלאה ומושלמת.

מה המשמעות של אהבה ללא תנאים בזוגיות?

לפי אליעד כהן, אהבה ללא תנאים היא מצב שבו אדם מרגיש בנוח לחלוטין עם עצמו ולכן גם יכול להרגיש בנוח לחלוטין לשתף את בן הזוג בכל דבר, בלי לחשוש משיפוט או דחייה. זהו המצב האידיאלי, שבו לא צריך להסתיר שום מחשבה או רגש. בפועל, רק מעט מאוד אנשים מצליחים להגיע לכך, מפני שיש מחסומים כגון פחד מדחייה או הרגלים של הסתרה עצמית.

האם אפשר בכלל להגיע לשיתוף מלא בזוגיות?

אליעד כהן מדבר על כך שלמרות שמבחינה אידיאלית אפשר לחשוב על מצב שבו אדם משתף הכל ללא חשש, בפועל יש הרבה מכשולים. לדוגמה, אנשים רבים מדחיקים מעצמם רגשות או מחשבות, ולכן אין סיכוי שיספרו אותם למישהו אחר. הוא מדגיש שהשלב הראשון בזוגיות מוצלחת ואמיתית הוא קודם כל להיות כנים עם עצמנו לחלוטין. רק אחרי שאדם באמת כנה עם עצמו, הוא יכול לבחור האם ואיך לשתף את האחר, מתוך מודעות מלאה ובחירה אמיתית, ולא מתוך פחד או חוסר מודעות.

למה בתחילת הקשר אנחנו מסתירים חלקים מעצמנו?

אליעד כהן מסביר שבתהליך ההיכרות הראשוני בין בני זוג, יש נטייה טבעית שלא לחשוף את הכל מיד. הסיבה לכך היא החשש מדחייה - לא בטוח שהצד השני יקבל אותנו כפי שאנחנו באמת. לכן בתחילת קשרים זוגיים רוב האנשים שומרים חלק מהפרטים לעצמם, ומגלים אותם בהדרגה ככל שהביטחון והקרבה מתגברים. זהו חלק טבעי מתהליך ההעמקה של הקשר.

מדוע כנות מול עצמך חשובה לזוגיות מוצלחת?

הנקודה החשובה שאליעד כהן חוזר עליה היא שקודם כל אדם צריך להיות כנה עם עצמו לחלוטין, ולספר לעצמו את כל המחשבות והרגשות שיש לו, גם אם הן כואבות או לא נעימות. אם אדם לא מוכן להודות במשהו בפני עצמו, הוא ודאי לא יוכל לשתף אותו עם בן הזוג. הכנות העצמית היא הבסיס לכל קשר משמעותי, והיא מאפשרת בחירה מודעת לגבי מה וכמה לשתף עם בן הזוג.

מה כדאי לעשות בפועל כדי לייצר זוגיות טובה?

אליעד כהן נותן כמה נקודות מעשיות כיצד לפעול בפועל:
  • לשאוף להיות כנים כמה שיותר, גם עם עצמנו וגם עם בן הזוג, מפני שכנות ופתיחות מביאות לקרבה אמתית ומונעות בדידות.
  • להבין שישנן מגבלות, כגון פחד מדחייה, הצורך בשמירת מתח חיובי והרגלי הסתרה.
  • לזכור שהשאיפה היא להגיע למצב שבו אפשר לשתף הכל בלי פחד, אך להיות מודעים לכך שהמציאות לא תמיד מאפשרת זאת.
  • הדבר החשוב ביותר הוא קודם כל להיות כנים לגמרי עם עצמנו, להכיר את עצמנו לעומק, ואז להחליט באופן מודע וחופשי כיצד ובמה לשתף את בן הזוג.
האם הפתרון הוא לשלב בין קרבה לריחוק?

אליעד כהן מבהיר שפתרון של "גם וגם" הוא הפתרון המציאותי ביותר. לא תמיד אפשרי לפתוח את עצמנו במלואנו, ולעיתים יש סיבות טובות לשמור חלקים לעצמנו. הוא מדגיש, עם זאת, שחשוב להיות מודעים לכך שכל הסתרה מייצרת ריחוק, וכל פתיחות יוצרת קרבה. האידיאל הוא אהבה ללא תנאים, אבל לעיתים קרובות המציאות מחייבת אותנו לשמור על גבולות מסוימים.

מהי המסקנה המרכזית לגבי פתיחות בזוגיות?

המסקנה הסופית שאליעד כהן מציג היא החשיבות של הכנות והמודעות העצמית. לפני הכל, חשוב להיות כנים לגמרי עם עצמנו. רק כך נוכל לבחור באמת ובחופשיות כמה אנחנו רוצים ויכולים לשתף את בן הזוג. חשוב לזכור שכל פעם שאנו מסתירים משהו, נוצר ריחוק מסוים, ולכן אידיאלית תמיד נעדיף אהבה ללא תנאים ופתיחות מלאה, גם אם בפועל אנו מתפשרים לעיתים עם המציאות.
האם בזוגיות צריך להיות פתוחים וכנים על הכל?

שאלה: האם בזוגיות בה האדם מנסה לבסס קרבה אמיתית, כדאי לנו להיות פתוחים וכנים לחלוטין אחד עם השני? האם כדאי לספר את כל הסיפורים, התחושות והמחשבות שיש לנו, או שאולי לא חייבים לשתף הכל?

תשובה: יש דעה האומרת שלא חייבים להיות פתוחים לחלוטין, ויש דעה אחרת האומרת שבעולם אידיאלי כן כדאי שהכל יהיה חשוף, כדי ליצור את הקרבה המירבית בין בני הזוג. מצד אחד, יש מי שאומר שבמציאות שלנו אי אפשר להיות פתוחים ב - 100 אחוז. מצד שני, נשאלת השאלה - מהו בעצם האידיאל, והאם בעולם מושלם לא היה עדיף שנוכל לשתף הכל בלי לפחד שלא יאהבו אותנו?

האם רצון בקרבה מלאה מעיד על התפשרות או על שאיפה גבוהה?

שאלה: כאשר אדם מנסה להגיע למצב של "אני ואתה זה אותו אחד", ומבקש להרגיש שכל מחשבה ורגש שלו גלויים לבן הזוג, האם זו התפשרות - או שאולי זו שאיפה לרמת קרבה גבוהה יותר?

תשובה: כדי להרגיש קרבה עמוקה, באופן תיאורטי, אדם יכול לשאוף להיות כל כך פתוח, שכל דבר שיש לו בתוך עצמו - הוא לא יתבייש או יפחד לשתף. אם אני מרגיש בנוח עם עצמי, למה שלא ארגיש בנוח עם בן הזוג? אם יש משהו שאני לא מספר - זה סוג של ריחוק. בעולם אידיאלי, ככל שנהיה יותר קרובים, נוכל לדבר על הכל ולהרגיש שאהבה בלי תנאים מאפשרת לנו לספר בדיוק מה שאנחנו חושבים ומרגישים.

האם פתיחות מלאה "הורסת" את המתח הזוגי?

שאלה: יש טענה שאם נהיה פתוחים לגמרי, זה עלול "להרוס" או להפחית את המתח הזוגי, ואף לגרום לתחושה שאין שום דבר מסתורי. האם נכון לטעון שדווקא הסתרה מסוימת שומרת על התעניינות ועל מתח בזוגיות?

תשובה: יש אנשים הסבורים שאם הכל יהיה גלוי, לא יישאר עניין או מתח חיובי. הם מדמים זאת למצב בו "אם אני מכפיל את עצמי במישהו אחר, אז זה כבר לא מרגש ולא מסקרן". מנגד, יש כאלה שטוענים שההיפך הוא הנכון: להסתיר משהו עלול ליצור ריחוק, תחושת בדידות, והרגשה ששני הצדדים לא באמת ביחד.

האם ריחוק נדרש כי אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי?

שאלה: לעתים אומרים שלא חייבים לספר הכל כי "אנחנו לא בעולם אידיאלי", ולכן שומרים במודע על קצת ריחוק כדי להגן על עצמנו או כדי לשמור על מתח מסוים. האם הריחוק מלכתחילה הוא תוצר של חוסר שלמות, או שיש בו ערך בפני עצמו?

תשובה: מצד אחד, הריחוק עשוי להיות "תוכנית ב'" - מעין דרך לשמור על עצמנו ממצב בו לא יקבלו אותנו. למשל, אם אני חושש שמה שאני משתף יכול להיתפס כשלילי, אולי אעדיף לא לפתוח הכל כדי לא להיפגע. מצד שני, יש הטוענים שבאידיאל היינו מוצאים מישהו שיאהב אותנו ללא תנאים, וכך נוכל לשתף הכל בלי פחד. השאלה היא האם "ריחוק מכוון" הוא משהו שטוב כשלעצמו, או שהוא רק נועד לפצות על כך שלא הגענו לקרבה מושלמת.

מהי "אהבה בלי תנאים" בעולם אידיאלי?

שאלה: מה המשמעות של אהבה בלי תנאים, המאפשרת לשתף כל פרט וכל סיפור בלי חשש מדחייה?

תשובה: באהבה בלי תנאים, האדם מרגיש בנוח לגמרי עם עצמו, ולכן יכול גם לשתף הכל עם בן הזוג. בעולם כזה, לא צריך להסתיר שום מחשבה או רגש, מפני שאין פחד שישפטו או יפסיקו לאהוב. בפועל, מעט מאוד אנשים מצליחים להגיע לרמה כזו, גם מול עצמם וגם מול אחרים.

האם בכלל אפשר להגיע למצב כזה של שיתוף מלא?

שאלה: יש הסבורים שהאידיאל המתואר - שכל אחד יאהב את עצמו בלי תנאים ושיאהבו אותו בלי תנאים - אינו אפשרי במציאות. האם אפשרי למצוא מישהו שאיתו נשתף את הכל בלי חשש?

תשובה: עקרונית, יש שמאמינים שכן, אך בפועל יש הגבלות, כמו חשש מדחייה או הרגלים של הסתרה. נוסף על כך, אדם לפעמים מדחיק דברים גם מעצמו ולא מספר לעצמו חלקים שלמים או תחושות פנימיות. אם אדם לא מודה בעצמו ברגש מסוים, אין סיכוי שיספר אותו לבן הזוג. לכן, חשוב לשים לב שקודם כל נהיה כנים עם עצמנו.

איך זה מתחיל בפועל כשמכירים מישהו חדש?

שאלה: בתחילת קשר זוגי, בדרך כלל לא מגלים הכל מיד. למה זה קורה והאם זה חלק טבעי מתהליך הקרבה?

תשובה: ברוב המקרים, כשאנשים רק מתחילים לצאת יחד, הם לא מראים את כל הצדדים של האישיות ולא מספרים כל פרט מעברם או בהווה שלהם. הסיבה לכך היא שבשלב התחלתי אין ביטחון מלא שיקבלו אותנו כמו שאנחנו, ולכן יש פחד מכך שלא יאהבו אותנו. עם הזמן, אם מתפתחת תחושת נוחות הדדית, נוצר יותר ביטחון לשתף, ותחושת הריחוק קטֵנה ככל שהקשר מתחזק והאהבה גדלה.

מה הקשר בין כנות מול עצמך לבין כנות מול בן הזוג?

שאלה: מדוע חשוב שאדם יהיה קודם כל כן לחלוטין עם עצמו, ורק אחר כך ישקול איך ומה לספר לבן הזוג?

תשובה: לפעמים אנשים לא כנים עם עצמם - הם מדחיקים רגשות או לא מוכנים להודות במחשבות מסוימות. במצב כזה, מן הסתם לא יספרו אותן לאחר. לכן, השלב הראשון הוא כנות מול עצמך, ללא שום סינון וללא פחד. לאחר שיש כנות מלאה מול עצמך, אפשר להתחיל לשתף אחרים בהתאם לשיקולים אישיים, אבל מתוך בחירה ולא מתוך הסתרה שנובעת מפחד וחוסר מודעות.

אז מה בכל זאת כדאי לעשות בפועל?

שאלה: לאור כל הדעות על קרבה, ריחוק, מתח וסודות, מה כדאי לעשות בפרקטיקה היומיומית?

תשובה:

1. להבין שכדאי לשאוף להיות כנים כמה שיותר, גם עם עצמנו וגם עם בן הזוג, מפני שפתיחות מעודדת קרבה אמתית ומונעת תחושות של בדידות.

2. לזכור שבפועל יש עוד היבטים - החשש מדחייה, הצורך לשמור על מתח חיובי, הרגלים של הסתרה ותפיסות הקשורות ב"לא להיחשף יותר מדי".

3. לדעת שהאידיאל, לפחות ברמה התאורטית, הוא שתהיה אהבה בלי תנאים, ושנרגיש בנוח לשתף הכל ללא פחד מאובדן אהבה. אך יש לזכור שהמציאות לפעמים שונה, וכדאי לנו לקבל את זה שיש לנו גם צד שרוצה לשמור על עצמו.

4. בכל מקרה, ההמלצה המשמעותית היא קודם כל לא להסתיר מעצמנו דבר. מי שרוצה להעמיק ברמת השיתוף עם בן הזוג, יתחיל בכך שיכיר את עצמו לעומק ויהיה מוכן להישיר מבט לכל מחשבה ורגש פנימי.

האם לסיכום כדאי תמיד לבחור ב"גם וגם"?

שאלה: האם המסקנה הסופית היא שעדיף לנסות לשלב בין קרבה לריחוק, בין לשתף הכל לבין לשמור סודות?

תשובה: אפשר לומר ש"גם וגם" הוא תיאור מציאותי למדי, כי לא כולנו מוכנים או מסוגלים לפתוח את כל עולמנו במלואו בכל רגע, ולא תמיד אנחנו בטוחים שהצד השני יוכל להכיל הכל. אם קיימת אהבה בלי תנאים, זה נהדר. אם לא, לעתים בוחרים לשמור חלק מסוים לעצמנו כדי לא להיפגע או כדי לשמור על מתח מסוים. אך יש לזכור שהשאיפה המקסימלית היא פתיחות מוחלטת, ושכל רגע של הסתרה או ריחוק הוא ביטוי לכך שהקרבה עוד לא שלמה.

מהי המסקנה לגבי כנות מלאה ומודעות?

שאלה: אם בכל זאת היו צריכים לבחור, מה הכי חשוב לזכור ביחס לכל הדיון הזה על פתיחות או הסתרה בזוגיות?

תשובה: הדבר שהכי חשוב הוא להיות כנים עם עצמנו ב - 100 אחוז, ולהיות מודעים לכך שפתיחות מביאה לקרבה וריחוק נוצר מהסתרה. אדם שמחובר לעצמו ויודע את כל מה שקורה בתוכו, יוכל להחליט באופן חופשי אילו דברים לשתף ואילו לשמור לעצמו. אבל כדאי לזכור שהריחוק עצמו הוא לא בהכרח רצוי כשאידיאל, אלא הוא סוג של פתרון זמני או פשרה עם המציאות, ולא המצב המושלם של אהבה בלי תנאים.
עכשיו בזוגיות האם צריכים להיות פתוחים וכנים על הכל כן או לא מה את אומרת את יכולה להגיד שכן ולא.

ש: לא חייב.

אליעד: ומה האמת אבל אוקי עכשיו השאלה היא אם מה שאת אומרת אם זה סוג של התפשרות או שזה ככה אמור להיות, כאילו מה זה זוגיות זוגיות את מנסה להרגיש קרבה עם מישהו נכון מה זאת קרבה שתרגישי שאת והוא זה אותו אחד אני ואתה בנוח את יכולה להגיד שלא בא לך להרגיש את זה אבל תיאורטית כביכול את מנסה כביכול מנסים שאני אהיה אותו אני האני שלי והאני שלך זה אותו אני, עכשיו אם אתה מרגיש בנוח עם עצמך למה אתה לא מרגיש בנוח עם בן אדם אחר זאת אומרת זה מעיד על ריחוק אם יש משהו שהוא שלך ואת לא משתפת אותו זה אומרת שאת לא מרגישה מספיק פתוחה עם הבן אדם השני.

זאת אומרת שבעולם אידיאלי את אמורה לשאוף שתהיו כל כך קרובים שתוכלי לשתף אותו והוא יוכל לשתף אותך נכון אז מה האמת זה נכון או לא נכון?

ש: לא.

אליעד: למה זה לא נכון, רגע שנייה.

ש: כי אנחנו לא בעולם אידיאלי.

אליעד: עכשיו יש אנשים שאומרים שזה לא נכון למה הם אומרים שזה לא נכון כי הם מדמיינים שאם זה נכון הם עכשיו צריכים לספר את כל הסיפורים שלהם הרי בעולם אידיאלי האם לא היה עדיף שתכיר מישהו שאתה יכול לספר לו את כל הסיפורים שלך ושהוא עדיין יאהב אותך איך שאתה זה לא עדיף אנחנו לא מדברים על ה - plan B אני לא מתכוון להגיד תדמייני את הבחור שאת איתו האם את חושבת שעדיף שתספרי לו הכל זאת לא השאלה, השאלה היא האם היה עדיף מלכתחילה למצוא מישהו שכל כך תאהב אותו וכל כך יאהב אותך שהיית מרגיש בנוח לספר הכל והיא תספר לך הכל האם זה עדיף.

ש: לא.

אליעד: למה לא?

ש: כי זה מוריד את כל המתח הזוגי.

אליעד: למה רגע למה מה הבעיה?

ש: כי אם כאילו הכל לגמרי פתוח אין שם שום דבר מעניין.

אליעד: למה זה כייף אין שום דבר מעניין למה?

ש: כי אז זה כמו אתה כפול שתיים כאילו אתה לא צריך.

אליעד: איזה סיסמאות חזקות לא הבנתי אבל מה הבעיה?

ש: למה אתה צריך מישהו אחר כדי שיהיה מה.

אליעד: אתה נמצאת עם מישהו שלא מרגיש בנוח לספר לך מה עובר עליו זה נעים לך או לא נעים לך את לא מרגישה בנוח לספר לו מה עובר עלייך זה נעים לך או לא נעים לך זה ריחוק או קירוב?

ש: אבל צריך שיהיה גם ריחוק לא רק קרבה צריך לשמור גם על איזשהו ריחוק.

אליעד: השאלה אם צריך כ - plan B זאת אומרת בגלל שהוא לא מספיק טוב אני לא מספיק טובה אז בוא נשמור על ריחוק זה כאילו זה מלכתחילה זה מה שעדיף כאילו יש טוב בריחוק עצמו או בשביל משהו אחר.

ש: זה בשביל משהו אחר.

אליעד: אז זה טוב אז עדיף שיהיה ריחוק או לא עדיף שיהיה ריחוק לא הבנתי.

ש: גם וגם גם שיהיה ריחוק מסוים.

אליעד: את אומרת בוא נהמר על גם וגם, עכשיו מה האמת מה האמת אבל?

ש: קרבה הורסת זוגיות.

אליעד: רגע אני לא מדבר על הזוגיות הנוכחית אני מדבר באופן כללי כקונספט.

ש: באופן כללי כקונספט קרבת יתר בין אנשים זה מחניק וזה מרחיק.

אליעד: טוב תקשיבו לי מה התיאוריה שלי אומרת התיאוריה שלי אומרת כדלקמן זאת אומרת בעולם אידיאלי עדיף שאתה תגיד את האמת את כל האמת ואך ורק את האמת קודם כל בא נתחיל לעצמך על עצמך בא נתחיל משם אחר כך עדיף כביכול ושתאהב את עצמך בלי תנאים וכביכול עדיף שגם תכיר מישהו שיאהב אותך בלי תנאים את האמת את כל האמת ורק את האמת וגם תאהב אותו בלי תנאים את האמת את כל האמת ורק את האמת זה בעולם אידיאלי.

ש: השאלה אם זה אפשרי.

אליעד: עכשיו שנייה קודם כל מה האידיאל קודם כל יש מה האידיאל.

ש: מי אמר שזה אידיאל אולי זה לא אידיאלי.

אליעד: אבל למה שזה לא יהיה אידיאל למה שלא תרגיש בנוח לדבר עם עצמך תראה בעולם של אהבה בלי תנאים למה שתסתיר משהו.

ש: לא אם אני אוהב את עצמי בלי תנאים אז אני לא צריך אף אחד.

אליעד: בסדר גמור וזה האידיאל לא האידיאל שלא תצטרך אף אחד?

ש: כן.

אליעד: זה מה שאמרתי שזה האידיאל.

ש: אז אפשר גם למצוא מישהו אחר שאוהב את עצמו בלי תנאים.

אליעד: אל תלך עכשיו על ההקצנה אני מדבר כעיקרון בעולם אידיאלי אתה מחפש מישהי שאתה תרגיש בנוח להגיד לה הכל כל פעם שאתה להגיד משהו ואתה לא מרגיש בנוח אתה מרגיש לבד, כל פעם שאתה רוצה להגיד משהו שעובר לך משהו ואתה מרגיש שאתה לא יכול לשתף כי אתה צריך להסתיר את זה כי לא יאהבו אותך אתה מרגיש לבד לא משנה מה תספר לי עכשיו סיפור, באותה מידה כל פעם שהבן אדם עובר עליו משהו והוא לא משתף אותך אתה מרגיש שאתם לא ביחד כי אם ביחד למה הוא לא משתף אותי מה הוא מפחד ממני זה קודם כל לכן בעיקרון לשתף זה עדיף.

אלא מה שפרקטית יש פה עוד היבטים ההיבט הוא שלפעמים בן אדם לא מספר לעצמו דברים בן אדם מדחיק מעצמו דברים אוקי עכשיו בן אדם שמדחיק מעצמו השאלה היא כזאת כשאתה יש דברים שאתה לא משתף את עצמך שאתה לא רוצה לחשוב עליהם עם עצמך אתה גם לא תספר למישהו אחר אבל דברים שאתה מספר לעצמך למה שלא תספר למישהו אחר, עכשיו בוא ננסח את זה לפרקטיקה ולזה בסדר בפרקטיקה אז עוד פעם בן אדם צריך לספר לעצמו הכל במאה אחוז על עצמו מאה אחוז שלא יהיה שום רגש שאתה לא מספר לעצמך שום מחשבה שאתה לא מספר לעצמך כל מה שאתה חושב על עצמך תגיד כל מה שאתה יודע על עצמך תגיד אל תפחד משום דבר תגיד הכל אל תפחד לשנוא את עצמך הכל תגיד את הכל.

אחר כך ביומיום יש צמצומים מה זה אומר צמצומים ביומיום אתה לא באמת חושב על עצמך את הכל כל הזמן ואתה לא מספר הכל וכו' זה כבר צמצומים של החיים שהם סוג של נותנים משמעות סוג של זרות קרבה כל מיני משחקים כאלה אבל צריך להיות מודעים לזה שכל פעם כשאתה לא מספר משהו זה נובע מריחוק כל פעם כשאתה מספר משהו זה נובע מקרבה אם את מספרת לעצמך משהו ואת אומרת לא נעים לי לספר את זה לו זה סוג של ריחוק, אנשים מתחילים לצאת ביחד והם לא מספרים ואז לאט לאט מתקרבים ומספרים איך זה קורה כי אתה מרגיש בנוח לדבר.

ש: אבל אז אתה גם מאבד משהו אחר.

אליעד: הכל בסדר אני רק אומר שכביכול בעולם אידיאלי היה שיאהבו אותך בלי תנאים ושאתה תאהב את עצמך בלי תנאים ושאתה תאהב את האחר בלי תנאים זה באידיאלי בפועל זה לא בדיוק ככה אבל מה שמחויב זה שאתה מול עצמך תהיה כנה עם עצמך במאה אחוז עכשיו אחרי שתהיה כנה עם עצמך במאה אחוז עכשיו תשקר את עצמך כמה שאתה רוצה אבל קודם כל תהיה כנה עם עצמך במאה אחוז. הבנו את הסיפור?
לפתח ביטחון עצמי חיזוק הביטחון העצמי מוחלט אוהב את עצמו אידיאל חיים בעולם אפשרי משחק במאה אחוז החלטה תוכנית אידיאל בזוגיות האם לשתף האם לשתף בזוגיות הצלחה זוגיות זוגיות אידיאלית זוגיות ושיתוף זוגיות מוצלחת כמה לשתף בזוגיות להרגיש להרגיש בנוח להרגיש בנוח בזוגיות לשתף לשתף בזוגיות מוצלח מוצלחת פתיחות פתיחות בזוגיות קרבה בזוגיות ריחוק ריחוק בזוגיות תקשורת תקשורת בין אישית תקשורת בינאישית תקשורת זוגית תקשורתיות
הצלחה אוטומטית - מהי? איך להצליח בצורה קלה ואוטומטית?
...מושפעת מגורמים רבים. וכאן אנחנו מדברים רק על הגורמים שתלויים באדם עצמו. מי שיתבונן בעניין יראה, כי ככל שהאדם פועל בצורה יותר נכונה, כך גם הסיכוי שלו להצליח גדול יותר. ומה גורם לכך שהאדם יפעל בצורה נכונה? תשובה: צורת החשיבה שלו. ככל שצורת המחשבה של האדם נכונה יותר, כך הוא פועל בצורה נכונה יותר ומאפשר לעצמו להצליח יותר. ואיך לגרום להצלחה לבוא אל האדם בקלות? תשובה: על ידי זה שהאדם מטמיע בתוכו את צורת המחשבה הנכונה שיוצרת את ההצלחה. ואיך יכול האדם להטמיע...
מודל לחיקוי - כמו מי ברצונך להיות? איך להצליח להיות, כמו הדמות שאותה אתה מעריץ?
...הדמות מתייחסת לדברים שונים? מה הדמות שברצוני להיות כמוה הייתה חושבת עלי? מה הייתי שואל את הדמות שברצוני להיות כמוה? מה הדמות שברצוני להיות כמוה הייתה אומרת לי? מה הדמות שברצוני להיות כמוה הייתה מציעה לי לעשות? הדמות שברצוני להיות כמוה, כיצד היא הייתה מתייחסת לכך ש... ? מה מייחד את צורת החשיבה של הדמות שברצוני להיות כמוה? וכיוב. לאחר מכן, על האדם לחקור את השורש של דפוס החשיבה של הדמות שברצונו להיות כמוה. על האדם לשאול לדוגמה: למה הדמות שברצוני להיות...
אתגרים / יצירתיות / אומץ - כיצד לראות אתגרים כהזדמנות להצלחה?
...עם אתגרים, הם אתגרים רגשיים. כדי להצליח לעמוד באתגרים, על האדם לגלות את הכוחות האין סופיים שטמונים בו. ככל שהאדם מודע יותר ליכולת האין סופית שיש בו, כך הוא אינו מפחד מאתגרים. האתגרים מאפשרים לאדם להיות מי שהוא באמת. כאשר האדם אינו מודע ליכולותיו האישיות, האתגר מגלה לאדם מהן יכולותיו. אתגרים רגשיים מאפשרים לאדם להשתחרר מתלות רגשית. ככל שהאדם מתמודד עם יותר אתגרים רגשיים, כך הוא מגלה את החוסן הנפשי שלו, ומגלה שאינו צריך להיות תלוי רגשית בשום דבר. אתגרים...
כישלון / הצלחה - איך הופכים כישלון להצלחה? איך ללמוד מכישלון?
...מוצאים את הסיבה של הכישלון ומטפלים בה, על ידי זה מגיעה הצלחה יותר אמיתית. מתי הכישלונות יסתיימו? תשובה: רק כאשר האדם יגיע אל השלמות. כל זמן שאין שלמות יש כישלונות. ככל שהאדם אינו חושש מלהתמודד עם הסיבות של הכישלון, כך הוא מתקדם מהר יותר אל ההצלחה המושלמת. על האדם לא להיות בצער מכך שיש כישלונות, אלא לשמוח ולהבין כי ככל שהוא ימהר יותר להתמודד איתם, כך הוא יגיע מהר יותר אל השלמות שקיימת. איך למצוא את הסיבה של הכישלון? תשובה: על ידי חיפוש האמת. על האדם...
הצלחה - מה יוצר הצלחה? איך ליצור הצלחה? איך להצליח בכל תחום ולהיות אדם מצליח?
...= לראות את מגוון האפשרויות שלך. לחפש את האמת = להצליח. איך לחפש את האמת? תשובה: על ידי שאלות. פירוש: על האדם לא לקבל שום דבר כמובן מאליו. על האדם לחקור כל הזמן ולנסות להבין מדוע הדבר כפי שהוא. כאשר האדם לא מקבל כמובן מאליו את הדברים, אלא כל הזמן חוקר ומחפש את הסיבה האמיתית שלהם, על ידי זה ורק על ידי זה הוא מבין איך להצליח. הצלחה = ידיעת האפשרויות והאלטרנטיבות שיש לאדם. אלטרנטיבה = דרך לעקוף קושי. קושי = סיבה שבגללה הדבר אינו מצליח. כאשר האדם מחפש...
קשיים / הצלחה - מדוע כל קושי הוא הצלחה? כיצד להפוך קושי להצלחה?
...כך שכל קושי באשר הוא נובע בהכרח מהצלחה של התמודדות עם הקושי שקדם לו. קושי הוא דבר טוב, משום שהוא מקדם את האדם לשלמות. הקושי מאלץ את האדם לחיות טוב יותר. הקושי מקרב את האדם לטוב האמיתי. קושי = חוסר התאמה. המציאות של האדם אינה תואמת את רצונו. הצלחה = התאמה = המציאות של האדם ורצונו עולים בקנה אחד. הקושי מאלץ את האדם להגיע לאחדות עם המציאות = אושר. ישנם שני סוגים של הצלחה. הצלחה אמיתית והצלחה שאינה אמיתית. הצלחה שאינה אמיתית = הצלחה שתלויה בדבר כלשהו...
ראיון עבודה, הכנה לראיון עבודה, להתכונן לראיון עבודה, לעבור ראיון עבודה בהצלחה, לפני ראיון עבודה, שאלות בראיון עבודה, לשאול בראיון עבודה, לענות בראיון עבודה, איך להתראיין? קריירה
...התשובה שיענו לך, וגם אם התשובה מקובלת עליך, תשאל משהו כלשהו. חובה שתשאל משהו, כך יתייחסו אליך ברצינות. בשורה התחתונה: זכור! הארגון אמור לשרת אותך, לא פחות מאשר אתה אותו. אל תעבוד ותתאמץ בחינם. מערכת היחסים צריכה להיות הדדית. וכמובן, שכל מה שנכתב לעיל מתאים כמובן לכל תחום בחיים. המעביד שלך, הוא הרצון שלך. העובד, הוא אתה האדם שמוציא לפועל את הרצון. העבודה, היא ההוצאה לפועל של הרצון. תשלום השכר, היא תחושת הטוב שנובעת מהפעולה. בטרם אתה מתחיל לבצע פעולה...
הצלחה אוטומטית / מאמץ - איך להפוך את ההצלחה לאוטומטית? ללא מאמץ?
...מיותר? תשובה: על ידי זה שהאדם עולה על המסלול הנכון של ההצלחה. הסבר: הצלחה דורשת מאמץ. מדוע? כי האדם אינו נמצא על המסלול הנכון. כאשר האדם נמצא על המסלול הנכון, הוא לא צריך להתאמץ כדי להתקדם. הכל כבר קורה מעצמו. מהו מסלול נכון להצלחה? תשובה: מסלול נכון להצלחה = מסלול שתואם את המציאות. פירוש: ככל שצורת החשיבה של האדם רחוקה יותר מהאמת, כך הוא צריך יותר להתאמץ. ככל שצורת החשיבה של האדם, קרובה יותר אל המציאות, כך הוא מתאמץ פחות. מסלול נכון להצלחה אוטומטית...
כסף אמיתי - מהו? כמה כסף אמיתי צריך כדי להצליח? איך להשיג כסף אמיתי?
...המודע שלו לרצון הפנימי ביותר של התת מודע שלו, אז בעצם יש לאדם בידיו כסף אמיתי שמסוגל לקנות לו את השלמות הנפשית הפנימית הנכספת. השלמות הנפשית היא המוצר היקר ביותר בעולם. שלמות יש רק אחת. אם יש יותר מאחת, הרי שכל אחת חסרה את הטוב שבשלמות האחרת. השלמות האחת כוללת בתוכה את כל הטוב כולו. השלמות האמיתית = אושר אמיתי. כדי להגיע לשלמות האמיתית, לשם כך צריך כסף אמיתי, דהיינו, צריך את הרצון החזק ביותר הקיים במציאות, שהוא הרצון הראשון שממנו נובעים כל הרצונות...
הצלחה אוטומטית - איך להצליח בקלות? איך ליצור הצלחה אוטומטית?
...היא רחוקה יותר להיות אוטומטית. לא רק שהיא לא מגיעה אל האדם מעצמה, אלא שגם לא בטוח שהאדם יצליח להגיע אליה גם עם מאמץ. כאשר ההצלחה מוגדרת על ידי ציור ומצב ספציפי של המציאות, במקרה כזה ההצלחה אינה יכולה להיות אוטומטית. יחד עם זאת, כדי להגיע להצלחה אוטומטית, הצלחה שבאה מעצמה לאדם, לשם כך יש להפוך את ההצלחה לכמה שפחות תלויה בצורה החיצונית של המציאות, וכמה שיותר תלויה במהות הפנימית של המציאות, המהות שמשתנה פחות מאשר המעטפת החיצונית. הדבר תלוי בעד כמה האדם...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על זוגיות ושיתוף, כמה לשתף בזוגיות? האם לשתף בזוגיות? קרבה בזוגיות, ריחוק בזוגיות, להרגיש בנוח בזוגיות, זוגיות אידיאלית, זוגיות מוצלחת, פתיחות בזוגיות, תקשורת זוגית, תקשורת בין אישית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להאמין בעצמך? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך לחנך ילדים? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לנהל את הזמן? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לקבל החלטות? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשנות תכונות אופי? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע בעולם? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? מי ברא את אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי קשב וריכוז, קואצינג, מאמן אישי לילדים ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1865 שניות - עכשיו 24_06_2025 השעה 04:17:30 - wesi1