אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדות - פחד + חרדה - מה עושים? ✔ מדוע כל אדם בעולם חווה פחד וחרדה? אליעד כהן מסביר שלמרות שאנשים נוטים לחשוב... - אליעד כהן 🥇 ייעוץ עסקי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
חרדות - פחד + חרדה - מה עושים?
מדוע כל אדם בעולם חווה פחד וחרדה?

אליעד כהן מסביר שלמרות שאנשים נוטים לחשוב שרק כ - 80% מהם סובלים מחרדות, למעשה, כל בני האדם נמצאים בחרדה כלשהי, כל הזמן. חרדה היא לא רק התמודדות עם מקרים יוצאי דופן או טראומטיים, אלא מצב תמידי הנובע מחוסר וודאות, מהחשש מפני העתיד ומהפער בין הרצון של האדם לבין המציאות.

לדוגמה, כשאדם חושב על גל של פיטורים, הוא מרגיש חרדה מפיטורים, או כשאדם חושש מזקנה, הוא חרד ממוות או מחולי. החרדה נוצרת אך ורק בגלל המחשבה השלילית על האפשרות שיקרה משהו רע, וכאשר האדם מפריד בין טוב ורע - הוא תמיד יפחד שהמציאות לא תהיה כפי שהוא רוצה. אליעד מדגים כי אדם לא חרד מכך שיקרה לו דבר טוב, למשל, לזכות בלוטו, אלא הוא חושש רק מדברים הנתפסים בעיניו כ"רעים".

מהו השורש האמיתי של כל סוגי החרדות והפחדים?

אליעד מדגיש כי השורש של כל החרדות והפחדים הוא הפרדה בין "טוב" ל"רע". ברגע שהאדם קובע מה הוא רוצה ומה הוא לא רוצה, הוא כבר יוצר לעצמו מצב שבו הוא מפחד שהמציאות לא תענה על רצונותיו. לדוגמה, כאשר אדם מקבל מתנה ומרגיש טוב, הוא מיד מתחיל לפחד לאבד אותה. לכן, כל סוג של רצון חיצוני, יוצר מידית פחד מהאפשרות של אובדן או אי השגה.

כיצד אדם יכול להשתחרר לחלוטין מכל החרדות והפחדים?

הדרך להשתחרר מחרדות היא להבין ולקבל שאין באמת הפרדה בין טוב לרע, וכי הכל זה ביטוי של דבר אחד בלבד. אליעד מדגים זאת בעזרת דוגמה של סרטי אימה: אנשים הולכים לסרטים כאלה כדי להרגיש פחד, ונהנים מכך, כי הם מתייחסים לכך כאל סרט בלבד. לעומת זאת, כאשר הם לוקחים את הסרט למציאות שלהם, החרדה הופכת לסבל אמיתי. ברגע שהאדם יתייחס לכל מציאות חייו כסרט, הוא יוכל ליהנות גם מתחושות של פחד וחרדה.

מהי תפיסת ה"אני" שיוצרת חרדה, ואיך ניתן לשנות אותה?

אליעד כהן מתאר את ה"אני" של האדם בשתי צורות: האחת, ה"אני" המצומצם שהאדם חושב שזה רק הגוף או התפיסה האישית שלו. השנייה, היא תפיסת "אני" כללית, שבה האדם מבין שכל מה שקיים במציאות הוא חלק מה"אני" האמיתי שלו. כאשר האדם מבין שה"אני" האמיתי שלו כולל גם את מה שהוא חושב שהוא "לא אני", ממילא הוא מרגיש טוב ושלם גם כאשר הדברים קורים נגד רצונו.

לדוגמה, כשאדם חולם, הוא יכול לחוות דברים נגד רצונו, אבל למעשה, הכל קורה מרצונו האמיתי, של ה"אני" שחולם. בצורה זו, האדם יכול להרגיש שלמות ושביעות רצון גם כשהמציאות לא תואמת את הרצון המצומצם שלו.

כיצד שאלות והתבוננות יכולות לשחרר את האדם מפחדים?

אליעד מציע לאדם לשאול שאלות עמוקות כמו: מי אני? למה אני רוצה דווקא את מה שאני רוצה? מי מחליט על הרצונות שלי? האם אני שולט על הקיום שלי? באמצעות שאלות אלה, האדם יגיע להבנה עמוקה יותר של האחדות בין טוב ורע, וכך יצליח לראות את המציאות מנקודת מבט רחבה וכוללת יותר. ברגע שהוא יבין את השורש של הרצונות והפחדים, הפחד ייעלם.

למה אף אדם לא יכול להיות מאושר באמת?

אליעד מסביר שהסיבה שאנשים אינם מאושרים באמת, היא משום שהם תמיד חוששים לאבד את הטוב שהם כבר השיגו, או שלא יצליחו להשיג טוב בעתיד. האדם תמיד חי עם פחד מתמיד, וכל דבר חיצוני שהוא משיג, רק מגדיל את הפחד שלו לאבד אותו. גם כאשר אדם מצליח להשיג את המטרות שלו, הוא עדיין לא מרגיש טוב באופן אמיתי, כי הוא תלוי בגורמים חיצוניים. לדוגמה, ילד קטן עדיין לא יוצר הפרדה ברורה בין טוב ורע ולכן אין לו מספיק שכל כדי לסבול או לפחד מהעתיד.

מה ההבדל בין אמונה לבין ידיעה בכל הנוגע להתמודדות עם פחדים?

אליעד מבדיל בין שתי דרכים להתמודד עם חרדות:
  • הדרך הקלה והמהירה היא דרך אמונה. האדם פשוט מאמין שהכל טוב, ואז גם אם יקרה הדבר הכי רע, הוא לא יפחד.
  • הדרך האמיתית והבטוחה יותר היא ידיעה. האדם מתבונן ושואל שאלות עד שהוא באמת מבין לעומק שאין הבדל בין טוב לרע, ואז הוא חווה זאת בצורה מלאה.
לדוגמה, אדם שמפחד ממחלה או מפיטורים צריך לשאול את עצמו מה הדבר הכי רע שיכול לקרות לו, ואז לקבל שזה טוב לו בדיוק כמו הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לו. ברגע שהוא באמת חווה את זה, החרדה נעלמת.

לסיכום: כיצד לחיות ללא פחד וחרדה?

הפתרון האמיתי והיחידי לפחד ולחרדה הוא להגיע לתפיסת מציאות שבה אין הפרדה בין טוב ורע, או לקבל את התחושות השליליות כמו את החיוביות. כאשר האדם מקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא ומפסיק להתנגד לתחושות של פחד וחרדה, הוא מגיע לשקט נפשי אמיתי, כמו תינוק שאין לו פחד כלל.
חרדות ופחדים. וביארתי: מהו הדבר היחיד שממנו נובעים כל הפחדים והחרדות של האדם? מדוע כולם כולל כולם, נמצאים בסוג כלשהו של פחד? מדוע האדם לעולם לא מאושר? מהו שקט נפשי פנימי ומהו שקט נפשי חיצוני? מדוע האדם עושה הבדל בין טוב לבין רע? מדוע אנשים שלא אוהבים לחיות בפחד, מדוע הם נהנים לראות סרטי אימה שיוצרים אצלם תחושת חרדה ופחד? מי לא מפחד להרגיש פחד? מדוע תמיד האדם ירגיש פחד? ומדוע גם הפחד עצמו הוא טוב?

כיצד אפשר לאהוב את המציאות בשלמות? איך האדם יכול להגיע לנקודה שבה לא יהיה לו שום פחד וחרדה בעולם? מהו ה"אני" של האדם? איך נוצרים הרצונות של האדם? איך נוצרת תחושת הפחד של האדם? מתי האדם מרגיש באמת שהכל טוב? מה ההבדל בין אמונה לבין ידיעה שהכל טוב? מהו הפתרון המהיר לחרדות? מהו הפתרון האמיתי לחרדות? ועוד.

וביארתי כי מי שיסתכל, יראה שרוב העולם נמצאים בחרדות. וביארתי שבעצם כולם נמצאים בחרדות. וביארתי איך לצאת מכל סוגי החרדות שיש בעולם, ולהשיג רוגע ושקט נפשי כמו של תינוק בן יומו. וביארתי שחרדות אי אפשר לפתור אותן עם כסף. ושקט נפשי, אי אפשר לרכוש בכסף. וביארתי כי חרדה היא סוג של רגש, שנוצר בעקבות מחשבה וספק שאולי יקרה משהו רע. וברגע שהאדם עושה הפרדה בין טוב לרע, ממילא נוצרת אצלו חרדה ופחד מהרע.

וביארתי שיש פרספקטיבה, שבה אין הבדל בין טוב לרע. וביארתי שהאדם צריך רצון עצמי, אך שהרצון העצמי לא יהיה נפרד מהמציאות. וכל זמן שיש לאדם רצון עצמי, תהיה לו חרדה שמא יקרה נגד רצונו. וביארתי שהשורש הוא בתפישת הטוב והרע. כי כאשר הכל אחד, אז תמיד טוב ואין חרדות ופחדים. דהיינו, להסתכל על המציאות, מפרספקטיבה של לפני קיום ה"אני". וביארתי שתפישת ה"אני" הנכונה, היא שגם הכל זה "אני", כי הכל זאת ישות אחת.

וביארתי שיש "אני" אחד גדול שכל מה שהוא רוצה, קורה. וביארתי כי האדם צריך להגיע לשביעות רצון מהמציאות בכל דבר, כאילו הוא עצמו עשה אותו. והדרך היא על ידי שינוי תפישת ה"אני". והדרך לשינוי תפישת ה"אני", היא על ידי שאלות של בירור מהות ה"אני". ועל האדם לחקור מהיכן מגיעים הרצונות שלו. ודרך זה האדם מתחבר לשורש ה"אני" של עצמו. וביארתי כי כל זמן שהאדם תופש את הטוב והרע כנפרד, הוא תמיד יחווה פחד.

והאדם תמיד רוצה יותר טוב, ולא רוצה שיהיה פחות טוב. והחרדה נובעת מכך שהאדם לא בטוח שיקרה כרצונו. והעיקר הוא ההשתוות, שלא יבדיל בין טוב לרע. ויש אנשים שהולכים לסרטי אימה, כדי לחוות פחד. כי ברגע שמתייחסים לסרט כאל סרט, אז אפשר ליהנות גם מתחושת הפחד והחרדה כמו שיש בסרטי אימה.

וביארתי שהאדם לעולם לא מאושר, בגלל הפחד לאבד את הטוב, הפחד מהרע. וברגע שהאדם מקבל מתנה והוא שמח ממנה, מיד נוצר איתה גם פחד לאבד אותה. וביארתי שילדים קטנים, אין להם מספיק שכל כדי לסבול. כי הילד לא מבדיל בין טוב לרע. וביארתי שברגע אחד של מציאות, לא שייך סבל, כי אין רצון עצמי.

וביארתי שגם כאשר האדם משיג את המטרות שלו, הוא לא מאושר, כי הטוב תלוי בסיבות חיצוניות. וביארתי שיש טוב פנימי וחיצוני. וביארתי שמי שמבין משהו ולא מרגיש אותו, זה רק משום שהוא לא מבין אותו בשלמות. וביארתי שגם באחדות יש טוב ורע, אלא ששם הרצון לא נפרד מהמציאות. כי שם, כל דבר שלם בפני עצמו.

וביארתי כי יש הנאה שנובעת מתחושת שלמות שנובעת מתפישת האחדות. וביארתי כי בעיית החרדות, היא לא מהתחושה של הפחד, אלא מחוסר הרצון לחוש את הפחד. ומי שלא מפחד להרגיש פחד, ממילא הפחד לא שולט בו. וביארתי שתפישת "אני" נכונה, מאפשרת לאדם לחוות את האחדות גם בפחד. כמו בשעת החלום, שבו הכל קורה רק כרצונו של האדם. ועוד.
בשעת החלום מתחבר לשורש החלטיות פחד מהעתיד חוסר רצון הוא לא יפחד איך נוצרים רצונות שלילי איך נוצרת הרגשה שקט אין רצון עצמי חרדה חרדות מה זה חרדה מה זה פחד פחד פחדים
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? האם יש בחירה חופשית? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה העולם קיים? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע בעולם? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? איך להיות הכי חכם בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה יש מעבר לזמן ולמקום? בשביל מה לחיות? מי ברא את אלוהים? איך להנות בחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? אולי אנחנו במטריקס? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
להרגיש יותר טוב גבר שלא רוצה לעשות סקס סוגים של לקיחת אחריות ריבוי אהבות שותף לעסקים נפרדות מתוך אחדות פחד ממישהי פחד להעביר ביקורת סובל משנאה עצמית האמת על ביטחון עצמי התאהבות בשתי נשים להתגבר על אהבה ראשונה המרדף אחרי האושר יוצר סבל אושר בתת מודע תלות רגשית בבן זוג לכתוב מכתב לאקס לפי מה להחליט החלטה בקבוצה איך להתמודד בשוק תחרותי? להתמודד עם עבודה להצליח בקריירה ללמוד להצליח חוסר התאמה בין המוצר לבין צרכי הלקוח לשכנע גבר להיזכר להביא ילדים לעולם סבל למען הילדים חיבור רוחני רוחניות אקראית לטפל בהפרעות פסיכיאטריות מהן הפרעות אישיות נרקיסיסטיות? לשכוח את האקסית או לחזור לאקסית סיכוי עם האקסית אימון פול בודי יום אחרי יום איך להעמיס על המפרקים? המזוכיזם של אלוהים לכל נברא יש בורא חיפוש הארה רוחנית הארה שנעלמת להיות אלוהים וישויות בחלום להפוך להיות אלוהים האמיתי עושר יגרום לך לסבל אף פעם לא יחסר לך כסף החיים שאחרי השגת מטרת החיים משמעות החיים על פי אליעד כהן ליהנות מהנאה שקרית ליצור עוגן חיובי הגדרה של בחירה חופשית הגדרה של רצון חופשי סיבה לבריאת העולם העולם לא מושלם עוד נושאים ...
האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים נוער והורים, אימון אישי ועסקי, קאוצינג מומלץ בתחום תפישת האני - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 2.6250 שניות - עכשיו 17_10_2026 השעה 09:49:18 - wesi1