אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תכלית ✔מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
האם כדאי להציב מטרות בחיים?

ההצעה להציב מטרות בחיים היא רעיון נפוץ שמקובל ברחבי העולם, ולרבים נראה שזהו הדרך להצלחה. אך השאלה האמיתית היא: האם באמת כדאי להציב מטרות בחיים? האם זה באמת מועיל עבורנו? הרצאה זו מציגה את היתרונות והחסרונות שבצבת מטרות, והקשר שלהן לאושר ולהצלחה אישית.

מהי מטרה וכיצד היא קשורה לרצון האישי?

מטרה היא רצון שהאדם מחליט להגדיר בצורה ברורה ומדודה. במקום להשאיר את הרצון בתחום המעורפל, כגון "אולי פעם ארצה לעשות כך", הוא אומר: "אני מעוניין להשיג יעד מסוים עד זמן מסוים". לדוגמה, אדם שאומר "השנה אני רוצה לנסוע לאילת שלוש פעמים", נותן לרצון שלו צורה ברורה ומחייבת. המטרה הזו מאפשרת לאדם להתמקד בה ולהשקיע בה מאמצים רבים יותר מאשר אילו היה משאיר אותה כ"רצון" כללי.

כיצד מטרה אחת נובעת ממטרת העל?

לפי אליעד כהן, מטרת העל של כל המטרות היא "להרגיש טוב עם עצמי". גם אם אדם ישיג את כל מטרותיו החיצוניות, אם לא ירגיש טוב עם עצמו, ההצלחה החיצונית לא תספק אותו. המטרות הגדולות והקטנות, כמו נסיעה לחו"ל או הצלחה מקצועית, מקושרות תמיד לרצון להיות מאושר ושלם מבפנים. אם מישהו משיג את מטרותיו ועדיין לא מרגיש טוב, מהי אם כן ההצלחה האמיתית?

האם הצבת מטרות הופכת אותנו למאושרים יותר או פחות?

ישנם יתרונות וחסרונות בהצבת מטרות. מצד אחד, אם אדם מציב מטרה, יש יותר סיכוי שהוא יעמוד בה וישיג אותה, ובכך יתקרב להגשמת רצונותיו. מצד שני, הצבת מטרה עלולה להוביל ללחץ, חרדה או אכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שהמטרה ברורה ומוגדרת, כך יש יותר סיכוי להגשמה, אך גם יותר סיכון של חוויית כישלון אם לא תושג.

איך פועלת ההשפעה של הגדרת מטרה מדויקת?

מטרות מדויקות ומוגדרות מצריכות פעולות מסוימות כדי להשיגן. לדוגמה, מטרה כמו "אני נוסע לאילת שלוש פעמים השנה, בתאריכים אלה ובמלון ספציפי", היא מטרה מדויקת שמגדילה את הסיכוי להגשמה. עם זאת, גם אם המטרה מושגת, יש סיכון שהאדם יחווה תחושת אכזבה אם הוא לא עומד בדיוק בהגדרת המטרה, כמו במקרה שבו לא הצליח להגיע לאילת בתאריכים שציין.

מדוע מטרה קטנה גורמת לפחות התלהבות ופחות אכזבה?

כאשר מישהו מציב מטרה קטנה, כמו "לשתות כוס מים היום", המטרה כמעט בוודאות תושג, ומאחר שאין בה סיכון, יש פחות סיכוי לאכזבה. מצד שני, המטרה הקטנה גם לא מעוררת הרבה התלהבות. במילים אחרות, ככל שהמטרה קלה יותר להשגה, כך תחושת הסיפוק ממנה קטנה יותר. מטרה קשה ומאתגרת יכולה להניב תחושת סיפוק גדולה יותר אם היא מושגת, אך יכולה גם לגרום לעומס נפשי אם לא תושג.

הקשר בין מטרות לרמת העניין בחיים

כאשר אדם מרגיש שהחיים משעממים, להציב מטרות חדשות ומאתגרות יכול ליצור עניין ואתגר. ההישג של מטרה קשה יכולה להוסיף ריגוש, אך גם לכלול פוטנציאל לסבל, שכן ככל שהמטרה יותר משמעותית, כך פחד מכישלון יכול להתחזק. אם אדם כבר עמוס בחרדות או דאגות, ייתכן שדווקא חשוב להימנע מהמטרות הגדולות, כי הן עשויות להעמיס על הנפש.

מה קורה במקרה של חרדה, דיכאון או רצון לוותר?

אדם במצב נפשי קשה עלול להרגיש יותר סבל אם הוא מציב מטרות גדולות ומדויקות. התחושה שהוא רחוק מהמטרה יכולה להוביל לייאוש ולמחשבות שליליות. אם הוא מצליח בהשגת המטרה, הוא עשוי להרגיש הקלה ושמחה, אך גם פחד מהפסד המטרה אחרי ההשגה.

האם כדאי להציב יותר מטרות או פחות מטרות?

תשובה לשאלה זו תלויה במצב הרגשי של האדם. אם הוא מחפש עניין והתרגשות, הצבת מטרות מאתגרות יכולה להיות מתאימה. אם הוא מרגיש שהחיים קשים מדי, כדאי לצמצם את המטרות או להגדיר מטרות קטנות ופשוטות יותר.

מה תפקיד הזמן והדדליין בהצבת מטרות?

הזמן מהווה דחיפות. אם אדם מציב דדליין, כמו "עד סוף השנה אני אעשה כך וכך", הוא עשוי להקדיש יותר זמן ומאמץ להשגת המטרה. עם זאת, דדליין עלול להחמיר את תחושת הלחץ, במיוחד כאשר הזמן אוזל והמטרה עדיין לא הושגה.

מהו 'משחק החיים' וכיצד הוא קשור להצבת מטרות?

יש אנשים שמתייחסים לחיים כאל משחק, שבו יש כללים, משימות ומטרות. הצלחה או כישלון במשחק מעוררים רגשות שונים. במובן זה, הצבת מטרות יכולה להוסיף עניין, אך גם להוביל לתחושות שליליות אם האדם מתייחס לכל דבר כאל משחק חשוב מדי.

כיצד לבחור רמת דיוק והגדרה של המטרה?

ככל שהמטרה ברורה יותר, כך קל יותר לדעת אם היא הושגה. עם זאת, ככל שהמטרה יותר מדויקת ומדודה, כך הסיכון לאכזבה גדול יותר אם היא לא תושג. יש אנשים שמעדיפים מטרות כלליות כדי להימנע מתחושות של כישלון.

מדוע לעתים מומלץ לצמצם מטרות?

אם החיים כבר מלאים בקשיים ותחושת עומס, הצבת מטרות חדשות עשויה להוסיף לחץ. במצבים כאלה, צמצום המטרות או הצבת מטרות קלות ופשוטות יותר יכולה להפחית את הלחץ הנפשי ולהביא להקלה.

איך לשמור על עניין מצד אחד ושקט נפשי מצד שני?

האיזון הוא מפתח. אם אדם מרגיש יציב, הוא יכול להתמודד עם מטרות גדולות ומאתגרות. אם הוא מרגיש מוצף, כדאי להוריד את רמת הדרישות ולהציב מטרות קטנות או גמישות יותר.

השורה התחתונה: הצבת מטרות

הצבת מטרות יכולה להועיל בכך שהיא מגדילה את הסיכוי להשגת רצונות. עם זאת, יש לקחת בחשבון שהצבת מטרות עלולה גם להוביל לסבל, חרדה ואכזבה אם המטרה לא תושג. ככל שהמטרה גדולה ומדויקת יותר, כך הרגשות החיוביים והשליליים שהיא מעוררת עשויים להיות חדים יותר.
למה בכלל לדבר על הצבת מטרות בחיים?

הרבה אנשים אומרים שכדי להצליח בחיים, כדאי להציב מטרות ברורות. יש שטוענים שמי שלא מציב מטרות לא יתקדם ולא יצליח, ושזהו מעין "טרנד" שחייבים לאמץ. אבל נשאלת השאלה: האם זה באמת מועיל ואיך זה משפיע על האדם?

מהי מטרה וכיצד היא קשורה לרצון האישי?

למעשה, מטרה היא רצון שהאדם מחליט להגדיר בצורה ברורה. במקום להשאיר את הרצון בתחום המעורפל של "אולי פעם ארצה לעשות כך", האדם אומר: "אני מעוניין להשיג יעד מסוים, עד זמן מסוים, באופן מדויק". לדוגמה, אם אדם מחליט "השנה אני רוצה לנסוע לאילת שלוש פעמים", הוא נותן לרצון שלו צורה יותר מחייבת.

כיצד מטרה אחת נובעת ממטרת העל?

בסופו של דבר, מטרת - העל אצל רבים היא "להרגיש טוב עם עצמי". אם אדם ישיג את כל מטרותיו אך עדיין לא יהיה לו טוב, ההשגה החיצונית לא תביא לו את האושר. לכן אפשר לומר שכל מטרה קטנה או גדולה - בין אם מדובר בנסיעה לאילת, בלימוד תחום חדש או בהצלחה מקצועית - מקושרת לרצון להיות מאושר ושלם יותר מבפנים.

האם הצבת מטרות הופכת אותנו למאושרים יותר או פחות?

מצד אחד, כאשר אדם מציב מטרה ברורה, הוא מגדיל את הסיכוי להשיג אותה בפועל. לדוגמה, אם לא תציב כלל מטרה להגיע לאילת, סביר שפחות תשקיע בהגשמת הרעיון. אך מצד שני, הצבת מטרה מגדילה גם את פוטנציאל הסבל. ברגע שאדם קובע לעצמו יעד, הוא עלול לחשוש שלא יעמוד בו, ובכך לייצר לעצמו לחץ, חרדה או אכזבה במקרה של כישלון.

איך פועלת ההשפעה של הגדרת מטרה מדויקת?

ככל שהמטרה יותר מוגדרת, תחומה בזמן וברורה, כך האדם עשוי להתמקד בה יותר ולבצע יותר פעולות להגשמתה. למשל, להגדיר "אני נוסע לאילת שלוש פעמים השנה, בדיוק בתאריכים אלו, במלון ספציפי" - זו מטרה שמגדילה את הסיכוי שתתממש בפועל. מאידך, בגלל שהיא כה מדויקת, אם האדם לא יגיע לאותם שלושה ביקורים, הוא עלול לסבול מתחושת פספוס ואכזבה חזקה יותר מאשר אילו המטרה היתה כללית יותר.

מדוע מטרה קטנה גורמת לפחות התלהבות ופחות אכזבה?

כאשר אדם מציב מטרה ממש פשוטה, למשל "אני רוצה היום לשתות כוס מים", כמעט בוודאות הוא ישיג אותה. אין כאן סיכון גדול להיכשל, ולכן הסיכוי לחוות אכזבה הוא מזערי. אבל יחד עם זה, מכיוון שהמטרה מאד קלה, אין התרגשות גדולה כאשר היא מושגת. לעומת זאת, מטרה קשה ומאתגרת יותר יכולה להניב תחושת סיפוק חזקה - אבל היא גם יכולה לייצר לחץ ואכזבה אם לא עומדים בה.

איך זה קשור לרמת העניין בחיים?

כאשר אדם מרגיש שהחיים משעממים, לעתים מומלץ להציב מטרות חדשות כדי ליצור עניין ואתגר. ריגוש יכול להגיע מהשאיפה להגשים מטרה גדולה. אך גם הריגוש הזה כולל בתוכו פוטנציאל לסבל, כי ככל שהמטרה יותר משמעותית, כך הפחד מכישלון או מאי - עמידה בה מתחזק. לעומת זאת, כשאדם כבר מרגיש עמוס בדאגות וחרדות, אולי הוא בכלל זקוק לפחות מטרות מוגדרות, כדי להוריד מעצמו לחץ מיותר.

מה קורה במקרה של חרדה, דיכאון או רצון לוותר?

אנשים שנמצאים במצב נפשי קשה, עלולים לסבול יותר אם הם מציבים לעצמם מטרות גדולות ומדויקות. המצוקה יכולה לגבור, והאדם עלול לחוות חרדה שהוא לא יצליח לעמוד בציפיותיו. במקרים קיצוניים, התחושה שהוא רחוק מהיעד עלולה להוביל לייאוש ואף למחשבות שליליות קשות. מן הצד השני, אם הוא כן עומד ביעד, הוא יחווה הקלה ושמחה גדולה, אך מיד עלול לפחד שלא יוכל לשמור על ההישג.

האם כדאי להציב יותר מטרות או פחות מטרות?

התשובה תלויה במצב הרגשי של האדם. אדם שמרגיש שהוא רוצה יותר עניין והתרגשות בחיים, יכול להגדיר לעצמו מטרות מאתגרות. אדם שממילא מתקשה, אולי יקל עליו לצמצם מטרות, או להציב מטרות קטנות ופשוטות כדי לא להעמיס על עצמו לחץ נוסף.

מה תפקיד הזמן והדדליין בהצבת מטרות?

הזמן מדגיש את הדחיפות. אם אדם אומר "עד סוף השנה אעשה כך וכך", סביר שהוא יזכור יותר לתכנן ולהתארגן סביב היעד. אבל הגבלת זמן יוצרת גם מתח, בייחוד כשמתקרבים למועד היעד וההישג עוד לא הושג. למשל, אם נשאר מעט זמן עד סוף השנה והאדם רואה שהוא עדיין לא עשה את מה שהציב לעצמו כמטרה, הוא עלול לחוש חרדה או תסכול.

מהו 'משחק החיים' וכיצד הוא קשור להצבת מטרות?

יש הרואים בחיים סוג של משחק. במשחק יש כללים, משימות, מטרות, יש אפשרות לנצח ולהפסיד. כשאדם מתייחס לחייו כמשחק, הוא מציב לעצמו מטרות ברורות, ועם כל הצלחה או כישלון מגיעה התרגשות או אכזבה, כמו במשחק. המשחק יכול להוסיף עניין, אבל גם יוצר סכנה נפשית גדולה יותר כשלוקחים את הכל ברצינות יתרה או כשמעמיסים יותר מדי על הנפש.

כיצד לבחור רמת דיוק והגדרה של המטרה?

יש מי שממליצים להיות כמה שיותר מדויקים: תאריך, שעה, כמות, מספר, כדי שיהיה ברור האם היעד הושג או לא. אחרים מעדיפים הגדרה כללית יותר. ככל שההגדרה חדה יותר, כך ההזדמנות להצליח ברורה יותר - אך גם הסיכון לאכזבה גדול יותר. אם האדם יודע שהוא רגיש לכישלונות, אולי יעדיף מטרה מעט עמומה, כדי למתן את התחושות השליליות במקרה של אי - הצלחה.

מדוע לעתים ממליצים לצמצם מטרות?

אם החיים כבר ממלאים את האדם בקושי ותחושת עומס, הגדרת מטרות חדשות תוסיף לו עוד אחריות, עוד חשש מכישלון. במצב כזה, דווקא הנמכת היעדים או צמצום מספר המטרות יכולה להביא להקלה נפשית. כשהנפש מתחזקת, אפשר לשוב ולשים יעדים מאתגרים יותר.

איך לשמור על עניין מצד אחד ושקט נפשי מצד שני?

האיזון הוא מילת המפתח. אם אדם מרגיש יציב יחסית, ייתכן שדווקא ייהנה ממרדף אחרי מטרות מאתגרות. אם הוא מרגיש חסר מנוחה ומוצף בפחדים, לפעמים עליו להוריד הילוך, להציב מטרות פחות מחייבות, או אפילו להציב מטרה מוגדרת מאוד אבל קצרה וקלה, כדי לחוות הצלחה קטנה בלי להעמיס יותר מדי.

מהי השורה התחתונה בנושא הצבת מטרות?

הצבת מטרות יכולה להיות כלי מועיל, כי היא מגדילה את הסיכוי לפעול ולהגשים רצונות. אבל היא גם עלולה לייצר סיכון לתחושות שליליות כמו חרדה ואכזבה, אם היעד לא הושג כפי שרצינו. ככל שהמטרות מוגדרות ומורכבות יותר, כך ייתכן שנרגיש הקצנה גם ברגשות חיוביים וגם בשליליים.

האם יש המלצה לחקור את הנושא לעומק?

בהחלט כן. אפשר לברר מה ההבדל בין רצון מוגדר לרצון לא מוגדר, או לקרוא על "החיים כמשחק", ולראות איך אנשים שונים מתייחסים להצבת יעדים בחייהם. לכל אדם יש רמה אחרת של סיבולת רגשית, ולכן חשוב להתאים את גודל והיקף המטרות למצב הפנימי.

סיכום והצעה להמשך חקירה

מי שרוצה להפיג שעמום, יכול להוסיף לעצמו מטרות גדולות ומאתגרות. מי שממילא מרגיש רע, אולי עדיף לו להוריד את רמת הדרישה, או להגדיר מטרות פשוטות יותר. כך או כך, חשוב להבין שהצבת מטרות אינה קסם שמבטיח אושר, אלא החלטה שיש בצדה גם סיכון לסבל.
הצבת מטרות ואושר, איך הצבת מטרות משפיעה על האושר שלך? למה הצבת מטרות עושה רע? מטרות קלות להשגה, מטרות קטנות, מטרות גדולות, הצבת מטרות ויעדים בחיים, השגת מטרות, להשיג מטרות, איך להציב מטרות בחיים? למה לא כדאי להציב מטרות בחיים? למה לא כדאי שיהיו לך מטרות בחיים? האם כדאי שיהיו לך מטרות בחיים? מטרות לשנה החדשה, הצבת יעדים אישיים, איך להגשים את עצמי? איך לממש את עצמי? איך להתקדם בחיים? התפתחות אישית, התקדמות אישית, רצון מוגדר, רצון לא מוגדר, מטרה מדידה, מטרה לא מדידה, רשימת מטרות אישיות, האם לעשות טבלת מטרות? הצבת דדליין, כמה להציב מטרות? הצבת מטרות כדי שלא ישעמם, האם להציב מטרות מוגדרות? האם להציב מטרות מדידות? אין לי מטרות בחיים, חיים בלי מטרות
כישלונות לדייק להגשים הגדרת ודאות שאלות הרגשה של אכזבה לחץ ופחד תחושה של אכזבה רצינות להציב מטרות איך לא להציב מטרות איך להציב איך להציב מטרות אישיות דדליין האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב האם כדאי להציב מטרות הצבת מטרות הצבת מטרות אישיות הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב יעד יעדים יעדים ומטרות כדאי להציב מטרות לא להציב מטרות להציב להציב דדליין להציב מטרות למה לא להציב מטרות מה זה מטרות מה רע בהצבת מטרות מטרות מטרות אישיות מטרות ויעדים מטרות לא מדידות מטרות מדידות מטרות קשות מטרות קשות להשגה סוגים סוגים של מטרות תכלית
תכלית החיים - האם יש או אין תכלית לחיים? ואם יש, אז מהי?
תכלית החיים - האם יש או אין תכלית לחיים? ואם יש, אז מהי? מהי תכלית החיים? האם לחיים יש בכלל תכלית? ואם כן, מהי תכלית החיים? ואם לא, אז מה בכל זאת משמעות החיים? ומי שיתבונן בעניין ... שיש כאן רק שתי אפשרויות. האפשרות הראשונה היא שיש לחיים תכלית, והאפשרות השנייה היא שאין לחיים תכלית. אך אם נתבונן היטב בעניין, נראה שיש כאן רק אפשרות אחת, ושאין כאן שום שאלה כלל. ולצורך העניין נצא מנקודת הנחה שיש תכלית לחיים. ועכשיו ננסה להבין מהי תכלית החיים. ובטרם ננסה להבין מהי תכלית החיים, ננסה להבין את המשמעות של נקודת ההנחה שיש משמעות לחיים. ואם נתבונן היטב בעניין נראה, כי אם נאמר שיש תכלית לחיים, המשמעות של כך היא, שלחיים יש מטרה מסוימת, דהיינו, שהאדם צריך להגיע למטרה כלשהי, ושהעולם צריך להגיע למטרה כלשהי, ושלכל מה שקורה יש מטרה כלשהי. ומי שהוא חכם ומסתכל על התכלית של כל דבר, כי חכם רואה את הנולד וסוף מעשה במחשבה תחילה, אז במקום לחפש מה צריך לעשות כדי להגיע אל התכלית, לפני כן צריך לנסות להבין את הנקודה הסופית שאליה האדם וכל הדברים ... בעניין יראה, כי יש כאן שאלה מאוד חשובה, והיא, מהי התכלית של התכלית עצמה. זא נניח שהאדם מטרתו היא להגיע לנקודה כלשהי. השאלה היא, מהי התכלית ומהי המטרה שלשמה האדם מגיע למטרה הסופית? ונחדד את השאלה ונשאל, האם כאשר האדם מגיע אל המטרה שלו, האם גם אז הוא שואל את עצמו מה התכלית של החיים ושל הקיום? ונניח שכל העולם כולו יהיה מושלם ויגיע לתכלית כלשהי, ומה תהיה תכלית קיומו של העולם במצב כזה? וברגע שהאדם מגיע אל השלמות שלו, בהנחה שיש כזו, מה אז תכלית חייו? ולכאורה יש כאן שתי אפשרויות. והאפשרות הראשונה היא, שלתכלית אין סוף, זא תמיד יש תכלית אחרת להשיג, עד אין סוף וללא נקודת עצירה כלשהי. והאפשרות השנייה ...
תכלית החיים - מהי תכלית החיים? כיצד למצוא תשובה לשאלה מהי תכלית החיים?
תכלית החיים - מהי תכלית החיים? כיצד למצוא תשובה לשאלה מהי תכלית החיים? תכלית החיים משמעות החיים מהות החיים - האם לחיים יש תכלית? מהי תכלית החיים? מהי משמעות החיים? ואם יש תכלית לחיים, אז איך לגלות את תכלית החיים? ובמאמר כאן לא נשיב על השאלה מהי תכלית החיים, אבל כן נסביר את שורש השאלה מהי תכלית החיים. ונסביר כיצד למצוא תשובה לשאלה מהי תכלית החיים. ומי שיתבונן בעניין יראה, כי בדכ כאשר האדם שואל מהי תכלית החיים, בדכ כוונת האדם לשאול, מהי תכלית חייו. כי האדם צריך מטרה כלשהי בחייו, כדי להיות מאושר. כי אם אין לאדם שום מטרה בחיים, הוא יכול להשתעמם ולהשתגע ממש. והאדם צריך שתהיה לו מטרה כלשהי בחיים. והאדם שואל את עצמו מהי תכלית החיים שלו, כדי לנסות להבין לאיזו מטרה הוא צריך להתקדם. ובנוסף, כאשר האדם ... הוא כן צריך לעשות. כאשר הוא מניח, שאם הוא יעשה את מה שהוא צריך לעשות, אז זה יביא אותו בסופו של דבר אל האושר. כך שכאשר האדם שואל מהי תכלית החיים, הרי שבדכ הכוונה של האדם היא, לשאול מהי התכלית שלשמה הוא חי? לאיזו מטרה עליו לנסות להגיע? להיכן החיים מובילים אותו? וכיוב. והדרך למצוא תשובות לכל השאלות האלו, היא על ידי זה שמבינים את שורש השאלה של מהי תכלית ומשמעות החיים. כי לכל שאלה יש שורש. ... לגלות את השאלה הראשונה של כל השאלות. ואז הוא מגיע לשאלה הראשונה, ומוצא לה תשובה, ואז הוא מקבל את התשובות לכל השאלות. ושורש השאלה מהי תכלית חייו של האדם, היא השאלה מהי תכלית קיומה של המציאות. ומהי התכלית והמטרה של כל האירועים שקורים. כי חייו של האדם, הם רק מקרה פרטי בתוך סך כל האירועים שמתרחשים. והשאלה מהי תכלית חייו של האדם, היא תת שאלה של השאלה הכללית יותר, מהי תכלית הקיום של המציאות כולה. כי כל הזמן דברים קורים. וגם אם האדם לא היה קיים, הרי שעדיין המציאות הייתה ממשיכה להתקיים. וגם אם האדם לא יהיה קיים, עדיין קיימת השאלה, מהי תכלית כל הדברים. דהיינו, מדוע הדברים קורים? למה המציאות קיימת? מהי תכלית קיומם של הדברים? ומי שמוצא תשובה לשאלה מהי תכלית קיומה של המציאות, הרי שממילא הוא ...
תכלית החיים - למה אף אחד *לא* יכול לדעת מהי תכלית החיים?
תכלית החיים - למה אף אחד *לא* יכול לדעת מהי תכלית החיים?
תכלית החיים - למה אף אחד לא יכול לדעת מהי תכלית החיים? למה אף אחד לא יודע מהי תכלית החיים? אליעד כהן טוען באופן ברור ומוחלט שאף אדם בעולם אינו יכול לדעת מהי תכלית החיים. לדבריו, כאשר הוא אומר אף אחד, הוא מתכוון לכך בצורה אבסולוטית וללא יוצאים מן הכלל. הוא מסביר את טענתו בצורה מעמיקה ומפורטת, ומבהיר מדוע אי אפשר, מבחינה לוגית ומעשית, למצוא תשובה אמיתית ומספקת לשאלה זו. מדוע כל תכלית לחיים היא רק תת - תכלית של משהו גדול יותר? אליעד כהן מסביר שהבעיה הבסיסית עם חיפוש תכלית לחיים נעוצה בכך שכל תכלית שנמצא תהיה תמיד תכלית של דבר אחר רחב וגדול יותר. לדוגמה, כאשר אדם שואל את עצמו מה מטרת העבודה שלי?, התשובה צריכה להיגזר מהשאלה הרחבה יותר - מה מטרת החיים שלי בכלל?. אבל התשובה לשאלה זו, בתורה, תלויה בתשובה לשאלה גדולה יותר: מה התכלית של קיומי?. וכך ניתן להמשיך ולשאול, באופן אינסופי, מה התכלית של התכלית?, ללא נקודת סיום ברורה. לדוגמה, הוא נותן דימוי של עובד בחברה ששואל למה אני מתאמץ לפתח את החברה?, כאשר הוא בכלל לא יודע מהי התכלית הכללית של החברה. אולי ההנהלה מתכוונת בכלל לסגור את החברה, ולכן המאמץ שלו חסר משמעות לחלוטין. לכן חייבים לדעת את התכלית הגדולה לפני שמחפשים תכלית לתהליך הקטן. האם יש משמעות אם העולם אקראי לחלוטין? אליעד כהן מדגים מצב בו העולם הוא אקראי לחלוטין. אם אכן הכל הוא מקרי, ולכלום אין משמעות אמיתית או מוחלטת, אזי שום פעולה איננה באמת בעלת תכלית. הוא משווה זאת למשחק חסר חשיבות שבו השחקן אומר שתכליתו היא לנצח. אבל מכיוון שזה רק משחק, זו לא תכלית אמיתית, אלא רק המצאה של האדם עצמו. אם המציאות היא חסרת משמעות מוחלטת, אז כל פעולה שהאדם יעשה תהיה חסרת משמעות באותה מידה, ולא ישנה אם יפעל ... לחלוטין. מה אם למציאות עצמה יש סיבה? אליעד מתייחס למקרה ההפוך, בו למציאות אכן יש סיבה. אם קיימת סיבה ברורה ומוחלטת לכך שהמציאות קיימת, אז התכלית האישית של כל אדם נגזרת מאותה סיבה כללית. כלומר, אם המציאות קיימת כדי לממש מטרה מסוימת, האדם כחלק מהמציאות צריך להיות באינטראקציה עם אותה תכלית ולהשתלב בה. אך גם כאן עולה בעיה חדשה: מה הסיבה לקיומה של אותה תכלית עצמה? נניח שהתכלית היא לעשות טוב. אבל אז נשאל למה לעשות טוב? ולכך אין תשובה מוחלטת. תמיד אפשר לשאול עוד שאלה, כמו האם זה מוכרח שהמציאות תהיה טובה?, או מה היה ... באמת. מהו הפרדוקס של מציאות שקיימת תמיד? אליעד מצביע על פרדוקס נוסף: אם המציאות קיימת תמיד ואין רגע בו היא לא קיימת, אז לא הגיוני לדבר על תכלית. זאת משום שכאשר מדברים על תכלית, אנו מניחים מצב בו התכלית לא התממשה עדיין, ויש צורך לממש אותה. אבל אם המציאות קיימת לנצח, אין אפשרות להגיד שיש לה תכלית כי היא כבר תמיד קיימת. זה מצב פרדוקסלי נוסף המונע מלהגדיר לה תכלית חד - משמעית. איך להבין את
תכלית החיים - האם יש או אין תכלית לכל דבר? האם יש תכלית לחיים?
תכלית החיים - האם יש או אין תכלית לכל דבר? האם יש תכלית לחיים? בהמשך למה שביארתי במאמר תכלית החיים - האם יש או אין תכלית לחיים? ואם יש, אז מהי?, נבאר עוד את העניין בצורה הבאה: מי שיתבונן בעניין יראה, כי יש 3 אפשרויות. אפשרות אחת היא שלכל דבר בעולם יש תכלית. אפשרות שנייה היא שלשום דבר בעולם אין תכלית. ואפשרות שלישית היא, שלחלק מהדברים בעולם יש תכלית ולחלק מהדברים בעולם אין תכלית. וכדי לפתור בעיה, לשם כך צריך לצמצם את האפשרויות שלה. ולשם כך נצמצם את 3 האפשרויות שלנו ל2 אפשרויות בצורה הבאה: אם נאמר שלחלק מהדברים יש תכלית ולחלק מהדברים אין תכלית, נשאל את השאלה הבאה: האם יש תכלית וסיבה מדוע לחלק מהדברים יש תכלית ולחלק מהדברים אין תכלית? ואם נאמר שיש סיבה מדוע לחלק יש תכלית ומדוע לחלק אין תכלית, הרי שבעצם אמרנו שלכל דבר יש תכלית. ואם נאמר שאין תכלית וסיבה, מדוע יש דברים שיש להם תכלית ומדוע יש דברים שאין להם תכלית, הרי שהמשמעות היא שאין שום תכלית לשום דבר. כי לומר שיש לחלק מהדברים תכלית, פירושו שיש סיבה בנקודת ההתחלה של הדברים, שבגללה הדברים ...
תכלית החיים - איך לדעת מהי *לא* תכלית החיים?
תכלית החיים - איך לדעת מהי לא תכלית החיים? במאמר הזה נדבר על אחד מהשאלות שהכי מטרידות את האדם, והיא מהי תכלית החיים ומהי מטרת החיים. כי כאשר האדם הוא עדיין ילד קטן, אז הוא יודע ליהנות מהחיים בלי שום סיבה ובלי שום מטרה. והדבר האחרון שמטריד ילד קטן שמקבל צעצוע חדש, זאת השאלה מהי מטרת החיים. אבל ככל שהאדם גודל, כך ההנאות של האדם, יותר ויותר תלויות בהשגת מטרות שונות. ואז האדם מגיע לאיזו נקודה שבה הוא מרגיש סוג של מיצוי ברמה כלשהי מהמירוץ של החיים, ואז האדם שואל את עצמו, מהי המטרה שלי בחיים? מה הייעוד שלי? מהיכן באתי? ולהיכן אני צריך ללכת? וכאשר האדם מחפש את עצמו ואת הייעוד של החיים שלו, אז לכל אדם רצות בראש מחשבות שונות עם אפשרויות שונות לגבי מה יכולה להיות תכלית החיים שלו. וכאשר רוצים למצוא את תכלית החיים, אז טוב לאדם שתהיה לו דרך מהירה לדעת, מהי לא תכלית החיים. וכאשר באות לאדם כל מיני מחשבות לראש לגבי מהי תכלית החיים שלו ומה הייעוד שלו, באפשרותו של האדם לבדוק בצורה מאוד פשוטה האם זו תכלית החיים או לא, על ידי זה שהאדם שואל את עצמו את השאלה הבאה: האם כאשר אני אשיג את התכלית הזאת ואת המטרה הזאת שנראה לי שאולי היא התכלית והייעוד שלי בחיים, האם אז השאלה מהי תכלית החיים תעלם לגמרי? ואם האדם יתבונן היטב, האדם יראה, כי כל המטרות שאותן הוא מציב לעצמו כתכלית החיים, הן כולם לא תכלית החיים. משום שאם האדם יתבונן היטב, הוא יראה שגם אם הוא ישיג את כל המטרות שלו בשלמות, עדיין האדם ישאל את עצמו מהי תכלית החיים ומה הייעוד שלי בחיים. ואם האדם מבין שגם אחרי שהוא ישיג את המטרות שלו, הוא עדיין ישאל את עצמו מהי תכלית החיים, הרי שממילא זה אומר שהמטרות שאותן חושב האדם שהן
תכלית החיים, העולם הבא, גן עדן, מהי תכלית החיים לפי רבי נחמן מברסלב? מהו שעשוע העולם הבא? מהי הפרת הכעס ברחמים? לראות את הטוב בכל דבר, לראות את הטוב שברע, לאהוב את הסבל, לאהוב את הרע, ליקוטי מוהרן חא יח, רחמנות, אכזריות
תכלית החיים, העולם הבא, גן עדן, מהי תכלית החיים לפי רבי נחמן מברסלב? מהו שעשוע העולם הבא? מהי הפרת הכעס ברחמים? לראות את הטוב בכל דבר, לראות את הטוב שברע, לאהוב את הסבל, לאהוב את הרע, ליקוטי מוהרן חא יח, רחמנות, אכזריות
תכלית החיים, העולם הבא, גן עדן, מהי תכלית החיים לפי רבי נחמן מברסלב? מהו שעשוע העולם הבא? מהי הפרת הכעס ברחמים? לראות את הטוב ... את הטוב שברע, לאהוב את הסבל, לאהוב את הרע, ליקוטי מוהרן חא יח, רחמנות, אכזריות מהי תכלית החיים לפי רבי נחמן מברסלב? לפי רבי נחמן מברסלב, תכלית החיים היא להבין את המשמעות האמיתית של כל דבר ולהכיר את המטרה העמוקה ביותר של הבריאה, שהיא שעשוע העולם הבא. כל דבר בעולם יש לו מטרה, אך למטרה הזו יש תכלית גבוהה יותר, כך שכל תכלית היא רק שלב בדרך למטרה גבוהה יותר, עד שנגיע לתכלית הסופית שהיא שעשוע העולם הבא. המטרה של כל דבר היא לא מה שנראה לעין, אלא תמיד ישנה מטרה גבוהה יותר מאחוריו, שהיא מסתתרת מעבר לדברים הפיזיים והפשוטים. החיים בעולם הזה נועדו למטרה מסוימת, אך זו רק שלב בדרך למטרה האמיתית, שהיא שעשוע העולם הבא. רבי נחמן מסביר כי לא ניתן להבין באופן מוחלט את המשמעות האמיתית של תכלית זו, משום שהיא מעבר להבנה האנושית. רק אלוהים יודע את התכלית הסופית, כפי שמצוין בפסוק עין לא ראתה אלוהים זולתך. אף על פי כן, הצדיקים יכולים לקבל הבנה מסוימת על מהות התכלית הזו. מהי הדרך להשגת תכלית החיים? הדרך להשגת תכלית החיים, על פי רבי נחמן, היא חיבור אמיתי לצדיקים. כל אדם לפי שורשו וקרבתו לצדיקים יכול ... מידה רוחנית שבה כאשר אדם נתקל בכעס, במקום לפעול מתוך זעם, הוא משיב ברחמנות ואהבה. המטרה היא להמיר את הכעס באמפתיה ובחמלה, במקום לשדר אכזריות או נקמה. רבי נחמן נותן את הדימוי ... אותו, הוא יכול לבחור להמיר את הכעס ברחמנות ואהבה כלפי אותו דבר. כיצד משיגים את תכלית החיים? על מנת להשיג את תכלית החיים, יש להבין ולהפנים את הרעיון שמדבר על המרת הכעס ברחמנות. כלומר, כאשר אדם חווה ... בהם טוב נסתר, ולראות את כל המציאות בצורה חיובית. זהו מצב שבו אדם לא שואל יותר מהי תכלית החיים, כי כשלאדם טוב באמת, הוא לא שואל שאלות קיומיות. החיבור לצדיקים ותכלית החיים החיבור לצדיקים הוא הדרך להבין את תכלית החיים, אך רבי נחמן מדגיש כי כל אדם יכול להגיע להבנה מסוימת של שעשוע העולם הבא לפי מידת ... לצדיקים. ככל שיותר אדם מחובר לצדיקים אמיתיים, כך הוא מקבל הבנה מעמיקה יותר של תכלית הבריאה והעולם הבא. סיכום לסיכום, רבי נחמן מברסלב מציע כי התכלית האמיתית של החיים היא להגיע למצב שבו אדם רואה את העולם בכללותו כטוב, ומסוגל לקחת את ... מצליח להבין שאין רע אמיתי, הוא מתחיל לראות את כל העולם באור חיובי וחדל לשאול מהי תכלית החיים. השגת שעשוע העולם הבא היא ההבנה העמוקה שהעולם כולו, כולל כל הרגשות והחוויות, הן חלק מהשגת התכלית העליונה של הבריאה. מהי
תכליתיות היא טיפשות או חוכמה? מה התכלית של אלוהים? תכלית רצון האלוהים החכם, האם יש תכלית?
תכליתיות היא טיפשות או חוכמה? מה התכלית של אלוהים? תכלית רצון האלוהים החכם, האם יש תכלית?
תכליתיות היא טיפשות או חוכמה? מה התכלית של אלוהים? תכלית רצון האלוהים החכם, האם יש תכלית? האם יש תכלית למעשה האלוהים, ומהי מטרת הבריאה? אליעד כהן פותח את ההסבר בכך שהוא מציג תפיסה רווחת בקרב אנשים בכלל ואנשים דתיים בפרט, שלפיה ישות חכמה, כמו אלוהים, חייבת לפעול תמיד מתוך תכלית מוגדרת וברורה. לטענתו, התפיסה הזאת היא למעשה שקר, אחד מהשקרים הרבים המופצים על ידי דתות שונות, והיא נובעת מחוסר הבנה בסיסי של המציאות ושל טבעו של אלוהים. ההסבר מתחיל מכך שהדת מנסה לטעון שהאלוהים חייב להיות חכם, וככזה הוא חייב לבצע את מעשיו מתוך תכלית. הדתיים משתמשים בהנחה הזו כדי להוביל אנשים לאמונה שיש לאלוהים הוראות יצרן, הנחיות כיצד לחיות, אותן חייב האדם למלא כדי לקיים את רצון האל. אבל אליעד מפריך את הטענה הזאת באמצעות שורה ארוכה של הסברים ודוגמאות מפורטות, הממחישות את האבסורד שברעיון. האם חוכמה מחייבת פעולה בעלת תכלית? הטענה של הדתיים היא שאדם חכם פועל תמיד מתוך מטרה מסוימת. אך אליעד מסביר שזו טעות גמורה, כי גם אנשים חכמים פועלים לפעמים ללא תכלית ברורה, לדוגמה - במשחקים. משחק הוא דוגמה לפעילות שנעשית לכאורה ללא תכלית מוגדרת או מטרה רחוקה, אלא לשם ההנאה או ההתנסות עצמה. כלומר, לא כל פעולה שנעשית מחוכמה חייבת להיות מכוונת להשגת תכלית כלשהי. יתרה מזאת, אליעד מבהיר שישנה אפשרות נוספת, שאלוהים הוא כה חכם, ברמה כזו גבוהה, שדווקא בזכות החוכמה העצומה שלו, הוא יכול להרשות לעצמו לפעול ללא תכלית כלל. כלומר, דווקא מי שהוא כל כך חכם יכול להיות חופשי מהצורך בתכלית מוגדרת למעשיו. האם תכלית האל מחייבת הוראות יצרן לאדם? אליעד תוקף את הרעיון שהתכלית של אלוהים מחייבת בהכרח קיומן של הוראות יצרן לאדם, ומסביר שהדתיים קופצים מהר מדי למסקנה שיש לאדם משמעות מיוחדת או חובה כלשהי למלא את רצונו של אלוהים. הרי ייתכן שהתכלית של אלוהים היא בכלל אחרת לחלוטין: אולי הוא יצר את המציאות רק בשביל לראות את כל האפשרויות שהוא מסוגל ליצור, ושהאדם הוא בסך הכל אחד מתוך אינספור הדברים שאלוהים רצה ... עולם יותר מוזר או יותר משוגע. הרעיון הזה מוצג כדוגמה לכך שאין הכרח שאלוהים מתייחס לאדם בכלל, כפי שהוא לא מתייחס לתכלית של חרקים או גוקים. האם התכלית של אלוהים יכולה להיות מושגת באופן מיידי? אליעד מסביר שגם אם נניח שאלוהים פועל מתוך תכלית, עדיין זה לא מחייב שמדובר בתכלית רחוקה שיש להשיג בעתיד הרחוק. הוא מדגים שייתכן מאוד שהתכלית של אלוהים היא בכלל למלא את רצונו באופן מיידי, כלומר, - אלוהים פשוט רוצה לעשות מה שהוא עושה באותו רגע, וזוהי התכלית שלו. ולכן, כל רעיון שיש לאדם תפקיד מיוחד לעזור לאלוהים להשיג את מטרתו בעתיד הוא אבסורדי לחלוטין. בנוסף, אליעד טוען שאם אלוהים הוא אכן חכם עד אינסוף, הוא אמור להיות מסוגל להשיג את מטרותיו ללא כל צורך במערכת מסובכת כמו הדת, מצוות או הוראות ספציפיות לאנשים. הוא מגדיר את הרעיון של התורה והדתות השונות כקונספט משוגע וחולני, כי אלוהים בעל חוכמה אינסופית אמור להיות מסוגל להשיג את תכליתו ללא כל סיבוך או עזרה חיצונית מאנשים. האם ייתכן שלא קיימת תכלית לאלוהים בכלל? נקודה חשובה שאליעד מדגיש היא שהרעיון של תכלית מעיד בהכרח על קיומו של חיסרון. הרי אם לאלוהים יש
תכלית החיים, מטרת החיים, האם יש מטרה לחיים? משמעות החיים לילדים, האם יש תכלית לחיים? מהי תכלית החיים? מהי מטרת החיים? לשכנע מישהו לא להתאבד, איך לענות לשאלה? מהי משמעות החיים?
תכלית החיים, מטרת החיים, האם יש מטרה לחיים? משמעות החיים לילדים, האם יש תכלית לחיים? מהי תכלית החיים? מהי מטרת החיים? לשכנע מישהו לא להתאבד, איך לענות לשאלה? מהי משמעות החיים?
תכלית החיים, מטרת החיים, האם יש מטרה לחיים? משמעות החיים לילדים, האם יש תכלית לחיים? מהי תכלית החיים? מהי מטרת החיים? לשכנע מישהו לא להתאבד, איך לענות לשאלה? מהי משמעות החיים? האם יש תכלית לחיים, ומה משמעות החיים באמת? השאלה על תכלית החיים ועל מטרת החיים נחשבת לשאלה מהותית ומרכזית, אבל אליעד כהן מציג אותה מזווית אחרת לגמרי. הוא מסביר שזו אולי נראית השאלה הקשה ביותר, אך למעשה, ייתכן שזו בכלל לא שאלה. זאת משום שלכל מטרה אפשר למצוא מטרה גבוהה ממנה, וכך נוצר לופ אינסופי של מטרות ללא נקודת קצה ברורה. אליעד מביא כדוגמה את רבי נחמן מברסלב, שאומר שלכל דבר בעולם יש תכלית, אך מוסיף מיד שלכל תכלית יש תכלית נוספת, גבוה מעל גבוה. זה יוצר מצב פרדוקסלי לכאורה, שבו אין תכלית סופית ומוחלטת, ולכן גם לא יכולה להיות תשובה מוחלטת לשאלה. אליעד מסביר, לדוגמה, את בניית הבית: אפשר לשאול מדוע אדם בונה בית, והתשובה תהיה כדי לנוח. אבל גם על זה אפשר לשאול מדוע הוא רוצה לנוח, וכך הלאה, עד אינסוף. הוא מדגיש שבאופן מוחלט לא ניתן להשיב מדוע יש עולם, מכיוון שגם המטרה עצמה היא חלק מהבריאה - כלומר, לפני בריאת העולם גם לא היתה קיימת המטרה שלשמה הוא נברא. לדוגמה, אם נאמר שהעולם נברא כדי לפרסם את אלוהים או כדי שאלוהים יתגלה, מיד עולה השאלה מה המטרה של המטרה עצמה. יוצא מכך שאי אפשר למצוא מטרה סופית או מוחלטת באמת. האם בכלל אפשר לענות לשאלת תכלית החיים? למרות זאת, אליעד מציע פתרון מעשי: במקום לחפש מטרה מוחלטת, הוא מציע לחפש מטרות יחסיות. מה המשמעות? הוא אומר שיש להתבונן במציאות ולבדוק אילו דברים חיוביים קורים בזכות קיומו של העולם לעומת מצב שבו לא היה עולם. למשל, הוא מציע לחשוב שאם העולם לא היה קיים, לא היינו יכולים לחוות הנאה או התפתחות, וכך להגדיר מטרות יחסיות שלשמן העולם קיים. כאשר אדם חווה מצב של הנאה או סיפוק, הוא אינו שואל על התכלית של החיים. האדם מתחיל לשאול על מטרת החיים רק כשלא טוב לו, כאשר הוא מרגיש שמשהו חסר לו. לדוגמה, אדם שקם בבוקר ומרגיש שהכל טוב, לא ישאל בשביל מה קמתי?, אבל אדם שקם עם תחושה של ריקנות או חוסר, מתחיל לשאול על מטרת החיים. איך עונים לאדם מיואש ששואל מה הטעם בחיים או שרוצה להתאבד? אליעד נותן דוגמה לאישה מיואשת שאינה מוצאת טעם בחיים. הדרך להתמודד עם אדם כזה היא להבין מה האדם מחשיב כטוב - למשל כסף, אהבה או הנאה. לאחר מכן, יש להראות לאדם שהמטרה של החיים שלו היא בדיוק להשיג את אותו הטוב שהוא מעריך. אם אדם חושב שמטרת החיים היא כסף, אפשר לומר לו שה
על החיים ועל המוות / תכלית החיים / משמעות החיים / פחד מוות - מהי מהותם? חלק 2
... החיים ועל המוות תכלית החיים משמעות החיים פחד מוות - מהי מהותם? חלק 2 כי האהבה והשמחה וכולי, הם רק תרופות שהאדם לוקח, כדי לברוח מכך שאין לו מושג למה הוא חי. אבל בכל מקרה, גם אהבה וכל כיוב, זו לא תכלית החיים. ויש כאלו שנדמה להם שתכלית החיים של עצמם, היא חלק מתכלית אחרת גדולה יותר. כי מצד האמת מי שרוצה להבין את תכלית החיים, לשם כך עליו להבין את התכלית של קיומה של המציאות כולה. כי החיים של האדם, הם בסך הכל נקודה קטנה בתוך רצף של אירועים גדול מאוד, שהוא רצף האירועים של המציאות כולה. והתכלית של חייו ושל קיומו של האדם, היא רק אמצעי שמשרת את המטרה הגדולה יותר. כך שכדי להבין את תכלית ומטרת החיים, לשם כך יש להבין את התכלית של המציאות כולה. וכאשר האדם מתבונן על התכלית של הקיום העצמי שלו, עליו להבין שהתכלית של הקיום העצמי שלו, היא חלק מהתכלית של הקיום של כל המציאות כולה. כי יש סיבה שבגללה קיימת כל המציאות כולה. והסיבה הזאת ... שקורים לאדם בכל רגע ורגע... ומי שהוא קצת חכם, הוא מבין מיד שכדי שהוא יצליח לפענח את התכלית של החיים שלו, וכדי שהוא יצליח להבין למה החיים שלו הם כפי מה שהם וכולי, לשם כך עליו לנסות לגלות ולהבין את התכלית שלשמה מתרחשים כל האירועים כולם. אך מהי התכלית הזאת שלשמה מתרחשים כל האירועים כולם? וגם כאן לכל אחד יש את ההסברים שלו, מהי התכלית של המציאות. ויש כאלו שחושבים שלמציאות כולה אין תכלית כלל. ושכל רצף האירועים כולו הוא חסר תכלית. ואותם יש לשאול, אם אכן כל המציאות כולה חסרת תכלית, אז מה בדיוק התכלית של החיים שלהם עצמם? כי מאחר שלכל התהליך כולו אין שום תכלית כלל, ממילא זה אומר שמצד האמת אין שום משמעות ושום תכלית לשום דבר. כך שאם האדם חושב שאין שום תכלית כלל, הרי שלא ברור למה בכלל נדמה לו שיש לדברים כלשהם משמעות, אם לכל המציאות כולה מצד האמת אין שום משמעות. ומצד האמת יש לשאול, האם באמת יכול להיות שלכל המציאות כולה אין תכלית , והאם יכול להיות שכל המציאות כולה מצד האמת חסרת משמעות? כי אולי באמת יכול להיות שכל רצף האירועים כולו הוא אקראי לגמרי ללא כל כוונת מתכנן וללא כל תכלית. ומי יכול להוכיח שיש תכלית למשהו? ואולי באמת לשום דבר אין תכלית? אלא, שאם נאמר שלכל רצף האירועים כולו אין תכלית, ממילא יש לשאול, כיצד זה שיש בעולם שלנו המון תהליכים שכן מעידים על תכלית. כי מי שיתבונן סביבו יראה, כי האדם (וגם בעלי החיים וכיוב) מטבעו עושה את מעשיו למען
תכלית החיים / מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן
תכלית החיים מטרה - מי מחפש מטרה? מי לא צריך מטרה? מי לא צריך תכלית לחיים? שעמום, ניהול זמן מי מחפש מטרה? ומי אינו צריך מטרה? מהי תכלית החיים? למה לחיות? וממה נובע הרצון למצוא תכלית לחיים? לכל דבר בעולם יש תכלית. האדם מנהל את חייו לפי תכליות ומטרות שונות. כל דבר שמתרחש, מתרחש למען תכלית מסוימת. האדם כל הזמן מחפש מטרה. האדם מחפש סיבה לקום בבוקר. האדם מחפש תכלית כלשהי לחיים שלו. האדם מחפש מטרה כלשהי לנוע לכיוונה. מדוע האדם מחפש תכלית? תשובה: כדי להרגיש טוב. התכלית יוצרת עבור האדם משמעות טובה לקיומו למציאות. האדם מחפש תכלית ומטרה כדי להרגיש טוב. האדם לא רוצה להרגיש שהוא סתם חי ללא סיבה. כאשר אין לאדם תכלית הוא מרגיש שעמום. ולכן האדם מחפש תכלית כלשהי כדי ליצור משמעות לחייו. שאלה להתבוננות: מהי התכלית הסופית של כל התכליות מטרות יעדים? בסופו של דבר מה זה משנה מה קורה? מהי התכלית הסופית של כל התכליות? התכלית והמטרה גורמת לאדם להרגיש טוב. מי אינו מחפש מטרה? תשובה: מי שטוב לו. ככל שטוב יותר לאדם, כך הוא פחות מחפש סיבה תכלית למה לעשות את מה שהוא עושה. כאשר האדם מרגיש שהוא מתאמץ נאבק וכיוב, הוא מחפש תכלית שלשמה הוא יסכים להתאמץ. התכלית ממתיקה את המאמץ ואת הקושי. כאשר רע לאדם והוא צריך להתמודד עם קושי, הוא מחפש תכלית שלשמה הוא יתאמץ. לעומת זאת, כאשר טוב לאדם והוא נהנה ומרגיש טוב, הוא אינו מחפש תכלית. כאשר האדם מרגיש טוב, מה אכפת לו מה ה
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מטרות ויעדים, למה לא להציב מטרות? מה רע בהצבת מטרות? האם כדאי להציב מטרות? האם הצבת מטרות אישיות תעשה לך טוב? מה זה מטרות? איך להציב מטרות? סוגים של מטרות, מטרות מדידות, מטרות לא מדידות, להציב דדליין, מטרות קשות להשגה
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: תכלית, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להשיג איזון נפשי? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? דיכאון? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תכלית, איך להעביר ביקורת בונה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיגמל מהימורים? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להאמין בעצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לשפר את הזיכרון? איך לשנות תכונות אופי? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשתול מחשבות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לחנך ילדים? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? למה יש רע וסבל בעולם? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מי ברא את אלוהים? למה לא להתאבד? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קאוצינג מומלץ, ייעוץ נפשי מומלץ, אימון אישי לעסקים בנושא תכלית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 19:00:16 - wesi1