אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תחושה ✔סקס והתאהבות, סקס והיקשרות רגשית, האם סקס גורם להתאהבות? מתי סקס גורם להתאהבות? מתי יחסי מין יוצרים קשר רגשי? למה אנשים נהנים מסקס? סקס...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
12:27סקס והתאהבות, סקס והיקשרות רגשית, האם סקס גורם להתאהבות? מתי סקס גורם להתאהבות? מתי יחסי מין יוצרים קשר רגשי? למה אנשים נהנים מסקס? סקס בלי רגש, סקס בלי קשר רגשי, סקס רק עם רגש
האם סקס גורם לאנשים להתאהב?

אחת השאלות הנפוצות בתחום היחסים והזוגיות היא האם סקס גורם לאנשים להתאהב, ואם כן, באילו מצבים בדיוק מתרחשת ההתאהבות הזו. אליעד כהן מסביר לעומק שיחסי מין אינם מובילים באופן אוטומטי להתאהבות, אלא תלויים במספר גורמים ונסיבות שונות. הוא מפרק את הנושא למספר נקודות חשובות על מנת להבהיר בדיוק מתי ואיך סקס עשוי ליצור קשר רגשי או להוביל להתאהבות, ומתי הוא כלל לא עושה זאת.

האם איכות הסקס משפיעה על התאהבות?

אליעד כהן מדגים שאיכות הסקס לכשעצמה אינה בהכרח הגורם שיקבע אם האדם יתאהב בפרטנר שלו. לדוגמה, אדם שהולך למסעדה ואוכל אוכל טעים במיוחד, יכול להתאהב במסעדה הזו ולחזור אליה שוב ושוב, אך מצד שני, הוא יכול גם להרגיש שהחוויה הנפלאה גורמת לו לרצות לנסות עוד ועוד מסעדות חדשות. באופן דומה, סקס טוב יכול לגרום לאדם להתאהב ברעיון של קיום יחסי מין, אבל לא בהכרח להתאהב דווקא בפרטנר שעמו קיים יחסים אלה.

לדוגמה, אישה שקיימה יחסי מין עם גבר ונהנתה מהם באופן יוצא דופן, אפילו ברמה של 100 מתוך 100, לא בהכרח תתאהב באותו גבר ספציפי, אלא עשויה לרצות לחוות שוב ושוב חוויות דומות עם אנשים אחרים.

האם החשיבות של הסקס לאדם משפיעה על ההתאהבות?

אליעד כהן דן בטענה שאם סקס חשוב מאוד לאדם, הוא יתאהב יותר בקלות בפרטנר שלו. הוא מפריך את הטענה הזו באמצעות דוגמאות שונות. למשל, אדם שסקס לא חשוב לו במיוחד עשוי בכל זאת להתאהב באדם יחיד שעמו הוא מקיים יחסים. מצד שני, מי שסקס מאוד חשוב לו, ייתכן דווקא שיחפש מגוון פרטנרים ולא בהכרח יתאהב באדם ספציפי.

לדוגמה, אנשים שבוגדים בדרך כלל עושים זאת מכיוון שסקס חשוב להם מאוד, אך הם לא בהכרח מתאהבים דווקא באדם שעמו הם מנהלים קשר מחוץ לזוגיות שלהם.

באילו מקרים סקס באמת גורם להתאהבות?

הסיבה האמיתית להתאהבות בעקבות סקס, לפי אליעד כהן, נעוצה בתחושה של האדם שההנאה שהוא חווה תלויה אך ורק בפרטנר המסוים הזה. כאשר אדם מרגיש שהחוויה המספקת והמושלמת שהוא קיבל היא בלעדית לפרטנר אחד, הוא צפוי להתאהב. לעומת זאת, אם הוא מאמין שהחוויה הזו זמינה גם עם פרטנרים אחרים, סביר שהוא לא יפתח קשר רגשי עמוק לאדם מסוים.

למה אנשים באמת נהנים מסקס?

אליעד כהן מדגיש שההנאה מיחסי מין לא תמיד קשורה למין עצמו. לעיתים קרובות, אנשים נהנים מסקס בגלל מה שהוא מסמל או מספק להם מעבר להנאה הפיזית:
  • גבר שנהנה להרגיש שהוא כובש נשים, ייהנה מסקס כי הוא מספק לו תחושת כיבוש.
  • אישה שמעוניינת להרגיש נחשקת תהנה מסקס כי דרכו היא מקבלת אישור על היותה רצויה.
  • אדם שמחפש אינטימיות וקרבה יהנה מסקס כי הוא מרגיש קשר רגשי חזק דרכו.
  • אדם שמחפש פורקן פיזי בלבד יכול ליהנות מאוד מהסקס, אך לא יפתח בהכרח רגשות כלפי הפרטנר.
אליעד כהן מסביר שככל שההנאה שהאדם מקבל מסקס קשורה פחות לסקס עצמו ויותר למשהו עמוק אחר שהוא מחפש, כך סיכויי ההתאהבות שלו בפרטנר יורדים, מכיוון שאת הדבר העמוק הזה אפשר להשיג גם בדרכים אחרות או עם אנשים אחרים.

האם אפשר להתאהב במספר אנשים בו - זמנית בעקבות סקס?

אליעד כהן מציין שאם אדם מרגיש שהוא התאהב בעקבות סקס במספר אנשים במקביל, זה סימן לכך שהוא לא באמת התאהב באף אחד מהם בצורה עמוקה. אדם שבאמת התאהב ירצה רק את האדם או האנשים הספציפיים האלו ולא יסכים להחליף אותם באחרים. אם האדם מוכן בקלות להחליף את האנשים בפרטנרים אחרים, זה מצביע על כך שהוא נהנה מהחוויה עצמה ולא מאדם ספציפי.

סיכום: במה באמת תלויה התאהבות בעקבות סקס?

אליעד כהן מסכם את הגורמים העיקריים שמשפיעים על התאהבות בעקבות יחסי מין בצורה ברורה:
  • מהי הסיבה הראשונית שהאדם מחפש ונהנה מסקס מלכתחילה?
  • כמה הוא רוצה ומשתוקק לחוויה הזו?
  • עד כמה חוויית הסקס שהייתה לו באמת היתה טובה?
  • עד כמה האדם מאמין שהחוויה הזו אפשרית רק עם אותו פרטנר מסוים?
לסיכום, התאהבות בעקבות סקס תלויה בשאלה עד כמה האדם חושב שהחוויה המספקת תלויה בפרטנר ספציפי ועד כמה החוויה ממלאת צורך רגשי עמוק יותר, ולא רק צורך פיזי רגעי.
האם סקס גורם לאנשים להתאהב?

השאלה שנדונה היא האם ועד כמה סקס גורם לאנשים להתאהב אחד בשני, או אפילו רק לאחד מהם להתאהב, והאם זה תלוי במשתנים כמו איכות הסקס, חשיבות הסקס עבור האדם ועוד.

האם איכות הסקס משפיעה על התאהבות?

ההנחה הראשונית של חלק מהאנשים היא שאם הסקס היה טוב מאוד, זה יגרום להתאהבות. עם זאת, יש צורך לבחון את ההנחה הזו לעומק. דוגמה טובה לכך היא השוואה למסעדה טובה - אם אדם הולך למסעדה ואוכל שם אוכל טעים במיוחד, ייתכן שהוא יתאהב במסעדה הזו וירצה לחזור אליה שוב ושוב. מצד שני, ייתכן גם שהוא יגיד לעצמו: "איזה אוכל מעולה! עכשיו אני רוצה לנסות עוד הרבה מסעדות טובות". כלומר, החוויה יכולה לגרום לו לאהוב את הקונספט הכללי של אכילה במסעדות, אך לא בהכרח להיקשר למסעדה הספציפית.

כך גם בסקס: אם אדם נהנה מאוד מסקס, זה יכול לגרום לו להתאהב בסקס עצמו - כלומר, לרצות לשחזר את החוויה הזו, אך לא בהכרח להתאהב באדם שעשה איתו את הסקס. ייתכן שהוא ירגיש שהוא רוצה לחפש את אותה חוויה אצל אנשים אחרים ולא דווקא עם האדם הספציפי שאיתו היה לו טוב.

האם סקס מחייב קישור רגשי לאדם השני?

יש אנשים שחושבים שאם היה להם סקס טוב עם מישהו, זה בהכרח אומר שהם ירגישו כלפיו קשר רגשי חזק. אבל זה לא תמיד נכון. אדם יכול ליהנות מאוד מהסקס ולהרגיש שהוא רוצה לחוות אותו שוב ושוב - אבל לאו דווקא עם אותו אדם. במילים אחרות, לא כל מי שנהנה מסקס מתאהב באדם שאיתו הוא קיים את הסקס.

לדוגמה, אישה שעשתה סקס עם גבר, נהנתה מאוד ואמרה שזה היה 100 מתוך 100, לא בהכרח תתאהב בגבר הספציפי הזה. ייתכן מאוד שהיא פשוט תרגיש דחף לעשות את זה שוב עם אנשים נוספים, ולא דווקא עם אותו פרטנר.

האם הסקס חשוב לאדם?

עוד טענה היא שאם סקס חשוב לאדם ברמה גבוהה מאוד, אז כאשר הוא עושה סקס עם מישהו, הוא יתאהב בו יותר מאשר אם סקס לא חשוב לו במיוחד. גם הטענה הזו אינה מדויקת. אדם יכול להיות מישהו שסקס לא תופס מקום מרכזי בחייו, אבל בכל פעם שהוא כן עושה סקס, זה יהיה עם אדם קבוע - כלומר, הוא יתאהב באדם הזה למרות שהנושא של סקס אינו בעדיפות עליונה עבורו.

מצד שני, אדם שסקס הוא דבר קריטי בעיניו, דווקא בגלל זה, יש סיכוי גדול יותר שהוא ירצה לעשות סקס עם אנשים נוספים ולא להיקשר דווקא לאדם אחד בלבד. דוגמה לכך הם אנשים שבוגדים - לרוב, הם עושים זאת כי הסקס חשוב להם מאוד, אבל זה לא אומר שהם מתאהבים דווקא באדם שאיתו הם בוגדים.

מתי באמת סקס גורם להתאהבות?

בסופו של דבר, אדם מתאהב במשהו שעושה לו טוב ושנדמה לו שהטוב הזה תלוי בדבר המסוים הזה. אם אדם מאמין שאת ההנאה הרבה שהייתה לו בסקס הוא יכול לקבל רק עם אותו אדם, יש סיכוי גדול יותר שהוא יתאהב בו. כלומר, אם אדם חושב שהוא יכול לחוות את אותה הרגשה עם אנשים נוספים, הוא לא בהכרח יתאהב בפרטנר הספציפי.

מה עומד מאחורי ההנאה מהסקס?

ההנאה מסקס לא תמיד קשורה לסקס עצמו. לעיתים, אנשים נהנים מסקס כי הם משיגים דרכו דברים אחרים שחשובים להם יותר מסקס. לדוגמה:
  • אדם שרוצה להרגיש שהוא כובש - הוא יהנה מסקס כי זה מוכיח לו שהוא הצליח לכבוש מישהו.
  • אישה שרוצה להרגיש נחשקת - היא תהנה מסקס כי זה מחזק לה את התחושה הזו.
  • אדם שרוצה להרגיש אינטימיות - עבורו הסקס חשוב כי זה גורם לו להרגיש קרבה.
  • אדם שרואה בסקס חוויה של פורקן - הוא יהנה מהסקס, אבל זה לא בהכרח יגרום לו להתאהב, כי הוא מחפש בעיקר את תחושת השחרור.
ככל שהאדם רואה בסקס משהו שמספק צורך עמוק אחר, כך הסיכוי שהוא יתאהב באדם שאיתו עשה סקס יורד - כי הצורך הזה יכול להיות מסופק גם על ידי אנשים אחרים.

האם אדם יכול להתאהב בכמה אנשים בבת אחת?

אם אדם מתאהב בהרבה אנשים במקביל, האם זה אומר שהוא באמת התאהב? אחת הדרכים לבדוק זאת היא לשאול אותו: "אם אני מביא לך עכשיו עשר אנשים אחרים, אתה מוכן להחליף אותם?" אם הוא מוכן, זה אומר שהוא לא באמת התאהב באף אחד מהם, אלא נהנה מהחוויה עצמה בלי קשר לאדם הספציפי שאיתו הוא היה.

סיכום

השאלה האם סקס גורם לאנשים להתאהב תלויה בכמה גורמים מרכזיים:
  • מה הסיבה שבגללה האדם נהנה מסקס?
  • עד כמה הסקס היה טוב עבורו?
  • עד כמה האדם חושב שהחוויה הזאת תלויה בפרטנר שאיתו הוא קיים את הסקס?
אם אדם רואה בסקס משהו שמעביר לו תחושה שהוא מחפש - כמו אהבה, תשוקה, אינטימיות, כיבוש או נחשקות - יש יותר סיכוי שהוא יתאהב בפרטנר שלו, אבל זה לא מובטח. אם הסיבה שנהנה מהסקס היא בכלל משהו אחר שיכול לקבל גם ממקומות אחרים, אז הוא לא בהכרח יתאהב באדם הספציפי.
עכשיו שאלנו את השאלה הבאה האם ועד כמה סקס גורם לאנשים להתאהב אחד בשני יש אנשים שאומרים שאין שום קשר ויש אנשים שאומרים שחייב שיהיה קשר ויש לאנשים או אנשים שאומרים אם אין אהבה אני לא עושה סקס כי סקס גורם לי להתאהב ואז אני נקשר רגשית יש כל מיני כל מה שתרצו כל סיפור קיים, עכשיו השאלה היא מה האמת האם ועד כמה סקס גורם לאנשים להתאהב אחד בשני או אפילו לאחד מהאנשים להתאהב או אפילו לאישה להתאהב בגבר או לגבר להתאהב באישה אז במה זה תלוי אז יש כאלה שיגידו שזה תלוי אם הסקס טוב או לא וכמובן שזה לא קשור לכלום, השאלה הייתה לא למה זה לא קשור לכלום בא נסביר.

ש: למה לא קשור לכלום?

אליעד: האם ועד כמה הסקס עצמו בן אדם נהנה ממנו מהסקס עצמו זאת אומרת כמה מהסקס עצמו זאת אומרת כמה הסקס עצמו היה לו טוב בא נסביר למה זה לא קשור לזה אם לדוגמה אתה נגיד הולך למסעדה מאוד טובה אז אתה יכול להתאהב במסעדה ואתה גם יכול להתאהב במסעדות באופן כללי נכון נגיד שהלכת למסעדה והיה לך מאוד טוב אז מצד אחד זה יכול לגרום לך שהתאהבת במסעדה הזאת כל הזמן תרצה ללכת אליה מצד שני זה גם יכול לגרום לך להגיד טוב עכשיו אני רוצה בהרבה מסעדות לאכול נכון לא בהכרח דווקא המסעדה הזאת, זאת אומרת שאם בן אדם נגיד יהיה לו סקס מאוד טוב זאת אומרת יש לו סקס שהוא מאוד נהנה ממנו זה יגרום לו להתאהב בסקס לא להתאהב בבחורה שעשתה איתו סקס נכון יכול להיות שהיה לו מאוד טוב והוא יגיד עכשיו אני חייב לחפש את זה אצל עוד נשים.

ש: מה המניפולציה מה זאת אומרת להתאהב ולא בבחורה מה זה הבחורה המהות בכל דבר אתה מתאהב בתכונת אופי שלה בסקס.

אליעד: אתה פה יפה תודה. עכשיו עוד פעם בן אדם עשה סקס מישהי עשתה איתו סקס היה לה מאוד כייף היא נהנתה עד השמיים בסדר שאלו אותה כמה היה לך טוב מאחד עד מאה אמרה מאה האם זה גרם לה להתאהב בבחור שעשה איתה סקס או זה גרם לה להתאהב בלעשות סקס באופן כללי יכול להיות שהיה לה מאוד כייף ועכשיו היא אמרה עכשיו אני חייבת עוד הרבה אנשים לעשות את זה איתם ויכול להיות שהיא אמרה לא אני התאהבתי בו, זה נכון שאם הסקס היה מאוד טוב אז זה מאוד יעשה אהבה כלפי הסקס אבל לא בהכרח כלפי האובייקט שעשית איתו סקס. זה הבנת?

ש: בהנחה שזה חלק ממנו?

אליעד: מי זה חלק ממנו לא תמיד זה חלק ממנו.

ש: חלק ממנה יש לה חזה גדול זה חלק ממנה.

אליעד: אז הוא התאהב בבחורות עם חזה גדול אבל לא חייב דווקא אותה.

ש: דווקא אותה זה מכלול.

אליעד: אבל אתה גם לא מרוכז אתה לא מרוכז אמרתי בהנחה הוא אמר היה סקס היה לי מאוד טוב זה אומר שהוא מאוד מתאהב בלעשות סקס לא בהכרח בה, בהכרח שאם הוא נהנה בסקס הוא התאהב בה?

ש: לא.

אליעד: לא אז זאת אומרת שהמחשבה שאומרת שזה תלוי כמה הסקס היה טוב היא לא נכונה כי יכול להיות שהסקס יהיה מאוד טוב ואף על פי כן הבן אדם התאהב בסקס עצמו ולא באדם שאיתו הוא עשה את הסקס נכון יפה, עכשיו בא נעבור לרובריקה אחרת אז אמרו שזה אולי תלוי בכמה בן אדם הבן אדם חשוב לו לעשות סקס כמה סקס מחויב עבורו נכון זאת אומרת כי אם סקס מאוד חשוב לו הוא יעשה סקס עם מישהו אז הוא יתאהב בו ואם סקס לא כל כך חשוב לו אז הוא לא יתאהב בו נכון וכמובן שגם זה לא נכון, נגיד שיש בן אדם ניתן עוד פעם דוגמה מהמסעדות בן אדם שהוא לא כל כך אהב ללכת למסעדות אבל כל פעם כשהוא יוצא למסעדה הוא יוצא בדיוק לאותה מסעדה יכול להיות כזה מצב יכול להיות זאת אומרת שהמסעדות לא כל כך חשובות לו והוא עדיין התאהב במסעדה ספציפית יכול היות שהסקס לא יהיה חשוב לו והוא עדיין יגיד אבל אם אני רוצה לעשות סקס נגיד רק אם אחת.

אוקי אבל הדרך הפשוטה להסביר שזה לא נכון כל האנשים נגיד שבוגדים נגיד שאנשים בוגדים ועושים סקס אוקי למה הם עושים סקס כי הסקס יותר חשוב להם מהזוגיות לצורך העניין, זאת אומרת אם בן אדם מאוד חשוב לו הסקס אז מה זה אומר זה אומר שהוא נגיד מאוד יהנה מהסקס עם הבן אדם שעושה איתו סקס כי זה מאוד חשוב לו אבל מצד שני זה גם מגדיל את הסיכוי שהוא ירצה לעשות סקס עם אחרים כי זה מאוד חשוב לו. בקיצור מפה לשם משם לפה השאלה היא מה האמת האם ובמה תלוי עד כמה בן אדם יתאהב במישהו אחר שאיתו הוא עושה סקס זאת השאלה והתשובה היא כדלקמן בן אדם מתאהב בכל דבר שעושה לו טוב ושהוא חושב שהטוב שלו תלוי בדבר הזה זאת אומרת אם בן אדם מאוד אוהב סקס, תקשיבו עד הסוף טוב אם בן אדם מאוד אוהב סקס ונגיד הוא עשה סקס עם מישהי והסקס היה מאוד טוב והוא חושב שאת הסקס הטוב הזה הוא יכול להשיג איתה ואך ורק איתה אז הוא יתאהב בה אם מאוד חשוב לו סקס והיה לו מאוד טוב נגיד עם מישהי עם מישהו והוא חושב שהטוב הזה תלוי בה או ההנאה הספציפית הזאת הוא יכול להשיג רק אם הבן אדם הספציפי הזה אז הוא יתאהב באותו בן אדם נכון.

אבל עכשיו נסביר את זה יותר עכשיו ואם לא כל כך חשוב לו הסקס או שהסקס לא היה כל כך טוב או שהוא חושב שאת אותה התחושה הטובה הוא יכול להשיג ממקום אחר אז הוא לא יתאהב באותו בן אדם נכון אבל יש משהו יותר עמוק מהסיפור הזה, מה שיותר עמוק זה כזה דבר כשבן אדם נגיד לדוגמה נהנה מסקס השאלה מה רץ לו בראש אם רץ לו בראש שמה שהכי חשוב לו בחיים זה לעשות סקס נגיד שנגיד לו מה אתה הכי רוצה הוא רוצה לעשות סקס אוקי היא עשתה איתך סקס היא הייתה מוכנה לעשות איתך סקס כן אז הסקס שלך תלוי בה ואתה מתאהב בה אבל יש אנשים שהם מאוד נהנים מסקס אבל לא בגלל שהם אוהבים סקס אלא בגלל שהם רוצים משהו אחר שהוא חשוב להם יותר מסקס שמשיגים אותו באמצעות סקס לדוגמה נגיד שיש גבר שרוצה נגיד להרגיש שהוא כובש נגיד שיש אישה שרוצה להרגיש שהיא נגיד נחשקת בסדר סטיגמות כן היא נחשקת, עכשיו והיא רוצה להרגיש שהיא מאוד נחשקת היא אומרת אם אני שואל אותה מה את מאוד רוצה נחשקת איך תרגישי שאת מאוד נחשקת באמצעות סקס נגיד, עכשיו כמה סקס חשוב לך מאחד עד מאה תשעים ותשע מה חשוב לך עוד יותר מסקס נחשקת.

עכשיו ואז היא עושה סקס עם מישהו והיא מרגישה מאוד טוב אז היא מאוד רוצה סקס מאוד כי היא ממש רוצה להרגיש נחשקת מאחד עד מאה כמה היא רוצה להרגיש נחשקת מאה כמה היא מאמינה שהיא יכולה להרגיש נחשקת אך ורק באמצעות סקס מאה אז כמה היא רוצה סקס תשעים ותשע נגיד ואז היא עושה עם מישהו סקס והיא מאוד נהנית אבל מה היא רצתה יותר היא נהנתה יותר מהסקס או נהנתה יותר ממה שהיא חשבה שזה מביא לה אז אם בראש שלה המילה סקס זה מה שמחויב לה, זה עצמו המחויב אז אם אתה מקבל את הדבר הזה מהבן אדם הזה כמה שזה תלוי בו ככה אתה מתאהב בו אבל אם אתה מאוד נהנה מהסקס לא בגלל הסקס אלא בגלל שאתה משיג לך משהו אחר אז את המשהו האחר הזה לא בהכרח תלוי בבן אדם שאיתו השגת אותו ולכן יכול להיות מצב שבן אדם נגיד מחפש נגיד לכבוש לדוגמה והוא נגיד יעשה סקס עם איזה מישהי והוא יכבוש אותה ויעשה סקס איתה ויהיה לו הכי מושלם בעולם הסקס היה מושלם אבל הסקס היה מושלם לו לא בגלל הסקס לכשעצמו אלא בגלל שהסקס הוכיח לו שהוא נגיד כובש אותה.

זאת אומרת היה לו ממש מושלם נשאל אותו כמה אתה מדרג מאחד עד מאה הוא אומר מאה את הסקס היה לו מושלם איתה אבל למה הוא נהנה מזה בגלל התחושה של הכיבוש שהוא השיג באמצעות הסקס ואז ממילא לא רק שהוא לא התאהב בה הוא גם לא יכול להתאהב בה לצורך העניין שזה גם לא כל האמת אבל בעיקרון הוא גם לא יכול להתאהב בה כי הוא כבר לא יכול לכבוש אותה שוב הוא כבר כבש אותה הוא כבר כבש אותה פעם אחת, מה שזה אומר זה אומר כזה דבר במוח של הבן אדם בן אדם רוצה משהו בשביל משהו הוא רוצה את זה בשביל זה את זה בשביל זה עכשיו כשהוא לדוגמה נהנה מסקס השאלה מה יושב לו בראש האם יושב לו בראש אני רוצה את הסקס או יושב לו בראש אני רוצה את הדבר שאני משיג מהסקס אם יושב לו אני רוצה מהסקס אז יש יותר linkage בין הבן אדם שאיתו עושים את הסקס הוא עשה לך טוב הוא נתן לך סקס אבל אם אתה רוצה משהו אחר אז את המשהו האחר הוא יותר חשוב לך מהסקס עצמו ואז המשהו האחר יכול למשוך אותך לאנשים אחרים בכלל.

ש: וגם לאותה אחת.

אליעד: לא ולא להתאהב בכלל גם כן נכון מה שאתה אומר זה נכון אבל אז יש פחות סיכוי להתאהבות אלא אם כן אתה חושב שהיא יכולה לספק לך את אותו דבר האחר.

ש: כן.

אליעד: בסיכומו של דבר התשובה לשאלה ההיא ועד כמה הסקס יגרום לשני האנשים להתאהב התשובה היא כזאת קודם כל צריך לשאול למה מראש סקס עושה לו טוב למה מראש סקס עושה לו טוב שאלה שנייה צריך לשאול כמה הוא רוצה את הטוב הזה שאלה שלישית צריך לשאול כמה הסקס ביניהם היה טוב ושאלה רביעית כמה הוא חושב שכל הדבר הזה תלוי בה.

ש: רק בה.

אליעד: כן רק בה אז דבר ראשון צריך לראות מה הוא בכלל ניסה להשיג מהסקס מראש אם לדוגמה מישהו מנסה נגיד להרגיש נאהב או נחשק נגיד שחסר לו ערך עצמי והוא רוצה להרגיש כל הזמן בעל ערך זה מה שהוא רוצה זאת המטרה למה הוא כל כך נהנה מסקס בגלל זה, אם נגיד בן אדם נגיד יהנה מסקס כי עבורו זה משדר אינטימיות אז יש יותר סיכוי שהוא יתאהב למה יש יותר סיכוי שהוא יתאהב כי אינטימיות זה הולך עם בן אדם אחד אבל אם נגיד בן אדם יהנה מסקס כי עבורו זה משדר נגיד חופש פורקן נגיד אז נכון שהוא יעשה סקס עם מישהי ויהיה לו מושלם אבל הפורקן הוא צריך להמשיך יש סיבה למה מראש הוא אהב את הסקס זאת אומרת זה משנה מה הסיבה מראש שבגללה הוא רצה את הסקס ואז זה משנה גם כמה זה יהיה טוב וגם כמה הוא חושב שזה תלוי בה או בו. התשובה היא הגיונית?

ש: כן הגיונית אבל אני לא הסתדר אתה דיברת על התאהבות כאילו.

אליעד: כפשוטו.

ש: בבת אחת.

אליעד: לא תהליך של התאהבות לא התאהבות תהליך עד כמה זה גורם לאנשים להתאהב ולהיקשר אחד לשני רגשית.

ש: כי יכול להיות אחד שאוהב סקס כמו שאתה אמרת והוא יכול להתאהב בעשר נשים במכה אחת אין לו בעיה.

אליעד: נכון שזה אומר שגם הוא לא מתאהב באמת.

ש: אולי כן.

אליעד: איך אנחנו נדע אם כן או לא איך נדע לא הוא לא התאהב בה בכלל ואיך נדע אם כן או לא הוא התאהב בה בגלל הסקס, איך נדע אם כן או לא ההוא שהתאהב בעשר נשים במקביל איך נדע אם כן או לא איך נדע אם הוא התאהב בהן או לא מאוד פשוט נביא עשר אחרות אם הוא אומר תביא את האחרות אז הוא לא התאהב באף אחת אם הוא אומר לא אני רוצה רק את העשר האלה אז זה מאוד מעניין רוב הסיכויים שהוא יגיד תביא עוד עשר.

ש: תלוי ביכולת.

אליעד: לא באמת אשאל עשר אחרות לא משנה אז הוא יגיד תביא את האחרות זאת אומרת שהוא לא התאהב בראשונות הוא נקשר אליהן רגשית אין לו תלות רגשית בהן, אז מה המהות של התשובה אז במה תלוי עד כמה סקס עד כמה סקס זה עוזר לאנשים להיקשר?

ש: זה תלוי עד כמה הבן אדם חושב שזאת שמולו היא.

אליעד: לא נכון קודם כל זה תלוי במה הסיבה המקורית שבגלל הסקס זה עושה לו טוב בכלל.

ש: כן אבל יכול להיות שהוא לא מודע לזה.

אליעד: ברור שהוא לא מודע לזה רוב האנשים בעולם לא מודעים ללמה הם בכלל לא יודעים כלום בכלל.

ש: אם הוא לא מודע לזה שהוא עושה סקס בשביל להשיג משהו אחר.

אליעד: אם לדוגמה נגיד בן אדם עבורו סקס מבטא יש מישהו שאוהב אותי ומישהו שאני אוהב אותו ורק אותו והוא אוהב אותי ורק אותי האם בן אדם כזה הסיכוי שהוא יתאהב בסקס גדול פי אלף כי יש לו בראש התניה סקס עושים רק עם מי שאוהבים ורק מישהו שאוהב אותי ואני אוהב רק אותו זאת ההתניה ואז זה יגרום לו להתאהב מישהו שיש לו התניה הפוכה זה הפוך.

ש: מאיפה הגיעה ההתניה?

אליעד: כל אחד וההתניה שלו והסיפור.
להתאהב באישה למה לשאול למה לגרום למישהו לאהוב אותך סיפוק מיני להעריך את עצמך איך לגרום לאנשים להתאהב בי איך לגרום לגבר לרצות אותי הנאה לגרום לבחור לאהוב אותך מה אני רוצה לעשות יחסי מין יוצרים קשר רגשי אהבה איך להתאהב איך לעשות סקס דחף מיני דחפים מיניים האם סקס גורם להתאהבות היקשרות היקשרות רגשית הנאה הנאה מינית הרגשה התאהבות התרגשות מינית חרמן חרמנות חרמנית חשק מיני יחסי מין יחסי מין יוצרים קשר רגשי יחסים מיניים יצר המין יצר מיני כיבוש מיני כיבושים מיניים להתאהב למה אנשים נהנים מסקס לעשות סקס לרצות סקס מין מיניות משיכה מינית מתי יחסי מין יוצרים קשר רגשי מתי סקס גורם להתאהבות סיפוק מיני סקס סקס בלי קשר רגשי סקס בלי רגש סקס גורם להתאהבות סקס והיקשרות סקס והיקשרות רגשית סקס והתאהבות סקס רק עם רגש עוררות מינית פעילויות מיניות פעילות מינית קשר מיני קשר רגשי קשרים מיניים רגש רגש מיני רגשות רגשות מיניים רצון למין רצון לסקס תחושה תחושות תשוקה מינית
איך לשחזר תחושה עילאית? איך לשחזר הרגשה? איך לשחזר תחושה? איך לשחזר התנוצצות רוחנית? איך לחזור לעבר? איך לשחזר תחושה טובה שנעלמה? איך לשחזר הארה רוחנית? נוסטלגיה, איך להפסיק להתגעגע לעבר? איך לשחזר רגע של הארה רוחנית? שחזור תחושה
... ולכתוב בצורה מפורטת ומדויקת מה בדיוק הרגשנו באותו רגע שבו התחושה הייתה הכי חזקה. לדוגמה, נניח שברגע המיוחד ההוא הרגשת שאתה מושלם בדיוק כמו שאתה, או שהרגשת שהכל אהבה, או שהכל מושלם בחיים. אחרי שהדבר נכתב, מוסיפים לכל משפט שאלה אחת פשוטה: האם זאת באמת האמת? כלומר, אם רשמת הרגשתי שאני מושלם כמו שאני, השאלה שצריכה להיכתב לצד זה היא: האם באמת אני מושלם כמו שאני?. מדוע חשוב לבדוק ... שם. בכך בעצם האדם יכול לשחזר חוויות באופן עמוק יותר, ולא רק לחזור לרגע של אשליה זמנית. לדוגמה, אם הרגשת עם האקסית שלך שהערך העצמי שלך גבוה, אתה צריך לבדוק האם באמת יש לך ערך עצמי גבוה. אם כן, ...
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
איך להתמודד עם תחושות רעות? לראות את הרע כתשלום, תחושה רעה היא תשלום על תחושה טובה, רגש רע הוא תשלום על רגש טוב, לכל דבר יש מחיר, הרע הוא המחיר של הטוב, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין ארוחות חינם, אין טוב בחינם
...שלילית או חוויה לא נעימה יכולה להיתפס כתמורה הכרחית לטוב שמגיע עמה. בדיוק כפי שאנשים מוכנים לשלם כסף עבור מוצרים או שירותים, כך גם מבחינה רגשית ונפשית, כל הרע שנחווה הוא למעשה מחיר בלתי נמנע לטוב בחיינו. למה אנשים משלימים עם תחושות שליליות מסוימות? כדי להמחיש כיצד בני אדם מתמודדים עם רע מתוך הבנה שהוא תשלום עבור טוב, אליעד נותן דוגמאות מחיי היום - יום שכולנו חווים: כאשר אדם הולך לעבודה, הוא לא תמיד נהנה מזה. רוב האנשים, אילו היה להם מספיק כסף, לא היו הולכים לעבוד כלל. ובכל זאת, הם אינם סובלים בצורה...
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
התנוצצות שכלית, איך לשחזר תובנה? איך לשמור על התובנה שלא תיעלם? איך לשמר תחושה? איך לשמר הבנה? איך לשמור על תחושה? איך להקפיא תחושה? רגרסיה בהבנה, לשמור על ההתנוצצות, איך לשמור על האסימון שנפל? לשמור על הארה שנעלמת
...הפעולות שהביאו לתובנה המקורית. למשל, אם אדם שאל שאלה מסוימת והגיע בעקבותיה למסקנה מסוימת, אפשר לחזור על אותה השאלה שוב במטרה להגיע לאותה מסקנה. למרות שגישה זו עשויה להצליח במקרים מסוימים, אליעד מדגיש שהיא לא תמיד אפקטיבית מכיוון שהתובנה עצמה לא הייתה שלמה מלכתחילה. הדרך הבטוחה והמדויקת ביותר לשחזר תובנות לפי אליעד היא לערער מחדש על אמיתות התובנה המקורית. התהליך הזה כולל מספר שלבים ברורים: לוקחים דף ורושמים עליו את התובנה המדויקת שרוצים לשחזר. למשל: אני חייב לאהוב את עצמי לא משנה מה. ליד המשפט שרשמתם...
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
איך לא להרגיש רע הכי מהר בעולם? איך לא להרגיש רע בלי לעשות כלום? איך להרגיש אושר בלי לעשות כלום? איך נוצרת תחושה רעה? איך לנטרל תחושה רעה בפחות משניה? איך להפסיק סבל? איך להפסיק תחושה רעה? איך להפסיק לסבול? להיות מאושר
... להשקיע במאמץ נוסף. לעיתים, אי עשייה מוחלטת עשויה להפחית את עוצמת הסבל. האם הרצון לא להרגיש רע מגביר את הרגשת הרע? הרצון להפסיק להרגיש רע הוא הגורם המרכזי שמחמיר את תחושת הרע. כאשר אדם לא רוצה להרגיש רע, הוא ... אדם לא היה כל כך אכפת לו להרגיש רע, הוא היה פשוט מקבל את המצב ולא היה סובל. כלומר, הרגשת הרע נובעת מהמחשבה אני לא רוצה להרגיש רע ולא מהמצב עצמו. כיצד ניתן ליישם את לא לעשות כלום בפועל? ... להיאבק, הוא יכול לגלות שאי - הנוחות מאבדת מערכה. למה דווקא הרצון לא להרגיש רע הוא זה שמעצים את הרגשת הרע? הסיבה העמוקה לכך שאדם מרגיש רע טמונה בעובדה שהוא לא רוצה להרגיש רע. הרצון העז להיפטר מהרע גורם ...
אהבה מהי? לאהוב, להתאהב - מהי אהבה? ההגדרה של אהבה? רגש של אהבה, תחושה של אהבה
...וגם יש להבין, כיצד האדם יכול לדעת האם הוא אוהב והאם הוא מרגיש טוב מדבר כלשהו? וגם יש להבין, כיצד יכול האדם לגרום לעצמו לאהוב ולהרגיש טוב מדבר כלשהו? וגם יש עוד להבין, כיצד מתבטא זה שהאדם אוהב ומרגיש טוב מדבר כלשהו? ויש להבין עוד המון דברים נוספים בהקשר של אהבה. אבל כפי שאמרנו, כאן רק הסברנו את ההגדרה של אהבה בצורה מדויקת יותר. כי אפשר להסביר המון על הסימפטומים של האהבה, ועל איך ליצור אהבה, ועל כמה אהבה היא טובה או רעה וכיוב. אבל צריך להבין, שכדאי להבין מהי בכלל תחושה של אהבה, ואחכ ממילא קל יותר...
איך לא להרגיש רע באמצעות הטלת ספק? איך נוצרת תחושה רעה? למה ידיעה יוצרת תחושה רעה? מה זה טוב? מה זה רע? למה רע לי? איך לא להרגיש רע? האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? מה אני באמת רוצה? מה באמת קורה?
איך לא להרגיש רע באמצעות הטלת ספק? איך נוצרת תחושה רעה? למה ידיעה יוצרת תחושה רעה? מה זה טוב? מה זה רע? למה רע לי? איך לא להרגיש רע? האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? מה אני באמת רוצה? מה באמת קורה?
...לשאול את עצמו: האם אני באמת לבד? אולי זה רק פרשנות שלי? אולי זה לא באמת קורה? אולי אני רק חושב שאני לבד? או איך אני יודע שאני לא רוצה להיות לבד?. האם זה באמת קורה? האם אני באמת רוצה את זה? בשורה התחתונה, אם תתחיל לשאול את עצמך שאלות כאלו, אתה עשוי להבין שהרבה מהתחושות שאנחנו חווים הן לא תמיד תוצאה של המציאות, אלא רק פרשנות שלנו אליה. אם לא היית יודע שאתה לא רוצה משהו, לא היה לך רע. השאלה המרכזית כאן היא, האם באמת אתה יודע שזה קורה? האם אתה בטוח בזה? מהו המחיר של הידיעה? הידיעה היא גם זו שגורמת לנו...
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
מהו פרדוקס הרצון הטוב והרע? מה זה להרגיש רע? מה זה תחושה רעה? מה קדם למה הרצון או התחושה? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצר רגש? מה זה רגש? איך לצאת מהחלל הפנוי? איך נוצר רצון? מהו שורש הרצון?
...מגיע בעקבות תחושה של רע או שהתחושה הרעה נוצרת מכך שהאדם חושב שקיים מצב טוב יותר. האם התחושה הרעה יוצרת את הרצון? אליעד כהן נותן דוגמה ספציפית לשאלה: אדם רוצה להיות בזוגיות עם מישהי כי הוא חושב שזה מצב טוב יותר. השאלה היא, האם קודם הייתה לו תחושה של בדידות ורק לאחר מכן הוא חשב שזוגיות היא טובה יותר, או להפך - הוא חשב שזוגיות טובה ולכן הרגיש רע מכך שאין לו אותה? אליעד מציין שאם לא הייתה לאדם מחשבה שזוגיות היא טובה, לא הייתה נוצרת תחושת בדידות. לכן עולה השאלה, מה קדם למה? אליעד אומר כי למעשה אין תשובה...
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
טוב בלי רע, איך אפשרי שיהיה לך טוב בלי רע? האם אפשרי ליהנות בלי לסבול? האם אפשרי להרגיש טוב בלי להרגיש רע? למה אין טוב בלי רע? למה אין רע בלי טוב? איך נוצרת תחושה רעה? איך נוצרת תחושה טובה? לא לקנא באחרים, לא לרחם על אחרים
...העתיד, אבל הוא לעולם לא יוכל להרגיש הנאה אמיתית ושלמה, בלי להרגיש גם רע. ההנאה תמיד תלויה בתחושה של מילוי חיסרון. מדוע אנחנו לא נהנים מדברים שיש לנו באופן קבוע? כדי להסביר מדוע הנאה תלויה בחיסרון קודם, אליעד משתמש בדוגמה של ראייה ושמיעה. אנשים שרואים ושומעים בדרך כלל לא נהנים מזה, כי הם מעולם לא חוו את החיסרון. אדם שרואה טוב ולא חושש לאבד את ראייתו, לא חש הנאה מיוחדת מהראייה. אך אם היה מאבד את ראייתו או מפחד לאבד אותה - הוא היה חש הנאה גדולה מהיכולת לראות. מכאן, אליעד מסביר שהנאה מתרחשת רק כאשר...
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
איך למצוא את שורש התחושה הרעה? איך להתמודד עם תחושות רעות בצורה שורשית? איך לטפל ברגש רע מהשורש? מה השורש של הרגשות הרעים? מה הטוב שיוצר את הרע? תחושה רעה היא סימפטום של תחושה טובה, אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע
...הטוב שגורם לו, וכאשר ויתרת על מקור הטוב, גם הרע יפחת. מה המחיר של התמודדות עם תחושות רעות? כאשר אדם מבין שהרגשות הרעים נובעים ממקורות טובים, הוא יכול לבחור אם לקבל את הרע כחלק מהחיים או לוותר על הרגשות הטובים שגורמים לו. לדוגמה, אדם יכול להחליט שהוא ממשיך ליהנות מהאהבה לילדיו, למרות הסיכון לחוות כאב בעתיד, או שהוא יכול להפחית את הזדהותו עם האהבה כדי להקטין את הפחד. לסיכום כדי להתמודד עם רגשות רעים מהשורש, יש להבין מהו הגורם הטוב שמזין אותם. כאשר מבינים את הקשר הזה, האדם יכול לבחור אם לקבל את הסבל...
מה המשמעות של להיות אלוהים במשחק החיים? למה אנשים מפחדים ממוות ומסבל? מה הופך תחושה למרגשת? האם אפשר לבחור מה להרגיש? איך לפרק תחושות לגורמים? איך לשחק את משחק החיים? איך ההבנה שהחיים הם משחק משנה את התפיסה? איך אפשר לחוות חופש במשחק החיים? מהם עקרונות הבחירה והתחושות בעולם של משחקים? האם אנחנו באמת בוחרים את הבחירות שלנו?
...הרצון שגרם להם להיות מרגשים. כך גם עם דמויות - ככל שהאדם יותר מזוהה עם הדמות שהוא משחק, כך החוויה שלו תהיה חזקה יותר. ולכן, לעיתים קשה לו לצאת מהמשחק - כי התחושות שהוא חווה שם הן עוצמתיות מדי. האם אפשר לבחור תחושות? אליעד מציע זווית רדיקלית: האדם יכול לבחור מה להרגיש, אם הוא יבין שזה רק משחק. אם הוא מבין שהוא זה שבוחר את הדמות, ואת התחושות שקשורות בה - הוא יכול גם לבחור להפסיק לחפש תחושה מסוימת, או לבחור תחושה אחרת במקום. לדוגמה, אם מישהו מרגיש רע כי הוא לא נתפס כחזק - הוא יכול לבחור להרגיש טוב...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על סקס והתאהבות, סקס והיקשרות רגשית, האם סקס גורם להתאהבות? מתי סקס גורם להתאהבות? מתי יחסי מין יוצרים קשר רגשי? למה אנשים נהנים מסקס? סקס בלי רגש, סקס בלי קשר רגשי, סקס רק עם רגש
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: תחושה, למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצר העולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? אולי אנחנו במטריקס? האם הכל אפשרי? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? האם יש משמעות לחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות מאושר? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה לא להתאבד? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: תחושה, איך לשנות תכונות אופי? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור אהבה? איך לקבל החלטות? איך לשפר את הזיכרון? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לנהל את הזמן? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בראיון עבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך למצוא זוגיות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי להצלחה, ייעוץ טיפולי, אימון אישי להרזייה בנושא תחושה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2656 שניות - עכשיו 02_09_2025 השעה 06:51:13 - wesi1