אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רע או טוב ✔חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע? ✔ האם יש לאדם בחירה חופשית באמת? השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה בהרצאה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
13:39חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
האם יש לאדם בחירה חופשית באמת?

השאלה המרכזית שאליעד כהן עוסק בה בהרצאה היא: "האם יש לאדם בחירה חופשית?" זו אחת השאלות הפילוסופיות העמוקות ביותר שמעסיקות אנשים מזה דורות. אליעד כהן מסביר שחשוב לחפש את האמת ללא אינטרסים אישיים, מכיוון שברגע שאדם מגיע עם אינטרסים לתשובה מסוימת, הוא עלול לפספס את האמת האובייקטיבית.

לפני שאדם שואל האם קיימת בחירה חופשית, עליו לבדוק מהם האינטרסים שלו שיגרמו לו להעדיף תשובה מסוימת. לדוגמה, כאשר אדם שואל האם העולם טוב או רע, הוא נוטה להעדיף את התשובה שהעולם טוב, משום שיותר נעים לחיות במציאות שבה ישות מיטיבה עומדת מאחורי הדברים. באותו אופן, לאדם יש אינטרס ברור לחשוב שיש לו בחירה חופשית, מכיוון שאף אחד לא רוצה להרגיש שאין לו שליטה על חייו.

למה לאדם יש אינטרס להאמין שיש לו בחירה חופשית?

אליעד מסביר שיש לאדם אינטרס חזק מאוד להאמין שהוא בעל בחירה חופשית, משום שהאדם רוצה להרגיש חופשי ובשליטה. תחושת החופש והשליטה היא חלק חשוב מאוד בזהות של האדם. לדוגמה, אנשים עובדים קשה כדי להרוויח יותר כסף, לא רק בשביל הכסף עצמו, אלא כדי להגדיל את טווח אפשרויות הבחירה שלהם. זו הסיבה שאדם הזוכה בלוטו חש כל כך שמח - כעת הוא יכול לבחור מתוך אפשרויות רבות יותר.

אליעד מביא דוגמה נוספת וקשה יותר, של אישה שנאנסת. מדוע הפגיעה כה קשה ומשפילה? כי הדבר הגרוע ביותר שאפשר לעשות לאדם זה לקחת ממנו את הבחירה החופשית. ההשפלה העמוקה היא שהמציאות מתרחשת בניגוד מוחלט לרצון של האדם. אנשים פוחדים פחד עמוק מאובדן שליטה - הם מפחדים לאבד את אחיזתם במציאות, להשתגע או להפסיק לשלוט בתנועות שלהם. לכן, האינטרס העמוק ביותר הוא תמיד להגיע למסקנה שיש לאדם בחירה חופשית.

האם תחושת הבחירה משקפת את המציאות?

אליעד כהן מדגיש את ההבדל בין תחושת הבחירה לבין המציאות עצמה. הוא מביא דוגמה של אדם שחולם חלום - האדם יכול להרגיש דברים, אבל זה לא אומר שהתחושות משקפות את המציאות. באותה צורה, התחושה שיש לאדם בחירה חופשית לא בהכרח מעידה על כך שהאדם באמת שולט במציאות. למעשה, האדם אולי יכול לבחור מה לעשות בפועל, אך הוא לא שולט במה הוא רוצה לעשות מלכתחילה.

לדברי אליעד, הרצון הראשוני לא נקבע על ידי האדם עצמו. האדם לא בחר להיוולד, לא בחר להיות קיים, ולא בחר את רצונותיו הבסיסיים. לפיכך, גם אם אדם עושה את מה שהוא רוצה, הוא לא שולט ברצונותיו עצמם. מכאן שהאדם למעשה אינו שולט במציאות באופן מלא, אלא רק באופן חלקי ומוגבל.

מדוע הבחירה החופשית היא מקור הסבל של האדם?

אליעד מסביר שהסבל האמיתי של האדם הוא לא מכך שאין לו בחירה, אלא מכך שהוא מאמין שיש לו בחירה חלקית ומוגבלת. אילו לאדם הייתה בחירה מלאה ובלתי מוגבלת, הוא פשוט היה עושה כל דבר שרוצה, בלי התלבטויות וספקות. אך המציאות היא שהבחירה של האדם מוגבלת, ולכן הוא סובל ומתלבט מה לעשות, אם להתגרש או להישאר, אם להתפטר או להישאר בעבודה. לפעמים אדם אפילו מעדיף שלא תהיה לו בחירה, כדי להיפטר מהסבל של ההתלבטות.

כאשר לאדם ברור לחלוטין שאין לו שליטה ושום בחירה, באותו רגע הרצון שלו מתבטל לגמרי. הוא כבר לא רוצה לשנות את המציאות, כי הוא יודע שהוא לא יכול לשנות אותה. במצב כזה, האדם חש שחרור מוחלט, משום שאין יותר פער בין הרצוי למצוי. אז המציאות עצמה הופכת להיות בדיוק כפי שהוא רוצה.

האם גם לאלוהים יש בחירה חופשית?

אליעד כהן ממשיך ומסביר שגם לאלוהים עצמו אין בחירה חופשית, משום שגם הרצון של אלוהים נוצר ללא רצונו. אלוהים לא יכול היה לבחור את הרצון שלו עצמו, כי מלכתחילה לא היה לו רצון. מכאן שגם הגורם הראשון, כביכול אלוהים, אינו בעל בחירה חופשית. האדם המבין זאת לעומק הופך להיות "האלוהים הראשון האמיתי", שמשמעותו שהאדם חווה את המציאות כולה כביטוי של רצונו העצמי.

איך ניתן להשתחרר מהסבל באמצעות הבנת היעדר הבחירה?

אליעד כהן מדגיש שהבנה עמוקה ואמיתית שאין לאדם שום בחירה מובילה לשחרור מוחלט. כאשר אין לאדם רצון שונה מהמציאות, הוא חווה שלמות אמיתית, משום שהכל קורה בדיוק כפי שהוא רוצה. הוא כבר לא סובל מהפער בין הרצון למציאות, ואין לו התלבטויות וספקות. במילים אחרות, מי שמבין באמת שאין לו בחירה, חי חיים של חופש מוחלט ואושר אמיתי.

בסיכומו של דבר, אליעד מסכם כי האדם סובל משום שהוא חושב שיש לו בחירה, וכי האגו שלו והגאווה שלו גורמים לו להתעקש להאמין בכך. אך דווקא ההבנה שאין בחירה כלל מובילה לחופש אמיתי ושלווה מוחלטת.
האם יש לאדם בחירה חופשית? ניתוח מעמיק של השאלה

האם יש לאדם בחירה חופשית? זו אחת השאלות הפילוסופיות המרכזיות שמעסיקות את האדם מזה דורות. אנשים רבים מתלבטים בשאלה זו, אך כדי להגיע לאמת, יש צורך להתבונן ללא אינטרסים אישיים ולבחון את העניין מתוך גישה אובייקטיבית לחלוטין. פעמים רבות, כאשר אדם מחפש את האמת, הוא כבר מגיע עם נטייה מסוימת לתשובה שהוא מעדיף לקבל, ולכן עליו להיות מודע לאינטרסים שלו ולהבין כיצד הם משפיעים על המסקנות שלו.

האינטרסים האישיים בשאלת הבחירה החופשית

לפני שאדם שואל את עצמו האם יש לו בחירה חופשית או לא, עליו לבדוק מהם האינטרסים האישיים שיש לו בנוגע לשאלה זו. דוגמה לכך ניתן לראות כאשר אדם שואל האם העולם או אלוהים הם טובים או רעים. יש לאדם אינטרס לחשוב שאלוהים טוב, משום שקל יותר לחיות בעולם שבו יש ישות מיטיבה מאשר בעולם שבו ישות רעה רוצה להרע לו. לכן, לפני שאדם מחפש את האמת, עליו לשאול את עצמו איזו תשובה הוא היה מעדיף לקבל. באותו אופן, לפני שבוחנים את קיומה של בחירה חופשית, חשוב להבין איזה אינטרס יש לאדם בכך שתהיה לו בחירה חופשית.

האדם מטבעו רוצה להאמין שיש לו בחירה חופשית, משום שהוא רוצה להרגיש שליטה בחייו. התחושה של שליטה היא מרכיב חיוני בהבנה של העצמי, וכאשר היא נלקחת ממנו, הוא חש איום ופחד. לדוגמה, אדם שחולם חלום מרגיש שהוא נמצא בתוך מציאות מסוימת, אך בפועל הדברים אינם קורים באמת. באותו אופן, אדם יכול להרגיש שיש לו בחירה חופשית, אך השאלה היא האם תחושה זו משקפת את המציאות האובייקטיבית או שמדובר באשליה.

מדוע לאדם יש אינטרס להאמין שיש לו בחירה חופשית?

כאשר מתבוננים לעומק, ניתן לראות שלאדם יש אינטרס ברור מאוד להאמין שהוא בעל בחירה חופשית. אחד הגורמים לכך הוא האגו של האדם והגאווה שלו. אנשים אינם מוכנים לקבל שאין להם שליטה, משום שהם תופסים את עצמם כישויות עצמאיות ובעלות כוח השפעה. עם זאת, למעשה, האגו עצמו הוא העונש של האדם. האגו גורם לו לרצות שליטה, אך במקביל גורם לו לסבל כאשר הוא מגלה שהוא אינו שולט בדברים רבים.

הדבר המשפיל ביותר עבור אדם הוא נטילת החירות שלו. בעולם, עבד נחשב לנחות ומלך נחשב לנשגב. ההבדל המרכזי ביניהם הוא שלמלך יש חופש רב ולמשרת אין חופש כלל. אנשים שואפים להרוויח כסף, לא רק כדי לצבור רכוש, אלא בעיקר כדי להגדיל את אפשרויות הבחירה שלהם. ככל שלאדם יש יותר משאבים, כך הוא מרגיש חופשי יותר לבחור בין אפשרויות שונות. כאשר אדם זוכה בלוטו, השמחה הגדולה נובעת מהעובדה שהוא מרגיש פתאום בעל יכולת בחירה רחבה יותר, ותחושה זו מלווה בתחושת חופש ושליטה.

השפעת אובדן הבחירה על האדם

הדבר המשפיל ביותר שאפשר לעשות לאדם הוא לקחת ממנו את הבחירה החופשית שלו. לדוגמה, אישה שנאנסת חווה השפלה איומה, לא רק בגלל המעשה עצמו, אלא בעיקר משום שנשללה ממנה הבחירה. כאשר אדם נפגע, תחושת ההשפלה העיקרית נובעת מכך שאין לו שליטה על מה שקורה לו - המציאות פועלת נגד רצונו והוא חסר אונים לחלוטין.

לכן, הבחירה החופשית מוגדרת כיכולת של האדם לגרום לכך שהמציאות תתאים לרצונותיו. כאשר יש לאדם רצון מסוים, הבחירה החופשית היא היכולת לגרום לרצון הזה להתממש. הפחד הגדול ביותר של האדם הוא אובדן שליטה - הפחד להשתגע, לאבד את ההכרה או לאבד אחיזה במציאות. כאשר לאדם אין בחירה חופשית, הוא חש פחד קיומי עמוק. משום כך, אנשים נוטים להגיע למסקנה שיש להם בחירה חופשית, גם אם היא אינה באמת קיימת.

האם הבחירה החופשית באמת קיימת?

למעשה, לאדם אין בחירה חופשית. הסיבה לכך היא שהוא אמנם יכול לבחור מה לעשות, אך הוא אינו שולט במה שהוא רוצה. לדוגמה, אדם יכול לבחור לפעול לפי רצונותיו, אך הוא אינו מחליט מהם הרצונות שלו מלכתחילה. אם נעמיק בשאלה, נגלה שהרצון של האדם נקבע על ידי גורמים חיצוניים לו, והוא עצמו אינו בוחר מה ירצה. בנוסף לכך, האדם לא בחר להיוולד ולא בחר להיות קיים, כך שגם אם יש לו תחושה של בחירה חופשית, מדובר בתחושה בלבד ולא באמת אובייקטיבית.

העונש של האדם - שהוא חושב שיש לו בחירה

האדם הסובל הוא זה שחושב שיש לו בחירה חופשית. מדוע? משום שהוא מאמין שהוא יכול לשנות את המציאות, וכאשר הוא אינו מצליח בכך, הוא חווה תסכול וסבל. אם היה ברור לו לחלוטין שאין לו בחירה חופשית, הרצון שלו היה נעלם לחלוטין, משום שהוא היה מבין שאין טעם לרצות. ללא רצון, כל מה שקורה הופך להיות טוב באופן מוחלט, משום שאין יותר השוואה בין הרצוי למצוי.

למעשה, הסבל של האדם נובע לא מכך שאין לו בחירה חופשית, אלא מכך שיש לו בחירה חופשית חלקית ומוגבלת. אילו היה לאדם חופש מוחלט לבחור כל דבר, לא הייתה לו שום התלבטות וסבל, משום שהוא היה פשוט עושה כל מה שהוא רוצה. אך המציאות היא שהאדם מסוגל לבחור רק במידה מוגבלת, ולכן הוא סובל מהתלבטויות תמידיות - מה לעשות, איך לנהוג, כיצד לפעול וכו'. ההתלבטות הזו היא אחת הצורות המרכזיות של הסבל האנושי.

הפתרון לסבל - הבנת היעדר הבחירה החופשית

כאשר האדם מבין לעומק שאין לו בחירה חופשית, הוא מפסיק לסבול. ההבנה שאין לו שליטה מוחלטת על חייו מביאה אותו לשחרור פנימי עמוק. למעשה, מי שמגיע להכרה מלאה בכך שאין לו שום בחירה, חווה תחושה של חופש מוחלט, משום שהוא אינו מרגיש צורך לשנות את המציאות. כל מה שקורה הופך להיות "מה שהוא רוצה", משום שאין לו רצון שונה מהמציאות עצמה.

הסיכום והמשמעות של ההבנה

לסיכום, האדם מטבעו נוטה להאמין שיש לו בחירה חופשית, משום שהשליטה במציאות היא אחד הצרכים הבסיסיים ביותר שלו. עם זאת, כאשר בוחנים את העניין לעומק, מגלים שהבחירה החופשית אינה קיימת באמת, אלא היא רק תחושה סובייקטיבית. האדם אינו שולט ברצונותיו הבסיסיים, ולכן אינו באמת בוחר את דרכו. הסבל האנושי נובע מהאמונה בבחירה חופשית חלקית ומוגבלת, וכאשר האדם מבין שאין לו בחירה כלל, הוא משיג שלווה מוחלטת וחי בשלמות אמיתית.
הפעם אדבר על הנושא, האם יש או אין בחירה חופשית? מה ז"א, אנשים מתלבטים, האם יש או אין לאדם בחירה חופשית. וצריך לחפש את האמת, ללא אינטרסים אישיים. וללא אינטרס אישי, זה האדם יודע רק לאחר השיקולים שיש לו לאחר חיפוש האמת. לדוגמה, אם אדם מחפש את האמת, ושואל את עצמו האם אלוהים או העולם הזה הוא טוב או רע? הוא צריך להבין, שיש לו אינטרס לכאורה לומר שאלוהים הוא טוב, כי יותר קל לחיות לכאורה בעולם שאלוהים טוב ורוצה להיטיב, מאשר בעולם שמישהו רע רוצה להרע לך, ז"א שלאדם יש אינטרס באחת מהתשובות, הוא מעדיף שהתשובה תהיה כך ולא אחרת. לכן האדם צריך לדעת מה האינטרסים שלו לגבי התשובה, מה הוא בעצם מעדיף שהתשובה תהיה. אז לגבי שאלת הבחירה החופשית, השאלה היא איזה אינטרסים יש לו לאדם לגבי זה שתהיה לו בחירה חופשית?

שיבדוק לפני הבדיקה האם יש לו או אין לו לאדם בחירה, איזה אינטרס יש לו שתהיה לו בחירה חופשית!

וברגע שהאדם מודע לאינטרס שלו לגלות שיש לו בחירה חופשית, הוא בעצם יכול להתבונן טוב יותר עד כמה הוא מחפש את האמת. האם האדם רק מונע מתוך הרצון שלו, להבין שיש לו בחירה חופשית?

וכמובן שאף אחד לא מתווכח עם כך שיש לאדם תחושה שיש לו בחירה חופשית. גם האדם יכול לישון לחלום חלום, ולדמיין שקורים דברים מסוימים, אבל הם לא קורים! לדוגמה, בן אדם חושב שמנסים לעשות לו רע, ובכלל מנסים לעשות לו טוב. אז זה שהוא חש שמנסים לעשות לו רע, אף אחד לא מתווכח עם התחושה. השאלה האם התחושה הזו, אכן משקפת את המציאות? האם התחושה שיש לאדם שיש לו בחירה חופשית, האם היא משקפת את האמת האובייקטיבית של המציאות שיש לאדם בחירה חופשית או שלא.

ואם נתבונן אנחנו נראה שלאדם יש אינטרס מאד רציני, להגיע למסקנה שיש לו בחירה חופשית, והסיבה היא בגלל הטיפשות של האדם, והאינטרס לשקר ולהגיד שיש לו בחירה חופשית, זה בגלל האגו והגאווה. זה נכון שהאגו והגאווה בסופו של דבר מתעללים באדם, כי האגו של האדם זה העונש שלו! וזה שיהיה לאדם בחירה חופשית זה בכלל רע, לאדם אמור בכלל שיהיה לו אינטרס שלא תהיה לו בחירה חופשית. בכל מקרה הדבר המשפיל ביותר שאפשר לעשות לבן אדם, זה לקחת את החרות שלו! מי רוצה שיקחו לו את החרות שלו, אף לא אחד, עבד זה נחשב לדבר הנחות ביותר בעולם, ומלך נחשב לדבר הנשגב בעולם. ומה ההבדל ביניהם? מלך יש לו בחירה חופשית גדולה, ועבד אין לו בחירה חופשית גדולה. למה האדם עובד להרוויח עוד כסף? מה האינטרס שלו? האדם רוצה להרויח עוד כסף... כדי להגדיל את יכולת הבחירה החופשית שלו, הוא אומר, עכשיו אני יכול לבחור רק בין הבתים האלו, אם יהיה לי יותר כסף, יהיו לי יותר אפשרויות. האדם רוצה להגדיל את יכולת הבחירה שלו, למה אדם שזוכה בלוטו הוא כל כך שמח, כי עכשיו הוא יכול להיות בעל בחירה מה לעשות, הוא מרגיש חופשי. האדם רוצה להרגיש חופשי, וככל שיש לו יותר יכולות הוא מרגיש חופשי מרגיש שיש לו יותר בחירה. לא מכריחים אותו לשום דבר. ובעצם הדבר המשפיל היותר זה לקחת לאדם את הבחירה החופשית. לדוגמה בחורה שנאנסת, למה היא כל כך פגועה, כי לקחו לה את הבחירה החופשית. אדם שפוגעים בו, ההשפלה היא שהמציאות תהיה נגד רצונו, אין לו בחירה. אף אחד לא מתחשב במה שהוא רוצה, בכלל!!

הבחירה החופשית פירושה, היכולת להתאים את המציאות לרצונך. יש לך רצון, והיכולת שהרצון יתמלא כרצונך. ומה הפחד של האנשים, לאבד שליטה, להשתגע, לאבד אחיזה במציאות. אדם שאין לו בחירה חופשית הוא חווה את הפחד לאבד שליטה, אין לו שליטה וזה פחד מאד גדול, הוא לא שולט בתנועות שלו. ולכן יש לו לאדם אינטרס ברור להגיע למסקנה שיש לו בחירה חופשית, כי אחד הדברים הפוגעים בעולם, זה לדעת שאין לך בחירה חופשית. ולכן מי שמחפש את האמת, צריך לבדוק בלב שלם, אם היה מוכן להגיע למסקנה שאין לו בחירה חופשית, כי הגאווה של האדם לא מסוגלת לקבל את זה שאין לו בחירה חופשית, אדם אומר מה ז"א אין לי בחירה? מה אין לי זכות הצבעה? אין לי זכות לשנות דברים? האדם לא מסוגל להכיל בתוכו את כך שאין לו בחירה חופשית.

וכמובן שלאדם אין בחירה חופשית, וזה כבר עניין אחר, בקצרה למה אין לו בחירה חופשית? כי האדם אולי, אולי שולט במה שהוא עושה, אבל לא שולט במה שהוא עושה, ז"א אתה יכול לעשות כרצונך, אבל אתה לא שולט ברצונך, כי רצונך נקבע על ידי מישהו אחר, ז"א מי בוחר לאדם מה הוא ירצה, האדם אומר, אני, אני בוחר מה אני רוצה? כן... ולפי מה אתה מחליט מה אתה רוצה? לפי מה שאתה רוצה, וכולי וכולי. ומי מחליט שאתה קיים? ומי מחליט לך את הרצון הראשון שלך? לא אתה!! נכו שאתה חווה שיש לך בחירה חופשית לא מתווכחים, השאלה אם אתה באמת בוחר או לא??

והעונש של האדם שמשקר וחושב שיש לו בחירה חופשית, זה שיש לו בחירה חופשית! כי ברגע שיש לאדם בחירה חופשית החיים שלו אומללים, ולמה? כי אדם שאין לו בחירה חופשית, והוא חושב שיש לו בחירה חופשית, אז יש לו רצון, והוא רוצה לשנות את המציאות, ולמה הוא רוצה לשנות את המציאות? כי הוא חושב שהוא יכול! אם היה לאדם ברור, והוא היה בטוח שבשום צורה ובשום דרך הוא לא שולט במציאות, באותו הרגע הרצון שלו היה נעלם! הוא לא היה רוצה יותר שום דבר.

אם באופן מוחלט היה ברור לו שהוא לא יכול לשנות, שאין לו בחירה, מה שהיה קורה הוא היה שותק! כי אם אין לך בחירה, אין טעם לרצות, ואם אין טעם לרצות אז שום דבר לא משנה, ואם שום דבר לא משנה, אז הכל טוב.

ז"א שהאדם שיש לו אגו לחשוב שיש לו בחירה, זה זה שיש לו בחירה. ז"א הסבל של האדם נוצר מכך שיש לו בחירה. הרבה פעמים מי שיתבונן, אדם מעדיף שלא תהיה לו בחירה. לדוגמה: אדם לא יודע אם להתפטר או לא, אם להתגרש או לא, הוא אומר הלוואי שזה יקרה כבר מעצמו, שלא תהיה לי בחירה! כי הבחירה של האדם מתעללת בו, ברגע שיש לו בחירה, הוא כל הזמן סובל, הוא כל הזמן שואל, מה אני צריך לעשות? ככה, או ככה? מה אני צריך לעשות, איך לדאוג לעצמי שהמצב שלי יהיה יותר טוב?

אבל ברגע שאין בחירה, האדם מקבל מהמחשבה הזו פטור! אין יותר את השאלה, כי ממילא זה לא תלוי בי, אז מה אני צריך להתלבט כ"כ מה לעשות? והספקות וההתלבטויות של האדם בחיים, הם בעצם העונש שלו.

ומי שמברר את האמת ומבין שאין לו בחירה, מבין את זה, לא מאמין בזה, מבין, כי הוא לא הסיבה הראשונה, ובנוסף לזה גם לסיבה הראשונה אין בחירה, גם אלוהים אין לו בחירה, כפי שהסברנו בפעם אחרת, כי הרצון של אלוהים נוצר ללא הרצון של אלוהים, לא הוא יצר את הרצון של עצמו.

אלוהים רוצה לעשות את מה שהוא רוצה, מגניב לגמרי... אבל אלוהים, לא רוצה את הרצון של עצמו כי עוד אין לו רצון, אז איך הוא ירצה שיהיה לו רצון, בכל מקרה לאלוהים אין בחירה חופשית, אז מי אתה שתגיד שיש לך בחירה חופשית! בין כך ובין כך כאן יש הפתעה, וההפתעה היא שמי שיבין באמת שאין לו בחירה חופשית, אז הוא יחווה שיש לו בחירה חופשית, ויחיה חיים טובים באמת.

וניתן את זה מכיוון הפוך, הסבל של האדם הוא לא מכך שאין לו בחירה חופשית, אלא מכך שיש לו בחירה חופשית מוגבלת, כי אם לאדם הייתה בחירה חופשית כל הזמן על הכל, אז אין שאלה, תעשה כל מה שאתה רוצה כל הזמן! אבל ברגע שיש לו בחירה מוגבלת, אז בעצם הוא סובל, לא יודע מה לעשות, כי הוא ישות קטנה, מצומצמת! אבל על ידי שהוא מבין שאין לו כל בחירה חופשית, על ידי זה הישות שלו מתבטלת לגמרי, ואז מה שנקרא הוא נכלל במחויב המציאות, ואז הרצון שלו מתבטל לגמרי, ואז ממילא הוא רוצה את כל מה שקורה, ואז תמיד יש לו בחירה חופשית, מה ז"א? הכוונה היא שהוא חווה שכל המציאות כולה, זה ביטוי של הרצון העצמי שלו, כי כאשר אין שום רצון, ממילא כל מה שקורה, זה מה שאתה רוצה. כי הישות של האדם הופכת להיות האלוהים הראשון, לא זה שאין לו בחירה, אלא זה שברא את הראשון שברא את העולם, "הוא" יש לו בחירה! ואם אתה מבין את זה אתה הופך להיות האלוהים הראשון האמיתי, ש"הוא" רוצה את כל מה שקורה כל הזמן ואז האדם חווה שלמות אמיתית. ושיהיה לכולם המשך יום של בחירה חופשית מלאה, מלאה מוחלטת שנובעת מכך שלאדם אין שום בחירה מוגבלת, ואז ממילא יש לאדם בחירה חופשית מלאה, על הכל!
רגישות הלוואות לדעת את האמת הסיבה של כל הסיבות לבחור מה לעשות פחד עמוק לא רוצה לשנות לוטו אמת אובייקטיבית להתעשר שחרור בחירה בחירה חופשית בחירה טוב או רע הבחירה חופש חופש בחירה חופש הבחירה חופשית טוב או רע טוב ורע מי רוצה בחירה חופשית רוצה רוצה בחירה רוצה בחירה חופשית רע או טוב רע וטוב רצון
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
חוקי הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר
... הטוב והרע, אושר למתקדמים, אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב, אין טוב ורע, טוב או רע, רע או טוב, טוב בגלל רע, רע בגלל טוב, איך להיות מאושר? בלי טוב ורע, בלי טוב או רע, להגיע לאושר מה הקשר בין תחושות טובות לרעות? אליעד כהן מסביר בהרצאה כי תחושות טובות ורעות אינן קיימות בנפרד, אלא קשורות זו בזו ... אליעד מדגיש כי יש לאדם שליטה מסוימת על עוצמת התחושות שלו. הוא מסביר כי כאשר אדם מגזים בתחושה של טוב או רע, הוא למעשה מחזק ומגדיל גם את התחושה ההפוכה. לדוגמה, אם אדם חושב שהמצב שלו רע מאוד, הוא בעצם יוצר זיכרונות או ציפיות של טוב קיצוני, ... הזה, האדם מפסיק את הקיצוניות וההקצנה של תחושות, ומתקרב לנקודת איזון פנימית. מה הסיכון בהקצנת הטוב או הרע? אליעד מזהיר שכאשר אדם מקצין תחושות, הוא למעשה מייצר לופ שמחזק ומנציח את הסבל או את האושר הקיצוני. ככל שהאדם מקצין יותר, כך הוא ... התחושות. כלומר, האדם לא חייב להפסיק לחשוב לגמרי, אלא לשנות את היחס שלו למחשבות. כל מחשבה על דבר טוב או רע מחזקת את ההפך שלה, לכן ככל שהאדם ילמד לשמור על איזון במחשבות, ולא להגזים בערך שהוא נותן להן, הוא יפחית באופן אוטומטי את עוצמת ...
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
אמונה טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין
... טובה או רעה, להאמין טוב או רע, אמונה יחסית, אמונה מוחלטת, טוב ורע יחסיים, טוב ורע מוחלטים, אושר יחסי, סבל יחסי, אושר מוחלט, סבל מוחלט, אמונה עיוורת, טוב להאמין, רע להאמין מהי אמונה טובה או רעה? ההרצאה עוסקת בשאלה המרכזית אם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב, תוך כדי בחינת השפעתה של האמונה על תחושת האדם. אליעד פותח את ההרצאה בשאלה האם אמונה היא בהכרח דבר רע, ומציע דרך להבין את ההשפעה שלה על האדם. הוא מציין כי בספר ... טוב לו, אז הוא יחווה את הדבר כטוב. הוא מדבר על כך שבסופו של דבר, אמונה יכולה להיות דבר טוב או רע, בהתאם למה שהאדם מאמין. הוא מוסיף כי בסופו של דבר, האמונה של אדם שמה שקורה לו הוא טוב או רע , משפיעה על תחושתו ועל האופן שבו הוא חווה את החיים. בהקשר הזה, אם אדם מאמין שמשהו רע קורה לו, הוא יחווה את זה כרע, אך אם הוא מאמין שמה שקורה לו טוב, אז הוא יחווה ... ורע מהי אמונה טובה או רעה? במהלך ההרצאה, אליעד מתמקד בשאלה האם אמונה בהכרח נחשבת לדבר רע או טוב . כדי להתמודד עם השאלה, הוא מציע לבחון את המונחים אמונה ורע ולהבין את ההגדרות המובילות לתשובה. הוא מתחיל על ידי הצגת שאלה רטורית האם כל אמונה בהכרח רע, ומפנה את ... הפילוסופית של טוב ורע. לדבריו, טוב ורע הם מושגים יחסיים, כלומר, כל אדם יכול להרגיש רע או טוב על פי עמדותיו והגדרותיו. כאשר אדם מאמין שמשהו רע לו, אז זו האמונה שלו, והאמונה נעשית רעה עבורו. מנגד, אם אדם מאמין שמשהו טוב לו, זו האמונה הטובה מבחינתו. לאחר ...
כסף הוא רע ויוצר סבל וחוסר אושר - למה כסף רע?
כסף הוא רע ויוצר סבל וחוסר אושר - למה כסף רע?
... וחוסר אושר - למה כסף רע? למה כסף נחשב לדבר רע למרות שהוא נייטרלי במהותו? אליעד כהן מסביר שההגדרה של כסף כטוב או רע אינה מדויקת מכיוון שכסף עצמו, כמו כל דבר בעולם, הוא נייטרלי. בדיוק כמו שלכנות הוא רע או מים הם רעים או שמים הם רעים - כך גם כסף יכול להיות רע או טוב , בהתאם לאופן שבו האדם מתייחס אליו. שום דבר בעולם אינו רע או טוב מצד עצמו, אלא האדם הוא זה שהופך את הדברים לטובים או לרעים, בהתאם לפרשנות שלו למציאות. עם זאת, למרות ...
הספר להיות אלוהים - אחדות טוב או רע כאשר הכל אחד, האם זה הכי טוב או הכי רע
הספר להיות אלוהים - אחדות טוב או רע כאשר הכל אחד, האם זה הכי טוב או הכי רע
... להיות אלוהים - אחדות טוב או רע כאשר הכל אחד, האם זה הכי טוב או הכי רע האם האחדות היא הכי טובה או הכי רעה? הנושא המרכזי בפרק הזה מהספר להיות אלוהים הוא השאלה האם כשיש רק אחדות, זהו מצב טוב או רע. בפרק, אליעד פותח בדיון על משמעות האחדות. אחדות מוחלטת, שבה כל דבר בעולם הוא אחד, שאלת האם יש בזה משהו טוב או רע, כאשר כל ההוויות והקיום מחוברים באופן מוחלט. תחילת השיחה מתמקדת בשאלה הפילוסופית אם העולם שבו הכל אחד הוא עולם טוב או רע. כאשר השאלה נשאלת, אליעד מציין את המורכבות של השאלה. הוא מסביר כי השאלה האם כאשר הכל אחד זה טוב או רע? נובעת מתוך תחושת נפרדות שאדם חווה כשיש לו רצון אישי - משהו שהוא שואף אליו, ומציאות שהיא נפרדת מכך. במילים אחרות, הרע נוצר כאשר יש התנגשות בין רצון למציאות, ... אם אין שתי ישויות או רצונות נפרדים, אז לא יכולים להיות רע או טוב, כי לא ניתן להפריד את השניים. הדימוי המרכזי הוא של רעב. כאשר אדם רעב, הוא חווה נפרדות בין הרצון לאכול לבין העובדה שהוא לא אכל. ברגע שאין רצון, אין רעב. אם ... מהאחדות. הוא מסביר שלפני שמישהו מגדיר את האחדות כמצב טוב או רע, עליו להבין שמהות האחדות לא תלויה בהגדרה של טוב ורע, אלא במצב של שלמות שבה לא קיימת כל התנגדות, ולכן אין מקום לדילמה. מה זה רע? האם האחדות היא טובה? מהות ... אלוהים (חלק ראשון, עמוד 78), בפרק העוסק בשאלה אחדות טוב או רע? . השאלה המרכזית היא: כאשר הכל נהיה אחד והאדם חווה מצב של אפס הפרדה בין רצונו לבין מה שקורה במציאות, האם באותו מצב הכל הופך להיות טוב מוחלט, או שאולי דווקא ... רע של התנגדות, אין גם טוב של סיפוק. האם באחדות קיים טוב או רע או ששניהם מתבטלים? בספר מוסבר שהרבה אנשים טוענים אלוהים הוא טוב כי אין לו שום התנגשות עם דבר. אך בו - זמנית אפשר לטעון אלוהים הוא רע בדיוק מאותה סיבה, כי ... בין האני לבין מה שקורה, מתבטלות ההבחנות הרגילות של רע או טוב. בדיון נאמר גם שאפשר לטעון שבמקום הזה הטוב והרע מתאחדים עד כדי כך שאין שום הפרדה ביניהם, ולכן בלתי אפשרי להגדיר את המצב כטוב או רע. רק מי שממש ישיג את רמת האחדות הזו, ידע באמת כיצד היא נחווית, כי מחוץ לאותו מצב בלתי אפשרי לתת לה הגדרה חד - משמעית. מהי המשמעות של להיות אלוהים אמיתי וכיצד ...
הרצאת מבוא, צמצום, תורת הצמצום, תורת הקבלה, בריאת העולם, סוד האושר, סוד החיים, חיפוש האושר, חיפוש השלמות, תורת ההיפוכים, לימוד קבלה, שיעורים בקבלה, ללמוד קבלה
הרצאת מבוא, צמצום, תורת הצמצום, תורת הקבלה, בריאת העולם, סוד האושר, סוד החיים, חיפוש האושר, חיפוש השלמות, תורת ההיפוכים, לימוד קבלה, שיעורים בקבלה, ללמוד קבלה
... בין טוב ורע, אין יותר חיסרון, ואז האדם חווה את המציאות כפי שהיא, ללא שיפוטיות. אדם כזה לא ירגיש רע או טוב כלפי שום דבר, כי הוא חי בהבנה שאין הבדל מהותי בין כל האפשרויות. איך שיטת ההפכים עוזרת לשחרור פנימי? ההבנה של ההפכים מאפשרת לאדם להבין שאין דבר כזה ... הוא לא יודע כלום, אין לו דיעה. אם אדם מגיע למצב שאין לו דיעה, אז אין לו שיפוטיות, אז הוא לא מרגיש רע או טוב, אבל הוא מבחינתו בשלמות, הוא שלם עם כל מה שקורה, אין לו התנגדות ואין לו קונפליקט. ואיך אדם יכול להגיע למצב שהוא לא יודע באמת? על ידי התירגול של שיטת ...
סיבה נכונה וסיבה לא נכונה, האם אתה עושה דברים מהסיבה הנכונה? האם אתה פועל מהסיבה הנכונה? האם ההתאהבות היא מהסיבה הנכונה? האם הזוגיות היא מהסיבה הנכונה? מהי סיבה נכונה? מהי סיבה לא נכונה? האם יש סיבה נכונה?
סיבה נכונה וסיבה לא נכונה, האם אתה עושה דברים מהסיבה הנכונה? האם אתה פועל מהסיבה הנכונה? האם ההתאהבות היא מהסיבה הנכונה? האם הזוגיות היא מהסיבה הנכונה? מהי סיבה נכונה? מהי סיבה לא נכונה? האם יש סיבה נכונה?
... את המניעים הפנימיים ולפעול מתוך כנות פנימית ולא מתוך תחושת נכונות או לא נכונות של סיבה כזו או אחרת. אז מה נכון לעשות? האם זה רע או טוב לשאול את עצמך אם אתה עושה משהו מהסיבה הנכונה? על פי אליעד, בהחלט הגיוני לשאול את עצמך את השאלה הזו. מדובר בהגברת המודעות האישית, אך חשוב לזכור ... שיקול דעתו האישי. אליעד גם מציין כי כל עוד אנחנו עושים את הבחירות מתוך שיקול דעת אמיתי, על פי הבנתנו האישית, אין סיבה להרגיש רע או טוב יותר על סיבה כזו או אחרת. האם זאת הסיבה הנכונה? מהי סיבה נכונה לעשות משהו? האם אני עושה משהו מהסיבה הנכונה? קבלת החלטות מודעת האם יש סיבה נכונה ...
חרדה אין סופית, פחד אין סופי, פחד מהפחד, הפחד הגדול ביותר, התקפי חרדה, קיצור דרך רוחנית, להתמודד עם פחדים
חרדה אין סופית, פחד אין סופי, פחד מהפחד, הפחד הגדול ביותר, התקפי חרדה, קיצור דרך רוחנית, להתמודד עם פחדים
... טובים באופן מוחלט. כל עוד אתה מאמין שהמציאות היא או טובה או רעה, תמיד יהיה לך פחד ממשהו. הדרך להתעלות מעל כל פחד היא להטיל ספק בכל מחשבה שאומרת לך שדבר מסוים הוא רע או טוב, ולשאול את עצמך, מי אמר שזה באמת רע?. מתוך כך, תגלה מעצמך שהמציאות אינה מוגדרת כרע או טוב, ואז גם הפחד ייעלם. איך להתמודד עם חרדות? מהו הפחד הכי גדול של האדם? ...
הסוד של: מהו שורש *כל* המציאות/ה"אני" / כל הסיבות / הנאה סבל? ועוד - חלק 1
... רע, לשם כך על האדם להגדיר את הרצון שלו. כי רצון מוגדר יכול ליצור רע או טוב מוגבל. אבל רצון בלתי מוגדר בשום צורה, הוא לא יכול ליצור שום רע כלל, אלא רק טוב אין סופי בלבד. וכל מה שהוסבר כאן לגבי שורש הרצון, נכון גם לגבי שורש כל ...
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
... בחייו ואף ישיג, בכל מקרה יהיה לו רע וירצה עוד משהו, על כן אל לו לפחד לנסות, ולשאול את עצמו, מה זה רע. מה זה טוב. מה עושה לי רע או טוב. ומדוע זה עושה לי רע וכך אני מרגיש טוב? מה הסיבה. עד שיגיע ...
מחשבות טורדניות - מה לעשות?
מחשבות טורדניות - מה לעשות?
... עד הסוף. האדם מחליט באופן נחוש לחקור ולערער את השורשים של המחשבה עד לעקירתה המלאה, באמצעות בירור האמת העמוקה של למה הדבר מטריד אותי, והאם באמת הדבר רע או טוב. הוא משווה את המחשבה הטורדנית לעץ שיש לחפור עמוק כדי לעקור אותו לחלוטין משורשו. האפשרות השנייה היא להתייאש באופן מוחלט. האדם מוותר ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חופש הבחירה - מי רוצה בחירה חופשית? בחירה טוב או רע?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רע או טוב, איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח? איך לפרש חלומות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשפר את הזיכרון? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להצליח בזוגיות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחנך ילדים? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך לא להישחק בעבודה? איך לשנות תכונות אופי? איך להעביר ביקורת בונה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: רע או טוב, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם לחץ? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? למה לא להתאבד? האם יש הבדל בין חלום למציאות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש בחירה חופשית? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן מכירות, מאמן אישי לתזונה נכונה, קואצ'ינג לילדים בתחום רע או טוב - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע+ ב 1.0781 שניות - עכשיו 24_05_2025 השעה 16:22:37 - wesi1