אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רכושנות וקנאה ✔מערכות יחסים, למה הוא הפך להיות מפלצת? מה גרם לה להשתנות? למה היא הפכה להיות מפלצת? מריבות בזוגיות, למה היא התחילה להיות קנאית?...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מערכות יחסים, למה הוא הפך להיות מפלצת? מה גרם לה להשתנות? למה היא הפכה להיות מפלצת? מריבות בזוגיות, למה היא התחילה להיות קנאית? למה הוא התחיל להיות קנאי? קנאה זוגית, אובססיה זוגית, רכושנות זוגית, התמכרות זוגית
איך זוגיות מושלמת הופכת לסיוט של קנאה ואובססיה?

אנשים רבים חווים את התופעה שבה זוגיות מושלמת, שבה הכל טוב ונפלא, משתנה פתאום ללא סיבה ברורה, כאשר אחד מבני הזוג הופך להיות קנאי, אובססיבי, חשדן ורכושני בצורה מוגזמת. התופעה הזו מתרחשת לעיתים קרובות דווקא בזוגיות שנראית טובה במיוחד, ואינה חייבת להיות קשורה כלל לבגידה או לבעיה אחרת גלויה לעין. להפך, לפעמים ככל שהקשר יותר טוב, כך יש סיכון גבוה יותר שהתופעה הזו תתרחש.

מה באמת גורם לבן הזוג להפוך לאובססיבי וקנאי?

מקובל לחשוב שקנאה ואובססיביות מגיעות בגלל חוסר ביטחון של בן הזוג באהבה של הצד השני, או מחשד שהוא אינו אהוב מספיק או שאולי הצד השני מתכוון לבגוד בו. אך אליעד כהן מדגיש שברוב המקרים, הסיבה האמיתית היא בדיוק ההפך: האדם הופך לאובססיבי וקנאי דווקא משום שהוא מאוד מאוד אוהב ומאוד מאוד נהנה מהקשר. למעשה, הקנאה והרכושנות הן תוצאה של הפחד לאבד את הדבר הטוב שהוא זכה לו.

כשאדם מגיע למצב שבו הזוגיות מעניקה לו אושר גדול במיוחד, הוא עשוי לפתח תלות רגשית חזקה בקשר הזה. הוא נהנה כל כך מההרגשה הטובה עד שהיא הופכת לסוג של התמכרות. אליעד מסביר זאת בדימוי ברור מאוד: אדם שמשתמש בסמים בפעם הראשונה נהנה מאוד, אבל אחרי מספר שימושים הוא כבר מתמכר וחרד לאבד את ההנאה הזו. כך גם בזוגיות - ההרגשה הטובה יכולה להפוך לסוג של סם רגשי ממכר.

מדוע דווקא כשהקשר טוב מתפתחת תלותיות רגשית?

ההסבר לכך הוא פשוט ופרדוקסלי: כאשר לבן אדם יש משהו טוב במיוחד, מתפתח בתוכו פחד עמוק לאבד את הטוב הזה. ככל שהקשר נעשה יותר טוב, כך הפחד לאבד אותו הופך להיות חזק יותר. כך נוצר מצב שדווקא הזוגיות הטובה, הבריאה והמאושרת הופכת למקור של חרדות, ספקות ואובססיות.

האדם חושש כל כך לאבד את הדבר הטוב שבידיו, שהוא מתחיל להתנהג בצורה לא בריאה: הוא הופך להיות חשדן, דורש לדעת כל רגע איפה בן הזוג, מגביל את חופש הפעולה של הצד השני, מנסה לשלוט בכל פרט קטן בזוגיות, ולעיתים אף מפתח התנהגות מטרידה של רכושנות וקנאה חסרת שליטה. במילים אחרות, דווקא בגלל שהקשר היה מושלם ונהדר, הוא הפך לשברירי ומאיים.

כיצד נראה בפועל המעבר מזוגיות מאושרת לזוגיות בעייתית?

המעבר הוא בדרך כלל הדרגתי, אבל במקרים מסוימים הוא יכול להיות פתאומי. בתחילת הקשר הכל נראה מושלם, שני בני הזוג מאושרים מאוד, אפילו עד כדי הצעות נישואין. ואז, בלי שום סיבה נראית לעין, אחד הצדדים מתחיל להפגין סימנים של קנאה קיצונית ואובססיביות. ההתנהגות הזו מתבטאת למשל בדרישות מוגזמות לדעת בדיוק איפה בן הזוג בכל שעה ביום, ניסיון לבדוק את הטלפון שלו, חשדנות לגבי קשרים חברתיים אחרים, וביטויי רכושנות וקנאה לא הגיוניים.

אליעד מדגים את זה גם בידידות פשוטה בין שני אנשים. שני ידידים יכולים ליהנות מקשר נהדר, עד שיום אחד אחד מהם נהיה רכושני וקנאי כלפי השני, אפילו ללא קשר רומנטי. למה זה קורה? משום שהידיד שהתנהגותו השתנתה הפך תלוי רגשית בהנאה שמעניקה לו הידידות הזו. הוא כל כך מפחד לאבד את התחושה הטובה, עד שהוא מתחיל להיות אובססיבי.

איך להתמודד עם בן זוג שהפך להיות קנאי ואובססיבי?

הדבר החשוב להבין הוא שהקנאה הזו לא בהכרח מעידה על בעיה בכם, אלא על כך שהקשר דווקא היה יותר מדי טוב. כאשר בן הזוג הופך להיות קנאי, רכושני ואובססיבי, חשוב להבין שזה נובע מפחד פנימי שלו לאבד את האושר שהקשר מעניק לו. לכן, לא תמיד הפתרון יהיה להרגיע את בן הזוג רק על ידי הבטחה שאתם לא תעזבו אותו, אלא על ידי התייחסות עמוקה יותר לחרדות הפנימיות שלו, ולעזור לו להבין שההיאחזות הכפייתית הזו אינה פותרת את הבעיה אלא רק מחמירה אותה.

במילים אחרות, הפתרון צריך להיות ממוקד בפתרון שורש הבעיה - הפחד לאבד את התחושה הטובה. אפשר לנסות להבהיר לבן הזוג שקנאה ורכושנות לא באמת מבטיחות את שמירת האושר, אלא דווקא מרחיקות ומסכנות אותו.

האם זוגיות טובה בהווה היא ערובה להצלחה בעתיד?

נקודה נוספת שאליעד מדגיש היא שהמצב הטוב שיש היום בזוגיות לא מבטיח שהיא תישאר כך בעתיד. להפך, לפעמים ככל שהקשר נעשה טוב יותר ויותר, הוא גם נעשה שברירי יותר, כי בדיוק אז יכול להתעורר אותו פחד מאובדן התחושה הטובה.

לכן, חשוב להיות ערניים למצב, להבין את המנגנונים הרגשיים שגורמים לתלותיות ואובססיה, ולפתח מודעות לכך שגם הטוב ביותר יכול להוביל למקומות לא בריאים, אם לא לומדים לנהל אותו נכון.

לסיכום:

התופעה שבה זוגיות טובה הופכת לזוגיות רעה היא תוצאה של תלות רגשית וקנאה שמתפתחות דווקא כאשר הקשר טוב במיוחד. האושר הרב שהקשר מספק עשוי להפוך למקור לפחד, מה שגורם לאחד מבני הזוג להפוך להיות אובססיבי, קנאי ורכושני. הבנה של הסיבה האמיתית לתופעה זו יכולה לעזור להתמודד עימה בצורה טובה ובריאה יותר.
שלום חברים

אז מה פשר התופעה שבה שני בני זוג נמצאים יחד, טוב להם ביחד, הכל נחמד ומושלם, ואז פתאום אחד מהם הופך להיות אובססיבי, קנאי, רכושני ותובעני? איך זה קורה, בהנחה שלא הייתה בגידה, לא היה שום דבר חריג? איך יכול להיות ששני בני זוג שהכל טוב להם ביחד, שאפילו היו כל כך מאושרים עד כדי כך שהציעו זה לזה נישואין, ואז פתאום, ללא סיבה נראית לעין, אחד מהם הופך להיות חשדן, מטריד, מציק, דבק בצורה לא בריאה? איך זה ייתכן?

מה שחשוב להבין הוא שאנשים רבים מניחים כי קנאה, רכושנות ואובססיביות נובעות מחוסר אהבה של הצד השני, מחשד לבגידה או מהפחד שבן הזוג ירצה לעזוב. אך למעשה, זה לא תמיד נכון. פעמים רבות, קנאה ורכושנות לא נובעות מכך שבן הזוג השני לא אוהב מספיק, אלא דווקא מכך שהוא אוהב יותר מדי. אדם הופך לקנאי ואובססיבי כי הוא מפחד לאבד את מה שיש לו.

מדוע אדם מפחד לאבד את בן או בת הזוג?

הסיבות לכך מגוונות. זה יכול לנבוע מתחושת ערך עצמי נמוכה, מפחד פנימי להינטש, או אפילו מהעובדה שדווקא בגלל שהקשר כל כך טוב, הצד השני מתמכר להרגשה הנפלאה ורוצה לוודא שהיא תישאר לנצח. במילים אחרות, כאשר הקשר מתחזק ונעשה טוב יותר ויותר, אחד מבני הזוג עלול להתמכר להרגשה הזו, ואז הוא מתחיל לפחד לאבד אותה, מה שגורם לו להפוך להיות קנאי ורכושני.

איך זה עובד בפועל?

דמיינו אדם שמשתמש בסמים - בפעם הראשונה הוא נהנה, בפעם השנייה הוא מתמכר, ולאחר מכן הוא חושש לאבד את החוויה הממכרת הזו. כך גם בזוגיות: כשהכל הולך טוב והאהבה פורחת, אחד מבני הזוג עלול להגיע למצב של "התמכרות" רגשית לקשר. ככל שהאדם חווה יותר אושר, כך גדל גם החשש שמא הוא יאבד את זה. ואז, כתגובה לפחד הזה, הוא מפתח התנהגויות של קנאה, רכושנות ואובססיביות, בניסיון לשלוט במצב ולמנוע את אובדן התחושה הטובה.

איך זה מתבטא בזוגיות?

יכולים להיות שני בני זוג שהכל מושלם ביניהם, עד שאחד מהם מתמכר לתחושת הביטחון והאושר שבזוגיות, וברגע שהוא מרגיש שהוא עלול לאבד את זה - הוא מתחיל להתנהג בצורה אובססיבית. למשל, הוא ידרוש לדעת היכן בן או בת הזוג בכל רגע, יגיב בקנאה לכל אינטראקציה חברתית, ואפילו יתחיל להכתיב חוקים מגבילים רק כדי לוודא שהקשר לא ישתנה או יתערער.

דוגמה נוספת:

לפעמים זה לא קורה רק בזוגיות רומנטית, אלא גם בידידות קרובה. שני ידידים טובים שמסתדרים נהדר, עד שפתאום אחד מהם הופך להיות רכושני ואובססיבי, למרות שאין שום קשר רומנטי ביניהם. איך זה קורה? אותו אדם חווה כל כך הרבה טוב מהידידות הזו, עד שהוא מפחד לאבד אותה, והפחד הזה גורם לו להפוך להיות קנאי, חשדן ומתוח.

לסיכום:

כאשר אדם הופך להיות קנאי, רכושני, או אובססיבי, זה לא בהכרח בגלל שאתם לא בסדר. לפעמים זה דווקא בגלל שאתם יותר מדי בסדר. כאשר הקשר טוב מדי, אחד מבני הזוג עלול לפתח פחד עמוק מאובדן האושר הזה, מה שיכול להוביל להתנהגויות של חנק ושליטה.

יתרה מכך, חשוב להבין שהעובדה שהכל טוב כרגע לא מבטיחה שהקשר יישאר כזה בעתיד. לפעמים, דווקא כשהקשר הופך להיות טוב יותר, הוא נהיה שביר יותר, כי בן הזוג שפוחד לאבד את הטוב הזה עלול להפוך לאובססיבי ולפגוע במערכת היחסים.

למידע נוסף:

כדי להבין יותר על קנאה בזוגיות, רכושנות, תלותיות רגשית, ואיך להתמודד עם בן זוג שהופך להיות "מפלצת" מרוב אהבה, אתם מוזמנים להיכנס לאתר ולחפש נושאים כמו:
  • קנאה בזוגיות
  • רכושנות בזוגיות
  • איך נוצרת קנאה?
  • איך להתמודד עם קנאה בזוגיות?
  • תלותיות רגשית במערכת יחסים
כל זאת ועוד ניתן למצוא באתר האינטרנט EIP.co.il. שיהיה בהצלחה!
תלותיות בזוגיות, מה גרם לו להשתנות? בן זוג חשדן, בת זוג חשדנית, קנאה בין בני זוג, למה הוא חושד בי? למה היא חושדת בי? מריבות לא הגיוניות בזוגיות, קנאות לא הגיונית, זוגיות עם מפלצת, מריבות בין ידידים, קנאה בין ידידים, זוגיות הופכת אנשים למפלצות, התאהבות הופכת אנשים למפלצות, אחרי בכי מאושר מגיע בכי מעצב, אחרי בכי משמחה מגיע בכי מדיכאון
הנוסחה של אליעד תחושה בכי משמחה להעלות ערך עצמי להתמודד עם בגידה רגשות יותר אושר הסוד של אליעד כהן למה הוא ניהול בגידה אובססיביות אובססיה אובססיה זוגית אובססיות אישה קנאית בזוגיות בחורה קנאית גבר קנאי גמילה גמילה מהתמכרויות גמילה מהתמכרות הוא הפך להיות מפלצת הוא התחיל להיות קנאי היא הפכה להיות מפלצת היא התחילה להיות קנאית הפך להיות מפלצת הפכה להיות מפלצת התגברות על קנאה התחיל להיות קנאי התחילה להיות קנאית התמודדות עם קנאה התמכרויות התמכרות התמכרות זוגית זוגי זוגיות טיפול בהתמכרויות טיפול בהתמכרות טיפול בקנאה יחסים להיגמל להיגמל מהתמכרויות להיגמל מהתמכרות להיות קנאי להשתנות להתגבר על קנאה להתמודד עם קנאה לטפל בהתמכרויות לטפל בהתמכרות למה הוא למה הוא הפך להיות מפלצת למה הוא התחיל להיות קנאי למה היא למה היא הפכה להיות מפלצת למה היא התחילה להיות קנאית לקנא לקנא באחרים מאבק מה גרם לה להשתנות מהי קנאה מכור מערכות מערכות יחסים מערכת יחסים מפלצת מריבות מריבות ב מריבות בזוגיות מתמודדים עם קנאה קינאה קנאה קנאה בזוגיות קנאה ורכושנות קנאה זוגית קנאה חולנית קנאה רומנטית קנאות קנאות אובססיבית קנאות בזוגיות קנאי רכושנות רכושנות זוגיות רכושנות זוגית שינויים
קנאה ורכושנות, התמודדות עם קנאה, קנאות מופרזת, קנאות בין בני זוג, קנאות יתר, קנאות אובססיבית, קנאה רומנטית, קנאה בזוגיות, קנאה חולנית, רכושנות בזוגיות, אהבה אובססיבית, מערכות יחסים
קנאה ורכושנות, התמודדות עם קנאה, קנאות מופרזת, קנאות בין בני זוג, קנאות יתר, קנאות אובססיבית, קנאה רומנטית, קנאה בזוגיות, קנאה חולנית, רכושנות בזוגיות, אהבה אובססיבית, מערכות יחסים
... כמו אלוהים - מרכז העולם - ושהכל ישתחוו לו. אך כיוון שזה לא אפשרי, הוא מסתפק לפחות באדם אחד שיהיה תלוי בו וישקיע בו. לכן, בזוגיות האדם מצפה מבן זוגו לאהבה ולבלעדיות כמעט מוחלטת. איך רכושנות וקנאה הופכות לחיוביות במידה מסוימת? בתחילת היחסים, קנאה ורכושנות נתפסות לעיתים כמשהו חיובי. הן נותנות תחושה שבן הזוג רוצה בך בלעדית, דבר שמחזק את תחושת הערך העצמי. למשל, ... כמו אלוהים - מרכז העולם - ושהכל ישתחוו לו. אך כיוון שזה לא אפשרי, הוא מסתפק לפחות באדם אחד שיהיה תלוי בו וישקיע בו. לכן, בזוגיות האדם מצפה מבן זוגו לאהבה ולבלעדיות כמעט מוחלטת. איך רכושנות וקנאה הופכות לחיוביות במידה מסוימת? בתחילת היחסים, קנאה ורכושנות נתפסות לעיתים כמשהו חיובי. הן נותנות תחושה שבן הזוג רוצה בך בלעדית, דבר שמחזק את תחושת הערך העצמי. למשל, ...
קנאה רכושנות צרות עין חוסר פרגון - איך מתמודדים?
קנאה רכושנות צרות עין חוסר פרגון - איך מתמודדים?
... יסתכל על הילד וילמד ממנו כיצד להיות מאושר, איך לאהוב את עצמו ללא תנאי וכיצד לא לחיות בשיפוטיות אינסופית. איך מתמודדים בפועל עם תחושת רכושנות וקנאה בזוגיות ובעסקים? כדי להתמודד עם תחושות כמו קנאה ורכושנות, אליעד מסביר כי האדם חייב לבסס את תחושת ...
שיקולים להתגרש, שיקולים להיפרד, האם כדאי להתגרש? האם כדאי להיפרד? לקיחת אחריות בזוגיות, אולי אני הבעיה? אולי הבעיה בי? למה רע לי בזוגיות? למה לא טוב לי בזוגיות? שינוי בזוגיות, שינוי פנימי, רוצה להתגרש, רוצה להיפרד, טיפול זוגי
שיקולים להתגרש, שיקולים להיפרד, האם כדאי להתגרש? האם כדאי להיפרד? לקיחת אחריות בזוגיות, אולי אני הבעיה? אולי הבעיה בי? למה רע לי בזוגיות? למה לא טוב לי בזוגיות? שינוי בזוגיות, שינוי פנימי, רוצה להתגרש, רוצה להיפרד, טיפול זוגי
... האם אני לוקח אחריות על חלקי? האם אני מזהה את ההרגלים או הדפוסים השליליים שלי ומוכן לשפר אותם? זוגיות והתמודדות עם קונפליקטים חרדת נטישה ודרכי טיפול רכושנות וקנאה אחריות רגשית ופיתוח מודעות עצמית האם כדאי להיפרד או להמשיך לעבוד על הקשר איך לדעת מי אשם בזוגיות? למה רע לנו ביחד? למה לא טוב לנו ביחד? למה אנחנו לא מסתדרים? למה קשה לי ...
פרפקציוניזם ילדים, התנהגות כפייתית אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות התנהגות של ילדים
... אצל ילדים, ocd אצל ילדים, הפרעה טורדנית כפייתית אצל ילדים, הפרעת התנהגות של ילדים, אובססיה טורדנית כפייתית אצל ילדים, בעיות ... שהוא עושה וכיוב. מקרים שבהם הילד עושה פעולות שנראות לא הגיוניות, מתוך סוג של אובססיה וכיוב. והשאלה היא, מה עושים במקרים ... אבל מצד שני, הוא גם לפעמים גורם לאדם להתנהגות כפייתית וכיוב. שהאדם מתחיל להתנהג באובססיה לגבי איזה דבר, כאילו מתוך רצון ... נובע, מכך שהילד חושב בתוכו, שאולי הוא לא סגר את הדלת מספיק טוב. או אדם שסובל מאובססיה של שטיפת ידיים אובססיבית, שבה הוא בכל פעם שוטף את הידיים ... וזאת לא האמת. כי האמת היא, שהילד אכן עושה פעולה שהיא לא רק הגיונית. אבל בהחלט, כל אובססיה שהיא וכל הפרעה טורדנית שהיא, היא ... איך שהוא באופן יחסי, גם בלי שטיפה חוזרת של הידיים. ונוסיף, כי בכל פעם שהילד פועל בצורה אובססיבית ולא הגיונית, צריך לנסות ...
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה לא בריאה, זוגיות בריאה, זוגיות לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה
אובססיה בזוגיות, אהבה בריאה, אהבה ... לא בריאה, התאהבות אובססיבית, זוגיות אובססיבית, אהבה אובססיבית, זוגיות טובה, זוגיות לא טובה מהי אהבה בריאה ומהי אהבה אובססיבית? אהבה יכולה להיות חוויה של רגש ... או שלילי, בהתאם למידת האובססיה והתלות שנוצרת בתוכה. אליעד מסביר כי אהבה אובססיבית היא למעשה אהבה שכרוכה בפחד מתמיד ... לכאורה, שהיא אהבה ללא אובססיה, בה האדם אוהב באופן שווה את כל הדברים ... העדפה ואיך זה יוצר אובססיה? אליעד מדגיש שאהבה בעולם שלנו תמיד ... הוא לא יתלבט ולא יהיה אובססיבי לגבי הבחירה, אבל הוא גם לא ייהנה ... האחר, ולכן היא כרוכה באובססיה ובפחד לאבד את אותו הדבר המועדף. האם ... לאנשים להיות תלויים ואובססיביים בזוגיות? אנשים נעשים תלויים ואובססיביים בזוגיות בעיקר כאשר חסרה להם תחושת ביטחון עצמי ... מאשר זאת, הוא יפתח תלות בזוגיות ויחוש פחד מתמיד לאבד אותה. אליעד מסביר ... התלותי והופך לפחות אובססיבי כלפי בן הזוג. כיצד נוצרת תחושת החיסרון והאובססיה באדם? אליעד מפרט כיצד מגיל צעיר האדם ... וכתוצאה מכך נוצר פחד ואובססיה שמא לא יקבל את האישור או האהבה ... מבוגר תלוי לחלוטין במערכות יחסים ואישורים חיצוניים. האם ניתן להתגבר על אובססיה בזוגיות וכיצד? אליעד טוען שהדרך היחידה לשחרור מאובססיה בזוגיות היא עבודה עצמית ... מדוע הוא תלוי כל כך בזוגיות. עליו להגיע להבנה שכל תחושת ערך אמיתית ... תלויה, הוא משתחרר מהאובססיה ומהפחד לאבד את הזוגיות. לדוגמה, אם ... לא יהיה תלוי ולא יהיה אובססיבי כלפי בן הזוג. מצב כזה מאפשר לו ... תכלול מידה מסוימת של אובססיה. אף אהבה אינה יכולה להיות בריאה ... אהבה מאוזנת, בה התלות והאובססיה קיימות במידה מועטה בלבד, כשהאדם מודע ... בהם. איך משתחררים מאובססיה בזוגיות? מהי אהבה בריאה? אהבה ללא תלות האם אהבה אובססיבית היא אהבה אמיתית? תלות רגשית בזוגיות כיצד לפתח ביטחון עצמי
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות
אובססיה, התנהגות אובססיבית, אובססיות, הפרעה אובססיבית, התמכרות, טורדנות כפייתית, הפרעה טורדנית כפייתית, התמכרויות ובו יתבאר העניין של אובססיות התמכרויות התנהגות טורדנית כפייתית וכיוב. ממה נובעות האובססיות וההתמכרויות? האם הן רעות? האם הן טובות? האם אפשר להיגמל ולהשתחרר מהן? וכיצד? ועוד. אז מהי אובססיה? אובססיה היא התנהגות של האדם, שהאדם חוזר עליה פעם אחרי פעם, בלי להבין את הסיבה שבגללה הוא חוזר על הפעולה הזאת. ובנוסף, האדם חושב שהפעולה הזאת היא מיותרת, גוזלת ממנו ... גורמת לו נזק. ולזה האדם קורה אובססיה. ונחדד שוב פעם. אובססיה היא התנהגות כלשהי של האדם. זא כל התנהגות של האדם באשר היא, יכולה להיחשב בעיני האדם לאובססיה. והכל תלוי ביחס של האדם לאותה התנהגות ספציפית שלו. כי אם האדם מרוצה מאותה התנהגות שלו, אז האדם לא יתלונן עליה. ואדרבה, האדם יהיה מרוצה מכך שיש לו אינסטינקטים ... התנהגות, אז היא כבר יכולה להיחשב לאובססיה. זא, ההתנהגות בפני עצמה, היא אינה אובססיבית או לא אובססיבית. התנהגות בפני עצמה, היא רק התנהגות בפני עצמה. השאלה היא, כיצד האדם תופש ומפרש את ההתנהגות שלו. האם הוא מפרש אותה כהתנהגות הכרחית למטרת הישרדות? האם הוא ... טובה או רעה. אלא היא הופכת להיות התמכרות הפרעת התנהגות אובססיה וכיוב, רק בגלל הפרשנות של האדם, את מה שהוא עושה. ובנוסף, יש כאן עוד היבט. והוא, עד כמה האדם חושב, שהוא בוחר בבחירה חופשית, לעשות את אותו דבר שהוא רגיל לעשות. ... טורדנית כפייתית טורדנות כפייתית התמכרות אובססיה וכיוב. וזה כמובן, רק אם האדם לא מרוצה מאותה התנהגות כפייתית. כי אם האדם מרוצה ממנה, אז הוא אולי יגדיר אותה כהתנהגות כפייתית, אבל הוא לא יגדיר אותה כהפרעת ... שראשית כל צריך לזכור, שמי שסובל מהתנהגות אובססיבית התנהגות טורדנית וכיוב, הרי שמצד האמת, הבעיה שלו, היא לא רק ההתנהגות עצמה. אלא היא בעיקר, חוסר שביעות הרצון שלו, מההתנהגות העצמית שלו. כי אם לדוגמה האדם היה ... הרי שהאדם היה אולי מודע לכך שיש לו אובססיות וכיוב, אך הוא לא היה סובל מהן, אלא היה מקבל אותן באהבה. כך שעיקר הבעיה האמיתית של האדם שסובל מאובססיה, היא בכך שהוא לא מקבל את האובססיה שלו באשר היא. כי האהבה העצמית, צריכה להיות בלי שום תנאים באשר הם. ועכשיו ננסה להבין, למה בעצם יש אובססיות התמכרויות, ואיך הן נוצרות. והעניין הוא, די פשוט. והוא, כי האדם עושה, את מה שהוא רוצה לעשות. זא כל עשייה של האדם, מתחילה ונובעת ותלויה, ברצון של האדם. ולא מדובר על דברים ... את המטרות שלו, הוא לא יתלונן על אובססיות הת
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
כבאים באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה
... באסון הכרמל, חללי מערכות ישראל, פגיעה עצמית, לפגוע בעצמך, אובססיה מדוע משפחות הכבאים דורשות להכיר ביקיריהן כחללים? בהרצאה של ... שלא להכיר בכבאים אלה כחללים באופן רשמי, ומשפחותיהם נאבקות שיכירו בהם כגיבורים שנפלו. הסיבה שהמשפחות מתעקשות על ההכרה ... ציבורית מיוחדת. אלא שלדעתו, אנשים מתים כל הזמן, והמאבק על ההכרה הזו אינו בהכרח מעניק משמעות אמיתית למוות. במקום זאת, זה ... הוא מסביר שאסטרטגיה זו דומה לתופעה פסיכולוגית נפוצה: אובססיה. אדם אובססיבי אומר לעצמו שאם לא ישיג משהו ספציפי שהוא רוצה, הוא יוותר על ... קיצונית שפוגעת בך או בסביבתך. איך להתמודד נכון עם אובססיה או צורך משמעותי? בסופו של דבר, אליעד כהן מציע איזון. הוא טוען שכאשר אדם מזהה בתוכו אובססיה כלפי מטרה מסוימת, עליו לבדוק היטב מדוע הוא אוחז בה בעקשנות ... מה יקרה אם לא ישיג אותה, להבין את המחיר שהוא משלם על המאבק האובססיבי הזה, ולבחון דרכים אלטרנטיביות להשגת אותה ... בדברים בצורה עמוקה, להבין את הדינמיקה הפנימית של האובססיה ולנסות למצוא את הפתרון שימנע את המלחמה הפנימית המיותרת. מצד ... לפגיעה עצמית או לסביבה. אסון הכרמל כבאים הכרה בחללי מערכות ישראל אובססיה לפגיעה עצמית למה אנחנו פוגעים בעצמנו? איך להתמודד עם אובססיה? דרכים להימנע מפגיעה עצמית ...
אהבה אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר
אהבה אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר
... אובססיבית, אובססיה לגבר, אובססיה לאישה, אובססיה לאהבה, אובססיה לבחורה, OCD קשה, אובססיה לאדם, אובססיה לאקסית, אובססיה לבן זוג, אובססיה למין, אובססיה על גבר מהן האובססיות לאהבה ואיך הן משפיעות על תחושת הערך העצמי שלנו? האובססיה לאהבה היא תחושה של תלות יתר והרגשת דחיפות בהשגת קשר זוגי, ולעיתים אף הופכת לבעיה קשה ומטרידה. המקרה שנדון בהרצאה מתאר את האובססיה למערכת יחסים עם גבר או אישה, ואת ההתפתחות שלה לכדי תחושת ערך עצמי שנבנית אך ורק על פי הקשר הזוגי. לעיתים האובססיה אינה כלפי האדם הספציפי אלא כלפי התחושות שנובעות מהקשר הזוגי עצמו. כיצד ניתן לזהות אובססיה לאדם ומהם הגורמים לה? האובססיה לאדם מתחילה לעיתים ממחשבה שגויה או ... גבר או אישה עשויים להרגיש שהאהבה של הצד השני היא זו שמעניקה להם ערך עצמי, וכאשר התחושות הללו אינן מקבלות ביטוי, מתחילים להופיע דימויים של אובססיה. התוצאה היא תחושת תלות, חוסר יציבות וחרדה כאשר הקשר לא מתקדם או לא נראה שהוא מתפתח כפי שהאדם מצפה. איך ניתן לשבור את המעגל האובססיבי ולחזור לשגרה בריאה? המפתח לפתרון נמצא בהבנה שהאובססיה אינה כלפי האדם עצמו אלא כלפי ... מדבר על הצורך להבין שהתחושות הטובות שאדם מחפש נובעות מהתמורה שהוא מקבל בקשר, ולא מהאדם הספציפי עצמו. ברגע שמבינים זאת, הדרך להתגבר על האובססיה היא להפסיק לחפש את תחושת האושר בתלות באדם אחר ולהתחיל לפתח את תחושת הסיפוק האישית מבלי להיות תלויים באחרים. כיצד להתמודד עם חרדות מנטליות ולפוגג את האובססיה? השלב הראשון להתמודדות עם האובססיה הוא להבין שאין באמת צורך בקשר זוגי ... למצב שבו האדם מרגיש שהוא שלם עם עצמו, לא מפחד להיות לבד ומפסיק לחפש אישור מבחוץ כדי להרגיש טוב. מהי הדרך האפקטיבית ביותר לשבור את המעגל האובססיבי? ההמלצה של אליעד היא להתחיל בתהליך ... עם אחרים. כל אדם יכול להגיע למצב שבו לא יפחד להיות לבד, גם אם יש לו קשרים זוגיים או אם הוא נמצא בתקופות שבהן אין לו קשר. הדרך לשחרר את האובססיה היא להבין שהאדם לא זקוק לאהבתו של אחר כדי להרגיש טוב עם עצמו. אהבה אובססיבית אובססיה לזוגיות חרדות ממערכות יחסים איך להתגבר על אובססיה? תחושת ערך עצמי OCD במערכות יחסים ...
יעוץ מיני, שפיכה מוקדמת, גמירה מוקדמת, סקס, מיניות, יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה מינית, איך לא לגמור מהר?
יעוץ מיני, שפיכה מוקדמת, גמירה מוקדמת, סקס, מיניות, יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה מינית, איך לא לגמור מהר?
... יחסי מין, גמירה מהירה, אורגזמה מהירה, ריגוש מיני, משיכה מינית, גירוי מיני, גומר מהר, טיפול מיני, אובססיה מינית, איך לא לגמור מהר? מה עושים כשאיבוד השליטה קורה בזמן מיני? במהלך השיחה, נדונה בעיה של איבוד שליטה במהלך יחסי מין, ... אליעד התייחס לשאלה הזו באופן יסודי והסביר מספר אסטרטגיות לשיפור המצב. תשובה אחת הייתה להוריד את האובססיה: ככל שתמלא את האובססיה שלך יותר פעמים, כך היא תתפוגג והרגישות שלך יירד. הכוונה היא לכך שלעיתים, כאשר אדם משיג משהו שהוא רוצה מאוד, זה גורם לו ... ירגיש את אותה התרגשות כפי שהרגיש בהתחלה. בהמשך השיחה, הוצע גם פתרון נוסף. אם אדם יפסיק להיות כל כך אובססיבי או יתמודד עם האובססיה בדרכים שונות, הוא יכול להימנע מהתרגשות מיותרת ולחוות ריגושים במינון בריא יותר. לסיכום, אליעד ציין כי כל זה נוגע ... ההנאה מהחוויה מבלי לסיים אותה מוקדם מדי. איך לפתח שליטה בעוררות המינית? הסיטואציה הזו נוגעת לא רק לאובססיה אלא גם לשליטה ברגש ובחוויות מיניות. אליעד הסביר כיצד להתמודד עם תשוקה מופרזת ולהימנע מאובדן שליטה, ולהשיג הנאה מיטבית מבלי לסיים את האקט המיני במהרה. מה יכול להיות הפתרון לטיפול באובססיה מינית? הבעיה של אובססיה מינית יכולה להיגרם משגרת חיים שמוליכה את האדם להיות ממוקד במטרה מסוימת - כלומר, ישנה תחושת רצון בלתי פוסק להשיג את אותו דבר. כדי להתמודד עם אובססיה, על האדם לפתח אלטרנטיבות או לנסות להפחית את הרצון בצורה הדרגתית, כך שהוא לא ירגיש את אותו הגירוי באופן חזק כל הזמן. ... שליטה. אליעד: התשובה, אני הבנתי אתה לא תאמין אני הבנתי מה אתה שואל, כן תשובה אתה צריך להוריד את האובססיה בדיוק כמו התשובה לשאלה שקודם עכשיו פה אני יכול לתת לך עוד זווית נוספת, ככל שיותר פעמים תמלא את האובססיה שלך ככה מעצמו היא תרד. אתה הבנת מה אמרתי, האם הבנת מה אמרתי? ש: אני מבין אבל אפילו. אליעד: ככל שיותר פעמים תגיע, אתה יש ... רעב. אתה הבנת את הכוונה זאת אומרת יש כמה תשובות, אחד התשובה שעניתי לך קודם באופן כללי תוריד את האובססיה שלך, איך עושים את זה על ידי אלטרנטיבות על ידי שאתה נפטר מהרצון וכו דבר שני ככל שיותר פעמים תמלא את הרצון ככה זה כבר לא ... אותך פחות ותתרגש פחות ואז תהנה יותר מהאוכל. ש: מה זה תמלא את הרצון, מה אם היא לא רוצה אותו אז אתה אובססי. אליעד: בואי נדבר עליו ספציפית, רגע עכשיו אני אסביר ספציפית הוא נגיד מחפש בחורה שיש לה עיניים ירוקות נניח הוא רק רואה אותה הוא מתרגש וזהו הוא כבר לא יכול לפתח איתה מערכת יחסים מעבר. תשובה ככל שתכיר יותר בחורות כאלה ככה זה כבר אתה תחוש פחות התרגשות מכך שמצאת את זה כי כבר אתה לא מתרגש כי כבר מצאת ... יהיה לו יותר קשה להשיג את זה לכן אני חושב שהפתרון הזה סטטיסטית נראה לי עדיף אולי שהוא יוריד את האובססיה שלו אז יהיה לו הסתברותית להגיע למקומות האחרים כי הוא עוד בגלל שהוא כל כך באובססיה אז הוא לא מצליח להגיע לספק את הרצונות האלה כמו שאתה אומר ברמת הצורה. אליעד: עכשיו בעצם אתה סוג של מייעץ לי מה לייעץ לו ... נכון? ש: אמרת לו קודם? אליעד: ברור בלפני כמה דקות שדיברנו הרי אמרתי לו במאושר הוא אמר לי יש לי אובססיה, מה אמרתי לו או שתמלא אותה בדרכים אחרות או שתפטר ממנה או שתקבל את זה שאתה סובל מזה שאתה לא ממלא אותה. זאת אומרת שהתפיסה שאומרת תקשיב תמלא את האובססיות בצורות אחרות או תפטר מהאובססיה כבר הוא יודע אותה וזה לא מספק אותו אז למה לי לחזור על זה עוד פעם, הוא רצה לשמוע תשובה אחרת. ש: כי סטטיסטית אנחנו עדיין ... הספציפי הזה לפני שאמרתי לו את התשובה הזאת כבר אמרתי לו תקשיב הפתרון זה מה שאמרתי לך קודם תפטר מהאובססיה. ש: כן אני זוכר את זה. אליעד: אמרנו את זה בהתחלה כבר. ש: תשמע הייתי רוצה להתנסות בכמה שיותר. אליעד: נכון זאת התשובה ... במשהו אחר ואני חושב שיש סיכוי זה נכון אבל אני חושב שהסיכוי שהוא ימצא את זה יותר ויותר פעמים בגלל האובססיה שלו. אליעד: קטן. ש: באופן יחסי. אליעד: אני נתתי לו עצה. ש: אוקי סבבה. אליעד: דרך אגב אני לא אמרתי לו שזה יביא לו פתרון ... לא יהיה לו רע נתתי לו, האם הוא יהיה מאושר במאה אחוז לא, יותר גרוע מזה אם עכשיו הוא יתחיל למלא את האובססיה שלו יותר מדי הוא לא יודע שהוא עוד יהיה בדיכאון מזה שכבר אין לו אובססיה כאילו יהיה לו רע מזה שאין לו שום דבר שהוא נמשך אליו באופן מיוחד, בסדר חכה הוא כרגע זה אומר אני רוצה הוא בראש שלו נמצא ... הוא יכול לתפוס את מה שאמרתי לו הרבה יותר משאני אספר לו סיפורים אחרים, דרך אגב הוא לא רוצה להיפטר מהאובססיה הוא רוצה ליהנות יותר מהאובססיה. ש: ליהנות טוטאלית כן. אליעד: נכון הוא רוצה שאני אמשוך אותו לא לכיוון של איך לא להיות אובססיבי אלא איך לממש את האובססיה עוד יותר אז אני אמרתי לו תהיה פחות אובססיבי ותוכל לממש אותה עוד יותר. ש: אבל מה מצד האמת? אליעד: איזה אמת? ש: מצד האמת. אליעד: איזה אמת? ש: יש לו הוא הציג את ...
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
... מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה? מהי המשמעות של אובססיה מינית וכיצד להתמודד איתה? המשתתף בשיחה מציין בעיה שנובעת מתח מיני שהוא מרגיש כאשר הוא נתקל בנשים, בעיה שמופיעה מאז שהוא זוכר את עצמו. ... שמחפש פרט מסוים, קיימת בעיה כאשר הוא הופך את פרט זה למרכז כל ההשקפה על מערכת יחסים, מה שגורם לו להתמקם במתח ובדחייה מתמדת של נשים שלא עונות על הקריטריונים שהוא מציב. בשלב זה אליעד מתחיל לנתח את ההתנהגות המינית והאובססיבית של המשתתף ומסביר לו את הקשר בין אובססיה למתח מיני. הוא מסביר כי כל אדם נמצא במאבק פנימי בין הרצון למלא את הרצון המיני לבין העובדה שבפועל הוא לא תמיד מוצא את מה שהוא רוצה, מה שמוביל להיווצרות של חרדות ומתח פנימי. כיצד משתחררים מהאובססיה ומהצורך לשלמות? אליעד מציע למשתתף לשחרר את המתח שנובע מהחיפוש המתמיד אחרי שלמות, ומסביר כי הדרך לעשות זאת היא להבין כי יש לבחון את ... הזה, ואליעד מציין כי הוא צריך לחשוב באופן שונה על הרגשות שההשתוקקות או האובססיה מייצרת אצלו. אליעד מציע למשתתף לעבוד על הפסקת החיפוש המתמיד אחרי שלמות, ולנסות להיות מרוצה מהקיים. כאשר הוא שואל את עצמו למה הוא רוצה ... לחקור ולשאול את עצמו, בסופו של דבר יפנה לאי - אכפתיות ובכך יוכל להימנע מהאובססיה. מהו הקשר בין רצון אובססיבי לתחושות פנימיות של אדם? בהמשך, אליעד מציין כי במקרים כאלה הרצון המיני האובססיבי יוצר תחושה כבדה של קבלה או הכלה שגורמת למשתתף לחפש את תחושת השלמות הזו דרך מערכות יחסים. הוא מסביר כי הוא לא אובססיבי כלפי האישה עצמה, אלא למאפיין מסוים שמייצג אצלו תחושת שלמות פנימית. הוא מציע למשתתף לשאול את עצמו מה יש מאחורי הרצון הזה - האם זהו ... הוא יוכל להבין את הדחף בצורה חדשה. לאורך השיחה, משתתף נדרש להתמודד עם האובססיה שלו למאפיין מסוים ועם הצורך למצוא תשובות או פתרונות לכל מהותו של הרצון המיני. אליעד מסביר כי לא תמיד יהיה תהליך אחיד של חיפוש ושלם, ... פנימית עם עצמך על הבנת הצורך במציאת תחושות אלו, יוכל המשתתף להוריד את האובססיה ולקבל את הרגשות בדרכים אחרות. בסיום השיחה, אליעד מבקש מהמשתתף להבין את מהות הצורך האובססיבי שהוא מחפש, ולא להילחם בו, אלא לפתח גישה שונה שתאפשר לו לשחרר את הרצון ולהתפנות לחוויות אחרות. מהי אובססיה מינית? כיצד להתמודד עם OCD? מהו דחף מיני? כיצד לשחרר מתח מיני? מה הקשר בין רצון ואובססיה? האם ניתן לשנות דפוסים מנטליים? אתה בטוח שאתה פה, אוקי בוא תוכיח שאתה פה על זה שתשאל שאלה יש משפט שאומר אני שואל משמע אני קיים עכשיו ... הפרט הזה ואני לא מתייחס. אליעד: אני אגלה לך סוד הכל מתחבר אותו דבר גם לך יש אובססיה כל הזמן לחפש איך זה מתחבר אוקי. ש: מה שאני רוצה זה בגדול להוריד את המתח מזה. אליעד: אני אסביר לך הבנתי אנחנו נתחיל מההתחלה מה הוא אמר ... כן אפילו סתם לא משנה, תקשיב אני מסביר משהו פשוט הוא אומר שהוא מנסה לפתח מערכות יחסים והוא לא מצליח למה יש לו משהו שמגביל אותו לכל אחד יש את ההפרעה שלו ההפרעה שלו אומרת שהוא צריך בגוף של האישה שיהיה משהו ספציפי ... אליעד: מה הבנת? ש: שאם אני אשיג את זה בדרכים אחרות. אליעד: אז תהיה פחות אובססיבי . ש: נכון עם הזמן זה יורד אבל מה שאומר. אליעד: למה אתה רוצה להשיג בא נגיד שעכשיו אני מביא לך בחורה כזאת בסדר והיא גם רוצה אותך אפילו ... יגרום לי לאיזו השלמה לחיבור ולאושר. אליעד: יפה זאת אומרת שאתה תפוס אתה לא אובססיבי לגברים כאילו בהקשר שלה אתה אובססיבי למשהו ספציפי שאתה חושב שאם הוא יהיה אז אתה תרגיש משהו נכון בדיוק אותו סיפור אז מה הפתרון יש כמה פתרונות או שתקבל את זה שאתה פשוט סובל מזה שאתה אובססיבי ואין פתרון או שתשיג את אותן תחושות בדרך אחרת או שפשוט תוותר על הרצון להשיג את אותן תחושות. מה אתה מבין? ש: או שאני תחזור בבקשה שוב. אליעד: או שתקבל את זה שאתה סובל מכך שיש לך אובססיה זה מה יש סובל או שתגיד לעצמך רגע אחד למה אני אובססיבי למה אתה אובססיבי כי אתה רוצה כי אתה חושב שבאמצעות הצורה הספציפית אתה תשיג תחושה מסוימת אז תנסה להשיג את אותה תחושה בדרך אחרת ואם תצליח להשיג את אותה ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מערכות יחסים, למה הוא הפך להיות מפלצת? מה גרם לה להשתנות? למה היא הפכה להיות מפלצת? מריבות בזוגיות, למה היא התחילה להיות קנאית? למה הוא התחיל להיות קנאי? קנאה זוגית, אובססיה זוגית, רכושנות זוגית, התמכרות זוגית
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רכושנות וקנאה, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רכושנות וקנאה, איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להאמין בעצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך להיגמל מהימורים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לחנך ילדים? איך להעריך את עצמך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לנהל את הזמן? איך לקבל החלטות? איך להצליח בזוגיות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? מה המשמעות של החיים? למה יש רע וסבל בעולם? האם הכל אפשרי? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם באמת הכל לטובה? מי ברא את אלוהים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי רוחני, קואצ'ר אישי, אימון אישי לקריירה בנושא רכושנות וקנאה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 15_07_2025 השעה 10:05:56 - wesi1