אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה יעוץ למטפלים, טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ישיר, טיפול עקיף, אימון למטפלים, אימון למאמנים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
8:54יעוץ למטפלים, טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ישיר, טיפול עקיף, אימון למטפלים, אימון למאמנים, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, הדרכת מאמנים
איך לטפל באדם שאינו משתף פעולה בטיפול?

כאשר מגיע אדם לטיפול או לאימון אישי ואינו משתף פעולה, כלומר, הוא אינו מבטא את רצונותיו, צרכיו או אפילו את הבעיות שמהן הוא סובל, הטיפול הופך למורכב יותר. לעיתים קרובות האדם עשוי לומר דברים כמו "הכל בסדר" או "אין לי שום בעיה", למרות שמטפל מנוסה יבחין בכך שמשהו מפריע לו. במצבים כאלה, הגישה הסטנדרטית של טיפול ישיר שבה שואלים את האדם באופן ברור "מה מפריע לך?" או "מה אתה רוצה להשיג?" בדרך כלל לא תעבוד, כי האדם ימשיך להדחיק ולהימנע מהבעיות שהוא חווה.

מדוע האדם אינו מוכן לדבר על הבעיה שלו?

הסיבה שאנשים לא מוכנים לדבר על הבעיות שלהם או אפילו להכיר בכך שיש להם בעיות, נובעת לעיתים קרובות ממנגנון של הדחקה רגשית. כאשר אדם חושב על הבעיה שלו או מודה שיש לו חיסרון כלשהו, הוא מתחבר באופן אוטומטי לכאב רגשי. למשל, הוא עלול להתחיל לבכות, להרגיש אבוד או חסר אונים. כדי להימנע מהכאב הרגשי הזה, הוא מעדיף להכחיש ולהגיד שהכל בסדר. בעצם, כשהוא אומר "הכל בסדר", הוא מנסה להגן על עצמו מרגשות קשים. למעשה, מבחינתו של האדם, להודות בבעיה משמעותו להיכנס למערבולת של רגשות לא נעימים והוא יעשה הכל כדי להימנע מכך.

מה ההבדל בין טיפול ישיר לטיפול עקיף?

ישנן שתי דרכים עיקריות להתמודד עם אדם שלא מודה בבעיה:
  • טיפול ישיר - שבו המטפל שואל שאלות ישירות כמו "מה אתה רוצה?" או "מה חסר לך?". זוהי גישה פשוטה וישירה, אך במקרים רבים היא תגרום לאדם להיסגר יותר, להתנגד, ולהגביר את ההדחקה שלו.
  • טיפול עקיף - זוהי גישה שונה, שבה לא מתמודדים ישירות עם הבעיה. במקום זאת, עוזרים לאדם לפתח ולחדד את החשיבה ההגיונית והביקורתית שלו בתחומים אחרים של החיים. כך הוא יוכל, באופן טבעי, להתמודד טוב יותר עם הבעיה שלו מבלי שיצטרך להודות באופן ישיר שהיא קיימת.
איך לבצע טיפול עקיף בפועל?

טיפול עקיף פירושו לדבר עם האדם על נושאים שאינם קשורים ישירות לבעיה שלו. הרעיון המרכזי הוא לעודד אותו לחשוב בצורה הגיונית, ביקורתית ומדויקת, אפילו אם הנושא המדובר הוא נייטרלי לחלוטין. לדוגמה:
  • לשאול את האדם אילו ספרים הוא קורא, ואז לשוחח איתו על העלילה, להבין מה הוא חשב על הדמויות או על העלילה, וכך לגרום לו לחשוב לעומק.
  • לנהל שיחות פילוסופיות או תיאורטיות על נושאים כלליים כמו "מהי אמת?" או "מה דעתך על חופש הבחירה?" במטרה להפעיל את החשיבה שלו באופן רחב יותר.
  • לשחק משחקי חשיבה כמו שחמט או שש - בש, ותוך כדי משחק לשאול אותו שאלות שמכריחות אותו לנתח ולהבין את המהלכים שלו לעומק.
  • לשאול שאלות כלליות כמו "מה דעתך על אירועים עכשוויים?" או "איך אתה רואה את העולם בעוד עשר שנים?" כדי לעודד אותו לחשיבה מעמיקה יותר על המציאות.
מדוע הגישה העקיפה עובדת?

הסיבה שהגישה העקיפה עובדת היא פשוטה: לא משנה מה הבעיה, כל עוד האדם מפעיל חשיבה הגיונית, מדויקת וביקורתית, הוא יוכל לפתור או לפחות להתמודד טוב יותר עם הבעיה. ככל שהחשיבה שלו תהיה יותר מפותחת, כך יוכל להתמודד טוב יותר עם הבעיות האישיות שלו, גם אם הוא לא מדבר עליהן באופן מפורש. עצם פיתוח החשיבה הוא המפתח להתקדמות בכל תחום בחיים.

איך לדעת מה באמת מציק למישהו או ממה הוא מפחד?

דרך נוספת להבין את הבעיות או הפחדים של אדם, במיוחד אם הוא לא מדבר עליהם במפורש, היא על ידי התמקדות בדברים החיוביים שהאדם כן מוכן לדבר עליהם. למשל, אם שואלים אדם מה עושה לו טוב בחיים והוא עונה שהילדים שלו או הבית שלו עושים לו טוב, אפשר להבין מכך שמה שהכי מפחיד אותו הוא שיקרה משהו לילדים או לבית. למעשה, כל דבר שהאדם אומר שהוא אוהב או שטוב לו בו, הוא הדבר שהוא הכי חושש לאבד. אם הוא לא יזכיר משהו מובן מאליו (כמו "יש לי חמש אצבעות"), זה משום שהוא לא חושש שיאבד אותו.

מה אפשר ללמוד מכך לגבי בעיות אישיות?

הדבר החשוב ביותר להבין הוא שאם אדם מרגיש תקוע או חסום, ולא יודע מה הבעיה שלו או איך להתמודד איתה, הפתרון הטוב ביותר הוא לפתח את החשיבה שלו. אם אדם ייקח על עצמו את המשימה של לימוד, קריאה, עיסוק בשאלות פילוסופיות, משחקי חשיבה, ופיתוח יכולת אנליטית - בסופו של דבר זה יעזור לו גם לפתור בעיות אישיות מורכבות או אפילו בעיות שהוא אינו מודע להן. השכל ההגיוני והחשיבה הביקורתית הם המפתח האוניברסלי להתמודדות עם כל בעיה, בין אם היא מוצהרת ובין אם לאו.
איך להתמודד עם אדם שלא משתף פעולה בטיפול?

כאשר אדם מגיע לטיפול אך אינו מוכן לבטא את רצונותיו או בעיותיו, יש צורך למצוא דרך עקיפה לעזור לו. המטרה היא לסייע לו להתקדם בחיים גם מבלי שהוא יצטרך להודות בחיסרון כלשהו.

מדוע האדם אינו מוכן להודות בבעיה?

האדם עלול לומר "הכל בסדר" מתוך מנגנון הדחקה. הוא יודע שאם יתמודד עם הבעיה, ייאלץ להכיר בכך שמשהו חסר לו, וזה מפחיד אותו. אם יכיר בכך שמשהו לא טוב, הוא עלול להיכנס למערבולת רגשית שתגרום לו כאב. לכן, הוא נמנע לחלוטין מהדיון בנושא.

כיצד אפשר לגשת לאדם שאינו מודה בבעיה?

יש שתי גישות עיקריות לטיפול:
  • גישה ישירה - לשאול אותו שאלות ישירות כמו "מה היית רוצה?", "מה חסר לך?", אך בגישה זו הוא עלול להתנגד ולהדחיק עוד יותר.
  • גישה עקיפה - לעזור לו לפתח את החשיבה שלו, מה שיגרום לו להבין לבד כיצד לצאת מהמצב שלו.
איך ליישם גישה עקיפה?

כאשר האדם אינו משתף פעולה, יש לנסות לעניין אותו בנושאים שאינם קשורים ישירות לבעיה שלו, אך יגרמו לו להשתמש יותר בהיגיון ובחשיבה ביקורתית. לדוגמה:
  • לשאול אותו על ספרים שהוא קורא ולנתח יחד את העלילה.
  • לשוחח איתו על נושאים פילוסופיים כלליים ולבדוק את דעתו עליהם.
  • לשחק איתו משחקי חשיבה כמו שחמט או שש - בש ולנתח יחד את המהלכים.
  • לשאול שאלות שמטרתן לגרום לו לחשוב, כמו "מה דעתך על X?" ולחקור יחד איתו את הנושא.
מדוע זה עובד?

לא משנה מה הבעיה שלו, אם הוא יפעיל את ההיגיון ויצמד לאמת, זה יוביל אותו לצאת ממנה. ככל שאדם יפתח יותר את יכולת החשיבה שלו, כך הוא יהיה מסוגל להתמודד טוב יותר עם המציאות, גם מבלי לדבר ישירות על הבעיה.

מה אפשר ללמוד מכך?

גם כאשר אדם מרגיש תקוע ואינו יודע מה הבעיה שלו, הדרך לצאת מהמצב היא להמשיך לפתח את ההיגיון שלו. אפשר להתחיל בלקרוא, לשחק משחקי חשיבה, לנתח בעיות מורכבות וללמוד דברים חדשים. ככל שהחשיבה תהיה חדה יותר, כך יהיה קל יותר למצוא פתרונות גם לבעיות שאינן מוגדרות במפורש.
עכשיו בא נניח שיש מישהו שרע לו או שהוא חושב שרע לו והוא עכשיו בא נגיד לטיפול ואומרים לו "אוקי מה אתה רוצה מה אתה רוצה שיקרה מה אתה לא רוצה שיקרה" ואין קול והוא כאילו לא מוכן להגיד מה הוא רוצה איך מתקדמים איך עוזרים לו.

ש: שואלים שאלה כזאת אז מה התשובה.

אליעד: "לא יודע מה אני רוצה אני לא רוצה כלום".

ש: הוא אמר לבד.

אליעד: לבד עכשיו זה ברור שאתה יכול להגיד אוקי אתה לא רוצה כלום לך זה ברור שאפשר לעשות את זה אבל אנחנו יודעים שהוא רוצה משהו אולי הוא רוצה משהו להבא נכון הוא רוצה עזרה.

ש: שואלים אותו שאלות סתם "מה נשמע?".

אליעד: "הכל בסדר".

ש: לא "בבוקר מה אתה עושה בבוקר?".

אליעד: "קם מהשינה".

ש: "קם אחרי זה מה אתה עושה?".

אליעד: "יושב מעביר את הזמן קורא ספרים".

ש: "איזה ספרים אתה קורא?".

אליעד: "כלשהם".

ש: "תן לי דוגמה של ספר".

אליעד: נתתי ספר הלאה.

ש: "בסדר מה היה שם בעלילה?".

אליעד: מה זה משנה עכשיו לאיפה אתה חותר שאנחנו לא נעשה את המונולוג כדיון.

ש: אני חותר לזה שלשאול אותו שאלות מעניין לי מה הוא עושה מה מציק לו תוך כדי התשובות יכול להיות שהוא יתרחק מהתשובות.

אליעד: אנחנו יודעים מה מציק לו הוא בדיכאון הוא לא עושה שום דבר כל היום מה מציק לו בן אדם שכל היום סגור בחדר מה מציק לו, לא אנחנו יודעים מה מציק לו נגיד שהוא מבואס מהחיים שלו שהוא לא הצליח שהוא כבר בגיל בוגר שהוא לא פה שהוא לא שם.

ש: אז אתה יודע מה הבעיה שלו.

אליעד: אנחנו יודעים מה הבעיה כן יודעים מה הבעיה קודם כל אנחנו יודעים מה הבעיה, לא בהנחה שאנחנו יודעים מה הבעיה זה לא שאנחנו לא יודעים כלום יודעים מה הבעיה, עכשיו בוא אפילו נקשה נגיד שאנחנו לא יודעים מה הבעיה בכלל אבל תתרכז בא נניח שאנחנו יודעים מה הבעיה ועכשיו אתה פוגש אותו פעם שנייה שלישית אבל כדי לנהל דו שיח הוא צריך להגיד "שלום אני רוצה עכשיו להבין את זה לעשות את זה לשנות את זה לטפל בזה" אבל הוא לא אומר אמר "הכל בסדר אצלי".

עכשיו מה האמת למה הוא אומר הכל בסדר אצלי מה האמת כי הוא לא רוצה לחשוב "הכל בסדר אצלי" זה סוג של מנגנון הדחקה, עכשיו מה האמת האמת היא שהכל בסדר אצלו כי מי אמר שזה לא בסדר אוקי אבל בראש שלו הוא כאילו בשביל לענות תשובה לשאלה של מה אתה רוצה הוא צריך להתחבר בתוכו למקום שלא טוב לו והוא לא רוצה לחשוב על זה שלא טוב לו כי אם הוא יחשוב על זה שלא טוב לו הוא יתחיל לבכות ישתגע אז הוא אומר, עכשיו השאלה היא זה בעצם איך אפשר לעזור לו בלי שהוא יביע חיסרון זאת השאלה.

בא בן אדם יושב והוא לא מביע חיסרון "אין לי חיסרון הכל טוב הכל בסדר זה וזה" אבל אנחנו יודעים שזאת לא האמת וכל פעם כשמנסים ללחוץ אותו למה היית רוצה שיקרה או מה לא טוב לך הוא מתחיל לרעוד ממש רועד או משהו כזה אתה כאילו רואה פתאום הבעת הפנים שלו משתנה והוא אומר לא רוצה להיכנס לזה אז איך אפשר להוציא אותו מזה בכל זאת איך אפשר לעזור לו להתקדם בחיים בלי לדבר על שום בעיה ועל שום רצון, איך אפשר להעמיד פנים שהכל בסדר ואף על פי כן לעזור לו.

ש: אני חושב דרך זה שאתה פותר לו בעיה שלא קיימת אצלו.

אליעד: עכשיו הוא יושב מולך איזה בעיה מי בעיה מה אתה אומר לו עכשיו.

ש: מדבר איתו על משהו טוב חיובי בעבר.

אליעד: הוא לא רוצה להיכנס לעבר אין לו עניין להיכנס לעבר.

ש: כל דבר טוב משהו למצוא אצלו איזה משהו חיובי ללכת לכיוון הטוב.

אליעד: טוב בא נתקדם בפתרון תקשיבו יש שתי שיטות טיפול יש טיפול ישיר וטיפול עקיף עד כאן הבנו.

ש: אני התכוונתי טיפול עקיף אפשר להגיד.

אליעד: השאלה היא מה הוא הטיפול העקיף.

ש: נגיד סתם מעניין אותו הווילונות יש לו בעיה עם הטלוויזיה.

אליעד: לא אין לו בעיה הוא מבחינתו הכל טוב לו הוא פורמאלית הוא לא יגיד אתה אומר לו "יש משהו במציאות הזאת שאתה רוצה לשנות" הוא אומר לך לא "כל מה שקורה אתה רוצה? כן, כל מה שאתה רוצה קורה? כן".

ש: יש לו אבל בעיה מסוימת.

אליעד: אין לו בעיה הוא לא יגיד מהפה שלו "יש לי בעיה אני רוצה" הוא לא מוכן לדבר על בעיה שיש לו גם אם תשלוף את הבעיה הוא לא מוכן לדבר עליה.

ש: יש לו בעיה הוא לא מדבר עליה אבל אתה יודע שיש לו בעיה והוא גם מדחיק את זה שיש לו בעיה.

אליעד: נכון אבל הוא לא מוכן לדבר עליה.

ש: יש לו בעיה ונניח שסתם הוא לא מדבר הבעיה שלו זה טלוויזיה אתה מדבר איתו על הווילונות הוא מדבר איתך כי פה אין לו בעיה אתה נותן לו פה לפתור איזה בעיה עם הווילונות כדי שדרך זה הוא יפתור את הבעיה שלו עם הטלוויזיה.

אליעד: איזה גאונות ועוד דברים פשוטים וברורים, רגע שנייה לא זה לא מסובך שנייה מה שאמרת זה נכון אבל בא נסביר מה שאמרת זה בערך נכון זה לא מדויק זה נכון חלקית. הרעיון פשוט יושב מולנו בן אדם שיש לו בעיה יש לו איזה חיסרון עכשיו או שאנחנו יודעים מה החיסרון מה חסר לו או שאנחנו לא יודעים מה חסר לו זה שתי האופציות, עכשיו או שהוא אומר מה חסר לו או שהוא לא אומר מה חסר לו או שהוא אומר "שלום רע לי שככה וככה חסר לי אני רוצה לשנות זה וזה".

דרך אגב אחת השיטות להוציא מאנשים מה חסר להם נגיד אתה אומר למישהו "מה רע לך? כלום הכל בסדר" אחת השיטות זה לשאול אותו "אוקי נכון וואלה החיים טובים אוקי מה היית רוצה נגיד לשפר מה נגיד יכול להיות יותר טוב מה המטרות שלך" ואז בעצם כל מה שהוא אומר בעצם זה אומר שהוא רע לו מההפך אם הוא אומר "כן הייתי רוצה ככה וככה" אז זאת אומרת רע לו מזה שאין לו, נגיד הוא אומר הייתי רוצה יותר להצליח בעבודה זה כמו להגיד רע לי שאני לא מצליח בעבודה.

אותו דבר על פחדים נגיד שיש מישהו ששואלים אותו על מה הוא בא שהוא סובל מחרדות "ממה אתה בחרדה? לא יודע אין לי מושג על מה אני בחרדות, מה מפחיד אותך? לא יודע, מה יכול לקרות לך רע? לא יודע ולא יודע" מה עושים אומרים לו "אוקי מה הדברים שעושים לך טוב בחיים" ואז הוא אומר "הילדים שלי הבית שלי" יפה זה הדברים שאתה מפחד כי אם הילדים שלך עושים לך טוב אז החרדה שלך זה שלא יקחו לך אותם ושלא יהיה להם רע בסדר.

הדברים הטובים אומרים מה רע לך כל מה שטוב לך ההפך שלו רע לך אם אתה אומר אלה המטרות שלי בעצם זה להגיד רע לי שאין לי את ההפך אם אתה אומר זה מה שעושה לי טוב זה כמו להגיד זה מה שמפחיד אותי, בן אדם ששואלים אותו מה הדברים שעושים לך טוב הוא לא יגיד שיש לי חמש אצבעות למה כי הוא רואה את זה כברור מאליו אז הוא לא מפחד שיקחו לו את זה, בן אדם יגיד מה טוב לו רק בדברים שהוא חושב שיש אפשרות שיקחו לו אותם שמתם לב וגם להגיד "כן אתה יודע אני מאוד שמח, מה טוב לך בחיים? אני מאוד שמח שאני לא חולה סרטן" הוא לא יגיד את זה למה "כי למה שאני אהיה חולה סרטן" אבל הוא תמיד יגיד את הדברים שהוא חושב שיש אפשרות שלא יהיו במילים אחרות כשהוא יגיד מה טוב הוא בעצם יגיד מה הוא מפחד שלא יהיה לו.

אוקי אבל בא נניח עכשיו שאין שום דבר לדלות ממנו מידע אז מה שאנחנו צריכים לדעת זה שלא משנה מה הבעיה שלו יש דבר אחד שבטוח נכון שאם הוא יפעיל את ההיגיון ויצמד לאמת שזה בעצם אותו דבר הוא בטוח יצא מהבעיה שלו ולא משנה מה הבעיה שלו מאיזה סוג מאיזה עניין, לא משנה מה הבעיה שלך לא משנה מה הסיפור אם יהיה לך יותר שכל לחשוב בהיגיון ותיצמד לאמת שזה אותו דבר אתה תצא מהבעיה זה בטוח נכון ולכן כאשר אנחנו לא יכולים לעזור למישהו באופן ישיר אנחנו נעזור לו באופן עקיף.

מה זה אומר לעזור לו באופן עקיף זאת אומרת להגיד לו סבבה בוא נקרא ספר ביחד בוא סתם בוא נעלה נושא נדבר עליו להתחיל לנתח אותו "מה אתה חושב על זה ומה אתה חושב על זה" נעשה איזה משהו ביחד כאשר המטרה היא, אפילו לשחק איתו שש בש ולנתח את המהלכים של המשחק "מה ההיגיון נראה לך יש יותר היגיון לעשות ככה או ככה מה ההיגיון ככה או ככה" כמובן כפי יכולתו יכול להיות שהוא לא ירצה לנתח יותר מדי אז ננתח קצת.

עכשיו הרעיון הוא שכשאתה מפתח לבן אדם את השכל אתה במאה אחוז עוזר לו לצאת מהבעיות שלו ולא משנה מה הבעיה שלו ולא משנה אם הוא מודה שיש לו בעיה ולא משנה אם הוא לא מודה לא משנה כלום בכלל, תפתח לו את השכל קח נושא ותבדוק שהוא מבין אותו יותר טוב ממה שהוא הבין אותו קודם שהוא חשב בהיגיון יותר ממה שהוא חשב קודם זה הכל אם אתה עושה את זה מספיק פעמים בוודאות של מאה אחוז שיהיה לו יותר טוב בבעיה שלו בין אם הוא אמר אותה ובין אם הוא לא אמר אותה לא משנה אבל זה בוודאות של מאה אחוז, פשוט וברור.

עכשיו מה זה אומר לך לגביך שאם אתה בעצמך נגיד מרגיש תקוע בחיים ואין לך מושג מה הבעיה שלך ואתה לא יודע איך להתקדם תגיד לא משנה אז תקשיב תפתח את השכל שלך קח עכשיו משחק היגיון תנסה לפתור אותו קח את זה תנסה לפתור כשהשכל שלך יתפתח בוודאות שזה יעזור לך גם בבעיות שיש שאתה לא יודע מה הן או שאתה לא רוצה לדעת מה הן או שקשה לך להתמודד איתן. הבנו?
שיטות ל הבחירה לשפר יכולת קוגניטיבית חשיבה מעמיקה ביקורתי פיתוח המוח בחירה חופשית שלום לעזור לפתח יכולת קוגניטיבית הטוב ביותר איך לגלות איך לגלות את איך לגלות את סיבת הפחד איך לדעת איך לדעת מה איך לדעת מה מציק למישהו איך לדעת ממה מישהו מפחד אימון אימון למאמן אימון למאמנים אימון למטפלים אימונים גישות גישות טיפוליות הדרכת הדרכת מאמנים הדרכת מטפלים טיפול טיפול ישיר טיפול עקיף טיפולי טיפולים טיפים טיפים ל טיפים למאמנים יועץ יעוץ יעוץ למטפלים לגלות לגלות את סיבת הפחד לדעת לדעת מה מציק למישהו לדעת ממה מישהו מפחד להתאמן מטופל מטופלים מטפל מטפלים מציק סיבת הפחד פחד פחדים
תכלית החיים - איך לדעת מהי *לא* תכלית החיים?
... החיים - איך לדעת מהי לא תכלית החיים? במאמר הזה נדבר על אחד מהשאלות שהכי מטרידות את האדם, והיא מהי תכלית החיים ומהי מטרת החיים. כי כאשר האדם הוא עדיין ילד ...
טוב ורע - איך לדעת מהו טוב ומהו רע?
טוב ורע - איך לדעת מהו טוב ומהו רע?
... ורע - איך לדעת מהו טוב ומהו רע? מה גורם לאדם להרגיש טוב או רע בחיים? אחד הגורמים המרכזיים להרגשה טובה או רעה של האדם הוא התפיסה שלו לגבי מה טוב ומה רע. כאשר האדם חווה ... משום שהוא מוחלט ושלם. איך להבדיל בין טוב לרע? מהו טוב ומהו רע באמת? למה אני רוצה להרגיש טוב? איך להגיע לתחושת שלמות פנימית? למה רע לי בחיים? טוב ורע, איך לדעת מהו טוב ומהו רע? שלום לכולם, הפעם אשיב על שאלה שנשאלתי בנוגע לטוב ולרע. ואדם שטוב לו בחיים מרגיש יותר טוב, וכשרע לו מן הסתם חושב שרע לו ויהיה לו רע. ומי ...
לדעת את העתיד מתוך התבוננות במציאות, איך לדעת מה יהיה באופן מוחלט, לדעת שתמיד יהיה טוב
לדעת את העתיד מתוך התבוננות במציאות, איך לדעת מה יהיה באופן מוחלט, לדעת שתמיד יהיה טוב
... את העתיד מתוך התבוננות במציאות, איך לדעת מה יהיה באופן מוחלט, לדעת שתמיד יהיה טוב איך אפשר לדעת מה יקרה בעתיד מתוך התבוננות בהווה? אליעד כהן מסביר שכדי לדעת את העתיד, עליך להתבונן לעומק במציאות העכשווית. ... רגוע ושליו באופן קבוע, ללא פחדים או חששות לגבי מה שיקרה בעתיד, כי אתה יודע בצורה ברורה שהעתיד יהיה חיובי וטוב. איך לדעת את העתיד? הבנה מוחלטת של המציאות מהי ידיעה ודאית של העתיד? איך להגיע להבנה שתמיד יהיה טוב? לדעת מה יהיה באופן מוחלט ...
שאלות, איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות
שאלות, איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות
... איך לדעת מה לשאול, איזה שאלה לשאול, כל חוסר שלמות היא שאלה, לשאול שאלות נכונות איך לדעת מה לשאול? הנושא המרכזי שאליעד כהן מסביר הוא כיצד אדם יכול לדעת מה לשאול ואיך לשאול שאלות ... הוא מעודד אנשים להעז לשאול כל שאלה שעולה בראשם, לא לפחד להכיר בחוסרים האישיים שלהם, ולנצל את ההזדמנות הזו כדי להעמיק את המודעות העצמית. איך לדעת איזה שאלות לשאול? למה חשוב לשאול שאלות אסורות? איך להתמודד עם חוסר שלמות? מה עושים כשאין תשובה ...
רצונות, סודות הרצון, המרדף אחרי הרצון, איך בנויים הרצונות? רצונות בתת מודע, רצונות לא מודעים, רצונות נסתרים, רצונות עמוקים, רצונות פנימיים, שעבוד לרצון העצמי, איך לדעת מה אני רוצה? מה אתה רוצה?
רצונות, סודות הרצון, המרדף אחרי הרצון, איך בנויים הרצונות? רצונות בתת מודע, רצונות לא מודעים, רצונות נסתרים, רצונות עמוקים, רצונות פנימיים, שעבוד לרצון העצמי, איך לדעת מה אני רוצה? מה אתה רוצה?
... רצונות בתת מודע, רצונות לא מודעים, רצונות נסתרים, רצונות עמוקים, רצונות פנימיים, שעבוד לרצון העצמי, איך לדעת מה אני רוצה? מה אתה רוצה? מהו הרצון העמוק ואיך אפשר לזהות אותו? ... כאב, וכדומה. אם האדם יחווה את הרצונות העמוקים הללו בעוצמה ברורה כפי שהוא מרגיש רעב או צמא, אז הוא יוכל לטפל בהם בצורה הרבה יותר עמוקה ויסודית. אליעד נותן דוגמאות נוספות לכך ... מנסים למלא רצונות זמניים כמו כסף, קניות, הצלחה מקצועית, יחסים או אפילו דברים פשוטים כמו ארוחות, במקום לטפל במהות הפנימית של הרצון העמוק שעומד מאחורי הרצונות הללו. למשל, הוא ... בצורה יסודית מספיק, ולכן לא מגיעים לתוצאות. הוא משתמש בדוגמה של תרגול של ספורט, כמו אומנויות לחימה, שדורש אימון מתמיד עד שהאדם מגיע לרמת שליטה אמיתית. כך גם בתהליך של הבנת הרצון ...
איך למצוא תשובות לשאלות? איך לדעת מה לענות? ניתוח טקסטים, למה טוב לנתח טקסטים? ניתוח NLP, השיטה של אליעד כהן
איך למצוא תשובות לשאלות? איך לדעת מה לענות? ניתוח טקסטים, למה טוב לנתח טקסטים? ניתוח NLP, השיטה של אליעד כהן
... למצוא תשובות לשאלות? איך לדעת מה לענות? ניתוח טקסטים, למה טוב לנתח ... וצורה, ניתוח טקסטים יכול לעזור גם בזיהוי דפוסים חוזרים ובפיתוח יכולת הבחנה בין עיקר לטפל. השימוש בשאלות מנחות כמו מה המחויב בדברים ...
חיפוש האמת, מודעות עצמית, מהי האמת? איך למצוא את האמת? איך לחפש את האמת? איך לדעת מה האמת? אמת אוניברסאלית, אמת אובייקטיבית, אמת מוחלטת, חיפוש עצמי, אמת אמיתית
חיפוש האמת, מודעות עצמית, מהי האמת? איך למצוא את האמת? איך לחפש את האמת? איך לדעת מה האמת? אמת אוניברסאלית, אמת אובייקטיבית, אמת מוחלטת, חיפוש עצמי, אמת אמיתית
... האמת, מודעות עצמית, מהי האמת? איך למצוא את האמת? איך לחפש את האמת? איך לדעת מה האמת? אמת אוניברסאלית, אמת אובייקטיבית, אמת מוחלטת, חיפוש עצמי, אמת אמיתית איך ניתן לחפש את האמת בצורה ...
איך לדעת מה יותר טוב? איך להחליט החלטה? איזה צליל לבחור? איזה צליל להשמיע? איזה צליל עדיף? איזה צליל יותר טוב? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה הכי טוב? סודות הצלילים, סודות המוזיקה
איך לדעת מה יותר טוב? איך להחליט החלטה? איזה צליל לבחור? איזה צליל להשמיע? איזה צליל עדיף? איזה צליל יותר טוב? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה הכי טוב? סודות הצלילים, סודות המוזיקה
איך לדעת מה יותר טוב? איך להחליט החלטה? איזה צליל לבחור? איזה צליל להשמיע? איזה צליל עדיף? איזה צליל יותר טוב? איך לקבל החלטה? איך לדעת מה הכי טוב? סודות הצלילים, סודות המוזיקה הרצאה זו עוסקת בקבלת החלטות, במיוחד בהקשר של בחירת צלילים והשפעתם על אנשים. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על יעוץ למטפלים, טיפים למאמנים, איך לדעת מה מציק למישהו? איך לדעת ממה מישהו מפחד? איך לגלות את סיבת הפחד? טיפול ישיר, טיפול עקיף, אימון למטפלים, אימון למאמנים, גישות טיפוליות, הדרכת מטפלים, הדרכת מאמנים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רוצה להיכנס, איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? דיכאון? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם לחץ? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוצה להיכנס, איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לפרש חלומות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: אולי אנחנו במטריקס? איך נוצר העולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם אפשר לדעת הכל? האם הכל אפשרי? האם יש משמעות לחיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש בחירה חופשית? מה המשמעות של החיים? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי קואצ'ינג, אימון אישי לימודים, יועץ טיפולי בתחום רוצה להיכנס - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3281 שניות - עכשיו 23_05_2025 השעה 20:12:02 - wesi1