אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי עשייה יומיומית? איך לחיות את משחק החיים תוך מודעות שהוא משחק? למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?
מה ההבדל בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשחק את המשחק?

אליעד כהן מסביר שישנו הבדל מהותי בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לחיות את המשחק של החיים. אדם יכול להגיד שהוא לא רוצה לחיות, אך למעשה הוא מתכוון שהוא לא רוצה לחיות באופן מסוים, אלא לחיות חיים מעניינים, משמעותיים ועמוקים יותר. אליעד מביא דוגמה של אדם שאומר "כשהמצב רוח שלי ישתפר, אז אני אתחיל לחיות", ומסביר שזהו ההיגיון ההפוך: האדם צריך קודם להתחיל לחיות ואז המצב רוח ישתפר. הדרך הנכונה היא קודם להשתתף באופן פעיל בחיים ואז תחושת הטוב תגיע מעצמה.

למה אנשים מחפשים רגשות קיצוניים?

לפי אליעד, אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים כמו סבל, כי הם גורמים להם להרגיש שהם חיים וקיימים. גם תחושת סבל קשה יכולה לגרום לאדם להרגיש חי ונוכח. אליעד מסביר כי אפשר ללמוד לחיות חיים מלאים גם בלי להיסחף לרגשות קיצוניים, אלא להתבונן בהם בשלווה ובמודעות.

מהו משחק החיים ולמה חשוב לזכור שזה רק משחק?

החיים הם כמו משחק שבו האדם כל פעם מקבל מטרה חדשה (כסף, זוגיות, הצלחה), ואז רץ להשיג אותה. המשחק הוא לשכוח שאתה משחק, אך לזכור עמוק בפנים שזה רק משחק. האדם רוצה להאמין שהדברים אמיתיים כדי להרגיש משמעות, אבל צריך לזכור שזה בעצם לא משנה. ההבנה הזו נותנת חופש ושחרור, ויכולת לשחק ממקום מודע.

האם החיים הם רק אשליה, או שיש משמעות אמיתית?

אליעד מתייחס לשאלה אם יש משמעות לחיים, ומסביר שמצד האמת אין באמת משמעות. אך האדם צריך לאמץ את חוסר המשמעות מתוך שלמות, ולא מתוך ייאוש. כך האדם יכול לשחק את החיים ממקום מודע וללא תלות במשמעות מוחלטת.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" ואיך הוא קשור להתעוררות?

אליעד מביא את העיקרון של רבי נחמן מברסלב, "בקיא ברצוא ובקיא בשוב", ומסביר שהאדם המתעורר נע בין מצב של "ערות" למצב של "שינה". בעוד רוב האנשים נאבקים להבין שהדברים לא באמת משנים, האדם המודע מתאמץ לזכור שכן יש להם משמעות - כדי להמשיך לשחק במודעות ובחופש.

מה קורה כששואלים שאלות קיומיות עד הסוף?

כשאדם שואל שאלות כמו "האם יש משמעות?" או "האם יש בחירה חופשית?" עד הסוף, הוא מגיע למצב שבו השאלות נעלמות. במצב זה, התודעה מתפרקת והשאלה עצמה מתפוגגת. האדם מתחבר למציאות שמעבר לכל הבדל או נפרדות, ומגיע להתעוררות אמיתית.

איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?

אליעד מדגיש שהאדם המתעורר צריך לשמור על קשר עם החיים המעשיים - לעבוד, לדבר עם אנשים ולתפקד, אך לזכור שזה משחק. אם אדם נפגע בשיחה עם מישהו, זה כי הוא לא מודע מספיק לכך שזה משחק בלבד. השילוב הנכון הוא לשחק מתוך מודעות גבוהה.

האם לחזור לשחק זה אומר לחזור למשחק הישן?

אליעד מדגיש שאדם לא באמת רוצה לחזור למשחק הישן אלא לשחק משחק חדש. למשל, מי שהיה בזוגיות קשה לא רוצה לחזור אליה, אך כן רוצה זוגיות חדשה ממקום של מודעות אחרת וגבוהה יותר. זו בחירה מודעת במשחק חדש לגמרי.

איך התודעה משפיעה על עוצמת החוויות שלנו?

ככל שהאדם מאמין יותר במשמעות של הדברים, הוא חווה אותם בעוצמה גדולה יותר. אליעד מביא דוגמה מחלומות: אדם שמתעורר מחלום מפחיד כשנזכר שזה רק חלום, מקביל להתעוררות רוחנית בה האדם מבין שהמציאות היא רק משחק או חלום ומפחית את עוצמת הסבל והפחדים.

איך יודעים אם התעוררת מספיק?

הסימן שהאדם לא התעורר לגמרי הוא אם הוא עדיין מפחד או סובל. התעוררות...
מה ההבדל בין לרצות להרגיש טוב לבין לרצות לשחק את המשחק?

אליעד כהן מסביר שישנו הבדל מהותי בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לשחק את משחק החיים. כשאדם אומר "אני לא רוצה לחיות", הוא למעשה מתכוון שהוא לא רוצה לחיות בצורה שבה הוא חי כרגע. מתחת לתחושת הדיכאון או הייאוש מסתתר רצון עמוק יותר לחיים מעניינים ומשמעותיים. יש אנשים שמחכים שהמצב רוח שלהם יעלה כדי להתחיל לחיות, אך לפי אליעד ההיגיון הנכון הוא הפוך: כדי שהמצב רוח יעלה, האדם צריך להתחיל לחיות כבר עכשיו. המטרה היא להבין שחיים טובים ומשמעותיים מגיעים דווקא מתוך עשייה והשתתפות פעילה במשחק החיים.

למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים?

לדברי אליעד, רבים מאיתנו נמשכים לרגשות קיצוניים כי הם גורמים לנו להרגיש חיים. אפילו סבל חזק מושך אנשים, כי דרכו הם מרגישים שהם קיימים. לפעמים אדם יאמר לעצמו שהוא אינו חייב להרגיש טוב, אך הוא מתמכר לתחושת הסבל כי היא נותנת לו תחושת נוכחות וחיות. עם זאת, אליעד מציע להתבונן ברגשות האלה מבלי להיאחז בהם, וללמוד כיצד לחיות חיים מלאים ושלמים גם בלי לרדוף אחרי תחושות קיצון.

מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק?

אליעד כהן מתאר את החיים כמשחק שבו כל פעם האדם מקבל "רצון חדש" - כסף, זוגיות, הצלחה - ומתחיל לרוץ אחריו. המשחק הוא לשכוח שאתה במשחק, אך לזכור בתוכך שזה רק משחק. מצד אחד, האדם רוצה להאמין שזה אמיתי כדי להרגיש משמעות, אך מצד שני, הוא יודע שזה לא באמת משנה. ההבנה הזו מאפשרת לשחק מתוך מודעות וחופש, ולא להיות משועבד לרצונות או למטרות המשתנות.

האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה?

אליעד מתייחס לשאלה האם יש משמעות אמיתית לחיים, ומסביר שמבחינה מוחלטת אין באמת משמעות. האדם יכול לחשוב שהכל הוא רק משחק או אשליה, אבל זה עלול להוביל לתחושת ריקנות. מצד שני, אם לוקחים הכל ברצינות רבה מדי, נוצרת סבלנות מיותרת. הפתרון הוא להבין שחוסר המשמעות הוא האמת, אך לאמץ זאת מתוך שלמות ולא מתוך ייאוש. האתגר הוא לשחק את המשחק באופן מודע, מתוך בחירה וללא תלות במשמעות מוחלטת.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות?

אליעד משתמש במושג של רבי נחמן מברסלב "בקיא ברצוא ובקיא בשוב" כדי להסביר שההתעוררות האמיתית היא היכולת לנוע בין מצב של "ערות" למצב של "שינה", ולחזור לשחק את המשחק בכל פעם מחדש. רוב האנשים מנסים כל חייהם להבין שהדברים לא באמת משנים כדי להשתחרר, אך דווקא האדם המודע (הצדיק) מתאמץ לזכור שהדברים כן משנים, וזאת כדי להמשיך לשחק מתוך בחירה מלאה. המשחק האמיתי הוא המודעות לכך שזה משחק, ואז לבחור לשחק בו שוב ושוב.

מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף?

כאשר האדם שואל שאלות כמו "האם יש בחירה חופשית?" או "האם יש משמעות לחיים?" עד הסוף, הוא מגיע לנקודה שבה אין יותר שאלות. במצב הזה השאלות מתפוגגות, והתודעה עצמה מתפרקת. זהו מצב של "אין שאלה", לא כי נמצאה תשובה, אלא משום שהשאלה עצמה נעלמה. כך האדם מתחבר למציאות שמעבר לכל הבדל או נפרדות, ומתעורר להבנה חדשה לגמרי.

איך לחיות ברמה גבוהה בתוך החיים הרגילים?

אליעד מדגיש את החשיבות של חיים מעשיים לצד ההתעוררות הרוחנית. האדם המתעורר צריך להמשיך לדבר עם אנשים, לעבוד ולתפקד בעולם, אך מתוך מודעות מלאה לכך שזה משחק. לדוגמה, אדם שנפגע בשיחה עם מישהו, נפגע משום שאינו מודע מספיק לכך שזה רק משחק. השילוב הנכון הוא לשחק את המשחק במלואו, אבל לא לשכוח שזה משחק בלבד.

מה ההבדל בין לחזור לשחק לבין לשחק משחק חדש?

לדברי אליעד, אנשים לא באמת רוצים לחזור לשחק את אותו המשחק הישן, אלא לשחק משחק...
מה ההבדל בין לרצות להרגיש טוב לבין לרצות לשחק את המשחק?

במהלך ההרצאה, אליעד כהן מדגיש שאין זהות מוחלטת בין הרצון להרגיש טוב לבין הרצון לחיות את החיים. יש אדם שאומר: "אני לא רוצה לחיות", אבל כשמעמיקים, מתגלה שהוא לא רוצה לחיות בצורה הזאת. הוא אולי כן רוצה לחיות, אבל לא בצורה רגילה, אלא בצורה שונה, עמוקה, מעניינת יותר. התשוקה לחיים קיימת, אך היא חבויה תחת בלבול או דיכאון. אליעד מסביר שיש כאלה שאומרים לעצמם "כשהמצב רוח שלי יעלה, אני אתחיל לחיות", אך ההיגיון הפנימי צריך להיות הפוך: רק כשאתה תתחיל לחיות, המצב רוח יעלה.

למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים?

אליעד מבהיר שרבים מאיתנו מחפשים ריגוש, אפילו כשמדובר ברגשות שליליים. הסיבה לכך היא שלאדם יש צורך לחוש משהו חזק, גם אם זו תחושת סבל. אדם עשוי לומר: "אני לא חייב להרגיש טוב", אבל ייתכן שהוא בעצם מתמכר להרגשת הסבל כדי לחוש את עצמו. הסבל הופך לאמצעי להיות נוכח. מצד שני, אליעד מסביר שאין צורך להיאחז בכך: אפשר ללמוד לחיות גם בלי לרדוף אחרי תחושות קיצון. זה אפשרי להתבונן בתחושות מבלי להיסחף אחריהן, גם כשהן קשות.

מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק?

החיים לפי אליעד הם משחק עם חוקים משתנים. כל פעם האדם מקבל "רצון חדש", ומתחיל לרוץ להשיג אותו. זה כמו משחק מחשב, שבו אתה מציב לעצמך יעד חדש כל פעם - כסף, אהבה, הצלחה - ואז מנסה להשיג אותו. אתה לא חייב לרצות, אבל כשאתה כן רוצה, אתה נכנס למשחק. המשחק הוא "לשכוח שאתה משחק", ולזכור שאתה רק שחקן. מצד אחד אתה רוצה להאמין שזה אמיתי, מצד שני אתה יודע שזה לא.

האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה?

אחת הנקודות המרכזיות שעולות בהרצאה היא השאלה האם יש בכלל משמעות לדברים. אליעד מסביר שלפעמים אדם רוצה שהכל יהיה משחק, אבל אז הוא מרגיש שזה מאבד משמעות. מצד שני, אם האדם לוקח הכל ברצינות רבה מדי - הוא גם סובל. הפתרון הוא להבין שמצד האמת, אין שום משמעות אמיתית - אבל לאמץ את המחשבה הזאת מתוך שלמות ולא מתוך ייאוש. במילים אחרות, המטרה היא להיות שלם עם חוסר המשמעות ולהשתמש בה כדי לשחק.

מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות?

אליעד מביא את דברי רבי נחמן מברסלב שמדבר על היכולת להיות "בקיא ברצוא ובקיא בשוב". רוב האנשים מנסים כל חייהם להבין שדברים לא באמת משנים. הם נאבקים לשחרר. לעומתם, הצדיק מתאמץ לחשוב שדברים כן משנים - כדי להמשיך לשחק. ההתעוררות האמיתית היא לדעת לשחק ולהיות מודע שמדובר במשחק, ואז לבחור לשחק בו מחדש, כל פעם מחדש. החכמה היא לעבור כל הזמן ממצב של ערות למצב של שינה וחוזר חלילה - "רצוא ושוב".

מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף?

כאשר האדם שואל את עצמו לעומק כל שאלה - כגון "האם יש בחירה חופשית?", "האם יש משמעות?" - הוא מגיע למסקנה שאין באמת שאלה, ולכן גם אין תשובה. במצב זה, התודעה מתפוגגת, כי אין יותר מה לשאול. אך זו איננה בעיה - אלא התעוררות. האדם מאבד את עצמו כישות נפרדת, ומתחבר למציאות שמעבר להבדלות. זהו מצב של אין שאלה, לא כי יש תשובה, אלא כי השאלה עצמה התפוגגה.

איך לחיות ברמה גבוהה בתוך החיים הרגילים?

אליעד מדבר על הצורך לא לאבד אחיזה בקרקע. למרות ההתעוררות, האדם צריך להיות מסוגל לדבר עם אנשים, לעבוד, ולתפקד בתוך העולם. הרעיון הוא להישאר בתודעת משחק אבל לא לאבד את הקשר לחיים עצמם. הוא נותן דוגמה לאדם שמרגיש רע אחרי שיחה עם מישהו - זה קורה בגלל שהוא לא "על הקרקע", לא במודעות מלאה לכך שזה רק משחק.

מה ההבדל בין לחזור לשחק לבין לשחק משחק חדש?

יש מי שאומר "אני לא רוצה לחזור לשחק", אבל מה שהוא באמת רוצה זה לשחק משחק חדש. לא מדובר באותו המשחק הישן - אלא בזווית אחרת, מודעת יותר. לדוגמה, מישהו שהיה בזוגיות קשה לא רוצה לחזור אליה, אבל כן רוצה זוגיות ממקום אחר. אליעד מדגיש שזה לא חזרה למשחק הישן, אלא בחירה מחודשת, ממקום אחר בתודעה.

איך התודעה משפיעה על עוצמת החוויה?

העוצמה של החלום (כלומר, המציאות) תלויה בעוצמת האמונה שלנו בו. ככל שאדם מאמין יותר במשמעות של מה שקורה - כך הוא חווה את זה בעוצמה רבה יותר. מצד שני, אם הוא נזכר שזה רק משחק - הוא יכול להתעורר. אם למשל אתה חולם על סיוט, ומישהו צועק לך "תתעורר, זה רק חלום!", אתה יכול להתעורר בזכות השכל. לכן, שכל והתעוררות הולכים יחד.

איך לדעת אם התעוררת מספיק?

האדם שמפחד או סובל - עדיין לא התעורר לגמרי. אליעד מסביר: אם יש לך פחד - סימן שעדיין לא התעוררת לגמרי. ההתעוררות המלאה מביאה לכך שאפילו הפחד מפסיק להשפיע. השיחה חוזרת שוב ושוב לרעיון של חקירה פנימית - "למה אני רוצה את זה?", "האם זה משנה בכלל?". ככל ששואלים יותר, מתעוררים יותר.

מה ההבדל בין להבין את הדברים לבין לפעול לפיהם ביום - יום?

הרבה אנשים אולי מבינים את הרעיונות הגדולים, אבל לא באמת חיים אותם. הם אומרים "אני מבין שזה לא משנה", אבל ממשיכים להיפגע ולכעוס כאילו כן משנה. ההתעוררות האמיתית היא כשאדם מבין את זה ברמה כזאת שהוא פועל לפיה - הוא חי כאילו הוא שחקן במשחק. כשזה קורה - אפילו תוצאה שלילית לא באמת מרגשת אותו יותר מדי.

מה תפקידן של מטרות מדידות בתהליך ההתפתחות?

אליעד ממליץ לאדם שרוצה לפתח...
מהם האתגרים האישיים שמציב אדם בפני עצמו?

ההרצאה מתארת דיאלוג בין שני דוברים שבו אחד מהם משוחח על תחושותיו האישיות של אדם שמתמודד עם תחושת דכדוך, חוסר מטרה ובלבול אישי. הדובר מתאר תחושה של חוסר רצון לחיות חיים רגילים ושואף לחפש משהו עמוק יותר, אך לא מצליח למצוא את הדרך להרגיש טוב או לשמוח בחיים. החיפוש אחר מטרה בחיים ושאלות קיומיות עומדים במרכז השיחה.

האם יש מטרה אמיתית או רק משחק?

במהלך השיחה, אליעד מעלה את השאלה האם החיים הם משחק בלבד או שיש להם משמעות אמיתית. הוא מציין את האפשרות לראות את החיים כמשחק שבו אנחנו בוחרים את מטרותינו, אך יחד עם זאת, מדגיש את הצורך להרגיש שלם עם עצמך ומאוזן פנימית. נושא זה מתחבר לשאלה אם יש לנו בחירה אמיתית במעשינו או אם אנו נתונים להשפעות חיצוניות או פנימיות. הצורך להבין את המציאות ולהרגיש שלה יש משמעות מעבר למה שאנחנו עשויים לחשוב, עומד בפני אתגרים פנימיים המובילים להרהורים מעמיקים.

האם ההתעוררות יכולה להוביל לחיים משמעותיים?

ההבנה שההערות והתודעה שלנו יכולות לשחק תפקיד משמעותי בהתעוררות היא נושא מרכזי בשיחה. הדוברים מתמודדים עם המושג של "התעוררות רוחנית", כאשר הם שואלים את עצמם האם זה בכלל אפשרי למצוא משמעות, אם כל מה שיש לנו זה חוויות ומצבים שבסופו של דבר הם לא "שלהם". הניסיון לחיות חיים שמבוססים על עקרונות פנימיים של בחירה חופשית ולא רק על תכתיבים חיצוניים, יוצר צורך להילחם על מטרה או תוצאה.

האם אפשר לשלוט על המחשבות והתחושות שלנו?

הדוברים מתארים את המאבק הפנימי שלהם לשמור על שליטה על מחשבותיהם ותחושותיהם, במיוחד כאשר תחושות של פחד, דיכאון או בלבול משתלטות עליהם. השיחה נוגעת גם לשאלת חופש הרצון וההשלכות של חוויות רגשות. האם אנחנו באמת יכולים לשלוט במה שאנחנו מרגישים או שאולי יש לנו רק את היכולת להתבונן ולעבוד עם התחושות האלו באופן מודע.

האם...
חשש שיטות לפיתוח החשיבה רבי נחמן יעדים סבל תרגול קוגניטיבי שלמות אישיות קיצונית אחדות מלאה לאדם להרגיש הבנה חדשה אופי קיצוני איך אפשר איך לחיות אישיות קיצונית אני לא רוצה אני לא רוצה לחיות אנשים נמשכים אשליה אשליות בחירה הגזמה החיים כמשחק הסוף הקצנה הרגשה השלכות התעוררות התעוררות רוחנית חיי היום יום חיים חשיבה מוקצנת חשיבה קיצונית כיצד לחיות לא רוצה לחיות להבין להגזים להוציא מפרופורציה להקצין להתעורר לחיות למה אני לא רוצה למה אנשים נמשכים לפתח לשאול לשאול שאלות מה אני לא רוצה מודעות משחק משחק החיים משחקים משיכה משמעות משמעותיות נמשך סיבה סיבות עד הסוף עיקרון עשייה פיתוח קיום קיצוני קיצוניות רגש רגשות רוחני רוחניות רוצה לחיות רצוא ושוב רצון שאלה שאלות שאלות קיומיות תחושה תחושות
רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
רוצה להרגיש רע, לא רוצה להרגיש טוב, דבר בשם עצמך, כולם רובוטים, לא רוצה להיות מאושר, רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול?
... רוצה לסבול, פרדוקס האושר, פרדוקס הסבל, למה רוצה להיות מאושר? למה אני לא רוצה לסבול? למה אנשים רוצים להרגיש טוב ולא מוכנים לסבול בכלל? אליעד כהן מסביר את המנגנון הפסיכולוגי ... בכלל, אז כל רגע שבו היה מרגיש אפילו טיפה של סבל, היה מיד מפסיק לחיות או מתנגד בצורה מוחלטת לסבל. אך במציאות זה לא כך. אנשים מוכנים לסבול מעט כדי לקבל תמורה כלשהי, ולכן ... דמיונית שבה נאמר לאדם שהוא עשה חטא בעולם אחר, והעונש שלו הוא לחיות בעולם מדומה מלא ברובוטים המדמים התנהגות של בני אדם אמיתיים, כאשר רק הוא בעצם אדם אמיתי, וכל השאר ... שמרגישים רגשות אמיתיים. את יכולה להיות בטוחה רק במה שאת חווה. מה המשמעות של נפרדות לעומת אחדות? אליעד מסביר בצורה מפורטת שהמציאות תמיד הייתה בנויה מנפרדות, שהיא ההיפך ... היא תמיד הייתה קיימת. ההבדל בין הדברים תמיד היה קיים ואין צורך בסיבה להופעת הנפרדות. לדוגמה, אנשים שואלים למה יש טוב ולמה יש רע, אבל אליעד מסביר שאין לזה סיבה - ככה זה היה תמיד. דברים תמיד היו שונים זה מזה, ואין צורך לשאול מדוע יש שוני במציאות. ההפך של ... לא היה חווה אותו כרע. לפי אליעד, הכאב והסבל נוצרים כאשר האדם אומר אני לא רוצה את זה, אך לא מוכן באמת להתנגד בצורה מוחלטת, ולכן ממשיך לסבול. למה לפעמים אנחנו רוצים להרגיש רע? אליעד כהן מסביר נקודה משמעותית - שאנשים בתת - מודע רוצים לפעמים להרגיש רע. האדם מחפש תחושת סבל כדי שיוכל לחוות את תחושת ההקלה ... האם כולנו רובוטים? מה זה אומר להרגיש רע? ההרצאה עוסקת בשאלת המשמעות של הרצון להרגיש רע במקום טוב. אליעד כהן מציג את הרעיון שניתן לרצות לסבול ולחוות רע, מתוך ההבנה שהסבל ... הוא טוען כי כל הדברים תמיד היו שונים זה מזה, ואין צורך בהסבר או סיבה למה זה קיים. אם אנחנו מסתכלים על המציאות בצורה כזו, כל דבר שונה מהשני - ואין חובת הבנה או פיתרון לזה. השוני הזה הוא בסיס קיומנו, ואין לנו להיאבק בו. לעיתים אנחנו נוטים לשאול למה יש נפרדות בעולם, ולמה לא כל הדברים יכולים להיות ... אם אנחנו לא מוכנים להתמודד עם הקשיים, אנחנו לא יכולים להבין את המשמעות של האושר, כי אין לנו את המגוון הרגשי הזה שמגיע עם הסבל. האם אנחנו רובוטים? במהלך ההרצאה, אליעד מציין ... או לא בודק את עצמו, הוא עלול להרגיש שהוא רובוט, חסר אופי עצמאי. למה אני לא רוצה לסבול? בהמשך אליעד מציין שאנשים לא באמת רוצים לסבול. כשהם שואלים את עצמם למה הם לא רוצים לסבול, ... אדם שיכול לקבל את המציאות כפי שהיא, כולל את הסבל, יוכל להבין את המשמעות האמיתית של האושר. האם אנחנו באמת רוצים להרגיש טוב? בסופו של דבר, השאלה הגדולה שמציב אליעד היא האם ... להרגיש את כל ההיבטים של המציאות, אנחנו לא יכולים באמת להבין את המשמעות של מה שאנחנו חווים. מה זה פרדוקס האושר? מה המשמעות של נפרדות? האם אנחנו רובוטים? למה לא רוצים לסבול? איך מקבלים את הסבל? ...
איך לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול?
איך לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול?
... לא להרגיש רע? למה לחקור את הרצון? למה להבין את הרצון? התועלת שבחקר הרצון, לא יודע למה יש רצון, למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני לא רוצה להרגיש רע? להשתחרר מהרצון, איך לא לסבול? איך לא להרגיש רע? אליעד כהן מסביר בהרצאה כיצד אדם יכול להשתחרר מתחושות רעות וסבל על ידי חקירה ... ושוב לא יודע. ככל שהאדם שואל יותר, כך הוא מגיע למצב שבו הוא מבין שהרצון שלו להרגיש טוב הוא לא בהכרח מחויב. כאשר האדם מגלה שהוא לא יודע את הסיבה האמיתית לרצונו להרגיש טוב, הביטחון ברצון שלו יורד. הוא מתחיל להבין שאולי אין סיבה אמיתית לרצון שלו, וזה מחליש את האחיזה של הרצון עליו, מפחית את תחושת החובה להגשים אותו, וכך מפחית גם את הסבל שלו. מה התועלת בחקירת הרצון אם ... האדם מתחיל לראות שהרצון שלו אינו מחויב המציאות, שהוא לא בהכרח חייב להשיג את מה שהוא רוצה, ולכן הסבל שנוצר מכך שהוא לא משיג את רצונו קטן משמעותית. לדוגמה, אדם שמפחד מהמוות יכול לשאול את עצמו שוב ושוב: למה אני מפחד למות?. כשהוא עונה לעצמו כל פעם מחדש אני לא יודע, הוא מגלה שהפחד שלו הוא לא הכרחי. ככל שהוא חוזר יותר על השאלה הזו, כך תחושת הפחד פוחתת, כי הוא מבין שאין סיבה אמיתית לפחד שלו, או לפחות הוא לא מצליח למצוא סיבה כזו. האם חוסר הידיעה מפחית או מגביר את הרצון? אליעד מסביר שישנן שתי אפשרויות למצב שבו האדם מגיע לתשובה אני לא יודע: אפשרות אחת, שבה האדם מבין שאין סיבה אמיתית לרצון שלו, ולכן הרצון מאבד מכוחו. הוא מבין שאם אין סיבה, אין גם הצדקה לסבול או להרגיש רע בגללו. במקרה כזה, האדם יכול להשתחרר לחלוטין מהסבל, כי הרצון כבר לא מרגיש לו חשוב או מחויב. אפשרות שנייה היא שהאדם מבין שאין סיבה, אבל עדיין הוא מרגיש רצון חזק. כאן האדם עלול להרגיש שהרצון שלו הוא מחויב כי הוא קיים ללא סיבה ברורה, וכך תחושת הסבל עלולה להישאר. אליעד אומר שגם במקרה כזה, עצם ההבנה שהרצון הוא חסר סיבה עשויה לעזור לאדם להבין את הטבע של הרצונות שלו, וכך לצמצם מעט את מידת ההזדהות עם הרצון ואת הסבל הנגרם מכך. למה לא להפסיק לשאול למה גם כשאין ... וההזדהות שלו עם הרצון הולכים ופוחתים. בסופו של דבר, הוא יגיע למצב שבו הרצון כבר לא מרגיש לו הכרחי, וזה עשוי לשחרר אותו מהסבל או לפחות להפחית משמעותית את תחושת החובה שלו לממש את הרצון. אליעד מדגיש את החשיבות של החזרה על השאלה גם כאשר נראה לכאורה שאין שום התקדמות, משום שעצם החזרה מובילה לשינוי ...
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
מודעות עצמית, שכנוע עצמי, איך להטיל ספק? איך לשתול מחשבה? איזו שאלה לשאול? למה אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך
... אני רוצה? האם אני רוצה? למה אני לא רוצה? איך להיפטר מרצון? סוגסטיה עצמית, אוטוסוגסטיה, דמיון מודרך איך להטיל ספק ברצונות ובמחשבות ... אפילו ביטול מוחלט שלהם. הסיבה שבדרך כלל אנשים לא מצליחים להטיל ספק אמיתי ברצונות שלהם, היא שהם נעצרים בשאלות לא נכונות או בשאלות ... למה אני רוצה את זה? או למה אני לא רוצה את זה?. למרות ששאלות אלה נשמעות נכונות, בפועל הן מניחות מראש שהרצון קיים, ולכן הן לא מצליחות ... אדם שואל את עצמו שוב ושוב למה אני לא רוצה כאב?, הוא למעשה מחזק במוחו את האמונה שהוא אכן לא רוצה כאב, גם אם לא הצליח למצוא לכך סיבה הגיונית. כלומר, ככל שהאדם חוזר יותר פעמים על השאלה למה אני לא רוצה את זה?, הוא רק מעמיק את השכנוע הפנימי שלו שבאמת הוא לא רוצה את הדבר הזה, והספק לא מתערער כלל. לדוגמה, אם אדם אומר אני לא רוצה כאב, ושואל את עצמו מאות פעמים למה אני לא רוצה כאב?, הוא לכאורה מנסה להחליש את הרצון להימנע מכאב. אך בפועל, בכל פעם שהוא שואל את השאלה, הוא ... כזו, במקום להניח מראש את קיום הרצון, האדם מתחיל להטיל ספק בעצם קיומו של הרצון עצמו. כלומר, לא למה אני לא רוצה כאב, אלא האם בכלל נכון שאני לא רוצה כאב? לדוגמה, לאחר שאדם חזר שוב ושוב על השאלה למה אני לא רוצה כאב? ולא הצליח למצוא תשובה מספקת, עליו לעבור לשאלה חדשה וחזקה יותר: האם אני באמת לא רוצה ... כיצד הניסוח של השאלה האם אני לא רוצה את זה, ואם כן, אז למה? הוא בעצם סוג של שתילת מחשבה בתודעה. כשאדם אומר לעצמו אם אני באמת לא רוצה את זה, אז חייבת להיות לכך סיבה, הוא למעשה שותל במוחו מחשבה שתהיה לו חובה למצוא סיבה לרצונו. וכאשר האדם אינו מצליח למצוא סיבה, זה מערער אוטומטית את הרצון המקורי ומחליש אותו. כלומר, הוא מתחיל לחשוב שאם אין סיבה, אולי הוא כלל לא באמת רוצה את הדבר הזה. למה חשוב להמתין בין השאלות כדי להטיל ספק עמוק? אליעד מדגיש ...
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
מהו רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? בחירה חופשית, רצון חופשי, למה אני רוצה להרגיש טוב? רוצה שלמות, רוצה הכל, רוצה דבר והיפוכו
... רצון? איך נוצר רצון? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? למה רע לי? למה אני בוחר משהו? ... החיסרון שאנחנו חווים. לפי אליעד, רצון הוא ביטוי של תחושת חיסרון פנימית. כשאדם אומר שהוא רוצה משהו, המשמעות היא שהוא מזהה תחושה של חיסרון פנימי, משהו ... הפחד אינו בהכרח רצון להיות בריא, אלא רצון להימנע מתחושת החיסרון העתידי. מדוע אני רוצה להרגיש טוב? הסיבה שאנו רוצים להרגיש טוב, לפי אליעד, קשורה ... כי לא יכולנו לבחור באף אפשרות. במצב זה, אין שום אפשרות לפעולה. למה האדם לא רוצה תמיד דבר והיפוכו? הסיבה לכך שאנו לא רוצים תמיד דבר והיפוכו היא ... סיבתית? אליעד מסביר שישנם שני הסברים אפשריים לאופן שבו נוצרים רצונות: הסבר אקראי - הרצונות מופיעים ללא סיבה ברורה. הסבר סיבתי - הרצונות מופיעים מתוך סיבה פנימית או חיצונית מוגדרת כלשהי. הוא טוען ... חופשי לחלוטין מכל תחושת סבל או חוסר סיפוק. האדם לא יכעס או יתאכזב כשמשהו לא מתממש, כיוון שהוא יבין שאין סיבה אמיתית לכך שרצה אותו מלכתחילה. למה אי ... לראות את עצמו כפי שהיה קודם לכן. לכן אליעד אומר שיש להחליט בין השגת תשובות לבין שמירה על הזהות העצמית והקיום כפי שאנחנו מכירים אותו. מהו רצון? איך ...
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית
... אני רוצה משהו? איך להבין את עצמך? למה אני לא רוצה להרגיש רע? למה אני רוצה להרגיש טוב? למה אני רוצה משהו? למה אני לא רוצה משהו? איך לנתח את עצמך? מודעות עצמית למה אני רוצה להרגיש טוב או להימנע מהרגשה רעה? ... רע? לדבריו, כדי לענות על שאלות אלה צריך תחילה להבין מה המשמעות של המושגים טוב ורע. הוא מציג את הטענה שלפיה אם לא יודעים מהו טוב, אי אפשר להבין למה רוצים אותו, וכך גם לגבי רע. הסיבה לכך היא שהרצון וההימנעות קשורים ישירות בהגדרות האלה. אליעד נותן דוגמה להמחשה: אם אדם צובט ... שהרצון או אי - הרצון הוא שקובע את הטוב ואת הרע. אם אדם אומר אני לא רוצה משהו הוא בעצם אומר שזה רע עבורו, ולהפך. האם לא רוצה ורע הם אותו הדבר? אליעד מחדד את ההבנה שהמונחים רע ואני לא רוצה הם למעשה מילים נרדפות. אם אדם אומר זה רע לי, זה זהה לכך שהוא אומר אני לא רוצה את זה. לפיכך, הוא מסביר שאין משמעות לשאלה למה אני לא רוצה את זה?, אם התשובה תהיה פשוט כי זה רע לי. לפי אליעד, זו אינה תשובה אמיתית, אלא חזרה על ... שתשובה כמו כי הקיר לבן היא תשובה חסרת תוכן. באותו אופן, השאלה למה אני לא רוצה את זה? והתשובה כי זה רע לי היא חסרת משמעות אמיתית. הוא מדגיש שהמפתח להבנה הוא לשבור את המעגל הזה, ולא לקבל תשובות מעגליות. כיצד לפרק ... מסביר שכדי להתמודד עם שאלות מהותיות כמו למה אני רוצה משהו? או למה אני לא רוצה משהו? חייבים לפרק את השאלה לשאלות קטנות וברורות יותר. לדוגמה, כשאדם שואל את עצמו: למה אני לא רוצה שיכאב לי? הוא צריך קודם כל לשאול שאלות בסיסיות יותר כמו: האם באמת אני לא רוצה שיכאב לי? מה בדיוק המשמעות של כאב עבורי? האם יש סיבה לכך שאני לא רוצה להרגיש כאב? האם יש בכלל דבר כזה רצון או אי - רצון אובייקטיבי? איך אני מזהה את הרגש שלי או את הרצון שלי? מה משמעות המילה סיבה? האם באמת יש סיבה לדברים או שאני רק מניח שיש סיבה? כך, לפי אליעד, ניתן לפרק כל שאלה גדולה לכמה שאלות קטנות ופשוטות, וכך להבין לעומק את ההנחות הבסיסיות שעומדות מאחורי השאלה המקורית. האם קיימת בכלל סיבה לרצון או לאי - רצון? אליעד כהן מציע להעמיק בשאלה: האם בכלל קיימת סיבה אמיתית לכך שאדם רוצה או לא רוצה משהו? הוא מציע לבדוק לעומק את המושג סיבה. לדבריו, אנשים מניחים באופן אוטומטי שלכל דבר יש סיבה, אך זו הנחה שצריך לבדוק בעצמה. הוא מסביר שכדי להבין את עצמך ואת המוטיבציות שלך, אתה חייב להיות מוכן לבדוק הנחות בסיסיות כמו קיומה של סיבה או קיומו של רצון. לדבריו, כאשר בודקים את ההנחות האלה לעומק, אפשר להתחיל לראות דברים בצורה בהירה ... הרגשות שלי? האם יש הבדל אמיתי בין הדברים שאני רוצה ובין אלה שאני לא רוצה, או שזה רק עניין של תחושה רגעית? לפי אליעד, ההבנה כיצד לזהות את הרצונות והרגשות היא הכרחית ... את עצמי? מה זה טוב ומה זה רע? איך לפרק שאלות מורכבות? האם יש סיבה לרצון שלי? איך לזהות את הרגשות שלי? מודעות עצמית וניתוח עצמי ...
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? ההגדרה של טוב, ההגדרה של רע, מה הופך משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר?
טוב ורע, מה זה טוב? מה זה רע? ההגדרה של טוב, ההגדרה של רע, מה הופך משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר?
... משהו לרע? מה הופך משהו לטוב? למה רע לי? למה לא טוב לי? למה טוב לי? למה אני רוצה משהו? למה יש לי רצון? למה אני לא רוצה משהו? מה זה אושר? מה זה טוב ומה זה רע לפי אליעד כהן? בהרצאה זו מסביר אליעד כהן לעומק את המושגים טוב ורע, ואת ההגדרות המדויקות שלהם. ההרצאה מתחילה מהשאלה הבסיסית: מה זה ... שהוא אינו רוצה זאת? הוא פשוט יודע את זה. אליעד מציע לאתגר את ההנחה הזו ולשאול: איך אני יודע בוודאות שאני לא רוצה להישרף?. אולי האדם כן רוצה? אולי הוא לא בטוח לחלוטין? אך בפועל, הוא יודע בבירור שהוא לא רוצה, ולכן זוהי התנגדות ברורה שמייצרת תחושת רע. הנקודה שאליעד מדגיש שוב ושוב היא ...
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
איך נוצרת תחושה רעה? למה רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה
... רע מתחושת כאב? האם רצון הוא עובדה או פירוש? למה כאב רע? למה אני לא רוצה כאב? התמודדות עם כאב, הצורה מחויבת מצד עצמה, רע מצד עצמו, רצון כעובדה, רצון כפירוש, הצורה מחייה את עצמה ... נפשי, ואחר כך, באופן כמעט מיידי, מופיעה מחשבה נוספת האומרת אני לא רוצה את הכאב הזה. התחושה הרעה נובעת משילוב של שתי המחשבות האלו: זיהוי הכאב מצד אחד ואי - הרצון לחוות אותו מצד שני. ... לשלוש מחשבות נפרדות: הזיהוי - התחושה שכואב לי. אי - רצון - אני לא רוצה להרגיש את התחושה הזאת. תחושת רע - התוצאה של החיבור בין שתי המחשבות האלו. לדוגמה, כשכואבת לאדם הרגל, קיימת ... לי הרגל. לאחר מכן, יש מחשבה נפרדת לגמרי שבה האדם אומר אני לא רוצה את התחושה הזאת של כאב. המחשבה השלישית, רע לי, היא תוצאה של החיבור בין שתי המחשבות האלו, למרות שהיא קיימת ... שהרצון עצמו הוא עובדה ולא פירוש. למשל, אם בן אדם אומר אני לא רוצה את זה, זו עובדה שקיימת בו. לעומת זאת, הסיבה לכך שהוא לא רוצה - עשויה להיות פירוש. למשל, אם בן אדם שומע הערה שלילית ומרגיש רע, הוא מפרש את האמירה השלילית ... רק דרך הדמיון של ההיפך, ניתן באמת להבין תחושה מסוימת. מה המשמעות של הצורה מחייה את עצמה? הצורה מחייה את עצמה פירושה שהחוויה של האדם בכל רגע נתונה בפני עצמה ואינה תלויה במה ... שהיה קודם, אלא יכולה להיות חוויה בפני עצמה ללא שום קשר לסיבה כלשהי מהעבר. אליעד מדגיש שזה רעיון שהוא גם חיובי וגם שלילי. מצד אחד, אם לתחושה רעה אין סיבה קודמת והיא עומדת בפני עצמה, אפשר יהיה גם להעלים אותה ללא התמודדות עם הגורם הקודם. מצד שני, אם אין סיבה, זה עשוי להיראות מייאש כי אין איך לשנות זאת דרך שינוי המציאות או הרצון, וזה לכאורה מקשה על ההתמודדות עם הכאב. ... לסיכום, מדוע כאב מרגיש רע? בסופו של דבר, אליעד כהן מסביר שהסיבה שכאב מרגיש רע היא אך ורק כי האדם מזהה כאב והוא לא רוצה אותו. התחושה של רע לי אינה מחויבת מעצמה, אלא נוצרת ... כאב? האם הצורה מחויבת מצד עצמה? האם אפשר להרגיש טוב בלי סיבה? מה המשמעות של הצורה מחייה את עצמה? ...
החוקיות של הרע, החוקיות של הסבל, סבל נובע מחוסר ידיעה, חיסרון הדעת, חיסרון הידיעה, נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד?
החוקיות של הרע, החוקיות של הסבל, סבל נובע מחוסר ידיעה, חיסרון הדעת, חיסרון הידיעה, נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד?
... של הרע, החוקיות של הסבל, סבל נובע מחוסר ידיעה, חיסרון הדעת, חיסרון הידיעה, נוסחה להתמודדות עם תחושה רעה, איך להתמודד עם כאב? למה אני לא רוצה כאב? הפחד מהלא נודע, הפחד מהלא ידוע, איך נוצר פחד? מדוע נוצר לחץ ומה הקשר בין לחץ לידיעה? הרצאה זו עוסקת בנושא החוקיות של הרע והסבל בחיי האדם. ... לעומת זאת, גם אם האדם בטוח שיש לו סרטן, לכאורה הוא יודע את האמת, אבל אז הלחץ ייווצר מחוסר ידיעה אחרת - למשל, כמה זמן נשאר לו לחיות או מה יהיה לאחר שימות. למה אנשים מפחדים למרות שיש להם ודאות? אליעד מביא דוגמה של אדם שיודע בוודאות מוחלטת שהוא ימות בראש השנה הקרוב. האדם לא יכול ... הוא לחוץ? כי הוא לא רוצה שיקרה לילדיו משהו רע. כאן מגיעה שאלה יותר עמוקה - למה הוא לא רוצה שיקרה לילדיו משהו רע? אליעד מסביר שהסיבה שבגללה האדם לא רוצה שמשהו רע יקרה היא לא רק הרצון למנוע את הדבר הרע עצמו, אלא תמיד יש סיבה עמוקה יותר: הפחד מהלא נודע. האדם לא יודע מה יקרה אחרי שהוא ימות, לא יודע מה בדיוק הילדים שלו ירגישו, או שהוא חושב שהתחושות שיחוו יהיו שליליות. כלומר, גם כשאדם חושב שהוא יודע את כל הפרטים הטכניים של אירוע מסוים, הוא לא יכול לדעת באמת מה תהיה המשמעות הרגשית או התוצאה המוחלטת של האירוע, ולכן תמיד נשאר לו חוסר ידיעה שגורם לסבל. מדוע בני אדם לא רוצים כאב? אליעד מביא דוגמה נוספת: אדם חושש מכאב של ... אבל אם נשאל מדוע הוא לא רוצה את הכאב, התשובה היא שלילית - הוא פשוט לא רוצה כאב כי זה כואב. אך אליעד טוען שזו לא תשובה מספקת. הסיבה האמיתית שאדם לא רוצה כאב היא כי הוא לא יודע מה יקרה כתוצאה מהכאב, לא יודע מה יהיה אחריו, או שהוא מפחד ממה שהכאב מסמל, למשל שהוא יימשך לנצח. לכן, האדם ...
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
בגידות בזוגיות, איך לא לפחד שיבגדו בי? איך לא לפחד מבגידה בזוגיות? למה בוגדים בזוגיות? למה הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד
... הוא בוגד? למה היא בוגדת? איך להתמודד עם בגידה? טיפול בבגידה, למה אני לא רוצה שיבגדו בי? לגרום לה לא לבגוד, לגרום לו לא לבגוד למה אנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מסביר שהפחד מבגידה בזוגיות נובע משילוב של שני ... שבו לא אכפת לי מבגידה? ולאו דווקא שהוא בטוח שזה לא יקרה. מה הסיבות שאנשים מפחדים מבגידה בזוגיות? אליעד כהן מנתח בפירוט את הסיבות העיקריות לפחד מבגידה: תחושה של בזבוז זמן: אדם מפחד שאם הוא ישקיע מאמץ וזמן בקשר והצד השני יבגוד בו, כל ההשקעה שלו תרד לטמיון. אליעד מדגים זאת ... זאת, מי שמרגיש טוב לבד, שלא תלוי בהערכת בן הזוג, מפחית באופן משמעותי את הסיכון והפחד שלו מבגידה. הוא משווה זאת לאדם שמתאמן בחדר כושר ונעזר במישהו שמרים איתו משקולות: אם האדם מבין שכל הכוח מגיע ממי שעוזר לו, הוא יפחד ...
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
מהי שאלה מלאה באמת? למה נוצר לופ בחקירה רגשית? איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני רוצה לעשן?
... איך לא להיכנס ללופ? למה אני רוצה אותה? למה אני רוצה זוגיות? למה אני לא רוצה להיות לבד? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? איך להבין למה אני רוצה משהו? למה אני ... למעגל סגור, בו התשובה חוזרת ומסתמכת על עצמה. אליעד מבהיר כי הסיבה לכך שהלופ הזה נוצר היא שהשאלה אינה נשאלת מתוך רצון אמיתי לחקור ולגלות את האמת, אלא ... פנים שהוא שואל. אליעד מדגים זאת בדוגמה נוספת, כאשר אדם שואל למה אני לא רוצה להיות לבד? לכאורה זו חקירה אמיתית, אך תוך כדי השאלה האדם כבר משוכנע שלהיות לבד ... כאשר שואלים למה אני רוצה זוגיות?, התשובה הנפוצה היא כי אני לא רוצה להיות לבד. אך מיד לאחר מכן עולה השאלה ולמה אני לא רוצה להיות לבד?, והתשובה חוזרת על עצמה כי רע להיות לבד. בצורה כזו, האדם לעולם לא ... שצריך לרצות אותה. למה אנשים מתקשים לשאול שאלה אמיתית עד הסוף? אליעד מציין כי אנשים רבים נמנעים מחקירה אמיתית כי זה דורש מהם להעמיד בסימן שאלה את ... אמיתית. רק אם יאפשר לעצמו לבחון באמת האם טוב או רע בכלל משמעותיים לו, יגיע לתשובה עמוקה ואמיתית על עצמו. למה אני רוצה זוגיות? איך להימנע מלופ רגשי? מהי חקירה עצמית אמיתית? איך להבין את הרצונות שלי לעומק? למה אני לא רוצה להיות לבד? למה קשה לי לשאול שאלות אמיתיות? איך לחקור רגשות בצורה נכונה? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על למה אני אני לא רוצה לחיות? למה אנשים נמשכים לרגשות קיצוניים? מה זה משחק החיים ומדוע חשוב להבין שהוא רק משחק? האם יש בכלל משמעות, או שהכל אשליה? מהו עיקרון "רצוא ושוב" וכיצד הוא קשור להתעוררות רוחנית? מה ההשלכות של לשאול שאלות קיומיות עד הסוף? איך אפשר לפתח שכל תוך כדי עשייה יומיומית? איך לחיות את משחק החיים תוך מודעות שהוא משחק? למה האדם בוחר דברים אם אין לו סיבה? איך לשלב התעוררות רוחנית בחיי היומיום?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רוחנית, איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? דיכאון? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רוחנית, איך למכור מוצר ללקוחות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך להתמודד עם גירושין? איך לעשות יותר כסף? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להצליח בזוגיות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשנות תכונות אופי? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לחנך ילדים? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לנהל את הזמן? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש משמעות לחיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם המציאות היא טובה או רעה? האם הכל אפשרי? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם לדומם יש תודעה? האם באמת הכל לטובה? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? האם יש בחירה חופשית? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא פסיכותרפיה הוליסטית, אימון אישי טלפוני, מאמן אישי ועסקי בנושא רוחנית - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3120 שניות - עכשיו 16_07_2025 השעה 01:15:38 - wesi1