אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגש אחיד ✔אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך ✔ובו יתבאר העניין של אהבה עצמית / קבלה עצמית /...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
ובו יתבאר העניין של אהבה עצמית / קבלה עצמית / הערכה עצמית / דימוי עצמי / שנאה עצמית ועוד. ואהבה עצמית פירושה, שהאדם אוהב את עצמו. דהיינו, האדם חווה רגש של אהבה, כלפי מה שהוא חושב שזה הוא עצמו.

ואהבה עצמית, מורכבת מכמה גורמים. והגורם הראשון, הוא הישות העצמית של האדם, שחווה את הרגש, כלפי עצמה או כלפי כל דבר אחר. הגורם השני, הוא הדבר שאותו אוהבים או לא אוהבים. והגורם השלישי, הוא הרגש שיש, בין הישות שאוהבת לבין הישות שנאהבת. ובמקרה של אהבה עצמית, יש את התודעה שאוהבת או לא אוהבת. ויש את העצמי, דהיינו, הדבר שהאדם חושב שזה הוא עצמו. ויש את הרגש, שנמצא, בין האדם לבין עצמו.

ולמה יש הפרדה בין הישות שאוהבת, לבין העצמי שאותו אוהב האדם? משום שלא תמיד אהבה עצמית, היא באמת כלפי ה"אני" האמיתי של האדם, שהוא זה, שאוהב או לא אוהב. כי יכול להיות מצב, שהאדם מזדהה בטעות עם איזה דבר, שזה לא באמת הוא. וכלפיו, הוא חש אהבה או שנאה וכיו"ב.

כגון לדוגמה, אדם שמזדהה מאוד עם העסק שלו. וההזדהות הרגשית של האדם, אם היא מספיק חזקה, היא מביאה את האדם למצב, שבו, כאשר הוא אומר "אני", הוא מתכוון בעצם גם לעסק שלו. ואם העסק שלו לא מצליח, אז כאשר האדם לא אוהב את עצמו, אז בעצם הוא לא אוהב את מה שהוא חושב שזה הוא עצמו, דהיינו, העסק שלו. אבל באמת, זה בכלל לא הוא עצמו ממש, אלא רק דבר, שהוא חושב שזה הוא עצמו.

או לדוגמה, אדם שמזדהה מאוד עם הגוף שלו. שכאשר הוא אומר את המילה "אני", הוא מתייחס גם לגוף שלו. שאדם כזה, אם הוא לדוגמה מכוער, אז הוא יכול להגיע למצב, שהוא לא יאהב את עצמו, בגלל שהוא מכוער. אבל באמת, זה לא הוא עצמו ממש מכוער, אלא זה רק הגוף שלו, שהוא כ"כ מזדהה איתו רגשית, עד כדי כך שהוא חושב שזה הוא עצמו מכוער.

והרעיון הוא, שאהבה עצמית או חוסר אהבה עצמית, היא לא בהכרח כלפי מי שהאדם באמת, וכלפי ה"אני" האמיתי של האדם. אלא היא גם כלפי מי שהאדם חושב שזה הוא עצמו. ואם לדוגמה האדם פתאום יגיע להארה רוחנית ולהבנה, שהגוף שלו זה לא הוא עצמו, אז ממילא האהבה העצמית של האדם, כבר לא תהיה תלויה בגוף שלו וכיו"ב.

או לדוגמה, אדם שרואה איזה דבר בעולם, שנראה לו שזה דבר רע. והאדם חושב, שהוא הסיבה לכך שהדבר הרע הזה קרה. דהיינו, חושב שבגלל טעות שלו, הדבר הזה קרה. שאדם כזה, יכול בגלל זה, לא לאהוב את עצמו. אבל מאוד יכול להיות, שהדבר הזה, הוא בכלל לא רע. ויכול גם להיות, שגם אם הוא רע, הרי שלא האדם עצמו אשם בכך. והאדם שבטעות מאשים את עצמו וחווה רגשות אשמה כלפי עצמו, הוא לא אוהב את עצמו. למרות שבאמת, זה בכלל לא רלוונטי אליו, הדבר הרע שאותו הוא רואה.

כך, שכאשר מתבוננים על הנושא של אהבה עצמית, אז ראשית כל יש להבין, כיצד האדם מגדיר את עצמו, ואיזה דברים האדם מייחס לעצמו. דהיינו, עם איזה דברים האדם מזדהה רגשית, ועל מה האדם לוקח אחריות אישית וכולי. והדברים האלו, שהאדם חושב שהם הוא עצמו, כלפיהם האדם חווה אהבה או שנאה וכיו"ב. וכלפיהם יש את עניין הקבלה העצמית והאהבה העצמית.

והאהבה העצמית של האדם, החוקיות שלה, לא שונה בשום צורה שהיא, מאהבה כללית של האדם, כלפי כל דבר בעולם. ז"א האדם יאהב את עצמו (דהיינו, את מה שהוא חושב שזה הוא עצמו), או לא יאהב את עצמו, בדיוק מאותן הסיבות, שהוא אוהב או שונא, כל דבר אחר בעולם, שהוא אינו הוא.

וכפי שכבר ביארתי, האדם אוהב, כל דבר שגורם לו להרגיש טוב והנאה. ואם הדבר גורם לאדם להרגיש תחושה של טוב, האדם אוהב אותו. ואם האדם חווה, שדבר כלשהו, גורם לו לחוש רע וחוסר הנאה, אז האדם לא אוהב את אותו הדבר. והאדם אוהב את עצמו או לא אוהב את עצמו, לפי כמה שהוא מרוצה וחווה שביעות רצון, ממה שהוא חושב שזה הוא עצמו.

ומי שיתבונן עוד בעניין יראה, כי כל אדם בעולם, מזדהה רגשית עם משהו כלשהו. ומי שלא יזדהה עם שום דבר בעולם, ממילא הוא לא יהיה קיים בכלל. כי ה"אני" של האדם, הוא הדברים שהאדם עצמו מזדהה איתם והופך אותם להיות ה"אני" שלו. ומיהו האדם עצמו בלי הדברים שאיתם הוא מזדהה? או במילים אחרות, מהי המהות של האדם עצמו, בלי המחשבות / רגשות / ידע וכולי שלו? תשובה: הנושא הזה כבר ביארתי אותו לעומקו במקומות אחרים.

וכל אדם בעולם, מוכרח להזדהות עם משהו, ולחוש כלפיו שהוא ה"אני" שלו. כי בלי שום הזדהות בכלל, ובלי שהאדם יתפוש את ה"אני" שלו כמשהו ממשי, בלי זה אין שום חוויית קיום, ואין שום אהבה או שנאה או רצון וכיו"ב. כך שמוכרח שתהיה הזדהות כלשהי של ה"אני" של האדם, עם משהו כלשהו.

ומי שיתבונן עוד יראה, כי כל דבר בעולם באשר הוא, יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ואין שום דבר בעולם, שאין בו שום חיסרון. וגם אין שום דבר בעולם, שאין בו שום יתרון. אלא, כל דבר בעולם, יש בו גם חיסרון כלשהו וגם יתרון כלשהו.

וכל דבר בעולם, יש בו חיסרון ויתרון, מבחינה יחסית, אבל לא מבחינה מוחלטת. ז"א החיסרון והיתרון של הדבר, הם תמיד בעיני המתבונן באופן אישי וסובייקטיבי בלבד. אבל מבחינה אובייקטיבית, דהיינו, מנקודת מבט מוחלטת, ז"א נקודת מבט שאין לה שום העדפות ושום דעות קדומות ושום העדפה אישית, מנקודת מבט שכזו, בשום דבר בעולם, אין חסרונות או יתרונות. כי אין שום משמעות, לחסרונות או יתרונות, כאשר אין שום העדפה אישית.

ונמצא אם כן, כי מנקודת מבט אובייקטיבית מוחלטת, אין שום אפשרות לאהוב או לשנוא משהו. כי הכל שווה באותה המידה. ואין טוב או רע, אלא הכל אחד, והכל שווה באותה המידה ממש. אבל מנקודת מבט יחסית, ביחס לרצון של האדם, ביחס לזה יש טוב או רע, וביחס לזה, שייך לאהוב או לשנוא וכולי.

וממילא זה אומר, שאין שום אפשרות בעולם, שתהיה לאדם אהבה עצמית מושלמת בשלמות מוחלטת. וכך גם ממש, אין אפשרות שתהיה לאדם שנאה עצמית וחוסר אהבה עצמית מוחלטת בשלמות. ולמה? כי בכל דבר בעולם, מוכרח שיש בו חיסרון כלשהו ויתרון כלשהו. ולכן, מוכרח, שהאדם תמיד יחווה, גם חיסרון כלשהו וגם יתרון כלשהו, בכל דבר שהוא מתבונן בו.

ולא ממש משנה, כיצד יגדיר האדם את עצמו, הרי שבכל מקרה, תמיד יהיו בו חסרונות כלשהם, שלא ימצאו חן בעיני האדם עצמו. ותמיד יהיו בו גם יתרונות כלשהם, שכן ימצאו חן בעיני האדם עצמו. כך שאי אפשר לשנוא משהו בשלמות, וגם אי אפשר לאהוב משהו בשלמות. אלא תמיד יש, גם אהבה וגם חוסר אהבה, כלפי כל דבר בעולם.

וכך גם לגבי קבלה עצמית ואהבה עצמית. שאי אפשר בשום פנים ואופן שהיא תהיה מושלמת. כי בכל דבר בעולם, תמיד יש בו חסרונות ויתרונות כלשהם. ומוכרח תמיד, שהאדם גם יאהב את עצמו ברמה כלשהי, וגם ישנא את עצמו ברמה כלשהי.

אבל יש גם נקודת מבט נוספת, והיא נקודת המבט האובייקטיבית. שבה, אין שום אהבה או חוסר אהבה ושנאה עצמית. ומי שיתחבר לנקודת המבט האובייקטיבית, דהיינו, מי שיסתכל על עצמו מנקודת מבט אובייקטיבית באמת, דהיינו, נקודת מבט ללא כל שיפוטיות כלשהי, הרי שממילא הוא לא יאהב את עצמו, וגם לא ישנא את עצמו. אלא יחווה כלפי עצמו רגש אחיד, רגש זהה, רגש שאין בו אהבה או שנאה.

והאדם סובל מדימוי עצמי נמוך, רק בגלל שיש...
רגשות אשמה לא הכל אחד הוא לא אוהב העדפה אישית מבט אובייקטיבי תחושת אהבה שלמות עצמית נקודות מבט הכל שווה יתרון או חיסרון עומק אהבה אהבה עצמית אהבה עצמית בלי תנאים אהבה עצמית ללא תנאים איך לאהוב את עצמי איך לאהוב את עצמך איך לקבל את עצמי איך לקבל את עצמך אני לא אוהב את עצמי אני לא אוהבת את עצמי אני שונא את עצמי אני שונאת את עצמי האשמה עצמית הלקאה עצמית כיצד לאהוב את עצמי כיצד לאהוב את עצמך כעס עצמי לא אוהב את עצמי לא אוהבת את עצמי לא להאשים את עצמי לא להאשים את עצמך לא לכעוס על עצמי לא לכעוס על עצמך לא לשנוא את עצמי לא לשנוא את עצמך לאהוב לאהוב את עצמי לאהוב את עצמי בלי תנאים לאהוב את עצמי ללא תנאים לאהוב את עצמך לאהוב את עצמך בלי תנאים לאהוב את עצמך ללא תנאים להאשים את עצמי להאשים את עצמך להלקות את עצמי להלקות את עצמך לכעוס על עצמי לכעוס על עצמך למה לאהוב את עצמי למה לאהוב את עצמך למה לשנוא את עצמי למה לשנוא את עצמך לקבל לקבל את עצמי לקבל את עצמך לשנוא לשנוא את עצמי לשנוא את עצמך מתי לשנוא את עצמך קבלה עצמית שונא את עצמי שונאת את עצמי שנאה שנאה עצמית
זוגיות / אהבה זוגית / רווקות / קשר זוגי / מערכת יחסים זוגית / רומנטיקה / אהבה / ביחד או לבד?
... שניתן להשוות אליה את התחושה של האהבה. זא, בלי תחושה של שנאה, אי אפשר להרגיש מהי אהבה. ואם האדם אוהב את הכל באותה המידה ממש, ממילא אין שום משמעות לאהבה שלו. כי הוא מרגיש רגש אחיד, כלפי כל הדברים כולם. ומי שישנא את כל העולם, באותה המידה ממש, הוא ירגיש רגש זהה בדיוק, למי שיאהב את כל העולם, באותה המידה ממש. דהיינו, רגש של השתוות, שאין בו לא אהבה ולא שנאה כלל. שהוא רגש אחיד, בלי שום שינוי כלל. וכדי לאהוב משהו, צריך ... לו אהבה זוגית חזקה. והרעיון הוא, שהאדם לא יכול, גם לאהוב בעוצמה חזקה של זוגיות, את כל הדברים בעולם. כי אז, אין שום משמעות לאהבה שלו כלל. ואז, הוא לא חווה אהבה כלל, אלא רק רגש אחיד בלבד. ולכן, לאהוב בזוגיות, זה גם ממש טוב, כי ...
אהבה - רק אהבה, רק לאהוב, אהבה ללא תנאים, אהבה בלי תנאים, לאהוב בלי תנאים, לאהוב ללא תנאים
... אהבה או רק שנאה, ובמקום שיש בו רק טוב או רק רע, כבר ממילא אין שום משמעות מוגדרת לאהבה או לשנאה, ואז כבר אין את משחק האהבה של החיים. ובהחלט יש גם אפשרות להגיע למצב של רק אהבה ורק שנאה, עד כדי כך שנוצר רגש אחיד ורגש זהה כלפי כל דבר. ואת זה כבר ביארתי במקומות אחרים. ...
אהבה + שנאה הם אחד. איך? למה?
אהבה + שנאה הם אחד. איך? למה?
... ברורה על אהבה ושנאה כלפי המציאות כולה. מי שאוהב את כל המציאות בשלמות חווה הרגשה אחידה, בלי הבדל בין דברים. כל דבר במציאות נתפס אצלו באותה רמה של אהבה. מנגד, מי ששונא את כל המציאות בשלמות מרגיש שנאה ...
הורים וילדים - חרדה של הורים שלא יקרה דבר רע לילדים
הורים וילדים - חרדה של הורים שלא יקרה דבר רע לילדים
... שמניעה את כל האירועים, אין יותר משמעות להבדלים השטחיים בין טוב לרע, או למי הרע הזה קורה. הכל הופך להיות חוויה אחידה של מציאות אחת מושלמת. הדוגמה שאליעד מביא לכך היא האדם שאומר שהוא מוכן לסבול בשקט עבור עצמו. כאן בעצם ...
להרגיש רע - למה אנשים נהנים להרגיש רע (לכעוס / לשנוא / לקטר וכיו"ב) ?
... רע - למה אנשים נהנים להרגיש רע (לכעוס לשנוא לקטר וכיוב) ? כפי שכבר ביארתי בכל דבר בעולם יש שכל כלשהו. והאדם רוצה להרגיש טוב. והאדם עושה רק את מה שגורם לו להרגיש טוב. והשאלה היא, מדוע בעצם בני אדם נהנים ומרגישים סיפוק מלכעוס? מדוע אנשים נהנים לעסוק בבעיות שקרו להם בעבר ולקטר עליהן? מדוע אנשים נהנים לריב אפילו עד כדי שנאת חינם? ובעצם, מה גורם לאדם להרגיש טוב בזה שהוא מתמקד בכך שרע לו? תשובה: האדם רוצה להרגיש טוב. וכדי להרגיש טוב, לשם כך צריך להבין את המציאות. מי שיתבונן בעניין ...
לאהוב או לשנוא את מה שיש - מי ברא את הרצון של אלוהים?
לאהוב או לשנוא את מה שיש - מי ברא את הרצון של אלוהים?
לאהוב או לשנוא את מה שיש - מי ברא את הרצון של אלוהים? מה הקשר בין פחדים לבין תחושת חוסר שליטה במציאות? אליעד כהן מסביר שיש קשר הדוק בין פחדים לבין תחושת חוסר שליטה במציאות. הפחד מתעורר ... בין טוב לרע הוא תוצאה של פרשנות תודעתית ולא עובדה מוחלטת. אם מבינים שהכל אחד, שאין נפרדות אמיתית בין הדברים, אז ממילא השאלה על אהבה או שנאה של המציאות מתייתרת. אתה פשוט חווה את המציאות כפי שהיא. משחק החיים ורצון לנצח כאשר אדם משחק משחק, הוא אולי אפתי מבחינה מסוימת אך בו זמנית הוא גם שואף לנצח. הוא הציב ... כל אדם מרגיש חוסר שלמות, אך אם יבין שהשלמות קיימת כבר עכשיו בכל מצב, הסבל יתפוגג. אדם אינו סובל בגלל שהוא רוצה משהו, אלא משום שהוא אינו מקבל את עצמו כפי שהוא. במקום לרדוף אחרי מימוש חיצוני, עליו להבין שהוא שלם כבר עכשיו. השכר והעונש בזמן אמת בעולם שלנו נראה שהשכר והעונש מגיעים לאחר מעשה, אך למעשה הם מתרחשים בזמן אמת. ... עושה מעשה טוב, הוא חווה תחושת טוב באותו רגע, וכך גם לגבי מעשה רע. המצפון הוא לא מערכת חיצונית, אלא שיקוף ישיר של היחס הפנימי של האדם לעצמו. אהבה עצמית וקבלה היכולת לאהוב אחרים נובעת מהיכולת לאהוב את עצמך. אדם ששונא אחרים שונא למעשה חלקים מעצמו. התהליך של קבלה עצמית מוחלטת מאפשר להשתחרר משנאה וממאבקים מיותרים. המסקנה אין כאן הנחיה לאהוב את המציאות באופן פאסיבי, אלא להבין שאין באמת הבדל בין אהבה לשנאה, בין קבלה להתנגדות. כאשר אדם חווה את המציאות כאחדות, אין עוד שאלה של מה לעשות - יש רק עשייה מתוך חירות מלאה. האם הדרך שלך, היא לא כמו לאהוב את מה שיש? תשובה: קודם כל כהנחת עבודה, תמיד שאתה שואל אם זה לא כמו משהו, זה לא כמו משהו, אולי הוא התכוון למשהו צא מתוך נקודת הנחה שהכוונה להיפך. מקום שאין בו הגדרה שאתה יכול לאהוב את מה שיש או לשנוא את מה שיש. אני לא אומר מה לעשות. אני אומר מה להבין. הרעיון פשוט תבין שזה לא משנה תבין שזה אחד. אחרי שהבנת שזה לא משנה תעשי את מה שבא לך. אם הייתי חושב שמשהו משנה הייתי ... השכר והעונש בזמן אמת, כאשר אתה עושה רע בו זמנית רע לך, כאשר אתה עושה טוב בו זמנית טוב לך. מה זה מצפון? זה מערכת שיקולים של טוב ורע. אם אתה אוהב את עצמך בשלמות זה הדבר הטוב ביותר. אנשים עושים מעשים רעים כי הם רחוקים מלאהוב את עצמם בשלמות. איך אני יכול לשנוא אדם אם הוא חלק ממני, האני האמיתי של האדם זה השורש, אם אתה שונא את האחר, אתה שונא את עצמך. אתה בתוך חלום של עצמך, מה שאחרים עושים ונדמה לך שרע לך אתה עושה את זה. ...
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן האם אפשר לאהוב ולשנוא בלי להגדיר אהבה ושנאה? אליעד כהן בהרצאה מסביר על מצב שבו אפשר לאהוב את מה שיש וגם לשנוא את מה שיש, אבל בצורה שונה לחלוטין מהמקובל. הרעיון המרכזי שהוא מציג הוא האפשרות להגיע למצב שבו אין הגדרות ברורות לאהבה או לשנאה, אלא מצב בו האדם נמצא בחוויה פנימית חופשית לגמרי, ללא גבולות של מושגים או הגדרות. מה הכוונה בלאהוב או לשנוא בלי להגדיר את הרגש? אליעד מדגיש שהכוונה שלו איננה לאהוב את המציאות או לשנוא אותה על פי ההגדרות הרגילות של המושגים האלה. בדרך כלל כשאדם אומר שהוא אוהב משהו, הוא מתכוון להגדרה מסוימת מאוד, כמו טוב לי עם זה, זה מתאים לי, או אני רוצה שזה יישאר כך. כשהוא אומר שהוא שונא משהו, הוא מתכוון לכך שרע לי מזה, אני רוצה שזה ישתנה או זה לא טוב עבורי. אבל אליעד מבהיר שוב ושוב שכוונתו שונה לחלוטין - מדובר על מקום פנימי שבו כבר לא ... אין שום קביעה של טוב או רע, שום העדפה ושום דחייה. האדם פשוט יכול להכיל את שתי החוויות באופן מלא בו זמנית, ולא להיתקע בשום קצה או הגדרה. כיצד אפשר לאהוב ולשנוא בו זמנית? אליעד מסביר שהרעיון של לאהוב ולשנוא בו זמנית אפשרי רק כאשר האדם מתנתק לחלוטין מההגדרות ומהתפיסות המוכרות שלו. זהו מצב שבו האדם יכול לראות כל דבר כטוב ורע במקביל, מבלי להרגיש צורך להכריע ... המוחלטת של המציאות כפי שהיא. מה המשמעות של מקום ללא הגדרות? אליעד מסביר שמקום ללא הגדרות הוא בעצם מצב של חופש פנימי מוחלט. האדם לא צריך לבחור בין לאהוב או לשנוא, כי הוא פשוט נמצא מעבר להגדרה של לאהוב ולשנוא. החוויה היא של ללא הגדרה. הוא מדגיש שאין הכוונה שהוא רוצה שהאדם יפסיק לאהוב או לשנוא במובן הרגיל, אלא יגיע לנקודה פנימית שבה הוא מסוגל לראות באופן ברור שהכל הוא גם טוב וגם רע במקביל, ולכן יכול לאהוב ולשנוא כל דבר בו זמנית, מתוך חופש פנימי אמיתי. ההבנה העמוקה שאליעד מנסה להעביר היא שבכל מצב, בכל תחושה, בכל רגע, קיימת אפשרות להתייחס אליו כטוב מוחלט או כרע ... או להיאחז במשהו אחד בלבד. האם המטרה היא לשנות את מה שיש או לקבל אותו? כאן אליעד מדגיש נקודה עדינה מאוד. הוא אומר שאם אדם חושב שהכוונה שלו היא לאהוב את מה שיש במובן הרגיל - אז הוא טועה, כי באותה מידה הוא גם יכול לומר שהכוונה שלו היא בדיוק הפוכה, כלומר, לשנוא ולשנות את מה שיש. האמת היא שאין כוונה מוחלטת לאף אחד מהכיוונים האלה. הכוונה שלו היא שהאדם יהיה במצב שבו הוא אינו כבול לשום כיוון ולשום עמדה פנימית מוגדרת ... של מושגים או הגדרות שכליות. אליעד מדגיש שהכוונה שלו היא להגיע למצב שבו האדם נמצא במציאות מוחלטת וחופשית, שהיא בו זמנית גם אהבה מלאה של מה שיש וגם שנאה מלאה של מה שיש, בלי צורך לבחור, בלי צורך להגדיר ובלי צורך להגביל את עצמו לשום כיוון מסוים. איך אפשר לאהוב ול
4 נקודות מבט, לאהוב את המציאות, לשנוא את המציאות, להכיל את המציאות, התייחסות לאירועים
4 נקודות מבט, לאהוב את המציאות, לשנוא את המציאות, להכיל את המציאות, התייחסות לאירועים
... נקודות מבט, לאהוב את המציאות, לשנוא את המציאות, להכיל את המציאות, התייחסות לאירועים איך אפשר לאהוב מישהו שרוצה לפגוע בך? כאשר מתרחש מצב שבו אדם אחר פוגע בך או מתכנן לפגוע בך בכוונת זדון, ישנן מספר נקודות מבט שונות להתייחס אל האירוע הזה. אליעד מסביר כיצד ניתן לאהוב, לשנוא או להכיל אדם שמבצע פעולה פוגענית כלפיך, באמצעות הבנת מנגנון התפיסה והפרשנות של האירוע. התוכן מפרט ארבע נקודות מבט עיקריות כיצד להתייחס לאירועים במציאות: לאהוב את המציאות, לשנוא את המציאות, להכיל את המציאות ולהיות בהשתוות כלפי המציאות. איך הפרשנות שלך לאירוע משפיעה על הרגש? הדרך שבה אדם חווה פעולה שנעשית כלפיו תלויה באופן שבו הוא מפרש את הפעולה. אליעד מדגים זאת באמצעות דוגמה של אדם המנסה לפגוע או לרצוח מישהו. אם האדם מותקף והוא תופס את הפעולה כרעה, הוא יחוש שנאה כלפי התוקף. אם הוא יצליח לפרש את הפעולה כטובה או מיטיבה, הוא יחוש אהבה כלפי אותו אדם. אם האדם לא מפרש את האירוע כרע או כטוב אלא בצורה נייטרלית, הוא ירגיש השתוות, כלומר, לא יאהב ולא ישנא את מי שביצע את הפעולה. מה הקשר בין אהבה או שנאה לבין תפיסת הנזק? אליעד מסביר שהתחושה שלך כלפי האדם תלויה בפרשנות שלך לגבי מידת הנזק או התועלת מהפעולה שהוא מבצע כלפיך. לדוגמה, אם אדם יזרוק עליך משהו ותחווה זאת כפגיעה, אתה תשנא אותו. אבל אם תחשוב שהפעולה מיטיבה איתך (כמו אדם שנותן לך תרופה, למרות שאתה לא מבין את זה), אתה תאהב אותו. זאת אומרת, הרגש נובע ישירות מההערכה שלך את הפעולה. איך אדם יכול להגיע לאהוב מי שפוגע בו? כדי לאהוב אדם שמבצע פעולה פוגענית, אליעד מציע לבדוק לעומק מדוע הפעולה מתרחשת. אם תבין לעומק שהפעולה עצמה טובה עבורך - למשל, שהיא משרתת אותך ברמה מסוימת ... המבצע אותה. אליעד נותן דוגמה של אנשים שבחרו לעבוד על תכונות כמו ענווה והלכו במכוון למקומות שבהם יבזו אותם. אותם אנשים פירשו את העלבונות כהזדמנות לצמיחה, ולכן במקום שנאה הם חשו הכרת תודה או אהבה כלפי המבזים. מהי הפרספקטיבה של הכל כרצוני וכיצד היא משנה את היחס לאחרים? נקודת מבט נוספת שאליעד מציע היא ... את המציאות. לפי גישה זו, אם אתה הוא זה שמפעיל את האחר, אז האדם הפוגע הוא למעשה שליח שלך. במצב כזה, הפעולה שהוא מבצע אינה נגדך, אלא היא פעולה שלך עצמך, ולכן קל לך יותר לאהוב אותו או לפחות לא לשנוא אותו. מה הקשר בין תחושת אחריות למציאות לבין שנאה או אהבה? אליעד מפרט נקודת מבט נוספת, לפיה אתה האלוהים והכל קורה מרצונך האישי. מתוך הפרספקטיבה הזאת, כל פעולה שמתבצעת בעולם היא בעצם פעולה שלך עצמך. לכן, אם אדם פוגע בך, הפגיעה בעצם מתרחשת כי רצית אותה, והיא חלק מתוכנית גדולה שלך. בפרספקטיבה זו, תחושת השנאה פוחתת כי האירוע מתפרש כרצונך המלא. האם יש גם דרך אחרת להסתכל על הדברים? כן, יש גם את הפרספקטיבה ההפוכה לחלוטין, שלפיה המציאות היא בכלל ... רוצה להיות קיים, וכל המציאות כפויה עליך בעל כורחך. אם הכל הוא נגד רצונך, אז העובדה שמישהו פוגע בך הופכת לבעיה שולית, כי עצם המציאות כולה כבר נתפסת כלא רצויה. במצב זה השנאה מתפשטת מעבר לאירוע הספציפי ונוגעת במציאות כולה. מהי פרספקטיבת ההשתוות ואיך להגיע אליה? הגישה הרביעית היא הגישה של השתוות, שבה אין פרשנות שלילית או חיובית לפעולה, אלא חוויה נייטרלית לחלוטין. במצב זה, אדם אינו חש שנאה או אהבה, אלא מקבל את הפעולה בצורה נייטרלית, מכילה ושוויונית. האם ניתן לאמץ את כל נקודות המבט בו - זמנית? אליעד מסביר כי באופן תיאורטי ... כל נקודות המבט שהוזכרו נכונות באותה מידה, וכי אין סתירה בין הפרספקטיבות השונות. בפועל, ניתן לעבור מנקודת מבט אחת לשנייה בהתאם ליכולתך לשנות את הפרשנות שלך למצב. איך לאהוב את המציאות? כיצד להכיל אירועים קשים? איך לא לשנוא אדם שפגע בי? מה הקשר בין פרשנות לרגשות? מהי תפיסת האחדות? איך לשנות פרשנות לאירוע? ...
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
רצון לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה
... לסבול, איך לא לשקר בלי להתאמץ בכלל, לשנוא את הדרך אל המטרה, לשנוא כסף, השטן שאתה למה האדם סובל, והאם הוא באמת רוצה להפסיק לסבול? אליעד כהן מסביר בהרצאה זו מדוע האדם סובל, ... האדם מתרגל לשקר קטן, למשל כשהוא טוען שטוב לו בעבודה שהוא שונא, או שטוב לו לסבול מעט כל יום. כשאדם אומר שטוב לו לעבוד רק שעה ביום, הוא בעצם אומר לסתן (הסבל והקושי בחיים) זה ... סובל רק מעט, יוכל להפסיק את הסבל לחלוטין. מהי המשמעות של לשנוא כסף לפי אליעד כהן? אליעד מסביר שכדי להגיע להבנה המוחלטת של המציאות, האדם חייב לשנוא את הממון, את הכסף, ואת האמצעים שהוא משתמש בהם כדי לשרוד או להשיג את מטרותיו. לפי רבי נחמן, שאותו אליעד מצטט, האדם צריך לשנוא את הכסף באופן מוחלט כדי להשתחרר מהשעבוד אליו. כשהאדם תלוי בכסף או באמצעים אחרים, הוא תמיד סובל כי הוא לא ... רק מהסיפוק המדומה שהכסף מעניק לו. כדי להשתחרר באמת, על האדם לשנוא את הכסף ואת התלות שלו בו, ולהבין שאין שום הכרח להיאחז בו. מיהו השטן, ומה הקשר שלו לאדם? לפי אליעד כהן, ... לעצמך? מהו השטן? למה האדם לא רוצה לסבול באמת? מה המשמעות של שנאת כסף? איך להשתחרר מהרצונות? מה זה אלוהים האמיתי? ...
רוצה לא רוצה, לרצות בשלמות, לאהוב בשלמות, לשנוא בשלמות, רוצה לסבול, לרצות זוגיות, להתאהב, לרצות נפרדות
רוצה לא רוצה, לרצות בשלמות, לאהוב בשלמות, לשנוא בשלמות, רוצה לסבול, לרצות זוגיות, להתאהב, לרצות נפרדות
... לא רוצה, לרצות בשלמות, לאהוב בשלמות, לשנוא בשלמות, רוצה לסבול, לרצות זוגיות, להתאהב, לרצות נפרדות האם באמת אפשר לרצות משהו באופן מוחלט? ההסבר ... לעבודה. הסיבה היא שהאדם רוצה לעבוד כדי שיהיה לו כסף ואוכל, ובמקביל גם לא רוצה לעבוד כי זה קשה לו. למה האדם לא יכול לאהוב או לשנוא משהו באופן מוחלט? אליעד ממשיך ומדגיש שהאדם אינו מסוגל לאהוב או לשנוא באופן מוחלט. אם אדם באמת אוהב משהו במאה אחוז, הוא לא מסוגל לחשוב על שום דבר אחר. האדם הופך לממוקד כולו בדבר שהוא אוהב, ובמצב כזה הוא כבר לא מסוגל להתקיים כישות נפרדת. כך גם לגבי שנאה: אם האדם שונא משהו לחלוטין, הוא לא יכול לשאת אפילו את קיומו של הדבר הזה במחשבתו, ואז גם הוא ייעלם. הסיבה שבני אדם לא חווים אהבה או שנאה מוחלטת היא שיש תמיד נקודת איזון, מקום בתוכם שמאפשר להם להיות במצב של גם וגם - גם לאהוב וגם לא לאהוב, גם לשנוא וגם לא לשנוא. מצב זה של איזון מונע מהאדם לחוות חוויות מוחלטות, אך גם מאפשר לו להמשיך ולהתקיים. מדוע אנשים לא ... שבו הוא מבין שאין לו באמת מה להפסיד, יכול להתחיל לשחק את המשחק של החיים בצורה אמיתית ומלאה, ולחוות חוויות של אהבה, שנאה, שמחה ועצב בצורה עוצמתית ועמוקה יותר. בסופו של דבר, אליעד מבהיר שהיכולת האמיתית ליהנות, ... לרצות משהו באמת? למה אנשים רוצים לסבול? מהי אהבה מוחלטת? איך להתמודד עם פחד מכישלון? מה זו אחדות שקרית? למה אי אפשר לשנוא משהו באופן מוחלט? איך להתמסר לרצון בלי לפחד? ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על אהבה עצמית, קבלה עצמית, שנאה עצמית, לאהוב את עצמך, לקבל את עצמך, לשנוא את עצמך
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגש אחיד, איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? דיכאון? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגש אחיד, איך למצוא זוגיות? איך לפרש חלומות? איך להעריך את עצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך להצליח בראיון עבודה? איך לשתול מחשבות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לשנות תכונות אופי? איך להתמודד עם גירושין? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך לעשות יותר כסף? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בזוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? אולי אנחנו במטריקס? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? בשביל מה לחיות? למה לא להתאבד? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם יש בחירה חופשית? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם באמת הכל לטובה? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? איך להיות מאושר? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? למה יש רע בעולם? איך להנות בחיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מנטורינג, יועץ טיפולי, מטפל אישי בתחום רגש אחיד - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.2500 שניות - עכשיו 17_07_2025 השעה 12:43:37 - wesi1