אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רגש ✔מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע ✔ מדוע האדם מרגיש שהוא חי בכלא של רצונותיו? אליעד כהן מסביר שכדי להגיע לאושר... - אליעד כהן...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
31:11מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
מדוע האדם מרגיש שהוא חי בכלא של רצונותיו?

אליעד כהן מסביר שכדי להגיע לאושר אמיתי, חשוב להבין למה האדם מרגיש כלוא בתוך חייו. הוא מדגים זאת במשל על עבד שהיה בעברו מלך גדול, אך נלקח לשבי והתרגל לחיי העבדות והסבל. העבד הזה מתרגל לסביבה הקשה, עד כדי כך שאם מישהו בא ואומר לו שהוא בעצם מלך ויכול להשתחרר מהכלא, הוא מתעצבן וכועס כי התרגל כבר לסבול ולא רוצה להתמודד עם האפשרות שהוא יכול להיות חופשי.

לדברי אליעד, האדם מרגיש כלוא בגלל התלות שלו ברצונותיו. האדם כבול לרצונות, הוא משרת אותם כל חייו ללא הפסקה, ואין לו שום אפשרות להשתחרר מהם. גם כשהאדם חושב שהוא מחליט שלא לעשות דבר מסוים, זו רק עדות לכך שהיה לו רצון חזק יותר שהכניע את הרצון הראשון. למעשה, האדם אף פעם לא מפסיק לרצות, והוא תמיד נשלט על ידי הרצון שלו, בלי לקבל באמת את התמורה המובטחת של האושר והסיפוק.

מהו הקונפליקט בין הרגשת העבדות לבין הרצון לחופש?

אליעד מתאר מצב שבו האדם יודע עמוק בתוכו שיש אפשרות לחיים טובים יותר. עצם הידיעה הזאת יוצרת קונפליקט פנימי. האדם מצד אחד מרגיש שאולי הוא יכול לצאת לחופשי ולהיות מאושר באמת, ומצד שני חושש שיגלה שאין דרך לצאת. הקונפליקט הוא בין ההרגל המוכר להיות עבד לבין האומץ הנדרש כדי לגלות את האמת. האדם מעדיף לעיתים להישאר בכלא של המוכר, מפחד שיגלה שאין באמת אפשרות אחרת.

לדברי אליעד, דווקא כשהאדם מגלה שיש אפשרות אחרת, הוא מתחיל להרגיש עוד יותר רע, כי הוא מבין בבירור עד כמה מצבו הנוכחי אינו טוב. זאת משום שכאשר האדם נמצא בכלא בלי לדעת שהוא יכול להיות חופשי, הוא סובל פחות מאשר כאשר הוא מודע לאפשרות הזאת ועדיין נשאר בכלא.

כיצד ניתן להשתחרר מהכלא של הרצון?

אליעד מדגיש שהדרך היחידה להשתחרר באמת היא לחקור לעומק אם קיימת אפשרות לצאת מהכלא של הרצון. יש שתי אפשרויות ברורות:
  • אם האדם יגלה שאכן אפשר לצאת, הוא ישתחרר וירגיש חופש אמיתי.
  • אם האדם יגלה שאין דרך לצאת, לפחות תהיה לו ודאות מוחלטת שאין אפשרות אחרת, והוא יצליח לקבל את המציאות במלואה וירגיש בה שלם ומאושר.
כל עוד האדם לא בודק עד הסוף, הוא נשאר תקוע באמצע, מתלבט, ובכך נשאר סובל.

האם הגשמת רצונות מביאה לאושר אמיתי?

אליעד טוען שהאדם לעולם לא באמת מאושר על ידי הגשמת רצונותיו. כל רצון שמוגשם מוליד רצון חדש, וכך האדם נשאר במרדף אינסופי. האדם עובד כל הזמן למען הרצונות, אבל אף פעם לא מקבל את המשכורת של אושר מתמשך שהרצון הבטיח לו. אליעד נותן דוגמאות רבות לכך, כמו ההבטחה לאושר כאשר נעבור שלבים שונים בחיים: לימודים, צבא, זוגיות, ילדים, ועוד. אך תמיד מתגלה שהאושר הוא זמני בלבד, והרצון מיד יוצר מטרה חדשה לרדוף אחריה.

מדוע האדם מרגיש תמיד חוסר סיפוק?

הסיבה האמיתית לכך שהאדם לעולם אינו מרוצה לחלוטין, לפי אליעד, היא שבתוך תוכו האדם זוכר או יודע שהיה פעם "מלך". הוא יודע בתת - המודע שישנה אפשרות לחוות שלמות אמיתית, ולכן אף פעם אינו מסופק לגמרי עם מה שיש לו. האדם תמיד מרגיש שיש משהו גדול וטוב יותר, והוא ממשיך לחפש אחרי השלמות הזו.

מה המשמעות של "להיות מלך" ומהי פרספקטיבת האחדות?

להיות "מלך", לפי אליעד, פירושו להיות בתודעה של שלמות ואחדות מוחלטת, מצב שבו האדם חווה את המציאות בצורה כזו שהכל טוב והכל אחד. במצב כזה, האדם יכול להמשיך לשחק את משחק החיים ולבחור להרגיש טוב או רע, אך תמיד יהיה מודע לכך שהוא זה שבוחר לשחק במשחק הזה. השלמות היא לא להפסיק לחיות את החיים, אלא להמשיך לשחק, אך עם הידיעה העמוקה שהכל שלם ומושלם מלכתחילה.

מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי?

אליעד מדגיש שוב ושוב כי מי שרוצה להרגיש טוב באמת חייב לא לפחד להרגיש רע. כדי להבין באמת מהו טוב ומהו רע, צריך לא לפחד להתמודד עם שאלות קשות, ספקות ופחדים. מי שנמנע מלחוות כאב או פחד בדרך לחקירת האמת לעולם לא יגיע לתחושת השחרור האמיתית. האדם צריך להיות אמיץ וללכת עם האמת עד הסוף, גם במחיר של חוויית אי - נעימות.

מהי המסקנה המרכזית ליציאה מהכלא של הרצון?

המסקנה המרכזית היא שהדרך היחידה להגיע לאושר אמיתי היא לבדוק לעומק את כל ההנחות שהאדם מחזיק לגבי טוב ורע. יש להעז לשאול על כל דבר: האם הוא באמת טוב או רע? האדם צריך להגיע לתובנה שהטוב הרגיל שהוא מחפש אינו טוב אמיתי, ובמקום זה להתחבר להבנה פנימית של שלמות מוחלטת שבה הכל טוב באופן אבסולוטי. רק כך יכול האדם באמת להשתחרר מהכלא הפנימי ולחיות באושר אמיתי.
מדוע האדם מרגיש שהוא בבית כלא?

ההסבר מתחיל במשל על עבד שהיה בעבר מלך גדול, אך נלקח לשבי והתרגל לחיים בכלא. במצב הזה הוא מתרגל לסבול ומסתגל לסביבה, עד כדי כך שכאשר מנסים להסביר לו שהוא אינו חייב להישאר בכלא, הוא כועס. האדם דומה לעבד הזה, משום שגם הוא מרגיש כלוא בתוך חייו, אך עמוק בתוכו הוא יודע שאפשר להיות במקום טוב יותר. כאשר מספרים לאדם שהוא יכול לצאת מהכלא הזה, הוא נלחץ, כי הוא התרגל לסבל ולמגבלות.

מה הקונפליקט בין ההרגל להיות עבד לבין הרצון להיות חופשי?

האדם יודע עמוק בפנים שהוא אינו חייב לחיות בכלא, אבל באותו זמן הוא התרגל לתפיסה שהוא עבד. אם באמת היה מרגיש בכלא כמו מלך, דבר לא היה מפריע לו. בפועל, אף אחד לא מרגיש בכלא כמו מלך, ולכן נוצרת תחושה מתמשכת של חוסר שביעות רצון. מצד אחד, יש אפשרות להתעמק ולנסות לצאת מהכלא, מצד שני, קיימת נטייה להעדיף להמשיך במצב המוכר ולהגיד שטוב לו שם. הקונפליקט נובע מהידיעה שיש אופציה לחיים טובים יותר, אך גם מפחד מהדרך הנדרשת כדי לגלות זאת.

איך אפשר להשתחרר מהכלא?

האדם צריך לבדוק לעומק אם באמת קיימת דרך לצאת:

- אם יתברר שכן, יצליח להשתחרר וירגיש טוב באמת.

- אם יתברר שלא, יגיע לפחות לוודאות גמורה שאין אפשרות אחרת, וישלים עם המציאות וירגיש בה טוב.

כך או כך, חקירת האמת עד הסוף מובילה לשחרור מהספק. רק אז נעלם הקונפליקט בין הרצון לצאת לבין הפחד שלא ניתן לצאת, כי יש ודאות מוחלטת במסקנה.

מדוע האדם תמיד עובד אצל הרצון שלו?

כמו עבד, האדם נשלט בידי רצונותיו ללא הפסקה. אם הוא מרגיש דחף לעשן אך מוותר, המשמעות היא שהיה בתוכו רצון חזק יותר שלא לעשן. בכל מקרה, הוא כבול לרצונות כאלה ואחרים. הרצון "מבטיח" שכר בצורת סיפוק או אושר, אך למעשה ממשיך לנהל את האדם כל הזמן, 24 שעות ביממה, בלי לתת לו תחושת שחרור אמיתית.

האם אפשר להיות מאושר בהשגת מטרות רגילות?

לכאורה, כשאדם משיג את מטרותיו, הוא מצפה להיות מאושר. אך בשורה התחתונה, כל מטרה חדשה גוררת מטרה אחרת: הרצון לעולם אינו מפסיק, ולכן השמחה אינה נמשכת. האדם מאמין ש"אם רק אשיג X אהיה מאושר", אך בפועל, האושר אינו מלא וגם אחרי הישג גדול עולה רצון חדש. אם האדם באמת היה זוכר שלעולם לא יגיע לאושר שלם בדרך הזאת, הוא היה משחרר את הלחץ, אבל בפועל קיימת התקווה הסמויה של "אולי בכל זאת".

מהי הפרספקטיבה של "להיות מלך"?

בנקודת המבט של "מלך", הכל טוב בשלמות. שם אין תחושה של חסר תמידי, אלא שלמות אמיתית, מצב שהאדם לעיתים חווה כזיכרון תת - מודע. הסיבה לכך שאף אחד לא מאושר בשלמות היא שאנשים מרגישים עמוק בפנים שיש איזו אפשרות גבוהה יותר, כאילו פעם היו "מלכים". זו הסיבה שבגללה האדם ממשיך לחפש עוד ועוד סיפוק וחווה ריקנות, כי הוא זוכר שיש משהו גדול בהרבה מכל הטוב המוכר לו בחיי היומיום.

כיצד הגילוי שיש אפשרות אחרת משנה את תפיסת הטוב והרע?

ברגע שאומרים לאדם שיש מציאות שבה הכל טוב, מתעורר בו פחד. הוא חושש שאולי לא יצליח להגיע אליה. מנקודת המבט הזו, הרעיון הוא להבין שהמלך (האדם כשהוא חווה שלמות) יכול גם לחוות את עצמו כעבד, אך להמשיך לדעת שהוא זה שבוחר לשחק בתפקיד העבד. כך מתקיים משחק החיים: מצד אחד יש טוב ורע, הצלחה וכישלון, מצד שני, יש ידיעה פנימית שהכל טוב באמת, והאדם במו ידיו בוחר בכללי המשחק.

מדוע חשוב לא לפחד להרגיש רע בדרך לאושר אמיתי?

מי שרוצה באמת להרגיש טוב, חייב להסכים להתמודד עם כל פחדיו, כולל הפחד להרגיש רע. ההתקדמות לאושר כרוכה בבדיקה אמיתית של מושגי הטוב והרע. לפעמים, בבדיקה הזו צפים פחדים, ספקות ואי - נוחות. אבל האדם מבין שכל עוד הוא לא ניגש לאמת עד הסוף, הוא נשאר תקוע באותו כלא של חוסר שביעות רצון.

איך מגיעים לשלמות שבה הכל טוב, אבל עדיין ניתן לשחק את המשחק?

השלמות היא לא רק לחשוב שהכל טוב, אלא להמשיך לחוות טוב ורע במידה מסוימת - ובמקביל לדעת שהכל אחד והכל טוב באמת. זה מצב שבו האדם בוחר לשחק, נהנה מהמשחק, אבל מודע לכך שהוא המלך ושהוא קובע לשחק לפי הכללים האלה. כעבד, הוא מחויב לכללים, כמלך, הוא יודע שהוא זה שקבע אותם.

מהי המסקנה המרכזית?

כדי להגיע לאושר אמיתי, האדם צריך להפסיק לפחד מהרע. עליו לחקור עד הסוף: האם באמת יש דרך יציאה מהכלא של הרצון, או לא. אם כן - הוא ישיג חופש ושלמות. אם לא - לפחות ידע בוודאות ויהיה משוחרר מהספק. בדרך, מתברר שכל "טוב רגיל" אינו טוב מוחלט, והחיפוש אחר משהו גדול יותר נובע מזיכרון פנימי של השלמות. מי שרוצה לחוות את ההבנה העמוקה שהכל אחד ושבאמת יש אפשרות לטוב שאין בו חיסרון, חייב להעז להתבונן בכל פינה בנפש, גם ברגעים של פחד וכאב, עד שהאמת מתבהרת.
אחד הדברים החשובים בדרך אל האושר, מי שרוצה להרגיש טוב לא צריך לפחד להרגיש רע. המשל דומה לעבד שנמצא בכלא והיה פעם מלך גדול שנלקח לשבי, ברגע שהאדם נמצא בשבי הוא מתרגל אליו ולעבודה הקשה. בתוך תוכו האדם יודע למרות הכל שמצד האמת הוא יכול לא להיות בכלא. אם מסבירים לו שהוא לא חייב להיות בכלא - הוא יכעס, כי הוא כבר התרגל להיות בכלא.

האדם התרגל לסבול, מסבירים לו שהוא לא צריך לסבול, אם האדם באמת היה מרוצה מבית הכלא, אם שם היה מרגיש כמו מלך, לא היה מטריד אותו מה אומרים לו. אף אדם בכלא לא מרגיש מלך. לאדם בבית הכלא, יש אפשרות להתעמק ולנסות לצאת מהכלא, ומצד אחר, להגיד שטוב לו בכלא והוא מרגיש שם טוב. הרבה יותר קשה להיות בבית כלא כשאתה מלך. מגלים לו פעם היית מלך, אתה לא צריך להיות כאן. אדם בתוך תוכו יודע את האמת. אדם לא צריך להיות בכלא - למה? כי אדם בתוך תוכו יודע שהוא לא צריך להיות בכלא.

ולכן כשמספרים לאדם שהוא היה מלך - העצה האמיתית לא לפחד במקום להמשיך להיות עבד. אתה לא חייב להישאר כאן. ואם תגלה שאתה מלך ותגלה שאין דרך. לפחות תדע ב100% שאין דרך לצאת מכאן ולכן גם כאן תרגיש מלך. אדם חושב שיש אפשרות ואין אפשרות לצאת מהכלא. פתאום אדם אומר לו שיש דרך לצאת מכאן. אדם צריך לבדוק את הדברים, אם יתברר שזה נכון זה טוב יצאתי מבית הכלא. אם יתברר שאין אפשרות אדע בוודאות שאין אפשרות לצאת ארגיש גם כאן טוב.

העניין הוא שאדם לא רוצה להיות בבית הכלא, שאדם נמצא בבית כלא הוא סובל מכך שהוא לא רוצה להיות בבית כלא. וברגע שאדם נמצא בבית כלא או מספיק מחשבה הכי קטנה שיש סיכוי לצאת הוא תמיד ירגיש רע בכלא. ולכן האדם צריך להגיד אבדוק אם יש דרך לצאת מבית הכלא, עד שאין לאדם וודאות שאין דרך לצאת מהכלא / להישאר בו הוא לא יכול להרגיש טוב. ואם הוא יבדוק ויהיה בטוח לא יהיה לו קונפליקט, לא לפחד להתמודד יש אמת. יש אפשרות או אין אפשרות. האמת קיימת, או שיש דרך או שאין דרך.

עד כאן המשל גם אם הוא יגלה שאפשר לצאת הוא ייצא ואם אין דרך להשלים עם זה. כך או כך הוא יהיה שלם. האדם נמצא בבית כלא כל אחד מבני האדם נמצא בבית כלא. האדם נמצא בבית כלא של הרצון שלו, בכלא נותנים לפעמים לאדם חופשה. יש לאדם קצת חופש, בבית כלא של העולם שלנו אין חופש, אין שום שביתות. אצל מי האדם עובד? אצל הרצון שלו. כי לכל אדם יש רצון והאדם כל יום עובד אצל הרצון שלו - הרצון אומר - אתה עושה - אף אחד בעולם לא יכול להתנגד למה שהוא רוצה - אם לאדם יש רצון לעשן ולא מעשן היה לו רצון יותר חזק מלעשן.

בשורה התחתונה האדם עובד 24 שעות אצל הרצון שלו. יש כאלה קמים בבוקר עייפים, האדם 24 שעות רוצה ורוצה ועושה כדי להשיג את הרצון. אין אפשרות לקחת הפסקה, תמיד יש רצון. אין דבר כזה לא לחוות רצון. העניין שאף פעם הוא לא נותן לאדם את המשכורת. שאדם עובד במקום עבודה הוא מקבל בדרך כלל את המשכורת. הרצון משקר על האדם ואומר לו אם תעשה כך וכך תהיה מאושר. והדבר חוזר על עצמו ומטעים אותו. אם אדם היה זוכר שלא משנה מה הוא יעשה הוא לא יהיה מאושר - הדבר היה מוריד לאדם את המוטיבציה לעשות את הדבר.

האדם אומר כל מה שאני אעשה אני לא אהיה מאושר אבל האדם בתוך תוכו גם אומר אם אשיג משהו אולי בכל זאת אהיה מאושר. הסבל נוצר מכך שאדם ממשיך לרצות. אם היה האדם יודע שלעולם כל מה שיעשה הוא לא יהיה מאושר הוא היה משחרר את הלחץ. בכל מקרה, האדם לעולם לא מאושר. כל בני האדם מחפשים את האושר ולעולם לא מאושרים. העניין פשוט כל אחד מבני האדם בעולם היה מלך. מלך מייצג את המקום בו הכל טוב. ולכל אחד מבני האדם יש פרספקטיבה שבה הוא מלך. אדם יכול לחוות דרך התודעה שלו שהוא מלך.

האדם מסיבות מסויימות נכנס לדמיון ומדמיין שהוא עבד, ועובד ולא מרוצה. תמיד לאדם יש תחושה אולי יכול להיות יותר טוב? בתוך תוכו אדם יודע שהוא מלך. והרעיון שזאת הסיבה שבגללה אף אחד בעולם לא מאושר בשלמות. בנמשל באים לאדם ואומרים תקשיב למרות שאתה רודף אחרי הזנב של עצמך יש אפשרות שהכל טוב. אתה יכול להיות בתודעה שהכל טוב שהכל אחד, כאן יש לאדם רגש שהוא לא סגור עליו.

האדם מתחיל לחשוש שהוא לא יוכל לצאת מהכלא, זה שאתה מפחד שיהיה פחות טוב, אתה יכול להיות בעולם שהכל טוב ותמיד תרגיש טוב. האדם אומר אולי אין סיכוי לעשות זאת? השלמות היא שהמלך הוא גם עבד אבל הוא יודע שהוא המלך ויודע שהוא בוחר מה לעשות. אתה משחק את המשחק אתה נהנה מהמשחק אבל אתה גם בוחר לשחק במשחק ואתה גם תוך כדי שאתה במשחק אתה כפוף לכללי המשחק. אעפ"כ אתה שקובע לשחק בכללי המשחק ולהיות כפוף אליהם. אתה זה שממציא את המשחק ובוחר במשחק. השלמות לא לחשוב שהכל טוב, אם אתה יודע ליהנות מהחיים להגיד זה טוב וזה רע וגם בו זמנית לדעת שהכל טוב. וזאת השלמות. ועד שאדם מגיע לשלמות האדם צריך לבחור להחליט מה אני מחליט? להמשיך לסבול? לו יצוייר שאדם ירגיש מקסימום טוב / רע בשניהם מגיעים לאותה נקודה. האדם צריך לשתחרר מהדמיונות שלו בשלמות.

האדם אוחז זה אני וזה לא אני אם אני רוצה - טוב ואם לא - רע. בעולם שהכל טוב זה לא מה שנקרא אצל האדם טוב. מה שנקרא אצל האדם טוב זה אף פעם לא טוב אמיתי. ומה שנקרא אצל האדם טוב, זה לא באמת הכי טוב. אם זה היה כ"כ טוב לא היית מרגיש שחסר לך. בעולם שכולו טוב זה טוב אחר, הרע הוא לא כמו הטוב, זה טוב אחר לגמרי. האדם מכיל בתוכו את הכל. ברגע שיש לאדם את האופציה הזאת. הוא צריך לוותר על המחשבה שהטוב שלו הוא טוב. ואדם שטוען שגם בבית הכלא האדם מרגיש מלך, מסבירים לו שבתור מלך יש לו אינסוף אפשרויות. אני בוחר כך וכך, אבל אומרים לאדם תתבגר יש טוב אחר שאתה יכול להיות מלך. האדם מרגיש רע, כל מה שנדמה כטוב לא כל כך טוב.

מנסים להסביר לאדם למרות שנדמה שטוב לך יש דבר טוב פי אינסוף. כי זה טוב שמהותו אחד. זה טוב מסוג אחר לגמרי. והאדם לא מכיר את הדבר הזה ברמת המודעות. בתת המודע יש דבר הרבה יותר טוב. לאדם אומרים טוב בוא תדמיין בוא נכפיל בפי טריליון את הטוב האם תרצה יותר טוב? בוודאי. השאיפה של האדם באה מכך שאדם זוכר שהוא היה מלך ויודע שיש פרספקטיבה שהוא יכול לחוות את השלמות ברגע זה. אדם תמיד מחפש יותר טוב. כדי שיגיע לכך צריך לא לפחד להרגיש רע. צריך לבדוק מה זה טוב ומה זה רע. אדם נכנס לפחדים, ואם אני יגלה שהטוב רע והרע טוב? הרע מפחיד את האדם. יכול להיות שבדרך תיפול וכו' האדם צריך להיות אמיץ תמורת האפשרות שלו להיות באושר אמיתי: אקח את הסיכון ואת הסיכוי. הוא יודע בתוכו שיש משהו הרבה יותר טוב. לא משנה אם תנסה ויתפסו אותך אתה עדיין בבית הכלא. האדם צריך לעשות שינוי מהותי בחיים שלו. להבין את המהות של הטוב ושל הרע, הוא כרגע נמצא בבית כלא, אנשים לא מצליחנים פחות סובלים, חושבים אולי אהיה מאושר. מצליחנים חווים את הריקנות הקיומית. אדם צריך להסתכל 10 צעדים קדימה ולדעת שעובדים עליו.

מי שרוצה להרגיש טוב צריך לא לפחד להרגיש רע, אדם צריך ללכת עם האמת עד הסוף, האם הדבר באמת רע? למה אדם מרגיש רע? הדבר הראשון לשאול האם זה באמת רע? שאדם בעל מטרות, למה האדם מרגיש רע? כי הוא רוצה להרגיש טוב. אדם צריך לשאול את עצמו האם הדבר שנדמה לי כטוב הוא טוב אמיתי? על האדם לחפש: מה האמת? ללכת על האמת עד הסוף. לחפש את האמת. ע"י שהאדם לא מפחד להודות באמת ולא משנה מה האדם יעשה הוא לא יהיה מאושר. כל דבר טוב שיש לו בחיים, יש בו דבר רע, אם אדם שואל האם באמת זה טוב או רע? הוא מגיע לפרספקטיבה שבה הכל טוב באמת, ואז החיים של האדם טובים באמת.
הסיבה האמיתית אהיה מאושר התמודדות עם כל פחד להיות מאושרים תלות להיות יותר מרגיש שיש להרגיש מרגיש כלוא שאלות קשות לא מאושרים אומץ הרגשה חוויה חוויות לא יפחד להרגיש להרגיש טוב להרגיש רע לפחד להרגיש לפחד להרגיש רע מי שרוצה להרגיש מי שרוצה להרגיש טוב מפחד להרגיש מפחד להרגיש רע פחד פחד ל פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחדים רגישות רגש רגשות רוצה להרגיש רוצה להרגיש טוב רצון תחושה תחושות
איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה
איך לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה
... לשלוט ברגשות? איך לשנות רגשות? איך לשנות הרגשה? איך לשנות את מה שאני מרגיש? שליטה רגשית, איך נוצר רגש? איך להפסיק רגש? איך ליצור רגש? איך להשפיע על רגש? מה זה רגש? שינוי רגשי, איך לא להרגיש רגש? איך מפסיקים רגש? שינוי חשיבה איך אפשר לשלוט במה שמרגישים? אליעד כהן מסביר כי שליטה ברגשות אינה מתבצעת באופן ישיר אלא באמצעות הבנה ושליטה על מה שיוצר את הרגשות מלכתחילה. לדבריו, הרגש הוא תמיד תוצאה של המחשבות שהאדם חושב. אירוע שמתרחש בחיים גורם לאדם לחשוב מחשבות מסוימות, ואלו המחשבות הן שיוצרות את הרגש שאותו הוא מרגיש באותו הרגע. מדוע אי אפשר לשנות רגש באופן ישיר? לפי ההסבר של אליעד כהן, לא ניתן פשוט להחליט לשנות רגש באופן ישיר. אם אדם מרגיש פחד והוא ינסה להגיד לעצמו אני לא מפחד או אני לא צריך לפחד, זה לא יעזור לו. הדוגמאות שאליעד נותן לכך הן: אדם שמרגיש פחד לא יוכל פשוט להגיד לעצמו להפסיק לפחד ולגרום לפחד להיעלם. אדם שמרגיש עצוב לא יוכל פשוט להחליט שהוא מפסיק להיות עצוב באופן ישיר. הסיבה לכך היא שהרגשות אינם נוצרים מעצמם, אלא הם תוצאה ישירה של מחשבות מסוימות. כדי לשנות רגש, יש לשנות את המחשבות שעומדות מאחוריו. איך מחשבות יוצרות רגשות? אליעד מדגים כיצד מחשבה יוצרת רגש באמצעות דוגמה של אדם שרואה אריה: כשהאדם רואה את האריה, הוא חושב שהאריה עלול לטרוף אותו. האדם חושב שהוא לא רוצה שהאריה יטרוף אותו. כתוצאה ממחשבות אלו, האדם מרגיש פחד או חרדה. דוגמה נוספת שאליעד מביא היא של אדם שמרגיש טוב כאשר בחורה מגלה בו עניין: האדם חושב שאם הבחורה תרצה אותו יהיה לו טוב, ואם לא תרצה אותו יהיה לו רע. הוא רוצה שהבחורה תרצה אותו ולכן מ
איך להרגיש רגש מסוים? לבחור מה אני רוצה להרגיש, איך לשחזר רגש? איך לשמור על רגש? איך להקפיא רגש? איך ליצור רגש מסוים? איך להחזיר אמון אחרי בגידה? איך נוצר רגש? איך לבחור מה להרגיש? איך עובדים הרגשות?
איך להרגיש רגש מסוים? לבחור מה אני רוצה להרגיש, איך לשחזר רגש? איך לשמור על רגש? איך להקפיא רגש? איך ליצור רגש מסוים? איך להחזיר אמון אחרי בגידה? איך נוצר רגש? איך לבחור מה להרגיש? איך עובדים הרגשות?
... להרגיש רגש מסוים? לבחור מה אני רוצה להרגיש, איך לשחזר רגש? איך לשמור על רגש? איך להקפיא רגש? איך ליצור רגש מסוים? איך להחזיר אמון אחרי בגידה? איך נוצר רגש? איך לבחור מה להרגיש? איך עובדים הרגשות? איך אפשר לבחור ולהחליט מה להרגיש? אליעד כהן מסביר שהשאלה המרכזית שמטרידה אנשים היא כיצד אפשר להרגיש רגש מסוים לפי בחירה. לדוגמה, מישהו חש תחושת אופוריה או שמחה בעקבות זכייה בכסף, אבל לאחר זמן קצר, התחושה חולפת, והוא רוצה לדעת איך לשחזר אותה. הדוגמה השנייה היא זוג שחווה פרפרים בבטן בתחילת ההיכרות ורוצה לחוות זאת שוב. לדבריו, אנשים משתמשים במונח לשחזר רגש, אך אליעד טוען שמונח זה לא מדויק. בעצם הכוונה בשחזור רגש היא להרגיש שוב את אותו הרגש בדיוק כפי שהורגש בעבר. אליעד מסביר שהמונח לשחזר מיותר, כי המהות האמיתית של השאלה היא איך אני יכול להרגיש תחושה מסוימת?, לאו דווקא לשחזר תחושה שהייתה בעבר. כאשר אנשים שואלים כיצד לשחזר תחושה, הם מתכוונים בעצם לשאלה איך להרגיש את התחושה הזאת מחדש?. הדגש שלו הוא שאנשים רוצים להרגיש רגש מסוים מחדש ולא באמת מעניין אותם השחזור אלא החוויה עצמה. האם אפשר לשמור על רגש לאורך זמן? אליעד נותן דוגמה ... אם תשאל איך לשחזר את האושר, התשובה הפשוטה תהיה - לך וזכה בלוטו שוב. אך הוא מבהיר שזה לא פתרון ריאלי, כי התחושה תלויה בתנאים חיצוניים שלא תמיד ניתן לשחזר. אותו דבר לגבי מערכות יחסים: אנשים רוצים להרגיש שוב את ההת
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות
רגשות, איך רגש גדול מעלים רגש קטן? איך רגש אחד מעלים רגש אחר? מה הכמות של הרגש שאתה מרגיש? כמה אתה מרגיש רגש מסוים? במה תלויה כמות הרגש שתרגיש? האם רגשות נוספים אחד על השני? האם רגשות מחליפים אחד את השני? שינוי רגשות איך רגש גדול מעלים רגש קטן? כאשר אדם חווה תחושה רעה מסוימת, התחושה יכולה להיות מוחלפת על ידי תחושה רעה גדולה יותר. לדוגמה, אדם רעב ירגיש רע מרעב, אך אם יקבל מכה חזקה שתגרום לו לכאב עז, הוא עשוי לשכוח את תחושת הרעב לחלוטין. במקרה אחר, אדם שפוטר מעבודתו ירגיש רע מכך, אך אם אותו אדם יעבור תאונת דרכים ויהפוך לנכה, הוא עשוי להתמקד בכאב הגדול של הפציעה ולשכוח את הכאב של הפיטורים. דוגמה נוספת: אם אדם מרגיש רע מכך שהבית שלו מלוכלך ואז מתרחש לו אסון משמעותי יותר, התחושה הרעה מהאסון החדש תחליף לעיתים קרובות את התחושה הרעה הקודמת במקום להתווסף אליה. האם תחושות רעות מתווספות אחת על השנייה או מחליפות אחת את השנייה? כדי להסביר כיצד עובדות תחושות רעות, אליעד כהן נותן דוגמה כלכלית: כאשר יש לאדם מינוס בבנק של מאה שקלים והוא מוציא עוד אלף, המינוס גדל לאלף ומאה, ואינו מחליף את המינוס הקודם. לעומת זאת, בתחושות רעות, הדבר שונה. אם יש לך תחושה רעה קטנה ואז נוספת תחושה רעה גדולה, התחושה הגדולה יותר עשויה להחליף את התחושה הרעה הקטנה. לדוגמה, אדם שחולה מאוד, ...
רגשות ושכל, מה זה רגשות? איך נוצרים רגשות? איך להסביר מה זה רגש? איך לתאר רגש במילים? איך נוצר רגש? איך להגדיר רגש ספציפי? ניהול דיונים, תקשורת בין אישית, איך להסביר משהו לא מובן? איך להגדיר מושג? מה ההבדל בין שכל לרגש?
רגשות ושכל, מה זה רגשות? איך נוצרים רגשות? איך להסביר מה זה רגש? איך לתאר רגש במילים? איך נוצר רגש? איך להגדיר רגש ספציפי? ניהול דיונים, תקשורת בין אישית, איך להסביר משהו לא מובן? איך להגדיר מושג? מה ההבדל בין שכל לרגש?
רגשות ושכל, מה זה רגשות? איך נוצרים רגשות? איך להסביר מה זה רגש? איך לתאר רגש במילים? איך נוצר רגש? איך להגדיר רגש ספציפי? ניהול דיונים, תקשורת בין אישית, איך להסביר משהו לא מובן? איך להגדיר מושג? מה ההבדל בין שכל לרגש? מהו רגש וכיצד ניתן להסביר אותו? אליעד כהן מסביר כי להסביר מהו רגש זוהי משימה מורכבת, מפני שאנשים בדרך כלל מנסים לתאר רגש באמצעות מילים נרדפות, שאינן מבהירות את המשמעות האמיתית. כאשר אדם אומר אני כועס, קשה להסביר למישהו שלא מכיר את הרגש מה המשמעות של כעס על ידי שימוש במילים נרדפות כמו עצבני. לכן, הדרך הטובה להסביר למישהו רגש לא מובן היא להשתמש בהיפוך או בניגוד של אותו רגש. לדוגמה, אם מישהו לא מבין מהו כעס, אפשר לנסות לברר איתו אם הוא יודע מה המשמעות של מרוצה, ואז להשתמש בתיאור של מרוצה כדי להסביר לו מהו ההפך שלו - כעס. מדוע נדרשת הגדרת ההיפך להסבר מושגי? אליעד כהן טוען שכדי להסביר מושג או רגש מסוים חייב להיות מושג הפוך או נגדי לו. לדבריו, מושג ללא הפך הוא חסר משמעות. למשל, אם אדם לא מבין מה זה טוב, אפשר לשאול אותו מה זה רע ולהסביר לו שטוב הוא ההפך מכך. גם אם הוא לא מכיר מה זה רע, ניתן למצוא רגש או מושג אחר שהוא כן מכיר ולהיעזר בו כדי להבהיר לו את המשמעות של המושג המבוקש. זוהי השיטה הבסיסית של אליעד כהן להסביר מושגים מורכבים או מופשטים. איך להסביר מה זה ... כך הוא רוצה אותו יותר. הוא מביא דוגמאות כגון כאב ראש: אם לאדם אין כאב ראש מקסימלי, זה אומר שחסר לו משהו - הוא רוצה להרגיש טוב יותר. הוא מדגיש שהרצון הוא תוצאה של תחושת חיסרון, ואם אין תחושת חיסרון, אז גם אין רצון. מה הקשר בין שכל לרגש? לפי אליעד, שכל ורגש אינם באמת שונים - הם אותו הדבר מנקודות מבט שונות. שכל הוא התהליך הקוגניטיבי, והרגש הוא התוצאה התחושתית של התהליך הקוגניטיבי. הוא מדגים שאפשר לתאר כל רגש בצורה שכלית, למשל: במקום להגיד אני כועס, אפשר להגיד אני חושב שקורה משהו שאני לא רוצה שיקרה. באופן כזה, אפשר לתרגם כל רגש למבנה שכלי ברור, ולהסביר רגשות אפילו למי שטוען שאינו מבין את המושג רגש בכלל. האם כל הרגשות הם אותו הדבר? אליעד כהן מסביר שכל הרגשות למעשה דומים במהותם ונבדלים בעיקר בהקשר שלהם ובעוצמתם. לדוגמה, פחד וחרדה הם אותו הדבר - רק בעוצמות שונות או בהקשרים שונים (כמו פחד מהווה לעומת חרדה מהעתיד). גם תחושות כמו אהבה או שנאה נובעות מאותו מנגנון בסיסי של רצון לקבל משהו (אהבה) או דחייה של משהו (שנאה). הוא אומר שכל
שינוי רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות
שינוי רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות
... רגשות, לשנות רגש שלילי, לשנות רגש חיובי, תוך כמה זמן אפשרי לשנות רגש שלילי? תוך כמה זמן אפשרי לצאת מחרדה? לצאת מדיכאון, לשנות מחשבה טורדנית, לשנות חשיבה שלילית, שינוי רגשי, איך נוצר רגש? שינוי מחשבתי, החלפת רגשות תוך כמה זמן אפשר לשנות רגש שלילי לרגש חיובי? אליעד כהן מסביר כי ניתן לשנות כל רגש שלילי לרגש חיובי או להפך, תוך פחות מרגע אחד בלבד. לטענתו, לא משנה אם מדובר בפחד, חרדה, עצב, דיכאון או כל רגש שלילי אחר, אפשר להפוך אותו במהירות רבה מאוד לרגש חיובי. כדי להבין את האפשרות הזו, הוא מבהיר שצריך להבין איך נוצר הרגש מלכתחילה, ומהי הדרך לשנות אותו. כיצד נוצר רגש ומה מאפשר לשנות אותו בשניות? הבסיס לשינוי רגשות הוא ההבנה הפשוטה שהרגש הוא תמיד תוצאה ישירה של מחשבה. הרגשות אינם מופיעים מעצמם ללא סיבה, אלא תמיד בעקבות מחשבות או פרשנות שהאדם נותן למציאות. אם מחשבה משתנה, הרגש משתנה בהתאם, ולכן מי ששולט במחשבות שלו יכול לשלוט בקלות גם ברגשותיו. למשל, כאשר אדם מאמין שמשהו טוב קרה, הוא שמח, וכשהוא מאמין שמשהו רע קרה, הוא עצוב או כועס. בשנייה שהמחשבה תשתנה או תתברר כלא נכונה, הרגש גם הוא יתהפך מיידית. דוגמאות לשינוי מהיר של רגשות שליליים לחיוביים כדי להמחיש כמה מהר רגשות יכולים להשתנות, אליעד נותן כמה דוגמאות ברורות. הראשונה שבהן היא אדם שהולך ברחוב ופתאום רואה מולו אריה. באופן טבעי הוא יחוש פחד. אך ברגע שהוא מבין שזה לא אריה אמיתי אלא ... ומבין שזה היה רק חלום, הפחד שלו נעלם מיד, והתחושה הרעה משתנה בשנייה להקלה. איך רגשות חיוביים מתהפכים לשליליים במהירות? אליעד מבהיר שהעיקרון הזה תקף גם לכיוון ההפוך - מרגש חיובי לשלילי. אם אדם אוהב את אשתו מאוד אבל פתאום הוא שומע שהיא בגדה בו, האהבה יכולה להתחלף מיד בתחושת כעס, שנאה, או אכזבה גדולה. אבל באותה מהירות, אם יתברר לו שזה לא נכון וזו רק מתיחה, הרגש השלילי יתהפך שוב לחיובי. הדבר מוכיח שוב שהרגש הוא לא עצמאי אלא תמיד תלוי במחשבה שנמצאת ברקע. איך ליישם את היכולת לשנות רגשות? אליעד מציין שהשלב הראשון הוא להבין מה המחשבה המדויקת שיוצרת את ה
מבוא לרגשות, המערכת הרגשית, איך נוצר רגש? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? איך נוצרת שנאה? איך נוצרת אהבה? איך נוצר רגש חיובי? איך נוצר רגש שלילי? רגש בלי סיבה, רגש עם סיבה, חוקיות הרגשות, טיפול ברגשות, למה אני מפחד ממשהו?
מבוא לרגשות, המערכת הרגשית, איך נוצר רגש? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? איך נוצרת שנאה? איך נוצרת אהבה? איך נוצר רגש חיובי? איך נוצר רגש שלילי? רגש בלי סיבה, רגש עם סיבה, חוקיות הרגשות, טיפול ברגשות, למה אני מפחד ממשהו?
... לרגשות, המערכת הרגשית, איך נוצר רגש? איך נוצר פחד? איך נוצרת חרדה? איך נוצרת שנאה? איך נוצרת אהבה? איך נוצר רגש חיובי? איך נוצר רגש שלילי? רגש בלי סיבה, רגש עם סיבה, חוקיות הרגשות, טיפול ברגשות, למה אני מפחד ממשהו? איך נוצר פחד ומהו המבנה של רגש הפחד? פחד הוא רגש שמתעורר כאשר אדם חושב שיקרה משהו מסוים שיוביל לתוצאה שלילית, בלתי רצויה מבחינתו. לדוגמה, אדם לא רוצה למות ולכן הוא מפחד לשתות רעל, ... השלילית שהרעל יגרום לה - המוות. אותו עיקרון חל על פחד מהרעלה, כאשר האדם חושש שהאוכל שלו רעיל כי הוא מקשר זאת לתוצאה האפשרית של מוות. מדוע אנשים מפחדים מחוויות מסוימות? אליעד כהן מסביר שאדם מפחד תמיד מתוצאות של אירועים ולא מהאירועים עצמם. להלן דוגמאות מפורטות: אדם מפחד שחברה שלו תעזוב אותו. מדוע הוא מפחד? כי הוא מאמין שהעזיבה תגרום לו להרגיש בודד. הבדידות היא התוצאה השלילית שהוא אינו רוצה לחוות, ולכן הוא חושש מהעזיבה. אדם מפחד שמישהו ירביץ לו. מדוע? כי הוא חושב שהמכות יגרמו לו לכאב. הכאב הוא התוצאה השלילית שאינו רוצה, ולכן הוא מפחד מהתקיפה. אדם מפחד מגוקים. מדוע? כי הוא חושב שאם גוק יקפוץ עליו, הוא יחווה חוסר נוחות ופחד. החוויה השלילית הזאת גורמת לו לפחד מראש מהגוק. כלומר, האדם אינו מפחד באמת מהאירוע או האובייקט עצמו (כמו הגוק), אלא ממה שהוא מאמין שיתרחש ... מתוך אמונה בתוצאה חיובית. לדוגמה: אדם רוצה רכב כי הוא מאמין שהרכב יאפשר לו לנוע ממקום למקום בקלות ובנוחות. אדם אוהב מישהו כי הוא מאמין שהקשר איתו גורם לו להרגיש טוב ומאושר. אדם רוצה כסף כי הוא מאמין שהכסף יביא לו ביטחון כלכלי ושקט נפשי. הרצון לפיכך מבוסס על ציפייה לתוצאות חיוביות, בדיוק כפי ... שבסופו של דבר הפחד והרצון יכולים להיות תוצאה של עצמם, כלומר, הצורה עצמה מחיה ומחייבת את עצמה ללא שום סיבה חיצונית. האדם פשוט מפחד או רוצה דבר מסוים כי כך הוא מרגיש באופן טבעי, ללא צורך בהסבר הגיוני. זה מוביל לתובנה שהאדם צריך לבדוק מהו הדבר הבסיסי ביותר שממנו הוא בורח או שאליו הוא משתוקק, ולהבין ... לפחד מהרעלה - אדם חושש שהאוכל רעיל משום שהוא מקשר זאת לסכנת מוות. דוגמאות נוספות למבנה הפחד אדם מפחד שחברתו תעזוב אותו. מדוע? כי הוא מניח שאם היא תעזוב, הוא ירגיש בודד, והוא אינו רוצה לחוות בדידות. אדם מפחד שמישהו ירביץ לו. מדוע? כי הוא מאמין שהכאב שייגרם לו מהתקיפה הוא תוצאה שהוא אינו מעוניין בה. אדם מפחד מגוקים. מדוע? כי הוא חושב שאם גוק יקפוץ עליו, הוא ירגיש חוסר נוחות ופחד. למעשה, בכל פחד, לא הפחד עצמו הוא העניין אלא התוצאה שהאדם משייך לו. אנשים אינם מפחדים מהאירוע עצמו אלא ממה שעלול ... כי הוא חושב שהוא יביא לו תוצאה חיובית. לדוגמה: אדם רוצה רכב כי הוא חושב שהרכב יאפשר לו להגיע ממקום למקום. אדם אוהב מישהו כי הוא מאמין שהקשר איתו גורם לו להרגיש טוב. אדם רוצה כסף כי הוא חושב שהכסף ייתן לו ביטחון כלכלי. כך, בדיוק כפי שאדם מפחד ממה שעלול לגרום לו לחוויות שליליות, הוא גם משתוקק למה שהוא מאמין שיביא לו חוויות חיוביות. הקשר בין פחד לרצון האדם תמיד מצוי בתוך מערכת של פחדים ורצונות שמבוססים על תפיסת התוצאות האפשריות. אם יש משהו שהוא לא רוצה ... מפחד למות? למה אני לא רוצה למות? האם יש פחד בלי סיבה? האם אפשרי לפחד בלי סיבה? האם יש אהבה בלי סיבה? האם אפשרי לאהוב בלי סיבה? איך נוצר דיכאון? פחד לא הגיוני, רגש לא הגיוני, חרדה לא הגיונית, החוקיות של הפחד, החוקיות של הרגש, החוקיות של החרדה, החוקיות של האהבה, המבנה של הפחד, סיבתיות של פחד, הצורה מחייבת את עצמה, הצורה מחייה את עצמה, למה אני לא רוצה שיקרה ...
שמירת רגשות, שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך אפשר לשמור רגש רע? איך לשמור תחושה? איך לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים
שמירת רגשות, שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך אפשר לשמור רגש רע? איך לשמור תחושה? איך לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים
... רגשות , שליטה ברגשות, הקפאת רגשות, האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? איך אפשר לשמור רגש טוב? איך אפשר לשמור רגש רע? איך לשמור תחושה? איך לא לתת לתחושה לחלוף? איך נוצר רגש? טריגרים רגשיים האם אפשר לשמור רגש לזמן אחר? אליעד כהן מסביר כיצד נוצרים רגשות והאם ניתן לשלוט בהם או לשמור אותם לזמן מאוחר יותר. אנשים רבים מרגישים טוב במצבים מסוימים ורוצים לשמר את התחושה הטובה גם להמשך, או להיפך, רוצים לשמור תחושה רעה כדי לחקור אותה או להבין אותה לעומק. דוגמה שאליעד נותן היא אדם שמעשן סמים ומרגיש טוב מאוד, והוא שואל את עצמו: הלוואי שהייתי יכול לשמור את התחושה הזאת למחר כשאני בעבודה. דוגמה נוספת היא אדם שנמצא בזוגיות, ובת זוגתו אומרת לו שהיא אוהבת אותו, והוא רוצה לשמור את הרגע הזה לזמן שבו הם יריבו, כדי לזכור את התחושה הטובה או לשכוח את הרגע השלילי. מהם הקשיים בשמירת רגשות? אליעד כהן טוען כי שמירת הרגש כפי שהוא היא בעייתית, מאחר שרגשות נוצרים בעקבות טריגרים חיצוניים ופנימיים שמתרחשים בזמן אמת. אם המצב החיצוני משתנה, הרגש שנובע ממנו גם הוא משתנה בהתאם. לכן, מי שמנסה לשמור רגש חווה קושי, כי הוא מנסה להחזיק במשהו שתלוי באירועים חיצוניים דינמיים. כדוגמה, אדם שהרגיש עצב בעקבות פרידה והחליט לחקור את הרגש הזה, אבל לאחר כמה ימים כבר אינו מרגיש את העצב באותה עוצמה, ולכן קשה לו לשחזר את החוויה המדויקת שהיתה לו באותו הרגע. איך בכל זאת אפשר לשמור רגש לאורך זמן? הפתרון שאליעד מציע הוא להבין לעומק את ההיגיון הפנימי שיוצר את הרגש. הוא מסביר שאם אדם יבין בדיוק מדוע הוא הרגיש טוב או רע, הוא יוכל להפעיל מחדש את המנגנון הפנימי שיצר את ה
איך ליצור התניה? איך המוח מתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך ליצור התניה חיובית? איך ליצור התניה שלילית? איך לשנות תחושה של מישהו? איך לשנות רגש? איך ליצור רגש? איך להתגבר על רגש? איך להחליף רגש? איך לגרום למישהו לשנוא משהו? איך שותלים מחשבות?
... ליצור התניה? איך המוח מתאהב? איך לגרום למישהו לאהוב משהו? איך לשתול מחשבות? איך ליצור התניה חיובית? איך ליצור התניה שלילית? איך לשנות תחושה של מישהו? איך לשנות רגש? איך ליצור רגש? איך להתגבר על רגש? איך להחליף רגש? איך לגרום למישהו לשנוא משהו? איך שותלים מחשבות? וכאן אבאר עוד שיטה איך לשנות דעות של אנשים? איך לגרום למישהו לאהוב ... אוהב? ועוד. והשיטה שתתבאר הפעם לכך, היא שאם לדוגמה אתה רוצה שמישהו יאהב דבר שהוא לא אוהב, במקרה כזה לדוגמה עליך למצוא סיטואציה שבה אותו הבן אדם ירגיש מאוד טוב ממשהו אחר, ולמצוא את הדרך באותה הסיטואציה להכניס לתוך הסיטואציה את הדבר האחר שאותו בן אדם לא ממש אוהב. וצריך לוודא שהוא ירגיש מספיק טוב באותה הסיטואציה, ברמה כזו שהוא לא יסרב לאותו הדבר שאותו הוא לא אוהב. ועל ידי זה שהאדם השני עשה דבר שהוא בדכ לא אוהב לעשות, תוך כדי שהוא הרגיש טוב מדבר אחר שקרה שהוא עשה, על ידי זה הוא יוצר התניה חיובית בתת המודע שלו, לאהוב את הדבר שהוא לא אהב עד כה. לדוגמה, נניח ... שהוא מאוד מרוצה ממשהו אחר, ממילא זה משנה את היחס שלו, גם כלפי הדבר שאותו הוא לא ממש אוהב. והחוקים שעומדים מאחורי הטכניקה הזאת, הם, שכאשר מישהו מרגיש טוב, יותר קל לו להרגיש רע. כאשר מישהו מרגיש רע, יותר קשה לו להרגיש רע. לדוגמה, בן אדם יותר קל להכעיס אותו כאשר הוא חולה, מאשר כאשר הוא בריא ומרגיש ממש טוב. דהיינו, אם תעשה משהו שלפעמים מכעיס מישהו ולפעמים לא, יש יותר סיכוי שהוא יכעס עליך, אם תעשה את זה, תוך כדי שהוא כועס בלי קשר למה שעשית, מאשר אם תעשה את זה, תוך כדי שהוא מרגיש ממש טוב, ממשהו אחר. וזה בעצם מה שמאפשר לנו, לקחת מישהו שמרגיש ממש טוב ממשהו, ותוך כדי זה להכניס לשם משהו שהוא לא ממש אוהב. וככל שהוא מרגיש יותר טוב, כך ממילא יותר קל להכניס לשם משהו שהוא יותר לא אוהב. בנוסף, כאשר מישהו עושה משהו, ומרגיש טוב מכך, זה גורם לו לאהוב את מה שהוא עושה. אבל לא רק כאשר מישהו עושה משהו, שעשיית אותו הדבר גורמת לו להרגיש טוב, אלא גם כאשר מישהו עושה משהו, ושתוך כדי זה, הוא מרגיש טוב. כי המוח לא תמיד יודע להבדיל, מהיכן הגיע תחושת הטוב. וככה המוח מתאהב במה שקורה, גם אם הוא לא סיבת תחושת הטוב שקרתה. כי בן אדם רוצה להרגיש טוב. וממילא האדם אוהב את מה שעושה לו טוב. ואם האדם עושה משהו שעושה לו טוב, ממילא האדם יאהב את הדבר שכאשר הוא עושה אותו, ... ומשום שהאדם התרגל לאהוב דברים שכאשר הוא עושה אותם, העשייה שלהם עושה לו טוב, מתוך זה המוח של האדם התרגל, לאהוב דברים שכאשר הוא עושה אותם, הוא מרגיש טוב, גם בלי קשר לזה שעשיית הדברים עצמם, היא לא הסיבה לתחושת הטוב שלו. כי כאשר האדם עושה משהו שעושה לו טוב, מה שקורה בעצם זה, שהאדם עושה משהו, האדם מרגיש תחושה טובה בעקבות עשיית הדבר, ואז האדם אוהב את העשייה שגרמה לו להרגיש טוב. אבל המוח לא תמיד יודע לנתח, מה בדיוק אחראי לזה שהוא הרגיש טוב. ואז האדם מתחיל לאהוב את מה שקרה שהוא עשה תוך כדי שהוא הרגיש טוב, כאשר הוא לא מבין מתעצל לא יודע לנתח, מה בדיוק הסיבה לכך שהוא הרגיש טוב. כי לנתח כל הזמן, מה בדיוק הרכיבים שיצרו את תחושת הטוב ולהתמקד רק בהם, זו משימה לא קלה, שדורשת יכולת חשיבה. ומשום כך האדם התרגל להאמין, שכאשר הוא מ
רגש נכון, מה אתה אמור להרגיש כאשר? מה אני אמור להרגיש בסיטואציה מסוימת? מה הרגש המתאים לאירוע? איזה רגש אני אמור להרגיש? מה אני אמור להרגיש כאשר קורה משהו? האם אני מרגיש את מה שאני אמור להרגיש? איזה רגש מתאים לסיטואציה? בדיקת רגשות
רגש נכון, מה אתה אמור להרגיש כאשר? מה אני אמור להרגיש בסיטואציה מסוימת? מה הרגש המתאים לאירוע? איזה רגש אני אמור להרגיש? מה אני אמור להרגיש כאשר קורה משהו? האם אני מרגיש את מה שאני אמור להרגיש? איזה רגש מתאים לסיטואציה? בדיקת רגשות
רגש נכון, מה אתה אמור להרגיש כאשר? מה אני אמור להרגיש בסיטואציה מסוימת? מה הרגש המתאים לאירוע? איזה רגש אני אמור להרגיש? מה אני אמור להרגיש כאשר קורה משהו? האם אני מרגיש את מה שאני אמור להרגיש? איזה רגש מתאים לסיטואציה? בדיקת רגשות מהו הרגש הנכון שאתה אמור להרגיש בסיטואציה מסוימת? אליעד כהן מסביר כיצד נכון להתמודד עם השאלה מה אני אמור להרגיש? כאשר מתרחשת סיטואציה כלשהי בחיים, בין ... רבות אצל אנשים היא איך אני צריך להרגיש עכשיו? מהו הרגש הנכון עבורי? למשל, אם מישהו מקלל אותך, ... אמור לכעוס? האם אתה אמור לסלוח? אולי להרגיש פגוע או דווקא להרגיש חזק ומנצח? התשובה המפתיעה שאליעד כהן מציג היא שלמעשה לא משנה איזה רגש אתה מרגיש בסיטואציה. כלומר, אין באמת רגש נכון או לא נכון. התחושה או הרגש שאתה חווה אינם הדבר העיקרי שצריך להטריד אותך. מה ... זה לבדוק ולהבין את המחשבות שגרמו לך להרגיש כך, ולבחון עד כמה המחשבות האלו נכונות ... אנשים רבים ינסו להחליט מה נכון להם להרגיש - כעס, נקמה, סליחה, אמפתיה, או אולי ... האמיתית היא לבדוק את המחשבות מאחורי הרגש, ולא את הרגש עצמו. הוא מביא דוגמאות רבות למחשבות ... אליעד כהן מבהיר שלא צריך להחליט מה להרגיש, אלא להתרכז בלהבין עד כמה המחשבות ... לגבי המחשבות שלך, לא ישנה לך בכלל איזה רגש עולה בך - טוב, רע, חיובי או שלילי. האם ...
לימוד מודעות עצמית, שכל או רגש, אהבה עם אינטרסים, אהבה בלי אינטרסים, מערכת רגשית, מערכת שכלית, לא להרגיש שום דבר, חוסר רגש, חסר רגשות, להרגיש רגשות, שיעור במודעות עצמית
לימוד מודעות עצמית, שכל או רגש, אהבה עם אינטרסים, אהבה בלי אינטרסים, מערכת רגשית, מערכת שכלית, לא להרגיש שום דבר, חוסר רגש, חסר רגשות, להרגיש רגשות, שיעור במודעות עצמית
... מודעות עצמית, שכל או רגש, אהבה עם אינטרסים, אהבה בלי אינטרסים, מערכת רגשית, מערכת שכלית, לא להרגיש שום דבר, חוסר רגש, חסר רגשות, להרגיש רגשות, שיעור במודעות עצמית האם עדיף לפעול מהשכל או מהרגש? אליעד כהן מסביר בצורה מעמיקה ומפורטת את ההבדלים והקשרים בין הרגש לבין השכל, וכיצד שני הדברים הללו משפיעים זה על זה. הוא מתייחס לשאלה הנפוצה - האם להעדיף פעולה מתוך שכל או מתוך רגש? אליעד מבהיר כי ההבחנה בין שכל ורגש היא לא חד - משמעית כמו שחושבים. הוא טוען שכל רגש מלווה תמיד במחשבה מסוימת, וכל מחשבה מכילה בתוכה גם רכיב רגשי מסוים. גם אם אדם מרגיש רגשות חזקים כמו אהבה או כעס, או שהוא מרגיש אדישות מוחלטת, תמיד מתקיימת מערכת שכלית כלשהי שמלווה את ההרגשה הזו, וכך גם ההפך. האם אהבה אמיתית יכולה להיות נטולת אינטרסים? אליעד מתייחס לשאלה על אהבה ... היא האם זה מוריד מערך האהבה שאתה מרגיש ממנה או דווקא מחזק אותה? אליעד מסביר שהבנת האינטרסים של האדם האחר לא בהכרח מפחיתה את התחושה של האהבה, ולעיתים זה אף מחזק אותה, כי אתה מבין עד כמה אותו אדם תלוי בך או מעוניין בך. דווקא המודעות הזו עשויה לחזק את החוויה הרגשית, כי אתה מבין את עוצמת התלות שלו בך, וזה יכול לגרום לך להרגיש יותר אהוב וחשוב. מה הקשר בין שכל לרגש וכיצד הם משפיעים זה על זה? אליעד מסביר שכשאתה פועל מתוך שכל, זה לא בהכרח מבטל את הרגש. הוא נותן דוגמה: אדם שנמצא במערכת יחסים ורוצה להבין האם בן או בת הזוג אוהבים אותו באמת. ככל ... את המניעים של האחר, זה יכול להגביר את תחושת האהבה ולא להפך. ההיגיון הזה עובד גם הפוך: אם אתה חושב שהאדם השני אוהב אותך ללא שום סיבה ברורה, האהבה הזאת עלולה להרגיש פחות אמיתית מאשר אהבה שיש לה סיבה הגיונית וברורה. ככל שהשכל מבין טוב יותר את הסיבות, כך הרגש יכול להתחזק. אליעד מדגיש שלא קיים מצב שבו השכל מוחק לחלוטין את הרגש מבלי לעורר רגש הפוך כלשהו. כלומר, כאשר השכל מדכא רגש מסוים, הוא באופן מיידי מחזק רגש נגדי. אם אתה מחליש את השמחה, אתה בעצם מחזק את העצב ולהפך. זו דינמיקה אינסופית בין השכל לרגש, והם פועלים במעגל מתמיד של השפעה הדדית. האם חוסר
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מי שרוצה להרגיש טוב - שלא יפחד להרגיש רע
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגש, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? דיכאון? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? כעס ועצבים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגש, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשתול מחשבות? איך לא להישחק בעבודה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך למצוא זוגיות? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להאמין בעצמך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור אהבה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך להעריך את עצמך? איך להתמודד עם גירושין? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להיות מאושר ושמח? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: למה העולם קיים? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? איך להיות הכי חכם בעולם? מה המשמעות של החיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? איך נוצר העולם? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם יש אמת מוחלטת? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להנות בחיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה לא להתאבד? אולי אנחנו במטריקס? האם יש משמעות לחיים? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות מאושר ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי לילדים, יועץ טיפולי, מאמן אישי לזוגיות בתחום רגש - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.6367 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 09:09:32 - wesi1