אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת מה הסיבה שאני רוצה משהו? איך לגלות את סיבת הרצון? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש כישלון? איך לחקור רצון? מה...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת מה הסיבה שאני רוצה משהו? איך לגלות את סיבת הרצון? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש כישלון? איך לחקור רצון? מה הסיבה של הרצון? איך להטיל ספק ברצון? למה אני אוהב אותה?
איך לגלות למה אני באמת רוצה משהו?

כדי להבין למה אתם רוצים משהו, אליעד כהן מציע שיטת חקירה עצמית שמטרתה להגיע לעומק הסיבות שעומדות מאחורי כל רצון שיש לכם. השיטה מתחילה בשאלות פשוטות שהולכות ומעמיקות עד גילוי הסיבה האמיתית והעמוקה ביותר של הרצון שלכם.

הצעד הראשון הוא לשאול: "למה אני רוצה את זה?". למשל, אם אתם רוצים בחורה מסוימת ושואלים "למה אני רוצה אותה?", אתם עשויים לענות "כי טוב לי איתה". אבל זה לא מספיק. אליעד כהן מסביר שאם אתם מסתפקים בתשובות כלליות כמו "טוב לי איתה", לא באמת חקרתם לעומק. צריך ללכת עוד יותר עמוק.

מה ההבדל בין סיבה לבין משמעות?

אליעד כהן מסביר שיש הבדל בין לשאול "מה הסיבה שאני רוצה אותה?" לבין "מה המשמעות שלה עבורי?". השאלה "מה הסיבה?" מחפשת קשר סיבתי ברור: משהו אחד קרה לפני משהו אחר והוביל אליו. לדוגמה, אתם רוצים את הבחורה כי כשהיא איתכם אתם לא מרגישים לבד. פה יש סיבה מוגדרת: הרצון לא להרגיש לבד. לעומת זאת, השאלה "מה המשמעות?" יותר פתוחה. המשמעות יכולה להיות כל מה שעולה בראשכם בהקשר הזה: זיכרונות, רגשות, אסוציאציות. אולי אתם זוכרים איך הרגשתם בילדותכם כשרציתם תשומת לב, והבחורה מזכירה לכם את התחושה הזו. לכן, השאלה על משמעות מאפשרת חקירה עמוקה יותר של הרגש והאסוציאציות האישיות.

הנקודה החשובה שאליעד מדגיש היא לא להתקבע על תשובות בנאליות או שטחיות. צריך להמשיך לשאול "למה?" עד שמגיעים לסיבה עמוקה וברורה יותר. אם מישהו עונה "לא יודע" כשאתם שואלים אותו למה הוא רוצה משהו, אליעד ממליץ להפסיק לחפש את הסיבה המיידית, ולשאול במקום זה: "מה אתה מרגיש כשאתה חושב עליה?", "מה הזיכרונות שעולים לך?", "איזה רגשות מתעוררים בך?". כך אפשר להגיע לסיבות העמוקות יותר.

דוגמה לחקירה של רצון לבחורה מסוימת

אם אתם שואלים למה אתם רוצים בחורה מסוימת, יכול להיות שבהתחלה התשובה תהיה "כי אני לא רוצה להיות לבד". אליעד מבהיר שזאת סיבה ראשונית, אבל צריך להמשיך ולחקור: למה אתם לא רוצים להיות לבד? אולי התשובה תהיה "כי אני ארגיש שאני כישלון אם אני לבד". כאן הסיבה הופכת יותר עמוקה. בשלב הזה אפשר לשאול מה זה "כישלון" עבורכם. ואז התשובה עשויה להיות "כישלון זה להרגיש שאני לא מסוגל להשיג את מה שאני רוצה". כלומר, מתברר שהסיבה העמוקה באמת היא לא הבחורה עצמה, אלא הצורך להוכיח שאתם מסוגלים להשיג משהו שאתם רוצים.

בהמשך אליעד מסביר שאפילו אחרי שמגיעים לתובנה הזו, עדיין צריך לבדוק האם אתם באמת כישלון אם לא השגתם את הבחורה, או שאולי זה רק סיפור שאתם מספרים לעצמכם. הוא מציע להטיל ספק ולהתחיל לבדוק: האם באמת אי - השגת הבחורה אומרת שאתם כישלון? אולי לא. אולי זה רק פרשנות אישית שלכם?

האם כל רצון חייב להיות מסיבה ברורה?

אליעד כהן מציע להטיל ספק גם בעצם ההנחה שכל רצון חייב להיות עם סיבה ברורה. אולי לפעמים פשוט יש רצון בלי סיבה ברורה ומוחלטת. כמו שיש דברים בטבע שאנחנו רואים ולא יודעים את הסיבה להם, כך אולי יש רצונות שאין להם הסבר חד וברור.

יחד עם זאת, הוא מציין שלרוב, האדם מניח שהרצונות שלו הם תוצאה של סיבות ברורות. לכן, השאלה "למה?" היא כלי חזק וחשוב, כי בעזרתה אפשר להטיל ספק ולבדוק האם הרצון הוא אכן הכרחי או שאולי אפשר לוותר עליו ולשחרר אותו.

למה...
למה טוב לי איתה? למה אני רוצה אותה? איך חוקרים רצון? ניתוח רגשי, איך לדעת למה אני מרגיש משהו? איזה שאלות לשאול? הדרכת מטפלים
הרצונות הנחה איך להטיל ספק ברצון לחקור אני מרגיש משהו להרגיש כישלון בודדה לשאול שאלות לחיות חיים עומק אני באמת רוצה משהו אהבה אוהב אותה איך לגלות איך לגלות את סיבת הרצון איך לדעת איך לדעת למה איך לדעת למה אני רוצה משהו איך לדעת מה הסיבה איך לדעת מה הסיבה שאני רוצה משהו איך להטיל איך להטיל ספק איך להטיל ספק ברצון איך לחקור איך לחקור רצון איך לחקור רצונות אישה אני אוהב אני אוהב אותה אני אוהבת אותו אני מרגיש אני מרגיש כישלון אני נמשך אליה אני נמשכת אליו אני רוצה אותה אני רוצה אותו אני רוצה את הבחורה אני רוצה משהו בחורה בחורות האם אני אוהב אותה האם אני רוצה משהו החלשת הרצון הטלת ספק הסיבה שאני רוצה משהו הסיבה של הרצון הסיבה של רצון הרצון חוסר ודאות חוסר וודאות חקירות כישלון כישלונות לגלות לגלות את סיבת הרצון לדעת למה להחליש את הרצון להחליש רצון להטיל להטיל ספק להטיל ספק ברצון להיכשל להרגיש כישלון להשתחרר מהרצון להשתחרר מרצון לחקור לחקור רצון לחקור רצונות למה אני אוהב למה אני אוהב אותה למה אני אוהב משהו למה אני אוהבת אותו למה אני אוהבת משהו למה אני מרגיש למה אני מרגיש כישלון למה אני נמשך אליה למה אני נמשכת אליו למה אני רוצה למה אני רוצה אותה למה אני רוצה אותו למה אני רוצה את הבחורה למה אני רוצה משהו למה אתה אוהב משהו למה אתה רוצה משהו למה מישהו אוהב משהו למה מישהו רוצה משהו לשנות את הרצון לשנות רצון מה אני אוהב בה מה אני אוהבת בו מה אני רוצה מה הסיבה מה הסיבה שאני רוצה משהו מה הסיבה של הרצון מרגיש כישלון נשים סיבה סיבות סיבת הרצון ספק ספק ברצון ספקות ספקנות רוצה את הבחורה רוצה משהו רצון שחרור מהרצון שינוי רצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון
איך להטיל ספק ברצון? מה זה להטיל ספק ברצון? איך מטילים ספק ברצון? לא להזדהות עם הרצון, להשתחרר מהרצון, לזהות את הרצון מה זה להטיל ספק ברצון? להטיל ספק ברצון פירושו לא להזדהות עם הרצון באופן מוחלט, לשאול שאלות על עצם הרצון, לבחון אותו, ולהבין שהוא לא בהכרח דבר מחויב או מוחלט. ... אליו. למשל, אם אדם אומר לעצמו אני לא רוצה להפסיד, הוא בעצם מאמין ברמה מסוימת שאסור לו להפסיד, הוא חווה את זה כמשהו מוחלט. אבל להטיל ספק פירושו לשאול: למה אסור לי להפסיד? האם זה באמת רע להפסיד? האם הרצון שלי להצליח הוא דבר שאני חייב להרגיש? כיצד מטילים ספק ברצונות? אליעד כהן מסביר שהטלת ספק ברצון כרוכה בכמה שלבים: ראשית, לזהות את הרצון עצמו: מה בדיוק אני רוצה? למה אני רוצה דווקא את זה ולא משהו אחר? למשל, אם מישהו רוצה זוגיות וחווה רע כי אין לו זוגיות, השלב הראשון הוא להבין שבאמת מה שרע לו זו התחושה שהוא ... רוצה. שלישית, להבין שהרצון הוא בעצם מחשבה או אמונה. הרצון עצמו מבוסס על אמונה מסוימת, למשל אני חייב זוגיות כדי להיות מאושר. הטלת ספק ברצון משמעה להטיל ספק באמונה שמאחוריו. אליעד מדגיש כי להטיל ספק ברצון זהה להטלת ספק באמונות שמובילות לרצון הזה. מה הקשר בין רצונות לאמונות? רצון ואמונה קשורים ישירות אחד לשני. כשאדם מרגיש שהוא רוצה משהו, זו למעשה צורה של אמונה - הוא מאמין שהוא חייב או צריך את הדבר הזה כדי להרגיש טוב. אליעד נותן דוגמה של אדם שאומר אני מאמין שאסור לי להפסיד, זה דומה מאוד למשפט אני לא רוצה להפסיד. בשני המקרים האדם חווה את זה כדבר מחויב ומוחלט. לכן, הטלת ספק ברצון כרוכה בהכרח בהטלת ספק באמונות שיוצרות את הרצון. למה קשה להטיל ספק ברצונות משמעותיים? קשה יותר להטיל ספק ברצונות שמלווים בסבל או בכאב רגשי עמוק, מכיוון שאדם מרגיש שהרצון הזה הוא לא סתם רצון, אלא משהו שחייב להיות אחרת הוא יחווה סבל קשה. למשל, כשאדם אומר אני חייב זוגיות, זה מלווה בהרגשה קשה וכואבת יותר מהרצון לגלידה. לכן, קשה יותר להטיל ספק ברצונות כאלה, אך דווקא שם הטלת הספק היא קריטית יותר. אם האדם מצליח להטיל ספק ברצון המשמעותי, הוא משתחרר מן המחויבות שהוא מרגיש כלפיו, וכך הסבל שלו פוחת או אף נעלם. איך להתייחס לתחושות של רע או טוב בהקשר ... ברצון שלנו. אם יש לנו משהו ואנחנו רוצים אותו, אז אנחנו מרגישים טוב. אם אין לנו אותו ואנחנו רוצים אותו, אנחנו מרגישים רע. לכן, להטיל ספק ברצון משמעותו בעצם לשחרר את האדם מהתלות במצבים החיצוניים, וכך הוא משתחרר גם מתחושת הסבל. איך להפסיק להזדהות עם הרצון ולהשתחרר ... הרצון כמשהו חיצוני ולא מחויב. כלומר, להבין שהרצון הוא לא חלק בלתי נפרד מהזהות העצמית שלנו. למשל, כשאדם אומר אני חייב להצליח, ההטלת ספק ברצון משמעה להבין שהאמירה הזו היא רק מחשבה, היא לא בהכרח האמת המוחלטת. ברגע שמבינים שהרצון אינו מחויב, הוא כבר לא יכול ליצור תחושת רע עזה באותה עוצמה. בסיכום, לפי אליעד כהן, להטיל ספק ברצון פירושו לזהות שהרצון עצמו הוא לא עובדה מוחלטת אלא מחשבה או אמונה שניתן להטיל בה ספק. דרך הטלת ספק זו, האדם משתחרר מתחושת המחויבות כלפי הרצונות שלו, וכך משתחרר גם מהסבל שמתלווה אליהם. איך להטיל ספק ברצון? מה זה רצון מחויב? איך לא להזדהות עם הרצון? מה הקשר בין רצון ואמונה? איך משתחררים מתחושת סבל? ...
איך להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני?
איך להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני?
... להשתחרר מרצון חיצוני באמצעות התחברות לרצון הפנימי? איך להחליש רצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לגרום לרצון להיות יותר חלש? איך להטיל ספק ברצון? איך להסתכל על הרצון הפנימי ולא על הרצון החיצוני? איך להפסיק לרצות משהו חיצוני ... ההרצאה של אליעד כהן עוסקת בשיטה מפורטת להשתחרר מרצונות חיצוניים באמצעות התחברות לרצון הפנימי האמיתי, תוך הבנה מעמיקה של מהות הרצון והטלת ספק ברצון השטחי. אליעד מציג דרך מפורטת הכוללת שלבים מדויקים, כאשר המטרה הסופית היא להבין את הרצון העמוק האמיתי ... מהרצון החיצוני. איך לזהות את הרצון הפנימי האמיתי? אליעד מתחיל בדוגמה קונקרטית של אדם שרוצה בחורה אך סובל מכיוון שאינו משיג אותה. אותו אדם אומר: אני רוצה את הבחורה כי אני לא רוצה להיות לבד. לפי אליעד, הצעד הראשון הוא לשאול את עצמך בצורה מאוד מדויקת: למה אני רוצה את הדבר החיצוני? ואז לענות באופן ברור. במקרה זה, האדם אומר שהוא רוצה את הבחורה כי הוא לא רוצה להיות לבד. לאחר מכן, השלב הבא הוא לבצע היפוך של המשפט המקורי. במקום אני רוצה את הבחורה כי אני לא רוצה להיות לבד, יש לומר אני לא רוצה להיות לבד ולכן אני לא באמת רוצה את הבחורה, אלא רק לא להיות לבד. ההיפוך הזה מדגיש באופן חד וברור שהרצון האמיתי הוא לא הבחורה, אלא ההרגשה או החוויה הפנימית של לא להיות לבד. מהו התהליך המעשי להחלשת הרצון? התהליך המעשי שאליעד מציג הוא כזה: קח דף וכתוב את הרצון שלך באופן ברור. שאל את עצמך למה אני רוצה את זה? וענה בצורה מפורטת. הפוך את המשפט. במקום לומר אני רוצה את זה כי..., אמור מה שבאמת חשוב לי הוא לא הדבר עצמו, אלא... חזור על שלבים אלו שוב ושוב עד שתגיע להבנה עמוקה ומדויקת של הרצון הפנימי האמיתי. בדוגמה, כל פעם שהמחשבה אני רוצה את הבחורה עולה, יש לעצור ולהזכיר לעצמך שזה לא נכון במדויק, אלא מה שבאמת חשוב זה לא להיות לבד, והבחורה היא ... החיצוני? אליעד מדגיש שוב ושוב כי אסור לחזור אחורה לחשיבה על הרצון החיצוני אחרי שכבר גילית את הרצון האמיתי. לדוגמה, אחרי שהבנת שאתה לא באמת רוצה את הבחורה, אלא רק לא להיות לבד, אסור לך לחזור ולומר אבל אני עדיין רוצה את הבחורה. פעולה כזו תרחיק אותך מההבנה האמיתית ותגרום לך לחזור למעגל הסבל. מה לעשות כשהרצון הפנימי והחיצוני ... אומר אני רוצה בית כי אני צריך מקום לגור בו. כאן אליעד מסביר כיצד לבדוק אם הרצונות באמת זהים. הוא מציע לשאול שוב את אותה שאלה בצורה מעמיקה יותר: למה אני רוצה בית? כי אני רוצה מקום לגור בו. ולמה אני רוצה מקום לגור בו? כדי לא לגור ברחוב. כעת ברור יותר מהו הרצון האמיתי - לא לגור ברחוב, ולא בהכרח הבית עצמו. איך לדעת מתי לעצור את התהליך? המטרה הסופית של התהליך היא להגיע להבנה ברורה של הרצון הפנימי ביותר, עד לנקודה שבה לא ניתן לפרק את הרצון יותר. בנקודה הזו, הרצון החיצוני כבר איבד את כוחו והשפעתו עליך נחלשת משמעותית. אם אתה מגיע למצב בו אתה שואל את עצמך למה אני רוצה להרגיש טוב? ולא מוצא סיבה עמוקה יותר, זה המקום לעצור ולהבין שהגעת לרצון הפנימי הבסיסי ביותר. אליעד מסביר שאם תישאר נאמן להחלטה ... כמו לא להרגיש רע. גם כאן התהליך דומה: לבדוק אם הרצון להרגיש טוב והרצון לא להרגיש רע הם באמת שונים או אולי אותו דבר בדיוק. ייתכן שהאדם חושב שיש סיבה ותוצאה, אך באמת מדובר באותו רצון. לכן, אליעד מציע להטיל ספק גם בכך, ולבדוק האם באמת יש הפרדה בין הרצונות. מדוע חשוב להטיל ספק בצורת הרצון ולא במהות שלו? נקודה מרכזית בדברי אליעד היא להפסיק לחשוב על צורת הרצון (הבחורה, הבית, הכסף) ולהתמקד במהות הרצון (לא להיות לבד, לא להרגיש רע). על ידי התמקדות במהות, מתאפשרת הטלת ספק עמוקה יותר ומדויקת יותר. אליעד מדגיש שכל פעם שמתמקדים בצורה החיצונית של הרצון, נתקעים ולא מתקדמים להבנה עמוקה. לסיכום התהליך שאליעד כהן מציע: זיהוי הרצון החיצוני והגדרתו בבירור. חקירת הרצון בשאלה למה אני רוצה את זה? היפוך המשפט להבלטת הרצון הפנימי. חזרה עקבית על השלבים, בלי לחזור אחורה. הגעה לנקודת הרצון הפנימי העמוק ביותר. שחרור מהכוח של הרצון החיצוני עליך. התהליך דורש עקביות, מודעות עצמית גבוהה, והטלת ספק מתמדת ברצונות שלך, עד לחיבור מוחלט למהות הפנימית של הרצון. איך להשתחרר מרצונות חיצוניים? איך להחליש רצון? מהו הרצון הפנימי? איך להטיל ספק ברצון? איך להתחבר למהות הרצון? איך לשחרר את הסבל מהרצון? ...
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה?
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה?
איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? איך להצליח להשתחרר מכל רצון בוודאות של מאה אחוז? איך לא לטעות בהטלת ספק ברצון? איזה טעויות יש בהטלת ספק ברצון? איך לשים את נטל ההוכחה על הרצון? איך לחקור את הרצון בצורה נכונה? איך להטיל ספק ברצון בצורה נכונה? אליעד כהן מסביר כי הדרך הנכונה להטיל ספק ברצון מתחילה קודם כל בהבנה שלכל רצון שיש לאדם יש סיבה, וכדי להשתחרר מהרצון לחלוטין, על האדם לחקור את הסיבות לרצון שלו עד הסוף. לפי אליעד, חקירת רצון באופן יסודי, שבו האדם ישאל את עצמו שוב ושוב למה אני רוצה את זה?, תוביל באופן מוחלט לשחרור מהרצון עצמו. מה הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים כשהם מטילים ספק ברצון? הטעות המרכזית שאליעד כהן מציין היא שאנשים ממהרים לספק תשובות ולהגיע למסקנות מהר מדי, בגלל הרצון להרגיש טוב ולהשתחרר מהר מהסבל הכרוך ברצון עצמו. הוא מתאר את התהליך ... כל עוד האדם אינו בטוח בתשובותיו לחלוטין, הוא עדיין מאמין או מנחש, ולכן התשובה אינה אמיתית ואינה משחררת באמת מהרצון. איך המוח מטעה את האדם בזמן חקירת הרצון? אליעד מסביר שהמוח יוצר אשליה אצל האדם, כאשר הוא כביכול מעניק תשובות מהירות ונוחות לשאלות על הרצון. המוח למעשה מנסה לשכנע את האדם שהנושא לא משנה או שאין הבדל בין מצבים מסוימים, וזאת רק כדי להפסיק את החקירה המעמיקה, כדי להרגיש טוב יותר במהירות. זו הטעות הגדולה ביותר בחקירת הרצון, מפני שבכך האדם נעצר באמצע התהליך ולא מגיע לשחרור אמיתי. למה חשוב לא להביע דעה אישית בזמן חקירת הרצון? לפי אליעד, אסור להביע דעה אישית בשום שלב בחקירת הרצון. הסיבה לכך היא שברגע שהאדם מביע דעה, הוא כבר מניח משהו מראש ומפסיק לבדוק את הדברים לעומקם. אליעד מדגיש כי כל דעה אישית שנאמרת באמצע החקירה היא הנחת יסוד לא בדוקה, ולכן האדם נופל מיד לשקר. האדם חייב להמשיך לשאול שאלות בלי שום דעה מוקדמת עד שהוא מגיע לוודאות מוחלטת לגבי מהות הרצון. מה משמעות נטל ההוכחה על ... הוא ממליץ לבדוק כל אחת מהנחות אלו לעומק. על האדם לשאול האם הוא באמת בטוח ב - 100 אחוז בהנחות האלו, או שמדובר רק באמונה או בתחושה לא מבוססת. רק חקירה יסודית של הנחות יסוד אלו, ללא פשרות, יכולה לשחרר את האדם מהרצון באופן אמיתי. איך להתמודד עם תחושת הסבל בזמן החקירה? אליעד ממליץ לאדם להיות מוכן להרגיש רע לחלוטין במהלך חקירת הרצון, ולא לנסות להשתחרר מהתחושה הזו על ידי פתרונות נוחים ומהירים. הוא טוען שרק מי שמוכן להרגיש רע ולא מחפש פתרון מהיר וזמני יוכל לחקור את הרצון באמת, וכך להגיע לשחרור אמיתי. לפי אליעד, אסור לאדם לנסות לשכנע את עצמו שמשהו לא משנה רק כדי להפסיק את התחושה הרעה. מהי הטעות בלהאמין שאין הבדל? אליעד מסביר ... אומר אין הבדל רק מתוך רצון פנימי להיפטר מהסבל, אך בפועל הוא אינו יודע זאת באמת אלא רק מאמין בכך. לכן זו טעות להסתפק בהכרזה של אין הבדל בלי לבדוק ולחקור לעומק עד לנקודה שבה האדם מגיע לוודאות מוחלטת. למה חשוב להמשיך לשאול שאלות ללא הפסקה? אליעד מסביר כי על האדם לשאול כל שאלה אפשרית, כולל שאלות שהוא ממציא, דמיוניות או ספקולטיביות, כדי לערער על הרצון. השאלות צריכות להיות יסודיות וחסרות פשרות, ללא קיצורי דרך. האדם חייב לבדוק שוב ושוב כל הנחה, כל רעיון וכל תשובה שעולה במהלך החקירה, כדי לא להישאר עם תשובה חלקית או לא ודאית. רק תהליך כזה מביא לשחרור ודאי. כיצד מתרחש השחרור הסופי מהרצון? השחרור הסופי מתרחש כאשר האדם באמת לא יודע דבר בוודאות ... בגלל שהוא מנסה לשכנע את עצמו בכך. האדם מגיע למצב שבו אין לו שום דעה או אמונה, אלא רק ודאות מוחלטת שהוא אינו יודע, ללא מאמץ או העמדת פנים. במצב זה, השחרור מהרצון קורה באופן טבעי ואמיתי. איך להטיל ספק ברצון? טעויות ב
פחד מתחושה רעה ללא סיבה, חרדה כללית, פחד מסבל נצחי, פחד מגיהנום, פחד להרגיש רע בלי סיבה, פחד לסבול לנצח, פחד מחוסר אונים, פחד מרגש רע בלי סיבה, לכל רע יש סיבה, להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, לא לפחד להרגיש רע
פחד מתחושה רעה ללא סיבה, חרדה כללית, פחד מסבל נצחי, פחד מגיהנום, פחד להרגיש רע בלי סיבה, פחד לסבול לנצח, פחד מחוסר אונים, פחד מרגש רע בלי סיבה, לכל רע יש סיבה, להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, לא לפחד להרגיש רע
... מתחושה רעה ללא סיבה, חרדה כללית, פחד מסבל נצחי, פחד מגיהנום, פחד להרגיש רע בלי סיבה, פחד לסבול לנצח, פחד מחוסר אונים, פחד מרגש רע בלי סיבה, לכל רע יש סיבה, להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, לא לפחד להרגיש רע איך להתמודד עם הפחד להרגיש רע בלי סיבה וללא פתרון? אנשים רבים חווים פחד כללי ועמוק מפני האפשרות שיום אחד ימצאו את עצמם ... ללא אפשרות הקלה. האם קיים מצב שבו אדם יסבול לנצח ללא פתרון? הדבר הראשון שאליעד כהן מסביר הוא שצריך לבחון היטב האם בכלל אפשרי מצב שבו אדם יסבול לנצח בלי סיבה וללא פתרון. לפי ההיגיון, סבל תמיד נובע מסיבה מסוימת, ולא ייתכן מצב שבו אדם סובל סתם כך בלי שום סיבה. סבל תמיד נוצר כתוצאה מהתנגשות בין המציאות לבין הרצון. כאשר המציאות שונה ממה שהאדם ... תאבד ממשמעותה - כי המוח לא יוכל להבדיל בין רע לטוב. כדי להרגיש רע, חייבת להתקיים האפשרות לדמיין מצב טוב יותר או רע יותר מהמצב הנוכחי. פתרון ראשון: הטלת ספק ברצון התמידי להרגיש טוב אליעד כהן מציג פתרון משמעותי שמטרתו להקל על הפחד הזה - הטלת ספק ברצון התמידי להרגיש טוב. רוב האנשים רגילים לחשוב שחובה להרגיש טוב ושאסור בשום אופן להרגיש ... הבעיה בזה? אמנם מדובר בחשיבה לא שגרתית וקשה, אך זו דרך חשובה להתמודדות עם הפחד. שלבים בהבנת הסבל וההתמודדות איתו: השלב הבסיסי: להבין שאתה מרגיש רע בגלל סיבה מסוימת. השלב המתקדם יותר: להבין שאתה מרגיש רע כי רצונך מתנגש עם המציאות. השלב המתקדם ביותר: להבין שאתה מרגיש רע כי יש לך רצון בסיסי להרגיש טוב ולא לסבול כלל, ולכן הסבל חזק יותר. אחרי שהאדם מבין את השלבים הללו, קל לו יותר להטיל ספק ברצון התמידי להרגיש טוב ולהתחיל לחשוש פחות מהרע. פתרון שני: להבין שלכל תחושת רע יש סיבה הדרך המעשית השנייה שאליעד כהן מציע כדי להתמודד עם פחד מסבל נצחי ללא פתרון, היא להיווכח בצורה חד - משמעית שכל רע מגיע מסיבה מסוימת ושאין דבר כזה סבל ללא סיבה. כדי לעשות זאת, הוא מציע את התרגיל הבא: במהלך היום, כשעולה תחושה שלילית אפילו קטנה, שאל את עצמך את השאלות הבאות: למה אני מרגיש רע כרגע? מה בדיוק אני רוצה שיקרה במקום מה שקורה עכשיו? האם אני יכול לשנות את המצב או לשנות את הרצון שלי? התרגול היומיומי הזה מוכיח שוב ושוב שרע תמיד קשור למשהו שאדם רוצה שיקרה אחרת. ההבנה הזו עוזרת לאדם להשתחרר מהפחד שאולי בעתיד הוא יסבול סבל בלי כל סיבה ובלי שום פתרון. לסיכום: איך להפיג את הפחד מפני סבל נצחי וחסר פתרון? כדי להתמודד עם הפחד הזה, עליך: להטיל ספק ברצון התמידי שלך להרגיש טוב, ולהבין שאין חובה להימנע מתחושות רעות בכל מחיר. להבין לעומק שאין דבר כזה תחושה רעה ללא סיבה. כל תחושה שלילית היא תוצאה של התנגשות בין הרצון שלך לבין המציאות. לחקור את התחושות השליליות ביומיום ולראות באופן ישיר שכל תחושת רע נגרמת תמיד מסיבה ספציפית ולכן גם תמיד יכולה להיפתר. הבנת העקרונות האלה מסייעת להפיג את הפחד מפני סבל ... תחושת הביטחון של האדם. איך להתגבר על פחד להרגיש רע? למה אנשים מפחדים מסבל נצחי? איך להתמודד עם חרדה כללית? איך להפסיק לפחד מרגשות שליליים? למה לכל רע יש סיבה? איך להתמודד עם פחד מפני סבל שאין לו פתרון? ישנם אנשים החווים פחד כללי מכך שהם ימצאו את עצמם סובלים מבלי יכולת לפתור את הסבל. בניגוד לפחדים קונקרטיים כמו פחד ממחלה או משוד, הפחד הזה מופשט ומתמקד בתחושה עצמה - החשש להרגיש רע ללא סיבה וללא מוצא. כיצד ניתן להתמודד עם פחד זה? האם יכול להיות מצב שבו רע לך ואין לזה פתרון? אנשים חוששים כי עלול להיווצר מצב שבו הם ירגישו סבל בלתי נסבל וללא פתרון. אך האם זה בכלל אפשרי? השאלה המרכזית היא האם יש מצב שבו אדם סובל ללא סיבה, והאם יש דרך להימנע מהחשש הזה? פתרון ראשון: להטיל ספק ברצון לא להרגיש רע כדי לא לפחד מסבל בלתי פתיר, אדם יכול להטיל ספק בעצם הפקודה המנטלית שמכתיבה לו לרצות להרגיש טוב ולפחד מהרע. לרוב, ... רק בגלל התחושה השלילית עצמה, אלא בגלל ההתנגדות שלהם להרגשת הסבל. אפשר לשאול: מה הבעיה בלהרגיש רע? למה להימנע מסבל בכל מחיר? השאלה הזו קשה ולא טבעית, אך חקירתה יכולה להוביל למצב שבו אדם לא חושש כל כך מסבל פוטנציאלי. אם אדם מצליח להבין שהסבל עצמו אינו אסון, אלא רק חוויה נוספת, הוא יוכל לפחד ממנו פחות. פתרון שני: להבין שלא קיים מצב של סבל אינסופי ללא סיבה אין אפשרות שבה אדם סובל לנצח ללא פתרון, משום שבשכל ההגיוני לא ניתן לדמיין זאת. רע ...
איך לא לרצות משהו? איך להפסיק לרצות משהו? איך להחליש רצון? איך להטיל ספק ברצון? איך להיגמל מרצון? החלשת רצון, למה ואז מה? האם זה משנה? למה זה משנה? למה אני רוצה משהו? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרות, שינוי הרגלים, שינוי רצון
איך לא לרצות משהו? איך להפסיק לרצות משהו? איך להחליש רצון? איך להטיל ספק ברצון? איך להיגמל מרצון? החלשת רצון, למה ואז מה? האם זה משנה? למה זה משנה? למה אני רוצה משהו? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרות, שינוי הרגלים, שינוי רצון
... לרצות משהו? איך להחליש רצון? איך להטיל ספק ברצון? איך להיגמל מרצון? החלשת רצון, למה ואז מה? האם זה משנה? למה זה משנה? למה אני רוצה משהו? איך להפסיק התמכרות? גמילה מהתמכרות, שינוי הרגלים, שינוי רצון איך להפסיק לרצות משהו? אליעד כהן מסביר בשיטתיות כיצד אדם יכול להחליש כל רצון שקיים אצלו, בין אם מדובר ברצון להפסיק לעשן, ברצון להפסיק לרצות אדם מסוים, ... זאת דרך שאלות כמו למה אני רוצה את זה? ואז מה אם זה יקרה?. איך להחליש רצון לעשן? לדוגמה, אדם שרוצה להפסיק לעשן צריך לשאול את עצמו: למה אני רוצה לעשן?. התשובה הראשונית יכולה להיות כי זה עושה לי טוב. מיד לאחר מכן האדם צריך לשאול: אז מה אם זה עושה לי טוב?, ולחקור הלאה את התשובה לשאלה זו לעומק. האדם יכול להמשיך ולשאול למה חשוב לי להרגיש טוב? או מה זה משנה אם ארגיש טוב?. אם התשובה הראשונית הייתה כי העישון עוזר לי ... בשאלות אלו תביא להחלשת הרצון. איך להחליש רצון למישהו מסוים? בדוגמה אחרת, אליעד מסביר מה לעשות כאשר אדם רוצה מאוד מישהו מסוים. האדם צריך לשאול: למה אני רוצה אותה? . התשובה יכולה להיות כי אני מרגיש מאושר איתה. ואז מגיעה שוב השאלה אז מה אם אני מרגיש מאושר איתה?. הוא ממשיך לשאול למה חשוב לי להיות מאושר? או למה זה משנה אם אהיה מאושר? עד שהוא מתחיל להחליש את הקשר הרגשי והצורך באדם הזה. למה השיטה של ... הרצון באמצעות שאלות ספקניות. כאשר האדם בוחן שוב ושוב את הסיבות שמאחורי הרצונות שלו, הסיבות הופכות לפחות ברורות ופחות מוצדקות. על ידי הטלת ספק מתמשכת, הרצון מאבד מהכוח שלו, שכן האדם מתחיל להבין שהוא לא באמת חייב את הדבר שהוא רוצה, או שהוא יכול להסתדר בלעדיו. האם כדאי תמיד להחליש רצונות? אליעד ... או לא. אם אדם רוצה להחליש רצון מסוים, זו הדרך לעשות זאת. לעומת זאת, אם האדם אינו מעוניין להחליש את הרצון שלו, אליעד ממליץ דווקא להאמין ברצון ולזרום איתו מבלי להטיל בו ספק. ברגע שהאדם שואל את עצמו שוב ושוב למה? ואז מה?, הרצונות שלו יתחילו להיחלש באופן טבעי. איך להשתמש בשאלות בצורה נכונה? השימוש הנכון ... מתמיד ועקבי בשאלות למה אני רוצה את זה?, אז מה אם אשיג את זה?, למה זה משנה?, ואז מה אם זה משנה?. לטענתו, מדובר בשיטה עם יעילות של מאה אחוז, כלומר, כל רצון שנבחן בשאלות אלו בצורה ... יש כאלה שיעדיפו לא להטיל ספק ברצונותיהם כדי להמשיך ליהנות מההגשמה שלהם, בעוד שאחרים יעדיפו להחליש את הרצונות שמגבילים אותם. מה החשיבות של התמדת שאלות הספק? לפי אליעד, החשיבות של התמדת השאלות נובעת מהיכולת שלהן לערער על אמיתות והנחות פנימיות שאדם מחזיק לגבי מה שהוא רוצה. ככל שהאדם יעמיק יותר בשאלות, הוא ... איך להפסיק התמכרות? איך להטיל ספק ברצון? איך להחליש רצון לעשן? למה אני רוצה משהו? איך לשנות הרגלים? גמילה מרצונות מזיקים ...
איך להצליח להחליש את הרצון? החלשת רצון, מה לעשות כשלא מצליחים להחליש רצון? מה לעשות אם אני לא מצליח להחליש את הרצון? איך להפסיק לרצות? להטיל ספק ברצון, להתמיד בהחלשת הרצון, לשלוט ברצון, שליטה ברצון, התמדה בהטלת ספק ברצון
איך להצליח להחליש את הרצון? החלשת רצון, מה לעשות כשלא מצליחים להחליש רצון? מה לעשות אם אני לא מצליח להחליש את הרצון? איך להפסיק לרצות? להטיל ספק ברצון, להתמיד בהחלשת הרצון, לשלוט ברצון, שליטה ברצון, התמדה בהטלת ספק ברצון
... להצליח להחליש את הרצון? החלשת רצון, מה לעשות כשלא מצליחים להחליש רצון? מה לעשות אם אני לא מצליח להחליש את הרצון? איך להפסיק לרצות? להטיל ספק ברצון, להתמיד בהחלשת הרצון, לשלוט ברצון, שליטה ברצון, התמדה בהטלת ספק ברצון איך להצליח להחליש את הרצון? כיצד להפסיק לרצות משהו שמציק? מה לעשות כשלא מצליחים להחליש רצון? איך להטיל ספק ברצון? כאשר יש לאדם רצון שמציק לו, הוא ירגיש רע בגלל שהוא רוצה את הדבר הזה. השאלה היא איך להצליח להחליש את הרצון הזה. אליעד מציע שהתשובה לכך היא להמשיך לנסות להחליש את הרצון, גם אם לא מצליחים מיד. כל ניסיון להחליש את הרצון, גם אם לא מצליחים להחליש אותו בסופו של דבר, מוביל את האדם לתובנה ברורה יותר לגבי היכולת שלו להתמודד עם הרצון. ... מה שמומלץ לעשות כאשר יש רצון שמציק הוא להטיל ספק בו, להמשיך לנסות להחליש אותו שוב ושוב, עד שמגיעים לאחת משתי האפשרויות: או שהרצון ייחלש, או שתהיה ... לשנות אותו. במילים אחרות, כל ניסיון להחליש את הרצון הוא צעד נוסף בתהליך של למידה עצמית. אם תצליח להחליש את הרצון, פתרת את הבעיה. אם לא תצליח, לא קרה כלום - אתה פשוט הופך להיות בטוח יותר לגבי מה אפשרי ומה לא. אליעד מדגיש שלפני שמקבלים את הרצון, יש להטיל ספק בו שוב ושוב, ואם לא מצליחים להחליש אותו, בסופו של דבר תוכל לקבל אותו ולהפסיק להתנגד לו. מה לעשות כשלא מצליחים להחליש רצון? הצעד הראשון הוא להמשיך לנסות להחליש אותו. אם לא מצליחים, לא צריך לעשות דבר נוסף, אלא להמשיך להטיל ספק ברצון. כאשר לא מצליחים להחליש את הרצון, תוכל בסופו של דבר להפסיק להתנגד לו ולהשלים עם קיומו. אליעד מציע לא להיאבק ברצון, אלא להבין אותו ולהשלים עם ... הסיכום והצעד הבא אם אתה לא מצליח להחליש את הרצון, כל מאמץ כזה יוביל אותך להבנה ברורה יותר של עצמך ושל הרצון שלך. גם אם בסופו של דבר לא תצליח להחליש את הרצון , תהליך זה עוזר לך לקבל את הרצון כמציאות ולהפסיק להרגיש רע ממנו. השלב הבא הוא להמשיך ללמוד ולנסות עד שתגיע לתובנה אם אפשר להחליש את הרצון או לא. החלשת רצון שליטה ברצון איך להפסיק לרצות? כיצד להתמודד עם רצון מציק? הטלת ספק ברצון תהליך שליטה ברצון התמודדות עם רצון לא בריא ...
מה טוב בלהרגיש רע? מה טוב בלסבול? מה טוב במשהו שהוא רק רע? מה לעשות כשרק רע? איך להפוך רע לטוב? אולי הרע הוא טוב? אולי עדיף להרגיש רע? אולי לא טוב להרגיש טוב? להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, להטיל ספק ברצון לא להרגיש רע, הטלת ספק קיצונית, איך למצוא את הטוב? איך לא להרגיש רע?
... טוב בלהרגיש רע? מה טוב בלסבול? מה טוב במשהו שהוא רק רע? מה לעשות כשרק רע? איך להפוך רע לטוב? אולי הרע הוא טוב? אולי עדיף להרגיש רע? אולי לא טוב להרגיש טוב? להטיל ספק ברצון להרגיש טוב, להטיל ספק ברצון לא להרגיש רע, הטלת ספק קיצונית, איך למצוא את הטוב? איך לא ... ורק רע?! אולי זה יותר טוב להרגיש אך ורק רע?! כמובן שהמוח מתנגד לזה, כי איזה היגיון יש בכך שיהיה טוב להרגיש רק רע? ומה טוב בלהרגיש רק רע? אבל מצד שני, זאת הטלת ספק ברצון להרגיש טוב. מי אמר שחייב להרגיש ... כי למה שאני ארצה להרגיש רע ולא טוב. אבל מצד שני, למה שאני ארצה להרגיש טוב ולא רע?! במילים אחרות, כאשר אתה מחפש את הטוב ורואה רק רע, באפשרותך לנסות ללכת על הטלת ספק קיצונית, שאולי דווקא עדיף להרגיש רק רע. שזה כמובן ללא שום היגיון, אבל האם לרצות להרגיש רק טוב, האם בזה כן יש היגיון? בקיצור, כיוון החשיבה הזה מעורר את המוח להטיל ספק ברצון להרגיש רק טוב ...
תרגיל למודעות עצמית, לא מבין לא עושה, לא לעשות עד שלא תבין, לא עושה בלי להבין למה, איך לדעת למה אני רוצה משהו? מודעות עצמית, התנזרות, שבירת תאוות, שמירת העיניים, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, אכילת מתוקים, דיאטה
תרגיל למודעות עצמית, לא מבין לא עושה, לא לעשות עד שלא תבין, לא עושה בלי להבין למה, איך לדעת למה אני רוצה משהו? מודעות עצמית, התנזרות, שבירת תאוות, שמירת העיניים, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, אכילת מתוקים, דיאטה
... למודעות עצמית, לא מבין לא עושה, לא לעשות עד שלא תבין, לא עושה בלי להבין למה, איך לדעת למה אני רוצה משהו? מודעות עצמית, התנזרות, שבירת תאוות, שמירת העיניים, הפסקת עישון, להפסיק לעשן, אכילת מתוקים, דיאטה איך להבין למה אני רוצה משהו? אליעד כהן מסביר לעומק את נושא המודעות העצמית באמצעות תרגיל פשוט אך משמעותי: לא עושה עד שלא מבין למה. הכוונה היא שבן אדם לא יבצע פעולה מסוימת, כל עוד הוא לא מבין בדיוק למה הוא רוצה לעשות אותה. השאלה למה אני רוצה את הדבר הזה? חוזרת על עצמה לאורך ההסבר ומהווה את הבסיס לכל התרגיל שאליעד מתאר. הנחת היסוד שאליעד מדגיש, היא שבן אדם עושה הרבה דברים בחייו בלי להבין את הסיבה האמיתית. לדוגמה, אדם שרוצה לעשן סיגריה, כשישאל את עצמו מדוע הוא רוצה לעשן, התשובה הראשונה שעולה לו בראש יכולה להיות אני לא יודע. ... למה יש את הרצון לעשן בכלל. איך מיישמים את תרגיל המודעות העצמית? ההסבר של אליעד מאוד מפורט לגבי תהליך החקירה העצמית של הרצון. הוא נותן דוגמאות ספציפיות מאוד כדי להבהיר את הנקודה שלו: אדם שרוצה לעשן, אבל לא מבין למה - לא יעשן עד שיבין. כך ... של המוטיבציות האישיות או להחלטה להפסיק לחלוטין. אם מישהו מתמודד עם התמכרות למתוקים, אליעד ממליץ לשאול למה אני רוצה מתוק? אם התשובה לא ברורה, אז הוא פשוט לא יאכל מתוק עד שהסיבה תהיה ברורה. באופן זה האדם יחקור את הסיבות לרצונותיו ויגיע לתובנות חדשות. האם התרגיל חייב להיות קיצוני? אליעד מציין שזה לא חייב להיות שחור ולבן או קיצוני מדי. אפשר להגדיר ... התשובה אינה ברורה לו, הוא לא יקום ויעיר להם. כך, האדם נמנע מלהגיב באוטומט ומבצע פעולה רק לאחר שהוא מודע לסיבות העמוקות שמניעות אותו. מה הקשר בין מודעות עצמית לשבירת תאוות? אליעד מחבר את תרגיל המודעות העצמית למושג שנקרא ביהדות שבירת התאוות. ... להנאה. אך אליעד מסביר שהעניין מורכב יותר, משום שאם אדם מדחיק את התאווה במקום להתמודד איתה באמת, הוא עלול להיכשל ברגע שהפיתוי יחזור. הוא נותן דוגמה של אדם שמחליט לאכול רק אוכל לצורך קיום, אך ברגע שיתקל בשוקולד הוא יגלה שהתאווה שלו עדיין ... האם הרצונות שלו באמת שלו או שהם רצונות שהוא פועל לפיהם כמו אוטומט. הוא נותן דוגמה של אדם שנכנס לכלא בלי לדעת למה הוא שם. אותו אדם לא ישלים עם המצב אלא יילחם להבין מדוע הוא בכלא. באותו אופן, כל רצון שאנחנו לא מבינים את הסיבה לקיומו, הוא סוג של כלא עבורנו, וכמו שלא היינו מוכנים לקבל כלא פיזי בלי סיבה, כך לא צריך לקבל רצונות בלי להבין מאיפה הם באים. אליעד מדגיש שכאשר מבינים את המניע האמיתי לרצון, אפשר לגלות שלוש אפשרויות מרכזיות: הבנה שהרצון הוא לא באמת רצון אישי אמיתי, אלא משהו שנובע מהרגל או מלחץ חיצוני. הבנה שאין סיבה הגיונית לרצון הזה ואז אפשר לוותר עליו. הבנה מדויקת של הסיבה לרצון שמובילה להחלטה מודעת לגבי המשך הפעולה. המסר המרכזי של אליעד הוא לא לבצע פעולות בצורה אוטומטית, אלא לשאול ולחקור תמיד את השאלה למה?. זהו תהליך שמביא להגברת המודעות העצמית, לבהירות לגבי הרצונות האישיים, ולשחרור אמיתי מתלות בהתמכרויות או הרגלים ...
איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? איך לדעת למה משהו עושה לי רע? איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לפרט את הרצון, שיטות להבין את עצמי, איך לדעת מה בדיוק אני מרגיש כלפי משהו?
איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? איך לדעת למה משהו עושה לי רע? איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לפרט את הרצון, שיטות להבין את עצמי, איך לדעת מה בדיוק אני מרגיש כלפי משהו?
איך לדעת למה משהו עושה לי טוב? איך לדעת למה משהו עושה לי רע? איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך להבין את עצמי? מודעות עצמית, לפרט את הרצון, שיטות להבין את עצמי, איך לדעת מה בדיוק אני מרגיש כלפי משהו? איך לדעת למה משהו עושה לי טוב או רע? אליעד כהן מסביר בהרצאתו בצורה מפורטת את הדרך שבה ניתן להבין למה דבר מסוים עושה ... מדוע חשוב לפרט לעומק את התחושות שלנו? אליעד מדגיש שככל שנפרט יותר לעומק וננתח בצורה מדויקת יותר את מה שקרה ואת התחושות שלנו, כך נוכל להבין טוב יותר את הסיבות המדויקות לתחושות שלנו. לדוגמה, אדם שמעשן יכול לומר אני אוהב לעשן כי זה מרגיע אותי, אבל כדי להבין באמת למה הוא נהנה לעשן, עליו לתאר במדויק מה הוא מרגיש ברגע העישון: אולי ... כאשר עושים זאת, ניתן לזהות בקלות דפוסים, מילים וביטויים שחוזרים על עצמם, וכך אפשר להבין יותר בבירור למה הדבר הספציפי הזה גורם לנו לתחושת טוב או רע. איך לחקור את הסיבות העמוקות יותר של התחושות שלי? לאחר שמפרטים את החוויה באופן מקיף, השלב הבא הוא לחקור מדוע בכלל התחושות האלו חשובות לנו. אם גילינו למשל שהחוויה החברתית עם החברים גרמה לנו להרגיש אהובים, נשאל את עצמנו למה אנחנו בכלל רוצים להרגיש אהובים. כשאנחנו מרגישים אהובים, אולי אנו מרגישים אהבה עצמית או ערך עצמי גבוה יותר. בשלב זה החקירה מתעמקת אף יותר: למה אנחנו צריכים אהבה עצמית או אישור חברתי? האם זה הכרחי לנו, או שאפשר לקבל את התחושות האלה ... אחר? אולי נגיע למסקנה שאי אפשר להשיג את אותן תחושות בדרך אחרת, או שכן ישנן אלטרנטיבות. האם תמיד אפשר למצוא תחליף למה שעושה לי טוב? אליעד מציין שלעיתים החקירה הזו מובילה למסקנה שאין אפשרות למצוא תחליף מלא למה שעושה לנו טוב. לדוגמה, אולי השיחות וההומור שיש לנו עם החברים הם משהו שלא ניתן לשחזר באותו אופן לבד או באמצעות אמצעים אחרים כמו טלוויזיה או אינטרנט. אבל אפילו במקרה כזה, התהליך של החקירה והפירוט עוזר לנו לפחות להבין בדיוק למה אנחנו כל כך רוצים את הדבר הזה, וזה נותן לנו בהירות גדולה יותר לגבי עצמנו והרצונות שלנו. איך ממשיכים בחקירה עצמית עמוקה יותר? אליעד מסביר שאחרי שהגענו להבנה של מה בדיוק גורם לנו טוב או רע, אפשר להמשיך לחקור מדוע אנחנו בכלל רוצים את התחושות האלה. לדוגמה, אם אנו אוהבים לצחוק כי זה גורם לנו להרגיש חופשיים, יש לחקור מהו אותו חופש שאנחנו מחפשים, למה אנחנו צריכים את תחושת החופש הזאת, ולמה דווקא הצחוק גורם לנו להרגיש כך. תהליך ... ואת מה שמניע אותנו בחיים. לסיכום, אליעד מציע שיטה ברורה ומפורטת להבנה עצמית מעמיקה. השיטה מבוססת על פירוט מדויק של החוויות, התחושות והמחשבות שלנו, ועל חקירה של הגורמים העמוקים יותר לרצונות והרגשות שלנו. התהליך הזה מאפשר לנו להבין למה אנחנו מרגישים כפי שאנו מרגישים, ... עם פחות בלבול ויותר שליטה על תחושותינו. איך להבין את עצמי לעומק? מדוע משהו עושה לי טוב או רע? מה גורם לי לרצות משהו מסוים? איך לפרט את הרגשות שלי? שיטות לחקירה עצמית איך לדעת מה בדיוק אני מרגיש כלפי משהו? ...
הדחקה רגשית, איך לדעת מה אני מדחיק? איך לגלות למה רע לי בלי סיבה? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע בלי סיבה? למה אני מדחיק? למה אין לי מצב רוח? למה אני בדיכאון? למה אין לי אנרגיה? למה אני עצוב? למה אני לא מרגיש טוב?
הדחקה רגשית, איך לדעת מה אני מדחיק? איך לגלות למה רע לי בלי סיבה? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע בלי סיבה? למה אני מדחיק? למה אין לי מצב רוח? למה אני בדיכאון? למה אין לי אנרגיה? למה אני עצוב? למה אני לא מרגיש טוב?
... רגשית, איך לדעת מה אני מדחיק? איך לגלות למה רע לי בלי סיבה? איך לדעת מה הסיבה שרע לי? למה אני מרגיש רע בלי סיבה? למה אני מדחיק? למה אין לי מצב רוח? למה אני בדיכאון? למה אין לי אנרגיה? למה אני עצוב? למה אני לא מרגיש טוב? איך לדעת למה אני מרגיש רע כשאני לא מוצא את הסיבה? אנשים רבים חווים מצבים שבהם הם מרגישים רע, עצובים, מתוסכלים, או אפילו מדוכאים, מבלי שהם מבינים באמת למה. הם מרגישים שאין סיבה ברורה לתחושות השליליות האלו. אליעד כהן מסביר בהרצאה זו, שהסיבה העיקרית למצבים כאלה היא הדחקה רגשית. הדחקה היא מצב שבו האדם לא מוכן, או לא רוצה, להתמודד עם המחשבות או הרגשות שמטרידים אותו, ולכן הוא פשוט לא מודע אליהם. התוצאה היא תחושות רעות בלי סיבה, למרות שבפועל יש סיבה מוסתרת היטב. מהו התהליך לזהות את הסיבה להרגשה הרעה? על פי אליעד כהן, אחת הדרכים הטובות ביותר לגלות את הסיבה לכך שרע לך, היא לשאול את עצמך שלוש שאלות יסודיות: מה הדברים שעשו לך טוב בעבר? מה הדברים שעושים לך טוב כרגע בהווה? מה הדברים שהיית רוצה שיעשו לך טוב בעתיד? כאשר האדם משיב על ... מהשאלות מתמקדת בנקודת זמן שונה: העבר, ההווה והעתיד, ובכך מאפשרת למצוא את המקור המדויק של הרגשות השליליים. לדוגמה, אדם שמרגיש רע יכול לגלות שבעבר הוא היה חופשי ויכול היה לטייל לכל מקום שרצה, ואילו בהווה, מסיבות שונות, הוא כבר לא יכול לעשות זאת באותה מידה. התחושה הרעה במקרה הזה נובעת מתוך געגוע למה שהיה בעבר וכעת חסר לו. דוגמה אחרת, אם האדם מרגיש כרגע תחושה טובה מכך שהילדים שלו ... כבר לא יהיו בריאים. התחושה השלילית במקרה זה נובעת מפחד מאובדן של דבר טוב שיש לו בהווה. מה הקשר בין הדחקה רגשית לתחושה רעה בלי סיבה ברורה? אליעד כהן מדגיש שהאדם לא באמת יכול להרגיש רע אם אין לו שום דבר טוב להשוות אליו. התחושה הרעה תמיד נובעת מהקשר בין משהו טוב שהיה לו בעבר וכבר אין לו, משהו טוב שיש לו ... דבר טוב עכשיו, ואין לו אפילו ציפייה למשהו טוב בעתיד, הוא לא ירגיש רע. כלומר, הרגש השלילי תמיד נשען על קיומו של משהו חיובי. כיצד ניתן לגלות אם אני מדחיק רגשית? כדי לבדוק אם אכן מדובר בהדחקה רגשית, עליך לשים לב האם קיים בך רגש חיובי מהעבר, מההווה או ציפייה חיובית לעתיד. אם תמצא שאכן יש לך רגש חיובי באחת מהתקופות ... שרוצה להתקבל לאוניברסיטה ומאמין שזה יעשה לו טוב בעתיד, אך חושש שלא יצליח להתקבל, ולכן הוא מרגיש רע וחרד. מה עושים לאחר שמזהים את הסיבה להדחקה הרגשית? לאחר שאדם מצליח להבין מה בדיוק גורם לתחושות הרעות, ניתן להתחיל להתמודד בצורה יעילה יותר עם המצב. ראשית, עליו להבין לעומק את הגורם המדויק שיצר את ההדחקה - האם ... האם באמת נחוץ לי הדבר שאני רוצה בעתיד כדי להיות מאושר? כך, האדם לומד לאתגר את התחושה הרעה ולמצוא דרכים חדשות להתמודדות. ברגע שהסיבה מודעת וברורה, הרבה יותר קל להתמודד עם הרגשות השליליים ולהשתחרר מהדחקה. לסיכום: איך לטפל ברגשות מודחקים? הטיפול ברגשות מודחקים מתחיל קודם כל בזיהוי שלהם. על ידי השאלות והדוגמאות שנתן אליעד כהן, אפשר להתחיל לגלות מה עומד מאחורי ההדחקה הרגשית. השלב הבא הוא לעבד את הרגש, לקבל אותו, ולמצוא דרכים בריאות להתמודד איתו. ההבנה שאין רע בלי טוב, ושכל תחושה רעה מבוססת על משהו חיובי שהאדם מפחד לאבד או לא מצליח להשיג, מאפשרת התמודדות אפקטיבית יותר עם הרגשות הקשים. אין רע בלי טוב, אין טוב בלי רע איך להבין למה אני מרגיש רע? חרדה בלי סיבה, דיכאון בלי סיבה טיפול בהדחקות רגשיות הפחד מאובדן טוב חוסר מצב רוח בלי סיבה איך ניתן לדעת למה רע לי כשאני לא יודע מה הסיבה? כשהאדם מרגיש רע אך לא מצליח לזהות את הסיבה, בדרך כלל מדובר בהדחקה רגשית. הדחקה היא תהליך שבו אנחנו לא רוצים להתמודד עם רגשות או מחשבות כואבות, ולכן אנחנו לא מודעים להם. אחת השיטות להבין
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לדעת למה אני רוצה משהו? איך לדעת מה הסיבה שאני רוצה משהו? איך לגלות את סיבת הרצון? למה אני רוצה את הבחורה? למה אני מרגיש כישלון? איך לחקור רצון? מה הסיבה של הרצון? איך להטיל ספק ברצון? למה אני אוהב אותה?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: רגשות, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להשיג איזון נפשי? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגשות, איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לחנך ילדים? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להיות מאושר ושמח? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לשתול מחשבות? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך להאמין בעצמך? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לקבל החלטות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם באמת הכל לטובה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם יש אמת מוחלטת? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם אפשר לדעת הכל? האם יש או אין אלוהים? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם לדומם יש תודעה? אולי אנחנו במטריקס? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה העולם קיים? מה המשמעות של החיים? למה יש רע בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון אישי למנהלים, פסיכותרפיסט, פסיכותרפיה הוליסטית בתחום רגשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3125 שניות - עכשיו 18_07_2025 השעה 18:13:30 - wesi1