אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה איך לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם פחד? איך לא להיות בחרדה? טיפול בחרדות, איך להירגע...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:43איך לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם פחד? איך לא להיות בחרדה? טיפול בחרדות, איך להירגע? שקט נפשי, לאהוב את מה שיש
מהו הדבר הכי מפחיד בעולם?

אליעד כהן פותח בשאלה מה הדבר הכי מפחיד שיכול לקרות לאדם. לפי ההסבר שלו, התשובה הראשונית היא שהדבר הכי מפחיד הוא מצב שבו המציאות מתרחשת בניגוד מוחלט לרצונו של האדם. אך אליעד מוסיף שהפחד האמיתי לא נובע בהכרח ממצב מסוים שמתרחש במציאות, אלא דווקא מהסיכוי הגבוה לכך שהמצב הזה יקרה. אם אדם חושב שיש סיכוי גבוה שמשהו שהוא מאוד לא רוצה יקרה, הפחד גדל בהתאם. לכן, הפחד תלוי בסיכוי שהדבר יקרה, ובמידת ההתנגדות של האדם לכך.

למה אנשים מפחדים מהפחד?

אליעד מדגיש שהדבר שהכי מפחיד אנשים בעולם אינו אירוע חיצוני, אלא תחושת הפחד עצמה. אנשים למעשה מפחדים מההרגשה של פחד קיצוני. ההוכחה לכך היא שאם אנשים לא היו חוששים להרגיש את הפחד הכי גדול, הם היו חסינים מפני פחדים בכלל. כל ההתנהלות של בני האדם מבוססת על ניסיון להימנע מתחושת פחד חזקה. למשל, אדם עושה ביטוח כדי למנוע פחד בעתיד, מנסה לשכנע את עצמו שמשהו לא יקרה, או מתכונן לאירועים שליליים. כל זה מתוך פחד מהפחד.

איך הפחד מנהל את חיינו?

אליעד כהן מסביר שהאדם פועל כל הזמן כדי לא להגיע למצב שבו הוא יחווה פחד, ולכן פחד מנהל את חייו באופן מלא. לדוגמה, אדם ילבש שריון כדי לא להיפגע בקרב, יבצע ביטוחים פיננסיים, או יימנע ממערכות יחסים כדי לא להיפגע. כל הפעולות האלה הן תוצאה של החשש מלחוות פחד. לכן, לדעתו של אליעד, ההתמודדות העיקרית היא לא למנוע אירועים שליליים אלא להתמודד עם הפחד מהתחושה השלילית עצמה.

הקשר בין פחד לסבל - איך מתמודדים?

אליעד מדגיש את הקשר בין פחד לסבל, ואומר שפחד הוא סוג של סבל. לכן, ההתמודדות עם פחדים צריכה להתמקד לא במניעת אירועים מפחידים, אלא בהתמודדות עם הפחד עצמו. אנשים מנסים להחליש את הפחד על ידי כך שהם מנסים לשכנע את עצמם שהאירוע השלילי לא יקרה או שהוא לא נורא כל כך, אבל למעשה הם עדיין מפחדים להרגיש פחד. הדרך האמיתית להתמודד, על פי אליעד, היא להפסיק לפחד מתחושת הפחד עצמה.

איך מפסיקים לפחד מתחושת הפחד?

אליעד כהן מציע לשנות את הגישה של האדם כלפי הפחד. במקום לחשוב שתחושת הפחד היא שלילית וצריך להימנע ממנה, האדם צריך לשאול את עצמו למה בכלל לפחד מהפחד? מי אמר שלהרגיש פחד זה רע? ולמה בכלל לפחד מתחושה שלילית? כשאדם מטיל ספק באמונה שתחושת הפחד עצמה היא דבר שלילי, הוא יכול להשתחרר מהפחד עצמו. כלומר, הדרך לשחרר את עצמך מהפחד היא לא להימנע ממנו, אלא לקבל אותו כחלק טבעי מהחיים.

מה הקשר בין פחד לאהבה?

לפי אליעד, פחד הוא חלק בלתי נפרד מאהבה. ככל שאדם אוהב משהו יותר, כך הוא מפחד יותר לאבד אותו. אנשים נמנעים מלהתאהב, להתחייב, או להיקשר בגלל החשש מפגיעה ואובדן, אך בכך הם מאבדים גם את ההנאה והעומק של החיים. מי שלא מוכן להרגיש פחד, בעצם מגביל את עצמו מלחיות חיים מלאים ואמיתיים. אליעד מדגיש שאהבה מחייבת פחד מסוים, ולכן אדם שרוצה חיים מלאים חייב להיות מוכן לחוות פחד.

כיצד מתרגלים לא לפחד מהפחד?

אליעד כהן מציע תהליך הדרגתי של הטלת ספק. למשל, אדם שמפחד מאריה יכול לשאול עצמו מדוע הוא מפחד. התשובה הראשונית תהיה כי אריה יכול להרוג אותו, ואז לשאול למה הוא מפחד למות? כי מוות נתפס כרע. ואז לשאול: מי אמר שמוות הוא דבר רע? אם אדם מטיל ספק ברצף ההנחות האלו, הפחד מתחיל להיחלש. התרגול נעשה בהדרגה: קודם כל מתמודדים עם הפחד החיצוני, ואחר כך עם הפחד מתחושת הפחד עצמו. לבסוף, שואלים את עצמנו למה בכלל להימנע מפחד או מהרגשה רעה - וכך משתחררים לגמרי.

לאהוב את הפחד - האם אפשרי?

אליעד לוקח את הנושא עוד צעד אחד קדימה, וטוען שאפשר ללמוד לאהוב את הפחד. במקום להילחם בפחד, אפשר לקבל אותו כחלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית. זה דומה לאדם שלומד לאהוב את החסרונות של עצמו במקום להילחם בהם. כאשר אדם מפסיק להילחם בפחד, ומתחיל לקבל אותו כחלק לגיטימי מהחיים, הוא משתחרר לחלוטין מהכוח של הפחד לשלוט בו.

האם חייבים להפסיק לפחד?

לסיום, אליעד מבהיר נקודה חשובה נוספת: לא חייבים להפסיק לפחד. מספיק שאדם מפסיק לפחד מהפחד, וכבר הוא לא תחת השליטה של פחד. אדם שלא מפחד מהפחד מסוגל ליהנות מהחיים בצורה עמוקה יותר, כי הוא לא מנסה כל הזמן למנוע אירועים שליליים או רגשות שליליים. המטרה היא לא להגיע למצב שבו אין פחד בכלל, כי במצב כזה אין גם רצון ואין טעם לחיים. האדם צריך לאהוב את הפחד, או לפחות לא לפחד ממנו, כדי לחיות חיים מלאים ומאושרים באמת.
הדבר הכי מפחיד שיכול לקרות לבן אדם

הנושא המרכזי כאן הוא מהו הדבר שהכי מפחיד את האדם, כלומר, מהו הפחד הקיומי והעמוק ביותר שיכול להיות לבן אדם. השיחה מתחילה מהתובנה שהדבר הכי מפחיד הוא כאשר המציאות היא בניגוד לרצונו של האדם בעוצמה קיצונית. אך עולה שאלה נוספת - מה בדיוק הופך מצב מסוים למפחיד? התשובה לכך היא שסכנה או סבל אינם כשלעצמם הגורם לפחד, אלא הסבירות שהם יתרחשו.

הקשר בין פחד לסיכוי

פחד מתקיים כאשר יש אפשרות ממשית שמשהו לא רצוי יתרחש. ככל שהאפשרות הזאת נתפסת כקרובה יותר וככל שהאדם רוצה פחות שהיא תקרה - כך הפחד גדל. כלומר, פחד הוא תוצאה של חישוב הסתברותי תודעתי: אם אדם חושב שמשהו רע עומד לקרות לו, הפחד מתעורר בהתאם. אבל כאן עולה השאלה - האם הדבר שהכי מפחיד אנשים הוא באמת רק תוצאה של משהו חיצוני שעלול לקרות?

הפחד מהפחד עצמו

אחת הטענות המרכזיות שמועלות היא שהדבר הכי מפחיד בעולם הוא לא בהכרח אירוע חיצוני, אלא עצם ההרגשה של פחד קיצוני. ההוכחה לכך היא שאם בני אדם לא היו פוחדים להרגיש פחד, אז לא היה ניתן להפחיד אותם. אם אדם היה לגמרי שלם עם האפשרות של פחד אינסופי, הוא היה חסין מפני כל פחד אפשרי. אך בפועל, אנשים נמנעים מכל דבר שעלול לגרום להם פחד, ולכן מה שמנהל אותם הוא לא האירועים עצמם, אלא התחושה הפנימית שהם עלולים לחוות.

איך פחד שולט באדם?

בני אדם פועלים בדרכים רבות כדי למנוע פחד. הם עושים ביטוחים, נמנעים ממצבים מסוכנים, מתכננים מראש, מנסים להרגיע את עצמם בכל מיני דרכים. אך כל זה מבוסס על דבר אחד - הם לא רוצים להרגיש פחד. כלומר, אם לא הייתה לאדם בעיה עם ההרגשה של פחד, הוא לא היה נוקט בכל הפעולות האלו. ולכן, הדבר שהכי מפחיד את האדם הוא תחושת פחד קיצונית.

הקשר בין פחד לסבל

נכון, אפשר לומר שהדבר הכי מפחיד הוא גם הסבל הקיצוני ביותר, כי פחד הוא סוג של סבל, והפחד הקיצוני ביותר הוא גם הסבל הקיצוני ביותר. לכן, אם רוצים להתמודד עם פחדים, יש גישה שאומרת שצריך להתמודד לא עם הפחד מהאירועים עצמם, אלא עם עצם הפחד מהפחד.

כיצד מתמודדים עם פחד?

הרבה אנשים מתמודדים עם פחדים בכך שהם מנסים לשכנע את עצמם שהדבר שהם מפחדים ממנו לא באמת יקרה, או שהוא לא כל כך נורא. לדוגמה, אם אדם מפחד למות, הוא ינסה להקטין את הסיכוי לכך שזה יקרה, או לשכנע את עצמו שזה לא משנה אם זה יקרה. אבל כל ההתמודדות הזו מבוססת על פחד מהפחד עצמו. במקום זאת, גישה עמוקה יותר אומרת שאם אדם יצליח לא לפחד מהפחד, הוא יהפוך להיות חסין מפני כל פחד באשר הוא.

מה קורה כאשר לא פוחדים מהפחד?

אם אדם היה מסוגל להרגיש את הפחד הכי קיצוני בלי לברוח ממנו ובלי להיבהל ממנו, אז הפחד היה מאבד מכוחו. הפחד הוא בעצם פחד מהפחד עצמו. כשאדם מפחד ממשהו, הוא בעצם מפחד מהתחושה שהוא יחווה אם הדבר הזה יקרה. אבל אם הוא לא היה מפחד להרגיש פחד, אז מה היה יכול לאיים עליו? שום דבר.

הקשר בין פחד לאהבה

עוד תובנה מעניינת היא שהפחד הוא חלק בלתי נפרד מהאהבה. ככל שאדם אוהב משהו יותר, כך הוא גם מפחד יותר לאבד אותו. אנשים נמנעים מלהתאהב כדי לא להרגיש פחד מאובדן, אבל בכך הם גם מונעים מעצמם אהבה. כלומר, אם מישהו רוצה לחיות חיים מלאים, הוא חייב להיות מוכן לחוות פחד. מי שלא מוכן להרגיש פחד - חוסם את עצמו מלחיות באמת.

למה לא לפחד מהפחד?

אחת ההמלצות שעולות היא לנסות לשנות את הגישה כלפי פחד. במקום לנסות להימנע ממנו, אפשר לשאול: למה בעצם לפחד מהפחד? האם פחד זה באמת רע? מי אמר שפחד זה דבר שלילי? מי קבע שהרגשת פחד זה דבר שצריך לברוח ממנו? ברגע שאדם מתחיל להטיל ספק בעצם השליליות של הפחד, הוא יכול לשחרר את עצמו מהשליטה של הפחד עליו.

איך בפועל מתמודדים עם פחד?

הדרך לעשות זאת היא להתחיל להטיל ספק בהנחות היסוד. אם אדם מפחד מאריה, הוא יכול לשאול: למה אני מפחד מאריה? כי אריה יכול להרוג אותי. ולמה אני מפחד למות? כי זה רע. ולמה זה רע? מי אמר שמוות זה רע? כלומר, כל פחד מבוסס על שרשרת של הנחות, ואם מתחילים לערער אותן, הפחד נחלש.

אבל יש רמה עמוקה יותר - לשאול למה בכלל לפחד מלפחד? מי אמר שלפחד זה רע? מי אמר שלהרגיש פחד זה דבר שלילי? ואם אפשר לקבל את הפחד כחלק מהחיים, אז אין סיבה לברוח ממנו.

לאהוב את הפחד

בסופו של דבר, אפשר לקחת את זה למקום עוד יותר עמוק - במקום לנסות להיפטר מהפחד, אפשר ללמוד לאהוב אותו. בדיוק כמו שאדם יכול ללמוד לאהוב את החסרונות שלו, הוא יכול ללמוד לאהוב את הפחדים שלו. אם אדם לא נלחם בפחד, אלא מקבל אותו כחלק בלתי נפרד מהחוויה האנושית, אז הוא באמת חופשי.

סיכום

הדבר שהכי מפחיד אנשים הוא לא אירוע חיצוני כלשהו, אלא עצם תחושת הפחד. אנשים עושים הכל כדי להימנע להרגיש פחד, אבל הדרך האמיתית להשתחרר ממנו היא דווקא להפסיק לפחד ממנו. אם אדם יהיה מוכן להרגיש פחד בלי לברוח ממנו, הוא יהפוך להיות חסין לחלוטין. בכך, הוא גם יוכל לחיות חיים מלאים יותר, עם יותר אהבה ופחות הגבלות.
עכשיו מה הדבר הכי מפחיד שיכול להיות לבן אדם, מה הדבר הכי מפחיד שיכול לקרות לבן אדם מה אתה אומר?

ש: שהמציאות כנגד רצונו בעוצמה הכי זוועתית.

אליעד: מה עוד קודם כל מה שאמרת זה נכון שהמציאות, מה הדבר הכי מפחיד שיכול לקרות לבן אדם שהמציאות, לא אבל זה לא נקרא מפחיד.

ש: לא זה נקרא מפחיד שיש סיכוי גבוהה שזה יקרה, שיש סיכוי הרי מה זה פחד? פחד זה סיכוי.

אליעד: כשיש סיכוי מאוד גדול שזה יקרה והוא מאוד לא רוצה שזה יקרה. מה שאמרת זה נכון אוקי מה עוד אפשר איך עוד אפשר להסתכל על הנושא הזה של מה הכי מפחיד, מה הדבר הכי מפחיד שיכול להיות בעולם מה הדבר שמננו כולם מפחדים?

ש: לא להיות קיים.

אליעד: לא אני לא אומר שזה לא נכון אבל אפשר לומר משפט כדלקמן שיש בו היגיון שהדבר הכי מפחיד בעולם הוא להרגיש את הפחד הכי גדול בעולם "הוכחה".

ש: זה משחק מילים.

אליעד: לא תבין את ההיגיון, הוכחה אם אנשים לא היו מפחדים להרגיש את תחושת הפחד הכי גדולה בעולם לא הייתה משמעות לפחד מלכתחילה. יש תחושת פחד זה קצת משחקי מילים, זה קצת איזה מניפולציה בשאלה ובתשובה אבל אני אומר כזה דבר יש תחושת פחד אם בן אדם היה אומר "לא אכפת לי להרגיש את תחושת הפחד הכי גדולה בעולם" לא היה ניתן להפחיד אותו.

זאת אומרת יש תחושת פחד בן אדם מאוד לא רוצה להרגיש פחד דהיינו, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לו נניח זה נגיד תחושת פחד מאוד גדולה ובגלל שהוא לא רוצה להרגיש תחושת פחד דרך זה מנהלים אותו "אתה לא רוצה להרגיש פחד נכון? לכן תשים על עצמך שריון לכן תעשה ככה ותעשה ככה" הכל כדי שלא יהיה מצב שתרגיש תחושת פחד. בן אדם עושה דברים כדי למנוע פחד עושה ביטוח כדי שלא יהיה מצב שאז הוא פתאום יפחד הוא אומר "תראה אני לא רוצה לפחד בא נעשה משהו שיחסוך ממני תחושת פחד", זאת אומרת שהדבר הכי מפחיד הוא תחושת פחד מקסימלית נניח.

ש: גם תחושת הסבל.

אליעד: זה נכון אוקי אבל סתם משחק עם המילה פחד אחר כך נלביש את זה למילה סבל. עכשיו מה שזה אומר פרקטית בעצם שמי שרוצה להתמודד עם הפחד שלו בן אדם שרוצה להתמודד עם הפחד ההתמודדות הגדולה ביותר להתמודד עם פחד היא, מה הדבר הכי מפחיד מה הדבר הכי גדול שאתה יכול לפחד ממנו זה תחושת פחד ולכן הדרך האידיאלית להתמודד עם פחד זה בעצם לא לפחד להרגיש תחושת פחד.

לא לא לפחד שדברים רעים יקרו כי בן אדם אומר "טוב אני לא רוצה לפחד אני מפחד שדברים רעים יקרו אז בא נבדוק מה אני מפחד שיכול לקרות נטיל ספק שזה לא יקרה, נשכנע את עצמי שזה לא יקרה נשכנע את עצמי שזה לא משנה שזה יקרה ואז אני לא אפחד שזה יקרה" ואת כל זה הוא עושה כי הוא לא רוצה להרגיש פחד.

ש: אז או שהמהות זה הפחד ואז ההרגשה של הפחד.

אליעד: בן אדם יש לו פחד הוא מפחד למות ואז הוא אומר לעצמו "אוקי איך אני מטפל בזה? אוקי מה שצריך לעשות, אוקי למה לא אין סיכוי שאני אמות למה אם אני אמות זה לא משנה" הוא מחליש או את המחשבה שאם הוא ימות זה רע או שאת המחשבה שיש סיכוי שהוא ימות אבל אז ואז הוא כאילו לא מפחד אבל מה נשאר לו ביד אומנם הוא מפחד אבל בסופו של דבר.

ש: התחושה עצמה, מה שאני מבין ממך שאם הוא כאילו יש.

אליעד: אבל בסופו של דבר הוא מפחד להרגיש פחד.

ש: פחד נכון ואם לא יהיה אכפת לו להרגיש את הפחד הכי גדול.

אליעד: הוא נאחז במחשבה שאומרת שזה לא משנה אם הוא ימות הוא נאחז במחשבה שאומרת שאין סיכוי שהוא ימות ואת שני אלו הוא נאחז בהם כדי לא לפחד, זאת אומרת המחשבה שאומרת "אני לא רוצה לפחד" היא מנהלת אותו אבל אם הוא היה אומר "לא אכפת לי לפחד למות אז יש סיכוי שאני אמות, אם אני אמות זה יהיה הכי רע" והתחושה שנובעת מהמחשבה שאומרת "אני לא רוצה למות ויש סיכוי שאני אמות ואם אני אמות זה רע התחושה הרעה עצמה הזאת לא מפחד ממנה, לא מפחד שאני מפחד אז למה אני מפחד".

ש: זה תרגילים בסדר.

אליעד: חכה קודם כל זה כיוון חשיבה תכף נראה איך מתרגלים את זה חכה, באתי להגיד המהות של מה שאני מנסה לומר זה אל תפחד להרגיש פחד, למה כי בן אדם שלא מוכן להרגיש פחד לא יכול לחיות לא יכול ליהנות בחיים פחד נוצר כשיש אהבה אם אוהבים משהו בשנייה שאוהבים אותו מפחדים לאבד אותו. הרבה אנשים לא מתאהבים כי הם מפחדים לאבד לא נקשרים מפחדים לאבד, לא זה מפחדים להיפגע מפחדים להתאכזב מפחדים להתחייב מפחדים להיקשר מפחדים להיפגע.

כי ברגע שאוהבים ככל שאתה אוהב יותר משהו ככה אתה יותר מפחד לאבד אותו ולכן בן אדם שלא מוכן להרגיש פחד, בן אדם שמפחד להרגיש פחד הוא בעצם מנטרל את החיים הוא לא יכול להתאהב הוא לא יכול לאהוב ואז זה נקרא להגיד שהוא מפחד לא לאהוב ואז בגלל זה, עכשיו אנחנו עושים סיבוב שלם אוקי אבל המהות של מה שאני אומר היא שקודם כל כמודל זה לא רע להרגיש פחד.

נגיד שמישהו אומר לך "אני אסביר לך איך לא לפחד" ואז אתה יכול לשאול אותו "אוקי אתה יכול להסביר לי איך לא להרגיש רע מזה שאני מפחד, אני רוצה לפחד רק איך לא להרגיש רע מזה שאני מפחד" כי כשמישהו אומר "אני אלמד אותך איך לא לפחד" זה בעצם מבוסס על הפחד שלך מלפחד, אתה מפחד מלחיות בפחד ואז הוא אומר "תן לי מאה שקל אני אסביר לך איך לא לפחד, ממה אתה מפחד יותר שלא יהיה לך מאה שקל או שתפחד? אתה מפחד יותר שתפחד נכון מהמאה שקל אתה לא מפחד אם לא יהיה לך נכון" אז הוא משתמש בפחד שלך מזה שתחיה בפחדים כדי לקחת לך את המאה שקל.

אבל אם הוא אומר לך "אבל מה הפנימי יותר" הפנימי יותר זה "בוא אני אלמד אותך איך לא לפחד מזה שאתה מפחד" זה החכם יותר היה מבקש את האופציה הזאת כי יש אנשים שיגידו "לא רוצה לפחד לא רוצה לפחד".

ש: למרות שגם זה.

אליעד: שנייה רוב האנשים יגידו "לא אני לא רוצה לפחד לא רוצה לפחד" כי אם אתה תגיד לו "רגע אבל בוא אני יכול ללמד אותך איך לא תפחד מזה שאתה מפחד, לא עזוב אותי תן לי לא לפחד מזה" למה כי הוא כל כך מפחד מהפחד שהוא לא מוכן שיגידו לו שהוא לא חייב לפחד מהפחד לא מוכן לשמוע על האופציה הזאת. עכשיו מה האמת יש פה עוד אמת שכדי לא לפחד מהפחד הדרך לעזור לבן אדם לא לפחד מהפחד, ככה יותר קשה לא לפחד מהפחד מאשר לא לפחד בכלל.

אם נגיד בן אדם מפחד מאריה יותר קל לעזור לו לא לפחד מאריה מאשר לעזור לו לא לפחד מזה שהוא מפחד ולכן כשמישהו אומר "אני רוצה שתעזור לי לא לפחד" אז האמת היא שבשביל להביא אותו למצב שהוא לא מפחד מזה שהוא מפחד קודם כל צריך לגרום לו להגיד לו "וממה אתה מפחד?", קודם כל לשאול אותו "ממה אתה מפחד?" ואז קודם כל לגרום לו לא לפחד מזה.

ש: מאריה.

אליעד: כן "למה אתה מפחד מ - x? קודם כל בהנחה שאתה לא חייב לפחד מזה" בשלב הבא "אוקי בוא אני אראה לך שאתה גם לא חייב לפחד מזה שאתה מפחד" כאילו יש איזה היגיון בלהתחיל "בבוא נפתור את הפחדים שלך" ולא להתחיל ישר בבוא נפתור את זה שבכלל אתה מפחד מזה שאתה מפחד" אבל אף על פי כן במהות באידיאל "מה אתה כל כך מפחד לפחד מה הבעיה בלפחד, מי אמר שלפחד זה רע מי אמר שרע זה רע מה הבעיה בלהרגיש רע" כי מי שמפחד מלפחד לא יכול לחיות את החיים ברגע שלא תפחד בכלל נגמר החיים כי נגמר הרצונות אתה לא רוצה פחדים אין רצונות אין כלום.

ש: כשאתה מפסיק לפחד.

אליעד: אם אתה לא מפחד בכלל. ואיך בן אדם יכול להגיע למצב שהוא לא מפחד מלפחד על ידי הדברים הרגילים, שמה אומר הדברים הרגילים ללמוד לאהוב את המציאות בלי תנאים נגיד כי אם אתה בלי תנאים נגיד מקבל את המציאות אז אתה לא חייב נגיד לדוגמה לרצות את המציאות דווקא בצורה שאתה רגוע, אתה אומר "אוקי מה אכפת לי שאני מפחד".

ש: אבל איך מגיעים למצב הזה נניח?

אליעד: מתחילים להטיל ספק "למה אני מפחד מאריה? כי ככה וככה, למה זה? כי ככה וככה" ככה מטילים ספק ואז אומרים "אוקי ולמה אני בכלל לא רוצה לפחד מלכתחילה? כי זה רע, מי אמר שזה רע?" ואז הולכים עוד אחד פנימה "ולמה אני לא רוצה להרגיש רע? כי אני לא רוצה להרגיש רע, ולמה אני לא רוצה מי אמר שיש הבדל בין טוב לרע" כל מיני דברים.

אבל במודל מה שאני מנסה לחדד לא חייב לא לפחד, לא צריך לפחד לפחד זה כמו להגיד שנאה עצמית אתה לא חייב לאהוב את עצמך אתה יכול לאהוב את זה שאתה שונא את עצמך זה גם בסדר. אחד מנסה לאהוב את עצמו למה הוא מנסה לאהוב את עצמו כי הוא שונא את זה שהוא לא אוהב עצמו אז בגלל שהוא שונא את עצמו על ידי שהוא הוא אומר "עכשיו אני צריך לאהוב את עצמי" והוא כאילו אוהב את עצמו אבל בעצם הוא שונא את זה שהוא לא אוהב את עצמו, היה אחד שכל כך אהב את עצמו שהוא שנא את עצמו וזה לא הפריע לו הוא אמר "אני אוהב את זה שאני שונא את עצמי.

ש: אז הוא אוהב את עצמו.

אליעד: מה שבאתי להגיד.

ש: אבל זה לופים כאלה.

אליעד: נכון אז מה הכל נכון זה לא בדיוק לופים אבל זה גם לופים, עכשיו אבל המהות של מה שאני אומר היא לא מחויב לא לפחד לא צריך לפחד מלפחד זאת המהות של מה שאמרתי. הבנו?

ש: כן.
לטפל לגרום לגבר מתמודדים עם פחד רגוע לחיות חיים אידיאל פחד אמיתי אובדן פחד להרגיש פחד מי אמר שיש הבדל לאבד אהבה איך לא להיות איך לא להיות בחרדה איך לא לפחד איך לא לפחד מהפחד איך להירגע איך להתמודד איך להתמודד עם חרדה איך להתמודד עם חרדות איך להתמודד עם פחד איך להתמודד עם פחדים איך לטפל איך לטפל בחרדה איך לטפל בחרדות איך לטפל בפחד איך לטפל בפחדים התמודדות התמודדות עם פחד התמודדות עם פחדים חרדה חרדה מהחרדה חרדה מחרדה חרדות טיפול טיפול בחרדה טיפול בחרדות טיפול בפחד טיפול בפחדים טיפול נגד חרדה טיפול נגד חרדות טיפולים טיפולים נגד חרדה טיפולים נגד חרדות כיצד להתמודד עם פחדים לא להיות בחרדה לא לפחד לא לפחד מהפחד לאהוב לאהוב את מה שיש להיות בחרדה להירגע להרגיע להרגיש להרגיש רע להתמודד להתמודד עם פחד להתמודד עם פחדים לטפל לטפל בחרדה לטפל בחרדות לטפל בפחד לטפל בפחדים לפחד מטופל מטופלים מטפל מפחד לפחד נפש פחד פחד להרגיש פחד להרגיש רע פחד מהפחד פחד מחרדה פחד מטיפול בפחד פחד מפחד פחדים רגוע רגישות רוגע שקט שקט נפשי
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
להעריך את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף
... את מה שיש, לאהוב את מה שיש, האם המציאות רעה או טובה, טוב לחיות או למות, לברר את האמת עד הסוף האם צריך להעריך ולאהוב את המציאות כפי שהיא? אליעד כהן מסביר בהרצאה שהגישה המקובלת, שלפיה צריך להעריך או לאהוב את מה שיש, אינה בהכרח נכונה. הוא אומר שאין משמעות אמיתית לכך שננסה להעריך משהו רק כי הוא קיים. במקום להעריך, האדם צריך לשאול את עצמו את השאלה האמיתית: האם המציאות היא טובה או רעה? אם מתברר שהמציאות היא רעה, אין שום סיבה לאהוב או להעריך אותה. המטרה היא להיות כנים ולברר את האמת באופן מוחלט. אם המציאות רעה, אז האדם צריך לדעת זאת באופן חד - משמעי, ואם היא טובה, עליו לדעת זאת בוודאות מלאה ... סבל, האדם חייב להגיע למוחלטות אחת ולתמיד לגבי השאלה האם המציאות היא טובה או רעה. חוסר הוודאות וההשערות בנוגע למציאות יוצרות אי שקט פנימי מתמשך. אליעד מציין שהחלטה מוחלטת מאפשרת לאדם לחוות שלווה פנימית, כי כאשר המציאות נתפסת כטובה לחלוטין או כרעה לחלוטין, האדם כבר אינו נאחז ואינו סובל מפחדים או ... לכן, החלטה מוחלטת עלולה להיות מסוכנת, אך זו הדרך היחידה לשחרור מסבל. איך למצוא משמעות לחיים? מה הקשר בין אמת לאושר? איך להתמודד עם פחד מהמוות? כיצד לשנות את תפיסת הטוב והרע? האם האושר תלוי בנסיבות או בתפיסה אישית? חקר האמת והקשר לאושר השאלה שנדונה היא האם יש טעם להעריך את המציאות כפי שהיא, ואם כן, ... טוב או בכך שהכל רע - היא הדרך היחידה להפסקת הסבל ולמציאת שלווה פנימית. איך למצוא משמעות לחיים? מה הקשר בין אמת לאושר? איך להתמודד עם פחד מהמוות? כיצד לשנות את תפיסת הטוב והרע? האם האושר תלוי בנסיבות או בתפיסה אישית? לא צריך אל תעריכי תשמיצי, סתם אין לזה משמעות בכלל להעריך את מה שיש מה האמת זה טוב או ...
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן
לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש, ללא הגדרת אהבה ושנאה, הדרך של אליעד כהן האם אפשר לאהוב ולשנוא בלי להגדיר אהבה ושנאה? אליעד כהן בהרצאה מסביר על מצב שבו אפשר לאהוב את מה שיש וגם לשנוא את מה שיש, אבל בצורה שונה לחלוטין מהמקובל. הרעיון המרכזי שהוא מציג ... גבולות של מושגים או הגדרות. מה הכוונה בלאהוב או לשנוא בלי להגדיר את הרגש? אליעד מדגיש שהכוונה שלו איננה לאהוב את המציאות או לשנוא אותה על פי ההגדרות הרגילות של המושגים האלה. בדרך כלל כשאדם אומר שהוא אוהב ... ולא להיתקע בשום קצה או הגדרה. כיצד אפשר לאהוב ולשנוא בו זמנית? אליעד מסביר שהרעיון של לאהוב ולשנוא בו זמנית אפשרי רק כאשר האדם מתנתק לחלוטין מההגדרות ומהתפיסות המוכרות שלו. זהו מצב שבו ... חופש פנימי מוחלט. האדם לא צריך לבחור בין לאהוב או לשנוא, כי הוא פשוט נמצא מעבר להגדרה של לאהוב ולשנוא. החוויה היא של ללא הגדרה. הוא מדגיש שאין הכוונה שהוא רוצה שהאדם יפסיק לאהוב או לשנוא במובן הרגיל, אלא יגיע לנקודה פנימית שבה הוא מסוגל לראות באופן ברור שהכל הוא גם טוב וגם רע במקביל, ולכן יכול לאהוב ולשנוא כל דבר בו זמנית, מתוך חופש פנימי אמיתי. ההבנה העמוקה שאליעד מנסה להעביר היא שבכל מצב, ... הוא אומר שאם אדם חושב שהכוונה שלו היא לאהוב את מה שיש במובן הרגיל - אז הוא טועה, כי באותה מידה הוא גם יכול לומר שהכוונה שלו היא בדיוק ... להגביל את עצמו לשום כיוון מסוים. איך אפשר לאהוב ולשנוא בו זמנית? מה זה לחיות בלי הגדרות? מהי הדרך של אליעד כהן? האם ניתן לחוות טוב ורע ביחד? ...
ביירון קייטי, העבודה של ביירון קייטי, לאהוב את מה שיש, למטבע שני צדדים, אמת יחסית, אמת מוחלטת, פרדוקס רגשי, דבר והיפוכו
ביירון קייטי, העבודה של ביירון קייטי, לאהוב את מה שיש, למטבע שני צדדים, אמת יחסית, אמת מוחלטת, פרדוקס רגשי, דבר והיפוכו
... העבודה של ביירון קייטי, לאהוב את מה שיש, למטבע שני צדדים, אמת יחסית, אמת מוחלטת, פרדוקס רגשי, ... של המחשבה השלילית על הנפש, ולייצר הקלה והשלמה עם המציאות. למה היפוך מחשבתי לא תמיד עובד? אליעד ... כשלילי, כי זה גורם לאי שקט ולסבל, שהמחשבות מתהפכות ללא הרף, ואדם לא מצליח להשתחרר. לראות את זה ... להיאחז במחשבות, ומשיג שקט פנימי אמיתי. מהי העבודה של ביירון קייטי? איך עושים היפוך מחשבתי? מה ... לצאת מהסבל הרגשי? מה זה לאהוב את מה שיש? ...
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות
לאהוב את המציאות, מהי אהבה, מהי המציאות, לאהוב את מה שיש, להרגיש טוב, להרגיש רע, לסבול, איך להיות מאושר, לקבל את המציאות, להכיל את המציאות מהי משמעות המושג לאהוב את המציאות? כדי להבין מהי אהבה למציאות, חשוב קודם כל לפרק את המושג לשני מרכיבים מרכזיים: לאהוב והמציאות. מה זה לאהוב? לאהוב משהו פירושו לרצות ... שאנחנו תופסים שקיים ונוכח כאן ועכשיו הוא חלק מהמציאות. למשל, שולחן אינו המציאות כולה אלא רק חלק מהמציאות, כי המציאות כוללת את כל מה שנמצא. מתוך כך, לאהוב את המציאות משמעותו לרצות, להעדיף, ולהיות שלם עם כל מה שקורה ברגע זה, ללא התנגדות או הסתייגות ממה שקיים. האם חייבים לאהוב את המציאות? אליעד כהן מסביר שאין שום הכרח או חובה לאהוב את המציאות. זה לא צריך, אלא שאלה של מטרה. אם אדם מחפש דרך להרגיש טוב או להרגיש חופשי, אז לאהוב את המציאות יכול להיות כלי מועיל להשגת המטרות האלו. למעשה, אם רוצים להרגיש טוב באמת - חייבים לאהוב את המציאות. אך אם המטרה רק להפסיק לסבול או לא להרגיש רע, מספיק לא לשנוא ולא להתנגד למה שיש. מה ההבדל בין לקבל את המציאות לבין לאהוב אותה? אליעד כהן מציין שלושה מצבים ... במצב כזה האדם לא סובל, אך גם אינו מאושר. אהבת המציאות: מצב שבו האדם לא רק מקבל את מה שקורה אלא גם רוצה את זה, מעדיף את זה ומרגיש טוב בעקבות כך. למה לאהוב את המציאות גורם להרגשה טובה? על פי ההסבר של אליעד, להרגיש טוב מחייב מצב שבו האדם מעוניין, רוצה, ואוהב את מה שקורה. אם האדם שונא את מה שקורה, הוא בהכרח ירגיש רע. אם הוא נייטרלי כלפי מה שקורה, לא ירגיש רע אך גם לא ירגיש טוב. כדי להרגיש טוב באמת, האדם חייב לאהוב את מה שיש, לא רק לקבל אותו. האם אפשר להרגיש טוב בלי לאהוב את המציאות? ניתן להימנע מהרגשה רעה גם בלי לאהוב את המציאות, וזאת באמצעות נייטרליות - לא לאהוב ולא לשנוא. במצב כזה האדם לא ירגיש רע אבל גם לא ירגיש טוב. כלומר, המצב הנייטרלי טוב למי שרוצה רק להפסיק לסבול. אך מי שרוצה להרגיש אושר ושמחה, חייב לפתח את הרצון וההעדפה למה שקורה, כלומר, חייב לאהוב את המציאות. לדוגמה, אם אדם אומר מספיק לי שאני לא ארגיש רע, אליעד אומר לו שהוא יכול להסתפק בכך שלא ישנא ולא יאהב את המציאות. אך אם אותו אדם אומר אני רוצה להרגיש טוב, אליעד מדגיש כי במצב זה, האדם חייב לאהוב את מה שיש כדי להגיע לתחושת הטוב הרצויה. האם לומר שחייבים לאהוב את המציאות זה סותר את רעיון החופש? אליעד מבהיר שהמושג צריך לאהוב את המציאות אינו אמירה מוחלטת או חובה, אלא יותר המלצה שתלויה במטרה של האדם. להגיד לאדם אתה חייב לאהוב את המציאות זו מגבלה על החופש שלו, כי ... לכן, האדם יכול לבחור מה הוא רוצה בהתאם למטרה שלו: אם הוא רק לא רוצה לסבול - מספיק שלא יתנגד למציאות. אם הוא רוצה להיות מאושר ולהרגיש טוב - עליו לאהוב את מה שיש. לסיכום, מהם השלבים ... ואושר? אם המטרה היא רק לא לסבול, אין צורך באהבת המציאות - מספיק מצב נייטרלי. אם המטרה היא להרגיש טוב ואושר - חייבים לפתח אהבה ורצון למה שקורה, כלומר, לאהוב את המציאות כפי שהיא. אליעד כהן מדגיש ... מהי אהבה למציאות ומהי משמעותה? אהבה למציאות משמעותה לקבל את המציאות כפי שהיא, או במילים אחרות, לרצות את מה שיש. כדי להבין זאת, יש לפרק את המונח לאהוב את המציאות למרכיביו: -
מלחמת העולמות, יש או אין, טוב או רע, אושר או סבל, כעס או שמחה, רוצה או לא רוצה, יודע או לא יודע, תנודות של יש ואין, צריך או לא צריך, לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש
מלחמת העולמות, יש או אין, טוב או רע, אושר או סבל, כעס או שמחה, רוצה או לא רוצה, יודע או לא יודע, תנודות של יש ואין, צריך או לא צריך, לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש
... יודע או לא יודע, תנודות של יש ואין, צריך או לא צריך, לאהוב את מה שיש, לשנוא את מה שיש האם יש או אין, ומה המשמעות של מלחמת העולמות בחיינו? אליעד כהן מסביר ... שהמחשבה על המציאות אינה המציאות עצמה, הוא יכול לחיות בשקט נפשי, גם אם יש כאב פיזי. הוא מבין שהסבל הרגשי נובע מהמחשבות ולא מהכאב עצמו. מהי המשמעות של יש, אין, ולא ... שכל הידע הוא בעצם מחשבה בלבד, יכולה להביא את האדם לשחרור נפשי מהסבל. לדוגמה, אם אדם מרגיש לחץ בחזה, הוא צריך לשים לב שיש בו זמנית שתי מחשבות מנוגדות: יש לי ... איתן ולהיות משוחרר יותר מהחוויה הרגשית השלילית. מהו השקט הנפשי לפי אליעד כהן? אליעד מגדיר שקט נפשי כמצב שבו האדם אינו מזדהה עם אף מחשבה ספציפית. במצב זה האדם מודע לכך שכל מה שקורה הוא רק מחשבות. הוא ... שהמחשבות על המציאות אינן המציאות עצמה. מה המשמעות של לאהוב את מה שיש או לשנוא את מה שיש? אליעד מסביר שכשאומרים לאהוב את מה שיש, הכוונה היא לקבל את המציאות בדיוק כפי שהיא. לשנוא את מה שיש משמעו לרצות שהמציאות תהיה ... שלו הוא רק מחשבה, הוא יוכל להיות חופשי באמת. הוא יוכל לאהוב או לשנוא, אבל מתוך חופש והבנה שזה רק משחק של מחשבות - ולא מתוך סבל פנימי שנובע מהזדהות עם הרצון לשנות את המציאות. איך להפחית סבל נפשי? מה גורם לסבל בחיים? איך להתמודד עם מחשבות שליליות? מה המשמעות של קבלת המציאות? האם יש משמעות אמיתית לצריך ולא צריך? כיצד להגיע לשקט נפשי?
לאהוב את מה שיש, אושר אמיתי, לאהוב את מה שאין, איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, מהו אושר אמיתי? בעיות בחיים, משחק החיים, אהבה בחיים, עבודת אלילים מודרנית
לאהוב את מה שיש, אושר אמיתי, לאהוב את מה שאין, איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, מהו אושר אמיתי? בעיות בחיים, משחק החיים, אהבה בחיים, עבודת אלילים מודרנית
לאהוב את מה שיש, אושר אמיתי, לאהוב את מה שאין, איך להיות מאושר? הדרך אל האושר, מהו אושר אמיתי? בעיות בחיים, משחק החיים, אהבה בחיים, עבודת אלילים מודרנית איך להיות מאושר ומהו אושר אמיתי? הרצאה זו של אליעד ... כאשר נלמד לשחרר את הצורך בתפיסות האוטומטיות, נוכל להיות חופשיים יותר מהשפעתן ולחוות יותר שקט נפשי. מהו אושר אמיתי? איך להיות מאושר? כיצד לשחרר את הרצון? מה המשמעות של בעיות בחיים? האם כל דבר מחויב בחיים? ...
איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? לאהוב את השטן, איך לאהוב את עצמך באמת? לאהוב את הרע, לאהוב את מה שיש, הכל לטובה, הכל לרעה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, כעס עצמי
איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? לאהוב את השטן, איך לאהוב את עצמך באמת? לאהוב את הרע, לאהוב את מה שיש, הכל לטובה, הכל לרעה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, כעס עצמי
... לאהוב את עצמך בלי תנאים? לאהוב את השטן, איך לאהוב את עצמך באמת? לאהוב את הרע, לאהוב את מה שיש, הכל לטובה, הכל לרעה, שנאה עצמית, אהבה עצמית, כעס עצמי איך אפשר לאהוב את עצמך בלי שום תנאים? כדי לאהוב את עצמך ללא תנאים באמת, אליעד מסביר שעליך לאהוב לא רק את הצדדים הטובים שבך, אלא גם את הצדדים הכי רעים שקיימים. רוב האנשים חושבים שכדי לאהוב את עצמם, הם צריכים למצוא בתוכם תכונות חיוביות ולקבל אותן, אבל לפי אליעד, אהבה עצמית אמיתית פירושה לאהוב את עצמך גם כאשר אתה מגלה את הרוע ... הזה ואף יותר מזה. אם אינך מבין איך זה אפשרי, אז אינך באמת רואה את עומק הרוע שקיים בך, ולכן אינך מסוגל לאהוב את עצמך במלוא המובן. למה אליעד אומר שאתה יותר גרוע מהאדם הכי רע בעולם? אליעד מבהיר נקודה מהותית - כדי באמת לאהוב את עצמך ללא תנאים, עליך להגיע ... השליליים והגרועים ביותר שאפשר לדמיין, ואף יותר גרוע מזה. רק לאחר ההבנה וההכרה המלאה של הרע הזה, תוכל לאהוב את עצמך בצורה מוחלטת וללא תנאים. מה זה אומר לאהוב גם את הטוב וגם את הרע? אליעד ... שאז הוא פשוט הפך את הרע לטוב ואת הטוב לרע, ולא השיג שום דבר אמיתי. הכוונה של אליעד היא שאדם ימשיך לאהוב את הטוב, למשל להציל אנשים או לעזור לאחרים, אבל שיבין שבתוכו קיימים גם הצדדים ההפוכים: הרצון להזיק, להרוג או לפגוע. צריך לקבל את העובדה הזו ולאהוב גם את הצדדים הללו מבלי להוציא אותם ... הן אלה שמשנות את היחס של האדם לעצמו. בשורה התחתונה, מדובר באיזון ובהכרה שאהבה עצמית אמיתית מחייבת לאהוב את כל הצדדים - הטובים והרעים - ללא ... האם מספיק לא לשנוא את עצמך כדי להגיע לקבלה עצמית? אליעד מתייחס לכך שיש אנשים שמרגישים שהם אינם מסוגלים לאהוב את הרע, ולכן שואל מה עושים במקרה כזה. הוא מסביר שבמידה והאדם לא מצליח לאהוב את הרע באופן מוחלט, לפחות עליו לא לשנוא את הרע. הוא מבהיר שלאהוב משהו זו פעולה שמכילה בתוכה שיפוט, ולכן גם אם אתה לא יכול לאהוב לגמרי את הרע, לפחות תוכל לקבל אותו ... אם אתה רוצה לא לשנוא את עצמך כלל, מספיק שלא תשנא את הרע שבך, ולא חובה שתאהב אותו. למה אליעד אומר שלאהוב את הרע לא הופך את הרע לטוב? אליעד מתייחס לכך שאהבת הרע אינה אומרת שהרע עצמו הפך לטוב. המטרה היא לא להחליף תוויות, אלא פשוט לקבל ולאהוב את כל מה שאתה מכיל בתוכך. לא מדובר בהיפוך בין טוב לרע, אלא בהבנה עמוקה שהטוב והרע קיימים במקביל. אדם שמקבל זאת לעומק יכול לאהוב את עצמו ללא תנאים, כי הוא אינו ... וביכולת לקבל את עצמך בצורה מוחלטת מתוך ידיעה שבתוכך נמצאים כל הכוחות, הטובים והרעים ביותר כאחד. איך לאהוב את עצמך בלי תנאים? איך לקבל את הרע בתוכך? אהבה עצמית מוחלטת האם הרע הוא בעצם טוב? מה לעשות עם שנאה עצמית? האם אפשר לאהוב את השטן? איך להפסיק לשנוא את עצמי? אוקי אתה עכשיו שואל לגבי למה אתה צריך לאהוב את הדבר הכי רע בעולם כדי לאהוב את עצמך תשובה, אתה לא הבנת את זה ... את הצד השני אם אתה תהיה אמיתי עם עצמך אתה גם תראה שאתה הכי טוב הכי זה, בסדר אבל הרעיון הוא שלמה בן אדם מרגיש רע לא מהדברים הטובים שהוא מגלה על עצמו מהדברים הרעים שהוא מגלה על עצמו. ולכן כדי לאהוב את עצמך אתה צריך
איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך נוצרת אהבה? מהי אהבה? למה לאהוב? למה לא לשנוא?
איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך נוצרת אהבה? מהי אהבה? למה לאהוב? למה לא לשנוא?
... לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? ביירון קייטי, כיצד לאהוב את עצמך? איך ליצור אהבה? איך לא לשנוא? איך נוצרת אהבה? מהי אהבה? למה לאהוב? למה לא לשנוא? איך לאהוב את מה שיש? איך לאהוב את עצמך? איך לא לשנוא את עצמך? בהרצאה זו, אליעד עוסק בשאלות הנוגעות לאהבה עצמית ולתפיסת המציאות באופן שונה, תוך הדגמת טכניקות לשינוי התפיסה. הוא פותח בשאלה איך לצאת מדיכאון ואיך לאהוב את מה שיש, ומסביר כיצד שתי השאלות הללו למעשה חופפות אחת לשנייה. ההסבר מתחיל בכך שכשאדם שואל איך לצאת מדיכאון, אליעד מציע את התשובה הפשוטה - על ידי אהבה למה שיש. כלומר, במקום לברוח או להימנע מהדיכאון, על האדם לאהוב את מצבו הנוכחי, כולל את הדיכאון, כי אם הוא אוהב את מה שיש, הוא כבר לא נמצא במצב של דיכאון. אליעד מדגיש כי אהבה כלפי כל מצב כוללת את כל חלקיו, גם אם מדובר במצב לא נעים כמו דיכאון. לאחר מכן, אליעד מבצע הבחנה בין שלושה מצבים אפשריים ביחס לכל דבר או מצב: לאהוב אותו, לשנוא אותו, או לא לאהוב ולא לשנוא אותו. הוא שואל את המאזין מה ברצונו לבחור, האם לאהוב את מה שיש, לא לאהוב ולא לשנוא את מה שיש, או לשנוא אותו. מהמצב של אדישות, אליעד עובר להסבר כיצד האדם יכול להגיע לאהבה או אדישות כלפי מצבו הנוכחי. אליעד מציין שלפני שמישהו יכול לאהוב משהו, עליו לשאול את עצמו למה זה טוב. לדוגמה, אם אדם רוצה לשנות את יחסו למחשבה או לסיטואציה שמציקה לו, עליו לשאול את עצמו: מה טוב בזה?. אם ימצא את הדברים הטובים במצב, הוא יוכל לאהוב אותו. במקביל, אם אדם לא רוצה לשנוא משהו, עליו לשאול את עצמו למה זה רע? ולערער על מה שהוא חושב כרע. אם לא ימצא סיבות לכך, הוא יוכל לא להיות אדיש למצב. העקרון המרכזי בהסבר הוא ששני המהלכים האלה - לאהוב משהו או לא לשנוא אותו - מבוססים על אותה טכניקה: בחינת הדברים מנקודת מבט שונה. אם אדם רוצה לאהוב את מה שיש, עליו למצוא סיבות לכך שזה טוב. אם הוא לא רוצה לשנוא את מה שיש, עליו לבדוק אם זה באמת רע, ואם לא, הוא יגיע למצב של ... כדי לשנות את מצבו ולבצע את המעבר לאהבה. בהמשך, אליעד מסביר את תהליך המחשבה הנדרש במקרה של מחשבה טורדנית. לאדם יש שני אפשרויות: לגרום לעצמו לאהוב את המחשבה על ידי מציאת מה טוב בה, או להפסיק לשנוא אותה על ידי הבנת הדברים הרעים שמציקים לו. השלב הבא בשיחה מתמקד בשאלות קיומיות של ... שולי במערכת המחשבה שלנו. זהו נושא של חקירה פנימית, שמוביל למסקנה שאין בהכרח טוב ורע במובנים מוחלטים. לבסוף, אליעד מציין כי כל הצעותיו על איך לאהוב את מה שיש הן רק פתרונות יחסיים. השכל של האדם תמיד ימצא סיבות לדברים טובים או רעים, אבל מה שחשוב זה לפתח את היכולת להיות אדיש למצב ולחפש את האמת, שהיא מעבר לדיכוטומיה של טוב ורע. איך לאהוב את מה שיש? איך לא לשנוא את עצמך? מהי אהבה? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? האם יש הבדל בין טוב לרע? שואל: איך יוצאים מדיכאון ואיך אוהבים את מה שיש? אליעד: שאלת 2 שאלות הפוכות. אם אתה אוהב את מה שיש אז אתה אוהב גם את הדיכאון, למה לך לצאת ממנו? לאהוב את מה שיש זה כולל את הדיכאון מבחינתך? אם אתה רוצה לאהוב את מה שיש אז תאהב גם את הדיכאון, אבל, אם אתה רוצה לצאת מדיכאון, אז תאהב את מה שיש. כלומר, איך יוצאים מדיכאון? עי זה שאוהבים את ... לכן עליך לשאול: איך אוהבים את מה שיש? . כי אם תאהב את מה שיש, ממילא, לא תהיה בדיכאון. אליעד: לגבי כל דבר, יש לנו 3 אופציות להתייחסות אליו - לאהוב אותו, לשנוא אותו, או לא לאהוב ולא לשנוא אותו. מה תרצה? לאהוב את מה שיש? לא לאהוב ולא לשנוא את מה שיש? או לשנוא את מה שיש? שואל: לאהוב את מה שיש. אליעד: ומה הסטטוס שלך כרגע? שאתה שונא את מה שיש? או שאתה לא אוהב ולא שונא את מה שיש? שואל: לא אוהב ולא שונא את מה ... יכול להימשך... מה האמת מבחינתך לגבי המצב כרגע? אתה אדיש (לא אוהב ולא שונא) כלפי מצבך כרגע? אם כן, אז מה הבעיה בעצם? שואל: הבעיה היא שאני רוצה לאהוב את מצבי כרגע. אליעד: למה לך לרצות לאהוב את מצבך כרגע? אתה הרי אדיש כלפי מצבך כרגע... שואל: כי אני מרגיש ריקנות ולכן אני סובל. אליעד: אם אתה מרגיש ריקנות וסובל זה אומר שאתה ... אותו. שואל: טוב, אז כנראה שאני באמת שונא את מצבי כרגע... אליעד: אתה נמצא כרגע במצב שאתה שונא את מה שיש, ואתה יכול לעבור ל - 2 המצבים הנותרים - לאהוב את מה שיש או להיות אדיש לגבי מה שיש (לא לאהוב ולא לשנוא). לגרום לעצמך
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ
טיפול בכעסים, איך להתמודד עם כעס? שיטות טיפול בכעס, לאהוב את מה שיש, ביירון קייטי, איך לבחור מאמן אישי? איך לבחור מטפל נפשי? כעס על הכעס, איך לא לכעוס? התמודדות עם לחץ איך אפשר להתמודד עם כעס חזק במיוחד, ומה קורה כששיטת ביירון קייטי ... המרכזי שאליעד כהן דן בו הוא כיצד להתמודד עם מצבים של כעס עמוק במיוחד, ומה לעשות כאשר שיטות טיפול מקובלות, כמו שיטת ביירון קייטי, לא מצליחות לעזור לאדם להשתחרר מהכעס. הדוגמה המרכזית שאליעד הציג היא של אדם שכועס מאוד על מישהו שפגע באמו, וחש רגשות חזקים של נקמה. במסגרת הטיפול שנוסה , נשאל האדם האם הוא בטוח במאה אחוז שהמצב רע ושהכעס מוצדק. האדם טען שהוא בטוח לא רק במאה אחוז אלא במיליון אחוז, ולכן הוא לא הצליח להטיל ספק בתחושת הכעס שלו. מכאן נוצר קושי גדול: המטפל לא הצליח להוביל את המטופל לראות שקיים בו מקום כלשהו של ספק, והבעיה נשארה תקועה ללא פתרון. מדוע הטיפול בשיטת ביירון קייטי נכשל במקרה של כעס קיצוני? אליעד מסביר שהסיבה שהטיפול לא הצליח היא משום שהמטפל עצמו לא יישם לעומק את השיטה בחייו האישיים, ולכן לא היה מסוגל באמת להוביל את המטופל להטלת ספק אמיתית. אליעד מדגיש שכדי שמטפל יוכל להראות למטופל את הספק בכעס, עליו בעצמו להיות מסוגל להטיל ספק אמיתי בכעסים שלו. אם המטפל לא עשה זאת בעצמו, הוא לא יוכל להעביר זאת הלאה, וכך הטיפול ייעצר בנקודה שבה המטופל משוכנע לחלוטין שאין שום מקום לספק. אליעד מביא דוגמה פרקטית: אם למטפל אין ניסיון מעשי באיתור סדקים בוודאות שלו עצמו, כאשר הוא ישאל את המטופל האם אתה בטוח?, המטופל יענה שהוא בטוח במיליון אחוז. ללא יכולת אמיתית להראות את המקום שבו קיים ספק, המטפל ייתקע בנקודה זו, ולא יוכל לעזור למטופל להיחלץ מהכעס העז. מדוע כדאי להתחיל לטפל בבעיות כעס קלות יותר תחילה? אליעד כהן טוען שכדי להתמודד עם בעיות כעס מורכבות כמו הדוגמה של האדם שכועס על מי שפגע באמו (כעס ברמת קושי 10), עדיף להתחיל מטיפול בבעיות קלות יותר (רמת קושי 2-3). הסיבה היא שבבעיות קלות, המטופל מוכן יותר לבחון את האפשרות שהוא לא בטוח בוודאות שהמצב באמת רע כל כך. כאשר המטופל מתרגל זאת עם כעסים קטנים, הוא לומד כיצד לשאול את עצמו שאלות נכונות ולהטיל ספק בוודאות שלו. רק לאחר שהוא צובר ניסיון ... ברמה עמוקה וקיצונית של שינוי תפיסתי, שלא קל להשיג אותה. עם זאת, אליעד מדגיש שיש גבול לטיפול בכל שיטה: תמיד יהיה קיים חיסרון כלשהו. אם המטופל מצפה שלא יהיה בו אף טיפת חיסרון או אי - נוחות, הוא כנראה יגלה שזה לא אפשרי. בכל מקרה תמיד נשאר מקום קטן לא פתור, ... פתרון מוחלט, אליעד אומר לו שיש צורך בעבודה עמוקה ויסודית יותר - תהליך קיומי ופילוסופי שבו המטופל מטיל ספק לא רק בכעס שלו, אלא בכל הנחות היסוד העמוקות ביותר שלו על המציאות ועל קיום טוב ורע בכלל. אם האדם באמת ... להיות רלוונטי לחלוטין, אך מדובר בדרך לא קלה ולא מתאימה לכל אחד. כיצד מטפל יכול לעזור למטופל אם הוא עצמו כועס על הכעס? בעיה נוספת שאליעד מתייחס אליה היא מצב שבו המטפל עצמו מתייחס לכעס כדבר שלילי בלבד. במצב זה, כשהמטפל רואה שהמטופל כועס, הוא בעצמו כועס על עצם הכעס של המטופל, ובכך מוסיף כעס על כעס. אליעד מציע שהגישה הנכונה תהיה לא לשפוט את הכעס כטעות מוחלטת, אלא להבין שיש סיבה לכך שהמטופל כועס, ובכך לפגוש את המטופל במקום האמיתי שלו. כך הטיפול הופך אמיתי ויעיל יותר, והמטופל יכול להשתחרר מהכעס ביתר קלות. מהו המסר המרכזי שאליעד כהן מעביר לגבי
איך להיות יותר מאושר? איך להרגיש יותר טוב? איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להיות שלם עם עצמך? לחשוב כמו ילד, יתרונות וחסרונות בכל דבר, נקמה, סלחנות, סודות האושר
איך להיות יותר מאושר? איך להרגיש יותר טוב? איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להיות שלם עם עצמך? לחשוב כמו ילד, יתרונות וחסרונות בכל דבר, נקמה, סלחנות, סודות האושר
... להיות יותר מאושר? איך להרגיש יותר טוב? איך לקבל את המציאות? איך לאהוב את מה שיש? איך להיות שלם עם עצמך? לחשוב כמו ילד, יתרונות וחסרונות בכל דבר, נקמה, סלחנות, סודות האושר איך להיות יותר מאושר? ... אם אנו תמיד פועלים מתוך שיקול דעת שכלי בלבד, אנו עלולים לשכוח את היכולת להרגיש ולחוות את החיים בצורה מלאה. החשיבה השכלית, שאינה מחוברת לרגשות ולתודעה גבוהה יותר, יכולה להוביל לעייפות נפשית ולקונפליקטים פנימיים. אליעד מסביר כי הדרך להתמודד עם המציאות היא לא להימנע ממנה, אלא לקבל אותה ולהבין אותה לעומק. ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על איך לא לפחד מהפחד? חרדה מחרדה, מפחד לפחד, פחד להרגיש רע, איך לא לפחד? איך לטפל בפחד? איך להתמודד עם פחד? איך לא להיות בחרדה? טיפול בחרדות, איך להירגע? שקט נפשי, לאהוב את מה שיש
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: רגשות, למה יש רע בעולם? איך להיות מאושר? למה העולם קיים? איך נוצר העולם? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? מה המשמעות של החיים? האם באמת הכל לטובה? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? איך להנות בחיים? האם המציאות היא טובה או רעה? מי ברא את אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? אולי אנחנו במטריקס? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: רגשות, איך לחנך ילדים? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך למצוא זוגיות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להצליח בזוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להיגמל מהימורים? איך לשפר את הזיכרון? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך ליצור אהבה? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם גירושין? איך לשנות תכונות אופי ועוד...

שקט נפשי אמיתי - הספר על: איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם אכזבות ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, מטפל, אימון אישי קריירה בתחום רגשות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.3398 שניות - עכשיו 07_07_2025 השעה 13:46:30 - wesi1