אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חיפוש עצמי - האם האושר רחוק או קרוב? ✔ מדוע האושר נראה רחוק כל כך, כמו המרחק בין מזרח ומערב? כל אדם רוצה להיות... - אליעד כהן 🥇 ייעוץ עסקי...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
9:38חיפוש עצמי - האם האושר רחוק או קרוב?
מדוע האושר נראה רחוק כל כך, כמו המרחק בין מזרח ומערב?

כל אדם רוצה להיות מאושר, אך לעיתים קרובות נדמה לו שהאושר רחוק מאוד ממנו, כמו המרחק בין מזרח למערב. כאשר אדם עושה רשימה של כל הדברים שהוא מאמין שיביאו לו את האושר, ומתבונן ברשימה הארוכה והקשה להשגה, הוא עלול להתייאש ולחשוב שהאושר בלתי מושג. עם זאת, למרות התחושה שהאושר רחוק מאוד, לעיתים האדם כבר נמצא קרוב אליו מאוד, אך פשוט אינו מודע לכך.

איך הדוגמה של העז שאבדה והאדם שהלך לאיבוד ממחישה שהאושר קרוב?

אליעד כהן משתמש בדוגמה של עז שהייתה עם העדר, הלכה לטייל והלכה לאיבוד. כך גם האדם שיוצא לטיול עם קבוצה, הולך לאיבוד ומרגיש מאוד רחוק ואבוד. אותו אדם, מרוב שהוא עייף וצמא, כבר לא מבחין בכך שהתקרב חזרה אל הקבוצה, וכל מה שהוא צריך לעשות זה רק להרים את הראש ולראות שהקבוצה ממש לידו. כך גם בחיפוש אחר אושר, האדם יכול להיות ממש קרוב, ורק המודעות לכך חסרה לו.

מדוע דוגמת המערה מראה שהאושר נמצא מעבר לפינה?

אדם שנמצא במערה ומנסה לצאת ממנה, עלול לחפור זמן רב ולהתייאש רגע לפני שהוא יוצא החוצה. במציאות, יכול להיות שהוא ממש על סף הפריצה החוצה. דוגמה זו מראה שלפעמים דווקא כשהאדם מרגיש הכי רחוק ומתייאש, הוא נמצא רגע לפני ההצלחה או ההבנה שתביא לו את האושר.

האם גן העדן נמצא במקום אחר או שכבר נמצא כאן ועכשיו?

אליעד כהן מסביר שהאושר אינו במקום אחר אלא נמצא כבר כאן. אין מקום חיצוני שנקרא גן עדן, גן העדן הוא המצב שבו האדם מבין שהמציאות הנוכחית היא גן עדן. אם האדם יבין זאת, הוא יחווה את האושר כאן ועכשיו, ולא יצטרך ללכת לשום מקום כדי להשיגו.

האם האושר תלוי ברכוש ובהישגים חיצוניים?

האושר, לפי אליעד כהן, לא תלוי בשום דבר חיצוני. מצד אחד זה נשמע בעייתי, כי זה אומר שלעולם האדם לא יוכל למצוא אושר ברכישת דברים חדשים או בהישגים נוספים, תמיד יחסר לו עוד משהו. אך מצד שני, יש כאן בשורה טובה: האושר אינו תלוי בדברים חיצוניים אלא רק בהבנה פנימית, ולכן תמיד אפשר להגיע אליו בכל מצב נתון.

מדוע הבנת המציאות היא הסוד האמיתי לאושר?

האושר, על פי אליעד כהן, הוא מצב של קבלת המציאות בשלמותה. כשהאדם מקבל את המציאות כפי שהיא, לא חשוב מה יש לו או מה חסר לו, הוא מאושר. האושר לא נובע מהשגת משהו חיצוני אלא מהבנת המציאות לעומקה, וההבנה הזו לבדה יוצרת את תחושת השלמות.

כיצד הרצון והסבל קשורים לאושר או להיעדרו?

האדם חושב שהוא חייב משהו מסוים כדי להיות מאושר. הסבל לא נובע ממצב מסוים, אלא מחוסר רצון לקבל את המצב הזה כפי שהוא. אם האדם ישאל את עצמו שוב ושוב "למה אני רוצה את הדבר הזה?", הוא יגיע להבנה עמוקה שאין הבדל אמיתי בין המצבים השונים, ויגלה שהסבל הוא רק תוצאה של רצון מסוים ולא של המצב עצמו.

איך הדוגמה של ילדים וחיילים חולים מראה שיחס האדם למצב הוא שקובע?

כאשר אדם חולה, הוא בדרך כלל סובל, אך אם יתבונן, יראה שהסבל אינו נובע ישירות מהמחלה, אלא מהרצון שלו להיות בריא. ילדים או חיילים שחולים לפעמים דווקא שמחים במצב הזה, כי המחלה מעניקה להם חופש או פטור מחובות. דוגמה זו מבהירה שהיחס למצב הוא זה שקובע את רמת האושר או הסבל, ולא המצב עצמו.

מדוע דווקא השאלה "למה" מובילה להשתחררות מהרצונות שיוצרים סבל?

השאלה "למה אני רוצה את מה שאני רוצה?" מובילה להבנה שההבדל בין מצבים שונים אינו אמיתי. ככל שהאדם חוקר בכנות את השאלות הללו, הוא מגיע למסקנה שאין הבדל אמיתי בין המצב שהוא רוצה לבין המצב הקיים. זה מוביל לשחרור מהרצון, וכתוצאה מכך האדם יכול להרגיש אושר ושלמות בכל מצב.

מהי בשורת האושר הגדולה שאליעד כהן מציג?

בשורת האושר היא שהאושר נמצא כאן ועכשיו, ותמיד היה. שום חיפוש חיצוני לא יוביל לאושר אמיתי, אך הבנת המציאות, מדוע הדברים קורים כפי שהם קורים, ומדוע האדם רוצה את מה שהוא רוצה, מביאה לאושר אמיתי. האדם יגלה שגם ברע יש טוב, ושהכל כבר שלם כפי שהוא.

לסיכום, האושר כבר כאן, לא רחוק אלא קרוב מתמיד. אם האדם יבין זאת, הוא ימצא את עצמו מאושר באופן מיידי ומתמשך.
מדוע נדמה שהאושר רחוק כמו המרחק בין מזרח ומערב?

התחושה שהאושר רחוק מגיעה כשאדם עושה רשימה של כל הדברים שנדמה לו שצריך להשיג כדי להיות מאושר, ואז כשהוא מביט ברשימה, הוא עלול להתייאש ולראות את האושר כרחוק מאד. אך למרות המחשבה שהאושר רחוק כרחוק מזרח ממערב, בפועל ייתכן שהאושר כבר קרוב מאד, ורק נדמה שהוא רחוק.

איך הדוגמה של העז שאבדה והאדם שטייל עם הקבוצה ממחישה את קרבת האושר?

מסופר על עז שהלכה עם העדר ויצאה לטייל, ואז איבדה את דרכה. אדם שטייל עם קבוצה עלול גם הוא ללכת לאיבוד, ומרוב צמא ורעב הוא מרגיש שהוא אבוד ורחוק מכולם. אבל לפעמים, תוך כדי החיפושים והייאוש, הוא כבר חוזר ומתקרב מאד אל הקבוצה, אלא שמרוב עייפות הוא לא שם לב שהקבוצה לידו. מספיק שירים את הראש, יסתכל סביב, ויגלה שהוא בעצם קרוב לכל מה שחשב שרחוק ממנו.

כיצד המערה מסמלת את המרחק המדומה?

אדם שמנסה לצאת ממערה וחופר ממנה דרך החוצה, עלול להתעייף ולהתייאש רגע לפני הפריצה החוצה. ייתכן שהוא ממש קרוב ליציאה, אך אינו מודע לכך. כך גם בחיפוש האושר, נדמה לפעמים שהמאמץ אינו משתלם או שהאושר אינו בהישג יד, בזמן שהוא למעשה בהישג יד ממש.

למה גן העדן כבר כאן?

הרעיון הוא שהאדם מחפש את עצמו ומרגיש שהאושר רחוק ושהעולם נחרב עליו. אך למעשה גן העדן כבר כאן. האדם רק צריך להבין שהקרבה לאושר אמיתית ומיידית, ולא תלויה במשהו רחוק. המציאות כולה נמצאת באותו המקום, ומי שמבין את זה, נמצא כבר בגן העדן שמתגלה לו כאן ועכשיו.

האם האושר תלוי ברכוש ובהישגים חיצוניים?

האושר אינו תלוי בשום דבר חיצוני, וזה דווקא מזל גדול לאדם. מצד אחד, אפשר לחשוב שזה לרעתו של האדם, כי אם האושר לא תלוי בדבר, אז לעולם לא יספיק לו שום הישג חיצוני. אבל מצד שני, זה לטובתו, כי הדבר החשוב הוא ההבנה הפנימית, ולא מה השיג או מה יש לו.

מדוע הבנת המציאות היא המפתח לאושר?

האושר הוא קבלת המציאות בשלמות, בלי קשר למה שיש לאדם או למה שחסר לו. במקום לחפש כל הזמן דברים חיצוניים, האדם צריך להבין את המציאות כפי שהיא. ברגע שהאדם מבין את המציאות לעומקה, הוא כבר לא תלוי בכלום כדי להיות מאושר. המציאות עצמה הופכת למקור של שלמות בעיניו.

מה התפקיד של הרצון והסבל בחיפוש אחר אושר?

האדם נוטה להגיד לעצמו "אני רוצה את זה" או "אני חייב שיהיה לי הדבר הזה בשביל להיות מאושר". אולם, שום דבר חיצוני לא באמת משנה את רמת האושר הפנימי שלו. הסבל נוצר לא בגלל המצב כשלעצמו, אלא בגלל שהאדם לא רוצה את מה שיש במציאות, ורוצה משהו אחר. לכן הפתרון הוא להבין לעומק את הסיבה לרצון, ולגלות שבאמת אין הבדל אמיתי בין המצב הנוכחי לבין כל מצב אחר.

כיצד דוגמת הילדים והחיילים החולים מראה את השוני ביחס למחלה?

כאשר אדם חולה, הוא בדרך כלל רוצה להיות בריא כי הוא בטוח שבריאות תביא לו אושר בשלמות. אך בפועל, עצם הרצון להיפטר מהמחלה עלול ליצור את הסבל. אם נסתכל על ילדים ששמחים לפעמים על ימי מחלה, כי כך הם לא הולכים לבית הספר, או על חייל ששמח למחלה כי קיבל ימי חופש, נראה שהמחלה עצמה לא בהכרח גורמת לסבל. הכל תלוי בדרך שבה האדם מסתכל על המצב ובשאלה האם הוא מקבל אותו.

למה דווקא השאלה "למה" מובילה לגילוי שכל המציאות שווה?

כדי להשתחרר מהרצונות שמובילים לסבל, אדם צריך לשאול שוב ושוב: "למה אני רוצה את זה? למה אני לא רוצה את המצב הנוכחי?" ולענות בכל פעם בכנות. כשהוא חוקר עד הסוף, הוא מגיע להבנה שזה לא באמת משנה אם המצב ככה או אחרת, כי בשורשו הכל טוב באותה מידה. השאלה "למה" עוזרת לגלות שהרצון הוא שמפריד בין המציאות לבין תחושת השלמות.

מהי בשורת האושר וכיצד ניתן להשיג אותו?

בסיכומו של דבר, שום חיפוש חיצוני לא יביא לאדם אושר אמיתי. אבל החדשות הטובות הן שהאושר תלוי בהבנת המציאות. אם האדם מבין לעומק למה הוא רוצה דברים מסוימים, למה הוא מרגיש רע, ומה ההיגיון בכל פרט במציאות, הוא יגלה שהאושר כבר כאן. אפילו במצבים שנראים שליליים, אפשר לראות בהם ממד חיובי. ברגע שהאדם מקבל שכל להבין מה טוב גם במצב שמרגיש רע, הוא מגלה שהאושר כבר קיים כאן ועכשיו, ותמיד היה קיים.
כל אדם רוצה להיות מאושר, וכשאדם עושה רשימה של כל הדברים שיהיו לו, שנדמה לו שהם אלו שיעשו אותו מאושר, וכשהוא מסתכל על הרשימה שעשה, הוא יכול להתייאש ולחשוב שהאושר שלו רחוק ממנו, כמו המרחק בין מזרח ומערב.

ומה שנסביר כאן, זה שלמרות שהאדם משוכנע שהאושר שלו רחוק ממנו כרחוק מזרח ממערב, יכול להיות שלמרות המחשבה הזו האושר קרוב מאד, והדבר דומה לעז שהלכה עם העדר, והלכה לטייל, ואז הלכה לאיבוד, גם אדם שיצא לטייל עם קבוצה, והלך לאיבוד, ואז הוא צמא ורעב, והוא כל כך נלחץ וחושב שהוא ממש אבוד ורחוק.

ומרוב סיבובים וחיפושים וייאוש, יכול להיות שהוא כבר חזר והתקרב מאד אל הקבוצה, אבל מרוב עייפות, הוא כבר לא שומע אותם, וכל מה שהוא צריך לעשות, זה רק להרים את הראש ולראות, אה, הנה הקבוצה ממש כאן קרוב, אפילו שחשבתי שאני ממש רחוק.

כמו גם אדם שנמצא במערה, והוא רוצה לצאת ממנה, והוא חופר וחופר וחופר, וקשה לו ונמאס לו ומתייאש, אבל עוד שנייה הנה הוא יצא מהמערה.

והרעיון שהאדם מחפש את עצמו, והוא מרגיש שהוא רחוק ושהעולם נחרב עליו, שיבין שהוא ממש קרוב. גן העדן הוא כבר כאן, ומי שמבין את זה יהיה בגן העדן, זה לא רחוק, זה כאן.

וכל הדברים כולם נמצאים באותו המקום. כמו שמצד האמת אין ימין ושמאל, שניהם נמצאים כל הזמן באותו המקום, כך שעל האדם להבין שהאושר שלו לא נמצא רחוק, הכל כבר נמצא כאן ועכשיו, העניין הוא להבין את זה!

והעניין הוא, שהאושר לא רק שנמצא כאן ועכשיו, אלא שהאושר אינו תלוי בשום דבר, וזה המזל של הבן אדם.

מצד אחד האדם נדפק, כי אם האושר לא תלוי בשום דבר, אז לא משנה מה הבן אדם יעשה, הוא כביכול אף פעם לא יהיה מאושר, וגם הוא יעשה דבר נוסף שיחשוב שיעשה אותו מאושר, או ירכוש משהו חדש, אף פעם ולא משנה מה זה לא יספיק לו לאדם כדי להיות מאושר.

ומצד שני, האושר תלוי במה הבנת, לא במה יש לך.

אושר זו קבלת המציאות בשלמות, ולא משנה מה יש לך ומה אין לך, האושר אינו תלוי בכלום אלא בהבנת המציאות.

והאדם יכול להגיד, כן, אבל אני רוצה את זה, וצריך את זה בכל נושא שהוא בכדי להיות מאושר, ומתעקש, אבל עליו להבין שלא משנה מה שום דבר חיצוני, או הישג כלשהו, לא ישנו את האושר הפנימי שלו, האושר הפנימי שלו הוא ההבנה של המציאות כפי מה שהיא.

ואדם שואל, אבל איך אני ישתחרר מהרצונות שלי? והתשובה שחוזרת כמו בהרצאות נוספות, שבכדי להשתחרר מהרצונות להשיג עוד דברים שיגרמו לאדם להיות מאושר כביכול, עליו לשאול את עצמו, למה אני רוצה מה שאני רוצה? למה אני חושב שזה יעשה אותי יותר מאושר? מה הסיבה?

ועל האדם להבין לדוגמה, שנגיד הוא חולה ורוצה להיות בריא, כי הוא בטוח שאם יהיה בריא אז יהיה מאושר בשלמות, אבל אם יתבונן יראה שזה לא נכון, אלא שהרצון להיות בריא הוא הבעיה ולא המחלה עצמה. עצם העובדה שהוא לא רוצה את המחלה ורוצה בריאות כאן נוצרת הבעיה.

כי אם ניקח לדוגמה ילדים שהם חולים, לפעמים הם כל כך שמחים שיש להם חופש מבית הספר, ואומרים איזה כייף שאני חולה. גם חייל יכול לפעמים לשמוח ממחלה מסוימת אם קיבל פטור וגימלים, זה תלוי איך מקבלים את המחלה, איך לוקחים אותה, מה עושים ממנה, גם אם היא לא פשוטה, אם מאפשרים לה למציאות ולמחלה להיות כפי מה שהיא.

יכול להיות גם שהאדם לא רוצה את המחלה והוא רוצה רק את החופש, אבל לפעמים יש לו לאדם גם סיבה למה שהוא כן ירצה להיות חולה.

ושוב, הסבל נוצר כי האדם לא רוצה להיות חולה, ואדם יכול לשאול, אז מה? אני חייב לרצות להיות חולה? בוודאי שהוא לא צריך לרצות להיות חולה!

אבל יש דרך אחת שאם האדם חולה, הוא יוכל לקבל את זה שהוא חולה, לרצות את זה שהוא חולה, וזה פשוט יותר ממה שזה נדמה. על האדם לשאול את עצמו למה אני לא רוצה להיות חולה, למה אני רוצה להיות בריא?

ולמה אני רוצה להיות בריא? כי... אני רוצה לחיות, אני רוצה להרגיש טוב! למה. מאיזו סיבה? כי... ככה וככה, מה זאת אומרת? בסדר, ולמה הוא רוצה את זה ככה ולא אחרת? ואז בן אדם שישאל את עצמו באמת מספיק פעמים למה ככה. ולמה לא אחרת? ומה הסיבה שכך ולא אחרת? הוא יגיע להבנה שזה ממש לא משנה אם זה כך או אחרת.

ואז הוא יבין שהכל אותו הדבר והכל טוב באותה המידה. וזה דבר שהוא וודאי, לצאת מכל מצב.

פשוט מאד, בן אדם שרע לו, שישאל את עצמו עוד ועוד, למה רע לו, למה הוא רוצה להרגיש אחרת. ושיענה לעצמו כל פעם בכנות, עד שבסופו של דבר יגיע לידיעה ולהבנה שזה לא משנה באמת אם זה כך או אחרת, כי הכל אותו הדבר.

הרע לא נוצר בגלל מה שיש לאדם, אלא בגלל שהוא לא רוצה את מה שיש לו. הוא רוצה משהו אחר, מציאות אחרת, שונה, וכשישאל את עצמו מספיק פעמים את השאלה, למה? הוא יגיע להשתוות של הרצון. של האחדות שאין הבדל בין זה למשהו אחר.

ונסכם: על החיפוש העצמי שהאדם בטוח שהוא כל כך רחוק, ולא יודע כבר מה לחפש ואיפה לחפש בכדי להיות מאושר, עליו להבין ששום דבר שיעשה כבר לא יעזור לו באמת להיות מאושר, שום דבר שיעשה לא יגרום לאושר ושום חיפוש.

אבל יש בשורה טובה, שהאושר תלוי בהבנה. אם אדם יבין את המציאות, אם הוא יבין למה הוא רוצה את הדברים האלו ולא אחרים, למה הוא מרגיש כך ולא אחרת? ממילא הוא יהיה מאושר.

והאושר נמצא ממש כאן עכשיו.

ואם אדם יקבל שכל הוא יבין שגם ברע יש טוב וגם שרע הוא יכול להישאר מאושר, הוא יבין מה טוב בכך שהוא לא מאושר? הוא יבין מה טוב בכך שהוא לא מרגיש טוב. וכמו תמיד על האדם לשאול את עצמו מה האמת? מה קורה כאן? מה המשמעות שאני חי, מה תכלית החיים, והבן אדם יגלה שהאושר, לא רק שנמצא כאן ועכשיו, אלא שהיה כאן מאז ומעולם, וגם יהיה כאן מעכשיו ולעתיד.
מרגיש טוב רוצה לצאת כנות רוצה להרגיש טוב להעלים הוא רוצה להרגיש הדבר החשוב קבלת המציאות ההבנה של המציאות לשאול את עצמי מה תכלית החיים אושר אושר רחוק האושר רחוק או קרוב חיפוש חיפוש עצמי קרוב או רחוק רחוק או קרוב
כסף / אושר. מדוע תשוקה לכסף = חוסר אושר? איך להיות מאושר?
...נמצאת בהשתוקקות של האדם אל הכסף. זא לא צריך להיות עם כסף ולא צריך להיות בלי כסף. כן צריך לא לרצות את הכסף עצמו, אלא את התכלית הסופית של השימוש בו. מהו כסף? מה בעצם ניתן לעשות עם כסף? עם כסף ניתן לשנות אך ורק את המציאות החיצונית. נכון, כאשר המציאות החיצונית משתנה גם המציאות הפנימית משתנה. אך האם המציאות הפנימית השתנתה בגלל שהמציאות החיצונית הפכה להיות בצורה ספציפית כלשהי דווקא? תשובה: לא. המציאות הפנימית של האדם משתנה, כאשר המציאות החיצונית שלו משתנה...
אושר / מטרות / הדרך אל האושר - איך אפשר ליהנות מהדרך אל המטרה?
...שהאדם מתקרב יותר אל המטרה, כך הוא מרגיש יותר התחדשות התעוררות יצירתיות יוזמה וכולי. תובנה: מה גורם לדרך להיות מהנה? תשובה: הקרבה שלה אל התכלית שלה. מה גורם לדרך לא להיות מהנה? הריחוק שלה מהמטרה ומהתכלית הסופית שלה. מסקנה: השלמות היא כאשר הדרך היא המטרה. הסיבה היא התוצאה והתוצאה היא הסיבה (ראה כאן). איך מגיעים לדבר הזה? על ידי שהאדם מוצא את מה שטוב ברגע הזה כפי מה שהוא. כאשר האדם תמיד שואל את עצמו, מה טוב ברגע הזה, על ידי זה הוא מוצא בסופו של דבר...
רגשות / מעשים / אושר - האם אתה מאושר ממה שאתה עושה?
...גם מעשיו של האדם הם חלק מהאירועים האלו. המציאות של האדם מורכבת גם מהדברים אותם הוא עושה וגם מהדברים שנעשים בלי ההתערבות האישית שלו. גם מעשיו של האדם נכנסים תחת ההגדרה האירועים השונים שמתרחשים בחייו של האדם. מאחר שבסופו של דבר הדבר היחיד החשוב הוא מה האדם מרגיש בתוכו לגבי המציאות, ממילא זה אומר שיותר מאשר חשוב מה שהאדם עושה, חשוב יותר מה שהאדם מרגיש כלפי מה שהוא עצמו עושה. אהבה עצמית, קבלה עצמית, שמחת חיים, שביעות רצון, סיפוק וכולי, אלו תחושות חיוביות...
רגשות חיוביים / שמחת חיים - איך ליצור רגשות טובים של שמחה ואושר?
...רגש כלשהו. על האדם לנסות להבין את השכל ואת ההיגיון של הרגשות שלו. רק כאשר האדם מבין את השכל של הרגשות שלו, רק אז יש אפשרות שהם יהיו חיוביים. כאשר האדם מבין את צורת החשיבה של הרגשות שלו, הדבר הזה מאפשר לו באמצעות צורת החשיבה של הרגשות, לגרום להם להיות חיוביים יותר. סיכום: כדי ליצור רגשות חיוביים, צריך לחקור את השכל ואת ההיגיון שלהם. רק באמצעות השכל שלהם, ניתן להפוך אותם לשמחים יותר. הרגש של האדם והשכל שלו מנהלים מערכת יחסים זוגית. ככל שהשכל עובד טוב...
להיות מאושר / חשיבה חיובית - כמה חשיבה חיובית צריך כדי להיות מאושר באמת?
...כך הוא מבין אותה יותר רואה את התמונה המלאה עירני מייחס את המשמעות הנכונה לאירועים מרגיש טוב. הסיבה שהאדם אינו מרגיש שמחה אמיתית, היא רק משום שהוא אינו רואה את התמונה המלאה של המציאות. לראות את התמונה המלאה להבין מה טוב ברגע הזה של המציאות להבין מדוע באמת המציאות כרגע כפי שהיא להבין את הסיבה האמיתית של המציאות לכך שהיא כפי שהיא כרגע. הסיבה האמיתית הסיבה הראשונה שממנה נובעות כל הסיבות שיוצרות את המציאות. כאשר האדם מתעורר מבין את הסיבה הראשונה שבגללה...
איך להיות מאושר / הדרך אל האושר - למה האושר תלוי בידיעת האמת?
... מאחר שהאדם מבין מדוע באמת המציאות היא כפי שהיא בכל רגע, אז ממילא הוא מקבל את המציאות תמיד כפי שהיא, וממילא הוא מאושר. כך שעל ידי חיפוש האמת, האדם מגיע אל האושר. האמת מאפשרת לאדם לראות את המציאות כפי מה שהיא באמת, ועל ידי זה האדם נהיה מאושר באמת. האמת עוזרת לאדם לפרק את כל הנחות היסוד השגויות שלו לגבי הבנת המציאות. האמת ...
הדרך אל האושר - למה בכל דרך שתלך, תגיע לאותו המקום? איך להגיע אל אושר אמיתי?
...בנחישות ובדבקות במטרה עד הסוף האחרון של כל דרך, בסוף הוא מגיע אל השלמות שמאחדת את הכל. אותו העניין בהיבט אחר: לא משנה להיכן ולאיזה מקום במרחב המקום תלך, תמיד אתה באותו המקום. מדוע? משום שמצד המהות של מרחב המקום, כל המקומות כולם נמצאים באותו המקום. המקומות נראים שונים זה מזה, רק משום שהאדם רחוק מהמהות הפנימית של מרחב המקום. אך מצד המהות של מרחב המקום, הכל נמצא תמיד באותו המקום. תוספת: אדם שינוע בתוך מימד המקום לכל כיוון אפשרי במהירות אין סופית, יגיע...
עקשנות / נחישות / התמדה. מהי מהותם? איך להיות מאושר בלי להתעקש על שום דבר?
... כלשהי. אינו מצליח להשיג את התכלית. ממשיך לנסות שוב להשיג את התכלית עקשנות. עקשנות כמובן יש לה צד חיובי, הצד של חיפוש השלמות. בלי להתעקש, איך יגיע האדם אל השלמות?! חובה על האדם להתעקש ולהגיע אל השלמות. מצד שני, העקשנות גם גורמת לאדם סבל כעס מריבות עימותים מלחמות ...
שלמות / אושר מושלם - מהו התענוג של השלמות? איך להגיע להנאה של אושר מושלם?
...הרגשית של האושר של השלמות? תשובה: השלמות אינה חסרה דבר. השלמות אינה חסרה לא רק את מה שהאדם יודע עליו, אלא גם את מה שהאדם אינו יודע עליו. השלמות כוללת בתוכה את כל האפשרויות כולן. התענוג של השלמות כולל בתוכו את כל התענוגות כולם. התענוג של השלמות הוא השורש של כל הטוב שיש בעולם. שלמות אהבה אין סופית. הטוב של השלמות שונה בדבר אחד מרכזי מכל שאר הטוב שבעולם. במה? בכך שהוא מושלם. השלמות אינה משתווה לדבר אחר בעולם. השלמות היא התחושה היחידה של טוב אמיתי. השלמות...
שלמות פנימית / הדרך אל האושר - איך להגיע אל שלמות האושר ב 3 שלבים?
... הדרך היחידה לשבור את הקיבעון המחשבתי, היא על ידי חיפוש האמת לאמיתה. על האדם לשאול על כל דבר, אולי ההפך הוא הנכון ולא לקבל שום דבר כמובן מאליו. על האדם לרצות לדעת את האמת בכל כוח הרצון שלו. על האדם לרצות לדעת את האמת בצורה ככ חזקה, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חיפוש עצמי - האם האושר רחוק או קרוב?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: צריך להבין את המציאות, איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם עצבות ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: צריך להבין את המציאות, איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחנך ילדים? איך לא להישחק בעבודה? איך ליצור אהבה? איך לנהל את הזמן? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשפר את הזיכרון? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להאמין בעצמך? איך לקבל החלטות? איך להעריך את עצמך? איך להצליח בראיון עבודה? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להשיג ביטחון עצמי? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לעשות יותר כסף? איך להצליח בזוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למצוא זוגיות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש משמעות לחיים? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? איך להיות הכי חכם בעולם? האם באמת הכל לטובה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? למה יש רע וסבל בעולם? בשביל מה לחיות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם לדומם יש תודעה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי להפרעות קשב, מאמן אישי מומלץ, מגשר בנושא צריך להבין את המציאות - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.4365 שניות - עכשיו 25_08_2025 השעה 04:00:28 - wesi1