אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים? ✔וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם שלנו סוגים שונים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
וכאן אבאר את הסיבה האמיתית שבגללה יש לכל בני האדם בעולם שלנו סוגים שונים של פחד. החל מרמה של חשש קטן ועד לרמה של פוביות ושל חרדות קיומיות. כי גם חשש קטן וגם פחד וגם פוביה וגם חרדה רגילה או חרדה כרונית וחרדה קיומית, בסופו של דבר זה הכל אותו הדבר, וההבדל הוא רק ברמות השונות של הפחד. וכאן אבאר את שורש הפחד האנושי.

ואם נתבונן נראה כי בעולם שלנו, יש שיטות שונות לטיפול בחרדות. ואף אחת מהשיטות האלו לא באמת מספיק טובה. משום שכל השיטות כולן אף אחת מהן לא יכולה להתחייב על כך, שהיא תגרום לאדם להתמודד עם כל סוגי החרדות שיש לו, שהיו לו ושיהיו לו גם בעתיד. כי גם כאשר האדם מקבל טיפול כלשהו נגד חרדה מכל סוג שהוא, הרי שעדיין האדם לא מאבד את חוש הפחד לגמרי, אלא האדם רק חווה רמת מינון אחרת של חרדה.

וגם כאשר האדם לוקח טיפול תרופתי / תרופות נגד חרדה וכיו"ב, יש כאלו שאחרי זמן כלשהו הם צריכים להחליף את התרופות שלהם לתרופות אחרות. משום שגם התרופות עצמן כבר לא עוזרות. ושום שיטת טיפול בחרדה ובפחד, לא באמת עוזרת בשלמות.

וכאשר רוצים לבדוק על שיטה כלשהי האם ועד כמה היא טובה, הדרך המהירה והפשוטה ביותר לעשות זאת, היא על ידי זה שהאדם בודק האם השיטה הזאת מתאימה לכל סוגי המצבים, והאם השיטה הזאת אכן יעילה להתמודדות עם כל סוגי הפחד של כל בני האדם בעולם בכל מצב אפשרי שהוא. וכמובן שכל השיטות בעולם לגבי טיפול בחרדות, אף אחת מהן לא מסוגלת להתמודד עם כל סוגי החרדות. שזה כמובן מעיד על כך שכל השיטות הן לא יעילות באמת, ביחס לפתרון אמיתי שורשי, שמתאים בשלמות, לכל חרדה.

כי אם השיטה לא עובדת בכל המקרים, הרי שזה מעיד, שהשיטה לא עובדת מספיק טוב, כפי מה שהיא אמורה לעבוד, גם במקרים שבהם נראה שהיא כן עובדת. כי השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, היא עובדת בכל המקרים מכל הסוגים בעולם של כל החרדות וכל הסוגים של כל הפחדים והחששות בעולם בכל הרמות. אבל בנוסף היא גם עובדת בשלמות בכל המצבים.

כי כל שיטת טיפול נגד חרדה, גם כאשר היא כאילו עובדת, הרי שהיא לא עוזרת לאדם להעלים מעצמו את כל תחושת הפחד שלו בשלמות. אבל השיטה האמיתית לטיפול בחרדות, שהיא השיטה שנובעת מהבנה אמיתית של המציאות ושל שורש כל החרדות, השיטה הזאת עובדת בשלמות ובכל סוגי המצבים האפשריים.

וכפי שכבר ביארתי, אף אחד בעולם לא יכול למכור את מה שאין לו. וכל אלו בעולם שמוכרים שיטות שונות לטיפול בפחד ובחרדה, הם עצמם עוד לא יצאו לגמרי מכל סוגי הפחד האפשריים. ולכן גם זה עצמו מעיד על כך, שכל השיטות לטיפול בפחדים ובחרדות, הכל זה רק שיטות שמנסות להיות כמו השיטה האמיתית (שתתבאר בהמשך), אך לא עולה בידם לעשות זאת.

כי על האדם לשאול את עצמו, אם למדריך שלי וכיו"ב, יש באמת נוסחה כלשהי איך לצאת מחרדות ומפחדים, אז איך זה שהוא עצמו, עוד לא יצא מכל הסוגים של כל הפחדים שיש בעולם? הרי אם השיטה הזאת כ"כ טובה, אז מדוע היא לא מתאימה להתמודד עם כל סוגי המצבים שיש בעולם.

כי יש שני סוגים של יועצים / מטפלים וכיו"ב. יש את אלו שיודעים את הנוסחה האחת שלפיה פועלת כל המציאות. ויש כאלו שהם רק מגששים באפלה, לגבי מה לייעץ לאדם שבא לבקש מהם סיוע ועצה.

וכאשר האדם יודע ומבין את החוק האחד שלפיו פועלת כל המציאות, אז ברגע שהוא נותן לאדם עצה איך להתמודד עם פחד, הרי שהעצה הזאת מתאימה עבור כל סוגי הפחדים. משום שיש נוסחה אחת ויחידה איך להתמודד עם פחדים. ומי שמבין את המציאות בשלמות, הוא גם מכיר את הנוסחה איך להתמודד עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, בכל רמה שהיא.

וכאשר האדם מבקש עצה ממישהו שמבין את המציאות בשלמות ושמכיר את הנוסחה האחת, לאיך מתמודדים עם כל סוגי הפחד שיש בעולם, אז החכם האמיתי נותן לאדם עצה כזו, שמתאימה לכל סוגי הפחדים שיש בעולם. גם לפחדים שיש לאדם כרגע, וגם לפחדים שהאדם עוד יתקל בהם בהמשך חייו. כי העצה נובעת, מהבנת השורש של המציאות.

אבל כאשר היועץ, לא באמת מבין את המציאות בשלמות, ולא באמת מכיר את הנוסחה האחת של איך מתמודדים עם חרדות ופחדים, אז גם העצה נראית בדיוק, כמו השכל של נותן העצה. דהיינו, העצה היא חסרה, בדיוק כמו רמת הפער שיש בין השכל האמיתי של המציאות, לבין השכל של זה שנותן את העצה.

ויש בזה עוד רמת עומק נוספת. והיא, שלהתמודד עם פחדים, פירושו להתמודד עם הפוטנציאל של הפחד. כי יש פחד בפועל ויש פחד בפוטנציאל. כי כל השיטות שיש בעולם, כולם מתמודדות אך ורק עם פחד בפועל. דהיינו, כי כאשר האדם חווה סוג של פחד וחרדה, אז יש כל מיני שיטות שונות ומשונות, שמנסות לגרום לאדם, לא לפחד בפועל.

אבל אין אפילו שיטה אחת בעולם, שמתמודדת עם השורש של הפחד, דהיינו, עם פוטנציאל הפחד של האדם. כי גם אם השיטה עוזרת לאדם לא לפחד בפועל, הרי שהשיטה לא יכולה להתחייב על כך, שהיא פתרה לאדם גם את הפוטנציאל האנושי שלו לפחד. כי כפי שאמרנו, כל השיטות שהן לא נובעות מהבנת המציאות בשלמות, הן כולן טובות רק מן השפה ולחוץ בלבד.

ויש גם את השיטה האמיתית של איך להתמודד עם חרדות ופחדים. והשיטה הזאת נובעת מהבנת המציאות בשלמות, והבנת השורש העמוק ביותר, ממנו נובעים כל סוגי הפחד והחרדה והחששות שיש לאדם מכל סוג שהוא.

וכאן אבאר מהו השורש האמיתי שממנו נובעים כל הפחדים של האדם מכל סוג שהוא. וככל שהאדם יבין טוב יותר מהיכן מגיעים כל הפחדים שיש לאדם ומהי מהותם, כך האדם ממילא יבין טוב יותר את הדרך איך להתמודד עם פחדים וחרדות מכל סוג שהוא. וכפי שכבר ביארתי את כל העניינים האלו במקום אחר.

ואת השורש של הפחד ניתן לבאר אותו בדרכים שונות, שכולן מהותן אחת. והדרך הראשונה לבאר את שורש כל הפחדים שיש בעולם, היא שכל מהותו של הפחד היא חוסר ידיעה וספק. כי אם נתבונן נראה, כי פחד שייך רק במקום שיש בו ספק וחוסר ידיעה.

כי כאשר יש לאדם ספק כלשהו וחוסר ידיעה בוודאות של האמת, על ידי זה נוצר פחד. ואם האדם יודע את האמת לגבי איזה דבר, אז הפחד של האדם נעלם לגמרי לגבי אותו הדבר. וגם אם האדם יודע בוודאות שיהיה נגד רצונו, הרי שאף פעם האדם לא מפחד, לגבי מה שהוא יודע בוודאות שיקרה לו. אלא האדם מפחד, אך ורק לגבי החלק של מה שהוא לא יודע בוודאות מה יקרה לו.

ובאפשרותו של האדם לקחת כל סוג של פחד שיש בעולם, ולראות, שהפחד קיים רק כאשר קיים ספק כלשהו לגבי המצב בעתיד. אבל אם יש לאדם וודאות לגבי העתיד, אז הפחד של האדם נעלם. ואם לדוגמה היה האדם יודע בוודאות שהוא ימות בתאריך כלשהו, בהנחה שזה בוודאות מוחלטת, הרי שבמקרה כזה האדם כבר לא היה מפחד מכך שהוא ימות, אלא היה משלים עם זה. ואם הוא היה ממשיך לפחד מהמוות, זה היה רק פחדים לגבי ספקות שיש לאדם, לגבי מה יקרה אחרי שהוא ימות וכיו"ב.

כי האדם משלים, עם מה שהוא יודע בוודאות מוחלטת, שאין לו אפשרות לשנות אותו. כי כדי להרגיש רע, צריך לא לרצות משהו. דהיינו, לדמיין ולרצות, את ההפך שלו. וזה אפשרי, רק כאשר האדם לא יודע בוודאות, שיקרה הדבר הרע. שאם האדם היה יודע בוודאות מוחלטת שיקרה משהו, אז היה מתבטל הדמיון של ההפך, וממילא האדם היה שלם עם הרע ולא מפחד ממנו.

כי הפחד שייך תמיד, אך ורק במקום שיש בו ספקות. ובמקום שיש וודאות, ולא משנה מה סוג הוודאות, במקום כזה אין שום פחד כלל.

ולכל הספקות שיש בעולם, יש להם שורש. היינו, כי יש דבר אחד בעולם שהוא אחראי לתחושת הספק של האדם. והדבר הזה, הוא זה שאחראי לכך שיש לאדם פחדים. כי הוא יוצר אצל האדם ספקות, והספקות יוצרות אצל האדם את כל סוגי החרדות והפחדים שלו.

והדבר הזה שהוא השורש של כל הספקות שיש בעולם, הוא בעצם השאלה של כל השאלות. כי יש שאלה אחת ויחידה, שהיא השורש של כל השאלות שיש בעולם. והשאלה הזאת נוגעת לגבי כל הדברים שיש בעולם. וכפי שכבר ביארתי, כאשר האדם מגיע לשאלה הזאת, השאלה הזאת יוצרת אצל האדם ספק לגבי כל דבר שהוא יודע בכל תחום שהוא. כי השאלה הזאת נוגעת במהות של כל הדברים שיש בעולם.

ולא נציג כעת את השאלה הזאת (פרדוקס המהות והצורה / היש והאין), אך כן נעטוף את השאלה הזאת, בדרך הבאה. והיא השאלה, של מהי הסיבה הראשונה של כל הסיבות, שבגללה ושלמענה מתרחשים כל האירועים שיש בעולם.

כי העולם שלנו פועל לפי חוקיות מסוימת. ויש חוק אחד שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם החוק הזה עצמו, גם הוא פועל לפי חוק אחר כלשהו. ויש גם חוק ראשון שלפיו פועלים כל החוקים שיש בעולם. וגם אם אין חוק, אז האין חוק, נקרא לו, החוק הראשון.

ומי שמבין את החוק הזה שלפיו פועלת כל המציאות, הוא ורק הוא יודע להתמודד עם כל סוגי הפחדים וכל סוגי החרדות שיש בעולם. כי ברגע שהאדם מבין את החוקיות שלפיה פועלת המציאות, על ידי זה האדם לעולם לא נמצא בתחושה של ספק.

כי גם אם האדם לא יודע מה בדיוק יקרה בעתיד, הרי שהאדם מבין את החוקיות של המציאות, וממילא האדם יודע בוודאות את סך כל המצבים האפשריים של מה שיכול לקרות במציאות. ומאחר שהאדם מבין את הסיבה שבגללה הכל כפי מה שהוא, על ידי זה לא שייך שהאדם יפחד כלל משום דבר שהוא.

כי להבין את הסיבה של המציאות, פירושו, להבין אותה ברמה כזאת שיש הזדהות רגשית בין האדם לבין כל המצבים של המציאות. כי אם האדם חושב שהוא מבין את הסיבה שבגללה המציאות פועלת בכל התחומים כפי מה שהיא, ועדיין האדם לא מרוצה מהמציאות, הרי שזה אומר, שהאדם עוד לא הבין את הסיבה האמיתית של המציאות.

כי מצד האמת יש כאן סוד גדול וקושיא גדולה. כי ע"פ ההיגיון האנושי האדם לא יכול להבין את הסיבה הראשונה של כל האירועים שיש בעולם. משום, שעל כל סיבה תמיד ניתן לשאול מהי הסיבה שלה עצמה. ובכל פעם שהאדם ינסה להגדיר חוק כלשהו שלפיו פועלת כל המציאות, הרי שתמיד יהיה ניתן לשאול לפי מה החוק הזה עצמו פועל. וע"פ ההיגיון האנושי אין אפשרות להבין את השכל של המציאות.

אבל אף על פי כן, בפועל קיימת דרך להבין את השכל של המציאות. וכפי שכבר ביארתי את כל זה במקום אחר. וכאשר האדם כן מבין את השכל של המציאות בשלמות, דהיינו, כאשר האדם כן תופש במחשבתו את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, על ידי זה, כל תחושת הפחד והחרדה של האדם נעלמת.

כי מצד האמת, גם תחושת הפחד וגם תחושת חוסר הפחד, בשורשן, שתיהן מגיעות מאותו המקום. כי פחד וחרדה וגם חוסר פחד וחרדה, שתיהן אלו סוגים שונים של רגשות. ולרגש של האדם יש מהות אחת, שפעם אחת היא באה לידי ביטוי בתחושה של פחד וחרדה, ופעם היא באה לידי ביטוי בתחושה של חוסר פחד ושל ביטחון עצמי וודאות.

וכאשר האדם יודע ומבין את המהות של המציאות כולה, על ידי זה האדם מבין בשכל שלו וממילא גם ברמה הרגשית שלו, את המהות הפנימית של הפחד ושל חוסר הפחד. והאדם מסוגל להכיל בתוכו את הפחד ואת חוסר הפחד, בדיוק באותה המידה ממש.

כי כאשר הרגש של הפחד בא לידי ביטוי אצל האדם, האדם חווה אותו אחרת, מכפי שהאדם חווה את התחושה של חוסר הפחד. כי שתי התחושות האלו הן מנוגדות אחת לשנייה. אבל שתי התחושות האלו, מצד השורש שלהן, הן ביטוי של אותו הדבר בדיוק. שפעם אחת הוא בא לידי ביטוי בצורה אחת ופעם בצורה אחרת.

וכאשר האדם מבין את השורש של המציאות ומבין את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, אז במצב כזה, גם כאשר האדם חווה סוג של פחד וגם כאשר האדם חווה סוג של חוסר פחד, בכל אחד מהמקרים, האדם רואה בעיני שכלו את ההתגלות של הסיבה של כל הסיבות, ברגש שלו. ומצד הסיבה של כל הסיבות, שהיא באה לידי ביטוי בכל דבר, מצידה אין הבדל בין פחד לבין חוסר פחד.

כי להבין את הסיבה של כל הסיבות, זה לא איזה דבר רחוק שקשור להתחלת רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם. אלא המשמעות של זה היא, שעל האדם להבין גם כן, כיצד נקודת ההתחלה של רצף כל האירועים שמתרחשים בעולם, כיצד היא קשורה לכל אירוע ואירוע שמתרחש בעולם.

כי יש כאלו שיש להם השערות שונות לגבי מהי הסיבה שבגללה הכל קיים והכל מתרחש כפי מה שהוא בכל רגע מחדש. אבל כאשר קורה להם איזה דבר, הם לא רואים בו עין בעין את נקודת ההתחלה ואת ההתגלות של הסיבה הראשונה של כל הסיבות.

וברמת ההיגיון ניתן להבין, שכל אירוע שקורה בעולם, הוא תוצאה של סיבה שקדמה לו. וכל האירועים הם תוצאה של סיבה אחת ראשונה שאותה האדם לא מסוגל להבין, כי האדם לא מסוגל להגיע במחשבתו לנקודת ההתחלה של האירוע הראשון. כי על כל נקודת התחלה, תמיד נוכל לשאול מה קדם לה ומה הסיבה שלה.

אבל כן ניתן להבין, שכל האירועים שיש בעולם מכל סוג שהוא, הם כולם תוצאה ישירה של סיבה אחת ראשונה, גם אם האדם לא מסוגל להבין אותה. ומי שהוא חכם אמיתי, אז בכל דבר שקורה לו בעולם, הוא מבין כיצד הוא קשור לסיבה הראשונה של כל הסיבות.

כי השכל האחד שלפיו הכל פועל, הוא בא לידי ביטוי בכל האירועים שיש בעולם. והחכם האמיתי רואה את התגלות השכל של המציאות, בכל דבר ודבר שקורה בעולם. וכאשר יש לאדם הבנה, על ידי זה תחושת הספק והפחד והחרדה של האדם נעלמות. כי האדם מבין היטב את המשמעות האמיתית שבגללה יש את תחושת הפחד, והאדם מתייחס אליה בדיוק כפי שהוא מתייחס לתחושת חוסר פחד. והכל, כפי כמה שהוא מבין את השכל של המציאות.

וכפי שאמרנו, כל הפחדים והחרדות והחששות, כולם נובעים מחוסר וודאות. וכל זמן שיש לאדם ספק כלשהו לגבי הבנת המציאות בשלמות, הרי שהאדם עדיין לא יכול לחיות ללא כל פחד. כי כאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, על ידי זה, כל תחושת הספקות של האדם נעלמת. וכאשר אין לאדם שום ספק, על ידי זה גם אין לאדם שום פחד משום דבר בעולם.

כי האדם מבין את המהות ואת השכל ואת הסיבה של כל הדברים שיש בעולם. והאדם מבין את זה ברמת וודאות מוחלטת, שממלאת את האדם בכל הרמה הרגשית ובכל הרמה השכלית שלו. וכאשר האדם מבין את המציאות בשלמות, אז האדם מבין את הסיבה הטובה שבגללה יש לאדם גם את האפשרות להרגיש תחושה של פחד וחרדה.

וכאשר האדם מבין את המציאות, אז אצלו הוא חווה את תחושת הפחד, בדיוק כפי שהוא חווה את תחושת חוסר הפחד. כי שתיהן הן צורות שונות של התגלות אותה הסיבה הראשונה, שמבחינתה הכל זה אותו הדבר בדיוק.

ונמצא אם כן, כי כל החרדות והפחדים שיש לאדם בעולם מכל סוג שהוא, כולם שורשם בתחושה של ספק. כי הספק יוצר אצל האדם את החרדה ואת הפחד. וכל הספקות שיש לאדם בחיים, כולם שורשם בכך שבתוך האדם יש את הספק הגדול ביותר, לגבי מהי התכלית של החיים.

כי מי שמבין את הסיבה הראשונה, הוא כמובן מבין גם את התוצאה הסופית, דהיינו, מבין את תכלית החיים. ומי שלא מבין את הסיבה הראשונה, הוא גם לא יכול להבין את התכלית של החיים. ובתוך ליבו של האדם תמיד יש את השאלה של מהי התכלית של החיים ושל המציאות כולה. והתשובה לשאלת תכלית החיים, היא כמובן הבנת הסיבה הראשונה הנ"ל.

וכל זמן שהאדם לא מוצא את התשובה לשאלה של מהי תכלית החיים, ובשביל מה הוא חי ומתאמץ וכולי, הרי שהאדם תמיד ממשיך לחיות עם תחושת ספק כלשהי. כי יש וודאות. והוודאות, היא האמת. ויש את שורש האמת. ושורש האמת, הוא להבין את המציאות בשלמות. ומי שמגיע להבנת המציאות, הוא חווה תחושה של וודאות מוחלטת בשלמות. כי האמת היא מוחלטת וודאית בשלמות.

ובכל מקרה, כל זמן שיש לאדם ספקות לגבי תכלית המציאות בכלל ולגבי תכלית חייו בפרט, הרי שתמיד תחושת הספק תמשיך ללוות את האדם. ואיתה גם תחושות הפחד והחרדות ימשיכו ללוות את האדם.

ולמרות שאולי האדם לא מבין את הקשר שיש, בין הבנת תכלית החיים והמציאות לבין זה שיש לו איזו חרדה מאיזה דבר, הרי שיש קשר מוחלט. כי יש שכל אחד והבנה אחת. שכאשר יש אותו לאדם, אז האדם בבת אחת מבין את כל המציאות, ואין לו שום תחושת פחד וחרדה.

והדרך של החכם האמיתי לגרום לאדם להגיע אל השכל הזה, היא על ידי זה שהחכם נותן לאדם רמזים שדרכם הוא יוכל להתקרב אל השכל הזה. והשאלה של תכלית החיים, היא רק הקדמה שבאמצעות ההתבוננות בה, האדם יכול להגיע אל השכל של המציאות וממילא להיפטר מכל החרדות והפחדים שיש לו.

ונסכם: לכל דבר יש שורש. והשורש של כל הפחדים והחרדות, הוא חוסר הבנת האדם את המציאות בשלמות. כי כאשר יש הבנה, ממילא אין ספקות ואין חרדות ואין פחדים.

כי אם האדם יתבונן על העניין בעין אמיתית, הוא יראה שלא שייך שום סוג של חרדה או פחד, כאשר האדם מבין את הסיבה שבגללה הדבר הוא כפי מה שהוא. כי הפחד הוא רק כאשר האדם מפחד שיקרה נגד רצונו. אבל אם האדם מבין את הסיבה של כל דבר, ממילא אין כאן שום תחושה של פחד או חרדה.

והדרך להגיע לשכל הגדול הזה של המציאות, היא על ידי זה שהאדם מתקרב לעצות ולשכל של החכם האמיתי שכבר הגיע אל השכל הזה. ועל ידי זה האדם מקבל את צורת החשיבה שעוזרת גם לו בסופו של דבר להיות הוא עצמו חכם אמיתי שמבין את המציאות באמת. ועל ידי זה האדם חי חיים טובים באמת.
בעיות ביטחון עצמי איך לשפר ביטחון עצמי המהות והצורה שלמות נקודת התחלה פחד או חרדה סיבה יש מאין מהות פנימית לגבי כל דבר טיפול בחרדות הסוד הסוד שאותו לא יודעים הסוד שאותו לא יודעים כל הפסיכולוגים הסוד של החרדה הסוד של הפחד הסוד של הפחדים חרדה חרדות חרדות מהו הסוד סוד סודות פחד פחדים פסיכולוג פסיכולוגיה פסיכולוגיות פסיכולוגים
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
חרדות, פחדים, דיכאונות, נוסחה לטיפול בפחדים, נוסחה לטיפול בחרדות, נוסחה לטיפול בדיכאון, הסוד של החרדה, הסוד של הפחד, הסוד של הדיכאון, לטפל בפחד, לטפל בחרדה, לטפל בדיכאון, עצבות, אושר
...הוא יוצר לעצמו באופן אוטומטי את הסבל, מכיוון שהפך אפשרות (אני יכול להיות מאושר ויכול גם לא להיות מאושר) למחויבות (אני חייב להיות מאושר). כדי לשנות זאת, עליו להרגיל את עצמו לחשוב שוב ושוב: אושר הוא רק אפשרות, אני לא חייב להיות מאושר, וכך בהדרגה ישתחרר מהמנגנון המייצר את החרדה והסבל. למה הרגלים מחשבתיים יוצרים דיכאון וחרדה? ההרגל של הפיכת האפשרויות למחויבויות מתקיים בכל תחומי החיים. אפילו דברים שנראים לנו זניחים או לא קשורים ישירות לבעיות שלנו, יכולים לחזק את אותו מנגנון בעייתי. לדוגמה, אם אדם מסתכל...
הסוד של האיזון - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים / חכמי הרוח?
...לאדם להיות גם מסוגל להכיל בתוכו את ריבוי הרגשות והמחשבות המנוגדות בו זמנית בבת אחת כישות אחת. ומהו הדבר הזה שבו תלויה היכולת הזאת? והדבר תלוי ביכולת של האדם לראות את התמונה המלאה של המציאות. כי המציאות עצמה היא דוגמה טובה לישות אחת, שמכילה בתוכה בו זמנית את סך כל הכוחות המנוגדים. ומי שרוצה להכיל בתוכו את כל הכוחות המנוגדים בו זמנית, עליו לעבור למצב תודעתי כמו של המציאות, שמכילה בתוכה את כל הכוחות השונים בו זמנית. אך כיצד יכול האדם להפוך להיות כמו המציאות עצמה? וכפי שהסברנו יש כאן עוד בעיה נוספת...
הסוד של הייאוש האנושי - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים / מורים רוחניים?
...ביטוי לרצון להבין את התחלת כל האירועים, שהיא בעצם הסיבה הראשונה. מאחר שמבחינה לוגית פשוטה אי אפשר להגדיר סיבה ראשונה, כי תמיד תהיה שאלה מה הסיבה של עצמה, לכן כולם חיים בייאוש גדול מאוד. וכל מי שאומר שהאדם לא יכול להגיע אל השלמות שלו, וכל מי שאומר שאין שלמות מוחלטת, וכל מנהיג שקר שמייאש את האדם מלמצוא את הסיבה הראשונה של כל הסיבות, הרי שהוא חי בייאוש גדול מאוד. כי יש סיבה ראשונה ויש דרך שכלית להבין אותה. וזה שהאדם לא יודע את הדרך, זה לא אומר שאין דרך. וזה שנראה לאדם שאין דרך, גם זה לא אומר שאין דרך...
הסוד של *כל* הבעיות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים / מורים רוחניים?
...וגם, כיצד כל אירוע ואירוע בעולם, כיצד הוא נובע באופן ישיר מהסיבה הראשונה, וכיצד הוא באופן ישיר מוביל אל התוצאה האחרונה. ועל האדם גם להבין את זה ברמת פרטי הפרטים. כי כל פרט ופרט שיש במציאות, יש בו ביטוי של הסיבה הראשונה של כל הסיבות שמובילה אל התוצאה האחרונה של כל התוצאות. ועל האדם לראות את ההתגלות של הסיבה הראשונה והתוצאה האחרונה בכל מה שקיים ושקורה בעולם. ומי שרואה את כל זה, דהיינו, מי שמבין מהי הסיבה הראשונה והתוצאה האחרונה, וכיצד היא באה לידי ביטוי בכל דבר בעולם, הוא ממילא רואה את השלמות שיש...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 1
...וכל הספקות שיש בעולם המדע בכל התחומים, כולם שורשם בחוסר הבנה ברורה של המדענים, את החוק הראשון שהוא אחראי לכל החוקים שיש בעולם. ולא רק ידיעת החוק הראשון שיש בעולם שהוא אחראי לכל החוקים שיש בעולם, אלא גם להבין כיצד הוא בא לידי ביטוי בכל החוקים המדעיים שידועים לאדם. וכיצד גם הוא בא לידי ביטוי בכל התופעות והאירועים השונים שיש בעולם. והמדע יודע את מה שהוא יודע, והמדע מבין את מה שהוא מבין, אבל גם המדענים לא יודעים מה היו החוקים הפיזיקאליים שיכולים להסביר את אירוע המפץ הגדול. כי עפ המדע, החוקים הפיזיקאליים...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 2
...הנכונה, כדי לגלות את הסוד הזה. וגם בלי לדעת מהו הסוד הזה, גם בכך יש תועלת גדולה לאדם שמגלים לו שיש סוד, ושאם הוא יגלה את הסוד, ושאם הוא יגלה את הפיתרון של הסוד, אז הוא ניצח את המשחק, ואז הוא מקבל כרטיס כניסה לגן עדן. ועצם זה שהאדם מבין שיש דבר כזה בעולם, זה עצמו ידיעה גדולה. ומי שהוא חכם אמיתי, הוא גם יודע את הסוד הזה, והוא גם יודע את גילוי הסוד הזה. כי אצלו הסוד הזה הוא לא סוד, אלא הוא ידיעה ברורה ופשוטה. וכל הדיבורים של החכם האמיתי שהוא מדבר אותם, בכל נושא ונושא שיש בעולם, כולם סובבים סביב גילוי...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 3
...או לא, אלא גם ממילא הייתה נוצרת עכשיו שאלה חדשה עוד יותר גדולה, והיא השאלה, איך נוצר אותו עולם ואותה המציאות שהייתה לפני המפץ הגדול. כי השאלה של איך נוצר העולם, היא רק ביטוי של שאלה אחרת גדולה יותר. וכאשר המדען מביא איזה הסבר, ובכך נראה לו שהוא מצא את התשובה, הרי שבאמת הוא לא מצא שום תשובה. אלא בסך הכל הוא העביר את השאלה למקום אחר וייצר שאלה אחרת. כי אילו המדע היה יכול לאמת לדוגמה את תיאוריית המפץ הגדול, הרי שבכך היה תירוץ רק לשאלה של איך נוצר היקום שלנו. אבל זה היה מביא שאלה חדשה, של איך נוצר הדבר...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 4
...והדוגמאות הן רבות, והם באות לידי ביטוי בכל דבר. ואפילו השאלה של מה קדם למה, הביצה או התרנגולת, גם היא ביטוי לשאלה הנל. כי בעולם שלנו יש המון תהליכים שתלויים זה בזה. וכל דבר הוא גם תוצאה וגם סיבה. כי הביצה היא גם התוצאה של התרנגולת וגם הסיבה שבגללה יש את התרנגולת. וכך גם בעולם יש בהמון תחומים המון תהליכים, שבהם האדם יכול לראות את השאלה של מה קדם למה, הביצה או התרנגולת. ומי שיפקח את עיניו יראה, כי מהות השאלה של איך נוצר העולם, היא אחת עם מהות השאלה של מה קדם למה הביצה או התרנגולת. והקושי המדעי לתת...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 5
...אחד יש את ההסבר שלו לגבי איך הכל התחיל. אבל אף אחד לא שם לב, שבעצם עדיין קיימת השאלה של איך התחילה נקודת ההתחלה עצמה. וכל תשובה שאותה ימצא האדם לשאלה הזאת, היא תמיד תביא אחריה שאלה נוספת של מה היה עוד לפני כן וכן הלאה. ומצד האמת, זה ברור לגמרי שיש תשובה לשאלה הזאת. כי הסבר כלשהו חייב להיות לדבר הזה. והסוד של המציאות, הוא הבנת התשובה של מהי נקודת ההתחלה הראשונה. שהיא כמובן דבר שאין שום שכל בעולם שיכול להבין את הדבר הזה כנל. ומי שכן מבין את הדבר הזה, הוא זה שבעצם גילה את הסוד האמיתי והוא הופך להיות...
הסוד של כל הסודות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים גם לא חכמי החכמים? - חלק 6
...של האדם השתנתה. כי כעת כאשר האדם בגוף, נדמה לו שאם התודעה שלו תהיה נפרדת ומחוץ לגוף, אז הוא יוכל לראות את עצמו בשלמות. והדבר דומה לאדם שיאמר, שאם הוא יפשוט את החולצה שלו, אז הוא יוכל לראות את עצמו בשלמות. וכמובן שלא כך הוא הדבר. כי כאשר האדם פושט את החולצה שלו, ממילא הוא לא ממשיך לחשוב שהוא רואה את עצמו, אלא הוא מבין שהאני שלו הוא עכשיו ישות אחרת נפרדת מהחולצה. ואם התודעה של האדם תהיה נפרדת מהגוף, הרי שכאשר האדם מסתכל על הגוף, הוא מבין שהוא זאת ישות אחרת שהיא נפרדת מהגוף. וממילא אין שום תועלת בכך...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של הפחדים / חרדות - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים *כל* הפסיכולוגים?
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
שקט נפשי אמיתי - הספר על: פחד מחרדה, איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? דיכאון? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע ועוד...

הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: פחד מחרדה, איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך לשתול מחשבות? איך להעריך את עצמך? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשנות תכונות אופי? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להיגמל מהימורים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לקבל החלטות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להאמין בעצמך? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לשפר את הזיכרון? איך לעשות יותר כסף? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לא להישחק בעבודה? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בזוגיות ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: מה המשמעות של החיים? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? האם באמת הכל לטובה? איך להנות בחיים? למה העולם קיים? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש או אין אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? האם יש אמת מוחלטת? האם יש משמעות לחיים? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? מי ברא את אלוהים? איך להיות הכי חכם בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר www.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי, אימון אישי לפרישה, ייעוץ טיפולי בנושאי פחד מחרדה - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר www.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1563 שניות - עכשיו 01_09_2025 השעה 04:46:32 - wesi1